AVALDAN ARVAMUST

vajad abi inkassoga?

25. november 2016

Mõni aeg tagasi otsisin Facebookis inimesi, kes oleks inkassoga kimpus. Kirju tuli jube palju ja nende seast valis InkassoAbi välja kaks inimest, kellele nad oma abikäe ulatasid. Mõlemad inimesed olid hädas mitmetuhande euroste inkassoarvetega, kuid tänaseks on need mõlemad NULLIS! Kuidas? Ma siis räägin teile ka!

Esimene abipalve oli siis selline:

Tere! 
Inkassofirma Lindorff AS nõuab minu mehelt 9 aasta taguse võla tasumist 2500 eurot (laenu suurus detsember 2007 olI 1925EEK. Varem ühendust pole võetud, esimene kiri tuli alles aprill 2016. Intressid on kasvanud suureks, telefoni teel tehtu pakkumine, et maksame 500EUR, ühtegi ametlikku paberit ega nõuet ei ole meile saadetud. aprillis saabunud kiri oli ka stiilis “palju õnne, sünnipäevalaps. Olete meile 2490 eurot võlgu. Makske kohe vähemalt 100EUR ja võite võita 50EUR kinkekaardi.” Väldivad meili teel suhtlust, üritavad telefoni teel ühendust võtta. Maksehäireregistrisse on nüüd hiljuti sisse kantud. Oleme teemaga väga kimpus ja abi kuluks ära.

Mida siis InkassoAbi tegi? Järgnev on kokkuvõte nende juristidelt:

Tegu oli 2007 aasta detsembris võetud kiirlaenuga tänapäevases vääringus 95,87 EUR, kuid Lindorff Eesti AS nõudis võlgnikult 2490 EUR ja Maksehäireregistris kajastus võlgnevus suuruses 2544 EUR.

InkassoAbi vaidlustas nõude alljärgnevatel põhjustel:

1. Nõue on aegunud (nõude sissenõutavaks muutumisest on möödunud ligi 10 aastat, kuigi tavapärane aegumistähtaeg on 3 aastat);

2. Kõrvalnõuded (viivised, sissenõudmiskulud) on ebamõistlikult suured ja tõendamata;

3. Kuna senine võlausaldaja ei ole võlgnikku teavitanud võlanõude loovutamisest või uus võlausaldaja pole esitanud loovutusdokumenti, siis ei ole loovutamise tegelikku toimumist seadusest tulenevalt aset leidnud. Kuna Maksehäireregistri siseregulatsioonide kohaselt saab maksehäire registrisse lisamist taotleda vaid nõude omanik (või selle volitatud esindaja), siis on ka võlgnevuse kuvamine Maksehäireregistris ebaseaduslik.

4. Toime on pandud isikuandmete kaitse seaduse rikkumine, kuna ühendust on võetud ja informatsiooni on püütud saada asjasse mitte puutuvatelt kolmandatelt isikutelt.

5. Kuna sellises olukorras ei saa Lindorff Eesti OÜ-l olla nõudeid kliendi vastu (või vähemalt ei ole selliste nõuete olemasolu tõendatud), siis inkassofirma poolt võib kliendile nn „sünnipäevaõnnitluse“ saatmise, kus tal võimaldati osaleda 50 EUR kinkekaardi loosimises, kui ta teeb võlgnevuse kustutamiseks vähemalt 100 EUR sissemakse ja ülejäänud osas sõlmib maksegraafiku, näol olla tegu pettusega, kus klienti kallutatakse tõele mittevastavate andmete avaldamisega tegema endale kahjulikku tehingut.

InkassoAbi esialgse kirja peale pakkus Lindorff Eesti AS kliendile kompromissi, mille kohaselt klient tasub 123,03 EUR (2544 EUR asemel seega rohkem kui 20x väiksema nõude!!!!) ning maksehäire edasist kuvamist registris jätkatakse „lõpetatud“ olekus.
InkassoAbi keeldus kompromissist ja selgitas veel põhjalikumalt oma vastuargumente, mille tulemusena teise kirja peale lõpetas Lindorff Eesti AS konkreetses inkassoasjas menetluse ning lubas saata Maksehäireregistrile avalduse maksehäire kuvamise lõpetamiseks registris. Oma vastuskirjas Lindorff Eesti AS leidis, et nad ei saa küll nõustuda InkassoAbi seisukohtadega, kuid kuna on esitatud aegumise vastuväide, siis õigusrahu huvides lõpetavad nad menetluse ja kustutavad selle võlgnevuse osas andmed Maksehäireregistrist.

Sellega valis Lindorff Eesti AS taganemiseks inkassofirmale vähem valusa tee (aegumise vastuväite aktsepteerimise), sest InkassoAbi kõikide sisuliste vastuargumentide aktsepteerimine eeldaks tänaseks väljakujunenud inkassofirmade tegevuspõhimõtete ja töökultuuri tõsisemat revideerimist

Ka teine kiri oli täis muret tuleviku pärast…

Tere Mariann

Nägin sinu postitust facebookis ning otsustasin kirjutada, kuna minu elukaaslane on inkassoga päris kõvas jamas. Nimelt paar kuud tagasi potsatas ta meilboxi ootamatu kiri, et Lindorff inkasso ootab temalt makset 1700 euro kandis. Segadus oli suur, sest ta ei teadnud, et oleks kuskile võlglane, niisiis hakkasime asja uurima. Tuli välja, et pea 9-10 aastat tagasi kui tulid SMS laenud, et pidid olema vaid 18, et laenu saada, oli ka tema võtnud 1000 krooni laenu ehk siis eurodes 70 euro kanti. Inimesi sellest ajast sama jamaga on palju, kuid kahjuks nii ka temal.

Tunnistab, et oma lollus oli, et 18 aastaselt ei osanud neile asjadele mõelda, lisaks ka oma lollus, et ära unustas ja tagasi ei maksnud, kuid enam pole midagi teha.

Üritasime nendega rääkida, et 1700 eurone nõue 70 eurose võla eest, ei ole aluseline ning 9 aastat ei olnud ühtegi kirja ega kõnet, EI midagi ühesõnaga ning nüüd 9 aastat hiljem tulevad ja nõuavad sellist summat, lisaks panid nad ta üles maksehäirete registrisse. Info mis nad meilile saatsid meile, on samuti vigane ning lisaks veel algul saatsid talle vale inimese maksehäired, hiljem siis uus kiri tema nime ja ‘andmete’ ja vabandusega. Ühesõnaga hull jama ja jant nendega. Pidasime plaani, et kogume raha ja anname nad ise kohtusse, kuna lugesime, et nii vana võla saab teha kehtetuks ja maksta ära näiteks, siis vaid see võla osa ja summa mis on seadusega ette nähtud.

Ülbuse tõttu inkasso poolt ning kõige selle kui absurdne see asi on, oleme hetkel teiste soovitusel neid hakanud lihtsalt ignoreerima.

Ma ilmselt ei kirjutaks sulle seda ja ei paluks sinu abi, kuid meil olukord ilgelt pask ning täna hommikul saime veel kõne, et Soome riik nõuab elukaaslaselt 20 päeva pärast 700 eurot (mida loomulikult kuskilt võtta pole, kuid peab hakkama perekonna liikmetelt võlge võtma) ja Veebruariks 1700, kuna firma kelle all ta töötas aastal 2015 (kolm-neli kuud) oli valetanud ja vassinud, ning ei maksnud tema pealt makse. Eesti tahab veel ka omakorda sama asja eest saada 2400 eurot. Ühesõnaga mingi paras kammajaa ja nussver-sussver., mis pole ilmselt seadusega lubatudki. See on teine lugu ja sellega peame ise kuidagi toime tulema, kuid see oleks super kui Sina saaksid meid aidata selle Lindorff inkassoga.

Tänu sellele kõigele katkestasime oma triibupüüdmise (saime vahepeal ka triibud, kuid oli katkemine), jäävad ära ka meie pulmad, mis pidid toimuma 2017. aasta Suvel ning ilmselt oma talumajast mille jaoks plaanisime hakata raha koguma, sellest võime ainult unistada.

Praegu on kõik hullult pingeline ja nii jama, kuid kui saaks selle inkasso terroriga ühele poole, tähendaks see meile juba meeletult palju! Kuna hetkel elu seisab kõige selle pärast ning stress on meeletu. Elukaaslasel oli juba selle inkasso terrori pärast depressioon peal ning ajad on olnud meeletult rasked, kuid meie moto on, et Koos saame kõigest üle. Ilmselgelt ise ei peaks ka enam vastu, kui elu on korras nagu Norras ning üleöö tuleb teade, et võlgned kellegile 1700 eurot. Ja nüüd veel see Soome-Eesti tulumaksu jama.

Ta on muidu meeletult töökas ja tore ning hea mees, lihtsalt natuke totu olnud noorena ning noh enda õigusi uurida ei oska. Tal on süda õigel kohal ning mõistus paigas. Ta on meeletult tore ja hea mees ning mulle tähendaks palju, kui saaksime stressi ja kõike vähemaks ning mu elurõõmus kaaslane täielikult tagasi tuleks.

Nii vist ei ole ilus öelda, kuna murelisi on kindlasti meeletult, kuid ma VÄGA-VÄGA loodan, et valid meie mure lahendamiseks. See tähendaks meile MEELETULT!

Mul on hea meel tõdeda, et see mure sai tõepoolest InkassoAbiga lahendatud! Teise kaasuse puhul oli tegu samuti 2007 aasta detsembris tekkinud kiirlaenu võlgnevusega tänapäevases vääringus 63,91 EUR, kuid inkassofirma nõudis 1768,38 EUR tasumist. InkassoAbi vaidlustas nimetatud nõude samadel alustel, nagu eelmisegi kaasuse puhul (väljaarvatud „sünnipäevakingitust“ käsitlev osa). Lindorff Eesti AS tegi kompromissettepaneku tasuda 83,09 EUR (1768,38 EUR asemel !!!!).
InkassoAbi teine kiri tõi kaasa samuti inkassomenetluse lõpetamise ja lubaduse kustutada kliendi võlgnevuse Maksehäireregistrist hiljemalt järgmise nädala alguseks.

logo_kodukas1-5533251

Nagu reaalselt, ma sain niiiii paljude inimeste kirju, kellel on täitsa arulagedate inkassonõuetega häda käes ja ei oska ise nende suhtes midagi teha. Kas te saate aru, et InkassoAbi teenus maksab vaid 30€! Ma ise ausalt arvasin, et raudselt see on mingi mega kallis teenus, et ikkagi ju juristid aitavad sind jne, aga 30€ eest lahendavad nad su probleemid, või aitavad neid vähemalt tunduvalt vähendada, et murekoorem kergem oleks! Ja lugedes eelnevalt nimetatud kaht edulugu, siis peaks see ju täitsa kenaks märgiks olema, et InkassoAbi inimesed teavad, mida nad teevad ja kuidas inimesi aidata.

Selles suhtes – ärge saage valesti aru. Võlg on võõra oma ja muidugi ei tohiks kellelegi võlgu jääda, aga inkassofirmad tegutsevad tihtipeale seadusevastaselt ja kasutavad ära inimeste teadmatust, nõudes neilt sellega kordi ja kordi rohkem raha, kui nad tegelikult teha tohiksid. Seega miks mitte abi otsida?

Ja ühele lugejale saan ma välja loosida tasuta InkassoAbi teenuse. Et tasuta abi võita, hakka InkassoAbi sõbraks Facebookis SIIN ja jäta kommentaar, et soovid loosis osaleda. Muuseas, nende Facebookis on ka praegu fännide vahel ka tasuta inkassoprobleemi lahendamine, seega kui häda suur, võta mõlemast loosist osa. Aga kui tunned, et loosiõnne sul pole, siis ma usun, et 30€ välja käia selle eest, et pärast mitmeid tuhandeid vähem maksma pead, ei ole ju palju? 

Ps! Julianuse Inkasso praktiseerib massiliselt seadusevastast võlgnevuste registreerimist ja avaldamist. InkassoAbi kogub kokku inimeste nõudeid, kel on pretensioone Julianuse vastu, et esitada ühine hagi kohtusse. Lähem info asja kohta on siin: http://inkassoabi.ee/nime-kustutamine-julianuse-nimekirjast/. Kui sinul on ka pretensioone, siis kirjuta neile!

dsc_5980-6447574

Inkassofirmad on kohati nagu Lende. Kurja moega, aga tegelikult ei saa sulle s*ttagi teha 😀

Loe ka neid postitusi!

84 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta fernan tina 19. november 2017 at 01:11

    Kas sa arvad laenu saamist? Kas teil on tõsine vajadus kiireloomulise laenu järele, et alustada oma äri? Kas teil on võlg? See on teie võimalus oma soovidele jõuda, anda isiklikke laene, ärilaene ja ettevõtte laene ning saada laenu 2% suurusega laenuga, et saada lisateavet meiega e-posti teel (FERNANTINALOAN@GMAIL.COM)

  • Avatar
    Vasta endine võlgnik 6. märts 2017 at 14:46

    Kuna endal Inkassoabiga värske kogemus, siis annan veidi siinkohal tagasisidet. Kindlasti saab abi, kui tegemist on aegunud nõudega. Ilmselt ka siis, kui nõutakse ebamõistlikult suure summa tasumist. Kindlasti ei maksa aga arvata, et kui nõue on kehtiv, siis aitab Inkassoabi selle tasumisest kuidagi pääseda või kõrvale hiilida. Selle raha eest (30 eur-i) saate aga kindlasti vajadusel head nõu.

    Kirjeldan siis lühidalt enda probleemi, et sarnase murega inimesi tegutsema utsitada. Eelmise kriisi ajal tekkis mul samuti palju võlgnevusi, mis tänaseks kõik likvideeritud. Viimased 2015. aasta algul. Kuna neid nõudeid firmad-inkassofirmad omavahel müüvad, siis tekib paraku jamasid siiani.
    Jaanuaris avastasin juhuslikult, et Creditinfos oli maksehäire üleval. Tekkimise alguseks 2014 oktoober ja kuigi ametlikult näidatakse summa vaid vahemikes, siis õnnestus mul erinevate lehtede vahel liikudes siiski näha, et tegu oli pea 200 eurose nõudega.
    Kuna olin täiesti kindel, et mul sel ajal mingeid võlgu tekkida ei saanud, siis pöördusin esmalt pretensiooga Creditinfo poole. Ärge teie seda tehke. Sellest ei ole mingit abi, sest tegelikkuses Creditinfot absoluutselt ei huvita teie probleem ja see, kas tegu on alusetu nõudega või mitte. Telefoni teel nad lõpuks tunnistasid ka, et ega nemad midagi maha ei võta ja kui öeldakse, et oled võlgu, siis nii ka on. Ainult siis kui andmete lisaja 14 päeva jooksul ei vasta, siis võetakse maha. Rääkida tuleb sellega, kes võla üles pani ja üleüldse on neil nii kvaliteetne teenus, et alusetuid nõudeid pannakse haruharva ja siis lahendatakse need väga kiiresti.

    Sedasi raiskasin siis kuu aega tulemusteta. Otsustasin pöörduda Inkassoabi poole, kes saatis ka kohe kirja inkassofirmale ja palus nõuet tõestada. Vaikus. Saatis teise kirja. Ikka vaikus. Ühel hetkel logisin registrisse sisse ja nägin, et nõue kadunud.

    Sellised nahaalid, siis tegutsevad Eestis. Pannakse kunagiste võlgnike nimesid üles, kellede elujärg on nüüd paremaks läinud. Summad suhteliselt väikesed, et kui inimesel kiire mingi lepingu sõlmimisega, siis maksabki ära. Pärast hui tagasi midagi saad.

    Nendele, kes siin prääksuvad, et ise olete lollid, et võlgu jääte, soovitan lõuad koomal hoida. Te ei tea iial tegelikult, millal teil endil võivad rasked ajad tulla. Küsimus ei ole selles, et ma ei tunnista võlgu ning ei taha maksta. Lihtsalt selleks puudus võimalus. Kui ma võlgade tekkimisest pool aastat hiljem järje peale hakkasin saama, siis küsiti 2000 kroonise võla eest 12000!!! Kui neid võlgasid on veel mitmeid, siis mida teha? Kas sellisel juhul on ikka ainusüüdlane võlgnik?

  • Avatar
    Vasta Artjom 9. veebruar 2017 at 15:00

    Tere !
    Olen suures mures ja ei tea kuidas nüüd käituda !
    Asi on selest, kunagi olin võtnud laenu, mingi aeg ilusti maksnud tagasi, siis hiljem kaotasin töö, et trennis kukusin ja jalg läks katki. Siis ei olnud võimalus oma laenu tasuda, siis asi laks inkasso.
    Nüüd tervis palju parem ja tahaks mõistlikult lähendada oma vigad, et põhi võlg on 7 000 EUR ja Inkasso veel tahab 10000 EUR. Usna suur summa tuleb, nüüd ei tea kuidas, mida teha ja vajan abi !

  • Avatar
    Vasta elis roosipuu 7. detsember 2016 at 08:38

    sooviks ka osaleda kuna olen petta saanud ma ei käi tööl kasvatan kahte väikest last pensionärist vanemaid ja õde ning venda väga oleks vaja

  • Avatar
    Vasta Sigrid 6. detsember 2016 at 14:33

    Ema lolli peaga kãendas 2000 krooni laenu. Inkasso nõuab temalt nüüd 3300 euri tagasi ja korteri panid ka lukku, et lapselapsele kinkida ei saaks.

  • Avatar
    Vasta Anni 28. november 2016 at 10:37

    Pikemalt:
    Sai võetud laenu, kolme peale, tagasi maksmise aeg olin ma selles üksi. Jäin rasedaks ja emale kukile. Lubasin kohe tagasi maksta kui saan. Hakkasin maksma lasterahadest, maksin tagasi kolme kordselt, kuid selle ajaga olin juba inkassos. Nüüdseks on summa 2000 ringis. sain käidud ka aastaid tagasi võlanõustaja juures, üks võlg ammu kustunud( ei mäletagi mis see oli) ja sellega pean ootama 10 aastat et kustuks..Käisin nüüd summat küsimas, küsivad summat ka selle eest mis nn pidi kustunud olema. Ja vahel tuli kiri koju, et maksa 7000 eeki saad vabaks kohe..ma ei tea mida nad mõtlesid..Olin rumal, tegin vea, maksin selle eest, väikse viivitusega aga maksin. Nüüd sügan kukalt ja ei tea miks ma pean veel maksma. Olen üksikvanem ja teen tööd niipalju, et limiit ei läheks üle, sest keeldun neile maksmast . Oleks vaja abi ja teada kas ma pean maksma.( ahjaa kuu limiit oli vahepeal 125 euri minimaalselt, kui maksegraafikust räägime)

  • Avatar
    Vasta Anni 28. november 2016 at 10:17

    sooviks osaleda loosis ja ehk õnnestub selgust saada ligi 10 aasta tagusele probleemile.Naiivse ja rumala otsuse olen ka mina teinud. Vajan abi.

  • Avatar
    Vasta Heli London 27. november 2016 at 20:53

    Loosis osalemine on väga meeldiv ja põnevust tekitav. Heameelega võtan osa

  • Avatar
    Vasta M. 27. november 2016 at 18:48

    Soovin loosis osaleda.

  • Avatar
    Vasta Anu 26. november 2016 at 22:01

    Sooviks ka osaleda.

  • Avatar
    Vasta P.P 26. november 2016 at 19:48

    Soovin loosis osaleda.

  • Avatar
    Vasta Merli 26. november 2016 at 00:27

    Soovin osaleda

  • Avatar
    Vasta s 25. november 2016 at 21:04

    Tahaks väga abi saada!
    Noorem õde lasi enda “sõbrannal” end ära rääkida, et liituda Zinzinoga, mille puhul on tegemist võrkturundusfirmaga, kus pidi miljoneid teenima. Tegelikkus oli muidugi hoopis teine ja noor tudeng oligi omadega võlgades. Nüüd on ka intressid kaelas ja Lindorff ajab taga! Kahjuks mina vanema õena, kes oleks suutnud nooremale õele selgeks teha, et võrkturundus ei ole teenimise viis, eriti kui tegemist pole müügimehe omadusi omava inimesega. Kahjuks viibisin sel ajal Austraalias ja mul polnud võimalus õele ukse taha minna ja teha talle see selgeks! Nüüd maksan mina tema lindorff kuumakset, sest tudengina ei ole võimalik lihtsalt sellist kuumakset tagasi maksta. 🙁 Loodan väga abi saada!

  • Avatar
    Vasta K.T 25. november 2016 at 20:17

    Sooviks ka väga osaleda loosis, kuna noorusaja lolluste tagajärjed siiani kaelas ja tahaks väga abi ja nõu saada kas on võimalik kuidagi vähemaks saada. Hetkel olen peres ainus kes käib tööl ja mees hetkel avarii tagajärjel invaliid ja kahjuks väga raske olukord kuna tööd teha ei saa ja muud toetust ta ka ei saa, aga sooviks väga oma pere ja laste pärast elu veidikne korda saada ja ehk lootus ka kunagi oma kodu saada.

  • Avatar
    Vasta K 25. november 2016 at 20:00

    Soovin ka osaleda! Olen küll ise süüdi, et sai samuti lolli peaga võetud endale jamad kaela! Olen nii mõnigi kord ennast kokku võtnud, et nüüd hakkan tasuma ja siis jälle tuleb nii palju muresid kaela, et lihtsalt ei ole võimalik. Nüüd kui loosiõnn mulle ei naerata siis tuleb lihtsalt leida see 30€ ja asjaga tegelema hakata. Sest ka mina tõesti arvasin, et see on tunduvalt kallim. Väga tahaks kolmekümnele vastu minna võlavabalt. Ning tõesti miks ma pean neile tuhandeid maksma kui algne summa on ikka tunduvalt väiksem. Ma olen täitsa nõus, et algne summa tuleb tagasi maksta aga neid viiviseid jääksingi maksma.

  • Avatar
    Vasta Pille 25. november 2016 at 19:06

    Ühesõnaga – võtke võlgu ja “unustage” ära, et olete võtnud. Kõlab usutavalt, et inimene ei mäleta lihtsalt, et on võtnud laenu. Võlg on võõra oma ja varga peas põleb müts.

  • Avatar
    Vasta Jerts 25. november 2016 at 19:06

    Mul õnneks (ptüi-ptüi-ptüi) inkassoga kokkupuuteid ei ole, aga ma pean lihtsalt mainima, et maailma parim võrdlus on Lende ja inkassofirmad 😀

  • Avatar
    Vasta Heidi 25. november 2016 at 18:34

    Teeks oma tãditûtrele kingituse ,nimelt saab ta oma teise beebi uuel aastal ja tal ka jamad kaelas. Kena oleks teda niimoodi üllatada 😉

  • Avatar
    Vasta H. 25. november 2016 at 18:33

    Ma saan aru, et mitmekordseks kasvanud võlad on liigkasuvôtmine inkasso poolt. Aga, kas enne inkassosse jõudmist ei tundnud siinsed kommentaatorid muret siis sellepärast, kuidas oma võlga tagasi maksta?!?! Reaalselt on ju teenuseid/tooteid kasutatud, firmad on kahju saanud, võibolla mõni inimene pole oma palka saanud, sest firma on võlglaste pärast uksed kinni pannud… kas see ei vaeva südametunnistust?

  • Avatar
    Vasta O. 25. november 2016 at 16:25

    Soovin osaleda ?

  • Avatar
    Vasta M 25. november 2016 at 15:37

    No lõpus pilt ja lause olid nii head et ma kohe ei suuda aru saada kuidas on ühele inimesele antud nii palju head huumorit ?? Just see on tore et tõsise teema all leevenduseks see kulm kortsus pilt ?

  • Avatar
    Vasta J. 25. november 2016 at 15:31

    Uskumatu paljud inimesed on laenu võtnud ja maksmata jätnud?! Võlg on võõra oma ja ma ei saa selliste inimeste aitamisest aru ? sellest ma saan aru, et 20x summat tagasi nõuda ei tohiks jne aga seda konkreetset summat, mida laenati, peaks ju ikka tagastama ? või on mind kuidagi valesti kasvatatud ja ma ei oska kaasa tunda antud lugusid lugedes ?

    • Avatar
      Vasta Maris 25. november 2016 at 15:50

      Täpselt minu mõte!

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 25. november 2016 at 16:02

        Minu meelest laentud summa tuleb ikka maksta jah, aga neid viiviseid ja asju mitte ju. Kle mind anti kunagi inkassosse ja never ei võetud ühendust, enne kui kahe aasta pärast summa 200 oli, algas kahest eurist 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 25. november 2016 at 15:24

    Soovin samuti osaleda.
    Need inkassod on kohutavad.. Võtsime eelmine aasta auto jaoks laenu, 400 eurot.. Firma läks pankrotti seda firmat ei eksisteeri enam. Aga nüüd kui juba aasta möödas tuli kiri et olen 2100 euri neile võlgu. See oli tõesti viga et võtta laenu, aga mis sa hädas ikka teed, Mees sai küll tööle ja pidime maksma, aga läks soome eesti firmasse ja rahadega opa üle. Sis jäi see suiku, eks ikka natuke sai sinna kantud. aga nüüd aasta hiljem kui ei olnud vahepeal ühtegi kontakti minuga võetud tuli kohe selline plahvatus. Väga ränk. Küll sain neid hirmutatud kohtuga, ja 2100 eurost sai 1400 aga maksegraafikuga pean maksma ikka 1600 euri.. Kus see loogika, panevad lambist intresse juurde.. Väga tore oleks võita see, kui minu sissetulek hetkel vaid lapse pealt 160 eurot, siis iga kuu sinna seda 66 euri maksta on jube.

  • Avatar
    Vasta Helena 25. november 2016 at 15:14

    Loosus osaleda ei soovi, sest pole õnneks kellelegi võlgu, aga mõtlesin, et sheerin ka üht oma ebameeldivat kogemust. Nimelt kunagi 12 a tagasi sõitsin Tartu ühistranspordiga jänest. Trahv 60 krooni. Ema andis raha, aga ma ei maksnud ära. Uus trahv juba suurem – 100 krooni. Taaskord jätsin maksmata. Kolmas teade tuli, et summa 600 krooni koos kohtutäituri kuludega. Ema läks maksis ära ja teema unustatud. 7 a hiljem hakkasin pangakaardiga raha välja võtma, öeldi et tutkit-brat, ei saa. Arest peal ja pank andis mulle kohtutäituri nr. Nad nõudsid mult selle sama vana trahvi maksmist. Viivistega koos oli summa juba paar tuhat euri. Raiusid, et maksmata jne. Lucky for me, on mu ema rahaasjades megapedant ja makse tegemist tõendav kviitung oli alles. 7a! Poleks seda olnud, oleks ma olnud hädas nagu mustlane mädas. Jõhker joppamine. Kusjuures enne mu pangakonto arestimist ei võtnud minuga ühendust mitte keegi. Uskumatu.

  • Avatar
    Vasta Karmen 25. november 2016 at 14:57

    Soovin osaleda. Lausa vajalik on osaleda.

  • Avatar
    Vasta Maria 25. november 2016 at 14:46

    Minul oli kokkupuude mõlema firmaga kui minu varastatud IDKaardiga tekitati kahju 2500€ulatuses erinevates kohtades (elisa ,emt,tele2)
    Kuna aga minu Idkaardi asjaga tegeles politsei .Sain politselt digiallkirjastaud dokumendi mille saatsin igale teenuspakkujale .Aga siiski pool aastat hiljem potsatas minu postkasti lindorffi nõue (summat ei mäelta,aga elisa oli mind inakssosse ikka andnud)Saatsin siis selle politsei allkirjaga doki ka sellele inakssofirmale. Möödus aasta ja eelmise aasta lõpus oli taaskord minu postkastis inkassofirmalt kiri seekord siis julianuseinkassost. Olin hämmingus et mida ma nüüd valesti teinud olen.aga oohooimet ELISA oli taaskord minu niinimetatud võla müünud edasi. Ilmselgelt olin ka maksehäirete registris . Jama sellega rohkem kui küll. Kui plaanisime mehega omakodu soetamisplaane pidades pangaga nõu ,oli minul pangas esialgne vastus et olete maksehäirete registris ja teile me laenu ei anna. Pettumus oli suur ajas vihale ja lausa nutma. Siis avastasin facebookis grupi ”tasuta juriidiline nõustamine” kus üks härra kuulas ära mu probleemi ja vastuseks sain et minu õigus on nõuda maksehäire kustutamist. Aga jälg jääb alles aastaks. (Pank lubas asja teise pilguga vaadata ,kui ka neile saadan selle politseiallkirjaga kirja)
    Hetkel on kõik korras 🙂

  • Avatar
    Vasta Ethel 25. november 2016 at 14:28

    Sooviksin ka osaleda loosis…on ka aastast 2007 alates meeletute intressidega kunagi noorest peast võetud sms laene jne.. summad üüratuks kasvanud. Ja närib hinge iga päev ning ei oska midagi ette võtta. See on mu suurim unistus võlgadest lahti saada 🙂
    Seda enam, et selliseid summasid poleks mul ilma “unistadavõibetlotogavõidan” kuskilt võtta :/
    Saaks ka normaalse inimesena elama hakata 😀 🙂
    Kuna võlgade pärast elu seisma otseselt ei jää..siis kolm tibu kodus kasvamas 🙂

  • Avatar
    Vasta Maarja 25. november 2016 at 14:17

    Soovin osaleda. Võlg on Lindorffi järgi üle 6000euro juba tõusnud , mis kindlasti ei ole õige.

  • Avatar
    Vasta Argo gladin 25. november 2016 at 14:15

    Tere minu mure on selles et sai võetud oma lolli peaga mitu laenu ja nüüd olen hädas mitu asja on läinud inkassose ja on pere lisa oodata ei ole kuskilt seda raha maksta soovin osaleda loosis akki õnn naeratab

  • Avatar
    Vasta Mures 25. november 2016 at 14:07

    P.S summa ületab nüüd juba ųle 6000€ 😐

  • Avatar
    Vasta Mures 25. november 2016 at 14:06

    Osalen heameelega. Võlgu on omajagu ja oleks siis enda otstarbeks võetud need:(
    Olin siis 18 kui sünnitasin ja lapseisa otsustas jalga lasta ikka nii elasin ema juures ja kahjuks mu närvid ei pidanud vastu ja lasin end ära rääkida et võtan sms laenu.. Polnud enam jaksu kuulata kuidas ma tema kulul elan jne.. Kuigi igakuu andsin raha ja tegin muud koduseid toimetusi.. Igatahes võtsin sms laenu algul maksis tagasi nagu lubas… Ja siis läksid summad suuremaks ja rohkem kohti kus võtta.. Usaldasin ja võtsin.. Kuni ta teatas et pole raha et nüüd tagasi maksta.. Nüüd ma istun siin laenu koorma all ja maksta ka ei ole võimalik 🙁 kui oli siis inkasso polnud 30€ kuus nõus

  • Avatar
    Vasta Anne 25. november 2016 at 13:58

    Jagan oma ôe nimel seda , tal oleks seda hádasti vaja kuna kasvatab oma 3 last üksi ja vôlakoorem on ka kanda .

  • Avatar
    Vasta Jelena G 25. november 2016 at 13:55

    Osalen loosis

  • Avatar
    Vasta Andrei 25. november 2016 at 13:55

    Soovin osaleda

  • Avatar
    Vasta Kessu 25. november 2016 at 13:54

    Just see mida mul vaja on. Umbes aasta tagasi saatis mulle inkasso kirja, et pean maksma üle kahetuhande euro, hakkasin asja natuke lähemalt uurima ja selgus, et nad ootavad raha hoopis kellegi teise nimele. Hiljem siis saatsid kirja et võlgnevusi ei ole. Kümme kuud elasin rahus ja mõtlesin, et jumal tänatud, aga nüüd hakkasid uuesti pihta koos firmaga kes inkassosse andis ja ma olen täiesti marus. Mõlemad osapooled hämavad kokku täiesti veidraid vastuseid küsimustele, lindorff ise ei avalda mitte mingeid meilivahetusi mis meil olid ja asi tundub üldse ülemäära kahtlane. SEDA ENAM, et mingil üliveidral põhjusel on kõik lindorffi kirjad mu postkastist kadunud peale ühe ja ma olen 100 protsenti kindel, et mina neid ei kustutanud. Keegi asjadest nii ei räägi nagu olid ja mina lihtsalt ei ole nõus maksma uuesti asja mida mulle öeldi, et pole olemas. Mu närvid on täiesti ära söödud ja ma ei jaksa sellega enam tegeleda.

  • Avatar
    Vasta Dii 25. november 2016 at 13:41

    Soovin osaleda loosis, küll õnn ja rahu ka minu õuele ükskord jõuavad!
    Kui loosiratas ei naerata, siis leian selle 30€, et abi saada oma muredele!

  • Avatar
    Vasta Ene 25. november 2016 at 13:40

    Soovin ka osaleda ?☺

  • Avatar
    Vasta Triinu 25. november 2016 at 13:26

    Kunagi kirjutasin neile ja saatsin kõik nõuded. Tagasiside oli äärmiselt jahe ja umbes selline, et noh jah…vist ei viitsi ikka tegeleda. Tegelesin ise ja ilmselt maksame rohkem kui vaja.

  • Avatar
    Vasta Birgit 25. november 2016 at 13:26

    Osaleks ka hea meelega. Minu võlgnevus küll niivõrd kuivõrd enda süül põhjustatud….pikk jutt s*** jutt aga mul inkassofirma algul pommitas vaid emailide ja kõnedega, et teeks maksegraafiku. Kasvatan üksi kahte last ilma igasuguse laste isa toetuseta (võlgnevuski selle sama nn isa tekitatud),seega kohe alguses polnud võimalik maksta. Aga olin nendega pidevalt ühenduses. Mõni maksegi sai tehtud. Aga iga kord maksegraafiku tasu 20 eurot,mis läks vaid nende endi tasku mitte võla katteks. Lõpuks siis andsid asja kohtusse. Tegin kohtuvälise lahendi, lisatasu 45 eur. Osamaksed käivad küll üle jõu aga ju siis tuleb mujalt pigistada. Esimene osamakse sai küll tehtud veidi hiljem kui kokku lepitud. Saatsin ka maksekorralduse väljavõtte. Küsisin kinnitust, et kas makaegraafik ikka aktiivne jne. Öeldi, et nad ei paku seda teenust 😀 ja öeldigi, et nad ei saa seda kinnitada. Saatsin emaile ja helistasin. Ülbelt visati toru hargile ja öeldi kena päeva. Enam ei kontakteeru keegi. Merry christmas eksole. Mitte midagi ei saa aru. Aa ja algul saatsid kogemata 100 eurot suurema nõude ka 😀

  • Avatar
    Vasta Siim 25. november 2016 at 13:21

    Sooviks osaleda

  • Avatar
    Vasta JM 25. november 2016 at 13:14

    Sooviksin osaleda. Nii mitmegi k.a Julianus inkassoga jamasi. Olen pikalt unistanud alustada puhtast lehest kus ei riku mu nimel ühtki võlga. Hetkel ka püüan tegeleda sellega kuid üksinda raske aru saada mis õige mis vale ja mis parem.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 25. november 2016 at 13:05

    Soovin osaleda ?

  • Avatar
    Vasta Masendav 25. november 2016 at 13:04

    oh dsiisus kraist.
    See teema on valus. Kui ma oma abikaasaga tutvusin, oli ta kõikvõimalike asjadega raha mõistes pahuksi. Tal oli arve kinni, kõik rahad, mis laekusid kontole üle alampalga, läksid otseteed kohtutäiturile. Ja see kuradi krempel kestab siiamaani. Juba kolm aastat. Koheselt lasin tal koostada maksegraafiku, aga summad olid ulmelised. Võlgnevus ise oli paarsada eurot, aga kohtutäitur nõudis tagasi saada 2500 eurot. Nüüd maksab tagasi vaikselt teist võlga. Jällegi sama lugu, võlg oli paarsada eurot, kokku vaja tagastada 2900 eurot. Kui see makstud saab, siis istub ja ootab tal veel üks võlg ja lisaks sellele kummitab teda meili peal mingi inkasso, millest ta eriti mulle rääkida ei taha. Mul on sitaauguni juba sellest, et kõik tema minevikuvarjud käivad tema laste arvelt praegu 🙁

    • Avatar
      Vasta Pille 25. november 2016 at 19:14

      Kui loll peab üks naine olema, et sellise mehega lapsi tegema hakkas?

  • Avatar
    Vasta Merka 25. november 2016 at 13:02

    Sooviks osaleda

  • Avatar
    Vasta Grets 25. november 2016 at 13:01

    Tore, kui aitas inimesi, kuid kahjuks nii nende facebooki lehekülg kui ka kodulehekülg ei ole üldse usaldust äratavad. Puuduvad kontaktandmed, s.t esitatud on ainult e-post ja aadress, aga kes selle taga on? Milline äriühing? Õigusalast konsultatsiooni pakkuvad isikud? Kontakt telefon? Infot leiab kasutades googlet, kuid usaldusväärne ettevõte esitaks vastavad andmed enda koduleheküljel.

    Olen aga selles osas eelnevaga nõus, et inkassofimad on suuresti hirmutamise peal väljas ning tavakodanik ei tea, kuidas nendega hakkama saada ning selle asemel, et asja uurida või vastu hakata, maksab.. no kellel on raha maksta. Tegelikult ei ole vaja selliseid ettevõtteid aga üldse karta, kuid tõesti – vaja on teadlikku inimest kõrvale, kes oskaks neile vastata.

  • Avatar
    Vasta Kadri 25. november 2016 at 12:54

    Osalen loosis

  • Avatar
    Vasta K 25. november 2016 at 12:51

    Las selle viimase kirja saaja uurib topeltmaksustamise kohta ja palugu abi kelleltki, kes maksudega kursis. Kuna kogu teemat siin kirjas ei ole, tundub see asi lihtsalt kahtlane…

    • Avatar
      Vasta E. 25. november 2016 at 13:00

      Me saime asjad liikuma. Neil on õigus topeltmaksustada, kuna tuli välja, et firma kus ta töötas oli Eesti oma ja asukoht ka Eesti. Kuigi Soomepärase nimega, lepingu sõlmis Soome kontoris ja töötas ka Soomes…natuke totukene, et põhjalikumalt ei uurinud, kuid kuna lähisugulasega samal töökohal oli, siis nagu ei osanud kahtlustadagi selliseid asju. Pikem ja keerulisem värk ühesõnaga.

      Seis ongi selline, et paberid olid kogemata valesti saadetud jm selline jama. Praegu pandi uued paberid Soome poole teele ja ootame nüüd, et mis sealt tuleb. Miskit tahavad raudselt juurde, kuid loodetavasti mitte selliseid summasi. Eesti tulumaksus oli ka mingi jama sees, sai lahendatud ja peab juurde maksma, kuid õnneks vaid alla 200 euro.

      Ootame ja näeme.

  • Avatar
    Vasta R.K 25. november 2016 at 12:50

    soovin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 25. november 2016 at 12:49

    Soovime ka väga loosis osaleda.Minul on puhas leht, aga mehel see-eest kohtutäiturid + inkassofirmad..Oli ka “noor ja roheline” ja tahtis lihtsamalt raha saada.Nüüd, et oma jamadest lahti kiiremini saada läks ta teisele poole maakera ka tööle, mis on hea, et ta asja kätte võttis aga samas ka raske, sest ta on nii kaua kodust ära.Kokku on tal veel u 10 000eur maksta. Millest 6000 on inkasso. Kunagi ta tegi ka maksegraafiku aga kui oli juba pea aasta maksnud ütles inkasso firma, et summa on liiga väike ja sinna asi ka jäi kuna, rohkem ei olnud võimalik meil maksta.
    Soovime ka kunagi saada päris OMA kodu ja lapsele helgemat tulevikku! Pöidlad pihus.

  • Avatar
    Vasta Hh 25. november 2016 at 12:43

    Siis vist pole tolku, kui inkasso on kohtutäiturile asja andnud?

    Osaleks ikka loosis kah.

    • Avatar
      Vasta Lugeja 25. november 2016 at 12:44

      Oleneb mis ajast võlgnevus on, summast ja sellest kas oled oma võlga tunnistanud.

      • Avatar
        Vasta Hh 25. november 2016 at 12:46

        Üks kohtutäitur sai makstud ja kui küsisime, kas asi lõpetatud, teatati, et inkassofirma nõuab ka viiviseid. Üritame hetkel neist pääseda, kuna see on ebareaalne. Viimast KT-d hakkasime eelmisel kuul likvideerima, niiet enam pole pääsu vist :/

  • Avatar
    Vasta Raine Kurs 25. november 2016 at 12:42

    Sooviksin loosist osa võtta.

  • Avatar
    Vasta Kaidi 25. november 2016 at 12:41

    Sooviks ka osaleda olen ka nendega ikka pàris hàdas lubavad juba vòla edasi anda kohtusse

  • Avatar
    Vasta Lugeja 25. november 2016 at 12:40

    Kõik kes te olete inkassofirmadele midagi võlgu – kui näete, et summa on ebareaalne ja on kaks korda suurem, ärge mingil juhul kokkuleppet sõlmige! Vähemalt ilma juristiga või targema inimesega läbi arutamata. Siis olete te oma võlga selles summas tunnistanud ja sõlminud kokkuleppe. Siis pole hiljem enam teha mitte midagi.

  • Avatar
    Vasta Kaia 25. november 2016 at 12:37

    soovin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta C 25. november 2016 at 12:37

    Mina oma inkassovõla sain makatud sammuti maksib 500 laenu eest kokku tagasi inkassole 1100 + mingid kuumaksed ka, tänu sellele maksehäireregistrile kuigi nüüd lõpetatud jääb ostmata meil kodu sest pangalaenu ma ei saa ja sellega lükkub edasi ka meie lapse saamis plaan, see teeb mind eriti kurvaks.
    Jah loll olin et selle laenu võtsin aga see oli lootusetu aeg, eks mehega läksin lahku, palka sain 400€ kuus millest 180 maksin eksi auto laenu ja üüri jaoks ei jätknud polnud valikut. Nüüd kahetsen 🙁

  • Avatar
    Vasta Birgith Laurimaa 25. november 2016 at 12:37

    See oleks super kingitus. Osalen kindlasti

  • Avatar
    Vasta Laura 25. november 2016 at 12:36

    Loosist küll osa võtta ei soovi, hetkel ÕNNEKS enam ei ole inkasso jama..Kuid nähes jutu lõpus inkassiforma JULIANUSe nime siis ohhhõudu…Mässasin ka nendega mitu aastat… Väikesest telefoni arve tasumata jätmisest töö kaotuse tõttu sattusin ka inkassossse…60st eruost sai 1200€, ning kuna seda pappi polnud kuskilt võtta, tegin maksegraafiku kuhu lisandus veel mingi raha niiet kokku maksin pea 2000€. Kui õnneks sain aasta alguses sellest jamast lahti. Kuigi jah, ebaloogiline tundus see kõik aga kuna teadmisi polenud siis maksingi nagu surnud hobust. Mitu aastat maksmist aga makstud ta sai. Nende poolne see suhtlemine ja suhtumine on ka alla igasuguse arvestuse. Tihti peale helistasid ja ülbasid telefonis et kuna maksan… õõõeehh paha hakkab mõeldes sellele ajale…

    • Avatar
      Vasta Laura 25. november 2016 at 12:41

      Veel tuli meelde, et kunagi mitu aastat tagasi tuli ka JULIANUSELT võla nõue, et olen mingisugusele tantsutrenni firmale võlgu… Saatsin nad kohe kuupeale kuna ma nii laisk inimene, et pole kunagi trennis käinud 😀 ja eksole siis saadavad inkassost nõude et trenni kuu maksud maksmata. 😀 Siiani peale seda kirja on vaikus majas…nüüd juba üle 3a mööda sellest. Loodetavasti 10aasta pärast ka keegi midagi nõudma ei tule 😀

  • Avatar
    Vasta Jaanika Rampe 25. november 2016 at 12:31

    Soovin osaleda loosis, sest endal on samuti inkassoga probleemid ja tahaks lahti saada neist kuna tööl ei käi hetkel siis on raske neile seda raha tagasi maksta mis võlgu olen. Maksin neile vahepeal veidikene kuid pole rohkem saanud seda teha, sest pole võimalust olnud ja töökohti ka napib siin linnas kus elan.Oleks väga vaja enda nimi puhtaks saada ja võlas lahti saada see on tekitanud nii palju stressi ja koguaeg ju need viivised suurenevad kui ei maksa enda võlga ära. Minul on võlg 400€ midagi ja see on minu jaoks palju oleks vaja see ära maksta kuidagi või saada see lahendatud nendega.

  • Avatar
    Vasta Anneli 25. november 2016 at 12:28

    Soovin loosist osa võtta.

  • Avatar
    Vasta anni 25. november 2016 at 12:27

    Sooviks osaleda loosis 🙂 Endal sama firmaga vaidlused…..

  • Avatar
    Vasta Eve 25. november 2016 at 12:24

    Osalen ka loosis.
    Olen maksnud oma 1700€ “võlga” maksegraafiku alusel ca aasta-kaks ja mu võlgnevus on ikka sama suur!!!
    Pole tulnud varem selle peale, et kuskilt abi otsida, vaid olen igakuiselt maksnud need paarkümmend euri, et jumala eest see jama kaelast saaks
    Mission impossible!

    • Avatar
      Vasta Lugeja 25. november 2016 at 12:38

      Niipalju kui ma olen seaduseid ja kogemusi lugenud, siis sind enam küll aidata ei saa. Oled oma võlga tunnistanud sellises summas ja teinud maksegraafiku ehk siis sõlminud kokkuleppe ja seda tunnistanud. Kahjuks..

      • Avatar
        Vasta A 25. november 2016 at 13:24

        Aga kui inkasso poolt on maksegraafik saadetud aga minupoolset allkirja pole ehk see on allkirjastamata, kas see on siis ka kokkulepe? ja makstud korra/kaks… kas sellega annaks midagi teha, peaks uurim.

        • Avatar
          Vasta Lugeja 25. november 2016 at 15:09

          Kui sa juba maksnud oled, siis pole enam miskit teha. Kui kuidagi moodi kirjalikult või maksetega vms tunnistad võlga, siis seda enam nö kehtetuks ja aegunuks tunnistada ei saa, sest sa oled sellega ise nõus olnud ehk tunnistanud seda oma võlana.

  • Avatar
    Vasta Lugeja 25. november 2016 at 12:19

    On see ikka õige asi? Koduleheküljel pole mitte ühtegi telefoninumbrit. Selle firma juhatuse liige kuhu raha palutakse kanda, on teise firmaga maksuvõlglane ja veel mingid jamad. Pärast solgivad ära viimsegi võimaluse midagi paremaks teha? Kas need inimesed tõesti said abi? Siis julgeksin ka seda teenust kasutada. Hetkel küll tekitab kahtlusi kahjuks, kuigi just seda abi vaja oleks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. november 2016 at 12:30

      No mina ei tea, mina pole teenust kasutanud, aga need kaks inimest, kes nende poolt minu blogilehelt leiti, nemad ei pea igatahes sentigi enam inkassodele maksma. Ja mis siin solkida oleks üldse :D?

      • Avatar
        Vasta Lugeja 25. november 2016 at 12:37

        Juriidilise poole pealt ära solkida. Pärast ei saa aegumist ka enam kohaldada kui nemad seda võlga minu eest tunnistanud või mida iganes. Hetkel ei tundu küll kahjuks usaldusväärne see värk. Hind odav, aga pigem pöördun Õigusabi büroo poole. Tavaliselt juristid, kontaktid ja muu info kõik leitav, nende puhul mitte. See tundub nagu mingi põlveotsas nokitsemine, et saadame mingid standart kirjad laiali ja vaatame kuidas läheb.

        • Avatar
          Vasta E. 25. november 2016 at 12:50

          PS: Nad ei saa ju võlga Sinu eest tunnustada. Vaevalt, et nad Sinu eest midagi maksma neile hakkavad 😀

          Lisaks ajasid nad asja VÄGA põhjalikult, lihtsalt kogu seda kirjavahetust ja saadetud avaldusi ei saa blogis avaldada järelikult.

          • Avatar
            E. 25. november 2016 at 12:55

            Ma nüüd lisan veeeel, et nad ei sõlmi mitte ühtegi kokkulepet Sinu eest. Lindorffi poolsed ‘pakkumised’ saatsid nad meile edasi küsimusega, et kas soovime sellist kokkulepet teha või mitte.

        • Avatar
          Vasta ohjaah 25. november 2016 at 13:00

          Just!
          Kui korra on oldud tuisupea, siis teine kord võiks natuke enam mõelda…. kui üks firma on üles ehitanud oma teenuse konkreetselt sellele, et just inkasso probleeme lahendada, siis on nad märganud väga hea teenimisvõimaluse ära.

          ei ärata usaldust

          • Avatar
            E. 25. november 2016 at 13:03

            Keegi ei sunni Sind nende poole pöörduma 🙂

            Lihtsalt mina omast kogemusest soovitada teistele julgen. Kes soovib see otsib abi nendelt ja kes ei soovi, siis keegi ju ei sunni 🙂

          • Avatar
            ohjaah 25. november 2016 at 16:35

            Sa ei saakski sundida, selles pole praegu küsimus.
            Küsimus on kahepoolse adekvaatse info edastamine inimestele, kes on väga hädas ja haaravad igast õlekõrrest.

    • Avatar
      Vasta E. 25. november 2016 at 12:47

      No mina olen selle teise kirja kirjutaja, kes ka abi sai, seega võin kinnitada, et nad tõesti aitavad!!! Jurist ikkagi ajab asju Teie eest, samas hoiab kõigega kursis. Ta saatis koguaeg meile asjade käigust uudiseid ning kõik kirjavahetuse inkasso ja nende vahel. Ühesõnaga meeletult tore oli see, et nad hoidsid meid koguaeg kursis! Ei olnud seda, et istud ja praed ning ei tea mis toimub. Ja veel toredam see, et lahendasid asja ära!

      Meie üritasime ka ise algul selle asjaga tegelda ja inkassoga läbi rääkida. Tõime pm samad põhjendused nagu inkassoabi, kuid kuna ise ei tunne ala, siis nende jandile vastu vaielda ei osanud. Üritasime seadusi uurida, kuid ilmselgelt on need tavainimesele liialt keerulised. Seega andsimegi alla ja jätsime asja ootele, kuid tänu Mallule oleme sellest nüüd vabad!

      Ma olin kunagi varem ka nende lehte uurinud, kuid mulle tundus, et teenus on kallim. Et esimese kirja eest vaid 30 euri vm, kuid tegelikult on teenus siiski suhteliselt odav nagu välja tuleb!

      Meil aitasid nad igatahes asja ära lahendada ja see on meeletult tore! Mina omast kogemusest soovitan neid usaldada küll.

      Ja Mallu, suured tänud Sulle veelkord! Meeletult hea meel on, et päike pilve tagant ikka täiega välja tuli! 🙂 Aa ning lihtsalt kursis hoidmiseks, kui huvitama peaks, siis me saime ka Eesti maksuametiga korda ja Soome omaga asjad liikuma. Praegune seis on selline, et lihtsalt olid mingid paberid sassi läinud. Kuigi Soome maksuamet ikka telefonis raiub, et firma valetab, siis firma raamatupidajaga saime ühendust ja ta aitab ses asjus meid. Miskit peame juurde maksma, kuid sellest pole hullu midagi.

      Ühesõnaga elu hakkab positiivsuse nooti ikka üles leidma! Ja tänud veelkord Mallu!

    • Avatar
      Vasta Helena 25. november 2016 at 12:58

      Mina tänu Malluka eelmisele postitusele, sain ka õigusabilt kirja. Ja saatsin kõik oma asjad neile. Eile sain kirja, kus isik kes minu asjaga tegeleb, kirjutas eraliising inkassole. Ja tuli välja et see mida minult nõuti oli ebaseaduslik, aegunud ja see nõue tuleb maha võtta. 30 eurot selle eest, et asjad liikuma saada, see on seda kõike väärt. Minul küll summa ei olnud suur. Aga olgu see summa suur või väike, abi saab sealt kindlasti.

  • Avatar
    Vasta Laura 25. november 2016 at 12:18

    Soovin loosist osa vötta, et mees oma asjad selgeks saaks kuna kohekohe on tulemas väike perelisa ja ei taha sellise probleemiga alustada lapse kasvatamist :(:(

  • Avatar
    Vasta Reelika 25. november 2016 at 12:15

    Ja Julianuse inkasso on üks kakakott! Õnneks sain ise nendega asjad selgeks, vähemalt loodan aga pressivad ka olematut võlga välja!

  • Avatar
    Vasta Liis 25. november 2016 at 12:14

    Soovin loosis osaleda.