KODU

kodujutte – kust, mis saadud on?

16. oktoober 2015

Ma lugesin siin Eveliisi postitust (LINK) erinevatest maitsetest kodusisustamisel. Naljakas, et mis on mõnele väga ilus, on teisele hoopiski kole. No näiteks see skandinaavia stiil on minu meelest küll hästi ilus ja kui nüüd üdini aus olla, siis kunagi ihaldasin endale ka. Mul aga silma kodukujunduses ei ole. Kohe üldse mitte. Seega kui remont hakkas, aitas Miiu mind nõu ja jõuga. Mõtles, kuhu mida paigutada, aitas mööblit otsida jne. Mina muidugi usaldasin teda, sest tema kodu on ju väga ilus ja mina tahtsin loomulikult endale ka nii ilusat ja stiilset kodu.

Mida aeg edasi, näen ma ikka, et minus ei ole seda “kõik on puhas ja less is more” tüüpi inimest. Tee või tina, ma tahan värve ja sigri-migri ja pilte ja maale ja Mari tehtud sirgeldusi ja muud säärast. Kardo õnneks on samasugune, seega meil mingisugust kemplemist kodusisustuse üle ei tule. Enamasti selle pärast, et kõik otsused teen mina ja tema pärast lööb käsi kokku, et küll on ilus. Olen selline segasummasuvila tüüpi 🙂

Meie elutuba sai muuseas kodutunnet kõvasti juurde – kas kujutate ette, kui palju võib üks vaibakene juurde anda? Kuigi narr on vist öelda vaibakene 4×2.5 meetrise juraka kohta. Aga see on pehme ja soe ja jala all on mõnus, kui diivanil istuda. Ja terve tuba näeb hubasem välja. Ma olen lausa oma vaiba järele nii arust ära, et teen tema kohta peale reisi lausa eraldi postituse, aga selle võin ära mainida, et pärit on ta Alfalend.ee leheküljelt, mida üks lugeja mulle soovitas. Hinnad on head ja kui ma paari päeva järel tohin kvaliteeti hinnata, siis mina olen väga-väga rahul!

Paar asja on veel puudu, mis jõuavad minuni sellest paljukirutud IKEAst. Mina ei tea, mis häda IKEAl on? Minu meelest küll nii lahe pood! Ma olen seal küll vaid kord elus käinud, aga noh best shopping of my life. Ometi oleks nagu häbiasi sealt asju osta? Ei tea, mulle meeldib ja minuni jõuavad varsti sealt telekalaud ja põrandalamp, mis mu ema mulle sealt ostis. Põrandalampi on hädasti vaja, sest mind õhtuti laetuled täitsa häirivad ja küünlad ning Halensi valguspallid (LINK)ei aja alati asja ära (näiteks süüa niimoodi ei näe). Ja olgu ma siis see maitsetu vend või mitte, aga no mina neid selle pärast halvemaks ei pea, et nad nüüd just sealt poest on.

Üks asi on veel minu poole teel – uus diivanilaud Roigas.ee käest tellitud ja inspiratsiooniks andsin osavale Margele selle lingi (SIIN). Kuna nobenäpp vahepeal beebi sai, siis pean oma lauda natukene ootama, aga kaua tehtud, kaunikene!

DSC_0049

Siin on natukene näha mu imelist pruuni vaipa. Muuseas, ma alguses tahtsin täiega valget vaipa, aga õnneks veendi mind ümber. Ma ei kujuta ette, kaua see puhas oleks püsinud… Diivanil on ka uus kraam, mis on muidu tegelikult mõeldud Mari tuppa maha, aga noh, kuna voodipesu pole veel kohal ja tema tuba päris valmis ei ole, panin ma need ajutiselt elutoa diivanile ja mulle nii meeldivad need siin! Kohe mõnus on siin istuda, nagu pesas oleks.

Nahad on vist muidu ülikallid, aga need pruunid nahad olid 33€ tk ja tellisin ma need Facebookis ühest grupist. No kõige soodsamad lambanahad, mida ma müügil näinud olen. Need isegi ei haise, nagu üks nahk, mille ma kunagi ostsin. Okei, NATUKENE on lambalõhna tunda, aga see annab vähemalt aimu, et need on päris kraam!

Kes endale ka soovib tellida, siis usun, et võite kirjutada Andi Grigorjevile (LINK) sest tema neid tellib ja hea hinnaga edasi müüb. Muuseas, väike trikk teile ka. Kui lambanahk hakkab “sassi” minema, siis saab teda edukalt uuesti siledaks ja pehmeks just kassi- või koeraharjaga. Minu nahad on veel väga ilusad ja siledad, aga muidu see väga lihtne nipp neile elu sisse ajamiseks, kui nad juba mõnda aega kasutuses olnud on.
DSC_0052

See punane kummut on mul oma kätega värvitud omal ajal (LINK) aga tema tegelikult sinna teleka alla ei jää. Nagu öeldud, ema toob mulle uue telekalaua. See kummut läheb aga üles Mari garderoobi, sest sellel mudilasel on nii palju riideid, et ei mahu teised kuskile ära.

PicMonkey Collageerw

Karu on Kardo sünnipäevakingitus ja käes on tal rahasüst. Seal süstlas olid lotopiletid. Minu meelest hullult lahe DIY kingiidee!

DSC_0051

Veel on meie elutoa tähtis osa Eestietno kotttool, mille ma Kardole sünnaks kinkisin. Selles ta siis tavaliselt istub ja paugutab oma telekamämge mängida. See on maailma mugavaim asi, nii et teinekord istun mina ka selles ja naudin elu. Ükskord isegi üks sõber magas selles, sest see on niiiii suur! Muuseas, seoses EestiEtnoga meenus mulle see, et neil on nüüd uut mustrit müügil ja see on niiiiii ilus! Just täna Etno.ee FBi lehel nägin. Kui mul juba seda kollast poleks, siis see musta-punase-sinisega sobiks mu elutuppa nii hästi! Kes soovib, siis nende kodukal on hinnad ja erinevad tooted üleval (LINK).

Nüüd jõuame siis tagasi selle maalini, mis mul paljudel piltidel figureerib. Ikka veel on see tehtud ämma sõbranna poolt ja kujutab endast koera, kes istub roosipõõsa kõrval. Legend ütleb, et keset suve hakkas lund sadama ja kui see üle roosipõõsa laotunud oli ja valge koer selle kõrvale istus, ei suutnud kunstnik ennast tagasi hoida ja haaras ühe vana maali, ning tegi selle eelmise peale.

Pildi kõrval on aga karikatuur meie perekesest, mille Naistejuttude seltskond mulle tüdrukute õhtuks kinkis. Kas pole mitte lahe? Ma pean tunnistama, et ma alguses olin jumala pettunud, et ma seal selline kurb ja räämas välja näen, aga noh, siis sain aru, et ju siis ma olengi selline ja riputasin ta ikkagi seinale.

Unenäopüüdjaid oli ka tegelikuks kaks, aga ühe rebis Mari tükkideks. Tegi need Kriti, kelle FBi lehelt saab kindlasti tellimusi ilusatele unenäopüüdjatele sisse anda (LINK).

DSC_0060

Laudlina: mega soodukaga Hemtexist (oli vist kuus euri!)

DSC_0062

Mul on selline värk, et mul peavad alati kodus liiliad olema. Need on mu lemmiklilled ja lõhnavad nii hästi ja ma lihtsalt armastan liiliaid. Teine asi, mida ma armastan on MAGUS KRAAM! Selle pärast on mul laual need mõnusad Maiasmoka mandlid, mis nad mulle proovimiseks saatsid.

Mekkisime ämmaga neid täna ja peame tunnistama, et meile mõlemale meeldisid. “Tummised!” ütles ämm. Mari nosis neid ka hoolega. Küsiks ka Kardo arvamust, aga ta pole veel töölt koju jõudnud, sest ta läks meile homseks reisiks raha vahetama. Aga ma hiljem kindlasti küsin.
DSC_0064

Mul tuli ükspäev selline mõte, et ma tahaks natukene kirjumat seina. Seega kraapisin välja oma Tigerist ostetud vuntsiteibi ja tegin piltidele “raamid” ümber. Tugitoolid on ka vanast uueks tehtud sadulsepa poolt (LINK), peale on visatud Andi käest tellitud valged lambanahad, millest üks on mõeldud tegelikult talveks Mari vankrisse, aga praegu tundub mulle, et nad sobivad jube kenasti ka siia toolidele.

Kiikhobusest olen ma enne juttu teinud (SIIN) ja see on ühe osama meesterahva käsitöö!  Seintel on aga Wallmark’i (LINK) heade mõtete tahvlid, minu Papa pilt, paar naljapilti ja Kätu tehtud kingitus. Seinal veel ruumi on, nii et see kogu seal aeg-ajalt ikka täieneb 🙂

DSC_0068

DSC_0072

Selline on see toakene siis diivani poolt vaadatuna. Ahjaa, mul on ju kolm armast vaibakest ka, mille kohta saab lähemalt lugeda SIIT. Aga selline mu elutuba on. Armsakene teine, olen ma ju ometi nii kaua seda kõike siin näppinud ja nokitsenud ja plaaninud. Mõelda vaid, eelmine aasta, 19. oktoober oli see tuba selline:

unnamed1-8413228

Mul on ausalt teisi tube veel, aga elutuba on nagu kodu süda ja see mulle meeldib ikkagi kõige rohkem. Kõige soojem on siin kah!

Muuseas, kuna Maiasmokk tõi mulle neid mandleid kaks kasti, siis teise kasti loosin välja kõikide vahel, kes siin kommentaariumis oma kodu kohta sõna sekka ütlevad 🙂 Kust teie oma kodusisustust ostate? Kust inspiratsiooni ammutate? Mis stiilis teie kodu on?

Loe ka neid postitusi!

110 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Sigrid 23. oktoober 2015 at 21:52

    Ausalt öeldes ostan kõike sealt, kust juhtub. Asi peab eelkõige meeldima. Pooldan ka taaskasutust. Hetkel on köögilaud ja toolid
    ning diivanid näiteks mu vanemate omad, kes ise välismaale kolisid. Telekaaluse koos kappide-riiulitega saime elukaaslase isa
    kaudu täiesti tasuta ja näeb välja nagu uus. Magamistoa komplekti saime samamoodi teiselt ringilt aga see oli põhimõtteliselt
    lihtsalt seisnud.

    Kui aga tulevikus päris oma kodu sisustama hakata, siis küllap ma juba ruumide suurust ja kuju arvestades ise klapitama hakkan,
    kuidas ja mis ja kuhu. Mulle hirmsasti meeldiks koguaeg ümber teha, kujundada ja remontida. Ma olen rahutu hing, iga natukese
    aja tagant tõstan ikka elamist ringi, et vaheldust saada 😀

  • Avatar
    Vasta K2 21. oktoober 2015 at 09:04

    Ma elan veel viimased kaks nädalat Soomes ja siis
    kolin tagasi sinna, kus on süda -Eestisse.
    Need kaks aastat, mis siin elasin, olen ma kõik oma
    sööginõud, köögitarbed ja köögi toolid, laua ja elutoa
    laua ostnud just Ikeast- tõesti maailma parim pood ja
    nii loodan, et kord saabub see imeline päev, kus ka
    Eestis see pood avatakse.
    Kuid nüüd Eestisse kolides müüsin oma mööbli kõik
    maha, et oleks lihtsam kolida ja saan põnevusega jälle
    oma uut kodu kujundada niiiii mõnus 🙂

  • Avatar
    Vasta H 20. oktoober 2015 at 00:07

    Taaskasutus on ikka peamine. Kas vana ja kulunud või siis uus ja lakooniline on märgusõnad. Inspratsiooni saan peamiselt
    Pinterestist. Kindlat stiili ma kodu puhul ei jälgi, oluline on, et see oleks hubane ning asjad kokku moodustaksid tervikliku pildi.

  • Avatar
    Vasta Helen 19. oktoober 2015 at 13:31

    Pinterestist otsin ideid. Meeldib (praegu) nn skandinaavia modernne stiil (Hemtexist jmt kauplustest leian üsna tihti vidinaid,
    aga olen ägedaid asju skoorinud ka Maximast, sekkkarist, kangapoest, realiseerimiskeskusest jne). Elasime varem pisikeses
    korteris ja seal tundus valgust vähe ja kõike muus liiga palju. Seepärast sai uuele kodule palju aknaid ja palju valget värvi.

  • Avatar
    Vasta Leelo 19. oktoober 2015 at 12:52

    Ma ei olegi kunagi väga kodu sisustanud, ostsime juba möbleeritud korteri ja ei ole siia eriti midagi juurde ostnud 🙂 Siiani
    oleme ainult piltidega kodu kaunistanud, seintel on pulmapildid ja mees tegi meie fotodest kollaaži ning tegi need lahedaks
    lambikupliks 🙂

    Maiasmoka mandlid on mu lemmikud!!!

  • Avatar
    Vasta Katre 18. oktoober 2015 at 21:11

    Ma armastan punast ja suurte mustritega tapeete. Tudengina ei saa ma kahjuks oma üürikorterit päris selliseks teha, ent
    tuleviku-kodu on kindlasti punakates toonides.

  • Avatar
    Vasta Marii 18. oktoober 2015 at 19:01

    Minu kodu on põhjamaine, eelistan valgeid värve ja minimalismi. Samas on seintel näiteks õe ja sõbranna maalitud kaunid, minu
    lemmikvärvides (türkiissinine ja beež) pildid, mis lisavad kodule värvi ja särtsu. Toale uut ilmet meeldib anda pisidetailidega nt
    küünlajalad, lilled, maiustused laual (nt muffinid, koogike, küpsised vms). Kodusisustust ostan, kust aga juhtub. Tavaliselt ootan
    soodukaid ning ostan midagi vaid siis, kui väga-väga meeldib.

  • Avatar
    Vasta Siret 18. oktoober 2015 at 13:50

    Meil on skandinaavia stiilis korter. Seinad
    helesinise-hõbedase mustriga, liistud, uksed,
    mööbel valge. Köök ka valge, tööpinnad
    pruunid. Plaanin oma k

  • Avatar
    Vasta Heli 18. oktoober 2015 at 13:16

    Minu kodul mingit kindlat stiili
    kahjuks ei ole. Kuna korter sai
    ostetud nii, et siin polnud isegi
    kipsplaati seinas ja kolimisega läks
    väga kiireks, sai tehtud käepäraste
    vahenditega see esialgu selliseks, et
    oleks võimalik elada. Nüüd 5 aastat
    hiljem on soov muuta korter kavõi
    mõningas osas mingit stiili.
    Magamistoa jaoks on mul plaan juba
    olemas, vaja on lihtsalt enne raha
    koguda. Ise pean muidugi arvestama
    sellega, et mul on kodus suur koer ja
    seetõttu jäävad mõned võib olla väga
    ilusad ja huvitavad mõtted
    praktilistel kaalutlustel teostamata.
    Peamiseks inspiratsiooniallikaks
    minul on Pinterest. Lisaks veedan oma
    vaba aega sirvides korterite
    müügikuulutusi, ka sealt saab
    mõnikord häid ideid.
    Kindlat kohta kaupade ostmiseks ei
    ole, on ostetud asju erinevatest
    poodidest, nagu Home4You või Ikea.
    Samuti internetikuulutuste kaudu
    eraisikutelt.

  • Avatar
    Vasta Liisi R 17. oktoober 2015 at 20:16

    See aasta esimene võimalus täiesti nullist täiesti enda magamistuba kujundada ning olles kunstikooli õpilane, siis mulle meeldib
    väga katsetada erinevate materjalide/tekstuuride/vastandvärvidega. Tõotab tulla põnev.. 🙂

  • Avatar
    Vasta Marii 17. oktoober 2015 at 19:11

    Kust teie oma kodusisustust ostate? Kust inspiratsiooni ammutate? Mis stiilis teie kodu on?

    Reeglina ostan vanavara laatadelt ja kirbuturgude taolistest kohtadest, leiab põnevat kraami.
    Inspiratsiooni leian vaadates pilte vanadest talumajadest. Minu enda kodu on samuti renoveeritud talumaja, ehk siis kõik on
    sellises vanas, nö eelmise sajandi stiilis 😉

  • Avatar
    Vasta Anneli 17. oktoober 2015 at 18:10

    Minul on skandinaaviastiilis kodu. Ei saa öelda, et oleksin näpuga järge ajanud, aga mulle lihtsalt meeldis
    valge mööbel, valged ja hallid seinad ning tühjad pinnad. Alles hiljem sain aru, et selle kõik saabki panna
    ühise nimetaja alla “skandinaavia stiil”. Kui ma enda korteri (alles aasta tagasi) sain, siis oli see täiesti
    õudsas seisukorras – täielik nõukaaegne värk. Kergeks ei teinud asja ka see, et olin üksik naisterahvas –
    proovi üksi remonti teha! Fotodega rikastatud postitust minu kolgata teest saab lugeda siin:
    http://anneliisublogi.blogspot.com.ee/2015/06/home-sweet-home.html

  • Avatar
    Vasta Liis 17. oktoober 2015 at 16:12

    Minu kodu on funkstiilis, aga mitte
    ainult selline mustvalge, vaid oleme
    toonud värvide ja naturaalsete
    materjalidega (puit, looduslik kivi)
    ka hubasust.
    Praegu sinu kodu pilte vaadates
    tekkis tunne, et tahaks midagi veel
    hubasemat, mingi mõnus lugemisnurk on
    näiteks hetkel puudu ja olen tüdinud
    sellest voodis lugemisest.
    Mingi hetk täiega lootsin, et saaks
    see kodu lõpuks juba valmis, aga
    päris valmis ei ole ta kunagi 😀 Ikka
    kogu aeg vaja midagi muuta ja
    täiendada ja juurde osta.

  • Avatar
    Vasta Helen 17. oktoober 2015 at 14:40

    Inspiratsiooni ma väga ei ammutagi kusagilt, kõik peab
    oma vahel harmoneeruma ja kui vaja tuleb aeg-ajalt ka
    mõni värvilaik tuppa panna. Kuigi valdavalt mulle väga
    meeldib selline puhas ja kindlalt piiritletud elamine,
    siis kahjuks tundub, et mul pole see väga võimalik.
    Võibolla kunagi tulevikus, kui meil isiklik suur kodu on.
    Seni maani üritan leppida selle tekkiva segaduse ja
    ruumipuudusega. 😀

  • Avatar
    Vasta Krista 17. oktoober 2015 at 12:14

    mina tunnistan ausalt, et olen
    kodupede 🙂 õnneks on meil piisavalt
    tubasid ja kolm tüdrukut, kes
    naudivad seda, kui neil jälle uus
    tuba on ja õnneks meest annab ka
    ümber veenda.
    meie valge ninnu-nännu muutub
    vaikselt mehelikumaks…esimesed
    sammud selles suunas on juba tehtud 🙂

  • Avatar
    Vasta kerli 17. oktoober 2015 at 12:14

    Mul on 1toaline üürikas ja midagi uhket seal ei ole.
    Kuna see pole päris minu oma, siis raha ei raatsi nagu
    raisata. 3a tagasi sai valitud ajutised odav laud ja
    kummut. Alles nüüd valisin uued kardinad ja laudlina
    jyskist- väga palju annab toale juurde 🙂

    Küsiks hoopis, et mis diivani juures olevast täispuidust
    lauast on saanud? Kust sa said üldse sellise laua?
    Koheselt meeldis mulle 🙂

  • Avatar
    Vasta Marrja 17. oktoober 2015 at 10:19

    Mallu, Sinul on väga maitsekas suur tuba, eriti meeldib see, et on see suur uks või aken, kust saab siis õue?!
    Aga enda kodust rääkides, siis kuna on üürikorter, siis väga mingit remonti ei tee. Aga mulle meeldib nt kui on küünlad, põletan
    neid ka suvel ja üldse kogu aasta. Annab erilise tunde kohe , siukse koduse. Lisaks meeldib mulle kui ka kodus on liiliad, tavaliselt
    panen need vannituppa suure vaasiga, siis pole õhuvärskendajat vajagi 🙂
    Erilist kätt mul sisustamises ei ole, seega kõik on tavaline. Diivan, laud, paar kappi ja sektsioon. Keegi pole küll kunagi ahhetanud
    ega ohhetanud, et oii kui kena kodu. Lihtsalt korras alati ja kõik.
    Ahjaa üks asi on küll. Mulle meeldib kui on soolalamp magamistoas ja punane voodipesu, siis see kooslus näeb päris lahe välja.
    Soolalamp pidi ise olema tervislik hingamisteedele ja annab mõnusat hubast tunnet.

    • Avatar
      Vasta noor vanaema 17. oktoober 2015 at 17:57

      Marja,kadestan.Ma mitmeidkordi kolinud.Kujunduses olen käsi.Eks neid rahalisi võimalusi on ka elu jooksul erinevaid olnud.
      Kõige ägedam oli ikka mittemillestki midagi teha.Mingid oma kunstitööd on mul ka alati.Aga ,jah,see igapäevane korrashoid on
      tüütu.Vbl.peaks jälle kolima,juba 10 aastat kohapeal.Oleks jälle huvi koduga tegelda.Malluka vuntsidest pildiraamid on super!

  • Avatar
    Vasta Maarja 17. oktoober 2015 at 10:02

    Üks hea nipp in lambanahkadega veel see et need
    talvel õue tuua külm tapab nii õelda bakterid ja lamba
    vill läbeb nii mõnusalt kohevile ?

  • Avatar
    Vasta Kaie, www.uuskogemus.com 17. oktoober 2015 at 09:01

    Kodusisustamine on üks mu lemmiktegevusi. Inspiratsiooni saan suuremate projektide jaoks
    houzzist ja pinterestist, väiksemate jaoks erinevatest Facebooki gruppidest ja lihtsalt hüppavad
    pähe.
    Kindlat stiili ei jälgi. Teen sisetunde ja meeldivuse järgi. Pigem meeldivad soojad toonid ja enda
    tuunitud asjad.
    Minu viimane ettevõtmine http://uuskogemus.com/2015/10/17/kulmkapile-uus-kuub-selga/

  • Avatar
    Vasta Jane 17. oktoober 2015 at 08:59

    Kodusisustus tuleb igaltpoolt. Üldiselt on olemas mõte ja kujutlus, et mis see olema peaks ja selle järgi tuhlamegi läbi
    kõikvõimalikud poed. Pigem meeldib siiski less is more ja puhas kodu. Aga Sinu segasummasuvila näeb nii vinge ja armas välja,
    kuid mina ei ole kunagi selline siiruviiruliste asjade sobitaja olnud ja olen päris koba selles. Seega on esindatud mingid teatud
    värvid 🙂

  • Avatar
    Vasta Kertu 17. oktoober 2015 at 07:38

    Kodu asju on ostetud absoluutselt igalt poolt kust mida silma on jäänud, inspiratsiooniks on saanud nii pinterest, kus tihtipeale
    häid ideid ammutan ning samuti ühtede sisekujundajate koduleht. Ise ka ei pea ennast väga heaks sisustajaks nii et pigem tihti
    peale ideed vahetuvad ja tahaks koguaeg midagi huvitavamat kodus teha, kuna aga sisustus on piisavalt minimalistlik, siis annab
    erinevate värvidega ja aksessuaaridega väga palju juurde tuua :).

  • Avatar
    Vasta Katri-Helena 17. oktoober 2015 at 07:13

    Mis jutt, et IKEA on jama? Mööbel on seal
    suhteliselt kallis, aga sellised nõud ja muud
    vidinad imeodavad. Ja kvaliteet? No kui kukub
    ikea taldrik ja villeroy ja bochi taldrik, siis
    ausõna- mõlemad lähevad kildudeks.

    Kuna ma siin alles kujundasin oma kodu siis
    inspiratsiooni sain.. Ma ei tea kust. Üks asi viis
    teiseni. Pintrestis on ainult selline retro
    skandinaavia stiil, mida mu kodus pole. Värvid
    on küll – hall, puit ja valge.

    Aga maiasmoka komme tahaks küll. Ma nüüd
    pârast neid suuri diivaneid ja laudu nii vaene 🙁

    • Avatar
      Vasta Krista 17. oktoober 2015 at 11:53

      aga nii kaua kui need taldrikud maha
      ei kuku, siis pärast paari aastast
      kasutamist on Ikea taldiku põhi ära
      kriibitud ja näeb välja nagu
      ämblikuvõrk, samas Villeroy oma on
      nagu uus

      • Avatar
        Vasta G 18. oktoober 2015 at 00:37

        See on küll tõsijutt.

  • Avatar
    Vasta Reilika 17. oktoober 2015 at 06:49

    Mulle meeldib kui maalähedus on kombineeritud uuega 🙂 Puit on materjal, mis väga meeldib 🙂

  • Avatar
    Vasta Eliisa 17. oktoober 2015 at 05:10

    Sisustuse ja mööbli kohta kommentaare pole aga
    jagan samal teemal head uudist. Nimelt kolisin alles
    Inglismaale ja just ka oma uude kodusse. Juhhu ja
    nûûd kuluks see kast ära kûll 😛

  • Avatar
    Vasta Nel 17. oktoober 2015 at 04:53

    Liiliad on kassidele väga mürgised 🙁
    Imeilusad lilled, aga kasside tõttu pole enam koju toonud neid.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. oktoober 2015 at 07:52

      Mul on ju õuekassid, ei neid huvita, mida ma toas vaasis hoian, kodus lilli ei näpi 🙂

  • Avatar
    Vasta Silvia 17. oktoober 2015 at 01:47

    Ilmselt ostaksin pooled asjad ikeast, kui võimalus
    oleks. Minu arust igati kvaliteetsed asjad ja hea
    hinnaga. Oma toa kujundasin täiesti ise, beezikates
    toonides ning olen nüüd mitu aastat hiljemgi väga
    rahul:)

  • Avatar
    Vasta Maiku 17. oktoober 2015 at 00:23

    Pisike korter, kus sai enne kuti sündi kiire remont
    tehtud. Toonid on läbivalt kollased-rohelised (ma olen
    rohelise haige, peaaegu oleks terve korter nii tulnud
    ?).
    Siiani nokitseme, nt pole akendel ees miskit.. Veel!
    Tulevad rulood, kardinatele tehtaks üks null!
    Minimalistlik oleks vist parim sõna, mida vähem kola,
    seda parem. Samas iga vidin on oluline.
    Tumepruun mööbel, mis vajab oma massiivsuse
    pärast välja vahetamist. Ruumi juurde, kassile
    jooksmiseks ?
    Muide seinad on valdavalt värvitud, sest kass
    parkuuritaks tapeedi lihtsalt seinast maha. Suures
    toas tahaks sarnaselt seina kaunistada piltidega nagu
    Sul. Muidu on kuidagi tühi ja kõle. Ja kui köögile saaks
    mööbel ka väljavalitu.. Oh, ma oleks õnnelik!

  • Avatar
    Vasta Siiri 16. oktoober 2015 at 23:47

    Appi kui väga ma neid mandleid armastan ja kui väga tahaks ma ka osaleda loosimises, aga mul pole hetkel oma kodu, mida
    sisustada :(. Elan veel vanematega ja pole võimalust seda kodu sisustada. Mul on VÄGA palju ideid, mida ma tahaks…ma unistan
    punasest diivanist, valgetest seintest, täispuit põrandast, lambanahkadest (ma olen neid teismeeast saadik tahtnud). Vaatan
    teiste kodude pilte ja salvestan need, et kui ühel päeval mul on kodu, siis saad sealt ideid ammutada 🙂

  • Avatar
    Vasta meow 16. oktoober 2015 at 23:45

    Mul on kodus nn modernne stiil – ühevärviline, kõrgläige
    jne. Samas fännan ka maalähedast ja romantilist stiili, aga
    ei osanud seda nii uude majja sobitada. Vidinaid
    sisekujundusse leiann Jyskist Kaubamaja
    Kodumaailmani, lisaks on palju toredaid netipoode.

  • Avatar
    Vasta G 16. oktoober 2015 at 23:40

    Mina kuulun ikeapõlgurite hulka sel
    lihtsal põhjusel, et ma tahan, et mu
    ümber oleksid ainulaadsed asjad ja
    mind torkab ainuüksi idee sellest, et
    mul on kodus diivanipadjad, riiul või
    pilt seinal samasugune nagu massidel.
    Ja mind ärritab see mu kiiks, sest
    Ikeas ON ilusad asjad – ei ütlegi, et
    oleks inetud. Tihti on nõnda, et
    mingi sisustamisesse liituv element
    hakkab hirmsasti meeldima ja kui siis
    juba kasvõi sisustusblogide kaudu
    näha, et kõikidel see olemas on, siis
    tekib tõrge. Näiteks ikea Stockholm
    diivanipadjad või mitte ikeast pärit
    pallivalgustused. Teine kiiks on
    vastumeelsus igasuguste tekstide
    suhtes – kalligraafilised aforismid
    seintel, Home Sweet Home sildid,
    leivakast, kuhu on suurelt Bread
    trükitud jne. Ma vädin hoolega
    selliseid asju – ei meeldi kohe mitte
    üks põrm. Oma kodust rääkides – valge
    ja tumehalli vahel on sillaks beez.
    Olen teadlikult valinud heledat
    mööblit, sest sellelt ei paista tolm
    välja. Palju raamatuid, palju kunsti
    (Edgar Valter
    peamiselt)…diivanipatjadele olen
    teinud ise katted, olen raaminud
    visuaalselt kütkestavat tapeeti ja
    mis kõige tähtsam – olen ära visanud
    absoluutselt kõik katkised asjad,
    kola ja pudi-padi. Meie kodus on kõik
    asjad meie lemmikud – midagi
    üleliigset ei ole, aga iga eseme
    nägemine toob naeratuse suule ja nii
    peakski oma kodus olema. Elutoas on
    vanaaegne nukumaja, käsitööna
    valmistatud malelaud ja malenupud,
    palju kunstitarbeid ja akendel
    kardinaid ei ole, sest siis on rohkem
    avarust. (kahe akna vahel on
    ribikad). Meie kodus ei ole
    potililli, seinakellasid ja peegleid
    seintel. Kodu sisustamine on suur
    rõõm, sest see annab võimaluse olla
    loov ja teha üha uuesti midagi
    unikaalset. Ideid on palju – oleks
    ainult aega. Armastan oma kodu.

  • Avatar
    Vasta Janne 16. oktoober 2015 at 23:30

    Mulle meeldivad kodusisustuses väga erinevad
    stiilid, nii skandinaaviapäraselt lihtne kui ka
    lõunamaiselt kirev ja elemendirikas. Endal
    pigem selline segasummasuvila tõesti 😀
    Aga vingeid sisustuselemente võib palju leida
    internetist.

  • Avatar
    Vasta Merkel 16. oktoober 2015 at 22:47

    Väga mõnus kodu sul! 🙂 Mina leian, et kodu tuleb
    sisustada täpselt nii, kuidas endal mugav ja
    meelepärane. Olgu siis kasvõi segasummasuvila stiilis
    🙂 peamine, et endale meeldiks. Enda kodu hetkel pole
    mulle üldse meelepärane 😀 Korter sai tehtud täpselt
    enda järgi, kuid siis avastasin, et korteri elu pole ikka
    minu jaoks ja nüüd majas see kõik veel ees ja kui
    finantsi rohkem oleks, siis ideedest puudu ei tuleks! 🙂

  • Avatar
    Vasta Meryt 16. oktoober 2015 at 22:23

    Hetkel elan kahjuks üürikorteris, kus oma maitse järgi suurt midagi kujundada ei saagi. Kuid ideid on tohutult, kui ükskord oma
    kodu saame. Pinteresti kaust täieneb pidevalt 😀 Aga mulle tohutult meeldivad vanad talumajad, nii et eks stiil tuleb
    loodetavasti selline veidi vanaaegne. Aga eks näeb, kuidas see päris oma kodu välja kukub, kui selle ükskord saame 🙂

  • Avatar
    Vasta EL 16. oktoober 2015 at 22:17

    Hetkel eriti ei ostagi sisustuskraami, sest elame
    ajutiselt üürikas, aga kui oma korter veel alles
    oli, saime näiteks vanakraamipoest päris
    ägedaid möölitükke, aga samas käisime ka
    tavalistes mööblipoodides ja kolasime ikka
    palju ringi, et leida just neid asju, mis kohe niiii
    väga meeldiks. Tahtsime tumepruuni mööblit
    ja vanaaegset hõngu. Õnnestus ja sai hubane 🙂

  • Avatar
    Vasta Gätriin 16. oktoober 2015 at 22:08

    Heh, hakkasin just alla kerima, et kommentaari kirjutada, aga siis mõtlesin, et mis ma ikka kirjutan 😀 Aga siis ikkagi otsustasin, et
    tahaks neid mandleid saada 😀 Ma ei tea, kas nad on samad, aga mulle meenusid Maias Munk-ga kaneelimandlid…

    Kodusisustusest nii palju, et meil on toad hästi värvilised, esik on selline sinine, elutuba erkroheline(läheb hästi kokku 300 l
    akvaariumiga) ja magamistoad on siis lilla ja triibuline. Vannituba on sinine. Mulle meeldib ja täitsa mõnus.

  • Avatar
    Vasta Eva 16. oktoober 2015 at 22:03

    Meie ostame ikeast, hemtexist kardinad ja
    muud tekstiilid, elame Soomes ja hiljuti leidsin
    ühe väga ägeda sisustusnänni müüva poe
    jumbos/flamingos nime aga kahjuks ei mäleta,
    väga armsad asjad ja hea hinnaga pealekauba

  • Avatar
    Vasta kersti 16. oktoober 2015 at 21:56

    Minu elutuba on ka maja kõige mõnusam tuba.
    Kuna olen ise käsitööhull,siis kaltsuvaibad on
    mul endal kodukootud ning lambanahadki
    naaberkülast ühe vanema härra käest ostetud.
    Laps küll vahepeal küsib,et:”Emme,aga meie
    vaibad on ju samasugused,nagu onu Jaanuse
    lammaste vill, kas me kõnnime surnud
    lammaste peal?” Aga sellest hoolimata,on meil
    siin igati mõnus ning sügiaeti saavad isegi
    hiired sellest aru,et siin on mõnus. Ühel öösel
    elutuppa astudes leidsin eest suure
    rotipoisi,kes oli ennast mõnusasti lambanaha
    sisse telekaette sättinud ning ei teinud minu
    ringi tuiamisest väljagi. Vahest olen mõelnud
    küll,et peaks elutuppa panema puupakud
    ümber laua,et mõnigi õhtu koos kalli kaasaga
    magama saaks minna ja ta ei vajuks sinna
    pehme diivani sisse magama oma sõjafilme
    vaadates,aga kui on mõnus,siis ju tulebki uni
    peale. 😉

  • Avatar
    Vasta Kersti 16. oktoober 2015 at 20:54

    Armastan nii jubedalt värve, et endalgi hakkab jube… 🙂
    erksavärvilise mustriga tapeedid on minu nõrkuseks,
    aga need, millest mina unistan maksavad kōigest 34 +
    eurot rull… Kunagi ma saan endale seda lubada.. nojah,
    saaks ka praegu: iga kuu ostan rulli. 😀
    7 aastase printsessi tuppa oli mul kinnisideeks saada
    põrandale lambanahad. Otsisin ja uurisin hindasid
    ning lõpuks Hansalaadalt sain megasuured ja mõnusad
    muflonid. Preili soovis valget, mina pruuni. Igatahes
    üliägedad ja soojad ning pehmed sisustuselemendid!!
    Siis armastan ma veel kaltsuvaipasid, need annavad
    kodule nii palju soojust ning hubasust. Kaltsuvaipasid
    on minu isikliku emme kootud. Ehk lisaks kõigele
    muule on neil minu jaoks ka suur hingeline väärtus.
    Mina isiklikult ei häbene kasutatud asju osta: vahva
    kardin või ilus linik või hoopistükis kummut on
    teinekord väärt leid ja teevad meele rõõmsaks. Mulle
    meeldivad “oma loo” ja ajalooga asjad. Värvid toovad
    elamisse rõõmu! Ahjaaa.. Küünlad!!!

    Less is more… Ehk siis elamises võiks olla võimalikult
    vähe kappe. Piisab ühest hiiglaslikust sisseehitatud
    kapist ja terve pere kehakatted ning muu riidekraam
    on muretult paigutatud. Kunagi ehk kui ma lotoga
    võidan, siis lasen endale ehitada garderoobi, aga
    praegu olen rahul ka olemasoleva varjandiga. Ehk jutu
    mõte oli see, et mulle meeldib vaba sein. See annab
    võimaluse mängida tapeedid ja värvidega, ruumi
    fotodele ja piltidele. Hindan avarust ja vabadust. Ja
    muidugi, kuidas võisin unustada suure rõdu!?!? Nii
    lahe on sügisel istutada talve ootuses kanarbikku ning
    unistada valgetest jõuludest või lihtsalt nautida sooja
    suvepäikest ja rõdulilli…

    See maal Sinu Kodu seinal on võrratu!! Usun, et selles
    elab Sinu kodu hing!

  • Avatar
    Vasta P6rgukiz 16. oktoober 2015 at 20:54

    Meie koduks on 105a vana maja Soomes
    ja kõik mööbel ning enamus
    sisustuskraami pärit
    taaskasutuskeskusest ja kirbukatelt.
    2 riietekappi on ostetud 5 aastat
    tagasi Jyskist, aga on täis saast.
    Kunagi vahetan paremate
    (taaskasutatud) kappide vastu välja 😉
    Mööbel enamasti valge. Mõni teist
    värvi asi on ka, ootab mõnda suve, et
    keegi viitsiks nühkida ja valgeks
    värvida 😛
    Meile meeldib see kuidas me elame 🙂
    Ma ei kavatsegi poest osta
    ülehinnatud hindadega mööblit, nii
    vihane ma ka oma raha peale pole.
    Mul see eelis, et töötan ise
    taaskasutuskeskuses ja saan uute
    asjade tulekul kiiremini nö jaole.
    Ikea on hea koht, palju mõnusaid asju
    hea hinnaga 😉

  • Avatar
    Vasta Soel 16. oktoober 2015 at 20:49

    Remont on küll pooleli, aga siiani oleme eelistanud
    maalähedast stiili. Enamus mööblit on mehe tehtud,
    söögilaud majaga koos saadud ja ise korda tehtud,
    toolid ostast. Ainuke asi mida kahetsen on diivani
    valik, aga leppsisime kokku, et kui kõik muu valmis ja
    olemas, siis leiame parema variandi, mis mahutas
    rohkem inimesi ja oleks parema kattega – praegune
    kate aastaga topiline. Kusjuures uhkustan ka, et kui
    alguses rääkisin, et mees teeb köögimööbli ise, siis
    sõbranna oli väga kahtlev. Lõpus aga ei uskunud oma
    silmi ja kiitusi oleme kõigilt saanud, et mul nii osav
    mees 🙂

  • Avatar
    Vasta HM 16. oktoober 2015 at 20:46

    Täitsa pekkis, ma konkreetselt armusin ära Sinu iseloomu kui seda postitust lugesin. Mul sees hakkas
    midagi kilkama selle peale, kui rääkisid segasummasuvilast ja kõik need nii kodused, soojad pildid….
    aaaaahh! Nii mõnus ja hubane ja soe. Te olete nii armas pere!

  • Avatar
    Vasta Marlen 16. oktoober 2015 at 20:43

    Plaan varsti IKEAst kraami tooma
    minna, just kappe. Köögimööbel ja
    meie voodi abikaada tehtud, diivan
    Ermatiko oma, aga väga halb valik –
    katteriie läks kuu ajaga topiliseks
    ja koledaks, aga enne uut ei osta,
    kui lastel mõistus peas.

    • Avatar
      Vasta MK 16. oktoober 2015 at 22:27

      Meie kodus on kõik diivanid Ermatiko omad, ja mitte ükski pole aastatega mingeid kulumismärke näidanud. 🙂 Te vist lihtsalt ei
      oska diivanit õigesti hooldada. Ja kui kuuga tõesti riie otsad andis, oleks võinud ju ühendust võtta nendega, oleks ilmselt mingi diili
      saanud. 😀

  • Avatar
    Vasta K 16. oktoober 2015 at 20:39

    Minule meeldib Skandinaavia stiil ja seda
    järgides olen meie uue kodu ka seadnud.
    Enamus mööblit on ostetud teise ringi
    poodidest, päris palju on pärit Haapsalu
    antiigilaost. Ja ikea mööblit leia ka mu kodust.
    Praegune lemmik värv on sinine, nii et elutoas
    diivanikate ja kardinad on sinised,
    lastetubades palju sinist (poiste toad) ja ka
    magamistoa tapeet on sinine.

  • Avatar
    Vasta Laura 16. oktoober 2015 at 20:29

    Minul on uues kodus, kuhu peagi sisse kolin just enamus mööblit ikeast, ei teadnud et see selline häbiasi on 😀 Suuremad asjad on
    küll veel kokku panemata, aga kõik on valget värvi ja minu arust küll väga ilus mööbel. Kõige odavamad asjad on seal tõesti
    kehvad, nt ise ostsin ühe odava jalanõukapi, mis on paras nikerdis.

  • Avatar
    Vasta tr 16. oktoober 2015 at 20:17

    Meie ostsime endale hiljuti uue suurema kodu ja oleme ametis selle remontimise ja sisustamisega. Mulle ka tohutult meeldib
    selline hele Skandinaavia stiil. Aga samas ei ole see minulik. Mul on ikka mingit särtsu vaja elamisse! Ilmselt üldpildi teen rahuliku
    aga vaipade jms kodutekstiilidega teen asja ilmekamaks.
    Kui jõuluvaja mu soovi kuulda võtaks siis ma tahaks endale sellist kodu nagu Krista Kõiv`ul ( JUMALIK) aga kui seda ei juhtu siis
    mandlid oleks ka nummi:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. oktoober 2015 at 21:16

      Ojaa, tal on see väga ilus, aga meiesugustele rokanokkadele liiga valge 😀

    • Avatar
      Vasta Krista 17. oktoober 2015 at 12:05

      oi kui armas :)….aitähhh

  • Avatar
    Vasta totulotupiilu 16. oktoober 2015 at 20:08

    Ma olen vist mingisugune veidrik, sest minu kodu on täitsa modernstiilis. Mööbel on peaaegu kõik valge, väljaarvatud beež diivan
    ja musta-punasega nahkvoodi. Diivanit tahtsin muidu tumedat, aga kuna Apuneks´is oli beež diivan 45 euriga siis ostsin kohe ära.
    Põrand on meil tume puit, niiet väga tumedat mööblit ega seinu ei saagi endale lubada, teeks väikese korteri veel väiksemaks.
    Vannituba on valge-musta-punasega, sama on magamistuba. Elutoaga on protsess pooleli. Vaipa, küünlaaluseid, laudlina,
    söögilauda ja toole jne jne on veel vaja.

  • Avatar
    Vasta mustriks 16. oktoober 2015 at 20:04

    Ideed on olemas ja teame,milline tuleb.Nagu ikka jääb
    finantside taha kuna hetkel kodune.Tasa sõuab
    kaugele jõuab.Mööbli teeb mees oma kuldsete kätega.
    Stiil on ,mida vähem seda parem.Kasutada ruumi
    võimalikult nutikalt.

  • Avatar
    Vasta aile 16. oktoober 2015 at 19:46

    Olen vaene rott ja ostlen Jyskis. Oleks Eestis IKEA siis
    ilmselt seal.

  • Avatar
    Vasta Piret 16. oktoober 2015 at 19:45

    Meie elame üürikorteris, kus omanike mööbel sees, seega väga sisustamise võimalust ei ole.
    Küll aga olen ma pidev tubade ringitõstja, mis teeb olemist natukenegi hubasemaks ja mõnusamaks.
    Lisaks kõikvõimalikud diivanikatted (abhakanist lihsalt miski lahe kangas) ja padjad, mis aitavad natuke
    isikupärasemaks elamist muuta..
    Enda mööblist on ainult kummut, vaip ja telekas 🙂

    Kuigi vahel on küll tunne, et viskaks siinsed diivanid ja sektsioonid välja ja tiriks tapeedi ka seinalt, aga
    samas oma raha eest ju väga ei raatsi remontida, kui varsti äkki peaks välja kolima…

    Seega tuleb veel oodata seda oma, mida sisustada saaks 🙂

    Ja üliäge vaip!

  • Avatar
    Vasta :)Heihei 16. oktoober 2015 at 19:42

    Tere! Kas sa palun saaksid anda enda vaiba linki? Olen nii kaua just sellist otsinud. Kodulehel vaatasin ringi küll aga aru ma ei
    saanud milline see nendest täpselt selline on nagu sinul 😀

  • Avatar
    Vasta Noomi 16. oktoober 2015 at 19:41

    See paar vaba meetrit mis mööblist ja mänguasjadest
    üle on sisutatud batuudiga ? ma arvan, et 2 toalised
    korterid on välja mõeldud inimeste piinamiseks ?
    saad selle kuidagiiiii imeväel pangalaenuga ja oled
    happy ja siis saad lapse ja järsku tundub dussinurk
    kõige avaram koht korteris ?

  • Avatar
    Vasta Karmen 16. oktoober 2015 at 19:39

    Kuna meil on vana talu maja siis igasmeie toas on
    natukene puhtaks tehtud palki. Samuti püüame leida
    antiikseid mööbliesemeid ja sobitada need
    tänapäevase mööbliga. Garaazis ootabki minu
    järgnine peojekt – riidekirst kirda teha. Ühesõnaga
    meie kodu on maalähedane 🙂

  • Avatar
    Vasta Helena 16. oktoober 2015 at 19:32

    Mina olen totaalselt skandinaavia ja less is more stiili
    austaja. Minu praeguse kodu seinad on läbivalt
    pruunid-beežid. Piimašokolaadi ja tumeda šokolaadi
    ning latte-kohvi karva 🙂 Maaler pidi ilmselgelt perseli
    kukkuma kui oma visiooni selgitasin. 😀 Küsis, et kes
    see loll tahaks pruune seinu? Noooo…. Mina? 😀
    Ühtki tapeediriba seintel pole, küll aga on neil ülihästi
    sobivad mitmeosalised seinamaalid, mis kuld-kollastes
    toonides. Mööbel on kandiline ja valdavalt tume või
    lumivalge. Olen ka täielik nahahull. Suur osa mööblit
    on nahast, ka lambanahka leiab igast toast ning
    elutoas on põrandal suur väikestest
    veisenahatükkidest kokku õmmeldud vaip, mis pärit
    justnimelt Ikeast. Ülirahul olen oma pisikese ja
    minunäolise kodukesega.
    Ei saa mainimata jätta, et ka Sinu kodu paneb südame
    kiiremini käima. See on minu jaoks lihtsalt nii
    teistmoodi 🙂

    • Avatar
      Vasta Leen 16. oktoober 2015 at 20:32

      Su kodu kõlab väga kaunina kirjelduse põhjal, aga pean siiski juhtima tähelepanu, et skandinaavialikule stiilile see ei vasta kuidagi.
      Täiesti suva kiire guugeldamisega näide skandinaaviapärasest sisekujundusest: http://rilane.com/wp-
      content/uploads/2014/08/Cool-Scandinavian-Living-Room.jpg .

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 16. oktoober 2015 at 21:16

        Ei, ega mul ei peagi olema, ega arva ka, et on 🙂

      • Avatar
        Vasta Helena 18. oktoober 2015 at 14:29

        Eeldan, et vastate minu kommentaarile? 🙂 Kui
        jah, siis tõepoolest on minu praegune kodu
        skandinaavia stiilist valgusaasta kaugusel. Ja ega
        ma ju väitnudki, et mu kodu seda on. Mainisin
        vaid, et see stiil mulle väga meeldib 🙂 Minu
        tulevane kodu, mis hetkel ehitusjärgus, saab aga
        küll selles skandinaavia stiilis olema.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. oktoober 2015 at 21:22

      Aitäh! Muuseas, kui ma ütlesin maalerile, et ma tahan pooli magamistoaseinu erksiniseks ja teise poole seinu tibukollaseks, siis ta oli ka nagu… wtf 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 16. oktoober 2015 at 19:30

    Mulle ka nii meeldib skandinaavia stiil aga
    kuna me pole erilised sisustajad, siis ma eitea
    kuidas välja tuleb.. Aga eks kui detsembris
    kolime ära, siis paistab mis saama hakkab. Ja
    Ikea pole minuarvates üldse mingi häbi asi, me
    ise plaanime ka Ikeasse shoppama minna uue
    kodu jaoks 🙂 ja ma ise uurin alati kasutatud
    mööblit ka, sest vahel võib leida ilusaid asju ,
    palju odavamalt 🙂
    Ja ohh kuidas ma tahaks neid mandleid nüüd..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. oktoober 2015 at 21:22

      Tule külla, ma annan sulle mandleid! 😀

  • Avatar
    Vasta epp 16. oktoober 2015 at 19:27

    Meil polegi kodul oma mingit stiili.
    Kuidagi on elutoas sattunud asjad
    must/valged, elutoa sektsioon on
    eelmisest elanikust jäänud beež ja
    selle kavatsen ka lähiajal musta või
    valge vastu välja vahetada. Muidugi
    musta värvi diivan väikeste lastega
    on puhas lollus aga noh nüüd see ongi
    selline must/valge 😀 Ideid otseselt
    kuskilt ei ammuta, vaid kui midagi
    meeldib ja tundub, et sobib siis see
    koju ostetud saab.

    • Avatar
      Vasta Leen 16. oktoober 2015 at 20:37

      Miks puhas lollus? Ma ostsin enne laste sündi täiesti teadlikult musta diivani ja pole seda veel kordagi kahetsenud. Väga hästi
      varjab igasuguseid plekke. Samas ega ma päris diivanil süüa ja jogurtit juua ei lase, siis oleks teised lood ilmselt. Aga ise ka ei söö
      diivanil.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. oktoober 2015 at 21:24

      Miks sa sektsiooni lihtsalt üle ei värvi :D?

  • Avatar
    Vasta Kats 16. oktoober 2015 at 19:24

    Minu kodu on täitsa mu enda stiilis. Pigem selline hubane ja vintage, isetehtud ja harmooniline, omamoodi
    ja isikupärane, aga mitte ülepingutatud. Ostan uuskasutusest, netipoodidest, Tallinnas vaatan ikka ka,
    mida poodides pakutakse. Inspiratsiooni pakuvad erinevad internetisaidid (nt Pinterest, DIY leiud) ja
    Facebookis viskab ka lahedaid asju uudistevoogu.

  • Avatar
    Vasta Egle 16. oktoober 2015 at 19:19

    Piinlikkusega tunnistan, et polegi ise koju midagi suuremat osta saanud. Enne kui üürikasse kolisime (mis on omanike poolt
    täismöbleeritud), elasime mehe vanemate majas, kus oli ka kõik juba olemas. Minul õnnestus vaid mõned käterätid, küünlad,
    korvikesed, pildiraamid jm pisidetailid osta, mille leidsin Jyskist, Koduekstrast või Magaziini poest. Muide, kui Sa veel Magaziini
    jõudnud pole, siis soovitan minna. Sealt leiab absoluutselt kõike – nööpnõelast kodukeemiani välja. 😀
    Ootan juba seda aega, kui päris oma kodu sisustama saan hakata. Pinterest on juba mind oma lõputute ideedega võlunud.

  • Avatar
    Vasta lilllll 16. oktoober 2015 at 19:19

    Minu “kodu” on juba mõna aega toakene ühikas. Kuna tegemist on üsna uue, seega sellise isikupäratus hostelistiilis ehitatud
    ühikaga, on olnud paras katsumus seda vähegi koduseks muuta. Enamvähem olen nüüdseks sellega hakkama saanud, abiks olid
    paar lambanahka ja kodust potitaime, muidugi ka pildid seinale ja voodikatted.

  • Avatar
    Vasta Lis 16. oktoober 2015 at 19:18

    Oi need mandlid on nii head 🙂 Aga kodu sisustamise
    teemal rääkida, siis enamus asjad on ostetud kuskilt
    erinevatest mööblipoodidest, kus parasjagu soodukad
    olnud on. Elutoa stiil on värvidega paika pandud.
    Beez- sinine ja tume puit. Ostsin just Sotkast uue
    diivani ka ja nüüd on nii ilus 🙂 Eriti meeldivad mulle mu
    uued papagoidega diivani dekoratiivpadjad. Ja maas
    on mul sarnane vaip nagu sul- karvane ja tumepruun.
    Inspiratsiooni leian pinterestist, aga mul kodu
    sisustamisele silma on, seega suudan peas ka pildi
    kokku luua ilusast toast.

  • Avatar
    Vasta Sigrit 16. oktoober 2015 at 19:18

    Meie korteri märksõnad on looduslikkus ja
    taaskasutus. Näiteks köögi tasapind on vanadest
    ustest tehtud. Laed tehtud servamata laudadest ja
    seintel kasutatud savikrohvi. Ehk mida odavamalt
    seda parem.

  • Avatar
    Vasta Karolin 16. oktoober 2015 at 19:11

    Meie korter oli ostmise hetkel viimistletud looduslike
    vahenditega – seinad savikrohviga, põrandad täispuidust ja lagi
    hööveldamata koorega! Saelaudadest. Baarilettgi on oaksusy
    lauajupist ja keset suurt tuba on kaks suurt oksa maast laeni.
    Kõik see andis meile stiili ette nii mööbli kui näiteks liistude
    näol. Liistuks on meil jäme köis. Puidust elamises on ekstra soe,
    sest puit salvestab soojust ja oleme oma koduga ylimalt rahul
    hoolimata sellest, et esmapilgul myygikuulutusel pilte vaadates
    ytles mees, et sinna toigastega uberikku (elutoas hargnevad
    postid) me kyll ei koli.

    • Avatar
      Vasta Karolin 16. oktoober 2015 at 19:12

      Paksust lauajupist* samuti paksu säilitatud koorega

    • Avatar
      Vasta Karolin 16. oktoober 2015 at 19:13

      Ahjaa.. Inspiratsiooniks loomulikult Pinteresti lõputud avarused

  • Avatar
    Vasta Boffin 16. oktoober 2015 at 19:08

    Just ostsime uue kodu vanasse kalamaja palkmajja.
    Järgmine nädal algavad renoveerimistööd. Kodu
    sisustamisel peame silmas pidama, et lisaks sellele, et
    see meeldiks meile, oleks see sobilik ka lapsele ja
    katvapallist kassile. Sellepärast oleme juba eos
    sellised asjad nagu põrandaküte ja kassironilad sisse
    planeerinud. Mõlemad mehega fänname retrostiili
    ning seega oleme restaureerimas vana nõuka mööblit.
    Sisustus “nipsasjakesi” plaanime ostma minna
    IKEAsse. Hea valik, soodne – why not? Me ei suple
    rahas, et saaks…
    ..kallist kraami endale lubada ja pealegi IKEA lihtne
    stiil meeldib meile.

    Ps! Olen maiasmokk ^^

  • Avatar
    Vasta Andra 16. oktoober 2015 at 18:57

    Inspiratsiooni ammutan ikka internetist. Eriti pinterestist, kus mul kaustad pilte täis on juba. Veel Norrast, sest seal on palju
    selliseid poode ja sisustuskraami. Alati tulen ma sealt ära nii, et kohvris on mõni küünlajalg, kandik jms. Ka ema käib ikeast igakord
    läbi, kui sõidab Eestisse. Oma kodu ehitame juba väga kaua ja lõpp juba paistab! Stiili ma ei oskagi nimetada ehk ikka midagi
    skandinaavia stiilist ehk lemmik toonideks valge ning hall. Õnneks on meil emaga sama maitse ja ´´suurte kringlitega tapeetid´´ ja
    liistudeks köied ei meeldi. Seega oskab ta alati Norrast midagi mulle koju osta. Tartus on neid poode niigi vähe ja kui näen
    hindasid sisustussalongis siis pööritan silmi. Ma ootan ka ise juba ikeasse sõitu, sest tahaks mööblist pudipadini ise valida aga seda
    vaba nädalavahetust pole. 🙁 Sissekolimiseks oli meil kunagi tähaeg jõulud. 😀 Järgmine nädalavahetus tuleb parkett ja köök alates
    1.detsembrist ehk veel jõuame? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. oktoober 2015 at 19:01

      Haha, mul on trepil liistudeks köis 😀

      • Avatar
        Vasta Andra 16. oktoober 2015 at 19:18

        Kui endale meeldib siis miks mitte. Tegelikult
        mees tahab ka köisi aga ma ei luba ? Ma nägin
        kuskil vannitoas neid ja siis olid küll täitsa out.
        Samas palkmajja on vaja liiste miljon ja need on
        kallid ehk võib olla ei tule neid veel mitu aastat.
        ?

  • Avatar
    Vasta Anneli 16. oktoober 2015 at 18:51

    Meie maja on tõeline talustiilis maja. Kogu mööbel on
    tammepuidust ning kohati on ka igasugu vanadest
    majadest pärit. Lisaks puidule meie majas on ka pits
    väga esindatud. Lisaks eelnimetule on hea
    sisekujundusallikaks igasugu jahitrofeed ja vanaaegsed
    relvad.

  • Avatar
    Vasta Triin 16. oktoober 2015 at 18:48

    Meie kodu on industriaalstiilis – kõrged laed,
    paekivisein. Palju valgust. Pigem hoiame
    lihtsat stiili – ostame vähe, aga kvaliteetset
    mööblit. Lemmik on Softrend pood – pooled
    asjad on sealt ?

  • Avatar
    Vasta birx 16. oktoober 2015 at 18:45

    Oi ma võiks kirjutada sulle umbes sama suure
    postituse piltidega enne ja pärast remonti,
    renoveerimist. Näiteks alles eelmine nädal vaatasin
    oma kurba ja räämas diivanilt ja unistasin uuest, aga
    kuna uus maksab nii palju siis peab veel koguma aga
    vana räämaka ma siis tuunisin üles, panin uue katte
    peale klambritega, sellise hõbeda musta ja oi kuidas
    ma koguaeg midagi muudab, kodu vist ei saa kunagi
    valmis nagu ka tallinn 😀 tapeeti olen see aasta 2x juba
    vahetanud 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 16. oktoober 2015 at 18:44

    Meie kodu on samuti skandinaavia stiilis. Valmis sai ta alles
    veidi aega tagasi ja insipratsiooni kogusin instagramist 🙂
    Esimese korruse põrandad on kaetud tumeda kiviplaadiga
    kuna seda on lihtsalt kõige kergem puhastada ja mõnus soe on
    varba all tänu põrandasoendusele. Seinas valged ja kaetud
    piltidega. Enamus mööblist olen kokku ostnud
    vanakraamipoodidest või ise meisterdanud. Kõik on tehtud nii,
    et oleks endal silmaga ilus vaadata ja mis peamine, et tekiks see
    ” oma pesa” tunne. Hea on tulla kohta mille oled nö nullist ise
    valmis teinud.

  • Avatar
    Vasta Karin 16. oktoober 2015 at 18:42

    jeeesus ma olen nii kaua otsinud seda “Home without a cat is just a house” ja pole kuskilt leidnud.. Kust sa selle said? 🙂

    Oma kodu inspiratsiooni otsin ikka pinterestist, eelistan heledaid tube ja mööblit ning miskit värvilist sisustuselementi, mis
    annaks toale värvi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. oktoober 2015 at 19:03

      Tead mul neid lausa mitu ja ma lihtsalt ei mäleta 😀

  • Avatar
    Vasta A 16. oktoober 2015 at 18:35

    Meie kodu on väga sarnane teie pesakesega.
    Me nt leidsime kiiktooki prügimäelt (!), mille
    üle värvisime, katte peale panime ja
    lambanahk kinnitustega peale. Suures toas on
    merevaigukollased seinad ja nurgas asetseb
    indiahõnguline põrandalamp, millel on
    kõrkjate moodi moodustised. Diivan on
    samuti oldschool stiilis ja uue mustrilise
    kattega.
    Köögis on meil ülevärvitud ja lihvitud kapp,
    mille tegi mu vanavanaema vanaisa omal ajal.
    Nupud on sahtlidel ära vahetatud, ka
    retrohõngulised. Veel on meil sauna
    eesruumis kamin ja talviti saab ka ahju alla
    tule teha, nagu päris vanal ajal lausa 😀 Esikus
    on meil vana klaver, millel isegi kõla enam
    pole, kuigi sai spetsialisti poolt kõlastiku
    vahetatud. Veel on ka esikus vaip, mis on
    samuti indiastiilis. Külalistetoas on terve suur
    sein pilte ehk maale täis. Ja kûlalisvoodiks on
    kunagine raudvoodi, mis on hõbedaks
    värvitud ja vana värv maha võetud. Isegi see
    vedrustus on all vana, seega magades vajud
    nagu kookonisse, nii mõnus!
    Veel on vanast ajast see rikkurite
    õmblusmasin, mis kuulus
    aadliperekondadesse. Tuulekojas on
    jahimeestelt saadud ilvese pealuu, mis on
    nagide ülevale riputatud.
    Vot sellised renoveerimisfännid oleme. Kõik
    kes on külas käinud, on imestanud, et küll on
    kihvt elamine 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaari Kuusmann 16. oktoober 2015 at 18:35

    Kui mõnus teema ehk siis selline, kus saan unistada ja
    seda nii kaua, kuni lausa vihaseks lähen. Selles mõttes
    siis, et meil pole oma pesa veel, aga vaimusilmas olen
    loonud juba kodu valmis. Tõenäoliselt koosneb mu
    sisustus nii taaskasutusest pärit asjadest, kui
    isetehtust. Ja oi mulle värvid meeldivad väga:). Ja
    osad nimetavad mind tobedaks, aga mulle teinekord
    meeldivad ka nö odavfirmad ehk kus pole dizainitud
    azju vaid ongi masstoodangust pärinevad. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kertu 16. oktoober 2015 at 18:34

    Arvan, et vōin oma kodu iseloomustada
    sōnadga: ilus, soe, puhas, mōnus, hubane.
    Kuna ema on mul kuldsete kätega siis meeldib
    talle väga vanadest asjadest midagi uut ja
    ilusat teha. Mu kodu on iseenest nii lihtne,
    kuid kōigetähtsam on kodusoojus ja et sōbrad
    tahavad alati siia tulla ja tunnevad end
    koduselt:)

  • Avatar
    Vasta Kristel 16. oktoober 2015 at 18:31

    Mina elan oma noormehega üüri korteris. Väga siin
    sisustada ei saa kuna korteri omanik kõigele vastu. Me
    unistame oma majast mida saaks ise sisustada.
    Inspiratsiooni ammutame me internetist. Tahaks hästi
    palju kasutada looduslähedasi asju või lausa selline
    nurgake teha. Kus erinevad looduslähedased asjad.
    Nüüd jääb vaid ükskord unistus täita ja teha endale
    selline hubane pesake. 🙂
    Ps! Sul väga kena elutuba 🙂 🙂

  • Avatar
    Vasta Gerli 16. oktoober 2015 at 18:27

    Ega ma olen ka samasugune kes ei tea maitsest
    mitte midagi.Ei ole mul seda ilusilma , et oma
    kodu ilusaks teha.Aga õnneks mul on õde kes
    alati appi tuleb.Minu uus kodu seisis pea 2a nii
    sama ennem kui käed külge panime.Lõpuks tuli
    õde ja siis alles läks tapeedi pannekus.Aga
    mulle meeldib lihtsus.Tahan et minu kodu oleks
    lihtne ja tavaline.

  • Avatar
    Vasta Stella 16. oktoober 2015 at 18:27

    Mulle nii meeldib hele tuba valge mööbliga , aga kardan, et
    pole kuigi praktiline. :c

  • Avatar
    Vasta annika 16. oktoober 2015 at 18:27

    Meil on enamuses heledad krovitud seinad, väga ilus on 🙂 Mööblit on vähe, just nii palju kui vaja. Kuid kodusisustus asju oleme
    ostnud ka IKEAst 🙂 Ja muidugi taaskasutus. Suure tammepuidust köögilaua ja 6 nahast tooli oleme ostnud kasutatalt.

  • Avatar
    Vasta hannak 16. oktoober 2015 at 18:25

    Mulle küll Ikea meeldib, ilus ja hea hinnaga. Praegugi mõni asi bookmarksides, mida plaanin sealt osta, kui
    sinna satun. Ja inspiratsiooniks on põhjatu ja imeline Pinterest 😉

  • Avatar
    Vasta Kadi 16. oktoober 2015 at 18:25

    Mulle meeldib maakodu stiil 🙂 Et oleks soe ja hubane ja mõnus olla. Olen ka igasugu nipsasjakeste fänn.

  • Avatar
    Vasta Sandra 16. oktoober 2015 at 18:24

    Kodu on praegu veel pigem teiste nägu. Sai ta koos sisustusega soetatud juunis. Vaikselt püüame alles oma nägu luua. 🙂

  • Avatar
    Vasta G 16. oktoober 2015 at 18:20

    Kui oleks ükskord raha, et korralikult sisustada .. Siis
    ei otsiks kuskilt inspiratsiooni! 😉 nii palju mõtteid
    peas, kuidas ma tahaksin just valget värvi seinu ja
    musta-punase tooniga mööblit ja karvaseid vaipu,
    pakse kardinaid .. Kui vaid raha kasvaks puu otsas! 😉

  • Avatar
    Vasta Getter 16. oktoober 2015 at 18:20

    IKEA on ka minu suur-suur lemmik. Sealt saab
    reaalselt kõike ja palju asju on ka sealt ostetud. Hind
    on hea ja ka kvaliteet mu meelest väga okei. Samuti
    hoian silma pwal erinevatel netipoodidel ja foorumitel
    ;). Suureks inspiratsiooniallikaks on Pinterest.com,
    sealt leiab nii palju häid mõtteid ja viise kuidas kodu
    disainida ja muuta lihtsalt ja odavalt. Kui midagi kodus
    muutma hakkame, siis kõigepealt otsingi sealt
    mõtteid, et milline kodus võiks välja näha ja siis ütlen
    mehele, et nüüd teeme nii. Kodu on koduses stiilis, on
    antiiki, on modernset külge.

  • Avatar
    Vasta Liis 16. oktoober 2015 at 18:19

    Oma kodu veel pole 🙁 aga mul on hullemat moodi
    vaimustus restaureerimisest, yhesonaga mul on
    unistus osta kokku teiste vana kraami ja see ilusaks
    teha. Meeldib puhas korras minimalistlik stiil, et oleks
    vahem kohti kuhu tolm saaks koguneda 🙂

  • Avatar
    Vasta Tessy 16. oktoober 2015 at 18:18

    meie oleme ka Ikea fännid, osa asju on taaskasutusest, palju puitu ja tekstiili. Kindlat stiili hakkame aretama siis, kui uue kodu
    soetame 🙂

  • Avatar
    Vasta jaana 16. oktoober 2015 at 18:17

    enamik sisustusest on juba 9 aastat vana. aga
    mul on ka mõned ikea asjad, paar vanaaegset
    väikest kirstu jne. selline suht tavaline stiil.ma
    arvan. väikese kiiksuga.

  • Avatar
    Vasta Tessy 16. oktoober 2015 at 18:16

    väga armas kodu, ühtib minu maitsega. Mulle meeldivad kardinad ja vaibad, paljud neid oma koju üldse enam ei tahagi

  • Avatar
    Vasta carla 16. oktoober 2015 at 18:15

    Meil on skandinaavia stiil. Kuna raamatuid on
    palju, kasutame elutoas skano mööblit. Lisaks
    on lai diivan, mille peal lesida ja põrandalamp
    🙂
    Magamistoas on suur voodi ja kaks öökappi.

  • Avatar
    Vasta kaidy 16. oktoober 2015 at 18:12

    Minu kodu on tavaline, aga meie jaoks piisavalt hubane. Köök sai eelmisel aastal elustatud, oranziks. Ning sel aastal plaanis elutoa
    remont, et saaks värve juurde :)nKahjuks eriti suuri muudatusi teha ei saa, kuna tegemist üürikorteriga ning äärmiselt kitsad toad
    :S

  • Avatar
    Vasta Pisi 16. oktoober 2015 at 18:11

    Mul ka kodus ikea mööblit. Mulle meeldib samuti lihtsus ja värvid. Ei meeldi mulle antiik ja tume mööbel. Ja kuna meil üürikas, siis
    seinad on valged ja neid värvida ei saa. Nii ongi meil seinale vaikselt pilte kogunenud ja olen mõlenud, et need wallmarki tahvlid
    oleksid ka head. Plaan neid osta, kui saan otsusele, et milliseid. Ja plaan minna ikeasse, et osta seal põrandalamp. Seal lihtsaid ja
    nunnusid, mis ei maksa üüratut hinda.
    No ja magusa jaoks on meil hetkel kapp, kuna laual need oleksid laste poolt hävitatud ja muud nad ei söökski.

  • Avatar
    Vasta Riina 16. oktoober 2015 at 18:10

    Minu praegusel kodul erilist stiili ei olegi, lihtsalt selline
    hubane ja pisike korter on. Ideid tulevase kodu
    sisustamiseks saan tavaliselt internetist, vahel harva ka
    ajakirjadest jms.
    Kodusisustust ostan tavaliselt sealt, kus hinna ja kvaliteedi
    suhe tundub paigas olevat. Kindlaid lemmikpoode ei ole.

  • Avatar
    Vasta Annuline 16. oktoober 2015 at 18:08

    Minul pole ka absoluutselt mingit silma kujunduse
    peale. Enda arust, sest külalised käivad ja kiidavad. 🙂
    Mina oma tavaari ajan kokku odavatest ja suvalistest
    kohtadest. Kas kaltsukatest, kellegi hea inimese käest
    või taaskasutuskeskustest. Kui miski igav tundub,
    saab kodus selle ümber tuunida. Netis tohtutult
    lihtsaid ja asjalikke videosid, mille järgi kätt harjutada.
    🙂
    Nii palju kui mina olen Sinu kodu blogi kaudu jälginud,
    on see kadestamisväärselt ilus ja hubane. 🙂
    Eks teiste asjad ja elamised on tegelikult üldjuhul
    ahvatlevamad kui enda omad. 🙂
    Aga usalda enda vaistu ja tee nii nagu Sulle endale
    meeldib, sest eelkõige elad ju Sina selles
    segasummasuvilas. 🙂

    Päikest ! 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina Kaldma 16. oktoober 2015 at 18:05

    Inspiratsiooni leiab ikka internetiavarustest kõige mugavamalt. Sel aastal oli meil käsil vannitoaehitus, küll oli keeruline plaate
    klapitada aga lõpptulemus sai üliilus ja kõik kuidagi jooksis omavahel ilusti kokku peale põrandaplaatide valikut. Seintel on suisa 3
    erinevat seinaplaati aga kõik harmoneerub ilusti 🙂