AVALDAN ARVAMUST

miks ma teile ei meeldi *nuttes*

19. märts 2016

Ei, ma tegelikult ei nuta üldse, aga eile Mari magama pannes jäin ma mõtlema sellisele naljakale iseloomuomadusele, et mul on mõnikord mingisugune imelik tung absoluutselt kõigile meeldida. Näiteks öeldi mulle eile, et ma olen laisk, mille peale ma oleks võinud lihtsalt õlgu kehitada, sest kes meist siis aeg-ajalt laisk ei oleks, aga selle asemel tundsin ma ilgelt vajadust üles kirjutada KÕIK asjad, mis ma eile tegin, et mingi suvaline anonüümne töll näeks, et ma ei ole üldse laisk 😀

Muidugi vedas, et ta eile seda ütles, sest siis ma sain kohe ette laduda, et käisin beebipoes, söögipoes, Kätu beebit vaatamas, jälle söögipoes, last lasteaiast toomas, koera ja lapsega õues, koristasin tunde, ehk siis pesin aknaid, nõusid ja kolm laari pesu, kuivatasin pesu, sortisin Mari kummutit, tegin tööd, tegin süüa, söötsin last, käisin jälle Lottega õues, pesin põrandaid, pesin last, viisin lapse magama ja vaatasin siis sarja. Sai nagu tehtud.

Oleks ma aga paar päeva tagasi midagi vastama pidanud, oleks ma pidanud pobisema, et ma istusin enamiku päevast diivanisse lohku ja tegin ainult tööd.

Aga nagu öeldud, voodis ma mõtlesin selle peale, et miks ometi on nii, et ükskõik, mida ma teen või kirjutan, tuleb keegi ja loeb sellest käitumisest välja midagi jube negatiivset ja kukub siis ilkuma. No näiteks kui ma kurdan, et koer keeras elamise samal ajal peapeale, kui ma Kätu juures käisin, siis tuleb ikka keegi, kes ütleb, et krt sa siis ei tegele oma koeraga ja küllap sa ta varsti ära annad. Muidugi sama asja on ka Mari kohta öeldud, seega ma ei peaks ju seda kuigi tõsiselt võtta, aga ma lihtsalt tahaks, et need inimesed ei tegeleks lambist mu vihamisega, vaid saaks aru, et ma olen nii mõnus ja tore inimene, kellega on lausa LUST suhelda :@

get-back-here-and-love-me_610-2338153

Ma kõlan tõesti nagu psühhopaat, aga no ma ise leian küll, et ma olen üsna meeldiv inimene ja mulle ei mahu pähe, kuidas ma saan mõndadele mitte meeldida 😀 St, ma ei saanud, kuni ma hakkasin selle üle eile juurdlema ja jõudsin sellise ivani, et inimestele ei meeldi elus läbi liuglejad ja ma olen üks hirmus hea näide ühest sellisest isendist.

Eesti inimesele on sisse kodeeritud, et kõik head asjad nende elus peavad tulema läbi ilge vaeva. Et saada head ja tasuvat töökohta – pead VÄGA pingutama ja vaeva nägema. Iga suhe – loomulikult vaeva nägemine, rääkimata veel HEAST suhtest. Siis peab ikka kogu aeg higimull otsaees olema. Ja nii edasi ja nii edasi.

Ja siis yolotan mina platsi. Tätsa suvaline pullivend, kes on suutnud kuidagi saada ajakirjanikuks ja kujutate pilti – armastab ka veel seda tööd. Lisaks on mul sellised kolleegid, et hoidke oma piip ja prillid. Meil saab töö juures nii palju pulli ja nalja, aga paraku ma olen andnud vande, et ma neid nalju siin blogis ei kajasta. Kujutage ette lihtsalt väga naljakaid nalju.

Siis ma suutsin endale sebida abikaasa suvalisest üheööthingist, mille tulemusena sain ma jumala suvalt ja kuid proovimata imearmsa tütre, kellega saame kõik koos elada Männiku metsade kõrval, rabaradade vahetus läheduses. Meil on koer, kass ja igati abistavad vanemad, kes ei pea paljuks laps teinekord endale võtta või ta näiteks lasteaiast koju tuua.

Rääkimata sellest, et ma hakkasin pohhuilt pidama blogi, mis toob mulle kuus kätte Eesti keskmise palga ja hea tahtmise juures natukene veel pealegi. Ma ei hakka isegi mainima, et 75% asjadest tulevad meie koju igasuguste firmade käest, mille tulemusena olen ma saanud endale ja perele lubada asju, mida me muidu võib-olla üldse mitte kunagi saanud ei oleks.

Ennast ajaks ka selline okseleajavalt hästi elav inimene närvi, kuidas ma siis teistele seda pahaks panna saa. Aga ma seda võin küll mainida, et pole mõtet kohe kurjaks minna. Terve elu on kõigil meil üks suur joppamise küsimus ja sinna ei ole midagi teha. Mul läheb ka mõnikord kehvasti ja ma olen mõnikord nii pahane ja kibestunud, et tahaks ka kirjutada kuskile anonüümselt, et kui loll ja kole ja mõttetu keegi on, aga siis ma mõtlen, et kammoon Simmo. See ei teeks su enesetunnet üldse kohe mitte paremaks. Ja nõnda panen ma selle koha kinni, mis mind närvi ajab ja lahkun.

Seega võib ju mõelda, et need asjad, mille kohta inimesed minu kohta kommentaare loobivad, ongi need asjad, millest neil endal vajaka jäänud on. Ala kui keegi ütleb, et krt see Mallukas on ikka nii mõttetu laisk tont, siis äkki on kommentaari autor enda laiskusega kimpus? Või kui keegi nähvab, et issand kui lambine pohhuist Mariann on, siis ehk sooviks ta ise ka mitte nii kontrollib olla, kuid ei suuda ennast muuta. Seega võib teise inimese lebo ellusuhtumist küll kadeda pilguga vaadata.

Jah, tihti jõuavad asjad selleni, et kõige taga on kadedus. Mitte küll alati, aga valdav enamus ajast küll. Näiteks mina olen tõesõna kade osade blogijate peale. Mul kihvatab sees, kui keegi kirjutab, mis sõnu nende lapsed öelda oskavad. Ja mõnikord närib mind kadeduseuss, kui ma vaatan teiste puhtusest säravaid kodusid ja imelises vormis kehasid (jep, sina Aili). Aga ma saan samas aru, et mul on ka tõesti asju, mille üle ON kadedust tunda. Ja kus on võimalus kadedust tunda, seal on inimesed, kes seda teevad. Muidugi võiksid nad oma suure kadeduse käigus mitte mulle õelusi loopida, aga sinna pole mitte midagi teha. See on elu. Ala kui Ailile tuli kommentaare, et issand kui igav su blogi on, ainult trennijutud ja kehapildid. Ma olen 100% kindel, et need inimesed OLIDKI kadedad, et Aili viitsib ja teeb. Mitte selle pärast, et maailmasse oleks vaid üks blogi jäänud, mida nad lugeda saavad ja see krt kirjutab ka neile igavatel teemadel.

Muidugi on nende kommentaaride seas ka terakene tõtt ja ka tõde teeb teinekord haiget. Nõnda ka mulle. No näiteks eile öeldi, et ega see koer oli mul ju etteplaneerimata võetud ja asenduseks sellele, et mu rasedus katkes. Esimese hooga läksin kohe pahaseks, et ah misasja. Aga tegelikult see võis nii olla küll. Samas Mari sain ka etteplaneerimata, aga teda ma ka ära andma ei kipu 😀 Ja kui inimesed ütlesid mulle, et jumal, anna see Milvi kuskile, kus tal hea elada oleks, et tal pole ju siin kitsikuses hea, siis ma ka vihastasin, et mis õigusega nad nii ütlevad, aga tegelikult oli see ju sulatõsi.

Ma ei hakka rääkimagi sellest, et kas Mari juba lobiseks, kui ma poleks raseduse ajal neid paari klaasi veini joonud, temaga rohkem rääkinud, vähem lutti andnud ja mida kõike veel. Ma ju ei tea ise sellele vastust ja samamoodi ei tea seda teised inimesed. Muidugi on vastik, kui keegi ütleb su kohta, et sa oled emana valesti talitanud, aga ega muud pole teha, et kui järele mõeldes saad aru, et jah, on valesti tehtud, siis tuleb oma käitumist muuta. Ja kui leiad, et oled teinud kõike õigesti, siis tuleb teiste kommentaarid lihtsalt maha raputada.

Ammuilma on teada, et on inimtüüp, kes tõesti lõõgastabki ennast nii, et käib netis inimesi mõnitamas. No see sama skiso, kes mind siin vahepeal ahistas, tema rääkis, et ta nt loeb inimeste blogisid ja siis kui tahab ära panna, siis kasutabki kõige madalamat taktikat. Ala kui ta teab, et inimene on oma keha suhtes ebakindel, siis ütleb talle, et ah, sa oled juurde võtnud jne. See on paratamatus, et netis figureerides sa annad inimestele võimaluse näha ka enda nõrku külgi ja halbu pooli.

Kuna ma olen aru saanud, et pooled mu “heiterid” mu blogi üsna järjepidevalt siiski loevad, siis ma siinkohal tõstan käed ja ütlen, et jah, ma teen mõnikord vigu ja reageerin liiga kiiresti ja võtan üsna ruttu kaitsepositsiooni ja ütlen tihti enne kui mõtlen. Aga meil igaühel on ju omad head ja vead ja ma usun, et sina, kes sa säraval silmil kuskile kirjutad, et Mallukas on halb ema, naine, loomapidaja, sõber, siis sa tead ise ka, et sul on vist üsna igav ja südames kurb olla. Mina ei tea, äkki sul endal pole meest, kellele naine olla ja last, kellele ema olla või looma, keda pidada. Aga olgem ausad, see pole ju teiste inimeste probleem. Miks sa peaks oma sitta ja sappi teistele tühjendama? Ma ütlen ausalt, minu elu on sama hea edasi – ehk korraks tuleb selline nadi tunne sisse, aga siis tuleb Kardo ja teeb musu ja ütleb, et anonüümselt on kõik kõvad vennad mind kritiseerima, aga päris elus ei ole ju keegi mulle ligi astunud ja rusikaga rinnale lüües öelnud, et: “Nägin sind eile Selveris, nii paks ja kole olid!” 😀

Ja tõesõna –  ei ole keegi mulle nii ligi tulnud. Ning kui sa nüüd väidad üleolevalt, et issand, loomulikult on mul edukas töökoht ja imeline mees ja kolm hästikäituvat last ja raha nagu raba, siis ma pean küll küsima, et mis ora sul siis persses on, mis elada ei lase . Ükski eluga rahul olev inimene ei käi netis anonüümselt mölisemas! Seda ma mõtlen iga kord, kui jälle midagi enda kohta loen, sest nii see ju on 🙂

5c1b38b8a1da64be13a190a36e962fa0

Siinkohal tekib mul väike dilemma, et mida nende kommentaaridega teha. Vanasti viitsisin ma neile ikka vastata ja kukkuda argumenteerima (no nagu eile selle laiskuse värgiga), aga tegelikult peaks ma ju aru saama, et kui ma tõesti kelleleg ei meeldi, siis teda hui huvitavad mu argumendid ka. Et pole kuigi suur tõenäosus, et ta vastaks, et kle päris hea vastus ja nüüd ma enam ei vihka sind. Seega olen läinud mina seda rada, et kustutan sellised lahmivad ja ebaviisakad kommentaarid ära. Siis muidugi laotakse aina uusi kommentaare, et noh, ei suuda tõde tunnistada ja muud sellist provotseerivat juttu, et ma ikka tunneks survet nende lollidega kembelda. Ühesõnaga  – ma proovin edaspidi mitte seda teha ja kõik kohe ära kustutada, sest tegelikult endast nõrgematega pole ju mõtet kakelda ja mis need vastikud anonüümsed sitapritsijad on, kui nõrgad ja kurvad inimeseloomad, kes lihtsalt saavadki jõudu juurde, kui keegi nendega tegeleda viitsib.

Kurb muidugi mõelda, et mõnel on nii üksik elu, et peab netis anonüümselt vaidlust üles kiskuma, et keegi temaga suhelda soostuks…

Lõpetuseks see mõtteterake, et elu õpetab. Näiteks minu üks omadusi on tõesti see, et ma olen väga kannatamatu ja mitte kuigi järjepidev. Nüüd olen ma aga olukorras, kus ma Mari pärast pean järjepidevalt korrutama samu asju, mitte lubama tal teha asju, mida enne lubasin, viima teda 10x päevas potile ja samal ajal plaksutama ja igasuguseid asju, mille jaoks ma muidu liiga püsimatu olin. Aga kui see eluetapp ühel hetkel läbi on, siis olen mina sellevõrra arenenud ja siis… siis leiavad anonüümsed kollid midagi muud, mida mulle ninale visata.

Näiteks ükspäev lugesin ma enda kohta, et ma olen “rämedalt mõttetu eit”, kes on ainult sitakeeramise peal väljas, sest ma olin käinud Saka mõisas ja seal sitta keeranud sellele naisele, kes mulle selle paketi tasuta sebid. Teised seal all siis kaagutasid, et issand, appi kui värdjas see Mallukas ikka on, et nii sulle tegi! Olgu öeldud, et ma pole elu sees saka mõisas käinud…

Aga mis sinna ikka teha, kuuldatavasti oli isegi ema Theresal neid, kes tema tegevust laitsid ja maha tegid. Igatahes kui keegi tunneb, et ta mind täiega vihkab, siis võite külla tulla ja üle vaadata, ma jumala normaalne.

tumblr_nak5gq10gr1qft49to1_500-9705768

Kuidas teie negatiivsete kommentaaridega käituks? Kustutaks ära? Vastaks? Läheks hüsteeriasse :D? 

Loe ka neid postitusi!

96 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Helena 20. märts 2016 at 18:09

    Su suhtumine anonüümsesse heiti on nüüd ideaalselt objektiivne ja tervislik, täpselt nii nagu peakski! Väga tubli oled!

  • Avatar
    Vasta allukas 20. märts 2016 at 13:36

    Ütleme nii, et see foorum ei ole minu arust just kunagi mingi erilise mõttekuse ega arukusega silma paistnud. Põhiliselt mingid
    “trollid”, kes end maailmatargana tunnevad (anonüümselt oleme me seda kõik ju) ja teistele selgeks üritavad teha, kuidas kõik
    peale nende lollid on ja oma eluga hakkama ei saa.

    Mis jääb mulle aga arusaamatuks, Mallukas, miks sa sinna pidevalt tagasi kipud? Seal on üks teema blogijatest ja mitu
    kommentaari on seal väidetavalt sinu poolt kirjutatud. Sa näed, et sind seal ei hinnata, aga ometi lähed sa sinna ise tagasi,
    lugemaks seda negatiivset, mis seal su kohta öeldakse. Kui sa seal ennast pidevalt näole ei näitaks, usun, et vaibuks see sinust
    rääkimine seal üsna pea, ometigi aga lähed sa pidevalt tagasi, et uuesti torkida ja teema lõkkele puhuda. Milleks? Ma usun, et
    lugejaid peaks sul ju piisavalt olema, et pole mõtet endale seal reklaami teha.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. märts 2016 at 14:21

      Reklaami tegemise eesmärgil ma küll midagi ei tee, mis reklaami see ka mulle annaks. Asi on tavalises uudishimus 😀

      • Avatar
        Vasta allukas 20. märts 2016 at 14:36

        Mis mõttes mis reklaami see sulle annaks? Ma usun, et üsna paljud Perekooli lugejad on pärast seda teemat ju su blogi
        vaatama tulnud. Kui inimesest räägitakse, siis ta ikka tekitab huvi.

        Uudishimu uudishimuks, aga sa ei pea ju seal pidevalt vastama. Kui keegi neid teemasid ei toida, siis need vaibuvad peagi.

        Ja samuti ei saa ma aru sellest, et miks sa peaksidki kõigile meeldima? Ise just kirjutad kenasti, kuidas kõigile ei saagi
        meeldida ja igal inimesel on ka vaenlasi ja samas muretsed ikka selle üle, et miks sa ometi kõigile ei meeldi. Pole ju väga
        loogiline?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 20. märts 2016 at 14:56

          No ma usun, et kes Perekoolist mind loevad, need loevad. 40-50 000 klikiga päevas ei ole mul vahet, kas Perekoolist tuleb 10 uut inimest päevas mind lugema või mitte, et selle pärast kuskil arvamust avaldama läheks.

          Jah, ma ei PEA vastama ja muidugi ma olen ka ise enne öelnud, et ei saagi kõigile meeldida, aga inimesed on teoorias alati targemad kui paraktikas :)) Aga eks see oleneb päevast ja tujust kah, täna on mul tõesti näiteks üsna savi 😀

  • Avatar
    Vasta x 20. märts 2016 at 11:00

    Sul on krehvtises soustis serveeritud hea
    huumorimeel ja enamjaolt humoriseerid enda
    üle. Eesti inimene ehitab üldjuhul pealtnäha
    laitmatut fassaadi ja “mina” on püha. Keegi ei
    julge end naeruvääristada. Kuna sul on
    eluterve enesehinnang, siis sa ei karda enda üle
    nalja visata. Fassaadi-inimene kahjuks võtab
    nalja (kus ehk on ka tõepõhi all) liiga sõna-
    sõnalt ja ei erista joont ülevindi keeratud
    huumori ja ausa ülestunnistuse (lapsesuu)
    vahel. Siis tulebki sinu materdamine, kuna
    nende silmis kakasid just oma fassaadi täis ja
    nüüd on imehea näpuga näidata.

  • Avatar
    Vasta Kristel 20. märts 2016 at 10:34

    No ausalt tee või tina, aga minuarust oled sa jummala kift naine.
    Ma oleksin üliõnnelik, kui mul oleks võimalus omada sellist sõbrannat nagu sina.

  • Avatar
    Vasta jaanika 20. märts 2016 at 02:56

    Iga jumala kord, kui sa ennast siin õigustad, meenub mull sinu üleolev kommentaar minu ja minu pere
    kohta ja ma vaid muigan.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. märts 2016 at 07:09

      Ma paraku ei tea a)mis Jaanika sa oled b) mida ma su pere kohta ütlesin. Ehk meenutad?

  • Avatar
    Vasta ;) 19. märts 2016 at 22:44

    Ignoreerides negatiivsust ja selle laadseid inimesi, nad
    kaovad kuskile. Kuna neil ei ole pointi seda enam teha.
    Sest mis Sinul sellest, mida need ahvinäod arvavad ja
    ütlevad 😀
    Sina tee seda, mida armastad ja muuseas see tuleb Sul
    paganama hästi välja.
    Ära analüüsi enda sees seda jama enam.
    Päikest Sulle!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. märts 2016 at 22:46

      Sa ei kujuta ette kui palju lolle mõtteid tuleb pähe üksi pimedas toas vahtides 😀

  • Avatar
    Vasta Riina S-Kask 19. märts 2016 at 21:00

    Tead, sa oled ikka äge naine! Põhimõtteliselt nagu uus Anu Saagim! Mul on väga kahju, et ma kunagi su sünnipäevale ei
    jõudnud, päris äge “mutt” ikka oled!

  • Avatar
    Vasta ! 19. märts 2016 at 20:59

    Mallukas kirjutas: ” “Appi, sa oled
    nii räme!”. Või kui sul on kurb tuju
    ja sa puistad südant, siis tuleb
    keegi: “Tra sa kerjad siin
    tähelepanu, värdjas!”

    – Need väljendid on puhtalt sinu enda
    väljendid, millega sa ise esindad end
    tihti blogis-

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. märts 2016 at 21:42

      … Ei saa su kommentaari poindist kahjuks aru. Proovi veel.

  • Avatar
    Vasta Mia 19. märts 2016 at 20:51

    Ma ausõna tõmbaks esimese negatiivse kommentaari peale kuskile kerra ja nutaks 😀 Ma ei suudaks elu sees niimoodi blogi
    pidada.
    Ja ma siiamaani ei saa aru, et minna mingit jobu mängima mingis blogis, mis mulle ei meeldi. Ma lihtsalt ei loe seda selle asemel, et
    hakata inimest sõimama või teeselda mingit võlts murelikkust (kõige haigem minu arust, enne tule ütle, et ma olen värdjas eit kui
    mingi kuki-muki tilu-lilu kus keegi saab tunda ennast vägeva psühholoogina ja inimese ära analüüsida ning “paika panna”) 😀

  • Avatar
    Vasta i 19. märts 2016 at 18:57

    Tegelen tööalaselt iga päev erivajadustega lastega
    (autistid, liitpuudega, füüsilise puudega, vaimse
    puudega jne jne ) Hea Maiken, tule ma näitan Sulle
    päris maailma!!! Ja kõikidele teistele ka, kes sellega
    veel kursis pole!! Soovitaks neile targutajatele, kes
    sõna võtavad (“Grupi” teemal või “kasvatamatuse”
    teemal) ühe toreda hariva kursuse!

  • Avatar
    Vasta nupsik 19. märts 2016 at 18:44

    Mul ilmselt vererõhk tõuseks, kui keegi mulle
    midagi inetut ütleb. Tihtipeale kipun
    emotsiooni ajel tegutsema ja võin paljutki
    vastu nähvata, mida hiljem kahetsen. Ma olen
    selline inimene, et püüan olla kõigiga tore ja
    sõbralik, aga vahel ei saa midagi parata, mõni
    lihtsalt ei meeldi karvavõrdki. Olen temaga
    mõnikord ka ehk pisut liiga ülbelt käitunud.
    Tihtipeale pabistan isegi, et kas ma ikka
    meeldin kellelegi… Ei taha kõrvalejäetuna ka
    tunda.
    Ahjaa, olin ükskord seltskonnas, kus mingid
    minule võõrad naisterahvad rääkisid Sinust, ja
    mitte just kenasti. Kuigi ma Sind, Mallukas
    üldse isiklikult ei tunne, ütlesin neile neiudele
    ka vastu. Tekkis mingi kaitseinstinkt, et krt ma
    ei saa niisama olla mitte midagi ütlemata.
    Ütlesin ka oma arvamuse välja, miks Sa mulle
    meeldid ja ma su blogi loen. Oled väga äge
    blogija ja nii siiras ja aus inimene… ja muidugi
    mulle väga meeldib su huumorisoon, väga
    minulik. 🙂 Jätka samas vaimus ja loodetavasti
    su tuju paraneb!
    Ilusat õhtut Sulle!

    • Avatar
      Vasta Kerli 20. märts 2016 at 01:32

      Nupsik, Sa vist ei ole kõige teravam
      pliiats pinalis? Proovi ikka enne
      läbi mõelda, kui midagi ütled või
      kirjutad. Antud juhul kukkus kuidagi
      puiselt välja. Sa vist tahtsid
      Mallukat julgustada? Kiita? Tõsta
      tema meeleolu? Ja siis ei jäta sa
      mainimata, et oled viibinud
      seltskonnas, kus sinule võõrad
      naisterahvad (antud juhul äärmiselt
      “oluline” infokild) käivad ja
      räägivad Mallukast ja mitte just
      kenasti….Naiss:D Arva, mis osa
      sellest kommentaarist Malluka tuju
      tõstis?

  • Avatar
    Vasta meeldimine/mittemeeldimine 19. märts 2016 at 18:36

    miks peab inimene tahtma
    meeleheitlikult koikidele inimestele
    täiega meeldida. Õpi meeldima
    kõigepealt täiega iseendale ja lõpeta
    iseendale hinge sisse valetamine,
    siis hakkad tasapisi meeldima ka
    teistele ja ei peagi enam midagi
    tõestama iseendale. Sul oleks täiega
    vaja mingit vaimse harimise kursust,
    (vt. nt.Katrin Siska fb-ist) et olla
    pisutki haritum, mõista iseend ja
    muutuda seeläbi oma käitumiselt
    stabiilsemaks.
    Sinu nn “avalikud ja avatud”
    kirjutised on puhas sinu enda
    sisemine äng. Olen korduvalt mõelnud
    -Kas sa oled kunagi oma last hingega
    kallistanud, hingega lohutanud,
    hingega tema kõrval olnud. ja pai
    teinud . Miks vajab sinu laps nii
    paljude psühholoogide abi nagu sa
    kirjutasid, mis põhimõtteliselt
    tähendab, et lapsel on hingeline ja
    vaimne häire, tõelise lähedustunde ja
    tõelise hoolivuse puudumisest, miks
    laps elab oma kinnises maailmas.
    See, et sa nyyd alles peale kahte
    aastat oled pooleldi aru saanud, et
    lapsega on vaja vaimselt ka kohal
    olla, mitte ainult fyysiline
    juuresolek ei ole lapse kasvatamine.

    • Avatar
      Vasta iSiil 20. märts 2016 at 04:09

      Tead, kallis kommenteerija, sa paned
      normaalselt pange… Või ehk puudub sul
      funktsionaalne analüüsioskus. Tee silmad
      lahti: see, kuidas Mallukas Marit armastab,
      paistab välja ju igast postitusest.

  • Avatar
    Vasta krk 19. märts 2016 at 18:32

    Ma mingid ropud kommentaarid kustutaks ära ja
    ülejäänutele ei vastaks lihtsalt. Poogen ju 🙂

    Muide ma kunagi ka kommenteerisin midagi sinuga
    mittenõustuvat (no mitte mingi “appi sa oled räme”,
    vaid argumenteerisin enda meelest) ja siis sa
    kustutasid tolle kommentaari ära 😀 siis ma ei julgend
    tükk aega kommida.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. märts 2016 at 21:44

      Vb ma siis võtsin seda rohkem rünnakuna kui sina mõtlesid ja liialdasin üle 😀 Sry

  • Avatar
    Vasta meow 19. märts 2016 at 17:29

    No mind ei häiri küll, et sul mõni asi nö lihtsalt tulnud.
    Pigem ma vahel imestan et kuivõrd uisapäisa sa otsuseid
    vastu võtad ja naisterahva kohta veits lohakas, AGA sa
    meeldid mulle ka selle pohhuismiga ja olen kade, et ise
    vabamalt ei suuda tihti võtta.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. märts 2016 at 21:45

      Ära ole seksistlik, naisterahvas võib olla sama lohakas kui meesterahvas 😀 Ps! Sa kõlad nagu mu ema 😀

      • Avatar
        Vasta meow 20. märts 2016 at 16:19

        Sorry, ma ei mõelnud halba 😀 love you anyway!

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 20. märts 2016 at 17:09

          ai nõu, sinu nimel täna koristasin ka, et sa ikka ei arvaks, et ma NII lohakas ka olen 😀

          • Avatar
            meow 20. märts 2016 at 19:46

            Juhuu 😀 ära muretse, ei arva 😀 tegelt
            ma arvan, et sul on lihtsalt ägedalt
            mahlakas ja liialdustega kirjastiil ka ja
            sita sisse sa tegelt ei upu 😀

          • Mallukas
            Mallukas 20. märts 2016 at 19:57

            Tõsi, konkreetselt SITA ja muud kehaeritised korjan kohe kokku 😀

          • Avatar
            meow 20. märts 2016 at 21:41

            Hahaha, nonäeeed, rohkem polegi vaja 😀

  • Avatar
    Vasta M 19. märts 2016 at 17:18

    Negatiivseid kommentaare, maitea, kas peaks kohe kustutama hakkama. Kui see just mingi räme sõimamine ei ole ja roppus.
    Muidu las olla, las teised argumenteerivad või avaldavad arvamust,ise ignoreeri. Pole vaja vastata, sest tõesti ei pruugi kuhugi
    viia. Aga kui vastata, siis ilmselt mitte esimese emotsiooni ajel.

  • Avatar
    Vasta K 19. märts 2016 at 17:12

    Naljakas, räägid kohati nii vastu endale. Kunagi mingis postituses oli küll su jutt a la “et kõigile ei saagi meeldida ja sellega tuleb
    lihtsalt leppida.”
    Võibolla oled tõesti lõhestunud isiksus?
    Soovitan holistilist teraapiat sulle.

    • Avatar
      Vasta noooo 19. märts 2016 at 17:40

      olen endamisi juba ammmu sama
      mõelnud, et mallu peaks minema
      kuhugile sellisesse teraapiasse mis
      on veidi teistsugune ja teistmoodi
      lähenev. Holistiline sobiks temale
      hästi et ta ise endaga sõbraks saaks
      plus, juurde enesehinnangut ja
      tugevust hinges. Muidu ta aru ei saa
      mida talle siiralt soovitatakse ja
      võtabki seda kahjuks ründena, mis
      tegelikult ei ole rünne, vaid hoopis
      pigem kaastunne, ja heatahtlik
      soovitus. Ja neid soovitusi on ikka
      antud kuhjaga aga ta hakkab ise
      ründama ja õigustust otsima. No ja
      siis mõtledki et las ta siis olla ja
      elagu omas mahlas nagu tahab ja
      paremaks peab, kuni järgmise hala korrani

      • Avatar
        Vasta Mia 19. märts 2016 at 20:46

        Nii palju kui ma näinud olen, siis mallukas on suurema osa ajast vastanud jumala normaalselt kommentaaridele, mis on tõesti
        mõeldud siiralt (isegi kui need on kritiseerivad). Mitte sellised, mis on üleolevad lahmimised, aga peidetud selle taha, et “ma
        tahan ju sulle ainult PARIMAT mallu”.

    • Avatar
      Vasta Mia 19. märts 2016 at 20:43

      Inimesed jah räägivadki ju koguaeg sama juttu ja mitte kunagi ei muuda oma arvamus ega tunne teistmoodi! 😀 come on noh,
      endal ka jumala tihti pendeldab olenevalt tujust, mõni hetk ei häiri ükski asi ja mõni hetk läheb totter pisiasi hinge

  • Avatar
    Vasta tiia 19. märts 2016 at 16:51

    kirjuta siia …

  • Avatar
    Vasta Maiken 19. märts 2016 at 16:50

    Aga sa ju taotled ise pidevalt, et sinust arvatakse, kui pohuistist.. Hüppad kodus üle kusejugade ja sitahunnikute- suva, laps kisub
    kõik asjad tükkideks ja kirtseldab seintele- suva jne
    Lihtsalt nii palju, on inimesi, kes ei saa lapsi, aga soovivad ja oleksid oma lapse arengu pärast rohkem mures, kui heiterite
    kommentaaride pärast.. ja palju on neid, kel pole tingimusi pidada lemmiklooma, samas sina lased koduseal elusalt silmapõletikus
    mädaneda ja noorel koeral toas vegeteerida, mitte sotsialiseerida, joosta, jalutada… see on ju kurb.

    • Avatar
      Vasta Seganepiff 19. märts 2016 at 18:45

      Jumal tänatud et sul lapsi pole ja loomadest annaks su
      hoolde vaid heal juhul kalad. Tõsiste häirete ja
      hälvetega oled sa kahjuks ise. Sa ikka ei läinudki õue
      jalutama vaid mõtlesid pool päeva, kuidas oma uus
      kommentaar kirja saada 😀
      Tunnen sulle kaasa, ju siis loodus sättiski nii, et sulle
      ükski laps sündida ei tohiks.. ja et kuidagi eksisteerida
      ja end elus tunda, üritad oma eksistentsi kuuldavale ja
      nähtavale tuua läbi sisemise ängi ja negatiivsuse, sest
      positiivset su puhul pole vist kunagi keegi märganud.
      Palun otsi abi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. märts 2016 at 21:47

      “Maiken”, kas sa juhuslikult oled minu teadmata mulle majja sisse kolinud, et nii kursis oled sellega, mida ma teen ja mitu siga mul parasjagu esikus elusalt mädaneb? 😀 Naljanina ikka oled.

      • Avatar
        Vasta Maiken 19. märts 2016 at 23:57

        Ma ei tahaks su majja “sisse ka põigata” JA just tänu su enda kirjeldustele, oma elamisest 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 19. märts 2016 at 23:58

          Ära karda, ei olnud plaaniski kutset saata 😀

          • Avatar
            Maiken 20. märts 2016 at 00:05

            aga, mida sa halad siis ? adud sa üldse, et sa ise kujundad arvamust sinust?

          • Mallukas
            Mallukas 20. märts 2016 at 00:12

            Olen ma konkreetselt halanud, et sina mulle külla tulla ei taha? Rahune nüüd maha ja heida magama, ma edasi sinuga taielda ei viitsi 😀

          • Avatar
            Maiken 20. märts 2016 at 18:50

            Kasva suureks 🙂 arvestades, kuidas sa laste, loomade elud p##### keerad, peaksid sa üksi kuskil saarel elama )

          • Mallukas
            Mallukas 20. märts 2016 at 19:00

            Ära unusta ka neid vanainimesi, poliitikuid, kaitseväelasi ja aednikke, kelle elud ma pe### keeranud olen! KELLE elu üldse saab korras olla, kui mulle pole riigi poolt saart võimaldatud 😀

            Ps! Su edaspidised kommmentaarid ma kustutan, sest sa oled juba piisavalt näidanud enda kibestumust ning kurbust ja kõigil juba on sust kahju, pead kuskilt mujalt tähelepanu otsima 🙁 Jõudu!

  • Avatar
    Vasta ritsik 19. märts 2016 at 16:45

    Mul saab varsti 10 aastat blogimist täis, tõsist tüli
    kommentaariumis on selle aja sees tekkinud kaks korda. Või
    isegi mitte tüli vaid kirglikku vaidlust. Lausa solvama pole
    keegi tulnud, aga mul pole ka anonüümse kommimise
    võimalust. Ma ei kirjuta millestki, mida keegi võiks kadestada.
    Asjad on ju ainult asjad.
    Võibolla kui ise oled rahulik ja väldid reljeefseid väljaütlemisi,
    hakkab trollidel varsti igav. Muidugi kahjuks Eestis on
    kombeks, et nii kui keegi pea massist natuke kõrgemale
    upitab, hakkab kohe kriitika pihta. Mitte ainult sina ju ei saa
    peksa, iga modelli-, superstaari-, tõsielusaate vms osalised
    võivad täpselt sama enda kohta lugeda.
    Päris kõigest siiski mu meelest pole hea blogida. Alati tasub
    mõelda – aga kui mu vanaema seda loeks? Minu lapse õpetaja?
    Mu ülemus ja see kolleeg, kes mind ei salli?

  • Avatar
    Vasta Manjana 19. märts 2016 at 16:34

    heiterid tuleb ära blokkida, siis nad
    ei saa enam kunagi kommida, vahutagu
    omaette või võtku tablett ära 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. märts 2016 at 21:47

      Ma ei oska 😀

  • Avatar
    Vasta noooo 19. märts 2016 at 16:28

    Kle, ära nyyd liialda midagi, ei ole
    see päris nii. Sa paraku ise väga
    palju liialdad omi asju ja suurustad
    asjade käiku. Vbl jahh mõned noored
    tsikid on kadedad, kuna enamus
    lugejaid on sul ka noored inimesed.
    Kindlasti mõningatest kes ka siit
    aeg-ajalt läbi hyppavad, on juba oma
    elu, pere ja oma kodu ja veelgi
    paremad võimalused kui sinul. Mina
    nt. pole kunagi mõelnud teemal, et
    kas mallukas meeldib mulle või mitte.
    Nohh, sa oled omamoodi üks veider
    ullike. Lugemas käin ma lihtsalt
    rutiinist, enamus su kirjutised on
    kirjutatud nagu keskpärasele
    ullikesele kohane. Kui nyyd siinkohal
    võrrelda ühte tuntud meesblogijat,
    kes kirjuab pere ja kodu teemal siis
    ma arvan, et erinevus teie kahe vahel
    on ikka yyratult suur.. Ttema
    kirjutab soliidselt ja haritud
    inimese kombel läbi hea huumori,
    sina nagu keskpärane, kodanik, kes sa
    ju oledki. Ega kõigile ei peagi
    meeldima, ja kui sa ykskord suureks
    kasvad, ka vaimselt, siis alles saad
    aru, et sa ei pea ise kellegile
    meeldima, ega isegi juurdlema selle
    yle, ja kui sa kunagi hakkad
    inimestele päriselt sympatiseerima,
    siis hakkavad nad ka sind austama.
    Elu reegel.

  • Avatar
    Vasta Mr 19. märts 2016 at 16:15

    Kusjuures, mina just rääkisin ühe sõbrannaga, et üks kutt ajab mind NIIIIIIIIIIIIIIIIII närvi juba oma kohalolekuga ja tema ütles
    ka, et tegelikult kõik see, mis sind teistes närvi ajab, on sul endal puudu ja see on täiesti normaalne! Inimesed ei peagi olema
    täisulikud ja noh vihkajaid on nkn igalpool, kes arvavad, et nende arvamus on kuld. ”Las minna!” ütleks selle peale Jorh Aadniel
    Kiir. Keep it up, u awesome woman! 🙂

  • Avatar
    Vasta tr 19. märts 2016 at 15:15

    Oled kift omamoodi naine, kindlasti mitte mõttetu.
    Paljud on kadedad kuna ei suuda elu nii lennukalt
    võtta. Teinekord ongi hea asja suvalt võtta,ilma sada
    korda kaalumata. Elu ei pea surmtõsine olema.

    Pahameelt ilmselt valmistades,et oma väljaütlemiste
    osas sa enne ütled ja siis mõtled. Iga mõte mis tuleb,
    saab netipaberile pandud. Kui teie perele sobib selline
    elu ilma ette valamine siis who cares. Kellele ei meeldi,
    ei pea lugema. Igaüks ise ju otsustab, kas leib on laual
    kassapidaja või blogiga. Mõnele tuleb kõik kergelt
    kätte, nagu elus ikka. Mitte ainult sul. Osad peavad
    kodu nimel tohutut vaeva nägema, laenu võtma jne.
    Sina said õige mehe kellel vajalik olemas 🙂 🙂 Lihtsalt
    hea õnn 🙂 Mõni kogub eluaeg pulmadeks raha,sina
    said niisama. Vedas 🙂
    Jää alati iseendaks !!

  • Avatar
    Vasta ivsh 19. märts 2016 at 14:54

    Ma tahaks öelda, et ära alati võta neid kommentaare vihakõnena (popp sõna, onju). Mõnedele inimestele (nagu mina ja ma vean
    kihla, et ka sina) meeldib iseenda häält kuulata (v antud juhul – teksti lugeda), ehk siis, mulle meeldib lihtsalt targutada :D. No heit
    in dat! Lihtsalt inimesed tunnevad ennast targana, noh, mis sa teed!

    Muuseas, ema Theresa olevat olnud sadist ja fundamentalist:
    http://www.patheos.com/blogs/progressivesecularhumanist/2015/12/mother-teresa-sadistic-religious-fanatic/

  • Avatar
    Vasta Anonyymne 19. märts 2016 at 13:40

    Kas sulle ei tundu, et see stsenaarium on kord või mitu
    juba olnud? Sul toimub miskit -mari, lotte, milvi vms
    saab mingi jamaga hakkama. Mida sina teed? Enne kui
    läbu koristad, lähed kirjutad sellest fbsse….mhh eelmine
    kord said sitax solvanguid, kuidas sa ei oska kasvatada
    jne, aga suva ma kirjutan seekord ka…enne kui koristan
    ära! Siis tulevad solvangud – fak peaks ära kustutama
    selle seina pealt. Deem kripeldab -teen blogipostituse.
    Ikka ja jälle samamoodi kõik!

    • Avatar
      Vasta Anonyymne 19. märts 2016 at 13:41

      Muuda midagi siin stsenaariumis 🙂

      • Avatar
        Vasta ML 19. märts 2016 at 14:43

        Minu meelest elulooblogi ongi see, et kirjutatakse oma päevast nagu see on. Kole igav oleks lugeda, kui Mallukas üritaks
        asju ilustada, kirjutades vaid heast näitamaks, et elu ongi lill ja kunagi midagi s…i ei lähe.
        See koera teema mulle endale nt päris tuttav, kui käisin graafiku alusel tööl ja öösel kell 2 koju saabudes oli üks suutnud
        diivanipadjad ning oma mänguasjad sisust tühjaks tõmmata ning igasugu muid ´toredaid´ üllatusi organiseerida, istusid
        nõutult ja mõtlesid et miks…. 🙂
        Teine asi on veel lapse kasvatamine, kõige suuremad arvustajad tõenäoliselt on ise lastetud. Võtke siis teadmiseks, et on
        haigusi, nt autism, mis ei ole kuidagi vähese tegelemisega seotud. Ja saage lapsed ning vaadake, kas kõik ikka on nii lihtne
        ja läheb nii nagu olete ette mõeldud.
        Ja üleüldse ei saa ma aru, miks inimesed loevad blogi, mis neile kohe üldse ei istu?! Äkki leiate mõne meelepärasema?
        Samas jah, nagu Mallukas kirjutas, siis on inimesi, kes vajavad paremaks enesetundeks teiste mahategemist või vähemlt
        peavad nägema, et kellelgi läheb veel halvemini.
        Mallukas, ma kujutan ette, kui tüütu saaks olema sul kõigi negatiivsete kommentaaride kustutamine, sest mõni vb võtab
        päevatööks üha uuesti ja uuesti postitada. Kirjuta nt esimese kommi alla midagi sellist, et provokatiivsetele
        kommentaaridele ei vasta, las koerad siis klähvivad tühja.

        • Avatar
          Vasta Anonyymne 19. märts 2016 at 19:15

          Ma loodan et sain su pointile pihta, ma tervet
          juttu ei viitsinud lugeda, aga vabalt võib
          kirjutada jne! Aga vbl aitaks juba selline
          pisasi, et koristaks/tegeleks jamaga ära ja siis
          kirjutaks et issver mis hullumeelne päev mul
          on olnd aga nyyd õnneks lõpetasin läga
          koristamise! Or smth , tihtipeale jääb mulje
          et Esmatähtis on fbs jagada ja siis jamaga
          tegeleda…ma arvan isiklikult, et siis eisaaks
          keegi midagi öelda ka nii sitasti, sest
          probleem juba lahendatud ja nyyd on lihtsalt
          päeva seikluste jagamine … aga no vht ple,
          mina ju ei pea nii elama, aga ma lihtsalt
          mõtlesin, et miks inimesed halvasti võivad
          öelda

      • Avatar
        Vasta marylin 19. märts 2016 at 16:01

        Anonyymne, kusjuures täpselt nii
        ongi, panid täiesti naleapea pihta 🙂

    • Avatar
      Vasta marylin 19. märts 2016 at 16:03

      Anonyymne, kusjuures täpselt nii
      ongi, panid täiesti naleapea pihta 🙂
      ma ka loen seda yhte ja sama
      stsenaariumit, ja no tee või tina
      inimene ise sellest aru ikka ei saa,
      ja siis tulebki ja õigustab, et
      kadedad inimesed solvavad teda, ei
      solva ju, enamjaolt kirjutavad
      õigusrt ju 🙂

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 19. märts 2016 at 21:48

        Haha, ega ma ju üldse ei näe, et “anonüümne” “maiken” ja “marylin” on sama IP alt kirjutatud, mkmm 😀

        • Avatar
          Vasta Am 19. märts 2016 at 22:21

          Eriline komöödia läks lahti ?.
          Tundub, et heitereid polegi nii
          palju, môni lihtsalt jube agar ??.

          • Mallukas
            Mallukas 19. märts 2016 at 22:31

            Jah, et ühe nimega kirjutab oma arvamuse ja teisega kiidab takka, et voh kus lopsu, ma arvan ka nii 😀

  • Avatar
    Vasta Marie 19. märts 2016 at 13:29

    Ma arvan, et üks asi, mis Eesti inimestele täiega hinge läheb on see, et sul on julgust kõigest nii avameelselt kirjutada (mis on
    ühtlasi ka sinu blogi edu üks paljudest saladustest). Paljudel sellist julgust ei ole ja siit see kadeduseuss ehk alguse saabki. Kuna
    kirjutad väga elulistel teemadel, siis võib ju tõesti olla, et sapistel kommenteerijatel on ühe või teise asjaga elus natuke
    paremini (või just halvemini, eks ole), sellest ka vastupandamatu soov sõna võtta. Samas aga puuduks julgus ise nii kirjutada,
    aga teiste kirjutatut on ikka ju tore hambusse võtta. Ma ka lugesin siin praegu, et „suutsin endale sebida abikaasa suvalisest
    üheööthingist“, ja mõtlesin: „issand jummi, mida juttu“. Aga siis tuli varsti meelde, et ega endalgi oma palavalt armastatud
    kaaslasega kuidagi teisiti ju ei olnud ja tegelikult on tore lugeda, et kellelgi teisel on samamoodi läinud. Lihtsalt minust ei saaks
    kunagi edukat blogipidajat, sest ei julgeks ühestki sellisest asjast never kirjutada ja olen sellepärast sinu peale ilgelt kade. 😀
    Noh, ja teinekord ilge kadedeus võibki selleni viia, et kohe tahaks oma tähtsat arvamust avaldada. Ja no kommenteerides on
    seda eriti hea teha, anonüümne värk ikkagi ja puha.

    Seega ma ise ilmselt paneksin esimese negatiivse kommentaari peale blogi kohe nuttes kinni. 😀 Ehkki ka siin on point, et kui ei
    olda oma kommentaarides argumentide otsimise ja põhjendamisega piisavalt vaeva nähtud, siis milleks üldse vastamisega
    vaeva näha…

    Ja seda ka, et järjepidevust sul paistab siiski olevat: oled ju väga pikalt suutnud blogi pidada (millega järjepidevuseta inimesed
    kindla peale hakkama ei saaks, tean omast käest).

    Nii et ühesõnaga… palun jätka head tööd ja tunne mõttetute sapipritsijate argumenteerimisvõimetusele ja kurvale elule kaasa!

  • Avatar
    Vasta Triin 19. märts 2016 at 13:23

    🙂

  • Avatar
    Vasta Maiken 19. märts 2016 at 13:22

    Sellepärast ei meeldigi, et Sa ei tegele lapse ja koeraga piisavalt! SEST, kui sa ju seda teeksid, nagu väidad, ei oleks laps grupi peal
    ja koer kasvatamata.. Selle asemel, et vändata neid postitusi ja võtta loomi juurde (teha lapsi juurde), tegele olemasolevatega.

    • Avatar
      Vasta Merilin 19. märts 2016 at 13:41

      Kes sina oled ,et ütled mida ta tegema peab ja mida mitte ? 😀
      Sul on ju oma sitane elu mida elada, muretse sellepärast 😀

    • Avatar
      Vasta Seganepiff 19. märts 2016 at 13:46

      Hihii.. kargaski üks selline nõdrameelne urust välja
      kohe 😀
      Mine jalutama, hinga saabuvat kevade lõhna ja ära
      refreshi Malluka lehte, et millal uut sissekannet lugeda
      saaks, sest enda elus midagi ei toimu!
      Küll sina ka kunagi emaks saad ja ehk võtad endalegi
      looma, aga kõigepealt pead veidi arenema, kasvama ja
      elama, et see üldse saatusele võimalikuks saaks

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 19. märts 2016 at 15:17

        Ma teadsin, et mõni kargab, las ta siis korraks kraaksatab välja oma sapi, hakkab ehk kergem oma kurvas elus 😀

    • Avatar
      Vasta maria 19. märts 2016 at 15:56

      Sul pole vist kull midagi siin elus, mis vahegi roomu
      annaks, et teisi sitaga ule kallad.

      • Avatar
        Vasta maria 19. märts 2016 at 15:57

        Vaevalt sa tead kuidas keegi kodus oma last ja
        koera kasvatab, ole kui ideaalne tahad Vahest
        lihtsalt ei onnestu koik nii kui ootad.

    • Avatar
      Vasta marylin 19. märts 2016 at 16:04

      just, nagu minu mõtted Maiken

      • Avatar
        Vasta iSiil 20. märts 2016 at 04:29

        Haha, sest nad ju ongi sinu omad,
        “marylin” 😀

        • Avatar
          Vasta Saarlane 9. juuni 2018 at 03:18

          Hahahahhahaha

    • Avatar
      Vasta Annika 19. märts 2016 at 16:53

      “Grupi peal” . . . mis sajandis sa elad? Erivajadusega
      laps ei ole tingimata kellegi tegemata töö ja ammugi
      pole see midagi halba. Laps nagu laps ikka! Vajab
      natukene suuremat tähelepanu vaid…ja seda Mallu
      teebki, arendab oma last vastavalt spetsialisti
      nõuetele ja armastab teda tingimusteta nagu iga
      normaalne ema !

    • Avatar
      Vasta noooo 19. märts 2016 at 17:42

      150% nõus Maikeniga

  • Avatar
    Vasta S 19. märts 2016 at 13:06

    Kustutaks Ilmselt, vastamine on
    ajaraiskamine. Ignomine võib anda hoogu
    juurde, et vaatame millal tähelepanu saab
    lõpuks. Saan aru argumenteeritud
    soovitustega kriitikast, aga lihtsalt “loll, kole,
    paks, halb oled” stiilis mõtteavaldused ei vääri
    vastust. Koera puhul aitavad ka palju kindlad
    reeglid, näiteks minu peni ei käi voodis,
    diivanil ega võta asju mis pole maas. Kutsika
    iga ongi hullumeelne ja sinu puhul tundub, et
    asja teeb raskemaks see, et oled liiga hea
    inimene. Lotte tundub natuke teenistuskoera
    tüüpi loom, kes vajab karmimat kätt. (Ei mõtle
    selle all kindlasti vägivalda, vaid kindlaid
    reegleid.)

  • Avatar
    Vasta E 19. märts 2016 at 12:49

    Negatiivse kommentaari kustutaks ilmselt kuid
    mõtlen hoolukalr kas see ehk mulle hoopis
    ksulik. Nt annab negatiivseid kommentaare
    keerata positiivseks ja näiteks vastata… ma
    väga tänan. Tänu sellele saan end paremaks
    inimeseks muuta…. seda kasvõi oma peas. ilma
    ktiitikatta ju poleks mille nimel pingutada…
    keegi nimetab paksuks-teed või püüad rohkem
    trenni teha… keegi nimetab laisaks-vaatad
    mida teinud oled ja mida veel tegema peaks.
    Jne s
    Vähemalt minupuhul on sellised asjad hakanud
    jõudu andma edasi liikumiseks ja parem
    olemiseks.

  • Avatar
    Vasta Merks 19. märts 2016 at 12:38

    Minu vanavanama ütles alati, et nii s*tt inimene ta ka pole, et tal vähemalt üht vaenlast poleks.
    Ehk siis mitte, et sa neid endale koguma peaksid aga las nad olla. Mina otseselt ei läheks ütlema kellega tegemist olla võib (noh et
    kibestunud või kadedad jms) sest tegelikult sa ei tea kunagi. Näed isegi tunnistad, et vahest on tunne, et läheks kommenteeriks
    ning samas leiad, et oled okei inimene. Samamoodi võib nendega ka olla, oli lihtsalt stem päev ja no juhtus. Muidugi
    saritatipritsijad on teine teema. Igaljuhul pole mõtet vastata, kui keegi solvata üritab. Sellega vaid toidad trolli ja annad talle
    tunde, et näe kus ma nüüd talle ütlesin või panin paika. v.a. juhtudel, kui sul on isu trollida vastu, siis lase käia 😀

  • Avatar
    Vasta Jaana 19. märts 2016 at 12:36

    Oled tuntud inimene ja saad nii positiivset,kui negatiivset
    tagasisidet! Pead sellega hakkama saama.

  • Avatar
    Vasta TT 19. märts 2016 at 12:28

    Ma vist vastaks – nendele, kus on konstruktiivne kriitika ja terakegi tôtt. Debiilsed kirjaoskamatud
    lahmijad kustutaks ära. Kust samas läheb piir nende kahe vahel, on vâga delikaatne, ilmast ja
    meeleolust ja veel tuhandest detailist sôltuv kysimus, nii et edu:) Tegelikult on yks vâga oluline asi,
    milleni lihtsalt pimedalt heitivad/kadetsevad ajukääbikud oma rumaluses ei jôua: tasuta lôunaid ei ole
    olemas. St kôigel, mis sulle tasuta kätte tuleb, nagu ytled, 75% asjadest, sellel on siiski oma hind. Hind
    on see, et su eraelu on väga suures osas (ma ei tea, kui suures osas protsentuaalselt, aga see polegi
    point, ikkagi PALJU suuremas osas, kui ykskôik kellel meist) maailma ette laiali laotatud. Kôik, kes
    vâhegi kirjutada oskavad ja sooviks samapalju “nänni ja pappi”, tehke jârele! Skandaal ja eraelu myyb,
    inimloom tahab piiluda teiste kodudesse ja eludesse, sealt tulevad klikid ja sealt edasi
    koostööpartnerid/sponsorid. Kas sellest on siis nii raske aru saada? Mida rohkem avameelsust, seda
    rohkem klikke = sponsoreid. vâhem avameelsetel blogidel on vâhem klikke ja nänni, eksju? Nyyd – kas
    te, lp râuskajad, olete valmis oma elu niimoodi kôigi ette laotama, taluma kriitikat ja solvanguid, tihti
    päris râmedaid ja haigettegevaid? Taluma ilkumist mitte ainult teie enda, vaid teie mehe, lapse, kodu jne
    kallal? Iga jumala päev? Jôudma omadega depressioonini välja, sest kurja, selline yhiskonna luubi all
    elamine ei olegi ainult lillepidu ja tasuta nânn? Olete valmis? Ega vist, eks? Mina kyll ei oleks. Mitte
    mingil juhul. Seega aktsepteerin, et minu osaks jâäb ise oma asjad vâlja teenida, aga keegi mu elu kallal
    kaagutada ei saa. Valikute küsimus. Jälle kord, jumal tânatud, et inimesed on erinevad – on sellised, nagu
    Mallukas, ja on sellised, nagu mina:) ja terve spekter seal vahel:) maailma oleks jummala nüri koht, kui
    kôik ühesugused oleks!!!

    • Avatar
      Vasta maria 19. märts 2016 at 13:41

      Eestlastel on see viga, et kui kellegile liiga tehakse, siis
      suudistataksegi seda inimest kellele liiga tehti mitte
      neid kes liiga teevad.
      Ma ei tea kuidas neid inimesi kodus kasvatatakse,
      teemast mooda, aga lugesin kuidas uhel naisel oli
      mulati laps ja uuris, vist oli perekoolis, et kas koolis
      hakatakse kiusama.
      Siis tuli suur hunnik paska, et muidugi hakatakse, et
      loomulik ju, et kes sul kaskis musta mehega last saada.
      Miks on koik see nii loomulik, miks nii vahe sallivust on
      meie inimestest? Mind absoluutselt ei huvita inimeste
      eraeludes sorimine ja siis laia suuga parastamine ja
      molisemine, seda koike on nii vastik lugeda.
      Oma elu netti riputamine ei anna mingit oigust saada
      solvanguid ja muud sellist joledust.
      Ma ei kujuta ette, et kes see uldse istub netis
      hommikust ohtuni vihast keedes, siis peab ju vaimselt
      haige olema, see vast oleks ainus vabandus.

  • Avatar
    Vasta Laura 19. märts 2016 at 12:13

    Üks suur AMEN kogu selle jutu peale 😀 Eestlased jah sellisel arusaamal tihti, et terve elu peabki üks suur struggle olema.. ainult
    töö ja vaev ja ving ja hala. Fuck that, man. Minul on näiteks jumala hää meel su üle! 😀

  • Avatar
    Vasta L 19. märts 2016 at 12:07

    Ma olen nii kade su pohhuismi peale. Praegu loen su Aussi ajal kirjutatud postitusi ja nutan hinges. Kuidas sa teed seda,
    kuidaaaaaas? 😀 Ma olen täiesti vastupidi. Käin ülikoolis ja näiteks ühtegi kirjalikku tööd (referaat vms) ei alusta vähem kui nädal
    enne tähtaega, sest äkki ma ei jõua valmis. Tahaks ka nii lebolt asju võtta.

  • Avatar
    Vasta Kelly 19. märts 2016 at 12:04

    Täitsa siiralt ja ausalt, mina olen ka vahest kade,kui näen kõiki neid asju,mis sulle tasuta saadetakse ja ettetaha ära tehakse ja
    et puhtalt blogiga sa eesti keskmise palga kätte saad… AGA olgem ausad.. kõik ei oska ka niimoodi sõnu ritta seada ja asjadest
    detailselt kirjutada nagu Sina seda teed. Tahaks kaaa osata aga no ei oska ja minu arust on need asjad ja eesti keskmine palk
    täitsa õigustatult sul ära teenitud. Sa oskad mõne postitusega paljudele meeldida, osade postitustega tuleb tõeline kaos ja
    inimeste sõim.. aga sa ju kannatad selle ära, ehk vahest pisaratega aga kannatad ja jätkad oma teed. Tõeline oskus omaette ju.
    Eestlaste lemmik toit on ikka teine eestlane ja selle vastu paraku ei saa. Kõigile meeldida on suisa võimatu. Pigem siiski on sul
    rohkem neid, kellele sa meeldid ja su arvamus korda läheb kui neid,kellele ei meeldi.. lihtsalt paraku negatiivne jääb rohkem
    meelde. Kurb aga tõsi.
    Mina olen ikka ja alati su fänn, nagu sa tead.. niiiii õudselt meeldib su blogi ja su oskus kõigest nii vahvalt kirjutada. Siiralt soovin
    sulle edu kõiges,mis sa teed ja su perele samuti.
    Kallikalli 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 19. märts 2016 at 11:51

    Don´t põe, rohkem on neid, kellele sa meeldid. Olen ise sinuga kohtunud ja näed lihtsalt fantastiline välja…mis näed, oledki! 🙂
    Aga tean, et sinu asemel ma läheks ka kõigepealt hüsteeriasse, siis mõtleks, et vastaks midagi eriti tabavat vastu ja lõpuks hoopis
    kustutaks selle negatiivse kommentaari ära. 😉

  • Avatar
    Vasta Helina 19. märts 2016 at 11:49

    Huhh, minu arust sa oled väga suure arengu teinud läbi inimesena, et sa julged oma viga tunnistada! Paljud ei julge sedagi, ja
    tõesti, talitle nii, nagu heaks arvad nende negatiivsete kommentaaridega, ära muretse, karma payback is on time 🙂

    Kõike parimat!

  • Avatar
    Vasta Kr 19. märts 2016 at 11:40

    Ma ei vastaks midagi, sest milleks
    raisata oma energiat inimestele kes
    selle väärilised ei ole.
    Elu on näitanud, et karma on see mis
    nende inimeste eest hoolitseb seega
    pole mul seda teha tarvis.

  • Avatar
    Vasta Chrissu 19. märts 2016 at 11:39

    Mul õde osales aasta tagasi ühes muutumise saates ja
    kui ma ka seal kommenteerisin midagi siis hiljem sai
    ikka loetud,et pole ime ka,et õel enesehinnang madal
    kui terve elu selline füürerist õeke kõrval 😀
    Ma naersin ainult omaette,esiteks ega need
    kommentaatorid ju ei tea “PÄRISELT” mitte midagi ja
    tegelt nad ise ebakindlad ja enesekriitilised,sest
    päriselt miks peaks kedagi kottima,et vastupidiselt
    oma õele olen mina endaga rahul ja arvan,et olen
    ilus,isegi oma miljonite rasedusearmide ja tarretise
    laatsete pekkidega 😀
    Take it easy Pöial-Liisi…nagu öeldakse haukuv koer
    üldiselt ei hammusta!

  • Avatar
    Vasta T 19. märts 2016 at 11:33

    Elu on liiga lühikene, et kellegile teisele meele järgi olla.
    Ma sain ka sellest alles nüüd aru, eriti kui arstil kahtlus,
    et mul emakakaelavähk. See löök pani mind teistmoodi
    mõtlema. Tahtsin ka alati kõigile meeldida ning armas ja
    tore olla. Aga millejaoks? Kellegile jään ikka jalgu
    ükskõik kuidas 🙂 seega lasen kõik negatiivse ühest
    kõrvast sisse ja teisest välja ning elan enda ja laste jaoks
    edasi 🙂
    Ja see, et sa mingile protsendile oma blogi jälgijatest ei
    meeldi? So what, neid kellele sa meeldid ja kes elavad
    rõõmuga sinu tegevusele kaasa on palju rohkem 😉

  • Avatar
    Vasta Banaan 19. märts 2016 at 11:33

    Ignoreeriks. Pole midagi vastikumat kui inimeste ükskõiksus, aga seda saab näidata siis, kui ei põhjenda, kaitse oma mõtteviisi või
    maailma inimestele, kelle eesmärk pole mitte suhelda vaid lihtsalt haiget teha. Ise pole kaa sinuga vahel nõus ja ausalt vahel
    tundub, et tahaks sind raputada ja küsida, et mis maailmas sa elad ja kui vana oled, aga ma arvan, et see kõik pole minu asi ja
    ainus, mida kommenteerija saab teha, on oma vaatevinklist asju tutvustada või nõu anda ja edasine on juba su enda asi. Edu.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. märts 2016 at 11:34

      Aga keegi ei keela ju sul mulle näiteks kirjutamast ja oma mõttelaadi seletamast. Ma ausalt mõnikord tänu inimestele näen ise ka asju selgemalt ja olen sellele väga tänulik!

      • Avatar
        Vasta Banaan 19. märts 2016 at 12:55

        Kusjuures ma alati seletangi, kui teema, millest kirjutad, mind puudutab, aga vahel impulsiivselt esimene hetk on nii, et
        appiii, kuidas sa nii mõtled või ütled, aga kui enda arvamust avaldan, siis proovin ikka meelde tuletada, et sinu arvamus
        on sinu oma ja sinu õigus ja avaldada viisakalt oma arvamust, ilma, et ma sind maha teeks, sest ega siis mina v keegi
        teistest kommenteerijatest pole mingid absoluutse tõe kuulutajad. Ja ma ise olen kaa siit kommentaariumist ja ka
        teistest enda jaoks kasulikke mõtteid ja nippe saanud. Lihtsalt vahe ongi sellest, et kas sõimelda ja solvata või olla siis
        oma mõtetega toetavaks jõuks. Aga ignoreerimine on küll minu arvates, kõige õigem. Ära mingil juhul ennast põhjenda
        inimesele, kes lihtsalt lahmib ja solvab ja kui sa ei taha, et keegi neid kommentaare loeb, kus halvasti on öeldud, siis
        kustuta, need ei anna ei kommentaariumile ega blogile mingit lisaväärtust.

  • Avatar
    Vasta käta 19. märts 2016 at 11:29

    Ütleme lihtsalt.
    Mallu, sa ei olegi l*ts kes peab köigile meeldima.
    Igalühel on oma rada ja kui ta valeskohas ära keerab
    on see ta enda süü.

    See et oled paks- vaevalt sa lähed enda voltidega teda
    lämmatama seega miks see teda häirib. Maailmas on
    miljoneid töelisi pakse inimesi, kelle körvalt sa väljagi
    ei paista- käib köiki söimamas?
    Sa oled halb ema- kui seda ei ütle Kardo siis jumal
    tänatud et sa selle kommenteerijaga last ei teinud. Ehk
    kuidas sinu kasvatusmeetos teda möjutab?
    Sa oled halb koeraomanik – ta ilmselt ei ole Lotte kes
    sinuga elama peab. Maailmas ja ka Eestis on tuhandeid
    kodutuid koeri, mingu päästku üks kes vajab
    päästmist.

    Kadedusel, sapi pritsimisel ja arvamusavaldusel on
    suurvahe. Arvamust vöib avaldada, näiteks et sorri,
    mjlle küll see ökoseep ei meeldinud. Aga kui inimene ei
    ole olnud 2,5 aastat just Mari ema vöi Lotte omanil siis
    pole tal väga sönaöigust.
    Näiteks ma ei saa eeldada, er Hannahi peal proovirud
    nipid meeldiksid ja sobiksid Marile. Lapsed ongi
    erinevad ja neile sobivad samad asjad.
    Vöi Lotte ja minu koer- no siin on vahe juba nii
    meeletu.

    Igatahes möte kadua ära mis öelda tahtsin 😀

  • Avatar
    Vasta T 19. märts 2016 at 11:28

    Ma ei näeks parem vaevagi vastamisega. Elu oma ilusat
    elu edasi ja suht pohh mida mingi kõrvaline mõtleb
    sinust. Sina oled sina ja sinu tõelised sõbrad ja pere teab
    milline tegelikult oled 🙂

  • Avatar
    Vasta Britt 19. märts 2016 at 11:27

    Ma pole kõige õigem inimene vastama, sest olenevalt hetkemeeleolust võin ma ka väga kiiresti põlema minna ja prahvatada
    vastu midagi mida ma tegelikult üldse ei mõtle. Eks ilmselt selles asi ongi, et kui tekib tahtmine vastata, siis tuleks tund-paar
    oodata ja alles siis vastama asuda. Suure tõenäosusega on sõnad, mida tahaks kirja panna, muutunud. Või pole enam üldse
    tahtmist midagi öelda 🙂

    Kui just täielike roppustega tegu pole, siis mina vist ära ei kustutaks. Laseks omaette jaurata. Aga no see on mul praegu
    hetkeline loogika. Ma siin ükspäev sattusin ka lugema enda kohta kuidas Leenu oli raskema kondiga titt ja ma ise jube ülbe
    jutuga ja laps kasvatamata, ise enda meelest jube hea ema. Mõtlesin küll, et viskaks või panniga aga siis mõtlesin, et jumala
    eest. Las arvab ja muliseb mis soovib. Minu eluolu see ei muuda. Ja ei tohiks sinu oma ka muuta.

    Sa ütled, et tahad, et kõik saaksid aru kui tore sa oled. Aga miks? Piisab sellest kui seda tead sa ise ja su lähedased. Teistele ei
    pea sa midagi tõestama.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. märts 2016 at 11:32

      See on vist jah õigus, et tuleks paar tundi oodata. Ma olen täheldanud ka, et kui alguses oleks see vastus “**** *****”, siis paari tunni möödudes tekib ka mõni adekvaatsem idee 😀

      Ma olen ka seda taktikat kasutanud, et lihtsalt ei vasta, aga siis tuleb see: “noh, ei julge vastata jah? Tõde teeb haiget jah!!” ja siis on mul küll tunne, et ma lasen kellelgi enda kodus seinte peale solvanguid sodida…

      Aga see viimane osa, ma ei saa ise ka aru, miks mul selline soov on 😀 Ma lugesin kuskilt, et see olla kaladel üsna tavaline iseloomujoon, et tahavad kõigile meeldida. Võta nüüd näpust.

  • Avatar
    Vasta Sannu 19. märts 2016 at 11:22

    Ma vastaks midagi ja paneks paika ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. märts 2016 at 11:27

      No aga mida sul on vastata kommentaarile: “Appi, sa oled nii räme!”. Või kui sul on kurb tuju ja sa puistad südant, siis tuleb keegi: “Tra sa kerjad siin tähelepanu, värdjas!” 😀