Uncategorized

hoiii!

4. oktoober 2016

Kaks päeva haudvaikust ei tähenda sugugi mitte seda, et Lemps meid oma kohalolekuga õnnistaks, vaid hoopis seda, et eelmise postituse jätkuks viskas Mari mu läpaka vanni. Hämmastavalt kiiresti käis Valge Klaari ja Swedbanga vaheline kindlustusetrall, sest juba täna hommikul võisin ma uhkelt oma uuele rüperaalile järele minna. Nüüd on muidugi häda, et ühtegi parooli ei mäleta, aga no küllap needki välja uurin. Vastasin kõikidele meilidele (24 meili täna vastatud, jess!) ja nautisin seda, et ma saan normaalselt trükkida, mitte Kardo vana parsaga jännata.

Eelmise postituse hala ja eilse live chati vingu jätkuks ma pean lihtsalt ära mainima, et Kardo on imeline meheraas. Tuli eile koju, viis Mari rattaga sõitma ja pärast seda joonistasime kõik kolmekesti (rohkem mina ja Mari, sest issi joonistab vist nii koledasti, et teda ei tahetud ligi lasta), Mari õppis ära laulu “sile tee, sile tee, künkad-mättad-künkad-mättad, AUK!” ja terve õhtu oli nii harmooniline, et ma ohkasin eile Kardole rõõmsalt, et vot SELLISTEL hetkedel ma tunnen ennast juba täitsa hea emana. Noh, kui saab koos ussi värvida ja kuulda, kuidas mugul laulab “sile veel, sile veel, kukkus-kukkus-kukkus, AUK!”. Ja kuigi ma panin teda kaks tundi magama, siis kõik need kaks tundi ta kuulas mind ja kallistas ja musitas ja oli nii nunnuke, et vähe pole.

Seega ma olen maha rahunenud, uus läpakas on ustavalt süles, koristaja kraamib praegu minu eest kööki, kõrvetised piinavad ainult 50% päevast ja muidu on kõik väga ilus. Ainuke miinus on see, et mul on mõned tootearvustused tegemata ja loomulikult olid mul need pildid eelmises arvutis, seega ma üritan kuidagi sellele mingi lahenduse leida.

Ma olen siin tegelikult täie rauaga tegelenud Marile ja Lentsile riiete ostmisega. Rasedaaju suutis näiteks tellida Marile jope, et päev hiljem mõista, et täpselt sama värvi ja suurust jopesid on tal tutikaid kaks eelmine aasta juba saadud… Oh well. Vähemalt see, mis ma tellisin on NII ilus, et tahaks endale ka sellist. Kust ma saaks? (vaata joppi siit lingikeselt). Muuseas, hea nali. Kuidas avastada uusi lahedaid firmasid? Avasta kuskil facebooki grupis hunnik naisi vaidlemas teemal, kas ja kui kallid on antud poe joped/kombed ja kas normaalsed inimesed üldse kulutaks üldse selliseid summasid LASTE JOPEDELE. Nagu lapsed oleks mingi alamrass 😀

Igatahes, I’m back ja kohe kui ma Lightroomi tagasi saan, siis saan teiega igast asju jagada. Ma nüüd olen vahelduse mõttes kasulik ja lähen sorteerin üleval Mari riideid, sest muidu ma ostan talle jälle hunniku asju kokku, mida tal sada paari on vms.

Päeva soovitus: tehke kõik endale kodukindlustus!

Loe ka neid postitusi!

61 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Biku 15. jaanuar 2017 at 12:48

    Tere, eestis on kaks ametlikult apple edasimüüjad ehk IM arvutid ja Valge Klaar. Kumba soovitaksite kas osta arvutit IM arvutist või Valge Klaarist?
    Mis nende vahet on? Kindlasti ütled Valge Klaar aga miks, kui tead. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. jaanuar 2017 at 13:15

      Ma usun, et arvuti on sama mõlemas kohas, seega ei usu, et erinevus on. Ma vaataks hinna järgi 😀

  • Avatar
    Vasta THEPROUDKING 5. oktoober 2016 at 16:04

    Tere! Mis mackbook sul on ? Ja mitu tolli ? 🙂

  • Avatar
    Vasta K 5. oktoober 2016 at 12:38

    hei! kas kindlustus tahtis ka veatuvastamise akti enne kahju hüvitamist või kuidas toimetasite, et nii kiiresti vastuse ja hüvitise said?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. oktoober 2016 at 13:09

      Ikka jah, aga õnnetus juhtus pühp õhtul, esmasp hommikul viisin ma Valgesse Klaari arvuti veatuvastust saama ja siis õhtuks oli see käes.

  • Avatar
    Vasta Maarja 4. oktoober 2016 at 23:43

    200 eur on ka minu jaoks väga suur raha. Isegi kui see jope on all worth it ja käiksin sellega järgmised 10 aastat. Aga südametunnistus hakkaks painama. Mõtlen neid kalleid uusi asju vaadates, et on küll ilusad ja uhked, aga kui pole eluliselt tähtis, siis parem annetan loomade varjupaigale või aitan abivajajat..

    Aga see on üksnes minu arvamus 🙂

  • Avatar
    Vasta Ents 4. oktoober 2016 at 21:01

    Kui sul peaks olema suurust 86 või 92 talvekombet või komplekti siis võid alati mulle maha müüa ju 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. oktoober 2016 at 21:02

      Mul pole mõtet, ma jätan Lempsule 😀

  • Avatar
    Vasta J. 4. oktoober 2016 at 19:57

    See varakindlustus on teie perele ikka väärt asi! Ma vaatasin täna su video ära, kus sa Mari tujude üle kurdad vannis olles 😀 ja oh i feel ya! Minu meelest oled sa isegi väga tugeva närvikavaga inimene sest ma ei kannata absoluutselt sellist vehkimist ja kiusamist 🙁 enamasti tõstan häält kuigi see ei ole tegelikult mingi lahendus! Kuigi peab mainima, et meie peres on piirid algusest peale paigas olnud ja olen selline pigem karm ema olnud aga ikka on olukord, mida sa videos kirjeldasid, väga tuttav 😀 õnneks küll magamise ajal sellist tralli meil ei toimu ja laps voodist välja ei tule üldse. Kui see veel oleks siis ma arvan, et ma flippiks ikka täitsa ära 😀 seega sa oled ikka selle asja kohapealt ikka strong woman! Respect! Ps! ma võitsin selle lastekunstniku loosi ja ma ei oleks ilusamat asja oma lapse tuppa ette kujutanudki! See maal ja selle andeka inimese suhtlemine – imeline! Tänks,et pidasid mu meiliaadressi jama meeles, kui pidasid 😀 ma ei saa ikka ilma nr kommenteerida 😀 emailiheidik

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. oktoober 2016 at 20:18

      Jaa, mul oli meeles ja ma otsisin postkastist jupp aega, et mis see su päris meil oli 😀 Aga tore kui auhind meeldib!

  • Avatar
    Vasta Kristin 4. oktoober 2016 at 17:19

    Kallistan Mari 😀 kes su esimese telefoni ( oli vist see esimene swedi kindlustuse case?) rikkus. Vaata on inimesi, kellel on juba aastaid püsimakse igaks juhuks ehk kindlustus aga ei tule selle peale, et see pole lihtsalt makse. Siis ma pöördusin kohe Swedi, sest olin juba kaks nädalat nutnud , et keraamiline pliit katki . Ja kahe peävaga oli mul raha uue jaoks arvel. Tänud Mari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. oktoober 2016 at 18:08

      Mari tänab 😀

  • Avatar
    Vasta R 4. oktoober 2016 at 16:58

    Didriksonil on siuke roooooosa naisteparka ka 😀

    http://www.didriksons.com/et-ee/products/gina-womens-parka_162500984308

  • Avatar
    Vasta R 4. oktoober 2016 at 16:30

    Milline Lightroom sul täpsemalt on? Mäletad linki, kust tõmbasid? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. oktoober 2016 at 16:41

      Ei mäleta, aga kuna ma seekord piraatlusega hakkama ei saanud, siis ostsin selle nüüd päris seaduslikult 😀

  • Avatar
    Vasta K. 4. oktoober 2016 at 16:05

    Minule on 200 eur lapse jope eest ikka liig, asi pole isegi võimaluses ja kui väga tahta siis kraabib selle raha ka kokku aga kaubanduses leidub lihtsalt nii ilusaid ja kvaliteetseid asju ja palju soodsamalt 🙂 Mulle ühesõnaga on 120 lagi talvekomplekti eest (jope + püksid). Lisaks on ju vaja mantlit + saapad, kindad, mütsid, alusriided, soepesu jne.
    Sellest ma küll aru ei saa, et savi mis lapsel seljas. Vaatan enda lapsi ja neil küll savi pole. Samuti oleks nagu endal imelik, et ise käid normaalselt riides ja siis lapsed kõrval kaltsakad või vastupidi.
    Õnneks on teine laps samast soost ja vähemalt välisriided saavad kõik edasi pärandatud.

  • Avatar
    Vasta Mia 4. oktoober 2016 at 15:38

    Äkki oli asi selles, et sul polnud läpakat ja oli Marile rohkem aega? Samas ma loodan, et see idüll jätkub ikka täna ka:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. oktoober 2016 at 15:41

      Kardo läpakas oli ju 😀

  • Avatar
    Vasta Sigrid 4. oktoober 2016 at 14:53

    Hei, kas oled unustanud või sain ma valesti aru, et eile oleks pidanud olema kaisulooma loosimine? (Ootan pikisilmi võitu, mille nüüd kindlasti omal ära sõnusin) 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. oktoober 2016 at 15:06

      Sul on õigus, kohemaid loosin!

      • Avatar
        Vasta Laura 4. oktoober 2016 at 15:21

        Kuidas cluchi koti loosimisega lood on? 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 4. oktoober 2016 at 15:21

          KA hea point!! 😀

          • Avatar
            piret 4. oktoober 2016 at 15:52

            Ja muhekunsti loosi tulemust ei näe ka. Või vaatan valest kohast 😀

          • Mallukas
            Mallukas 4. oktoober 2016 at 15:55

            Ma ei tea, kust sa vaatad, aga võitja on kuulutatud

  • Avatar
    Vasta meow 4. oktoober 2016 at 14:49

    Nooo selles möttes LASTE jopedele, et materjali on paaaalju vähem ja hind sama vöi kallim kui suurte inimeste omal. 200€ jopet ma vist ei raatsiks omale ka osta

    • Avatar
      Vasta Karin 4. oktoober 2016 at 15:32

      Õmbleja tahab ikka samasugust palka, vahet pole kas on suurem või väiksem asi. Masin maksab ilmselt ka sama palju kui “täiskasvanu” riiete õmblemise oma.
      Niiet ei ole siin imestada midagi.

      • Avatar
        Vasta meow 4. oktoober 2016 at 22:47

        No aga materjali on ju vähem ja seee ka maksab/ei maksa

  • Avatar
    Vasta JJ 4. oktoober 2016 at 14:38

    kas sul icloudiga pole syncitud läppar? Juhul kui on siis saad https://www.icloud.com/ siit enda apple ID’ga sisse logida ja pildid taastada 🙂

  • Avatar
    Vasta Trn 4. oktoober 2016 at 14:33

    Mis fb grupis selliseid arutelusid lugeda saab?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. oktoober 2016 at 15:06

      Mingi muksula grupp

  • Avatar
    Vasta Marielle 4. oktoober 2016 at 14:28

    Kodukindlustusest peaks vähe kasu olema. Mul läks telefon ja öeldi, et aga varakindlsutust teil ikkagi pole.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. oktoober 2016 at 15:06

      Okei, my bad, tehke siis varakindlustus 😀

  • Avatar
    Vasta Anni 4. oktoober 2016 at 14:25

    Jope on nii armas 🙂

  • Avatar
    Vasta Riina 4. oktoober 2016 at 14:15

    Ilmselt mõeldakse “issand, kulutate LASTE jopedele nii palju vää” all pigem seda, et lapsed kasvavad nii kiiresti, iga aasta peab ju phmt uue ostma. Endale ostad korraliku mantli või jope, millega käid 2-3 aastat ikka ära.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. oktoober 2016 at 15:08

      Mari nt oma ühte kombet kandis 2a, ja eelmisel aastal megasuur olnud mantel on see aasta natsa vähem suur 😀 uuel aastal vast paras, seega 3a kasutust 😀

  • Avatar
    Vasta eeh 4. oktoober 2016 at 14:12

    195 eurot jope eest mis järgmiseks aastaks ilmselt väike on? 😀 tundub tõesti mõttetu priiskamisega. oma parima mantli võin sellise raha eest osta, igapäeva jope eest ei käiks ka nii palju välja 😀 pigem viin lapse reisile selle raha eest.

    • Avatar
      Vasta eeh 4. oktoober 2016 at 14:16

      jäin just mõtlema, et ma ise mängisin lapsena õues ilmselt sekkarist ostetud kombekaga ja vaevalt mind üldse huvitas mis mul seljas oli. hea soe oli ning võisin mööda porist lund aeleda ilma, et keegi röökima hakkaks hiljem

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 4. oktoober 2016 at 15:07

        Miks keegi röökima peaks :D?

        • Avatar
          Vasta eeh 4. oktoober 2016 at 18:17

          oleks see siis päriselt ja tegelikult ka nii, et ema lahke südamega ütleb lapsele “pole hullu” kui see juba esimesel päeval jopega poriloiku kõhukat paneb või ronib üle aia nii, et ribad järgi 😀

          • Mallukas
            Mallukas 4. oktoober 2016 at 18:22

            No ma ausalt öeldes ei saa eeldada, et Mari seda EI teeks, seega kui nii läheb, siis läheb 😀 Polegi hullu

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. oktoober 2016 at 15:08

      Ma õnneks vihkan reisimist 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 4. oktoober 2016 at 14:06

    Kas korduvate kahjujuhtumite korral tõuseb ka kindlustusmakse

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. oktoober 2016 at 14:08

      Mul pole tõusnud

    • Avatar
      Vasta Kadri 4. oktoober 2016 at 21:00

      Üldiselt vaatab kindlustus kahjusust uue kindlustusaasta alguses. Ehk kui kindlustusperiood lõppeb ja kodukindlustust pikendama peaks, siis vaadatakse ka kahjusust ja üldiselt kahjude esinemise korral kindlustusmakse kallineb.

  • Avatar
    Vasta Mari 4. oktoober 2016 at 14:05

    * Minu lastel on minust rohkem riideid ja hulganisti rohkem kvaliteetseid riideid kui minul.
    * Minu laste garderoob maksab kõvasti rohkem kui minu enda voi kaasa oma.

    Kokkuvõte jah on normaalne osta lapsele igas hinnas asju, mis meeldib ja mis rahakotile sobib.

    Ei ela kull Eestis aga hinnavahe selles osas nagu pole. Tegin arvestuse, korralik talvejope, puksid, lisad ja saapad all 600eur nagu valja ei mängi, voi siis mängib ikka kah aga see on vastavalt rahakotile.

    Ei pane pahaks kes ostab H&M ja kes jällegi Ganada Goose / igaüks vastavalt oma võimalustele ja soovidele.

    • Avatar
      Vasta Karin 4. oktoober 2016 at 15:10

      Mind huvitab mis firma asju sa siis ostad? ?

      • Avatar
        Vasta nt 4. oktoober 2016 at 15:46

        Ganada Goose, kirjutas ju 😀 See mingi megaeksklusiivne värk vist.

        • Avatar
          Vasta Mari 4. oktoober 2016 at 18:43

          Ei ei, Ganada Goose Jacket maksab ainuüksi juba 600 ja rohkem.
          Lastele olen juba aastaid muretsenud MOLO ja Mini Rodini riideid. Ecco jalanõud enamasti aga ka Kavat.

          Ja kui nuud mõelda siis jah ei midagi nagu vaga erilist voi eksklusiivset, aga material on veel aastaid hiljem hea ja riided super hea kvaliteediga.

          Ma ei kurda aga nagu ma utlesin, loomulikult kuidas võimalus on. Neid samu saab ka kasutatuna vaga hea hinnaga.

          • Avatar
            L 4. oktoober 2016 at 23:14

            see ikka Canada Goose mitte Ganada Goose

    • Avatar
      Vasta liia 4. oktoober 2016 at 21:01

      No kurat. Kuidas saab keegi, kes saab endale lubada canada goose riideid, olla nii loll, et kirjutab Ganada 🙁
      Ja ma vastan tema eest – life is a bitch

      • Avatar
        Vasta kk 5. oktoober 2016 at 03:42

        Kuskilt aliexpressist saab vast Ganada Goossi 😉

      • Avatar
        Vasta Mari 5. oktoober 2016 at 08:37

        No sorry, kui see kedagi riivas. Nagu ma juba ennem mainisin, ei ole CANADA Goose minu valik ja ma toesti ei loe igat vaikest tekst ule, see on kullaltki Minu Telefoni Suu hetkel, aga Mis vahet sellel on.

        Point on siiski see, et iguks ostab Oma rahakotile vastavalt.
        Elad eestis – teed on avatud, life is bitch?
        Ma nii ei arva, aga siiski milleks see negatiivsus? 🙂
        Utlen ausalt, nagu ennem juba utlesin, igaüks ostab endale vastavalt ja võimalustele vastavalt ja seda ei tohiks kellegile ju pahaks panna.

  • Avatar
    Vasta A. 4. oktoober 2016 at 14:01

    Kae perrä et läpakas uuesti vannis ei lõpeta 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. oktoober 2016 at 15:11

      Riputan lakkke!

      • Avatar
        Vasta A. 4. oktoober 2016 at 16:10

        Hää mõte!