LAPSED Lende Mari

Lende Liis

15. oktoober 2016

Täna sai Lendekene juba 7-päevaseks ja eile käisime Õnnepalees ära ja panime mugulale nime ka ära. Nagu pealkiri reedab, siis sai selleks Lende Liis Treimann. Kuidas selline nimi talle sai? Täitsa ausalt sain ma selle oma blogi kommentaariumist! Ma rääkisin kunagi, et oleks me poja saanud, oleks ta nimeks saanud Johann Endel Treimann. Ja et jube kahju, et tütrele ei ole sellist nime, mis oleks kuidagi nagu minu vanaisa nimest tuletatud. Ja siis keegi pakkus mulle Lendet.

Alguses ei olnud mul selle nime suhtes erilist emotsiooni, aga mida aeg edasi, siis aina rohkem hakkas see mulle külge kasvama ja ühel hetkel olingi otsustanud, et nimeks saab Lende. Kardole ei jäänud see kuidagi meelde, ütles kogu aeg Lembit ja nõnda hakkasime teda Lempsuks kutsuma. Ehhee.

Siis jäin ma mõtlema, et kui Maril on kaks nime, ei saa ju Lende halvem olla ja nõnda sai Kardo valida, kas teiseks nimeks saab Loviis või Liis. Kardo valis Liisi ja see on täitsa hea valik, sest Lende on natukene selline.. omapärasem nimi, et siis selline kena, tugev ja kodumaine nimi Liis sobib sellega nii kaunilt kokku. Vähemalt meie meelest 🙂

dsc_9565-3122822

dsc_9559-7452979

Ps! Ükspäev siin keegi jättis kommentaari, et miks ma ometi AINULT beebist kirjutan ja kas Mari üldse mingit tähelepanu siin majas saab, või elab ta juba kuskil asendusperes (ok, päris NII ka ei kirjutatud, aga no sinnapoole). Lisaks oli seal karjatus “kirjuta temast midagigi, pane kasvõi ÜKS piltki!” nagu ma poleks aastaid Marikest maininud 😀 Ma tunnen vajadust lollile seletada, et paraku on mul natukene rohkem öelda uhiuue inimese kohta, kui tegelase kohta, kes siin kolm aastat elanud on. Mari esimesed päevad said samamoodi detailselt üles märgitud ja nii tore on praegu ka neid lugeda, seega tahan, et ka Lendel oleks selliseid mälestusi kunagi hea omada läbi minu silmade. Seega jah, andke andeks, et edaspidi võib siit natukene rohkem titejuttu leida kui Mari juttu. Ta ausalt ei ela selle pärast kuskil keldris!

Aga ega see tõesti kerge pole, et jagada ennast vastsündinud beebi ja kolmeaastase vahel, aga mulle tundub, et praegu saame kamba peale hakkama ja eile oli Mari isegi nõus titale pai tegema. Väiksed sammud, väiksed sammud 🙂

Ma Marist kirjutan ka, oleks juba ennegi kirjutanud, sest tal oli ju sünna, aga ma tahan selleks teha pilte, kuidas ta oma kinkidega mängib, aga iga kord, kui ma seda teha tahan, hakkab keegi nutma, või pole Mari kodus, või pean ma tissi andma, või ei viitsi Mari enam mängida ja noh, sada häda 😀 Ausalt varsti kirjutan ja panen siis vähemalt ÜHE PILDIGI, et näidata, et ta ausalt on ka meil veel alles 😉

dsc_9232-1238367

Oeh, ma olen praegu nii ääreni hormoone täis, aga no mida ma jumala eest siin ilmas nii õigesti teinud olen, et mul niimoodi vedanud on mu präänikubeebi ja präänikumudilase ja ühe eriti suure präänikuga. Näete, kuhu ma langenud olen! Ma kutsun Kardot präänikuks juba 😀

Ps2! Ma lisan siia vastuse ka korduvalt esitatud küsimusele, et kuidas siis beebi ka “käitub”. Ma mainisin, et tal jube kõva hääl, aga seda ta õnneks kasutab vähe. Kui nutma hakkab, siis annan süüa, vahetame mähet või saab luti suhu või natukene kiikuda või niisama kaisutada ja nutt lõppeb kohe otsa. Sööb ilusasti, kosub nagu vägilane muiste (eile oli juba kõvasti üle sünnikaalu tagasi!) ja öösiti ärkab umbes 2x. Praegu mälu järgi ütlen, et umbes kell 1 sööb ja siis kell 5 sööb. Ma eelistaks, et ta seda tihemini teeks, sest kella viieks on mul juba nagunii võimatu nende piima täis asjadustega magada 😀 Seega jah, jälle on mul siiani jopanud “marisugune” beebike, kes on jube leplik unekott. Aga no KUI karjub, siis hingest.

Loe ka neid postitusi!

33 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta MP 17. oktoober 2016 at 15:40

    Suured õnnesoovid ka minu poolt Sulle uue ilmakodaniku sünni puhul ja kõigile teistele asjaosalistele!
    Niisama uudishimust vaatasin eesti.ee-st nimede statistika päringut ja kirjutades sinna Lende, lõi ette, et see ilus ja omapärane nimi on 7 inimesel. 🙂

  • Avatar
    Vasta jane 17. oktoober 2016 at 11:03

    Mul ka mõlemad lapsed poiss 2a9k ja. Preili 1a2k tohutu suured magajad titena. Sõid vaid korra öö jooksul. Et valu leevendada pidin ise vahepeal pumpama. kõik imestasid, et kuidas see võimalik ja kus jagatakse nii rahulikke lapsi.

  • Avatar
    Vasta Liis 16. oktoober 2016 at 20:52

    Naljakas on see, et ma just eile ütlesin oma mehele “präänikuke” 😀 ma muidu kunagi ei ütle nii 😀

  • Avatar
    Vasta Miina 16. oktoober 2016 at 16:00

    Hahaa.. mis sa arvad, mitu Lendet Lende Liisi lasteaiarühmas käima hakkab :)?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. oktoober 2016 at 20:51

      see pole väga popp nimi ju

      • Avatar
        Vasta Miina 22. oktoober 2016 at 00:26

        Veel ei ole…

  • Avatar
    Vasta kiir 16. oktoober 2016 at 12:33

    mina alguses arvasin et nimevalikuks saab äkki Lende Lisanna, sobib kokku Mari Johanna nagu -anna
    Liis on ka armas

  • Avatar
    Vasta Liiska 15. oktoober 2016 at 22:40

    Minule tambiti igaltpoolt pähe, et laps ei tohiks üle 3 tunni söömata olla ja seda eriti öösel. Kui see tõele ei vasta siis ma küll kirun neid, sest laps oleks terve öö maganud kui mina poleks teda iga 3 tunni tagant äratanud. Ja sel hetkel ootasin, mil ma enam teda nõnda söötma ei pea. Kui see aeg kätte jõudis, oli lsps juba selle reziimiga harjunud – damn ?.

  • Avatar
    Vasta Kris 15. oktoober 2016 at 20:25

    Ma ei saa aru sellest paanikast, et issand jumal, vanem laps on nüüd hüljatud..No kamoon, inimesed, Lende tahab ka sama palju tähelepanu nagu Mari omal ajal sai. Keegi ei jäta teda unarusse, lihtsalt on loogiline, et mingi aja vajab beebi suts rohkem tähelepanu..

  • Avatar
    Vasta Triinu 15. oktoober 2016 at 19:43

    ûlituus nimi sai ikka!

  • Avatar
    Vasta Kärt 15. oktoober 2016 at 17:18

    Minu lapsel olid samamoodi sellised laigud näos. Mõnikord kiskusid juba põletusarmideks. Jätsin tal piimatooted välja menüüst ja insta korras…ma räägin, see piim on vasikatele, mitte inimestele. Äkki Maril sama teema

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. oktoober 2016 at 17:19

      Mari nahal on diagnoos olemas, ei ole allergia.

      • Avatar
        Vasta Marka 16. oktoober 2016 at 11:03

        Ma huvipärast küsiks, et milline see diagnoos on? Tänapäeval väga paljud arstid juba räägivad, et nahahaiguseid kui selliseid ei ole tegelikult olemas – kõik, mis on nahal, tuleb seest poolt, ehk siis peegeldab sisemist probleemi.

  • Avatar
    Vasta möhh 15. oktoober 2016 at 16:55

    Miks nii varakult lutti otsustasid kasutada?
    Oma laps kasutab ka, aga alles 3-4kuust alates. Enne rahustasin last rinnaga.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. oktoober 2016 at 16:59

      Just tegin sellest postituse 🙂

      Ma lihtsalt ei taha ega saa kogu aeg rindapidi lapse küljes olla ja hea on, kui on VÕIMALUS pakkuda ka lutti hädaga. Kui aega on ja muidagi pakilist ei ole, siis istun minagi, tita tissi otsas ja lasen vedelda 😀

  • Avatar
    Vasta Marianne 15. oktoober 2016 at 16:51

    Väga armsad pildid! Tegelt tahtsin küsida, mis lutt tal suus on? Olen nimelt oma poisile sobivat lutti otsimas, seni ei sobi ükski.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. oktoober 2016 at 16:59

      Ma loen vist teie mõtteid, just blogisin sellest!

  • Avatar
    Vasta S 15. oktoober 2016 at 16:29

    Tõsiselt vist üks ilusamaid tüdruku nimesid mida kuulnud olen! Lihtsuses peitub võlu!
    Meil läks ka suuremal lapsel pisikesega harjumisega natuke kauem aega. Alguses põrnitses ka kaugelt, et mis kuradi asi see siis nüüd on 😀 siis hakkas vaikselt pai tegema, lõpuks isegi musi ja nüüd käib kogu aeg vennat kallistamas ja musitamas (pisem 3kuune)

  • Avatar
    Vasta Mari 15. oktoober 2016 at 16:21

    Sa pead nüüd oma tutvustuse blogis ka ära muutma, et ühe ema ja teist valmistad 🙂 Väga ilus nimi ja soovin teile kōike paremat! Nii hea on lugeda kui inimene nii rahul Ja ōnnelik! Edu! ❤️️

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. oktoober 2016 at 16:28

      Ma üritasin, aga ma ei leia seda kohta kust muuta :D:D

  • Avatar
    Vasta Monts 15. oktoober 2016 at 16:05

    Ei saa kommenteerimata jätta, et kui kommenteerida, siis võiks pisutki mõelda. Ning üleüldse on soovitatav teistele emadele ja nende nimevalikutele mitte hinnanguid anda, sest see on iga ema südame valik. Vaesed Madlid nüüd peaksid ilmselt vihaselt oma emadele otsa vaatama, sest Chrysselin või Chäroliiza-Victorinenthal oleksid suurema heakskiidu osalised. Aga ei, selle asemel eelistasid Madlide emad sellist matslikku eesti nime.. no juudas neid eksole.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. oktoober 2016 at 16:18

      Ära siis ise ka teiste nimedele hinnanguid anna 😀 olgem kõik sõbrad, raisk!!!

      • Avatar
        Vasta Monts 15. oktoober 2016 at 23:27

        Ei andnudki hinnangut. Vabandan, kui see nii kõlada võis, kuid mõte oli vastupidine – kõik nimed on ühe pulga peal ja ühtegi ei tohiks mõelda parema või halvemana. Nimi ei riku meest 🙂 + iga laps on omaette ime. Pole ju tegelikult oluline, mis lapse nimi on. Olulisem on, et laps oleks terve ja armastatud!

  • Avatar
    Vasta Muki 15. oktoober 2016 at 15:44

    Kui sa nüüd oma armsa beebi silmadesse vaatad, siis ilmselt tänad õnne, et sul nii palju mõistust oli, et lapsele Madli nimeks ei pannud 🙂 Või midagi veel hullemat.
    Iga laps saab just selle õige ja “oma” nime.
    Head ja turvalist kasvamist! Kõigile!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. oktoober 2016 at 15:48

      Mulle siiani väga meeldib Madli ja minu meelest oleks ka see talle väga hästi sobinud.

  • Avatar
    Vasta meow 15. oktoober 2016 at 15:43

    Hehe, ma arvasin, et äkki Lende Ly/Lii, aga palju mööda ei pannudki 🙂 ilus nimi!

  • Avatar
    Vasta Kessu 15. oktoober 2016 at 15:35

    Ma siin mõlgutasin Lende Marie nime, aga Liis sobib ka kui tugev ja sissetöötatud nimi.

  • Avatar
    Vasta Liis 15. oktoober 2016 at 15:35

    Väga äge nimi. Soovin teile palju edu ja jōudu. Kohe kohe on ka minul see kōik ees. Kui sinu blogi loen,siis tuleb nii nii suur isu oma beebi juba kätte saada. ? Meil pole veel aimugi mis lapsele nimeks tuleb.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. oktoober 2016 at 15:37

      Oh, ega see beebi tulemata ei jää ja usu mind, see saab tuus olema!

  • Avatar
    Vasta Helina 15. oktoober 2016 at 15:27

    #nummikud!

  • Avatar
    Vasta J 15. oktoober 2016 at 15:26

    ole rahulik, varsti on Lendesid palju 😀
    Ja mul on ka kaks last, üks on suurem, neil on pea 6 aastat vahet ja kui beebi sain, siis ka oli ja on praegugi rohkem juttu väiksemast. Ja vahel tundus, et inimesed arvasid, mul tegelt polegi kahte last, vaid üks ja see väike vääks. Aga suurem oli koguaeg külapeal mängimas või KUSKIL…. 😀 ükskord sakutasin ta pildile, et noh, mul päriselt on ka kaks last. Ja pildid olid nii emotsioonitud, sest suurem oli ahastuses, et MIKS ta peab pildile ronima? MIKS? 😀

  • Avatar
    Vasta Ayilee 15. oktoober 2016 at 15:22

    Väga ilus nimi Tirtsukesel 🙂