Uncategorized

lapsevaba elu ja niisama pajatusi

28. juuni 2016

Mu ema helistas täna ja ütles, et võtab Mari tänaseks endale. Ega mul selle vastu midagi ei olnud, Marile meeldib vanaema juures käia. Peamiselt vist seetõttu, et mu väikevennal on seal igasuguseid lahedaid asju, mida näppida. Näiteks elektrilised trummid. Lisaks jookseb Riki seal temaga ringi ja tantsib ja hüppab ja käib õues mängimas ja üldse on seal vahelduse mõttes olla.

Mina ainult ei oska oma süllesadanud “vabadusega” miskit teha. Tegelikult eelmisel nädalal oli meil ka üks Marivaba päev, aga siis me oksendasime, seega ei olnud see kuigi lõõgastav passimine, vaid pigem piin ja vaevu elus püsimine. Kuna mul midagi targemat teha pähe ei tulnud, siis tegin töövärgid ära ja läksin Järve keskusesse, et tuua ära paar pakki ja osta endale magamistuppa mustapesukorv, seinakell ja prügikast. Lisaks oli mul tarvis koogitaldrikuid, sest suht imelik oli iga kord kooki praetaldrikutelt serveerida.

Humanast leidsin endale mõnusad rasedaretukad, aga seal järjekorras seistes juhtus imelik asi. Võtsin telefoni pihku, kui see äkki hullu panema hakkas. Ükski nupp ei töötanud, siis jälle tegi telefon igast asju, nagu ma vajutaks igale poole. Mul EI OLE hea telefoniõnn. Viimased kaks on Mari katki visanud, see otsustas lihtsalt saba anda. Esimene iPhone pidas vastu pool aastat, teine neli kuud ja kolmas nüüd kaks kuud? Kui sedagi. Ma vist peaks endale rahumeeli nuppudega Nokia ostma ja alla andma nutitelefonide suhtes, sest mina neid hoida ei oska.

Hemtexist kargasin ka läbi, sealt sain mõnnad uued kardinad. Kellele see pood tee peale jääb, siis soovitan läbi minna. Seal on paljudele asjadele 50% allahindlust.

Mul on õnnest puudu veel umbes 6 rätikut vannituppa. Kolm suurt ja kolm väikest. Mul on praegu ka rätikuid, aga need on nii karedad nagu liivapaber ja ei matchi üldse omavahel kokku. Paraku ei ole ma kuskil normaalse hinnaga rätikuid näinud. Kust saaks pehmeid ja ilusaid rätikuid? Anyone? Siis oleks vist kodu rindel natukeseks ajaks süda rahul. Kui me nüüd välja arvame selle, et ma tahaks enne sügist ikka magamistoa punaseks värvida. See TUNDUB selline niks-naks asi, aga mulle tundus see elutoa “väike remont” talvel ka niks-naks asi ja lõpuks oli see mega jamamine. Muidugi hea tulemusega, aga noh. Ma hetkel veel ei viitsi sellega tegeleda. Vaatame mõne aja pärast uuesti.

Aa. Selveris sattus mulle näppu kaal ja kuigi mul pole ammu kaalu olnud (peale selle, kui ma viimase sodiks peksin) siis ma mõtlesin, et äkki on ikka normaalsetel inimestel kodus kaalu vaja ja nõnda ma ta koju tõin. Selgus, et mul ikka mingit kaalu on hakanud juurde tulema. Meenutuseks siis, et jaanuaris olin pmst 69 kilo, kuu tagasi veel 61 ja nüüd 64. Ma ütlen ausalt, et mul ei saaks rohkem suva olla sellest juurde võtmisest, sest noh. Ma olen rase ja mingi hetk pidi see kaalutõus tulema ka. Arvestades mu kohutavaid söömisharjumusi.

Või noh.. Kui kohutav on iga päev toituda hernestest ja kommidest, kes seda teab.

Kui ma siin juba niisama lobisen, siis ma hiljaaegu ütlesin, et ma läheksin Õllesummerile ainult siis, kui keegi mulle peale maksaks. Nagu öeldakse  – sina muudkui soovi ja universum annab. Nõnda nüüd juhtuski, et 6dal näete mind koos Triinu Liisiga Õllesummeri Saku Lätte suvelava juures alkoholivabasid kokteile meisterdamas. Kes siis õllekale minna plaanib, astuge läbi ja öelge tsau! Ahjaa, kokteilid peame me ise välja mõtlema, seega kui kellelgi on ideid kohvikokteiliks või mahedaks veega kokteiliks, siis ootan teie lahedaid mõtteid.

Järgmisel päeval, 7dal, kutsuti mind aga Solarise Madmoiselle terrassi avapeole burgerit meisterdama. Sinna tuleb kokku umbes 3 tuntud inimest, kes koos kohalike kokkade abiga igaüks ühe burgeri teevad. Külaliste lemmik läheb ka sinna menüüsse, seega ma tahaks ikka mingi eriti ägeda burksi valmis meisterdada. Kas see peaks olema taimne? Mis arvate? On kellelegi ideid?

Ühesõnaga, ma tahtsin öelda, et ma nüüd naudin oma lapsevaba elu edasi ja hakkan bataadist süüa tegema, aga siis mulle meenus, et mul on üks laps sees ja tegelikult ei ole siin mingit lapsevaba elu nautimist. Üldse tegelikult on mul juba praeguseks Mariigatsus tegelikult peal, kui ma mõtlen ta nunnudele väikestele kõrvadele ja tema armsale “geagaegale”. Aga siis meenub mulle see peks, mis ma saan, kui teda milleski keelan ja siis ma mõtlen, et ah, las olla vahelduseks küla peal kah!

dsc_2580-1-6639673

Loe ka neid postitusi!

40 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Pirks 1. juuli 2016 at 00:29

    Ma mõtlesin, et ma siis vb ostaks kohe juba 4 rätti.
    Ühesugust. Vähemalt väikseid, seat kui teid on neli, on
    kõigil ikkagi ühesugune

  • Avatar
    Vasta Malle 28. juuni 2016 at 23:15

    Kas sa hoiad magamistoas mustapesukorvi?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. juuni 2016 at 08:26

      No enne ei hoidnud, tulemuseks must pesu igal pool magamistoas 😀

  • Avatar
    Vasta grets 28. juuni 2016 at 23:02

    Kuule, tee kikerhernestest kotlett, pane salatit,
    tomatit, cheddarit, kastet vahele. Leivaga. Mmmm…
    ?

  • Avatar
    Vasta Mariliis 28. juuni 2016 at 22:38

    Kõige mõnusamad, pehmemad ja paremini
    imavad rätikud on bambusest. Natuke
    kallimad kui tavalised froteerätikud,
    aga see-eest vahe on märgatav. Ma
    ükskord paar tükki prooviks ostsin ja
    sealt enam tagasiteed ei olnud. 🙂
    Leiab neid e-Tekstiilist
    http://e-tekstiil.ee/bambusratikud ,
    saab ka kohapeale ostma minna.
    Välimus on ka minu arvates täiesti
    okei ning värvivalikut peaks
    piisavalt olema. Ainult pesta neid
    üle 40 kraadi ei tasu, sest pärast
    seda pole nad enam nii pehmed.

  • Avatar
    Vasta Kristel 28. juuni 2016 at 22:22

    Mina soovitan ka kuivatit! Pestes palju
    loputusvahendit (kasvöi ilma löhnata kui
    siukest olemas on :D) ja kuivatisse peale pesu!
    Pinnisin ykskord ämmalt tema 3 suurt
    tumeroosat vannilina mis tundusid nagu
    liivapaberid kuna mul oli seeaeg roosa hullus
    ja nyyd kuivatiga on ylimalt pehmed 🙂
    Mis lapsekellegiteisejuurde puutub siis meil
    on ka önneks nii head vanavanemad, et
    tulevad vahest täitsa ise kysima vanemat
    poissi (kohe 3. aastane) enda juurde, et
    jöuaksin natuke rohkem (täna)kahe kuusele
    beebile ennast pyhendada 🙂 sellejaoks
    vanavanemad ju ongi 😀

  • Avatar
    Vasta grets 28. juuni 2016 at 20:20

    Taimne burks jaaaaaaaaa !!! 🙂

  • Avatar
    Vasta Mann 28. juuni 2016 at 20:10

    http://www.taimetoit.ee/2015/04/pisikesed-
    baklazaaniburgerid.html?m=1
    Mina leidsin Sandra tehtud imehea taimse
    burgeri 🙂

  • Avatar
    Vasta Tanel 28. juuni 2016 at 20:03

    osta abakhanist rätikuid kiloga 🙂

  • Avatar
    Vasta Andra 28. juuni 2016 at 20:01

    Mina ostan jyskist beaver lux ja olen rahul.
    Samas eelmine pesumasin jãttis rãtikuid
    pehmemaks,kui uus masin. Õnneks uuel
    masinal kuivati aitab hãdast vãlja?

  • Avatar
    Vasta M 28. juuni 2016 at 19:49

    Appi see on nii ulme ikka kuidas sa koguaeg Marist eemal oled, hiljuti markasin sinu mingit vana postitust kus sa raakisid
    palju sa Mari Aja jooksul reuisidel oled kainud lapseta :O no tore kui laps lepib niimoodi ootamatute “vanaema juurde
    sauna magamistega” Ja selle kui vanemad nadalaks puhkama lähevad Aga milleks? Ta on ju nii väike veel 🙁 saaks aru kui
    korra esimestel eluaastatel väike reis mehega kahekesti Aga no pidevalt ei ole ju normaalne, lapsest kuidagi kahju, Ja nii
    väikselt sõime ka..ma tegelikult ei taha Sind kuidagi otseselt solvata, lihtsalt arvamust avaldada. Keegi minu
    tutvusringkonnast ei ole lihtsalt selline, et käivad kahekesti aina reisidel Ja laps nii tihti ööseks kuskil hoiul jms

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. juuni 2016 at 20:07

      Minu jaoks on ulme, et kolm reisi pmst kolme aasta jooksul kellelegi “ulme” on. Mari lepib jah nii “sauna minekuga” kui ka minu ema juurde minekuga, sest ta on terve elu ka nendega aega veetnud. Minu meelest on täitsa okei, kui laps nt kord nädalas oma vanavanematega ka aega veedab. Nagu öeldud, lapse jaoks ei ole nad “võõrad inimesed” vaid osa tema perekonnast.

      Vaata, iga perekond on erinev. Sõim on osutunud Mari arengule ainult väga positiivseks elu osaks, see kambavaim on teda tohutult arendanud ja mul on selle üle ainult hea meel. Usu mind, ma ei viiks Mari aeda, kui ta seda ei tahaks. Kui ta näiteks nutaks lasteaia ukse taga või kui see talle kuidagi halvasti mõjuks. Marile meeldib seal aga väga, seega ma ei näe põhjust, miks ta seal käia ei võiks ega lausa peaks.

      Iga perekond on erinev. Iga perekonna käitumine ja harjumused ja kasvatusmeetodid on erinevad. Osad käivad lastega reisimas, teised teinekord ka ilma lasteta, minu meelest on see konkreetselt ikka iga pere enda asi, kuidas nad otsustavad (kui muidugi last üksi kuskile keldrisse ei jäeta). Sinu arvamus ei solvagi mind, sest ka tutvusringkonnad on erinevad. Ma ei tea, mida sina pead “aina reisimiseks”, keskmiselt kord aastas on minu meelest pigem vähem, kui ulmeliselt palju, ja siinkohal peame me arvestama seda, et mulle isegi ei meeldi eriti reisida 😀

      Loodan, et said nüüd ehk paremini aru, kuigi ma ei saa aru, kust see reisi teema sind painama hakkas, sest mul pole plaanis kuskile reisile minna ilma lapseta lähima aasta jooksul, nii et ole üsna mureta 🙂

      • Avatar
        Vasta Sirli 28. juuni 2016 at 20:40

        Minumeelest on see väga positiivne, et laps ka
        vanavanematega aega veedab. Seda enam et ta
        on pisikest peale sellega harjunud. Nii mina ja mu
        mu mees olime mõlemad vãiksena palju
        vanaema-vanaisa juures ja mõlemal on sellest
        ajast head mälestused ja hoiame vanakesi vãga.
        Kahjuks minu vanaema enam pole aga lapsepõlv
        temaga – ainult super! Ja kindlasti ei tähenda see
        seda et ema-isa meist ei hoolinud või et nendega
        koos aega ei veetnud.

        Tutvusringkonnad on tõesti erinevad 🙂

    • Avatar
      Vasta E 28. juuni 2016 at 20:32

      See peab nali olema? ?

    • Avatar
      Vasta Jaana 29. juuni 2016 at 08:43

      Minu arust on ulme nii imelik olla?

  • Avatar
    Vasta k 28. juuni 2016 at 18:42

    H&M home tellisin ma oma rätikud. Tavalised mingid helehallid, aga kui ma muidu olen kõik karedaks pesnud, siis need on ikka
    pehmed. mingi 9 euri maksis üks äkki.
    Ja tee ikka taimne burger jaa, sest seda on tõesti raske leida. Veel parem oleks muidugi veganburger, sest hetkel ma ainult kahte
    kohta teangi, kust seda saab.

  • Avatar
    Vasta Kerttu 28. juuni 2016 at 18:30

    Minu lemmik suvine koks on:

    Värska
    Värske kurk
    Laimi mahl
    Piparmündi lehti
    Törts mustsõstra siirupit
    Jää

    Koguseid ei tea öelda teen tunde järgi 😉

  • Avatar
    Vasta Leevi 28. juuni 2016 at 18:30

    Taimne burks jaa!!

  • Avatar
    Vasta K 28. juuni 2016 at 18:23

    Minu arvates on väga pehmed ja hea hinnaga
    saunalinad Jyskis, ilusad värvitoonid ka. Ja
    kuivatis kasutan ma pesukuivatus lappe, mis
    teevad saunalinad ja muu pesu eriti pehmeks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. juuni 2016 at 18:24

      Mis on pesukuivatuslapp? Pole kuulnudki 😀

      • Avatar
        Vasta K 29. juuni 2016 at 07:09

        Nimi on neil Dryer Sheet ja müüakse neid Usas. Mul ämm saadab sealt. Iga kord kuivatuse ajal panna masinasse üks sheet ja
        teeb pesu pehmeks, kergesti triigitavaks ja võtab ära staatilisuse. Lisaks annab hea lõhna.

  • Avatar
    Vasta A. 28. juuni 2016 at 18:19

    TAIMNE BURKS ALL THE WAY!!! Lihaga burkse saab iga nurga pealt. Veganid peavad aga nuputama ja mõtlema, kust burksi
    saada. Löö need lihasööjad pahviks selle taimse burksiga 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. juuni 2016 at 18:22

      Hea mõte :D!

  • Avatar
    Vasta Kristi 28. juuni 2016 at 18:18

    Need rätikud, mida Sa otsid on
    Stockmannis 🙂 nende oma kaubamärk,
    kas oli äkki Casa Stockmann või Villa
    Stockmann. Mina ei ole nii pehmeid
    rätikuid mujal näinud.(Mitte, et ma
    neid igalpool näpiks, eksole)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. juuni 2016 at 18:22

      Maksavad raudselt hingehinda eks 😀

      • Avatar
        Vasta Kati 28. juuni 2016 at 18:23

        Kvaliteet maksab 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 28. juuni 2016 at 18:25

          Kui palju ta maksab siis *loen läbi sõrmede* 😀

          • Avatar
            Mii 7. juuli 2016 at 13:13

            Minu meelest on ka Stockmanni rätikud kõige pehmemad aga neid tasub osta sooduspakkumiste ajal 😉
            Käterätikuid olen saanud u 4-5 euroga ja väikseid näorätikuid paari euroga.
            Pesta tasub u 40 kraadiga, siis jäävad pehmeks.

  • Avatar
    Vasta Kati 28. juuni 2016 at 18:17

    http://www.e-tekstiil.ee/bambusratik-elevandiluu
    Väga pehmed ja mõnusad rätikud.

    • Avatar
      Vasta aka 28. juuni 2016 at 20:57

      Mina ostsin kaa need ja tõesti pehmed…ja jäãvad
      pehmeks ka peale mitmeid pesemisi ?

  • Avatar
    Vasta Nana 28. juuni 2016 at 18:11

    Muidugi taimne burger! 🙂 Pliis.

  • Avatar
    Vasta Merit 28. juuni 2016 at 18:09

    Megamõnusaid ja hea hinnaga rätikuid saab Wendrest, alles eile ostsin kaks suurt saunalina 6€ eest ja tavamõõdus saunalinad
    olid seal 3,90€. Ma ise käisin Pärnus, aga Tallinnas ka nende esinduskauplus: http://www.wendre.ee/kontaktid/

  • Avatar
    Vasta Vaiks 28. juuni 2016 at 18:06

    Feng shui järgi ei sobib punane värv magamis
    tuppa,sest siis ei uinu inimesed nii hästi. Peale selle
    pidi punane värv ruumis tegitama ärituvus seisundid.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. juuni 2016 at 18:15

      Ei huvita, mul on kahes kodus olnud punane magamistuba ja ärritunud ma polnud ja magada sain 😀 Mulle meeldib punane!

      • Avatar
        Vasta G 28. juuni 2016 at 21:27

        Mul oli punane tapeet magamistoas
        päris mitu aastat ning harjusin kuidagi
        ära. Vahepeal elasin ajutiselt väga
        mōnusas ja heledas magamistoas ning
        kui koju tagasi tulin, kiskusin
        ülejärgmisel hommikul tapeedi maha-nii
        ängistav oli! Aga ootan huviga, millise
        lahenduse Teie pere punasel kujul
        magamistuppa leiutab!

  • Avatar
    Vasta Maria 28. juuni 2016 at 17:55

    Ma oleks õnnelik kui mul oleks nii tihti lapsevabasid päevi :D. Aga mul on neid kaks ja kes see siis neid
    koos ikka tihti väga tahaks… 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. juuni 2016 at 17:55

      No päris beebit ma jah Mariga emale kaasa anda ei saaks, aga suuremaid, miks mitte :)?

  • Avatar
    Vasta Karin 28. juuni 2016 at 17:52

    karedate rätikute vastu aitab minul ainult kuivati 😛 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. juuni 2016 at 17:54

      Ma proovisin, aga no nad on ikkagi oma aja ära elanud ja kuivati neid matchima ka ei pane 😀

    • Avatar
      Vasta Siiri 28. juuni 2016 at 20:41

      pane õue kuivama, imepehmed