Uncategorized

rasestumisest ja selle vältimisest

9. november 2016

Meil beebigrupis oli täna jutuks, et mis rasestumisvastaseid vahendeid keegi kasutab/kasutama hakkab. Mina lõin mõttes ristimärgi ette, sest ma ei suudaks isegi veel MÕELDA sellisele tegevusele, aga mõned naised on hakkajamad, ning neile on see küsimus juba aktuaalne. Enamik lasevad endale hormoonspiraali panna, osad kasutavad pille, teised rõngaid, mõni jääb üldse lootma sellele, et rinnaga imetades rasedaks ei jää (tegelt võib jääda küll).

Mina hakkan aga kahe nädala pärast testima sellist asja, nagu viljakusmonitor Daysy (LINK). Tegemist on siis vidinaga, mis aitab soovijal rasedaks jääda ja teistel jälle vältida rasedust. Seda kõike hormonaalsete vahenditeta. Ja mulle üldse ei meeldi tegelikult see mõte, et kahman endale peoga tablette sisse. Ma mäletan häguselt, et pillide võtmine muutis mu vahepeal parajaks psühhopaadiks, õudne! Muidugi ega ma ammu pole üldse midagi kasutanud, sest ma ju tahtsin Lentsu saada, aga nüüd ta on käes ja mõte sellest, et ma uuesti rasedaks jääks, ajab mulle õudusvärinad peale. Lapsed on küll elu õied, aga vahepeal ma sooviks siiski oma kehas üksi olla ja kahest lapsest täitsa piisab kah. Seega tuleks ju midagi kasutada ja see midagi saabki siis olema Daysy.

Jah, ma pelgan küll natukene, sest sisuliselt on see viljakusmonitor üks uhke kraadiklaas, mis äpiga ühendatud. Lihtsalt iga hommik mõõdad enda temperatuuri, märgid äppi ka enda päevad ja nõnda hakkabki see masinake sinu keha tundma õppima. Peale iga kraadimist näitab Daysy sulle ühte kolmest värvist: punane, roheline, kollane. Esimesed kuu-kaks võib ta rohkem kollast näidata, see tähendab siis seda, et igaks juhuks on soovitatav kondoomi kasutada.  Kui ta aga sind rohkem tundma õpib (pikk sinu tsükkel üldse on, millal on menstruatsioonid ja millal on ovulatsioonipäev) siis näitab ta rohkem rohelist ja punast. Tema programm on hästi ettevaatlik ja tsükli ebaloomulike kõikumiste ja igasuguste anomaaliate peale mõõtmises annab ta ohutuld ehk kollast või punast. Sellest ka nii kõrge kindlusaste rasestumisest hoidumise meetodina: 99.3%.

mech01_daysy_blossom2-3206471

Ma muidugi tõesti pelgan, et kas see saab töötada ja loodan siiralt, et ta on tõesti nii efektiivne, kui lubatud. See olla 99.3% kindel nagu kellavärk! Aga noh, siis peab inimene ise ka täpne olema ja õigel ajal kraadida mäletama, aga sellle jaoks saab ju meelespea panna. Kasutusjuhendis on see ka kirjas, et kui sa oled unustanud mõõta kohe peale ärkamist, siis jäta antud päeval üldse mõõtmine vahele. Sellega ta saab hakkama ja jätkad lihtsalt järmisest päevast. Mõõtmine tuleb vahele jätta ka näiteks palavikuga. Kirjade järgi ei näita ta siis valesti aga lihtsalt paneb sulle kindluse mõttes jälle bänni peale – kollane ja punane tuli.

Igatahes mina olen põnevil seda proovima ja loodan tõesti, et saan edaspidi elada nii, et ma ei pea hormonaalseid vahendeid kasutama. Kuigi see on kallis, siis pikas perspektiivis ei ole see üldse kallim kui kondoomid või pillid või mis iganes vahendid. Lisaks saab seda kasutada ka rasestumisel abimehena, kahju kohe, et mina sellest enne ei teadnud. Ehk oleks siis mul varem õnnestunud rasedaks jääda? Mitte, et ma Lentsu kaua oodanud oleks, aga noh, põnev ikka.

Seda temperatuuriga ovulatsiooni jälgmist on tehtud juba aastakümneid, nüüd on lihtsalt uhkem tehnoloogia taha pandud sellele, et see võimalikult mugavaks ja lollikindlaks teha. Vahet siis pole, kas üritad rasedaks jääda, või sellest hoiduda. Ja muuseas! Sellel äppil, DaysyView-l,  on ka mõned lõbusad omadused nagu näiteks lapse soo planeerimise tööriist, mis suurendab Sinu võimalust planeerida poissi või tüdrukut. Partneri äpi võimalusega saad oma teisele poolele teada anda, millal on aeg asja kallale asuda. Mõelda vaid, mees istub tööl ja kibeleb koju, sest äpp ütleb, et täna saab muretult vanainimeste asja teha. Muidugi see röövib naistelt selle võimaluse, et valetaks siis vähemalt, et ah, kallis. Mul on päevad! Sest siis ta teab, et pole 😀 (Haha, ma kõlan nagu mingi frigiidne mutt, kes elu eest vabandusi otsib :D). Igatahes tegin väikse video ka, kus sellest masinakesest räägin.

Lõpetuseks teile palju küsimusi, mind tõesti siiralt huvitab:

a) Kui kaua teie peale sünnitust selle… värgiga ootasite? Reaalselt mul ei ole asi mitte vaid füüsilistel põhjustel soikus, vaid kuidagi vaimselt on ka mega blokk peal. Et issand jumal, mis nüüd mina… Minu keha on piima andmiseks ja laste väljutamiseks, mitte näppimiseks 😀

b) Mis rasestumisvastaseid vahendeid teie kasutate?

c) Kas olete viljakusmonitoridest kuulnud ja kas tihkaksite proovida?

Loe ka neid postitusi!

141 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Vasta Paljas Porgand on süüdi, et mul nii palju lapsi on! | Mallukas Mallukas % % 1. oktoober 2019 at 08:53

    […] rõhutatud, et see protsent pädeb vaid juhul, kui seda kasutada iga päev samal ajal ja õigesti. Mult on ka kunagi tellitud Daysyle tutvustav artikkel peale Lende sündi ja ka mina tõin seal selle…. Kas ka mina olen süüdi inimeste rasestumises? Mina lähtusin samuti nende enda poolt antud […]

  • Avatar
    Vasta H 6. august 2018 at 15:22

    Mallu, palun räägi kuidas toimis see vidin!

  • Avatar
    Vasta Kadri 1. august 2018 at 07:39

    Kommenteerin praegu ainult Daisyt ja kasutamise eesmärk oli rasedusest hoidumine. Olen kasutanud Daisyt veebruarist kuni augustini nüüd. Lühidalt kokku võttes kasutu vidin ja mõtetu raha raiskamine (maksab 300€, tegelik ja põhjendatud hind võiks olla vast 30-40€). Põhjendan kohe lähemalt.

    1. Esiteks on mul kuus pooled päevad punased ja 1-2 kollast ning siis ülejäänud vähemus rohelised. 7 kuu jooksul olen unustanud mõõtmata täpselt 1x ja mõõdan hommikul üsna samal kellaajal (kõikumine nädalavahetustel ca 30min-1h) ja tsükkel on regulaarne, väga harva 1 päevane kõikumine. Seega, ei ole mõõtja viga, nagu edasimüüja kindlasti uljalt nüüd väidaks. Olen varem mitmeid aastaid tsüklit jälginud ja kraadinud ning inimene, kes oskab 30 piires arvutada, kraadiklaasi hommikuti kasutada ja natukenegi aja jooksul oma keha tundma õppinud võiks julgelt selle Daisy ära unustada ja raha millelegi mõistlikumale kasutada. Kraadimist kasutan ka praegu paralleelselt juurde ja tulemused ovulatsioonist on oluliselt täpsemad. Plaan lihtsalt see Daisy kasutamine lõpetada sest see on kasutu ja ebatäpne.

    2. Teiseks on toote kvaliteet nigel. Kork on pärast 7 kuud kasutamist mõlemalt poolt mõranenud, juhtme pistiku ümbrus samuti ja see seisab lihtsalt öökapil ning kasutan igal hommikul ning olen hoolikas asjade hoidja. Ma ei ole seda kordagi kotti pistnud või kaasa võtnud, et oleks kannatada saanud. Lihtsalt kvaliteet on olematu ja odav kegelt pragunev plastmass. (Irooniana saab osta uue korgi 10€ eest! 😀 300€ maksvale vidinale on see veider lisa teenimise koht.)

    3. Kolmandaks on tegu mingisuguse ajast ja arust vana algorítmiga, millel see vidin töötab. Olgu, 15 aastat tagasi võis see olla veel ok ja innovatiivne aga tänapäeva IT arengu juures ei ole sinna enam tarkvara arendusega midagi juurde viitsitud investeerita ja müüakse ammu surnud vana hobust hirmkalli hinnaga. Loll pole ju see, kes hinda küsib vaid see, kes selle hinnaga ostab. 🙂

    4. Positiivse poole pealt on Daisyl tore värviliste päevadega mobiiliapp, mis ka paraku alati tarkvara uuendustega ei toimi ja vajab omajagu jamamist ning mahainstallimist ja uuesti installimist. Sünkroniseerida saab ainult füüsiliselt kaabliga aga võiks olla ka sinihamba vms. kaudu.

    5. Lõppkokkuvõttes, ma olen väga pettunud endas, et läksin selle toreda ja paljulubava reklaami ohvriks ja raiskasin mõttetult raha kasutu ja madala kvaliteediga vidina peale (lootsin selle 300€ eest saada toimivat, kaasaegset, kvaliteetsest materjalist ja vastupidavat seadet, mida saaks 10 aastat kasutada tarkvara uuendades). Enda rumaluse eest on see päris paras kooliraha. Viimasel kuul näen Daisy massreklaami Facebookis, see ajendas ka oma mitte edumeelset kogemust jagama, et anda lisaks müüja kiidulaulule ka muud tagasisidet. Soovitada ma Daisyt kahjuks ei saa.

    6. Loodan, et seda kommentaari loeb ka kohalik edasimüüja tädi, kes võiks siit omad järeldused teha ja midagi ette võtta, alustuseks näiteks ebakvaliteetsest plastist ja pragunenud seadmete garantiikorras ümbervahetamise ja seadme ostjale tasuta korkide tagamist ning lõpuks tootjat teavitada vananenud tarkvaraplatvormist ning vajadusest selle tarkvara arengusse investeerida ja tuua kaasaegseid lahendusi.

  • Avatar
    Vasta Helena 7. juuli 2017 at 13:25

    viljakusmonitore guugeldades jõudsin siia… kas oled siiani daysy peal ja kuidas siiani läinud on? kas tundub usaldusväärne? ja kui tüütu sellega igapäevaselt jännata on…?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. juuli 2017 at 13:30

      nii tüütu, et ei viitsinud kasutada 😀

      • Avatar
        Vasta Helena 7. juuli 2017 at 13:33

        kas sa igapäevaselt pillide võtmist pead ka liiga tüütuks? ma lihtsalt üritan võrrelda, et kas ma viitsiks 😀 näiteks igapäevaselt pille viitsisin võtta, aga lithsalt ei taha enam hormoone. et huvitav, kas ma iga hommik viitsiks end kraadida…. 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 7. juuli 2017 at 13:43

          Ma pean pillide võtmist väga tüütuks, sp paningi spiraali 😀

  • Avatar
    Vasta A 9. detsember 2016 at 11:50

    Huvi on suur ja katsetada sooviks kindlasti. Kas on märgata/loota ka mõnda sooduspakkumist DaySy tootele? Teaks siis Jõuluvanale soovid teele panna 😀

  • Avatar
    Vasta Alice 13. november 2016 at 03:55

    See viljakusmonitor tundub huvitav asi, sest ka mulle ei meeldi/istu üldse need hormonaalsed vahendid. Aga minul on küsimus, kuidas ta peale rasedust ikka toimib? Esialgu ju menstruatsiooni ei ole, niisama kraadid? Ja esimene ovulatsioon peale rasedust toimub ju ennem kui menses algab.

    • Avatar
      Vasta H 16. november 2016 at 18:38

      Kui menstruatsioon veel tagasi tulnud ei ole, siis viljakusmonitor näitabki ainult kollast tuld (tundmaõppimise faas, kus tuleks kasutada preservatiivi). Samas jah, ovulatsioon võib taastuda enne menstruatsiooni ja mõnel juhul võib näiteks Daysy selle ka kinni püüda st. temperatuuri kõikumise järgi kinnitada ära, et ovulatsioon on toimunud ja peale seda roheliseks minna ilma, et menstruatsiooni oleks sisestatud. Enamasti jääb ta sel puhul aga ettevaatlikuks ja näitab igaks juhuks “ohutuld”.

  • Avatar
    Vasta Liis 11. november 2016 at 16:25

    Lapse soo määravad ikka mehe kromosoomid, kuidas too vahend siis peaks seda aitama planeerida?

    • Avatar
      Vasta A 11. november 2016 at 18:02

      Mehe spermatosoidid on nii X kromosoomi kandvad kui ka Y kromosoomi kandvad. Y on kiirem ja püsib vähem elus, X aga aeglasem kuid vastupidavam. Ehk mingi võimalus ajastamiseks on.

  • Avatar
    Vasta monsa 11. november 2016 at 15:06

    Ma just saadsin oma mehele smsi ,et ostku kondoome ka nii igaks juhuks 🙂 mul kuu ja 5 päeva möödas. Õmblused paranesid nädala-kahega aga määris veel eelm nädalani. Mees on üritanud küll . Mul on mingi teine plokk ees..nagu hirm või ei oskaks enam või kuidas nüüd alustada ja kõht veel ripub ja tissid lekivad jne…oeh. Eks näis..veini ka julgustuseks võtta ei saa. Naljakas tegelt..oleme 14 a koos elanud ja nüüd hakkaks nagu süütust kaotama 🙂

  • Avatar
    Vasta kerlin 11. november 2016 at 09:30

    Mina olen alati oodanud arsti kontrollini ca 6 nädalat( varem pole tahtmist olnud) esimene lapsega oli peale esimest korda veel ca 1,5 kuid vahet kuna õmblused tegid liiga.
    Teise lapsega läks 6 nädalat ja kõik ok.
    Hetkel kasutame kondoomi ( laps 10 kuune) kuna ei taha hormonaalseid asju ( pillidega hakkasin vahel ohjeldamatult nutma v vihastasin kergelt) spiraali pole tahtnud veel.
    Antud atribuuti oleks küll vahva kasutada, aga ma vist ei mürgised hinda? ( kui on suunav link siis leian üles;)

    • Avatar
      Vasta kerlin 11. november 2016 at 09:31

      ja varem sellest kuulnud küll polnud.

  • Avatar
    Vasta Riina 11. november 2016 at 08:12

    Me ootasime umbes kuu, kui uuesti alustasime. Kihk oli mul selleks ajaks juba küll meeeeletu ja arstil käiku ei jõudnud ära oodata.

    Me mõlemald ei soovi, et ma miskit hormonaalset kasutaksin, siis praegu oleme kondoomi peal ja ma oleksin väga huvitatud viljakusmonitori proovimisest. Me beebigrupis käis ka daisy info läbi, aga no kallis on. Hmm… Kiri jõuluvanale 🙂

  • Avatar
    Vasta Roosi 10. november 2016 at 13:25

    Mina tahaksin seda viljakusmonitori kohe väga-väga proovida, sest igatseme oma esimest pääsukest juba ammu 🙂

  • Avatar
    Vasta Chrissu 10. november 2016 at 10:20

    2-3 nädalat peale sünnitust vist oli. Aga mul oli keiser, ja vahepeal jäi verejooks ka kinni mõneks päevaks. Tegelikult oli juba lapsega haiglas olles tunne et asuks kohe asja kallale 😀

  • Avatar
    Vasta Brigit 10. november 2016 at 08:55

    Olin rämedalt lõhki peale sünnitust, esimest korda proovisime ca 2,5k peale lapse saamist. Oli valus ja ebamugav ca 4kuud peale sünnitust saime vaikselt jälle ree peale. Esijalgu kasutasime kummi, hiljem pille, aga pean juba aastake plaani proovida spiraali ?. Ei naudi hormoonide tarbimist, aga päevad on kiiremad ja vähem tülikamad ( 7p räiget veresauna pole üldse meeldiv ). Ei viitsiks vist daysitada ?

  • Avatar
    Vasta Uhwo 10. november 2016 at 08:47

    Korduvkasutatav ovulatsioonitest on ka Geratherm süljetest minimikroskoobiga. Kes temp.mõõtmist ei usalda, võtku see lisaks.

  • Avatar
    Vasta M. 10. november 2016 at 07:00

    Ootasin esimese kontrollini, mis oli vist äkki kuus nädalat pärast sünnitust. Ja siis hakkasime tasakesi proovima. Mul küll väga hullu midagi polnud teise lapsega, mõned mikrorebendid aga ei midagi nii traagilist kui esimesega kui sain lahkliha rebendi ja miljon õmblust. Seda ma ei mäleta, kaua siis ootasime.
    Vahendeid ei kasutagi, tahan veel kolmanda ka saada ja siis on plaanis juba lõplikumad lahendused.
    Tahaks küll proovida seda monitori, kuulnud ei olegi aga see teeks asja lihtsamaks küll. Ma küll kahtlustan, et äkki ta mind ei aitaks, mul on probleeme ovulatsiooniga, ei toimu küllaltki sageli. Aga kuna ta on või ei ole, ma ei teagi. Kui see vidin suudaks sellest ka aru saada, oleks küll super asjandus!

  • Avatar
    Vasta Kreete 10. november 2016 at 04:53

    Mina “kasutan” hoops implantaati mis on sisuliselt väike plastmassist jubin mis käe varre siseküljele süstitakse ja see siis saadab hormoone otse vereringesse. Kestab kolm aastat, kui vahepeal rasestumissoov tekib, siis saab lihtsalt välja võtta ja kõik peaks koheselt taastuma. Paigaldati Inglismaal ja tasuta. Esimene aasta oli natuke keeruline, tujud kõikusid, päevad kestsid kuuaega iga nädala tagant. Mõtlesin mitmeid kordi, et võtan välja aga arst ütles, et alles peale esimest poolt aastat kuni aasta on näha kuidas see sinu kehaga sobib. Peale 15 kuud on päevad normaliseerunud, sarnaselt nagu enne paigaldust ja pole enam nii valulikud. Ainuke virin on näonahk, mis kuidagi paremaks ei lähe. Muidu on hea, ei pea üldse muretsema kolm aastat. Seda Daisy monitori prooviks isegi kui ükskord lapsi saama hakkan.

    • Avatar
      Vasta Kirsika 12. november 2016 at 12:54

      Mul ka implantaat. Päevad jäid ära praktiliselt kohe ja ainuke mure on tujud ja näonahk. Näole küsisin lisaks geeli määrimiseks ja loodan, et tujud ka mööduvad. On olnud alles 6 kuud.

  • Avatar
    Vasta Claudia 10. november 2016 at 02:19

    Puuduvad lapsed, kuid mõtlesin lähemalt kirjutada plaastritest, mida kasutan.

    Kasutan 5. kuud plaastreid. Algselt kirjutati mulle välja Eileenid (mida mainiti kuskil ka varasemas kommentaaris). Väidetavalt on need plaastrid kaasajastatud. Esiteks on need läbipaistvad ning 1-2 päeva pole seda kehal märgata, kuid lõpuks hakkab see ikka koguma riidekiusid enda alla ning lõpuks on kehal üks must ring. Kuid välimus pole tähtis, vaid kuidas see töötab. Eileenis on vähem hormoone, mis on selle suur pluss. Sain seda kasutada 3 kuud, kui apteegist järsku väljastati Evrad ning väidetavalt ravimifirma, kes tootis Eileeni, saatis välja defektiga partii, nii et kõikidest apteekidest korjati need tagasi ning müügile pole neid siiani uuesti tulnud. Kuna Eileenis ja Evras on hormoonikogus erinev, siis tekib ka võrdlusmoment. Kuid nagu ikka, kõigile mõjuvad hormonaalsed vahendid erinevalt.

    Eileeni puhul märkasin ma seda, et ma ise hakkasin ära kaduma. Mind ei huvitanud enam asjad, mis tegid mind varem rõõmsaks. Seksiisu langes madalasse nulli, ei näinud selles midagi erutavat ja see tundus pigem kohustus, kui nauding. Ekstraverdist sai introvert ning mingi hetk tunnistasin ka endale, et mul on arenev depressioon, süüdistades selles iseennast, kuid õnneks sain aru, et miski muu faktor mängib minu ajukeemiaga.
    Hetkel olen siis Evra peal, saan aru, et keha on alles harjumas uue hormooni laksuga. Esimest korda tunnen, et mul on hirmsad söögihood. Ja minu meelest on see täiesti vale fakt, mida inimesed ikka armastavad öelda, et hormonaalsed vahendid teevad su paksuks. Tekib lihtsalt kõrgenenud söögiisu, tabletid ja plaastrid ei sunni kedagi jõuga sööma. Hea enesedistsipliin hoiab seda kontrolli all. Kuid olen hakanud nüüd märkama, et vaimselt on hetkel juba parem olla ning ronin sellest mustast august välja.
    Hormonaalsete vahendite kasutamisel on kõige tähtsam iseenda tundmine, et sa saad aru, et sinu tujusid mõjutab miski segav faktor ja et sa suudad nendest tujudest üle olla. Üks suur raske treening on olnud ja kestab siiani, kuid mille käigus olen ennast õppinud tundma. Plaastrid tõid välja minu pahupoole, millest ma sain õppida ainult seda, et milline ma ei taha olla.

    Võttes pika juttu kokku, siis ei soovita hormonaalseid vahendeid kasutada ja kavatsen ka ise minna Daysyle üle.

  • Avatar
    Vasta Regina 9. november 2016 at 23:19

    1. Peale esimese lapse sündi oli meie esimene kord alles 3kuu möödudes-siis see oli rohkem minu initsiatiivil, mees mul on selline ülihooliv, ei julgenud. Kuid see oli TÕESTI nagu esimene kord ?, mõnusss.
    2. Pille ma tarbida ei suuda, ei pea meeles, millal vaja võtta. Kui, siis spiraal “Mirena”. Seega soovitaksin seda Sulle (ajapikku võib jääda ära vajadus poest hügieenisidemeid osta, mis on juba luksus?). Kuid võtsime plaaniks kohe järgmine laps saada. Tänaseks oleme üritanud 4,5aastat, kuid tulutult. Antud hetkel olla probleeme ovuleerimisega, seega tuleb selleks puhuks ravimeid manustada.
    3. Antud moodsast masinast ma kuulnud ei ole, kuid huvi pärast tuleb vist soetada, prooviks heameelega, kaua me oma järgmist ootame. Lähen kohe googeldama ?

    Sulle aga parimaid otsuseid ja kui ikka tung peale tuleb siis ei anna oodata, tuleb tegutseda ? seni aga võta rahulikult ?

  • Avatar
    Vasta Eliise 9. november 2016 at 22:37

    a) Ootasime selle värgiga seni kuni veritsus oli lõppenud (umbes kuu peale sünnitust).
    Jube valus.. Sünnitusjärgses kontrollis käidud, kõik korras, aga siiski veel siiani on valus. Ise arvan, et see on tingitud sisemistest õmblustest?..
    b) Ei kasuta ühtegi rasestumisvastaseid vahendeid. Raseduse vältimiseks “kasutame” katkestatud suguühe.
    c) viljakusmonitoridest ei ole varem kuulnud, aga kindlasti pooldan ennem sellist viisi, kui hormonaalseid vahendeid.
    :))

  • Avatar
    Vasta Kaja 9. november 2016 at 22:32

    Ops .. tundub väga äge asi … kuna me mehega planeerime oma esimest last ja seda juba 8kuud 🙁 arstid käidud tervis korras … agaa ei midagi kuna erinevad graafikud jne ei saa alati asjatada ja ei tea täpselt millal siis oleks supper kui äpp annab teada et mehel on aeg koju beebit tegema tulla lõunaks :p .. varsti omame ka oma elamist ja kõik oleks olemas ja valmis perelisaks seega oleks see super asi mida proovida ja jagaks ka kogemust vms selle toote kohta seega oleks super äge proovida seda asja 🙂 ja Mallu supper äge nägudemeister on Lemps sul ?

  • Avatar
    Vasta Anete 9. november 2016 at 20:59

    Omg, see tuli küll väga heal ajal praegu. Ma just eile lõpetasin pillide võtmise ära, sest mul atoopiline dermatiit ja pillid teevad naha veel hullemaks 🙁
    Peale sünnitust ootasime vist 2 kuud.. See oli vist see aeg kui ei arst ei lubanud…? Siis proovisime ja alguses ei suutnud ikka no…. mega valus oli. Siis ootasime veel veits ja no ikka oli valus, pmts süütuse kaotamine all over again 😀 Me muidu raseduse ajal ka ei seksinud üldse, mõned korrad alguse poole. Me lihtsalt kumbki ei suutnud, sest no…. mul oli üks elukas kõhus 😀 Aga peale sünnitust tuli küll väga kiiresti isu tagasi.
    Rasestumisvahenditest olen proovinud pille, plaastreid, rõngast, vaskspiraali. Suht kõik asjad järgi proovitud ja MITTE MISKI EI SOBI!
    Pillid- teevad naha hullemaks, punetab ja sügeleb ja kuiv on ja FAKING VALUUUUS!
    Plaastrid- sama teema, kuna see ka hormoonidega
    Rõngas- sama teema sest ka hormoonidega ja lisaks sellele mul tekkis rõngaga väga hull depressioon(eneka mõtted jne), väikse lapsega kodus olles ei ole just kõige parem variant…. Võtsin siis rõnga ära kui otsad kokku panin ja kuskil 2 kuuga tundsin ennast jälle iseendana.
    Vaskspiraal- tekkis akne. Lasin spiraali ära võtta ja reaalselt päevapealt… Ühtegi punni juurde ei tulnud enam. Need mis olid, need paranesid ära ja nahk oli jälle ilus.
    Mul suht halvim variant üldse…. mitte midagi lihtsalt ei saa kasutada, sest organism läheb jumala segi, nii et see Daysy tundub küll hetkel mega äge!!!!!
    Tänud!! 🙂

  • Avatar
    Vasta Jännu 9. november 2016 at 20:44

    Mina peaks vist proovida seda, kuna hormonaalsed vahendid ei sobi – põrgulikud migreenid 3p Kuus tekkinud. See välistatud js hormoonspiraali ning vase vastu olen ma allergiline. Lucky me, kas pole 😛 variant in veel kuldspiraal kuid no rõve mõelda, et miski mul seal sees hängib 😛 midagi kasutada on aga vaja, sest 2last on olemas ja vist rohkem juurde ei tee. Seega-tänud info eest, uurin asja.

    • Avatar
      Vasta Jännu 9. november 2016 at 20:45

      Hehh…vabandan hullu teksti Pärast -mul telefon teab ise täpsemalt, mida kirjutada tahan.

  • Avatar
    Vasta Öölane 9. november 2016 at 20:29

    Küll on siin alles seksikiisud koos. Kas tõesti tahate enne lohhiate lõppu seksi? 3 kuud taastub alumine korrus lõplikult ja siis tuleks ka veel lihased endisesse vormi treenida. Imetamisega on niigi ju oksütotsiini laks pidevalt kindlustatud. Mõnuled voodis, titt kaisus ja elu on lill. Milleks veel rahuldada mehe soove-kohusetundest? Mina mängin küll printsessi ja ei mingeid süümekaid.

    • Avatar
      Vasta Gert 14. november 2016 at 10:16

      You have the monopoly on useful in-r’mationfaoenrt monopolies illegal? 😉

  • Avatar
    Vasta Merit 9. november 2016 at 20:18

    Proovisime vist kaks nädalat peale sünnitust aga esimesed korrad olid ikka sellised,et ma ei suutnud kudiagi oma blokist üle saada ja hirm oli nii suur.
    Lõpuks vist kuu peale sünnitust läks paremaks aga hetkel kui 6 kuud möödas siis alguses on ikkagi ebamugav.Miski krdi õmbluse koht on imelik.Sõbrannast ämmakas lohutas,et ära muretse üldse,et järgmise sünnitusega lõigatakse ära see koht 😀
    Hetkel kasutan minipille,kasutasin neid enne raseduse planeerimist ka aga tegelikult oleksin hea meelega tabletivaba ja kui võimalus oleks siis läheksin ka monitorile üle.

    • Avatar
      Vasta Kertu 9. november 2016 at 21:07

      2 nadalat? APPI! Taanis soovitatakse 8 nädala paiku hakata proovima. 8 nädalal on arstlik, kas kõik on nagu peab ning sealt edasi peab lihaseid veel treenima mudiu on sul seal augus paras kauss, mis surub ka pärakule ning seoses sellega on ka kakamine keeruline..
      Appike. Aga 2 nädalat.

      Mudiugi need naised, kes arvavad et rinnaga toitumine midagi kaitseb.. Palju õnne!
      Enne päevi on teadupärast ovulatsioon, mis on lõhnatu ja enamasti ka valutu, seega enamus naisi ei tea mil neil ovulatsioon on.
      Ning kuna komme on lastele lisatoitu tutvustada 4-6 kuu paiku, siis seoses sellega väheneb rinnapiim ning paljud naised just siis rasedaks jäävadki, lootuses, et neitsi maarja kaitseb neid..
      Keep it going 😀

      • Avatar
        Vasta Kertu 9. november 2016 at 22:12

        No eks ikka oleneb inimesest. Meil oli ka esimene kord 15 päeva peale sünnitust. Ja polnud mul valus ega midagi. Miks siis mitte. Peale sünnitust paar päeva natuke veritsesin ja peale seda oli kõik nagu varem.

  • Avatar
    Vasta Liisbeth 9. november 2016 at 20:17

    Lapsi veel pole, kuna pole mingit pikemaajalist püsisuhet veel tekkinud (olen 25). Viimase suhte ajal, nüüdseks poolteist aastat tagasi lasin paigaldada vaskspriaali. Kuna igasugused hormonaalsed vahendid on mulle vastunäidistatud (pärilik tombi tekkimise oht), siis on see kondoomi kõrvalt pm ainus vahend mida kasutada. Ja olen üli rahul. Paigaldus oli kergelt ebameeldiv, ei midagi hullu. Ja kuigi hoiatati, et päevad võivad vererohkemaks muutuda, siis mul on ütleks et hoopis kergemaks muutunud. Verd tuleb enamasti väga vähe ja mingeid kõhuvalusi-krampe pole elus kunagi kogenud. Guess I’m lucky kui osade sõbrannade jutte kuulan.

  • Avatar
    Vasta keiss 9. november 2016 at 20:05

    Ma olen kaa sellest kuulnud, ja mõelnud et peale sünnitamist võiks täitsa isegi proovida. Ja nüüd küll väga huvitab kuidas see siis päris elus ka töötab ! Kirjuta siis kindlasti selle kohta !! 😀

  • Avatar
    Vasta Krissu88 9. november 2016 at 19:59

    Kuni eelmise kuuni kasutasin tablette kuid selgeks sai see et aastaga 10lisakilo tänu sellele ei ole norm.Hetkel mõtlen mis edasi,kas ja mida kasutada või äkki oleks aeg pojale üks õde\vend teha ?Kuid praegu siiski kondoom käigus kuigi see on väga ebamugav minujaoks.See viljakusmonitor tundub väga äge asi.Võimalusel loomulikult prooviks.

  • Avatar
    Vasta M 9. november 2016 at 19:15

    Proovisime 1 nädal peale sünnitust, aga siis oli veidi valus. Umbes nädal aega hiljem sai uuesti proovitud ja siis oli juba parem. Mind muidugi õmmeldi ka alt ja ega väga ei julgend tegelikult kohe nädala pärast, aga isu oli ja mees ka tahtis 😀
    Hetkel kasutan vaskspiraali. Päevad on veidi vererohkemad kui muidu, aga tsükkel täpselt sama pikk ja regulaarne. Vähemalt ei pea meeles pidama millal pille võtta, ma unustaksin kindlasti need võtmata ja kondoomiga pole nii mõnus 🙂
    Paigaldus ei olnud üldse valus ja 5 aastat mureta 😀

    • Avatar
      Vasta Piret 9. november 2016 at 22:22

      NÄDAL?!? Omg! Maa saan aru, et inimesed erinevad ja sünnitused erinevad, aga 2 lapse emana tundub see mulle niiiiiii ulme. Ma poleks püssi ähvardusel kah nädal pärast sünnitust endale ligi lasknud. Verd veel lahmas ja õmblused ei lasknud istuda. Hell, hingatagi oli vahepeal valus. Pluss infektsioonioht on suuuuur. Mitte, et sina poleks tohtinud 🙂

      • Avatar
        Vasta G 10. november 2016 at 12:51

        Meil oli ka kuskil nädal peale beebi sündi. Inimesed on erinevad ja samuti ka inimeste kehad. Minul oli teine laps ja haiglast koju tulles polnud küll sellist tunnet,et oleks sünnitanud. Ei olnud õmblusi ja ei valutanud. Mina käisin nädal peale sünnitust sörkimas ja elu läks sama moodi edasi,nagu enne 🙂 Samas on ka minu arvates normaalne mitu kuud oodata,kui naine nii tahab ja tunneb.

      • Avatar
        Vasta M 10. november 2016 at 20:40

        Minu keha paranes kiiresti, ainult paar päeva peale sünnitust valutas alt ja verd tuli ka vähem kui nädal aega. Tundsin ennast hästi ja olime väga ettevaatlikud 🙂
        Aga ma ei ütle et kõik nii vara proovima peaks, eks igaüks tunneb ise millal selleks valmis on.

    • Avatar
      Vasta Brigit 10. november 2016 at 09:03

      Ma sain alles 10 päeva pärast vaikselt istuda ?

  • Avatar
    Vasta M 9. november 2016 at 19:14

    Põnev teema vist kommentaaride arvu vaadates 😉
    Mina käisin kontrollis 5,5 nädalat peale sünnitust ja arst küsis siis, kas olen meest kuival hoidnud 😀 Saime rohelise tule. Enne tõesti ei julgenud, kuigi no päris kuival ka ei olnud 😀
    Viljakusmonitoriga ei viitsiks jamada, jälgin praegu ise viljakaid päevi vooluse järgi. Titetegu käsil siis. Vastupidisel juhul ei teaksi, mida jälle kasutama hakata, pille ilmselt.

  • Avatar
    Vasta Aveli 9. november 2016 at 19:08

    Mul on kiip 🙂

  • Avatar
    Vasta Mõmm 9. november 2016 at 19:01

    Mina proovisin kaks nädalat pärast sünnitust. Mul endal oli mega isu. Veritsus kestis vähem kui nädal. Mul oli ka 1cm väline ilupiste. Kartsin küll, et valus vms aga tegelt oli ülimõnus mul.

    Viimati kasutasin 2014 hormonaalspiraali (minu jaoks ei sobinud, 1 nädal veritses; 2 n määris; 1 n olin pâevade vaba). Pärast spiraali eemaldamist proovisin 1a4k rasestuda ja augustis lõpuks õnnestuski. ☺️ Ma veel ei tea mida peale teist sünnitust kasutama hakkan aga kindlasti mitte miskit hormonaalset enam.

    Viljakusmonitorist pole kuulnud aga ootan sinu tagasisidet. Mai-kuuks arvatavasti on sinult tagasiside tulnud ja võib olla kaalun ka seda monitori vidinat. ?

  • Avatar
    Vasta Ann 9. november 2016 at 18:55

    Peale sünnitust olid täpselt samad tunded nagu Mallul, ma olin lapsele toidulauaks ja muust ei suutnud mõelda. Õnneks see läks 1,5kuuga mööda.
    Enne lapsi sõin pille ja need keerasid kõik tuksu. Nüüd juba teine vask-hõbespiraal sees ja mured kadunud. Ei tule uusi lapsukesi ega pea ka mõtlema hoidumisele.
    Monitori ei viitsiks kasutada.

  • Avatar
    Vasta h2 9. november 2016 at 18:37

    peale sünnitust 😀 kule isegi enne sünnitust olin kuival sest räme vaal oli olla ja üldse ei jaksand. viimane kord jäi aastavahetusse, siis märtsi algul sündis titt ja järgmise korra ajal öues lilled juba öitsesid ja linnud siristasid 😀 enne pühkisin jalgevahelt ämblikuvörgud ära. romantiline oli 😀
    a kuna mul on põrgubeebi, siis selle 8k jooksul oleme kahekesi saanud olla umbestäpselt 5x, seega…. nutt tuleb peale veits ;D

    muidu on hormoonspiraal, ütlesin arstile et toppigu kohe 10tk korraga et jumala eest uut titte ei tuleks 😀 ta arvas et ju ma ikka selle enne ära lasen vötta kui aeg täis saab (5a vöib max olla).
    eelmises elus vötsin pille 10a

  • Avatar
    Vasta Mh 9. november 2016 at 18:35

    99,3% täpne, tähendab ju, et umbes ühel korral 100st jääd rasedaks. Kui üldse ei taha last saada, ei tundu see väga ahvatlev 😛

    • Avatar
      Vasta K 9. november 2016 at 20:38

      “Rasestumisvastase kaitse tagab kondoom 85–98% juhtudest.”
      Ning pillidel on tõenäosus mitte rasestuda 99%, niiet sama ju?! Mis sinu arust siis kindlam variant on?

    • Avatar
      Vasta H 10. november 2016 at 14:53

      Võrdluseks pillide kindlusaste on 99,7% 😉

  • Avatar
    Vasta T 9. november 2016 at 17:52

    Minul ka hormoonivaba lahendus juba 4a. Nimelt vask-hõbespiraal.
    Super mugav.Päevad käivad nagu kellavärk ja pole ka muid kõrvalmõjusid.

    Sellist kraadiklaasi ei usaldaks:)

    Aga peale sünnitust asjani jõudmiseka kulus mingi 2k ma arvan.

  • Avatar
    Vasta D.M. 9. november 2016 at 17:40

    Oii, me vist esimest korda tegutsesime kaks kuud peale sünnitust. Või oli see 1,5kuud? Midagi sinnakanti igatahes. Esimesed korrad olid kummalised, alt oli justkui kaev ning polnud nii trimmis, kui enne. Nüüd, kui sünnitusest on 9,5 kuud möödas, on seks parem kui varem. Ning alt on ka kenasti kõik taastunud. 🙂
    Rasestumisvastaseid vahendeid ei kasuta, ei taha hormoone sisse süüa ega plaastreid kasutada. Viljatusmonitorist olen kuulnud, olen mõelnud ka seda endale soetada, aga rahast hakkab kahju. Kuna oleme valmis ka teiseks ja kolmandaks lapseks, tegutseme ilma vahenditeta. 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilyn 9. november 2016 at 17:33

    Me ootasime kaks kuud. Kartsin, et on valus ja ei tahtnud varem proovida ning tõesti oligi valus. Nagu esimest korda oleks teinud :D. Kasutasime siis kondoome, kuid ega me ei olegi kunagi midagi muud proovinud, sest pelgan igasugust hormonaalset jura. Muidugi õnnestus meil olla see kaks protsenti, kes kondoomiga lapse said, kuid absoluutselt ei kahetse. Sellist monitori võiks proovida küll. Esimest korda kuuldes arvasin, et see on nali, siiaki teaduslikult testitud värk ju.

  • Avatar
    Vasta Maris 9. november 2016 at 17:33

    Peale mõlemat rasedust ootasime umbes 1 kuu. Peale esimest sünnitust kartsin rohkem, et äkki valus ja nii. Aga nüüd peale teist ei kartnud ka. Ootasin rohkem, et kuna sünnitusjärgne veritsus lõpeb.
    Kunagi ammu sai pille võetud. Peale esimest rasedust kasutasime kondoomi, kuna imetamise ajal ei tahtnud hormoone süüa. Ja siis hakkasime juba uut planeerima. Nüüd peale teist kasutasime ka kondoomi, kuna sammuti imetamise ajal hormoone süüa ei tahtnud. Aga nüüd enam ei imeta ja mõtlengi mida kasutama hakkata. Lähiajal lapsi rohkem ei plaani, niiet oleks miskit vaja. Ilmselt tulevad pillid või kolme aastane spiraal Fleree.
    Isegi olen midagi varem kuulnud aga ei viitsiks igahommik selle kraadimisega tegelda. Poleks meeleski ja aega selleks. Ja vahel peab ikka kummi kasutama, et jube tüütu minujaoks. Ja ei oleks nii kindel ka selles, et see rasedust ära hoiab. Aga raseduse plaanerimiseks oleks ilmselt hea küll.

  • Avatar
    Vasta K. 9. november 2016 at 17:32

    Ma arvan, et sul tuleb kopp ette sellest kraadimisest, mai viitsiks 🙂
    Peale esimest last ootasime 3nädalat, peale teist last mingi nädal ja ettevaatlikult proovisime. Mul plnd 6mblusi, ega midagi 🙂
    Peale teist last hakkasin cerazette pille sööma, kuna imetasin. 10kuud sõin ja lasin panna ennem 1a saamist tasuta vaskspiraali. Päevad vererohked, u 8 päeva. A korrapäraselt ja vähemalt hormoonivabalt 🙂

  • Avatar
    Vasta Piia 9. november 2016 at 17:07

    Ootasime kuskil 5-7nädalat.
    Kartsin et on valus ja samuti ebamugav. Alustasime aeglaselt ja rahulikult ja kasutasime esimesel paaril korral libestit, kuni jälle mugav tunne tekkis.
    Kasutan plaastreid.
    Olen kuulnud, aga tunnen et plaastrid on kõige mugavamad. Vähemalt siiani…

    Armastust

  • Avatar
    Vasta Kärt 9. november 2016 at 16:58

    Meie proovisime esimest korda vist 7nädalat peale sünnitust. No ja pooleli ta jäi. 2ndl hiljem oli juba olukord parem. Hetkel laps 3,5kuud vana ja ausalt pole mingit mõtet isegi… :/ Häbi küll aga ka pigem vaimne värk. Kasutasime ikka vana head kummi. Loodan, et kui sellest üle saan ja vähe puhata siis ikka isu tuleb tagasi. 🙂 Nüüd lasin hormoonspiraali panna. See viljakusmonitor tundub äge, aga ma usun, et ma kogu aeg mõtleks, et raudselt ikka jääb vms 😀 Kuigi mingit jama sisse süüa või toppida pole ka nagu eriti meeldiv varjant.

  • Avatar
    Vasta grete 9. november 2016 at 16:37

    a mul selle kohta siuke küss hoopis, et kaua sellega kraadima peab? piisab ühest sekundist või peab 10min hoidma nagu vanasti kradiklaasid? 😀

    • Avatar
      Vasta H 9. november 2016 at 16:45

      Daysy-ga kraadimine võtab 30-60 sekundit 😉

  • Avatar
    Vasta Hanna-Greete Kilk 9. november 2016 at 16:24

    Mina sünnitasin oma kalli poja 24.september 2016.
    Mina ei ole seksuaalvahekorda siiani astunud. Kuna see oli mu esimene sünnitus. Praegu on sellest möödas 1 kuu ja 16 päeva. Mina olen otsustanud, et ennem ma ei ole nõus ega ka võimeline seksuaal vahekorda asutma kui olen saanud 16.novembril käija sünnitus järgsel külastusel ja arstiga arutanud, mis on kõige tõhusam vahend rasestumise vastu. Ütlen ausalt, et ma ei oska isegi mõelda, mis on kõige parem.
    Eelmine aasta 2015 olin ma samuti lapse ootel aga mul tulid looteveed 5 kuu algul ära. Ja laps elada ei saa ilma looteveega elada. Augusti lõpus oli mul nurisünnitus. Ja mul on siiralt kahju, et nii juhtus. Olin psühholoogiliselt häiritud. Sain abi ja jätkasin proovimist rasestuda uuesti. Ja nii see õnneks ka läks. Eelmine aasta 2015. Detsembri kuus rasestusin uuesti. Nurisünnitusest oli möödas 3 kuud ja kaks nädalat. Aga nüüd olen ma vãga õnnelik, et mul on poeg Kristofer.

    Mina olen kasutanud pille. Kuid mul nagu ikka. Ma olen kanaaju ja läheb meelest ãra. Ega ma neid pille väga ei usalda ka. Plaastreid pidin hakkama kasutama aga enne seda sain teada, et olen lape ootel. Ja sinna need plaastrid jäidgi.

    Mina ei ole kuulnud viljakusmonitorist. Kuid kui lugesin su blogi ja vaatasin videot sain enam vähem aimu.

  • Avatar
    Vasta Minttu 9. november 2016 at 16:23

    Ma ostsin teise lapse sündides palaviku mõõtmiseks Microlife kontaktivaba termomeetri. Mõõdab ülitäpselt paari sekundiga. Maksab 50 eurot. Sellega plaanin ka oma tsüklit jälgima hakata. Hetkel seksiisu puudub. Imetan ja olen pool magamata. Pole mõtet end nii vara mehele kätte anda. Enne tahaks kõhu ja vaagnapõhja vormi saada, seal vist paras ämber praegu. Ehk uusaasta kingiks mehele väike seks?

  • Avatar
    Vasta AH 9. november 2016 at 16:22

    Meie poiss on nelja aasta ja üheksa kuune. Kui laps oli umbes kuune, lasin “paigaldada” spiraali. Selle tavalise, vaskspiraali. Ja see on nii mugav asi. Absoluutselt ei pea muretsema ja ausalt öeldes ma tihti unustan ära, et see mul on. Igasuguste muude vahendite jaoks olen ma liiga laisk ja kipun unustama(nrt pillid, kunagi mõnda aega võtsin ja siis…. jäin rasedaks :D).
    Seksiga alustasime täpselt kuu peale viimast korda enne sünnitust(mis oli ~24 tundi enne lapse sündi). Mina(ilmselt ka mees) ei pidanud enam vastu ja samas ei mäleta, et oleks väga valus vms olnud.
    See monitor tundub põnev aga tundes ennast, poleks see minu puhul väga hea lahendus, sest ma raudselt unustaks koguaeg vajalike kraadimisi jne teha :D.

    Sulle aga jõudu ja head katsetamist ning väikestele nunnudele palju paisid! 🙂

    • Avatar
      Vasta Carry 9. november 2016 at 16:59

      Mul oli ka vaskspiraal peale esimest rasedust, aga nii ruttu ma seda paigaldada ei saanud..liiga kaua paranes sealt alt. Ma arvan, et see pandi mulle u. pool a. peale sünnitust. Vaskspiraal väga sobis, alguses oli veits ebamugav see, et päevad venisid pikaks, aga mingi aja pärast kõik normaliseerus. Kokku võis see olla 5 aastat! Mul oli isegi 5 ja pool. Vabalt võid ta iga kell eemaldada. Ei olnud teda tunda ei midagi)). Siis kui teine beebi käes, siis uurin maid, äkki saab jälle selle panna :). Pelgan nats hormonaalseid vahendeid.

  • Avatar
    Vasta Kärt 9. november 2016 at 15:40

    Mul oli sünnitusest taastumine üsna raske ja umbes 6 nädalat peale last veel ei kujutanud kuidagi ette,et võiks juba seksida (kuigi mees vaikselt uuris). 10 nãdalat peale sünnitust kirjutas ämmakas minipillid ja mainis, et võib küll ja siis juba tekkis vaikselt endal ka isu, kuigi mõte sellest oli natuke hirmutav alguses. Hakkasin siis pille võtma, et äkki millalgi proovime aga peale kahte kuud ei näinud mõtet neid enam süüa, kuna pole ju vaja olnud. meil lihtsalt pole võimalust olnudki lapsekõrvalt teineteisele aega leida. Laps (6 kuune) magab meie voodis laiutades ja mina pean pidevalt kõrval olema , et rahustada ja tissitada, muidu kohe kisa lahti. Mees kolis diivanile. Vãsimus ja magamatus ka mõlemil peal seega pole aega sellele mõelda väga isegi. Minul küll vahel isutab, aga kui nii ammu pole teinud siis see tundub nii võõras ja ei tunne end mugavalt sellele mõeldes. Lisaks võiks ju veidi romantikat ja isutekitamist ka olla, mitte lihtsalt ära panna. Mehe kohta ei tea, kuidas vastupeab või kuidas isuga on -pole nagu seda arutanud. Lihtsalt ei teki võimalustki selle jaoks..seega juba märtsist vist umbes oleme mõlemad kuival olnud :(. Ei oskagi kohe midagi arvata enam sellest :/

    • Avatar
      Vasta Carry 9. november 2016 at 17:02

      Oii, kui kahju.. tuletage ikka meelde, see ju nagu jalgrattaga sõitmine, tuleb vaid jälle alustada ja asi mutt :D. Ärge jätke üksteist unarusse!

  • Avatar
    Vasta Sandra 9. november 2016 at 15:25

    Olen kuulnud küll sellest, samas ma ei ole kindel, kas julgeksin raseduse vältimiseks kasutada, pole ju selline nö käekakatsutav asi. 😀 Ise võtan üle 3a pille ja olen väga rahul. Samas mulle meeldiks küll mittehormonaalne vahend, sest ega see hormoonide sissesöömine ju head ei tee. No peale raseduse vältimise siis. Selline naturaalne vahend oleks selles suhtes mõnus, aga tundub suure turvariskiga, ehkki tegelikult vist ei ole. Aga ikkagi, kuidas ainult temperatuuri järgi saab kindel olla. 😀 Õnneks on nii kallis ka, et nagunii võimalust kasutada pole. 😀

  • Avatar
    Vasta K. 9. november 2016 at 15:17

    Ei ole lapsi mul. Aga kasutan pille, olen leidnud enda jaoks need õiged ja nüüdseks kasutanud juba väga palju aastaid ja pole ühtegi muret.
    Minusuguse tuisupea jaoks oleks see vidin liiga tüütu. Seda enam, selle kaasaskandmine üritustel kuhu plaan ööseks jääda on eriti karm minu arust.
    Kellele kuidas, huviga ootan selle kohta tagasisidet ?

  • Avatar
    Vasta J. 9. november 2016 at 15:10

    Mis see masin maksab?
    Ma juba lootsin, et loosid ühe välja ka ? sest no jah hädasti oleks vaja või nii. Aga tellin vähemalt testidki ära, sest soov on sinu omast veidi vastupidine 😛

  • Avatar
    Vasta Elis 9. november 2016 at 14:48

    Tahtmine oli juba varem, aga lõppeks 6 nädalat peale sünnitust seksisime esimest korda. Ja olles igasugu jutte lugenud, et võib iiiiilgelt valus olla ja mittenauditav, siis hirm oli suur 😀 aga tegelikkuses oli vastupidi, paremat seksi pole kunagi olnud 😀

  • Avatar
    Vasta Dea 9. november 2016 at 14:39

    Mina hakkasin seksima vast paari kuu möödudes.Enne kasutasin kas kondoomi või siis rasestumisvastast tuppekreemi.Peale teise lapse sündi pandi vaskspiraal.Nüüd on põletikutõtu eemaldatud üks munasari ja mõlemad munajuhad,seega võib seksida igal ajal ainuke äda on ,et mees töötab välismaal ja kodus käib iga kahe nädalatagant paariks päevaks.Olenemata sellest ,et minul ei ole selle viljakusemonitoriga midagi teha tundub see päris huvitav.

  • Avatar
    Vasta N. 9. november 2016 at 14:33

    Meie proovisime esimest korda nädal peale sünnitust,aga regulaarselt hakkasime tegelema sellega kuu-poolteis peale sünnitust.
    Hetkel kasutame kondoome,aga olen juba pikalt mõelnud,kas hormoonspiraal või implataat (vist on see selle asjanduse nimetus,mis lükatakse käsivarre sisse naha alla),aga ei tea kuna üht või teist vahendit valida,ja kuna üht nendest paigaldada saan ?
    Iseenesest seksiga on nii,et minul on mingi täielik blokk ees,aga üritame ikka igapäevast “graafikut” hoida,et ehk libiido tõuseb jälle sajaga ja kõik on nii nagu kunagi enne rasedaks jäämist ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. november 2016 at 14:58

      nädal peale sünnitust ei suutnud ma veel kõndidagi, jubeee 😀

      • Avatar
        Vasta N. 12. november 2016 at 22:52

        Õnneks tehti mulle kaks pistet ?✌ ja peale sünnitust ei tundnudki nagu oleks sünnitanud va see,et mul oli väike minibeebi (2244g ja 45,5cm) kätel ??

  • Avatar
    Vasta Pille 9. november 2016 at 14:26

    Kuna minu sünnitus läks nagu möödaminnes siis 2 ndl pärast olin jälle valmis ? Mina lasin panna Nexplanon implantaadi kätte 3 aastaks, kuna enne 3 aastat teist last ei plaani. Organism harjus küll 4 kuud sellega aga praegu isegi ei mäleta mis need päevad on ?

  • Avatar
    Vasta Essu 9. november 2016 at 14:22

    12 päeva peale sünnitust andsime mehega alla ja ei suutnud enam teineteisele vastu panna 😛 Mul oli kiire ja kerge, ilma rebenditeta sünnitus. Kahjuks oleme sunnitud hetkel kondoomi kasutama seni kuni ma veel imetan. Peale seda hakkan jälle oma tavapäraseid pille võtma. Seda aparaati, millest sa rääkisid ei julgeks ma kindlasti katsetada. Mul on kaks last tulnud esimesest laksust ja üks neist sai eostatud ohutul ajal peale päevi, seega ei riskiks 😀

    • Avatar
      Vasta Elis 9. november 2016 at 14:46

      Ka imetamise ajal saab pille võtta 🙂 desiretti võtsin mina ja ühed on veel 🙂 võin eksida, aga äkki oli cerazette 🙂

    • Avatar
      Vasta Elis 9. november 2016 at 14:52

      Ka imetamise ajal saab pille võtta 🙂 mina võtsin desirett pille, aga ühed on veel olemas. Äkki eksin, aga võisid cerazette pillid olla 🙂

    • Avatar
      Vasta Anna 9. november 2016 at 15:21

      Kuidas sa tead, et sul peale päevi just ohutu aeg on? Minul näiteks hakkab see ohtlik aeg samal päeval mil päevad lõpevad 🙂 ja seda näitab mulle nüüd teist kuud kasutuses olev Daysy samuti.

  • Avatar
    Vasta kätlin 9. november 2016 at 14:17

    Esimese lapsega ootasime kolm kuud, kui proovisime. Mees oli õnneks mõistlik ka ning ütles, et tema kuskilt luges, et enne kolme kuud pole mõtet naise poole vaadatagi. Minu puhul see ka nii oli. Sest alles siis hakkasin ma mingit tõmmet seksuaalsuse poole tundma. Õmblusi oli mul küll ja rohkemgi veel nii, et varasem katsetamine poleks vilja kandnud.
    Nüüd on sünnitusest möödas kuu, kuid hetkel veel BIG NOOO. Õmblusi mul oli, kuid vähem võrreldes esimese korraga. Enesetunne (alt korruselt) hea, aga hetkel veel ma ei kujutaks ennast sellist tegevust tegevat ette. Pole huvi, pole veel vaimselt valmis. Mõte tundub väga võõras. Raseduse aeg tegelesime seksiga väga vähe ning nüüd sellele mõeldes tundub see veelgi võõram.
    Enne lapsi kasutasin pille, aga need ei sobi mulle. Iseloom muutus. Olin kuidagi tõre ja tige ning külm. Ma ei saanud sellest aru enne, kui rasedaks jäin. Siiani mõtlen, kuidas mees küll mind kannatas. Mina poleks suutnud. Peale lapse sündi kasutasime kondoomi ja seda kuni praeguse lapseni. Arst küll soovitas spiraali, aga sel hetkel poleks peale makstes ka kedagi enda emakakaela kallale lasknud. Mis sest, et ei pidavat valus olema paigaldus, kuid esimene sünnitus liigagi hästi meeles, et ennast vabatahtlikult veel kord näppida laseks sealt poolt.
    Nüüd ei teagi, mis see parim variant oleks. Mees on kuus umbes 2×3 päeva kodus ning mõnikord juhtuvad ka “päevad” sellesse perioodi. Oma tervist hindan ma aga küll, et ei näe mõtet, kus ma peaksin 21 päeva pille sööma selleks, et kaks korda k…i teha. Minu tervis kannatab selle all.
    Viljakusmonidoridest pole ma ausalt miskit kuulnud. Tundub hea lahendus olevat, kui ta tõesti toimib. Mina prooviksin küll!

  • Avatar
    Vasta Riina 9. november 2016 at 14:12

    a) Mul on üks laps, sünnitasin ise, õmmeldi suht palju. Asjaks läks vist umbes 2 kuud hiljem, kuid ise seda nautima hakkasin kuskil 6 kuud hiljem. Keha taastub rasedusest ja sünnitusest ikka päris kaua. See, et sa praegu tunned, et su keha on vaid lapse jaoks, on täiesti normaalne. Muidu olid rinnad minu jaoks oluline osa seksist, aga pärast lapse saamist oli see ikka tükk aega keelatud tsoon. Täiesti vabana tundsin end alles pärast imetamise lõpetamist. Et jah, täitsa okeid tunded sul :), Lende alles ühekuune ka ju. PS. VÄGA ilusa nime panite lapsele, mulle tohutult meeldib.

    b) Imetamise ajal pakkus arst mulle minipille, aga mulle tundus, et need mulle ei sobinud ning kasutasime hoopis kondoomi, mis ei ole kaugelti mu lemmikvahend :D. Pärast imetamist jäin tavaliste pillide juurde, kuigi oleks võinud ka spiraali panna, aga mulle ei meeldinud mõte sellest, et mingi võõrkeha mu sisse topitakse. Plaastrid on minu jaoks nii koledad asjad, lähevad ruttu mustaks.

    c) Kui sooviksin rasedaks jääda, siis oleks nõus küll seda vidinat proovima, sest kaotada pole ju midagi. Raseduse vältimiseks aga pigem mitte.

    Mul jäi kummitama see mõte, et kuidas see vidin saab aidata planeerida poissi või tüdrukut? Lapse soo määrab ju puhtalt ainult mehe seemnerakk.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. november 2016 at 15:00

      Viimase küsimuse vastuseks – ma arvan, et see niisma “lõbustuseks” seal 😀

      • Avatar
        Vasta Katrin 9. november 2016 at 15:36

        võib olla lõbustuseks küll, aga vb ka selle mõttega, et nö tüdruku-spermid on küll aeglased, aga see-eest vastupidavamad/elujõulisemad, poisid-spermid aga kiiremad, kuid ei ole nii elujõulised. Ehk siis lihtsalt öeldes – kui seksida ov ajal, siis on suurem tõenäosus saada poiss (poisi-spermid kiiremad, jõuavad enne munarakuni kui tüdruk-spermid). Kui enne ov-d, siis suurem tõenäosus saada tüdruk (poisi-spermid surevad enne ära, tüdruk-spermid on aga vastupidavamad ja võivad vabalt elujõulisena oodata kuni munarakk ovuleerub). Viljastamisel kehtib ju loogika, kes ees, see mees 😀

        • Avatar
          Vasta Riina 9. november 2016 at 16:07

          Ahhaa! Väga huvitav teadmine, aitäh! 🙂

  • Avatar
    Vasta Minny 9. november 2016 at 14:08

    Ma pole veel rase olnud, seega esimesele küsimusele ei oska vastata. Arvan, et tuleb kuulata sisemist häält 😉 kasutasin 9a Jeanine tablette. Peavalud muutusid järjest sagedasemaks ning iiveldused samuti. Läksin väiksema hormoonikoguse peale – Nuvaring. Sobis, kuniks üks päev rõngas lihtsalt sees katki läks. Seejärel lasin Fleree spiraali panna (väike spiraal sünnitamata naistele). Aastaga võtsin 20kg juurde, nägu ja selg olid aknest kohutavad ning seksiisu 0, päevi mul polnud samuti terve aasta. Lasin välja tõmmata ning olin esimene Eesti naine, kes selle varem eemaldas kui peab (3a muidu kasutusaeg). Mul leiti ka healoomuline maksakasvaja, seega hormoonid said sellega välistatud. Nüüd oleme mehega peaaegu aasta kondoomi kasutanud. Nägu ja selg on palju paremad, kaal langeb tasapisi ja libiido on korras 🙂 peaks hakkama lapse saamisele mõtlema. Daysyst olen kuulnud, kuid proovinud pole. Muide, olen oma pere ainus tütar. Mul on 3 venda. Mu ema mõõtis oma kehatemperatuuri, emakakaelast tulevat lima konsistentsi ning jälgis oma tsüklit hoolega, et tütart saada. Ja õnnestuski 🙂 ma olen elav tõestus, et sugu saab lapsel planeerida (seda regulaarse tsükli korral) 🙂

    • Avatar
      Vasta Helina 9. november 2016 at 19:51

      Seda ma olen kartnud, et kui tahan tulevikus rasedaks jääda ja sooviksime tütart, siis mis tõenäosus oleks, kui mul on 3 venda ja ema poolt ka 1 poolõde. Mehel samuti 1 vend.. Nii et loodan, et siiski on võimalus ka tütre sünniks. Nii et aitäh selle katsetamise jagamise eest, panen kõrva taha kindlasti 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilin 9. november 2016 at 14:08

    Soetasin selle sama viljakusmonitori mõni kuu tagasi. Enne sõin hormoontablette, kuid päevade ajal muutusid peavalud ja kõhuvalud juba nii hulluks, et tahtsin nende söömise lõpetada. Idee poolest on see masin jube lahe aga minu jaoks tuli probleemiks see, et ma pean oma temperatuuri mõõtma hommikul enne voodist väljumist, kuid see kipub KOGUAEG meelest ära minema ja nii jäävadki paljud korrad mõõtmata. :/ Niiet lõppude lõpuks tuleb ikkagi kondoomi kasutada enamus päevadel. 😀 Aga proovin ikka ennast millalgi kätte võtta ja järjepidevamalt seda vahvad leiutist kasutama hakata, on ju teine päris kallis ka. 🙂

  • Avatar
    Vasta Piret 9. november 2016 at 14:05

    Meil läks ikka 2.5 kuud kuni lõpuks jälle kõik klappis – oli laps tädi juures hoida, tuju ja soov jälle olemas 🙂 hetkel kasutame kondoomi kuna asi pole väga regulaarne ja hormoone väga sisse süüa ei taha. Aga samas ka tsüklid vääga ebaregulaarsed (seekord oli 22p, eelmine 45p), siis olen mõelnud pillidele uuesti. Minu jaoks oleks ülitüütu oma pulmas tilkuda 😀 kuna meil esimene laps lasi ennast väga pikalt oodata (peaaegu 2 aastat) ja on teine plaanis vaikselt, siis see daysy oleks jube mõnus variant proovida 🙂

  • Avatar
    Vasta Sigrid 9. november 2016 at 14:03

    Mina kasutasin pille 4 aastat ja no suure tõenäosusega sain pillidest endale tsüsti (winnn!) nii, et oli vaja opile minna lausa (järjekordne winnn!!!). Enam seda jura näost sisse ajada ei taha ja üldse neid igast rasestumisvastaseid vahendeid ei soovi kasutada.
    Viljakusmonitorist kuulsin ca 2 kuud tagasi ja mind ajas see elevile küll 😀 On plaanis osta, aga selle väljamineku tegemiseks läheb veidi aega vist, pole jah kõige odavam lõbu.. Aga igaljuhul see, kui uuesti pillid või muu säärane rämps 🙂

  • Avatar
    Vasta A 9. november 2016 at 13:57

    Reaalselt mul tuli seksi isu peale nädal peale sünnitust. Nagu oleks koheselt mehega mürama hakkanud, kui saaks. Aga ootasin kangekaelselt 5 nädalat ära ja alles siis alustasime. Kaitsevahendiks valisin vaskspiraali, kuna hormoone pole kunagi tarvitanud ja ei osanud Mirena hormoonspiraaliga midagi teha. Aga vaskspiraal täitis ka oma ülesande täitsa edukalt tervelt 3,5 aastat.
    See viljakusmonitorn tekitab küll kahtlusi, ma vist ei hakkaks sellise asjaga eksperimenteerima. Võtan pigem jälle spiraali kasutusele 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 9. november 2016 at 13:51

    Tere,

    Olen kasutanud juba varsti aasta taolist mittehormonaalset süsteemi raseduse vältimiseks ja ei läheks enam eales tagasi hormonaalsete vahenditele. Kssutan Rootsi arstide poolt väljatöötatud äppi Natural Cycles, maksan aastas kuskil 70 euri ja Natural Cycles’i tiim jälgib minu hommikusi temperatuure, mida ma suu kaudu mõõdan ja vastavalt algorütmile tehakse kindlaks kas on tegu rohelise või punase päevaga, mis toimib sarnaselt nagu Sa kirjeldasid. Lisaks saadavad nad ka mulle väikesi kirjakesi, nt et mentruatsioon on tulekul, võid oodata PMS-i jne 🙂 Enne hormonaalsetest vahenditest loobumist olin hirmul, kas ikka antud meetod on turvaline, kuid nüüd olen kindel, et see oli parim otsus! Lisaks olen õppinud ka oma keha tundma, mis hormonaalsete vahendeid kasutades on täiesti välistatud!

    KÜll aga usun ma, et sellistele alternatiivsetele vahenditele üle minnes oleks kasulik end kurssi viia, kuidas üldse teatud protsessid naise kehas toimuvad! Soovitan siiralt lugeda raamatut: http://www.tcoyf.com/taking-charge-of-your-fertility/
    (Raamat on inglise keeles, aga ehk on ka eesti keelne variant olemas)

    Kui sa ühendad oma teadmised, mis sa raamatust saad + selle vidina, mida kasutad ning kui oled hoolikas, on selline mittehormonaalne vahend täiesti turvaline!

    Alguses võtab lihtsalt aega isegi rohkem vb kui paar kuud, et see süsteem sind tundma õpiks! tuleb olla kannatlik!

    Siin ka link sellele äppile, mida ma kasutan:https://www.naturalcycles.com/en/

    Edu!

  • Avatar
    Vasta Grete 9. november 2016 at 13:43

    Agaaaa, selles suhtes vb ma loll… aga kui see näitabki rohelist, ehk siis luba vabalt bangida, siis bangid. Aga kui punast näitab, siis pm ju ei tohiks (vahendita). Aga rasestumisvastased vahendid ongi ju selleks, et seda saaks igal ajal teha, mitte jälgides kuskilt mingit tulukest. Ja kui punase tulega bangida tahad, siis peab ju kondoomi kasutama, mis on samuti põhjus, miks kasutatakse muid vahendeid, et ei PEAKS kondoomi kasutama. Minu jaoks pointless ikkagi 😀 Viljastuda soovijatele kindlasti hea abimees!

    • Avatar
      Vasta Anette 9. november 2016 at 13:58

      Kui mõelda kõigile neile kõrvalmõjudele ja riskidele, mis hormonaalsete vahenditega kaasneb, siis pole see üldse pointless. Mina ise ei soovi hormonaalseid vahendeid kasutada aga nüüd, pärast kahte last tahaksin puhata ja turvaliselt seksida kuid mitte oma tervisega riskides. Seega kasutan rasestumisvastase vahendina oma keha märkide jälgimist- lisaks baastemperatuuri mõõtmisele annavad viljakast ja mitteviljakast perioodist märku voolus ja emakakaela asend näiteks. Minu arvates on sellisel moel oma keha tundma õppimine ja tundmine väga õpetlik ja kasulik. 🙂

      • Avatar
        Vasta H 9. november 2016 at 16:42

        Ma usun, et nii mõnigi ei kasutaks hormonaalseid rasestumisvastaseid vahendeid, kui oleks kursis nende tegelike mõjudega keha erinevatele organitele (mitte ainult kõrvalmõjudega, kuna neid ei pruugi ju esinega vaid reaalsete mõjudega!)

        Sünteetilised hormoonid:
        mõjuvad limaskestadele (õhenemine ja kuivenemine – silmad, kopsud-astma!),
        mõjuvad sooletraktile (loovad soodsa pinnase pärmseene ülekasvuks, seenhaiguste tekkeks),
        vähendavad keha vitamiini- ja mineraalide varusid
        tõstavad infarkti, insuldi – ja tromboosi ohtu
        mõjuvad aju tervisele (progesteroon ja müelliini tootmine)
        tekitavad luutiheduse vähenemist
        tekitavad kõrgenenud vähi riski

        Pillide karpidel peaks olema peal samasugused pildid nagu tubakapakkidel!

        Pillid ei reguleeri naise tsüklit nagu on käibel üldlevinud sõnakõlks, nad kustutavad teie tõelise menstruatsiooni, mis on ju naiseks olemise alus!? Pillidega lülitatakse munasarjad pikaajaliselt välja hoolimata sellest, et naine on viljastumisvõimeline ainult paar päeva igas kuus. Hormonaalsetes rasestumisvastastes vahendites kasutatakse suurimat hulka sünteetilisi hormoone, mis on vajalikud, selleks, et ovulatsiooni ei toimuks.

        Soovitan väga kuulata terviseterapeut Liis Orava (toitumisnõustaja, loodusravi, biomeditsiini, ortomolekulaarse ja integratiivse meditsiini spetsialist) seminari, mis selgitab kõike ülalmainitut täpsemalt: https://www.youtube.com/watch?v=9FuPMvVO1d8

        • Avatar
          Vasta Mari 9. november 2016 at 17:38

          Soovitan kasutada adekvaatseid allikaid selliste väidete tõestuseks. Rasestumisvastaste pillide süüdistamine astmas, vitamiinide varude vähenemises, luuhõrenemises ja aju tervise mõjutamises (?!) on täiesti naeruväärne. Iga naistearst võib sulle seda kinnitada.

          • Avatar
            NN 9. november 2016 at 23:11

            See ei loe, mis arst kirjutab. Arst on ravimifirma poolt ära ostetud. Loeb, mis integreeritud pendlimeedik räägib läbi kristallide ja loodus-auraortograafia.

        • Avatar
          Vasta Marnikas 13. november 2016 at 13:43

          Ma ei taha küll siin mingit vihadialoogi alustada, aga minu arust on natukene diskrimineeriv öelda, et tõeline menstruatsioon on naiseks olemise alus. Paljude naiste jaoks on menstruatsioon väga-väga valulik, lisaks igasugu muud probleemid nagu akne jne, mistõttu nad ei ole huvitatud sellest tõelise menstruatsiooni kogemisest regulaarselt.

          Lisaks sisaldub selles väites, et tõeline menstruatsioon on naiseks olemise alus ka väide, et naised, kelle mingil põhjusel ei ole menstruatsioon (nt on läbinud menopausi) nad nagu ei saa enam kogeda tõelist naiseks olemist. Naiseks saab olla mitut moodi, kuni selleni välja, et bioloogiline sugu ja nö tunnetuslik sugu võivad olla erinevad asjad.

  • Avatar
    Vasta Egle 9. november 2016 at 13:43

    Ikka paar kuud sai pausi peetud 😀 Ise kasutan nahaalust implataati ja olen sellegagi väga rahul 3k päevi pole siis 2nädalat määrib jälle 3k pole.Super luks 😀 Seda vidinat ei soetaks kuna mul kaks last on ja see pood on sellejaoks kinni 😉

  • Avatar
    Vasta K 9. november 2016 at 13:37

    Peale sünnitust nädala pärast proovisime 😉 Mul endal oli soov suurem kui mehel 😀
    Ei kasuta midagi rasestumise vastu. Kuna enne esimese lapse saamist olid arstid üsna kindlad et ma ei saagi lapsi kuni juhtus ime ja jäin rasedaks 😉 Sünnitasingi ilusa ja terve tütre nüüd aga sooviks juba oma 8 kuusele lapsele seltsiks venda või õde 😉 Loodan õnnele !
    Ja sellest imevidinast pole ma ennem kuulnud aga tundub päris huvitav et peaks soetama juhul kui sina oled ära proovinud ja heaks kiitnud 😀

  • Avatar
    Vasta Maria 9. november 2016 at 13:36

    Selle värgiga hakkasin tegelema paar nädalat peale sünnitust…. Ja rasestumisvastane vahend on spiraal.
    Sellise aparaadiga jamada ei viitsiks. Pärst keerleks terve elu mingite mõõtmiste ümber, kuidas mitte rasestuda… Tüütu oleks.

  • Avatar
    Vasta mari 9. november 2016 at 13:35

    Seda kasutades peaks teadma, et basaaltemperatuuri mõjutavad lisaks ovulatsioonile paljud asjad.
    Oled tsipp haige, tsipp pohmas, vähe maganud, palju maganud, mõõdad teisel ajal – see kõik võib natuke tulemust muuta ja kuna masin selle põhjal sulle rohelise/punase tule annab, siis peaks seda teadma.

    Enne, kui viljakusmonitori näite usaldama hakata, peaks paar kuud nii temperatuuri, kui oma elustiili üles märkima, et näeksid, mis ja kuidas mõjutab. Kui puhtalt lehelt ja oma keha tundmata sellega paugutama hakkad, siis võib juhtuda see, mida tegelt ära tahad hoida.

    Samuti sobib pigem inimestele, kelle igapäevane rutiin on küllalt paigas. Ise olen suhtes, aga koos ei ela, väljas käimist ja vähe magamist on palju, seega tean, et seda masssinat sada prossa usaldada ei saaks. Lihtsalt märkuseks teistele, kes selle kasutamist kaaluvad.

    • Avatar
      Vasta H 9. november 2016 at 16:26

      Mul on ka suhteliselt kaootiline elu hetkel aga kasutan ikkagi Daysy-t ja olen rahul. Kui öösel piisavalt magada ei saa siis läheb temperatuur üles küll (süda ju puberdab rohkem jne) aga see ei tähenda, et monitor valetama hakkaks. Kui pikka aega järjest stress, unetus või vms on siis tal tuleb lihtsalt ette rohkem kollaseid tulukesi. Mõõtmine tulebki tegelikult vahele jätta siis, kui sa ei ole maganud vähemalt 3-4 tundi järjest või kui oled joonud eelmisel õhtul rohkelt alkoholi (seda tuleb mul õnneks harva ette). Aga sellise tavalise väljaskäimise ja väikeste unehäiretega saab aparaat üllatavalt hästi hakkama. Seda kasutavad edukalt ka naised, kellel on näiteks vahetustega töö. Ei ole tähtis millistel tundidel päevas sa magad, peaasi et järjestikku ikka võimalikult palju tunde. Basaaltemperatuur on temperatuur, mille keha saavutab peale pikemat puhkust, olenemata mis kellaaegadel ööpäevas puhkad.

  • Avatar
    Vasta Käta 9. november 2016 at 13:35

    2 nädalat
    Hormoonspiraal
    Sinu käest kuulsin

  • Avatar
    Vasta Kris 9. november 2016 at 13:34

    Kuu aega ootasin, seegi oli raske, kuna tahtmist jagus. Aga ootasin siiski ära, mil vereeritus lõpeb, mis siis kestiski ligi kuu. Polnud ei vaimset ega füüsilist blokki. Vahekord ei olnud valus ega põhjustanud mingeid vaevusi. Ilmselt mängib siinkohal rolli, et ma ei sünnitanud ise vaid tehti keiser, erakorraline. Sestap ka taastumine kiire ja kerge. Kuidas kellegil muidugi. Kui sünnitusest oli möödas poolteist kuud, lasin välja kirjutada pillid, mida imetamise ajal kasutada võib. Nüüdseks katsetanud neid paar nädalat, pole muresid, aga eks näis kas edaspidigi nii. Enne lapse planeerimist kasutasin pille 8 aastat. Rase olin 5 nädalat hiljem. Pillidest kõrvaltoimeid ei esinenud.
    Viljakusmonitori ei prooviks. Tegu siiski tehnikaga ja nagu tehnika puhul ikka, nad võivad nii alt vedada kui rikki minna. Noh jah..võivad ka muud vahendid alt vedada, aga no ei tea, seda ei julgeks proovida siiski.

  • Avatar
    Vasta K. 9. november 2016 at 13:32

    a) Minul lapsi pole ja neid saada ei soovi.
    b) Olen nüüdseks juba 8 aastat kasutanud Evra plaastreid (naistearst mainis, et on olemas ka sellised plaastrid nagu Eileen, mis peaks olema läbipaistvad, mitte beežid, aga neid isiklikult proovinud pole) ja isiklikult kaebused nende kohta puuduvad. Muidugi kõik hormonaalsed vahendid igaühele ei sobi, aga ma ei kujutaks isegi ette, et peaksin 1x nädalas plaastri vahetamise asemel IGA PÄEV meeles pidama tabletti võtta. There’s just no way 😀 ma oleks ilmselt esimese paari kuuga rasedaks jäänud. Ja püsisuhtes kondoomi kasutamiseks on mul oma elukaaslasest liiga kahju. Minul pole mingit tujude kõikumist olnud ja näonahk on ka alati puhas olnud, nii et sellepärast ei ole kunagi mõelnud mõne muu meetodi proovimisele. Spiraali ei tahaks ma nt seepärast, et mulle ei meeldi mõte mingist esemest mu keha sees, mis võib mu teadmata paigast nihkuda ja jälle on võimalus rasedaks jääda. Mu isiklik unistus oleks, et lõpuks tuleks turule see rasestumisvastane vahend meestele, mida praegu laboris testitakse ja siis me saaksime elukaaslasega mõlemad oma vahendeid kasutada, nii et koos oleks meie meetodid üle 190% efektiivsed!!! 😀
    c) Minu jaoks see viljakusmonitor kõlab küll pisut kahtlaselt. Võib-olla on lihtsalt usaldamatuse tunne uue asja suhtes, aga minu peas kuulub see sinna “väljatõmbamismeetodi” laadsete asjade kategooriasse. Lihtsalt ei usu, et mu keha on 100% ajast piisavalt stabiilne ja regulaarne, et vaid temperatuuri mõõtes nii suure asjaga nagu rasedus julgeksin riskida. Ilmselt tuleb lihtsalt rohkem uurimistööd teha ja natuke statistikat vaadata- kas ta on tõepoolest nii efektiivne, kui lubab.

    • Avatar
      Vasta T. 9. november 2016 at 14:27

      Rääkides pillidest. Ma arvasin samuti, et there’s no way, et ma suudan meeles pidada neid IGA PÄEV enamvähem samal ajal võtta, kuid peale seda, kui mu naistearst need mulle välja kirjutas, on need saanud osaks mu igapäevasest elust. Alustan iga päev hommikut pilli võtmisega ning siiani on ühe korra meelest läinud hommikul võtta seda, aga otsestelt vahele pole jäänud. Ma suudan alati kõik tabletid ära unustada, seega mind väga üllatab, et see mul meeles püsib. 🙂 Tuleb lihtsalt proovida, äkki üllatad ennast. Samas on hea lugeda, et sinule sobib plaastri variant, mulle on see tundunud alati veidi kahtlane. 😉

    • Avatar
      Vasta H 9. november 2016 at 16:29

      Sa mõtled see vahend: http://m.postimees.ee/section/2032/3895383
      Meestel esinesid samad kõrvalmõjud mille alla miljonid naised on aastaid kannatanud aga uuring jäeti pooleli kuna mehed ei kannatanud kõrvalmõjusid välja 😀

  • Avatar
    Vasta Maarja 9. november 2016 at 13:31

    Issand kui lahe asi,anna siis paari kuu pärast teada kas ka toimib.ja kui lollikindel see aparaat ikkagi on?Varsti terve trobikond lendesi sul

  • Avatar
    Vasta M 9. november 2016 at 13:26

    Meie viimane seks enne sünnitust oli kaks päeva, ja peale sünnitust kaks nädalat 😀

    Kasutan vaskspiraali, sest see ei sisalda hormoone. Räägitakse küll, et suure tõenäosusega lähevad päevad valulikumaks ja vererohkemaks, aga minul õnneks mingit muutust pole olnud 🙂
    Ja aasta peale sünnitust saab seda tasuta panna, ja kestab kuni viis aastat, niiet täiesti tasuta värk 🙂

    Viljakusmonitorist pole kuulnud. oleks võinud sellest enne teada, sest beebit proovisime saada üle kahe aasta enne kui õnnestus.
    Nüüdki mees vahest juba naljatab, et kui uue lapse mõtted pähe tulevad, et siis peab vähemalt kahe aastase tegemisajaga ka arvestama.
    Aga loodame, et järgmine õnnestub ikka kiiremini 🙂

  • Avatar
    Vasta Krista 9. november 2016 at 13:21

    Poolteist kuud pärast sünnitust sai hakatud uuesti selle värgiga tegelema. Kasutan Nuvaringi, kuna sobib kõige paremini, Viljakusmonitorist pole kuulnud, kui ilmselt pelgaksin, pärast ikka juhtub sellel perioodil kui õpib alles keha tundma ja tõesti uut last ei soovi.

  • Avatar
    Vasta A 9. november 2016 at 13:15

    Mu mehe õele peaks sellist aparaati soovitama:) Meil juba varsti perejärglane tulemas, aga temal õudne mure, et mitte kuidagi kohe ei õnnestu.

  • Avatar
    Vasta Mi 9. november 2016 at 13:13

    A) pole sünnitanud ega pole ka rase
    B) olen kasutanud 2sorti pille ja plaastreid. Hetkel peaksime (jah, peaksime, aga mees ei tee seda) kasutama kondoomi kuna pillid muutsid mu saikoks ja ma ei tundnud end vahel isegi ära. Tujud olid seinast seina. Ainuke pluss oli see et näonahk oli megakorras. Peale esimeste pillide lõpetamist läks nahk megajubedaks ja lasin arstil plaastrid kirjutada. Nahk sai korda aga tujud olid tagasi. Siis sain jällegi minipillid.. ja paar kuud tagasi lõpetasin kuna ei suutnud enam, aga näonahk jäi isegi korda 🙂 mees lihtsalt keeldub kondoomi kasutamast ja ta ei saa aru MIKS ma ei võiks pille võtta. Kõik need kõrvalmõjud ja tagajärjed on tema jaoks müüt ja ülepingutatud shit. Seega andsingi talle võimaluse siis ilma teha ja riskida (jälgin siiski kalendrit).
    C) olen kuulnud ja täiega tahaks proovida. Ei viitsi iga kuu stressata ja teste teha kui päevad hilinevad. Kahjuks hind on krõbe.

    • Avatar
      Vasta Sille 9. november 2016 at 13:42

      Oh, really?! Mehed…
      Et depressioon, tujumuutused, libiidolangus, suurenenud tromboosi ja rinnavähi risk naistele suunatud rasestumisvastaste vahendite puhul on juba aastakümneid ok ja osa naiseks olemise paratamatusest ja näiliselt võrdõiguslikkuse hind, kui tarvitada hormonaalseid vahendeid enamuse oma viljakast täiskasvanuelust, aga meeste puhul on analoogsete asjade puhul tegu talumatute kõrvalmõjudega… “The most common adverse events were acne, injection site pain, increased libido, and mood disorders. – See more at: http://press.endocrine.org/doi/abs/10.1210/jc.2016-2141…
      Mis maailmas me elame? Man-made… obviously, still.
      Tuletame siia kõrvale meelde värsket uudist kasutuselolevatest hormonaalsetest rasestumisvastastest vahenditest (loe: pillidest, plaastritest, spiraalidest jne) ja uskumatult kõrgest depressiooniriski suurenemisest.
      https://www.theguardian.com/…/pill-linked-depression-doctor…

      • Avatar
        Vasta Y 26. jaanuar 2017 at 00:53

        Arvamus sama mis sul Sille! Kui mu mehel minust kahju poleks ja ta ütleks et ta ei taha kondoomi kasutada et nii pole hea siis…….ma ei taha välja öeldagi mis temaga juhtuks. Nahhui ma pean sünnitama, jubedaid spiraale laskma toppida, igasugu pillid ja asjad ja üldse kogu oma elu ebameeldivusi taluma ja siis seda veel ei väärtustata ka. Õnneks mu mees pakkus välja et ostab kohe selle vidina ära ja nõustub kõigega mida ma soovin peas et ma sünnitama enam ei pea. See kuidas ma kaks beebit järjest sünnitasin pidavat siiamaani suurt šhokki tekitama ja austus minu vastu on SUUUR 😀 praegu tahaks mõne jobu mehe lãbi sõimata kes pohhuilt igaûhte läbi tõmbab ja kellel lastest kama kaks!!!!!! Pakkusin oma mehele naljaga ka et lasku ennast ära lõigata sellepeale ütles et tema ennast puutuda ei lase. Ma ei saanud kurjaks isegi, ise ka ei taha et keegi mind surgiks enam ja kui minuga midagi juhtuma peaks siis tahaks et kui mees ikka saab siis saaks ta vabalt uut elu alustada ilma takistusteta.

  • Avatar
    Vasta Ann 9. november 2016 at 13:10

    Ma kasutasin sama meetodit rasedaks jäämise eesmärgil ja toimis väga hästi. Neli aastat tagasi veel sellist vidinat ei olnud. Tellisin endale netist õige basaaltemperatuuri termomeetri, mis mõõdab sajandiktäpsusega ja sisestasin tulemused äppi. Fertility Friend vist oli selle nimi, kui ma õigesti mäletan. Võtsin endale sellest täisversiooni, mis maksis umbes 25 euri aasta, aga põhimõtteliselt oleks võinud ka tasuta versiooniga hakkama saada. Sinna äppi saab igasugu muid sümptomeid ka kirja panna ja see võtab neid arvesse. Näiteks kas rinnad on tundlikud või selg valutab või kõht tuikab jne. Emakakaela võib ka jälgida ise, et kas see on madalal või kõrgel, avatud või suletud. Esialgu oli veidi ebamugav katsuda ja ei osanud hinnata, et kus ta siis parajasti on, aga varsti sai asi selgeks.
    Ainult paar kuud kuluski, et rasedaks jääda. Ütles päris täpselt ära, millal oli ovulatsioon ja hiljem näitas, kui suur on tõenäosus, et oled rase.
    Aga minu meelest toimib see temperatuuri muutuse jälgimine ainult siis, kui ärkad igal hommikul samal ajal ja kraadid kohe enne voodist tõusmist. Mina panin endale äratuse poole kuueks ja isegi nädalavahetusel mõõtsin samal ajal.

  • Avatar
    Vasta M 9. november 2016 at 13:09

    Pole veel ära sünnitanud ?
    Loodetavasti ei pea ootama sellega kauem kui kuuaega.
    Kuigi praegu mõeldes ma natuke kardan uuesti seksida äkki.
    Nagu süütus läheb .
    Kardan, et äkki see ei meeldi mulle enam või on valus vms . 😀

    Rasestumisvastastest vahenditest proovin seekord äkki plaastrit või seda nuvaringi, pole veel suutnud otsustada aga kindel on see, et pille ma enam ei võta.

    Ja seda viljakusmonitori või mis iganes see ka pole, vot seda ma ei julge küll proovida.
    Näitab mulle, et näed täna sa pole viljakas ja võib seksida aga need spermatosoidid võivad ju seal tupes veel mitu päeva elada 🙂

    • Avatar
      Vasta H 9. november 2016 at 13:54

      Seemnerakud võivad naise kehas elada kuni 5 päeva, see on anatoomia 🙂 Viljakusmonitor arvutab temperatuuride kõikumise järgi välja, millal on sinu ovulatsioon (domineerima hakkab progesteroon ja sellega koos tõuseb kehatemp.) Seade lisab sinna ovulatsiooni ette siis vähemalt 7 punase tulega päeva. See ongi kõige viljakam periood.

  • Avatar
    Vasta Laura 9. november 2016 at 13:08

    Meie ei kasuta hetkel midagi peale kondoomide , esimene laps olemas 1.6 a ja hetkel veel teist ei planeeri , kuid samas mõtleme mehega , et mõne aastakese pärast võiks uue ka hakkama panna . Prooviks küll hea meelega, praegu oleks hea, et ennetada rasestumist ja hiljem kasutada rasestumise abimehena 😉 kui loosiks läheb siis loodan väga , et mulle see vidin tuleb 😀
    Seksi kohapealt , oli mul juba nädal peale sünnitust tunne , millal see kuu aega läbi saab . Isu oli nii suur et oleks või mööda seina üles jooksud:D

  • Avatar
    Vasta Geity 9. november 2016 at 13:03

    Mul on 1 laps ja ta saab homme 9 kuuseks juba.
    Sellest värgist ma ei suutnud mõeldagi tükk aega.Tundus kuidagi vastik mulle.Aga 4 mai läksin ja lasin endale paigaldada vaskspiraali ja paar päeva peale seda tuli isegi tahtmine tegeleda selle värgiga ?
    Sünnitusest oli siis möödas 3 kuud umbes.
    Viljakusmonitoridest polnud ennem sinu postitust kuulnud midagi.Päris huvitav asi tundub olevat.
    Ise hetkel küll proovida ei tahaks,kuna mul spiraaliga kõik tibents tobents.
    Aga võibolla kunagi?

  • Avatar
    Vasta Merlin 9. november 2016 at 13:01

    Mina olin kuu ajaga piisavalt taastunud, et alustada ? Hetkel kasutan pille..juba 8kuud. ei ole täheldanud mingeid muutusi ega vaevusi.

  • Avatar
    Vasta Kärol 9. november 2016 at 13:01

    Rääkides seksist, siis esimene laps sündis keisriga ja mihit blokki polnud ja tegemiseks läks 6nädalat hiljem. Teise lapse sünnitasin ise ja tekkis suur blokk peale ja esimest korda sai tehtud 7 nädalat hiljem peale lapse sündi. Hetkel juba lapse sünnist üle 2 kuu möödas, aga siiani tunnen ennast ebakindlalt.

  • Avatar
    Vasta Jana 9. november 2016 at 13:00

    Mul oli 3 nädalat sünnitusest möödas kui ise mehele lähenesin ja teda tahtsin.Polnud küll imelik ega ka valus. 🙂 Mulle on alati oluline olla ennekōike naine ja siis ema 🙂
    Lasin vaskspiraali paigaldada kuna olen hormoonide vastu ning lähiajal ega ka tulevikus teist ei taha 🙂

  • Avatar
    Vasta liis 9. november 2016 at 12:56

    Kasutasin desirett mini pille, tulemus oli selline, et sain kõrge pulsi ja vererõhu lisaks kõigele läks üks rind paiste ja kõvad tükid olid sees, tekkis veel ärevushäire ja kerge depressioon. Mitte eales ka ei võta enam suu sisse ühtegi pilli. 🙁 Elu suurim viga

  • Avatar
    Vasta T. 9. november 2016 at 12:55

    Tundub väga ebausaldusväärne asi 😀 nagu otsustada täiskuu järgi, kas võib ohutult bängida või mitte

  • Avatar
    Vasta K.K 9. november 2016 at 12:54

    Mina kuulen ka esimest korda sellest aga minul on rasestumisvastane implantaat käsivarres ja olen esialgu väga rahul 2a on toime 8 kuud on olnud.Ei hakanud mina ootama ja panin kui väike neiu oli 2 kuune.Kuna poisi ja tüdruku vanuse vahe on 1a ja 4 kuud ei julgenud enam riskida.?

  • Avatar
    Vasta K. 9. november 2016 at 12:50

    Olen kasutanud ca 5 aastat pille, probleeme ei olnud. Vahelduse mõttes lülitasin mingi aeg ümber tuperõngale – megamugav asi. Arvatavasti pärast last lähen tagasi rõnga peale.

    Tundub tore asjandus aga liiga tülikas ja natuke ebakindel kah, oops rasedus tooks ikka ilgelt jama kaasa. Üldse ei tahaks kohe uuesti rasedaks jääda aga abort ka veidi nadi, kondoome ei viitsi kasutada nagunii.

    Plaastreid ei kasuta, sest need on koledad ja kuidagi nilbe on näha kellelgi seda määrdunud või räpast lärakat kusagil kehal. Iga päev duši all käies ta aga paratamatult selliseks kipub minema.

  • Avatar
    Vasta Liina 9. november 2016 at 12:49

    a) Kaks kuud,kuni olin kindel,et nüüd võib. Muidugi esimest korda oli kuidagi imelik ja olime väga ettevaatlikud,kuna ma täitsa pabistasin 😀
    b) Me ei kasuta mingeid vahendeid ausalt öelda
    c)Ei ole kuulnud,kuid täiega tahaks proovida,kuna mingeid tablette ei taha võtta ja kondoomi kohta mees ütleb,et tal on ebavugav sellega :/

  • Avatar
    Vasta Kerli 9. november 2016 at 12:48

    a) Tundsin põhimõtteliselt sama peale lapse sündi, et olen loodud vaid imetamiseks. Kuidagi jälk tundus mõte mehest tissi otsas, kes sind, kui naist üritab seksiks üles kütta.
    b) Tabletid jms pole kindlasti minu jaoks. Nagunii ei ole meeles neid sisse võtta ning ega väga ei kutsu ka mingeid hormoone sööma. Ütleme nii, et kasutame kas kummi või loodame lihtsalt õnnele ?
    Praegu muidugi olen taas rase ning ei ole veel mõelnud, et mis edasi..
    c) Polnud kuulnudki, et selline asjandus olemas on. Tundub väga huvitav. Kus see vidin küll omal ajal rasedust planeerides oli? Ehk ei oleks siis aastaid läinud..
    Kindlasti oleksin valmis seda proovima. Samas tundub vidin, mis titeisu peale ajab ( rasedusest ilmselt selline hull jutt ?). No ja kui päris aus olla, siis ühekordse väljaminekuna on siiski hind päris krõbe.. Kuigi jah, ega ta kokkuvõttes kallim tule, kui mōned muud vahendid.

  • Avatar
    Vasta Helina 9. november 2016 at 12:46

    Ma olen kasutanud pille ja plaastreid. Pillid tegid paksuks ja plaastrid ajasid naha punniliseks ja sügelema, just selle koha pealt kuhu plaastri paigaldasin. Viimati pool aastat tagasi lasin ka nahaaluse ras.vastase implantaadi eemaldada. Ei jõudnud ära oodata, millal mu keha selle sodiga kohaneb. Sealt maalt alates jälgin ise oma kalendrit äpi kaudu.

    • Avatar
      Vasta K 9. november 2016 at 13:03

      Mis äppi kasutate? ?

  • Avatar
    Vasta Helina 9. november 2016 at 12:45

    Vabandust kirjavigade pärast 😀 Seda tahtsin ka mainida, et üks teine blogija paljasporgand on juba katsetanud seda, veel tal küll pole blogiposti selle mõjudest ilmunud, ent seal all on inimesi, kes teavad sarnase aparaadi kogemustest rääkida. Sealt avastasin ka mina Daysy enda jaoks ja küllap see on tunduvalt sobivam kui mingi keemia, sest tahaks oma hormoone ise kontrollida, mitte olla teadmatuses, kes, mis ja miks ma selline olen.

  • Avatar
    Vasta Anneli A. 9. november 2016 at 12:45

    Mina ei ole rase olnud, aga väga tahaks jääda. Seega oleks see monitor päris põnev proovida. Ja rasestumis vastastest vahenditest oleme elukaaslasega kasutanud kunagi ammu aega tagasi kondoomi.

  • Avatar
    Vasta Helina 9. november 2016 at 12:45

    Hei! Minul on 3 last, neist noorim 4kuune ja võin öelda, et ega seda vanainimeste asja ei tahaks üldse teha. Keha võib selleks valmis olla, aga hing ja süda mitte. Ja pealekauba on esimesed korrad valusad.. Esimene kord oli äkki 1,5-2 kuud peale sünnitust. Seda viljakusmonitori sooviksin samuti väga proovida, sest olen sellest kuulnud väga palju head. Seoses laste saamisega ja kasvatamisega olen saanud palju teadlikumaks looduslähedasest ravimisest, kasvatusest, söömisest ja elamisest üleüldse. Hetkel ei kasutagi midagi, sest pole suutnud otsustada, mida kasutada. Ja minu mäletamist mööda maksis see viljakusmonitor päris palju… Alati on 101 muud asja, mis tunduvad olulisemana. Aga kuna mulle ennustati VEEL ühte beebit, siis pean kiiremas korras midagi kasutama hakkama, sest ma ei ole selleks VEEL valmis! 😀

  • Avatar
    Vasta H. 9. november 2016 at 12:42

    Mul on samad mõtted. Ei tahaks mingeid hormoone endale sisse süüa ning spiraaliga jäin ma korra rasedaks ning üks tuttav ka seega selle kindlusesse ka enam ei usu. See oleks ideaalne variant kui see vaid toimiks. Ma ka lugesin mingit aega tagasi selle kohta aga infot on küllaltki vähe seega matsin selle mõtte maha. Seega on super ,et sa selle ära katsetad! Ma olen imetamise ajal kasutanud pille ning kahe lapse vahel kasutasin vaskspiraali.

  • Avatar
    Vasta Mammu 9. november 2016 at 12:42

    Vau, pole kuulnudki sellisest ajast, ei tea kus ma küll elan 😀 Ja Mallukas, kui loosima hakkad, siis pliiis, sign me up. Kasutaks seda pigem rasedaks jäämiseks. Tahaks esimest last, aga näe, üle 1,5 a ootan juba. OV testid ju nii tüütud ja ei jaga ka neist mõhkugi. Selline vidin oleks nagu rusikas silmaauku, aga päris kallis ka.
    Aga igatahes proovi ära ja hoia kursis 😉

  • Avatar
    Vasta Helina 9. november 2016 at 12:41

    Ma kasutasin Eileeni plaastreid, aga kui tuli aeg, et kordusretsepti küsida, sain teada, et Eileen korjati müügilt ja kirjutati välja pillid Limdynette 20. Pillide kohta ütleks, et never again! Selle 5-6 päevaga, mis ma üldse jõudsinneid kasutada, läksin tohutuks füüreriks kätte.

    Pärast seda otsustasime elukaaslasega Daysy tellida ja hilkemalt järgmise nädala algusest saangi seda kstsetama asuda.

  • Avatar
    Vasta Kerly 9. november 2016 at 12:40

    Olen ka lugenud selle kohta.. hinda ei mäleta aga suht kalli hinnaga oli vist 😀 lapsi pole, oleme üritanud 2 aastat ei midagi.. ov teste proovinud jne. Mõne asjaga tuleb lihtsalt leppida…

  • Avatar
    Vasta Hedi 9. november 2016 at 12:39

    Täiesti ausalt ma parem ootan aastakese kui vastav tehnoloogia on teiste poolt ära proovitud. 😀
    Ma olen ise alati väga hoolikas olnud selles suhtes, et mul ei tuleks mingit oops last, kelleks keegi valmis pole. Seetõttu ei kipu eksperimenteerima ka nii.
    Mina ise olen pillidega väga rahul. Leidsin need õiged pillid ja õige firma ja need on mul just kehas asjad kuidagi paika löönud (mul on hormoonidega probleeme olnud).
    Aga hea meelega kuulaks kellegi teise kogemusel põhinevat arvamust. 😀 Siis tean mida mõelda ja kas ise julgeks mingit tehnikavidinat kasutada.

  • Avatar
    Vasta Hille 9. november 2016 at 12:39

    Issand, esimest korda kuulen sellest :O maitea aga ma küll ei julgeks usaldada seda aparaati 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 9. november 2016 at 12:37

    Kasutan plaastreid. Siiani sobivad üpris hästi 🙂 2,5a kasutanud 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristiina 9. november 2016 at 12:37

    Ma hakkasin pille kasutama-vale otsus. Mul on päevad 2x kuus. 8päeva kestavad, vererohked ja vääga valusad. Kohe nii valusad, et loodad surra. Nüüd ma lõpetasin nende kasutamise ja arvatavasti lasen endale kapsli panna või siis plaastrit kasutada.Kuid hetkeseisuga hoidun seksist ???
    Kuigi see viljakusmonitor tundub nii kift, et võiks ju proovida ?
    Aga ennem muidugi testi ära, sest noh…Uus asi ja ma veel rasedaks ei taha jääda???