KURB ON OLLA LAPSED

aidake mul mu elu elada pliis

15. september 2016

Ma ei saa aru, mis minuga toimub, aga mu keha sureb. Ma arvasin, et asi on ehk palavikus, aga vot palavikku ei olegi. Pea valutab ja isegi nii jõuetu on olla, et ma üritasin pissihäda võimalikult kaua tagasi hoida, et ma ei peaks tõusma ja vetsu minema, sest ma lihtsalt ei jõuaaaaa.

Googeldasin väsimust ja sain teada, et olen arvatavasti suremas. Kuradi google.

Mari pani ka hullu, käis üleval laineriga enda peale joonistamas (jumal tänatud, et mitte seintele, ma oleks vist infarki saanud) ja loopis seal kõik laiali. Igal muul ajal oleksin ma selle korda teinud, aga nüüd hüüdsin ma lihtsalt alt, et palun ole inimene ja tule emme juuurde ja ma ei taha isegi vaatama minna, et mida ta seal üleval laiali lammutas. Ma enne käisin korra üleval ja lamasin poole trepi peal pikali maha, et puhata. Siis eemaldasingi ma ka kõik asjad, milllega saaks veel seinu täis sodida, sest mingit seinapesu… uuuh, ma vist surekski maha.

Eriti feil on see, et mul on nii suur uni, kuigi ma magasin täna ikka mega kaua ja ma olen liikumisvõimetu ja ainukene viis Mari lõbustada on talle lihtsalt telefon kätte anda. Raamatud on kõik sada korda läbi vaadatud, kõik ussid ja majad ja kiisud joonistatud ja värvitud, plasteliiniga plätserdatud ja rohkem tegevusi, kus ma ennast liigutama ei peaks, ma välja mõelda ei suutnud. Ja kell on alles 11!

Ema pakkus, et ta võib Mari enda juurde võtta, kui mul nad olla on, aga noh, nüüd on jälle see, et ma ei EI RAATSI. Ma nagu eelistaks, et ta siin minu kaisus vedeleks, mis siis, et ta ainult seda lolli ekraani vahib ja kuulab mingit “daddy finger” laulu. Loogilisem oleks ta ju anda mu emale, sest mu ema läheks äkki õue temaga ja varsti tuleb mu vend koju ja mängiks ja kargaks ja jookseks Mariga. Aga mina küsisin Marilt, et kas ta tahaks vanaema juurde minna ja ta ütles pead raputades “mkmmmm!”. Okei, ta ütleb seda kõige peale, ka siis, kui ma küsin, et kas ta kommi tahab. Aga mul oleks nii kahju nutvat Mari emale anda, sest ta nagunii hakkaks nutma. Ja ma ei kujuta ette, kust ma selle jõu võtaks, et Mari üldse õikale saada.

Mida ometi teha? Ma ei tea mis toimub, aga mul tuleb lausa pisar silma, nii kurb on, et ma nii abitu väärtusetu sitt olen 🙁

EDIT: Andsin Mari ikkagi emale, sõin riiulilt kõiki vitamiine, mis kätte jäid ja üritan võidelda tungiga tellida endale kuskilt üks üüratult suur verine steik ja see üksi ära süüa. Lisaks valasin paar pisarat, sest Kardo ei võtnud mu kõnet vastu. Mul oli plaanis vinguda, et ilmselgelt ta mind ei armasta, sest ta eile ka ei helistanud ega saatnud ühtegi smsi, aga no kurat, kuidas ma vingun, kui ta mind lausa nii vähe armastab, et isegi minu kõnedele vastata ei kõlba.

Nii üksik on olla 🙁

MIS MUL VIGA ON? MIKS MA SELLINE EIT OLEN?!

Loe ka neid postitusi!

48 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tyy 19. september 2016 at 11:47

    aa veel , see Mari ära saatmise asi. Mul oli selline ülisuur kohuse- ja vastutusetunne, mis ei lubanud lapsi kuhugi jätta, saata jne. Tegelikult mul ei olnudki sellist valikut aga kui kord mu sõbranna ütles välja , et emad vajavad ka oma lastest puhkust ja ka lapsed emast, siis see oli mulle toona ilmutuslik täelepanek. See üüratu vastutustunne ei lasknud mul asju laiemalt näha.

  • Avatar
    Vasta Tyy 19. september 2016 at 11:39

    Eheee sa oled peast ka rase , sinna pole midagi parata-meeleolude rally.
    Ma üle 50 ja ka tujud ja absoluutne jõuetus ja nutune olek, siis ütlen endale, et loodus möllab mu sees, vaja üle elada, no ja stress muidugi ka -muudest draamadest.
    Alles eile roomasin õue põõsate vahele pikali ja sonisin, et Issanda arm, ses maas on minu juured ja mu kadunud omaksed-võiks ju aidata nutta ka ei jaksa ja nii kui seda tegin hakkasin hääletult nutma, lihtsalt lahmas vett silmist. Mingi aeg tundsin päikese kuumust ja et kergem, raulikum hakkas. Et siis jutu mõte pole selles , et keegi nüüd üksühele miskit sellist järgi teeks ja ootaks tulemust- vaid – palves. Täitsa ükskõik kellele selle suunad, peaasi, et südamest välja oma valu saadad.
    Pärast imestasin kui kõikuv saab meeleolu olla. Draama mu elus on ikka jätkuv, kuid enam polnud väljapääsmatuse tunnet. Ega sellega saa veel hing korda aga vaimus olen tugev , sest peale minu pole mu lapsel kedagi – lapsel kes vajab elulõpuni tuge.
    Sinu olukorras on vaja ikka arstinõu ka. Ma arvan et kui haigus, siis ikka tulgu sind uurima, mis siis et pole palavikku. See pole ainus näitaja.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 19. september 2016 at 05:22

    Mõtlesin et selle “daddy finger” laulu leiab ainult mul tüdruk ülesse. See on nii veider ja ma üldse ei saa aru miks seda on vaja nii palju vahtida miljoni erineva tegelasega 😀 Kaasa laulmine toimub hetkel enda leiutatud sõnadega, torkab vaarikad sõrmeotsa ja laulab neile ja siis sööb vaarikad ära 😀

  • Avatar
    Vasta K 15. september 2016 at 19:50

    Vererõhk korras? Mul oli sama kui raseduse lõpus vererõhk kõrgeks läks

  • Avatar
    Vasta Carry 15. september 2016 at 14:45

    Rase oled 😀 väsimus on rauapuudusest muide ka võimalik..

  • Avatar
    Vasta lea 15. september 2016 at 14:03

    sul on ilmselt magneesiumi puudus, sellega kaasneb hull väsimus, jõuetus ja keha nagu sureb. Peaksid võtma peoga magneesiumi tablette, mis rasedatele sobib.

  • Avatar
    Vasta D 15. september 2016 at 13:34

    Lugedes, kui palju oled viimasel ajal eriti aktiivne füüsiluselt olnud, siis pole ime, et jaks igatpidi otsas. See rasedatel normaalne ja ennegi olnud. Parim ravim on ära sünnitada, seni oota, ja saad tervise tagasi ☺

  • Avatar
    Vasta Kristin 15. september 2016 at 13:27

    Jõuad Mariga veel olla küll ja küll. Sina hetkel tähtsam. Mitte üksi laps pole õnnelik, kui emal paha või väsinud. Las olla vanaema hellitada ja sina puhka. Kodust ära minnes on nutt loomulik, vastupidi oleks ju jama. Ikka kallis emme ja kus sa saad näitamata kuidas ma teda armastan. Aga see nutt õnneks ununeb varsti ja nii sina kui Mari rõõmsad puhkuse eest.
    Puhanud ema on kõige parem ema !

  • Avatar
    Vasta Pille 15. september 2016 at 12:32

    Kui sa rauapreparaati ei võta, siis kahtlustan ka kõige rohkem selle puudust. Eriti kui sul hirmsasti liha järgi ka isutab. Ja noh.. Teine asi on su rasedus, mis on suhteliselt lõpujärgus juba. Mõni ime ka, et koguaeg magada tahaks ja emotsioonid sedasi kõiguvad jms. Raseduse lõpus oli mul küll iga päev see, et tahaks oma vana keha juba tagasi, nii tüütu ja raske ja paha jne oli ükskõik mis liigutust teha.

  • Avatar
    Vasta Sirly 15. september 2016 at 11:57

    Kui nüüd üksi, siis ikkagi pikuta, vaata tv-st midagi, mis alati su tuju tõstab ja söö, mis vähegi isutab ja energiat annab. Ole tubli, läheb üle. Sa oled üle pingutanud ma arvan oma remontide jms. Keha vajutas hädapidurit 🙂 Puhka!!

  • Avatar
    Vasta G. 15. september 2016 at 11:19

    Vb raua puudus, see tekitab mega kurnatuse tunde.

  • Avatar
    Vasta An 15. september 2016 at 11:13

    daddy finger daddy finger where are you, here i am here i am how do you dooo :DD
    mul kõik see jama pähe kulunud juba

    • Avatar
      Vasta ZiL 15. september 2016 at 12:07

      Sama siin. Minu kahe ja poolene kräunutab sama laulu 😀 Olen üritanud lapsele Jänku Jussi ja muud eestikeelset panna, aga no teda köidavad ikka mingid üllatusmunade avamised, totrad inglisekeelsed laulud jne. Ühel päeval vaatas ta rõõmsalt Peppa Pig multasid, sest see ta lemmik. Mingi hetk taban end kuulamast, et jube imelikud helid on seekord. Tuleb välja, et Peppadele on tehtud “libaosad”… kus Peppa raiub Georgel pead maha ja muid kehaosi, taovad üksteist, torkavad silmi välja ja siis iga natukese aja tagant viiakse keegi sireenide huilates kiirabiga minema. Peppa ja teised tegelased olid kurjade nägudega jne. No oli see vast avastus 😀
      Youtube ja internet on saatanast aga kahjuks pakub lapstele liigagi huvi

      • Avatar
        Vasta Cätlyn 15. september 2016 at 12:54

        Haha, päris hea:D meil täpselt samamoodi:D

      • Avatar
        Vasta Karmen 15. september 2016 at 13:29

        Ma mõtlesin, et minu 2,5 aastane on ainuke, kes neid munade avamisi vaatab 😀

        • Avatar
          Vasta kk 15. september 2016 at 18:01

          mul ka laps vahib neid munade avamisi 😀
          vahel mõtlesin juba ise neid videosi tegema hakata- väga palju vaatajaid

      • Avatar
        Vasta Annika 15. september 2016 at 15:27

        Meil avastati ka eile need kindersjupriisid ?

  • Avatar
    Vasta Kätlin 15. september 2016 at 11:04

    Mind aitab hetkel granaatõun, krõbistan igapäev ühe ära. Soovitan sulle ka, see annab meeletu energia ja hoiab eemal viirustest raseduse ajal. Miks Mari lasteaias pole?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. september 2016 at 11:04

      Maril oli ka eile palavik

  • Avatar
    Vasta Katrin 15. september 2016 at 10:55

    Su sünnitus on lähedal ? keha tahab energiat varuda selleks tähtsaks tööks..

  • Avatar
    Vasta C 15. september 2016 at 10:55

    Praegu vist ongi selline aeg kus paljud tõbised ja väsinud. Ise ka vaagun hinge kodus ja uritan labi kinnise nina keha hapnikuga varustada…tundub võimatu ülesanne

  • Avatar
    Vasta Liisa 15. september 2016 at 10:38

    Soovitan sul leida asendid kus su kõht ei suruks veresooni keha keskosas kinni. Proovi olla rohkem pikutades ja vasakul küljel, nii on vereringe parem.

  • Avatar
    Vasta Kirsika 15. september 2016 at 10:29

    Ma soovitan ka d-vitamiini ja magneesiumit!

    • Avatar
      Vasta Kirsika 15. september 2016 at 10:31

      Kuigi minagi ärkasin täna üli kehva enesetunde ja väsimusega. Palavikku pole, aga tunne on küll, et suren kohe ära.

  • Avatar
    Vasta Liisi 15. september 2016 at 10:27

    Viimasel ajal, mis olen Su blogi lugenud, siis Sa oled olnud endale paras kubjas ja allahindlust pole teinud. Remont ja möbleerimine. Meeleolu kõikumistele annavad hoogu rasedushormoonid 😀 Ole enda vastu lahkem 🙂 Kui eirata signaale, mida ilmselgelt on Sulle varem juba keha andnud, siis päädib see kurnatusega.
    Mariga õue minnes ole ise lebotoolis värskes õhus ja naudi päikest. Toas lase Tal endale teha näomaski ja pärast sissekreemitada ennast. Ilmselt saad ka juuksemaski 😀 Ja võid Talle samamoodi plätserdada. Minu tuju alati tõstab lõõgastav vann- täielik kehahooldus, juuste sättimine, maniküür ja pediküür jne. Kui tunned end, kui miljon dollarit, siis see sisemine sära peegeldub ka tujus.

  • Avatar
    Vasta Maris 15. september 2016 at 10:26

    A ja Marikene toimeta ikka kuidagi ema juurde ma arvan.. saad rahulikult ennast koguda..raske on ikka kui pead nutva lapse ära saatma aga saad paar tunnikest täitsa rahulikult olla. 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 15. september 2016 at 10:20

    Väsimus ja peavalu võib olla tingitud madalast vererõhust.. põhiline on see et raseduse ajal madal vererõhk liiga madal poleks.. vastasel juhul on vaja käia ikka haiglas ja lastakse veenist veits turgutavat vedeliku sisse 😉
    Midagi väga hullu ei tohiks ikka olla.. kas kodus vererõhku mõõta ei saa? Mul endal raseduse alguses oli tihti nii,et tunne nagu sureks maha isegi silmi ei jõudnud pilgutada ja põhjus oli vererõhus. Tarbi palju vedeliku..külma vett näiteks. Ma helistasin 1220 numbrile ja ämmakas kes sealt vastas soovitas ka minna käia kontrollis kui õhtuks ikka sama seis on.
    Ära muretse..ei usu et midagi hullu on aga enda enesetunde parandamiseks võid ehk kaaluda varjanti kasvõi helistada 1220 ämmakale ja saad hüva nõu mis natukenegi aitab 🙂

  • Avatar
    Vasta kelly 15. september 2016 at 10:20

    Rauapuudus ei või olla?
    Ma surin sellega

    • Avatar
      Vasta Estelle 15. september 2016 at 10:43

      Mul oli ka rauapuuduse tõttu meeletu energiapuudus. Ma ei jõudnud kodus süüagi teha ja kolm uinakut päeva jooksul oli enamvähem piisav.

  • Avatar
    Vasta Merilin 15. september 2016 at 10:17

    See “Daddy Finger” laul on praegu nii popp ja noortepärane, et mu enda kõrvad jooksevad sellest kakavett. Aga sellel on ka väga negatiivne külg – lapsed laulavad seda nonstop ja inglise keeles, mis paneb lasteaiaõpetajal kohe punase tule pea kohal põlema, et ahah, räägib inglise keeles ja laulab inglise keeles, kindlasti on autistlik 😀

    • Avatar
      Vasta L 16. september 2016 at 09:36

      Olen ka lasteaiaõpetajana töötanud, aga seosest küll aru ei saa, miks peab ingliskeeles laulev laps autist olema? Pigem annbki märku, et laps vaatab palju inglisk. multikaid/videosid.

  • Avatar
    Vasta Lilli 15. september 2016 at 10:17

    Oh, mul käib ka neid hoogusid peal. Aga ära muretse, läheb mööda, sa pole abitu väärtusetu sitt. Viimast otsa raseda kohta oled sa mega tegija, ma oleks selle remondi peale sussid püsti visanud. Sul on vist harjumatu väsinud olla ja selles seisus, et pead natuke puhkama. Mul tuleb ka siis abitu väärtusetu sita tunne peale, kui see seis on. Igatahes, vahel on vaja seda, pealegi, keha äkki valmistub vaikselt sünnitamise jõupingutuseks ja ajab su puhkama. Nii äge, tead, ma tahan ka sünnitada ja teist last juba saada, kuigi hetkel olen 24/7 väsinud ja väärtusetu sita tunne on ülepäeviti 😀

  • Avatar
    Vasta M 15. september 2016 at 10:16

    Ohh sa tibulinnukene.
    Tahaks aidata, kui ainult oskaks ja saaks..

  • Avatar
    Vasta Kätlin 15. september 2016 at 10:15

    Ma tean 100% mida sa tunned! Öösel ei saa magama jääda, sest beebi hakkab mürgeldama siin kõhus, hommikul vara ei lase kass magada…ja ma varsti nii väsinud, et lähen hulluks!!!!!!!!! Praegu vedelen ka voodis, sest ei jaksa hommikusööki tegema minna. Selline väga suur jõuetus on, et hakka või nutma 🙁

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. september 2016 at 10:17

      Mul päris ärgates oli parem, tegin isegi munaputru ja söötsin kõhud täis, siis läkski käest ära.

      • Avatar
        Vasta Kätlin 15. september 2016 at 11:22

        Tohoh. Ega muna halvaks läinud polnud? Küpsetasid muna ikka korralikult läbi?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 15. september 2016 at 11:22

          Ei olnud tal häda kedagi.

        • Avatar
          Vasta Pille 15. september 2016 at 12:45

          Muidu valgurikkad toidud tekitavad väga edukalt unisust ja väsimustunnet. Aga sul ilmselt kõik asjad kokku.

          • Avatar
            Kristin 15. september 2016 at 13:24

            Vastupidi ikka 😀 Süsivesik paneb magama.

  • Avatar
    Vasta Anna 15. september 2016 at 10:14

    Ma küll ei olnud siis rase, aga täpselt samad sümptomid olid ja diagnoositi D-vitamiini puudus.

    • Avatar
      Vasta Kätlin 15. september 2016 at 11:26

      Kuna minul suht idioot arst ja käisin ka tükk aega arstile kurtmas, et väsimus, jõuetus ja üldse ei jõua midagi teha…et asi arvatavasti mu südames..selle peale irvitas mulle näkku (mis siis, et mul südamerütmi häired) Tehti keset talve D vitamiini proov, pereõde imestas, et kas kasutan toidulisandeid, et d vitamiini näit üle normaalse 🙂 Alates 12 aastast, kui mul süda jamama hakkas, alates sellest ajast saadik ma ei tea mida tähendab või kuidas avaldub ” väljapuhanud olek”

      • Avatar
        Vasta Helina 15. september 2016 at 13:35

        Kätlin, ma soovitaks sul end hiina meditsiiniga kurssi viia, poole põhjalikuma ravi saaksid oma südamerütmi häiretele 🙂 Ja ehk millalgi saad taas tundma, kuidas on olla väljapuhanud.

  • Avatar
    Vasta Ma 15. september 2016 at 10:09

    Mine lase igaks juhuks oma vererõhku mõõta, vii üks uriinianalüüs ja lase vereproove teha. Ehks pole asi niisama rasedusväsimuses. Helista ja kurda ämmakale muret. Las vaatab sind üle!
    (Tegelt raudselt on asi selles, et igatsed Karduffelit 🙁 )

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. september 2016 at 10:12

      Päris hale oleks ära surra mehe igatsusest, keda ma alles eile nägin. Aga no imelik oleks arstile ka minna, kui nagu midagi konkreetselt ei valuta ega midagi. Mul homme kell pool 1 nagunii ämmaka aeg, aga ämmakas ise ka vist haige.

      • Avatar
        Vasta Ma 15. september 2016 at 10:21

        Oleks hale tõesti 😀 Kui ämmakas haige on, kas keegi asendab teda? See üldine sitt enesetunne on ka asi, millele tähelepanu pöörata. Äkki keegi saab sind autoga Õikale sõidutada, et saaksid Mari ema juurde viia ja siis ise puhata veel? 🙂

      • Avatar
        Vasta Maris 15. september 2016 at 11:01

        iPhonega saad appsiga Instant Heart Rate ise vererõhku mõõta muidu 🙂 .

  • Avatar
    Vasta Ma 15. september 2016 at 10:08

    Kas su ema tool ei kai?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. september 2016 at 10:08

      mmkmm