KODU PILDID

remont ja väike pildistamine

31. august 2016

Tänane hommik oli küll selline, et mul ei jäänud muud üle, kui ohata: “meeste loogika”. Nimelt on Kardo tavaliselt see, kes Mari lasteaeda viib. Kuna ta ärkab päris vara, siis mõnikord ta läheb enne alla pessu ja süüa tegema, ning alles siis ajab Mari üles. Ja vahepeal võib Mari ka üles ärgata ja hakkab siis omakorda mind äratama. Igatahes, täna ärkasime Mariga ja ma muudkui mõtlen, et küll see Kardo on seal allkorrusel vaikne. Tulen mina siis alla, vaatan kella.. Kell oli mingi pool üheksa. Kardot pole.

Helistasin talle siis, et kus ta ometi on ja miks ta Mari lasteaeda ei viinud. Ta vastas, et tööl on ja Mari ei viinud ta lasteaeda, sest ma olin ju eile öelnud, et ma plaanin täna ehituspoest läbi minna, et ta eeldas, et ma nagunii taksoga minnes võiks ju Mari ka siis aeda ära visata.

KUIDAS oleks loogiline eeldada, et kui ma mõlgutan mõtet minna ehituspoodi, et mul oleks kavas seda teha kell 9 hommikul?! Kuidas?! Aga no ega mul siis muud ka üle ei jäänud, kui viisingi Mari aeda ja läksingi kuke ja koiduga ehituspoodi värve ostma. Mõneti on tegelikult hea, sest ma sain oma toimetustega jube vara algust teha, aga eks ma alguses porisesin omajagu, et kuramuse Karts noh!

Igatahes siis tuhiseski terve päev niimoodi mööda, et mina muudkui tassisin tuba Mari asjadest tühjaks ja hakkasin värvima ja kruntima ja kruvima ja putitama seda toakest. Hommikul tegin mõned before pildid kah. Jubeee-ee-eee sassis, aga seal olin tuuseldanud nii mina, kui ka Mari, kes oli oma mänguasjakaste valimatult tühjaks valanud, seega ka siis selline kaos.

enne

Nii ma seal siis toimetasin ja vahepeal läksin jumala närvi ära. Nimelt lugesin ma Eveliisi postitust ja sealt sain siis teada, et ma olen igasuguse “oma stiili” kaotanud ja üldse IGAÜHEL on sellistes toonides kodu ja see on nii “mainstream” ja lisaks tuli mingi kommentaator mulle seal mingeid diagnoose panema, ise Kardole kaasa tundes, et tema ei saagi üldse midagi otsustada ja  miks mind mehe valik üldse ei huvita ka remondi tegemisel, mida ma “manikaalselt” teen.

Pelšše noh. Esiteks ma ei olnud kursis, et ma oman mingisugust oma kodukujunduse stiili ja et kui ma olen elutoa seinale jätnud lapse kritseldusi, siis see on pmst ära määratlenud, mismoodi ma tohin kujundada ja sisustada teisi tube. Teiseks mina tõesti ei teadnud, et roosa ja hall on meinstriim, sest ma ei ole kursis mingi kodukujundus ajakirjadega või blogidega, sest mind ei huvita sellised asjad. Lisaks ei tea ma ühegi sõbra ja tuttava kodust selliseid kombosid, seega ma ei saaks öelda, et ma tahaksin olla nagu mingid müstilised “teised”.

Ma panen sellesse remontimisse ja tuunimisse oma ihu, hinge ja meetrise vööümbermõõdu ja ma olen jumala kindel, et toa lõpptulemus ei saa olema 100% sisekujundaja nägemus, vaid see, kuidas mulle jooksvalt tundub, et ma teha võiks. Võiks öelda, et Reana annab mulle põhja, aga mina teen sellest ikka ju selle, nagu mulle meeldib. Ja ma tõesti poleks ilma temata sellele lahendusele tulnud, et kasutada näiteks roosat ja halli. Ma olen rohkem muidu mõelnud, et noh, tuba on kas kollane või sinine või punane või selline… julge värv. Aga niimoodi roosat ja halli koos nähes meeldib see mulle väga ja ma teen seda ISE ja südamega ja üldse, kui see on meinstriim, siis tõstan käed ja ütlen, et ju siis ma olen meinstriim.

Selles suhtes, et Kardol otsustusõigust pole… No ma ei tea. Teda lihtsalt ei huvita. Tema jaoks on peamine, et ta ise seal väga jaurama ei peaks ja et mina rahul oleksin. See, kas see tuba on pruun või hall või neoonsinine, teda ei huvita. Peaasi, et seal voodi on ja seal magada saab. Ma lihtsalt tean, et ta selline inimene on, selle pärast ma ei hakanudki temaga megalt kooskõlastama ja teadsin kohe, et mis tema arvamus sellisest toast oleks. “Ok”.

vahepeal

Vahepeal nägi tuba selline välja

Ühesõnaga, kohe kui ma beebinurga värvitud sain, siis tassisin sinna voodi ka sisse, et näha, kas see üldse sinna koos kardinaga mahub. Ja noh, siis hakkasin juba kummutit värvima ja lõpuks tundus mulle küll, et oh, sellest saab mega mõnus tuba. Olgu see siis “nagu neil kõigil miljonitel teistel inimestel”. Eks selle päris tulemuseni on veel aega, sest voodi jõuab alles 16. septembril kohale, aga selleks ajaks on mul kõik ilusti valmis kah. Praegu saatsin Kardo pahteldama, pärast lähen tuunin kummutit kah edasi.

DSC_7268

Igatahes. Tuba toaks, sest siis saabus minu juurde sõbranna, kes tahtis pilte tegema minna. Kuna mul nagunii postkontorist läbi vaja minna oli, siis olin teda nõus tee peal vähekene fotografeerima kah. Kaks ühes! Näitan teile ka mõndasid lemmikuid. Minu pildistamisnipp on ilmselgelt teha fotosid ainult ilusatest inimestest, siis on raske väga puusse panna 🙂

DSC_7462-2

DSC_7403

Ma pean ära mainima, et suure kõhuga siruli asfaldil olemine ei ole kõige mugavam asi, mida siin maailmas teha, aga no mis sa hädaga ära teed, kui just niimoodi kõige parem pilt tundub tulevat!

DSC_7393

DSC_7302

DSC_7296

Tänane päev tundub juba nii pikk olevat, aga veel on tarvis kummutile üks kiht peale panna ja lisaks oli mul mõte kirjutada teile enda nägemus hea suhte saladusest. Selleks on ikka kamaluga …. mida?

Mis te täna kasulikku tegite? 

Loe ka neid postitusi!

42 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Maria 1. september 2016 at 21:31

    Tead, mis mulle kodude juures meeldib, kui inimesed on need ise teinud. Südamega asja juures olnud. Mis siis et vb värv pole perfektselt peal. Jaa kuskil vb natuke mitte nii ühtlane jne, aga see on kodu. Suure K tähega KODU. Nagu sinul. Kõrvalisel inimesel pole üldsd õigus öelda et sa oled midagi valesti teinud. See peab sulle meeldima.
    Ma üldse ei loe kodukujunduse blogisi. Mis need inimesed kogu aeg kujundavad kodusid ja kogu aeg kirjutavad sellest??? Päriselt :D.
    Mina tegin täna tavalisi asju. Tegin süüa ja pesin põranda ära. Käisin apteegis oma uuuuue kontaktivaba kraadiklaasi järel. Eelmine läks katki garantiiga sain uue. Jaaa oma vesti järgi köösneri juures.

  • Avatar
    Vasta siislea 1. september 2016 at 18:41

    minu esmane mõte oli see, et teades kui lohakalt ligadilogadi sa asju ja seinu värvid, et ehk seekord ikka teed korralikud seinad ja ei värvi lagesid ka siksak halliks, üle joone ja üle ääre. Ikka paned kleeplindi korralikult enne kui nurki jne muid asju värvima hakkad. Edusamm oli seegi, et vaatasin et oled isegi kummutil enne värvimist nupud küljest ära võtnud, mida sa muidu kunagi varem teinud ei ole. Loodan et Reana suunab ja ka manitseb sind, kui lohakalt tehtud siis ei jää lõpptulemus üldse ilus. Seinavärv tundub vaadates selline lillaks hall, päris ilus. Edu töös.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. september 2016 at 20:14

      remondiment oled vä

      • Avatar
        Vasta siislea 1. september 2016 at 21:52

        kusjuures jahh, remondimendiks võib mind kutsuda küll, tegelen sama asjaga nagu sinu sisustusnõustaja ja ma olen sellistes asjades pedant 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 1. september 2016 at 22:02

          Tjah, ma mõistan, et ilusam oleks, kui kõik oleks pöörfi, aga eks ma teen nii hästi kui oskan ja viitsin. Ega sisekujundaja mind sundida saa üle tegema või paremini värvima/teipima:D

  • Avatar
    Vasta Helena 1. september 2016 at 13:23

    Vägev sõbranna, kui teise maitsemeelt enda blogis avalikult laimab. 😀 Who even does that? Kui te nüüd tänu sellele enam ei suhtle, siis sa ei kaotanud midagi, vaid võitsid, Mallu. Selliseid sõpru pole vaja. Kriitika on mõistlikus mahus alati kasulik kuid viisakas oleks seda anda omavahel näost näkku, mitte avalikult teist maha tehes.

    • Avatar
      Vasta Helena 1. september 2016 at 13:25

      Aa, ja minu arust on värvilahendus ja voodike väga maitsekas lahendus. 🙂

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 1. september 2016 at 13:34

        Aa ei ma ei solvu selle peale, jumala eest. Ma ei lõpeta ju mingi maitseerinevuse pärast sõbrannaga suhtlemist. Lihtsalt ei viitsi taielda ka 😀

        • Avatar
          Vasta Helena 1. september 2016 at 13:50

          Nojaaa… aga avalikult…

  • Avatar
    Vasta Mürka 1. september 2016 at 12:20

    Oh sa sade. Meil said ka just uues kodus elutoaseinad vaevuaimatavat roosat tooni + sarnane tapeet tuleb paari paanina peale… Lisaks ostsime hõbehallid diivanid 🙂 No missa kostad või kussa pistad, täitsa meinstriim ja mul polnud halli aimugi! (pun intented) Mina, rumal, mõtlesin ka, et ma täitsa oma pisikese peakesega tulin sellise värvilahenduse peale. Äkki päästab, et enamus mööblist saab olema punakaslilla?!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. september 2016 at 13:07

      Ma googeldasin ja selgub, et mu elutoa toonid on ka väga meinstriim 🙁

  • Avatar
    Vasta Riina S-K 1. september 2016 at 11:24

    Ah, selle halli ja roosa ja “kõigil on” teemaga seoses. Kui nüüd kevadel käisime kortereid ostuks vaatamas siis näiteks kõik KÕIK Merko majad aastast 2004-2006 on ookerkollaste seintega -öak.
    Meie lapsed saavad nüüd sama öelda, et kõik 2015-2017 kodud on hallid – öak. Nii see värk kord käib noh – trendid 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu 1. september 2016 at 08:20

    pole muud õelda kui, et su sõbranna on veits imelik ikka.. Lame ?

  • Avatar
    Vasta Katrin 1. september 2016 at 07:59

    ma olen täiesti armunud sellesse (beebi) voodinurgakesse! 😀 kujutan ette, et valmis tuba tuleb ikka väge äge ja mis siis, et kellegi arvates mainstream 😛

  • Avatar
    Vasta Kiku 31. august 2016 at 23:12

    Mis saab sellest maša ja karu pildist? Värvid üle või jätad alles? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. august 2016 at 23:49

      Pildilt näha, et värvitud ju. Jube kahju oli küll, aga no mai saa ju täiskasvanud inimesena oma magamistoa seinal multikategelasi tahta näha 😀

  • Avatar
    Vasta Kirsika 31. august 2016 at 22:52

    See sõbranna sul on nii ilus!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. august 2016 at 23:49

      On 🙂

  • Avatar
    Vasta J. 31. august 2016 at 20:36

    Kas sa mitte ei tahtnud tumepunast magamistuba? Kuhu see soov jäi? Ma oleksin nii väga tahtnud näha kuidas tumepunane oleks su magamistuppa sobinud 🙁 endale nii meeldib veinipunane värv aga pidevalt mõtlen, et võibolla liialt julge lahendus meie koju. Ja sinu koju oleks see just nii sobinud kuidagi (ja mina oleksin saanud “üle vaadata” 😀 ).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. august 2016 at 20:46

      Tumepunaseks oleks ma ise selle värvinud, sest mul lihtsalt ON seda värvi esikust alles 😀

    • Avatar
      Vasta Kätrin Valo 31. august 2016 at 23:28

      Kui Sa kardad liialt punast siis pane nt ühte seina punane tapeet ja akende ette punased kardinad ja ülejäänud pind valgeks ja usu see on ilus ja pole midagi too much ?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 31. august 2016 at 23:50

        Mul on üleni punane ka olnud ja jumala hubane oli.

  • Avatar
    Vasta laura 31. august 2016 at 20:32

    Nii naljakas kuidas tehakse nii suur probleem nii pisikese asja pärast. Sel puhul sinu enda kodu kujundus. See umbes sama nagu samasooliste suhted. Mis see sinu perset torgib?? Ega ta sind kabistama. Ja sinu kodu puhul, ega sa tema kodu hakka kujundama.

  • Avatar
    Vasta A. 31. august 2016 at 20:21

    Olen ka meinstream ja tahan teda selle halli värvi koodi ja kust sellist värvi saab 😀 ?! Tuba oli ennem äge, aga nüüd on veel ägedam, sest mul on endal räige hallivaimustus peal.

    Meil kodus ka remont käsil ja kuna olen nii ideedevaene inimene (ja elukaaslane veel rohkem), siis kogun mõtteid ikka blogidest ja Pinterestist…ja kui see teeb mainstreamiks, siis mis seal ikka – peaasi, et ise rahul olen OMA koduga . Kahjuks mu elukaaslast natuke huvitab, mis värvi mingi asi või sein olla võiks, seega halli-roosa varianti ei saa ma ennem kui ma peaksin kunagi tüdruklapse saama 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. august 2016 at 20:26

      S430 insence 🙂

  • Avatar
    Vasta meow 31. august 2016 at 20:01

    Sul on selle fotograafiavärgi peale annet 🙂

  • Avatar
    Vasta , 31. august 2016 at 19:54

    Hmm tead minu esimene reaktsioon oli tegelikult samasugune nagu sellel eveliisil(?), ka mulle tuli suuuuuuuure üllatusena et sina sellist tuba tahad, ei tundunud üldse sinulik, väga erinev teistest tubadest jms ja no üsna basic on see stiil tõesti viimased aastad aga no tōesti kui sulle meeldib siis pole sellel tōesti vahet kui pop see on, kas see eveliis on su sõbranna muidu? 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelly 31. august 2016 at 19:49

    Hea suhte saladus on kamaluga nalja, muidugi 🙂

  • Avatar
    Vasta väga väga naine 31. august 2016 at 19:43

    See kollasel taustal on hea!
    Aga mina olin nii kuramuse tubli, et siiamaani tuigun ja üldse ei räägi, kuidas tubli olin =)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. august 2016 at 19:44

      Täis jõid ennast või 😀

      • Avatar
        Vasta väga väga naine 31. august 2016 at 22:38

        Kusjuures arvestades, et mul koogitaignas oli ka brändit ja ma maitsesin seda tainast päris mitu korda, siis – peaaegu.

  • Avatar
    Vasta T 31. august 2016 at 19:43

    Issand KUIDAS SA VIITSID JA MIKS koguaeg taksoga seigelda, palju parem oleks ju kui oleks oma auto? Ikka on käike ju..vabandust kui teil pole võimalust vms aga koguaeg jääb silma see, et igalepoole peab taksoga minema vs auto kuskilt orgunnima 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. august 2016 at 19:44

      Kuidas saab mitte viitsida taksoga sõita :D? Tellid takso ja saad sihtpunkti 😀

    • Avatar
      Vasta Neiu 1. september 2016 at 12:35

      Sellist juttu saab rääkida inimene kellel on :

      A. Täiesti tutikas auto – liising+kasko+kindlustus+kütus+hooldused tulevad kordades kallimad, kui igakuised takso sõidud
      B. Täielik ront auto, mille vigu ja probleeme ignoreeritakse.

  • Avatar
    Vasta T 31. august 2016 at 19:12

    Tööl olin, lõpuks saab koju 🙂

  • Avatar
    Vasta Disaindipity 31. august 2016 at 18:59

    😀 on ikka inimestel probleemid…naljakas on see, et minu meelest on mainstream inimesed juba vähemuses ja oluliselt rohkem on neid, kes proovivad hästi erilised olla ja rõhutada seda, kuidas neid miski “tavaline” nagu üldse ei huvita. Ja et nad on eriti over kõigest. Need inimesed on juba nii suures enamuses, et neile on pool kouhtavast Zoolander 2 filmist pühendatud 😀 Aga ei, ma huviga vaataks pilte nendest kõikidest kodudest, kes juba kasutavad neid asju ja neid värve. Saatke Mallukale, mulle meeldiks väga näha, kuidas need kodud reaalis välja näevad. Ise ei tea ühtegi siiani 🙂

    • Avatar
      Vasta Johanna 31. august 2016 at 21:20

      Nii minu mõte!

    • Avatar
      Vasta L. 1. september 2016 at 13:22

      Sul on pointi! Being not mainstream is SO mainstream. Peamine, et endale meeldib!

  • Avatar
    Vasta K2 31. august 2016 at 18:49

    Mulle meeldib sinu kommentaar Eveliisi postituse all.
    Tundsin ennast selles ära. Ma olen ka sarnast sorti inimene, et ise ei oska nagu kusagilt alustada. Keegi viskab kusagil mingi idee ette (ei mõtle siin ainult sisekujundust) ja peagi hakkab oma isikupärane mõttelõng ka hargnema. Ja mis puutub nendesse “müstilistesse teistesse”, siis ega nemad ju meie kodudes ela. 🙂 Ikka ainult ise ja oma pere, seda enam pole tegelikult ju kellegi asi, kas ja kuidas me oma kodusid kujundame/kujundamata jätame.

    Edasi minupoolne mõttearendus, et tegelikult võiks ju hingetuteks kodudeks pidada ka enamike uusehitisi, kus ostjale on ette antud mingid teatud sisekujunduspaketid, mis on ka tahes või tahtmata koostatud enamasti just hetketrende jälgides. Ometi saavad need modernsed karbid iga üks oma näo ja teo, põhjast hoolimata.

  • Avatar
    Vasta Marbrit 31. august 2016 at 18:45

    Niiiiiiii ilus!!! Olen ka totaalselt meinstream, sest meiegi koridori ja elutuba ootab ees valge ning hall värv 🙂

  • Avatar
    Vasta E 31. august 2016 at 18:45

    Ma ei taha olla kuri aga Eveliisi postitus tundub kirjutatud vaid lahmerdamiseks, saan aru, et te sõbrannad ja puha aga mulle kahjuks Eveliis enam ei sümpatiseeri, ta oli tegelikult mu lemmikblogija kunagi aga mingil hetkel kadus ära see tõeline tema (kellena ta ennast varem vähemalt esitlenud oli) ja tuli mingi vinguv ja teisi kritiseeriv isiksus…

    Mulle ei meeldi üldse negatiivses stiilis asju kirjutada ja ma mõtlesin mitu korda järgi kas avaldan oma arvamust või ei aga no kedagi see ei tapa ja see on vaid minu arvamus.

    Ja mina arvan, et Sa teed õiget asja. Kui sa tunned, et nii sa soovid ja tahad teha, siis ära üldse ärritude nende teiste ‘arvamuste’ peale. Sinu kodu ehk sinu asi mis ja kuidas teed. Ühesõnaga pointless kommentaar suht mul 😀 Aga keep going ausalt.

  • Avatar
    Vasta Lisete H 31. august 2016 at 18:42

    Kurat, kui ilus see tuba sul saab, juba praegu on imeline 😀 Aga nagu näen, siis stuudiovalgustused said kätte, kas oled rahul? 🙂 Mitu watti need on? 🙂