Beebiootus Beebiootus Rasedus

igavesti rase

6. oktoober 2016

Iga õhtu ma lähen magama ja mõtlen, et ÄKKI ma täna öösel sünnitan. Ma ei tea miks, aga mulle tundub, et ööd on sellised müstilised ajad, millal inimesed võiksid sünnitada. Ja igal hommikul ärkan ma ikka super rasedana ja endiselt üldse mitte sünnitanuna. Õigus on neil, kes ütlevad, et need lõpunädalad venivad nagu tatt. Ma ei mäleta Mari ajast sellist pingsat ja pidevalt ootamist, ma siis eeldasin, et ta tuleb oma tähtajal ja väga palju enne ma teda ei oodanud. Lempsiga on miskipärast teistmoodi, sest juba septembris hakkasin ma mõtlema, et äkki ta ei saagi olema oktoobribeebi? Äkki on hoopis septembrikas? No nagu näha, siis ei.

Siis hakkasin ma mõtlema, et 1.10 oleks ilus kuupäev. Oligi. Aga noh, mitte igatahes Lempsu sünna. Siis oli mul korraks tunne, et äkki hoopis 5.10? Nouppp…Ja kui ma enne raidusin nagu rauda, et no üle mina kindlasti ei kanna ja enne tähtaega, isegi enne Mari sünnat tuleb ta kindlasti välja, siis nüüd ma isegi ei imestaks, kui Lemps otsustaks lambist sündida näiteks novembrikuus. Muidugi selleks ajaks on mind juba hullarisse paigutatud, sest ma lihtsalt ei suuda, taha ega soovi enam rase olla, aga idee poolest on see ju võimalik. 15.10 on TA ja kaks nädalat lastakse vist üle ka kanda. Oi jumal, palun tee nii, et seda õudu ei juhtuks.

Muidugi kena oleks Mari sünna rasedana ära pidada, sest ma tahan ka ju näha, kuidas ta batuudikas hullab ja hommikul teda õhupallide ja kingitustega äratada, mitte haiglas konutada sellel ajal. Samas…ma ei taha enam rase olla, apppiii! Tahaks juba pihta hakata selle kahe lapse majandamise ja sellega, et ma ei pea päevas 87656 korda pissima.

Naljakas on see, et kui ma veel jupp aega tagasi lugesin ühest blogist, kus naine juba 37+ nädalal hakkas rääkima, et proovin siin ühte ja teist, et last välja peletada, siis ma mõtlesin küll, et issand jumal, kus tal kiiret. Las see laps küpseb, kui tahab, ega teda väevõimuga väga välja ei meelita nagunii. Nojah, nüüd kaanin ma vaarikavarreteed, sest ühel naisel see küll aitas ja üritasin siin isegi käpuli põrandaid pesta ja mu järgmine samm on keskööl kolm tilka verd vanapaganale anda, et ta mind ükskord sünnitama aitaks. Ärge hakake mulle seda SSS’i soovitama, sest saunas mulle käia ei meeldi, shampust juua ma ei viitsi ja seksi võite kah heaga omale jätta, sest see ei aita!

Hetkel on mul vastik nohu ja ma tahaks enne sellest lahti saada, sest ma tahaks oma nina vastu beebi kõrvataguseid suruda ja ta väikeste juukseebemete lõhna nuusida, mitte talle pähe aevastada, seega paar-kolm päeva tuleb jalgu ristis hoida. No ja esmaspäeval ongi juba Mari sünna… Seega okei, äkki teisipäeval tahaks Lentsik tulla? Pliiis?! See oleks siis 39+3, Mari sündis ka 39+3. Oleks ju… sümboolne või nii?

Loe ka neid postitusi!

110 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tyy 7. oktoober 2016 at 21:32

    Ma tulin suvilast sel kl 12 ja olin niiiiii kuradima väsinud, et teisele korrusele tirisin end käsipuudpidi käte jõul. Tegin veel vaheplatvormil minutise uinaku, tuikudes nagu kellapendel. Siis otsustasin voodini jõuda, sihikindlalt edasi taarudes. OOOO-voodi, milline õndsus, kohe saan põhku pugeda. Tõstsin voodiserva , et riided kastist võtta ja Ta-dahhh, krt ma tegin püksi. Vahetasin pükisid ja kohe uuesti ta-dahh uus ooken!
    Apppiiiii, ma pole eluski niiiiiiii väsinud olnud ja jeerum nüüd ma PEAN minema oma elu Olümpiale minema. EEIII, miks just täna ja nüüd ja praegu- mõtlesin ahastusega.

  • Avatar
    Vasta MARI 7. oktoober 2016 at 10:10

    Maletan tegelikult hasti, oli nn kuupaev kaes ja kell juba 19.00 ja motlesin seal nutusena, et ei see ei tule ja mina jaangi rasedaks sedasi ja ma ei taha ju nii ja no miks miks miks
    Mees veel niisama pikutas, jutustasime ja motlesin, et kaks paeva veel siis kontroll, ehk ikka annab ennast naole. Lopuks olin nii kurb, et istusin niisama vaatasin SIMPSONEID ja otsustasin maha istuda vaibale ja niikui istusin, tundsin vaikest nn pauku enda sees 😀 motlesin, et mis asja … aga ok ikkagi laksin wc igaksjuhuks – sinna vaid 3-4 meetrit ja niikui sisse astusin nii see vesi tuli, mitte palju aga arusaadavalt et see ei olnud piss. Natuke kaisin ringi, tuli veel – seega jah oli minek 🙂
    Muuseas siis samal hommikul ma seda riitsinuse oli ka votsin.

  • Avatar
    Vasta Juuli 7. oktoober 2016 at 07:58

    Ma nosisin jalopeñosi viimase lahendusena ja samal õhtul hakkas trall pihta 😀

  • Avatar
    Vasta J 6. oktoober 2016 at 21:45

    Oot ma ei saa aru mis nende nimedega on?
    Varem oli mingi teine nimi? Nüüd on Lenne? Lenna? ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. oktoober 2016 at 21:56

      Ju siis sa pole ennast kursis hoidnud jah 😀

  • Avatar
    Vasta Relka 6. oktoober 2016 at 20:42

    Minul oli 41+5 ületähtaja ja saadeti saatekirjaga. Käisin ekg ja saadeti üheks päevaks veel jalutama. 30 juuli hommikul kell 8.00 hakkas asi pihta ja 11.00 hommikul jalutasin ITK haiglasse ca 15 minti endal veed tilguvad 🙂 Õhtuks 23.46 oli beebsu käes ja tänaseks on juba kahe kuune nunnukas.
    Küll keha sulle märku annab,kui Lemps välija tahab tulla.

  • Avatar
    Vasta Eliisa 6. oktoober 2016 at 19:50

    Minul läksid mõlemad tüdrukud üle tähtaja. Esimene 40+6 ja teine 40+4. Ja teine sündis ikka ilusti viisakalt tööpäeva lõpuks. Olin kontoris kella 14.00-ni. 15.00 Hakkasid valud kohe 2 mintutiliste vahedega. 15.45 haiglasse jõudes oli avatus 6 cm ja 17.22 sündis- talk about turbo???

  • Avatar
    Vasta Grete 6. oktoober 2016 at 19:41

    Minul aitas riitsinusõli (castor oil). Seda vist apteegist ei saa (tellisin netist). Uurisin pikalt ja kaalusin,kas võtta või mitte ja lõpuks tähtajal võtsin ja 24h pärast oli beebi käes.

    • Avatar
      Vasta MARI 7. oktoober 2016 at 10:11

      Kas eestis looduspoed seda ei muu? Tegemist ju siiski oliga mida kasutatakse ka juustele ja ripsmetele.

    • Avatar
      Vasta Anneli 8. oktoober 2016 at 18:41

      Seda müüakse Apotheka apteekides, kuid tean, et seda ei soovitata siiski seespidiselt küll kasutada, aga noh inimesed teevad pidevalt asju mida ei peaks:D

  • Avatar
    Vasta Kertu 6. oktoober 2016 at 19:25

    Kurjad keeled räägivad, et teine tahabki kõhuSpas kauem kükitada kui esimene.. mul oli ka nii:D

  • Avatar
    Vasta Mann 6. oktoober 2016 at 19:13

    Ma endagi raseduse lõppu mõletan nii hästi…no ei jõudnud ära oodata et läbi saaks,jube raske oli olla,magada ei saanud isegi kuidagi,kõik asendid olid võimatud,enesetunne halb ja no hiiglama suur ka. Juba 37 ndl arst ütles et no ilmselt visiidile ei jõua et kohe-kohe minek sünnitama..no siiski..sain veel 2x arstil käia..tegin kükke,jõin teed ja no vist sai kõik asjad järgi proovitud mida netiavarustes soovitatakse..ikkagi tuli laps sellel kuupäeval mis esimesel arsti visiidil paika pandi. Ja noh..ikka öösel ja äkitselt hakkas kogu see valutamine ja trall pihta 😀 kui aeg käes oli siis mõtlesin et oh ei ma ei taha…nii valus ja jube..eelnevalt aga mõtlesin et issand saaks ühele poole juba..nüüd juba kratt 6 kuune !

  • Avatar
    Vasta 12.10 6. oktoober 2016 at 17:56

    miskipärast ma ka arvan/tunnen et 12.10 võib sulle palju õnne soovida.

  • Avatar
    Vasta M 6. oktoober 2016 at 17:20

    Minul sündis poiss 41+1 nädalal. Mõtlesin ka, et olen igavesti rase. Proovisin igasuguseid trikke, aga ei tahtnud tema välja tulla. 20.12 kell 10 oli mul ämmaka aeg, aga sinna ma ei jõudnudki, kuna hommikul kell 5 algasid valud. Ja õhtul pool 6 sündis poja. Sünnitus oli valus, aga kartsin hullemat.
    Juba igatsen seda raseda köhtu :/

  • Avatar
    Vasta Sandra 6. oktoober 2016 at 17:12

    Proovisin ka sauna seksi shampuse ei aidanud. Proovisin kõike kolme korraga. Ei aitanud. Läksin kalale. Kaugemale. Ja kohe hakkas tulema. Vaja plaane ikka rikkuda ja kodust kaugel olla.

    • Avatar
      Vasta nt 6. oktoober 2016 at 22:31

      Ilmselt see on Murphy, kes sellisel juhul sekkub. Ehk et mida ebamugavam ja haiglast kaugem on koht, kus viibid, seda suurem tõenäosus, et sünnitus algab.

      Nii et Mallukas, kobi Saare rallile näiteks! Adrenaliin pluss praamisõiduanarhia ja ebasoodsad lennuolud peaksid garanteerima, et raja ääres sünnitama hakkad.

  • Avatar
    Vasta S.K 6. oktoober 2016 at 16:34

    Mul laste vanusevahe 1,9a. Esimene tuli 37+2, teine aga otsutas sündida 41+6, vot siis. Esimene sünnitus oli karm, 13h mega valudega, teine kaks tundi, haiglasse ka ei jõudnud. Ta isasse, viimasel hetkel tuli, järgmine hommiku pidin kell 08,00 palatis olema, et kutsutakse esile..Ta tuli aga hommikul kell viis ise ära. Vot siis 🙂 Kartsin ja põdesin valu ja sünnitust, aga kõik läks nii iseenesest ja hästi, pühkis ka esimese trauma. Neist kahest mulle ka küll.

    • Avatar
      Vasta MARI 7. oktoober 2016 at 10:12

      Sunnitasid kodus?

  • Avatar
    Vasta Kate 6. oktoober 2016 at 16:05

    Ega siis ainult seks aita 😉 vaid prostaglandiinid aitavad 😉 Kui platsenta küps ja valmis, on vaid prostaglandiinide ehk sperma laeng, mis kaasa aitaks 🙂 Kui esimene laeng erilist mõju ei avalda, siis 6 tunni pärast uus. Ning seejärel jälle 6 tunni pärast. Anna tagasisidet 😉

  • Avatar
    Vasta Mimm 6. oktoober 2016 at 14:32

    Mul oli pojaga TA 01.04 ja esilekutsumise kuupäevaks oli määratud 18.04. Ma nii kohutavalt kartsin. Ma ikka üritasin ka mõningaid asju teha, et kutt kiiremini välja tuleks. Korjasin ükshaaval tikke maast ja lesisin vannis. Ükspäev siis läksimegi mehega poodi, kui tundsin, et mingid veidrad valud kõhus. Ei olnud hullu, tegime oma ostud siiski ära ja läksime siis koju. Kodus läksin uuesti vanni ja vannis läkski asi päris hulluks. Mehel siis paanika, et peab autot tankima minema. Läks siis tankis auto ära kuni ma vannist välja üritasin tulla. Lõpuks, kui sõitma hakkasime, siis mees avatas ülemiste ristil (ise elan peetris), et ta unustas rahakoti maha. Tulime veel koju tagasi ja siis läksime sünnitama 😀
    Aa PS! Poiss sündis siis 17.04 kell 4 hommikul 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 6. oktoober 2016 at 14:21

    Eehh, Mallu, pole siin ilmas ükski naine veel rasedaks jäänud, küll saad Sina ka maha. 😀

  • Avatar
    Vasta katu 6. oktoober 2016 at 14:13

    Ma lugesin omal ajal netist, et kuningakepiõli kapslid aitavad last kiiremini sündima saada. Tea, kas tegelikult ka mõjuvad, aga 2 päeva pärast nende võtma asumist läksin sünnitama 😀

    • Avatar
      Vasta MARI 7. oktoober 2016 at 10:13

      kuningakepiõli

      Sorry, but its hear funny. Ei no reaalselt saan aru mida motled, aga lugesin just nimelt sedasi KUNINGA KEPI OLI

      Miks just kuninga? 😀

  • Avatar
    Vasta katri väli 6. oktoober 2016 at 13:56

    Minule soovitati ka nõelravi kui ei viitsi enam kaua rullida,hakka või mõtlema ,et käiks ka ära kui tähtaeg hakkab kätte jõudma,Üle never ei tahaaaa.Sama teema ,et ma ei jaksa enam päevas 10 000 korda pissil käia ja linnavahel liikumine on juba nii jube, et iganurgapealt otsid wc-d

  • Avatar
    Vasta Käta 6. oktoober 2016 at 13:53

    Petersellli toidusisse! Ja peterselliteed!

  • Avatar
    Vasta Merka 6. oktoober 2016 at 13:52

    Mul tüdruk on sündinud 20oktoober 2013. Poisil oli TA 15aprill ja sündis ka 15aprill 2016?

    • Avatar
      Vasta Ann 7. oktoober 2016 at 13:28

      Mul neiu oli ka viisakas.. 40+0,ei lasknud rohkem ennast õnneks oodata 🙂

  • Avatar
    Vasta Kris 6. oktoober 2016 at 13:49

    Mulle aitas saatekiri, 11.03 kell 9 oli esilekutsumine ja öösel pool 1 hakkasid valud ise, kannatasin hommikuni ja läksin siis kohale, pool 12 sain sünnitustuppa ja 18.48 rinnal. Nädalaid oli 41+2. Usu mind, ma arvasin ka, et ma jäängi rasedaks ?

  • Avatar
    Vasta Mira 6. oktoober 2016 at 13:39

    Minu esimene laps hakkas sündima 37+0 reede õhtul ehk veed hakkasid jooksma kell 11.00. Enne seda sõitsime õhtul tund aega mööda metsa ringi ja oli vaja leida kruusa, Mida ei leinud oli kruus aga loksuda sai kõvasti ja eeldan, et ehk see oli põhjus, miks laps sündima hakkas.

    Teine laps hakkas sündima 39+2 reede õhtul ja veed tulid samuti üsna samal ajal nagu esimesegagi. Enne seda niitsin õhtul murutraktoriga muru. Muru sai niidetud ja laps hakkas ka sündima. Seega tundub, et minu puhul aitas selline väike “loksuv“ sõitmine.

  • Avatar
    Vasta Katrin 6. oktoober 2016 at 13:37

    16.10 oli TA ja 11.10 läksin jalutama ning naabri suur koer hüppas mulle selja tagant peale, seejärel naksas natuke tagumikust ja mõlemast käest, samal ajal üritasin mina jooksusammul kodu poole siblida. Koer lõpuks loobus ja mina jõudsin koju tervena, kuid ehmununa ning paar tundi hiljem läksin sünnitama, poiss sündis 12.10.

  • Avatar
    Vasta s2mmi 6. oktoober 2016 at 13:36

    Mina ei jõudnud ka ära oodata kuna preili lõpuks tulla otsustab. Mul oli reaalselt igav kodus 😀 Ämmaka õde veel ytles,et 12.12 oleks ju ilus kuupäev,siis oleks ka 40n täis saanud ilusti.Aga lõpuks syndis preili 11.12 ja see on mu arust veel ilusam kuupäev ?Missiis,et haiglasse minnes ma veel ei teadnudki,et synnitama hakkan,läksime lihtsalt kontrolli igaksjuhuks ja siis selgus,et juba 3cm oli avatust ja ei mingit kojusõitu enam ?

  • Avatar
    Vasta meow 6. oktoober 2016 at 13:31

    Seks on reaalselt ainus asi, mis teaduslikult töestatud, et aitab ehk siis sperma sisaldab emakakaela pehmendavat ainet. Niiet kraba aga Kardoffelil kratist kinni! 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. oktoober 2016 at 16:22

      palun jumal eiii 😀

  • Avatar
    Vasta Jaana 6. oktoober 2016 at 13:21

    No täpselt sama tunne! Tähtaeg täna, aga jah, ootan ka juba alates septembris.
    Mulle hakkab juba tunduma, et äkki olen lihtsalt paks…

  • Avatar
    Vasta Pille 6. oktoober 2016 at 13:19

    Need kõiksugu trikid ei tee muud kui ainult panevad ennast tolana tundma, sest laps tuleb siis, kui tema jaoks on aeg. No välja arvatud kui sa jah just teadlikult midagi sellist ei tee, mis lapsele enam hästi ei mõju ja tal muud üle ei jää, kui oma elu päästa ja kiirelt sünnitus käivitada. Aga kõik need jutud, et just need ja nood asjad kutsusid sünnituse esile, see on kokkusattumus. Oleks see sünnitus alanud ka ilma nende trikkideta. Mu oli nädalaid juba 41+, ikka mittemiski ei aidanud. Naljaga pooleks öeldakse jah, et esilekutsumisleht tavaliselt ei lähe käiku, sest beebs ehmub ja otsustab ise tulla. Kui aeg on enam kui küps, ongi see vaid õige hetke küsimus. Mõni muidugi ei taha siis ka tulla, kui esile kutsutakse ja venitab veel paar päeva ära…..
    Eks lapsekesel on omad põhjused, miks ta juba tulema ei hakka. Vb on tähtede seis halb ja ootab paremaid aegu 😛

  • Avatar
    Vasta no eksole 6. oktoober 2016 at 13:17

    Mul on nii meeles, kui mu ämmakas ütles, et ega loodus loll ei ole, raseduse lõpp muutub nii raskeks ja ebamugavaks, et isegi kui tead, et see sünnitamine on raske ja valus, on lõpuks olemine juba selline, et enam ei hooli, vaid ootad, et ükskord sünnitama saaks…

  • Avatar
    Vasta Pille 6. oktoober 2016 at 13:10

    Ei usu, et sa kaks nd üle kannad. 12.ndal sünnib ja vsjo 😀 Täidab su soovi ja saad Mari sünna ära pidada. Ja siis täidab su teise soovi, pakib oma kodinad kokku ja kolib su renditud ihust välja. Seda peab küll mainima, et kõik mu tuttavad on sünnitanud 1) nädalavahetustel, 2) mingitel riigipühadel, 3) ja/või kindlasti öösel. Ma ei tea, misasi see on selle ööga.

    • Avatar
      Vasta Anna 6. oktoober 2016 at 22:42

      Magades keha lõdvestub, mõte ei tööta, sünnitushirm on välja lülitatud. Siis hakkab juhtuma 🙂 beebs ka tunneb, et empsi keha ega mõte ei puikle. Aga tõesti – tulema ei hakka enne, kui ise valmis! Ta peab tahtma tulla, olema valmis seal pingutama ja pead sättima ja kaasa aitama, ei ole ainult nii, et ema töötab. Nii et palju massut, palju puhkamist ja ühed läbirääkimised Lempsiga. Äkki ta pole veel kuulnud, et ta tuba on valmis 🙂

  • Avatar
    Vasta K@tlin 6. oktoober 2016 at 12:57

    Minul aitas ainult üks asi – NÕELRAVI!
    Olin meeleheitel, tähtaeg ammu möödas. Igasugu joogid-söögid ja muud naljad ära proovitud. Läksin siis oma murega akupunktuuri ja 6 tunni pärast sünnitasin. On teatud punktid, mida peab stimuleerima.
    Soovitan!

    • Avatar
      Vasta Catrin 3. august 2019 at 17:06

      Kus käisid seda tegemas?

  • Avatar
    Vasta Naine 6. oktoober 2016 at 12:52

    Mul oli TA 20 juuni ja proovisin ka igasuguseid asju, et ta ometigi välja vupsaks aga ei midagi. Nii raske oli olla igatepidi ja öösel magada ei saanud, täielik insomnia ja ma juba lõpuks nutsin väsimusest, arst halastas mulle ja kutsuti esile 1 päev pärast tähtaega ehk siis 40+1 ja oi kui mõnus oli oma keha tagasi saada ja öösiti magada rohkem kui 3 h, jep mind õnnistati beebiga kes algusest peale öösiti magada mõistis 🙂

  • Avatar
    Vasta Saskia 6. oktoober 2016 at 12:49

    Minul aitas nõmmliiva tee nii raseduse lõpus kui sünnituse ajal.Sünnituse ajal aitas veel lisaks külmale nõmmliiva teele mahlajäätis ja glükoosi tabletid.

  • Avatar
    Vasta maarja 6. oktoober 2016 at 12:46

    Minu puhul aitas see neljas S – saatekiri 😀 tiksusin 10 päeva üle. 😀 lohutus.. nohh 😀
    Proovisin kõike aga ei midagi.

  • Avatar
    Vasta Helen 6. oktoober 2016 at 12:24

    Minul küll sss toimis nagu kellavärk! Isegi imestan. Sünnitasin 39+6. Mind valdasid samasugused tunded nagu sind. Ma mõtlesin, et ma ei suuda kella kaheteistkümnest kaheni ka enam rase olla. Peale igat söömist vaevlesin maovaludes sest kõik oli nii fucking kokku pigistatud ja jube oli ? Praeguseks pliks 3 kuune ja venna on 2 aastane.
    Vahest leian end siiski mõtlisklemas et oli ikka rahulik kui preili kõhus küpses aga siis löön endale peaaegu et vastu vahtimist ja lõpetan sellele mõtlemise, sest löpp tundus lõputu õudusena ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 6. oktoober 2016 at 12:22

    Mallukas, kuniks veel ringi veered, mine naudi kuni lõpuni raseda massaazi. Selline koht on nagu Glückhaus, helista Evele 53027855. See on tõeline nauding. Alustades sellest, et tal on spets rasedate massaazilaud ja saab olla kõhuli….minu jaoks oli see selline jackpot ?. Tõesti südamest soovitan minna 😉

  • Avatar
    Vasta MARI 6. oktoober 2016 at 12:22

    Rasedust oli 38 nadalat ja moned paevad kui votsin julguse kokku ja motlesin proovida riitsinuseoli.
    Mainin siinkohal ara, et lugesin selle kohta kohutavalt palju ja igasuguseid nn kogemusi oli, aga otsustasin siis ka ise ara proovida.
    Ma ei maleta koguseid (supilusikaga). Igatahes esimene kord tund kaks hiljem oli koht toonuses ja valulik, koht laks lahti – nii et sona otses mottes ainult potil istusingi. Veel moni tund valulikust ja lainud see oligi.
    Proovisin veel teinegi kord 39 nadalal, sama teema. Aga siis proovisin tapselt nn oigel paeval, hommikul. Kas see on koigega seotud ma ei tea, aga sunnitama laksin tapselt oodatud paeval 🙂
    Siiski paljud raagivad (international) riitsinuseolist head ja vaga paljudes haiglates kasutatakse seda ka alternatiivina esilekutsumisel, kui on nadalaid rohkem kui 40

    • Avatar
      Vasta G 6. oktoober 2016 at 13:36

      Mulle ka soovitati seda, kusjuures 1 soovitaja oli ämmaemand. Lõunal mingi 2-3 vahel võtsin, mitte kannigi ei teinud. Kõht ka lahti ei läinud… Sünnitus kutsuti esile vete avamisega samal õhtul kell 9, aga alles sünnituslaual (kell 2 öösel) siis kui laps juba välja hakkas tulema, lendas põhi alt ja ma ei saanud mitte midagi parata…. see oli mu elu KÕIGE piinlikum kogemus sest ma mõtlesin et sellel ei olegiiiii lõppu. Praegu naljakas mõelda aga no tegelikult ma sellist asja enam läbi elada ei taha pigem olen natuke kauem rase 😀

    • Avatar
      Vasta kats 6. oktoober 2016 at 13:53

      Mina jõin haiglas riitsinusõlišampuseaprikoosimahlakokteili, ei mõiganud ja rasedust oli juba 40+3. Ei aidanud tabletid ega tilgad, aitas vete avamine. Nii et ei pruugi see aidata 🙂

  • Avatar
    Vasta Pätu 6. oktoober 2016 at 12:21

    Esimest last kandsin 42 nädalat täis, samal hommikul, kui valud hakkasid, pidin minema esile kutsumisele. Teise lapsega oli nii, et mul tekkis rasedusdiabeet ja olin suurema jälgimise all, et laps väga suureks ei kasvaks. Tähtaeg oli 20.03 aga ähvardati algselt 36+ nädalal esilekutsumist aga kuna selgus, et beebi on pisike ja veresuhkrunäitajad dieedile allusid ja lõpupoole juba ise langesid lasti veel küpseda ja anti saatekiri täpselt 20.03 esilekutsumisele. Sinna ma enam ei jõudnud, sest kutt otsustas kaks päeva varem ise ära sündida…kutt kaalus 2960g 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 6. oktoober 2016 at 12:18

    Mul mõlemad tüdrukud sündinud 40+5, ja juba sünnitanutel võib kõht olla alla langenud 2 nädalat enne nagu mul oli, see pole näitaja.
    Jõin riitsunuseõli, ei soovita- jube vastiku maitsega ja ajas öökima, öösel muidugi läksin sünnitama. Ei tea, kas just selle õli pärast, ju plika oli lihtsalt küps? Ja eriti tüütud on tuttavad/ sugulased, kes aina uurivad, et kas nüüd juba või jäädki rasedaks? Kui aeg käes, siis mõtled, et uuuuuh lôpuks?

  • Avatar
    Vasta Jaana 6. oktoober 2016 at 12:18

    Oi, ma kandsin 2 nädalat üle. TA oli 26. september ja sündis 9. oktoober esilekutsumisega. Oli täpselt selline tunne juba lõpuks, et no ei sünnigi 😀 Mine tea, vb oleksingi igavesti rasedaks jäänud, kui esile kutsuma poleks hakatud, ei toimunud mul seal ise miskit, kuidas ka ei pingutanud 😀

  • Avatar
    Vasta Netz 6. oktoober 2016 at 12:10

    Ma soovitan sul lihtsalt ohtralt keeksi ja kokat ja muud jama näost sisse ajada 😀 kui mul laps ära sündis, siis ei julgenud üldse enam jampsi süüa, sest tahtsin piima võimalikult puhtama hoida. Mitte mingi suhkru-ja rasvasegust.

    • Avatar
      Vasta Sille 6. oktoober 2016 at 17:44

      Kõhus kasvades tarbib laps ju samamoodi sama “jama” mis ema?

      • Avatar
        Vasta Netz 7. oktoober 2016 at 14:00

        No aga siis lõi tal kohe välja punnide v kõhuvalu näol, kui ma mingit jama tarbisin.

  • Avatar
    Vasta Elge 6. oktoober 2016 at 12:09

    Nägin Sind unes ja kõhuta – arvan, et võiks täna see temp tehtud saada 😉

  • Avatar
    Vasta Helle 6. oktoober 2016 at 12:06

    Mina olingi igavesti rase. Kaks aastat tagasi oli TA 18.10 ja lõpuks sündis laps pärast 24h esilekutsumost 29.10. Järgmise isu pole veel tekkinud ja hetkel ei näe seda ka tekkimas.

  • Avatar
    Vasta Karet 6. oktoober 2016 at 12:06

    Oeh mul oli juulis täpselt sama tunne, et kaua võib veel… olin täiesti kindel, et tuleb vähipoiss, arvasin et äkki juba juuni lõpp minek. TA oli 10. juuli, viimane UH juba lubas 4.juuli, aga aeg aina venis ja venis. Tegin samamoodi neid põrandapesu trikke ja tee-joomist, aga poiss tuli lõpuks 23. juuli 01:40 (esimene lõvide päev horoskoobis). Järelikult talle ei sobinud, et peab ema, isa ja vennaga samast tähtkujust olema 😀

  • Avatar
    Vasta Karoliina 6. oktoober 2016 at 12:03

    Aga mõtle kui tulebki Mari sünnal… Mis siis saab 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. oktoober 2016 at 16:27

      mis siis ikka saama peaks 😀

      • Avatar
        Vasta piret 7. oktoober 2016 at 09:22

        Mul oli eile pojal sünnipäev ja TA oli ka eile 🙂 Ei tulnud miskit. Täna on poja sünnipäeva pidu, võiks ju tulla 😉 Küll isa ja suur õde hakkama saavad. Tegelikult eilne KTG andis mõista,et tal väga hea kõhus olla. Seega naudin,nii palju kui võimalik, veel rahulikku elu. Küll ta tuleb. jõudu Mallu meile kõigile!

  • Avatar
    Vasta Riina 6. oktoober 2016 at 11:59

    Jõudu! See ootamine on pikkkk.
    Mu poju sündis 41+3. Sündis õnneks ise reedel, aga esmaspäevaks oli beebile nö motivatsioonileht antud. Muidu oleks hakatud esile kutsuma.

  • Avatar
    Vasta Virge 6. oktoober 2016 at 11:57

    Nii äge kõht. Tahaks ka kohe rase olla 😀

  • Avatar
    Vasta Merit 6. oktoober 2016 at 11:56

    Kenasti ajastatud ju, kui päev päev peale Mari sünnat on 39+3 ??
    Minul ka igatahes see SSS ei aitanud. Kannatasin sauna ilusti ära, pokaali shampust jõin ja seksida ei grammigi. ??
    Igatahes loodame, et Lemps tahab peatselt välja tulla.. tahaks teda juba näha ???

  • Avatar
    Vasta Liina 6. oktoober 2016 at 11:55

    Mind ei aidanud mitte ükski nipp. Mõlemad sündisid esilekutsumisega: esimene 42+2 ja teine 41+3 ?

  • Avatar
    Vasta K 6. oktoober 2016 at 11:54

    Minul seks aitas. Pmst kohe hakkasid õrnad valud ja öösel oligi minek. Ise enne ka ei uskunud sellesse muidugi 😀

  • Avatar
    Vasta Kelli Vassiljev 6. oktoober 2016 at 11:53

    Mul oli tähtaeg 7.05 ja laps sündis 24.05, no väga hästi tean, mis tunned!

    Loodan, et ei pea ülekandma, väsitab ikka korralikult ära see raseduse lõpp

  • Avatar
    Vasta grete 6. oktoober 2016 at 11:51

    See nii äge pilt! Palju ilusam kui igasugused muud “klassikalised” rasedapildid 🙂

  • Avatar
    Vasta A 6. oktoober 2016 at 11:48

    Ma hakkasin ka alates 38+ nädalast igast trikke tegema.
    Hea et mul mees tol ajal oli välismaal, muidu lööks mu maha lolluste pärast 😀
    Käisin vannis, pesin põrandaid, jooksin trepist üles-alla (muidugi, peale kolmandat korda üles ronimist loobusin sellest täielikult), jõin punast šampust. Lõpuks 2 päeva enne tähtaega tuli mees ka koju, siis proovisime seda vanainimeste asja ka. Kella kuue paiku õhtul tegime, kell 12 öösel suundusime haiglasse ja kell 9 hommikul oli titt käes 😀 Nii et mine sa tea, äkki oleks pidanud lihtsalt seksiga pausi pidama ja siis proovima, seetõttu aitaski 😀

  • Avatar
    Vasta kätlin 6. oktoober 2016 at 11:48

    Mina olen ka “igavesti” rase. Nädalaid 40 täis ja eile oli üks tähtaegadest. Teine tähtaeg on homme ja siis ülehomme ja järgmisel nädalal ka veel kaks aega. Ärevus kasvab, sest esilekutsumisele ma minna ei taha (kogemus olemas) ning mehel hakkab puhkus ka varsti läbi saama. Kui enne puhkuse lõppu beebi pead välja ei pista, siis pean üksi seda kõike läbi tegema 🙁
    Esimene laps sündis 42.nädalal. Seekord loodan, et nii palju üle ei lähe ja tuleb ise meie sekka 🙂

    • Avatar
      Vasta Ennika 6. oktoober 2016 at 11:59

      See esilekutsumine on kõige jubedam asi maailmas! 2 kogemust olemas mis mõlemad lõppesid erakorralise keisriga!

  • Avatar
    Vasta Sass 6. oktoober 2016 at 11:47

    Mul tuttaval kolm poega ja kõik lapsed samal kuupäval sündinud, isegi kellaajad suht lähedal, nii et… mine tea, äkki Lentisk teeb sama tembu 😀

  • Avatar
    Vasta Karolin N 6. oktoober 2016 at 11:43

    Oh me Mariga ühtekad! 10.10. Super ilus kuupäev

  • Avatar
    Vasta Triin 6. oktoober 2016 at 11:40

    Mallu, su kõht on ju alla vajunud juba, tundub vähemalt 🙂 Niiet pikalt ei tohiks minna enam .. 🙂
    Aga ei aita need abivahendid kuidagi, olen mõlemat last kandnud 42 nädalat ja viimasega olin ka lõpuks hull valmis! Üritasin ka KÕIKE, et ennem tuleks aga no ei miskit Tuleb ikka siis, kui ise tulla tahab 😀
    Aga soovitan, puhka. Tean, et seda kuulda on kohutav, sest ei suuda ju, ärevus on aga kahe lapsega elu on ikka korralik orav rattas tegutsemine 😀

  • Avatar
    Vasta TK 6. oktoober 2016 at 11:38

    Ma kandsin nädala üle…ainus mis aitas oli sünnitusele eelneval ööl täielik murdepunkt. Nutsin ja nutsin ja nutsin, et ma enam ei suuda…mees muudkui lohutas ja no ma ei suutnud lôpetada. Järgmine päev oli laps käes, sest ilmselt selle murdumisega sai mulle selgeks, et ühel hetkel ta tuleb välja niikuinii ja lasin ennast lôpuks päriselt lôdvaks…see järgmine hommik oli ainus kus ma ei môelnud, et täna tuleb. Olin kuidagi rahulikum…

  • Avatar
    Vasta Kessu 6. oktoober 2016 at 11:38

    Mul puhkesid looteveed kosena, kui kiikusin kiiktoolis 40+6.

  • Avatar
    Vasta Sandra 6. oktoober 2016 at 11:36

    Vaarikavarretee küll sünnitust esile ei kutsu, küll aga hoiab ta platsenta head toonust. Seega rasedatele igati hea 😉 Ise jõin seda peaaegu terve raseduse.

  • Avatar
    Vasta Triin U 6. oktoober 2016 at 11:35

    Seks aitab, usu mind. Mu naistearst ütles kohe, et stimuleerimine aitab. Paar tundi hiljem läksin sünnitama ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. oktoober 2016 at 11:35

      Mind pole aidanud 😀

      • Avatar
        Vasta Laura 6. oktoober 2016 at 11:46

        Ei aita see seks midagi. Ma olen 3 rasedusega lõpus põrutanud hullemini kui elukutseline pornostaar (ja mitte eriti selline soft värk :D) ikka olen läinud 41+5 esile kutsuma.

      • Avatar
        Vasta K. 6. oktoober 2016 at 11:48

        Mul ka ei aitand. Ei seks saun ega shampus. Ei põrandapesemine ega ka trepist käimine.
        Läksin esilekutsumisele ja lõpuks aitas tablett mis synnitegevust esile kutsus. Ka jube kaua ootamist. Laps syndis 41+6 nädalal.

      • Avatar
        Vasta Liina 6. oktoober 2016 at 11:48

        Ma olen kuulnud, et rinnanibude mudimine aitab 😀 See tundub imelik soovitus, ma tean 😀 Pidavat mingeid kokkutõmbeid vm esile kutsuma. Seetõttu ka arstid soovitavad raseduse ajal mitte imetada. Seega lisage asi eelmängu, ehk kombo aitab 😀

        • Avatar
          Vasta R 6. oktoober 2016 at 16:15

          Rindade mudimisega vallandub hormoon oksütotsiin (õnnehormoon, mis kutsub esile ka emaka kokkutõmbed), aga see sama hormoon vallandub ka lihtsalt seksides. Spermatosoidid aitavad emakakaela küpsetada 😉

    • Avatar
      Vasta Pille 6. oktoober 2016 at 15:42

      No ma tean, et mõned ämmakad venitavad emakakaela kuidagi ja siis see ka pidavat kiiremini sünnitama aitama. Aga mu meelest päris nõme ja meelevaldne lahendus. Beebil on ikka põhjus, miks ta veel ei ole valmis tulema.

  • Avatar
    Vasta Kats 6. oktoober 2016 at 11:34

    Oi ma mäletan seda tunnet. Mul oli kaks nädalat üle ka veel. Just päev enne sünnitasin ära kui pidin haiglasse esilekutsumisele minema. See oli õudne. Ma arvasin, et ma ei sünnitagi ? aga tuli ikka lõpuks ära. Kusjuures just päev enne ma rabelesin nii hullult. Koristasin nagu segane ja küürisin vanni kummargil ja käpuli. Äkki see aitas? loodan, et sul Lempsu tuleb kiiremini kui mul Ludwig(kõhubeebi nimi ?)

  • Avatar
    Vasta m 6. oktoober 2016 at 11:34

    3 päeva enne seda, kui mul valud pihta hakkasin, siis kiitsin teistele, et vaevalt ma üldse sünnitama hakkan, et oh, 1,5 nädalat veel aega ja minu enda arvates polnud mul kõhtki veel kuskile alla vajunud. Mul polnud üldse mingit tunnetki, et see peaks lähiajal juhtuma, chillisime mehega ringi, tegime pikke autosõite, käisime igal pool. Ja nagu välk selgest taevast vaevlesin ma 3 päeva hiljem valude käes ja mina arvasin veel, et ma ei sünnita kunagi 😀 ja siis mõõda sünnituseelse osakonna koridori loivates, mõtlesin et ma tahaksin surnud olla ja kahetsesin, et ma üldse seksinud olin, et ma rasedaks sain jääda ja nüüd põrguvalu tundma pidin 😀 aga lõpp hea, kõik hea ! Ja ei ole kuulda olnud, et keegi mitu aastat jutti rase oleks olnud , nii et varsti-varsti oled sa ilmselt siiski 2 lapse ema. 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. oktoober 2016 at 11:34

      Ma eile vaatasin Kätu sünnitusvideot ja kahetsesin, et ma kunagi üldse rasedaks jäin 😀

  • Avatar
    Vasta Sille 6. oktoober 2016 at 11:33

    10.10 tuleb?

  • Avatar
    Vasta Andra 6. oktoober 2016 at 11:33

    5.10 oleks nii mahe olnud 🙂 mul ka siis syntar, agaa ei läinud nii, vast siis 15.10 v 25.10 😀 eks me näe 🙂

  • Avatar
    Vasta Ave 6. oktoober 2016 at 11:32

    See oleks küll huvitav kui teine laps sünniks ka 39+3 😀 ja et see veel päev peale Mari sünnipäeva on see ka huvitav 😉 saaks tüdrukute sünnad koos pidada nt

    • Avatar
      Vasta grete 6. oktoober 2016 at 11:44

      ma arvan, et lastele endale see küll ei meeldiks 😀

  • Avatar
    Vasta Helena 6. oktoober 2016 at 11:31

    Mul oli TA 8.07. ning ma ei julgenud teise linna jaanipäevagi tähistama minna, sest äkki ikka sünnitan. No ja viimased 3 nädalat planeerisingi oma käike nii, et kui ma sünnitama peaks hakkama, siis jõuab igal juhul kodulinna haiglasse 😀 No tegelikkus oli see, et laps tuli ikka viisakalt õigel päeval, 8.07 🙂

  • Avatar
    Vasta Eneli 6. oktoober 2016 at 11:31

    Mul oli ka mega kiire selle lapse ilmale tulekuga 🙂 Tähtaeg oli 8.september ja 7.septembril ma kprjasin puid maast ja loopisin kuuri 🙂 ja voilaaa.. poja sündis täpselt 8.septembril 🙂 Aga jõudu ja jaksu sulle ootamisega

  • Avatar
    Vasta Kolme lapse ema 6. oktoober 2016 at 11:31

    10.10 on ka ju ilus kuupäev … aga praegu tõesti hoia jalad risti ja pea Mammu sünnipäeva ikka ühes tükkis 🙂

  • Avatar
    Vasta Anneli 6. oktoober 2016 at 11:30

    Kui sa siin mingiaeg küsisid rahva arvamust, et pakkuge millal ta sünniks, siis endiselt ma jään oma arvamusele, et sünnib 11.10, täpselt nii nagu sa hetkel soovidki 😉

  • Avatar
    Vasta Kiks 6. oktoober 2016 at 11:29

    Ämmakas ütles, et kaani ingveriteed.. noh, jõin kahe päeva jooksul 8 liitrit ning ..läksin 😀

  • Avatar
    Vasta kristiina 6. oktoober 2016 at 11:28

    Mul ema sünnitas oma viimase lapse 12.jaanuar-teisel õel oli siis 10nes juubel ?
    Sai eluaegse kingituse ???
    Niiet…ehk saab Marikenegi endale kingituse ???

    • Avatar
      Vasta Leen 6. oktoober 2016 at 13:53

      Kümnes juubel võiks inimesel olla hädapärast siis, kui ta saab saja-aastaseks. Nii et kõva sõna 😀
      Traditsiooniliselt on esimene juubelinimetusega sünnipäev siiski siis, kui inimene saab 50aastaseks. Tänapäeval on see küll vabamaks lastud ja juubeliks nimetatakse lihtsalt ümmargust sünnipäeva. Nii et oletades, et su õde sai siiski kümneaastaseks, võiks seda heal juhul nimetada tema esimeseks juubeliks.
      Selline väike keeleminut siis.

  • Avatar
    Vasta A 6. oktoober 2016 at 11:27

    Seks aitab väga hästi kui seda teha kolm korda päevas,mul oli oht synnitada muidu 5 kilone laps ja tähtajani oli siis veel 3 nädalat,läksin koju nuttes ja nädal aega seksisime 3 korda päevas ja laps käest 37 nädala lõpuks,kaal 3700 kg.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. oktoober 2016 at 11:34

      Kui sa nädal aega seksisid, kust sa siis tead, et just sellest sünnitasid 😀

  • Avatar
    Vasta Mystery 6. oktoober 2016 at 11:25

    Mine ole omaette, rahulda ennast orgasmini ja küll ta sul üsna kohe tuleb 😉 mul hakkas kohe peale o. need tuhud 😀 seega võid proovida, kahju ei tee.

  • Avatar
    Vasta Jaana 6. oktoober 2016 at 11:25

    Heh, tean väga hästi mis tunne sul on, kui ootad ja ootad, aga midagi ei juhtu. Mina eelmine aasta suvel suisa niitsin murutrakotiga terve aia, et äkki hakkab pihta. Kükitasin , koristasin päevast päeva ja no ei.. Ul oli TA 13. juuli, aga näedsa poja sündis hoopis 22.juuli. Arst saatis mint ITK-sse suisa sünnitama. 41+2 siis oli kokku nädalaid.. ja noh, ma ei tahaks enam elusees üle kanda. 😀 Liiga väsitav ja raske oli vaalana ringi käia.

  • Avatar
    Vasta Ann 6. oktoober 2016 at 11:23

    Mul oli TA 15.03 ja laps sündis 21.03. Ja ma ka iga õhtu mõtlesin, et noo kas täna lähen ja siis hommikul ärkasin ikka ühes tükis. Kusjuures 22.03 oleks mul arstiaeg olnud, kus pidid otsustama, et kas lasevad veel küpseda või hakkavad esile kutsuma. Ma olin juba kindel, et vabatahtlikult see laps küll tulema ei hakka aga näed, ikka tuli enne ära. 😀

  • Avatar
    Vasta Maria 6. oktoober 2016 at 11:22

    Ma läksin kaks korda peale sauna sünnitama. Nuh mõlemad sündisid nii. Aga ilmselt igale ühele ei aita :D. Ja mõlemad korrad istudes sauna laval ma palusin kõige vägevamat et ma sünnitama läheks. Ju ta need mõlemad korrad kuulis mind XD.

  • Avatar
    Vasta Kristin 6. oktoober 2016 at 11:20

    Tee endale üks ülikange petersellitee ja sega teelusikatäis riitsinusõli poole klaasi apelsinimahlaga, Joo kõik ära ja mine sünnitama. Minul tulid veed ära pool tundi peale nende joomist. 😉

    • Avatar
      Vasta Chrissu 6. oktoober 2016 at 11:35

      Riitsinuseõli võib lootele saatuslik olla…absoluutne EI sellele. Sul joppas. Aga iial ei või teada

    • Avatar
      Vasta Krööp 6. oktoober 2016 at 11:36

      Mallukas, ära sa sellest soovitusest seda riitsinusõli osa proovi. Kahju võib teha rohkem kui kasu.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 6. oktoober 2016 at 11:36

        Mingit õli ei hakka ma kindlasti jooma, väkk 😀

    • Avatar
      Vasta Kessu 6. oktoober 2016 at 11:41

      Ära soovita riitsinusõli, siis loode kakab lootevette ja see pole hea.

    • Avatar
      Vasta kats 6. oktoober 2016 at 15:53

      Mina jöin haiglas riitsinusöli-aprikoosi-sampuse kokteili kui rasedust oli 40+3 ja kahjuks see ei möjunud, ainult organismi puhastas ilusti ära, sest mujal kui tualetis ma olla ei saanud. Ja selle kokteili pidi jooma kahe tunni jooksul, mitte klömm köik korraga sisse. Kusjuures mul ei aidanud tabletid ega tilgad ning ka trepist köndimine, seda tegin iga kahe tunni tagand kui ktg-sse läksin. Esilekutsumisele läksin 4-5 cm avatusega ja selle sama avatusega tiksusin 40+6 kui veed avati.

  • Avatar
    Vasta Kaidy 6. oktoober 2016 at 11:19

    Mul oli ka tunne, et ma jäängi rasedaks. Tähtaeg oli 20.september ja laps sündis esilekutsumise ja erakorralise keisriga alles 8.oktooobril 🙂