Eilsete jaanide puhul tulid meile külla Kätu, Jassu ja Siki. Kardo grillis vihmavarju all naistele maisi, liha, vorstikesi ja kukleid, meie keerasime kokku ühe mõnusa salati ja pidusöök oli enam kui uhke. Kui kõhud täis said, hakkas Kardo kurtma, et temal olla koogiisu. Olime juba valmis poodi minema, kui minule tuli meelde suur kotitäis Maiasmoka uusi shokolaade, mis mulle mõni aeg tagasi saadeti. Ma ei ole muidu suur tumeda shokolaadi fänn, aga see oli just õige shoks, et teha üks mõnus laavakook.

Ma olen ise hirmus kehv koogitegija. Õnneks oli meiega koogimeister Kätlin, kelle juhendusel hakkasime me siis kõik usinalt kooki küpsetama. Kuna mul neid üksikuid väikseid koogivormikesi pole, siis pidime kasutusele võtma 12-kohalise muffinivormi, mis tähendab seda, et retsepti kõik koostisosad korrutasime kahega. Retsept ise pärit siis Nami-Namist.
2

170 g tumedat šokolaadi

150 g võid

160 g suhkrut

75 g nisujahu

4 suurt muna

Nagu öeldud, siis meie korrutasime kõik koostisosad kahega, sest olid suuremad vormid.
3

Määri vormid või ja kakaoga kokku, samal ajal sega klopi munad suhkruga vahule. See võtab umbes 5 min, aga Kätu ütles, et mida rohkem vahus on, seda õhulisemad koogikesed tulevad.
5

Sulata koos võiga shokolaad ja kui suhkur ja munad vahus on, sega nad omavahel kokku. Mina juhiks siinkohal tähelepanu enda imelahedatele õlipudelitele, mis Gerda meile pulmadeks tegi. Super lahedad! Aitüma!

6

 

Kui shoks ja muna-suhkru segu on kokku mätsitud (u 5 min vahustatud), siis võid juurde lisada jahu ja veel 2 minutit usinalt vispeldada. Me õnneks seda käsitsi tegema ei pidanud. Siiamaani tänan ennast selle imelise otsuse eest see mõnus roosa komplekt osta, kus on see vahustaja ja hakkija jne. Soovitan soojalt! See kombo on muuseas praegu Cherrys eriti odavalt müügil. Ma ostsin mingi 40 euriga selle komplekti, aga Cherrys on praegu see 8 euri odavam. LINK SIIN!
7

Ühesõnaga, kui sul kõik koostisosad kenasti kokku segatud on, vala oma segu vormidesse, viska ahju 180 kraadi juurde ja hoia seal umbes 10-12 minutit. Rohkem ei soovita, sest siis ei ole ta seest vedel laavakook, vaid lihtsalt shokolaadikook, mis on ka muidugi hea, aga mitte LAAVA kook, mida me siin teha üritasime. Meil tulid igatahes mõlemad laarid hästi välja. (Pidime kaks laari tegema, sest taigent tuli lõpuks ikka kuidagi liiga palju).
8

Kui koogid valmis, siis ürita nad vormidest enam-vähem normaalselt kätte saada. Meil läksid osad ikka täitsa katki. Selle pärast olekski vist parem neid eraldiseisvates nõudes teha, et siis saadki koos ümbrisega serveerida ja ei pea riskima oma kalli koogi purunemisega. Aga mõni oli ikka kohe väga ilus! Kahju, et meil jätsi polnud, millega kooki kaunistada, pidime marjadega leppima.

1Jagage oma häid retsepte ka! Ükskõik, kas siis magusa või soolase, sest ma olen täna jälle nõutu, mida õhtusöögiks teha :)

 

Jaga: