AVALDAN ARVAMUST SÖÖK

eilne päevake – palju random juttu

27. jaanuar 2016

Kuna eile juhtus nii palju asju, siis ma ei viitsi elu sees ka nendest kõigist miljonit postitust teha. Seega olge valmis üheks pikaks postituseks.

Esiteks oli mul kindel plaan teile rääkida enda eilsetest jõupingutustest mitte juua ära tuhat liitrit limonaadi ja süüa neli pätsi saia. See mul isegi õnnestus, aga noh, ideaalsest toitumisest oli asi kaugel. Ma mõtlen just seda õhtust poolt. Naljakas on see, et ma võin terve päeva jumala viisakalt süüa, aga vot õhtul just on need kiusatused kõige suuremad. Igatahes, hommikusöögiks oli:

mahl-7659968

võiks

Ehk siis tegin endale ühe mahla ja kuna kõht ainut vedelikust täis ei saanud, siis tegin ühe mitmeviljavõiku, kus peal terve keedumuna ja terve avokaado natukese tomatiga. Täitsa normaalselt sai kõht isegi täis.

Mul oli eile asja Järve keskusesse, sest Apollos ootas mind üks raamat. Nagu ma ütlesin, siis soovitas Kristina mulle mõnda raamatut ja ma pidin need ju kohe endale saama. Lisaks saatis üks tore inimene Marile talvesaapad, suured tänud minu (ja Mari poolt). Mitmed küsisid ka eile, et mis raamatut siis Kristina soovitas.

raaaatu-7289734

Marika raamat oligi see põhiline, mis Kristina sõnul kasulik on, aga ma ostsin endale Orgu raamatu ka lisaks. Orgu oma ma eile sirvisin ka ja noh, ütleme nii, et seal ei ole kirjas midagi, mida ma juba EI teaks, aga samas on hea, kui kõik uuesti üle korrata. Lisaks saab sinna raamatusse märkmeid teha ja ennast niimoodi motiveerida. Täna ma kavatsen ka “Looduslikku toitu” sirvida, eks annan teada, mis selles põnevat leidsin.

Kuna kell neli oli Roccas Pandora valentinipäeva üritus, siis läksingi natukene varem sinna, et kuskil mingi lõunasöök võtta. Just Orgu raamatust lugesin, et väljas süüa on jube ohtlik, sest sa ju ei tea, mis seal sees on ja seega võid endale kogemata igast jama sisse süüa. Nõnda läksin ma Silk’i, tellisin endale Suimono supi lõhega. Terve aja olin jube skeptiline, et ei tea küll, mis siin sees on. Tundus et oli ainult lõhe ja juurviljaviilud, seega ma tahaks uskuda, et see oli hea valik lõunaks? Kes targem on, võib öelda.

Siis oli aeg minna juba Pandorasse, kus tutvustati sõbrapäevakollektsiooni. Lisaks olid seal kohal Joel Juht ja Ott Kiivikas, kellel oli ülesandeks kellelegi kallile käevõru kokku panna. Minu meelest oli nii armas, et Ott tegi käevõrud oma mõlemale tütrele ja isegi eksnaisele. Ise põhjendas, et naistega on ju nii, et peab ikka kõigile viima. Nii armas tunne tuli kuidagi sisse, kui ta rääkis, miks ta mõelmale tütrele just need kulinad valis. Mul enne polnud Oti kohta mingit arvamust, aga nüüd on mul tunne, et ta on üks tore isa.

Kuna enamik külalisi oli talvekollektsiooni esitlemisel käinud ja endale juba siis käevõrud kokku pannud, siis seekord said külalised endale hoopis 100€ Pandora kinkekaardi ja lisaks veel üliarmsa ehtekarbikese, kus oma käevõru, kõrvarõngaid ja sõrmuseid hoida.

DSC_2925p

Kuna Pandora pood on ilusaid asju täis, siis polnud just eriti raske seda 100€ kinkekat laiaks lüüa. Võtsin endale ühe hõbedast lipsukesega sõrmuse ja matchivad kõrvarõngad. Kuna hiljem oli plaan Triinuga kokku saada, siis mulle tundus, et see sõrmus on just midagi, mis talle meeldida võiks, seega ostsin talle ka ühe. Noh, nii ette ära sõbrapäevaks 🙂

sormus-8854631

kõrvakad

Nõnda saingi sõrmuse Triinule ära anda ja ta oli hirmus õnnelik. No kohe tore on sõbrannadele head meelt valmistada, mis siin muud öelda. Istusime Rocca Al Mare Grilli maha ja noh, ma ei soovita kellelgi sinna sööma minna! Juustupallid lõhnasid küll hästi, aga ma neid ei söönud, hoidsin ennast tagasi, kuni Triinu neid sõi. Küll aga oli Triinu pasta kõva ja ebameediva maitsega. Minu lõhe-krevetisalat koosnes toorest lõhest, kuivanud krevettidest ja vastikutest külmutatud juurviljadest, mis pannil soojaks aetud. Väkk.

Kuna toidud olid suht rõvedad, siis mõtlesime õnne proovida sinihallitusjuustuga täidetud shampinjonidega. Need olid limased, vesised ja takkatipuks alt süsimustaks põlenud. Niiet, aitäh, Rocca Al Mare Grill, et aitasite oma rämeda toiduga mul kinni pidada Orgu soovitusest, et õhtusöök peaks kõige väiksem toidukord olema. Oli ka.

Kui ma nüüd seda pudelit veini ei arvestaks, mis me “õhtusöögi” kõrvale jõime, siis võiks öelda, et isegi täitsa tervisliku toitumise all läks see eilane päev.

Ahjaa, loomulikult ei suuda me Triinuga kokku saada, ilma, et me ei teeks mingeid imelikke asju. Näiteks roniks vanni, telliks limusiini või muid selliseid asju. Eile hakkasime enne koju minekut Prismast Marile mähkmeid ostma, kui meile jäi tee peale … see esindus, mis enne oli Elisa. Igatahes viskas Mari minu telefoni niimoodi vastu maad katki, et sellest töötas ainult pool ekraani. Väga nadi oli temaga niimoodi midagi teha, seega tuli mul lambist mõte sisse kiigata ja vaadata, kas nad annaksid mulle KOHE mingi telefoni järtsuga. No ja nii läkski, et nüüd ma olen ühe iPhone 5S’i võrra rikkam. Söön oma sõnu, aga ma tõesti harjusin iPhone’iga ära ja nüüd ma ei oska enam Samsungi kasutada 🙁

Kuna Triinu telefonil pidevalt aku jamab, siis tekkis tal mõte, et tal on ka KOHE NÜÜD uut telefoni vaja ja lõppkokkuvõttes lahkusimegi me Roccast tuttuute telefonidega. Triinu ostis endale kohe eriti fancy roosa kõige uuema iPhone’i. Ühesõnaga oleme me mõlemad oma valikutega jube rahul. Spontaansed asjad on ikka kõige paremad!

Lõpetuseks pilt minu eilsest mega selfitamisest. Mulle nimelt eile tundus, et ma olen ikka nii ilusti ennast üles vuntsinud, et võiks pilti ka teha. Nõnda ma siis väänlesin supermodelli kombel seal kaamera ees, aga välja kukkus ikka nii nagu ta kukkus noh.

mv-2719855

Kui ma tavaliselt küsin postituse lõpus mingi küsimuse, siis seekord ma rääkisin nii miljonil teemal, et ma ei teagi, mille kohta küsida. Rääkige lihtsalt mu lobale kaasa, vabalt valitud teemal 😀

Loe ka neid postitusi!

72 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaie 28. jaanuar 2016 at 17:26

    Mina ka kiidan Blossfelti raamatut. Ta kirjutab toitumise alustaladest ja vähemalt minul avardas väga
    palju silmaringi. Ehk on mõned retseptid, toiduained keskmisele eestlasele üsna võõrad aga kõik
    kättesaadavad ja proovimist väärt. Soovitan sul lugeda ka tema teist raamatut.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. jaanuar 2016 at 17:29

      Ma just tahtsin selle kohta kirjutada, et üli palju selliseid basic retsepte, ma küll ühtegi võõrast toiduainet ei näinud 😀

  • Avatar
    Vasta eliise 28. jaanuar 2016 at 12:14

    Ma ei saa aru, kus on probleem. Kui KAKS inimest lähevad välja ja tellivad KAKS pudelit veini, siis keskmiselt jõi ÜKS inimene
    ÜHE pudeli veini. Ütleks, et kõik jokk ju??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. jaanuar 2016 at 12:22

      Ma ei saagi aru, et milles see suur segadus ja mure siin tekkinud on 😀

  • Avatar
    Vasta Clara 27. jaanuar 2016 at 22:41

    Soovitaks ikkagi mõnda aega nn paastuda. Et
    joodki ainult mahla nädal aega. Nii on lihtsam ei
    pea kaloreid jälgima ja keha puhastub. Soovitan
    ka Koralliklubist korallivett juua ja
    parasiitidevastast kuuri. Kõik isud ei olene
    meist endast. Ja pesemine ning puhtus on ka
    olulised selles suhtes.

  • Avatar
    Vasta Altius 27. jaanuar 2016 at 22:18

    Viimasel ajal niipalju toitumisest juttu olnud, ootan huviga jälle mõnda kokandusvideot 🙂

  • Avatar
    Vasta Tuuli 27. jaanuar 2016 at 20:40

    Natuke mööda see jutt.. Juustupallid sõite kõik ära,ka pasta oli söödud kõikkk ära ja
    shampinjonid.. Serveeritakse neid tomativiilude peal isegi need olid ära söödud,taldrik
    läikis, ja parandaks jõite ära KAKS pudelit veini,eks sa ei mäletanud hommikul kuidas
    miski maitses 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 20:46

      Nagu öeldud, juustupalle mina ei söönudki. Ütlesin vaid, et need lõhnasid hästi. Triinu sõigi need ära jah. Pasta ei olnud ära söödud “kõikkk” vaid natukene sellest, sest Triinul oli kõht jube tühi. Ma mäletan väga hästi, et me veel arutasime, et kui ettekandja küsib, et kuidas toidud olid, mida me siis peame kõike halama talle, sest minu toit oli kõik alles, miinus väike lõhetükk. Seeni oli jah seal taldrikus mingi 6 umbes. Ühe sõin ära, mõtlesin, et suht rõve. Siis sõin tomatid ära, sest need olid head. Triinu sõi ka paar seent, aga viimased olid salfaka sisse keeratud, sest neid ei andnud süüa.

      Samuti on postituses öeldud, et ma olen kindel, et see pudel veini polnud just eile parim valik. Ma pole kuskil öelnud, et see tähendab, mitu pudelit me tellisime, onju? Tänud, et tunned muret mu maitsemeelte mäletamises, ma mäletan neid väga hästi. Lihtsalt huvi pärast küsiks ka, et kas su ülemusel on okei, et sina, klienditeenidajana, käid kuskil internetis kommenteerimas ja platramas, mida keegi sõi või jõi? 😀

      • Avatar
        Vasta Kaja 27. jaanuar 2016 at 21:10

        Ma ei usu, et see jube ärisaladus on, mida keegi
        sööb/jööb. Seda enam, kui see näitab kliendi
        “tõde” veidi teise külje pealt.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 21:14

          Ma ei arvagi, et see ärisaladus on vms, aga ta lihtsalt konkreetselt taidleb vastu ja sealjuures ka valetab oma “kõikkk oli söödud” jutuga 😀 See pole ju väga viisakas, sest minu “tõde” oligi tõde 😀

          • Avatar
            Kaja 27. jaanuar 2016 at 21:20

            Siis ongi hästi 🙂 Ära hakka mingit
            muud tõde taga ajama ja vaidlusesse
            laskuma!

            PS! Edu tervisliku toitumisega!

    • Avatar
      Vasta Ma 27. jaanuar 2016 at 22:25

      Ma loodan, et Mallukas kaebab sellise
      idika peale nagu sina!

  • Avatar
    Vasta ivsh 27. jaanuar 2016 at 19:22

    Parandage mind, kui ma eksin, aga see
    Blossfeldt osales kunagi saates
    “Õhtusöök viiele” ja ei osanud
    makaronegi keeta – panin need külma
    vette ja jäi vee keema minemist
    ootama. Ja nüüd see tuleb midagi
    toitudest ja toitumisest rääkima? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 19:47

      Vot seda ma tõesti kinnitada ei oska 😀 Samas ma kunagi olin ka samas saates ja ei osanud midagi teha, nüüd oskan tunduvalt rohkem 😀

      • Avatar
        Vasta ivsh 27. jaanuar 2016 at 20:06

        Noh, kahekümbendates võivad inimesed tõesti
        oluliselt kasvada, aga keskeas… nojah, võibolla
        ma teen ülekohut, aga makaronide keetmist
        oleks olnud päris mitukümmend aastat aega
        õppida enne, kui toidu valmistamisega
        televisioonis esineda.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 20:09

          No nagu ma ütlesin, et ei oska kommenteerida, pole saadet näinud. Aga ma kohe hakkan raamatut lappama 🙂

    • Avatar
      Vasta A. 27. jaanuar 2016 at 23:04

      tv3play.tv3.ee/sisu/ohtusook-viiele/260322?autostart=true
      Blossfeldt-i osa.

    • Avatar
      Vasta kassu 28. jaanuar 2016 at 21:51

      Ei, see oli üks teine kunstitädi ja
      ta sai kusjuures norm hindeid
      osalejatelt, vist oli teine koht lõpuks:)

      • Avatar
        Vasta ivsh 30. jaanuar 2016 at 16:45

        No näed – nii see laim sünnib.

  • Avatar
    Vasta M. 27. jaanuar 2016 at 17:39

    Kas pudel veini iga söögikorra
    kõrvale ei ole kahele pisikesele
    naisele kuidagi ee palju? 😀
    Märkasin, et resto arvustuses jõite
    ka pudel veini. Tundub palju ja
    tihti. Seda vähendad (ütled ka
    saia-coca päevadele nägemist) ja saad
    kindlasti midagi juba alla 🙂
    Pandora valikud on seekord aga väga
    armsad!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 19:48

      Iga söögikord kõlab nagu 3x päevas paugutaks veini kõrvale. Kodus ma söögi kõrvale veini ei joo, aga kui sõbrannaga õhtustama lähen restorani, siis ikak võtame veini kah.

  • Avatar
    Vasta merilin 27. jaanuar 2016 at 17:26

    Õhtused isud tulevadki sellepärast kui päeval piisavalt ei söö. Mul samamoodi, et terve päeva olen korralik ja õhtuks meeletud
    isud. Kui toitumiskava jälgisin ja iga 3,5 tunni tagant sõin siis õhtuti ei isutanud, samas kuidagi imelik oli tegevusetult teleka ees
    passida ka :D. Normaalselt ma võin toituda aga vot veinist mina ei loobu, elus peab midagi head ka olema!

  • Avatar
    Vasta K 27. jaanuar 2016 at 16:58

    lihtsalt infoks googelda: what happens when you drink coke
    mina lapsele ei annaks

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 19:49

      Ta on mingi 2x elus lonksu saanud, ma ei annagi talle seda ju 🙂

  • Avatar
    Vasta piuks 27. jaanuar 2016 at 16:06

    Lisaks cocale ja saiale on ilmselt su kaalu osas suureks kurjajuureks ka alkohol. Vein maitseb sulle hästi, nii et sealt need üleliigsed
    kalorid tulevad ja alkoholist tuleb neid ikka vastikult palju 🙁

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 16:20

      Jaaa, ma olen selles jumala kindel ja üritan ennast sellelt lainelt ikka tagasi võtta. Eile aga pidime tähistama 😀

      • Avatar
        Vasta L 27. jaanuar 2016 at 18:59

        Tegelikult alkoholi töötlemine nõuab kehalt palju energiat, seetõttu tegelikult, kui juua nt ainult viina veega, siis su keha
        kulutab need samad saadud alkoholikalorid mürgi töötlemiseks, AGA kõik mida sel ajal juurde süüa v juurde jüüa nt coca-
        cola, töödeldakse kehas ümber rasvaks.

        • Avatar
          Vasta Lily 27. jaanuar 2016 at 20:28

          ja KES joob “ainult viina veega”? 😀

          • Mallukas
            Mallukas 27. jaanuar 2016 at 20:39

            Olen isegi kunagi joonud. Mullivesi+häasti palju laimi 😀

  • Avatar
    Vasta Monika 27. jaanuar 2016 at 15:56

    Mina pole kunagi eriline Coca jooja olnud, kyll aga võin tunnistada, et kui käisin mõned aastad tagasi õhtustes loengutes, siis
    ülikooli buffetist sai ikka Cocat ostetud ja see ca 30 minutiga endale sisse ka kallatud. Et figuuri hoida, ostsin alati light või zero
    versiooni. Samas hakkasin aru saama, et just nendel õhtutel , kui olin Cocat joonud nt peale 18.00, oli mul raskusi uinumisega ja
    uni oli erk. Mistõttu järgmine päev oli kehv olemine. No ja siis järgmisel õhtul loengute ajal kohe isutas jälle selle Coca järele.
    Sellest kujunes nagu nõiaring. Sain aru, et halva une põhjustajaks oli Coca ja lõpetasin selle joomise. Esimesed 3 päeva küll
    kangesti kibelesin Cocat ostma, aga siis jäid isud järgi. Nii et kokuvõttes järeldan enda kogemuse põhjal, et see Coca on üks hull
    asi ja tekitab sõltuvust !! Pealegi olen kuulnud, et seal pidavat sellised ained sees olema, mis ei kao inimese organismist mitte
    kunagi. Ma ei tea, kui tõsi see loomulikult on, aga siit sealt on kuuldud. Samas, ega Coca Cola pole ju oma retsepti ka kunagi
    avaldanud….

    • Avatar
      Vasta Morgie 28. jaanuar 2016 at 08:28

      Light Coca Cola magustajaks on aspartaam ja sellel on pikemaajalisel tarbimisel kumuleeruv mõju inimese närvisüsteemile.
      Mitte hea mõju.
      Häda on veel selles, et aspartaami kasutatakse ka paljudes lastele mõeldud vitamiinipreparaatides…

  • Avatar
    Vasta Katrin 27. jaanuar 2016 at 15:32

    a ma küsiks hoopis teemavälise
    küsimuse: millest sul see pisike
    armas arm laubal? lapsepõlvest pärit?
    räägi tausta 😀
    sorry, liiga lamp, ma tean 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 15:37

      See on jah lasteaiast saadud. sain oma esimesed õmblused ka sellega seoses. edaspidi teadsin, et ei tasu igast asjade vahelt pead järsult läbi tõmmata 😀

  • Avatar
    Vasta Kerli* 27. jaanuar 2016 at 14:58

    *elu lamp kommentaar* 😀
    mulle meeldib su postitusi lugeda, sest tunnen, et kõik ei ole kinnimakstud- sa ei viska igasse postitusse võimalikult palju reklaami,
    nt Valio, Gemoss.. Hea on lugeda… JAH, Pandora… aga loosid ju auhindu ja meil võimalus võita sealt:P
    Loodan, et tuleb jätkuvalt ka reklaamivabu postitusi 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 15:38

      No ega ma ei saa öelda, et minul pole reklaampostitusi. Ikka on. Samas eilsest Pandora asjast keegi ei käskinud blogida, aga mulle lihtsalt meeldisid need asjad ja mõtlesin teile ka näidata.

      Gemossile teeks reklaami küll, neil nii palju vajalikke asju :D:D

  • Avatar
    Vasta anne 27. jaanuar 2016 at 14:53

    üks huvitav fakt sulle, et kesknärvisüsteem kasutab ainult süsivesikuid energia tootmiseks 🙂 seega kui sa töötad ajuga
    (kirjutamine ja muu mõtlemisega seotud tegevus), siis juba puhtalt selle pärast on sul süsivesikuid vaja rohkem…sa ei tee niiöelda
    füüsilist tööd.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 15:39

      No vot, ma ei teadnudki seda :))

  • Avatar
    Vasta Steffi M. 27. jaanuar 2016 at 14:50

    Hea on küll teada, et ma pole ainuke inimene, kes päevad läbi endale saia näost sisse sööb, aga kahjuks ei paranda see olukorda
    🙁 Igal hommikul, lõunal ja õhtul mõtlen, et just nüüd hakkan ma korralikult sööma ja unustan oma saiakesed, kommid, šokolaadi
    ja kõik muu jama, aga siiani on läinud iga kord samamoodi- 5 minutit hiljem avastan end jälle söömast.
    Jään lootma sellele, et lähenev kevad mind piisavalt motiveerib ja sulle palju jõudu ja jaksu tervislikumal toitumisel! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristina 27. jaanuar 2016 at 14:49

    Telia teenidajad tervitavad! 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 15:39

      Jeeee! Hellõu!

  • Avatar
    Vasta Kristi 27. jaanuar 2016 at 14:45

    Mina tegin dukani dieeti. Esimese nädalaga laksust
    4kg alla ja edaspidi nädalas vähemalt 1kg. Sööd palju
    jaksad ja millal iganes , aga valik pole väga suur (kala ,
    kana , kalkun , maks , neer , hobuseliha , veiseliha). Kui
    aus olla , siis tegingi ainult selle esimese nädala
    läbi…pole just lihtne , kui kodus sellised vahvad mehed
    on , kes poest mingit julma nänni koju tassivad ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 15:39

      iuu, neer 😀

      • Avatar
        Vasta Mirjam 27. jaanuar 2016 at 22:58

        Kui sa ntks seljankat sööd, siis tea, et seal on ka
        neer sees 😀 vähemalt õiges nö traditsioonilises ja
        vanas seljankas. Ja mulle nii meeldib selle tummine
        maitse

  • Avatar
    Vasta Laura 27. jaanuar 2016 at 14:32

    Ma usun, et su kaalul langevad esimesed kilod kolinad peale seda kui sa Coca joomise ja saia söömise maha jätad. Sellest piisab
    täiesti esialgu ma usun 🙂 Sa annad Marile ka cocat juua?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 15:40

      No loodame! Mari on saanud küll (kui koju oleme mingit hessi vms tellinud), aga õnneks see on nii gaasiline, et ta ei saa arugi, et see nii magus. krimpsutab nina ainult selle peale. üldiselt saab mari ikka vett joogiks. peaks ise ka samale lainele minema 😀

      • Avatar
        Vasta Maalt ja hobuseta 28. jaanuar 2016 at 07:46

        Mine kindlasti vee lainele! Usu Sa ei lahetse!
        (Endal läbi tehtud)

        Tervitustega
        Endine cocahoolik

  • Avatar
    Vasta Kerli 27. jaanuar 2016 at 14:11

    Kõike võib süüa, a mõõdukalt! 🙂
    Mul samamoodi, et hommikul kaerahelbepuder
    ilma suhkruta, lõuna ajal ka mingi tervislik leib
    v muna, aga õhtul teleka ees ikka krõpse,
    kommi, vms. 😀
    No tahtejõudu pole piisavalt, kuna ega kaalu
    üleliia pole, a näonahka tahaks korda saada.

  • Avatar
    Vasta Jaana 27. jaanuar 2016 at 14:09

    Mul sama jama,iga hommik algab toreda
    teadmisega,algab tervislik toitumine????
    Õhtul,külmiku uks lahti-kinni jne.
    Iga algus on raske.

  • Avatar
    Vasta Ebapärlikarp 27. jaanuar 2016 at 14:05

    Paljud mõnitavad veganeid ja toortoitujaid jne, aga mulle tundub paleo see kõige jaburam asi. Nagu MIKS peaks näiteks tatra
    välja jätma? 😀 Miks peaks tänapäeva inimene sööma suures laastus nagu kiviaja inimene? Jajah, “päris toit”, aga see mitte-peleo
    inimene ei pea ka ajama iga päev rafineeritud suhkrut näost sisse. Kindlasti mõnele paleo sobib, aga minu jaoks on see üks
    jaburamaid asju.

    • Avatar
      Vasta Ebapärlikarp 27. jaanuar 2016 at 14:06

      Mu kommentaar tuli valesse kohta, see käis selle kommentaari lisaks, kus soovitati paleot 🙂

    • Avatar
      Vasta meow 27. jaanuar 2016 at 19:09

      Loe paleoga seonduvat kirjandust ja saad teada
      mis “häda” on tatral, maisil, riisil jne. Ma ei ütle ka et
      paleo on mingi ainuõige toitumine, aga tal on palju
      plusse. Mu mees sai sellega oma autoimmuunhaiguse
      kontrolli alla. Pigem oligi nagu see eesmärk, mitte kaalu
      langetamine.

  • Avatar
    Vasta aile 27. jaanuar 2016 at 14:03

    Aga..on mõtet praegu kaaluosas väga vaeva näha?
    Kirjutasid ju et võtad Eleviti, ilmselt siis püüad
    rasestuda?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 14:06

      Ma olen eleviti mingi juulist saati võtnud, muuseas lihtsalt selle pärast ka, et seal sees on juba kõik tarvilikud vitamiinid olemas. Väga paljud naised, kes ei soovi rasestuda, võtavad Eleviti. Ja teiseks, isegi kui ma üritaks rasestuda, siis ma ei usu, et coca cola ja saia mitte õgimine kuidagi rasedusele halba teeb.

  • Avatar
    Vasta K 27. jaanuar 2016 at 14:01

    Milline mahlapress sul on? Viitsid väikese ülevaate teha sellest? Olen ise ka mõelnud osta, aga kahtlen veel, kuna suhteliselt kallis
    on see masin ja niisama seisma ei tahaks ka osta.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 14:06

      Võin teha küll jah 🙂

      • Avatar
        Vasta K 27. jaanuar 2016 at 18:18

        Aitäh! Jään ootama 🙂

  • Avatar
    Vasta Skorpaneiu 27. jaanuar 2016 at 13:58

    Milleks üldse dieeditada? 😀 Parem
    süüa kõike, aga mõõdukalt. Ja tihti,
    aga väikestes kogustes. 🙂

    • Avatar
      Vasta Skorpaneiu 27. jaanuar 2016 at 14:00

      Tihti all ei pea silmas, et nüüd iga
      viie mintsa tagant, vaid hommikusöök,
      vahepala, lõunasöök, vahepala,
      õhtusöök ja vahepala. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 14:07

      No aga ma suht seda teengi ju, minu “dieeditamine” on konkreetselt maiustuste ja saia vältimine 😀

  • Avatar
    Vasta Ann 27. jaanuar 2016 at 13:51

    Elioni mõtled ikka vist? Nüüd rõveda nimega Telia

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 13:55

      Aa, mina käisin vist ikkagi Elisas ja Triinu Telias

    • Avatar
      Vasta G 27. jaanuar 2016 at 17:36

      Jah, ma mõtlesin ka, et Elisal koguaeg sama nimi olnud 😀 Mulle ka see Telia ei meeldi, liiga elisa sarnane 😀

      • Avatar
        Vasta Lily 27. jaanuar 2016 at 20:22

        ei ole koguaeg, kunagi oli Radiolinja

  • Avatar
    Vasta meow 27. jaanuar 2016 at 13:40

    Mina prooviks su asemel paleo toitumist. Ei viitsiks never mingeid Orgude kavasid jälgida. Lihtsam on paar toiduainete gruppi
    menüüst välja jätta ja kaal kukub. Ei pea lugema suutäisi, kaloreid, koguseid, gramme ega midagi. Lihtsalt kõik, mis suhkrust ja
    jahust, jääb menüüst välja. Lihtne 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 13:43

      Ma ei viitsikski elu sees lugeda suutäisi ega gramme ega koguseid. Olengi pmst seda teinud, et suhkur ja jahu on out. Lihtsalt on ju hea lugeda neid Orgu retsepte jne, et ikkagi tervislikud. Koguseid ma ei mõõda 😀

      • Avatar
        Vasta meow 27. jaanuar 2016 at 13:46

        Siis on hästi 😀 seal paleos on küll nats rangemad need asjad, nt ideaalis ei tohiks ka piimatooteid tarbida. Ja teravilja alla
        käivad ka tatar, riis, mais – neid võiks ka vältida. Ja kartulit. Aga lihad, seemned, pähklid, munad, juur- ja puuviljad – kõik
        super. Ja ka väga palju magustoite on olemas, Ragne Värgil on lausa 2 raamatutäit paleoretsepte – patuvabad magustoidud 🙂

        • Avatar
          Vasta Siks 27. jaanuar 2016 at 13:53

          Mul ei langenud grammigi paleoga 😀 Aga enesetunne oli parem ikka.

          • Mallukas
            Mallukas 27. jaanuar 2016 at 13:57

            Ma usun jah, nii paljud ju soovitavad seda 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 27. jaanuar 2016 at 13:54

          No piimatooteid ma nagunii ei taha tarbida. Samas mais ja kartul on da best 😀 Niru on see, et paleo on ju selle põhjal, et rohkem rasvu, vähem süsivesikuid, minu keha tahab ju vastupidist, nagu geenitest ütles.

          • Avatar
            meow 27. jaanuar 2016 at 19:05

            Puuviljasid võid süüa palju jaksad, samuti
            magustamiseks kasutada mett,
            vahtrasiirupit jm

    • Avatar
      Vasta Annika 27. jaanuar 2016 at 14:39

      Olles õppinud tõenduspõhist toitumisõpetust, siis tegelikult rõhutatakse kahte sõna: mitmekülgne ja tasakaalustatud toitumine.
      Mis tähendabki, et ei tohiks välja jätta mõningaid toiduainete gruppe nagu teraviljad, mis peaksid taldrikureegli kohaselt
      moodustama veerandi taldriku pinnast. Samuti põhjustab rohke valgu tarbimine enneaegset vananemist ning liigne kiudainete
      tarbimine viib mineraalid kehast välja (laste puhul eriti ohtlik), mis on üks oluline osa mikrotoitainetest. Ma ei taha pikka möla
      pidada, sest tegelikult on ikkagi nii, et tänapäeval on väga palju erinevaid dieete ning see on üha kasvav trend. Aga eks iga inimene
      vaatab ja valib ise endale sobivaima.

      • Avatar
        Vasta nipsik 27. jaanuar 2016 at 17:22

        Figuurisõbrad on parim süsteem ikka
        selle koha pealt! Annab soovituse,
        aga samas ei kohusta kõiki gruppe
        tasakaalustatult süüa.