0
KARDO SUHETEST

pulmaastapäevast

11. juuni 2016

Eelmisel laupäeval oli meil Kardoga pulmaastapäev. Alguses mõtlesime, et lähme kuskile välja sööma, aga kui päev juba käes oli, siis oli nii ilus ilm ja selline mõnus kodune olek, ei ei olnudki tahtmist kuskile minna. Sellest rääkisime ka enne, et midagi kinkida me ka ei oska ja… Oligi selline päev, kus ma sain Kardolt hommikul lilli ja pärast tulid külla Kristi ja Risko. Mehed panid poole ööni kasvuhoonet kokku ja meie passisime niisama.

Kui külalised läinud olid, siis ma äkki solvusin. Mis mõttes Kardo meie PULMA AASTAPÄEVAL kella kümneni kavuhoonet kokku paneb, ah? Kus on mu üllatused? AH? Mina ei tea, mis mulle sisse läks, sest tegelikult olin mina see, kes juba nädalaid vingub, et tahaks seda kasvuhoonet juba ükskord kokku saada. Aga vot läksin nii pahaseks, kuigi ma ju ise olin öelnud, et ma ei taha kinki ja ma ei taha kuskile minna, aga too hetk tegi kuidagi nii pahaseks. Vaene Kardo siis ei torkinud mind ja nõnda me vaikides siin istusime ja vahtisime telekat. Head pulmaastapäeva!

Nädala alguses mõtlesin ma, et kammoon. Ega me ju TEGELIKULT neljandal ei abiellunud (ma isegi ei mäleta, mis kuupäeval me need päris allkirjad andsime) ja selle teooria järgi võime me oma aastapäeva pidada just siis, kui hing ihaldab. Ja miks peaksin mina mingit üllatust nõudma ja eeldama, kui samahästi võin mina olla see, kes Kardufflile üllatuse teeb.

Esimene samm – vaja mõelda talle kingitus. See oli lihtne, saatsin sõbranna Kardole udujuttu ajama, et tema tahab oma mehele kinkida ja mida Kardo soovitaks, või mida ta ise tahaks kingiks. Selgus, et Kardo käekell ei ole veelkindel ja ta hea meelega tahaks uut kvaliteetset kella. Ei no kerge värk!

Ega ma mingi kellaekspert pole, mu ainuke mõte oli, et ju siis peab see olema veekindel. Ka Kardo eelmise kella oli mina talle kinkinud, aga see oli mingi odavam, 40€ kell kuskilt kaubanduskeskuse kellaputkast, nagu nad seal on. Seekord tellisin Kardole kella kellamaailm.ee leheküljelt. Kahjuks seal ei olnud infot väljas, et millised on veekindlad, aga nad vastasid meilidele üsna kiiresti ja üheskoos nende tiimi abiga sain ma välja valitud selle kella (link). Ma läksin turvalise valiku teed ja valituks sai taaskord hõbedane kell. Tellimust tehes valisin, et kell tuleks koju kulleriga ja jäin ootama.

Eile tuligi ämm tuppa, et mulle olla mingi pakk. Rebisin selle siis kenasti Kardo silme all lahti, aga kohe kui ma taipasin, et see on kell, sain ma selle õigel ajal ikka ära peidetud ja Kardo ei näinudki õnneks mu paki sisu. Saatsin siis Kardo aeda tööd rügama ja Mariga mängima, sest kui kell kohal, võis ju üllatuse ära teha. Ega ma seda ette plaanida ei osanud, sest ma ei teadnud enne, et kaua see pakk saabub. Tuli väga ruttu!

DSC_2787

Ettevalmistusena tellisin Foodhunt’ist Mac BBQst meile õhtusöögi. See on minu poolt väga üllas tegu, sest seal on kõik toidud BBQ kastmega üle valatud ja ma päris ausalt üldse ei salli BBQ kastet. Erinevalt Kardost, kelle lemmikasjad siin ilmas on erinevad ribid ja justnimelt BBQ kaste. Valisin sealt mingi suure kombo erinevate lihadega, kanatiibu, friikaid ja salatit. Ise hakkasin koristama, panin küünlad põlema, valasin klaasidesse (alkovaba) veini ja katsin laua. Enda lõin ka kenasti üles – tegin näo pähe ja musi punaseks.

Kui Mari tuppa tuli, siis söötsin tema kõhu täis, siis viisin ta vanaema juurde ööbima, et meie saaksime Kardoga kenasti oma õhtusööki ja kvaliteetaega kahekesti nautida. Ma olin nii põnevil – nii lahe on selliseid üllatusi teha ja sebida.

Selleks ajaks, kui Kardo tuppa tuli, oligi kõik just kenasti valmis saanud ja ta oli niiiiii üllatunud. Muudkui ohkis ja mugistas naerda, et ta ei osanud seda teps mitte oodatagi. Esimese asjana lasin tal ta kingituse lahti teha – ka see meeldis talle  väga-väga!

dsc_2800-1072715

Kardo näitab, et vana kell on uue kõrval nagu tema väike ja mitte nii veekindel beebi.

DSC_2803

Uus uhke kell, mis tuleb kenasti parajaks teha ja siis saab seda ka kandma hakata 🙂

No ja siis ei olnud muud, kui hakkasime sööma ja ma panin põlema ka meie “pulmaküünla”. Päris pulmaküünla tegid Mari ja Lotte koostööna katki, aga noh, ega elu sellest seisma jää – otsustasime, et meie uueks pulmaküünlaks saab suur küünal, mille Risko ja Kristi mulle sünnaks kinkisid. On teine parajalt suur, saab iga aasta väheke põletada.

DSC_2795

DSC_2792

Kui söögid söödud, vaatasime koos veel mingit komöödiafilmi, kus mingi pereisa ja peovend kehad vahetavad (ikka kultuuriinimesed oleme 😀 ). Kell 12 vaatasime hirmuga, et appikene, kell on juba NII palju ja kebisime ruttu magama ära. Ja kuna me iga jumala päev nii vara ärkame, siis täna saime kargu alla alles kell 10.15. Arvestades, et kell 11 hakkas juba Mari lasteaiapidu, siis läks meil kohe jube kiireks, aga jõudsime igale poole õigeaegselt.

DSC_2817

DSC_2815

Ühesõnaga, meil oli jumala suva päeval tore pulmaastapäeva pidamine. Kohe mõnus on sellise väärt mehega abielus olla, sest ma olen kindel, et kui on olemas selline asi, nagu täiuslik match, siis seda me oleme. Jumal tänatud, et meie teed kunagi niimoodi kohtusid, sest just Kardo on mulle kinkinud maailma ilusaima kingituse – ideaalse pere ja ideaalse elu! Ja lisaks kannatab ta ära kõik mu suvalised solvumised, mistõttu leidsin ma, et aeg-ajalt tuleb ikka aina OOTAMISE asemel ohjad enda kätte võtta ja ise ära teha. Kui nii väärt mees on, siis ju võib 🙂

MNX-R-VChwHWzdP-dA5HK5nfgG1oAa7xpMmGmJSfV4

Millal teie oma mehi viimati üllatasite ja kuidas :)?

Loe ka neid postitusi!

27 Kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Andres 12. juuni 2016 at 07:14

  grammatiliselt õige on pulma-aastapäev!

  • Avatar
   Vasta Marie 12. juuni 2016 at 23:31

   Grammatiliselt õiged on nii pulmaaastapäev
   kui ka pulma-aastapäev. Sidekriips täidab siin
   rolli lugemise hõlbustajana ja pole teps mitte
   kohustuslik.

   • Avatar
    Vasta Ann 15. juuni 2016 at 12:44

    Aga tal on kaks a-d ju ainult. See on vale

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 15. juuni 2016 at 12:50

     Jaaaa, vale on! Saage üle nüüd 😀

 • Avatar
  Vasta Diana 11. juuni 2016 at 23:09

  Minu viimane suur üllatus mehele oli 4 päeva tagasi.
  Sünnitasin tema 30. juubeli varahommikul talle poja
  ?

  • Avatar
   Vasta K@tlin 11. juuni 2016 at 23:28

   Oh kui armas! Tõeliselt hea ajastus! ☺️

 • Avatar
  Vasta nk 11. juuni 2016 at 21:01

  üks a täht on ju puudu pulma- mitte
  pulmaastapäev

 • Avatar
  Vasta Keidi 11. juuni 2016 at 19:27

  MIS filmi ja kus kanalilt vaatasite ?

  • Avatar
   Vasta Sigrid 12. juuni 2016 at 15:22

   “The Change up” peaks see film olema 🙂

 • Avatar
  Vasta Maarja 11. juuni 2016 at 17:11

  Minu kallim läks hiljuti ilaeval tööl. 2 nädalat kodus ja
  kaks vaba. Esimest korda kui ta sinna läks, siis ma
  pakkisin talle salaja karbi täie erinevaid maiuseid
  kaasa( maiasmokk nagu ta on) ja kirjutasin luuletuse
  ning armastuskirja kaasa. 🙂 ta oli ikka meeldivat
  üllatunud. Kui ta peale 2te nädalat koju tuli, siis ooyas
  teda kodus tema lemmik kook “Kirju koer”, mille ma
  ise armastusega valmistasin 🙂

 • Avatar
  Vasta Sandra 11. juuni 2016 at 16:14

  Väga-väga vinge! Mina teen pulma-aastapäevaks
  buduaarisessiooni. Pildistamas käisin ära, nüüd ootan
  pilte ja pulma-aastapäeval annan kätte. ?

 • Avatar
  Vasta Lilli 11. juuni 2016 at 15:58

  Väga armas lugu! Tekitas endas ka heldimust ja nunnut tunnet 😀

 • Avatar
  Vasta J 11. juuni 2016 at 15:54

  Ma ei mäletagi millal oma meest reaalselt ûllatasin aga
  tubli olen tema silmis küll, muudkui kiidab ?
  Aga tema tegi mulle paar päeva tagasi ûllatuse. Nimelt
  tahtsin ma purkidest laternaid ôue teha. Küll mässasin
  nööridega ja viskasin nurka, et traadiga oleks parem.
  Kodust ma traati aga ei leidnud. Juu ta kuulis mu
  porisemist ja járgmine ôhtu tuli koju, käed seljataga.
  Arvasin et lilled- again! ? Aga hoopis suur rull traati ja
  ma olin kordades ônnelikum, kui lilli saades ?

 • Avatar
  Vasta Margareta van Torn 11. juuni 2016 at 15:51

  Kena kõik, aga miks sa igal pool
  kirjutad “pulmaastapäev”? Varasemates
  postitustes ka. See on
  “pulma-aastapäev”. Muidugi on sinu
  asi, kuidas kirjutad, juhin lihtsalt
  sinu kui ajakirjaniku tähelepanu
  õigekirjale 🙂

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 11. juuni 2016 at 15:52

   selle pärast kirjutasin, et ma ei teadnud 😀 minule, kui ajakirjanikule, see pikas perspektiivis ei loe, sest ajakirjas on meil keeletoimatja. Blogis pole, seega kasulik infto ikka, aitäh! 😀

  • Avatar
   Vasta meow 11. juuni 2016 at 18:50

   Tegeeelt.. On mõlemad variandid õiged.

   • Avatar
    Vasta Mkmm 11. juuni 2016 at 21:44

    Ei ole.

    • Avatar
     Vasta meow 11. juuni 2016 at 22:30

     Aaa, sorry, muidugi ei ole. Ma algul
     vaatasin, et Mallukas oli kirjutanud küll
     kolme a-ga, aga sidekriipsuta lihtsalt. Aga
     jah, kaks a-d on vähe 😀

     • Mallukas
      Mallukas 11. juuni 2016 at 22:31

      okei, see oli ilmselgelt näpukas 😀 ma SEDA ikka tean, et kolm on 😀

 • Avatar
  Vasta L 11. juuni 2016 at 14:23

  Eelmisele mehele tegin kogu aeg kingitusi ja üllatusi, raibe ei teinud kunagi midagi vastu 😀 küsis ainult, et noh, mis tahad,
  lähme ostame ära (aga pliis ära midagi kallist taha). Nii et edu mu tulevasele mehele, kes nüüd selle tümaka pärast ühtegi
  kinki ei saa 😀

 • Avatar
  Vasta Krista 11. juuni 2016 at 13:52

  Appii mul tuli pisar silma, nii ilus ja armas ☺☺ aga
  mul polegi meest, nii et üllatan parem oma lapsi vahel
  ?

 • Avatar
  Vasta r 11. juuni 2016 at 13:43

  Mina üllatan oma poiss-sõpra koguaeg, õnneks ei ole me kumbki materiaalsed inimesed- vahel teen talle tema lemmik õhtusööki
  ja kõrvale tema lemmik õunasiider, viin teda jäätist sööma, vahel kutsun ta kohtingule, kirjutan talle armsaid kirju mis ma talle
  kotti pistan ja mille ta siis tööl avastab, kui ta lõunat sööma hakkab, sellised väga pisiasjad. Nüüd on tal sünnipäev tulemas, ostan
  talle iga aasta mootorratta varustust- viimati kinkisin nahktagi kaitsmetega. Eks need ole ka kallid aga jõule me kumbki ei armasta
  seega kord aastas võin talle ju midagi kallimat ka osta. Mingeid lõhnu vms ei kingi talle, tean, et jääksid seisma.
  Seega minu üllatused pigem ongi väiksed ja ootamatutel päevadel, mitte nt valentinipäeval ainult. 🙂

 • Avatar
  Vasta Kelly 11. juuni 2016 at 13:26

  Uhhh niiii ägeeeee!!!!!! ??

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 11. juuni 2016 at 13:35

   Mõnikord tuleb tore naine ka olla 😀

 • Avatar
  Vasta Skorpaneiu 11. juuni 2016 at 13:25

  Kella kinkimine pidi tähendama, et
  hakkab tiksuma lahkuminekuaeg. See on
  see ebausk. 😀 Aga tegelikult kõike
  head ja ilusat Teile ja ikka
  pikkadeks aastateks. Olete imeilus
  paar. 🙂

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 11. juuni 2016 at 13:28

   No ma kinkisin talle kella 3 aastat tagasi ka, las siis tiksub 😀

 • Avatar
  Vasta Liisi 11. juuni 2016 at 13:20

  Nii tore oled!☺