AVALDAN ARVAMUST

mina ja teised blogid #1

5. juuli 2016

Ei ole saladus, et ma loen tohutul hulgal blogisid. Esiteks neid, mis mul blogrollis on, siis neid, mis Facebookis ette kargavad, aeg-ajalt ka bloglovinist ja blog.tr.ee’st. Tundub, nagu ma muud ei teeks, kui loen blogisid, aga tegelikult loen ma esiteks jube kiiresti, teiseks ei ole ma kunagi suuremat asi kommenteerija olnud. Seega loen ruttu läbi ja tegelen muude asjadega edasi. Mõndasid postitusi ei viitsi lugedagi, loen üle rea ära ja vsjo.

Üldse liigituvad blogid minu jaoks erinevatesse kategooriatesse. Need, kelle blogi ma loen, sest ma tean neid. Need, kelle blogi ma loen, sest nad kirjutavad jube hästi. Need, kelle blogi annab mulle mingil määral mingit vajalikku infot ja siis need, kelle blogi ma loen, sest nad tunduvad mulle huvitavad persoonid. On ka neid blogisid, mis ei liigitu ühtegi eelnimetatud gruppi, aga nad lihtsalt postitavad nii tihti, et tekib kuidagi harjumus lugeda. Neid blogisid, mis mind närvi ajavad, ma ei loegi. Ei oskaks isegi ühtegi hoobilt nimetada. Aga no lähme siis nimekirja kallale, alustades sellest, kes üldse selle blogilahkamisega algust tegi:

Marimell (link) –  Ma üritan siin praegu välja mõelda, et kas ma loeks ta blogi, kui ma teda ei tea. Vist ikka loeks, sest ta kirjutab teinekord huvitavatel teemadel ja mis minu jaoks oluline, piisavalt tihti. Kui inimene harva kirjutab, siis ma unustan ta blogi ära ja ma ei mäleta enam üldse eelmiseid postitusi, mistõttu ei ela ka enam nn kaasa. Kuna ma tean teda päriselt kah, siis ta tõesti on oma blogis tema ise. Mitte, et see halb oleks, aga aeg on mulle õpetanud, et natukene tasub ennast siiski tagasi hoida ja iga kord ei pea seda “oma õigust” taga ajama, mida Leen teinekord tegema kipub. Muidugi ma ei saa seda ette heita, sest ma ise olen sarnaseid asju ka teinud ja raudselt teen veel, aga tema puhul mulle ka tundub mõnikord, et ta mõtleb kodus, et vot see on hea intrigeeriv teema, ma kirjutan sellest. Mitte otseselt selle pärast, et need klikid miljoneid sisse tooks, aga minu meelest Leenule natukene meeldib taielda ja vaielda. Jällegi, ise avastan ka ennast tihti taidlemast ja vaidlemast, seega ei ole mingi etteheide vaid lihtsalt tähelepanek.

Mõnikord kui ma Leenu blogi loen, siis mulle tundub, et ta kuidagi möliseb minuga või ründab mind. Mitte isikuliselt MIND, aga nagu lugejat. Et kirjutatud on juba selle tooni ja mõttega, et mul nagunii suva, mis te ütlete ja üldse käige kõik persse, mul on jumala poogen. Samas mõnikord on ta selline ka päris elus, seega ei ole see nii väga uus mulle 😀 Täpselt selline inimene ja blogi, et kas meeldib või ei meeldi üldse.

Manjana (link) – Ma ei suuda meenutada, et kuidas ma üldse ta blogini kunagi sattusin. Ma teadsin, et ta on mingi “Daki sõbranna”? On? Vist on? Ühesõnaga mulle meeldib teinekord lugeda täiskasvanud naise tarku mõtteid ja vaatenurka elule. Me oleme isiksuselt hästi erinevad, aga ta on mulle alati tundunud sellise naisena, kellega oleks eriti mõnus veini juua ja elu üle arutada. Ehk asjadest, millest ma võib-olla teiste sõpradega nii väga arutama hakanud poleks. Üldse on tema blogi minu meelest mõnus lugemine. Ta on kuidagi hoopis teistsugune, kui teised blogijad.

Henry blogi (link) – Henry on selline ladna vend. Ma isegi pikka aega ei saanud aru, et tal üldse mingi oma blogi ka on, sest mulle sattusid alati silma alla just tema Delfi postitused, aga lõpuks viisin otsad kokku, et tal on miskit oma pesa ikka ka. Kõik ütlevad, et neid häirib see “loe edasi” koht, aga mul ei saaks sellest rohkem suva olla. Asi mul siis see üks klõps teha. Ühesõnaga – Henry on päriselus samasugune. Hästi vabameelne, naljakas, sõbralik ja vastutulelik, sama mulje jätab ta enda blogis ka. Ma ei hakka isegi välja tooma seda osa, et ta ei viitsi kunagi olla osake “intriigist”, sest kammoon, ta on ju mees! Mehed ei viitsigi! Ja ma ei imesta, et ta naistele peale läheb. Millisel naisel ei hakkaks püksid natukene alla kukkuma, kui ta näeb meest, kes armastab oma lapsi ja tegeleb nendega 110%? Võib-olla lastetutele see osa mehest ei ole oluline, aga lapsevanemana ütlen ma, et seda on nii lahe näha! Mitte, et mul oleks püksid ära kukkunud ja üritaks siin salamahti Henryt võrgutada, aga no kuna nii palju on igasuguseid jutte meestest, kes lähevad ära, ei aita naist, “kardavad” nutvaid beebisid jne, siis sellist tõelist isast on kohe lust vaadata ja lugeda. Jätka samas vaimus, Henry!

Eveliis (link) – Eveliisiga oleme me ka samamoodi ikka sõbranjed mujalt kui blogimaailmast. Nimelt on meie Idad ja Marid 2013 aasta oktoobribeebid ja tema on üks paarist emast, kellega ma siiani suhtlema jäänud olen, mille üle on mul hea meel. Inimesena meeldib mulle Eveliis hirmsasti. Eriti lemmik on mul teda natukene tema mugavustsoonist välja torkida ja rääkida talle igasugu “labasusi” mille peale tema muudkui uih ja aih kiljatab ja siis vaikselt kaasa rääkima hakkab, ise siivsalt pobisedes, et inimesed ei tohiks teineteisega sellist infot jagada. Isegi mitte sõbrannad! Aga no see on tema kui inimene, pealegi mulle tundub, et mida aeg edasi, seda vähem see daamike ohib ja ähib, vaid on selline eriti ladna inimene. Blogi juurde minnes – mulle meeldib. Välja arvatud “mida teha Lillerhammeris/oslos” postitused, sest noh, kui ma sinna ka kunagi läheks, siis arvatavasti temaga koos ja sellisel juhul näidaku ta mulle ise, mida näidata tahab. Muidu kirjutab ta hästi, läheb lugejate provokatsiooniga mõnusalt kaasa ja lahmab ka igasuguste lollustega kaasa minna, mille ma igati heaks kiidan, sest muidu olin mina see ainuke blogimaailma loll 😀 Nüüd saame koos lollakad olla, oma 2013 aasta oktoobribeebidega.

Aili (link) – Aili blogiga on mul sellised lood, et tema blogi loen ma ka juba jupp aega. Ma pean tunnistama, et vahepeal on see minu maitsele natukene üksluiselt kirjutatud, aga see on ainult selle pärast, et Aili nii hirmsasti pablab selle üle, mida teised arvavad ja mõtlevad! Minu meelest täitsa tarbetu, sest Aili oskab hästi kirjutada, tal on väga huvitav maailmavaade, tore mees, armas laps ja väga palju erinevaid oskusi, mis on kadestamisväärne. Ometi loen ma pahatihti kas siis ridade vahelt või otse välja ebakindlust ja liigset enesekriitikat. Mul on seda paha lugeda, sest kuigi ma teda ise ei tea, siis ta on jätnud mulle väga toreda naise mulje, kes laseb iseendal ennast natukene bringida down. Iga kord, kui ma jälle loen seda, et “ah, keda ikka huvitab see minu jutt”, siis ma tunnen ennast natukene nagu solvatuna, sest halloo, mind huvitab! Muidu ma ju ei loeks! Miks kohtled mind (ja oma teisi lugejaid) kui väärtusetut sitta :D?! Me käime, me loeme, meid huvitab, meile meeldib! Armasta ennast natukene rohkem, it feels good!

Berit (link) – Mina ei saa aru, miks Marileenu blogis (ja kommentaariumis) ta nii palju negatiivset kriitikat sai? Ma olen Beriti blogist nii palju head infot saanud, mida ma ise iialgi ei viitsiks koguda ja mõelda. Tore ju, kui keegi on sinu eest kogu mõtlemise vaeva ära teinud ja teistegagi jagada viitsib. Näiteks ostsin mina Marile (ja uuele beebile) tema soovitatud inhalaatori ja tõesti see on imeline, vaikne ja ülihea. Ise polnud ma sellisest enne midagi kuulnud, ega poleks taibanud osta. Ma ei saa aru, mida inimesed vinguvad tema kallal üldse? Et tüütu on või? Ma ei tea, võib-olla ma lihtsalt ei ole nendest gruppides, kus ta pahaaimamatuid inimesi ööd-päevad läbi oma blogilingiga pommitab, aga minu jaoks on ta blogi küll ehe näide kasulikust blogist, mida võiks lugeda iga lapseootel või väikse beebiga naine. Igavat ei ole seal midagi. Või noh, kui sa lähed sinna ootustega saada intrigeerivat infot ja mahlaseid seiku eraelust, siis neid jah ei ole, aga igati harivaid ja mõnusaid postitusi on jalaga segada.

Lilli (link) – Mulle Lilli blogi meeldib väga. Räägib ausalt ja avameelselt, ilma päris rõvedustesse langemata. Mind rõvedused ei häiri, aga osadele paistab see väga vastumeelne olevat, seega lihtsalt mainin, et kui kellelgi on isu titeblogi lugeda, siis see on üks vähestest, mis mulle meeldib. Ma lihtsalt mingi aeg ei viitsinud üldse rasedusblogisid lugeda, sest noh, ma ei olnud ju ise rasegi. Kui rasedaks jäin, siis lugesin natikene Lipsukese oma üle ja rohkem jälle ei viitsinud. Ma ju olen rase olnud, been there, done that. Aga Lilli blogi hakkas nagu meeldima. Kirjutada ta oskab ja üldse inimesena tundub ka selline mõnus. Ma ei ole teda küll päriselus näinud, aga nii palju kui suhelnud oleme, siis on ta mulle mokkamööda inimesena tundunud.

***

Appi, ma olen alles seitsme blogi kohta arvamuse ära kirjutanud, aga see võttis mul oodatust palju kauem ja nii ongi, et pean seda postitust mõni teinekord jätkama, sest Mari ärkas alles nüüd lõunaunest ja tahab hakata sööma ja issile kaarti meisterdama (hehe, alatu vale minu poolt, sest ma ei usu, et tal õrna aimugi on, et ta lihasel isal sünna on, aga kuna ma olen suur ja tugev, siis kaarti me tegema hakkame, võtku mind või vanapagan!).

Kommentaaridesse võite jätta oma arvamuse – kas meie vaated blogidele kattuvad? Eks arvamusi on muidugi erinevaid ja kindlasti mõjutab minu arvamust ka isiklik kogemus mõndade inimestega, seda ei saa salata. Aga no ikka võime ju arutada. Lisaks ootan kommentaariumisse linki blogidest, mille kohta võiksin veel arvamust avaldada. Uskuge mind, ma raudselt olen neid kunagi vähemalt lugenud. Ma olen ju blogihull!

dsc_4126-4709830

Ja kuna mul paremat pilti pole, et seda juttu siin kokku võtta, siis leppige fotoga minust, minu parimast sõbrast ja Kadist.

Loe ka neid postitusi!

53 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Birx 11. juuli 2016 at 17:53

    Manjana blogi on jätnud minule kõike muud kui positiivse mulje. Ma olen sinna blogisse juhtunud täiesti juhuslikult kas kellegi
    teise blogi kaudu ja siis sedais vahepeal mõned postitused lugenud ja ma ei tea kas see on juhuslikult olnud nii, aga no
    absoluutselt iga kord on mingi postitus tal mis mind nii kettasse ajab 😀 Ja loomulikult ma seda ei loe selle pärast ka, aga tuli
    tahtmine kommenteerida, sest sa ütlesid, et täiskasvanud naise targad mõtted 😀 Oh issand. Mul on temast jäänud selline
    mulje, et ta arvab, et ta on kõigist teistest erinev ja eriline, ükskord kunagi kirjutas kuidas pikad juuksed on nii nõmedad ja
    kuidas kõik naised tahavad neid, aga tegelikult on tema oma poisipeaga hoopis eriline ja naiselik, sest ta kõrvarõngad paistavad
    ju palju paremini välja 😀 Lisaks kuidas ta eranditult kõiki naisjuhte vihkab, sest kaks tükki pritsisid ta täis. Ja üldse mingid
    täielikke jaburusi on kirjutanud. Ma tean jumala hästi sellist sorti inimesi, ma olen päris elus ka taolistega kokku puutunud ja no
    täpselt selline isiksus, kes arvab, et ta on oma välimusega nii teistsugune, erinev ja eriline ja kõiki teisi tibisid ning tavalisi naisi
    teeb maha, sest ta erineb massist, aga tegelt ei erine 😀 Tuli vist suht segane seletus, aga jah, selline veel üleolevam kõigist ja
    kõigest.

    • Avatar
      Vasta väga väga naine 13. juuli 2016 at 20:00

      Kolmandat päeva kummitab, eks ma ütlen siis välja: Manjana ei püüa “keegi näida”, eriline või ebaeriline, ta on kes ta on – ka
      kirjalikult. Üldse, kas tead, paljud inimesed ei ürita keegid näida – nad lihtsalt on? Nagu – keegi näida on keeruline, miks pagan
      sellega vaeva näha?! Mis meeldib, mis ei meeldi, muide, ei peagi alati targalt põhjendatud olema, meeldib siis meeldib, ei meeldi, ei
      meeldi.
      Jah, targa inimese juttu on meeldivam lugeda kui lolli, aga naturaalsus, ehedus on paljudele lugejatele kõige olulisem =)

  • Avatar
    Vasta väga väga naine 9. juuli 2016 at 23:40

    http://kevadtulebikkagi.blogspot.com.ee/
    Sellest võiksid midagi arvata, ma ise ei suuda sõnadesse panna.

  • Avatar
    Vasta A. 7. juuli 2016 at 13:48

    Marileen on mu jaoks küll üks suur
    küsimärk. Ei mõista, milles see ta
    fenomen siis kah peitub. Täiesti igav
    blogija on. Mulle kui lugejale olete
    te nii erinevast puust. Sinu puhul
    meeldib mulle enamasti kõik, kõik
    mida sa teed, kuidas teed jne. Lisaks
    tundud sa olema palju avatum uutele
    vaadetele ja mõttemustritele. Su
    iseloom ja olemus jms kumab blogist
    kenasti läbi ja kutsub tagasi lugema.
    Ja kui sa ütled, er ML ongi selline
    nagu ta blogis paistab, siis sry, ma
    ei kujuta küll ette, mida ühist teil
    päriselus olla saab või mis teid
    sõbrannadena hoiab. Loomulikult see
    polegi minu asi, lihtsalt veider.
    Niipalju kui teda lugenud olen,
    tundub ML mulle üks õhku täis
    wannabe olevat. Et kuna siirust ja
    ehedust ja sära pole nii palju antud,
    siis äkki saab kuidagi ülbitsedes oma
    asja ajada. Nagu näha, siis saabki.
    Palju õnne 😀

  • Avatar
    Vasta Viktor 6. juuli 2016 at 20:21

    Loen sinu blogi. Sorav ja mahlakas keelekasutus, kergelt humoorikas, aga natuke ka terav, Lauseehitus nauditav – tekst koosneb
    palju enamast, kui ainult lihtlaused ning kulunud omadussõnad. Teemad, mis paljude hinge kraabivad. Tore on see, et
    lapseootusjutt ei kaalu üles teisi teemasid. Ja kui aus olla, siis loen rõõmuga ka raseduse teemal postitusi – need ei ole lääged ja
    idealistlikud, vaid enamasti lõbusas võtmes. Sa ei reklaami suvalisi tüütuid asju lihtsalt reklaamimise pärast. Teksti sisse pikitud
    fotod ei ole kramplik püüe klišeeliku ilu poole. Kogu teie perekond, k.a. loomad ja vaip, on kütkestavalt kodune ehk omaseks
    saanud. NB! Väga oluline – tekst on suur.
    Powerlifting Barbie blogi vaatan ka. Isiksused köidavad. Seda kõige positiivsemas mõttes.
    Teisi blogisid ei viitsi lugeda. Häirivad erinevad asjad.

  • Avatar
    Vasta Leevi 6. juuli 2016 at 14:03

    https://littleleevi.wordpress.com/2016/07/05/teistest-blogidest/ Tundus nii põnev teema, et sain ka üle pika aja ühe postituse
    tehtud!

  • Avatar
    Vasta Eveliis 6. juuli 2016 at 10:09

    Naersin. Kõva häälega. Imelik, et mul “nii labane sõbranna”, kes mind traumeerib oma lugudega, on:D Marek muidugi arvas, et
    peabki olema selline “teistsugune” sõbranna ka, muidu mul olla “ora pe***s” kogu aeg…

  • Avatar
    Vasta k 6. juuli 2016 at 09:38

    Mul Marimelli blogiga samad tunded, et ta nagu
    möliseb minu kui lugejaga. Natuke kipub õpetama ka:)

  • Avatar
    Vasta Maili 6. juuli 2016 at 03:15

    Mulle näiteks ei meeldi väga pikad arutelud,
    ning ilma piltideta postitused/blogid. Loen ka
    väga paljusid blogisid ja kui satun postituse
    peale mis on hästi pikk ja täis mingit arutelu,
    siis ma ei loe seda enam edasi. Pole
    blogimisega veel nii sina peal, aga proovin/
    üritan 🙂
    lifeinlanddownunder.wordpress.com

  • Avatar
    Vasta Liis 6. juuli 2016 at 00:07

    Olen ka nõus Marimelli blogi arvamusega. Kohati otsib ta kohe intriige ja “tahab raha teenida” .
    Life of Liisa blogist ei ole keegi kuskil juttu teinud aga olen aru saanud, et ega ta ka just kõige madalama lugejate arvuga ei ole,
    ootaks kohe selle kohta arvamust 🙂

  • Avatar
    Vasta Eleri 5. juuli 2016 at 21:50

    Rabarberibulvar.com oled lugenud? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. juuli 2016 at 22:36

      Üritasin, aga jube pläss mu jaoks. Kui ma praegu õigesti mäletan, siis ta kirjutab raamatutest eks? Mulle meeldib neid ise lugeda, teiste arvustused väga ei paelu.

      • Avatar
        Vasta Eveliis 6. juuli 2016 at 10:10

        Kohe kirjutan “Kuritöö ja karistusest” ekstra pühendusega sulle

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 6. juuli 2016 at 10:30

          palun eiiii, ma olen liiga mats nende postide jaoks 😀

          • Avatar
            Eveliis 6. juuli 2016 at 11:08

            Siis tulebki sind harima hakata, ehk saab sust siis ka inimese:D

  • Avatar
    Vasta Tort 5. juuli 2016 at 21:45

    Mõned blogid, mida loen, ja mida võiksid kommenteerida:
    fitloora (mu lemmik vist)
    Miiu
    Mesiliis
    Miss Liina
    Genefic

    • Avatar
      Vasta Tort 5. juuli 2016 at 21:47

      Kogemata juba saatis ära… Aga ega palju selliseid rohkem polegi, kelle iga postitust loen (kuigi feedis üle 40 blogi :$).
      Nende seas ka: sina, Marimell (ei meeldi, aga loen), Britt, Marina (meeldib väga) jms.. 🙂

  • Avatar
    Vasta riina 5. juuli 2016 at 21:38

    Ma olen ka marimelli blogi arvamusega nõus.
    Kohati väga üleolev, ründav ja klikke sooviv.
    Arvasin, et asi minus, aga ju ma pole ikkagist
    ainuke.
    Nüüd nö boikoteerin 😀 (endal kergem olla,
    loen ikka siiramaid ja helgemaid blogisid)

    🙂

  • Avatar
    Vasta Kersti 5. juuli 2016 at 21:34

    Kas sa oled lugema sattunud nullkulu.ee blogi, kui
    võid sellest paar rida mainida☺

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. juuli 2016 at 21:39

      Jaa olen, jätan meelde soovituse 🙂

  • Avatar
    Vasta Maria 5. juuli 2016 at 21:15

    Miks keegi nihilistist arvamust ei avalda 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. juuli 2016 at 21:18

      See pole ju ühe inimese oma 🙂

  • Avatar
    Vasta allukas 5. juuli 2016 at 19:19

    Mis teil nüüd järsku Britiga juhtus? Alles tegite sõbralikult koos videosid ja nüüd mitte kumbki isegi ei maini üksteist nendes blogi-
    lugudes.

    Väga kahtlen, et te päriselt enam üksteise blogisid ei loe. Sina ilmselt ei kirjutanud temast tagasitegemise pärast (jah, ma päriselt
    pean sind kohati nii lapsikuks), kuid huvitav, miks tema sind välja ei toonud.
    Millest see teievaheline tüli siis?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. juuli 2016 at 19:32

      Esiteks – ma ei jõudnud nende blogide “arvustamisega” isegi mitte kaugeltki poole peale, et mingisugusest lõplikust “ei kirjuta temast üldse!” saaks juttu olla. Ma ei tea, millega või miks ma Brittile tagasi tegin, ta pole ju bloginudki samal teemal? Mina pole igatahes näinud. Seda, kas ta väidab, et ta minu blogi ei loe, seda ma ei tea, mina ei väida seda samuti, et ma tema blogi ei loe 😀

      Tüli meil samuti ei ole, sattusin lihtsalt peale mõnele tema tekstile, kust ilmnes minu üllatuseks tema väga suur vastumeelsus minu suhtes, mida ma ei teadnudki. Kuna mul ei ole soovi ennast inimestele peale suruda, kellele ma teps mitte ei meeldi, siis seetõttu ma tõesti temast ja tema blogist nendes blogiteemades ei hakka tegema. Sellega on see värk, et kui inimene juba meeldib, siis kirjutagu ükskõik millest, ikka meeldib ju blogi ja inimene ka. Aga kui paha tunde sisse tekitab, siis pole nagu midagi ilusat öelda ja kui pole midagi ilusat öelda, või isegi kuidagi konstruktiivset kriitikat anda, siis ma parem olengi vait. Olgu see siis lapsik või mitte 😀

      • Avatar
        Vasta allukas 5. juuli 2016 at 20:01

        Väga huvitav. Ei ole küll ühtegi tema blogipostitust lugenud, kus ta sind maha teeks.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 5. juuli 2016 at 20:17

          See ei olnudki blogis, vaid tagaselga, ikka tagaselga nagu need asjad käivad. Kes siis avalikult teist niimoodi kiruks 😀

          Ma igaks petteks mainin ära, et see ei juhtunud praegu, vaid juba mitu-mitu kuud tagasi, mistõttu ma tõesti mingit viha ei pea või mingit intriigi või draamat välja kiskuda ei viitsi. Eks iga inimene on kunagi teist taga rääkinud, täitsa arusaadav. Mulle lihtsalt ei istu selliseid, kes näo ees nunnud on ja mujal mõnuga ära panevad sõnadega. On tahtmine öelda, ütle siis näkkugi, on minu enda arvamus. Ja kui mulle ei istu, siis mina leian, et ma ei peagi teda promoma enda blogrollis või temast jubedalt juttu tegema, eksisteerin lihtsalt ilma selleta 😀

          • Avatar
            Mona 5. juuli 2016 at 20:33

            Oi see on nõme tunne, kui kuskil
            kolmandast allikast kuuled, mida teine
            sinust halba arvab.. See võib isegi suva
            olla, mida arvab, aga no miks otse
            öelda ei julge? Ei salli selliseid
            skeemitamisi.

          • Avatar
            krs 5. juuli 2016 at 20:54

            Hahahaha. No arvata võis seda meie nunnust, NEUTRAALSEST Britikesest. Britt, võiksid ise ka kommida, nagunii
            käid siin lugemas.

          • Mallukas
            Mallukas 5. juuli 2016 at 21:22

            Minul ei ole vaja mingit temapoolset kommentaari ja üldse, mis siin enam öelda on nagunii? 😀 On nagu on, las ta siis olla.

          • Avatar
            allukas 6. juuli 2016 at 08:07

            “Mulle lihtsalt ei istu selliseid, kes näo ees nunnud on ja mujal mõnuga ära panevad sõnadega. ”

            Õige inimene sel teemal sõna võtma.

          • Mallukas
            Mallukas 6. juuli 2016 at 08:21

            Vaata, sina ei tea mind, seega ei saa sa mulle säärast käitumist mitte kuidagi ette heita. Ei tea, miks peaksidki. Kui mulle keegi meeldi, siis ei ole mul mitte mingit soovi nendega sellegi poolest suhelda, maast ja ilmast juttu teha ja veel rohkem – neile külla ronida. Seega jah, igaüks, kes selliseid asju ei tee, on minu arvamuse kohaselt täitsa õiged inimesed sellest rääkima 😉

  • Avatar
    Vasta Manjana 5. juuli 2016 at 19:18

    Me päriselus tutvusime Dakiga alles
    umbes 3 aastat tagasi, kui ta mu
    kodukõrtsi sattus ja me kohe üksteist
    ära tundsime, kuna me oleme kaua-kaua
    bloginud, ehk siis blogituttavad. Ma
    arvan, et me meeldime üksteisele, aga
    sõbranna oleks pisut palju öelda.

    Mdx, mu 1 sõbrants, kes on su blogi
    lugenud, arvas, et me oleme sarnased.
    ma ei saanud aru täpselt mille
    poolest, aga sinuga lobisemine, kas
    veiniga või ilma, oleks kindlasti
    huvitav.

    Ma loen ka kole palju blogisid. Ikka
    kole palju. Mulle meeldib.
    Beebiblogisid ei loe.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. juuli 2016 at 19:28

      No aga kuidas ma siis sinu blogi otsa üldse koperdasin? Ühesõnaga, roni külla 😀 Kui veinitada tahad, pead kahjuks uue aastani ootama 😀

  • Avatar
    Vasta Potensiaalne Mõrvar! :/ 5. juuli 2016 at 18:17

    Aga Laura? 😀 😀 😀

    Okei okei, läksin ehk natus liiale 😀

    Ise loen regulaarselt sinu blogi, kohe tulen ja loen. Täna avastasin ennast autoroolis su blogi sirvimast. (mats, jube paha,
    potensiaalne m¨rvar, ma tean!) Aga kohe kui ”avastasin” muigasin oma lollust ja viskasin telefoni käest ära. 😀
    PS! Midagi ei juhtunud, kõik on korras.

    A Ja siis Henry blogi loen aga mitte regulaarselt. Enamasti siis, kui see mulle fb’s jalgu jääb või siis igav on ja mõtlen, et huvitab,
    mis see Henry siis teeb 😀

  • Avatar
    Vasta T. 5. juuli 2016 at 18:02

    Ma kogu aeg mõtlen, et tahaks rohkem blogisid lugeda, kuid kuidagi üldse
    ei raatsi lugema hakata, sest siis peaks lugema ikka rohkem kui ühe
    postituse, et aru saada, aga tavaliselt esimesest postitusest ei saa aru, sest
    ei tea blogijat ja siis pole erilist huvi edasi ka lugeda 😀 raske see elu

    Aga blogin ka ise juba 7.ndat aastat: http://www.gristelilt.com

  • Avatar
    Vasta Eve 5. juuli 2016 at 17:39

    Ma soovitan lugeda mu klassikaaslase blohi. Ta postitab kpll harva, aga kirjastiil on omapärane. Vaata galligaart.com kui on
    huvi ?

  • Avatar
    Vasta Gaidi 5. juuli 2016 at 17:37

    Noh viska pilk siis mini blogile ka kui viitsid ?
    http://www.gelluke.eu

  • Avatar
    Vasta Greete 5. juuli 2016 at 17:32

    Kunagi kirjutas Kätlin Planken rasedusest ja
    sünnitusest. See oli tõeliselt ilus ja armas blogi, aga
    ilmselt privaatsuse mõttes on ta selle maha võtnud,
    sest lugejate arv läks vist liiga suureks. Nüüd kirjutab
    ta vist ainult ilust. See on ka väga.. ilus blogi kui nii võib
    öelda 😀 soovitan 🙂 Tore on vaadata ja lugeda ilusate
    inimeste tegemistest

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. juuli 2016 at 17:37

      Jaaa!! Ma mäletan seda, jube mõnus blogi oli!

  • Avatar
    Vasta A 5. juuli 2016 at 17:11

    Ka mina ise ei loe eriti blogisi aga silma on
    jäänud Marimelli blogi ja.loomulikult
    regulaarselt loen sinu blogi..

    Saladuskatte all võin öelda , et blogin ise ka
    natuke 😉

  • Avatar
    Vasta E 5. juuli 2016 at 17:05

    Mina olen nt üks neist, kes marimelli blogisse
    kunagi ammu sattunud on ning olen üritanud
    lugeda mitut mitut postitust aga mulle
    absoluutselt ei meeldi, kuna mulle tundub, et
    tegu on inimesega kes vaatab asju vaid enda
    posti otsast ja kuidagi liialt negatiivne. Aga see
    on vaid minu arvamus! Maitse asi eks.

    Eveliisi lugesin kunagi hullult suure huviga ja ta
    väga meeldis mulle ning tal on imarmas koduke
    ja türeke aga samuti liialt negatiivseks läinud
    ehk hoian nüüd eemale tema blogist. Kahju
    muidugi aga loodan, et saab oma depresioonist
    jagu ja hakkab elu jälle helgemalt nägema.

    Ma pigem ei seedigi neid blogisi selle
    negatiivsuse tõttu kuna ise veits hella hingega
    ja tahan endast negatiivsust eemal hoida. Ma
    elan muidu liialt kôigesse ise sisse ka.

    Teisi blogisi ma kahjuks ei ole lugenud mida siin
    jagasid ehk ei oska arvamust avaldada.

    • Avatar
      Vasta Kaidi 5. juuli 2016 at 19:28

      Soovitan Henry blogi minu meelest pole seal grammigi
      negatiivsust, pigem väga hea huumor. Mallu blogi ka
      väga hea lugemine. Marimelli loen ka,mulle meeldib
      see väike pohhuism, mis sealt läbi kumab. Üldse ma
      imetlen inimesi, kes kirjutada oskavad ja julgevad, mul
      endal see küll välja ei tuleks niimoodi.

  • Avatar
    Vasta f 5. juuli 2016 at 16:55

    Ma arvasin koguaeg,et su parim sõbranna on Triinu 🙂
    blogidest võiksid veel kommenteerida Triinu,Jane,Kai,Miiu blogisid

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. juuli 2016 at 16:58

      ei mu parim sõber on coca-cola 😀

      • Avatar
        Vasta Kai pimeduses kobamas 5. juuli 2016 at 17:14

        Hahaa, Joosepi parim sõber on ka Coca. 😀

      • Avatar
        Vasta Mari 5. juuli 2016 at 17:35

        aga mitte raseduse ajal vist? 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 5. juuli 2016 at 17:38

          no ma ei tea, ma olen rase ju? 😀

  • Avatar
    Vasta Cc 5. juuli 2016 at 16:50

    Eeldan, et Triinu blogi on kõige loetum sul ikka? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. juuli 2016 at 16:58

      Triinu-Liisi? Ei ole üldse, aga no eks ma jõuan temani 😀

  • Avatar
    Vasta Deini 5. juuli 2016 at 16:47

    Beriti blogi minumeelest ka väga kasulik. ??
    Ei midagi negatiivset.
    Aga tšekka siia➡ deiniserg.wordpress.com ja
    avalda arvamust.

  • Avatar
    Vasta Killu 5. juuli 2016 at 16:45

    Kui aus olla siis ei loe blogisi eriti.Aga ühe tuttava blogi
    jälginud mitu head aastat-Katjonok (tubli naine ja
    suurepärane ema oma lastele!).Mingi hetk hakkasin ka
    sinu blogi märkamatult lugema ja nüüd saan veel 7
    juurde mis kindlasti üle vaatan;P Lõpuks pole aega
    koduseid toimetusi tehagi…ainult loe,sest nii huvitav
    on juuuuuu:D

  • Avatar
    Vasta kk 5. juuli 2016 at 16:42

    Olen 100 % nous Marimelli blogi arvamusega. Tunnen
    ka end aegajalt rünnatuna seda lugedes. Marimell
    peaks ainult vloge tegema- vat seal tuleb ta armas
    rõõmsus ja sära välja 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. juuli 2016 at 16:59

      Jah, videodes on ta palju sõbralikum kuidagi, ei saa eitada 😀