SÖÖK

arvustus: Umami*

26. jaanuar 2016

Ühel päeval mõtlesin ma, et tahaks sõbrannaga midagi head süüa ja juttu puhuda. Töötades ise Cherrys, ei ole just kuigi keeruline leida soodsaid ja häid pakkumisi, seega valisin ma välja voucheri, mis maksis 49€, kuid selle sees oli siis kolmekäiguline õhtusöök kahele. Arvestades Umami hindu, võiks kõige kallimaid roogi valides juba ühe inimese arve vabalt 30-40€ tulla, seega olime oma soodsa leiu üle õnnelikud.

Kohale minnes selgus, et olime teinud väikse vea. Nimelt olime unustanud endale kohad reserveerida. Seekord õnneks rahvast palju polnud ja teenindaja isegi komplimenteeris, et me oleme nii kenad neiud, et ega ta meid ära ka saatma hakka. Aga teistele voucheriostjatele teadmiseks – alati helistage ette ja reseveerige endale ja kaaslasele kohad!

Aga muidu on koht väga ilus, teenindajad sõbralikud ja toit ka hea. Sellest ma natukene lähemalt siis räägin ka, kuigi tegime seal jooksvalt väiksese video ka, mille postituse lõppu lisan.

Eelroogadeks võtsime me hanemaksapasteedi ja pöffi. Kuigi olen suur pasteediarmastaja, siis hanemaks on minu jaoks ehk väheke spetsiifilisema lõhnaga ja kui nüüd siin päris matsina kõlada, siis 0.99 sendine Selveri pasteet on ja jääb mu lemmikuks. Samas oli see omapärase maitsega. Ei olnud halb, aga ei olnud ka lemmik. Seevastu pöff oli imeline ja sõbranna taldrikust palukesi mekkides soovisin ma korraks, et ka mina oleks pöffivaliku teinud. Kes kardab, et pöff on ju toores liha, siis ärge kartke, niimoodi see küll ei maitse. Isegi sõbranna, kes steigi võtab alati well done, sõi ja kiitis!

steet-1024x560-8765184

dsc_1899-1024x683-8381549Pearoogadega oli nii, et mina võtsin veise ja sõbranna pardi. Kui eelroa ajal soovisin mina, et meie toidud oleks vahetuses, siis pearoa ajal olid lood vastupidised. Minu veis oli mõnusalt suussulav ja ega pardil ka häda ei olnud, aga kuna ma olen mingi aasta aega kodus harjutanud pardi küpsetamist (aeglaselt, omas rasvas mingi 4-5h), siis tundub mullegi tihtipeale väljas käies, et minu enda tehtud part on tunduvalt parem. Paraku olen ma ka Triinule enda tehtud parti serveerinud, seega oli Umami part meie silmis kahjuks natukene madalamat hinnet väärt. Ja isegi pilti me pearoogadest miskipärast ei teinud, kuid videos on mõlemat rooga näha küll.

dsc_1911-1024x575-4119250 DSC_1912

Magustoitudena tulid meie lauda juustukook ja viigimari jäätisega. Triinu juustukook oli imeline. Ma ei ole tavaliselt suur koogisõber ja seetõttu ma seda ka tellida ei soovinud, kuid pärast ühe ampsu mekkimist kahetsesin oma valikut. Mahlane, mõnus ja maitsev!

Mina tellisin viigimarja, sest ma hiljaaegu avastasin need poes ja mulle tõesti maitsesid need väga. Isegi võiks öelda, et see viigimari ja pistaatsia jäätis olid väga head, mulle ei meeldinud aga see balsamico-mee kaste, mis kahjuks igal pool oli, seega rikkus ta minu maitsemeelte jaoks toidu päris ära.

Mis siis ikka, vigadest õpitakse ja selle paari maitsenüansi erinevuse pärast me Umamisse tagasi minemata ei jätnud. Lausa kaks nädalat hiljem ostsime uue voucheri ja võtsime veel kolmandagi sõbra kampa. Sellest korrast mul videosid ega pilte pole, aga seltskonna lemmikud olid taaskord pöff ja juustukook! Kahjuks teinekord sattusin ma tellima mingisugust valget kala pearoana, mis oli kuiv ja maitsetu…

Enne kui videoni jõuan, tegin kiire arvutuse ja sain teada, et meie kolm käiku oleks meile ilma voucherita läinud maksma 62,4€. Seega säästsime me peaaegu 13€, mille eest saab kenasti paar klaasi head veini. Soovitan igatahes seda voucherit kõigile ja kui kellelgi huvi tekkis, siis selle võib leida SIIT.

Ps! Jälgige kindlasti maksmisel, et te voucheri eest topelt ei maksa! Meil juhtus nii, et olime 49€ juba enne ära tasunud, kui voucheri ostsime ja siis oli see sama summa meil uuesti tseki peal. Äärepealt oleks nii ära maksnud, et polekski tähele pannud. Kui me siis teenindaja tähelepanu sellele juhtisime, ütles ta võrdlemisi tuimalt, et aa jah, ma võin selle ju siit maha ka võtta. Et siis jah, tänks 😀

*Totaalselt mitte reklaampost – ise ostsime oma voucheri ja maksime veinide eest kah :D!

Loe ka neid postitusi!

10 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta konn 28. jaanuar 2016 at 14:10

    Kasutate ühte huulepulka?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. jaanuar 2016 at 14:29

      Ta laenas jah minu oma.

  • Avatar
    Vasta Carolin 27. jaanuar 2016 at 22:46

    Ma fännan ka täiega seda Selveri pasteeti 😀

  • Avatar
    Vasta Mir. 26. jaanuar 2016 at 22:22

    Mallukas sa näed hea välja.

  • Avatar
    Vasta Meelis 26. jaanuar 2016 at 16:30

    http://www.mallukas.com/2014/07/20/umami-ja-diner/

    Alles kirusid, et 50 eurot on hiiglama kallis ja pigem võiks raha põlema pista kui Umamis süüa…..

    • Avatar
      Vasta kr 26. jaanuar 2016 at 19:54

      Ega ta üksi ju ei söönud seal, 50€ eest sai 2 inimest süüa, ilmselt nad tegid ikka pooleks selle summa?!

  • Avatar
    Vasta Greta 26. jaanuar 2016 at 13:26

    See on ikka täitsa imeline, kuidas
    inimestele meeldib tähti närida 😀

  • Avatar
    Vasta T. 26. jaanuar 2016 at 12:39

    0.99 eurot ikka, mitte 0.99 senti, kui see Selveri pasteet just alla ühe sendi
    ei maksnud 😀

    • Avatar
      Vasta K. 26. jaanuar 2016 at 14:49

      Pohlad. Aru saime kõik!

      • Avatar
        Vasta T. 26. jaanuar 2016 at 16:21

        Raamatupidaja kutseviga faktivigu parandada 😀 saime ikka jah