KODU TESTIN JA ARVUSTAN

milliseid puhastusvahendeid teie kasutate?

19. september 2015

Mulle meeldib mõelda, et ma natukene ikka olen ökomutt. Poes piilun ikka, et mis keemiat täpselt mu kodukeemias on ja mis siis, et need nimetused mulle seal midagi ei tähenda, siis mingisuguse ökomärgiga kraam rändab tõenäolisemalt ostukorvi kui tavaline fairi, vanish ja muu selline.

Nii ongi kujunenud, et nõusid pesen mingisuguse ökoma asjaga (see roheline konn on peal). Seda nii käsitsi pestes, kui ka masina tabletid on olemas. Just sai otsa üks ökoshmöko üldpuhastusvahend ja…no ütleme nii, et kui silma jääb, siis proovin ikka osta. Mõnikord saavad aga asjad otsa ja kiirelt on asendust vaja ja meie Maxima siin just rohelise kraamiga ei hiilga, seega leidub meil muidugi kodus igasugust keemiat, mida ma juba ammu olen mõelnud välja vahetada.

Paremal ajal ei olekski saanud Betterlife.ee (LINK) mulle kirjutada, sest otsa olid mul saanud mõlemad üldpuhastusvahendid ja ma juba mõtlesingi, et peaks Selverisse minema, sest seal on suurem valik tooteid. Selle asemel saatis Betterlife mulle nii suure komplekti asju, et ma peaagu nuttes pakiautomaadi juurest koju vaarusin, sest kaks kasti olid lihtsalt niiiiii rasked. Ma ei imesta ka, sest lisaks üüratule “terve kodu puhtaks” komplektile oli seal lisapakike teile.

Muuseas, enne kui ma paki kätte sain, siis uurisin nende kodukalt, et mis firmaga üldse õigupoolest tegu on ja mulle ausalt meeldis see, mida ma lugesin. Ühesõnaga Better Life sai alguse 2007. aastal, kui kaks lapsepõlvesõpra, Tim Barklage ja Kevin Tibbs, kuidas nende väikelapsed mööda põrandat roomasid ja kodus igasugustele pindadele ronisid (ja panid oma väiksed sõrmed seejärel loomulikult suhu). Murelike noorte vanematena hakkasid nad arutama traditsiooniliste puhastusvahendite ohtude ja mürgiste jääkide üle, mis neist maha jääb. Tim esitas Kevinile, uuendusmeelsele keemikule, väljakutse, et ta looks uue puhastusvahendite sarja, mis ei oleks nende laste ja lähedaste tervisele ohtlikud. See polnud sugugi kerge ülesanne. Kevin alustas oma tööd laboris taimepõhiste koostisosadega ja Tim hakkas kaubamärki looma. Nende jõupingutuste tulemus on tootesari, mis on ohutu lastele, lemmikloomadele ja planeedile.

Tooteid ei ole katsetatud loomadel ja keemiliste lõhnaainate asemel on kasutatud hoopis eeterlikke õlisid. Lisaks ei ole kasutatud üheski tootes alkoholi. Tundub tore jutt küll, aga enne kui hõisata, tuleb kraami proovida!

totsikud

uus kraam

Minu komplektis (LINK) on lihtsalt nii palju asju, et ma ausalt öeldes ei teanud, et nii palju erinevat kraami puhastusmaailmas üldse eksisteerib. Ega see pakk nüüd nii ammu ka ei tulnud, seega ei ole ma paljusid asju veel katsetada jõudnud, aga ma proovin meenutada, mida juba testida jõudnud olen.

  • What-EVER Clary Sage & Citrus All-Purpose Cleaner – 946ml Üldpesuvahend
    Puhastab kenasti, hoian seda vannitoas, seal on hea vahepeal sellega kraanikausiümbrust ja vannitoa seinu puhtamaks küürida. Tsitruselõhn ei ole väga tugev.
  • What-EVER Unscented All-Purpose Cleaner – 946ml Üldpesuvahend lõhnatu
    See on mul kenasti köögis olemas, siis on hea vahepeal tööpinnad puhtaks tõmmata. Just see lõhnatu versioon, sest ma ei taha köögis väga toidu tegemisel mingeid lõhnavaid asju seal pihustada. Mis siis, et öko, aga noh, ikkagi 😀 Puhastab loomulikult ikkagi hästi.
  • Simply Floored Natural Floor Cleaner – 946ml Põrandapesuvahend
  • I Can See Clearly, WOW Window & Glass Cleaner – 946ml Klaasipesuvahend
    aknadSeda testisin just täna ja pesin ära MEGA rokase terrassiukse, sest seal plätserdab Mari kogu aeg mööda aknaid ja lisaks lükkab Milvuutin oma kärsaga ust lahti, nii et see oli ikka väga must. 2 minutit ja aken on nii puhas. Muuseas ma vana loll olen alati aknaid ajalehega pesnud, ma ei teadnudki, et spetslappe on selle jaoks. Eriti oldscool olen vist 😀
  • 2am Miracle Nursery Cleaner – 473ml Lastetoapuhastusvahend
  • Even the Kitchen Sink Cleansing Scrubber – 473ml Köögipuhastusvahend
  • Einshine Stainless Steel Cleaner – 473ml Metallpindade hooldusvahend
  • Oak-Y Dokey Wood Polish- 473ml Puiduhooldusvahend
  • Take It For Granite Stone Surface Cleaner – 473ml Graniidi ja Kivi puhastusvahend
  • Dish It Out Clary Sage & Citrus Dish Liquid Soap – 650ml Nõudepesuvahend
    Just võtsin selle nõudepesuvahendi kasutusele. Lõhnab üsna sidruniliselt, aga peseb nõusid nagu vana mees (st hästi). Ei vahuta ka just üleliia, aga ma polegi kunagi aru saanud, miks need feerid nii jubedalt vahtu minema peavad.
  • Dish It Out  Unscented Dish Liquid Soap – 650ml Nõudepesuvahend lõhnatu
  • Automatic Magic Dishwasher Gel – 887ml Nõudepesumasina geel
    Kuna nõudepesumasinat kasutab kõige rohkem ämm, siis ma nüüd pidin tema käest uurima, et kuidas see geel siis töötas. Ta vastas, et pesi kõik kenasti puhtaks. “Ma ei ütleks küll, et pahasti oleks pesnud”. Lisaks ta ütles mulle, et kui on masinas vähem nõusid, siis lisada geeli 1 spl ja kui on täis masin, siis 2 spl. Midagi rasvaseks jäänud ei olnud igatahes.
  • Cool Calm Collected Citrus Mint Hand and Body Lotion – 355ml käte ja kehakreem
    Kreem on hästi mõnus – õhuline ja imendub kiiresti. Lõhnab kergelt piparmündiselt ja isegi võiks öelda, et nagu mingi orbiti näts 😀
  • Work It, Own It Clary Sage & Citrus Hand and Body Lotion – 355ml Käte ja kehakreem
    Vot selle kreemi kohta on kahetised mõtted, sest kuigi kreem ise oli selline väga pehme ja mõnus ja kergesti imenduv, siis see lõhn oli minu jaoks liiga tsitruseline ja meenutas kanget ingverilõhna. Seega ma suure tõenäosusega väga kätele määrida ei taha.
  • No Regrets-355ml  vedelseep
  • Go Forth & Conquer Clary Sage & Citrus Hand and Body Soap- 355ml vedelseep
    Paigutasin selle WCsse kraanikausi kõrvale ja see lõhnab pesu ajal samamoodi nätsupiparmündiselt, järellõhn on aga…puhastusvahendi laadne. Mitte küll tugev, ega ebameeldiv, aga piparmündilõhn kaob nagu ära. Käed jäävad kergelt õhetama, noh nagu piparmündiste asjadega ikka. Mõnusalt värskendav kätepesu, kui nii võib öelda.
  • Better Life logoga poekott

vanaLõpetuseks ma tahtsin teile näidada, mis vahendid mul enne olid ja otsa said. See kollane on üldpuhastusvahend, mis lõhnas küll hästi apelsinide järgi, aga koostisosad on.. tundmatud. See teine roosa on ka kindlasti üks rõve keemiapomm, aga ma pean tunnistama, et seda ma ostan kindlasti veel, sest see on selline laisa koduperenaise parim vahend maailmas. Nimelt pihustad seda ala kardinatele ja diivanile ja terve tuba lõhnab nagu sa oleksid värskelt KÕIKE kraaminud 😀 Kaua ta ei püsi, aga abiks ikka.

Ühesõnaga, tagasi Better Life’i juurde, siis nagu alguses mainitud, on ka teile komplekt olemas ja ootab ühte õnnelikku võitjat minu trepil. Teie vahel loosin välja soolaleiva komplekt (LINK).

Sinna komplekti kuulub siis:

What-EVER! Clary Sage & Citrus-Universaalne puhastusvahend muskaatsalvei & tsitrusega

Simply Floored!-Põrandapesuvahend

I Can See Clearly, WOW!-Klaasipuhastusvahend

Even The Kitchen Sink-Köögipuhastusvahend

Oak-Y Dokey-Puidupuhastusvahend

Dish It Out Clary Sage & Citrus-Nõudepesuvahend muskaatsalvei &tsitrusega

Mikrokiudlapp Aken-Klaas 1tk, Kollane

Mikrokiud Tolmulapp 1tk,  Roheline

Küürimissvamm  Musta abrasiiviga

Better Life logoga poekott

Kui sa arvad, et sinul oleks sellist komplekti hädasti vaja, siis loosis osalemiseks ei ole sul vaja teha mitte midagi muud, kui et jäta mulle siia alla kommentaar, et kas sinu jaoks on oluline, et su kodukeemia oleks loodusesõbralik või mitte? Komplekti loosin välja juba järgmisel kolmapäeval. 

Loe ka neid postitusi!

252 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mari 27. september 2015 at 10:26

    Kuna ma olen allergiline, siis kahjuks muud varianti ei olegi. Või noh, valik on, kas ei kasuta midagi, või kasutan ökot. Nendest
    tavalistest cif-idest olen allergiahood saanud ja enam enda koju ei lase. Seega see Better Life kuluks ära küll.

  • Avatar
    Vasta Mariliis 24. september 2015 at 15:28

    Kahe väikelapsega – muidugi on oluline!

  • Avatar
    Vasta M 23. september 2015 at 19:59

    Ütlen ausalt, et varem ostsin asju lihtsalt lõhna järgi.
    Nüüd kui kuue kuuseks saav beebineiu roomama on
    hakanud, siis olen põrandaid hakanud pesema
    ökopoest ostetud vahendiga. Üldpuhastusvahendi
    vahetasin samuti välja. Väga vahva oleks see pakike
    omale proovimiseks saada ☺

  • Avatar
    Vasta Kerli 23. september 2015 at 18:57

    Muidugi loodusesõbralik! Olen ise kodus ka ise teinud puhastusvahendeid ja kasutanud nii soodat, sidrunit kui äädikat, toimivad
    imehästi aga kahjuks ei ole mugavad kasutada. Nii tore kui keegi geenius on sellised looduslikud asjad mugavasse pakendisse
    pannud! Ma tahan proovida!

  • Avatar
    Vasta Karina 23. september 2015 at 17:18

    Kusjuures, ei ole väga oluline.. vähemalt ei ole seni olnud, kuid tänu su postitusele hakkan ka nüüd uusi asju proovima ja vaatama
    koostist. Tänks 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis M. 23. september 2015 at 17:07

    Ikka pean oluliseks vähem keemiat sisaldavat kodukeemiat. Hetkel kasutan nt neutrali sarja pesupulbreid ja nõudepesutabletid
    on ka ökošmökod 😀 Muid asju veel nö välja vahetanud ei ole, alustasin siis sellest, mis on naha vastas või mida on oht sisse süüa
    😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2015 at 22:53

      issand, millest sa räägid??

  • Avatar
    Vasta Andra 22. september 2015 at 21:30

    Üldiselt üritan olla keskkonnasäästlik ja kasutada
    naturaalseid tooteid, aga tudengina pole just alati
    võimalik endale öko-schmöko tooteid osta. Samas
    katsetada ja proovida tahaks ikka, ehk siis edaspidi
    leiaks selle raha, et korralikesse
    puhastusvahenditesse investeerida.

  • Avatar
    Vasta Liis 22. september 2015 at 21:25

    Varem ei pööranud väga tähelepanu sellele, mis
    keemiat kodus kasutan. Nüüd aga, kus mul on kaks
    pisikest last (1a4k ja 2kuud), siis on ikka üsna oluline,
    et puhastusvahendid oleksid võimalikult
    lastesõbralikud.

  • Avatar
    Vasta Carmen 22. september 2015 at 21:18

    Ma ei taha midagi võita, küll aga soovitaks sul
    proovida võrdluse mõttes ka Biominerata tooteid.
    Ikkagi eestimaine. Et kas on sama head. Ma tellisin
    hiljuti nende komplekti omale. Neil saab netist ainult
    tellida.

  • Avatar
    Vasta Liis 22. september 2015 at 20:08

    Eelistan kasutada loodussõbralikke
    puhastusvahendeid 🙂

  • Avatar
    Vasta Elise 22. september 2015 at 16:02

    Minu jaoks on looduslikud vahendid üliolulised. Nimelt mul kipub igasuguste keemiapommide tõttu allergia tulema ning küll see
    eluke oleks kergem, kui pestes ja küürides ise täpiliseks ei muutu.

  • Avatar
    Vasta Triin 22. september 2015 at 15:49

    minu jaoks on oluline kaks asja,
    esiteks, et tooted täidaks oma
    ülessannet ja teiseks ei tohiks nad
    mind ära tappa ehk peavad olema
    inimsõbralikud ja kui nad juba
    inimsõbralikud on, siis on nad ka
    üsna loodussõbralikud.

  • Avatar
    Vasta Mari 22. september 2015 at 12:56

    Soovitan proovida meie enda Eestimaiseid Biominerata puhastusvahendeid. Väga tõhusad ja kulub vähe ning tihti teevad ka
    sooduspakkumisi (teisipäeviti vist). Ise avastasin need kevadel ja nüüd olen nii suur fänn, et vahetasin nii kodus kui tööl kõik
    puhastusvahendid Biominerata toodete vastu.

  • Avatar
    Vasta Marii 22. september 2015 at 12:14

    Minujaoks on äärmiselt oluline, et puhastusvahendid oleks loodussõbralikud ja kohe kindlasti sellised, mida pole loomade peal
    testitud. Kahjuks on öko pesuvahendid kallimad, aga niipalju kui vähegi võimalik katsun siiski investeerida loodussõbraliku 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 22. september 2015 at 09:56

    Kuna olen astmaatik, siis mulle igasugu kange kraam kodu puhastamiseks hästi ei sobi. Sooviks küll
    proovida mingeid alternatiive, mis mulle endale kah ohutumad oleks

  • Avatar
    Vasta Helen 22. september 2015 at 07:40

    Selleks et kodu puhastusvahendid pisut ökomad oleks
    üritan neid ise teha, kuid alati ei viitsi mökerdada ja
    siis kasutan seda, mis parajasti olemas on. Valdavalt
    eelistan Mayeri tooteid. Pole küll väga ökod aga
    vähemalt kodumaised. Seda kingitust sooviks küll
    väga, saaks kodu kenasti looduslikult puhtaks. 🙂

  • Avatar
    Vasta Enelin 21. september 2015 at 21:20

    Sooviks ka neid tooteid proovida.
    Ostan kodukeemiat ka teatud
    kriteeriumite järgi. Ei ole siiani
    väga jälginud, et oleks loodusõbralik
    ostetud toode. Valin selle järgi, mis
    omale ja lapsele parim on. Kuna kodus
    üks juntsu atoopilise dermatiidiga,
    siis peab ka kraam üsna ökomöko
    olema. Just praegu üritan oma viga
    korda teha. Ostsin üle pika aja
    Persili kapsleid, oooo nii hea mugav
    ja äkki lõhnab ka hästi pesu. Tutkit,
    lõhn on metsikult tugev ja plika kohe
    üle kere täpiline. Piisas ühest
    korrast! Niiet edaspidi jään ikka oma
    Neutrali geeli juurde. Sama ka
    nõudepesuvahendiga, kui enne last oli
    ükskõik, kas Fairy, Pur või muu
    healõhnaline vahend, siis nüüd vist
    juba kujutan ette,et nõudele jääb
    Fairy lõhn juurde, see on samuti mul
    Neutrali vastu vahetatud. Köögis ja
    vannitoas pindu puhastan mõnualt
    haisva äädika-vee seguga, sest ei ole
    leidnud piisavalt head vähe keemiat
    sisaldavat vahendit, mis hetkega
    katlakivi lahti võtab ja pinnad
    läikivaks jätab. No vot siis,
    arvasin,et piirdun mõne reaga aga
    hoopis pikemalt läks.

  • Avatar
    Vasta Kärt 21. september 2015 at 20:43

    Mul oli varem nagu suhteliselt suva,
    millist kodukeemiat kasutasin ja kui
    palju keemiat oli. Põhiline oli, et
    puhtaks teeks. <nüüd peale lapse
    sündi on hakanud huvitama, et mida ma
    kasutan ja mis seal sees täpsemalt
    on. Pigem maksan veidi rohkem ja
    kasutan ökomaid tooteid. Selline
    mõnus komplekt kuluks ära küll!

  • Avatar
    Vasta Kati 21. september 2015 at 20:32

    Kuna mina ja mu 7-aastane tütar oleme
    igasuguse kangema keemia vastu
    allergilised, siis mida ökom toode,
    seda meeldivam. Kahjuks on puhtad öko
    tooted meie jaoks liiga kallid ja
    alati ei õnnestu neid osta.

  • Avatar
    Vasta Kadri 21. september 2015 at 18:09

    Minu jaoks on väga oluline, et puhastusvahendid ei sisaldaks suurt keemiat, kuna need tekitavad minu näo-ja peanahal meeletu
    kuivuse, sügeluse ning kärnad. Kasutan ka enamasti ainult tolmulappi ja vett, et mitte tänaval kedagi ära ehmatada

  • Avatar
    Vasta Johanna 21. september 2015 at 16:42

    Minu jaoks ei ole oluline, mida mu kodukeemia sisalda, kuid kuna öko on suhteliselt kallis, siis tihti satub koju tavaline keemia.
    Muidugi leidub üht-teist-kolmandat ka ökot.

  • Avatar
    Vasta Egle 21. september 2015 at 16:30

    Mina Olen ka lapse sünniga seoses oma koduse puhastusvahendite tagavara kriitilise pilguga üle vaadanud ja üsna mitmed tooted
    selle “konna” seeria vastu välja vahetanud. Ja väga hea meelega prooviks ka teiste firmade tooteid.

  • Avatar
    Vasta Mellu 21. september 2015 at 15:41

    Ma vist ei olegi kunagi neid ökopuhastusvahendeid ise
    kasutanud, aga eile sõbranna alles kiitis mingisuguseid
    ökopuhastus vahendeid. Prooviks hea meelega järgi 🙂

  • Avatar
    Vasta Fan-toom 21. september 2015 at 15:33

    Hei-hei Mallukas! Ma tean kindlalt, et minul oleks seda komplekti hetkel kõikidest kommentaatoritest kõige rohkem vaja.
    Kohe seletan, miks 🙂 Me kõik koristame oma kodu, vähemalt naisterahvad vahel ikka koristavad. See on ju loomulik. Kes
    koristab tihedamini, kes harvemini, kes palkab koristaja…. Mina koristan ka, vastavalt vajadusele ja sellele, kas on külalisi
    oodata või mitte. Kodu koristamine polegi teab, mis hull asi. See on ju SINU ja sinu lähedaste korraldatud segadus ja mustus,
    mis tuleb ära rookida ja siis toad jälle läikima lüüa. Kodu pinda mul palju pole ja kuna me kahekesi elame, siis see väga mustaks
    ei saa. Asju on ka vähe, enamjaolt suur pind ja koristamine läheb suhteliselt kiiresti. Lisaks kodule koristan ma ka ema korterit.
    Ema on mul vanem üksik inimene. Koristan ema ja kassi järelt, sest ema ise ei saa hästi kummardada. Kodus olen senimaani
    kasutanud “tavalisi” koristusvahendeid. Vahepeal on olnud Amway home üldpuhastusvedelik, mida sai lahjendaada ja jätkub
    kauaks. Siis veel kõiksugu Ajaxid ja Cillitid ja Pur parlamin. Nõudele olen viimasel ajal kasutanud kas Puri või mingit ökomat
    vahendit. Tavaliselt inimestel lõppevad selle loeteluga ka koristamise kohustused ära aga minul on veel koristamist. Pole
    panustanud eriti öko töödetele, kuna nad on kallimad ja mul kulub neid ikka palju, kohe ütlen, miks. Nimelt hakkasin ma
    endale tööandjaks. Võtsin pangast laenu, remonttisin ära paar elamispinda (sain nad isa käest päranduseks, olid väga jubedas
    seisus ja kasutamskõlbmatud) ja üürin neid välja. Üürist maksan tagasi pangalaenu ja ka elan selle eest ning toetan ema, kes on
    üksik pensionär. Üüripinna pole just Tallinna vanalinna hind (loe: ilus kopsakas summa, mida iga kuu tasku pista), kuna
    asukoht pole Tallinn aga midagi siiski. Olen seda äri pidanud nüüdseks juba 10 kuud. Vahepeal üürilised ikka vahetuvad. Iga 3
    kuu tagant ikka liikumist on. Kuna mul üleliigset raha pole mul võimalik endale koristajat palgata. Ausalt öeldes ma ei maksa
    endalegi palka. Kui saan elupinna üüriliselt tagasi on see uskumatult räpane ja ma ei saa seda sellises seisus uuesti välja üürida,
    sest mitte keegi ei tuleks sinna. Põhimõtteliselt kuu ajaga suudab üürnik elupinna uskumatult geniaalselt ära rokastada.
    Mööbel ja seinad on senimaani puhtaks läinud – õnneks. EV-s pole ju sellist seadust ka, et üürnik peab oma üürikodu
    tagastama sellises puhtusastmes nagu ta selle sai. Tegelikult keegi elanikest vist ei korista seda seal sees elades ja mul pole
    õigust ka tagatisrahast koristusteenust kinni pidada. Niisiis, augusti esimestel päevadel tuli üks noormees sisse. Väga
    korralikult ja puhtalt riides, kussjuures veel kallid riided pealekauba. Käisin eelmisel nädalal tema korteris, kuna
    kodumasinaga oli probleem. No tule taevas appi!!! Põrand kleepis, seinad olid nagu nõega koos (see pole ahiküttega korter,
    kust tuleks tuhka, mida saab seinale määrida). Kõik lauad ja köögitasapind olid mingi kleepuva kihiga kaetud ja terve ruum
    haises roiskunud toidu järgi. Samas inimene ei joo, ei suitseta ja riides käib puhtalt. Maksab regulaarselt ja korralikult. Pole
    nagu probleemi, peale selle, et on üli räpane. Teistes korterites on sama seis. Inimesed elavad uskumatult räpaselt, mul polnud
    nagu sellest varem aimugi. Ühe sellise korteri täielik koriustus võtab mul aega ca 2-3 tööpäeva. Juba ainuüksi wc poti
    küürimisele läheb keskmiselt tund, sest korteris on senimaani kõige puhtam asi olnud WC-hari ja seda seetõttu, et keegi seda
    iialgi ei kasuta. Lisaks korteritele koristan ka trepikoda, seda keskmiselt 1-2 korda nädalas. Inimesi on vähe, 6 tükki 4-s
    pisikeses korteris aga neil käivad külalised ja külalisi käib palju. Kuus 5-6 korda ikka trepikojast mõne pannkoogiks tallatud
    nätsu leiab. Seega oleks väga hea, kui saakisin komplektikese ökotooteid, mida koristusel kasutada. Ma ei taha kogu aeg
    koristades sisse hingata kemikaale aga hetkel on minu jaoks öko tööted natukene veel liiga kallid, et neid igapäevaselt
    kasutada. Mallukas, ma oleksin Sulle väga tänulik, kui foruuna langeks minu peale ja ma saaksin selle suurepärase ökotoodete
    komplekti. Elu ju areneb ja võib-olla aasta pärast on mulle ökotooted juba rahakotisõbralikumad ja saaksin endale ise ka öko
    tooteid lubada igapäevaseks koristuseks 🙂

  • Avatar
    Vasta Monika 21. september 2015 at 13:48

    Kuna plikatirts on meie peres väga tundlik kõikdele asjadele oleks hea proovida ökomöko kodukeemiat. Äkki see teeb kodu tema
    jaoks sõbralikumaks. 🙂

  • Avatar
    Vasta Jelena 21. september 2015 at 12:51

    Minu jaoks on üsna oluline kodukeemia
    sisaldus. Üritan eelistada looduslikku, kuigi
    pliiti puhastan ikka cifiga ja wc potti
    domestosega. Küll aga pesen vanni ja
    kraanikaussr tavalise söögisoodaga.
    Põrandaid pesen puhta veega. Nõusid
    miniriskiga, see pole nüüd küll ökotoode aga
    ma usun et siiski veidi mahedam kui fairy kuna
    on siiski allergikutele mõeldud. Igal juhul
    hirmsasti sooviks seda Better Life komplekti,
    sest mul kodus üks 1a2k putukas, kelle tõttu
    ma olengi hakkanud rohkem jälgima, mis
    tooteid kasutan ja selline mõnus
    ökolkomplekt kuluks meil majapidamises ära
    ?

  • Avatar
    Vasta Liis 21. september 2015 at 12:45

    Kuigi ma väga teadlik pole erinevatest ainetest, aga ikkagi, mida vähem mürgine, seda parem ja üritan
    ikka jälgida, mida tarbin.

  • Avatar
    Vasta Birgit 21. september 2015 at 12:38

    Mulle väga meeldib nende öko puhastusvahendite lõhn, mis on sada korda parem kui need tavalised keemiapommid, mis poes
    leiduvad. Ise olen ülim allergik ja tänu sellele ei kannata ma paljusid puhastusvahendite sees esinevaid aineid ja need panevad mu
    naha sügelema ja tekitavad hingamisraskusi. Seega olen alati valmis katsetama uusi ja põnevaid öko asju, kuid tihti on nad liiga
    kallid. Sooviks väga proovida neid loositavaid tooteid, sest äkki on need just meie koju sobivad! 🙂

  • Avatar
    Vasta C 21. september 2015 at 12:16

    Mul on ikka täiega vaja! Peale esimese lapse sündi olin
    öko, aga siis tuli teine ja kodukoha külapood valikuga
    just ei säranud. Nüüd tahaks end uuesti kätte võtta,
    jälgida, mis vahendeid kasutan.

  • Avatar
    Vasta H 21. september 2015 at 11:55

    Mul on lihtne reegel, vannituba peab särav-läikima, seega seal on oluline, et vahend teeks kergelt kõik ülipuhtaks ja läikivaks,
    mistõttu pole oluline kui suur keemiapomm see on, muudes eluruumides aga väga keemilisi asju ei taha kasutada.

  • Avatar
    Vasta Katrin 21. september 2015 at 11:53

    ja kindlasti on minu jaoks oluline,
    et kodukeemia ei oleks päris keemia
    😀 nii et Better Life´prooviks
    meelsasti 🙂

  • Avatar
    Vasta Agnes 21. september 2015 at 11:51

    Enne lapse saamist oli mul ükskõik millega ma puhastan, mida kangem kraam, seda paremini puhastab ju. Aga kui pisike pistab
    koguaeg oma käsi suhu siis sooviks et põrandal ja ka muudel pindadel poleks mingit hullu keemiat. Soetasime kuu tagasi
    aurupesuri, nüüd olengi sellega kõik asjad puhtaks teinud. Pean vist oma kodukeemia kellegile edasi kinkima 🙂 Muidugi kuluks
    tülikamale mustusele ära ka vähe ökomad puhastusvahendid.

  • Avatar
    Vasta Kristina 21. september 2015 at 11:07

    Appi, muidugi on mul seda vaja, et pesta puhtaks vaip, mis sai mustaks umbes pool aastat tagasi. Nimelt suutis mu preili
    mähkimislaual paljalt olles selle täis lasta nagu pingviin (mitte, et ma seda pealt näinud oleksin kuidas nemad seda teevadaga
    tundub, et nii nad seda teha võiksid) Nimelt oli ta paljalt mähkimislaual ja samal ajal tuli korralik aevastus, ja pisikesed ei suuda ju
    kinn hoida. Kõik lendas suure survega 1,5 m eemal oleva seina ja maas oleva vaiba peale. Seda oli PALJU! Palju õnne! Veidi
    karmim kui lihtsalt kakane hommikumantli varrukas. Vot tapselt selleparast mul seda uhket komplekti vaja ongi.

  • Avatar
    Vasta Kadi 21. september 2015 at 10:22

    Järjest rohkem pööran tähelepanu sellele, millega oma kodu koristan ja tahaks võimalikult keemiavabu tooteid kasutada. Sageli
    on aga nii, et ei raatsi ökotooteid osta või on kiire ja haaran ikka poes esimese keemiapommi.

  • Avatar
    Vasta Emma 21. september 2015 at 10:20

    Praegu kasutan pooleks ökotooteid ja pooleks keemiat. Tuleb tõdeda, et keemia on palju odavam ja seetõttu alati ei tiku käsi
    kallimat ökopuhastusvahendit valima. Selle firma tooteid pole veel proovinud, aga loodan, et loosiõnn naeratab ☺

  • Avatar
    Vasta Kelly 21. september 2015 at 10:11

    Püüan võimalikult palju looduslikku
    kraami kasutada, aga paraku on öko
    tooted kõvasti kallimad. Seepärast
    kasutan rohkem
    tavalist keemiat või segan ise
    kodustest vahenditest midagi kokku.

  • Avatar
    Vasta Enel 21. september 2015 at 09:43

    Ikka üritan võimalikult palju looduslikku kraami kasutada, aga paraku on need vahendid ka kallimad. Nii, et praktikas kasutan
    tavalist keemiat ka.

  • Avatar
    Vasta Kerli 21. september 2015 at 08:44

    Kuna mul on haigus minega atoopiline dermatiit, siis on minu jaoks väga oluline, et tooted oleksid võimalikult looduslikud. Aga
    kahjuks on looduslikud öko kodukeemia tooted ikka palju kallimad kui tavaline kraam. Loodan loosiõnnele. 😉

  • Avatar
    Vasta Andra 21. september 2015 at 08:43

    Ka mina olen seni kasutanud kõige hullemat keemiat,mis poest leidub. Kõik need cifid ja vänge haisuga keemia. Ainuke asi mis
    mis ma soetasin on norwexi klaasipesulapp. Ma ei kujutanud ettegi, et saab ainult vett peale pihustates ja lapiga üle tõmmates
    aknad/peeglid läikima. Uute majja kolides tuleks teha suur remondijärgne koristamine ja tahaksin küll looduslikumaks minna.
    Eriti kui tuleb kunagi laps ja terve maja haiseb cifi järgi 😀
    See Oak-Y Dokey-Puidupuhastusvahend tundub huvitav ja leiaks palkmajas kasutust küll!

  • Avatar
    Vasta Kati 21. september 2015 at 08:15

    Kodukeemia peaks kindlasti olema võimalikult looduslik 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 21. september 2015 at 07:05

    Minu jaoks sai kodukeemia loodussõbralikkus
    oluliseks alles hiljuti, kui laps hakkas
    mängumatilt ära roomama ja põrandaid
    avastama ning tavalist toitu maitsma.
    Hetkel kasutan enamus asjade (kõige) pesuks
    lihtsalt vett, aga oleks übertore see
    komplektike võita. 🙂

  • Avatar
    Vasta Janne 20. september 2015 at 23:00

    Mulle meeldib ka pigem öko, siiani olen kasutanud
    amway’d ja suhteliselt rahul olnud (klaasipesuvahend
    ja pesupulber ei kõlba minu meelest kuskile). Noh,
    loodan, et võidan! ??

  • Avatar
    Vasta Marta 20. september 2015 at 21:13

    Ei arva,et suur öko naine olen,kuid äädikaga klaasi
    puhastanud olen küll. Põrandad pesen puhta veega :).
    Samas on mul kodus see poest ostetud
    klaasipuhastaja,vahel teen sellega ka ikka :). Pesu
    peseme lapse sõbralike toodetega :). Kodus kasvamas
    1a 2k poeg,kes motiveerib olema leidlikum 🙂

    • Avatar
      Vasta Marta 20. september 2015 at 21:17

      Aga kui öko see äädikaski on :D. Mul tegelikult kodus
      olemas isegi mingi sidrunilõhnaline spray
      puhasti,100% looduslik. Lapse mänguasjade
      puhastamiseks mõeldud,kuid sellega puhastan vahel
      niisama mõnda pinda vannitoas 😀

  • Avatar
    Vasta lipsuke.com 20. september 2015 at 21:11

    Mina olen ju ka muidu ikka ökomutt, aga kodukeemia
    ongi KEEMIA. Ma millegipärast arvasin, et öko ei
    puhasta nig

    • Avatar
      Vasta lipsuke.com 20. september 2015 at 21:14

      **ei puhasta nii hästi. Seega meeleldi katsetaks!

  • Avatar
    Vasta mustriks 20. september 2015 at 20:49

    Kodu saab puhtaks ilma “keemiata”.Keemia on
    kahjulik nii loodusele,meie nahale ja ka
    sissehingamisel.Ärme mürgita keskkonda ja ennast.

    Järjest rohkem on inimesed teadlikud, kodu keemiast.
    Tasa ja targu,algul nõudepesu vahend ning vaikselt
    kõik välja vahetada.

    Kodu puhtaks keemiavabalt see toimib.Pisut kallim
    aga ilma keemiata!

  • Avatar
    Vasta Maddy 20. september 2015 at 20:47

    Ma pole kunagi varem mõelnud isegi sellise asja peale. Ju vist sellepärast, et olen alles väga noor. Aga koristamine on üks mu
    suurimaid kirgi ja mulle meeletult meeldib just koristusvahendeid ostmas käia – seda teen tundide viisi, aga riietega nii näiteks
    pole. See postitus aga inspireeris mind ka siis nüüd koristamise sellisele küljele mõtlema.

  • Avatar
    Vasta Maie 20. september 2015 at 20:44

    Heiihopsti Mallukas, noo…Jah üldiselt oleks küll
    oluline, just täna vaatasin ka neid poes aga otsustasin
    siiski, et valin odavama. Ja ega ka mul vajaks rõdu
    ukse klaas korraliku puhastamist, sest laps on selle
    korralikult ära mäkerdanud aga noh mida mul kodus
    pole on klaasipesuvahend ja üldse.. Ega mul eriti neid
    puhastusvahendeid polegi (fairy, wc, põrandapesu
    omad ongi ainult). 🙂

  • Avatar
    Vasta Eliiise 20. september 2015 at 20:18

    Jaaaaa, mul oleks tõepoolest vaja neid tooteid! Pärast oma koju kolimist olen loobunud peaaegu kõikidest suvalistest
    keemiapommidest. Kõik algas sellest, et me ostsime maja kus oli ülimust pliit ja ma ostsin mingi Cillit Bangi vahendi mis peale
    lastes lihtsalt sekundiga sulatas selle korpand sita lahti. See haises nagu mingi jube terroristide keemiapomm. Sel hetkel sain aru,
    et minu kodus ei tohi olla selliseid vahendeid! Pärast seda puhastan kodu sidrunihappega ja mingite Amway toodetega, aga pole
    sellist oma marki veel leidnud, aga tahaks! 😉 tervisi Mariannile ja perele!

  • Avatar
    Vasta E 20. september 2015 at 19:55

    Tõeliselt põnev, sest olen ka just viimasel ajal mõelnud ja jälginud, mis oleks natuke nahale, tervisele ja loodusele sõbralikumad.
    Neist toodetest kuulen esimest korda ja väga tahaks proovida!

  • Avatar
    Vasta Astra 20. september 2015 at 19:34

    Minu jaoks on väga oluline, millised on minu
    koristustarbed. Kasutan Norwex mikrokiud tooteid ja
    vett. Korralik lapp kestab aastaid ja nii tuleb tunduvalt
    odavam. Ma pole aastaid ostnud ühtegi klaasi-, üld-,
    põranda-, jne puhastusvahendit.
    Ainult nõudepesuvahendit ja pesugeeli ostan ,
    loomulikult ökot. 🙂

  • Avatar
    Vasta Helin 20. september 2015 at 19:33

    Olen viimasel ajal hakanud sellele rohkem tähelepanu
    pöörama. Ökoasjadest kasutan nõudepesuvahendit ja
    pesupublrit, sest nendega puutub keha enim kokku.
    Kindlasti tahaks ka teisi tooteid proovida.

  • Avatar
    Vasta MS 20. september 2015 at 19:08

    Oleksin üliõnnelik, kui selle puhastuskomplekti saaksin, mul kodus kaks väikest pätut ja enam ei taha
    pindu keemiaga mürgitada, arvestades, et üks pisike maitseb kõike keelega ja käputab ringi..samas jääb
    meie kodus vahest ainult puhtast veest ja mikrofiiberlapist väheks:)Loodan, et loosiõnn naeratab!:)

  • Avatar
    Vasta grete lisett 20. september 2015 at 17:51

    Õpin EMÜ’s teist aastat keskkonnakaitset ja oskan
    seda väärt kraami hinnata. Samas ei lase tudengi
    rahakott endale neid tooteid lubada ning ikka on
    ühikas täis feerit ja sellist saasta. Eks tulevikus, kui
    juba erialane töökoht olemas ja värki, siis saab ma
    minu kodu “roheline” olema 🙂

  • Avatar
    Vasta Britt 20. september 2015 at 17:50

    Keskkonnasõbralikkus on minu jaoks oluline,
    kuid kahjuks on hetkel enamus
    puhastusvahendeid kodus just mitteökod.
    Ammu olen mõelnud uusi osta, kuid pole veel
    raatsinud, seetõttu kuluks see komplekt 100%
    ära!

  • Avatar
    Vasta Kristin 20. september 2015 at 17:49

    Mul veel paar aastat tagasi oli küll nii savi millega
    koristasin, nüüd ikka natukene vaatan mida korvi
    panen, ökosahver ka lemmik, kuigi öko hakkab nata
    rahakotile, ilmselgelt on odavam osta ju see
    klaasipesuvahend 0.99€ maximast osta.

  • Avatar
    Vasta Gloria 20. september 2015 at 17:39

    Ausaltöeldes ei ole mul tegelikult vahet, kas on öko või ei. Minu jaoks on vajalik, et puhastaks hästi ja ei haiseks jubedalt. Ses
    suhtes on mõned väga kloorised asjad jubedad, sest hais ei kaogi ära.
    Küll aga võiks nõudepesu vahendid olla keemiavabad, sest nõude pealt sa ikkagi konkreetselt söödki ja joodki muidu keemiajääke
    sisse. Ja riiete pesuvahendid võiksid ka nahaga ikkagi pigem hellad olla. 🙂

  • Avatar
    Vasta Helena 20. september 2015 at 17:02

    Järjest enam olen hakanud ökomutiks muutuma :D. Nõudekas kasutan ka seda konnapoissi ning samuti on üks Froschi
    üldpuhastusvahend olemas. Pesumasinale on ka nüüd ökom pesugeel ostetud. Viimasena sai soetatud Biomineratast terve
    koristusarsenal. Pidi väga öko kohe olema :P.

  • Avatar
    Vasta Käts 20. september 2015 at 16:42

    On küll oluline toodete loodussõbralikkus. Jälgin seda ka kõiges muus nagu söögid, kosmeetika jne.. Koristamistarbed ehk süstiks
    koristamise tuju ka peale 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri 20. september 2015 at 16:04

    Kõige parema meelega teeks ma puhastusvahendeid ise, aga ei
    leia nagu aega ja… viitsimist 😀 ja ökoasju pole ma veel jõudnud
    proovida, aga tahaks katsetada küll ja siis vahetaks lausa terve
    puhastusvahendite armee ökode vastu välja, sest noh, enda ja
    peika tervise säästmisele lisaks säästaks loodust ka.

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. september 2015 at 15:31

    Kindalt öko poolt!

  • Avatar
    Vasta Annushka 20. september 2015 at 14:58

    Hetkel on tõesti kasutusel ainult öko-tooted: nõudepesuvahed, põrandapesuvahend, köögi tasapinna kraamimiseks mõeldud
    vahend ja pesupulber – kõik on Koralliklubi tooted (Coral Club).
    http://huvitavblogi.blogspot.com.ee/2015/07/kodukeemia-mis-ei-oleks-keemia.html

  • Avatar
    Vasta Jaana 20. september 2015 at 14:44

    Absoluutselt on oluline, et kodukeemia loodussõbralik oleks, need vänged haisud panevad südamegi puperdama 😀 Seega kui
    rahakott vähegi kannatab, siis valin alati öko ja kui parasjagu ei kannata, üritan võimalikult vähe keemiat kasutada.

  • Avatar
    Vasta Elle 20. september 2015 at 14:42

    Alati olen üritanud rohkem öko tooteid kasutada ja keskkonnasäästlikum ning tervislikum olla, kuid tihti on need päris kallid ja
    noore tudengi jaoks on see päris suur probleem :S

  • Avatar
    Vasta Kaisa 20. september 2015 at 14:22

    Ma olen nii pikalt mõelnud, et peaks kõik
    kodukeemia välja vahetama, aga pole veel
    selleni jõudnud. Uude koju kolides oleks eriti
    lihtne seda teha, ei pea vana kraami kaasa ka
    tassima ? Lapsi küll veel pole aga kass on, ei
    usu et talle ka igasuguseid pesuvahendi aure
    sisse meeldib hingaa

  • Avatar
    Vasta T. 20. september 2015 at 14:05

    Kindlasti on oluline. Varem kasutasin tavalisi
    vahendeid, aga just raseduse ajal hakkasin ökot
    kasutama kuna keemiat ja erinevaid tugevaid lõhnu ei
    kannatanud enam üldse. Ka nüüd väikelapse emana
    valin poes alati loodussõbralikud tooted kui võimalus
    on ja rahakott lubab.

  • Avatar
    Vasta Riina K. 20. september 2015 at 14:01

    Proovin jälgida, et ostaksin loodussõbralikku kodukeemiat ja see on oluline minu jaoks.

  • Avatar
    Vasta Carmen 20. september 2015 at 13:57

    Olude sunnil kolisin just oma suures korterist pisikesse ühetoalisse tuppa ja no väike ruum ja kõik puhastusvahendid jätavad
    tuppa keemialõhna mida mu armas kassipreili absaluutselt ei salli ja aevatama kukub. Seega oleks meile seda soolaleiva kinki
    hädasti vaja 🙂

  • Avatar
    Vasta Signe 20. september 2015 at 13:48

    Hei !

    Mina arvan, et see on oluline. Juba
    sellepärast, et kui tavaliste
    vahenditega koristada,haiseb kodu
    pärast tükk aega keemia järgi, mis
    mulle peavalusid tekitab. Ja kui
    arvestada nüüd seda, et nii palju
    õnnetusi juhtub juba toote valel
    käsitlemisel… siis
    loodussõbralikud tooted on alati
    paremad,sest inimeste nahk on
    erinevalt tundlik. Minul näiteks on
    väga tundlik nahk. pean alati
    kasutama kummikindaid kui suuremaks
    koristamiseks ja küürimiseks läheb.
    Üldiselt ise üritan ka hakkama saada
    suht väheste ja lihtsamate toodetega.
    Aga minu jaoks on küll tähtis, et
    oleks loodussõbralik.

  • Avatar
    Vasta Mann 20. september 2015 at 13:30

    Tänud Mallu, et selle postituse tegid! Mulle on tähtis, et
    puhastusvahendid oleks loodussõbralikud, näiteks
    armastan ma kasutada sapiseepi, aga sellega asi
    piirdubki. Pole muude puhastusvahenditega tutvust
    täinud, kasutame cilliteid jms. Kuigi, meilgi on väike
    tütreke kodus kasvamas ja tahaks muidu ka teha
    maailmast parema paiga!

  • Avatar
    Vasta Tessy 20. september 2015 at 12:55

    Nii, võtsin oma pühapäevast 2 tundi ja käisin erinevates supermarketis asja tsekkimas- Rimi, Prisma, Selver ja Maxima. Tegelikult
    hakkas huvitama see tekstiilivärskendaja, mida sa kasutad- Astonish? Kust seda leíab, mina ei silmanud üheski poes. Enamikes
    poodides ikka sama valik, ei oskagi ühte teisele eelistada, sellepärast on hea, kui keegi oma kogemustest räägib 🙂 Ja siis tekkis
    veel küsimus, et milleks on üldpuhastusvahend, kui iga viimsegi nuaga ja pinna jaoks eksisteerib juba mingi spetsvahend? Mis veel
    üle jääb? 🙂 Nüüd on mul veelgi suurem huvi proovida uusi õkovahendeid, sest on meiegi pere hinnatundlik ja kõike lihtsalt
    katsetamise pärast lubada ei saa. Aga kui tekib kindel lemmik, siis küll.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. september 2015 at 12:58

      Mina saan seda astonishit Selkust. Aaga üldpuhastusvahendit kasutan ma suvalistel pindadel – ala kui midagi põrandale läheb, või laud must on jne 😀

  • Avatar
    Vasta maria 20. september 2015 at 12:46

    Tahaksin kinkida selle oma emale. Talle nii meeldivad
    igasugused oko asjad, aga raha pole nende jaoks, et
    jouaks osta ja proovida. Tal on korge vererohk ja peab
    iga paev sooma palju rohtusi, et olukorda kontrollida,
    kuid need rohud on liiga tugev keemia, pohjustavad
    tugevaid mao valus. Oleks tore vahemalt, et siis kodu
    oleks puhas ilma suurema keemiata.

  • Avatar
    Vasta Anu 20. september 2015 at 12:25

    Ma pean end samuti väikestviisi ökomutiks. 😀 kodus kasutan ainult neid
    samu konnakesega tooteid, äädikat ja soodat. Ma pole küll spetsialist, aga
    mulle meeldib mõelda, et see konnake on igatahes puhtam, kui mõni muu
    laialt levinum toode.
    Öko-huvi sai alguse sellest, et olen väga allergilise nahaga ning seetõttu
    saan kasutada vaid kas apteegišampoone jm pesuvahendeid või mõningaid
    kindlaid loodustooteid. Avastasin siis, et nt froschiga võin nõusid pesta ka
    kinnasteta, ilma, et ekseem kätel välja lööks. 🙂
    Sellisest pakikesest oleks mulle palju abi ning hea oleks vahelduseks
    mingeid muid tooteid proovida. 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 20. september 2015 at 12:12

    Ilmselt on igale väikelapse emale oluline, et puhastusvahendid oleksid võimalikult nö sõbralikud. Nii ka mulle. Jah, keemia rändab
    sagedamini poekorvi, kui ökod, justnimelt.. kuna erilist valikut tavapoes lihtsalt ei ole. Vähemalt meil siin maakolkas küll mitte.
    aga SOOOOOV on igaljuhul suur. ja kui kuhugi satun, siis haaran ikka kaasa.

    Pakikest võita oleks imetore 🙂

  • Avatar
    Vasta Heili 20. september 2015 at 11:51

    Oiiii nii lahe loos. Ma tihti mõtlen, et võiks kodus olla loodussõbralikumad puhastusvahendid, aga pole veel selleni jõudnud, Neid
    Better Life omasid tahaks väga proovida, eriti sellepärast et mu lapsele meeldib vahel põrandaid keelega maitsta 🙂 Loosiõnn pole
    mind varem tabanud, aga nüüd loodan küll väga, et mul veaks :)))

  • Avatar
    Vasta Anelle 20. september 2015 at 11:48

    Mulle isiklikult on viimasel ajal
    aina enam mõtteainet pakkunud, mis
    keemiaga me tegelikult kodu
    “koristame”. Kuna aga elan emaga
    koos, siis puhastusvahendite ost on
    üldjuhul tema teema. Tahaksin talle
    näidata, et tegelikult võib kodu
    puhtaks saada ka toodetega, mis ei
    ole keemiat täis topitud.

  • Avatar
    Vasta Veroonika 20. september 2015 at 11:47

    Viimasel ajal on väga oluline, et ei oleks meie maja seinte vahel väga palju keemiat, kuna peres kasvab pisike 6-kuune, kellele
    meeldib mööda põrandaid tatsata 😀 tore oleks proovida midagi uut. Kusjuures siin meie kodukandis polegi sellist sarja kohanud
    🙂

  • Avatar
    Vasta Annu 20. september 2015 at 11:06

    On oluline! Ise olen isiklikult minimaalselt
    kodukeemiat koju ostnud- kõik üritan
    enamasti koduste vahenditega puhtaks saada.

  • Avatar
    Vasta Kadi 20. september 2015 at 11:03

    Muidugi on tähtsad, kuna kodus kasvamas 3 aastane plika ja lemmikloomaks (merisiga) kes pidevalt jookseb ringi, siis ei ole just
    temalegi kõigeparem kui jookseb keemiaga üle tehtud põrandal.
    Seega loodan et loosiõnn naeratab mulle:)

  • Avatar
    Vasta laurak 20. september 2015 at 10:59

    On ikka oluline,kuna mul on 3 last ja neist kaks pisid
    veel (5a, 1a6k ja 3k)
    Niiet puhastamist vajab kogu korter ja hea kui lapsed
    saavad rahumeeli patserdada,ilma,et keemia jääke
    kehale jääks 🙂
    Lisaks saime omale uue kodu,seal kuluks need asjad
    ära. Põranda pinda,seinu,aknaid rohkem kui rubla eest
    🙂
    Pean küll tõdema,et Fairy ja põrandapesu vahendid on
    ikka tüüpiline keemoa. Aknaid pesen ilma alkoholita
    vahenditega. Üldpuhastusvahend oli ka mingi
    loodussõbralikum varjant aga ei ole väga rahul.

    Teeks ilusa ja hea elu alguse uues kodus 😛

    • Avatar
      Vasta LauraK 20. september 2015 at 11:35

      Kasutan väga palju ka Melamiin
      käsnasid. Super hästi teevad kõik
      kohad puhtaks. Käsna teed natukese
      veega niiskeks ja nö kustutad mustuse 🙂

      no ma suutsin loomulikult oma ühe
      meili aadressi valesti kirjutada..

  • Avatar
    Vasta Mel. 20. september 2015 at 10:53

    Kuigi mulle on väga oluline toodete koostis, siis mõned tooted meie kodus on ökomad ja mõned on
    ikka päris keemialaks, aga no kui võidan, siis olukord muutub. 🙂
    Puhastusvahendeid ja pesupulbrit olen ostnud amway omi, sest need TÕESTI puhastavad ja ei jäta
    seda hullu keemialõhna külge, mida enamus muid vahendeid jätavad (mehe tööriideid pesen siiski
    muu kraamiga, mis haiseb JUBEDALT!). Vedelseebi ostust loobusin poe omade kasuks tagasi, sest mul
    on kodus 2 poisikratti (seda enam vajan neid tooteid), kes on võimelised ühe kätepesega TERVE pudeli
    vedelseepi kraanikaussi kallama, seega ei jõua ökomat osta koguaeg aga sellegipoolest vaatan mida ka
    poest ostan! Ja paraku tuleb ka tunnistada. et nõudepesus nii masinal kui ka käsitsi kasutan sammuti
    tavalist poe kraami -finishit ja puri (tundub vähemalt natukenegi “ökom” kui see rõve fairy- miks seda
    üldse toodetakse!?! Juba selle värv ajab südame pahaks).
    Kui ma võidaksin selle komplekti (mida ma VÄGA soovin ja vajan) ja saaksin isikliku kinnituse nende
    toodete kvaliteedis, siis saaks Better life tõenäoliselt endale ühe püsikliendi juurde! 😀

  • Avatar
    Vasta kata 20. september 2015 at 10:48

    Minu jaoks see otseselt oluline pole, kuna olen
    veel vaene tudeng ja alati valin odavama toote,
    aga mõnikord pesupulbrit masinasse pannes
    või nt WCpotti puhastades mõtlen küll, et kogu
    see keemia ei “kao ära” vaid jääb
    veeringlusesse. Vaesed kalad ja muud
    tegelased.

  • Avatar
    Vasta Eleri 20. september 2015 at 10:46

    Varem ei olnud see mu jaoks eriti
    tähtis, st et võisin vabalt osta ka
    Fairyt jms, olenevalt mis parasjagu
    hea hinnaga oli. Mingilt maalt aga
    enam ei tahtnud neid väga, nüüd pigem
    ikka püüan veidi ökomaid asju osta.
    Näpuga tohutult järge ei aja, aga
    siiski püüan eelistada
    loodussõbralikumat kraami 🙂

  • Avatar
    Vasta Diana 20. september 2015 at 10:26

    Muidugi on oluline, sest olen keemiliste lõhnaainete
    suhtes allergiline (seda näitas arstil tehtud
    kontaktallergia test) ja igasugune kange ning vingelt
    lõhnav kraam ajab mu sügelema, ketendama. Olen
    ääretult rõõmus, et üha enam leidub leebemaid
    vahendeid nii kodus kui ka enda peal kasutamiseks.

  • Avatar
    Vasta Triin 20. september 2015 at 10:22

    Nii lapse kui enda jaoks tuleks olla keemiavabam.
    Siiani on jäänud paremad tooted ootama ostmist ?
    tahaks aga väga. ☺

  • Avatar
    Vasta Andra 20. september 2015 at 10:09

    Minu jaoks pole ta oluline,aga võibolla arvamus muutuks kui saaksin neid vahendeid kasutada,ja näha et need on paremini
    toimivad kui minu tavalised puhastusvahendid.

  • Avatar
    Vasta lis 20. september 2015 at 10:07

    Mul küll lapsi pole, keda kodukeemia eest kaitsta, aga
    olen ise väga tundlik kodukeemiale. Tihti peale akende
    pesu tulevad käevarrele pisikesed täpid, mis hirmsasti
    sügelevad. Ja kodu pean koguaeg tolmuvaba hoidma
    tolmuallergia tõttu. Ökokraami kasutamine oleks
    ilmselt väga hea, aga poes haarab käsi alati kõige
    odavma järele. Vot selline ihnuskoi olen…

  • Avatar
    Vasta Eliise 20. september 2015 at 09:47

    Minu jaoks on öko värk küllaltki oluline. Üritan mitte
    kasutada kilekotte ja mitte osta plastikpudeleid.
    Kodukeemiale ei olegi tähelepanu pööranud. Aga
    nüüd tahaks küll proovida. =)

  • Avatar
    Vasta Laura 20. september 2015 at 09:40

    Minul oleks ka vaja puhastusvahendeid kuna ma nii
    kanaaju ja koguaeg poes käies unustan neid osta .:) .
    Mõnikord tuleb selle pärast mitu korda poodi joosta 🙂 .
    Kuna mul ka kodu lähedal tilluke maxima , siis seal neid
    ökomöko asju eriti pole 🙂
    Laps võtab ka varsti jalad alla ja oleks hea kui oleks
    endalgi kodus olemas öko kraami 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 20. september 2015 at 09:33

    Minu jaoks eriti ei mängi rolli, aga ema otsib küll alati
    kõige vähem-keemilisi tooteid poest. Ja kuna emal
    kodus 2 väikest last (ise juba pesast välja lennanud:P)
    siis on see veel eriti oluline. Vanem on kohe-kohe 3
    saamas ja pisem alles saab kolme kuuseks. Pole enam
    palju jäänud kuni pisikesel käed-jalad aktiivsemalt
    toimetama hakkavad ja enam paigal ei püsi. Suurem ka
    nagunii enamuse ajast istub põrandal ja tegeleb oma
    mänguasjadega.
    Seega minu emale kuluks selline komplekt kindlasti
    marjaks ära! 🙂

  • Avatar
    Vasta Anneli 20. september 2015 at 09:01

    Minul oleks hädasti uusi puhastusvahendeid vaja.
    Eriti oluline vahend, mis mul majapidamises koguaeg otsas on üldpuhastusvahend, kuna mul on väga suur allergia kodutolmulesta
    vastu ning siis on väga oluline, et ma saaksin pühkida tolmu ära mitte kuiva lappiga, mis tolmu lendlema ajaks. Samuti ka
    põrandapesuvahed, sest minu majapidamises ei saa olla vaipu minu allergia tõttu.
    Selline komplekt oleks abiks mulle väga.

  • Avatar
    Vasta Nathalie 20. september 2015 at 09:00

    Minujaoks on saanud nö roheline kodukeemia asendamatuks. Olen ise võidelnud migreeniga aastaid ja tähelepannud ka seda, et
    kodukeemia erinevad lõhnad ja tugevad keemilisedkoostised mõjutavad pead. Proovinud erinevaid, kuid Better Life toodeteni
    pole veel jõudnud. Tahaksin kindlasti ära proovida! Ja muidugi on neil vägavägevad topsikud võrreldes teiste kodukeemia
    toodetega.

  • Avatar
    Vasta Kadri 20. september 2015 at 08:58

    Pean ausalt tunnistama, et vaese
    tudengina pean valima
    puhastusvahendeid hinna, mitte nende
    koostisosade järgi. Kui valida
    saaksin, siis eelistaksin loomulikult
    lõhnatumaid ökotooteid
    keemiahaisulistele vahenditele.

  • Avatar
    Vasta Jane 20. september 2015 at 08:46

    Paraku on juhtunud nii, et kui ma kosmeetika ja isiklike pesuvahendite puhul pööran rohkem tähelepanu sellele, et asjad oleks
    looduslikumad ning ei oleks täis igasugu saasta, siis paraku puhastusvahendite puhul pole ma sellele niivõrd tähelepanu
    pööranud.. kuniks ma lugesin sinu postitust. Oleks aeg see keemia ökoma kraami vastu välja vahetada küll! Lisaks on minu
    arvates better life sarja asjadel lihtsalt IMELINE pakend võrreldes tavaliste fairy’de jms kraamiga.

  • Avatar
    Vasta Tessy 20. september 2015 at 08:40

    Meie pere kasutab öko-vahendeid mõõdukalt. Meil ei ole allergiaid ja olen siiani rahul olnud tulemustega.
    Küll on aga välja kujunenud tooted, mis peaved olema mahedamad- nõudepesuvahend (pesen käsitsi),
    klaasipuhastaja ( kuulus lapp 🙂 ) ja hambapasta. Kui lapsed sündisid, siis mõtlesin ka, et vahetan välja kõik
    pesupulbrid jne. Proovisin mingeid pesupähkleid, aga pesu need puhtaks ei teinud, plekid peal ja pesu
    ühtlselt hall. Kui ma juba puhastusvahendeid kasutan, siis pean ka tulemusega rahul olema. Aga Sinu
    nimekirjas on niipalju tooteid, mida ma üldse polegi kasutanud. Huvi tekkis küll ja heameelega lööks kodu
    läikima 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. september 2015 at 08:39

    Siiani pole oluliselt tähelepanu pööranud ning
    arvan et looduslik on alati kallim kui keemiline
    ja tõenäoliselt selle pärast siiani keemiat
    kasutangi.

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. september 2015 at 08:31

    jaa, kuna kodus on mitu väikest last, ostan
    alati ökovahendeid 🙂 prooviks hea meelega
    uusi tooteid!

  • Avatar
    Vasta Laural 20. september 2015 at 08:27

    Olen üritanus isegi nii öko olla, et
    puhastusvahendeid ei kasuta. Aga need
    Better Life tooted tundusid väga ahvatlevad
    ming kogu pakendus ja toodete nimed on väga
    originaalsed!

  • Avatar
    Vasta Agnes K 20. september 2015 at 08:19

    Jaaa, ma natukene ikka uurin, et puhastusvahendid
    oleksid sõbralikud igas mõttes. Pealegi. mulle meeldib
    ka koristada, seega miks mitte 🙂

  • Avatar
    Vasta Tuuli 20. september 2015 at 07:58

    Kui parasjagu rohkem raha on, siis hea meelega käin ökopoes ka puhastusvahendeid ostmas. Olen proovinud nõudepesutablette
    ja erinevaid puhastusvahendeid. Põhiline, mis kogu aeg on olemas on ökopesupulber. Seetõttu, et mulle ei meeldi, kui riietel on
    liiga tugev lõhn juures. Raseduse ajal iga kord kui dushiruumi astusin lõi see ebameeldiv ja tugev tavalise pesupulbri lõhn
    ninna….lõpuks vahetasin välja 🙂

  • Avatar
    Vasta Kylli 20. september 2015 at 07:30

    Igapäevaselt ( ha-haa, nagu tõesti koristaks iga päev) kasutan kohalikku ökot – Biominerata. On hea küll, lõhnab ka enamasti
    sidrunheina järele ja puhtaks teeb ka. Kui iga päev koristaks. Paraku ikka ei korista ja suurema sodi korral haarab käsi ikka
    kangema kraami järele. Olen tõotanud, et seda küll juurde ei osta, aga neid pooluid on veel kodus ikka jupiks ajaks. Nõusid peseb
    Fairyga küll ainult mõni enesetapja.

  • Avatar
    Vasta Liisa 20. september 2015 at 07:21

    Viimased paar aastat olen andunud Universal-Steini
    kasutaja. Looduslik ja puhastab, poleerib, kaitseb.
    Huviga prooviks ka teisi looduslikke
    puhastusvahendeid.

  • Avatar
    Vasta Margit 20. september 2015 at 00:41

    Mingil põhjusel on mul alati olnud mulje, et keemiat
    täis puhastusvahendid ka puhastavad paremini ja
    seega pole ka isegi ökomaid vahendeid kasutanud.
    Kavatsen kindlasti looduslikumad variandid ära
    proovida ja loodetavasti ei pea pettuma.

  • Avatar
    Vasta Kelian 20. september 2015 at 00:21

    Ütlen ausalt, et mul vist ei olegi kodus mitte ühtegi ÖKO puhastusvahendit… Seega, prooviks ära küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Kater 19. september 2015 at 23:52

    Varem ei olnud ökovärk väga tähtis, aga kuna mõni aeg tagasi hakkasid mul avalduma mingid kummalised allergiad tavalise
    kodukeemia vastu, siis tuli hakata rohkem ökokraami poole kiikama. Olgem ausad, odavad need just pole, aga vähemalt enam
    ei ole allergiat täheldanud.

  • Avatar
    Vasta Kats 19. september 2015 at 23:45

    Teoreetiliselt eelistan alati ökot ja kodumaist,
    aga kahjuks peab rahakoti järgi leidma
    kompromisse.. Siiani olen ka nii toiminud-nii
    öko ja rahakotisôbralik, kui vôimalik 😉

  • Avatar
    Vasta Velve 19. september 2015 at 23:38

    Mina hakkasin tavalist kodukeemiat keskonna- ja loodussõbralikuma vastu vahetama emaks saades. Tõsisema tõuke selleks
    andis laps, kelle nahale tekksisid allergilse reaktsioonina punetavad ja sügelevad laigud.
    Öko kodukeemiatoodetes ma pettuma pole pidanud- kõik minu poole kasutatud tooted on oma ülesannetega igati hästi hakkama
    saanud.
    Ühtegi kindlat brändi ma ei eelista- mulle meeldib katsetada ja olla avatud uutele brändidele ja toodetele, sest iial ei või teada, kus
    ja millal ootab sind sinu uus lemmiktoode!

  • Avatar
    Vasta Diana 19. september 2015 at 23:18

    Ma tunnistan ausalt- siiani ei ole kunagi tähelepanu
    pööranud. Samas pesen ma põrandaid ka nii, et lisan
    pesuveele suvalist vahendit (nt. Klaasipesu oma)
    seega pole just eriline houseMaid. Samas pole ammu
    näinud loosimist mida niiiiii väga võita tahaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 19. september 2015 at 23:18

    Peale lapse sündi vaatan puhastusvahendeid küll teise pilguga. Kui roomav laps ikka vahepeal põrandat musitab, siis ikku ju
    mõtled, et mis sinna suhu veel sattus, sinna põrandale keemiat pannes on ju sama mis lasta lapsel sealt lonksu võtta…

  • Avatar
    Vasta Kats 19. september 2015 at 22:54

    Ideaalis on ökom variant, praktikas siiani siiski poekeemiat ja kodus valmis meisterdatavat keemiat.

  • Avatar
    Vasta merili m 19. september 2015 at 22:42

    Siiani just pole ringi käinud ja ainult ökot nõudnud,
    aga eelistaks kindlasti keemiavabasid vahendeid 🙂

  • Avatar
    Vasta Kairit 19. september 2015 at 22:17

    Tahaksin kasutada rohkem ökot. Põhjus, mis siiani
    kasutusel mitte öko – vist asjatu kartus, et muidu ei saa
    pinnad puhtaks. Proovin vanad pudelid ära kasutada ja
    siis loodetavasti uus elu läheb ökomalt ?

  • Avatar
    Vasta ÖkoMann 19. september 2015 at 22:10

    Mina, mina , mulle meeldib öko ja seda enam meeldib mulle tasuta öko 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Vikike 19. september 2015 at 22:04

    Omg kui palju komme?aga öko on tähtis

  • Avatar
    Vasta Liina 19. september 2015 at 22:04

    Tahaks küll proovida, kas puhastab sama hästi! Aga vahutavad nõudepesu vahendid on küll mõnusad 🙂

  • Avatar
    Vasta Kertu 19. september 2015 at 22:03

    Pinnad, mis on otseses kokkupuutes naha,
    toidu, riietega jms puhastan alati looduslike
    vahenditega, samas kui nt wc-poti jaoks
    kasutan suvalist kodukeemiat. Tõele au andes,
    ongi viimane aeg suvakeemiat boikottida,
    loodus, sealhulgas joogivesi ja meie enda tervis
    kannatavad nii selle tootmise kui ka tekkivate
    jääkide pärast. Ja kui tahta eriti öko ja
    eeskujulik olla, teevad puhtnaturaalsed
    äädikas ja sidrun puhastusvahendi töö enam
    kui hästi ära. 🙂

  • Avatar
    Vasta Mann 19. september 2015 at 21:58

    Järjest enam hakkan mõtlema, et kodukeemia peaks olema loodussõbralik, öko, kodusõbralik, lastesõbralik jnejnejne.. 🙂 Mulle ei
    meeldi üldse see vastik keemia hais nii et üha rohkem väldin seda kõike. Kuigi öko on tunduvalt kallim siis usun, et see on seda
    raha väärt ja peaks ikkagi kasutama – tuleb ilmselt enda ja teiste tervisele kasuks ja ka loodusele 🙂 Nii et jah, see on ikkagi nüüd
    juba minu jaoks tähtis!

  • Avatar
    Vasta Siret 19. september 2015 at 21:58

    Minul küll lapsi pole aga sellegipoolest pean väga oluliseks kasutada öko kodupuhastusvahendeid. Olen juba kuskil 6 aastat
    kasutanud peamiselt firma Ecoveri tooteid aga sellest Betterlife toodetest polnud ma varem kuulnud. Kõige tähtsamaks pean
    nõudepuhastusvahendit, sest kes ikka tahab Fairyt näost sisse ajada…

  • Avatar
    Vasta Mari 19. september 2015 at 21:55

    kõik võiks alati olla öko, ja oleks ka mina ökom, kui planeedist hoolimist nii kalliks poleks tehtud. niisiis oleks väga suureks abiks
    võita kotitäis loodusesõbralikke tooteid, millega süda natukene rahulikum olla võiks 🙂

  • Avatar
    Vasta Mammu 19. september 2015 at 21:51

    Ilmselgelt ei tee see halba, kui asi on loodussõbralik.
    Täitsa hea tunne kasutada kohe 🙂

  • Avatar
    Vasta Anna-Maria 19. september 2015 at 21:34

    Mina ei mõelnud ökotoodetele enne, kui praeguse abikaasaga tutvusin. Tema siis tutvustas mulle, kui palju keemiat on toidus ja
    puhastusvahendides, ning kui ohtlik see tegelikult tervisele on. Puhastusvahendeid oleme aga jõudu mööda varunud – praeguseks
    siis omame öko hambapastat, deodoranti, wc puhastusvahendit, nõudepesuvahendit ja šampooni. Nii et jah, väga oluline on, et
    vahendid oleks ökod.
    Muidu praegu sööme toitu, mis sisaldab koostisosi, millest oleme kuulnud. Ökotoiduks oleme veel liiga õhukese rahakotiga,
    mõnikord harva saab osta, kui Biomarketis alla hinnatud.

  • Avatar
    Vasta kerlu 19. september 2015 at 21:29

    Mulle on tähtis küll, et mida vähem keemiat seda
    parem. Endal mul on laps ja veel lisaks koer. Aga kuna
    ma elan väikelinnas, siis ega siin vakikut pole küll, eriti
    ökoasjadega. Seega nt põrandaid pesen ma lihtsalt
    veega, kuna koer ja no laps mängib ja aeleb ju ja
    igalpool 😀 aga eks kahjuks muude asjade vallas on
    keemiat kodus ikkagi ka 🙁

  • Avatar
    Vasta Marlen 19. september 2015 at 21:28

    On küll oluline. Kodukeemia on öko,
    va pesupulbrid. Need on Mayeri
    geelid, mis on Sensitive variandis.
    Nüüd on lapsed ka, aga juba enne
    vahetasin välja.

  • Avatar
    Vasta Helina 19. september 2015 at 21:26

    On kindlasti väga oluline. Prooviks
    ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 19. september 2015 at 21:20

    Ütlen ausalt, et enne lapse sündi ei olnud üldse huvi
    selliste asjade vastu, et ala mida sisaldab mu
    pesuvahend. Nüüd, kui mul on kodus põnn kellel pidevalt
    mõni hammas välja pingutab ja näpud pidevalt suus on,
    siis on see tähtis küll. See auhind kuluks ikka VÄGA ära?

  • Avatar
    Vasta Anneli 19. september 2015 at 21:20

    Siiani ei ole sellele väga tähelepanu pööranud,
    aga sinu postitus tekitas huvi proovida 🙂

  • Avatar
    Vasta Mall 19. september 2015 at 21:17

    Minu jaoks on loodussõbralik kraam ka
    aina olulisem. Algas see kõik
    keemiavabadest kehakreemidest ja
    näohooldustoodetest ning nüüd asendan
    järk-järgult ka kodukeemia
    looduslikemate toodete vastu.
    Prooviksin seda brändi ka hea meelega.

  • Avatar
    Vasta Triinu 19. september 2015 at 21:17

    Minu jaoks on väga oluline, et oleks ökod vahendid, sest mul kodus liigub käpukil ringi 10 kuune elav põrandamopp, kes võõpab
    põrandat keelega ja kõik asjad samuti lakub puhtaks.
    NB! Vahva oleks seda komplekti võita, kuna pole kordgi midagi interneti teel võitnud 🙂

  • Avatar
    Vasta aile 19. september 2015 at 21:17

    On oluline, palju kasutan söögisoodat/sidrunit/
    äädikat.

  • Avatar
    Vasta Katu 19. september 2015 at 21:16

    Kas just oluline, aga sellele mõelnud olen kūll,
    kuid ikka ja jälle rändavad mu ostukorvi just
    need meeletud keemiapommid, sest no nii on
    odavam ja ei pea neid ökotooteid kuskilt spets
    riiulilt otsima minema. Betterlife tooted
    prooviks ära, ehk teinekord pesuvahendeid
    hankima minnes saan sealt keemialetist
    kaarega mööduda 🙂

  • Avatar
    Vasta Birgit 19. september 2015 at 21:12

    Kuna olen värske väikese vana maamaja omanik, siis hetkel on minu puhastusvahenditeks vesi ja riidelapp (pole muidugi ka väga
    suurte koristustöödega algust teinud). Vanad kodukemikaalid likvideerisin majast ja seni pole lihtsalt jõudnud sinna uusi soetada.
    Ja öko on mulle alati meeldinud ning super oleks omale selline komplekt võita.
    Kuigi tavaliselt olen siiski ostnud omale tavalisi poekeemia tooteid, siis tasapisi olen hakanud nüüd rohkem loodussõbralikemale
    toodete tähelepanu pöörama.

  • Avatar
    Vasta Ainika 19. september 2015 at 21:04

    Ökotooted on üldjuhul kallimad kui tavalised Fairyd
    jne, kuid jaa leian et neid oleks ka minu kodus vaja.
    Kuna mul 2a tüdruk ja üks veel tulemas, siis lastega
    peredele on need ökokad väga meeltmööda. 🙂

  • Avatar
    Vasta Lily 19. september 2015 at 21:01

    Igatahes on oluline, et keskkonda
    säästaks. Seda komplekti tahaks küll
    väga võita!

  • Avatar
    Vasta Elviira 19. september 2015 at 20:56

    On väga oluline. Seda enam, et siiani pole häid variante leidnud:)
    Prooviks ära.

  • Avatar
    Vasta Suusi 19. september 2015 at 20:54

    Antud komplekt oleks nagu täpp i peale :). Kolisime
    just oma majja ja ei tahaks väga vänget keemiat
    torudest alla lasta- kes teab, palju sellest ringlusega
    oma kraani tagasi jõuab. Noh, ja kassid roomavad ka
    mööda põrandaid. Nii et hea meelega prooviks
    Betterlife’i.

  • Avatar
    Vasta Kerli 19. september 2015 at 20:48

    On oluline.

  • Avatar
    Vasta k 19. september 2015 at 20:36

    Sooviksin ja kingiksin selle edasi enda vennale, kuna
    neil uus majapidamine ja pisike laps. Ja tore oleks kui
    pisike ei saaks mingit keemiat endale suhu toppida 🙂

  • Avatar
    Vasta Janne 19. september 2015 at 20:36

    Ei saa kahjuks kuidagi erilisena silma paista, sest hakkasin oma kodukeemiale tähelepanu
    pöörama seoses esimese lapse sünniga. Enne seda olin veel noor ja üsna ükskõikne mida ja
    kuhu mökerdan. Lapse sündides aga hakkasin mõtlema, et ma ei taha, et tema väikest
    pehmet nahka hõõruks Arieli või Omo vms sellise vänge lõhnaga pestud riie. Sama oli ka
    nende pesupehmendajatega, vänge lõhn! Enne ma muidugi nii ei arvanud.
    Igatahes nüüd jälgin hoolega, mida ja kust ostan ja mingeid haisupomme üldse enam ei
    soovi. Miks mu riided peaksid ookeani järgi lõhnama? 😀

  • Avatar
    Vasta A.a. 19. september 2015 at 20:32

    Minu jaoks on oluline, et kodukeemia oleks loodussõbralik, sest ei tahaks ju mürgist õhku kogu aeg sisse hingata.

  • Avatar
    Vasta Keiti 19. september 2015 at 20:28

    Kindlasti on oluline, et puhastusvahendid
    oleksid nii keemiavabad kui võimalikud. Eriti
    kui peaksid ka lapsed kodus olema

  • Avatar
    Vasta Mirjam 19. september 2015 at 20:20

    Mul oleks seda komplekti hädasti vaja! Kuna uues
    kodus hakkab (viimaks ometi!) remont valmis saama,
    siis oleks vaja kõik korralikult ja
    loodus/inim/loomasõbralikult ära koristada. Ja ühtlasi
    sobiks see kingike juba nimepoolest, kuna kolime
    mehega kokku 🙂 ja pealegi mul ei ole hetkel aimugi mis
    puhastusvahendeid vaja oleks ja niisama suvalisi
    keemiapomme ma kokku osta ka ei tahaks

    • Avatar
      Vasta Mirjam 19. september 2015 at 20:21

      Ja ma ise olen ka tegelt kodukeemia osas suhteliselt
      allergiline. Kõike pean kummikinnastega pesema.
      Muidu kohe nahk maas või punnid kätel

  • Avatar
    Vasta Kristel 19. september 2015 at 20:17

    Selge, et on. Jõudsin ökomöko juurde olude sunnil kui laps nö tavalise kodukeemia ja just eriti pesupulbri suhtes allergiline oli.
    Nüüdseks on ta sellest küll “välja kasvanud”, kuid paljude asjadeosas on “harjumus” jäänud.

  • Avatar
    Vasta Marili 19. september 2015 at 20:14

    Jah, kodukeemia võiks olla minu kodus loodusesõbralik 🙂

  • Avatar
    Vasta Kai 19. september 2015 at 20:12

    Senimaani ei olnud mul olulist vahet, mis
    puhastusvahend mul kodus on (peaasi, et puhastab), kui
    pea viis kuud tagasi sündis tütar. Siis sain aru, kui
    kohutavat keemiat ma koju olen ostnud ja hetkel
    proovin teadlikumaid ja looduslikemaid valikuid teha.

  • Avatar
    Vasta Karoliine 19. september 2015 at 20:03

    Minu jaoks on looduslikud puhastusvahendid väga olulised.Ja põhjus sellele on tütre astma.Ta ei kannata absoluutselt mingit
    keemiat,kohe on hingamine teine.Nii,et selline komplekt oleks igati abiks meile

  • Avatar
    Vasta Anete 19. september 2015 at 19:58

    Ma tahaks hoopis teada kust sellist vaipa saab…? 🙂
    Kodukeemia kohta nii palju, et oluline on ikka. Endalgi väike põnn, kes armastab kõike närida (laua servad, vaibad, linad, kõik
    läheb. Nii et üsna oluline, et võimalikult vähe keemiat oleks puhatusvahendites.

  • Avatar
    Vasta Kaie 19. september 2015 at 19:58

    Võimaluse korral kasutan küll looduslikke vahendeid. Peamiselt olen ostnud neid Biomarketist, aga
    üsna kulukad on. Ka tavaline sooda, sidrunhape, roheline seep on sageli kasutuses. Need tavapoes
    müüdavaid vahendeid ärritavad lisaks nahka ja no ei kannata keemialõhna.
    Neid antud tooteid prooviks küll hea meelega.

  • Avatar
    Vasta Hele 19. september 2015 at 19:54

    Minu jaoks on tegelikult väga oluline, et kodupuhastusvahendid oleksid võimalikul keemiavabad, aga ühtegi lemmikut firmat mul
    hetkel tegelikult polegi. Kui mingi asi otsa saab, siis vaatan lihtsalt poes midagi, mis parasjagu hea pakkumisega on. Üldiselt siis
    Mayeri või MiniRisk on valituks osutunud. Aga ega ma ei saaks öelda, et ma rahul olen nende toodetega 😀 kuidagi…..üksluised ja
    nõrgaks nagu jäävad ka võrreldes varasemalt kasutatud Fairyde ja Arielidega jne. Seega oleks megacool võita selline vinge
    komplekt ja proovida lõpuks midagi uut ja huvitavat!

  • Avatar
    Vasta Gertu 19. september 2015 at 19:52

    Minu jaoks on vahet kas on toode öko või mitte. Sest enamasti kui ma kodu koristan jookseb mul üks kahe aastane neiu koguaeg
    sabas ja pean jälgima, et ta oma mänguasja, ennast või kasse pole minu koristamis alasse sättinud. Muidu nõusid pesen Fairyga,
    wc mingi eriti vänge vahend ja muud kohad kus just mingit pläga pole puhastan niiske lapiga. Põranda pesu jaoks kasutan
    tavaliselt Fairyt.

  • Avatar
    Vasta kea 19. september 2015 at 19:39

    See on nüüd vist esimene loosimine, millest osa võtan.
    Aga ma tahaks nii väga neid proovida! Ja on küll
    oluline, millist kodukeemiat kasutan, aga kas just alati
    õnnestub öko olla, see on teine asi 🙂

  • Avatar
    Vasta Ave 19. september 2015 at 19:35

    Loomulikult on oluline! Praegu ongi just probleem, et
    ma ei kannata ise paljusid tooteid, seega, mida ökom,
    seda parem. Põrandat pesen juba ammu ainult veega,
    aga ülejäänud pinnad nagu tahaksid midagi kangemat.
    Vann, kraanikausid, vetsupotid -oeh, pliiiiis, päästa
    mind ja säästa mu raha! 😀

  • Avatar
    Vasta G 19. september 2015 at 19:32

    Oh, soolaleiva komplekt oleks täiega täpp i peal! Kolime varsti-varsti oma uude koju ja sinna on vaja reaalselt kõike! Ja kuigi ma
    olen suhteliselt suur pohhuist ja võin kasutada ka väga suuri keemiapomme, siis siiski oleks mul väga hea meel kasutada midagi
    loodulikku. Kahjuks on ökotooted aga mitu korda kallimad, kui keemiapommid ja seega ei jõua neid lihtsalt osta. 🙂

  • Avatar
    Vasta maarja 19. september 2015 at 19:31

    Olen kahe lapse ja kolme kassiga suure
    maamaja omanik ja niiii hädasti oleks seda
    komplekti vaja. Olen tykk aega juba mõelnud
    kasutada midagi ökomat,aga alati tuleb nii välja
    et keemia on odavam kui öko..kahjuks. Aga kui
    võidaksin annaks see tõuke vaadata rohkem
    juba edaspidi looduslikemaid
    puhastusvahendeid:)

  • Avatar
    Vasta Helle 19. september 2015 at 19:26

    Pärsi tore oleks proovida ka midagi uut.Ise kasutan erinevaid vahendeid ja vahel neid mida sõbrad on kasutanud ja kiitnud.
    Päikest .

  • Avatar
    Vasta Gea 19. september 2015 at 19:23

    Minu jaoks on väga oluline, et kodukeemia oleks loodusesõbralik, kuna olen väga allergiline ja pean väga hoolega valima, mida
    üldse kasutada saan. Sellised ökotooted on aga tavaliselt liiga kallid, et neid niisama testimiseks osta ja olen praegu jäänud ühe
    kindla firma tooteid kasutama. Oleksin väga õnnelik, kui saaksin alternatiive proovida 🙂

  • Avatar
    Vasta Paula 19. september 2015 at 19:22

    Pole veel ühtegi öko-asja proovinud kodus kuigi
    vahest mõtlen, et peaks. Aga siis tekib alati see mõte,
    et mis siis saab kui ostan hirmkalli öko-vahendi ja selle
    lõhn osutub halvaks või ei tee ta oma tööd nii hästi kui
    võiks. Seega ikka ostan lõpuks kange keemia. Aga
    proovida tahaks küll neid maakerale ja endale
    kasulikke vahendeid, äkki hakkaks meeldima 🙂

  • Avatar
    Vasta od 19. september 2015 at 19:16

    Oooo! See komplekt oleks küll parim asi maailmas! Ema väldib mul juba pea 10 aastat jõhkramat keemiat ja minagi eelistan
    valikuvõimalusel ikka looduslikke tooteid (kuigi kui kodus puhastusvahendid otsas, ajavad äädikas ja sooda ka asja ära). Ja alati on
    tore midagi muud uut proovida.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 19. september 2015 at 19:13

    Üritan kasutada küll suht ökosid asju, aga korralikud
    tooted on kahjuks suht kallid. Kodus on kasvamas 4
    kuune beebi, kes hakkab vaikselt juba käputama. Nii,
    et põrandat ka vaja hakata millegi muuga pesema.
    Mehel tekkisid ka nahale mingid laigud nendest
    tavalistest pesupulbritest ja pesemisvahenditest.
    Nüüd kasutamegi ökomaid pesuvahendeid.

  • Avatar
    Vasta Terje 19. september 2015 at 19:08

    Mul on just roomama õppiv beebi ja sellised vahendid
    kuluks tõesti tema tervise seisukohalt hädasti ära!

  • Avatar
    Vasta Kätlin 19. september 2015 at 19:01

    Minu parim sõber koristamisel on Fairy .
    Sellega saab puhtaks kõik tööpinnad ,kui ka põrandapesu vette lisatud .
    Loomulikult hea meelega kasutaks Öko tooteid ,kuna peres 3aastane tütar ,aga need päris heade hindadega ja kuna võtta ei
    oskaks midagi siis ei ole senini raatsinud ka kulutada nende peale.

  • Avatar
    Vasta G 19. september 2015 at 19:00

    Oluline on küll, kuid poes rändavad korvi siiski imelikul kombel keemiat täis tooted 😉 Tegelikult on päris kahju, et
    loodussõbralikud tooted nii palju raha röövivad..

  • Avatar
    Vasta Marbrit 19. september 2015 at 18:58

    Väga oluline on, et ei sisaldaks keemiat! Mul on kasvamas 2 väikest tüdrukut, hetkel 2a ja 4a. Ma ei saaks ntx pesta põrandaid
    keemiat täis topitud vahendiga ja siis lasta oma lapsed sinna põrandale mängima 🙂 No lihtsalt nii ei saa 🙂
    Väga tahaks kohe seda komplekti!

  • Avatar
    Vasta Killu 19. september 2015 at 18:56

    Eelistan ökot, sest see on jube mida keemia naha ja
    organismiga teeb. Viimane oh- kui-hea-hinnaga-ariel
    lôppes allergiaravimitega.

  • Avatar
    Vasta Helena Heinpalu 19. september 2015 at 18:54

    Viimastel aastatel olen hakanud rohkem tähelepanu pöörama sellele millega puhastan kodu . Varem pistsin poes riiulilt mingi
    vahendi korvi ja korras. Peale seda kui käed muutusid sügelevaks ja ilma kinnasteta polnud võimalik koristada tuli midagi tõsiselt
    muuta.Kuna kodus kasvab ka kolm last siis nüüd vaatan , et koristusvahendid oleks võimalikult looduslikud ja kahjutud ning ka
    paljaste kätega saab koristada 🙂

  • Avatar
    Vasta Moonika 19. september 2015 at 18:53

    Olen juba paar aastat eelistanud pigem
    loodussõbralikku, kuid lõpliku otsuse tegi alati lõhn.
    Pärast lapse sündi on tähtsam aga looduslikkus ja
    võimalikult puhas toode ning mõnus lõhn on rohkem
    boonuseks.

  • Avatar
    Vasta Krista 19. september 2015 at 18:51

    Väga oluline! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristiina 19. september 2015 at 18:43

    Pigem valiksin natukene kehvemini puhastava vahendi kui see oleks tervisele parem ja ökom. Kõige rohkem on see vist oluline
    nõudepesuvahendi puhul, sest kunagi küll hirmutati selle jutuga, et selle fairy sööb inimene väikses koguses sisse millega ta
    taldrikuid nühib. Olen isegi mõelnud et äkki peaks kodus tegema mingeid puhastusvahendeid sest internetis tundub see kõik nii
    lihtne (tegelikult arvatavasti ei ole), seda pole aga veel juhtunud, sest nende asjadega läheb nagu ikka :D.

  • Avatar
    Vasta Kerli 19. september 2015 at 18:41

    Üldiselt ostan puhastusvahendeid hinna ja selle järgi, et tean mis tõesti teeb oma tööd korralikult. Kuid vahel olen võtnud ka
    ökomaid tooteid ja siis on koristamisel kohe teine tunne. Kui muidu ei taha väga seda keemiat enda naha pihta kuidagi lasta, siis
    ökomatega nii hull see asi pole 🙂
    Niiet, väga oluline see loodusssõbralik kodukeemia mu jaoks pole, aga vahel on ikkagi hea midagi puhtamat kasutada.

  • Avatar
    Vasta marge 19. september 2015 at 18:39

    Praegu kuluks suurepäraselt üks selline öko komplekt
    ära, sest kohe on ees kolimine päris oma koju ning
    igasuguseid koristusvahendeid on vaja soetama
    hakata. Ning ka pisipere on tulemas, niiet öko teema
    on sellega seoses hetkel väga aktuaalne 🙂

  • Avatar
    Vasta Eneli 19. september 2015 at 18:39

    Eelistaksin muidugi ökot ja igast ägedaid erinevaid potsikuid võiks olla… aga olen selleks vist liiga laisk ja piirdun tavaliselt
    ühe/kahe üldpuhastusvahendiga – seega juba ainuüksi see universaalne puhastusvahend kõlab hästi 🙂

  • Avatar
    Vasta Sol 19. september 2015 at 18:35

    Minu jaoks pole siiani olnud eriti oluline see, mida
    kodus olevad puhastusvahendid sisaldavad, vaid
    millise lõpptulemuse nad jätavad. Nõusid pesen
    Fairiga, nõudepesumasinas kasutan Fairy kapsleid.
    Tõsi, mingil põhjusel ei julge osta tundmatu firma
    kapsleid, sest mine tea mida nad sisaldavad. Veel on
    akende jaoks oma puhastaja, wc-s oma (mida kasutan
    ka vannitoas katlakivi eemaldamiseks
    põrandaplaatidelt) ja köögis pliidiplaadi puhastaja
    ning ülejäänus töö teeb meie majapidamises ära vesi.
    Kuigi pean ütlema, et aknaid pestes või vannituba
    küürides olen mõelnud, et issand milliseid aure ma
    endale nüüd sisse hingan. Seega kuluks see komplekt
    ära küll.

  • Avatar
    Vasta Birgit 19. september 2015 at 18:31

    Väga oluline!

  • Avatar
    Vasta Gynethea 19. september 2015 at 18:24

    Eelistan alati ökot. Igasuguseid perioode on olnud, ka pesu olen pesnud pählitega 🙂 Enamus pindu saab puhtaks äädika ja soodaga.
    Aga purkidelt eemaldab silte ainult cif. Tahaks juba selle sinna poodi jätta.

  • Avatar
    Vasta Elina 19. september 2015 at 18:21

    Ostan tooteid vastavalt hinnale…juhul kui peaks soodukas olema, siis võtan ka neid öko tooteid.

  • Avatar
    Vasta Heli 19. september 2015 at 18:12

    Minu jaoks on aja jooksul muutunud
    see, et puhastusvahendid
    keskkonnasõbralikud ja ohutud
    oleksid, väga oluliseks. Eelistan
    igal juhul ökovahendeid ning aja
    jooksul olen kõik keemiat täis
    vahendid peaagu suutnud välja
    vahetada (va pesupulber ja cif), aga
    ka need on plaanis siiski paremate
    vastu vahetada.

  • Avatar
    Vasta mustriks 19. september 2015 at 18:08

    Kasutan mikrokiud lappe ja bio minerata – eesti öko
    toode.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 19. september 2015 at 18:04

    Kasutan igasuguseid vahendeid. Mulle lõhnatud väga lemmikud ei ole (v.a nõudepesuvahend), muidu ei saa arugi,

    • Avatar
      Vasta Kristiina 19. september 2015 at 18:05

      …et puhastanud oled 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina 19. september 2015 at 17:59

    Võimalusel valin alati ökopuhastusvahendid. Mul on
    üks imeodav ökovahend, mida kahjuks eestis ei
    müüda, mida kasutan kõige puhastamiseks. Kuna see
    hakkab otsa saama siis need fantastilised vahendid
    oleks väga teretulnud 🙂

  • Avatar
    Vasta KELLY 19. september 2015 at 17:58

    Mina ausaltöeldes kasutan mõlemat:))) rohkem ikka eelistan ökot,aga kui mees poodi saata, tuleb ta sealt
    ilmselgelt fairyga 😀

  • Avatar
    Vasta Brit 19. september 2015 at 17:57

    On küll oluline, aga kuna see tundub palju kallim olevat, siis oleneb tujust.. vahel võidab looduslaps minus ja ostan öko, vahel
    võidab rahakoguja ja ostan tavalise 😛

  • Avatar
    Vasta Kätlin 19. september 2015 at 17:51

    Ma hakkasin ökokraami kasutama peale seda, kui hakkasin raseduse ajal Fairy maitset tundma suus 😀 Enam pole tavakraami
    üldse ostnud ja loodussõbralik on nii omaks saanud juba. Vist klaasipuhastusvahend on ainult tavaline hetkel, kuna poes ei olnud
    too hetk seda, mida tavaliselt olin ostnud. Natuke kallim on jah see ökovärk aga vähemalt ei hinga mingit keemiapilve sisse,
    seetõttu elab üle selle hinnavahe 🙂 Siiani olen kõik, mis vaja, ilusti puhtaks saanud.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 19. september 2015 at 17:49

    biominerata on super, soovitan proovida.

  • Avatar
    Vasta Triinu 19. september 2015 at 17:47

    Ausalt öeldes, polegi öko puhastusvahendeid
    kasutanud. Aga huvi on küll suur. Ma pole küll
    suur koristamise armastaja aga korter on suur
    ja keegi peab ju seda tegema( mees kindlasti
    mitte) 🙂

  • Avatar
    Vasta e.m. 19. september 2015 at 17:46

    Praegu tudengina üksi elades on minu
    jaoks pigem hind määrav, kuid usun,
    et kunagi lapsevanemana on mulle
    kindlasti väga oluline, et ta
    võimalikult puhtas keskkonnas üles
    kasvaks.

  • Avatar
    Vasta Mari 19. september 2015 at 17:41

    Ma olen nii kahe vahel alati, aga ausaltöeldes ökomöko kasutamiseni väga jõudnud pole. See komplekt leiaks aga kindlasti
    kasutamist.

  • Avatar
    Vasta Mariliis R 19. september 2015 at 17:31

    Kuna ma ülipalju igasuguseid neid
    lõhnavaid pihustatavaid asju ei
    kasuta, pole nii väga mõelnud, kas
    peaks öko olema või mitte. Toidu
    puhul jälgin seda rohkem. Samas olen
    ilmselt just alateadlikult seda
    kodukeemiat vältinud, kuna tugevad
    lõhnad põhjustavad mul
    migreenihoogusid (ma ei saa isegi
    parfüümi kanda :((). Jaaa kuna käsil
    on ka üürikorteri värskendamine ja
    sisustamine, siis võiks üks korralik
    öko(!) koristamisvahendite arsenal
    küll käepärast olla. 😀

  • Avatar
    Vasta Marlen 19. september 2015 at 17:28

    Jah ka minugi jaoks on oluline kasutada oma majapidamises loodussõbralikumat kodukeemiat kuna mul siblib toas üks väike
    küülikupoiss. Vot ja tema pärast ma ei kasuta tont teab mis keemiat põranda pesuks ega ka üldpindadel ja isegi riietepesul,kuna
    tal on komme meie riideid lutsutada 😀 Aga tema ainuüksi ei ole põhjus selleks,vaid ikka ka iseenda tervise ja ka keskkonna pärast
    on oluline loodussõbralikkus

  • Avatar
    Vasta anu 19. september 2015 at 17:23

    ma eelistan ökot, eriti selles mis
    puudutab nõudepesu ja köögi
    töötasapindade küürimist.
    puitpõrandatele olen ka ökot ostnud
    ja madratsite jaoks tellisin vahepeal
    mingit ilgelt kallist kraami
    norwexist. põrandaid teen tavaliselt
    ilma vahenditeta norwexi mopiga. aga
    paraku on nende tooted nii kallid, et
    kõike kokku osta ei jaksa ja praegu
    saigi mu apelsiniga üldpuhastusvahend
    (almawin) otsa, nii et see võit
    kuluks hästi ära. sügisene
    suurpuhastus ka veel ees ootamas ning
    kuna lapskodanik lubab oma sünnipäeva
    mitmes osas pidada, siis ilmselt
    tuleb ka teine suurpuhastus pärast
    tema pidustusi teha, sest lapsed
    suudavad ikka päris uhkelt rokata.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 19. september 2015 at 17:22

    Pärast lapse sündi on minu jaoks ka
    ökoshmöko veidi olulisemaks saanud kui
    varem. Praegu on nii, et kui ma näiteks
    vannituba koristan ja puhastusvahendit
    vannile või wc-potile lasen, siis enne kui ma
    lapiga tõmmata jõuan, on juba üks väike paar
    käsi seal sees solberdamas, rääkimata
    peeglitest, mis pärast puhastamist keelega üle
    tõmmatakse 😀 nii et sellised lastesõbralikud
    tooted kuluks meie majapidamisse hädasti
    ära!

  • Avatar
    Vasta Boffin 19. september 2015 at 17:19

    Kuni selle blogi lugemiseni oli mul sügavalt ükskõik mis keemia minu kodus leiduvatesse puhastusvahenditesse topitud on. Pm
    lausa “mina keemilisemana lõhnab seda parem”. Sealt on saanud ka minu lemmikuks nt maikellukeselõhnaline Ajaxi
    põrandapesuvedelik. Aga..
    …Ma pean tõdema, et see artikkel pani mind nüüd küll natuke teistmoodi mõtlema. Eriti see, et keemia ju tõesti jääb nendele
    pindadele, mida sa sellega puhastad. Ja mul on kodus väike laps. Kes juba näitab esimesi roomamisliigutusi. APPPPIIIIIII!!? Mis
    ema ma olen, et lasen oma lapsel keset keemiat roomata!?!???

    Ausõna, kikuvanne jamisiganesmuuvanne. Kui ma seda blogiloosi ei võida, siis ma lähen ostan öko-möko staffi endale koju.

    • Avatar
      Vasta Boffin 19. september 2015 at 17:28

      Soolaleiva komplekt oleks nagu rusikas silma auku.

  • Avatar
    Vasta Kadri 19. september 2015 at 17:18

    Minu jaoks on oluline, et
    puhastusvahendid oleksid
    loodussõbralikud. Plus, kuna ma ise
    olen keskkonnaspetsialist, peaxin
    ikka nagu eeskujuks ka olema
    ökotoodete kasutamisel 😉
    Kui vähegi võimalik (vastavalt siis
    rahakotis olevale olukorrale), siis
    soetan ikka ökotooteid 🙂

  • Avatar
    Vasta LJ 19. september 2015 at 17:18

    Oh, mina just järgmisel nädalal kolin uude koju ja vanas kodus üritasingi kõik asjad lõpmatuseni tühjaks pihustada ja puhastada, et
    saaksin uues kodus alustada uue hooga. Vanish oli mul muidu vannitoas asendamatu, sest katlakivi tekkis nii rämedalt, aga kui ma
    ükskord selle haisu sees passimisest pidin juba pikali kukuma, siis sain aru, et mul on vaja midagi palju loodussõbralikumat.

    Seega, siiani olen kasutanud küll hullu keemiat, aga meeldiks kasutada ökomaid tooteid. Kahjuks on need muidugi enamasti päris
    kallid.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 19. september 2015 at 17:16

    Arvan, et mida vähem keemiat seda parem, kuid ära ma sellest ei sure, kui poes muud pole, siis ostan
    ikkagi selle samuse keemiapommi ja elan rahulikult edasi. 😀

  • Avatar
    Vasta MK 19. september 2015 at 17:15

    Samuti kodus väike koerabeebi kellele meeldib kõik pinnad keelega üle käia 🙂 Seega mida ököm seda parem nii meie enda kui ka
    kutsu tervisele 🙂

  • Avatar
    Vasta Kärolin 19. september 2015 at 17:13

    On oluline, sest peres on väike koer ja need
    tooted on ka loomasõbralikud. Samuti meeldib
    mulle nende toodete välimus 🙂

  • Avatar
    Vasta Silva 19. september 2015 at 17:12

    Kindlasti peab olema loodussõbralik, sest minu käed ei
    kannata väga keemiat. Nahk muutub jubedaks. Ja
    kuna mul hakkab uus elamine valmis saama, siis oleks
    armas kohe alustada seal loodussõbralikult. 🙂

  • Avatar
    Vasta Svea K. 19. september 2015 at 17:09

    Tere!

    Kolisin moblast kohe kompusse, et
    siia kommentaar kirjutada. Ootasin
    ammu, et Sul ilmuks mõni postitus
    puhastustoodete vallas. Ca 2a tagasi
    olin samuti fairy-cifi jms kasutaja.
    Kord kui sain Tikri ja Marina blogist
    infot Norwexi klaaslapi kohta, peale
    seda ei leia minu kodust üldse pm
    keemiat (välja arvatud pesupulber ja
    söök):D
    Tänaseks pesen aknaid ainult ühe
    lapi ja veega, klaasid ja peeglid
    siravad. Nõudepesuvahendi vahetasin
    välja, samuti ei soeta enam kunagi
    poest svamme jms. Kui uurida siis
    alternatiivseid ohutuid variante on
    palju. Teinekord on need küll algselt
    kallimad kui poe kraam, kuid kulu on
    minimaalne, pealegi on need tooted
    ohutud (lõhnatud, värvita jne).
    Samuti kasutusel sooda, äädikas,
    sidrunhape. Tõrksa veejäljed eemaldan
    spirinetiga. Pean tunnistama et
    varasemalt oli puhta kodu lõhnaks see
    keemiahais ja mulle meeldis see, kuid
    aeg on oma töö teinud ja enam ma
    ÕNNEKS nii ei arva. Kui muretseda
    õiged vahendid (lapid, mopid mikrokiu
    ja hõbedaioonidega siis pm
    koristamiseks väga keemiat vaja
    polegi, kui siis ainult tõrksad
    kohad). Sooviksin väga proovida neid
    tooteid, kuna ma naudin ka väga
    koristamist:).

  • Avatar
    Vasta Gätriin 19. september 2015 at 17:09

    Väga huvitav post, mul oli just täna suur- suur koristuspäev, kus ma üksinda kolmetoalise korteri puhtaks küürisin. Hakkasin
    vannituba puhastama, tegin kapi lahti, et vaadata, mis puhastusvahendid on ja ainukene, mis mul oli, oli Comet, mida oli alles ka
    ainult tilgake. Lõhn pole ka eriti hea ja koostisosade kohta ei oska mina midagi öelda, kui ainult- wat?

    Minu jaoks on öko puhastusvahendid väga vajalikud asjad, sest kodus roomavad kaks väikest last ning elame maakohas kus on
    ainult üks pood ja kõik on keemia. Jah- umbes aasta tagasi ei huvitanud üldse, mis kuskil sees on, aga viimasel ajal- šampoonid
    vahetasin ära ja duššigeeli jne, aga kuhu veel jõudnud pole on kodupuhastusvahendid, seega oleks tore ka need asjad koju
    muretseda endale. Seega on minu jaoks väga oluline, et puhastusvahendid oleksid ökod.

  • Avatar
    Vasta Mimi 19. september 2015 at 17:08

    Mina olen seni oma puhastuvahendid vaadanud vastavalt soodukatele. Kahjuks öko tooteid väga
    sõbralike hindadega pole olnud.. Seda konnaga nõudepesuvahendit kasutan küll ja pesupesemisel ka
    sama konnaga loputusvahendit.
    See komplekt oleks küll mulle täielik unistus, varsti kolin uude koju ja saaks seal kenasti puhtaks ja
    värskeks kõik kraamida loodussõbralike toodetega. ?

  • Avatar
    Vasta Maarja 19. september 2015 at 17:07

    On ikka oluline, et kodukeemia oleks loodusega kooskõlas, aga vahest vaja ka rämedat keemiat, et millestki
    lahti saada?

  • Avatar
    Vasta Liilia 19. september 2015 at 17:07

    Järjest enam oluline. Tavaline kodukeemia on juba nii
    kohutava lõhnaga, neid kasutades on mul sageli pärast
    kehv enesetunne. Siiski kõik vahendid ökod mul veel
    ei ole, enamkasutatavad pigem. ÖKO on mul kindlasti
    nõudepesuvahend ja üldpuhastusvahend, samuti wc
    puhastusvahend. Ka pesu pesemiseks on öko vahend
    olemas, aga iga kord seda ei kasuta. Betterlife tooteid
    katsetaks väga hea meelega. Väga huvitav, et neil nii
    lai tootevalik on. 🙂

  • Avatar
    Vasta Keit 19. september 2015 at 17:03

    Kuna ma õpin keskkonnatehnoloogiat,
    siis sellised asjad on alati mulle
    südamelähedased. Ilmselt oleks ka
    siis, kui õpiksin midagi muud.
    Kahjuks tudengina lähen siiski
    selliseid asju ostes odavamat teed ja
    öko vahendeid olen vähe kasutanud,
    aga kui võimalus antakse, siis
    kasutan hea meelega. Võidu korral
    jagaksin neid asju ka oma vanaemale
    ja emale, et ka neil parem koristada
    oleks.

  • Avatar
    Vasta Helen 19. september 2015 at 17:03

    Minu jaoks on oluline, et kodukeemia
    on loodusesõbralik.

  • Avatar
    Vasta Maiku 19. september 2015 at 16:58

    Ökotan ja suuresti tänu lapsele ?
    Nipet-näpet ostame poest, aga siis ka vaatame
    võimalikult sõbralikku.. Nt see konna sort.
    Ja muidugi sooda, äädikas ja puhas vesi on super
    toredad sõbrad ?
    Meeleldi prooviks seda kraami ka ?

  • Avatar
    Vasta Katre 19. september 2015 at 16:58

    Meie perele on ülimalt tähtis, millega mida puhastatakse, sest kodus on pisikesed koduloomad,
    kellele kõiki asju meeldib limpsida ja uurida. Kuna koguaeg oleme puhastanud ühe ja sama
    tootesarjaga, siis avanekski võimalus midagi muud proovida 🙂

  • Avatar
    Vasta mare 19. september 2015 at 16:56

    Olen vist korra ainult ostnud öko kodukeemiat kasutanud, see oli nõudepesuvahend. Kahjuks rohkem ma ei ole sellele
    tähelepanu pöörand mis need sisaldavad.Vägagi huvitav oleks selliseid tooteid proovida

  • Avatar
    Vasta Maren 19. september 2015 at 16:53

    Kuna kodus on peagi 4. kuu vanuseks saav noorhärra ja kahe aastane siiamipoiss, siis on mulle väga tähtis, millega ma oma kodu
    puhastan. Seda veel eriti praegusel hetkel, kuna lapsega võimleme põrandal pehmel vaibal ja pole ju ka kaugel see roomamiseaeg.
    🙂

  • Avatar
    Vasta Liisi 19. september 2015 at 16:52

    Mõned korrad olen ökopoest ka ostnud
    erinevad puhastusvahendeid aga no
    enamuse ajast siiski rimis toidu
    järel käies lendavad kärusse ka
    sealtsamast siis parasjagu vajalikud
    puhastusvahendid

  • Avatar
    Vasta Ann 19. september 2015 at 16:50

    Teoorias eelistan muidugi loodussõbralikke tooteid, reaalsuses kasutan kodumaiseid Orto ja Mayeri tooteid – ei tea mina, kui
    ökod need on…

  • Avatar
    Vasta A. 19. september 2015 at 16:49

    Mina kingiks selle oma õele, kes nüüd
    paari päeva pärast sünnitab, sest kui
    need väikelapse sõbralikud tooted on,
    oleks tal kindlasti väga hea meel
    vana välja vahetada. 🙂 Ta ise on
    olnud koguaeg väga suur koristaja ja
    puhtuse sõber, niiet kindlasti ei
    jookseks vastu külge alla! :)) (ps,
    nad just kolisid niiet, see tundub
    nii rusikas silmaauku kui üldse olla
    saab :P)

  • Avatar
    Vasta Madli 19. september 2015 at 16:48

    Millegi pärast ma ei olegi kunagi uurinud, millist keemiat kõik need puhastusvahendid sisaldavad. Ilmselt olen siiani eelistanud
    osta neid tooteid, mis teevad oma töö ära ja pole liiga kallid. Aga selliseid ökotooteid prooviks küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin 19. september 2015 at 16:46

    Väga ökomutt ei ole, kuid heameelega prooviks neid tooteid. Põrandaid pestes mõtlen koguaeg, et johhaidii, kui palju mürke
    kindlasti seal see on ja see hea lõhn ei ole kindlasti tegelikult nii hea. Nõud püüan üldse pesta kohe ja kuuma veega, et mitte
    mingit fairyt kasutada, kui ikka hädasti vaja, siis ei jää muud üle, kuid siiski pigem väldin.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 19. september 2015 at 16:45

    olen viimasel ajal väga palju hakanud mõtlema, mida ma tarbin ja kui hea see on mulle ja loodusele. Olen märganud, et need öko
    asjad on suhteliselt kallid ja vahel mõtlen,et kas ikka on öko v ns kirjutavad,et on öko ja siis kõik mõtlevadki,et on. 😀 Olen
    (vahest üsna vaene) tudeng ja kuna ühikas on KOGU AEG SITANE, siis mulle kuluks väga ära selline tore loodusesõbralik
    komplekt, mis aitaks selle 30-aastase jama siit seintelt ja muudelt pindadelt eemaldada ! ;)Pls motiveerige mind seda räpast
    ühikat koristama 😀 😀 Samuti ei julge mitteloodusesõbralikke vahendeid kasutada, sest seda kuluks nii palju, et ökosüsteemi
    keeraksin tuksi kogu selle kohutava keemiaga! 🙁

  • Avatar
    Vasta Maarika 19. september 2015 at 16:45

    Toodi mulle üks pisike valge kiisu hoiukodust hoida ja kuigi kassid on puhtad loomad, siis segadust on oi kui palju…viimasel ajal
    ongi tunne, et kraami koguaeg tema järele 🙂 Puhastusvahendeid kulub hulgi

  • Avatar
    Vasta epp 19. september 2015 at 16:41

    Minu jaoks tegelikult pole eriliselt
    vahet, kas kodukeemia on öko või ei
    aga liiga vängelt lõhnavaid asju ma
    ka ei kannata. Heameelega prooviks
    midagi ökot 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 19. september 2015 at 16:41

    Reeglina läheb ikka kergema vastupanu teed.
    Tavaliselt kodukeemiat ostes vaatan paratamatult
    hinda, kuid ütleksin, et odavad tooted just väga
    puhtaks asju ei tee. See öko värk paistab huvitav.

  • Avatar
    Vasta Egle 19. september 2015 at 16:41

    Üldsielt ma vaatan jah toodetel, kas see on öko ja looduslik ja kodumaine.. Aga puhastusvahenditel ma millegipärast seda nii väga
    vaadanud ei ole.. Ja no me alles kolisime, ja meil hetkel kodus köögis Fairy vms mis lõhnab väga halvasti ja vahutab meeletult ja
    vannitoa on mingi Cif vms. ja ega sellegi lõhn kiita pole, koostisosadest ei hakka räääkimagi. A ja mingi põrandapesu vedelik on ka,
    mis lõhnab apelsini järgi, ja alati peale põrandapesu on mu käed tulipunased ja karedad 🙁 . Ja no rohkem puhastusvahendeid meil
    kodus lihtsalt pole 🙁 Klaasipuhastus vahendit oleks küll hädasti vaja, meil pool esikut peeglit täis ja no see on ikka nii sitane kui
    olla saab, laps ju koguaeg käperdab seda.
    Nii, et jään su kingikoti peale lootma ning ei hakka kohe poodi tormama 😀

  • Avatar
    Vasta evely 19. september 2015 at 16:39

    Pole kunagi erilist tähelepanu pööranud millega
    puhastan majapidamist, oluline et ikks puhtaks saaks
    ? Nüüd sinu blogi lugedes tekkis kyll küsimus, et
    milleks seda keemiat sisse süüa (kujutan ette kuidas
    fairy mu laste kõhus vahutab ?) ja hingata kui on
    olemas vahendid mis samuti puhastavad hästi ja on ka
    head meie tervisele.

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 19. september 2015 at 16:38

    Olen suur korraarmastaja ja seega ka koristamishull. 😀 Varem ma eriti ei pööranud tähelepanu sellele,
    mis on ökko ja mis mitte sest jah olgem ausad puhas keemia on ikka oluliselt rahakottisõbralikum. Aga
    nüüd pärast beebi sündi olen hakkanud sellele rohkem tähelepanu pöörama, lisaks ka see, et pärast
    rasedust olen ma kuidagi väga tundlik kõigi tugevate lõhnade suhtes ja need keemilised
    puhastusvahendid lõhnavad nii vängelt, et mul hakkab pea lausa ringi käima.

  • Avatar
    Vasta Karin 19. september 2015 at 16:38

    Mulle on loodusesõbralik kodukeemia oluline seetõttu, et ei taha ennast ega oma pereliikmeid igast kemikaalidega mürgitada
    ning ei soovi, et see keemia satuks kuidagi lõpuks loodusesse. Lisaks poes müüdavad tavakodukeemia on enamasti kohutava
    lõhnaga.

  • Avatar
    Vasta Sandra 19. september 2015 at 16:37

    See oleks küll tore vōit. Peale lapse sündi
    hakkasin ostma öko kodukeemiat. Tahan ka
    säästa loodust ja põhjavett, et meie tulevastel
    põlvedel oleks ka toredam elada;) Perenaise
    elu teeb tunduvalt kergemaks, kui on olemas
    head puhastusvahendid, mis teevad oma töö
    töhusalt ja ilma tervist rikkumata.

  • Avatar
    Vasta Greedu 19. september 2015 at 16:36

    No pole ka väga ökomöko olnud. Klaasid olen puhtaks
    saanud äädikaveega ja muidu tolmu ja põrandaid
    pesnud suvaliselt poest ostetud vahenditega. Aga
    nüüd kui majas on kaksikud kes käivad mööda elamist
    ringi ja mitte ükski nurk ei jää avastamatta olen
    põrandaid pesnud tavalise veega kuna ei taha et
    lapsed paterdaksid keemias ringi. Ja eriti kui tütar ja
    isegi poiss( pea 2 aastased) õpivad minult ja meeldib
    samas ka aidata tolmu võtta siis on minu jaoks oluline,
    et mida vähem keemiat seda ohutum. Praegu kasutan
    mayeri üldpuhastusvahendit aga samas ei ole
    koostisesse väga süvenenud. Kindlasti nüüd pöörab
    rohkem tähelepanu millega kodu puhtaks saan:). Jälle
    üks väga asjalik postitus sul:)

  • Avatar
    Vasta O. 19. september 2015 at 16:34

    Varem ei olnud oluline, aga pärast lapse sündi olen hakanud tuttavad Ajaxid ja Cifid vaikselt välja vahetama. Kas just kindlasti
    ökomate, aga vähem lõhnavate, võimalusel pehmemate, kuid siiski hästi puhastavate toodete vastu.

  • Avatar
    Vasta ents 19. september 2015 at 16:34

    On küll oluline. Mulle meeldib ennast ka ökomutiks
    pidada, vastik on ainult see, et siis sõbrad vaatavad
    mind nagu ilmaimet, et päris lolliks lãinud..aga no ma
    ju hoolin oma lapsest ja teistest pereliikmetest!!!
    Nõusid pesen sonett tootega, juba mitmeid aastaid.
    Loodan väga seda komplekti endale saada 🙂

  • Avatar
    Vasta Külli 19. september 2015 at 16:32

    Pean väga oluliseks ökovahendeid! Kuigi seda
    firmat pole varem kasutanud, aga hea
    meelega prooviks 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 19. september 2015 at 16:27

    No on oluline …. ja just peale seda kui kaks aatat tagasi haigestusin täiesti ükskaks väga raskelt ja nüüd
    paranedes ,olen kuidagi hakanud vaatama kõike ökot…. sööki ,mpuhastus vahendeid ja muud mida vähegi
    annab vahetada parema ja tervislikuma vastu. Hetkel meie peres nr üks puhastus vahend ja ka
    kõigesmuus kasutusel olev on kookosrasv….sellest annab mida iganes välja võluda 🙂 Heameelega teeksin
    tutvust ka Better Lifiga !

  • Avatar
    Vasta Triinu 19. september 2015 at 16:27

    Muidu ma eriti pole jälginud aga kuna peatselt on meie
    koju sündimas beebi, siis nüüd olen hakanud rohkem
    tähelepanu pöörama sellele, millega ma enda kodu
    puhastan ja eriti millega ma oma pisikese tulevase
    ilmakodaniku riideid pesema hakkan. Selline
    kinkepakk kuluks kindlasti ära! 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina 19. september 2015 at 16:26

    Mina kasutaks heameelega kodus ökovahendeid, mul endale hakkavad juba need tavalised vastu. Kuid kahjuks pole
    ökovahendite hind rahakoti jaoks öko. ?

  • Avatar
    Vasta Kelin 19. september 2015 at 16:25

    Olen suur puhtusearmastaja ja meeldib kasutada
    hästilõhnavaid puhastusvahendeid. Koristan tihti ja
    seega mul väga kangeid keemiad majapidamises pole-
    enda arvates vähemalt.
    Ma olen siiani olnud skeptiline öko puhastusvahendite
    suhtes, kuna arvan, et need ei puhasta piisavalt lihtsalt
    ja tõhusalt. Küll aga igapäevaselt mõtlen ma sellele,
    mis teeb mulle ja ühiskonnale vähem kahju, kuna kõik
    siin ilmas tundub meid kahjustav.
    Kui mul oleks endalgi pisike laps kodus ringi
    roomamas, siis kindlasti pööraksin kodukeemia
    ohutusele rohkem tähelepanu.

  • Avatar
    Vasta helen 19. september 2015 at 16:24

    Pesugeeli ja veel mõnda asja olen loodusperest
    tellinud. Ei salli kui pesupulbril on see räme
    keemiahais ja hiljem riided ka haisevad selle jura
    järele, praegusel on pärast pesu õrn tsitruselõhn.
    Tööpindu tõmban lihtsalt märja lapiga üle 😀
    nõudepesumasina vahendeid sooviks kyll proovida
    🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 19. september 2015 at 16:22

    Senini pole suuremat tähelepanu pööranud sihipäraselt öko asjade ostmisele, ent kui võimalus, kasutan lihtsalt vähem keemiat ja
    rohkem nt puhast vett ja lappi 😀 Küll aga on minulgi väike laps kodus ja ökopuhastusvahendid leiaks auväärse koha
    majapidamises.

  • Avatar
    Vasta Eleri 19. september 2015 at 16:21

    Mulle on ökotamine suht oluline ja alati kui rahakott
    lubab,katsun ikka osta loodusesõbralikku kraami, eriti
    nüüd kus peres on ka laps, siis ikka mõtled kõvasti
    rohkem sellele milliseid jääke kõva keemia pindadele ja
    õhku jätab.

  • Avatar
    Vasta Grete 19. september 2015 at 16:20

    Ikka väga oluline on

  • Avatar
    Vasta Merlin Saretok 19. september 2015 at 16:20

    Peaks olema oluline. Kuna väiksem laps on
    allergik, enam ta nii hullult küll pole, kuid
    kodukeemia mõjutab teda ikka.
    Tahaks ikka osta öko asju, kuid vahel jääb asi
    liiga kalliks, või lihtsalt pole kodupoes, kus
    kiirelt läbi hüppan.
    Mulle meeldib, kui kodu lõhnab jne, kuid kas
    see ikka on hea, kui ta lõhnab mingist alkost ja
    kloorist ja jumal teab millest kokku segatud
    ainest? Ilmselt mitte.
    Hiljuti lugesin ka keemiast kodus ja pani
    mõtlema.
    Väga tahaks neid tooteid proovida 🙂

  • Avatar
    Vasta Hele 19. september 2015 at 16:20

    Minu jaoks on oluline. Varem olin pidevalt hädas, kuhu
    tühjaks saanud pudelid, nt spreiomad, visata. Nüüd
    olen hakanud rohkem kasutama äädikat, kuid jama on
    see, et äädikas ei lõhna üldse hästi..

  • Avatar
    Vasta Mariliis 19. september 2015 at 16:18

    Olen üritanud jälgida ikka, kuna on
    tekkinud allergiaid pesuvahenditest,
    milles on kemikaale palju sees. Kuid
    antud firma tooteid kunagi proovinud
    pole ja hea meelega prooviksin järgi 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 19. september 2015 at 16:16

    On küll oluline 🙂

  • Avatar
    Vasta Hannastiina 19. september 2015 at 16:16

    Varem pole kunagi mulle olnud tähtis, et kodukeemia
    peaks öko olema. Olen puhastanud kodu igasuguse
    keemiaga.
    Aga nüüd, kui on tulemas väike beebi, hakkasin sellele
    mõtlem. Tahaks ennem tema tulekut juba proovida
    neid, et leida ka endale just sobiv ja beebile ohtut (ta ju
    hakkab millagil roomama ja asju lutsutama). Ning
    selline komplekt oleks alustuseks just ideaalne 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 19. september 2015 at 16:15

    Väga oluline. Kasutan nii palju
    ökoloogilist kui võimalik ja kui ei,
    siis pigem proovin kuidagi teisiti,
    kui keemiaga.
    Tore, et sind selliste toodetega ka
    varustatakse, nii paned rohkem teised
    vanemad ka mõtlema.

  • Avatar
    Vasta Kelly 19. september 2015 at 16:14

    Ma töötan koristajana ja see komplekt on koristaja unelm ju 😀 Issand kuidas ma loooodan loosiõnnele, pliispliispliis! 😀
    Öko kodukeemia mu jaoks oluline ei ole, omab tähtust see,et kodu puhas ja korras oleks kogu aeg 🙂

  • Avatar
    Vasta m 19. september 2015 at 16:14

    Minu jaoks on tohutult oluline, et kodukeemia oleks loodussõbralik. See postitus oleks nagu spets mulle kirjutatud 😀 endalgi on
    loodussõbralik kodukeemia viimasel ajal hingel olnud. Kuna üritan järk-järgult kõik poekeemia naturaalse vastu välja vahetada
    (alates šampoonidest lõpetades kodukeemiaga), siis oleks see komplekt lihtsalt parim kingitus 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaire 19. september 2015 at 16:13

    Minu jaoks on oluline, et kodukeemia oleks loodusesõbralik, aga oma teadlikuses kahtlen. 😀 Mulle ei meeldi ega sobi liiga
    tugevate lõhnadega vahendid, häirivad. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kirsika 19. september 2015 at 16:13

    Pärast lapse sündi olen püüdnud küll
    ökovahendeid kasutada. Eriti kui roomama-
    käputama hakkas 🙂 Ainus kus veel pole
    jõudnud seda teha, on nõudepesumasin.

  • Avatar
    Vasta Sandra 19. september 2015 at 16:13

    Pean tunnistama, et siiani pole küll olnud. Tavalused
    Fairyd jms. Küll aga vähemalt põrandat, kus minulgi
    üks väikemees tatsab, pesen puhta veega – aurutiga 🙂

  • Avatar
    Vasta Helena 19. september 2015 at 16:12

    Kahjuks on öko kodukeemia mitte eriti
    rahakotisõbralik, kuid proovida tahaks!