Lasteasjad

külalispostitus: Ballerina Wiklina arvustus

12. august 2016

Nagu ma eelmises postituses mainisin, siis ma laenasin oma kaunist punutud korviga kärukest Kätule, et ta sellega natukene sõita prooviks ja oma arvamuse kirja paneks, sest noh, mul ju veel kedagi pole, keda sinna sisse panna. Välja arvatud muidugi Mari, kes hea meelega sinna sisse pidevalt ronis, kuni ma vankri kuuri alla vedasin, sest muidu poleks sellest oktoobriks enam miskit alles. Igatahes Kätlini arvamus sellest vankrist on siin!

Mari vankrit testimas: kurgi söömiseks tundub päris sobiv olevat!

Mari vankrit testimas: kurgi söömiseks tundub päris sobiv olevat!

***

Just siis, kui mul endal oli vankrivahetus käsil, sain ma Mallu käest testimiseks tema Ballerina Wiklina vankri, seega ajastus ei oleks saanud parem olla. Selle vankriga on aga selline lugu, et esimese lapsega oli mul Taco Acoustic, mis on Ballerinale väga sarnane. Seega ma juba natuke aimasin, kuidas seda kasutada on, kuid meelde tuletamine kulus kindlasti marjaks ära. Pean mainima ka, et ma ise kasutasin enne ilma igasuguse vedrustuseta tandemkäru, nii et üleminek Ballerinale oli üsna märkimisväärne.

Alustaksingi oma ülevaadet sellest vedrustusest, mis on lihtsalt niivõrd suur? Ma ei tea kas see on päris õige sõna, aga ühesõnaga see vanker lausa lainetab. Ma veidi kahtlustan kas kõikidele beebidele see loksumine peale läheb, aga suuremale osale ilmselt küll. Lisaks oli tänu suurtele ratastele ja vedrustusele ülimugav sellega äärekivist üles sõita, sest ma ei liialda, kui ütlen, et seda peaaegu polnudki tunda. Olles harjunud sellega, et iga kord pean vankri nina tõstma, et takistusest üle saada, siis tundus selline sõiduviis ikka väga mugav.

KäTufoto-9766

Kelle varbakesed sealt piiluvad?

Ratastest lähemalt rääkides, siis kui ma esimese lapsega kasutasin samamoodi nelja suure rattaga vankrit, siis ei häirinud see mind sugugi, et pööramiseks peab nina kergitama. Kuid peale kergkärule üleminekut, millel olid pöörlevad esirattad, armusin ma ikkagi nendesse pöörlevatesse ära. Nüüd uuesti proovides mittepöörlevaid(samal teljel? on see õige väljend vist) rattaid, siis ei tundunudki see nii ebamugav kui ma mäletasin. Mõtlesin, et mittepöörlevatega peab nina kergitama, et keerata, aga takistustest lähevad suured esirattab paremini üle. Pöörlevatega on jälle vastupidi, keerata on kergem, kuid väheke suuremast takistusest peab jälle nina tõstes üle minema. Nii, et eks see ole ikka maitse küsimus. Mina ise valin ikka pöörlevad rattad, kuid kindlasti pole midagi hullu ka teistpidi. Lisaks on nelja suure ratta puhul kindel, et talvel hätta ei jää. Eriti kui need on sellised peenikesed nagu Ballerinal.

Esimese plussi sai Ballerina kirja kohe, kui me temaga koju hakkasime tulema, sest ta mahtus ära Citröen C4 pagasnikusse. Enamikele ei ütle see ilmselt midagi, vähemalt mina ei jaga autodest nii palju, aga ühesõnaga sellel autol oli väga väike pagasiruum, kuid meil õnnetus vanker sinna ära mahutada. Pidime küll ühe külje rattad ära võtma, kuid need käivad ka nii kergelt ära ja tagasi, et see pole mingi vaev. Kuigi jah, rohkem sinna midagi ei mahtunud, aga tegu pole ka vist traditsioonilise pereautoga. Igal juhul võib arvestada, et see käru igal juhul autosse ära mahub. Teise plussina toon välja, et vankrikorv on suur ja mahukas, mis on minu jaoks väga oluline, sest mu lapsed on(olnud) mõlemad keskmisest suuremad beebid, nii et nii mõnegi teise käru korviosa võib meile liialt vara väikseks jääda.

KäTufoto-9829

Ballerinal on ka suur avatud kaubakorv ning sellega on jälle nii ja naa. Ühelt poolt mahub sinna palju rohkem asju ning näiteks poekoti saab sinna kogu täiega peale panna. Isegi kaks tükki. Samas on aga tegu avatud restiga, nii et väikeseid asju sinna lahtiselt ei pane ja samuti on kõik, mis sul seal on, ka teistele näha. Ma olen harjunud poes käies kotti üldse mitte võtma ja panema asjad lahtiselt vankri riidest kaubakorvi ja kuigi see on omamoodi mugav, siis kohati on see ka megatüütu kõiki asju sealt jälle eraldi välja laduda kodus. Ballerinaga saab koti lihtsalt restilt võtta ja kööki viia ning seal lahti pakkida. SAMAS kui on vaja treppidest vankriga liikuda, siis ei ole see kott seal väga stabiilne ning tõenäoliselt vajab eraldi tuppa tassimist. Lisaks meenub mulle, et porisel ajal saavad poriseks ka need asjad, mis sul seal restil on ja mina omal ajal mõtlesin, et see rest vajaks siiski mingisugust riidest sisu mugavamaks kasutamiseks. Nii, et nagu ma ütlesin, sellega on nii ja naa ning sõltub pigem isiklikest eelistustest ning palju üldse käruga asju tahetakse vedada.

Minu jaoks pole täiuslikku vankrit siiski veel leiutatud ja seega on ka Ballerinal mõned miinused lisaks nendele nii-ja-naadele. Esiteks ei mahtunud ta paneelmaja lifti, aga need on ka erinevad nii, et kui sa sellises majas elad, siis kindlasti mõõda enne vankriostu ära, kas see ikka mahub ustest sisse. Minu majas lifti pole, aga ma elan teisel korrusel, mistõttu ma rullin oma kärusid tagumiste rataste peal mööda treppi üles ja Ballerina vedrustuse tõttu oli seda üsna ebamugav teha. See on koht, kus liigne põrkamine vastu astmeid pigem häirib.

Miinus on ka see, et korvi kangas ulatub üle korvi ääre ning see on just see koht, mis kitsastes kohtades kergesti määrdub ning koostöös heleda kangaga kujutan ma ette, et selle pesemine tuleks üsna tihti ette võtta. Väike miinus on minu jaoks ka see, et kangas on kaetud babyactive’i logoga, mis pole lihtsalt minu maitse(mitte logo iseeenesest, aga selle kasutamine kangal). Samuti peab vankrikaare allalükkamiseks vajutama mõlemal pool asuvat nuppu, mis ei tee seda just eriti kiireks ja mugavaks ning üldse võiks see kaar olla suurem, et talvel vankrisuu kinnisem oleks. Vankrikorvi põhja saab lisaks täislamavale asendile ka (pool)istuvasse panna, aga ilma rihmadeta ei püsi beebi seal üldse õiges kohas ja vajub alla, mistõttu ta selg pole eriti heas asendis ning seega pole see väga kasutatav. Aga no sellega ongi nii, et ta võib seal ju olla, sest täislamavas sõitu ta kuidagi ei sega.

Rohkem ma vast ei oskagi öelda selle käru kohta. Oma välimuselt on ta väga ilus ja minu maitse, nii selle punutud korvi osas, kui ka oma klassikalise vormi poolest ning ka tänaval vaadati sellele palju järgi. Nagu ma ka mainisin, siis esimese lapsega oli mul väga sarnane käru kasutusel ning tookord jäin sellega ikka päris rahule. Nüüd eelistan küll pöörlevaid rattaid ja pigem pisemat kergkäru, kuid Ballerina liigitan siiski hea valiku alla ning julgen seda soovitada küll 🙂

KäTufoto-9773

Kust saab? Beebile.ee e-poest!

Mis maksab? Hetkel soodushinnaks 449€, täishind 480€.

Kas on ehk mu lugejatest kellegi kogemusi sama firma vankritega? Lugedes Kätu arvustust, siis ühest küljest ma tahan just seda vedrustust ja lihtsat edasi minemist ja äärekividest üle saamist. Samas tahaks nagu poes käies normaalselt manööverdada ka ja selle jaoks oleks vaja pöörlevaid esirattaid. Samas Mariaegsel vankril ei olnud ka pöörlevaid rattaid ja ega poes käimata jäänud. Raske on see valik, eks! No aga selle vankri suurim pluss minu silmis on ikka see superlahe välimus! Ma ei imesta, et selle tuus disain pilke pöörama paneb 🙂

Loe ka neid postitusi!

36 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Lucinda 14. november 2016 at 10:35

    That’s an inventive answer to an inieresttng question

  • Avatar
    Vasta Kelly L 13. august 2016 at 19:36

    Haha, appiiii, kuidas teil kõik need vankrite nimed pähe jäävad? 😀 . Kui ise lapsekesele vankrit valisin, siis ostsin samuti Ballerina mingi vankri. Tundus juba piltidel nii kerge ja mõnusa vedrustusega. Ei kahetse ostu sest mõnus oli see vanker tõesti 🙂 . Arvatavasti kunagi järgmisele pisipõnnilegi ostan sama firma vankri 🙂

  • Avatar
    Vasta Seekh 13. august 2016 at 16:51

    Sul seal pildil, kus mari kärus istub, paistab ruloo nöör/pael rippumas. PALUN ole ettevaatlik ja vaata, et Mari sellega ei mängiks. On juhtumeid olnud, kus laps poob end selle nööriga ûles. Muidugi kui aknad suht kõrgel on, siis pole nii suurt ohtu.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. august 2016 at 18:03

      Ega see käru seal akna all enam pole 🙂

    • Avatar
      Vasta Jubin 15. august 2016 at 09:47

      Jumala eest PALUN ära passi netis, on juhtumeid, kus keegi sureb samal ajal kui keegi malluka blogis nii rumalaid kommentaare kirjutab. Loodevatavasti kommenteerija ise.

  • Avatar
    Vasta Ene 13. august 2016 at 00:09

    Olen omanud ballerina käru, täpsemalt siis BabyActive Ballerina ja 4 aastat tagsi. Siis oli see firm suht tundmatu ja käru maksis tervelt 265€. Olin ülimalt rahul selle käruga. Ainukesed miinused mida võiks välja tuua kui nokkida on et puudub üleviidavsang ja tol aegsel kärul oli eest katte äär natuke nigel, väike aga see ei häirinud väga, sirm oleks võinud olla natuke pikem aga see ainult siis kui nokkida. Paljudel kärudel see probleem. Nii et ma ptleks et kui oleks olnud üleviidavsang oleks käru olnud ideaalne, unistuste käru. See käru sai just väimuse pärast soetatud ja ei kahetse mitte mingil juhul.Käru oli super vedrustusega. Laps mahtus sinna kuni 80cm pikana ja ka parajalt lai. Super vedrustus, kerge ja lihtne manööverdada, ei jäänud kunagi selle kruga hätta- sõitis ka paksust lumest ja hangest läbi. Kauba korv oli mõnusalt suur, ei pidanud kotte käes vedama ja ei lohisenud ka mööda maad miskit. Kerge kokku panna ja lahti võtta. Lausa lust oliselle kärugajalutada kuna mugav ja kerge oli lükata, käru oleks nagu ise liikunud. Isegi siis oli käru kerge lükata kui all korvis oli kolm poekotti. Olen 165 cm pikk ja ei olnud mitte mingit probleemi käru kolmandale korrusele vedada. Olen omanud ka eest liikuvate ratastega käru ja no ainuke pluss pöörlevad rattatd, muud ei miskit. Aga seegi väike pluss sest ballerinaga ei olnud mingit probleemi manööverdada. Nüüd uue lapsega(saab kuu lõpus 3-kuuseks) kahetsen, et oma käru ära andsin kuigi tean, et see läks perre kus seda väga vaja oli ja see teeb mulle rõõmu. Praeguse lapsega kasutasin i’coo käru ja hakkasin puudust tundma oma ballerinast, kohe väga i’coo ütleme siis nii et ei meeldi mulle. Nüüd kasutan abc designe 3tek. Parem kui i’coo aga ikkagi ei ole see, peab hakkama ikka ostma seda õiget ja rohkem mitte proovima. Minul oli siis musta ja valgega käru. Selliste rõõmsate ringikestena. Väga ilus ja vahva väimus. Jäädi lausa vaatama. Kui uuesti valida siis ka ikka samasse auku välimus. Kui käru on nii ilus ja mõnus siis juba ainuüksi sellepärast läheks jalutama. Mina jalutasin oma käruga 1kuu jooksul keskmiselt 100km ja käru oli pärast 1,8 aastat nagu uus. Julgen isegi öelda, et see käru oli võrreldav EJ-ga. Minu arust ainuke firma kes teeb vahvaid,rõõmsaid ja mõnusa välimusega kärusid 😉 Aga ok, nüüd on väga selge, et selle firma kärud on nö. minu maitse kärud?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. august 2016 at 15:36

      Nii tore, et sa rahule jäid. Minule on ka jube oluline see, et oleks rõõmsa ja omapärase välimusega, mitte tavaline 😀

  • Avatar
    Vasta Mirjam 12. august 2016 at 21:35

    Poola vankritel paistab üldse igasugu läbimõtlemata lahendusi olevat, nt see kahe käega nupule vajutamine ja vooder üle käru äärte. Nord Active´i rattad paistavad samasugused nagu Tako V-roadil ja kuigi vanker ise oli kobakas ja paljude muude miinustega, siis need pöörlevad rattad+vedrustus olid tõsiselt head. Eriti suur kontrast mittepöörlevate ratastega tekib just poes. Ei pea kurvide võtmiseks ühele poole kallutama ega koguaeg käru asendit kohendama vaid võid ühe käega mugavalt manööverdada.

    • Avatar
      Vasta Mirjam 12. august 2016 at 21:43

      Pluss sellel teisel kärul on ka päris suured rattad, nii et neid ei saa võrrelda mingite suva kergkärude kõrisevate ratastega ja selle põhjal eelistada mittepöörlevaid rattaid.

  • Avatar
    Vasta Lilli 12. august 2016 at 21:27

    Välimus on täiega hea! Aga kas see korvi osa on tuulekindel ka ikka? Muide! Mul on turvahällile kergkäru pöörlevatega ja suur vanker fiks ratastega. Kui saaksin suured pöörlevad rattad vankrile ka, oleks ideaalne! Ikka tõesti mugav, midagi pole öelda. Samas fiks ratastega harjub ka kiiresti vankrit nihutama ja tõstma, treenib musklit nats. Ja räägitakse, et lumes ja muus plägas läheb paremini edasi. Liivas läks küll uskumatult kergelt, pöörlevad poleks läinud, a neid saab ju ka fikseerida… Mul on kärutamise kogemust vähe, aga hetkel (kui suurt lume ja pläga kogemust pole) hääletaksin pöörlevate rataste poolt siiski. Vankrit harjub tõstma ja suunama, a tegelt ikka hullult tülikas on vahel küll 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. august 2016 at 15:39

      Jaa, nagu ma olen aru saanud, siis on see igati ilmastikukindel. Ja no kergkäru on mul ju nii ehk naa olemas 🙂

  • Avatar
    Vasta krk 12. august 2016 at 18:03

    Eelustan suuri rattaid ja head vedrustust pöörlevatele ratastele iga kell! Ma ei tea, kas kõigi kergkärudega on sama, aga minu kogemus on see, et ebatasasel teel hakkavad pöörlevad rattad kiskuma ja jube palju jõudu peab kasutama käru otse hoidmiseks. Aga kes teab, äkki mul on lihtsalt sitt kergkäru. Suurt hea vedrustusega Crescent Comforti eelistan tavakäikude tegemiseks iga kell.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. august 2016 at 19:04

      Uuh, mul oli CC ja enam never ei tahaks 😀

  • Avatar
    Vasta A4 12. august 2016 at 17:19

    Need pöörlevad rattad kannatad ju ara 😉 ja lapsel kyll seal kylm ei hakka. Meil oli ka babyactive ballerina ja molemad lapsed ei saanud kylma. Kate laheb ka peale ja talvel olid nad meil soojakotis millel sai ààre lapsele ette tõsta ja oligi soojas 😉 minu jaoks vàga mugav ja vastupidav. Ostsin enda oma 2010 ja kasutas kaks last ja myysin see aasta edasi jàrgmisele. Meil oli 3in1 komplekt ka. Mugav oli vahepeal aind turvahàll rataste peale panna. Ja selle kangaga ka-pane tekk vm alla ja tekst ei jàà nii nàha va kaarvarju sees aga minu arust see tekst on palju tyhisem asi kui muud positiivsed asjad. Lapsel peab mugav olema. See on emade kiiks. Ja kaarvarju alla panemine kahelt poolt nupuvajutusega-see kaib nii kiirelt et ei saa arugi 😀 ei pane tàhelegi ju 🙂 minu jaoks oli on ja jààb see heaks kàruks ja pluss see kàru on ilusam. Ma pöörlevate rataste vastane aga kergkàru ostsin pøörlevatega sest muud ei leidnud aga ratast hoian lukus et ei pöörleks 😉

  • Avatar
    Vasta E.e. 12. august 2016 at 16:31

    Mulle ei meeldi välimuselt… üldiselt on sellised retrokad mulle meeltmööda, aga sellel on rattad kuidagi ebaproportsionaalselt suured võrreldes korviga. Teine vanker tundub asjalikum.

    • Avatar
      Vasta Mirjam 12. august 2016 at 21:48

      Hakkasin ka vaatama, on tõesti ebaproportsionaalsed.

  • Avatar
    Vasta Aidi 12. august 2016 at 16:20

    Minu arust (rõhutan) on kõige targem see kui sa hetkel mõlemad vankrid alles jätad ja beebi sündides vaatad kumb sobib paremini. Mis sa praegult ikka oma pead vaevad 😀 Või kui ikka ei suuda oma valikut teha, jäta mõlemad endale 😀

  • Avatar
    Vasta Stina 12. august 2016 at 16:20

    Minu jaoks tuli kindel EI sel hetkel, kui lugesin, et kaare alla lükkamiseks tuleb mõlemalt poolt nuppu vajutada. Mul eelmisel vankril oli selline süsteem ja ma peaaegu nutsin iga kord, kui nägin, kuidas teised kerge käeliigutusega kaare alla lükkasid…

  • Avatar
    Vasta Avokaado 12. august 2016 at 16:19

    Ma valiks selle. 4 suure rattaga saab talvel paremini hakkama, läheb nagu tank igalt poolt läbi. Pöörlevad rattad on küll jah mugavamad, kuid minu arvates ainult poes manöööverdades, muidu on suva ?
    Ja muidugi suuuuur kaubakorv kuhu oma poekotid panna, teil ju autot ka pole ja kui jala poes käite, siis on hea sinna kogu staff laduda ?

  • Avatar
    Vasta Kirsika 12. august 2016 at 16:15

    Aga, kui sul need 2 olemas, miks mitte kasutada mõlemit? Vastavalt vajadusele ja tujule. Mingi hetk kasvab nagunii mingi eelistus välja ja üks neist jääb seisma ☺

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. august 2016 at 16:17

      Mõttetu ruumi raiskamine ja selle asemel võiks ühe saada keegi teine, kes seda vajab 🙂

      • Avatar
        Vasta Kirsika 12. august 2016 at 17:28

        Seda nüüd küll ? siis pigem pöörlevad rattad ☺

  • Avatar
    Vasta K 12. august 2016 at 16:11

    See korv paistab lausa läbi, sügisel/talvel võib seal ikka päris jahe olla

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. august 2016 at 16:17

      Ei usu, et on. Ega ma teda seal alasti ei hoia 😀

  • Avatar
    Vasta Jaana 12. august 2016 at 16:11

    Raske kui on valikut?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. august 2016 at 16:17

      Just 🙂

  • Avatar
    Vasta Triinu 12. august 2016 at 16:07

    Minu arvamus ühineb sellessuhtes Kätlini omaga, et peale pöörlevate ratastega kergkäru ma naljalt mittepöörlevate ratastega käru ei ostaks. See peaks ikka supersuper ilus olema…selle sama põhjuse tõttu müüsin alles hiljuti maha ka oma imearmsa Big Star käru, millest ilusamat minumeelest olemas ei ole (kuigi ma Emmaljungat ei salli muidu). Ma lihtsalt arvan nüüdseks, et kui on teise lapse aeg, siis leian midagi palju mugavamat ja jätaksin ilu seekord tahaplaanile. Ballerina käru on kahtlemata väga omanäoline aga mitte päris minu maitsele, lisaks on Kätu negatiivsed hinnangud üpriski olulised, seega minust jääks see poodi. Kui oleks piisavalt vôimalusi, siis seekord eelistaks ma hoopis Bugaboo käru…Manööverdasin sôbranna omaga ja no see liikus nagu pilve peal ?

  • Avatar
    Vasta tr 12. august 2016 at 16:02

    Oleneb su elustiilist. Kui oled suur jalutaja siis eelista kindlasti suuri rattaid. Kui pigem healjuhul a la Mariga lasteaeda siis võid võtta ka väiksematele ratastega. Mina võtsin peale korvi kasutusele EJ Scooteri mis on suure ja väikse vahepealne.Kergkäru oli kasutusel vaid kui autosse suur ei mahtunud sest jalutada on kergkäruga kehv. Mina jalutasn ikka tundide kaupa.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. august 2016 at 16:06

      No jah, ma pole üldse suurem asi jalutaja. Paraku Mari tahab jalutamist ja koer tahab jalutamist ja Kardo tahab jalutamist, et no, äkki ma siis hakkan :D?

  • Avatar
    Vasta Sandra 12. august 2016 at 16:01

    No kuna Sa ladusid siina postituse lõppu kõik argumendid selle vankri POOLT, siis võta ära, jumala eest!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. august 2016 at 16:05

      Mul pole midagi võtta, see on mul olemas 😀

      • Avatar
        Vasta Sandra 12. august 2016 at 17:05

        No ses mõttes, et selle jätad omale noh, olemas on jah nagunii. 😀

  • Avatar
    Vasta Ann 12. august 2016 at 15:56

    Kui ma vaatan seda ja seda teist mis sul olemas. Ma ei mõtleks ka.. see punutud igati lahe!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. august 2016 at 15:57

      No ma vahepeal mõtlen täpselt sama, et see punutud vanker on niiii minulik ja tuus. Aga samas… tal pole pöörlevaid rattaid 😀

      • Avatar
        Vasta Helen 13. august 2016 at 07:13

        Ma eelistaks ikkagi teist käru, suured rattad on ju mõlemal. Minu jaoks olekski dealbreakeriks just see punutud korviosa – suvel on äge, aga sügisel-talvel mitte niiväga. Ei usu et ta peab kinni vihma, tuult, lund sajab kogu punutise vahe täis jne. Et kui sa arvad, et lapsel soojakotisees on tuulest poogen, siis sellest vast mitte, kui ta lihtlabaselt märg on ka 1 hetk. + punutise osa kuivamine võtab ka mingi aja (pange punutud korv nt tunniks vihma kätte ja vaadake kui kiirelt pärast pärispäris kuivaks saab. Mul oli endal ka CC, manööverdamine ei meeldinud, muidu oli aga priima, et ta oli soe vanker (rootslased ju teavad külmema kliimaga arvestada). Ehk siis minu jaoks olid olulised parameetrid just see, et lapsel oleks seal soe ja tuul ei käiks peale + normaalne vedrustus ja suured rattad. Mis need kõigekõige olulisemad parameetrid sinu jaoks on? 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 13. august 2016 at 07:50

          No minu loogika ütleb, et kui see on vankriks ehitatud, siis ta hoiab tuult ja vihma 😀 Lisaks paneksin ma nagunii vankrisse lambanaha+soojakoti, vaevalt et see titt seal läbimärg oleks ootamatult.