AVALDAN ARVAMUST

miks sa mu kommentaare läbi ei lase?!?!

23. august 2016

Ennemuistsel aal ei olnud mu blogi kommenteerimisel mitte mingisuguseid piiranguid ja mitte kunagi ei kustutanud ma ka ära ühtegi kommentaari. Ei tea jah, et kas ma siis vanasti viitsisin rohkem kembelda ja taielda, aga enam ma ei viitsi, jaksa ega taha ka. Sellega aga kaasneb tihti see, et inimesed jätavad kommentaari, ma otsustan selle mitte läbi lasta ja kus siis hakkab alles hala peale.

“Miks sa mu kommentaare läbi ei lase? Kas tõde teeb haiget? Kas sind tohib kommentaariumis ainult kiita? Ise oled kõva arvamuse avaldaja, aga vot ise ei julge teiste arvamusi kuulda!” ja muude selliste kommentaaridega painatakse siis mõnikord mitu päeva. See, et ma neid ka üles ei lase, see ajab vist neid veel rohkem närvi, mis mulle tegelikult isegi natukene nalja pakub. Mõelge vaid, inimene elu eest tahab mulle halvasti öelda, aga mina vana sindrinahk lihtsalt EI LASE tema solvangut üles. Kuidas ma julgen?! Kuigi kui asja loogiliselt vaadata, siis öeldud on see nii ehk naa, mina ju loen oma kommentaarid läbi ja saan kenasti mulle edastada soovitud ee…info, või kuidas seda nimetadagi, kätte.

Ma ei hakka siinkohal isegi mainima neid “kole/paks/mõttetu oled” kommentaare, sest esiteks pole neid päris ammu isegi mitte olnud ja kui mõni üksik satub sekka, siis no mis ma tast ikka üles lasen. Mis see mu blogile ikka annaks, kui seal oleks suva teemas kommentaar, et ma olen kuidagi välimuselt ebapiisav. Seda enam, et mul on kodus üks poolpime(?) ja pooletoobine mees, kes iga päev räägib, kuidas ma olen nii imeilus ja võrratu. Isegi siis, kui ma ükskord tal süles istudes naerma hakates puuksu lasin, käiab ta ikkagi oma imelisuse ja seksikuse ja kauniduse juttu edasi. Seega pean ma ju ikka räigem kaunitar olema, või mis 😀 Sest kui mingi selline kole ja paks malakas mulle peale kõhutuult laseks, siis ma jookseks kohe minema. Kardo tegi mulle hoopis keeksi.

Eee… ma ei tea, miks ma praegu jumala teemaväliselt rääkisin seda, kuidas ma kodus pussu lasen, sorri. Ma ütlen kohe ära, et mul oli korraga nii naljakas ja nii piinlik, et ma nutsin ja naersin samal ajal. VÄGA DAAMILIKULT! Aga Kardo ütles, et ma võin alati kõik Lempsi kaela ajada, seega nii ma siis edaspidi teengi ja jätkan nüüd oma teemat kommentaaridest, mitte oma tuultest.

Igatahes siis on sellised kommentaarid, kus väga teadjalt üritatakse mulle ära panna ja heita mulle ette mingisuguseid valikuid, mida ma olen kunagi teinud või siis lihtsalt suvalised faktid, millele vastu mul pole reaalselt midagi öeldagi. Ala teemad, et ma andsin liiga vähe aega rinnapiima, et ma käisin lapse kõrvalt reisimas, et ma lubasin endale rasedana aeg-ajalt pokaalikese punast veini, et ma ei armasta koristada, et ma olen labane, et ma olen oma last valesti kasvatanud ja võtnud vale mehe ja… Oeh, see list võiks vist homse päevani kesta.

Natukene naljakas on see, et tihtipeale on need kommentaarid kirjutatud sellises sõnastuses, et fafa, tsekka mind, ma olen mega haritlane ja geenius, kes tuli nüüd sulle õpetama, mida sa elus valesti teinud oled! Alles ükspäev siin tuli komm, et issand jumal, kaua sa nendel Mari teemadel ikka halad? Palju sa temaga beebina üldse rääkisid? AH? AH? Ja kui ma ei võtnud seda kommentaari vastu, sest ma reaalselt ei viitsi ennast õigustada ja kaitsta inimesele, kes ilmselgelt on juba sellisel seisukohal, et ma olen ise kõiges süüdi ja ei väärigi üldse seda, et ma korraks oma emotsioone välja elan, siis mida mul oleks talle üldse enam öelda? Et ausalt ka ma ikka beebina rääkisin ja ausalt ka ma armastan oma last ja proovin ikka parim ema olla või?

Ma ei viiiiitsi! Ma ei viitsi kembelda ja taielda ja põhjendada ja siis ta raudselt lõpuks vastaks, et kle ei, mina ei usu ikka, et sa endast kõik oled andnud ja siis mina vastaks, et kle pliis usu, ausalt olen! Ja siis nii me seal kahekesti ketraks. Muidugi vahepeal asutuks keegi mu kaitseks välja ja ütleks midagi stiilis, et “LEAVE BRITNEY ALONE!” ja siis tuleks ja astuks keegi ka selle leeri, kes usub samuti, et ma oma last keldris olen hoidnud, sest ma olen üks igavene hoolimatu ja paks joodik. Näiteks.

Seega – ma valin kommentaare, mida läbi lasta. Ja kui ma sinu oma pole lasknud, siis järelikult ma lihtsalt EI VIITSI sinuga vaielda ja ei taha su negatiivsust enda blogisse. Kui sul nii suur häda on, siis ava oma blogi, kus sa lahkad mu elu ja tegemisi ja valikuid, või tule mulle koju ja aruta oma suurt probleemi minuga näost-näkku. Ma olen suht 99% ajast siinsamas “Nelgi metsas” nagu ämmale öelda meeldib. Seega ei ole mul ka kuskile põgeneda. Lihtsalt tule ja pane mind paika, kui tarvis. Aga kui nii hästi tarvis pole, siis ära pahanda, kui minul nii hädasti sinuga kembelda viitsimist pole.

Pealegi on asjalood nii, et selliste negatiivsete inimestega vaidlusesse langemine viib lõpuks endal ka tuju halvemaks ja ma tahaks ikka heatujuline ja rõõsa olla, sest mu sees on nii ilus inimene, et ma ei taha teda kuidagi enda stressiga koormata. Vaid tahan rahumeeli keeksi süüa ja kommentaarides juttu puhuda heasüdamlike inimestega, kes ei pruugi olla minuga samal arvamusel, kuid võiksid siiski jääda viisakaks ja normaalseks. Eks, onju?

PicMonkey Collage

Loe ka neid postitusi!

76 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta triinukas 25. august 2016 at 14:01

    Mulle lihtsalt kohutavalt meeldib Su blogi. See on nii aus, otsekohene ja lihtne. Mõnus lugemine. Inimesed on lihtsalt kadedad või on neil jube palju aega. Pane täiega edasi, kui kellelegi ei meeldi, võib alati lihtsalt lehelt lahkuda ju.

  • Avatar
    Vasta :) 25. august 2016 at 09:14

    Panen praegu päris teemavälist teksti… Aga Lemps on ikka täiega Mari nägu siin piltidel 😀
    Need põsed ja see väike suu… No täpselt nagu tuduv Mari 🙂

  • Avatar
    Vasta Tyy 24. august 2016 at 22:56

    Ka minu poolt kommenteeritu pole kord üles jõudnud. Ehkki ei plaaninud kedagi solvata ja halvasti öelda ja olin esimese hetkega üllatunud, sest omaarust seda ei teinud ja nuputasin mis lahti? Sain aru küll miks. Mõtlesin, et see on lihtsalt sinu õigus valida. Pealegi võib igal inimesel olla teemasid, mida ei saa, ei taha, ei tohi, ei sobi, pole valmis, ei oska jne vastuvõtma ja arutama. Pärast taipasin veel , et oma elu sündmuste tõttu võtame ütlemisi, arvamisi vastu erinevalt, lisame sinna juurde mõttes tooni. Teadagi sama asja saab öelda eri tooniga nii, et öeldu mõte muutub täiesti. On mujalgi juhtunud, et äkki on mu süütu kommentaar osutunud kellegile konnasilmaks, millel nüüd kogemata tallun.
    Ma ei näe probleemi selles kui mu tekst pole sobiv avaldamiseks.
    Kirjutan ju sulle, mitte kogu eestile ja sina nägid seda nii ehk-nii. Ja kui see oli sinu jaoks sobimatu, siis milleks sel teemal edasi paugutada.
    Ma rääkisin nüüd ikka eriarvamustest ja mitte negatiivsest sildistamisest, stiilis sa oled………… see on jah nõme ega vaja levitamist.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2016 at 07:06

      Kuna su nimi on mulle täitsa tuttav ja sa ei ole mulle meelde jäänud mingisuguse solvamisega, siis teine variant on see ka, et mõned kommentaarid lähevad spammi miskipärast ja nõnda ma neid ei leiagi 🙁

  • Avatar
    Vasta Annemarie 24. august 2016 at 11:00

    Huvitav kui muudaksid kommentaariumi siukseks, kus kirjutada saab ainult nt oma Facebook’i kontoga sisse logides, või muul moel kommentaari oma päris identideediga sidudes, kui palju selliseid kemplejaid siis oleks?
    Mina pooldan väga sellist modereerimist. Kui inimene tahab öelda midagi, mida ta ei julgeks avalikult oma nime alt välja öelda, siis võib-olla pole vaja seda üldse öelda.
    Eks on muidugi selliseid piiripealseid teemasid nagu erinevad tervisega seotud asjad vms, kui tõesti võibolla ei taha välja öelda avalikult oma küsimust. Aga tegelikult on sellistel teemadel kuskilt kommentaariumist või foorumist nõu küsimine nii ehk naa kahtlase väärtusega ju.
    Niigi palju paska internetis, ei ole vaja lasta seda piiritult juurde toota. Kasu sellest pole mitte kellelegi!

    • Avatar
      Vasta AM 25. august 2016 at 21:45

      Jaa +1. See väga hea idee kusjuures 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 24. august 2016 at 10:58

    Veeda elu nendega, kes panevad Sind end õnnelikuna tundma, mitte nendega, kellele Sa pead midagi tõestama. 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 24. august 2016 at 07:35

    mulle meeldib sinu suhtumine! 🙂 sitt tuleb kaarega mööda lasta ning mitte hinge võtta. Sest noh… haigeid inimesi on tõesti palju 😀

  • Avatar
    Vasta Vesper 24. august 2016 at 07:08

    Huvitav, mul on mitu tükki lihtsalt kaotsi läinud a’la teemadel, et võtaks ka võistlusest osa või kunagi seal pildistajaks hakkamise teema all. 🙁 Pole samas viitsinud mainida, aga see tundub nagu teema kohe.

  • Avatar
    Vasta Maarja-Liis 23. august 2016 at 23:46

    !!!!!!!ÕIGE¡¡¡¡¡¡¡

  • Avatar
    Vasta K 23. august 2016 at 23:13

    Ma ei ole just suurem asi igapäevane netis kommenteerija, aga siin tekib mul küll ainult üks küsimus. Mida kuradit Sa loed üldse seda blogi kui see nii vale ja mõttetu on? Mine loe asju, mille kohta pahasti ei taha öelda ja mis meeldivad. Vaevalt kellelgi on aega endale ebameeldivat jama jälgida. Loed korra, saad aru et pole Sinu tassike teed ja kaod viie tuule poole. Või on mõnel kodus arvuti, mis sunnib iga teatud aja tagant kindlaid lehekülgi külastama ja siis tülgastusest negatiivseid kommentaare loopima? Vaevalt. 🙂

  • Avatar
    Vasta Pille 23. august 2016 at 21:54

    Millest ma ilma olen jäänud? Mis Lempsust käib jutt? 😀
    Muus osas olen 112% su jutuga nõus. Närvihaigeid, kellel sõim tuleb nagu kõhulahtisti, ei peagi oma blogisse kommenteerima laskma.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. august 2016 at 22:23

      Titat kutsume lempsuks 😀

  • Avatar
    Vasta Kaidi 23. august 2016 at 21:32

    Tahtsin lihtsalt öelda, et mul oli täna mega raske ja masendav päev ja see süles puuksutamise lugu tegi praegu tuju palju paremaks. Nii hea oli lihtsalt jälle naerda ja korraks oma mured ära unustada. Nii et aitäh! 🙂
    Totakate kommentaaride mitte üles laskmise osas olen täiesti sama meelt, mingu pritsigu oma negatiivsust kuskil…ma ei tea….kodus teki all vmt.

  • Avatar
    Vasta bet 23. august 2016 at 21:16

    Tahaks kohe laivi vaadata sellest, kuidas mõni ideaalne emmehakatis nelgi metsa tõmblema tuleb 😀

  • Avatar
    Vasta Stella 23. august 2016 at 20:56

    Selliseid inimesi ja halbu kommentaare saabki ainult naljana võtta. Mis meist küll siis saaks kui me kõik endale hinge laseksime pasandada 😀 . Meenub endalegi teismeiga, kus iga pisiasi ja kuri fa-fa-fa laadi üksteise kallal tõmblemine veel äge ja igatipidi IN* olid. Ma kusjuures ise endamisi siin naeran, et otsisin täna päeval nalja pärast ülesse oma aastate tagused vestlused facebookis, kellegiga kellega pole juba ammu-ammu suhelnud ja kellest üsna võõrandunud. Ilmselt tuli tahtmine veidi uurida, millist mula ma siis a.la 15-16 aastasena suust välja ajasin ja siis sattusin ühe tüli peale, mida oli jubedalt vaja siis meediavahendusel lahti hakata lahterdama. Kus me siis olime ikka kõiketeadjad ja jumal tänatud, et sellest raskemast tõvest nimega ,, MINA OLEN KÕVEM KUI SINA ,, nüüdseks juba välja kasvanud. Tänasel päeval ajab iga sõraline ikka korralikult naerma ja veel rohkem ajabki naerma see kui sinu peale saadakse tigedaks, sest no mis õigusega sa üldse naerad- peaksid ju nagu nüüd end jõle sitasti tundma 😀 Seega ega igasugust jama mida toodetakse polegi vaja avalikustada ja seda juba puhtalt sellepärast, et keskenduks ikkagi sinu vägevatele blogidele, mitte mõningale – I need my 15 minutes of fame – tegijatele kellel seal ülakorrusel on kasvamas üks korralik sortiment kapsapäid.

    Hoidkem ikka blogi puhtana ! 😀

  • Avatar
    Vasta väga väga naine 23. august 2016 at 20:31

    Mhmh, noh.
    Mul on sama.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. august 2016 at 20:36

      Ma ei arvanudki, et sinu blogis ka sellised käivad 😀

      • Avatar
        Vasta väga väga naine 23. august 2016 at 21:05

        Hullude olemasolek annab blogijale teatud tõsiseltvõetavuse lausa =) Kõikjal, kus on piisavalt inimesi, on ka mõned hullud =)
        Mu lahendus oli küll lubada aint nimelisi kommetaare ja mitte anonüümseid, ning kui mõni läheb täiesti üle piiri ka nimega, kustutan lihtsalt ära.

  • Avatar
    Vasta Lila 23. august 2016 at 20:04

    Sa ei pea ise midagi vastama, su blogi lugejad, kes sind enamasti ikka sajaga fännavad tuleksid su kaitseks välja, sa saaksid istuda ja popcorni närida seda sõda lugedes, kuid mõtekam on siiski vist selliseid asju ära hoida jah.

    Ma veel tahtin öelda, et sa oled suurepärane, et igapäevastest asjadest kirjutad. Ma töötan intensiivis, täna suri patsient ära pluss lähedasi nuttis palju ja mul olid jalad rakkus ja siis veel kuuled, et keegi, keda tead, on ära surnud… Lihtsalt jõudsin koju, võtsin suure bokaali punast veini ja loen su blogi.
    Sa võibolla pole aru saanud, et miks inimesed su blogi loevad, aga see ausus, otsekohesus ja elulised sündmused panevad inimesi kaasa mõtlema, sinuga samastuma, sest kõigil on elus sarnaseid situatsioone olnud.
    Sa suudad liigutada mägesid oma lugejaskonnaga, sest sul on süda õiges kohas ja sa tahad, et maailmas õiglus varitseks ja su lugejaskond sama moodi!
    Sinuga samastuvad eelkõige emad, abikaasad, ma tahaks, et keegi kirjutaks blogi haigla elust ja mis seal kõik toimub, kuigi see on suht võimatu proovides konfidentsiaalsust ja haigla sisest monarhiat jälgides.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. august 2016 at 20:38

      Tead, ma pean ütlema, et minu au ja kiitus kõigile, kes esiteks üldse SUUDAVAD haiglas töötada. Ma niiii kardan haiglaid ja kui ma peaks nägema surevat/surnud inimest, siis ma vist nutaks kodus kolm nädalat looteasendis ja mõtleks eluaeg, et mida need lähedased tunda võiksid. Aaaah, mul hakkab isegi õudne mõelda sellele praegu..

      Seega kui sinusugune tegija naine mu blogi loeb ja saab sellest mingit meelelahutust, siis juba selle pärats panen edasi, raisk!

      Aga kas anonüümselt haiglaelust blogida poleks võimalik? Ma loeks hea meelega!

      • Avatar
        Vasta Ner 23. august 2016 at 21:10

        Ma töötan ka haiglas ja esimene kord kui patsient ära suri, ma ka nutsin, eriti kuna see oli ootamatu. Aga nüüd on teatud mõistmine, et circle of life ja mõnel on tõesti nii kergem kui et valudes piinelda.

        Haiglablogi loeks ka hea meelega, aga isegi anonüümselt on sügavuti minek tegelt ohtlik mäng. Samas nurse/doctor confession blogisid on netis päris mitmeid ja osad on väga lahedad.

      • Avatar
        Vasta väga väga naine 23. august 2016 at 21:18

        Ei saa. S.t. ma tean, ei saa – seal on see, et eetika ei luba patsientidest rääkida. Jaa, tegelt on otseselt vist keelatud nimeliselt rääkida, aga tegelt ei saa üldse, sest keegi võib ära tunda, kellest räägid, pasundada ja kui ta ka valesti määras ja tegelt sa rääkisid kellestki teisest, sa ei saa isegi öelda, et mkmm, ma temast ju üldse ei teinud juttu.
        Ja siis saab äratundmiskoorma inimene, kes tõesti üldse pole seda ära teeninud ning kel võibolla on erijama oma haiguse või lähedase haigusega nagunii ja ei.
        EI.
        Vähemalt haiglas võiks inimene end oma privaatsuse suhtes muretult tunda.

  • Avatar
    Vasta Lonni 23. august 2016 at 20:03

    Tubli tüdruk! Ja mõni kuri kommentaator võib ehk isegi heatahtlikuks hakata. Või bipolaarseks.

  • Avatar
    Vasta Kiti 23. august 2016 at 19:51

    Lembela, tüdruku nimi 🙂 Siis on hea Lempsiks kutsuda.

  • Avatar
    Vasta E.e. 23. august 2016 at 19:49

    Lempsu-beebi on nii armas!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. august 2016 at 20:32

      Jaaaa :))

  • Avatar
    Vasta Marilin 23. august 2016 at 19:31

    Mulle just meeldib, et neid negatiivseid kommentaaare pole. Suht tihti loen kommentaare, et mida teised räägivad, soovitavad jne ja päris häiriv oleks lugeda kellegi sõnavõtte sinu välimuse ja loomuse kohta. Seega, sitta tulebki filtreerida 😀 Muidugi masendav on ka see, et sa kõik need läbi pead lugema… 😀

  • Avatar
    Vasta Grette 23. august 2016 at 18:25

    Las koerad hauguvad,karavan sõidab ikka edasi! ?

  • Avatar
    Vasta Merilin 23. august 2016 at 18:23

    Ma ei saa samuti aru sellest, et miks peab tulema tulema sõimama ja pärast halama. No milleks? Aga mulle isiklikult just meeldibki, et sa pead ELUblogi. Kes meist ei oleks kogematta kellegi teise kõrval, või isegi süles istudes peeretanud? :,D Kes emadest ei ole lapse essuse tagumikuga öösel kell kaks mööda maja ringi jooksud, sest lapsel oli nr 2 ja hais oli talumatu? 😀 Vastus on see: me kõik oleme. Aga asi on selles kas me seda ka tunnistada julgeme… Väheseid on neid, kes julgevad. Sellepärast oledki sina üks erilisi. Igas sinu postituses tunnen ära tükike ennast. Tore on naerda naljade üle milles me kõik ise oleme olnud ja sina neid uuesti meelde tuletad. GO ON MALLU!!!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. august 2016 at 18:37

      Mina ei olnud enne seda päeva kellegi sülle peeru lasknud 🙁 Oli huvitav uus kogemus 😀

      • Avatar
        Vasta Merilin 23. august 2016 at 21:45

        Ma olen seda endale teadaolevalt vist 2 korda teinud. Aga kogematta. Ausõna. 😀

  • Avatar
    Vasta ml 23. august 2016 at 18:20

    Ma ei tea, mis värk on. Aga maailm ongi hulluks läinud! Ühel pool on normaalsed inimesed.. nagu sina ja.. no nagu mina ka :D, kes üritavad kõigest hingest elada normaalset elu. Sellist, kus igal järgmisel päeval ei peaks uue s**a sisse astuma (või siis selliseid inimesi kohtama, kes seda tekitavad) ja siis ongi need teised. Need, kes saavad mingit naudingut teistele halvasti ütlemisest/tegemisest/intriigide punumisest.
    Muud enam meediast ei loe kui abielud aina purunevad (endagi sõpruskonnas mitu viimasel ajal) ja üks skandaal ajab teist taga. Ma olen lihtsalt väsinud sellest! Tahaks raputada lausa mõnda inimest (kuigi ma ei ole üldse muidu selline kätega selgekstegija), et mõistus ehk õigele kohale tagasi nihkuks ja jälle normaalseks hakkaks.
    Sina katsu aga ikka olla edasi selline (enamasti) rõõmsameelne rase ja ära tee igasugu mõtetutest ilkujatest välja!

  • Avatar
    Vasta Kuk 23. august 2016 at 18:11

    Mallu ma su kohta mitte midagi negatiivset ei taha öelda. Aga ükskord küsisin Milvi kohta,et kuida tal läheb ja kas olete teda vaatamas käinud..ja sa ei lasknud seda kommentaari läbi? laivide ajal ka on mitmel korral Milvi kohta küsitud ja sa pole vstanud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. august 2016 at 18:38

      Ma olen mingi SADA KORDA Milvist rääkinud, ma olen ERALDI POSTITUSI sellest isegi teinud, mida ma temast kogu aeg rääkima pean :D? Elab rantšos, on elus, tsillib. Ma ei tea, ta ei kirjuta mulle pikki e-maile oma hingeelust ja igapäevast, et ma oskaks detailsem olla 😀

      • Avatar
        Vasta Kuk 23. august 2016 at 18:58

        Aga kas vaatamas oled käinud? Minumeelest pidite hakkama tal külas käima..sellekohast blogiposti pole näinud ?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 23. august 2016 at 18:59

          Ei ole käinud.

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 23. august 2016 at 17:25

    Masendav! Soovin Sulle ja su perele jõudu ja jaksu. Sticks and stones dont break your bones ?

  • Avatar
    Vasta kirssu 23. august 2016 at 17:24

    Mõned inimesed nagu käiksidki sind nimme sind kiusamas siin. Mina näiteks loen Marist suurema rõõmuga rohekm kui näiteks reklaampostitusi. Hea on kaasa elada teile ja imelisele Marile. Kindlasti Mariga seonduvatel postotustel on palju rohkem klikke sest nii paljud on juba Mari sünnist saadik talle kaasa elanud! Lissalt juhmiks võtab, kuidas need kommentaatorid üldse viitsivad postituse Marist üldse avada kui neil on oma seisukoht ja negatoovne arvamus. MIKS nad aega raiskavad sellega?

  • Avatar
    Vasta terje 23. august 2016 at 17:13

    mulle just meeldib Mari teemadel lugeda ja üldse mitte parastamise mõttes, vaid tore on lugeda kuidas ta arenenud on. Kuna mul endal 1 a ja 6 k kodus, siis saan ka nippe kuidas arendada oma last erinevate mängude ja asjadega 🙂

    See inimene on kade selle peale, et sul läheb väga hästi elus ja sa armastad oma elu ning kõik on sulle tulnud tänu sellele, et sa armastad mida sa teed ja see on ju “ebaõiglane” kuna kõik peaks raske vaevaga tulema vms :D. Tal ilmselt nii hästi läinud ei ole ja peab siis kellegi elu mürgitama.

    keep going Mallu 🙂

  • Avatar
    Vasta Mimmu 23. august 2016 at 17:10

    Ma millegi pärast arvan, et need õelust pritsivad kommenteerijad ei julge just sulle seda kõike nelgi tänavale ütlema tulla, sest raudselt sa kirjutaksid sellest blogis postituse ja siis peaksid nemad hiljem enda kohta õelaid kommentaare lugema 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 23. august 2016 at 17:02

    See parempoolne ülemine tita pilt meenutab Marit ? no ja miks ta ei peaks meenutama eks???? neil ju samad vanemad ? Nii ütleb mu mees mulle, kui ütlen,et me plika meenutab teatud külje alt täpselt meie poega..

  • Avatar
    Vasta Kolme lapse emap 23. august 2016 at 16:58

    Mis ikka kadeduse uss on nii suur ikka 😀 samas ammu juba teada,et loomaaed on kirju 😀 sina AGA jätka samas vaimus ja sülita nende peale, kes muud ei oskagi olema, et sa oled selline ja selline 😀 võid kirjutada vastu ka nendele kui viitsimist on palju õnne olete loto miljonär,leidsite minu juures sellised omadused 😀 ja järgmine kord kirjutage korraga mitu korda siis üks peese saatmine 😀

  • Avatar
    Vasta maxim 23. august 2016 at 16:58

    Lende on táitsa huvitav nimi ☺
    Varsti pea 3 aastat tagasi kui ôde sûnnitas teise lapse pakkusin talle vâlja Mirenabethya, aga valik jâi Isabelle peale niiet núúd lippab úks váike Isabelle ringi?
    Igatahes Mallu sa oled úks tubli naine ja vâgev ema, ninii meeldivad Mari blogipostitused ja eriti tema outfitid, jóudu-jaksu ja palju palju páikest Sulle! ?

    • Avatar
      Vasta Aveli 23. august 2016 at 17:07

      Wait.. what? Mirenabethya? 😀

      • Avatar
        Vasta Marii M 23. august 2016 at 17:21

        + 1 😀 mida nime lihtsalt

        • Avatar
          Vasta Laura 23. august 2016 at 19:25

          Tsiisas kraist! Vot siinkohal tahaks lahtise labakäega virutada ja küsida, et mis kurat sul viga on??? 😀 Palun ära vihka oma last nii palju.

          • Mallukas
            Mallukas 23. august 2016 at 19:26

            Klge jääme palun selle viisakusastme juurde, et kommentaariumis teiste lemmiknimesid maha ei tee (aga väga naljaka nime korral võib sõbrannadega tagaselga naerda vms :D)

          • Avatar
            Aveli 24. august 2016 at 15:51

            Pakkus õnneks õele, kellel laps sündis. Tal oli oidu viisakalt keelduda.:D

  • Avatar
    Vasta K. 23. august 2016 at 16:56

    Targutajad öeldakse nende kohta. Arvavad, et nad on teistest paremad jne. Selles valguses soovitan vaadata Bad Momsi – pole ammu nii palju naerda saanud ning teema on haakuv – ükskõik, kuidas me oma lapsi ka ei kasvataks, oleme kellegi silmis halvad emad, kuid at the end loeb see, et meie lapsed õnnelikud oleks.

    “Eksju, onju?!?” ütleb mu laps pea iga lause lõpus eriti armsalt, ja mis mul muud üle jääb, kui temaga nõustuda 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristin 23. august 2016 at 16:56

    Minepekki nohhh. See puuksujutt on nagu täpp I peal. Hahahhahaa. Naersin töö juures ja teised vaatasid imelikult 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Pelly 23. august 2016 at 16:55

    Pluss minu meelest eriti tore on see et nende õelate pealt sa mingit pidi kaudselt isegi teenid raha. Niiet edu nõiamooridele ??

  • Avatar
    Vasta Liisa 23. august 2016 at 16:54

    Kummaline on see, et mõnel inimesel kohe ongi aega järjepidevalt kuskil kommentaariumites taielda. Mitte ainult siin, vaid üleüldiselt.

  • Avatar
    Vasta Piret 23. august 2016 at 16:53

    Ülemine parem pilt nagu Kardo, teised nagu väiksed Marid!

    Aga õige, ma ei laseks ka igast jura üles… 😉

    Ja minu meelest on eriti haige veel sellepärast vinguda ja veel kirjutada, et mis sa mu solvavat ja haiget kommi üles ei lasknud… Nagu tegelt???

  • Avatar
    Vasta Pelly 23. august 2016 at 16:51

    Ma ise ka rase ja koguaeg säran 🙂
    Õige suhtumine on Sul! Pole mõtet avaldada koike jama. See on sinu blogi ja sinu otsustada. Vähe sellest et hakka nendega kemplema, võib see ka su lugejate tuju alla tõmmata.
    Kui sa nii mõttetu oled siis na”ui nad siis loevad sind edasi ???

  • Avatar
    Vasta Birx 23. august 2016 at 16:50

    Nah nad siis *mõned* käivad su blogi lugemas kui sa nii…ma ei hakka välja mõtlengi seda sõna..oma elu pole. Siis oh lähen loen selle blogi kui haige ja sitt ta on? Ohh issanda loomaaed.

    Kahjuks mu omaelus on välja tulnud, et need õelutsejad ja sita arvamusega inimesed on tegelikult nö lähedased 🙁 kurb

    Ütleks miskit kihvti ka sulle…. Armas oled ja ilus aga mulle see roosa jama su peas ei meeldi, puhas blond oli nii super ilus, nüüd oled lihtsalt ilus siis.
    Noh aga ega mulle peagi meeldiks eks 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. august 2016 at 16:58

      Mul ka juba kopp ees ausalt 😀 Roosast siis, mitte sinust 😀

  • Avatar
    Vasta Sandra 23. august 2016 at 16:49

    Beebi tundub pildi peal nii suuuuuur, et miks ta ometi juba sündinud ei ole. 😀 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. august 2016 at 16:58

      Ma ise vaatasin täpselt sama, aga see arst ütles, et beebid näevad juba 12daks nädalaks suht sellised välja 😀

      • Avatar
        Vasta Aveli 23. august 2016 at 17:10

        Kui see beebi suur tundub siis ma ei hakka oma UH pilti panemagi, mis ma reedel sain..:D tähtaeg aga hiljem kui Mallukal 😀

      • Avatar
        Vasta Sandra 23. august 2016 at 17:12

        Ja ülejäänud aja lihtsalt vegeteerivad soojas kohas? 😀 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 23. august 2016 at 17:45

          Võtavad mõõtmetes juurde ja vedelevad, jah 😀

  • Avatar
    Vasta K@tlin 23. august 2016 at 16:49

    Sellistele õnnetutele tuleb lihtsalt kaasa tunda. Ilmselgelt inimene, kellel on kõik hästi ja kes on rahul nii iseenda kui oma eluga, teistele inetusi ütlema ei lähe!

  • Avatar
    Vasta Maria 23. august 2016 at 16:48

    Ma nüüd kogu aeg mõtlen, et teil poiss tulekul 🙂 Mul vanaonu nimi on Lembit ja kutsume teda onu Lempsiks 🙂 Armas, et selline hüüdnimi Teil aga natuke segadust tekitav unless tüdruk ongi poisiks muutunud ja hoiate saladuses 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. august 2016 at 16:57

      Ei, on tüdruk, mis tüdruk. Sain täna isegi pildi ta privaatosadest 😀

  • Avatar
    Vasta Janelyyy 23. august 2016 at 16:41

    Kas pisikese nimeks tulebki Lende? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. august 2016 at 16:43

      Eks seda näitab see aeg, kui ta välja karanud on 😀

      • Avatar
        Vasta Mannu 23. august 2016 at 19:22

        Aga miks mitte tuletada Lendest edasi Lenne 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 23. august 2016 at 19:23

          Aga miks mitte üldse panna siis Leanora või Lea või Lydia või Leenu, eksole 😀

        • Avatar
          Vasta Greiss 23. august 2016 at 19:39

          Igasuguste muude variantidega kaob ju mõte ära – Lende tuleb Mallu vanaisa nimest Endel, ainult üks täht vahetab kohta. Väga hea nimi mu meelest! 🙂 .. lihtne ja samas eriline, 1/01 seisuga oli ainult kaheksal naisel.

          • Mallukas
            Mallukas 23. august 2016 at 20:32

            No vot 🙂

  • Avatar
    Vasta tiiu 23. august 2016 at 16:38

    Pigem on see juba kadedus, kui inimesed aind ussitavad sinu kallal.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. august 2016 at 16:42

      ah, neid on tegelikult vähe, aga praegu üks järjepidevalt 5x päevas kommenteerib nõmedusi ja siis hüsteeritseb, et miks ma neid üles ei lase 😀

      • Avatar
        Vasta Birx 23. august 2016 at 16:53

        Vaene hüsteerik 😀 aga avalikusta ta? Email jm, sest ta ju arvab, et laseb anonüümselt aga sul on niipalju lugejaid, et mõni ikka teab kes ta on, ehk hakkab piinlik ??

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 23. august 2016 at 16:59

          ei no loomulikult ta kommib anonüümsena 😀

      • Avatar
        Vasta Riinu 23. august 2016 at 16:54

        ??? no on idu. Peab ikka viitsimist olema