KODU TESTIN JA ARVUSTAN

koristusfriik on tagasi

4. august 2016

Ma vahepeal rääkisin, et mul oli mingi hirmus koristustuhin peal, tänu millele ma neljakäpukil maas väikse nuustikuga põrandaid pesin ja vanni ning vetsupotti klooritasin. Eks ma sain jah siis kohe teada, et ma kloori üldse kasutada ei või ja vaikselt see manikaalne koristustuhin hakkas nagu üle minema ka. Aga tänasest on ta tagasi ja hullem kui iial varem – ma olen kindel, et mu elutuba pole elu sees nii puhas olnud, kui praegu on.

Kõik sai alguse sellest, et PesuMati mulle kirjutas ja soovis koostööd teha. Ma alguses olin vähe umbusklik, et kas ma üldse oskaksin midagi nende kraamist kirjutada, sest kodukalt sain ma nagu säärase info, et mulle tundus, et sealt saab lihtsalt neid masinaid laenutada ja osta, millega kontoreid puhastatakse. Kuna mul aga kontorit pole, siis noh…Saate ise ka aru. Küll aga ei ole ma käega lööja inimene ja ma mõtlesin, et noh, proovida ju võib, ehk ikka saab asja ja ehk saame kuidagi teineteisele kasulikud olla.

Siinkohal tänan alandlikult taevaisa, et ma sellise otsuse tegin, sest kui mu jalad päev läbi seismisest tuld välja ei lööks, siis võiks öelda, et ma olen üliõnnelik, et mu ellu sellised imelised koristusvahendid tulid. No ja nüüd me jõuamegi selle jutuga täna hommikusse, mil minu juurde saabusid PesuMati omanik ja tegevjuht, kes tõid mulle hunniku puhastusvahendeid ja -tarvikuid. Lisaks oli neil kaasas kaks aparaati – põrandapesumasin ja proffide tolmuimeja. Nad näitasid mulle ette, et mida kuidas kasutada ja läksid oma teed, ning sellest ajast saati olen ma konkreetselt pea peatumatult koristanud. Ehk siis umbes seitse tundi – ma lihtsalt ei suutnud lõpetada!

Esiteks ma pean kiitma tolmuimejat. Ma olen alati arvanud, et need proffide masinad on jube kallid, et kindlasti kohe palju-palju kallimad kui elektroonikapoodide tolmuimejad. Suur oli mu üllatus, kui ma sain teada, et mulle toodud masin maksab 150€! Ja mis selle 150€ eest siis saab? Esiteks MEGA vaikse tolmuimeja. Ma olen varsti vist mingisugune tolmuimeja ekspert, sest praegu on mul kasutusel nii robottolmuimeja kui ka Philipsi varstolmuimeja ja nendest kolmest on see kõige hääletum.

See imeb umbes 5x tugevamini, kui mu varrekas, ehk siis kõik põrandapraod said ka puhtaks. Mul ju alles eile käis koristaja ja kõik oli näiliselt väga ilus ja puhas, aga uue tolmuimejaga tõmmates krabises see toru pudist nii et vähe pole. Lisaks on sellel mõnus pikendatav vars, et ma ei pea olema sundasendis. Rasedana on jube kehva kuidagi poollääpas küürutada, sellega saan jumala sirgelt seista ja muudkui imeda.

Mis veel…Tolmuimeja on jube kerge, megapika juhtmega (10m), lisaotsikud käivad kenasti masina külge, mitte ei pea neid kuskil kapis hoidma, kus nad minusugusel kohe ära kaoks. Ülihea on ka see süsteem, et toru+varre saab kenasti masina külge kinnitada, et see toru sul jalus ei koperdaks. Veel hea pluss – saab igasse väikesesse pilusse ligi. Otsikuid on kolm ja igaks elujuhtumiks.

tolmukas

Kuna mul hetkel majapidamises kolm tolmuimejat on ja kui ma nüüd üdini aus olen ja keegi mulle relva meelekohale paneks ja käsiks ühe nendest valida, siis ma peaksin valima selle, mis täna mu kätte sattus. Lihtsalt nii hea masin, nii nii nii hea! Ma juba ütlesin Kardole, et mul on tunne, et me ostame endale ka selle, sest mu toad pole kunagi nii puhtad olnud!

Varstolmuimeja on ka hea, eriti kui on vaja kiiresti mingit tekkinud pudi kokku imeda, aga kui tahad ikka sügavpuhastust ja korraliku võimsusega imemist, siis on kraad kangemat ka vaja. Ega ma enne seda ei teadnud ega osanud soovitada ka, kui ise proovinud ei olnud. Nüüd siis tean.

Eriti kuna uus beebi ka tulekul on ja neil on ju komme pidevalt maas vedeleda, siis võiks põrandad eriti puhtad olla, eks?

Kui tolm imetud sai, oli aeg katsetada mu põranda pesemise masinat. Jällegi – ei anna vist võrrelda mopiga hõõrumist vs tööstusliku masinaga puhastamist. Mu põrandad lausa säravad vastu ja seal peal olid enne sellised plekid ja elu jäljed, et ma neid mopiga puhtaks ei saanud. Ehk kui ma oleks oma väikse käsnaga hõõruma läinud, oleks lõpuks saanud kah, aga selle masinaga olid need üks-kaks läinud.

Ma, loll, ei taibanud masina hinda küsida, aga seda nad mainisid, et seda on võimalik rentida ka. Ma arvan ise ka, et iga päev ei viitsiks sellega pesta jah, et kohe ostma peaks, aga paar korda aastas mingit suurpuhastust tehes käiks küll hea meelega maja üle!

enne

Põrandate seisukord enne. Väiksed rohelised jalajäljed ja jube must terrassiukse esine, kust kõik kogu aeg sisse-välja siiberdavad.

DSC_5214

Selline näeb siis masin ise välja. Pestes pritsib ta siis vett välja ja samal ajal imeb selle musta vee kohe naksti sisse tagasi ka. Minu pesuvesi nägi välja valades välja nagu süsimust tökat. Juudas küll, ma arvasin enne ka, et mu põrandad olid pestud.

Ma olen selline haige inimene, et kui ma juba kraamima hakkan, siis ma tahan, et kõik oleks VÄGA korras. Seega pesin ma ära iga ruutsentimeetri põrandast ja otsustasin siis, et kindlasti on mul vaja tuba ümber tõsta. Sellega ma sain õnneks abi, üksi oleks päris nadi olnud diivanit ja muud mööblit ringi lohistada, aga noh tehtud sai igatahes. Mulle meeldib aeg-ajalt tuba ümber tõsta. Tekitab kuidagi sellise uue ja puhta tunde. Ja kuna telekas enam elutoas ei ole, sain ma selle niimoodi tõsta, et seal eriti lebo külalistega kooki süüa on või niisama sõbrannadega juttu puhuda.

Ps! Kuna telekas on nüüd kõrvaltoas, mille uus nimetus on telekatuba, siis läheb see väike telekatoakene palju rohkem segamini kui elutuba, mis on igati hea, sest külaliste saabudes saan ma ukse vahelt kinni panna ja teeselda, et ma elan kogu aeg õndsas puhtuses. Ma kõlan nagu mul aina külalisi sisse-välja vooriks, aga noh, saate vast aru küll, mida ma mõtlen.

Vaadake nüüd palun allolevatelt piltidelt, kui puhtalt siravad mu põrandad! NII LAHE!

DSC_5211

DSC_5209

DSC_5206

DSC_5205

DSC_5203

Nagu öeldud, siis ma sain igast puhastusvahendeid ja -tarvikuid ka, seega panin kohe töösse ka ühe plekieemaldusnuustiku, millega ma üritasin ahju pealt maha saada vildikat, mis niisama küürides ära ei tulnud. Nuustik võitis! See vist oleneb pinnast ka, sest kipsseina pealt ma sama vildikat selle nuustikuga maha ei saanud, aga noh, abiks ikka!

nuustik

Kui ma nii jube väsinud poleks, siis ma koristaks täie rauaga edasi, sest tegelikult sain ma ju korda vaid elutoa ja pool telekatuba. Okei, kolm laari pesu pesin ka ära, aga no mina ei tea, kuidas nii kaua selle kõigega läks. Vahepeal pidin Mariga mängima ja tema järel kõndides kaost likvideerima. Talle vist ei meeldi korras toad…

dsc_5213-6726528

Pildil siis õnnelik koristajamutt. Meikimata, kuid eluga rahul. Taamal kuivab pesu, põrandad läigivad. Mida elult veel vaja?

Ma olen igati rahul ja õnnelik, et PesuMati mulle oma kraami proovida andis. Nad ütlesid, et paari kuu jooksul peaks neil kodukas ka valmis saama ja siis saate nende tooteid ja hindu ja kõike juba netist uurida, aga kellel enne huvi, siis nad kolisid hiljaaegu Peterburi mnt 44 aadressile ja seal saab kõiki masinaid ja asju oma silmaga näha. Lisaks osta siis erinevaid puhastusvahendeid ja majapidamispabereid ja jumal teab, mida veel. Kõike, mis on seotud kodu koristamisega!

Ja kellel praegu just mõttes uue tolmuimeja soetamine, siis kindlasti kaaluge seda varianti, millest ma just rääkisin. See on da best! Ausalt!

Loe ka neid postitusi!

74 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta B 7. august 2016 at 07:56

    Nilfisk on meil tööl kasutuses, nii tolmuimeja
    kui ka põrandapesu masin(suur ja mitte
    kodusteks tingimusteks). Tolmuimejal on veel
    üks nipp. Kui võtta tolmukott välja, võib imeda
    kokku ka vett. Ma ei tea kas kõikide
    masinatega on nii, aga meie omaga küll. Meie
    tööl on need asendamatud. Kodus on mul
    varstolmuimeja ka, kiidan taevani. Nii hea ja
    lihtne võtta pudid kokku ,mida mu nelja
    aastane pidevalt tekitab. Suurt ei viitsi ju iga
    sodi peale seda kapist välja koukida.

  • Avatar
    Vasta Altius 5. august 2016 at 22:30

    tuli ka suurpuhastuse isu peale 🙂 kas magamistoa värvisid punaseks?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. august 2016 at 06:56

      Pole veel värvinud 🙁

  • Avatar
    Vasta Katrin S 5. august 2016 at 11:11

    Ilusad kodu pildid jah! 🙂

  • Avatar
    Vasta H. 5. august 2016 at 10:23

    http://tooriistakeskus.ee/product/pid/6429/bid/6438
    näiteks siit saab seda tolmukat osta
    🙂 isegi alla 150 .- kas oli see sama?

  • Avatar
    Vasta M 5. august 2016 at 08:26

    Samu tolmuimejaid müüb ka Azrem OÜ. ( http://azrem.ee/Azrem.ee/Azrem.ee/public/ )
    Tolmuimeja toodi koju kätte 🙂 parimat masinat pole ma veel näinud ega kasutanud. Koera karvu vaibalt ära saada on lausa lust.
    Lastega peredel ja ka allergikutel soovitan tellida Heppa filtri vahele. Muide see Azrem ka parandab ja pakkub masinatele
    hooldust.

    • Avatar
      Vasta ylleh 25. august 2016 at 07:58

      kas mallukas ei proovinud mitte hepat? Kumb see siis parem kas hepa v eco?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 25. august 2016 at 08:18

        Mul oli hepa vist jah

        • Avatar
          Vasta ylleh 25. august 2016 at 09:37

          Keegi seda ecot on kasutanud? Tahaks ära tellida aga seal kust vaatan on ainult eco olemas. Mis erinevus neil kahel on üldse.

  • Avatar
    Vasta Reet 5. august 2016 at 07:15

    Kui see on Nilfiski tolmuimeja siis kiidan ka.
    Meil on ka tööl need. Kui imeja raskeks
    muutub, on see märk, et tolmukott on täis.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. august 2016 at 07:44

      Ma just mõtlesin, et huvitav, kuidas ma peaks aru saama, kas kott on täis 😀 Aga see kott on mega suur seal sees ju 😀

      • Avatar
        Vasta Reet 5. august 2016 at 09:03

        On suur küll aga ääreni täis pole mõtet
        lasta, sest muidu on see nii raske ja paha
        sealt augu ümbert kätte saada võib katki
        rebeneda. No mina imen igapäevaselt tööl
        kive, liiva ja koerakarvu/tolmu ja vahetan
        kotti ca iga 3 kuu tagant. Talvel natuke
        tihedamini, sest siis on rohkem kive
        (soomes visatakse libeduse vastu kivi,
        mitte soola maha).

  • Avatar
    Vasta Kaisa 5. august 2016 at 06:56

    Nüüd läks küll mul raskeks, sest olin juba valmis
    minema seda Philipsi varstolmuimejat soetama, aga
    lugesin seda postitust ning nüüd olen täitsa
    segaduses:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. august 2016 at 07:28

      No mina ei taha ka ausalt öeldes kummastki loobuda. Aga oleneb, mille jaoks sul vaja on. Kui tahad hästi puhast kodu, siis ma võtaks tavalise imeja. Kui tahad mugavat alternatiivi harjale ja kühvlile, siis philipsi 🙂

  • Avatar
    Vasta ... 5. august 2016 at 01:00

    Juhe on sellel tolmukal eraldi ja nupust sisse ei saa kerida? Kui nii, siis see juhtmega majandamine tüütab väga kiiresti ära (mul
    aurupuhastajal selline juhe). Julgen arvata, et tavakasutajale mõeldud sama hinnaklassi tolmuimeja tõmbaks ka su
    põrandapragudest sodi välja (vooluga siis, mitte mingit akudega jamad) ja lisaks on nende puhul veits rõhku pandud ka disainile.
    Kodukalt vaadates pole tal need näitajad ka teab mis head ja tasuks veits uurida ja võrrelda enne kui ostma tormata.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. august 2016 at 07:29

      Juhe on sellel eraldi, sest see on ju tegelikult proffimasin ja kui juhtub, et juhe katki läheb, saab lihtsalt uue osta, mitte ei pea tolmukat asendama. Neil on selliseid mudeleid ka, kus saab nupust sisse kerida, aga need kallimad.

    • Avatar
      Vasta Anna 5. august 2016 at 09:21

      Selle juhtme kokku ketramine käib lõpuks
      palju rutemini, kui isekerival ning lisaks ei pea
      jälgima, et kas nüüd jookseb ilusti sinna sisse
      või ei. Mu tavamasinad on olnud sellised,
      millel peab ka juhtme täiesti välja tirima, et
      see ise selle tagasi sisse keriks, ja seda
      kümmet meetrit ikka annaks tirida 😀

  • Avatar
    Vasta Cätlyn 5. august 2016 at 00:18

    Kuidas ta loomakarvu eemaldab?
    Võtab vaibad ilusti puhtaks karvadest?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. august 2016 at 07:30

      Mul pole hetkel vaipa veel tehtud, täna teen Mari toas, siis vaatan.

  • Avatar
    Vasta Maria 4. august 2016 at 22:46

    Mul on veega tolmuimeja. Mis peseb ja kohe imeb sisse kõik ja põrand on puhas. Temaga saab ka kuvalt
    lasta. Firma thomas. Oki kallim kui need siin aga hea masin. Tektiilipesu saab teha. Mul iga päev põradad
    läigivad.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. august 2016 at 22:49

      Mu emal oli veega tolmuimeja ja no selline keberniit oli temaga vaja teha enne imemist, et ise sellist ei tahaks 😀

  • Avatar
    Vasta niisama 4. august 2016 at 22:44

    Siit leiab toote kohta kõik vajaliku
    informatsiooni, ei olnud väga
    keeruline leida:
    https://www.nilfisk.com/en/products/Pages/product.aspx?pid=107402782#opentab-tab-TechnicalSpecifications

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. august 2016 at 22:49

      Aitäh!

  • Avatar
    Vasta Maria 4. august 2016 at 22:36

    Eeeeee….
    Kui mina 9.a tagasi oma lapsi ootasin, siis mu arst ütles suht esimese asjana, et tolmuimejaga töö jäta nüüd
    ainult mehe hooleks.
    Küsi oma arsti käest, mida tema arvab, minu oma igatahes ei lubanud mul seda masinat raseduse ajal
    kasutada.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. august 2016 at 22:37

      Ma pole elusees midagi nii jaburat kuulnud 😀 Ma kardan arstilt küsida, ta võib mu välja naerda 😀

      • Avatar
        Vasta A. 4. august 2016 at 22:38

        Ja kui sul meest pole, siis eladki sita sees 9 kuud 😀 ja peale seda veel edasigi, sest siis laps aina põõnab ja hoia alt, kui
        koristamisega äratad.

      • Avatar
        Vasta Maria 7. august 2016 at 21:44

        Ära siis küsi.
        Mu arst ei ole vana, seega ei saa see olla sellest kategooriast “pesu ei tohi kuivama riputada”.

        Minul sellest midagi ei muutu, et sa ei küsi.

    • Avatar
      Vasta TT 5. august 2016 at 08:02

      Minu ämmakas ütles ka sedasama (3a tagasi), et tolmuimeja kasutamise liigutus (?) on vâga halb rasedatele ja jätku me see nüüd
      kohe heaga oma meestele. Ma ausalt öeldes ei süvenenud ja tâitsin hea meelega käsku:) Nii et kôlab jaburalt tôesti, aga vôiksid
      uurida. Ma vist hakkan praegu ise ka uurima, hakkas tâitsa huvitama, mis seal siis on:DDDD
      PS kui nyyd môtlema hakata, tea kas see ämmakas tundis tâpselt kôiki oma loengus olevaid rasedaid, et MEESTELE käskis jätta
      koristamise, äkki oli ka üksikemasid vms pundis?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 5. august 2016 at 08:35

        Ainukeseks miinuseks loeksingi ma selle sundasendi äkki? Aga no kõike ka karta ei saa ju.

      • Avatar
        Vasta Reet 5. august 2016 at 09:10

        Ma tassisin ja kasutasin täpselt seda sama
        tolmuimejat 8kuud raseduse ajast 5päeva
        nädalas+ mõni päev kodus. Midagi ei
        juhtunud peale kõrvetiste, mis andsid iga
        kummardamise peale tunda 😀
        Tõesti, suure tööstusliku ca 40kg kaaluva
        tolmuimeja kasutamise lõpetasin
        raseduse ajaks.
        Tahaks isegi teada, mis seal siis kurjajuur
        on, et ei tohi.

        • Avatar
          Vasta A. 5. august 2016 at 11:11

          Ma oskan näiteks öelda, et tolmuimeja kasutamine on soovitatav ära jätta, kui läbid kunstliku viljastamisega siirdamist,
          siis peale siirdamist kuni veretestini ( umbes 1,5 – 2 nädalat ) ei tohiks kasutada, kuna vibratsioon pole kasulik.

  • Avatar
    Vasta A. 4. august 2016 at 22:32

    Kas see on juhuslikult selline tolmuimeja, kus ei kasutata tolmukotte vaid vesi käib sisse ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. august 2016 at 22:36

      Hehe, ma küsisin ise sama asja, mul emal on selline veega. Aga ei, sinna käib ikka tolmukott sisse 🙂

  • Avatar
    Vasta Merike 4. august 2016 at 22:28

    Need nn. Valged nuustikud, mis iganes nimega nad on (max-miracle jne.), neid on saada kõigis
    puhastustarbeid müüvates poodides, ka jae kettides…suht kallid aga jube head, neid on juba saja erineva
    firma omi saada.. Nad vaid kuluvad ära, muutuvad pudiks. Soovitan proovige valgetelt ustelt jalanõu
    jutte eemaldada, küünelakki träpse. Samas ka kohvi-tee rante nii tassidelt kui lusikatelt…ja seda kõike
    keemia vabalt. See nn.ime nuustik tuleb vaid veega niiskeks teha ja siis ta toimibki, soovitus veel, kellel
    õrn käenahk, kandku kindaid, sest nagu ta mustuse maha kustutab, nii kulutab ta ka käe nahka, kuna ta
    koosneb mikrokiududest. Vaid tumedalt värvitud seinalt ei tasu jutte,plekke eemaldada, sest ta kulutab
    ka värvi ja siis jääb hele laik. Ja alati seintelt-ustelt pleki-kraapsu eemaldamisel tuleb niiske lapiga see üle
    pühkida! See puhastab ka roostevabu asju näiteks veel ja oi kui palju muid asju!
    Teiseks, see põrandapesu masin sobib ka laminaadile, sest ta peseb, mitte ei auruta…Aurupuhastit ei
    tohiks kasutada laminaadil ja vahatatud pvc-l.
    Ja ma ei ole Pesumatist, vaid tegelen ise koristusega, aga see pole oluline…

    • Avatar
      Vasta Reet 5. august 2016 at 07:20

      Tõsi jutt. Tõesti see on maailma parim leiutis 😀
      meil Soomes kutsutakse imeseeneks seda. Ja
      põhjusega. Teeb imesid!

  • Avatar
    Vasta Sinine 4. august 2016 at 22:15

    Appi, ma ei saa aru kuidas osad inimesed su
    blogipostitusi loevad 😀

    • Avatar
      Vasta Sinine 4. august 2016 at 22:16

      Pikalt ka laialt seletad ja siis tuleb ikka nii palju neid
      küsimusi, millele teksti lugedes vastused saab 😀

  • Avatar
    Vasta Birgit 4. august 2016 at 21:56

    Sa oma kolmest tolmuimejast ühte maha ei
    tahaks müüa? 😀 kuigi samas tekib ahvatlus
    täna reklaamitu peale…

  • Avatar
    Vasta Anni 4. august 2016 at 21:56

    Hahaa vaatan et pooled inimesed polekski nagu teksti
    lugenud loobuvad lihtsalt küsumusi ?????
    aitäh Mallukas , mul oligi uus tolmuimeja vaja valida ,
    tegid mu elu lihtsamaks?

  • Avatar
    Vasta Pille 4. august 2016 at 21:49

    Kas sa seda vahest laenutama oleksid nõus? :))

  • Avatar
    Vasta Peeter 4. august 2016 at 21:48

    Nii ilus oled!!!!!!

  • Avatar
    Vasta Triin 4. august 2016 at 21:44

    PesuMati, tellige aga heaga masinaid juurde, sest siit me
    tuleme!

  • Avatar
    Vasta Lemps 4. august 2016 at 21:40

    Kust seda tolmuimejat saaks? Mis hind on?
    Kas oled ka rahul?

    • Avatar
      Vasta nt 5. august 2016 at 00:01

      Lisaks veel, et kas muidu põrandaid
      puhastada ka proovisid või promod
      niisama maine põhjal? Ja kas nad muid
      vidinaid, mõne švammi vms ka näiteks
      proovida andsid? Töötas ka, kui
      keegi, ütleme, ahju peale sodinud on?
      Peaksid ikka põhjalikumaid postitusi
      tegema.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 5. august 2016 at 07:30

        Haha, appiiii, ma varsti panen teid kõiki põlema :D!!

  • Avatar
    Vasta Hanna 4. august 2016 at 21:31

    See põrandapesumasin tundub küll üliäge. Mopiga pestes ja sama vett kasutades pole ikka siuke tunne,
    nagu põrandad väga puhtaks saaks. Lisaks vahetan ma iga toa tagant vett, mis on päris tüütu edasi-tagasi
    jooksmine. Või kuidas üldse inimesed oma põrandaid pesevad?! 😀 Sama sitase veega toast tuppa on ju ka
    nagu mõttetu käia.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. august 2016 at 21:33

      Noh, vett tuleb sellel ka ikka vahetada, sest seda kulub omajagu 😀 Aga kindlasti on see efektiivsem jah!

      • Avatar
        Vasta Sandra 5. august 2016 at 07:45

        Mina pesen kogu korteri põrandad ühe veega. 😀 Samas muidugi pole väga suur korter ka, magamistuba köök/elutuba, väike
        esik ja vannituba. Kui oleks suur korter või maja, siis vb vahetaks vett ka. 😀 Samas pole ma mingi koristusfriik ja ei aja elu
        eest puhtust taga.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 5. august 2016 at 07:53

          No selles masinas saab lihtsalt vesi otsa ja ei saaks enam edasi teha, isegi kui tahaks 😀 Ja noh, maja kahe korruse peale on jube keeruline ühe veega välja venitada :D:D

  • Avatar
    Vasta Kaisa 4. august 2016 at 21:30

    Kuskohast sellist tolmuimejat soetada saaks?mõni kodulehekülg?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. august 2016 at 21:32

      Kas sa postitust üldse lugesid või :D? Sorri, aga ma ei saa aru, mis viimasel ajal lahti on inimestega, et ala ma kirjutan pika jutu konkreetsest tootest, ALATI lingin ära ja on ju välja toodud, et kust saab ja mis hinnaga ja siinkohal isegi välja toodud AADRESS, KUS NAD FREAKING asuvad ja siis ikka tuleb keegi, et ah, misasja, kust saab 😀

      • Avatar
        Vasta Mann 4. august 2016 at 22:15

        Mul vajus ka karp lahti. Kõik on kirjas ja siis tuleb
        ikka keegi “kust saab mis hinnaga saab”
        Joppenpuhh ausaltmaivôi

  • Avatar
    Vasta Päevalilleke 4. august 2016 at 21:22

    Tolmuimejat saab siis ka nende käest soetada või ainult laenutada?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. august 2016 at 21:28

      Osta ikka, ütlesin ju et hind on 150€.

  • Avatar
    Vasta Annu 4. august 2016 at 21:21

    Kust seda plekieemaldus nuustikut saab ? Hädasti oleks vaja.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. august 2016 at 21:28

      No kõik asjad on PesuMatist 😀

    • Avatar
      Vasta Dagmar 4. august 2016 at 22:10

      Sarnast plekieemaldusnuustikut võid suurematest
      toidupoodidest ka leida. Imeasi on see. See, mis mul
      on, toimib nagu kustutuskumm pm. Pihustan plekile
      vett ja nühin sellega ning nuustik kulub.

    • Avatar
      Vasta Masa 4. august 2016 at 22:21

      Viledal on ka olemas, Miraclean on nimi kui ei eksi,
      toimib väga hästi 🙂

  • Avatar
    Vasta Tr 4. august 2016 at 21:16

    Mina olen ka hakanud kodus kasutama profitooteid. Proovisin erinevaid ja minu suur lemmik on Kaitseingel OÜ tooted. Valik on
    seal tohutu, olen erinevaid vahendeid proovinud ja tavaline poekraam lendas prügikasti. Ei kujuta enam elu ette ilma APC üldpuhastusvahendi
    üldpuhastusvahendi, klaasipuhastuse, wcpuhastuse jms. Väga mõnusad asjad ja hinnad ka head.

  • Avatar
    Vasta Eliise 4. august 2016 at 20:45

    Kasutasin samu puhastusvahendeid Soomes tööl ;).
    Tõesti head asjad!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. august 2016 at 20:48

      :))

  • Avatar
    Vasta Anna 4. august 2016 at 20:44

    Heh, olen koristaja ja kasutan tööl sama
    tolmuimejat 😀
    On tõesti efektiivne ning vaikne ja minu
    suureks üllatuseks ka väga kerge võrreldes
    paljude tavaliste tolmuimejatega.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. august 2016 at 20:48

      Jaa! Kui need PesuMati vennad ütlesid, et noh, proovi tõsta, siis mu esimene mõte oli, et no head mehed, panevad rasedat naist nüüd mingit ulmerasket jurakat tõstma, aga see tõesti jube kerge 😀

  • Avatar
    Vasta K 4. august 2016 at 20:44

    Hei, oled kursis kas seda põrandapesijat tohib laminaadil ka kasutada?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. august 2016 at 20:44

      Mina kasutasin igatahes 😀

  • Avatar
    Vasta K 4. august 2016 at 20:39

    Palju võimsust tolmuimejal on?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. august 2016 at 20:45

      Issand, ma ei tea. Äkki homme keegi PesuMati inimestest oskab siin vastata sellele? Või on see kuskil masinal kirjas ka?

      • Avatar
        Vasta K 4. august 2016 at 21:13

        Üldiselt masina peal vöib olla
        märgitud,tavatolmukal 700-1000 w.

        • Avatar
          Vasta K 4. august 2016 at 21:13

          Küsin st tahaksin osta vist:)

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 4. august 2016 at 21:29

          Ma ausalt ei viitsi koridoris uurima hakata, loodame, et keegi firmast homme vastab :D!

          • Avatar
            Mikk 5. august 2016 at 16:04

            Tere, Nilfisk vp300 hepal on 900w
            võimsust, sest rohkem polegi vaja.
            Masina tööpõhimõte on kavalamalt
            üleseehitatud kui kodukasutaja
            masinatel. Seetõttu ongi osadel
            väikestel kodutolmuimejatel kuni
            2500w, aga effektiivsust pole.
            – Lisaks on Nilfiski plussideks see, et
            tolmukoti saab täiest tolmu täis imeda,
            ilma, et võimsus koti täitudes langeks.
            – hepa filter on siis filter mis puhastab
            masinast väljapuhutava õhu, seega on
            ōhk niivõrd puhas, et allergikud,
            resedad ja enda tervisest rohkem
            hoolivad inimesed ei pea kartma
            tolmuimejaga töötamist. Tehas väidab
            filtri puhastuse effektiivsuseks täpselt
            99,995%

  • Avatar
    Vasta P.P 4. august 2016 at 20:38

    Nii ilusad pildid. Sobiks kohe mõnda kodusisustus ajakirja. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. august 2016 at 20:45

      Enamus ajast sobiksid mu kodu pildid Krimi saatesse :D:D

      • Avatar
        Vasta Jännu 4. august 2016 at 22:54

        :D:D:D see natuke lohutab, kuigi minu kodu
        teeks kindlalt ära enamuse ajast. Kontroll
        väikese pinna üle kadus teise lapse tulekuga ?