Uncategorized

10 kohta, kuhu sel nädalavahetusel minna

7. august 2015

Mina olen loomult selline laisk mutt, et ei taha mina kuskile minna. Tagumikulohk diivanil on nii armsaks saanud, kus ma siis teda niimoodi hüljata saan? Samas mõnikord keegi räägib, et oh, ma käsin siin ja seal ja mina mõtlen, et nähh, oleksin ma vaid TEADNUD, oleksin mina ka kindlasti läinud. Et teie sama vabandust kasutada ei saaks, siis 10 asja mida teha sel nädalavahetusel, selle asemel, et kodus hambad laiali vahtida:

  1. WEEKEND FESTIVAL. Kui sa sellest ei tea, siis sa oled vist küll kivi all elanud, sest mina vist muust ei kuulegi, kuidas Pärnus on majutused hingehinnaga ja sõbrad muust ei räägigi, kui sellest, kuidas Pärnusse saada ja keda kuulama minna. Pärnu rand on paksult pidulisi täis, muss on ilmselgelt hea ja eks ta üks kõva pidu on, kui sulle meeldib kanni hööritada ja lava ees näppu visata. Miinuseks on vist ainult see, et kalliks läheb. Noh, minu meelest. Facebookis olen näinud ringlemas 3 päeva pileteid mingi 100 euroga, kui veel lisada söögid, joogid, majutus, transport. Oh sa juudas! Publik tegi isegi rahalise poole pealt väiksed kalkulatsioonid.

  2. KURESSAARE MEREPÄEVAD.  Kuressaare Merepäevad sisaldavad põnevaid üritusi ja rannatäis melu – hehe, nagu Weekendil oleks! Peale suurejooneliste vaatemängude, nimekate esinejate (esinejad leiad SIIT), põnevate mereteemaliste õuede ja töötubade ning erinäoliste joogi- ja toidutelkide pakume veel palju-palju üllatusi! Pileteid on seal erineva hinnaga, aga põhimõttelised 15 euri oli kõige kallim variant, mida ma nägin, seega väga mõistlik hind 2 päeva pileti peale. Eks muidugi ka siin lisandub transport ja söögid/joogid, aga tundub kuidagi mahedam üritus kui nt Weekend. Aga eks see ole kõvasti maitse asi.
  3. HAAPSALU TÄNAVATOIDU FESTIVAL. 8. augustil tähistab Haapsalu linn kuurordi 190. sünnipäeva. Selleks suletakse Karja tänav Kalda tänavast kuni Suur-Mere tänavani ja kogu suletud ala muutub suureks välirestoraniks ning kontserdipaigaks. Kuurordi 190. sünnipäeva raames toimub keskpäevast keskööni tänavatoidu festival “Haapsalu Maitsete Promenaad 2015”. Festival leiab aset Haapsalu vanalinnas ning terveks päevaks muutub Karja tänav suureks restoranide tänavaks. Kodanike torni juurde on üles seatud lava kus esinevad teiste hulgas Anna Curly bänd, Tommaso Primavera, Rene Paul klaveril. Sissepääs on puhta muidu! Mmmm. Oleks mul auto, oleks ma nagu naksti homme seal! Ps! Kes sinna läheb, siis minge istuge minu papa nimelisele pingile ka, see on seal kuskil 🙂
  4. PERE- JA TERVISEPÄEV STROOMI RANNAS. Lavaprogramm on sisustatud kogu päeva jooksul erinevate kollektiividega, teiste seas astuvad üles Gorõ Lana ja Vaido Neigaus. Peaesineja Tanja Mihhailova. Lastele on avatud terve päeva jooksul PTNK lasteala, kus lapsed saavad osaleda tegevustes ning võita auhindu. Uudse lahendusena toimuvad ürituse raames tasuta treeningud. Võimalik on saada teadmisi Kundalini joogast, õppida Tai Chi’d, jalutada kepikõnnitreeningul Stroomi metsas ja päeva lõpus õppida massaažitehnikaid M.I Massaažikooli juhendamisel. Pere- ja tervisepäeva raames on avatud ka laadaala, õppetoad  ja tervisetänav. Ma ise olen selline laadafriik, et ma vist ainult mööda laatasid ringi tuiaks ja asju kokku ostaks, seega on see stromka üritus hea lahendus neile, kellel pole näiteks autot (nagu mina!) ja Tallinnast hästi kaugemale ei saa. Üritus on jällegi tasuta.
  5. VIRU FOLK. Käsmus leiab aset jällegi selline lahe folgike. Esinejaid on ikka väga palju, need leiad sa SIIT lehelt. Piletihinnad on ka täitsa varieeruvad – perepass nt 140 eurot kolmeks päevaks, samas ühe inimese 3 päeva pass 60. Kui tahad vaid üks päev ringi uudistada, siis selle hinnaks on ala 30 eur. Hindade kohta saate ise lähemalt uurida SIIT. Aga jällegi, tundub väga põnev – palju esinejaid, merereisid (!!), lastele oma programm. Vahva üritus kindlasti.
  6. HAUKA LAAT. Nagu öeldud, laadad on mõnusad! Hauka laadad on esinejad, nt Smilers, romuralli, palju süüa ja palju asju, mida osta. Isegi mingi teater on seal. Kogu programmi leiab SIIT ja laadale minek on puhtamuidu, mõned asjad seal siiski maksavad ka, näiteks romuralli.
  7. ERNA MATK. 2015. aastal toimub ERNA matk oma 16ndat korda! ERNA matk kuulub raskeimate Eestis toimuvate matkade hulka, mistõttu mina sureksin kindlasti esimesel meetril ära, aga ehk on meie seas vastupidavamaid eksemplare? ERNA matkal osalejad saavad Kesk-Eesti mitmekesises looduses ja augustikuu alguse heitlikes ilmastikuoludes panna proovile oma vastupidavuse, võimed ja oskused. ERNA matka läbimine annab vaheldusrikkaid võimalusi tunnetada oma tugevusi ja nõrkusi, tunda eduelamust saavutustest ja eneseületustest, võidelda väsimusega. ERNA matkal osalemine võimaldab raskustes kogeda kaaslaste tuge ja pühendumist.  ERNA, see on eelkõige võitlus iseendaga ja enese eest – mitte alla anda, jõuda lõpuni; kogeda, mitte kujutleda. Tundub äge eks? Mulle isegi tundub, et see on tasuta, aga ma võin ka eksida? Ma kodukalt mingit piletinffi igatahes ei leia, aga rohkem infot saate SIIT.
  8. TÕRVA LOITS. See olla kõige suurem tule, vee ja muusika vabaõhumäng, mis meie maal sel nädalavahetusel üldse toimub! aid ühel õhtul etendub Tõrva Loitsul suurejooneline muusikaline vaatemäng Kilplaste Tagasitulek. Vaatemängu aitavad muusikaliselt publikuni tuua ansamblid Kosmikud, HU? ja eesti hip-hopi legend Genka. Etendusele eelneb Lennaja Karl-Erik Taukari kontsert ning lavale astuvad ka ka saate „Eesti otsib superstaari“ superfinalistid Gertu Pabbo ja Jüri Pootsmann. Pilet maksab seal 18-45 eurot, mida saad osta Piletilevi leheküljelt.
  9. LOTTEMAA. Kuidas saab üks endast lugupidav lapsevanem mitte minna Lottemaale? Ma saan öelda, et ma juba eelmine aasta käisin, muidu oleks ju piinlik. Ma ausalt sel aastal ei suuda minna, sest Mari on selline…sahmerdis, et ta jookseks mul Lottemaal minema ja ma ei näeks teda enam kunagi. Järgmine aasta lähme kohe kindlasti. Lottemaa on imeline paik, millest olen ma kirjutanud oma eelmise aasta postituses “üks mõnus päev“. Igatahes on seal hästi vahva ja kui teie lapsele Lotte meeldib, siis sellest kohast satub ta vaimustusse. Kui Adalberti näete, siis tervitage, ta on mul üks muhe semu! Piletiinfo leiate SIIT.
    10617749_10152327272068155_2024875454_n-1-2476969
  10. VANATEHNIKA PÄEV. See asub siis Kuimtesa krossirajal ja sinna on oodatud kõik autohuvilised. Naised, kui kodus passida ei viitsi, pakkuge mehele välja, et minge Kuimtesa rajale. Muuseas, seal on samuti esinejad, süüa saab, isegi moedemostratsioon on! Iselgi laadaplats!! Rohkem infot leiad SIIT.

Nonii, võimalusi küll ja veel, onju! Kas saite mõne idee? Või oli juba enne plaanis mõnda neist kümnest külastada? Kui ei, siis mida teie teete, kuhu lähete?

Teate mis ma teen? Laman, vb teen süüa, magan, siis magan veel, siis lähen Kardo vanema venna sünnale ja siis hakkan uuesti magama. Igav olen!

Loe ka neid postitusi!

43 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta tiuxx 10. august 2015 at 20:03

    Meie käisime laupäeval Vembu-Tembumaal
    (see nagu igasuvine kohustus al aastast 2011-
    laps oli kahene kui esimest korda käisime.
    Nüüd on kuuene ja teist aastat oleme läinud
    kohe hommikul. Tegevust on päev otsa ja õhtul
    kinnipanekul kahju ära minna.. Väiksemana
    muidugu tervet päeva ta vastu ei pidanud.)
    Pühapäeval käisime Tallinna Automuuseumis,
    Rummu karjääriga tutvumas (elamus omaette
    on mäe otsa ronimine, eriti kui kõrgust karta,
    kuid see tasub sajaga ära. Ka kuueaastane laps
    saab edukalt hakkama väikese abiga.) ja
    loomulikult meres ujumas. Lemmikuks on
    kujunenud Vääna-Jõesuu rand ning meeletult
    soe vesi oli pluss trehvas väga lahedalt
    lainetama. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaidi 9. august 2015 at 13:41

    Lottemaale koliks lausa kolmeks kuuks kohale 🙂 Ise 23 ja olin seltskonnas kõige rahulejäävaim külastaja, mulle hullult meeldis.
    Adalbert oli ülivinge tegelane, tervitan! 😛
    https://www.facebook.com/773120869373885/photos/a.1033632986656004.1073741844.773120869373885/1033633756
    655927/?type=3&theater

  • Avatar
    Vasta Anni 8. august 2015 at 10:13

    Me lähme täna perega Peipsi äärde, seal kala–
    ja veefestival!

  • Avatar
    Vasta merka 7. august 2015 at 18:24

    Nv loomaaias elevandipäev ka ;D aga sellise palavaga..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. august 2015 at 19:23

      Krt, loomaaeda läheks isegi nagu küll!

  • Avatar
    Vasta Jansu 7. august 2015 at 16:56

    Minu viimase hetke otsus oli weekend. Sain passi hea
    hinnaga, 45 euri. Praegu ringleb palju hea hinnaga
    passe ringi, 50 euri enamjaolt juba.
    Aga eks pühapäeva hommikul selgub, kas see ka well
    spent money oli. ???

  • Avatar
    Vasta h 7. august 2015 at 13:25

    Torva loitsust naeb delfist otseylekannet ka.

  • Avatar
    Vasta erk 7. august 2015 at 13:05

    Kuna elan metsa sees ja poode siin
    pole, siis minu homne suursündmus on
    see, et saan linna poodi 😀 Pool
    aastat tagasi elasin Tallinnas, ning
    ei pidanud poeskäiku millekski
    eriliseks, aga selle ajaga näed mis
    kõik muutunud on 🙂 Igapäevaselt
    ujuda, marju-seeni korjata,
    pildistada igat putukat ja niitu saab
    niigi, nii et hing rahul ja puhanud –
    nüüd tahaks täiesti tavalist argielu
    2 tunnikest kogeda 🙂

  • Avatar
    Vasta Ekukas 7. august 2015 at 12:29

    Meie lähme ka Hauka Laadale. Pärast seda, kui mehega kolm aastat tagasi seal tuttavaks saime, on see nagu traditsioon. 😛

  • Avatar
    Vasta Eneli 7. august 2015 at 11:17

    Viimane üritus toimub ikka Kuimetsas! 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina 7. august 2015 at 10:37

    Meie läheme laupäeval vaatame selle Haapsalu tänavatoidu festivali üle ja pühapäeval Vembu-
    Tembumaale . Loodame et ilmad püsivad veel soojad.

  • Avatar
    Vasta Puupäevad 7. august 2015 at 10:20

    Mina lähen hoopis sellisesse kohta http://www.varbolapuu.com/ Täna ja laupäeva õhtul esinevad Margus Vaher ja C-Jam ning
    otseloomulikult on kõik see tasuta! Iga-aastane vahva traditsioon 🙂

  • Avatar
    Vasta M 7. august 2015 at 10:14

    Mul on tunne et viimane kohanimi peaks
    olema Kuimetsa tegelikult :D. Tundub et
    korraldajal endalgi näpuviga sisse tulnud.

  • Avatar
    Vasta Annu 7. august 2015 at 10:14

    Meie lähme nädalavahetusel hoopis Drift
    Allstarsile:) Kellel vähegi autohuvi siis 100%
    kohustuslik üritus:)

    • Avatar
      Vasta liisa 7. august 2015 at 10:23

      Kohal ?

  • Avatar
    Vasta anukasss 7. august 2015 at 10:12

    Ma laman juba viimased nädal aega, vahepeal suutsin peol käia ja ise üllatuspeo korraldada, aga sellega on asi piirdunud. Homme
    liigutan nii palju, et ostame uue diivani :D.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. august 2015 at 10:15

      Osta mulle ka :(((

  • Avatar
    Vasta Triinu 7. august 2015 at 10:12

    Lähen hoopis vembu-tembu maale lastega:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. august 2015 at 10:15

      Ma kunagi kindlasti lähen ka Mariga, aga praegu ma kardan, et ta jookseks seal samamoodi ära 😀

  • Avatar
    Vasta K. 7. august 2015 at 10:12

    Hauka Laat on iga aastane traditsioon ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. august 2015 at 10:14

      Laadad on lahedad!

  • Avatar
    Vasta Päevalill 7. august 2015 at 10:10

    parandan sind 🙂 päris iga inimene ei
    saa erna matkale, nii et ma ei tea
    miks sa ta siin välja hõikasid, sest
    sinna saavad siiski need kaitseliidu
    alla kuuluvad meeskonnad kes on enne
    ennast tõestanud ja koha kuidagi
    välja teeninud 🙂 erna matkale
    saamiseks toimuvad enne väiksemad
    matkad/võistlused, et ikka parimad
    saaks minna nii suurele rännakule 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. august 2015 at 10:13

      Okei, siis see on my bad 😀

      • Avatar
        Vasta Päevalill 7. august 2015 at 10:19

        oi rääkisin erna retkest. ei pannud
        tähele, et sa rääkisid hoopis erna
        matkast 🙂 vabandust!

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 7. august 2015 at 10:23

          Sinna saavad ikka kõik?

          • Avatar
            Päevalill 7. august 2015 at 10:30

            info järgi küll, aga registreerimine
            sellele on ammu lõppenud ja tasuta
            see matk ka pole – 35eurot inimene

    • Avatar
      Vasta Kristel. 7. august 2015 at 10:37

      Erna matkale saavad kõik, kes eelnevalt
      registreerunud. Erna RETK oli kaitseliitlastele! 🙂

  • Avatar
    Vasta KARDO TREIMANN 7. august 2015 at 10:09

    Mina lähen see nädalavahetus oma suuuure venna sünnipäevale ja see saab olema ultimate awesome 😀

  • Avatar
    Vasta Kati 7. august 2015 at 10:09

    SUUUUUR Dähh sulle 😉 ..et mul just homsest puhkus algab, siis 1 koha neist valin kindlasti…Arvatavasti Viru folk…aga mine tea,
    ehk seab auto hoopis Haapsalu poole.. :P…Veetke Teiegi perega üks vinge nädalavahetus 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. august 2015 at 10:09

      Mõlemad tunduvad sul head valikud! 🙂

  • Avatar
    Vasta meow 7. august 2015 at 10:08

    Meil on plaan Ida-Virumaale minna. See on nii teistmoodi kant, täitsa nagu välismaa :))

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. august 2015 at 10:10

      Krt ma peaks ikka need paganama load ära tegema 😀

      • Avatar
        Vasta meow 7. august 2015 at 10:11

        Muidugi! Vutt-vutt pane ennast mõne autkooli nimekirja, sügisest täpselt hea alustada nagu tubli koolilaps, jõuludeks
        hiljemalt on load taskus :))

        • Avatar
          Vasta anukasss 7. august 2015 at 10:13

          Ühinen selle mõttega! Ma ei kujutaks ette ka oma elu enam, kui mul juhilube poleks ;D

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 7. august 2015 at 10:14

          Mhhhhh…aga ma ju ei viiiiitsi! 😀 Mulle isegi üks autokool pakkus tasuta võimalust pool aastat tagasi, aga kas ma läksin? Oh eiii!

          • Avatar
            meow 7. august 2015 at 10:16

            No kuule, kui tasuta ka veel pakutakse, siis mis siin üldse mõelda on! Saad loengud teha ka e-õppena ja ei pea
            ennast kuskile isegi kohale lohistama. Noh, sõita kahjuks e-õppes ei saa 😀 aga need tunnid on ju tegelikult päris
            lahedad, kui satud ka hea õpetaja otsa. Eks alguses on värin ka sees, aga see on loomulik.

          • Mallukas
            Mallukas 7. august 2015 at 10:21

            Ma olen käinud elus poolteist aastat autokoolis 😀 tuli välja et i suck at it 🙁

          • Avatar
            Aveli 7. august 2015 at 10:29

            Ma tegin ka lube 4 aastat, sucked at
            it also. Eelmise aasta lõpul võtsin
            kätte ja tegin ära. Olen äärmiselt
            õnnelik, et OÜ Autosõit must inimese
            vorpis:) Nüüd ei kujuta ettegi, et
            peaksin bussiga tööl käima vms:) Nii
            hea on see vabadus, ausalt.

          • Avatar
            meow 7. august 2015 at 10:49

            Võta ennast kokku, naine! Kõik on tahtmises kinni 😉 mõtle nii, et “JAH, ma teen selle ära, ega ma mingi nõrk pole”
            ja teedki. Elus peab ennast natuke sundima ka 🙂

    • Avatar
      Vasta pille 7. august 2015 at 10:52

      Hahahahaha 😀 Nagu välismaa. Elan Ida-Virumaal, ja no vabandage väga, Välismaa 😀 😀 😀

      • Avatar
        Vasta meow 7. august 2015 at 10:54

        Noh, mulle meeldib Narva-Jõesuu, tuhamäed, mahajäetud Viivikonna, Sillamäe Odessa, Ontika pankrannik jne 🙂 Seal on
        kõhedust ja ilu. Hoopis teistsugune kui ülejäänud Eesti.

    • Avatar
      Vasta Laura 7. august 2015 at 11:12

      Elan muide idas. Kohtla-nõmmel, koht mis on ka täitsa
      turistidele. Siin on selline asi nagu kohtla
      kaevanduspark. Soovitan soojalt ausalt. Ise olen
      muidugi siin meeneputkas viimased päevad tööl kuid
      näen kui inimesed tulevad maa alt välja siis on neil
      nägu naerul. Siin saab ka minna safarile. Sõidetakse
      vanas karjääris jne. Ausalt tõsine elamus. Soovitan
      väga soojalt!! Aga infoks on muidugi see et tulla ikka
      päevasel ajal sest teisip.-laup. on viimased grupid kell
      5 ja pühap-esmasp. Kell 3