Beebiootus LAPSED Lasteasjad

rasedaemotsioonid, ehk vanker vol 3?

16. august 2016

Kui ma alguses teile rääkisin, et mul on lausa KAKS vankrit, siis keegi kommentaator viskas nalja, et raudselt lõpuks võtan hoopis mingi kolmanda. Ma muidugi naersin ta välja, et noh, mis lolli juttu ta ajab, miks ma ometi peaksin kolmandat soovima, eksole? Nojah, nüüd ongi nii, et mina piilun juba kolmandat. Ja ma ei saa sinna midagi parata…

Kõik sai alguse sellest, et ma lugesin Beriti blogist Bugaboode kohta. Ma olin enne ka nendest pilte näinud, aga kuidagi ei tundunud nad nii lahedad midagi. Siis aga lugesin Beriti kiidusõnu ja takkaotsa näitas sõbranna mulle ühte videot Bugaboo Cameleoni kohta.

Ja kui ma lõpuks need 11 minutit leidsin ja selle video läbi vaatasin, siis mõtlesin ma küll, et no miks ma enne selle firma kohta uurinud pole? Praegu on Bugaboo Cameleoni kõige uuem mudel Cameleon3 (link) aga Berit rääkis, et neid vanemaid mudeleid, mis on põhimõtteliselt väga sarnased, on üsna tihti saada Soome järelturul. Eestis muidugi kah, aga pigem väga harva ja hirmus kallilt. Seega hakkasingi Soome ostu-müügi lehel silma peal hoidma ja tõepoolest oli seal paar-kolm-neli aastat vanu Bugaboosid müügil küll. Kõige uuemat, kolme, ma veel seal näinud pole, aga need vanemad maksavad seal umbes 400-600 eurot. Oleneb siis sellest, et kui korralik ja mis kõik kaasas on. Mina otsisin sellist, kus oleks kaasas vahetatavad esirattad talveks ja seisulaud, aga noh, neid oleks lisadena nagunii juurde osta.

Beriti blogis on jube pikk ülevaade nende vankrite olemusest ja erinevusest, ma ei hakka neid siia isegi mitte kopima ümber, lugege tema enda blogist ise (LINK). Igatahes mina otsustasin, et mulle sobiks ka mõni vanem mudel. Reaalselt nagu ma ei saa aru, kuidas Berit viitsib sellist suurt uurimustööd teha, aga mina olen tänulik. Muidu poleks ju teadnudki!

Bugaboo Cameleon on jube popp vanker ka, sellisega on ringi kärutanud Kate Middleton, Sieanna Miller, Kate Hudson. Muuseas, kui ma praegu seda googeldasin, siis ma sattusin sellise artikli peale, et “kuulsused, kes kasutavad odavaid vankreid” ja seal all oli siis Bugabood kasutanud. Whaaat, mis need KALLID vankrid siis on, oskab keegi öelda? Uhiuus Bugaboo maksab mingi 1100-1200, kas see ei ole siis kallis või? Mis need kallid brändid siis on? Igatahes…

Selle nädalakese jooksul, mis ma Bugaboosid vaadanud olen, ei olnud sinna Soome lehele igatahes ühtegi lisandnud, mida ma tahtnud oleks ja Berit soovitas mul vaadata BabyCare.nl lehele. Ka tema olla sealt tellinud ja kinnitas, et tegu on usaldusväärse kohaga, mis kenasti vajadusel Eestisse transpordivad. NaguUus pood läks ka just kaubatretile UK’sse ja ma palusin ka neil silmad lahti hoida, kuid seda, kas ja mida nad said, selgub alles siis, kui nad tagasi tulevad. Nii kaua uudistasin ma BabyCare.nl lehekülge ja valisin juba oma lemmikut Cameleoni välja. Nad seal vanemaid ei müügi, ainult seda kõige uuemat. Selline sinakas-rohekas tundus juba vägagi mokkamööda olema (link). Hind muidugi mitte nii väga –  1159€.

c3-3132195

Tegelikult nende värvidega on neil selline asi, et pmst võid sa osta lihtsalt musta “põhjaga” vankri ja siis saad sinna peale osta erinevaid värve kaarvarjusid ja neid vankrikatteid. Seega saaksid sa pmst nagu mitut erinevat vankrit omada, kui tahad vahepeal seda teistsuguseks tuunida. Lisaks on erinevaid värve saadaval ka see pehme sisu, mis käru sisse käib.

Muuseas, põhjus, miks mulle Bugaboo väga meeldima hakkas oligi see, et mulle päriselt meeldib ta ka käruosana – ta ongi nagu üks mugav kergkäru. Muidu oleksin ma kindlasti pärast vankri kasutamise lõppu kergkäru soetanud, aga BB’ga tundub, et saaks lausa edasigi kasutada.

Igatahes varastan ma Beriti blogist mõned tehnilised näitajad ka:

  • kaalub 9,6kg
  • sang on üleviidav (see on mulle praegu jumala oluline, sest Mariga kärutades tunnen küll puudust sellest, et saaks temaga jalutamise ajal lobiseda)
  • ees pöörlevad väiksed rattad, mille saab talvel suuremate vastu vahetada, väiksemate rataste vedrustust saab seadistada vastavalt lapse kaalule
  • taga suured rattad, käru saab kasutada ka kahe rattaga, selliselt siis suurte rataste peal enda järel tõmmates (näiteks rannas, metsas vms)
  • mahuka alumise pakikorvi saab pealt nööriga ka sulgeda
  • vastavate adapteritega saab kinnitada ka erineivaid turvahälle raamile (mul on vaja Maxi Cosi adaptereid)
  • saab kasutada alates sünnist (vankrikorviga) ja edasi istmega kuni ca 3-aastase lapsega, käru kandevõime kuni 17kg
  • hind alates 999€ (BabyCare.nl leheküljelt).
      Selle hind on 999€. Kas pole mitte nunnuke? Soome järelturul nägin samasugust (ok, loomulikult vanemat mudelit 500 euriga, aga jäin ilma kahjuks, munesin liiga kaua).

Igatahes olingi ma juba peas valmis arvutanud, et okei, kui dekreedirahad kätte saan, siis äkki ikka selle ühe suurema väljamineku suudan endale lubada kah. Ma olen ju nagunii enamik lapseasju koostööna saanud, võin ju ise ka midagi osta eksole. Kuigi samas 1000 eurot tundub nagu…Nagu väike laps, kellele öeldakse, et maja võib maksta MILJON KROONI, et kuidagi nii suur summa 😀 Ega noh, olgem ausad, on ka. Kardo ütles, et mõni ostab auto selle raha eest juba. Tõsi ta on.

Siis lugesin ma aga uuesti Beriti postitust tema vankrist ja lisaks nägin täna, et Andra Emmedeklubist otsustas ka Bugaboo kasuks, küll sai nende poolt valituks hoopistükkis Bugaboo Donkey (link). Beritil siis Bugaboo Mono, Andral Bugaboo Twin mudel. Ja mida rohkem ma nende kohta lugesin, siis mõistsin, et ma tahan ka ju just Bugaboo Donkey Mono. Nagu väike titt, trambin jalgu ja jonnin, et ma ju tahaaaaan! Kas te teadsite, et mu Rate.ee konto oli kunagi MaJuTahan… #piinlik.

bd-1287852

Otseloomulikult, armsa taevaisa soovil, on see mudel VEEL kallim. Nimelt hakkavad Bugaboo Donkey Mono hinnad kuskil seal 1159€ kandis ja lõpevad 1200€ kandis. Aga kas nad ei ole mitte ilusad? Ja see lahe küljekorvikene tundub nii mugav, kus oma asju hoida. Ja ma ei tea miks, aga jälle just see roosa variant meeldis täiega (link).

bugaboo_donkey_mono_alu_black_softpink_pic1-7038323

bugaboo_donkey_mono_alu_black_softpink-7365793

Mina küll seda topeltvankriga ei kasutaks, sest Mari on ju juba nii suur ja tal on oma kergkäru olemas, aga põhimõtteliselt saab sellele monole ka lisaistme juurde osta ja panna sinna suurema lapse ka istuma, kui tahad. Samas üksiku lapse vankrina on ta jumala hea mõõduga – 60cm. Kahe lapse omaga juba 74, aga nagu öeldud, seda mul tarvis ei lähe.

Tundub küll kuidagi suurem ja laiem, aga tegelikult on ta päriselt sama suur kui teised tavalised vankrid, seega ei tohiks poes manööverdades ka probleemi olla. Igatahes Berit oma blogis kinnitab, et tõepoolest saab hakkama.

No ja nüüd nii ongi, et ma esiteks ootan ikka, et mida see NaguUus kostab, kui ta oma kaubaretkelt naaseb ja siis hoian ikka pilku seal Soome saidil ka, aga no mul on tunne, et Donkey siia majja lõpuks ronib – üht või teist teed pidi!

Kas keegi teist on Bugabood kasutanud?

Loe ka neid postitusi!

74 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Pille 8. september 2016 at 20:38

    Kui olin lapseootel, siis külastasin ka NaguUus poodi. Küsiti, kas vanker on olemas. Ütlesin, et ei ole, aga ostan Bugaboo Buffalo. Seepeale öeldi, et Bugaboo on Eestis juba ammu läbikäidud trend ning Emmaljunga on kõige soositum ja parim.
    Elan ise Soomes, aga nii rumal ma ka nüüd pole, et aru saada, mis on vale. Saan aru, et iga kaupmees soovib müüa enda valikus olevaid tooteid, aga selleks lausvalet kliendile rääkida on küll inetu ja kindel viis kliendist lahti saada.
    Tellisin enda Bugaboo samuti Hollandist ning siiani väga väga rahul. Äärmiselt praktiline, kaasaegne, minimalistlik, stiilne ning kompaktne.

  • Avatar
    Vasta Liisu 21. august 2016 at 14:54

    Olen novembrist saati Donkeyt kasutanud ehk siis talvel ja suvel ja 100% rahul. Vaata kindlasti nii palju uus mudel, et oleks pikendatav kaarvari või telli see juurde. Samuti soovitan Bugaboo soojakotti, mis originaalis mõeldud isteosale, aga mina kasutasin ka korvis, kuhu ta täpselt paras oli. Hästi mõnus soe pesa on sellega.

    Lugesin neid vastuargumente siin ja ja suurem osa on suht sellised, et ei ole tglt selle vankriga vist kokku puutunud.
    Korv ei ole jah mingi überpaks, aga nagunii paned ju lapse soojalt riidesse. Suuruselt korv on pigem kitsamat sorti, aga pikk. Kasutusmugavuse koha pealt rääkida, et pikal inimesel on ebamugav, on üsna totter, sestsang käib pikalt üles (hollandlased, kelle toodang, on ju ometi pikimad inimesed maailmas) ning piisavalt kaugele, et jalad ei käi vastu vankrit nagu nendel kipub olema, kus pikenemine käib liigendist sanga asendit muutes.
    Rattad on suured ja mugavad. Raskemates teeoludes klõps kinni ja läheb kergesti igalt poolt läbi.

    Isteosa see pepu lohus asend tundub lapsele väga mugav ja ta ei vaju seal kuidagi ära nagu kipub juhtuma vankrites, mille kohta kiidetakse, et “lapsel palju ruumi on”. Ongi palju ruumi, nii palju, et väiksem laps vajub kägarasse.

    Kokku käib ka suht mugavalt ja väikseks. Kergkäru vajadust ei ole ma küll tundnud.

    Ja loomulikult see külgkorv. Kui ära harjud,siis mõtled, et kuidas üldse ilma saab.
    Lisavarustusest lisaks soojakotile soovitaks suvekatet. Turvahälli adapter on mul ka palju kasutusel olnud, kusjuures viimasel ajal selleks, et mõne sõbranna laps ka vankrile lisada ja kahe lapsega jalutamas käia.

    Ühesõnaga tõesti super vanker ja iga senti väärt. Ja nagu keegi juba mainis siis eestlased alles on hakanud avastama seda, nii et pärast saab mõistliku raha eest ära müüa.

  • Avatar
    Vasta Katu 19. august 2016 at 19:09

    Mul on Bugaboo Donkey Duo, kuna lapsed on kaheaastase vahega ja suuremale meeldib veel kärus tududa. Tegin pika eeltöö enne ostu ning lõpuks pigistasin hinna suhtes silmad kinni ja ostsin sealt samast babycare lehelt ära. Kohale tuli kiirelt ja turvaliselt. Ja no ma ei oska ära kiita seda käru. Kui suurem laps on lasteaias,siis lükkan käru kokku ja panen selle korvi sinna kõrvale. See korv seal kõrval on niiiiii mugav,eriti just poes käies. Käru on meeletult kerge ja hea manööverdamisega ning väga stiilipuhas. Ja nagu sa kirjutasid, siis annab ta välja tõesti kergkäru mõõtme, et siis see väljaminek jääb ära. Ja isegi kui see korv seal kõrval on, ei tundu käru üldse lai. Bugaboode ainus miinus pidigi olemagi kõrge hind,aga selle eest on super kvaliteet. Niiet igaljuhul julgen soovitada!

  • Avatar
    Vasta Soon to be mom 19. august 2016 at 11:10

    Mina ka täiesti Bugaboo usku. Teadsin juba ammu, et oma lapsele ostan Bugaboo Buffalo. Nüüd olengi esimese lapse ootel, aga plaanis on osta Bugaboo Cameleon. Oleme Tln kesklinna elanikud, ilmselt saavad minu vankriga jalutuskäigud olema enamjaolt kesklinnas ja erinevates linna parkides. Kindlasti saab minust ka nn Viru Keskuse emme, nii et kompaktne, funktsionaalne, hästi manööverdatav ja stiilne vanker on meie jaoks must! 🙂

    Nendele, kes siin Bugaboo disaini maha teevad ja “kole” karjuvad, ütleks nii, et teiste inimeste valikute (Mallukas ilmselgelt peab Bugabood ilusaks) halvustamine lihtsalt välimuse põhjal on väga ebaviisakas. Uskuge, ka teie enda välimus, niisamuti teie asjade väljanägemine, on paljude arvates “kole”, ometigi ei tule kasvatatud inimene seda teile ütlema.

    Neile, kes Bugabood liiga kalliks põlgavad, ütleks nii, et iPhone’i peavad ka paljud liiga kalliks (mõned ka koledaks :P), üle 10 000 eurot maksvat autot ei ole ka paljud nõus ostma, 300 000 eurost 2-toalist korterit peavad ka paljud hulluseks. Ometigi leidub palju inimesi, kes selliste hindadega asju igapäevaselt oma elus ostavad ja kasutavad. Inimeste erinevad rahalised võimalused on küll viimane asi, mida kommenteerida. Teete end lihtsalt teiste silmis kohtlaseks.

    Mallu, mina täiega toetan sinu Bugaboo ostu! Saad enne minu lapse sündi sellega juba paar kuud kärutada ka, nii et jään kindlasti uusi Bugaboo postitusi ootama. 🙂

  • Avatar
    Vasta Loor 19. august 2016 at 11:00

    See on üks tore käru küll ja olen isegi näinud neid tänavapildis, aga endale liiga kallis kahjuks.
    Kahele lapsele just hea, vajadusel pikkadel jalutuskäikudel Mari ka kärusse visata.
    Mul endal on aga TFK Joggster Twist ning selle kohta on mul jube jube palju kiidusõnu, samuti kahele lapsele, ent tegu on tandemiga. Taga on väike eemaldatav iste suuremale, kui suuremat kaasas pole saab istme kokku lükata või siis nt poekotti sinna susata.
    Liigub igal maastikul, lumes, liivas, kruusal, super ruumikas ning mugav – ühe käega manööverdatav.
    Soovitan minna Tfk näidissaali proovima, kindlasti pakutakse ka väikest soodukat kui kogu komplekti võtad.
    Noh, niisama, et sind veel veidi rohkem segadusse ajada 🙂

  • Avatar
    Vasta Kata 19. august 2016 at 08:06

    Parim, parim !!!! Nii mugav ja lihtne .
    Ostsime 9 aastat tagasi Taanist ja siis polnud sellest midagi kuulnudki. Ja kui ta juba siis oli super, siis praegused on kindlasti veel paremad. Ja hea on tõesti see , et neid igasuguseid lisasid on lõputult.
    Pole raatsinud enda omagi ära müüa.

  • Avatar
    Vasta Leenukas 18. august 2016 at 16:03

    Hei Mallu! Meil on kasutuses justnimelt Bugaboo Donkey Mono mudel ja me oleme sellega rohkem kui rahul. Tellisin uuena Soomest ühest netipoest ja suurest elevusest panin selle ka ise viimasel rasedusnädalal oma suure kõhuga kokku, ei jõudnud meest töölt koju oodata lihtsalt :). Kokkupanek oli nii lihtne ja loogiline ka. Beebi sündis küll suvel, aga kasutasime korviosa umbes 7 kuud, st ka talvel ja mahutavusega ei olnud küll mingit probleemi. Talveks lisasime korvi sisse ka lambanaha ning beebi magas korvis talvekombega. Umbes 7-kuuselt hakkas ta juba tahtma istuvas asendis olla ning siis vahetasime korvi istmeosa vastu ja lapsele meeldib seal väga istuda ja magada. Talvel on meil kasutuses ka Bugaboo soojakott, mis on minumeelest täitsa asendamatu asi külmaks ajaks. Elame linnas ja vankriga on eriti mõnus manööverdada, poes veel eriti ning kuigi ta on veidi laiem, siis oleme kenasti igale poole mahtunud. Paksu lumega on nagunii iga vankriga raske, sest neid peab ju lumest läbi vedama. Esirattad lukku ja liigub samamoodi nagu paljukiidetud Emmaljunga :). Ja sellest istme kõrval asuvast korvist ei hakka ma üldse rääkimagi. See on täitsa asendamatu! Vahel vaatan poes emasid, kes üritavad suure vankriga (mille rattad näiteks ei pöörle) ja siis veel korviga manööverdada. Ma enamasti poekorvi ei võtagi, sest asjad mahuvad ju kenasti kõrvale ja vajadusel ka alumisse korvi ära. Ja muul ajal on ju ka 100 asja, mis sa lapsega kuhugi minnes kaasa pead vedama…
    Kokkvõttes üks väga mõnus, funktsionaalne ja kvaliteetne vanker. Soovitan väga!!!

  • Avatar
    Vasta Karita 17. august 2016 at 20:16

    Elan ise soomes ja minul oli Bugaboo Buffalod ❤ supper vanker oli ❤❤❤ soovitan soojalt osta.

  • Avatar
    Vasta Epp 17. august 2016 at 16:07

    see bugaboo vankriosa on Eesti kliimas minu arvates liiga ohuke talvel.
    Kui juba hollandi lehekylgi kiikad, siis soovitan soojalt NUNA IVVY laste vankrit.
    BB’ga samas hinnas, aga palju vahem tuntud ja seega iga teine sellega juba sulle vastu ei jaluta.
    https://www.google.nl/search?q=nuna+ivvi&biw=1458&bih=314&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjxgfzazsjOAhUoL8AKHVlSA78Q_AUIBigB#imgrc=bUIbi0m3wQr_dM%3A
    Mulle veel meeldis see kate mille suvel ja talvel paikesepaiseteliste ilmadega saab vankri korvi osale pelae tommata.
    Ise nyydseks pea kolm aastat kasutanud (kingiti, kuigi ise olin ka juba mitu aastat vankriostuks raha korvale pannud) ja seda raha kindlasti vaart.

    • Avatar
      Vasta Liisu 21. august 2016 at 14:30

      Mul donkey eelmisest novembrist kasutusel ja ei oska seda küll õhukeseks pidada. Nagunii paned ju lapse soojalt riide. Ja Bugaboo enda soojakott on eriti super ka korvis kasutada. Ühesõnaga mu meelest suht pseudoargument.

  • Avatar
    Vasta Triinu 17. august 2016 at 10:15

    Mulle meeldib see punutud korviga kõigerohkem…. See näeb tõesti kohutav välja… Muidugi sinu asi sinu vanker sinu laps ja sina pead leidma mugavuse.. aga nagu öeldud kui pikal inimesel raske vankrit lüõkata siis Kardo ju sul 193cm ta käib siis selg küürus beebiga jalutamas? Või jätate kardole teise vankri?? Mõelge hoolikalt ennem kõigile varjantidele kui hakkad sellist summat väljakäima.. Mina aga valiks selle punutud vankri.. Kõige armsam ja meie kliimas suured rattad peavad olema :P…. Edu sulle igastahes 😛

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. august 2016 at 10:23

      On ju öeldud, et käepide on pikendatav, ei pea keegi küürutama.

  • Avatar
    Vasta Kersti 17. august 2016 at 10:14

    Bugaboole void pilgu peale visata ka mothercare.com lehel ja pramworld.co.uk Seal myyakse kyll uusi mudeleid. Aga kui soovid, saab yhe Eesti kullerfirmaga normaalse hinnaga saata asju Eestisse Inglismaalt. Saan sind vajadusrl aidata kui soovi on.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 17. august 2016 at 08:55

    Minul on Bugaboo Buffalo ja see on absoluutselt parim maailmas. Kallis, ilus, kerge, mugav, saab kaua kaua kasutada, vastupidav. Ja eriti meeldib see, et seda saab tuunida sobivatesse toonidesse. Järelturg on ka hea, sest eestlased alles avastavad Bugaboo maailma.

    • Avatar
      Vasta Karita 17. august 2016 at 20:17

      Olen sama meelt ???

  • Avatar
    Vasta MP 17. august 2016 at 07:54

    Jube kole asjandus ikka ja mõned nimetavad seda veel stiilseks, no kust otsast? 😀 Inimeste ilu meel on ikka nii erinev, et mis ühe jaoks on nii-nii supper ilus, on teise jaoks rõveduse hunnik. Aga nagu öeldakse, siis erinevus rikastab ja kui kõigile meeldiksid samad asjad jne… oleks ikka maailm igav küll. 🙂

    • Avatar
      Vasta H 17. august 2016 at 09:48

      Mõned jälle peavad neid jubedaid nahast Emmaljungasi või mingeid neoonseid millymullisi stiilseteks nii, et ei tasu 2x maailma stiilseimaks vankriks valitud vankri kalla õiendada, kui stiilitunnetust pole 🙂

      • Avatar
        Vasta Kaidi 17. august 2016 at 10:54

        Kellele küll on antud ÕIGUS
        kogu maailma nimel tiitleid jagada ja kes küll
        siis selle “kogu maailma” nimel hääletasid ahhh ??

      • Avatar
        Vasta MP 17. august 2016 at 11:22

        Kes siin õiendas? Mina kirjutasin oma kommentaari nägu naerul, mis sellest, et sai negatiivne, oma arvamust võib igaüks avaldada. See, et vanker on valitud kellegi inimeste poolt MAAILMA STIILSEIMAKS ja WOW, LAUSA 2 KORDA, ei tee seda veel stiilseks, vähemalt minu silmis ja see ei tähenda, et mul poleks stiilitunnetust. Nagu ka mainisin, et inimeste eelistused ja ilu meel on nii tohutult erinevad, et mis ühele nii väga meeldib, ei meeldi teisele üldse. Pole vaja sul hakata õigustama, et see vanker valiti stiilseimaks, sest see ei muuda minu arvamust nii kui nii. Olgu kasvõi Universumi stiilseim, mulle ikka ei meeldi ja see on minu enda asi, millest sina ära lase end heidutada, et kukud kohe inimest stiilitunnetuks sõimama. 🙂

  • Avatar
    Vasta H 17. august 2016 at 07:25

    Meil bugaboo Cam2 oli mõnus nii vankrina, kui käruna. Vabalt võiks kasutada nö keegkäru asemel ja on vedrustus. Ainule miinus on, et autos võtab ka käruna pmst vankri ruumi 🙁 . Talvel saab hädavariandina panna talverattad. Tõeliselt ilus ja stiilne isend.

  • Avatar
    Vasta Eelistus... 17. august 2016 at 07:00

    Mina eelistan ainult Emmaljungat ja ABC design Pramy Lux (Seda vist ei toodeta enam). Suured vankrikorvid kus ka pikemat kasvu beebi (nt sündides 55cm ja hiiglase kaaluga) saaks kaua tududa… ju siis ma olen Emmaljunga hulluses aga mingite pöörlevate ratastega ma ei hakka iial mässama lumes!!! Olen suur kärutaja loodetavasti. Praegu küll jala tööle mitu km pea iga hommik ja vahel koju ka.

    • Avatar
      Vasta Liisu 21. august 2016 at 14:34

      Ei ole sellest pöörlevate rataste vastasusest kunagi aru saanud. Ülimugav manööverdada nendega ja raskemates tingimustes paned lukku ning toimivad nagu tavalised sirged rattad. Talvel proovisin oma Donkey’ga võrdlemiseks sõbranna EJ lumes ja no ei ole vahet. Aga muul ajal on minul kordades mugavam 😛

  • Avatar
    Vasta H. 17. august 2016 at 03:56

    Kuidas sellel vankril vedrustusega on? Mul onutütar just müüs enda BB maha, sest kui poed ja sile asfalt välja jätta, siis koduhoovis ja maastikul ei olnud vedrustusega üldse rahul. Teine miinus juba ka siin mainitud hästi madal korv, millega vähegi pikemal inimesel on ebamugav toimetada. Aga edu selle ôige otsingul!

    • Avatar
      Vasta Liisu 21. august 2016 at 14:37

      Nii pehme ta ei ole kui klassikalise vedrustusega tankvankrid. Aga tuleb ka aru saada, et selle vankri pehmus tuleb hoopis teise loogikaga – kuna korv/iste on ainult keskelt raami küljes, mitte mitmest punktist, siis ta pm nagu kiigub kergelt.

  • Avatar
    Vasta Kati 17. august 2016 at 01:54

    Ma oleks pidanud seda postitust varem lugema, sest just mõned nädalad tagasi andsime me oma Bugaboo täiesti tasuta suvalisele inimesel ära koos vihmakatte, päiksevarju, joogitopsi hoidja ja suure reisikotiga. Aastaid tagasi oli see UK väga populaarne vanker, aga mulle tundub, et tänapäeval on juba nii paljusid erinevaid mudeleid juurde tulnud, et bugaboo kohe kindlasti enam ei ole tänavapildis domineeriv. Me ei viitsinud müümisega jamama hakata, sest eeldasime, et saame vaid mingi väikese kopika selle eest ja kuna meil oli kiiresti kuuri ruumi juurde vaja andsime lihtasalt ära. Ega ma ei kahetse, et kellegil teise sellest nüüd kasu on, aga lugedes seda postitust ja kommentaare oleksin võib olla tahtnud hoopis Eestis mingi 100 euroga maha müüa ja sedasi endale jäätise ja raamatute ostise jaoks taskuraha saada Eesti sõidu ajaks 🙂

    Aga vanker on ise super hea. Mugav lapsele ja kerge kasutada. PS. Laps ei maga vankris jalad püsti, sest vanemas eas lapsed ju ei pea päevaunesid vankris lamades magama, vaid lihtsalt natuke kalduses asendis, sest ega see voodi ole 🙂 Kahjuks ei oska öelda kui kerge selle vankriga on lumes manööverdada, sest meil siin on lumi haruldane nähtus.

  • Avatar
    Vasta A.S. 17. august 2016 at 00:38

    Stokke xploryt soovitaks pigem! Koigi nende kolme asemel!

    Ps.ka staaride poolt enim armastatud?

  • Avatar
    Vasta Kaidi 16. august 2016 at 23:27

    Vabandust !
    Thtsin öelda ,et pildil tundub üks igavesti kole asjandus:( !
    Ei kujuta ette ,kui palju mugav ja hea peaks ta siis olema ,
    Et sellist monstrumi välimust soostuksin taluma .

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. august 2016 at 23:31

      keegi sul ju ei käsigi taluda, seega võid rahulikult hingata

  • Avatar
    Vasta Meeli 16. august 2016 at 23:13

    Mind võtab muigama see rasedate hullumine igast beebiasjade vastu, eriti kui selle miski hinnaks on laias laastus tonn euri 😀 Aga kui rahast kahju ei hakka, siis anna minna.
    http://giphy.com/gifs/money-swimming-diving-n59dQcO9yaaaY

  • Avatar
    Vasta mercca 16. august 2016 at 22:45

    Minul on hetkel
    kasutusel Cameleon, olen väga rahul sest on ilus ja kasutajasõbalik. Talverattad on samuti, lumega kulusid marjaks ära, kuigi ei pöörle. Külm sellega samuti polnud, vankrisse sai ju kombeka selga panna ja ega titte -30 kraadiga välja ei jätnud ka! Sa vist ei maininud, aga on ka Bugaboo Buffalo- sel on ees suuremad pöörlevad rattad (neid saab ka fikserida, kui lund palju nt) Liitu facebookis “bugaboo kirppis”, seal on neid müühil, ka Cam 3-e. Ja soovitan osta ikka klassikalime must, neid kangaid saad hiljem soovi korral vahetada 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristel 16. august 2016 at 22:35

    Ma teeniks kas või 10000euri kuus, ei kulutaks kärule 500eurot, vbl mu kiik. See on nii pisike aeg, kui seda kasutada + korjan need jupid ja jubinad kokku mida lapsele kola pärast osta ei taha-laps ütleb ise, ei ole üldse ruumi – siis pigem korja raha karpi või arvel ja keskooli lõpuks ostan kas või Jaguari. See piltlik suhe asjadesse, aga vbl arusaadav. Ostsin lapsele kasutatud Bora 125 eur eest, oli minu jaoks praktilline ja ei jäänud hinge kriipima kui 50euriga edasi müüsin. Sry, see postituse käru nagu inva-raamiga: selline väliselt tugev ja kandiline. +elu see ei hakkaks lapsele ostma uut käru kui üks n-ö ei meeldi. Kõige vajalikum oli mulle kõhukott ja lapse isa ei saanud ka aru, et mis sellega lapega käimata jääks või tegemata ja miks kõik lapsed ei võiks sedasi “taskus” käia: mugav, turvaline ja kõigil hea..

    • Avatar
      Vasta Kristel 16. august 2016 at 22:36

      kiik õige “kiiks”

  • Avatar
    Vasta Anu 16. august 2016 at 21:32

    Käru tuleb võtta selline, mis su südame rõõmsaks teeb-rõõmus ema=rõõmus beebi 🙂 .
    Beebiaega on ju nii vähe ja pole vaja pärast mõelda “what if”.
    Kui selle järelturult kätte saab, siis siin saad pärast vajadusel selle sama hinnaga ka maha müüa-pole mingi probleem.

  • Avatar
    Vasta A.e 16. august 2016 at 20:27

    Müüd eelmised kaks maha ja ongi pool raha olemas 😉

  • Avatar
    Vasta Dje 16. august 2016 at 20:27

    Kas sa pole mõelnud hoopis Baby Jogger City select’i peale? Ma niiii väga kiidan seda! Nii mugav ja lihtne ja super!
    Muidugi kui topeltkäru (ei tea, kas seda sõna eestis kasutataks, aga soome k. on see “tuplavaunu”) ei taha, siis pole mōtet vast selle poole vaadata.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. august 2016 at 20:32

      Ei taha nagu öeldud.

  • Avatar
    Vasta Heh 16. august 2016 at 20:01

    Mu õel oli, ta elab Stockholmis. Ja seal on igal teisel Bugaboo 😀 Ausalt ka, sellepärast vist, et seal on sellega kerge liikuda ja metroos ja bussis lihtne. Aga mugav on küll ja kui oleks olnud viitsimist seda kuskilt välismaalt otsida, oleks omale ka hankinud.

  • Avatar
    Vasta Triinu 16. august 2016 at 19:54

    Nagu ma eile juba mainisin, et kui mul vôimalusi oleks, siis Bugaboo oleks mu üks ja ainus valik. Nillisin neid juba enne esimest last aga loobusin…siis oli see Eestis veel üpriski eksootika ja rikaste lôbu. Aga nüüd neid meil juba üksjagu ja no mu silmad enam muud ei näe ka ? Rootsis näiteks on umbes 75% tänavapildis olevatest kärudest Bugabood. Kuna nad on üks enim mugavust, praktilisust ja stiili armastav rahvas, siis see ütleb nii môndagi ?

  • Avatar
    Vasta Krõõp 16. august 2016 at 19:47

    See ju üüberilus tükk? No igaljuhul, mul läheks see silmapilk loosi kui mul titeootus käsil või plaanis oleks? Ja muide…kui ma sinu neid eelmisi kärusid nägin, olin veidi isegi üllatunud, sest (kuigi ma Sind isiklikult ei tunne) no ei tundunud need üldse NEED ? aga see nagu rusikas silmaauku

  • Avatar
    Vasta Leenu 16. august 2016 at 19:30

    Meil Saksas see ka ilgelt popp ja igal teise on see, aga minu kui pikemat?! kasvu (175cm) inimese jaoks on sellel tõsine miinus ja nimelt see, et ta on madal. Lapse korvi osa lõppeb mul põlve juures ära ja mina sellega oma selga retsida ei tahaks väga. Aga eks ta ole maitse asi ja siin paljud jätavad selle ostmata justnimelt selle pärast, et ta on madal.

  • Avatar
    Vasta Anary 16. august 2016 at 19:18

    Jah, bugaboo on väga kihvt. Mina soovitan donkyt. Ise kasutasin cameeleoni ja meeldis väga, aga lumega ikka ei saa üldse liikuda 🙂 ja ma ostsin ekstra lume rattad, aga nendega on manööverdada mega kehv, ära neid juurde osta, mõttetu kulu.

  • Avatar
    Vasta Liina 16. august 2016 at 19:07

    Tundub pigem moeröögatusena. Olen kursis sellise mudeliga, soojemas kliimas elades isegi mõtlesin selle soetamisele. Aga meie talvedesse ma seda ei soetaks. Vankrikorv ei ole piisavalt soe. Ja ta ei ole ka piisavalt suur, et sinna lambanahku ja soojakotte saaks toppida lapse kasvades. Esirattad on küll vahetatavad suuremate vastu, kuid siiski ei ole nad üleni nn vabad liikuma vaid peavad selle nn katte alt läbi käima (vaata pilti saad aru, jube keeruline õiget sõna leida 😀 ) ja seega koguvad lume mõnusasti sinna vahesse kinni, vankri lükkamine ei ole siis kõige meeldivam. Kui see lumekoorik seal ära jäätub siis tükk tegu, et see kätte saada.
    Eks ta ole välimuselt ilus aga kui praktiline, see on küsitav. Kui sa ei ole eriline vankriga jalutaja ning ei soovi, et su laps oma päevauned vankris veedab, siis sobib see sulle küll. Püüab pilke ja poeskäigud saab ju tehtud.

    Kui aus olla siis ei meeldi mulle ükski su kolmest valikust 😀 aga see on maitseasi.

    • Avatar
      Vasta Heh 16. august 2016 at 20:06

      Oi, kuidas Bugaboo on hea 😀 Minul oli selline sitanikerdis, millel polnud ei normaalset kaarvarju ega kaubakorvi ega vedrustust ja käru osa täitsa avatud ja sai ka mitmed talved kärutatud. Laps magas kaks aastat kõik päevauned õues. See Bugaboo on selle kõrval ikka väga hea 😀

  • Avatar
    Vasta meow 16. august 2016 at 19:07

    No ära põe, minu Teutonia koos lisavidinatega (vahetatavad rattad, kott jne) maksis 1500€ 😀 aga sa ehk jah ostaid esimeses vankris liiga ruttu ära. Ma saan aru, et raseduse paanika (appimulonkõikevajakoheee!) peksab jalagaga tagumikku 😀 Müü oma praegused vankrid maha ja osta uus bugaboo. Ma teeks nii. Aga et aind VEEL rohkem segadusse ajada, siis ka Mutsyl on üliägedaid ja samuti kergeid vankreid.

    • Avatar
      Vasta Siret 16. august 2016 at 19:57

      Jaa, soovitan ka Mutsy’t 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 16. august 2016 at 19:03

    Bugaboo on siin Sveitsis ka megapopp.. umbes nagu Emmaljunga Eestis. Igatpidi kiidetakse ja tihti järelturul ka hea hinnaga 😀 nii, et tulge aga külla ja võtke siit üks kaasa 🙂

  • Avatar
    Vasta k... 16. august 2016 at 18:53

    Iga kell see Bugaboo vanker:) Ise olen valgete EJ usku (mõlemal lapsel olnud, tulevikus kolmandaga kaaluksin ilmselt ka Bugabood, sest mul suur auto, kuhu on kõrge/raske EJ tõsta), aga Sinu eelmistest vankritest valiksin kindlasti selle, kõik head omadused väljatoodud ja kuna Te autot ei kasuta, siis oma poolteist aastat on see Teil mõnus liikumisvahend. Hiljem saad järelturul maha müüa, siis pool raha tagasi;) Edu!

    • Avatar
      Vasta meow 16. august 2016 at 19:08

      Ei teadnud, et vàrvua vankrit mõjuatb 😀 valge Emmaljunga usku, naera puruks 🙂

      • Avatar
        Vasta k... 16. august 2016 at 19:29

        Jube naljakas tõesti, inimene eelistab valget EJ. On ikka imelikke.

  • Avatar
    Vasta Liis 16. august 2016 at 18:48

    Minu vennapoegadel on ka olnud igasuguseid vankreid, kuid Emmaljunga oli minu meelest kõige mugavam ja suured rattad olid ikka suureks abimeheks igal pool.

  • Avatar
    Vasta K. 16. august 2016 at 18:36

    Ideaalne vanker! Ilus ja mugav ja tuhat asja veel 😀 Tahan ka, kuigi last pole 😀 Peab hakkama raha koguma! 😀

  • Avatar
    Vasta Saara 16. august 2016 at 18:32

    See on kõigest raha. 🙂

  • Avatar
    Vasta Averiin 16. august 2016 at 18:31

    Rootsis käies oli neid justkui terve riik täis. Nii ilusad ja mugavad ja rootslased ju ometi külma talvega harjunud ja peaks teadma, mis hea. Samas leidsin ka neil müügis oleva toote nimega Sleepcarrier, mis on selline kotike beebidele, kes tahavad süles uinuda ja kanguta seda last siis kätel tunde onju. See kotike aga käib rakmetega selga ja siis võib ju titte tunde kiigutada.

    • Avatar
      Vasta An 16. august 2016 at 20:44

      Rootsis on Bugabood väga populaarsed tõesti, agatundub, et peamiselt sp, et seal kaks last saadakse väikese vahega ja siis mõlemaid saab mõnusalt kärutada selles bugaboos. Ja talved ei ole seal külmad, vähemalt Stockholmis oli möödunud talv hulga soojem ja kuivem kui Tallinnas (üleüldse on seal ilmad paremad). Aga ise ma seda vankrit siiski ei tahaks, kuna see on väga madal ja üldse kitsam ja väiksem. Minu lastel oli ka EJ ja selle vankriga ei jäänu tõesti kuskil kinni. Poes sain ka käidud ja üleüldse pood oli suht viimane koht, kuhu lapsega, hiljem juba lastega minna tahtsin.
      Edu valikul!

  • Avatar
    Vasta Age 16. august 2016 at 18:24

    Vot see on vanker! Eelmised polnud kohe üldse need. Ma olen päris kindel, et selle vankriga jääd sa rahule ja see ongi just see, mida sa igatsenud oled.

  • Avatar
    Vasta Lilli 16. august 2016 at 18:16

    Mulle meeldivad täiega bugabood, kusjuures! Ja välimus ka, minumeelest just nii minimalistlik ja stiilne, kuigi kui ise vankrit otsisin, siis kartsin neid, et lähevad tuulega ümber or smth 😀

  • Avatar
    Vasta Eee 16. august 2016 at 18:14

    Bugaboo ja emmaljunga on alati olnud ühed parimad kärud, huvitav, et see sulle nii úllatusena tuli tõesti 🙂 See on väga populaarne Ja mugav Ja täielikult oma hinna vääriline. Ausaltöeldes ma ei saa aru milleks sa üldse ostsid algul mingid odavad Ja mitte kõige paremad kärud? Googeldanud natuke ja ostnud kohe ühe ja korraliku..aga noh jah mina igatahes soovitan!

    • Avatar
      Vasta Kriips 17. august 2016 at 07:38

      Ta ilmselgelt ju ei ostnud neid vaid sai koostöös firmadega! Ju neil polnud Emmaljungale ja Bugaboole reklaami vaja siis.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 16. august 2016 at 18:09

    Kaksikuid oodates oli see mul väga väga pikka aega vanker nr1. Ainus miinus oligi, et see maksis mingi 1700€ ?

  • Avatar
    Vasta Andra 16. august 2016 at 18:07

    Rootsis on igal teisel selline vanker,ka järelturul leidub. Mulle endale hakkas ka see meeldimaaga hind on minu jaoks pisut soolane:( ma kiiksuga,500€ kasutatud kãru eest ei maksaks..siis pigem juba uus. Aga seda mõtlen ma praegu?

    • Avatar
      Vasta Kriips 17. august 2016 at 07:40

      Uus maksab ju 1200? Või pead silmas mingit suvalist kärakat uuena mis 500 maksab?

  • Avatar
    Vasta Mia 16. august 2016 at 18:05

    Välimus ei meeldi kuidagi. Ikka klassikaline ümar on nunnu. Ja suured rattad. Aga nu maitse üle ei vaielda 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. august 2016 at 18:09

      Mulle ka alguses ei meeldinud, aga kasvas ligi teine 😀

  • Avatar
    Vasta Heli 16. august 2016 at 18:05

    Maitse asi aga sinu kaks esimest ikka parm valik kui see…
    Kohe üldse ei meeldi ?

  • Avatar
    Vasta g3tu 16. august 2016 at 18:01

    Ma Olin ka vahepeal nagu hull nende järgi Aga siis lugesin rohkem ja need on rohkem sooja ilma kärud, okei võid igasugu vooderdust ise sinna sisse orgunnida Aga siiski, mis mind veel keelt Muutma pani on see et kui sa istumise osa peale vahetad siis laps magabki sul jalad õhus kui pikali panna, ja see istumis osa ka väiksem kui paljudel muudel vankritel. See käru tundub rohkem moe röögatusena nagu chihuahua hullused ja millega veel rahvas kaasa läinud poleks???

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. august 2016 at 18:09

      Ma olen jälle rääkinud paljudega, kes on talvesid edukalt sellega ringi rallinud ja pole kuskilt otsast külm olnud. Mul Mari ajast veel igast soojakotid ja lambanahad jne ka olemas. Ja see “jalad õhus” asend on muuseas laste selgadele parem ja neile mugavam 🙂

  • Avatar
    Vasta PJ 16. august 2016 at 17:59

    Käruna katust polegi peakohal? Suuremal lapsel ka ju vihma ja päikesekaitset vaja, kuidagi nii paljast tundub käruna.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. august 2016 at 18:08

      See on lihtsalt pildil maha võetud miskipärast 😀

  • Avatar
    Vasta Kolme lapse ema 16. august 2016 at 17:55

    Iseenesest on vanker mugav vaadates mõõte ja palju kaalub ja muid funktsioonid aga ei meeldi välimus eriti see käru oma kuidagi noh ei ole minu maitse 😀 seal see katus võiks olemas olla samas ei tea kuidas räägiks ma kui proovi sõitu oleksin teinud 🙂 mis puudutab hinda siis minu kuu sissetulek on see peaegu pere peale kokku 😮 üpriski kallis lõbu 😀 igal juhul see sinu beebi ja sinu valik mida sa oma beebile ostad ja kui sulle ta meeldib lase aga käia me elame ainult üks kord ja kui sa 999euro ära raiskad tead et see koik ju beebi jaoks vajalik abivahend 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. august 2016 at 17:57

      Noh, olgem ausad, 999 euri kulutada VAJA just pole 😀

      • Avatar
        Vasta Kolme lapse ema 16. august 2016 at 18:07

        Vankris hakkab olema sinu beebi ja kuna sina seda soidutad siis peab see olema mugav ka sinu jaoks 🙂 igal juhul, vaata ise kuidas õigeks pead ja teada tänapaeval mugavus maksab 😀

    • Avatar
      Vasta Annu 16. august 2016 at 18:12

      Selle käru puhul on veel suur pluss, et selle saab hiljem järelturul päris hea summa eest maha müüa:D mul on juba näiteks kaks inimest järjekorras, kes umbes selleks ajaks planeerivad beebit kui minu mõnglid enam kärus pole ja mu beebi pole veel sündinudki:D

  • Avatar
    Vasta Liis 16. august 2016 at 17:55

    Rootsis ka jube popp bränd, soovitan ka sealt järelturult vaadata 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. august 2016 at 17:57

      Rootsis mul pole jälle kedagi käimas, Soomest saaks kasuisa tuua