KURB ON OLLA LAPSED

kuidas ma küll julgen???

21. oktoober 2016

Ma olen nii vana ja seest surnud, et ei lase ennast üldiselt enam eriti mitte millestki häirida. Lausnõmedad kommentaarid kustutan ära, teemad, mis närvi ajavad, panen kinni, artiklid, mis ärritavad, neid ei loe. Isegi beebigruppides ei viitsi enam kaasa kembelda, isegi kui keegi teeb midagi, mis minu põhimõtetega risti vastuolus. Ma lihtsalt ei viitsi enam. Mul muudki teha. Arvake, mida?

img_2048-3424586

Ma elan siin praegu nii, et mul ripub keegi kogu aeg rinnal või tsillib põlvedel. Mu elu keerleb selle ümber, et mis kell ma mis tissist süüa andsin, kas meil Marile õhtusöögiks midagi on? Mida? Mis kell selle valmis peab tegema? Appi, täna on reede – mu kolumni kirjutamise päev! Ja no jumal, ma arvasin, et Lendel on piisavalt riideid, aga 50 asju on tegelikult ikka nii vähe ja peaksin ikkagi kuskile minema neid juurde ostma. Ja miks mu vasema nibu lõhed juba ära ei parane? Jumal tänatud, et ma täna Medela rinnapiimakogujad sain. Kas Lende juba liiga kaua maganud pole? Mari lasteaiast helistatakse, et Maril on kõhul imelik lööve, tooge laps ära. Helistan emale, et ta lapse perearstile viiks. “Kardo! Võta beebi, ma lähen üles kummutit koristama!”.  Ma olen seda juba nädal aega teha tahtnud, aga ei jõudnud seda tänagi teha.  Saan äkki kirja ühelt firmalt, et millal nende postitus ilmub, et nad juba väga ootavad. Teine kiri küsib pakkumist bännerile. Sõbranna tahab külla tulla. Kuller toob paki. Lende tahab süüa. Kumba tissi?! Mis äpp näitab? Fakk, unustasin eelmine kord tööle panna. Ei mäleta. Poodi peaks minema, homme on katsikud. Mida me pakume? Tuba on nii sassis! Mari tuleb magama viia. Beebi magab. Lähen. Saan seal olla 10 min, kuulen kriiskamist. Jooksen alla. Annan süüa. Paremat tissi, see pole vähemalt valus. Jooksen üles tagasi ja ronin Marile kaissu ning mõtlen, et huvitav, kas siin majas on kummitusi. Loodetavasti mitte! Huuh, Mari magab, jooksuga duši alla, sest jumal teab, millal beebi ärkab.

“Kardo, tee massaaži, ole inimene!”.

Ja siis lähme magama.

Suvaline sasipundar. Suvalised asjad. Suvaline elu, aga see kõik keerleb mu beebi ja mudilase ja kodu ja blogi ja… elus püsimise ümber. Ja siis tuleb mingi täis tont ja ohib, et kuidas ma julgen ainult beebindusest kirjutada. MILLEST ma veel kirjutama peaksin? Fantaasiapostitusi sellest, kuidas ma eile langevarjuga hüppamas käisin, Egiptuses võõra mehega tatti panin ja kaamli seljas mööda kõrbe traavisin?

Ma ei viitsi vabandada enam, et ma kirjutan hetkel rohkem lasteteemadel. Kuigi eks ma ise ka mõistan, et see on minust suht häbitu, sest ma sain lapse ju juba 13 päeva tagasi ja ma võiks juba ju üle saada, kaua ma ikka seda ühte kummi venitan, aga no ehk veel nädalakese tohin temast rääkida? Pliis?

Lõpetuseks hunnik pilte viimasest läbust, kus ma käisin. Üks vend kiskus tissid paljaks ja teine magas oma okses, pärast kuses  ja sittus ennast täis.  Tuus oli!

dsc_9802-6768239

dsc_9757-2709545

img_2104-4575727

mg_8425veeb-7367054

Loe ka neid postitusi!

68 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Marili 25. oktoober 2016 at 10:27

    Ooo, kui armsad pildid 🙂

  • Avatar
    Vasta Maali 23. oktoober 2016 at 11:23

    Kes iganes hädaldab, et kirjutad liiga palju oma igapäevasest elust, võib ju alati minna kuhugile mujale miskit muud lugema. Mina isiklikult olen väga rahul! Väga mõnus ajaveetmine kui õhtul, pärast kui tütre magama olen saatnud, siis istun diivanil ja loen Malluka blogi..

  • Avatar
    Vasta Biku 22. oktoober 2016 at 09:50

    Ma lastetud ja mehetu, aga ikka vägev su blogi lugeda 🙂 Tore perekond sul 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 22. oktoober 2016 at 09:45

    Pane juuksekumm selle kàe ümber, kus just tissitad, selline erksamat tooni, et silma ikka paistaks 😉 Ilusat pidu teile ?????
    Oh niii tavalised mured sul 😉
    Mina sain eile nutta selle peale, kui tuli juttu jõuludest ja laste aitamisest, kus mõne lapse jõulusoov on auto v nukk ja siis teise sooviks on uued sokid v kindad… Selline lugu tuletab taas meelde, kui tühised on oma igapäeva mured

  • Avatar
    Vasta Carry 22. oktoober 2016 at 09:31

    Mulle küll meeldib, millest kirjutad. Ja mul pole beebit veel :D.
    Kellele ei meeldi, oma asi ju?! Ärgu lugegu noh… nkn mingi aeg hakkavad ka muud teemad läbi põimuma, kui praegu mingi tilluke osa vingujatest ära kukub, siis tuleb hiljem kaks korda rohkem tagasi! Seega kirjuta aga edasi, neid keda huvitab, on palju rohkem! Ja ole sama tubli edasi!))

  • Avatar
    Vasta Helen 22. oktoober 2016 at 09:16

    Ma pole kunagi olnud Malluka blogi, ega ka suurem asi ühegi teise blogi lugeja. Ja mul pole ka veel ühtegi last, ometigi olen viimasel ajal päris mitu korda sattunud läbi sotsiaalmeedia sellele blogile ja jäänudki pikemalt lugema, sest Sa oled lihtsalt niivõrd kihvt sõnaseadja. Mul on olnud tore lugeda beebimajandusest, isegi kui ma ise sellest maailmast ise midagi ei tea. Kirjutada saab ikka ainult hästi siis kui kirjutatakse omale olulisest. Keep on going! ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. oktoober 2016 at 09:41

      Aitäh 🙂

    • Avatar
      Vasta Sigrid Heilo 22. oktoober 2016 at 12:18

      Täpselt samad sõnad ka siinpool! Kuigi lapsemajandusest tean küll ja veel, sest endal ka kaks mugulast kahe (+) aastase vahega 🙂

      Väga mõnus blogi on !

  • Avatar
    Vasta Maarja-Liis 22. oktoober 2016 at 08:29

    Sinu blogi kirjuta millest tahad.
    Oo prillid. 🙂 Sobivad täitsa sulle.

  • Avatar
    Vasta Angelina 22. oktoober 2016 at 06:03

    Ma pole jõudnud siia paar päeva lugema ja nüüd tagantjärgi lugedes võttis ohakam. Ja mitte sinu tekst vaid see, et ikka on need alles kes õpetavad mida sina oma blogis kirjutama pead. Jeebus küll…kui ei huvita beebinduse värk…ära siis loe ja ongi kõik. Minu meelest on elemente, et sinu blogis on praegu juttu rohkem beebist, sest tegu on ju sinu blogiga kus sa kirjutad ju oma elust. Saan aru kui tegu oleks mõne moe blogiga kus ühtäkki teema vahetus, aga isegi siis kui miski ei meeldi ära loe.
    Sulle ikka jõudu ja jaksu kahe nupsiku kasvatamisel.

  • Avatar
    Vasta kerli 21. oktoober 2016 at 23:18

    Nooo miks saa nii teed ?? lähen ma siis voodisse kuna minu kaks rüblikut magavad . Siis tunnen et päevale i täpi paneb sinu plogi lugemine. Aga täna ma totaalselt hakkasin üle toa naerma , hea et vöiksemat last ei äratanud .? Sinu kirjeldus on üsna tabav ja see lõpp ??

  • Avatar
    Vasta Riin 21. oktoober 2016 at 22:46

    Minu tüdrukute vanusevahe on nõks vähem kui 2a ja nii huvitav on lugeda sinu emotsioone, mida olen ise väga sarnaselt kogenud ja samas aimata, mis aeg on ka sul tõenäoliselt ootel, kuna mu omad mõned aastad eespool.

    Loen huviga. Need, kellele teemad ei sobi, leiavad kindlasti laiast (neti)maailmast meelepärast lugemist eks?

  • Avatar
    Vasta G 21. oktoober 2016 at 22:30

    Isver kui kena pilt see viimane teist on!

  • Avatar
    Vasta Enely 21. oktoober 2016 at 21:52

    Kui ei kirjuta beebist kogu aeg, siis oled jällegi rongaema. Vahet pole, mõne jaoks on valesti nii või naa! Jaksu Sulle!

  • Avatar
    Vasta Viivi 21. oktoober 2016 at 21:30

    Minul on küll heameel lugeda beebist ja Marist ja köiges muust 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaidi 21. oktoober 2016 at 20:28

    Tere, ma tean kui tüütud on köik “targad vöörad nöuandjad” ja kindlasti juba tead köikvöimalikke nippe-trikke-vahendeid.. Ma tean lihtsalt kahjuks ka kui valusad vöivad olla väga hullud nibulöhed.. Köiksugu lanoliinigeelid hoiavad küll niplid pehmed, aga haavad hakkasid paranema alles siis, kui hakkasin kasutama Multi-Mam BALM geeli ja Multi-mam kompressipadjakesi.. Kallid küll olid, aga töötasid.. Viimastega veel selline trick, et tasub padjake pooleks löigata, jätkub kauemaks..

    Igal juhul edu ja jaksu.. Ja päikest!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. oktoober 2016 at 20:44

      Multi mom’e kasutan esimest päevast alates, aga noh.. 🙁

      • Avatar
        Vasta Birx 21. oktoober 2016 at 21:03

        Heh õpetan ka siis veidi okei soovitan sest mu niplid olid nii nii katki et enam nagu polegi ühte järgi.

        Proovi lihtlabast bepathenti ( vale kirjastiil kindlasti) beebi võib seda samuti imeda/ süüa

        Ja igakord peale imetamist pese nibud puhtaks ja määri peale ja samuti ennem imetamist pane törts

      • Avatar
        Vasta triinu 21. oktoober 2016 at 22:59

        Ma hoidsin multi mame vahepeal ööpäevaringselt koguaeg rinnakas ja määrisin lanoliiniga, siis sain lõpuks nibud terveks.

  • Avatar
    Vasta T. 21. oktoober 2016 at 20:19

    Nii palju kui ma olen lugenud, siis need kommentaarid on ikka umbes midagi sellist, et “Palun kirjuta millestki muust ka kui ainult beebist, sest see ei ole paljude jaoks huvitav teema”, mitte “Kuidas sa julged ainult beebist kirjutada enda blogis??” ehk ära vääna oma andunud fännide sõnu 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. oktoober 2016 at 20:46

      Just siin oli kaks kommentaatorit, kes vingusid, et muust juttu pole 😀

  • Avatar
    Vasta Mimmu 21. oktoober 2016 at 20:15

    Kõik pildid väga ilusad, aga no Mari ja Lende pilt on niii südantsoojendav. See kuidas Lende vaatab oma suurt õde ja samuti Mari vaatab oma väikest õde. 🙂 no niiniii armas….

  • Avatar
    Vasta Galina 21. oktoober 2016 at 20:03

    Mallukas! Väike nipp sulle, kuidas meeles hoida, kummast tissist sööta 😀 …mul seisneb ntx selles, et kannan randme ümber peenikest juuksekummi (käevõruna) ja siis enne beebi toitmist vaatan, ahhaa…paremal käel…järelikult nüüd vasak tiss 😀 ja siis peale söötmist teisele käele 😉 jõudu sulle, beebsu armas!

  • Avatar
    Vasta kiir 21. oktoober 2016 at 19:54

    teil on Lendega täpselt ühesugused kõrvad, niiet ikka sinu suguvõssa on Lende nagu juba varem tagasihoidlikult mainisin. Lahe.

  • Avatar
    Vasta Kiisukeauh 21. oktoober 2016 at 19:17

    Ma ei saa aru inimestest kes pidevalt vinguvad. Neile käib närvidele, et Mallukas postitab oma beebist. No millest tõesti peaks ta veel kirjutama? Absurdne! Ärgu lugegu, kui ei meeldi. Ega keegi ei sunni ju. Elagu oma elu, mitte ärgu virisegu ja vingugu kogu aeg! Mallu ma loodan, et sinus on piisavalt jõudu kogu see negatiivsus endast eemal hoida. Ära lase ennast sellistest mõjutada.

  • Avatar
    Vasta Cätlin 21. oktoober 2016 at 19:16

    Jutt mõnus jne ja ei hakkagi vinguma millegi üle sest mulle meeldivad beebi jutud, on nad ju nii armsad, oi kuidas tahaks juba endale ka väikest pätakat koju 🙂 🙂
    Kirjutan siia aga hoopis sellepärast, et sa võid enda blogi kirjelduse ära muuta, kus kirjas et valmistad enda sees väikest mudilast 🙂 eeldan et sa kohe uut ei hakka tegema seega arvan et see eksitav info seal 😉
    Muidu, täitsa õige mõtlemine, mida sa ikka vahid nendest negatiivsetest kommentaaridest ning virisevatest inimestest. Oma asi kui neile miski ei meeldi, sina aga tee mis tahad ja kirjuta millest tahad 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. oktoober 2016 at 19:21

      ma ei leia enam seda kohta kus ma muuta saaan 😀

  • Avatar
    Vasta Julia T 21. oktoober 2016 at 18:32

    No tule taevas appi! Leiti ka asi, mille kallal viriseda. Ei, ausalt, ma vihkan ka sind nende beebide postituste pärast, sest sa ajad titeisu peale. ? Mul endal ka kaks “juurikat”, üks kolmene ja teine sai aastaseks. Ma ometigi tean nende asjade ilu ja valu, kuid sinu postitusi lugedes tahaks miskipärast jälle seda kogeda. Õnneks see isu läheb kohe üle ka, kui üks röökides mööda tuba ringi jookseb ja teine mind nädalateviisi öösiti üleval hoiab, sest need kuramuse hambad lõikuvad. Now when that’s said, ma loen just heameelega neid postitusi, sest sa kirjutad kõigest ausalt ja konkreetselt. Okei, huumor on ka ikka mängus, seda sul jagub. Ja olgu teemaks lapsed, parenting, kodu või mis iganes hetkeemotsioonid, on selles kõiges niiiii palju sind. Erinevalt mõndadest blogijatest, kes üritavad blogides end ainult paremast küljest näidata ja jumal teab kelleks üles haipida, oled sina alati..sina (sounds weird, i know) aga seda on raske seletada. Ja selle eest sügav kummardus sulle!

    Aga ma panen oma pudruaugu kinni nüüd ja soovin teile imeilusat õhtut! Lendele ja Marile pai ja sulle jaksu nende debiilikutest isehakanud kriitikute talumiseks!

  • Avatar
    Vasta Gerli 21. oktoober 2016 at 18:09

    Mallu, sa oled tubli naine ja sul on imeline pere, ära kuula neid kadedaid maailmanabasid. Sina teed seda blogi, loeb see keda see huvitav. Muidumölisejad võivad ise oma blogi teha 🙂 Ahjaa, juba ammu olen mõelnud, et kiidan su sõnakasutus oskust (mis siis, et sa oled seda palju kuulnud). Jube head killud ja võrdlused 🙂 Ja sul on imeline mees, ma olen alati oma meest parimaks pidanud aga Kardoga ikkagi võrrelda ei saa. Käsu peale mind mudima ei hakata 😀 Loomulikult räägid sina Lende’st ja Mari’st, sest nemad on sinu nabad millest rääkida. Mul isa ütleb ka alati, kui me temaga pahandame, et räägib oma tööst nii palju, et see ongi ju mu elu ja teen seda päevast päeva, millest ma siis räägin? Kuidas õhtul und ei tule, sest olen vanaks jäänud???
    Kes ei taha, see ei loe 🙂 Tahtsin lihtsalt öelda seda mida ma olen kaua mõelnud, sa oled tubli ja ilus inimene 🙂

  • Avatar
    Vasta Kersti 21. oktoober 2016 at 18:08

    Tsiiisus ,kui kedagi on ära tüüdanud beebi postitused no mida ta ronib neid lugema 😀 on veel miljon blogijat keda jälgida ja lugeda 🙂 Ma loodan,et sa veel pikalt räägid beebidest ja elust/olust ültse kahe lapsega jne:) .Need kes ise samas paadis (üks olen ka mina.Kuigi mulle tundub ,et mulle ei halastata ja ma realselt jäängi elulõpuni rasedaks ja nutan ,kui tuleb pissi häda .Ja seda on ka päevas umbes 18 000 korda .Ja se on niiii räme valu.Iseg esiku sünnitamine ei olnud nii valus ,kui praegu pissihäda ja kõndimine) Aga juhul , kui mulle taevaisa ikka halastab ja ma ikka kunagi sünnitan siis on minulgi kodus beebsu ja 3ne esiklaps.On hea jälgida nii elulist igapäeva realset elu ja toimetusi 🙂

  • Avatar
    Vasta E 21. oktoober 2016 at 18:07

    Viimasel pildil võiks marimummu ka olla, kuidagi mitte täiuslik ilma temata ?
    PS: loen kõike millest kirjutad huviga ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. oktoober 2016 at 18:13

      Võiks jaaa, aga no meil see perepildistamine alles tulemas. Nii raske on Mari üldse normaalselt pildile saada 😀

  • Avatar
    Vasta kätlin 21. oktoober 2016 at 18:01

    Sinu blogi, sinu valik. Kirjuta kasvõi igapäevaselt kui armas beebi sul on. Ja kui kellegile ei meeldi, et jälle beebijutud, siis ärgu lugegu. Mõistan neid, sest enne kirjutasid igasugustest eluoludest/muredest, aga nüüd ainult beebist. Samas sa oled juba ammu hoiatanud, et nüüd tulebki ilmselt rohkem beebist juttu. Aga tead? Mulle sobib 🙂 Mul endal 10 päevane beebitüdruk ja kõik su postitused lähevad väga hästi peale!

  • Avatar
    Vasta Grets 21. oktoober 2016 at 17:58

    Palun kirjuta igaaaaaa päev beebiteemadel ?? ja ps, mis sul viga on et niiiii ilus oled :S

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. oktoober 2016 at 18:13

      Selle nimi on meik 😀

  • Avatar
    Vasta Manjana 21. oktoober 2016 at 17:47

    aa mõne väikese asjadest rääkiva postituse taust võiks ju olla fantaasia araablasega musitamisest vms 😛
    kuigi katkiste rindade jutt on ka päris kosutav laks kaugest minevikust ja mõnusalt loetav.

  • Avatar
    Vasta H. 21. oktoober 2016 at 17:42

    Oh see viimane pilt on imeline !

  • Avatar
    Vasta Kristhel 21. oktoober 2016 at 17:40

    Lapsi mul ei ole aga sinu postitusi, ükskõik millest, loen alati hea meelega 🙂 Sa teed ilusaid pilte ja teie perest tehakse ilusaid pilte, sa kirjutad kaasahaaravalt ja AUSALT, täpselt nii nagu elu ongi! Ära unusta ainult puhata 🙂

  • Avatar
    Vasta Tiina 21. oktoober 2016 at 17:40

    Tegemist ju Sinu blogiga. Why the hell sa üldse seoses teemavalikuga vabandama siin kellegi ees pead, aru ma ei saa… Ju need, kes kurdavad, ei tea, mida imelist tähendab ühe lapse sünd ja ära kohe üldse lase end neist heidutada. Otsigu mõni teine blogi, vaevalt sa paari vingatsist lugejat taga nutma hakkad, arvestades, palju sul toetajaid on, kes pikisilmi iga päev su postitusi ootavad. Ja usu mind, üpris savi millest blogid, alati on huvitav ja naljakas ja täis äratundmisrõõmu oma elustki. Beebid kasvavad nii kärmelt, naudi ja pildista ja räägi temast edasi. Jään järgmist postitust ootama!

  • Avatar
    Vasta Anza 21. oktoober 2016 at 17:35

    Üks hea nipp veel veel, kuidas teada, kus tissist viimati sõötsid. Pane rinnahoidja paela külge mingi lipsuke, klamber vms. :). Mul algul oli ka äpp. Küll telefon oli kaugel ja muud sada häda. Jäi märkimata. Aga noh juhtus, ka et see lipsule jäi ümber tõstmata :P.

  • Avatar
    Vasta Kadi 21. oktoober 2016 at 17:33

    On ju loogiline, et inimene kirjutab sellest, mis parasjagu aktuaalne on. Väga raske on midagi pastakast välja imeda niiöelda.

    Beebiteemad mulle meeldivad 🙂 Tore on lugeda kuidas keegi teine toimetab ja on. (Y)

  • Avatar
    Vasta A4 21. oktoober 2016 at 17:32

    Viimane pilt…woow super..mari oleks võinud ka veel olla ja oleks perfect kuigi praegu ka mega armas ja ilus pilt..mullr nii meeldib lugeda sest tõesti kirjutad asjadest nii nagu on..ja need nibud..autch..ma tean mida sa tunned. Mul imes vere valja ja oii kuo valus oli tykk aega :/

  • Avatar
    Vasta G. 21. oktoober 2016 at 17:23

    Kuigi mul endal lapsi veel ei ole siiski on hea su beebi postitusi lugeda. Mõnus on kui keegi räägib ausalt hingelt ära beebinduse ilud ja valud.

    • Avatar
      Vasta Helina 21. oktoober 2016 at 17:36

      Täpselt sama arvamus, ma usun, et me kõik, kes pole beebi teemadega nii kursis, tunneme tänulikkust, et meie kui tulevased emad või lihtsalt naised saame siis elust endast lugeda, mida see emadus ja kõik sellega seonduv endast ikkagi kujutab. Aitäh sulle jagamast neid detaile! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 21. oktoober 2016 at 17:23

    Vau! Viimane pilt imeilus!!

  • Avatar
    Vasta Heidi 21. oktoober 2016 at 17:22

    Kas sa ise jõuad kõiki kommentaare modereerida või keegi aitab? Keegi võiks selle sulasita enne sind välja rookida.

  • Avatar
    Vasta Eveliis 21. oktoober 2016 at 17:21

    Mina ei loe beebiteemasid, mind ei huvita beebiteemad ja kõik sellega seonduva – söögid, kärud, riided- jätan vahele, 98% jätan sellised postitused isegi avamata. AGA beebipildid on armsad ja see, et mina või keegi teine leiab, et sinu elu (või blogi või mõlemad või ma ei tea, kas blogi ongi elu või elu ongi blogi) keskendub LIIGSELT beebile, siis see on küll meie probleem, millest end mitte häirida lasta. On ilmselge, et see on sinu jaoks hetkel kõige olulisem. Nii nagu minu jaoks on lasteaiad, kellegi jaoks huulepulkade võrdlus ja kolmanda jaoks see, millist välisust valida. Me kõik keskendume sellele, mis meid parasjagu huvitab, ei saa ju kirjutada nii, et see igal hetkel meeldiks kõigile sajale tuhandele lugejale ning et kõik iga hetk nõustuks või rahul oleks. Eriti kui oledki mingis muutumise protsessis.
    Ehk siis postita beebipilte ja kirjuta beebist nii kaua kuni internet katki läheb. Nagu ma olen sada korda öelnud, siis beebindus ei ole ilmselt minu teetassike, kuid ma mõistan neid, kelle teetassike see on ning ei tuleks selle pealegi, et mölisema hakata, et kuule ole nüüd armas naine anna mingit muud huumorit ka, mitte ära paku seda roosamannat. Roosamanna võib ka khuul olla kui seda on oodatud ja sellest puudust tuntud.

  • Avatar
    Vasta Ma 21. oktoober 2016 at 17:15

    Ma tahaks kohe öelda, et mingu need jobud õige perse. Vot!

  • Avatar
    Vasta Kärolin 21. oktoober 2016 at 17:10

    Minu jaoks on lapse saamine tõesti hirmus valu ja piin paistnud ja sellepärast nii väga kardangi ning seda “projekti” edasi lükkan.
    Hatereid on kõikjal ja igalpool kelle jaoks ükskõik kuidas midagi tehes, teed sa ikkagi valesti.
    Oled pigem suureks eeskujuks ning räägid kõigest avameelselt ning läbi huumori.
    Endal veel kahjuks lapsi pole, 22. aastane ja vaikselt mõtteid kõlgutamas, siis ikkagi on meeletult huvitav ja vägev su postitusi lugeda. Täiesti ausalt, koguaeg ootan, mida sa korda saadad jälle. Oskad isegi halva naljaks pöörata ja mul meeski vahel vaatab miks ma lampi korraliku kajaka maha panen ?
    Igatahes, sa oled vägev ja aitäh sulle, sest ma hakkan oma foobiast vaikselt üle saama! ?

  • Avatar
    Vasta Aleksandra 21. oktoober 2016 at 17:06

    Väga hea lugemine. Jälle. Mis Maril seal kõhul oli siis, et koju saadeti?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. oktoober 2016 at 17:07

      perearst arvas et mingi allergiline lööve, ei miskit hullu

  • Avatar
    Vasta Vaike 21. oktoober 2016 at 17:02

    Kullake,see on praegu Sinu elu.Millest muust peaksid siis kirjutama, kellele ei meeldi ärgu lugegu või ärgu porisegu.Igatahes olete te võrratult kenad ja armsad.

  • Avatar
    Vasta Liis 21. oktoober 2016 at 17:02

    Ära muretse 😀 Ma toon homme kooki, kui tulen, sest kook teeb alati kõik paremaks. 😀 Ja kui sa järgmised kolm kuud Lendest ja beebimajandusest kirjutad, siis sellest pole midagi 🙂 Mulle ja usun, et ka paljudele teistele, meeldib see 😉

  • Avatar
    Vasta E.e. 21. oktoober 2016 at 17:00

    Oi sa tundud sellel viimasel pildil nii pisike! Kardo seisab tooli peal või? 😀 Lende on imearmas, mina loeks temast hea meelega. Reklaampostitused on need, mida lugeda ei viitsi, eriti kui teema mulle kauge on.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. oktoober 2016 at 17:07

      Kardo ongi ju pikk 😀

  • Avatar
    Vasta Piret 21. oktoober 2016 at 16:56

    Nii lahe lugemine 🙂
    Ja ausalt ma ei tea tõesti mida need inimesed arvavad, et millest sa kirjutama peaks. See on ju sinu blogi kus sa kajastad oma igapäeva elu ja tegemisi. Ilmselgelt on enamik postitusi seotud laste ja eriti väikese Lendega kui see ongi su igapäevaelu :D.
    Mul endal pole ei lapsi ega isegi elukaaslast veel kellega neid planeerida kuid sinu blogile (ja mitmele teisele kus põhiteemad beebid/väikelapsed) elan südamest kaasa ja käin iga päev piilumas, et kas uusi postitusi ka on. Nii põnev lugeda lihtsalt ja kuigi pole oma eluga veel üldse sealmaal siis selline tunne, et üsa tõmbub õige pisut ikka krampi ja väike igatsus kripeldab südames :D. Oh one day it will be my turn.. 😀

  • Avatar
    Vasta Ruta 21. oktoober 2016 at 16:54

    Pane käevõru ja vaheta kohe imetamise algul sinna kätte, kust rinnast annad.

  • Avatar
    Vasta Aveli 21. oktoober 2016 at 16:53

    No, ma ei saa aru, kuidas mõnel on jultumust tulla kobisema, et miks sa sellest või tollest asjast nii palju räägid OMA blogis. Nagu keegi tõesti sunniks neid lugema. Aga ei, Mallukas, oma elu ja aja arvelt vorbi ainult laive teha, tootearvustusi ja restoranide arvustusi ka. I dare you, et sa mingeid beebiposte veel teed.. God. Osad inimesed on ikka täisdebiilikud ..:D

  • Avatar
    Vasta Mirjam 21. oktoober 2016 at 16:53

    Aga pane patsikumm ümber selle käe, millest viimati rida andsid 🙂

    • Avatar
      Vasta Mirjam 21. oktoober 2016 at 18:10

      Rinda*

  • Avatar
    Vasta Gerli 21. oktoober 2016 at 16:51

    Väga kaunid pildid.?

  • Avatar
    Vasta Kats 21. oktoober 2016 at 16:51

    Imeilus perekond! Jõudu ja jaksu Mallur 🙂

  • Avatar
    Vasta Karoliina 21. oktoober 2016 at 16:51

    Mallu, ma pean varsti endale teie perest albumi tegema et kunagiseks pereloomiseeskujuks seda võtta. ?Lihtsalt nii armas on! Ja siis see pilt kus Mari Lendet uurib! APPIII nunnumeeter on juba 200× lõhkenud, enam ei jaksa..
    Aga ma arvan, et täpselt samamoodi ei tohiks sa lasta sellistel inimestel endale midagi öelda lasta. Või noh nii isiklikult võtta, nii nagu nende kommentaaride/artiklite jms. Hoian sulle pöialt ?

  • Avatar
    Vasta Helen 21. oktoober 2016 at 16:50

    Need inimesed on ju lihtsalt hullud ja täiesti lollakad ?????

  • Avatar
    Vasta Laura 21. oktoober 2016 at 16:50

    Pea püsti, Mallu, oled super ema! On nii palju inimesi, kes Sulle kaasa elavad. Mõned inimesed lihtsalt naudivadki seda, et saaks jumala eest halvasti öelda. Sa oled kohe kindlasti tugev naine ja imetlen alati, kuidas vaimukalt vastada igasugustele negatiivsetele kommentaaridele. See postitus võiks nii mõnelgi suu kinni panna ja oma eluga tegelema saata kui Sinu praeguse elu kohta lugeda ei sobi. Edu ja jätka samas vaimus ?

  • Avatar
    Vasta Anu 21. oktoober 2016 at 16:48

    ??tegi just õhtu lòbusaks ?

  • Avatar
    Vasta Janeli 21. oktoober 2016 at 16:46

    Apppiiii! Viimane pilt, I.M.E.L.I.N.E!!
    Te olete niiiiiiiiiiiiiiii ilusad 🙂 🙂 🙂
    Ja ma ei saa aru nendest inimestest keda beebi teemad häirivad, minu arust just niiii mõnus lugeda 🙂

  • Avatar
    Vasta K 21. oktoober 2016 at 16:42

    Marike vaatab imearmsalt Lendekest! 🙂 Üliarmsad lapsed.