KODU

miks see juba valmis ei saa?!

7. september 2016

Ma ütlen kohe ära, et kui te mind siin blogis ei näe, siis olen ma arvatavasti kuskil käpuli põrandal ja pesen midagi, või värvin midagi, või krundin midagi, või lihvin midagi, või koristan midagi. Ainus, mille ma nüüd lõpetasin, on raskete esemete lükkamine ja tassimine, aga nii palju kui keha mind lubab, tahan ma ikka teha. Ja no mis sellest ikka blogida, muidu on siin varsti nagu Tikri blogi, kus ma räägin iga päev kui palju asju ma korda saata suutsin 😀

Eile alustasin oma toimetusega kell 10 hommikul ja kui ma kell 23.00 voodisse maandusin, oli mul tunne, et mu kõik lihased on jõusaalis eratrenni saanud.  Ega ma terve päeva siiski üksi ka ei olnud, mulle tuli sõbranna appi, kes aitas nii palju, kui füüsiliselt suutis. Näiteks nii.

IMG_1264

pikutades ikka hea kruntida

Mina pühendasin ennast rohkem sinna tahanurgale, sest ma tahtsin seal seinad valmis saada, et Mari voodi sinna paika panna ja jälle kuskile üks valmis nurk saada. Noh, nagu meie magamistoas see beebinurki OLI. Ma ütlen oli, sest nüüdseks on kõik asjad lastetoast meie magamistuppa tassitud ja seal ka paras tohuvabohu.

Üldse ei ole ma just kõige geniaalsem remontija, sest ma taipasin alles peale paari tundi, et võiks tuba vähe tühjemaks teha, eriti kui ma täie rauaga lihvin ja tolmutan. Siis hakkasime asju ükshaaval magamituppa tassima, ikka ukse ette, et jumala eest tuppa ära ei mahuks. Mulle lihtsalt kogu aeg tundus, et ah, las olla, ülejäänud asjad võivad ju jääda, aga siis selgus jooksvalt, et ikka vaja eest ära saada.

Mida ma veel eile teada sain – ei tohi korraga värvida mitmeid kihte. Kuna mul olid kollase ja sinisega seinad, siis läks sinna minu poolt 2x krunti + 2x värvi. Selle tulemusel lõi ühe nurga värvi lahti ja nüüd täna ma kavatsen katsetada, kas ma oskan seda lahtist värviosa maha ja üle krohvida. See võib minna täpselt 50/50, et kas ma saan hakkama või keeran kõik perlšše. Hoidke siis pöidlaid sellele esimesele variandile.

tuba-2

Haha, ma nüüd avastasin, et mu after pildil on kaks purki õlle, mis Kardo sinna eile vedelema jättis, ausalt ei pand ise poole kruntimise pealt tinunni.

Kui Kardo koju tuli, siis oli mul tunne, et never-ever ei suuda enam mina grammigi liigutada, aga kuna Kardo kohe toimetama ja mind aitama hakkas, siis mulle tundus ka imelik käed rüppes istuda ja hakkasin hoopis meie magamistoas asju ära paigutama, et kui kunagi midagigi valmis saab, siis saab need kohe õigesse kohta tõsta ja ära panna. Avastus – Kardo võiks oma sokilaadungiga kandideerida Guinessi rekordite raamatusse. Ausalt. Mis inimesel on vaja talvesokke ja suvesokke? Hea veel, et tal pole kevadsokke ja sügissokke ja pidusokke ja kodusokke ja jumal teab, mida kõike veel annaks välja mõelda.

Muuseas, koristamise käigus olen ma suutnud ära anda umbes 6x 250 liitrist prügikotti, sealhulgas 80% oma riietest ja jalanõudest. Praegu mulle midagi nagunii selga ei lähe ja eks näis, milline ma pärast lapse saamist olen. Igatahes on mul praegu mingi 10 kleiti, paar pluusi, paar pusa, paar kampsunit ja mõned retukad + pesu. Aitab kah. Nii hea on asjadest lahti saada, mida ma kurat hoian neist. Ongi tore kunagi uusi asju osta selle mõttega, et seda oleks päriselt vaja, mitte, et kuhjan niisama jura kokku. Praegu kannan nagunii asju, mis a)värviseks saada võivad, b)üldse selga mahuvad.

Siis ma sorteerisin raamatuid, pesin jälle põrandaid (mille käigus mängisin Marile hobust, küll vastumeelselt, aga ometi see juhtus) ja kui ma kell 23 madratsile kebisin, oli mul tunne, et siit ma enam ei tõuse ka. Madratsile, sest meie voodi sõidab täna Pärnusse ja Kardo võttis meie voodi tänaseks transpordiks juba lahti. Kardo muuseas saabus voodisse alles kell 12 õhtal, seega on ka tema selle remondiga väga rakkesse pandud, kuigi ma pühalikult talle lubasin, et ta ei pea kunagi midagi tegema 😀

Eriti feil oli see, et mul oli nagu meeles, et uue voodi madrats saabub täna, aga meilidest üle kontrollides selgus, et see pannakse täna teele, aga kohale jõuab see ikka alles homme. Seega peame me täna magama näiteks kuuseokstest tehtud asemetel või miskit. Eks õhta näitab.

Aga okei, mul pole aega enam siin lobiseda, mul on vaja vaatama minna, kui väga ma suudan selle seina pahtliga ära rikkuda 😀

Loe ka neid postitusi!

20 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta R. 8. september 2016 at 19:14

    Ma mõtlesin, et hakkan sind kiitma, et sa oled ikka nii tubli ja asjalik, aga siis avastasin ,et kommentaariumis räägitakse sokkidest. Tahtsin siis rääkida oma kiiksust kah: Mul on vasaku- ja paremajala sokk 😀 😀 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. september 2016 at 19:17

      Kuidas sa neil ometi vahet teed? 😀

      • Avatar
        Vasta R. 9. september 2016 at 20:46

        No see suure varba koht on rohkem välja veninud mu meelest 😀 😀 😀 (vb mul siis on tõesti eriti suur see suur varvas 😀 )

  • Avatar
    Vasta Maret 7. september 2016 at 22:02

    Rullimise pilti vaadetes – kus Su kõht on? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. september 2016 at 06:44

      Mind pole pildigi ju 😀

      • Avatar
        Vasta Maret 8. september 2016 at 11:15

        Vaat, kus lops!

      • Avatar
        Vasta nt 8. september 2016 at 22:37

        Kõht on nii suur, et sa ei mahtunud pildilegi.

  • Avatar
    Vasta Heh 7. september 2016 at 20:55

    Mul ja mu mehel on sokkidest ikka täitsa kama. Mina ainult katsun vaadata, et kui sokk kuskilt jalanõu juurest välja paistab, et siis oleks vähemalt samasugused sokid jalas 😀
    Ja lastesokid, see on õudukas! Need on nii väikesed, et kaovad ära kogu aeg. Ja laps võtab neid jalast ja ajab kuhugi diivani alla või kapi taha ja ma muudkui otsin sokke nagu lollakas, kui neid vaja peaks olema.

  • Avatar
    Vasta Virge 7. september 2016 at 17:05

    Haha. Mina olen üks neist kes vajab nii suvesokke kui ka talvesokke. Viimased on sellised tsipa paksemad ja kõrgema särega kui suvekad 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 7. september 2016 at 15:01

    Mul on nt talvesokid(kõrge säärega) ja suvesokid (madala säärega ehk spordisokid).Mulle üldse ei meeldi kui keegi suvel kannab lühikeste pükstega pika säärega sokke ? no nii lihtsalt ei lähe, kole on.Samas armastan seda looki kui tõmbad suvel jalga botased ja nende sisse paned valged spordisokid.Eriti cool on veel kui nahk on ka mõnusalt pruun..Nii nice?
    Ja kui juba soki jutuks läks siis üle kõige vihkan seda, kui keegi topib oma mustad, saepurused või pudised sokid pahupidi pesumasinasse ? ja kui hakkad pesu kuivama panema ja keerad selle soki õigetpidi, lendab seda jama igale poole laiali ????
    Kui nüüd sinu juurde tagasi tulla Mallukas siis millal sul tähtaeg on?
    Kas arvad et jõuad ikka kõik valmis õigeks ajaks!Kutsu endale inimesi appi!
    Vaata et sa üle ei tegutse, muidu ei jõua sa kohe kindlasti valmis 😉
    Aga edu ja kiiret remonti!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. september 2016 at 16:10

      Tähtaeg on alles 15 okt :))

  • Avatar
    Vasta MM 7. september 2016 at 14:17

    Mallukene hoia end ikka. Okei, suuri asju ei tõsta aga see ringi sahmimine koguaeg võib ka liiga teha. Esimest last oodates olid mul tööl väga kiired ja pingelised ajad ja tegemist/jooksmist palju ja vahest tõstsin mõne mitte väga raske kasti ka ise ja see lõppes sellega, et 28. nädalal said platsenta kestad? või miskit rebestada ja looteveed hakkasid lekkima ja oli oht, et tuleb sünnitama hakata. Nädal aega haiglas ja jäi lekkimine järgi ikka aga tööle enam ei lubatud.
    Eks muidugi kõik on vaja valmis saada ja teed enesetunde järgi, aga äkki leiad endale veel abilisi, et ikka kindlasti su beebi saaks valmis küpseda 🙂

  • Avatar
    Vasta A 7. september 2016 at 13:28

    Mulle ei meeldi üldse tavalisi sokke kanda. Kannan ainult siidisokke või sukasokke kuidas keegi neid nimetab. Talvesaapa sees kannan ka neid, hoiavad sooja minu meelest isegi paremini, kui tavalised puuvillased. Ainult tossude ja kummikute sees kannan tavalisi sokke.

  • Avatar
    Vasta evelin merisalu 7. september 2016 at 12:46

    minu mehel mitu mitu suurt kasti täie sokke 😀
    paaare on väga vähe 😀 kõike pmst üks alles 😀 tõmbab jalga mis juhtub, ei heiduta teda kas sokid parasjagu saepurused või erinevad 😀

  • Avatar
    Vasta Maria 7. september 2016 at 12:24

    Mul on sokifetish:) Mulle meeldivad sokid ja mul ning lastel on neid palju. Mees ostab omad sokid ise, aga tal on minu jaoks igavad sokid:)

    No ja sellest remondist. Mina nii vapper ei oleks ja ma ei viitsiks ka niimoodi. Kohe üldse ei viitsiks. Meil sai just remont valmis (jah, töömees tegi ja mina käisin näpuga vehkimas ja targutamas, mida ja kuidas) ja see on ikka juuuube töö ja tegemine. Aga, et ma ise? Ei suuda. Ma ei oskaks teha niimoodi nagu ma tahaksin, et lõpuks oleks.

    Padurasedana oleksin ma ainult padurase ja ajaks ainult mõnusaid asju. Aga minu jaoks on see tagantjärgi tarkus. Ma rabelesin ka asju teha, aga see tõi kaasa ka erakorralise keisri. Nüüd oleksin targem, aga seda nõu saan jagada oma tütrele tulevikus. Pole tarvis tormata:) Puhkama peab.

  • Avatar
    Vasta Kelly 7. september 2016 at 12:03

    Ma kusjuures päris ausalt mõtlesin ka täna hommikul, et ei tea, kas sa oled elus ikka 😀 Nii kadunud! 😀
    Aga no jõudu tööle 😀

  • Avatar
    Vasta h 7. september 2016 at 11:45

    mul endal on kuhi sokke ja alukaid..
    sokid on talvesokid pikemad ja paksemad ning suve-kevadsokid n.ö spordisokid madalamad ja õhemad

  • Avatar
    Vasta Liis 7. september 2016 at 11:33

    Minu mehel on töösokid, kodusokid, linna/peosokid ja siis talvesokid. Ja nii ongi, et kui on kuhugi minek, vahetab kodusokid linnaomade vastu ja koju tulles vahetab jälle tagasi 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. september 2016 at 11:38

      What nagu 😀 ma võtan lihtsalt esimesed sokid, olgu need minu või kardo omad :D:D

      • Avatar
        Vasta Liisu 7. september 2016 at 20:44

        Mul on ka sokkide teema suht. Mul on töösokid, kodusokid, magamise sokid, trennisokid, sokid vastavalt aastaajale…ee ja siis eraldi sokid maal ja loomulikult varusokid. Ema küsis kas olen lapsepõlves mingi sokitrauma saanud või milles asi 🙂