Kingiloos

mis sul kotis on?

3. detsember 2016

Naise käekott on üks põhjatu müsteerium, ütlevad meeshinged. Tõsi, minu meelest tassivad naised oma kotis tervet varandust kaasas. Mida suurem kott, seda rohkem tavaari. Ma olen isegi väiksesse üleõlakotti suutnud toppida sellise hunniku asju, et iga kord kui midagi välja tõmbasin, tekkis tunne nagu need klouniautod, kust kloune aina tuleb ja tuleb ja tuleb.

Tavaliselt on mu kotid megalt pahna täis. Noh, tsekid ja kommipaberid ja sendid ja mingi suvaline puru ja noh…sodi. Muidugi vajalikke asju ka, aga ma ei ole suurem asi kotikorrastaja, seega olen ma kotist leidnud ka poolenesti mädanenud banaane ja muid rõvedusi, mistõttu ma enam kõdunevaid asju kaasas ei kanna. Nii igaks petteks…

Aga nüüd sain ma uue koti ja mu püha missioon on seda korras hoida, sest see on nii ilus ja uhke, et patt oleks see sodi täis kuhjata. Üldse ei uskunud ma, et ma 26-aastasena oman seljakotti ja veel sellist, millega on lausa uhke väljas käia. Igatahes nüüd see nii on, et käekoti asemel avastan ennast tihti just seljakotti haaramas, sest tegelikult on jube mugav kotti seljas, mitte õlal kanda. Ja teiseks tassin ma tihti kaamerat kaasas ja kuna mul kaamerakotti ei ole, mahub see suur jurakas mõnusasti mu seljakotti ära.

kotike

Pildilt pole hästi näha, aga mu ustav seljakott käis minuga isegi Tai Bohis kaasas, mis väärib lausa eraldi postitust, sest see oli lihtsalt nii äge koht!

Kott on pärit Von Baer’ist, millele on graveeritud peale Mallukas. Sest noh, see ma ju ometi olen. Minu seljakoti mudeli leiad SIITkust leiad ka rohkem infot konkreetse koti kohta, et millest tehtud ja kui suur ja mis lisad ja vidinad tal sees on. Mina oskan aga omalt poolt öelda seda, et see on mega kvaliteetne. Paks nahk ja niii imelihtsasti jooksvad lukud, et ma ei mõista, miks mu kõik teised lukkudega asjad nii lihtsasti kinni-lahti ei käi? Ja mulle meeldib see ka, et see kott on nii staila, et kanna mänguväljakust uhke restoranini välja. Sobib igale poole.

DSC_7617

Uue koti saabumisega olengi ma suutnud inimese kombel omada korras kotti. Ja kuna vanasti häbenesin ma endal silmi peast välja, kui lugesin teiste blogidest postitusi, mis nende kottides on ja neil polnud seal kunagi täisnuusatud salfakaid või kõdunenud õunu, siis nüüd teen uhkusega ise WHAT’S IN MY BAG postituse!

DSC_8125

Ainuke asi, mis ma praegu siia juurde lisasin oli mu läpakas, sest see mul tõesti kogu aeg kotis pole. Aga 90% ajast kui ma kuskile lähen, võtan ma oma ustava õuna ikka kaasa, seega viskasin ta sellegipoolest pildile. Lisaks tahtsin ma näidata, et kotis on eriti tore kohakene täpselt läpaka jaoks sisse ehitatud, et teised asjad su rüperaali ei kraabiks ja ära rikuks.

DSC_8123

Ma oleks võinud pildistamise ajaks truki ka kinni panna, aga ega see mõistus pole enda teha ja ma alles nüüd fotolt näen, et see lahtisena lipendab. Aga noh, mitte, et seal eriti vahet oleks, aru saate vast nii ehk naa, et seal on selline mugavalt turvaline kohake arvuti või tääbi jaoks.

DSC_8126

Mis meil siin siis on. Esiteks mu tuus kiisuga võtmehoidja H&M’ist. Ma läbi häda olin nõus selle 6€ välja käima, aga Kardo alles kinkis mulle uued majavõtmed (eelmised sain eelmise aasta jõuludeks ja kaotasin selle aasta alguses ära…) ja kuna ma tahtsin, et need oleks alati märgatavad, soetasin ma nendele sellise karvase junni külge.

Rahakoti ostsin euri eest Mari lasteaia kirbuturult Mari kasvataja käest. Üliilus ja mega paljud on küsinud, et kust ma sellise uhke rahakoti sain, seega andis kasvataja selle ilmselgelt liiga hea hinnaga ära.

Punase huulepulgata ma kodust ei lahku, sedakorda on sinna eksinud Diori huuleläige (link). Minu tooni seal praegu pole, on natsa roosakamat, aga tõesti selline mõnus ja läikiv toon. Natukene kleepuv, aga mitte isegi häirivalt. Hea pigmendiga ja maha ei kulu, kannatab juua ja süüa mõnda aega.  Roosa hari on ka Lovertest (link), aga jällegi, minu värvi enam pole.

Telefon on mu ustav Iphone 5s ja korpuse tellisin kunagi Aliexpressist.

DSC_8127

Mul peab kotis ALATI olema midagi magusat, sest ma a)olen ilge magusahull, b) unustan tihti kuskile minnes enne midagi süüa ja siis on hea, kui kotist midagi võtta on. Lisaks on need hädavajalikud Mariga poodi minemisel, sest Yummikomm kätte anda, saab kiirelt isegi poetiiru ilma hüsteeriata ära teha. Muidu hakkab poes igasugu asju tahtma.

Müts on ka igaks juhuks kotti visatud, et juhuks kui õues külm hakkab. Meil on tervel perel samad mütsid Ziztersilt (link).

DSC_8128

Muidugi peab igal emal olema kaasa hunnik titekraami. Loomulikult vahetusriided – mul on hetkel kotis Gugguu body (link), mis on nii ilus ja heast materjalist, aga saab veel viimaseid hetki kanda, sest mul on siin kasvamas hiiglane, kellele kohe 62 asjad väikseks jäävad. Ise pole veel kahekuunegi…Peaks vist juba hakkama 68 suuruses asju tellima, aga see vist oleneb firmast ka. Mõni teeb suuremaid, teine väiksemaid asju. Need Gugguu asjad, mis meie lastel on, on küll mega toredad (vaata siit), aga ma vaatan, et seal on tegelikult naistele ka asju, ühed dressid kuluksid küll marjaks ära (link) Ps! Lindexil olla see nv 3 asja 2 hinnaga. Kätu eile kuulutas mulle. Ok, mu jutt on kotist küll lappama läinud 😀

Siis on mul kotti visatud Medela rinnapadi, mis on muuseas parim rinnapadi, mis ma katsetanud olen. Tomme Tippee oma on ka norm, aga Medela oma on nats kaarjama kujuga ja sobib rinnahoidjasse natsa paremini. Bambo mähkmeid ikka ka, need on meie pere lemmikud. Vähemalt minu lemmikud, Kardo on nende valgete Pampersite usku.

MAM lutt ka, aga see on küll seal täitsa maiteamiks, sest Lende meil lutti ei võta ja hakkab pmst kettima, kui talle see suhu toppida.

DSC_8129

DSC_8130

Vot nii siis. Selline see kott ja kotisisu mul on. Nüüd on teie kord: millie on teie igapäevakott? Mis seal sees on? Või mis on kõige imelikum asi, mis seal hetkel on? Mina näiteks enne pildistamist võtsin kotist välja ühed tuttuued trussikud kirjaga “Oral me” 😀 Ärge küsige miks, aga Kardo tõi need mulle suvel Amsterdamist, aga kahjuks 2 numbrit väiksed. Mari tassis nad siin ükspäev esikusse ja kuna inimene tuli parasjagu pildistama, toppisin ma need oma seljakotti. Tänases postituses neid siiski kajastada ei tahtnud 😀

Kõikide inimeste vahel, kes hakkavad FBis Von Baer’i sõbraks SIIN ja kommentaariumis kaasa räägivad enda kottidest (hehe) ja nende sisust, on Von Baer andnud loosirattasse täpselt samasuguse nahast koti nagu mul on. Ja graveeringu saab ka peale lasta teha sellele ultrafancyle kotile! Kingituse väärtuseks on lausa umbes 250€! Eriti ilus kingitus ju endale, või miks mitte mehele/isale/emale/sõbrannale/vennale – jumal teab, kellele!

Loe ka neid postitusi!

434 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Berta 12. detsember 2016 at 17:24

    Kes koti võitis? 🙂

  • Avatar
    Vasta E. 11. detsember 2016 at 09:05

    Ah, et mis minu kotis on või? Tahad ausalt teada või :D?
    Õnneks võtsin vist paar kuud? tagasi uue koti, mis paraku küll ei tähenda, et mu kott korras oleks. Kuna tead, milline Sinu kott vanasti välja nägi, siis võin ju ausalt enda koti sisu ka ära kirjeldada.(PS! ma ausalt kui uue koti võtan, siis hakkan ka hoidma 😀 ja nii iga kord..)
    Mu kotis on praegu:
    Versace kreem ja lõhnaõli, akulaadija, huulepulk, ripsmetušš, silmapliiats, paberitäis tähtsaid telefoninumbreid(kuulub asjade hulka, ÄKKI läheb veel vaja), kindad(mida ma ei suuda isegi siis kätte panna, kui rool nii külm on, et ma käsi sinna peale panna ei saa…peaks vist kindad välja tõstma?), beebipillid, mu ultrafancy prillitoos, auto tehniline pass, põsepuna, pintsel selle pealekandmiseks, huulepliiats, välgumihkel, deodorant, vähemalt 3 pakki lahtiseid nätse(avastan alati roolis, et tahan nätsu ja siis sobran kuni leian esimese ettejuhtuva paki, miks mul neid nii palju üldse on? sest alati, kui ma poes olen…ei tea ma, kas kotis on veel nätsu või ei ole ja no…ei hakka ju selles põhjatus kotis sobrama poe kassas, et, kas on või ei ole onju), 2 hambaharja ja hambapasta, tampoonid, ühed puhtad stringid(igaks 10-ks juhuks?), pastakas, rahakott, koduvõtmed, autovõtmed, VEEL nätsupakke(appi, ma olen hull), 2 patsikummi, 2 klambrit, ohatisesalv(FENIVIR, muide väga hea, hakkasin kohe määrima, kui ohatis tekkis ja kadus ära enne kui jõudis valusaks minna), Raffaello kommid(tähekese karbis, selline väike karp).

    Oh, hea, et ma eile seda postitust ei lugenud, tõstsin hommikul libesti kotist välja, hahahaaa :’D

  • Avatar
    Vasta Teele 10. detsember 2016 at 10:38

    Mallu!!
    Sain koti kätte ja olen väga-väga õnnelik! Aitäh veelkord!!!!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. detsember 2016 at 10:48

      ooo nii lahee, näita picci 😛

  • Avatar
    Vasta Liisi 10. detsember 2016 at 00:07

    Minul just läks väga armsa seljakoti lukk katki ja kuna mul on ka pisike skolioos, siis ei soovita arstid mul üldse ühel õlal kantavaid kotte kanda ja see seljakott on lihtsalt imeline! Kannan kaasas kõike vajalikku alates rahakotist, telefonist jne. Lisaks käin koolis ehk pidevalt arvuti ja paar vihikut kaasas.

  • Avatar
    Vasta Hanna 8. detsember 2016 at 22:42

    Mul on väike, aga mahukas käekott. Seal on mul päevik, telefon, rahakott, pakk salvrätte, Elisabeth Ardeni kreem või päikeseprillid (oleneb hooajast), huulepulk, paar mäekristalli. Rohkem see kott ei mahuta. Välja arvatud juhul kui päevikut kaasa ei võta, siis saab sinna poeoste jms panna 😉

  • Avatar
    Vasta Marilyn 7. detsember 2016 at 22:05

    Mul on mingi suvaline käekott, millega käin igal pool ja see peab kannatama kõike, alates läpakast lõpetades kodujuustupakiga. Kaamera mul juba ammu enam käekotti ei mahu ja pean kõndima nagu turumutt saja kompsuga. Ma tahaks olla ka vähekenegi peenem preili.

    _(,__ __),
    (_,d888888888b,d888888888b
    d888888888888/888888888888b_)
    (_8888888P'””‘`Y8Y`'””‘”Y88888b
    Y8888P.-‘ ` ‘-.Y8888b_)
    ,_Y88P (_(_( )_)_) d88Y_,
    Y88b, (o ) (o ) d8888P
    `Y888 ‘-‘ ‘-‘ `88Y`
    ,d/O\ c /O\b,
    \_/’.,______w______,.’\_/
    .-` `-.
    / , d88b d88b_ \
    / / 88888bd88888`\ \
    / / \ Y88888888Y \ \
    \ \ \ 88888888 / /
    `\ `. \d8888888b, /\\/
    `.//.d8888888888b; |
    |/d888888888888b/
    d8888888888888888b
    ,_d88p””q88888p””q888b,
    `””‘`\ “`| /`'””`
    `. |===/
    > | |
    / | |
    | | |
    | Y /
    \ / /
    | /| /
    / / / |
    /=/ |=/
    `”` `”`

  • Avatar
    Vasta Kris 7. detsember 2016 at 19:57

    Väga lahe! Minul on hetkel kasutuses tavaline seljakott ja tegelikult mul rohkem kotte ei olegi, sest käe-/õlakotid mulle väga ei meeldi, kuna ma ei viitsi neid kanda. Seljakott on minu meelest nii mugav, käed on vabad ja peaaegu kõik, mida vaja, mahub ära. Igapäevaselt kannan endaga kaasas kooliasju, natuke pahna ja muud sodi, veepudelit, hügieenitarbeid , telefoni ja miskit näksimiseks. Von Baer’i kott kuluks kohe eriti hästi ära, sest kõikjale ei saa ju koolikotiga ka minna ja lausa lust oleks sellist iludust omada 🙂

  • Avatar
    Vasta L 7. detsember 2016 at 19:07

    Minu kotist leiab rahakoti, mitu paari võtmeid, kätekreemi, näokreemi, hügieenilise, midagi magusat, taskurätipakke, pastakaid, kammi, valuvaigisteid ja muid ravimeid, töötõendi, nätsupaki, mütsi ja muid pisiasju. Vanasti oli sama lugu, et kotti lendas kõik, mis kätte jäi. Lõpuks kui mõtlesin, et miks nii kopsakas kott on ja sortima hakkasin, leidsin igast pahna 😀 Muutus asi kui sain töökoha kus igapäevaselt kott läbi skännitakse ja avastasin, et ei taha mingit sodi seal sees näidata :/
    Seda kotti tahaks sest sõidan pea iga nädal Eesti ühest otsast teise suurte kompsudega ja jube tore oleks kui saaks oma vana lagunenud koti selle vastu vahetada… mahutab ka rohkem 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 7. detsember 2016 at 18:15

    Mul peab kott olema suur – olen aastaid oma suure nahk õlakotiga käinud – seest leiab: telefoni, 2 rahakotti ( 1 kaartide ja paberraha jaoks ja teine müntide jaoks), veepudel, huuleläikeid ja huulepulki mitu erinevat, juuksekumme, kätekreem, antibac, mingi näks, kui 1a laps on kaasas siis veel mähkmed-salfad, vahetusriided, söök-jook talle

  • Avatar
    Vasta Karin 7. detsember 2016 at 18:15

    Olenevalt selles kuhu minek erineb ka käekoti sisu, aga tavaliselt pakin sinna läpaka, rahakoti, salvrätid, mynthoni, võtmed, huulepalsami, kätekreemi, juuksekummi ja pakk peavalurohtu. Ja pudelivett tassin ka kaasas, isegi kui tavaliselt läheb meelest juua.. aga kui kaasas pole, siis raudpolt suren janusse 😀

  • Avatar
    Vasta Jaana O 7. detsember 2016 at 00:14

    Hetkel polegi mul kotti. Topin kõik vajalikud asjad a) lapse vankrisse, b) taskutesse või c) kannan käe otsas kilekotis. Mähkmed, salfakad, rahakott, telefon ja koduvõtmed mahuvad veel abc variantidesse ära. AGA laps kasvab ja varsti suurenevad mandihunnikud, mida kaasas tassida vaja. Seega tahantahantahan seda seljakat, et lisaks eelmainitule saaks kaasas kanda ka joogitopsi, tite vahetusriideid, näksi ja muud head-toredat.

    Varem oli minuga kaasas alati üks suuremat sorti käekott. Sees läpakas, telefon, laadija, kolm-neli suitsupakki, puhas aluspesu, hambahari ja -pasta, juukselakk ja -hari, meigikott ja seitsesadamiljonit poetšekki. Olin siis vallaline. Lasteta.

  • Avatar
    Vasta Efka 6. detsember 2016 at 21:29

    Mul ei olegi käekotti. Ainult veidi räsitud koolikott, kuhu kogu pahn õpikute ja muu sodi-podi vahele pressitud on. Tudengi värk 😀

  • Avatar
    Vasta E. 6. detsember 2016 at 19:28

    Mul tavaliselt kotis palju tšekke, hügieeniline huulepulk, taskuräti pakk, rahakott. Kindlasti kõrvaklapid ja midagi magusat!

  • Avatar
    Vasta Berta 6. detsember 2016 at 15:41

    Mallukas, kuna see loos muidu toimub?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. detsember 2016 at 15:53

      reedel 🙂

  • Avatar
    Vasta Vesper 6. detsember 2016 at 14:39

    Vahepeal oli komme korjata kotti kõike, mida hetkel vaja käest ära saada ja nii tekkis sinna päris huvitav kollektsioon.
    Võtsin kätte ja tegin käekoti tühjaks & välja ilmus: 4 huuleläiget, 2 pokkerižetooni, terve hunnik erinevaid tampoone (voodri vahel x)), ilmselgelt pihutäis peenraha, üks kinnas, paar pastakat, ammu kadunud kulmupliiats, prillide retsept, kõrvarõngad jne. Päris uhke hunnik, nüüd üritan vähe rohkem korda pidada.

    Osaleks loosimises ka, täitsa kena kott. 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisu 6. detsember 2016 at 13:32

    Noniii, kuna mul polegi ei käekotti, õlakotti ega midagi siis mahutan (vnoh üritan mahutada) oma telefoni, rahakoti, huulepalsami salvrätikud ja paar juukseklambrit jope taskusse. Ja siis käin ringi nagu peaaegu tagurpidine hamster, sest jope taskud pole nii suured et kõike ära mahutada 🙁

  • Avatar
    Vasta Riin 6. detsember 2016 at 11:57

    Oo kui lahe kott! Pean ka loosist osa võtma! Minu käekotis on hetkel kaks küünelakki, rahakott, kätekreem, salvrätikud, kamm, Dolmeni valuvaigistid, pastapliiats, paar tšekki :), raamat, pudel vett ja üks kilekott juhuks kui peaks poodi sattuma, et ei peaks kilekotti ostma.. aga tavaliselt ma unustan selle muidugi ära.

  • Avatar
    Vasta Ave 6. detsember 2016 at 11:22

    Mina vägaväga tahaksin võita seda kotti, sest vana on juba liiga räbal. Minu praeguses kotis leidub huulepulki, salfakaid, kamm, veepudel, telefon ja nätsupakk.

  • Avatar
    Vasta Elsa 6. detsember 2016 at 10:32

    Minu käekotid on vahetunud seljakotis vastu, milles on hulgaliselt mähkmeid ning vahetusriided pisikesele. Telefon ja tähtsamad kaardid on rännanud tasku. Üks asjalik ja ilus kott kulub oi kuidas ära!

  • Avatar
    Vasta Nimi 6. detsember 2016 at 10:30

    Mul leidub kõike telefonist patsikummini, täpsemalt rahakott, vesi, prillitoos, huuleläige, lõhnaõli, mingid snäkki. Õlakott on päris räbal juba, uut vaja ?

  • Avatar
    Vasta K 6. detsember 2016 at 09:28

    Loen su vlogi juba mitu aastat, kuid see on üks esimesi loose, kui tahaks osaleda. 🙂 Tavalised asjad, mis kotis peavad olema, on rahakott, telefon ja igaks juhuks laadija, siis huulepalsam või huulepulk, sest alati, kui kuskile minek, kipuvad huuled väga kuivama. Kindlasti ei puudu kotist kamm, patsikummid ja varuks valuvaigistid. Üldiselt üritan kõik oma asjad mahutada käekotti, aga kuna asju on liiga palju, siis muudab see koti raskeks ning on väga ebamugav kanda. Eelistaksin muidugi seljakotti, kuid pole siiani piisavalt mahukat ja ilusat leidnud, seega kuluks selline iludus marjaks ära ning oleks ka armas jõulukink 🙂

  • Avatar
    Vasta Berta 6. detsember 2016 at 00:29

    Nii, vot see on loos, millest tahan küll osa võtta! Mul oleks väga uut kotti vaja ja no see seljakott on täpselt minu maitse! 🙂 Praegune kott on õmmeldud (parandatud) taskuga, lukk katki, paeltel otsast need nupukesed puudu…. Pole saanud mahti/raatsinud ka uut soetada. Ja vana kott on siiski kuidagi armsaks saanud, ta saatis mind ka sünnitusmajas… Aga no oleks siiski mõistlik endale midagi viisakamat muretseda! Pealegi kannan ma kaasas palju tavaari, lapse asjad võtavad tõesti palju ruumi enda alla (mähkmed, vahetusriided, mänguasi, veetops, salvrätid jne), siis enda kraam (juuksehari, kotike kätekreemi ja huulepalsamiga, taskupeegel, taskurätt), muidugi kohustuslik olme nagu telefon, rahakott, võtmed. Märkmik ja pastakas (kirjutan luuletusi ja lugusid:)). Tihti fotokas, mis võtab kohe ekstra ruumi. Ja väike nuga 😛 Igaksjuhuks noh. Isegi vankriga jalutades kannan nuga kaasas, sest meil siin küla ümber on viimasel ajal hundijälgi nähtud, hehe. Ja sügisel jalutades võib ju mõne hea seenekoha peale sattuda 😉 Koerale on kah tihti rihm ja kokkuvolditav joogikauss kaasas. Ja mõni hea raamat või ajakiri! No seda siis ikka endale mitte koerale. Vahel ka binokkel. Termos! Mul siuke matkaselli värk tihtilugu endaga kaasas 🙂 Ühesõnaga kraami mul kotis jagub! Sellesse seljakotti armusin tõesti esimesest pilgust. Ma saaks end sellega tunda nagu Muumimamma oma legendaarse musta käekotiga 😛

  • Avatar
    Vasta KadiL. 5. detsember 2016 at 23:51

    Mul mingi imelik komme alati kõik kotid täiesti tühjaks teha, kui olen koju jõudnud, seega hetkel pole nendes midagi. Koti värvuse/suuruse valin oma riietuse põhjal/vôi kuhu/kui kauaks vaja minna. Enamus soetatud taaskasutus keskustest *olen hull kaltsukafänn. Kui lapse asjad ka vaja pakkida, siis minu kotist leiab alati: igaksjuhuks- aluspüksid (lapsele), pluus, retuusid, sokid, õhukesed kindad. Võtmed, deodorant, huulepulk, paar kommi- hea lapsele suhu pista, kui väga jorrama kukub, rahakott, patsikummid, tahvelarvuti, pastakas, märkmik, mingi tilluke loomakuju (lapsele meeldib, saab mãngida) ja hmmmm.. rohkem nagu ei tulegi praegu meelde. Üsna igav sisu 😀
    Ja no peaks mainima vist seda ka, et pruun värv on mu lemmik. Ma vist raamiks selle koti ãra 😀 😀

  • Avatar
    Vasta marja 5. detsember 2016 at 23:44

    Heal päeval on kotis: võtmed, telefon, pangakaart, mõned mündid, salfakad ja ehk mõni meigitoode.
    Paar päeva hiljem püüan paaniliselt koduukse taga võtmeid kotist leida, sest siis on seal lisaks eelnevale 2-3 pastakat, sall, joogipudel, pool juusturulli, ajaleht/ajakiri, tšekid, paar kõrvarõngaid, üks sokk ja juuksehari.
    Siis sorteerin kõik ebavajaliku jälle välja ja ring hakkab otsast peale.
    Teisisõnu on mu kott üks yoyo-efektiga dieeditaja.
    *kui läpakaga vaja kuskile minna, siis selle jaoks eraldi läpakakott

  • Avatar
    Vasta kristel 5. detsember 2016 at 23:17

    Niil, alustame tähtsamatest: Telefon, rahakott, huulepulk, hügieeniline huulepulk, mähkmed ja niisked salfad (pojale), paar suurt ja/või väikest kilekotti (ikka on poest vaja piima tuua), veepudel, sokid ja/või kindad tütrele, näpunukud, paberist taskurätte ja tšekke

  • Avatar
    Vasta Piret 5. detsember 2016 at 23:14

    Mulle isiklikult meeldivad sellised kotid kus on eraldus sahtlid. Aga millegipärast on mul jälle üks suur BAG kuhu kõik ühte auku kaob 😀
    Viimane aasta on mul rohkem lapse asju seal kui enda omasid aga rahakott,võtmed ja telefon eksivad ka sinna. Väikses salataskus on mul kaasas naiste hügeeniasjad, huulepulk, rätsepa mõõdulint, märkmik, pastakas, kätekreem jne. mida võiks vaja minna.
    See suur põhjatu kott on alati nuhtluseks mul kaasale, kes sealt kunagi midagi ei leia ja kirub siis.
    Ma nii aegajalt ikka koristan seda ning hämmastavalt on seal alati lihtsalt hulk vanu tsekke ja midagi kadunuks tunnistatud või unustatut.

  • Avatar
    Vasta Eva 5. detsember 2016 at 20:36

    Olen läinud nii mugavaks, et kotti ei viitsi üldjuhul kaasa tassidagi, pigem üritan enamik asju taskutesse ära mahutada. Kotis on tavaliselt kaasas ripsmekas-kulmupliiats, pastakas, rahakott ja võtmed ja muu on pudi-padi, mis lihtsalt aja jooksul koguneb sinna(salfakad, kommipaberid jne)

  • Avatar
    Vasta H. 5. detsember 2016 at 20:28

    Kuna ma olen endiselt vaene gümnaasiumiõpilane, siis igapäevaselt sisaldab mu käekott läpakat, hunnik vihikuid ja õpikuid ning telefoni. Kui kuhugi linna peale lähen, siis leiab kotist kindlasti veepudeli, jällegi telefoni, kõrvaklapid, kätedesifintseerija, huulepalsami, kätekreemi, kaardid ja raha, hunnik tšekke.

  • Avatar
    Vasta Ann-Liis 5. detsember 2016 at 19:39

    Seljakott on minul igapäevane asjade hoiustamise kohti. Ühesõnaga, käekoti naine ei ole.
    Tänapäeval on nii mitmekülgseid ja lahedaid seljakotte, et iga outfitiga saad kanda.
    Koti sisuks ei miskit erilist. Rahakott, Flaska, pähkli pakk, hügieeniline huulepulk, Dr.Hauschka käte ja näokreem, patsikumm, taskurätik.

  • Avatar
    Vasta Anneke 5. detsember 2016 at 17:34

    Mul on alati selline tunne,et mul on hirmus palju asju kotis ja midagi ei leia, aga eks ma proovin nimetada mingi tavalisti ära – kolme erineva kodu võtmed (kõik eraldi, et ma saaks valida, mis tasku pista, kui kott koju jääb), prillid ja päikeseprillid, vihmavari, müts, kindad, rahakott, enda isiklik mobiil ja töötelefon, raamat (hetkel emaduse teemaline asi, valmistun ja värki), küüneviil, taskurätikuid umbes neli pakki, töö uksekaart, neli-viis erinevat huulevärki (kolm neist Kylie lip kitid – <3 neid), igasugu laadijaid ja juhtmeid telefonidele, valuvaigisti, juuksekumme ja -klambreid, lahtiseid sente ja tšekke ja kindlasti midagi veel.
    Praegu poole raseduse peal ja olen aru saand, et igasugu käes tassimine ja ühele õlale raskuse koondamine (kuna vahepeal viskan sinna kotti ka läpaka ja selle laadija) on väga väsitavaks muutunud. Toidupoes käin juba veidi väsinud suhteliselt suvalise sportliku seljakotiga – lihtsalt et ei veaks ühele poole, on kergem. Seljakott seega kuluks käekoti asenduseks ideaalselt ära ja kuigi mulle kunagi (no ühe korra elus firma jõulupeol tegelikult võitsin midagi kõigi oma eluaastate peale) loosiõnn ei naerata, siis sellest loosist ma ei julge mitte osa võtta, äkki on just minu õnnepäev!

  • Avatar
    Vasta Jaanika P 5. detsember 2016 at 16:13

    No nii vinge koti loosis oleks patt mitte osaleda 🙂 Minu kotti peab igapäevaselt mahtuma päris suur hulk asju, seega olen isegi viimasel ajal kaalunud seljakotti soetada… muidu on päeva lõpuks üks õlg ikka täitsa haige 🙁
    Minu tavalise päeva koti sisu oleks selline: telefon, laadija, võtmed, märkmik, väike kotike ravimitega (paratsetamool, espumisan, no-spa, vitamiinid, mitu erinevat hügieenilist huulepulka ja hetkel ja kahte sorti nohutabletid+sprei), vihmavari, pudel veega, mõni puuvili või pakk pähkleid, kamm, kätekreem, rahakott, taskurätikud, tagasihoidlik kosmeetikakott (põsepuna, puuder, kulmupliiats), riidest kott toidupoes käimiseks, kindlasti pakk nätsu, vahel pooleliolev raamat ja läpakas. Ehk siis kui ma hommikul koti täis saan, siis see on mega punnis ja midagi sealt leida on suht keeruline 😀 Olen mõelnud küll, et osasid asju igapäevaselt vaja ei lähe aga täpselt siis kui ma midagi koju jätan (nt vihmavari või kosmeetikakott) läheb mul seda vaja! Niiet hambad ristis tarin seda tavaari igapäevaselt kaasas 😀 Järgmisel aastal tita sündimas, siis täieneb koti sisu kindlasti luttide-mähkmete-lappide ja muuga, seljakott kuluks kindlasti ära!

  • Avatar
    Vasta G 5. detsember 2016 at 16:02

    Minu igapäevaseks kotiks on samuti seljakott, aga see sisaldab endas peamiselt õpikuid ja muid koolitarvikuid, lisaks natukene süüa, veepudel, märkmik, akupank ja pisike hügieenitarvete kotike.
    Kui koolipäeva pole, on kott hoopis pisem ja sisaldab endas vaid rahakotti ja akupanka. Pildistama minnes kaamerat, hügieenikotikest, rahakotti ja akupanka ja veepudelit.
    Selline kvaliteetne seljakott kuluks küll väga marjaks ära. Pole siiani kuskil ühtegi meeldivat silma jäänud, aga tahaks midagi naiselikumat kui tavaline koolikott/seljakott.

  • Avatar
    Vasta Marion 5. detsember 2016 at 14:15

    Mina olen ka seljakotiusku. See on miljon korda mugavam kui mingit käekotti õlal venitada pluss kui on seljaprobleemid (mis mul on) siis on ka seljakott igati õige valik. Hetkel oman ühte punast seljakott mida pmts kogu aeg kannan. Kuna see on väiksemat sorti, siis kuluks ka suurem variant marjaks ära. Lisaks meeldib mulle selle juures see, et läpakasahtel ka olemas on. Vahel on vaja tööle läpakas kaasa võtta, siis oleks hea kõik mugavalt ühte kotti paigutada. Sai üks pikk jutt siia ette, aga minu kotisisu on umbes selline: rahakott, taskurätikud, võtmed, patsikumm(id), huulebalsam, peegel, veepudel, termos teega, päevik, vihik, pinal kirjutusvahenditega, midagi söödavat (puuvili/ proteiinikreem vms), valuvaigistid, prillipuhastuslapp.
    Ongi vist kõik. Ma hüppaks rõõmust lakke kui selle uhke koti omanikuks saaks! ?

  • Avatar
    Vasta Merka 5. detsember 2016 at 14:11

    Vahetasin suvel käekoti väiksema vastu kuna olin lootusetus seisus kortermaja uksetaga (üsna tavaline) ja ma ei suutnud võtmeid kotist tuvastada(again), kallasin kogu sisu tänavale (ise ma mõtlesin, et palun ärge keegi tulgu uksest välja, sest mul on ülipiinlik). Tuhlasin selles hunnikus ja seal nad olidki. Pãrast seda ma vandusin, et hoian koti korras ja vahetan selle kindlasti vãiksema vastu. Hetkel on kott vâhemalt nii palju korras olnud, et endal silmi peast häbenema pole pidanud. ?

  • Avatar
    Vasta Evelin 5. detsember 2016 at 13:50

    Mul on täiesti suvalised ilmselt poola käekotid, kus sees on ikka igast pahna alustades huulepalsamist ja lõpetades tšekkidega, isegi pangakaart ja muud kaardid on lihtsalt käekoti sahtlis laiali :S

  • Avatar
    Vasta Grethe 5. detsember 2016 at 13:22

    Mul on tegelikult nii palju asju väikeses vanas väsinud käekotis, et sellisest stiilsest seljakotist olen ammu unistanud. Kahjuks erinevatel põhjustel ei õnnestu endale ka uut käekotti osta ning lükkan seda pidevalt edasi. Käekott on ikkagi investeering, mis võiks vastu pidada kaua.
    Minu käekotist võib leida:
    1) rahakoti
    2) salfrätid
    3) erinevad võtmed
    4) kosmeetikakoti
    5) märkmiku
    6) erinevad pastapliiatsid
    7) kõrvaklapid
    8) telefoni laadija
    9) kätekreem
    10) lõhn
    11) proteiinibatoon
    12) kamm jne jne.

  • Avatar
    Vasta Vivian 5. detsember 2016 at 13:21

    Minul on teist aastat saadik vana käekott, kus igapäevaselt on järgmised asjad: järgmiseks päevaks vajalikud kooliasjad, alati kalendermärkmik ja paar pastakat, salataskus valuvaigistid ja kulmupliiats, kotipõhjas tihti kommi, müslibatoon või nende paberid. Trennipäevadel mahutan kõikide asjade vahele trenniriided (retud ja top) ning vahepeal tossud. Uus mahukas kott tuleks väga kasuks. Eriti seljakott, nii on mugavam liikuda, sest jala käimist on palju.

  • Avatar
    Vasta Assu 5. detsember 2016 at 13:07

    Mul mingi vana käekott, millel embleem kadunud ammu – seega pole aimugi mis nimeline ta on. 😀 Firmakas ta igatahes pole. Mingi feik stuff kuskilt tasuta saadud. 😀 Sees enamusajast pastakas, niisked salfad, mini lõhn, mini deodorant, meik, märkmik, salfad, tsäks, peegel, plaastrid, valuvaigistid/muud rohud, kõrvatropid ja rahakott. Vahelduva eduga ka kaamera, laadija, küüneviil, pintsetid, kõrvaklapid jne 😀 Lisaks ka hunnikuga toidukraami – tavaline poeskäigu kott 😀 Ise väike, aga mahutab palju. 😀

  • Avatar
    Vasta Aiki 5. detsember 2016 at 12:49

    Minu kott on pigem väiksem, kui suurem, sest muidu tassiks ma iga päev kaasas mitu kilo suvalist träni. Minu kotist leiab palju palju võtmeid, pisikese kaarditasku, minu hügieenilist huulepulka/mingit muud määret huultele, salfakad, patsikummid, kamm, silmatilgad, nohurohi, näts, kätekreem, huuleläige ja igast vajalikke ja mittevajalikke paberikesi.

  • Avatar
    Vasta Marian 5. detsember 2016 at 11:37

    Mul on mega korralik käekott alati kaasas, üldiselt suur ja priske teine – meigikott (ripsmetušš, vähemalt kahte tooni huulepulk, et valida saaks, ja mingi kiire meigipulk ja puuder,
    mu lemmiklõhn), kindlasti läpakas, tihtilugu kaamera, salfakad, vahel ka pesu, lõhn, rahakott, telefon, tühi nätsupakk, laadijad v akupank. Raudselt on 100 asja veel, aga hetkel ei tule meeldegi.

  • Avatar
    Vasta Sanna 5. detsember 2016 at 11:30

    Ma küll ei kahtle et sa põhjalikult proovinud ei oleks aga lutiga nii, et alguses pane lihtsalt keele pihta ettevaatlikult ja kui ta uurima hakkab millega tegu pane pigem suulakke kui otse suhu, siis ei teki seda okse/lämbumis efekti, ma pidin ka kõvasti moosima aga endiselt annan nii et suulakke ja siis ise tõmbab suhu. Ma pole küll arst, aga ma eeldan, et asi lihtsalt selles, et laste suuehitus natuke teine ja mam luti saingi talle sedasi, teised mu jaoks nägid välja nagu olekski mõeldud laste lämmatamiseks.

  • Avatar
    Vasta M 5. detsember 2016 at 11:02

    Minu kotis on hunnik pabereid, millest enamus on mapi vahel, lisaks vihik kuhu kõik kõige olulisemad asjad kirja saavad ja üleliigsed paberid vahele on pandud ning lisaks märkmik kuhu kõik jooksvad kiired asjad märgitud on ja meeldetuletused! 🙂 Lisaks rahakott, laadija, küünelakk, kindad ja peavalurohi.

  • Avatar
    Vasta Elina 5. detsember 2016 at 10:41

    Olen juba paar aastat kandnud crossbody käekotti, kuna see on kerge, mugav ja kõik hädavajaliku mahutab ära. Väiksesse kotti ei saa väga palju rämpsu koguda, seega püsib kott hästi korras. Nüüd kui hakkasin 2 korda nädalas kursustel käima, siis pean lisaks kandma kaasas teist kotti kuhu mahutan õppematerjalid ja lõunasöögi. Natuke naljakas tundub käia kahe kotiga, kuid 2 korda nädalas ei ole väga viga. Tore oleks kanda sellist stiilset seljakotti, mis on mugav, hoiab käed vabad ja mahutab lisaks hädavajalikule kraamile ka lõunasöögi ja kooliasjad.

  • Avatar
    Vasta M. 5. detsember 2016 at 10:04

    Trennipäevadel liigun ringi trennikotiga, kus sees siis kõik vajalikud asjad tossudest kuni pesemisvahenditeni. Õnneks ei ole töö selline, et peaks sellega mööda linna ringi jalutama, seega pole probleemi see hommikul kaasa võtta.
    Kui sattun koolitusele kontorist väljapoole, siis hetkel on lemmikuks Monton’i heleroosa suurem käekott, kus alati on päikeseprillide karp, salvrätikud, pastakas, hügieenivahendid. Lisaks veel telefon, kaarditasku, töötõend ja võtmed. Praegusel ajal ka kindad ja müts. Olen üsna organiseeritud ning ei salli, kui kotis on segadus ja ma asju kiiresti üles ei leia. Seega hoian koti alati puhta ja korrastatuna.
    Loosis oleva koti kingiksin hoopis enda õele. Nimelt käib ta tööl ning õpib samal ajal ka magistriõppes. Selle kotiga oleks tal väga hea kooli ja kontori vahel reisida ning tööasjad, koolimaterjalid ning lõunasöök sinna mahutada. Eriti hästi sobiks see talle kevadeks ja suveks, kui tööl ja koolis saab käia jalgrattaga. 🙂

  • Avatar
    Vasta Käta 5. detsember 2016 at 09:50

    Olen vastik pedant ja ka mu kott on alati laitmatus korras. Sisaldab see reeglina telefoni, võtmeid, rahakotti, salfakapakki, hügieenilist huulepulka ja kindlasti mu märkmikku, ilma milleta ei lähe ma põhimõtteliselt isegi prügi välja viskama– seega kõik vajalik ja ei midagi üleliigset. Igal asjal on oma kindel koht.

  • Avatar
    Vasta Helena 5. detsember 2016 at 09:33

    Minul on 2 käekotti, väiksemaga käin igapäevaselt väljas ja sinna mahub ainult telefon, kaardid, võtmed ja pakk pabersalfakaid. Kui ma lähen kuskile kaugemale/pikemaks ajaks, siis võtan suure käekoti, mis sisaldab eelmainitut ja lisaks veel beebile vahetusriided, mähkmed, midagi magusat, juuksehari, kindlasti mõni juuksekumm. Tüüpiline emme käekott ühesõnaga 😀

  • Avatar
    Vasta Maris 5. detsember 2016 at 09:25

    Nii, laotasin siis koti laiali ning leidsin järgmised asjad: suur must Guessi rahakott, women’secreti meigikott, rich lilla hari, väike dermosili kotikene hädavajalike hügieenitarvetega, niisked salvrätid, iPhone 6S + laadija, roosa patsikumm, nahast kindad ning kaks mandariini. Seega, tegelikkuses on mu käekott üpris organiseeritud ja niisama träna seal sees ei ole. Samas, minu õun käekotti ei mahu, mistõttu ma hädasti vajaks midagi suuremat, kuhu saaksin oma rüperaali mahutada. Väga loodan seda ägedat kotti võita, nii fäänsi ja stiile, et jube! 🙂

  • Avatar
    Vasta Grete 5. detsember 2016 at 09:06

    Minul on tavaliselt kotis suht vähe asju: veepudel, õun, pähklid, prillitoos, pastakad, laadija, salfakad, hügeeniline huulepulk, jumekas, ripsmekas, sendid. Hoopis teine on lugu reisides- siis mulle tundub, et iga viimne kui asi kodust peab jumala eest kotis olema ja nii mu armas käekott mõni päev tagasi alla vanduski. Seljakott oleks ideaalne ja olen kaua sellele mõelnud. Käsi kuidagi ei paindu halva kvaliteediga hiinakate poole ja heale kraamile ei hakka rahakott peale.

  • Avatar
    Vasta lugeja 5. detsember 2016 at 09:03

    Minu käekotis on rahakott, pastakas, tikutoos, riidest poekott, kosmeetikakott, 2 kimpu võtmeid, taskurätid, õnnenööp ja lilleline haamer mille varrest vupsavad vajadusel välja eri suurusega kruvikeerajad.

  • Avatar
    Vasta Kristina 5. detsember 2016 at 08:14

    Mul on kaheteisteurine Soomest kirbukast ostetud ustav käekott, mida ma moetrenidest hoolimata kombineerin jopede ja mantlitega.
    Kotist võib leida: kasutatud salfakad, 2x salfakapakk, mandariinikoored, õun, Masha nukk, kõrvaklapid, kaarditasku, senditasku, 1 kinnas, kätekreem, kalendermärkmik, tavaline märkmik, pastakad, pinal kus on veeel kirjutusvahendeid, kaks huulepulka, üllatusmuna kollane muna(koos mingi mänguasjaga), mandariin, töôtõend, küüneviil, juukseklambrid, minniedega plaastrid, tampoon. See kõik on väga organiseeritud kaoses.
    Selja kotis oleks kogu mu “eluks vajalik” kraam ehk veidi organiseeritum;)

  • Avatar
    Vasta L 5. detsember 2016 at 07:09

    Mul ei olegi praegu kotti! Sellepärast on mul Tootsi taskud – kõik, mis teised omale kotti mahutavad, topin mina jope taskusse! Aga varsti tuleb beebi ja ei kujuta ette, et mähkmed ja Sophie ja lutid ja salfakad jms kõik lisaks huulepulgale ja telefonile taskusse mahuvad.. ?? Just seljakott kuluks ära, õla- ja käekotte ma ei oskagi kanda!

  • Avatar
    Vasta Merili 5. detsember 2016 at 07:05

    Minu käekotist leiab hetkel telefonilaadija, akupanga, märkmiku, pastaka, kindad, lõhnaõli, riiderulli, päikseprillid, kõrvaklapid, üllatusmunast saadud kalapoeg nemo, suitsupaki, kolm tulemasinat, kodu- ja autovõtmed, rahakoti, käte desinfitseerija (kui seda pole, siis on tavaliselt vähemalt niisked lapid), kätekreem, nätsupakk, kaks käepaela (üks pariisist ja teine napolist toodud) ning girly stuffi kotikese, kus on igaks elujuhuks mingid tabletid, patsikumm, tampoonid, veel üks küüneviil, baby lipsi huuleläige ja mu all time favorite elisabeth ardeni
    huulepalsam.

    Oh god 😀 eriti räme nimekiri tuli. Tegelikult on kogu aeg ka veepudel kotis olemas.

  • Avatar
    Vasta H. 5. detsember 2016 at 06:24

    Mul on samuti praegu üks nimeline õlakott, mille mõned ajad tagasi sain kuid kahjuks mahutab see hirmus vähe ja väikeste lastega jalutamas käies oleks 1000x mugavam kasutada sellist mõnusat seljakotti. Tõesti jäävad ju käed vabaks ja ei pea kolme erinevat pampu kaasa vedama.

    • Avatar
      Vasta H. 5. detsember 2016 at 06:25

      A ja sees on rahakott, võtmed, hügeeniline, üks kinkekaart ja telefon. Rohkem ei mahu kuidagi olenemata et välja paistab üpris mahukas.

  • Avatar
    Vasta Gea 5. detsember 2016 at 03:18

    Hetkel on mul kotis meigikotike, raamat, rahakott, võtmed, veepudel ja pakk küpsiseid. Ideaalis mahutaksin sinna ka veel läpaka, aga ruumi pole, vot sellepärast sooviksingi seljakotti võita. 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 5. detsember 2016 at 00:42

    Enamasti kannan kaasas musta käekotti, vahel oma beeži üsna kaheldava kvaliteediga seljakotti (sest on tõesti mugav, kui käed vabad on). Sisu osas on häbi: lisaks (õnneks alati eraldi sleeve’is olevale) sülearvutile on seal sageli laiali Kinder Bueno ümbrised, tšekid, taskurätid, mida pole saanud kohe ära visata; viimasest tulenevalt ka nende pakendid… Telefon on sama isend, aeg-ajalt leiab kotist segamini juhtmetega kõrvaklappe; nätsupakk, rahakott, pastapliiats ja patsikumm on alati olemas. Kui saan mahti kott korda teha, siis sodi läheb kohe minema, asemele tuleb heal juhul märkmik…
    Samas kui nii mõelda, siis nõnda segamini ongi käekott: see ripub ju alati nii mugavas läheduses, et kõik sodi võib seal lõpetada (noh, okei, ajutiselt peatuda………..), seljakotti nii naljalt iga pudi pärast ära ei kisu – siis rändab see taskusse ja sealt esimesse prügikasti :D. Kui müts-kindad kohe õigeid kehaosi katmas pole, on need kah kotis. 🙂 Üsna sageli tassin samamoodi peegelkaamerat kaasas, kuna kaamerakotti siiani hankinud pole… nii et paras puder ja kapsad (peaaegu sõna otseses mõttes 🙁 ) on mul piinlikul kombel ühes.

  • Avatar
    Vasta Gerda 5. detsember 2016 at 00:40

    Minu ainukeenneee parim sõber on hetkel seljakott. Kuna olen 7. kuuse beebi emme, siis sinna kotti peab mahtuma terve minu ja lapse eluks vajalik kraam. Liigun hästi palju jalgsi, mistõttu mugavus eelkôige. Kotis on mähkmed, niisked salfakad, lapsele mitu paari vahetusriideid ja sokke, hunnik mänguasju ja närimisrõngaid, lapsele veepudel ja püree. Minu asjadest veepudel, pähklid, huulepalsam, vôtmed, rahakott.
    Oiii ma oleksin stiilne emme, kui endal oleks ka selline über cool seljakott☺️

  • Avatar
    Vasta Marianne 5. detsember 2016 at 00:23

    Tavaliselt kasutan väikest käekotti, sest suurt on nii tülikas tassida. Samas väiksesse suurt midagi ära ei mahu ja võtan nt mingi väikse paberkoti lisaks (doesnt make sense i know). Käekotti siis vôtmed, rahakott ja teise kotti vesi,lõuna ja sokid:D. Seljakott tundub mugavam variant ja saaks asjad ùhte kohta. Näeb nii hea välja ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Piia 5. detsember 2016 at 00:23

    Houlimouli kui tuus see Baer on?Aga seljakotti tahaks küll,tükk aega juba ringi luusinud aga tulutult.
    Mul siis kindlalt kotis alati rahakott,juuksehari,võtmed,salfakad,mûts/kindad kui neid ei kanna hetkel,lõhnaõli,huulepalsam,bussikaart,pIpragaas,patsikumm. Ja noh kaugõppijana ka mõned páevad kuus làpakas ja mapid.
    Niiet seljakoti võit oleks ideaalne jõulukingitus ja mugavuse tõstmine?

  • Avatar
    Vasta Nööp 5. detsember 2016 at 00:23

    Mulle meeldib väga sellist seljakotti kasutada, mis on piisavalt soliidne erinevates olukordades kasutada. Ise kanna põhiluselt läpakat, rahakotti, pastakaid jms. Pisitütre emana on täielik boonus, kui käed on vabad ja kotti mahub alati veel mõni varuriie või nukk, kelle tassimisest väsitakse.

  • Avatar
    Vasta Liis 5. detsember 2016 at 00:14

    Üsna tavaline väikeste laste ema koti sisu minul momendil st alati kaasas mähku ja hädaabi lisa body koos niiskete salfakatega, enda asjadest rahakott, võtmed, huulebalsam, kõrvaklapid, paratsetamool igaks juhuks jms, kott hetkel pigem korras, aga vat tööl käies oli tiba teine lugu pigem. Momendil otsin tegelikult just Eesti disainerite poolt miskit mahukat seljakotti ja see loosis olev tundub seni üks asisemaid, nii et proovin õnne ja loodan juba varsti omale seda iludust võita!! Ootan õhinaga ja muidu tunnustan alati väärt Eesti disaini.

  • Avatar
    Vasta Hanna 4. detsember 2016 at 23:20

    Kotis on mul kooliks vajalik õunake, pastakad, märkmik, rahakott, veepudel, näts, markerid, erinevat lõunasöögikraami. Kuna kõige mahutamine pole just kergemate killast, mu 4 aastat vana kott hakkab otsi andma ja kanda on teda üle õla raske, oleksin võidu üle üliõnnelik!

  • Avatar
    Vasta Mari 4. detsember 2016 at 23:04

    Mul on vaja mahukat kotti, sest väikesed ridikülid on, noh… liiga väikesed. Tassin pidevalt peale läpaka, rahakoti, telefoni, kastanimunade, sheavõi, huulepalsami, kõrvatroppide, kommide, võtmete, eeterlike õlide, nätsupaki ja märkmiku ning kirjutusvahendite kaasas ka oma torupilli, parmupille, flööti, kaableid, noodivihikuid ja erinevaid raamatuid ning noote pluss aeg-ajalt ka söögikraami (sest kilekotte põhimõtte pärast ei osta ja püüan kõik ühte kotti ära paigutada), siis selline mahukas ja kaunis seljakott on ju ideaalne. Pealegi õlakotid on sellise raskusega, mis ma igapäevaselt kaasas vean, liiga soonivad ning võrdselt jagada koormus kahe õla peale olekski loogilisem. Teine võimalus on see, et hakkan talvel oma kraami kelguga järel vedama, mida üks aasta ka tegin, aga siis läksid vahel mõned asjad kaduma, sest veeresid üle kelgu servade 😀

  • Avatar
    Vasta Viivu 4. detsember 2016 at 22:52

    Minu enda koti sisu on üsna igav.? On ka päevi, kus seal ongi vaid rahakott.
    Kuid sellesse kotti armusin ma kohe, kui esimest pilti nägin.??
    Ja see uhke seljakott oleks ideaalne kaaslane mu emale, kes endaga kaasas tassib küll kogu varandust.. ?⚽ Alustades koduvõtmetest ja lõpetades beebi mänguasjadega. Kuna mu ema on ka kindlasti üks maailma parimaid asjade hoidjaid.. Siis oleks see kott heades kätes! ?

  • Avatar
    Vasta Sandra S 4. detsember 2016 at 22:52

    Olen ammu otsinud endale sobivad seljakotti, kuid enamasti on kõik nii väikesed ja pealt avatud (nööridega saab kinni tömmata). Aga antud isend tundub ideaalne ja väga stiilne ja täpselt see millega tahaksin mööda tänavaid käia ja oma tähtsat nodi kaasas kanda. Koti sisust rääkides, siis tavaliselt kannan kaasas läpakat (super, et seal spets koht on sellele!), võtmeid, rahakotti ja telefoni. Muidugi ka märkmik ja paar meigitoodet.

  • Avatar
    Vasta Hedi 4. detsember 2016 at 22:42

    Mulle tegelikult meeldisid siiani sellised väiksemad kotid, kuhu mahtusid rahakott, telefon ja veel paar pisemat asja, kui vaja. Nüüd aga on ka nii, et mu lemmik kotti mahub 2 mähet ja telefon või 1 mähe ja rahakott…et jah. Seljakotid on jälle väga popid ja väga tahaks sellist stiilset kotti. Sinna mahuks lisaks mähkmetele, telefonile, rahakotile ka veel varu riided (body, püksid) ja isegi mu endi asju veel. Nii et pöidlad pihus!

  • Avatar
    Vasta Hanna 4. detsember 2016 at 22:34

    Ma suht sama nagu sina, et aja pikku tuleb igasugust kraami kotti ja kord kuus siis ikka raputab purust ja tsekkidest tühjaks, aga mingit kõdunevat kraami mul pole:D
    Just eile koristasin oma kotid ära. Sealt leiab valuvaigisteid, nohu tablette, taskurätte, küüneviil, 1-2 huulepalsamit, hunnik patsikumme ja juukse nõelu, rahakott, võtmed, küünelakid, punane ja läbipaistev, kindad, aku laadija, märkmik, kätekreem ja proteiini batoonike kui tuleb mega suur magusa isu:D nii et jah päris põhjatu kott:D

  • Avatar
    Vasta Carmen 4. detsember 2016 at 22:30

    Mul on kotis alati kaasas kamm, rahakott, telefon, võtmed, salvrätikud, huulepulk, peitekreem ja nätsupakk ? tööl käies ka päris suur kalender-märkmik.

  • Avatar
    Vasta Kadri 4. detsember 2016 at 22:25

    Kuna käin peamiselt ringi beebitarvikute kotiga, siis on kotisisu suht sarnane. Mähkmed, lapid, vahetusriided jne. Midagi täiesti eriskummalist ei olegi!

  • Avatar
    Vasta liis 4. detsember 2016 at 22:19

    Minul on mitmeid kotte, aga tegelikult eelistan taskuid. Taskutesse mahuvad rahakott, telefon ja võtmed. Taskupõhja jääb ruumi purulegi ;). Üldiselt olen avastanud, et eelmainitud asjad ongi välja minnes elementaarsed, aga kotti saaks ju veelgi kraami panna..

  • Avatar
    Vasta Madli 4. detsember 2016 at 22:03

    Minu kõige suurem häda on see, et mu käekott läks just katki ja et ma pole raatsinud uut osta, hoian asju taskutes. Nii aga saan ma kaasa võtta vaid kõige hädavajalikuma ja seda, mida veel tahaks kaasas kanda, ei saa. Enne aga oli mu tavaline kotisisu selline: rahakott, võtmed, töövõtmed, emakoduvõtmed, telefon, toidukarp, varusokid, mähe, salvrätid, lahtised kamapallid, mõni tähtis paber, mõni vähetähtis paber, lapse müts, enda kindad, valuvaigistid, kamm ja küünelakk. Ilmselgelt ei mahu kogu kraam mu taskutesse (olen üritanud), nii et uus märss oleks hädavajalik.

  • Avatar
    Vasta Ruth 4. detsember 2016 at 21:46

    Käekott on mul Rootsi reisult ostetud suvaline kunstnahast märss. Suvel vahetan selle välja must-valge enda heegeldatud koti vastu. Nii ta on juba mitu aastat… üks seljakott kuluks ära. 😉
    Käekoti sisust siis: rahakott, mobiil, kosmeetikakott( milles on hoopis juhiload, peavalutabletid, pärlitest ingel, küüneviil, hügieeniline huulekas, pisike pakk märkmepabereid ja pastakas), kamm, väikses toosis paar pesukaitset, poolik shokolaad… selles suhtes oleme sarnased, et mul peab ka alati mingi amps magusat või tudengieine vms. kotis olema… tööpäevad on pikad ja siis on hea vajadusel midagi põske pista. Edasi: pudel vett, töögraafik prinditult, riidest poekott, heegelnõel ja lõngakera… heegeldan endale motiividest voodikatet ja nii on hea ükskõik kus oodates natuke heegeldada. 🙂
    Kena õhtut.

  • Avatar
    Vasta Laura 4. detsember 2016 at 21:27

    Minu kotis on alati rahakott, kätekreem, hügieeniline huulepulk, salvrärikud, koduvõtmed, peitepulk, huulepulk.

  • Avatar
    Vasta Susanne 4. detsember 2016 at 21:10

    Viimased kolm aastat on minu koti nr 1 sisuks olnud mähkmed 😀 Siis kindlasti niisked salvrätikud, laste vaktsineerimispassid (muidu kaotan ära kuhugi, kui vaja on, või unustan maha), paberipahna leiab ka kindlasti. Kuna nohu ei ole, siis kahjuks salvrätikuid ei leia sealt. Ahjaa, siis on veel üks tuus asi, mille ämm kuskilt hotellist sai (pani pänna vist), mingi plastikust asi, mille voldid lahti, siis on selline ilus karvane sametisarnane pind, millega saab pükstelt karvu eemaldada – jube hiilgav seletus, eks 😀 – aga väga vajalik, kuna meil ka kodus miljoooon looma 😀 Ongi vist kogu lugu, tahaks omale kotti, mille sisu oleks vaid minu päralt…. võib-olla paar mähet paneks igaks juhuks või nii 🙂

  • Avatar
    Vasta Lil' 4. detsember 2016 at 21:05

    Mul kotis kulunud rahakott, mida kaasas tarin aint kliendikaartide hoiustamisekohana. Oleks aeg see minema visata koos lahtiste kommipaberitega. Siis on mul kotis viimased 7 kuud ka rasedakaart. Sellele lisaks leiab sealt Renniet, barbarissi kommi ning veel iiveldusvastast rohtu. Samuti ei puudu kotist mobiiltelefon, juuksehari, võtmed. Tegelt suht igav sisu kui aus olla. Barbarissi komm on vist kõikse kentsakam, sest see vist sesl juba juunikuust saati, äkki juba vana…

  • Avatar
    Vasta Kerit 4. detsember 2016 at 20:56

    Minu märss on nii suur ja ma ei leia sealt kunagi midagi üles kuna seal on ainult üks suur sahtel ? Kotis on rahakott, terve hunnik igasuguseid võtmeid, huulepulk ja huuleläige, kulmupliiats ja pintsetid, salfakad, kaks paari kindaid, nätsud, telefonilaadija, ibukas, märkmik, pastakas, kätekreem, näokreem, allergiarohud, juuksehari ja enamasti midagi magusat igaksjuhuks ? Oeh, pole ime et ma midagi üles ei leia sealt kunagi ?

  • Avatar
    Vasta Kris 4. detsember 2016 at 20:52

    Väga tuus seljakott. Osalen 100% loosis!
    Minul on käekotis ka igasugust pahna, aga üritan nädalas korra kotti korrastada. Kotis on alati kaasas mini kosmeetikakott, kamm, taskupeegel, kõrvaklapid, telefonilaadija, prillilapp, kätekreem, rahakott, telfon, töövõtmed. Vist kõik. Auto- ja koduvõtmed on tavaliselt jopetaskus, aga vahest kotis ka 😀

  • Avatar
    Vasta Triin 4. detsember 2016 at 20:36

    Huh, õnneks ma ei olegi ainuke, kelle koti sisuks on lastele vahetusriided, paar mänguasja (Sophie, legomehike, poolik mudelauto), üks tuubikas, purk toiduga, niisked salfakad, vaktsineerimispassid, mähkmed (väkkkkk, ka üks kasutatud puhaste seas) ja no, sudocrem ja d -vitamiin. Leidub ka paar maailma kõõõige vajalikumat imeilusat kivi ning tammetõru/kastanimuna. Ja kotiks on üks va 10 eurine kotinäss Maardu sügislaadalt , sest minu truu ja kõige armsam mähkmekott otsustas seal saba anda.. Põnev..

  • Avatar
    Vasta KP 4. detsember 2016 at 20:30

    Et mul kõik asjad ilusti kotti ära mahuksid, kasutan ka seljakotti :). Ükskõik, kuhu ma ei läheks, on mul arvuti alati kotis, kunagi ei tea, millal vaja võib minna 🙂 Töötan väga palju öövahetusi, sellepärast alati ka föön kotis. Akupank ja telefonilaadija ka alati olemas, lisaks siis muud pudi-padi alustades sokkidega, lõpetades pastakatega 😛

  • Avatar
    Vasta H 4. detsember 2016 at 19:50

    Mul on üks käekott. Tiger of Swedenilt. Pruunist nahast ja mega lihtsa disainiga. Eriti palju asju sellega kaasas ei kanna ja iga päev ei kasuta. Rahakott, veepudel, huulebalsam. Aeg-ajalt Kindel.
    Seljakott kuluks aga ära. Nimelt käin tihti peale tööd trennis ja spordikotiga on nii ebamugav igapäevaselt reisida. Samuti reisin palju – seega oleks seljakott ideaalne kaaslane nädalavahetuse lendudeks. 🙂

  • Avatar
    Vasta Salme-Marta 4. detsember 2016 at 19:29

    Mul on igav, selline…vanainimese-käekott. Sees pole ka suurt midagi, mis teistele huvitav oleks. Võtmeid on paari kilo jagu, väike paks märkmik(mille külgedele on lapsed kunagi kritseldanud, et xx on lollakas). Mis veel. Nuuskpiiritus, miniatuursed käärid, sidumistarbed, viinalahus pihustipudelis. Neid viimaseid meditsiinitarbeid kannan kaasas ajast, mil kaksikud olid väikesed ja kukkusid omal parkides ja mänguväljakutel põlvi ja küünarnukke lõhki. Nii hea oli, kui ei pidanud nõutult kuidagi seal keset seda verd seisma, kohe sai siduma ja majandama hakata. Ja kuidagi vastik tunne on olla olukorras, kus mõni inimene on ära minestanud, vajab kaaskodanike abi, aga ei oska temaga nagu eriti midagi peale hakata. Seetõttu mulle meeldib olla endas igas olukorras kindel. Mingi medmutt ma ei ole, pole ka kunagi olnud. Lihtsalt, ma nii naudin, et olen situatsioonidest üle. Saan inimesi k o h e aidata.
    Veel on mul kotis imetilluke tükike mingist kummalisest kivist, mille ma sain ühelt vanamoorilt, kes omastarust on nagu natuke nõid või nii. Ütles, et säh, tassi seda endaga kõikse aeg kaasas, siis oled täieliselt kaitstud.
    Mingeid iluvidinaid mul peale kammi kunagi kaasas polegi. Mul pole neid üldse. Nagu vist olen ka juba kuskil siin seletanud.
    Loosis ma ei osale. Mulle niisuke suurt käekott ei meeldi.

  • Avatar
    Vasta G 4. detsember 2016 at 18:40

    Mul ka hetkel mingi suvaline üleõlakott. Sest ei viitsi käeotsas tassida. Tavaliselt on kaksikud käeotsas:D siis mugav kui pea pea kotipärast muretsema. Aga minu kotist leiab, rahakoti, võtmed, telefon, mähkmed, niisked salvrätid, tavalised salvrätid, MusiMesi, käte puhastamiseks desinfitseeriv aine:) ja kuivatatud puuvilju lastele:)

  • Avatar
    Vasta Mannu 4. detsember 2016 at 18:37

    Minu kott on nagu see jäneseurg Alice Imedemaal raamatust. Seal on alati kõike. Alustades meigieemaldajast lõpetades puhastest sokkidest.. noh nii igaksjuhuks. Millegi pärast kandsin vahepeal ka 5m mõõdulinti kaasas. Rahakotis on mul alati ka niidijupp ja nõel. Jällegi ’igaks juhuks – kunagi ei või teada’.
    Aga koti annaks hoopis oma nooremale õele, kes hiljuti linnas koolis hakkas käima ja alati kui ta külas käib, on natuke kurb vaadata kui paha koolikott tal on aga millegi pärast ta muudkui otsib seda ideaalset seljakotti ja kui me sügisel talle uut otsimas olime, siis saime aru, et sellist nahast nagu tema hing ihaldaks on lihtsalt liialt suur väljaminek. Ma usun, et kui ta selle endale saaks, oskaks ta kindlasti seda väga väärtustada ja kõigele eelnevale lisaks tuleb tal ka 17. sünnipäev umbes kahe nädala pärast ja nii tore oleks talle see kinkida!

  • Avatar
    Vasta Anastassia 4. detsember 2016 at 18:20

    Minu kottis on ka kõik vajalikud asjad: rahakott, näts, antibakteriaalne geel, kõrvaklapid, laadija, märkmik, salfrätikud. Kui laps kaasas – siis kõik temale vajalikud asjad: ponyd, tahvel, raamatud ja pliiatsid. Vahest tundub, et kohvriga liikuda oleks mugavam 🙂 Aga see kott kuluks ära reisil ja niisama käimiseks, siis oleks ka käed ka ühe pikkusega, muidu aga parem vasakust pikem 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 4. detsember 2016 at 17:59

    Mina lahkun tavaliselt kodust kahe kotiga. Üks väiksem käekott, kus kannan rahakotti, salfakaid, võtmeid, kammi, telefon, nätsu, peeglit, huulepalsamit. Teine on läpakakott, kus on sülearvuti, laadijad, pastakas, märkmik, kaustik vajalike töö paberitega, arvuti hiir ja hiirematt. Olen ka mõelnud mõne ilusa seljakoti soetamisele, et kahe koti asemel mugavalt kõik ühte seljakotti ära mahutada. Üks mugav seljakott kuluks mulle igati ära, kuna töö on väga liikuv ning ma ei näe siis enam kaameli moodi välja 😀

  • Avatar
    Vasta M 4. detsember 2016 at 17:08

    Minu kotis tavaliselt segadust pole, sest üritan pigem oma taskutega läbi saada 🙂 Lühemateks käikudeks täiuslik. Mõnikord suure hädaga õla- või seljakotti võtan kaasa, need on head ja ripuvad minu küljes seega ei saa ma neid ära kaotada või maha unustada. Pikemateks käikudeks on küll suuremat kotti vaja, aga kuna seda niipalju ei kasuta pole seal ka miskit segadust.
    Kiidan ikkagi kõige rohkem seljakotte. Nendega saab raskemaid asju tassida, ei riku rühti ja käed on vabad. 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 4. detsember 2016 at 17:00

    Minu käekotis on tavaliselt Mac, väiksem juhtmekott (laadijad telefonile ja arvutile, kõrvaklapid, mälupulk, arvutihiir, kõvaketas ning lapp ekraanide puhastamiseks), siis veel üks kott elemetnaarsete asjadega (tampoonid, vatipadjad, juukseklambrid, pinsetid ja küünetangid, küüneviil, hügieeniline huulepulk, kätekreem, plaastrid, patsikummid, kamm, valuvaigistid – ühesõnaga tilulilu), siis märkmik ja printsessi pinal (pinal, kus peal disney printsessid; lapsik, aga mind ei häiri), on nätsu ja helkur, kondoomid, salfakad, oksakäärid (erialane ja südamelähedane teema 😀 ), patareilamp, kindad, tagavarasokid ja-alukad, võtmed, rahakott, vahepeal on seal lisaks mingi söögikord (lõuna v vahepala) ja veepudel.
    Seda on küll palju, kuid kinnitan, et ma ei sõida sahaga, et seda kaasas jõuaks kanda.
    Kannan kotti käe otsas (õlarihma kinnitus läks nii suure massi tõttu katki) ning sellest on vahepeal õlas “sipelgad”.

    Mulle meeldiks see VB-seljakott, see teeks elu lihtsamaks- saaks sipelgatest lahti, ning kuna meile kaasaga meeldib umbelt uusi kohti avastada (uued linnad, uued kohad) siis saaks joogid-söögid pikemateks käikudeks kotti pista ning metsa mööda oksad laiali tuusalt töllerdada.

  • Avatar
    Vasta janet 4. detsember 2016 at 16:50

    eemmm nats piinlik on enda koti sisu avaldada AGA kuna nii tuus kott on mängus siis võin selle piinlikkuse üle elada. Minu kotis leidub: Miljon pastakat, nuusatud/mustad salvrätid(piinlik!), väga palju kommi ja toidu pabereid pluss veel magusat (olen teada tuntud nälg), telefon, mõni paberileht, et vahel harva midagi loengust konspekteerida, KOERA KRÕBINAID!!!! ja koera joogi kauss( nii igaksjuhuks) 😀 rahakott, kõrvarõngad ning mis kõigetähtsam, siis rebasesaba, see ei jää mul kunagi maha. Olen saanud mitukorda tänu sellele koerte hammastevahelt minema!!! seega väga tähtis! 😀 (ausalt ei pannud midagi juurde, ega võtnud ka ära)

    Igatahes osalen loosis, sest see Von Baer kott on ikka ülituus ja mu rebasesaba sobiks sinna ideaalselt! pluss sain endale just kutsika, kes tegi minu 1/2st käekotiga 1-0 🙁 JA kui selle koti peaksin endale võitma, siis ei ole mul mittekunagi seal sees a) mustad salvrätid b) kommipaberid ja muu praht c) avaldaksin koti sisu lausa uhkusega!

  • Avatar
    Vasta Siret 4. detsember 2016 at 16:38

    Minu kotis on paratsetamooli, rahakott, kõrvaklapid, lõhnaõli, katkised prillid?!, telefonikorpus, kraadiklaas, müts, telefon, laadija, peegel, huulepalsam, tulemasin ja 2 firma logoga helkurit,

  • Avatar
    Vasta Kerttu 4. detsember 2016 at 16:29

    Minu koti sisuks on valdavalt õpikud, kannan kaasas ka termost ja lõunat. Mulle kuluks väga selline kott ära, kuna praegu kasutuses olev kott hakkab juba otsi andma 🙂

  • Avatar
    Vasta G. 4. detsember 2016 at 16:07

    Minul on kotis samamoodi läpakas (mu ustav ubin), telefon, hunnik võtmeid, mille kohta ma pole päris kindel, kas mul neile ka lukud on, mida need avama peaksid, pakk niiskeid salvrätte, titeriided (just avastasin, et kaks numbrit liiga väikesed :D, aasta ema nagu ma olen), lutt, mida mu titt enamasti ei võta, rahakott, paar-kolm pastakat, salvrätikud, märkmik, patsikummid ja juukseklambrid, mingi imelik puru. Kott ise on 2006. aasta maailmakarika temaatiline Saksamaa värvides messenger-bag. Mugav asi on – üle õla visata ja minek, aga juba kümme aastat vana ja viisakama riietuse juurde küll ei kõlba.

  • Avatar
    Vasta Carmen 4. detsember 2016 at 15:59

    Umbes viimased 2,5aastat leiab mu kotist vaid hunnikus titeasju 😀 Mähkmed, niisked salfakad, vahetusriided kahele lapsele, suuremale veidi näksimist.. Enda asjadest on mul tavaliselt telefon, rahakott ja võtmed 🙂

    Kott on väga ilus ja kuluks mullegi ära, kuid siiski võidukorral kingiksin ma selle oma armsale õele, kes oleks sellise ägeda koti üle ikka megasillas ma usun ! 🙂

  • Avatar
    Vasta Vivian L 4. detsember 2016 at 15:44

    Mul on päris palju käekotte, kuid viimasel ajal mõtlen järjest rohkem seljakoti vajaduse peale.
    Käekotis on mul tavaliselt: rahakott, huuleläige, märkmik, pastakas, telefon….ja siis tavaliselt on mul kasas ka teine kott, kus on läpakas, a4 paberid kooli jaoks, pintslid, värvid, veepude jne ?
    Ehk siis hädasti oleks vaja seljakotti, et saaks kõik asjad ühte kotti pista ?

  • Avatar
    Vasta Marii M 4. detsember 2016 at 15:42

    Minul on üks armas värviline kotike. See sobis sügisesse eriti hästi, nüüd talve sooviks küll sellest stiilset kotti nagu on Sinul. Käekotis kannan alati kaasas valuvaigisteid, rahakotti ja midagi söödavat. Lisaks ununeb sinna alailma igast muud pudi-padi ära :D. Kui ma võidan, luban, et teen korda koti sisu!

  • Avatar
    Vasta Katrin 4. detsember 2016 at 15:07

    Käin juba 3 aastat Baggys poest ostetud 30 eugise käekotiga, mille elu esimesest korralikust palgast ostsin. 😀 ülihüva kott ja mahutab palju: loengumapid, hommikune ajaleht, salfakad, mingi piparmündilõhnaline sprei, mis pidavat pisikud eemale hoidma ja no see aasta tõesti gripi ja nohuta möödunud :D, raseduskaart, rahakott, näts, šoksi (alati magusanäljas), rauatablakad, keskmine termoskruus, koduvõtmed, kõrvaklapid ja truu aiföön.
    Imelik asi, mis välja võtsin on pakk kondoome, mis seal ammu vedelenud. Poleks imelik, aga arvestades, et ma 9 kuud rase ja lapse isaga happys suhtes, siis temal pani kulmu kergitama küll see 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Kk 4. detsember 2016 at 15:05

    See pahna probleem on minul ka! Pole vahet, kas suur või väike kott, ikka leiab sealt tšekke, kommipabereid ja nii edasi. Üks päev leidsin koti põhjast sulanud nätsu näiteks.. Ilmselt oli kott natukene vihma saanud ning muutis nätsu kleepuvaks lögaks haha 😀

    Hiljuti olen aga hakanud vaatama pigem väiksemate kottide poole aga mis oleks siiski piisavalt suured, et sinna mahuks kõik vajalik (rahakott, kätekreem, võtmed, väike vihmavari, pudel vett ja siis veel paar nipet näpet), sest ma vihkan asjade käes tassimist 😀 pigem lähen ilma vihmavarjuta välja..

  • Avatar
    Vasta Kats 4. detsember 2016 at 15:02

    Just hiljuti ostsin endale pisema messenger bag stiilis koti, kuhu mahuvadki ainult hädavajalikud asjad nagu rahakott, huulepulgad, salfad ja juuksekummid. Küll kannan vajadusel kaasas suuremat käekotti, kuhu siis trenniriided vms sisse toppida, sest spordikotid mulle väga ei meeldi. Aga üks ilus ja stiilne seljakott kuluks küll marjaks ära.

  • Avatar
    Vasta Maria 4. detsember 2016 at 14:48

    Kuna vahetan päris tihti kotte, mida kannan, siis mu kotist leiab suht basic asjad – rahakott, telefon, salfakad, vesi, huuleläige, patsikummid jne. Neid tõstan edasi-tagasi pidevalt.
    Mul ka suht tihti kipub sodi kogunema ja aegajalt teen tühjendust ja viskan üleliigse minema.
    Siis alati kuidagi nii hea ja fresh tunne hah 😀
    Suht kõik, midagi erilist ei olegi. Saan uuel aastal esmakordselt emaks ja usun, et kotisisu kindlasti muutub 🙂 ja kui imeline oleks new-mom kraami sellises vinges kotis kanda.

  • Avatar
    Vasta Eleri 4. detsember 2016 at 14:37

    Olen samuti mänginud mõttega, et järgmiseks äkki seljakott, praktiline inimloom ja väikeste laste emme, nagu ma olen. Käekotis praegu rahakott, võtmed, ports ravimeid, 3 hügieenilist huulepulka – mõni rändab vahest jopetaskusse, apelsiniõli peavaludele, väike kamm, kätekreem, pastakas, salvrätipakk, niisked salvrätid ja antiseptik, plaastrid, külmageel- poiste ema :-P, lisaks müslibatoone või neidsamu pulgakomme lastele, vahel vahetusriided pisemale. Unistan sellest, et maale saaks minna ühe! kotiga, sellisega vb juba saakski 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelli 4. detsember 2016 at 14:35

    Imetlen inimesi, kellel iga outfiti juurde on kohe sobiv kott võtta. No mina ei viitsi oma koti sisu kogu aeg ümber kolida. Võin kihla vedada, et pooled asjad unustaksin ümber tõsta ja halvimal juhul istun õnnetu näoga oma kodu välisukse taga, sest võtmed on jäänud teise kotti. Eelistan ühte ja kvaliteetset ning sellist, mis igasse olukorda passiks. Praegu on kott täis beebistaffi.

  • Avatar
    Vasta Kerli** 4. detsember 2016 at 14:27

    Eelnevalt ütlesin, et ALATI rahakott, BBkreem, taskupeegel, salfakad, nätsupakk! Siis nüüd vaatasin reaalselt kotti ja tahaks täiendada, et kindlalt ka lõhn 😀 Tavaline must crossbody.

  • Avatar
    Vasta Irma 4. detsember 2016 at 14:26

    Mina olen ammu endale just seda sama kotti igatsenud. Kott on mul alati mahukas, sest kōik vajalik peab ju olema koguaeg kaasas. 🙂
    Kui ma oma koti avan siis leian sealt: kätekreemi, juukseharja koos juuksekummidega, küüneviili, lōhnaōli, meigitarvetega koti, rahakoti, ohatise tarbeks mōned erinevad rohud ja plaastrid, riidest poekoti, kotike erinevate tervendavate kristallidega, näokreemi, küünetangid, hambaniidi, värvitu küünelaki, huulepalsami (tegelikult umbes 3 erinevat), paar mälupulka, nohurohu, taskurätikud, kommid, telefoni, kleeplindi ja vōtmed :D. Uskumatu aga kōik mahub ära ja ripub käe otsas 😀

  • Avatar
    Vasta Kertu 4. detsember 2016 at 14:13

    Oh!! Neid asju mis mul kotis on kohe väga palju!!! Kott ise on suur must Vero Moda kott, ja sinna mahub palju. Alustades toa sussidest( külla minnes hea jalga panna, kuna jalad pidevalt külmad!), muidugi on mähkmeid hulgi, lapse lutid, ja hügieen, muidugi mahub sinna suur rahakott, lapse mitu komplekti vahetusriideid, mänguasju, midagi süüa(piparkoogid lapsele!), joogipudel, endale soe kampsun, niisked salfakad, ja paar paari kindaid lapsele ja endale!! See on siis vist peaaegu kõik mis mul täna on kotti sattunud, tavaliselt on veel õuna voi mandariini veel lisaks!! Oleks tõesti ädasti uuemat kotti vaja! 😉

  • Avatar
    Vasta Laura 4. detsember 2016 at 14:04

    Minu käekotis on hetkel kindad, salfakad, veepudel, kamm, pastakad, märkmik, rahakott, laadija, helkur, 2 huuleläiget, juukseklambrid, patsikumm, šokolaadikommid, kõrvarõngad, hügieeniline huulepulk, kulmupuuder, peegel, kätekreem, lõhnaõli, valuvaigistid, nätsupakk, kõrvaklapid, võtmed ja mingid vanad tšekid 😛

  • Avatar
    Vasta Jälgija 4. detsember 2016 at 13:19

    Soovin toredat Jõuluaega !
    Aga kotis peaks kindlasti ka olema Blistex huulepulk, ind.30, külma ja
    tõmbetuulte kaitseks. Veenduge, et see huulepulk pole ainult päikese-
    kiirte kaitseks. Aastaid olen seda kasutanud ka nohuse nina raviks;
    hommiikuks jälle kobrukesed ning valulik punetus ninalt kadunud.
    Ja lõhnaõli – soovitan osta Rive Islandist.
    Ja veell enam kauneid Jõuluaegu !

  • Avatar
    Vasta M 4. detsember 2016 at 13:14

    Koti kingiksin ma oma emale jõuludeks, ta oleks kindlasti selle üle väga õnnelik. 🙂
    Ise kannan aliexpressist 12euriga tellitud seljakotti, enamasti ongi mul seal ainult lapse pudi-padi. 😀

  • Avatar
    Vasta C. 4. detsember 2016 at 12:50

    Ohhoo something for me 😀 Üks selline kott kuluks ära küll, saaks oma läpaka ära mahutada, et kuskile kaasa vedada. Praegu mul sellist kotti ei olegi, kui ainult üks suuuur lahmakas käekott, aga ilmselgelt on sellega ebamugav vedada.
    Viimane kott, mis mu suur lemmik oli, mahutas ilusti mu läpaka ära ja sinna mahtus veeeel sada muud asja sisse (läpakas, riided, meigikott, kooli tarbed). Aga kahjuks andsid ta sangad otsad. Muidugi see kott oli ka kuskil 6-7ndast klassist alates, ehk siis kuskil umm 8 aastat vana äkki? Võib-olla isegi rohkem.
    Praegu kasutan ühte alist tellitud kotti. See on piisavalt suur, et mahutaks vajalikud asjad ära, kuid mitte nii suur, et mahutaks mu läpaka ära. Aga mis mu kotist leiab? Umm.. Rahakott, erinevad lipikud (märkmed, tšekid), salfakaid (kasutatud ja kasutamata), kui tööle lähen siis tööpõll ja vahest ka töökossid, hügieeniline huulepulk, huulepliiats, võtmed, vihik, pastakas, ristsõnad, telefon, telefoni laadija, vahest ka meigikott ja riided. Täitsa oleneb kuhu ma minemas olen. Aa ja kindlasti peab kotis olema midagi söödavat (minu puhul midagi magusat, ehk siis mingit kitlesit või tictaci or something).. Ja see peakski vist kõik olema.
    Ehk siis pick me! Pick me!! ;D

  • Avatar
    Vasta Tuuleke 4. detsember 2016 at 12:43

    No minu käekotis on ikka korralik kirbuturg. Ravimid, pastakad, huuleläiked, kõrvaklapid, telefoni laadija, nime pitsat, silmatilgad, koduvõtmed, veepudel, telefon, vanad tsekid, kamm….jooksvalt käib sealt läbi ka muud igapäevast oleneb muidugi olukoorast. Kuigi praegu raseduse aegu väsib õlg pidevalt ära….ei teagi kas see mingi rasedus eripära aga selline kahe rihmaga kotike oleks just see mida praegu vaja oleks ?

  • Avatar
    Vasta Krissu 4. detsember 2016 at 12:26

    Minul on üsna suur ja vormikas , kaalult kerge ja väheste sahtlite ja detailideta kott. Seal on mul modiil, koduvõtmed, rahakott, hühieeniline huulepulk, 1 -2 tooniga huulepulka, salfrätiku pakk, kätekreem. Toidukarp. Töö rahakott ja märkmik .
    Vaba aja kott on väike ja üle õla pika sangaga. Sealt on mobiil,koduvõtmed ja rahakott.
    Seljakott on ka olemas must ja nahast , veidi tössakama kujuga ja kuldsete detailidega , pealt kokku tõmmatav ja trukiga suletav. Seljakotti kandsin suvel aga väga teda ei armasta , kuna villast mantlit ei taha taha topiliseks nühkida, tänapäeva mantlid ei ole kvaliteetsest materjalist enam, heleda värvise tõttu ei taha mustaks hõõruda , kuna kott on täisnahast ja musta värvi võib see värvi anda , eriti niiskusega nagu ka nahk saabas. Vati või sule mantli peale on seda üsna tülikas toppida selga , mantel on niigi kohmakas. Ma armastan oguaeg kotis asju võtta nt mobiililt kella vaadata , kuigi mul on nutikell käepeal ei taima ma sealt kella vaadata , harjumuse asi 😉 , ning jube tülikas on seda kotti ühele ülalae kiskuda ja kotist urgitsega midagi . Tõenäoliselt on see koti kuju määrav. Aga ma sain ta 20 euro est ja patt oli poodi jätta.
    Mul on kiiks , et kott ja saapad peavad olema nn komplektis või kokku sobima.

    Loodan , et Teil oli põnev mu täpset ja pikka kirjeldust huvitav lugeda 😉

  • Avatar
    Vasta Krissu 4. detsember 2016 at 12:14

    Kindlasti on minu käekotis hügieeniline huulepulk, sest muidu lihtsalt unustan ära, kuhu ma selle pannud olen. Pakk pabertaskurätte, kurgupastillid ja prillid.

  • Avatar
    Vasta Laura 4. detsember 2016 at 11:52

    Eelmin aasta leidsin ka kirbukalt meeletult ilusa nahast koti. Seest oli täiesti terve ja ühtegi defekti ei olnud ning maksin ainult vist mingi 3 eurot. See oli terve suvi mu ustav kaaslane, aga ma vist olin tema kandevõimet natukene ülehinnanud ja sangade kinnituskohad hakkasid väsima, kindlasti oli põhjus ka selles, et seda on varem kasutatud ja eks tema kvaliteet võis olla ka pisut kaheldav. Aga ikkagi üks mu lemmik oste ja isegi parandatud sangadega veab välja 🙂 Minu kotist leiab alati paki salvrätte, sest reaalselt mul on 24/7 nohu, mis tekib jumal teab millest. Samuti olen suur jooja ehk kotis peab alati olema pudel vett. Mulle meeldib hirmsasti teha nimekirju ja tähtsaid asju üles kirjutada, seega peab minu kotis alati olea vähemalt üks pastakas ja märkmepaberit. Kindlasti on seal päevinäinud rahakott, mille peaksin ka juba välja vahetama.

  • Avatar
    Vasta Liis 4. detsember 2016 at 11:49

    Minul ei ole üldse ühtegi kotti. Kõik on ära kulunud ja katki läinud ja uut pole raatsinud osta

  • Avatar
    Vasta Riin 4. detsember 2016 at 11:44

    Mina kasutan praegu käekotti, mille isa mulle Tšehhist ostis. Kahjuks ei mahu sinna A4 paberid sisse, aga kuna mul on vaja töö pärast sellises mõõdus materjale kaasas kanda, siis need on eraldi läpaka kotis 😀

    Käekoti sisu ma väga sageli korrasta. Päris põnev oli avastada, mis seal on: rahakott, telefon, huuleläige, huulepalsam, kamm, hunnik juuksekumme, tütre sukapüksid, kolmed koduvõtmed (ma olen varuvõtmeid päris pikalt mööda maja taga otsinud, näe, kus end peitsid), nätsupak, mudelauto, 40 eurot (mul pole õrna aimugi, kust see pärit on – ma ei arvelda reeglina sularahaga), märkmik, viis pastakat.

    Mina olen igal juhul võitnud – koduvõtmeid jagub nüüd mõneks ajaks ja lisaraha vastu pole ka midagi 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 4. detsember 2016 at 11:13

    Vanasti ei läinud ma kuskile, ilma, et kotis oleks suur meigikott jms ilukraam. Nüüd on käekotid kahanenud võimalikult väikseks ja seal on reaalselt ainult rahakott, salvrätipakk, huulepalsam ja pastakas. Mahuks veel ühteteist, kui peaks vaja olema.

  • Avatar
    Vasta mari 4. detsember 2016 at 10:45

    Väga lahe kott. Olen unistanud sellisest seljakotist.
    Olen alati koti korras hoidnud ja üleliigsed asjad kohe kõrvaldanud. Kott on mul päris väike ka. Tavaliselt on mu kotis lõunasöök, märkmik, pastakas ja rahakott. Kui tean, et telefon tühjaks saama hakkab, siis võtan laadija ka kaasa. Nii lihtne olengi.

  • Avatar
    Vasta Stella 4. detsember 2016 at 10:15

    Olen suur seljakoti fänn aga kahjuks mul nendega ei vea 🙂 nimelt just paar päeva tagasi läks viimanegi seljakott katki. Esimese ostsin kaltsukast ja teise kinkis mees. Nüüd mōtlen kust uue soetan. Seljakotis on mul palju asju, kuna olen oma 6 a tütrega väga aktiivne. Enamasti muidugi on seal mingid maailma kōige “tähtsamad” kivid mis ta lasteaiast leidis, vōi tema suur kaisukas 🙂 Siis on alati vee pudel ja mingi snäkk. Rahakotita ka tänapäeval ilma elada ei saa. Kindlasti satub veel mōni hügieenline huulepulk ka sekka 🙂

  • Avatar
    Vasta LIISI 4. detsember 2016 at 10:13

    Tsauka Mallu! Kui mina peaksin kokku lugema, mida ja kui palju mul enda kotis on, siis vahel tekib lausa ahastus, et olulisi asju, mida vaja, polegi kaasas 😀 Kindlasti leiab minu kotist 😉 rahakoti, telefoooniiii ja veepudeli, sest janu tuleb alati ootamatult. Lisaks veel igast muud manti ehk pastakad, huulepalsamid, -pulgad, ripsmeid pikendav seerum,mis on mega mõnus, mida ripsmetušši asemel kasutan ja väga palju erinevas suuruses pabereid ja tšekke 🙂 igatahes selline lahe ja megailus seljakott kuluks mulle küll ära, sest tegelt on naise jaoks kõik oluline, mis ta kotis on, ütelgu keegi teine mida tahes 😉

  • Avatar
    Vasta Veronika Ko 4. detsember 2016 at 09:58

    Mina olen väga suur kotiusku (hehe) inimene. Eriti meeldivad seljakotid. Viimatine hitt mu jaoks oli Fjällraveni seljakott, mida käisin ekstra Soomes endale toomas 😀 See ülilaheda disainiga, aga kahjuks riidest. Täpselt üks nahast isend on puudu!
    Veel on silma jäänud selline Eesti tegija nagu MÄRSS, ka väga khuulid statement esemed.

    Kaasas kannan suht kõike 😀 Alates prillilapist sokkide ja fotokani välja. Eriti segamini on need väikesed taskud, sinna satub ikka igast pahna. Praegu ekstra vaatasin, et mul seal üli palju ehteid ja mitme kuu vanuseid bussipileteid..isegi KOERAHAMMAS grip-kotikese sees oli 😀 (don’t ask…)

  • Avatar
    Vasta Kertu 4. detsember 2016 at 09:37

    Meil on samasugune Lotte hari, mille Selverist skoorisin poole hinnaga (pli äkki 9 eurot). See on ainuke hari, millega preili juukseid kammida tohib. 😀

  • Avatar
    Vasta Mannu 4. detsember 2016 at 09:36

    Mul on põhiliselt kasutusel kaks kotti, üks suurem hall õlakott ja must väiksem käekott. See, kumba kotti kasutan, sõltub kas on tööpäev või mitte. Kuna tulin täna hommikul töölt, siis panen kirja, mida võib leida suuremast kotist.
    Kõige peal on tööpluusid, mis vaja pessu panna. Suur kosmeetikakott pesemis ja muude asjadega on alati kaasas. Märkmik ja pastakad kindlasti. Raamat, sirgendaja, juuksehari, pabertaskurätikuid mitu pakki ja märjad salfakad igaksjuhuks. Üks hurmaa, mis jäi tööl söömata aga tavaliselt võtan kaasa suure karbiga ka toitu. Kindlasti on kaasas telefoni laadija, mälupulk, telefon, rahakott. Väiksemast kotisahtlist leidsin tictaci paki, salfakaid, võtmed, väikeses tuubis käte- ja näokreemi. Asju on väga palju ja seljakotiga oleks tööl käia ikka kordades mugavam.

  • Avatar
    Vasta Janika 4. detsember 2016 at 09:35

    Mul on mingi 5-6 aastat vana seppäläst ostetud kott, mis tahaks juba nati välja vahetamist küll. Samas on ta hea suur ja mahutab kogu mu kola, mida igapäevaselt endaga kaasas vean. Tavaliselt on mul kotis trenniasjad + pesemisasjad, lõunasöök ja kaks vahepala, vahest ka arvuti, rahakott, hügieeniline huulepulk, telefon, veepudel ja vist saigi kõik.
    See Von Baeri kott on küll väga ilus ja täpselt mu maitse, nii et fingers crossed! 🙂

  • Avatar
    Vasta M.M 4. detsember 2016 at 09:35

    Kui rääkida enda koti sisust, siis seal on üks suur vihik, kuhu ma kirjutan ülikoolis olles õppeainete kohta märkmeid. Siis on mul seal mitu erinevat huulepulka(ravikad, huuleläiked), pinal, värviliste markerite pakend, taskurätiku pakk, võtmed (töö ja kodu omad), töö märkmik, rahakott, telefon, mõned voldikud, mis olen koolitustelt kaasa haaranud, töö paberid, vahel ka sisejalatsid tööle minekuks nii, et ainult kinganinad mahuvad kotti ja teine pool kingi turritavad kotist välja. Kui ma tahan, et arvuti ka kotti mahuks, siis pean ma valima, mille ma sealt kotist välja võtan, et ka see kobakas kotti mahuks. Loobuda ei taha ühestki asjast, siis surungi (sõna otseses mõttes) arvuti kotti nii, et lukk on lahti, sest see läheb kohe katki, kui ma selle kinni tõmban.

    Sellised lood minu kotiga ja selle sisuga…

  • Avatar
    Vasta S 4. detsember 2016 at 09:33

    Telefon, rahakott, koera vet pass, pastakas, telefoni laadija, mõned kulunud tsekid, väike peegel 🙂

  • Avatar
    Vasta Ele 4. detsember 2016 at 09:29

    Minul pole veel õnnestunud leida sellist kotti millega 100% rahul olen. Kapis on u 4 kotti. Noh, suveks lilleline jne. Vastavalt aastaajale. Kõik kuskilt kaltsukatest toodud. Poes alati meeldivad aga kui koju tulen siis vaatan et pole ikka see. Ma jumaldan sellist pruuni tooni nahka nagu sel seljakotil aga pole veel sellist (odavat) leidnud kahjuks. Olen kotifriik täitsa omast arust, selline seljakott oleks imeline jõulukingitus mulle!

  • Avatar
    Vasta Stina 4. detsember 2016 at 09:22

    Telefon, rahakott, veepudel, küpsisepuru, autodokumendid, võtmed, viilutatud porgandid, kommipaberid/tsekid, vahel olen leidnud ka sulanud šokolaadi. Käekoti rihm hakkab otsa lõppema. Hirmuga mõtlen, millal ta alla annab ja mu käekoti sisu avalikus kohas põrandale lendab. #piinlik

  • Avatar
    Vasta MaruMari 4. detsember 2016 at 09:16

    Ma vôin kôlada eriti ebapopulaarsena, aga peale emmaljunga vankrikomplekti müümist, mis sisaldas ka kotti, ma käin oma nodi taskutes, sest kotti polegi.
    No ja siis mul polegi väga vöimalust asju kaasa vötta. Eile käisin kossu vaatamas, rahakott käes, telefon ja vötmed taskus. Isegi krdi hügieenilist huulekat pold, sest jope taskud pisikesed ja ei mahtunud!
    Hakka vöi nutma, ei saa, taskurättigi pole, sest pole kotti kust see vötta.
    Ei ole mina leid sellist fäänsit kotti, mis sobiks ühtaegu tagiga, parkaga, sulejopega…

    A vat kui veel ej kott oli igapäevaselt kaasas autos, siis seal oli seinast seina asju.
    Mähkmed, puhastuslapid, kreem, meresoolalahus, taskurätid, varuga riided, lutt, möni mänguasi, LAADIJA, (nyyd on mul alailma telefon tyhi)
    Midagi magusat, ja raudselt möni täis nuusatud salfakas (maha ei viska never neid ja alati pole prügikasti läheduses, mistöttu leian ma ka autost neid pidevalt, krdi tatininad)

  • Avatar
    Vasta Mia Maria Maripuu 4. detsember 2016 at 09:09

    Minu kotis on telefon,rahakott,peegel,juuksehari,pastakas,telefon,pakk salfakaid,hügeeniline huulepulk.Kott ise on päri avoni ajakirjast.

  • Avatar
    Vasta Kristil 4. detsember 2016 at 08:51

    Minu kotis leidub alati liiga palju asju 🙂 praegu kasutan üht väiksemat versiooni ja seal on : prillid, rahakott, töötõend, invisibobble juuksekummid ~2tk, salfad 2-3 pakki, pastakas 2 tk, post-it´id, riidest poekott, huulepalsam, võtmed, halls kurgukommid, kott orbitit, kätekreem, lapse kindad. Kui välja lähen lisandub senna veel terve nimekiri 😛

  • Avatar
    Vasta Kairixxx 4. detsember 2016 at 08:18

    Minul on tavaline must kunstnahast kott. Kassi kraabitud jäljed on sees, seega vajaks väljavahetamist ? Hetkel on seal sees: Sendid, rahakott, märkmik, 2 pastakat, hüg.huulepulk, 2 Marianne kommi, klambrid, mälupulk+ välja minnes rändab sinna telefon jm eluks vajalik. ?

  • Avatar
    Vasta Liisa 4. detsember 2016 at 08:18

    Igakord kui ma uue koti saan mõtlen ma samuti, et sellel korral hakkan ma seda ilusti hoidma ning ei koorma seda igast pahnaga. Reaalsus on aga paraku see, et see on praegugi jumalast rämpsu täis. Viimase ilusa koti, mida ma kannan sain Türgi turult suure kauplemise tulemusena ning selle tulemusena, et mind poest välja visati 😀 igatahes praegu see sisaldab: Isa tv järelmaksu lepingut, töö võtmed, šokolaadi paber, oriflame huuleläige, tühi säilituskarp, 2 pastakat, lahtine 10 eurot, kolm kortsutatud tšekki, juuksehari, 2 helkurit ning teiplinti ja klambrimasin 😀 ühesõnaga täitsa seinast seina asju 😀

  • Avatar
    Vasta Boffin 4. detsember 2016 at 06:27

    ?
    Koti sisu:
    1. 4 pakki salfakaid (krooniline nohu)
    2. Rull koerasitakotte oksendamise jaoks 😀
    3. Yummy-kommi pulgakommi
    4. Karvaeemaldusrull (see kleepuv)
    5. Tööukse võti
    6. Käekett
    7. Huulebalsam
    8. Õnnetu muljuda saanud õun.
    9. Sendid
    10. Tuvastamata puru

  • Avatar
    Vasta Ma 4. detsember 2016 at 06:06

    Mul on kotis praegu ainult pakk salfakaid ja üks 1000mg paratsetamooliküunal 😀 Tavaliselt on seal veel hügieeniline huulepulk, prillitoos prillidega, märkmik ja rahakott, aga need on praegu mul sahtlis.

  • Avatar
    Vasta Helen Mümt 4. detsember 2016 at 01:36

    Minu enim kasutatud käekott on pärit River Islandist. Beezi värvi ning ilustavate detailidega. Selle seest leiab: rahakoti, telefoni, koduvõtmed, juukseharja, nätsupaki, salfakapaki, veepudeli ning mingisuguse snäki (pähklid, šokolaad, kuivatatud puuviljad vms.) Samuti ka kõrvaklapid ning parfüümi pudeli ?

  • Avatar
    Vasta K 4. detsember 2016 at 01:35

    Minu kotis on tavaliselt telefoni laadija, juuksehari, salvrätikupakk, paar patsikummi ja bobypini, märkmik ning otseloomulikult rahakott ja telefon. Kahjuks ei mahu mu läpakas kotti 🙁 Kott ise on välimuselt väga tavaline must käekott, mille asendaks heameelega selle vahva pruuni seljakoti vastu, kuhu mu rüperaal ka sisse mahuks.

  • Avatar
    Vasta Regina 4. detsember 2016 at 00:41

    Nii. Minu kott on emmelt ära skooritud, sest mul puudus selline nelinurkne kott kuhu oma töömappi sisse mahutada. Ainus miinus on koti juures see, et see käib pealt trukiga kinni ja see on pisut häiriv. Talvel lumise ja sügisel vihmase ilmaga. Koti sisu on võrdlemisi üksluine. Kotis on alati olenas töömapp ja mitu kirjapulka, enamasti isiklik ja töötelefon, vahel harva ka rahakott (aga see on mul tavaliselt enamusajast kadunud ?), kuskile kodust kaugemale minnes pliksile ka mõned vahetusriided ja miskit nosimist.. kusjuures see tuletabki mulle meelde, et mul peaks seal praegugi paari päeva tagused mandariinid olema.. ? Ahjaa, kotist leiab veel ka hügieenilise huulepulga ja tööauto võtmed.

  • Avatar
    Vasta Eleri 4. detsember 2016 at 00:31

    Minu koti sisu: rahakott, töötõend, juuksehari, nätsupakk, päikeseprillid, lõhn, märkmik,miljon pastapliiatsit, huulepalsam, valuvaigistid, võtmed- nii kodu kui ka auto, mõned juuksekummid ja klambrid, kõrvaklapid, olenevalt olukorrast ka pisike meigikott ja mobiiltelefon. Ahjaa, mõnikord ka akupank, aga seda pigem harva.

  • Avatar
    Vasta Kersti 4. detsember 2016 at 00:30

    Mu tavaline kott hetkel seostub titeasjadega: naty mähkmed, öko niisked salvrätikud, ühekordne mähkimisalus, väike lina ja väike rätik, body. Iseenda tarbeks kanna kaasas patsikumme, juukseklambreid, pastakaid, märkmepaberit, telefoni, rahakotti, võtmeid, veepudelit. Aegajalt satub kotti ka mingisugust ajutist pahna ka, aga see on standardsisu.

  • Avatar
    Vasta Grisha 4. detsember 2016 at 00:27

    Minu jaoks nii jube kole kott, ei sooviks seda ka tasuta. Aga inimeste maitsed erinevad.

  • Avatar
    Vasta Hedi Kereme 4. detsember 2016 at 00:20

    Hetkel oman seda klassikalist hm’i narmastega kotti. See mis köigil on. Pikalt möelnud uue soetamisele kuiseda öiget ei leia. Küll liiga suur siis liiga väike. Siis kehva süsteemiga jne.

  • Avatar
    Vasta Mariliis 4. detsember 2016 at 00:15

    Hei. Mul on alati kotis palju asju. Elukaaslane küsib pidevalt, et miks su kott nii raske on ja et mis seal sees on. Vastan alati, et ah, tead, naiste asjad 🙂
    Seal leidub: veepudel, salvrätikud, väike kilekott igaksjuhuks, huulepulk, väike peegel, kõrvaklapid, rahakott, tavaliselt ka tööle kaasa hommikusöök ja lõunasöök, näts ja muud pudipadi. Käsi väsib tassimisest päris ära. Seljakotiga oleks väga uhke tööle minna ja ilmselgelt ka mugavam ?

  • Avatar
    Vasta Anastassija 4. detsember 2016 at 00:14

    oh lord…. õudne ja ka piinlik, mida mul kotist leida võib.. mul vist alates nätsudest kuni aluspesuni asju 😀 Tänks Mallu, tuligi motivatsioon kotti puhastada:D
    kotist leidub siis: võtmed, rahakott, kõrvaklapid, 4 pakki erinevat nätsu + 2 nätsupaberit, märkmik, kooliasjad, pinal, 1000 tšekki ja muud paberit, sendid, tampoonid, minu ustav õunakese arvuti, kamm, deodorant, pakk plaastreid, 2 erinevat kätekreemi, mälupulk, lõhn, toidukarbike (kuhu igapäevaselt toitu kaasa teen), šokolaad, päikeseprillid, kõrvarõngad, puhas aluspesu ja sokid. Ja veel kuhjagaväikest träna :D.

    Nii palju mõttetuid asju kotis! Ja kõik mahub väiksesse kotti, mille ostsin kunagi H&M-ist 30€-ga.

  • Avatar
    Vasta Kadi 3. detsember 2016 at 23:58

    Juhul, kui ma kannan kotti, mis on pöhjatu, on seal liiga palju asju. Pole ka ime, kui ma unustan, et mul on pool elu kaasas ja tahan ilma selleta lahkuda. Kuldne mälu. Jaa kui hakata midagi sealt otsima – möttetu! Lôpuks olen ma nii närvis, et järgmine kord lahkun kodust väikse kotiga… Noo ja pärast kirun, kui oleksin suurema koti vötnud, oleks mul see asi kindlasti kaasas, mida mul hetkel “tarvis” on! Ideaalne oleks, kui saaksin oma imelisi närvirakke säästa sellel möttetul surnud ringil. Parem kannan seda ilusat seljakotti!

    Pool elu on: telefon, rahakott, vöti, ravikas(mida ma kunagi ei leia) ja beebile midagi. Ülejâänud on äkki läheb tarvis v miks see ikka veel kotis on pahn! ?

  • Avatar
    Vasta Marta 3. detsember 2016 at 23:54

    Nii krahmasin koridorist oma kotti ja kukkusin selles kaevama:) mu koti sees on eraldi riidest kott mida ma kannan kaasas siis kui lapsega olen…selles on vahetusriided,mãssud ja niisked salfakad ja veepudel.
    Aga muidu koti sisu on järgmine: märkmik ja pakk pisikesi rasvakriite et juhul kui lapsega välja söòma läheme siis saab laps joonistada kui oma sòòki ootame, mandariin (selle pean ruttu ära sòöma…enne kui hilja:p) bowerbank, nãtsupakk, eos huulepalsam, veel üks nätsupakk, valuvaigistid ja paber taskurätikud.
    Uksest välja minnes lisandub sinna veel telefon, koduvõtmed ja tòöle minnes lunchbox:)
    Huh…polnudki nii hull…ootasin enamat:)
    Ahjaa koti põhjast leidsin lusika kaa:)

  • Avatar
    Vasta Triinu 3. detsember 2016 at 23:53

    Minu koti sisu: võtmed, valuvaigistid, allergiarohud, huulepulk, selfistick, avoni juuksesprei, kätekreem, aloe kreem, rahakott, kinder bueno, klaasist veepudel, kindad, laadija, läbipaistev küünelakk, kõrvaklapid, pastakas, mynthon, orbiti nätsupurk, tic-tac, salvrätikud, küüneviil, mängukaardid, gopro (millele pole ma veel raatsinud eraldi kotti osta :D)

  • Avatar
    Vasta Riin L. 3. detsember 2016 at 23:48

    See oleks mulle ideaalne kott! Olen viimasel kursusel ja kirjutan lõputööd. Lisaks töökohustused… Mistõttu reisingi läpiga koos ringi. Praegu tähendab see seda, et käin ringi kahe kotiga, mis on ilgelt tülikas. Uus kott lõpetaks selle jama kohe 🙂
    Lisaks läpile kannan kaasas kahte märkmikku, pinal koos hariliku, pastaka ja kalkulaatoriga. Siis rahakott, telefon, võtmed, väike kosmeetikakotike koos paari vajaliku vidinaga ja muidugi kohvitermos!

  • Avatar
    Vasta Getter 3. detsember 2016 at 23:40

    Hmm, minu kotis on:
    Veepudel
    3 huuleläiget
    Ipad
    Õnnekivi ( ebausklik inimene kontrollib alati, et see oleks kindlalt kaasas)
    Rahakott
    Võtmed
    Tasku pangakaartide jaoks
    Pesukaitsmed
    Patsikummid
    Müslibatoon
    Salfakad
    Plaastrid
    Hullult suur kott igast rohtudega, jumal teab kust valutama hakkab 😀
    Kõrvaklapid
    Mingi mentooliga spray enesekaitseks
    Vihmavari
    Kindad
    And last but not least pinal

    Polegi ise aru saanud, et mul nii palju kola seal kotis on, pole mingi ime kui õlg valutab 😀

  • Avatar
    Vasta meow 3. detsember 2016 at 23:36

    Uuu,kuii äge kott! Ma käin tavaliselt alati suure käekotiga igapool, väike clutch on pidudeks. Aga mu käekott on samuti põhjatu ja vihastan end päevas u 30x seaks, sest ei suuda leida autovõtmeid, rahakotti, telefoni vms. Ehk suis totaaalne kaos! Leida võib sealt pmst kõike, aga alat on seal rahakott, võtmed, huulepulk, juuksehari, roosa Orbit, lapse mähku, kätekreem, midagi magusat ja midagi ma nüüd kindlasti unustasin. See seljakott on maruäge! (Kirjutasin esialgu kogemata seljalott, hahaha)

  • Avatar
    Vasta Maris 3. detsember 2016 at 23:33

    minu kott sisaldab: läpakat, telefoni, rahakotti, safakaid, kätekreemi võtmied, pastakaid, markereid, käte dessinfitseerijat, hügieenitarbeid ja mingit suvalist prahti, mis on ühel või teisel põhjusel sinna kunagi poetatud ja nüüd seal püsiasunikuks muutnud 😀 Väga kena kott on sest 1) see on päris nahast :O 2)mu mac air mahuks nii ideaalselt sinna spetsiaalsesse taskusse. oi kuidas tahaks!

  • Avatar
    Vasta Mariana 3. detsember 2016 at 23:30

    Mul hetkel rahakott, lapse sõrmkindad, huulepulk, mälupulk, hunnik sente lahtiselt, mis jäävad mu telefoni kaantele pidevalt kinni, tšekid ja lapse põrkepall ?

  • Avatar
    Vasta G 3. detsember 2016 at 23:30

    Minu koti on hõivanud mu kallis printsess Joanna. Tema asjad seal põhilised. Paar mähet, tuub püreed, veepudel, beebiwipes’id, weleda külmakreem, muidugi ka vahetusriided: body, püksid. Minu asjadest seal samasugune juuksehari nagu sul, nude huulepulk, rahakott, võtmed, des. salvrätid (juhuks kui pole võimalik käsi pesta ja lapsega olles hügieen väga oluline), kätekreem, Iphone SE, Ipod.
    Ma ei kannata üldse segadust. Kotis on igal asjal oma kindel koht, ALATI.
    Pole endale ammu juba uut kotti ostnud ja viimasel ajal mulle väga meeldima hakanud just seljakotid- lapsega lihtne ja praktiline! Olen sellele mõelnud aga tegudeni pole jõudnud, sest minu jaoks on koti ostmine nagu meestele auto ostmine. 😀 Ja muidugi on see kott väga ilus, see oleks just täpselt see õige! :)!

  • Avatar
    Vasta Liis 3. detsember 2016 at 23:29

    Kui hommikul tööle lähen siis kindlasti leiab mu kotist tööpluusi, võtmed, rahakoti, salfakad, märkmik, pastakas, küüneviil, valuvaigistid, ohatisele urgo geel, huulepalsam 😀
    Ja no ühest korralikust kvaliteet kotist küll ära ei ütleks, hetkel mul pisike seljakott kasutuses mis aliexpressist tellitud aga pidevalt tunnen, et ikka suuremat natuke vaja 😀

  • Avatar
    Vasta aile 3. detsember 2016 at 23:24

    Praegu on kotis lisaks raha- ja meigikotile ka nt hobuste passid ja laulmisel vajamineva kõrvamonitori klapid.

  • Avatar
    Vasta Kelly 3. detsember 2016 at 23:11

    Mu käekotist leiab tõesõna kõike. Alates huulepulgast ja kommipaberitest lõpetades kõrvaklappide ja telefoniga. jne see nimekiri on lõputu 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu 3. detsember 2016 at 23:07

    Hetkel on kõige imelikum asi mu kotis süstlad. Jah, päris süstlad. Nõeltega ja puha. Ei, ma ei ole narkomaan. Lihtsalt käin perearsti juures süsti saamas ja polnud kindel, kas süstlad peavad endal kaasas olema või mitte. Nii ma siis igaks juhuks endale süstlad kotti hankisingi 🙂
    Täpsemalt saab minu koti sisust lugeda mu blogist.

  • Avatar
    Vasta Hanna 3. detsember 2016 at 23:01

    Minul on üks vana HM käekott, mille sisust ca 75% moodustab lapsekraam. Enda asjadest on seal võtmed, rahakott, salvrätid, joogipudel ja huulepulk. Lapsele kaasas kahed aluspüksid ja püksid, sokid, pluus, tuubipüree, teised kindad. Loomulikult leiab kotipõhjast ka paar kortsus tšekki ja patsikummi 😀

  • Avatar
    Vasta :) 3. detsember 2016 at 22:59

    Rahakott, võtmed, telefon, mähkmed, niisked salfakad, lapse veepudel.
    Kotti koristan pidevalt, ei meeldi kui mittevajaliku sodi tõttu asju üles ei leia.

  • Avatar
    Vasta Sandra 3. detsember 2016 at 22:56

    Mu käekott on yldjuhul vaga korras- salvratikud, peavalurohi, markmik ja pastakas, yks opik kooli jaoks, rahakott, veepudel ja antibakteriaalne kategeel ? Kuigi viimase osas olen veendunud, et ega see kasi puhtaks ei tee, siis lohnab ikka hasti. Ja juuksehari on seal ka alati! Selline seljakott kuluks ära kyll, sest jargmine aasta ootab ees ylikool ja mega mõnus oleks oma arvuti ja sada kompsu selga visata 😛

  • Avatar
    Vasta H 3. detsember 2016 at 22:48

    Kui ausalt öelda, siis käekotte on mul igaks elujuhtumiks ning kannan seal alati seda, mida parasjagu vajalikuks pean. Kuid pole ühtegi mugavat seljakotti. Selline kuluks ära küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Alisa 3. detsember 2016 at 22:46

    Minu käekott on pigem tolmu kogumas. Käin oma peaaegu juba aastasega ja käe otsas ripneb riidest kott, mille sisuks on tavaliselt: mähkmed, Põnni tuubid, vahetus riided pojale, mähkmed ja rahakott. Enda taskusse mahub veel huuleläige. Thats it!!!

  • Avatar
    Vasta Merit 3. detsember 2016 at 22:43

    Kannan oma kotis rahakotti, võtmeid ja telefoni. Ülejäänu on lapse pudi-padi.. mähkmed, veepudel, näksid, niisked salvakad, mänguasjad.. ?

  • Avatar
    Vasta Egelt 3. detsember 2016 at 22:32

    Ahoi! 🙂
    Minu koti sisuks (nii vähe kui ma seda hetkel kannan, sest enamus asju mahub jalutuskäikudel vankrisse ära peita) on kõik pisipreiliga seonduv (paar mähet, pepukreem jms) ja minu joogipudel, rahakott, telefon, peaaegu alati leidub sealt ka midagi ampsamiseks.
    Rõõmustaksin selle seljakoti üle väga, sest minu praegune kott on noorele emale pisut ebapraktiline ja rändab seetõttu rohkem minu härra seljas, kuid selle vägeva kotiga lõpetaksin vankri retsimise ja kannaksin uhkelt oma asju uues seljakotis!

    Ilusat ja kaunist jõulukuud Sulle, Mallukas!

  • Avatar
    Vasta K 3. detsember 2016 at 22:31

    Üldiselt kannan keskmist üleõlakotti või topin oma kraami ka beebikotti. Käekotis on märkmik, telefon, mõned mukkimisasjad, taskurätikud ja kindlasti midagi kasutut ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 3. detsember 2016 at 22:30

    Kõigepealt VAU!
    Seljakotti kandsin ma viimati algklassides ja sinna on ikka väga palju aega tagasi.Peale seda pole ma isegi ette kujutanud,et sellise stiiliga kotti kannaksin/tahaksin/ilusaks peaks.Nüüd olen aga võlutud. Nägin sinu kotist pilti esmalt Instagramis.Koheselt püüdis pilku ja tekitas huvi. Pikalt oli mul vaid 1 käekott ja ilmselgelt on seda vähe. Aga koti sisust rääkides,leidub mul seal paar nahkkindaid,mida tavaliselt kunagi ei kanna.Pakk ninanuuskamis

    • Avatar
      Vasta Kadi 3. detsember 2016 at 22:34

      rätikuid.Pisike kott ravimitega.Mõned kosmeetikavidinad.Ja kuna mu kott on jube suur,siis täiteks on seal alati üks (ekstra) sall ?.

  • Avatar
    Vasta K. 3. detsember 2016 at 22:27

    Vot see on minu masti loosimine!

    Käekotte on mul kaks – üks kooli jaoks, kus on siis õpikud, veepudel, kõrvaklapid, rahakott, võtmed ja kindad. Teine on väike üleõlakott, kus sees rahakott, veepudel, võtmed, huulepulk, kõrvaklapid ja salvrätikud.

  • Avatar
    Vasta Triin U 3. detsember 2016 at 22:26

    Ma olen kahe aktiivse poisi ema ja üldjuhul lähen ma välja nendega nii, et topin rahakoti ja telefoni koos pulgakommidega (kui asi käest läheb) imepisikesse õlakotti kuhu muud ei mahugi. Ma olen alati nii hädas, sest kui ma tahan telefoni kätte saada, pean ma ülejäänud kraami eemaldama ja vastupidi. Suurt õlakotti ma kanda ei jaksa,sest tihti tuleb ühte neist süles tassida. Seljakott oleks ideaalne lahendus. Lisaks hakkan ma jaanuaris üle pika aja tööl käima ja kuna hakkan tegelema lastega, on mul kogu aeg vaja igasuguseid vahendeid kaasa tassida.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 3. detsember 2016 at 22:24

    See on küll üks mõnus seljakott. Enda kotiks on mul viimasel ajal rohkem kujunenud vankrikott. Sinna rändab kogu beebikraam, enda rahakott, hügieeniline ja ega rohkem ei mahu kah miskit.

  • Avatar
    Vasta Keiti 3. detsember 2016 at 22:20

    Minul on rahakott, lapsele meriinovillane kombekas, kindad, lapse sokid, niiskete salfakate pakk, pastakas ja legoklots 🙂

  • Avatar
    Vasta Merike 3. detsember 2016 at 22:06

    Ma olen juba mitu kuud lahedat seljakotti otsinud. Aga tundub, et mul on liiga kõrged ” standardid”. Läptop ja joogitermos on asjad, mis praegusesse kotti kuidagi ei mahu. Mitu märssi igapäevaselt ühes.:)

  • Avatar
    Vasta Kadi 3. detsember 2016 at 22:03

    Mina olen viimasel ajal mõned oma asjad visanud üldse mähkmekotti, et oleks ainult üks kott kaasa tassida. Mähkmekotis siis kõik lapsele vajalik (mähkmed, niisked salfad, rätik, vahetusriided, marlilapp). Oma käekotis on samuti alati midagi magusat, huulepulk, rahakott, telefon, pastakas, kui tööl käisin, siis alati ka märkmik, salfakad. Kõige kummalisem ehk prillid, mida ma mitte kunagi ei kanna :D. Vahel harva, kui ei ole viitsinud meikida ja ootamatult avalikku kohta satun, siis lükkan pähe :D. Need aga plussid ja pole väga harjunud ja pea hakkab ringi käima. Mõni valuvaigisti ka alati.

  • Avatar
    Vasta Maarja 3. detsember 2016 at 22:00

    Tuhnisin siis enda koti sisu ka läbi.Leidsin rahakoti,valuvaigistid,päkapiku kraami,tšekke,pliiatsi mis ei tööta,uriiniproovi topsi,pipragaasi,kate deso aine,isetehtud hügieeniline huulepulk,külmetuse vastane tee ja üks kivi ja poolik oks.

  • Avatar
    Vasta Heleri 3. detsember 2016 at 21:59

    “on ikka üks põhjatu kott” pomisen järjekordselt kassa ees, otsides peitu pugenud maksekaarti. Lähen igakord närvi ning mulle näib nagu terve kauplus vaatab kuidas ma oma käe-,rahakotti puistan. Mõtlen alati -kodus teen korda- aga seda ei juhtu, kuna kodus pole enam sassis kott meeleski.
    Rahakotti pole mul juba mõned aastad olnud. Kipun asju kaotama ja mida vähem mul on asju seda hoolikam ma nendega olen (see ei kehti segaduse osas). Igatahes on mul üks väiksem pika varrega kott, mis on ka rahakoti eest. Käib mugavalt üle keha ja ei kao ära. (kuigi olen teda ka oma keha küljes rippuvana “ära kaotanud”)
    Hetkel seal on hunnik tšekke, mõned sendid põhjas, maksekaardid (paar krediiitkaarti, mida kunagi ei kasuta (üks päev avastasin et ei tea ka pin koodi enam) ja deebetkaart), ports kliendikasrte. Kurgubastillid, id-kaart (aegunud kusjuures) ja pass (kuna id kaart on aegunud ja postkontoris tuleb paki kätte saamiseks isikut tõestada) ning kõikse kummalisem asi ehk- kassi pass. Ta mul veidi haige ja sai käidud mitmed-setmeid kordi arsti juures. Nüüdseks võiks ehk passi välja tõsta aga pole jõudnud 🙂
    Beebiasjad on beebi kotis – seal mul valitseb isegi mingi kord ja loogika.
    Seljakotid on lahedad ning mugavad ja selline kvaliteetne veel lahedam ja veel mugavam. Eriti kui meeldib aegajalt linnas linnarattaga sõita on säähne kott täpselt see õige.

  • Avatar
    Vasta Gretsik 3. detsember 2016 at 21:55

    Minu jõuluvana wishlistis ongi hetkel seljakott ja kes sellisest uhkest isendist ära suudaks öelda. Käekotiusku ma olla ei suuda, päeva lõpuks on kõike asjad ikka taskutesse rännanud. Tavaliselt kannangi kaasas vaid telefoni ja kui hädapärast vaja siis ka võtmeid. Rahakotti ka ei viitsi kaasas tassida, sest unustan tavaliselt kaarti sinna tagasi toppida ? Üleüldse olen suur asjade kaotaja, aga nii ägedas kotis hoiustaks oma asju hea meelega!

  • Avatar
    Vasta Merily Nagaraj 3. detsember 2016 at 21:55

    Mina käin hetkel n.ö. tekstiilist seljakotiga, sest midagi paremat pole hetkel võtta. Mida ma kaasas kannan? Ikka peamiselt oma peaaegu 2 a. lapse asju, sest kõigeks tuleb ju valmis olla kui kodust välja astuda. Noooh, vahetusmähe ja niisutatud salvrätid, piimapulber ja termos veega (sest on nadi sööja kui väljas oleme), spets küpsiseid kui tal tuleb tuju neid krõbistada, veepudel, minu rahakott, hügeeniline huulepulk ja koduvôtmed. Ongi vast kôik. Kui ilm polnud nii jahe kui nüüd, siis vôtsin kaasa ka fliisjaki nii igaks juhuks kui lapsel peaks jahe hakkama tunkede all.
    Kõike seda on tõepoolest ülimugav kaasas kanda just seljakotiga. Selline seljakott nagu loosis on, näeb igati viks välja ja no kes siis ei sooviks head, kvaliteetset ja vastupidavat kotti :-)!

  • Avatar
    Vasta Teele 3. detsember 2016 at 21:51

    Rahakott, telefon, taskurätipakk, inhalaator (astmaatik) – see on põhikaup. Kui mahub veel, siis on ka pastakas, post-it, mõõdulint, veepudel, riidest poekott, võtmed ja see geel millega kätepuhastust kiirelt saab teha.

  • Avatar
    Vasta Elen 3. detsember 2016 at 21:41

    Suviti meeldib pealt lahtine kott. Siuke nòòriga kokku tòmmatav ja nii ta mul oligi…. kuni siiani veel 🙂 vahel sajab sisse vihma vahel lund 😀 must have kotis on telefon, kalendermàrkmik, lisaks veel kaustik “to do” listiga, ma ei tea miks ma seda màrkmikku ei kirjuta :D, kamm, hùgeeniline huulekas, plaastrid, no spa, paracetamol, post-itid, laadija, màlupulk, lapse kingitud ònne toov lotte pilt (4a vana), hambatikud, patsikumm ja praegusel ajal ka kindad ja mùts vòi peapael 😉 aga von baeri kott on vàga tuus ja sobiks mulle ùlihàsti, lisaks saaksin rahulikuma sùdamega ka vihmas/lumes kott lààpas kaenlas ringi kòmpida 🙂

  • Avatar
    Vasta J.S 3. detsember 2016 at 21:28

    Ma ei ole muidu väga kommija, aga koti teema võttis muigama (eriti algus). Tundsin ennast ära (rääkisid minu kotist 🙂 ). No peale mädanenud puuviljade võib sealt leida veel sukapükse ja eelmise aasta jaanipäevast tikuvõileiva. No tegelikult peaks ennast kokku võtma 🙂 … Peaks toidule eraldi vahe tegema 🙂

  • Avatar
    Vasta Karin 3. detsember 2016 at 21:24

    Mul ei ole hetkel seljakotti, kuid olen juba mõnda aega mõtteid mõlgutanud, kui mugav seljakott võrreldes käekotiga võiks olla. Käekotis on peaaegu alati uued sokid, salfakad, mõned kõrvakad/ehe, kilekott. Lisaks on ka alati seal lihtsalt prahti kahjuks 😀

  • Avatar
    Vasta V 3. detsember 2016 at 21:21

    Mu totaalne survival kit on telefon, selle laadija, rahakott ja nätsupakk. Tihti tuleb ainult sinna kotti veel toppida kõik oma õppematerjalid ja halvemal juhul veel trenniriidedki. Proovi siis välja mõelda millise ja kui suure koti peaks oma klassikalise musta mantli juurde sobitama, aitab küll nendest käekottidest! ?

  • Avatar
    Vasta Kertu 3. detsember 2016 at 21:19

    Seljakotti kannan iga päev. Täiesti asendamatu asi. Ma oleks väga õnnelik kui saaksin kvaliteetse koti millel on ka arvuti jaoks eraldi koht, mõnikord kui kuhugi vaja minna on siis arvuti on teiste asjadega koos. Kotis on igapäevased asjad: rahakott, laadija, pastakad, võtmed, talvel kindad. Minu puhul täiesti tavaline, et kotis on kommipaberid ja täis nuusatud salvrätikud. Ühtegi imelikku asja, mis kotis on olnud praegu ei meenu, aga ükskord leidsin kotist kadunud rahakoti milles oli viiekaski sees.

  • Avatar
    Vasta Laura-Liis 3. detsember 2016 at 21:18

    Minu kotis pesitseb põll, kaks rahakotti ( suur ja väike), sokid, tühi ripsmekas (ma lihtsalt ei viitsi prügikasti visata ?), paberid, võtmed, märkmik, kilekotid, patsikummid, kindlasti vesi, sests vesi on kasulik ja muidugi telefoni laadija. Vahest on ka jalanõud ja hari. ?

  • Avatar
    Vasta Marnikas 3. detsember 2016 at 21:11

    Mina läksin seljakoti-usku pärast seda, kui ostsin endale selle überhipsterite seljakoti Fjällrävenilt (selline http://www.swedishbackpack.com/wp-content/uploads/2016/02/kanken-backpack-review-1024×1024.jpg aga ilusamat värvi 😛 ) Naljakas mõelda, et keska ajal vinnasin kõik õpikud ja muu träni igapäevaselt õlakotis kaasas ja nüüd on nii, et kui pean rohkem asju kui rahakoti ja telefoni kaasa võtma, siis on kohe seljakotilaks. Nii et üks stiilne seljakott kuluks veel ära küll.

    Kuigi kommentaar peaks vist olema sellest, mis mul tavaliselt kotis on, siis tahaks hoopis ära rääkida ka oma “mädanev puuvili käekotis” loo, spetsiaalse pühendusega Mallule 😀

    See juhtus nii paar aastat tagasi, kui elasin üksi, mis tähendab ju seda, et see voodipool, kus ma ei maga oli muutunud ajutiseks “riidekapiks”, kuhu lihtsalt asjad käest visatud said. Ükskord siis seda ajutist “riidekappi” koristades avastasin, et voodilinal on mingi imelik punane plekk. Vaatasin, vaatasin, aga välja ei mõelnud, mis see on. Vahetasin voodipesu ära ja unustasin asja. Läks siis sellest päevast veel nädal või paar mööda ja hakkasin oma punase nahkse käekotiga vist välja minema vms. Pistan käe sisse, et mis seal siis sees kah on…. ja siis leidsin sealt kõige rõvedama löga, mis oli olnud mingi pirn vist.

    Ehk mis siis oli juhtunud? Mina tulin koju ja viskasin käekoti voodinurgale, unustades, et seal on pirn. Järgmised nädal või paar viskasin aga kotile riideid peal muudkui. Pirn hallitas, läbi koti voodri ja naha niimoodi, et hallituslöga mõjul värvis koti punane värv ära voodilina. Ja mina magasin kõik see aeg selle asjanduse kõrval 😀 Imekombel jäi aga koti nahk terveks ja kannan seda siiamaani. Müstika!

    Õnneks olen praeguseks ennast parandanud ja kotisisu on mul (enamasti) mittehallitav. Või siis on asi sellest, et nüüd peiks majas ja asjad ei saa voodile kuhjuda 😀 Igatahes, pole rohkem juhtunud.

    Kui selle ilusa seljakoti võidaks, siis ei paneks sinna igaks juhuks kunagi ühtegi pirni 😛

  • Avatar
    Vasta K 3. detsember 2016 at 21:09

    Kuna ööbin tihti kodust eemal on mul kott igasugust nodi täis. Põhiliselt on seal pakk niiskeid salfakaid, väike meigikott, hambahari, valuvaigistid, plaastrid, märkmik, võtmed, telefon, mõned hilbud, kindlasti tagavara sokid ja pesu, vesi, pakisupid, midagi magusat, kuivshampoon, läpakas. See seljakott oleks ideaalne varanduse vedamiseks.

  • Avatar
    Vasta Elina 3. detsember 2016 at 21:09

    Hetkel on minu vaieldamatuks lemmikuks kujunenud Desiguali üleõla kott, mida on mugav kanda, kuna käed on vabad ja millel on palju sahtleid lahterdamaks asju.

    Kott ei mahuta küll palju, aga täpselt seda, mis on mulle hädavajalik:
    Väike joogipudel (vesi peab mul alati kaasas olema, dehüdratsioon on kerge tekkima);
    Huulepulk + 2 erinevat hügieenilist (ravi; läike ja lõhnaga);
    Telefon;
    Taskupeegel;
    Salvrätikupakk;
    Võtmed;
    Avaja (yolo juhtumiteks);
    Väike raha-/mündikott, millesse mahutan ka vajalikud kaardid;
    Õhuke riidest poekott, mis on kenasti kokkupakitult ära mahutatud väikesesse ümbrisesse;
    Juuksekumm + 2 klambrit;
    Esmaabi: valuvaigistid, söetabletid, pillid, plaastrid, tampoonid;
    Käte desinfitseerija;
    Kätekreem;
    Küüneviil;
    Erinevad vajalikud testrid: puuderkreem, kehakreem, näokreem, küünelaki eemaldaja, meigi eemaldaja, 4 erinevat lemmiklõhna;
    Väike meigi-/esmaabikott, kus nipet-näpet eelpool nimetatust sees;
    Komm (kui veresuhkur on suurest töötegemisest või šoppamisest juba madal, siis hea põske pista)

  • Avatar
    Vasta Kristiina 3. detsember 2016 at 21:08

    Minu kott koosneb 1/3 osa asjadest mida vajan ja 2/3 asjadest mis seal on niisama. Sokke, meiki, koerakont jnejne. Üllatusi on alati kui koristamise aeg tuleb.

  • Avatar
    Vasta Mai 3. detsember 2016 at 21:04

    Minu igapäevakott on must pisike kott, kuhu mahub rahakott, lõhnaõli, kamm, märmik, mustmiljon pastakat, huulepulk, hunnik prahti ja kui tööle peab minema, siis lõuna mahub ka kaasa. Tegelt olen pikemat aega mõelnud, et oleks suuremat kotti vaja, et ei peaks kõike väiksesse pressima, kuid siiamaani olen hakkama saanud. 😀

  • Avatar
    Vasta Heli 3. detsember 2016 at 20:55

    Ma praegu elan sisuliselt nädala keskel ühes ja nädalavahetusel teises linnas, seega mul on praegu kotis kõik, mida mul võib nädalavahetusel vaja minna. Mõned riided, kaks kosmeetikakotti (ühes meik, teises muud asjad), “Võta kraanist” veepudel, väike akupank, juuksehari. Eraldi arvutikotis on laptop, laadijad, kõrvaklapid, märkmik ja pastakas. Kui võidaks selle koti, oleks kogu seda kraami palju parem ja ilusam kaasas tarida.

  • Avatar
    Vasta K. 3. detsember 2016 at 20:54

    oo kui hädasti oleks tarvis. Käin kogu aeg seljakotiga, sest väiksesse õlakotti asjad ei mahu ja suurt ei jaksa ühe õla peal kanda, kuna liigun palju jala ja noh…tavaari on ka rohkem kaasas kui kolmel inimesel vaja läheb ? Aga kehv on see, et kui muidu kannan viisakamaid riideid, siis praegune seljakott on sportlik…
    Kotis on alati: läpakas, lõunasöök, rahakott+võtmed+hügieenitarbed, suht tihti ka termos kohviga ja trenniriided
    Nagu kodutu noh ?

  • Avatar
    Vasta Maarja-Liis 3. detsember 2016 at 20:49

    Tudengina koosneb koti sisu pea alati läpakast, hunnikust vihikutest, pinalist, veepudelist ja rahakotist… Seega minu jaoks on hea kott selline, mis mahutab palju. Väljaloositav kott olekski ideaalne, sest ilmselgelt vastab sellele kriteeriumile ja on väga ilus ka veel pealekauba. 😀

  • Avatar
    Vasta Aizaada. 3. detsember 2016 at 20:41

    Väga lahe kott tõesti.
    Mul on praegu mingi suvaline riidest õlakott, mida olen vahelduva eduga kasutanud juba 6* aastat.
    Hetkel on seal konspektid, pudel vett, prillid, peotäis pastakaid, ja mitu pakki salvrätte. Mul mingi kiiks, et alati peab hästi palju safakaid kaasas olema. Nii igaks juhuks.

  • Avatar
    Vasta Deini 3. detsember 2016 at 20:38

    Hetkel olemas kunstnahast seljakott, kus leidub mähkmeid, niiskeid lappe, veepudel, huulepulk, hügieenisidemed, taskurätt, juuksehari, kilekott, rahakott,võtmed. Prahist siis tšekid, tühjad pakendid. ?

  • Avatar
    Vasta Triin 3. detsember 2016 at 20:35

    Mul on ka tavaliselt olnud suur kott, aga ikka kõik asjad ära ei mahu ☺ Hetkel olen aga beebiga kodune ning välja minnes haaran õlale oma väikse koti, kuhu mahub rahakott, peegel, salfad, huulepulk, võtmed, telefon…. ja ongi vist kõik ☺

  • Avatar
    Vasta kristi 3. detsember 2016 at 20:33

    Mul on käekotis: rahakott, 2 paksude kaantega beebiraamatut (“Tee mulle pai – talu” ja “Beebi esimesed sõnad”), lasteraamat “Lood poistele”, Sophie vanillimaitseline närimisrõngas, kahed mähkmed, beebile vahetusriietena H&M bodi ja Lindexi tressikad, kõrrega joogitops, lusikas, Hipp vaarika-teraviljatuub, 2 pastakat ja nuusatud salvrätt.
    Kõlab nagu tavaline beebitarvete kott, aga tegelt on mu käekott, kuna kui ma ilma lapseta kuskile lähen, panen rahakoti ja telefoni mantlitaskusse ja muud pole mul võtta. Küll aga saab mu lapsepuhkus läbi ja lähen tööle tagasi, nii et tuleb jälle ette ka sülearvuti jms tööinimeste asjade tassimist. Selleks oleks Von Baeri seljakas ju täiuslik!

  • Avatar
    Vasta Merle 3. detsember 2016 at 20:33

    Väga ilus kott on sul leitud. Mul endal on praegu kasutuses tekstiilist käekott, mis on juba üsna päevinäinud ja ka vähemahukas. Tavalisel päeval peab sinna ära mahtuma: 3 mähet ja 1 pakk pühkimislappe, rahakott, telefon, kaks komplekti võtmeid ja enamasti lisaks veel ka autovõtmed, hügieeniline huulepulk, pabertaskurätikud, kamm, juukseklambrid ning pisike lusikas. Poes olles surun sinna otsa veel enda kindad ja mütsi ning kui tunnen ennast eriti jõuliselt, siis ka lapse kindad ja mütsi. Viimased jäävad tavaliselt juba osaliselt kotist välja piiluma. Vähemalt vanu tšekke mu kotipõhjast ei leia. Need on mul ilusti rahakoti vahel 😛

  • Avatar
    Vasta Inks 3. detsember 2016 at 20:30

    Minul on kolm põhilist käekotti, mille sisu on alati sama. Üks nendest on selline väike ja musta värvi, samas täpselt paras mahutamaks rahakotti, telefoni, salfakaid, pastakat, märkmikku ja huulepulka. Kaks suuremat on värvilised ning mahutavad siis lisaks eelmainitule veel läpakat 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 3. detsember 2016 at 20:29

    Mu kott on alati ideaalselt korras. Hommikul võtan nagist tühja koti ja sisse viskan telefoni ja rahakoti. Töölt tulles on seal ikka samad asjad ja toidukraam kilekotis kuna narr on minna tööle suures kotis kaks asja aga töölt tulles on mul sada kompsu näpu otsas pluss lapse asjad mis vaja lasteaiast ära tuua. Olen pikka aega ihaldanud seljakotti,no ikka sellist poppi aga poest pole leidnud parajalt mahukat ja parajalt poppi ning praktilist.

  • Avatar
    Vasta E 3. detsember 2016 at 20:25

    Mul on ka seljakott 🙂 Seljakotid on üldse nii mugavad ja parem oleks,kui ka stiilne!! 🙂 See kott hakkas mulle juba alguses meeldima 🙂 Mul on kotis rahakott,telefon,hügieeniline huulepulk,vesi ja natuke magusat ka 🙂 😉

  • Avatar
    Vasta Kristina 3. detsember 2016 at 20:20

    Minul on river islandist keskmise mahutavusega kott mis käib selja taha näiteks(pikk nö rihm) üle õla.Kotis on mul macadamia roosa pusadevastane hari, rahakott,kosmeetilised salvrätid mitsellaarveega,ripsmehari,kulmupliiats,tööluba,nätsud,valuvaigistid,tavaline salvrätiku pakk,telefoni kõrvaklapid,neutrogena kätekreem(minu kuivadele ja karedatele kätele talvel kõige parem abivahend mis reaalselt aitab ka),trussardi donna lõhn,telefoni laadija,sudafed ninasprei,väike peegel,palmersi kakao huulepalsam ja nö vedru patsikummid,koduvõtmed ja mingid vanad tšekid ja muud pahna veic 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 3. detsember 2016 at 20:20

    Mu käekotist leiab tõesõna kõike. Alates huulepulgast ja leiab ka kruvikeeraja, käärid, nõela, niidid, lapse trussad, lapse sokid, mitmeid valuvaigisteid, allergiarohud jne see nimekiri on lõputu 😀

  • Avatar
    Vasta Kala 3. detsember 2016 at 20:19

    Minu koolikotis on õpikud ja vihikud. Pinal ning päevik ja midagi maitsvat päeval ooteks süüa 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 3. detsember 2016 at 20:19

    Heh, minu kott ei kannata kriitikat. Sealt leiab mähkmeid ja niiskeid salfasid ja tsekke ja kommipabereid ja muud sodi. Peaks koti korda tegema- kaalub jälle kohutavalt palju. Seljakotti sooviks küll, mugavam lapsega toimetada.

  • Avatar
    Vasta Mannu 3. detsember 2016 at 20:18

    Juba teismeliseeast saati olen harjunud kaasas kandma endaga igasugu kraami. Sõbrad tegid ikka nalja, et nagu Mary Poppins, minu kotis leidus tõesti kõike. Nüüdseks olen juba mõned asjad siiski välja kraaminud ja igapäevaselt kaasas ei kanna- näiteks niit ja nõel, juhuks kui peaks midagi katki minema, läks vaja kuskil ühe korra mitme aasta jooksul.
    Hetkel siiski on mul kotis ikkagi päris palju kraami. Nii- kamm, peegel, salfakad, kätekreem, ~10 erinevat huulepulka, deodorant, pastakas, rahakott, võtmed, töökaardid, käekell, mandariinid, näts, prillid, valuvaigistid ja söetabletid, plaastrid. Nii et kraami ikka jagub ja oleks väga vahva see uude seljakotti mahutada, kuna õlakotiga kole raske kõike kaasas kanda 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristin 3. detsember 2016 at 20:15

    Käekoti vahetaks seljakoti vastu välja küll, eriti kui see näeb nii stiilne välja 😀 läpakas, telefon, veepudel, akulaadijad, meigikott ja muu vajalik on see, mida kannan endaga päevast päeva kaasas, seega oleks megaäge, kui sellise koti saaks lōpuks 😀

  • Avatar
    Vasta maarion 3. detsember 2016 at 20:14

    Hetkel polegi mul väga naiselikku käekotti, on selline pisike puma kott kus sees kahele lapsele vahetusriided ja mässud, kilelina vahetuseks ning märjad salfad., ühekordsed taskurätid.Veel on seal igaks sajaks juhuks mulle paar sokke ja suur suur türgist ostetud rätik, et kui vaja pisemale tissi anda saab natuke katta. Rahakott ja telefon praegu rohkem näpus või jope taskus. Kuna aga mulle seljakotid väga meeldivad oleks tore selline võita 🙂

  • Avatar
    Vasta Angelika 3. detsember 2016 at 20:13

    Nii äge kott 😀 Endal on siuke Reservist pärit must kontorimuti kott, nagu mina seda hüüan. Piisavalt mahukas et kogu varandus sinna sisse toppida(läpakas, telefon, lõhnad ja mis kõik veel :D)
    Aga, hetkel siis koti sisu vaatades leian sealt: sutsupaki(upsss), musta lindi( seome selle endale töö juures kaela lipsuks, mingi vormiriietuse teema), lõhn, nätsupakk, kehalõhnavesi? 😀 , coca-cola(ilma selleta ei saa juu, kiire kohvi asendus), no-spa, rahakott, tööjalatsid( 😀 ) emm ja kõik hetkel vist 😀
    Ülilahe oleks siuke seljakott saada endale 😉 Mulle pole ka kunagi seljakotid meeldinud, aga see näeb nii tuus välja 😀

  • Avatar
    Vasta Britt 3. detsember 2016 at 20:11

    Kotis on alati liiga palju asju! Lisaks tavalisele kraamile kindlasti veepudel, kätedesinfitseerimisgeel, tampoonid hädaolukorraks 😀 tavaliselt ka õun vms, paar huulepulka, hunnik salfakaid, peegel, lõhnaõli ja sada muud asja 😀 ps. see seljakott on nii ilus! ja ise avastasin ka just hiljuti uuesti seljakoti kandmise võlud

  • Avatar
    Vasta Mari T. 3. detsember 2016 at 20:09

    Ma olen seda kotti noolinud tükk aega! Aga kuna meil on koduehitus käsil, siis jumal seda teab millal ma selle koti endale soetada saan.
    Minu käekott on täielik must auk- sealt võib köike leida. Kindlasti on seal midagi süüa, juukseklambrid, patsikummid, nätsupakk( mis siin salat, tühjad nätsupakid ja kommipaberid…) märkmik, kreem, rahakott ja 3 paari kõrvarõngaid sest ma alati arvan et nùüd kannan terve päeva körvaröngaid ja siis peale paari tundi rändavad need kotti.
    Ühesönaga, ma oleksin sellise ilusa kotiga jube rahul ja ruumi oleks ka rohkem.. saaks rohkem asju kaasa võtta 😀

  • Avatar
    Vasta K. 3. detsember 2016 at 20:08

    Mul ei ole tükk aega enam kotti olnud, kuna suurem laps tassis alatihti mu kotisisu tühjaks, aga kui mul veel kott oli, siis sealt leidis
    *komme
    *veepudeli
    *rahakoti
    *telefoni
    *hari ja kindlasti ka hügieeniline huulepulk ning kätekreem ja igasugu muud jama 😀
    Nüüdseks on laps juba nii suur, et võiksin uuesti kotti omada, aga kahjuks pole leidnud sellist, mis meeldiks.
    Aga selline seljakott on väga khuul 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaidi 3. detsember 2016 at 20:07

    Just selline kott mida olen ammu otsinud! Nii ilus ja praktiline. Iga päev on vaja tööle kaasa võtta suur pakk pabereid ja dokumente mis enam käekotti ära ei mahu. Tavaliselt mutsin sinna veel rahakoti,võtmed,telefoni,müslibatoonid, mütsi,kindad, huulepulk,kõrvaklapid,telefoni laadija, vihmavari,termostassi ja tahvelarvuti. Kõik vajalik kraam mida seljakotis mugavam kaasa võtta:)

  • Avatar
    Vasta Kelli 3. detsember 2016 at 20:03

    Minu käekotis on leebelt öeldes kõike – süstlaid, kiipe, kassidele passe, Pesaleidja helkureid, salvrätikuid, märkmik, kindad, sokid, telefonilaadija, tšekid, kõrvaklapid, pastakad ( millest ükski ei tööta ), koera küünetangid, rahakott, šokolaad, elastikside. Ja palju sodi ja prügi. Ehk siis ei ole eriti naiselik ja viisakas. Ja ihaldaksin väga seda seljakotti, et oleks lõpuks üks viisakas ja imeilus seljakott, et saaks ka oma läpakat aeg-ajalt endaga kaasas tassida. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kessu 3. detsember 2016 at 20:01

    Väga lahe seljakott 🙂
    Minu käekotist leiab ka igasugust kraami. Niidi ja nõelaga paranduskomplekt (kuskilt hotellist kaasa võetud), mõned plaastrid, valuvaigisti, hunnik ostutsekke, rahakott, koduvõtmed, riidest ostukott, kuutopsik, küüneviil, huulepulk jne. Tundub, et liigagi palju asju, aga mingil veidral kombel nad sinna igatahes kõik ära mahuvad 😀

  • Avatar
    Vasta Katriin 3. detsember 2016 at 19:56

    Minul on kotis enamasti koolitarbed(käin ülikoolis). Lisaks on seal ka koduvõtmed, autovõtmed, rahakott, telefon, lusikas ja püree, mida saaks süüa. Linnas käies on kotis ainult rahakott ja telefon, sest mul ei ole sinna midagi muud panna.

  • Avatar
    Vasta Mai 3. detsember 2016 at 19:54

    Minu HIIGELSUURES käekotis on alati väga palju ebavajalikke asju, pastapliiatsist teksapüksteni…kunagi ei tea ju kui midagi vaja võib minna. Tähtsaimad asjad minu kotis on veepudel, huulepalsam, valuvaigistid ja muidugi võtmed ja telefon. Minu käekott on aastaid vana ja juba üsna räbalaks kantud, oleks tore uus kott saada küll.

  • Avatar
    Vasta Janeli O 3. detsember 2016 at 19:54

    Käekotis kannan kaasas läpakat, läpakalaadijat, märkmiku, huulepulki, rahakotti ja muid asju. Selline ilus seljakott kuluks ära küll! 🙂

  • Avatar
    Vasta Merily 3. detsember 2016 at 19:53

    Koolis käies on mul alati läpakas kotis, aga muidu niisama kodust väljas käies hoian koti võimalikult puhtana: telefon, rahakott, vajalikud võtmed, huulepalsam, mp3-mängija, nätsupakk ja akupank on ka kogu aeg kaasas, kuigi see on juba pool aastat ilmselt tühi olnud. Kunagi kandsin mõningaid meigiasju ka kaasas, aga ma pole eales viitsinud väljaspool kodu oma meiki värskendada, seega enam seda lollust ei tee 😀

  • Avatar
    Vasta Eva 3. detsember 2016 at 19:50

    Minuga on lugu nii, et ma käin lihtsalt väga nõmeda kotiga enamjaolt ringi ja sellele pole isegi mingisugust normaalset põhjendust 😀 Nimelt on näpus enamjaolt läbipaistvate seintega kotike, mis on vist tegelikult loodud hügieenitarvete jaoks 😀 Ligi 4a tagasi sai ostetud kui ootasin oma esimest last..haiglasse pakkisin kaasa sinna vajalikke asju. Hiljem jäi see meil nö mähkmekotiks ehk kui kuskile kiire minek oli, siis viskasin sinna lapse mähkud, niisked salfakad, lapse vahetusriided jne. Mugavuse mõttes hakkasin sinna panema ka nt koduvõtmeid, telefoni. Nüüd on mul juba teine laps ning kott teenib mind endiselt. See pole kahjuks kuigi suur (umbes 20x30cm) ning pea alati on mul asju liialt palju ja see kõik näeb väga kole välja 😀 Veel eriti just selletõttu, et see paistab läbi..Loodan, et mähkude aeg saab meie majas peatselt läbi ning olekski aeg millegi viisaka ja NORMAALSE jaoks. Selletõttu loodan niiiiiii väga seda imeilusat seljakotti võita, see on šikk ja mugav üheaegselt – just see mida ma vajan 🙂 Saaksin ülalnimetatud asjad sinna sisse panna ning palju uut ka, sest selles on kõvasti rohkem ruumi kui mu praeguses “käekotis”. 🙂

  • Avatar
    Vasta Helina 3. detsember 2016 at 19:49

    Lugesin siinseid kommentaare ja minu koti sisu küll kriitikat ei kannata? Käin nagu kaamel ringi ja imestan veel miks kott nii raske on. Midagi vaja,siis üles kindlasti ei leia. Üldiselt vahetan aastas 3 korda kotti.. vastavalt aastaajale,ehk siis mida rohkem kannan,et sobiks riietega kokku ? 2 nädalat tagasi võtsin teise koti ja imestasin siis mis sealt kõik välja tuli? Kuu aega kadunud võtmed,1 vildikas, mänguauto,hammaste valgendus pliiats,päikeseprillid,igaks elu juhtumiks erinev huulepulk(4tk???) Kõrvarõngad mida ma pole 2 kuud kindlasti näinud,käevõrud(2tk) ,käekell, shampuse korgi ümbris ja meeletult palju tšekke. Praegusesse kotti olen juba ka jõudnud koguda äkkilähebvaja asju sh. Dušši geel,kõrvaklapid,e-shishad 2 tk,sokid, depend geellaki komplekti viskasin ka enne sisse,äkki teen töö juures küüned korda?

  • Avatar
    Vasta Jaanika 3. detsember 2016 at 19:48

    Mul on mitu käekotti, kuid alati on kasutuses üks konkreetne kott. Hetkel lemmikuks kunagi eelmisel aastal Ülemiste Reservedist ostetud tumeroheline käekott, kus hoian rahakotti, mobiili, võtmeid, salvrärikuid ja nätsu. Lapsevanemaks saades lisandusid sinna ka mähkmed ja niisked salvrätikud. Tegelt võiks sinna veel mahtuda ka lapse vahetusriided, joogitops, miskit head nosimiseks.. niiet see VB kott kuluks ära küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Acca 3. detsember 2016 at 19:43

    Minu kotis on tavaliselt läpakas, rahakott, võtmed, rohi, vesi, midagi süüa ja prillid. Okei, kui ma nüüd päris aus olen, siis on seal igasugust muud pahna ka, nagu nt ostutšekid, mille ma alati surun koos poest ostetud asjadega kotti. Siis kui elasin mõned kuud tagasi veel välismaal, siis kandsin seal ka kaamerat. Üldiselt kannan ma igapäevaselt seljakotti, sest läpakas kahjuks käekotti ei mahu ja tegelikult on seljakotti mugavam kanda ka. Mul on täiesti tavaline seljakott, aga sellist Von Baeri kotti oleks küll üli tuus võita. Ma ei olegi kunagi midagi võitnud ja see oleks ülitore, kui ma osutuksin selle koti uueks omanikuks. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kataliina 3. detsember 2016 at 19:42

    Minul on ka nn beebikott (loe seljakott, kus on kõike ja kõike seda enamasti pole vaja kunagi ja kõike, mida vaja on, ei suuda sa lihtsalt üles leida). Aga see sinu seljakott, Mallukas, ongi iga beebimamma unistus!

  • Avatar
    Vasta Annika 3. detsember 2016 at 19:39

    Mina kannan oma hiiglaslikus käekotis alatii kaasas sülearvutit, arvutihiirt, laadijat, hügieenilist huulepulka, peitekreemi, taskupeeglit, veepudelit, patsikumme, pinalit, A4 suuruses kaustikut ja oh jesssas see kott on kohe alla ka andmas seega selline vinge seljakott oleks nagu rusikas silmaauku 😀

  • Avatar
    Vasta kadri 3. detsember 2016 at 19:39

    Mulle väga meeldib see kott. Ise olen ka pigem seljakoti kandja. Minul on kombeks kuus korra kotis suurkoristus teha. Ja mida kõike eeal leidub. Aga kuu alguses on seal rahakott, võtmed, pabertaskurätikud, kamm. Lisanduvad siis lapse joonistused, sokid, kindad, lahtine raha, nätsupakk, mis tihti laiali läheb, jne. Aga selle koti sisu eest hakaks eriti hoolitsema.

  • Avatar
    Vasta Mariel 3. detsember 2016 at 19:37

    Mul endal on hetkel hoopis beebiroosakas Zara seljakott, nii kooliskäimiseks kui ka siis mujal kraami kandmiseks 😀 Aga sangad tahavad vaikselt alla anda juba raskuse tõttu 🙁

    Koti sisust siis niipalju, et seal alati telefon, rahakott, kamm, võtmed, peegel, puudripintsel, kaamera, juukseseerium (võtab elektri juustest täiesti nulli, talve must-have!), pastakas, märkmik jaa siis vastavalt vajadusele õpikud :))

  • Avatar
    Vasta Maria 3. detsember 2016 at 19:37

    Kotis peab ikka alati kõik olema, alustades lapse vahetus riietest, lõpetades töö riietusruumi kapivõtmega, muidu jääb alati midagi maha. Seljakott oleks ideaalne selleks!

  • Avatar
    Vasta Kris 3. detsember 2016 at 19:35

    Minul on samuti kott pidevalt liiiga täis igasugu pahna, niiet ühte asja välja tõmmates tuleb pool koti sisu kaasa. Seljakotist olen mõelnud ammu, aga pole sobivat leidnud. See aga tundub eriti armas ja kvaliteetne.

  • Avatar
    Vasta Maris 3. detsember 2016 at 19:32

    Käin igapäevaselt suure House’i käekotiga, mis on kraami täis, aga prahti sinna õnneks väga ei teki. Ära kuluvad aga küll kiiresti. Alati on seal võtmed, peegel, huulepalsam, huulepulk, küüneviil, kamm, reisitabletid (need, mis iiveldust ära võtavad, reisist jäänud), rahakott, tahvelarvuti, akupank, kaustatäis tööpabereid, kalendermärkmik, tavaline märkmik koos pastakaga, mingi snäkk, paksud sokid. Nüüd vaadates leidsin veel ka postilipiku, ümbrikud, lugeri, kõrged kontsad (lol eile oli pikk õhtu) ja laineri. Seljakott oleks väga viis, kuna töö tõttu pean päris tihti läpakat ka kaasas vedama ja eraldi läpakakott on üpris ebamugav, lisaks see kott on nii kaunis!

  • Avatar
    Vasta Loor 3. detsember 2016 at 19:29

    Issake, see kott oleks nii- nii vajalik. Kahe lapse emana on mul ka seljakott igale poole minnes, aga mitte selline nahast ja ilus. Vaid hipilik HotTuna oma ning muidu ma täitsa rahul, aga ma EI LEIA sealt midagi üles :@ Pidevalt otsin oma võtmeid taga ja need on ALATI seal F#@+ng kotis (kuigi mul on ka suur võtmehoidja ja peaks ilusti üles leidma) .
    Igatahes koti sisu: mähkmed, niisked salvakad, veepudel, võtmed, kamm, hügieeniline huulepulk, patsikumm, rahakott. Koerale kakakotid 😀 Vahetusbody + püksid titale. Poeskäimise kott.
    Ma nii loodan võitu 😛

  • Avatar
    Vasta Lilith 3. detsember 2016 at 19:29

    Enamasti, kui mul seljakott kuskile minnes kaasas on(ei juhtu tihti…), siis on seal laadija, kõrvaklapid(kaks paari, suured ja väiksed), see jubla, millega saab ühest seadmest kahe paari kõrvaklappidega kuulata(:D), kotike, kus sees on igast kaardid, antiperspirant, tihti ka midagi magusat.

  • Avatar
    Vasta Hanna 3. detsember 2016 at 19:28

    Minu miniseljakotis, mille ma Humanast sebisin on sees: töökaart, võtmed, kõrvaklapid, taaskasutatav veepudel, mingil põhjusel ka talvemüts, nätsupakk, pakendikeskuse säästuversioon hugbagist (need taaskasutatavad puuviljakotid), rahakott, riidest poekott, juuksehari ja hügieeniline huulepulk.

    Väiksesse kotti on ikka päris palju võimalik mahutada. Ainuke probleem on, et koolipäevadeks ei mahuta see kott sülearvutit mitte kuidagi ära.

  • Avatar
    Vasta Elo Johanna 3. detsember 2016 at 19:28

    Ma avastasin ka raseduse ajal enda jaoks seljakoti, sest kõiksugused õlakotid tundusid nii ebamugavad. Teades aga mind, kes kannab kotis tavaliselt tervet elu kaasas, otsustas kotike just eelmine nädal sünnitusmajja tormates otsad anda- mõlemad sangad kukkusid küljest. 😀 Nüüd peakski beebiga väljas käimisteks uue seljakoti leidma, sest see on tõesti nii mugav ja stiilne valik.

  • Avatar
    Vasta Maia 3. detsember 2016 at 19:26

    Mina ei armasta palju asju kaasas tarida ja kannan oma käekotis rahakotti, võtmeid, salvrätipakki, huulepalsamit, juukseklambrit, pastakat ja nööpkõrvaklappe.

  • Avatar
    Vasta Kertu 3. detsember 2016 at 19:24

    Mul on kaks kotisisu:
    1. Kui lähen tööle on mul kotis läätsevedelik, taskurätikud, uksekaart, juuksehari, süüa töö juurde, joogipudel, teibirull, tamiili, telefon
    2. Kui lähen linna peale on kotis rahakott, võtmed, telefon.
    Easy as that !

  • Avatar
    Vasta Veronika 3. detsember 2016 at 19:23

    Minu kotis on: Raamat, märkmik, pastakas, kamm, kindad, salvrätikud, valuvaigistid, huulepalsam, kätekreem, patsikummid, lõksud, silmatilgad, prillid, nätsud, müslibatoon, 3 paari võtmeid, rahakott, telefon, laadija, kasutatud salvrärikud, hügieenitarbed.

  • Avatar
    Vasta M 3. detsember 2016 at 19:21

    Mina kannan oma nahast seljakotis, mille Zarast ostsin iga päevaselt võtmeid, rahakotti, telefoni, märkmikku, salvrätikupakki ja veepudelit.

  • Avatar
    Vasta Tiina 3. detsember 2016 at 19:20

    Kuna ma käin nüüd tihedamalt linnas ka siis peavad kotti mahtuma nii arvuti kui mapp ja veepudel ja miski amps ja laadija ja kõrvaklapid ja kudumine ja rahakott võiks ka kuhugi mahtuda ja huulepulk lihtsalt kättesaadev….siis ma olen lausa viimane kord soovinud, et mu kott muutuks seljakotiks, sest mu parem käsi on kõike seda tassides niiii väsinud….

  • Avatar
    Vasta Gerlyn 3. detsember 2016 at 19:17

    Minu käekotist võib ka tihtipeale veidraid asju leida ja kuna tean, et mul on kombeks sinna väga palju asju koguda, siis proovin seda ikka kord nädalas “tühjendada”. Aga enamjaolt on seal telefon, rahakott, koduvõtmed, autovõtmed, salfakad, hügieeniline ja tavaline huulepulk, silmatilgad, valuvaigistid, ukse läbipääsukaart,juuksehari, märkmik, tšekke, patsikummid, mõnikord ka väike meigitarvete kott.
    Kusjuures olen väga pikalt omale viisakat seljakotti otsinud, et saaks läpaka kotti panna ja kõlbaks ka kleidiga kanda. Von baer tundub selleks just õige olevat!

  • Avatar
    Vasta Marta 3. detsember 2016 at 19:15

    Mul on pidevalt koolis kaasas vaja kanda läpparit ja kuna mu läpaka kotti ei mahu vihikuid nii palju kui mul vaja, siis surun läpaka omale käekotti, kuid siis ei mahu käekoti lukk kinni ja lumise ilmaga ei ole just tore läpaka pealt lund rookida ? Lisaks läpakale ja vihikutelr on mul kotis meeletult palju pastakaid ja joonestusvahendeid, märkmik, rahakott, salfakad, veepudel ja hügieeniline huulepulk. Seega kuluks mulle, vaesele tudengile, selline fäänsi kott ära küll 😉

  • Avatar
    Vasta Elve 3. detsember 2016 at 19:14

    Ha-ha, minu jaoks on ka naiste käekoti sisu müsteerium, sest minul on seal ainult, juuksehari, hügieeniline huulepulk, salvrätikud, rahakott, paar pastapliiatsit, telefon, kaustik, märkmik.
    Seda seljakotti ma ei tahakski, saaks mõne suurema õlakoti, sest praegune on mul üpris pisike ja eelmine suurem langes rivist välja.

    Tegelikult piinlik küsida, aga kuna jõulud on andmise aeg, siis ehk sul, Mallukas, seisab mõnisuurem õlakott jõude, mida sa enam ei kasuta ja mida sul kahju poleks ära anda.

  • Avatar
    Vasta Marilin 3. detsember 2016 at 19:13

    Hahah! Ootan just Helsingis laeva. Täna hommikul sai uhke reis ettevõetud. Võtsin oma “mugava” seljakoti kaasa, et mõnusam oleks tatsata. Kuna eelmisel päeval tegin lasanjet, siis mõtlesin, et võtan meile söögi kaasa. Ema otsustas ka pitsat ja küüslaugusaiakesi kaasa anda. Nii ma siis pressin oma väiksesse (!!) seljakotti terve karbitäie lasanjet, pizzakarbi + muu nodi, mida naistel vaja. Nüüd avastasin, et ilmselgelt oli kraami liiga palju sees, sest üks sang hakkab REBENEMA. Terve aeg mees ka rääkis, et viska see kott minema ? Nojah, tuleb loota sellele loosile või jõuluvanale, sest seljakott on minu elus väga oluline komponent, et normaalseid retkesid ette võtta 😀
    Cheers!

  • Avatar
    Vasta Eva 3. detsember 2016 at 19:12

    Mu lemmikuks kotiks on vana nahast seljakott, kuhu mahub palju asju. Tihti võib sealt leida fotokaamera, võileivad, veepudeli, rahakoti, salvrätid ja kõrvaklapid. Eelistan samuti seljakotti õlakotile, kuid lisaks mugavusele on oluline ka välimus, mis on antud Von Baeri kotil väga hea.

  • Avatar
    Vasta Sigrit Pirnpuu 3. detsember 2016 at 19:10

    Mul on väike üleõlakott, milles leidub kaarditasku, Diori põsepuna, Dr Hauska huulepulk, Õnnepliiats, Orbiti nätsu, BMW võti, koduvõtmed, klaasist küüneviil, patsikumm, plaaster, mõned eurod sularaha ja salvrätik.

    See seljakott näeb tõesti vägev välja!

  • Avatar
    Vasta Dea 3. detsember 2016 at 19:09

    Minu kotis on tavaliselt rahakott,joogipudel ravimid,kilekott,mõned vanad tšekid,näts prillupuhastus lapp ja taskurätiku pakk.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 3. detsember 2016 at 19:07

    Minu kott vajaks ka kiiremas korras uuendamist. Täna just sattusin oma “koti” tõttu veits piinlikku olukorda, aga ega ma väga ei põe ka. See juhtus siis Lõunakeskuse kingapoes, kui saapaid proovisin. Ja sama tooli pealt tõusis ka üsna soliidses eas mutike ja hakkas poest välja kõndima ja siis hüüatas poemüüa – “Proua te unustasite oma koti!” Mina siis no õige pisut punastades mainisin, et see ikka minu kott!! Uuh just see hetk mõtlesin, et mul on vist vaja kiiremas korras uus kott osta. Aga jh minul on siis hetkel selles vanainimeste kotis järgmised asjad: rahakott, võtmed, taskurätiku pakk, niisked salfkad, pähklisegu pakk, desifikandi pudel, poolik kalevi šokolaad, eraldi kotikeses minu 3 talismani- mäekristall, roosa kvarts ja tsitriin. Varu helkur, patsikumm, kamm, väike lõhn, nätsupakk, 3in1 nuga, lusikas, kahvel, mitte eriti originaalne sisu. Ainus asi, mis vast ainulaadne on see, et seal on ka minu ” päevik” Jh ma vist ikka olen vanamoodne, sest mul on veel “päevik” aga mul ei ole bloggi. Aga kuna seal on nii palju isiklikku infi, siis seal kus olen mina on ka mu kallis “päevik”.

  • Avatar
    Vasta Bri 3. detsember 2016 at 19:04

    Käekotis on mul tavaliselt võtmed, rahakott, salvrätid, Nivea kreem, hügieeniline huulepulk, märkmik, puuder, juukseklambrid, valuvaigistid. Niisugused tavalised asjad 🙂
    Aga Von Baeri kott on küll lahe!

  • Avatar
    Vasta Mai 3. detsember 2016 at 19:01

    Minu igapäevasel kotil läks sang katki ja olin sunnitud võtma väiksema ja nüüd ma igapäev tööle minnes näen vaeva, et asjad ära mahuksid 🙂 Mahutan ära sinna paksu kalender-märkmiku, rahakoti, veepudeli, peitekreemi, nätsupaki, telefoni, mütsi, vahel midagi magusat ning praegu ka väiksema raamatu, sest suurem ei mahuks ära, aga tunde on vaja mööda saata 😀 Selline tore töö, kus saab ka raamatut lugeda, aga kui kotti ei mahu, siis pole midagi teha 😀 Ning peale tööd koju minnes mahub sinna ka sussikott, aga ma ei tea kuidas 😀 Uut kotti on väga vaja, sest kuigi praegu mahuvad asjad veel enam vähem kuidagi ära, on võimatu sealt midagi leida, ilma et kogu majandust laiali ei tõmba 🙂

  • Avatar
    Vasta Britta 3. detsember 2016 at 19:00

    Natuke piinlik, aga mul pole ühtegi seljakotti. Eriti lahe on see, et selle Von Baeri oma peale saab lasta ka endale sobiva graveeringu teha. Nii saaks endale ka midagi jõuludeks kinkida 🙂
    Käekoti sisu on praegu Equa veepudel, jazz-sussid, Tangle Angel hari, VS Sheer Love kehasprei, kodu- ja autovõtmed, rahakott ka. Tavaliselt sellele tavaarile ka lisaks õpikud ja maailma parimad õunakesed. Nii hea oleks seda kõike hoida selles kotis 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 3. detsember 2016 at 18:58

    Minu kotist võib leida rahakoti, telefoni, nätsu, võtmed ja riidest poekoti( ma pole eriti kilekoti usku) . Kui tean, et lapsega kuhugi pikemaks pidama jään, siis on muidugi vahetusriided, mähkmed ja niisked lapid. Vahetevahel on vaja ka vanemale paar aluskaid kaasa vedada.

    Kahjuks või õnneks ma end ei meigi, seega mingit meigiasju mu kotist ei leia. Igaks juhuks on kotis 1 Maša pildiga plaaster, kui vanemal “ÜLISUUR” haav peaks tekkima.

  • Avatar
    Vasta Kätlyn Vahtre 3. detsember 2016 at 18:58

    Issand, mu käekotis on terve maailm alati ja kunagi ei leia midagi vajalikku üles.Kindlasti on seal alati miljon kassatsekki, mündid, pabertaskurätid, rahakott, kodu ja autovõtmed, mobiili jaoks handsfree..oot, ma kohe vaatan järele, mis mul veel kotis on ?
    Kinderšokolaadi poolik karp ja üllatusmuna (õelapse tarbeks, kui külas käin), pastapliiatseid leidsin kotist lausa 6 ja 2 väikest märkmeplokki, 1 paar puhtaid sokke oli ka kotis.. oomaigaad..ise ka imestasin, miks mul sokid kotis on ? Veel leidsin terve peotäie kasutatud märkmepabereid, väike kosmeetikakott paari vajaliku pudi-padiga ja käekotist vaatas vastu ka autoklaasi jääsulataja ?see on küll üsna suur pudel aga kuna ma selle alles täna ostsin, siis nii ta kotti jäigi.
    Kotis veel mobiililaadija, tagavaravõtmed, tühi läbipaistev väike kilekott, helkur, väike tampoonipakk,töötõend ja erinevad kliendikaardid…ühesõnaga hull tavaar on mul ikka kotti kogunenud, PS aitähh ka, ma sain oma koti natukeseks korda selle vaatluse käigus ja sokid lendasid ka kotist välja pluss hulgaliselt pahna, ruumi juures uut sodi kotti koguda nüüd ?

  • Avatar
    Vasta Laura 3. detsember 2016 at 18:57

    Minu seljakott on just täpselt nii sassis kui sinu omagi. 😀 Koolipäeval on kotis laadija, kõrvaklapid, meigikott, lõhnaõli, hari,mapp, päevik, õpikud, veepudel, rahakott, telefon, paar pliiatsit ja taskurätid. Oleks väga hea kui saaks oma koti uue vastu vahetada, sest vana hakkab juba varsti üles ütlema 😀

  • Avatar
    Vasta Jessica 3. detsember 2016 at 18:54

    Mina kannan samuti seljakotti! See on nii mugav ja käies nii koolis kui ka tööl samaaegselt on tihtipeale kotis palju asju (läpakas, raamatud jms) ja kott raske, mistõttu on seljakott parim. 🙂 Minu kotist leiab samuti alati shokolaadi ning veepudel ei puudu ka kotist, 🙂

  • Avatar
    Vasta Teele 3. detsember 2016 at 18:54

    Kuna peale lapse sündi “kadus” ära käekott, siis praegu kasutan ma mähkimiskotti käekotina (selle sain ma vankri ostuga kaasa) ja mida sealt leida võib? Kõike, mis on seotud lapsega- Mähkmed, lutid, lutipudel, niisked lapid, marli, beebi riided, mänguasjad, arsti kaart… Enda kodu võtmed, telefoni ja rahakoti suudan ka sinna sisse mahutada aga siis kott on pealt pidevalt lahti ning kõigile on näha, mis träni mul seal kotis on. Kuna ma ei ole suur hädaldaja tüüpi inimene aga siiski võiks enda ja lapse asjad olla eraldi, sest sellest tohuva-pohust ei leia kunagi üles seda, mida parasjagu vaja ning sinna juurde ei saa ka midagi hetkel lisada. Ju tuleb kilekott kasutusele võtta 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 3. detsember 2016 at 18:54

    Minu lemmikkotid on ka tavaliselt mahukad. Lemmikud on new rusticu sinine suur kott ja ecco nahast üks mahukam kott. Põhimõtteliselt neid kahte kannangi. Tavaliselt on kotis rahakott, riidest poekott, võtmed, pastakas, pabersalvrätikud, juuksekumm, kätekreem, varutampoon (sest jumal teab igaks juhuks). Kui laps kaasas siis talle eraldi veel mänguauto, raamat vms, tuubipüreed, puuviljabatoonid, mähkmed..see nimekiri on lõputu..?.
    Aga seljakott oli viimati tõesti keskkoolis ja sellist seljakotti kannaks rõõmuga, sest ma olen neid ammu vaadanud ja salasoov on olnud sellist omada, niii ägedad ?. Sooviks väga seda võita! Kotte pole kunagi liiga palju ja selline ülipraktiline ja nahast ajatu kott kulub marjaks!

  • Avatar
    Vasta Kirke 3. detsember 2016 at 18:53

    Mul ei olegi sellist otsest käekotti, kus kõik vajalikud asjad sees peaksid olema 😀 kui peole lähen, siis võtan ühe pisikese üleõlakoti ja sinna panen siis meigiasjad jne sisse.

  • Avatar
    Vasta S1 3. detsember 2016 at 18:52

    Oh minu kotis kooli asjad, rahakott, võtmed, huulepalsam, breketivaha ja salvrätikud, vahest ka igast muid asju ntks meigi asjad. Olen ammu unistanud seljakotist , aga siiani pole leidnud sellist millist sooviks. Aga see pildil oli küll mega armas seljakott 🙂 Ja kui saaks veel enda nimega, vot see oleks Jackpot! ?

  • Avatar
    Vasta Kerttu 3. detsember 2016 at 18:49

    Kotis on alati:
    *prillid
    *päikeseprillid
    *rahakott
    *kilekott
    *väike pakk niiskeid salfasid
    *tavalised salfakad
    *mõni komm
    *juuksehari
    *klambrid, patsikumm
    *võtmed
    *talvel kindad
    *mõni tütre vidin
    *natuke sodi 😀
    *märkmik ja pastakas

    Kotte on mul mitu, kui vahetan siis laon aga kõik ümber.
    Hetkel on kotis ka hunnik sussinänni.

    Päris hull 😀

    • Avatar
      Vasta Kerttu 3. detsember 2016 at 18:52

      Kätekreem ja rohi ka 😀

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 3. detsember 2016 at 18:47

    Ma arvan, et Moskvas ei ole võimalik ka ära eksida ja kaduda kui minu käekotis ? tavaliselt leiab sealt igast manti, et mis parajasti või mõni nädal tagasi olen pannud, ütleme nii, et sealt leiab kõike, või siis mitte? tavaliselt on seal rahakott, päevik, meigikott, pisike arstikott, naistevärgid, deodorant, kõrvaklapid, mälupulk, sokid, aga peale nende võib leida komme, orbiti paki või paar, veepudel, kilekott/toidukott.
    Käekott on väsitav ja tüütu on seda käe vangus tassida, vot kui oleks üks seljakas, siis ma ei viriseks ühegi koti kallal, et ala mu üks õlg valutab ??

  • Avatar
    Vasta Ethel 3. detsember 2016 at 18:46

    Mul on selline tumepunane käekott, mida kannan üle õla. Eriti mahukas ta pole ja ees on üks kole kriimuke, sest koer hüppas… Kotis on alati koduvõtmed, hunnik tablette (valuvaigistitest ingveritablettideni välja), kondoomid, kõrvaklapid, hügieeniline huulepulk, nätsud, pastakas, taskurätikud, tampoonid ja sidemed, küüneviil, rahakott, pastakas ja märkmik, mõned vatitupsud ja -tikud. Praegu mahub sinna ka asendusläpakas, enda oma sinna ei mahu:D

  • Avatar
    Vasta Liis 3. detsember 2016 at 18:45

    Mulle tõesti meeldivad seljakotid, käekottidega ei käigi.

  • Avatar
    Vasta Tiina 3. detsember 2016 at 18:38

    Ma olen 45 ja kannan kaa häbenemata seljakotti kuid nii uhkest ja nii kallist pole isegi unistanud. Aga nüüd juba võiks ju…!?

  • Avatar
    Vasta Egle Rõõmusaar 3. detsember 2016 at 18:38

    Minu kotiga on sellised lood, et lõppes lihtsalt otsa ja uut ei ole leidnud. Seega kõik mis kaasa vaja võtta peab mahtuma taskusse, seega palju just kaasa ei saa võtta. Aga alati peab ikka kaasas olema telefon, rahakott, hügieeniline huulepulk ja taskurätikud. Muidugi oleks hea kui oleks kott kuhu ka kõik muu sisse mahuks 😀

  • Avatar
    Vasta Riin 3. detsember 2016 at 18:35

    wauchi. pole ühtli nii lahedat

  • Avatar
    Vasta Terje S 3. detsember 2016 at 18:30

    Minul on kotis rahakott, salvrätikud, hari, kõrvaklapid, tšekid, küünekäärid,lõhn, valuvaigistid, kõrvarõngad. Kõige imelikumad on plastikust lusikad ( ma ei tea milleks. Igaksjuhuks vist).

  • Avatar
    Vasta T. 3. detsember 2016 at 18:26

    Minu seljakott on tavaliselt pigem just korras. Koolipäeval on kotis laptop, mapp, päevik, veepudel, rahakott, telefon, paar pliiatsit ja taskurätid. Mis ma aga tihti maha unustan on lisakott toidupoes käimiseks – ma selline roheline, et enne tassin asjad jopetaskutes koju kui mingi Maxima kilekoti ostan 😀
    Hetkel aga on mu 25€ New Yorkeri seljakott otsi andmas; hea kaaslane, aga lihtsalt kulub aastatega ära, eriti kui ebaproportsionaalselt raskeid asju sees kanda. Seega üks kvaliteetne seljakott kuluks igati marjaks ära, pigistan siis pöidlaid kõvasti, äkki saan jõulukingiks 🙂

  • Avatar
    Vasta Mia 3. detsember 2016 at 18:24

    Mina leidsin mõned aastad tagasi meie maamaja pööningult ühe hästi laheda beeži seljakoti, mida emps kunagi noorena kandis. Ta tõi selle vist kunagi oma esimeselt välisreisilt ja kandis tüdimuseni. Peale selle leidmist olengi peamiselt seljakotti eelistanud ja iga riietusega seda kandnud. Sisuks on tavaliselt koolivihik, hea raamat, veepudel, müslibatoon, pisike meigikott vajaliku kraamiga, salfapakk ja kokkupakitud ostukott. Aga see reliikvia hakkab nüüd vaikselt ära kuluma ja selline nahast iludus oleks hea asemik 🙂

  • Avatar
    Vasta G 3. detsember 2016 at 18:17

    Minul on üsna suur käekott igapäevaselt, kus leiduvad:
    * läpakas
    * laadija
    * hiir
    * kaustik
    * pastakas või paar
    * mõni pakk nätsu ja Mynthonit
    * huulepulk + hügieeniline huulepulk, peegel
    * taskurätid (ka kasutatuid…)
    * võtmed (nii vajalikke kui mitte…)
    *telefon
    * pangakaart
    * valuvaigistid
    * tampoonid

  • Avatar
    Vasta Moonika 3. detsember 2016 at 18:17

    Minu käekott on nagu lahinguväli, suur ja väga segamini. Praegu on tegelikult tühjapoolsem, aga kui lapsed väiksemad olid, olid mähkmed, niisked salvrätid ja näksi alati lisaks. Hetkel võib sealt leida järgmised asjad: rahakott, niisked salvrätid (sest emmedelgi juhtub õnnetusi 😛 ), salvrätid, juukseklamber, parfüümipudel, väike märkmik, kaks pastakat, hunnik vanu tsekke, kasutatud salvrätik. Lisaks väike kotike hädavajalike asjadega: huulepulk, hügieeniline huulepulk, küüneviil, küünetangid, juuksekummid, mõõdulint, peavalutabletid. Ahjaa, hetkel pesitseb seal väikese läbipaistva suletud kiletasku sees ka hiljuti välja tõmmatud tarkusehammas.

  • Avatar
    Vasta Ketu K. 3. detsember 2016 at 18:15

    Vanasti oli mul vägaväga palju asju kotis, nüüd mitte nii väga. Käekotis on mul riidekott, millega ma tavaliselt tassin toidukraami koju. Küüneviil, taskurätikud, kamm, patsikas, võtmed, kätekreem ning mõned poetšekid. Sellest seljakotist olen ma väga vaimustuses. Aasta aega olen juba mõelnud, et peaks seljakoti ostma, aga näed sa, pole seda teinud. Kuid sellise hinnaga ma osta ei jõuaks ning jään loosiõnnele lootma.

  • Avatar
    Vasta Jennifer 3. detsember 2016 at 18:15

    Mulle meeldivadki täpselt sellist stiili kotid nagu see. Väga mõnusad ja natuke teistsugused. Üldiselt sisaldab mu kott kooliasju, meigikotti, rahakotti, telefonilaadijat, kõrvaklappe. 🙂

  • Avatar
    Vasta Riina V. 3. detsember 2016 at 18:15

    Ma pole tükk aega pidanud linnas käima ega käekotti kaasa võtma. Täna oli see üle pika aja kaasas ja loomulikult õnnestus kott kohvikusse unustada. Seal sees oli ainult rahakott, ülejäänud tavaari olin ikka harjumuspäraselt jopetaskusse kuhjanud. Taskus on telefon, võtmed, pabertaskurätid, hügieeniline huulepulk, poekott, koera järelt koristamise kotid ja koerakrõbinad. Kuna sain just uue töökoha, tahaks küll uue uhke koti võita.

  • Avatar
    Vasta Kelly 3. detsember 2016 at 18:09

    Tead,kui aus olen,siis mul on vankrikott ja kogu träni enamasti seal, vahel haaran crossbody ja panen sinna võtmed, rahakoti, huulepulga, meigiasju, harja, telefoni 😀 kindlasti on seal tsekke ja sente, sa pole ainus.
    Aga jah suuremas kotis ehk vankrikotis on kogu eelnev mant,kui crossbody kaasas pole, lisaks mähkmed, salfakad, puuder, lisariided beebile..vahel kõrremahlad 😀 küünelakk, lõksud, patsikad, sendid..ühesõnaga katastroof, aga vähemalt kõik kaasas 😀

  • Avatar
    Vasta E.P. 3. detsember 2016 at 18:07

    Ma olen kottide osas seda meelt, et olgu üks korralik ja pigem kallis kui odav, mis ruttu ära laguneb. Kurb on, kui meeldivad asjad katki lähevad. Nahast asjad õnneks püsivad kaua-kaua. Maksku nad siis pealegi rohkem, sest iga paari aasta tagant ma uut koti osta ei taha. Hetkel ongi selline seis, et mul on kotikriis! Hädasti oleks vaja, aga ei ole veel leidnud midagi sellist, mis nii väga meeldiks, et suure raha eest osta raatsiks. See praegu loositav küll täitsa tore ja sobiks olemasolevate asjadega ka.

    Üldiselt on mul pisikeses kotis telefon, rahakott, salfad, võtmed ja see pisike ajab enamasti asja ära küll, aga kuna peres on kohe ka kaks last, oleks hea, kui saaks kuskile ka mähkmed, niisked salfad, varuriided ja mõned tuubipüreed pista, et põnnidega mugavamalt ringi seigelda. Praegust suurt enam väga kasutada ei taha. On oma aja ära elanud.

  • Avatar
    Vasta Karen 3. detsember 2016 at 18:07

    Mu kotis on rahakott, telefon, valuvaigistid, pastakad, kalkulaator(see unub alati välja võtmata peale õhtukooli), võtmed, mingid paberid, akupank, müts, kindad, huulepulk, ripsmekas, peitepulk, taskurätikud ja muud pudi-padi. Ühesõnaga väga palju asju ja vahel on väga raske midagi põhjast üles leida kuna aind üks sahtel 😀 Uus kott kuluks väga väga ära, elu oleks kohe poole lihtsam, kui saaks arvuti ka kotti panna, praegu pean mitut kotti muidu vedama ja see kukub koguaeg õlalt ära :/ Olen ülimalt rõõmus kui võidaksin selle 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra E. 3. detsember 2016 at 18:04

    See seljakott on ikka väga fancy! ?
    Laotasin oma kotisisu põrandale ja noniii: mahukas rahakott, telefon, telefonilaadija, kõrvaklapid, kodu- ja töövõtmed, kätekreem, hügieeniline huulepulk, nude toonis huulepulk, veepudel ja voilaaa 2 hambaorki (ma ei tea miks, ma ei kasuta pmst kunagi) ?.

  • Avatar
    Vasta Neiu 3. detsember 2016 at 17:58

    Mul on kolm kotti – kaks pisikest seljakott ja suur käekott. Kõigisse peab mahtuma läpakas (üsna mini teine), hunnik koolimappe, pinal, pliiatsid, söögikarp, mingid puuviljad jms + veel muud ninni-nänni, ala telefon, rahakott jms. Pisikestesse seljakottidesse on neid päris raske mahutada ja käekotti kandes kukub käsi otsast, aga siiani olen pidanud üle elama igaõhtuse käevalu 😀 Ehk joppab ja ei pea käte mudimist iga õhtu enam nõuda ja saan sellise kauni kotikese, jeee!

  • Avatar
    Vasta PJ 3. detsember 2016 at 17:57

    Minu kotis on alati: pesukaitsmed, vatitikud, huuleläige-pulk, pabersalfakad, akupank, nööpõrvaklapid, ihuvärskendaja mida kasutan lõhna asemel ja paar õnnetoovat asjakest ahjaa, riidest poekott ka. Ei poolda kilekotte. Telefoni ja väikest rahakotti kannan mantlitaskutes. Olen mõelnud et vajan seljakotti kuna käin koguaeg jala ja ka toidupoes nagu kaamel. Nii hea oleks kui käekott ei kukuks õlalt maha kui kahe toidukotiga poest koju komberdan. Seljakott peaks püsima ju seljas? Ja kuna olen mantli ja saapaga käia siis mingi Nike spordiseljakas oleks väga räme. See on super soliidne ja ilus kott.

  • Avatar
    Vasta Annika 3. detsember 2016 at 17:55

    Kasutan käekotti hetkel. Olen mõelnud seljakoti ostule, aga kogu aeg edasi lükkanud. Igatahes on minu käekotis kindlasti kätekreem ja näokreem, sest nahk kuivab tihti. Hügieeniline huulepulk, Telefon. võtmed ja rahakott ka muidugi. Ehk satub sinna ikka aeg-ajalt muud nodi ka.

  • Avatar
    Vasta Hanna-Liisa 3. detsember 2016 at 17:55

    Minu käekotis on alati deodorant ja veepudel, tavaliselt kõik on ideaalselt organiseeritud ja ülearuseid asju ei leia.

  • Avatar
    Vasta Elis 3. detsember 2016 at 17:54

    Minu põhikott on juba ca 4 a vana, Parfoisist ostetud ja uskumatult hàsti vastupidanud. Olen tassinud selles piimapakke ja puuvilju, kàinud peol ja kursustel.
    Sisu on tavaliselt jàrgmine: patsikummid, hügieeniised huulepulgad ca 2-3tk, maci studio fix puuder(paremat ei ole kohanud veel), rahakott, lahtised mündid kotipôhjas, viimasel ajal ka šokolaadipaberid kuna olen beebiootel. Vahel kui hàsti làheb, on ka kamm seal mille koguaeg àra suudan kaotada.

  • Avatar
    Vasta Andra 3. detsember 2016 at 17:46

    Tavaliselt on mul kotis telefon, rahakott, kommi, kõrvaklapid, pastakas ja märkmik, veepudel 🙂

  • Avatar
    Vasta H 3. detsember 2016 at 17:45

    Oh, ma olen ka alles hiljuti avastanud seljakoti uuesti 🙂 poleks arvanud, et 29. aastaselt seda teen. Käekott on alati kas liiga väike või liiga suur ja alati kuidagi liiga palju asju 😀 aga see seljakott oleks küll võrratu! (L)

  • Avatar
    Vasta Katjuusha 3. detsember 2016 at 17:44

    Hetkel kasutan üht suuremat crossbody kotti mis suht pungil igasugu jamast mis ma sinna toppinud olen.Koti sisu siis selline: rahakott,vihmavari,võtmed,varustus päevade jaoks,kamm,3 hügieenilist ja 2 tavalist huulepulka,huuleläige,peavalutabletid,nätsud,salfakapakk,natuke näritud müslibatoon,riidest poekott,akupank,haaknõel,katkine helkur,mingid tsekid,telefon,kindad,paar kastanimuna,kahtlane kleepuv puru,nööp ja võtmehoidja millest saab teha kruvikeeraja ? Uus seljakott sobiks ideaalselt sest siis oleks ju veel parem seda jama kaasas kanda!

  • Avatar
    Vasta Triinu 3. detsember 2016 at 17:43

    Minu käekotis on alati suur segadus. Peale rahakoti ja telefoni on seal alati komme, tšekke, veepudel jne. Peale pōhikooli olen alati käekotti kasutanud aga viimasel ajal olen ka nahast seljakoti peale mõelnud?

  • Avatar
    Vasta Ruti 3. detsember 2016 at 17:42

    Minu kotis on hetkel siis pisike canoni hübriid, selle laadija, telefon, tahvel(igaksjuhuks. Ma isegi ei tea kas sellel akus voolu on), mõned kommid, lastele hommikuteks helendavatest pulkadest tehtavad ehted nad jumaldavad neid ja siis need käivadgi meil sussi sisse. Ja rohkem sinna ei mahugi. Pisike crumperi õlakott on. Sai 6 aastat tagasi ostetud peegelkaamera jaoks agantollele jäi kohe väikeseks niisama seisma ka ei raatainud jätta. Nüüdseks olen juba päria mittu aastat vaadanud seljakotti aga ei suuda valida kas väiksem igapäevakott või mõnus matkakott seega kui saaks nyyd sinu käest selle oleks juba otsustadud☺️

  • Avatar
    Vasta Kersti 3. detsember 2016 at 17:42

    Minu kotist võib alati leida rahakoti, märkmiku, hügieenilise huulepulga, prillitoosi, võtmed, igasugused juukse klambrid ja patsikummid, pastaka, joogipudeli ning praegusel külmal ajal ka kätekreemi. Uut kotti oleks ka hädasti vaja sest just paar päeva tagasi läks mu kott katki ning mu teise väiksemasse kotti ei taha kõik mu tavaar mitte kuidagi ära mahtuda 😀 Selline ilus seljakott oleks ideaalne, saaks koolipäevadel ilusti läpaka ja muu vajaliku sisse visata 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 3. detsember 2016 at 17:38

    Kahe väikse lapsega ringi liigeldes oleks seljakott tõesti palju mugavam kui mis tahes muu kott, eriti veel selline iludus. Hetkel kasutusel oleva koti sisu on suhteluselt tavaline: rahakott, telefon, kamm, salvrätid, niisked lapid, paar mähet, huulepulk, poekott, juuksekumm. Beebiga küla peale minnes ka vahetusriided ja kindlasti ilaräti!

  • Avatar
    Vasta Aannni 3. detsember 2016 at 17:37

    Kahjuks mul puudub suur käekott , rääkimata seljakotist . Kuna olen ka noor ema ning kui pisikesega välja lähen siis laon ta titeasjad kilekotti kuna kärul puudus beebitarvete kott. Iga kord pean orgunnima mida ma oma pisikesse käekotti panen ja mida kilekotti , paras ettevõtmine.
    Väikeses käekotis on mul ainult calgel , rahakott , telefon , sõsari huulebalsam mida saab ka lapsele panna, koduvõtmed , bephanten salv ( kindlasti kirjutasin valesti nimetuse) ja midagi magusat kuna viimastel kordadel pole tervis kiita ja söögiisud on ja ei ole . Oleks tore kui midagi magusat oleks kotis , et kusagil tänaval kokku ei kukuks , mida aastase lapse kõrvalt lubada vist ei saa 🙂
    Oleks üliäge ja tore võit et saaksin asjad ühte kotti panna ja poleks enam kotimajandust ?
    Mis ma siin ikka latran , loodan südamest loosiõnnele nagu me kõik siin 🙂 hoidke oma tervist , sest mina oma aastase pisitütrega võitleme viiruse käes ja kui ma ära ei peaks surema siin oksendades oleks see kott mu viimane soov ?

  • Avatar
    Vasta Sigrit 3. detsember 2016 at 17:34

    Minu kotis on segadus. seal on kõik vajalik olemas aga tihti ei leia sealt miskit üles 🙂

  • Avatar
    Vasta TT 3. detsember 2016 at 17:33

    Esimene loos, millest üle aastate sooviksin osa võtta 🙂

    Mul on alati käekotis meeletu ruumipuudus. Ma üritan prakitliselt iga nädal oma käekoti sisu üle vaadata ja koritada, kuid praktiliselt alati on tunne, et ei leia midgai üles. Peamiselt on kaasas märkmik, rahakott, kaarditasku, kaks telefoni, esmaabi kotikene, mis on üsna suureks paisunud juba ning mõned kosmeetika asjad. Kuid lisaks nätsu ja midagi magusat 🙂

  • Avatar
    Vasta Riinu 3. detsember 2016 at 17:33

    Minu roosas seljakotis on tavaliselt ikkagi kooliasjad, telefon, rahakott, patsikummid ning käekellad. Käekotis on mul rahakott, telefon, hügeeniline huulepalsam ja nätsud. 😀

  • Avatar
    Vasta Keili 3. detsember 2016 at 17:32

    Minu kott on pōhjatu,sealt ei leia mitte midagi üles. Suvel leidsin näiteks juhuslikult oma kadunud kindad 🙂 Hetkel on seal kindlasti rahakott,märkmik,kindad igaksjuhuks,ajakiri,prillid…vōtmed peaks ka olema. Ostutsekke on ka ? Uue koti üle oleksin väga ōnnelik ja oleks pōhjus oma vana kott tühjaks teha ?

  • Avatar
    Vasta Kadi 3. detsember 2016 at 17:31

    Kott mida igapäevaselt pm kannan on juba oma 4-5 a vana, aga väga hästi säilinud. 🙂
    Kotis on alati kaasas kamm, telefon, rahakott, huulepulk, märkmik, pastakas ja hunnik nuusurätte, alati unub ära et neid seal juba küll. . . ja muidugi võtmed. 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 3. detsember 2016 at 17:26

    Minu tudegikäekotis on läpakas, laadija, kõrvaklapid, salfakapakk, pinal, märkmik, üks kaustik, rahakott, müts-kindad, võtmekimp, mälupulk, id-kaardilugeja, tulemasin (ei suitseta küll, aga noh, igaks juhuks, äkki vaja tuld teha või küünlaid süüdata kuskil :D), varusokid (äkki läheb sulaks ja sokk saab märjaks??!??), hügieeniline huulepulk ja alati kuskil põhjas ka tšekke-pabereid ja muud sodi 😀 Uus suurem kott kuluks selle tavaari jaoks ära küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadru 3. detsember 2016 at 17:26

    Minu kotis on hetkel: rahakott,kokkupandav juuksehari,peotäis igasugu hügieenilisi huulepulki,pabertaskurätikud,hügieeniside,poolik nätsupakk ammu kõvaks läinud nätsudega,mõni kinopilet ja ostutsekk,väike taskulamp,akupank,telefon,toavõtmed,kurgupastillid,valuvaigistid,peegel ja näpuotsatäis tundmatut puru 😀 Olen hetkel uue koti otsingul ja eriti hea meelega kannaksin just seljakotti, kuna vihkan kui miski käeotsas tilpneb.

  • Avatar
    Vasta A 3. detsember 2016 at 17:25

    Seesam avane ja puista koti sisu valla: rahakott, minu visiitkaartide hunnik, lapse huulepulgatester ja lillega klamber, kindad, vana rimi tsekk, valuvaigistid, allergia rohi (kui nohu tuleb aitab maailma kõige paremini selle vastu), kurgusprei, salvakad, varustus päevade puhuks, peapael/juuksekaunistus (kui juuksed rõvedalt lokki lähevad, siis kiirelt sellega soeng nr2 ja problem solved), üllatusmuna draakoniga (päris hästi ei tea, kust tuli ja miks ta mu kotis on, aga ilmselt laps teab), küüneviil, märkmepaberid, harilik, pastakas, salvakad nr2, kamm, paber to-do-listiga, laadija, lõhnaõli, huulepulk, peegel, nätsud, töökaart mälupulgaga, karvade eemaldamiseks riideteip, müts ja telefon.
    Ps: mu kott on ise 20x20x12 ja lihtsalt ääreni asju täis.

  • Avatar
    Vasta Greiss 3. detsember 2016 at 17:23

    “… Bambo mähkmeid ikka ka, need on meie pere lemmikud. Vähemalt minu lemmikud, Kardo on nende valgete Pampersite usku.” … kõlas täpselt nii nagu teil terve pere lippaks mähkmetes ringi 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. detsember 2016 at 17:44

      Äkki lippamegi 😀

  • Avatar
    Vasta Maili 3. detsember 2016 at 17:23

    Minu kotist võib leida rahakoti, pastapliiatsid, märkmik, huuleläige, hari, näts ja igasugused tsekid.
    Von Baer’i seljakotti olen juba ammu vaadanud ja endale tahtnud.

  • Avatar
    Vasta Sigrid 3. detsember 2016 at 17:23

    Minul puudub üleüldse kott, seega oleks ülilahe võita omale esimene kott 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilin 3. detsember 2016 at 17:23

    Minu vabaajakotis on tavaliselt telefon, pastakas, märkmepaber, rahakott, natuke magusat, toavõtmed, ning need teised naisteasjad. 😀 Kõige ebatavalisemad asjad on vist mu villased sokid, mis minuga igal pool kaasas rändavad. Isegi suvel 😀 Ja mul ei ole isegi aimu miks. 😀

  • Avatar
    Vasta Kertu 3. detsember 2016 at 17:18

    Kangesti kangesti oli vaja üleõla kotti, millest vajadusel kähku mille iganes (rahakott, telefon) järgi haarata saaks. Lõpuks leidsin Aliexpressist sobiva ‘panda pea’. Terve suve sai rahulikult ära käia, nüüd enne talve ütles üks paela kinnituskoht üles ning siiani käin ringi ‘sõlmitud’ kotiga 😀
    Koti sisu jääb üldjuhul minimaalseks: Rahakott, telefon, märkmik, kirjutusvahend, kodu- ja töövõtmed. Vahel harva midagi magusat.
    Alles hiljuti käisin lapsega Tallinnas haiglas ja no mitte ei tahtnud kõik vajalikud asjad sinna ühte kotti mahtuda. Käisime vaid kaheks päevaks mandril (adenoidi op) seega ei hakanud suurt kotti selleks kaasa vedama. Nii käisingi ringi kahe väikse kotiga: ühes hädavajalikud esemed lapsele ning teises minu oma asjad.
    Seega selline kena seljakott oleks ju lausa jumala kingitus 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaia 3. detsember 2016 at 17:17

    Lõpurasedana on mu lemmikuks saanud Mango seljakott – mida rohkem tavaari sinna sisse topid, seda paremini aitab tasakaalu hoida ? Alati on seal rahakott, koduvõtmed, hunnik pabertaskurätte ja tšekke, kätekreem, juuksehari, juuksekummid ning hügieeniline huulepulk. Ahjaa, millegipärast on seal ka punane, sinine ja must tindipliiats ning erkroosa tekstimarker.. Ja praegu on “must have” veepudel, rasedaraamat ja pissiproovi topsik (ääremärkus: tühi), viimase unustan kogu aeg kotti kuni uue proovini ?

  • Avatar
    Vasta Anza 3. detsember 2016 at 17:15

    Ma pole kõige suurem sõber kottidega. Kasutan, kui käin tööl või kooli. Üks põhjustest võib olla, et ma ei ole leidnud ilusat kotti. Hetkeline sisu: rahakott, märkmik, hunnik pastakaid ja markerid, läpakas, huulepulk. On endalgi juhtunud, et leian mädanenud õuna. Õudne :D. Lastele on kaasas eraldi kott.

  • Avatar
    Vasta Kats 3. detsember 2016 at 17:13

    Minu käekott on tõesti põhjatu vist, koristades seda leidus seal nagu ikka siis rahakott, võtmed,ravimid, tampoonid,küüneviil, pintsetid, 2 lõhna, raamatud, ajakirjad, tšekid, telefon, laadija,akupank,patsikumme erinevas valikus, sokid ,kamm, 12 huulepulka ma ei tea millal ma neid kõiki kasutanud olen 🙂 ja vastavalt hooajale vahetan käekotte ja tõstan asju ümber koguaeg.

  • Avatar
    Vasta Liina 3. detsember 2016 at 17:13

    Enamjaolt on mu kotis ka ikka väga tavalised asjad nagu rahakott, pastakas, salfrätid, võtmed ja noh autodokumendid, kõige ebatavalisem ese kotis on ehk mõõdulint 🙂 Abikaasa kinkis ülimugava pisikese end ilust ise kokku keriva mõõdulindi mulle eelmisel aastal ja on olnud juhtumeid kus seda täitsa ongi vaja läinud ja oi kui palju imestunud hüüatusi sellele on järgnenud kui teatan, et mul selline vidin kotis leidub 😛 lisaks leiab kotist veel kõrvaklapid ja meigikoti koos küüneviili, lõhnaõli, huuleläike, juukseharja ja peegliga ning hügieenilise pulgaga

  • Avatar
    Vasta Kai 3. detsember 2016 at 17:07

    Minu kotis ka üpris palju erinevaid ja ka ebavajalikke asju. Tänase õhtuse seisuga on minu kotis: Arvuti, arvutilaadija, küüneviil, rahakott, niisked salvrätikud, hügieenitarbed, huulepulk, mälupulk, pastakas, märkmepaberid, kalkulaator ja paar õpikut.

    Kui võidaksin koti, siis kingiksin selle kindlasti jõuludeks oma kallile emale, kes on mulle väga suureks toeks olnud, ning on seda praegugi, kui mul on rasked ajad.

  • Avatar
    Vasta Krista 3. detsember 2016 at 17:05

    Mul on beež mahukas kott ,mida saab ka üleõla kanda , aga olen ammu juba mõelnud seljakoti peale ,mida oleks mugavam kanda .Minu kott sisaldab väga palju asju :lapsele vajalik (niisked lapid,näksimist nt kamapalle ja vahel ka vahetusriided ,sest alati kui neid kaasas pole ,siis juhtub midagi :D) ,märkmik ja kuna ma ka suur magusa armastaja ,siis leiab ka komme 😉 , pastakas,salvrätid,nätsud,parfüüm,hügeeniline huulepulk ,rahakott,mobiil,võtmed ,kõrvaklapid ja kuigi üritan kottu korras hoida ,siis leiab aeg-ajalt ka lipikuid,tšekke ja muud prahti 😀

  • Avatar
    Vasta Mirjam 3. detsember 2016 at 17:05

    Mul on, tzekid,rahakott,sidemed, märkmik ja tööläpakas. Òhukused sokid ja õuna ? Juba pikemat aega otsin endale seljakotti millega kannataks töôl käija ja niisama ka jalutada

  • Avatar
    Vasta Ülle 3. detsember 2016 at 17:05

    Mina suudan alati inimesi oma imepisikeste ja pungil täis topitud käekottidega üllatada. Põhjus on lihtne, mulle lihtsalt ei meeldi suured käekotid, mis päeva lõpuks mu õla valutama panevad. Ustavat seljakotti ei ole samuti raatsinud endale soetada. Igapäevaselt kannan ma oma käekotis punast rahakotti, märkmikku, pinalit, põhjast võib leida kasutatud taskurätikuid või kommipabereid. Lisaks eelmainitutele on seal tavaliselt kolm paari terariistu. Kas mitte kõik naised ei kanna endaga kaasas tapeedinuga, särfimisnuga ja fiskarsi kääre, või olen ma millestki valesti aru saanud… 😀

  • Avatar
    Vasta K 3. detsember 2016 at 17:05

    Käin bussiga tööl ja 2last kaenlas koguaeg. Hirmsasti oleks vaja head seljakotti, hetkel õlakott ja no väga ebamugav hoida bussis lapsi ja käekotti veel. :/
    Endal aga kotis tavaline kraam:
    Rahakott, huulepalsam, kätekreem, salfakad, patsikummid, mõned meigi tooted. Rohkem ei mahugi sinna 😀 Ja no egas käes ei jaksas tassida ka rohkemat aga peale tööd oleks hea poest läbi hüpata ja saaks üht-teist seljakotti panna. ?

  • Avatar
    Vasta A.N. 3. detsember 2016 at 17:05

    Minu kott on pärit kaltsukast ja sisaldab kammi, rahakotti ja meigitooteid.

  • Avatar
    Vasta Heli 3. detsember 2016 at 17:04

    Käekotis on meigikott, rahakott, niisked salvrätikud, märkmik, pastakad, juuksehari ja muud jooksvat pudipadi. ?

  • Avatar
    Vasta siky 3. detsember 2016 at 17:03

    Kuna veel beebit pole ja suuremate tarbeks pole nende asju vaja tassida, on pisikeses kotis: rasedakaart, rahakott,kokkuklapitav peegel, viimane poetšekk, märkmed dekreedi kohta, plaastrid, salvakad, 2 huuleläiget, kamm ja patsikumm, paracetamoli tbl ning 2 kommi kui halb peaks hakkama 🙂
    Polnudki nii vähe asju kui arvasin.

  • Avatar
    Vasta Marilin 3. detsember 2016 at 17:03

    Kuna käin koolis, siis vean endaga kaasas õpikuid, vihikuid, pinalit. Lisaks on alati mitu pakki taskurätte, kätekreem, hügieeniline ja tavaline huulepulk, laadija, veepudel, nätsupakk, käte desinfitseerija, võtmed, telefon, patsikummid ja söök. 😀 Praegune kunstnahast seljakott vajaks küll välja vahetamist. 🙂

  • Avatar
    Vasta Diana 3. detsember 2016 at 17:03

    Mugavat ja kvaliteetset seljakotti mul veel ei olegi, hetkel kasutan enamasti õlakotti milles on ainult neli asja: võtmed, rahakott, huulepulk ja sülearvuti.

  • Avatar
    Vasta Kelly 3. detsember 2016 at 17:03

    Suvel kasutasin seljakotti, kuid too leidis kutsika kaudu oma õnnetu otsa. 😀
    Nyyd talvel topin asjad parkataskutesse – käekott ja sportlikud riided väga kokku ei käi minu silmis.
    Taskutes hetkel pangakaardid, dokumendid ja muud kaardid. Huulepalsam, tšäks, võtmed, suvalised sendid ja rahakivi.
    Leidsin ka kõrvarõngad.
    Aga kui kasutasin seljakotti, siis ka vahetussokid ja särk, korralik rahakott, kätepuhasti, salfad ja veepudel, mingi snäkk ja prügi kui prügikasti lähedal pole. Igaksjuhuks ka sall ja jakk.

  • Avatar
    Vasta Cätlin 3. detsember 2016 at 17:02

    Minu kott on ka lõputu. Alati kui midagi ruttu vaja on siis leiab ennem kõik muu ülesse kuid seda mida vaja, seda ei leia. Minu kotikesest leiab peavalu rohtu, iivelduse vastu rohtu, kommi, nätsu, puudri pintsli, 3 huulepulka(punane, roosa ja hügeeniline), lõhna testri, kindad, taskurätikud, pastaka, desinfitseerimisvahendi, hambaniidi, patsikummid, kaabliotsa, silmatilgad, rahakoti, õmblemise komplekti ja mingisugused paberid.

  • Avatar
    Vasta Caddy 3. detsember 2016 at 17:01

    Olen siiani suht külma pilguga seljakotte vaadanud ja eriti imelikuks pidanud neid täiskasvanud naiste seljas…. aga paar kuud tagasi poejärjekorras oli üks tibi mu ees – vinks-vinks kontorikostüüme seljas, šikid kontsad all, Versace lõhn ümber ja… seljakott seljas! Ja siis ma imestasin endamisi, et mu esimene reaktsioon oli “ohhh kui äge ja seksikas!” Nüüd näpin ise ka poes juba seljakotte ja heietan mõtet, et äkki oleks tõesti aeg mul ka proovida, ehk jõuluvana abiga õnnestubki… Aga oma (senises) käekotis on nii, et kui enam ei mahu, siis teen julma tühjenduse – jäävad vaid telefon, huulepalsam ja võtmed – et siis taas täitma hakata ja kolme kuu pärast oma käekotipõrssake jälle tühjendada, sest ega ühe õla peal koorma vedamine just kõige tervislikum ole!:(

  • Avatar
    Vasta Kristiina 3. detsember 2016 at 17:00

    Osaleks ka heameelega loosis, väga vahva firma ja väga stiilne kott.

    Hetkel käin tööl portfelliga ja seal on üsna vähe asju- rahakott, kaarditasku, salfakapakk, prillipuhastuslapp, päikseprillid (igaks juhuks), võtmed, hügieeniline huulepulk, tahvel ja telefon, lisaks mõned paberid. Ega sinna eriti rohkem ei mahugi ja ega pole vaja kah 🙂 Meigi ja hügieenivahendid olen dubleerinud ja tööl on sahtel, kus kõige hadavajalikumad asjad (kamm, lõhn, deodorant, puuder jne).

  • Avatar
    Vasta Alexandra 3. detsember 2016 at 16:59

    Oiiii! Ma olen nii kaua tahtnud endale Von Baer’i seljakotti! Hetkel käin ringi odava eBay’st ostetud feik nahast seljakotiga, millel lukkugi peal pole, niiet kui vihma/lund sajab, panen ma alati sinna musta t-särgi kaitseks peale, et asjad märjaks ei saaks. 🙂

    Kott on mul enamasti täidetud paari õpiku, salvrätikute, india pähklite jäänuste ning kommipaberitega. Kaasas kannan veel meigikotti (mille pidin vahetama odavama vastu välja, kuna mu ilus Maxfactori meigikott saab liiga pisikeses seljakotis koguaeg muljuda), kätekreemi ning pisikest peeglit. Kõrvaklapid on ka enamasti kotis.

    Ma väga-väga sooviksin võita, kuna siis saaksin ehk veepudelit kaasas kanda ka siis, kui midagi taevast alla ei saja! Muidu ei mahu see mulle lihtsalt seljakotti. 🙂 Von Baer’i seljakott on niiiii ilus ja näeb nii cool välja, et pliiispliiispliiis, loosiõnn naerata!

  • Avatar
    Vasta Kaidi 3. detsember 2016 at 16:58

    Minu kotist võib tavaliselt leida rahakoti, veepudeli, võtmed ja igasugust pahna, mis sinna erinevatest käikudest jääb.. ma olen ka koti koristamises kehv ja unustan seda lihtsalt tühjendada.. näiteks ühel sügisel kotti enne kappi panemist tühjendades avastasin, et olin üle poole suve ühes koti sisetaskus kilo jagu rannast korjatud kive kaasas tassinud ??

    See Von Baeri seljakott on aga nii ilus, et seda oleks võimatu mittekorras hoida!

  • Avatar
    Vasta Kerda 3. detsember 2016 at 16:58

    Kasutan olenevalt vajadusest kas ühte suurt või väikest käekotti hetkel.
    Enamasti on kotis olemas rahakott, võtmed, telefon, laadija, salvrätikupakk, mõni üksik meigi asi – peitepulk, puuder, huulepalsam. Ja siis olenevalt, kuhu minek, lisan erinevat tavaari juurde – veepudel, pastakas, kamm jne jne. Ja eks igasugust sodi leiab sealt kotipõhjast ka alati 😀 – märkmepaberid, kommipaberid, tühjad nätsupakid jms 😀

  • Avatar
    Vasta Kati 3. detsember 2016 at 16:57

    Minu kotist võib leida prale rahakoti, võtmete ja telefoni samamoodi hunnik titeasju: vahtetusriided, mähkmed, lutt. Kindlasti on mul alati hügieeniline huulepulk ja hunnik salvrätikuid kaasas ning mu märkmik, mis on mu mäluks, kuna see kadus peale sünnitust sootuks. Ja kuna selle suure tavaari peale on käekott väikseks jäänud siis kuluks üks kena ruumikas kott marjaks ära 🙂

  • Avatar
    Vasta KK 3. detsember 2016 at 16:57

    Minu eelmine käekott läks katki veidi peale beebi sündi. Kuna vankri kotis oli mugav beebikraami vedada ja see niikuinii koguaeg kaasas igalpool oli, siis viskasingi sinna sisse ka rahakoti ja muu kraami. Hetkel on laps 1a 2 kuud vana ja mina käin ikka ringi sama vankrikotiga… Mis oli kunagi lumivalge… Sisu on enamus lapse asjad: varu body, varu püksid, mõned mähkud, niisked salfakad, joogipudel ja siis sinna otsa veel minu enda rahakott ja telefon ning võtmed. See kott oleks ideaalne meie igapäevasteks käikudeks, kui kott selga panna, siis saab rahulikult lapse sülle võtta, ilma, et üritaks elueest kotti õlalt mitte maha kukutada (lisaks veel hakkab igakord vankrikott kummardades õlal õtsuma, oeh…). Muuhulgas tuleb peagi juba ka tööle naasta ja no, siis oleks juba veidi imelik minna läpakas ja muu kraam vankrikotis 😀

  • Avatar
    Vasta Carmen 3. detsember 2016 at 16:56

    Täpselt sellist kotti olengi otsinud. Kui enne last oli mugav õlakotti kanda, siis pidevalt eest ära liduval lapsel on mugavam just seljakotiga kannul püsida. Nagu kuigil naistel, siis on ka minu kott kui Pandora laegas ja sealt võib leida midaiganes. Rahakott ja telefon kindlasti, lisaks hügieeniline huulepulk, võtmed, mähkmed, varuks sukapüksid ha body, lapse joogipudel jnejne. Kui selle koti võidaksin, siis jõuluvanalt muud kingitust ei ootagi 🙂

  • Avatar
    Vasta Janeli 3. detsember 2016 at 16:54

    Minul on täitsa tavaline õlakott, mida kannatakski vist viimast aastat kanda, sest lukk tundub õrn olevat juba. See on muidugi ka koolikoti eest 😀 kannan pidevalt 4-5kg õpikuid kaasas, rahakott, kamm, vahepeal telefon ka, juhul kui taskusse ei pane. Terve hunnik suvalist prahti, tšekke, pabereid, sente.

  • Avatar
    Vasta Lr 3. detsember 2016 at 16:53

    elu, elu on kotis 🙂

  • Avatar
    Vasta Heleri 3. detsember 2016 at 16:52

    Minule ei teki eriti nö prügi kotti, alati juhtub nii et ebavajalikud asjad tõstan välja. Pmt on minu kotisisu selline: rahakott, kaarditasku, telefon, kõrvaklapid, huulepulk, kamm/hari, pastakas, vajalik paberikraam, girl things (aimad küll) no igaksjuhuks peab olema, võtmed, nätsud. Praegu mul nii vormi hoidev kitsas kott et ei saa rohkemat kaasas kanda ning seljas oleks muidugi mugav asju järgi vedada ja noh pole närgabud stiilseid seljakotte millega kõlbab igalepoole minna. Meie peres kannaks seda iga naine 😉

  • Avatar
    Vasta Lea Talton 3. detsember 2016 at 16:52

    Kõige tähtsam kotis-kivid tsitriin,tiigrisilm,must turmaliin.Töö ja isiklik telefon,taskurätikud,kyyneviil,rahakott.

  • Avatar
    Vasta Merike 3. detsember 2016 at 16:52

    Oi jummel, mul on täpselt seda kotti vaja. Olen väga tahtnud sellist sumkat milles saan pool elu kaasas kanda…nii, et õlg raskuse all valutama ei hakkaks ja no see stiilne kott on ideaalne lahendus. Jätaksin 100% endale ja kannaksin 200% uhkusega:)

  • Avatar
    Vasta Liis 3. detsember 2016 at 16:51

    Appi-appi! Täpselt minu loos!

    Ma olen endale praeguseks aastakese vist korralikku nahast seljakotti otsinud, sest tudengikäekottide kandmisest – milles on tihtipeale läpakas-telefon-võtmed, õpikud-materjalid, veepudel, päeva jagu süüa ning keskmine naissoost isiku survival-kit (baasmudelis: kätekreem, huulepalsam, salvrätikud nohu ja tualettruumide jaoks, kõrvaklapid, varutampoonid, telefoni laadimisjuhe, nätsupakk, antibakteriaalne kätepuhastusvahend) – on selg ja õlad valutama hakanud. Kui nüüd lugeda, siis uskumatu, et see ühte keskmisse (üldse mitte suurde!) käekotti ära mahub. 😀

    Põhiprobleem, miks mul siiani pahapeput nahkkotti pole, on siiani olnud kas rahas või selles, et ükski võltsnahast kott ei tundu piisavalt kvaliteetne-ilus-suur. Samas ühest linna otsast teise on pidevalt trampida vaja ja Sportlandi pakkumised tobelillade ning lilleliste kottidega ei paku enam absoluutselt huvi.

  • Avatar
    Vasta Dolores 3. detsember 2016 at 16:50

    Minu kotis on alati hügieeniline huulepulk kuna ilma selleta on võimatu mul kuskile minna või üldse olla, veel on alati rahakott, peitekreem, telefon, taskurätikud ja kindlalt mõni paber või tsekk aga ka tihtipeale mõni magus asi ?

  • Avatar
    Vasta Eliisabeth 3. detsember 2016 at 16:50

    Minu kott on ka alati viimseni täis toptitud. Seal on sülearvuti, laadija, 2 märkmikut, väike pinal, telefon, rahakott, võtmed, taskurätid, hari, hügeeniline huulepulk, kerge värviga huulepulk, nätsupakk, veepudel, märkmepaberid, kätekreem (ja ilmselt veel mõned olulised ja vähem olulised asjad). Ühesõnaga, tudengi kraam vajab suuremat kotti 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 3. detsember 2016 at 16:49

    Kuna reisin palju, siis käekotis alati kosmeetikakott “esmaabi” toodetega, et ka peale mitut lendu naisterahvana välja näha! Lisaks siis pass, arvuti, telefon, kõrvaklapid, rahakott, kommi, mõõdulint, vahetusaluspesu ja babywipes

  • Avatar
    Vasta Margit 3. detsember 2016 at 16:49

    Minu märsast leiab rahakoti, telefoni, 2 võtmekimpu (üks selliste võtmetega, mida igapäev kasutan ehk koduvõtmed ja teine kimp vanematekodu võtmete ja töökoha kiibiga), üksinda on veel autovõti, riidest poekoti, ravihuulepulga, huuleläike, kindad, salvrätipaki, lapse igaksjuhuks vahetusriided (body, püksid, sokid), mähkmed, niisked salvrätid, ühekordse aluslina, mõne mänguasja, lapse joogipudeli, väikese tühja kilekoti ja üsna sageli leiab sealt veel tšekke ja/või reklaami jms jama.

  • Avatar
    Vasta Lis 3. detsember 2016 at 16:48

    Minu igapäevaseks kaaslaseks on Mohito käekott. Piisavalt väike, et iga päev endaga kaasas kanda ja piisavalt suur, et kogu mu tavaar ära mahutada. Hetkel on mul kotis rahakott, telefon, mahlapudel, sooduskupong, firmaga seotud paberid ja piinlik tunnistada – täisnuusatud taskurätikud. Paar hügeenilist huulepulka ja peegliga kokkukäiva juukseharja leiab ka ? kaunis seljakott on väga ahvatlev, tüütu on kui käekott pidevalt näpu otsas tilbendab.

  • Avatar
    Vasta Terje 3. detsember 2016 at 16:48

    Kuna käin koolis, siis kasutan seljakotti, sest sellega mugavam. Kotisisuks ongi siis tavaliselt õpikud, vihikud, pliiatsid ja lisaks veel salvrätikud ja kommid? tundub super ilus ja mahukas kott olevat, meeleldi vahetaks oma vana koolikoti selle vastu välja?

  • Avatar
    Vasta Liis 3. detsember 2016 at 16:47

    Mul on üks 10eurine käekott, kus on mu telefon, võtmed, kindad, huulepalsam, salfakad, laadja ja vahest tööjuurde ka lõunasöök. Ja see ongi kõik. Aga see odav kott on kulunud ja katki ja ilus, mugav kott kuluks täitsa jõulukingiks ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin P 3. detsember 2016 at 16:47

    Soome kirparilt ostetud must neetidega kott. Sees on kaks márkmikku (2016 ja 2017), rahakott, kátekreem, antiseptiline geel, hûgieeniline huulepulk, auto-, kodu- ja töövôtmed, valuvaigistid, salfakad, nátsupakk ja telefonilaadija 🙂

  • Avatar
    Vasta Diandra 3. detsember 2016 at 16:47

    Mina olen yks nendest, kelle käekott alati üli korras on, seega midagi veidrat vōi rōvedat seal kunagi olnud ei ole? Aga alati on kaasas rahakott, märkmik ja pastakas, nätsupakk, kōrvaklapid, taskurätikud ja huulepulk?
    Ja seljakotti sooviksin ka hirmasti vōita!?

  • Avatar
    Vasta Kätlin 3. detsember 2016 at 16:46

    Seljakotti kandsin viimati põhikoolis, praegu olen aga tudeng ning mõtlen,et seljakott on ikka nii palju mugavam ja see näeb üliäge välja! Minu kotis on alati mitu kirjutusvahendit, taskurätikud, hügieeniline, võtmed, kaustik, päevik,rahakott ja telefon 🙂 Kui aus olen,siis on ALATI kotis ka igast sodi (ostutšekid,paberipudi jne jne ) 😀

  • Avatar
    Vasta Anneli 3. detsember 2016 at 16:44

    Minu kotis alati: rahakott, telefon, Tic Tac, pipragaas, ohatise plaastrid, huulepulk, ravi huulepulk, auto võtmed, kodu võtmed, auto dokumendid ja mõned naiste asjad ka 🙂
    Lapse asju väga enam pole, kuna on kohe 8 kuune. Vahel arstile minnes vms viskan paar mähkut ja niisked salvrätid kotti.

  • Avatar
    Vasta Teele 3. detsember 2016 at 16:43

    Mina vist ei kvalifitseeru enda kotiga tavaliste naiste hulka ? Minu kotist leiab tavaliselt vaid minimaalse suurusega rahakoti, taskurätikud (nii kasutatud kui uued), hügieenilise huulepulga, küüneviili ja pastaka. Ja ongi kõik, mida ma igapäevaselt välja minnes vajan! Telefoni, võtmed ja kõrvaklapid leiab tavaliselt mu mantli taskust.

  • Avatar
    Vasta Heike Julika 3. detsember 2016 at 16:42

    Mis seal siis leidub? Olen väikese lapse ema, siis vastavalt ka kraam selline. Leidub 2 mähet, niisked salvrätikud, body, püksid, sviiter, sokid, tagavaraks ka saapad, kindad. Ühesõnaga täis kompott. Enda asjadest aga kamm, pliiats ja märkmik,võtmed.

  • Avatar
    Vasta Maarja 3. detsember 2016 at 16:41

    Sellist kotikest tahaks kohe hirmasti endale! Olengi ideaalse koti otsingul juba pikemat aega. Hetkel on vana ja väsinud kunstnahast/kummist käekott. Seljalott oleks hoopis mugavam! Hetke koti sisust nii palju, et sealt leidub kõike!:D Vaibanoast, mõõdulindist kuni suuveeni, desinfitseeriani jms välja:D Ühesõnaga kõike leidub!
    Aga uute kotti mahuks rohkem;))

  • Avatar
    Vasta Kerli** 3. detsember 2016 at 16:39

    ALATI rahakott, BBkreem, taskupeegel, salfakad, pipragaas, nätsupakk! 😀

  • Avatar
    Vasta K. 3. detsember 2016 at 16:37

    Ma nii tahan seda kotti võita, ausalt!

    Mu eelmisel seljakotil läks lukk katki ja ma ei saa seda enam normaalselt kasutada.
    Lisaks kannan ma oma kaamerat ka kaasas ja seal kotis oleks seda päris hea teha 😉

    Igatahes, minu kotis on rahakott, peotäis legosi- lapsevanema rõõmud, väike mänguauto ja traktor, taskurätid, niisked salfakad, valuvaigistid, huulepulk ja huuleläige, patsikummid ja juukseklambrid, tšekid suvaluselt visatud, sendid, telefon, kaamera ja objektiiv, veepudel, lutsukommid.
    Aeg-ajalt leiab sealt ka mingi pooliku piruka ka, piinlik.
    Aga ma loen, et ma pole ainus, kellel selline roiskuv kraam aeg-ajalt kotti ununeb.

    Ps! Ma pole uue kujundusega su blogi kommenteerinud ja avastasin, et kommentaaride lahter on ülesse poole tekkinud.
    Ma harjumusest otsisin ikka vana koha pealt ?

  • Avatar
    Vasta HM 3. detsember 2016 at 16:37

    Mul, kui värskel tudengil, on ülim dilemma – tahaks sellist kotti, mis paneks inimesed arvama, et ma olen asjalik täiskasvanu, kuid samas ei jaksa igapäevaselt käekotti tassida. See Von Baeri seljakott oleks ideaalne!
    Igapäevaselt on minu kotis lisaks kooliasjadele läpakas, rahakott, võtmed, kõrvaklapid, veepudel ja igast pudi-padi, mida mul enda arust kindlalt vaja läheb, kuid siiani pole veel puutunudki. 😀

    • Avatar
      Vasta Anni 3. detsember 2016 at 16:56

      Väga mõnus seljakott 🙂 , minu kotist võib leida komme, rahakoti, võtmed, sente, patsikumme, juukseklambreid, juuksehari, suures hulgas puru( iga natukse aja tagant tekib taas ma ei tea kust :D), t-särgi (ajan endale kogu aeg toitu peale), deodorant,parfüüm, sokke, väike meigikotike (kulmupliiatsi,silmapliiatsi ja ripsmeduššiga), telefonilaadija, akupank.. kott on mul kuus aastat vana ja igalt poolt katki aga alati saab uuesti kinni õmmelda :),seljakott hea tugevast nahast, et kestab see ustav kaaslane veel kaua-kaua :)sooviks tõesti võita kuna puudub selline summa, et see ise endale soetada :/

  • Avatar
    Vasta kristin L 3. detsember 2016 at 16:37

    Mina elan Taanis, kus enamus transport on jalgrattaga ja siis on tóesti seljakott koige parem lahendus. Ja sellest on külge jäänud harjumus üleüldse pigem seljakoti kui käekoti järgi haarata. Naljakas on see, et kooli ajal tundusid seljakotid nii nomedad ja igasugu ólakotid läksid peale. Nüüd jälle ei viitsiks elusees ólakotiga kannatada ja seljakottide disain on läinud nii ägedaks! Tudengina mul enamasti kotis läpakas, ópikud, pudel vett, paber, pliiats ja rahakott, telefon. Kahjuks praegune kott ei taha neid eriti hästi ära mahutada, seega oleks äge vóita ja see pruun nahk näeb lihtsalt niiii hea välja! :p

  • Avatar
    Vasta O 3. detsember 2016 at 16:37

    Magusat pole mul kunagi kotis, sest ma lihtsalt söön selle kohe ära kui see sinna satub. Huulepulk ja erinevad ravipulgad veel. Salfakad, hanerasv, mähkmed, beebipuuder ja sudokas, võtmed, telefon, pastakas, tulemasin, PRAHT jne 😀

  • Avatar
    Vasta Airi 3. detsember 2016 at 16:36

    Kuna käin koolis siis minu kotis on õpikud, kamm, laadija, prillid, salvakad ja muud isiklikud asjad 🙂

  • Avatar
    Vasta Diana S 3. detsember 2016 at 16:35

    See seljakott on lihtsalt niiiiiii ilus! Olen juba päris kaua mõelnud, et tahaks käekoti seljakoti vastu vahetada, sest kooli (loe: igale poole) on vaja igasugu asju kaasa vedada ja tihti on kott päris raske, kuid polnud seda õiget veel leidnud. Selline pruun seljakott oleks ideaalne!
    Praegu on mul igatahes mingi Croppist soodukaga ostetud tavaline tudengile taskukohane kotike, kuhu mahub läpakas, laadija, joogipudel, märkmik, paar vihikut, pinal, ühekordsed lusikad (nii igaks juhuks :D), mõned huulepulgad, kõrvaklapid, naiste mant, mingi 5 kasutatud salfat (mida ma kavatsen veel kasutada :D), paar poolikut šokolaadi või muud magusat, valuvaigisti, käte desinfitseerija, silmatilgad, nätsupakk, prillikarp, kindad ja kindlasti midagi leiaks kotipõhjast veel, aga ma ei jõua sinna tavaliselt, sest see tundub põhjatu (varsti ilmselt ongi suure surve tõttu). 😀 Seega ühe kvaliteetse seljakoti oleks palunud küll! :)))

  • Avatar
    Vasta Eliisa 3. detsember 2016 at 16:31

    Kui lastega kuskile lähen ss on mul eraldi kott nende jaoks?Nii aga ss minu kott. Telefon, kõrvaklapid, kosmeetikakott(kaks huulepulka, huulepalsami, ripsmehari, kulmupliiats), peegel, vesi, nätsud, rahakott, juuksehari, prillitoos prillidega, taskurätik(vanamoodne?), lutsukad, tampoonid(kutsumata külalised võivad külla tulla?), koduvõti. Kuna kott pole piisavalt suur siis arvutikott koos macbookiga või siis mahutas iPadi kuidagi enda kotti?Vist sai kõik

  • Avatar
    Vasta Karina 3. detsember 2016 at 16:31

    Tavaliselt on seal järgnev :
    Higipulk, lõhnaõli, rahakott, erinevad paberid, näts, huulepulk, kindad.

  • Avatar
    Vasta Liina 3. detsember 2016 at 16:30

    Mul on nii igav kotisisu, et jube. 😀 hetkel on seal ajakiri, tahvelarvuti, rahakott, väike meigikott, kindad ja pass. Viimane on seal igaksjuhuks, äkki vaja käbedalt riigist põgeneda või midagi. 😀

  • Avatar
    Vasta Pips 3. detsember 2016 at 16:28

    Kotis on mul reeglina rahakott, mobla, võtmed, pabertaskurätikud, puuder, peitekas, paar huulepulka, juuksehari, märkmik, pastakas, nätsud. Hooajaline kraam lisandub vastavalt vajadusele (päiksekad jne). Aga muidugi satub sinna ka igasugust ebavajalikku kraami, mida aeg-ajalt minema viskan või õigesse kohta panen. Kotid on mul suht suvakad, nahast on ainult paar pisikest. Samas tahan endale ilusa nahast igapäevase koti osta küll millalgi.
    Selline seljakott on vägagi minu maitse ?.

  • Avatar
    Vasta K 3. detsember 2016 at 16:28

    Olen seljakotiusku inimene, tassin endaga kaasas suhteliselt vähe asju, aga asjad ise on kõik suured ja siis ongi kott täis. Tavaliselt on kotis raamatud, läpakas, laadija, vihmavari. Palju on neid “aga kui midagi juhtub” asju ehk plaastrid, valuvaigistid, patareid, taskurätid, lademetes pastakaid – kõike ei jõuagi üles lugeda.

  • Avatar
    Vasta Raili 3. detsember 2016 at 16:27

    Igapäevaselt ma käekotiga ei käi, aga kui käin, siis tavaline sisu:
    *beebi niisked salvrätikud
    *2x pampersi mähkmed
    *body
    *sukkpüksid lapsele
    *beebisokid
    *tuubis puuviljapüree
    *mõni mänguasi beebile
    *hügieeniside
    *salvrätid
    *rahakott
    *kodu- ja autovõtmed
    *telefon (kuigi see enamasti rändab taskusse)
    *vahest on seal ka mudel autod või päästerobotid

  • Avatar
    Vasta Mrx 3. detsember 2016 at 16:27

    Minul on kotis umbes 7 värvilist huulepulka + 2 hügieenilist, kaks märkmikku, rahakott, võtmed, pabertaskurätikud, pastakas, väike parfüüm, puuder, helkur, garaažipult, paar käevõru, tikud (imelik), söetabletid ja mõõdulint (veel imelikum) – neid asju tassin iga päev kaasas. Saan aru küll, et veits palju, sest kotilukk kinni ei lähe 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 3. detsember 2016 at 16:27

    Minul on üsna vana käekott, pole lihtsalt raatsinud uut osta :D. Kotis on mul alati olemas rahakott, kätekreem, nätsupakk, lõhnaõli ja üldjuhul ka veepudel.

  • Avatar
    Vasta Lisete 3. detsember 2016 at 16:26

    Ma armastan seljakotte!
    Minu kotist leiab alati arvuti, selle laadija, märkmik, rahakott, väike naistekotikene, akupank ja topsikene valuvaigisteid. Tavaliselt on mul seal ka kaks näidendit, mis minuga igale poole kaasa reisivad.
    Muidugi leidub sealt ka muud pudi-padi nagu näiteks mu lemmiknätsupaki, taskupeegli, ravihuulepulga, antibakteriaalne käte desinfitseerimisgeel ja värskendava aroomiga kehasprei.
    Päris ausalt, ma sureksin sellise koti nimel!

  • Avatar
    Vasta Pisi 3. detsember 2016 at 16:26

    Rahakott, pisike kott tampoonide, sidemete ja varu alukatega. Kunagi ei tea ju, millal võib halb üllatus tulla. Lisaks kalendermârkmik. Kirjutan kûll telefoni kalendrisse ka üles aga ometigi on mul kalendermârkmik infoga ja siis erinevate paberitega. Huulelâige ja huulepalsam. Plaastid, mul nt uued kingad, saapad hakkavad kannast hõõruma u 2-3 pâeva ja siis hea, kui need olemas. Lisaks praeguse ilmaga kâed kuivavad ja kui peaks kuskilt katki minema, siis plaaster olemas. Kâtekreem, sentidele sendikott, küünetangid, prillipuhastuslapp, mitu pastakat, ipod, mynthon, shokolaadikomme. Kui mul peaks paha hakkama, siis hea, kui on shokolaadi kotis. Lisaks ka veepudel. Ilma selleta ma kodust ei lahku. Õnneks on tupperwarel mitu erinevat suurust veepudelit, mida hea kaasa võtta. Telefoni ja võtmeid hoian jope taskus.
    Oleks küll tore, kui õnn naerataks mulle, kuna káekott/õlakott kaalub pâris palju.

  • Avatar
    Vasta Eg 3. detsember 2016 at 16:25

    Kuna kâin gümnaasiumis, siis on minu “koolikotis” enamasti vaid kooliasjad. Koolikotiks on mul mingi odav Avoni käkekott, musta värvi, kahe lühikese sangaga. Sain selle umbes kaks aastat tagasi Avoni tellimusega tasuta kingituseks kaasa, enne seda oli suur spotdikott. Mustal käekotil on 1 suur sahtel ja 1 váike lukuga sahtel, mis on viimased 2 kuud juba kinni kiilunud, seal vist paar kommi ka sees, aga mina seda lukku lahti ei saa. Kui suur komminälg tuleb, siis peab vast kääre kasutama.
    Kallasin praegu koti laiali jakotis on unbes 6-7 kaustikut ja 1 suur mapp mille vahel on palju tòölehti. Lisaks veel kalkulaator, paar pastakat ja harilik pliiats, mall, paar oravakese kommi, mõni yumheart lutsukomm, mingit paberilipikud, kamm, vitamineral poolik jook (see ilmselt juba kããrib, ostsin selle 2 nädalat tagasi kooli sòöklast), 1 kinnas, kus teine on seda m ei tea, lapse vahetusriided lasteada. Kollane marker.
    Kujuta núûd ette neid kôiki asju ûhes sahtlis. Ma lähen alati nii närvi tunnis kui ma sealt kotipõhjast pastakat ei leia. Pinalit ka ei raatsi osta. Ma olen ûldse väga imestunud, et need kotisangad veel vastupeavad selle kaalu all. Pikka lõbu enam vist ei ole.

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 3. detsember 2016 at 16:25

    Mul on kaks käekotti, millest üks on kingitus ja teise ostsin juba kolm aastat tagasi New Yorkerist 15 euroga aga hoolimatta sellest, on see siiamaani hästi vastu pidanud. Kohustuslike asjadena on mul kottis telefon, rahakott, korterivõtmed, töökohavõtmed, hügeeniline huulepulk, kõrvaklapid, kui lähen tööle/välja siis sellega asi piirdubki. Aga kui põnniga kusgile minek on siis loomulikukt lisanduvad mähkemd, vahetus riided, joogipudel ja miskit söödavat ka.

  • Avatar
    Vasta lilllll 3. detsember 2016 at 16:25

    Minu kotis on alati olemas rahakott, veepudel ja kalendermärkmik. Kuna olen veel üliõpilane, siis tavaliselt ka õpikud. Ausaltöeldes ma ei suuda kirjutada oma kotisisust siin tõsiselt, pean ütlema, et ma pole vist midagi kunagi nii väga tahtnud kui seda kotti 😀 No nii ilusat asja pole olemas lihtsalt!

  • Avatar
    Vasta M 3. detsember 2016 at 16:23

    Jumal tänatud, et kellegi kott on veel täis prahti (kommipaberid, igasugumuu pabereid, toidupuru,meigi laigud jne)
    Ma olen näinud oma tuttvate kotte ja need on nii puhtad koguaeg, mul oli alati piinlik oma kotti näidata, arvasin, et ma olen ainuke kellel nii räpane kott. No see sai räpaseks pigem sellepärast, et ma kogusin prügi alati kotti, isegi nätsud panid kuskile küljetasku, mingi paberi sisse, sest maha ma ometi ei viska nagu paljud teevad. ? Minu kotist võis kõike leida, põhilised asjad, mis mul seal olid: ripsmedužž, puuder, huulepulk, kätekreem, mingi 5 erinevat pastakat, märkmik, kamm kindlasti, patsikumm, klambrid, rahakott, veepudel, telefonilaadija, karvaeemaldus rull,taskurätiku pakk, kuigi ma ise ei kasutanud seda, mõtlesin teiste peale ja kindlasti oli ja ka on mul kätedeso kotis. ? Aga nüüd raseduseajal ma millegi pärast ei kasuta kotti enam, ainult kui lähen arsti juurde. Kott on tänu sellele puhas ja sealt leiab ainult kindad, rahakoti, uriinitopsi ja veepudeli ja selle titepäeviku. Ilmselt asi ka selles miks ma ei kanna seda enam, ma ei käi eriti väljas, poodi kui lähen siis viskan poekoti tasku ja minek ja mul muidugi kotil lukk katki 🙁 Niiet uus kott kuluks marjaks ära, saaks titeasju hakata sisse panema ?

  • Avatar
    Vasta Piibe 3. detsember 2016 at 16:23

    Üldiselt on mul kotis alati : rahakott, telefon, laadija, kōrvaklapid, ravimikarp, salfakad, vōtmed, kätepuhastusvahend, peegel, hügieeniline, pastakas, märkmik, paar patsikummi ja klambrit, juuksehari, vahel võib mu kotist leida ka sokke, teipi, plastikkahvleid, komme, nätsu, mandariine või õunu ning krediitkaardinoa.

  • Avatar
    Vasta Kris 3. detsember 2016 at 16:22

    Minu kotis on alati olemas rahakott, salvrätikud, hügieeniline huulepulk, 1 tampoon igaksjuhuks, kätekreem, väike vihmavari, panipaiga võti, orbit nätsud, juuksehari ja paar meigiasja.

    Sellist seljakotti sooviks endalegi!:)

  • Avatar
    Vasta Getter 3. detsember 2016 at 16:20

    Tavaliselt oli kotis mul alati veepudel, rahakott, patsikumm ja hügieeniline. Kuna koer näris mu hea ja suure koti katki ning raha on niigi igale poole läinud pole uut truud kaaslast ostnud. Käin ühe väikese kotiga nüüd ringi, mis mahutab ära rahakoti ja sellega asi piirdub. Uuest truust kaaslasest ära ei ütleks, eriti kui see nii tuus ja ilus välja näeb :).

  • Avatar
    Vasta leiku 3. detsember 2016 at 16:20

    Mingiaeg suutsin endaga mitu kuud kaasas kanda oma pisikeses kotis ka oksakääre. Raseduse lõpuks tundus kott liiga raske ja pidin need välja vötma. Aga neid läks korraks vaja ka! Oli kohe hädasti vaja.
    Aga hetkel paberisodi, pangakaardid küljetaskus, võtmepuntrad, Halls lutsukad.
    Seljakott oleks ülimõnnaa, akki mahuvad siis hekikäärid ka ära 😉

  • Avatar
    Vasta Marilyn Ivask 3. detsember 2016 at 16:20

    Ohhh Mallukas, please make my day 🙂

    See loos on justkui mulle mõeldud, sest just seda seljakotti olen ma juba ihalenud viimane pool aastat! Käin aegajalt Von Baeri lehel seda kotti vaatamas ja imetlemas ning ootan, et ma saaksin ka sellega kunagi uhkustada, sest see kott lihtsalt näeb nii sheff välja 🙂 Endamisi mõtlen, et deeeemmm sa pead nii kallis olema!

    Olles ise väikese lapse ema ja liigeldes enamuse ajast just jala või vankriga, siis olen pidanud oma käekotid teadata ajaks kappi oma aega ootama panema. Hetkel kasutan niiöelda vankrikotti, kuhu panen vajalikud asjad, sest käekoti kandmine on välistatud (pole just kõige mugavam käekott käes või kaenlas lapsega jalutada, teda süles hoida või vankrit lükata), kuid tahaksingi vankrikoti seljakoti vastu välja vahetada.

    Minu igapäevane koti sisu on järgmine – rahakott, telefon, võtmed, hügieeniline huulepulk, lapsele mähe, niisked lapid, joogipudel, väike traktor. Loomulikult kui külla läheme, huviringi vms, siis on koti sisu suurem 🙂

  • Avatar
    Vasta A4 3. detsember 2016 at 16:19

    Igapàevaselt kotti kaasas ei kannagi sest riietus tavaline ja kàekott ei sobiks. Aga kui kuskile minek sijs ikka kaasas ja kotis on rahakott huulelàige, taskuràtipakk, suitsud, vàlgumihkel ja kui lastega kuskile siis vàiksemale vahetusriided juhuks kui õnnetus juhtub ja siis pole suitse ka kaasas 😉 aga sellise kotiga kàiks igal pool. Maru mugab kui peab last ka syles tassima siis kott ei ripu kuskil vaid ilusti seljas ja saab ka poest hàdavajaliku koju vedada ilma et kàekott ripuks kuskil ees ja laps ka veel kuskil. Kott vàga armas ja praktiline ja kuluks àra kyll 😉

  • Avatar
    Vasta Ülle 3. detsember 2016 at 16:17

    Mu lemmikkott on pruunist nahast crossbody, mille leidsin mõne euro eest paavli kaltsukast ja mille tegi eriti sümpaks see, et küljetaskus olid mitme aasta tagused tsekid kuskilt Inglismaa post ja plastikkaart märkimaks et omanikul on paremas käsivarres rasedusvastane ampull. Need käibad kotis siiani kaasas. Midagi väga originaalset vist tavapärasele juurde ei lisa, aga aluspesu olen samuti a la kusagil keset linna kohvikus käekotist leidnud – sattunud sinna umbes samamoodi, nagu sa siin kirjeldasid. Suur metallist mõõdulint – mingi aeg oli vaja mingeid kappe mõõta ja nii see umbes pooleks aastaks kotti vedelema jäi. Ja hunnikutes kliendi-, püsikliendi-, soodus- ja jumal-teap-veel milliseid kaarte, millede puhul on iseloomulik see, et mõnda sooduskaardiga poodi sattudes ja midagi ostes on selle poe kaart kindlasti imekombel jällegi kotist väljas ja kodus.

  • Avatar
    Vasta C.A. 3. detsember 2016 at 16:17

    Üliõpilasena kasutan ka alati just seljakotti, mis on aga tänaseks päevaks üsna ära kantud ja vajaks hädasti ümbervahetamist. Von Baeri’i seljakott on ikka väga stiilne!!!

    Minu seljakotis pesitseb tavaliselt sülearvuti, rahakott, telefon, võtmed, kaustik ja kalendermärkmik. Kindlasti leidub seal ka salvrätikupakk, desinfitseerimisvahend, nätsud, joogipudel ja midagi söödavat 😀

  • Avatar
    Vasta Carolyn 3. detsember 2016 at 16:16

    Mul mingi üleväike kott. Seega palju putru sisse ei mahu. Enamus ajast seal lihtsalt mu ülipisike rahakoti moodi asi, telefon ja kõrvaklapid. Võtmekimbu surun ka veel hädavaevu sisse. Rohkem lihtsalt füüsiliselt ei mahu 🙁 Kui mingi pisike ruumike peaks mingil põhjusel üle jääma, siis sinna surun huuleläike. Aga seda juhtub ikka üli harva:(

  • Avatar
    Vasta Kätlyn 3. detsember 2016 at 16:12

    Minul on põhimõtteliselt üks must käekott,mida ma ei viitsi kaasas kanda ja üritan oma käekotisisu või siis äärmiselt vajalikud asjad jope tasku ära mahutada,sest minu jaoks on nii tülikas seda käekotti kaasas kanda.Seljakott tundub ikka tükk maad praktilisem ja paned ta selga,ei ripu ta sul kuskil käevangus ja tolgenda ees.Siiiamaani pole leidnud ühtegi sellist seljakotti mis sobiks iga riietusega aga see seljakott on küll ju väga fancy.Minu käekoti sisu ongi siis tavaliselt :rahakott,majavõtmed,pastakad,märkmik,kuna mul kaks väikest last siis igasugu nende mänguasju ja kindaid.Sest alati kui nad otsustavad midagi oma kilast-kolast kaasa vedada kuhugi kui läheme,siis tavaliselt mingil põhjusel lõpetavad nad just minu käekotis.?

  • Avatar
    Vasta Saara 3. detsember 2016 at 16:12

    Mina seevastu olen sellise kiiksuga, et üldse ei salli sassis kotti, nagu mingi pisik sööks sees kohe kui kott on korrastamata 😀 niisiis hoian kotis vaid hädavajaliku – telefoni, rahakoti, võtmed ja mingi snäkk.

  • Avatar
    Vasta E4 3. detsember 2016 at 16:11

    No minu kotist leiab alati rahakoti, veepudeli lapsele, telefoni ja nädalate vanuste kõrsikute jupid ning pakendeid kuna topin alati kotti kui prügikasti lähedal pole. Ja mitte kunagi ei tule meelde need järgmisse prügikasti visata. Mitte kunagi.

  • Avatar
    Vasta Jansa 3. detsember 2016 at 16:11

    Mul hetkel isegi väga tagasihoidlik kotisisu. Seal on rahakott, kamm, huulepalsam, taskurätid ja miskipärast ka pesukaitse 😀

  • Avatar
    Vasta Lisete H 3. detsember 2016 at 16:11

    Pean nüüd küll tunnistama, et mul on mitu kallist kotti mädanenud pirnide nahka läinud. 😀 Nüüd olen hoolsam ja iga õhtu teen koti ilusasti korda. 🙂 Enamasti kannan ühte väikest crossbodyt, aga sinna peale rahakoti ja telefoni väga midagi ei mahu. 🙁 See kott oleks nii tore!

  • Avatar
    Vasta Krisma 3. detsember 2016 at 16:11

    Hetkel kotis: silmatilgad, prillilapp, päikeseprillid, nohutabletid, kurgutabletid, taskupeegel, huuleläige, huulepulk, huulevärvide palett, kontorivõtmed, salvrätikud, rahakott, ohatise kreem, pastapliiats, väike paberitükk juuksevärvi koodiga, veepudel ning maksikiri, mis ootab posti panemist. Tavapärane segadus 😀

    Seljakott oleks väga fäänsi ja kindlasti kulub marjaks ära!

  • Avatar
    Vasta KaiaM 3. detsember 2016 at 16:10

    Enamasti käin keskmise suurusega musta värvi käekotiga.
    Minu koti sisu….
    Akupank ja USB laadija
    Kõrvaklapid
    Ripsmetušš
    Salfakad
    Midagi magusat
    Rahakott
    Peavalutabletid
    Plaastrid
    Koduvõtmed
    Hügieeniline huulepulk
    Kamm
    Pastakas
    Veepudel

    Sai vist kõik 😀

  • Avatar
    Vasta Kristel (kolme lapse ema) 3. detsember 2016 at 16:10

    Mul on titemamma aeg juba umbes 3 a möödas ja olen uhkusega kolme suurema lapse emme, ometi on minu kotis miskit imelikku kraami kuhjaga…
    Ladudes oma ainukese normaalse koti sisu lauale, on tulemus siin:
    * rahakott (vana ja väsinud aga punane ja see on peamine 🙂 )
    *hunnik läbipaistvaid kilekotte (kui viitsin, panen poes puu-juurviljad sinna, et ei peaks jälle uusi koju tassima)
    *2 mänguautot – ma ei tea, kes ja kuidas ja millal need mu kotti pistis
    *1 roosa õhupall – imelik lugu 😛
    *päkapikukraamiks ostetud 3 müslibatooni ja 2 üllatusmuna
    *2 hügieenisidet
    *hügieenilisi huulepulki tükki 3
    *hunnik lahtiseid sente kotipõhjas
    *ports shokolaadi- ja küpsisepuru (pole ka suuremasi kotipuhastaja ja iga x jube piinlik selle tegemata töö pärast)
    *ports vanu kassatsekke – jumal teab, miks neid peab alles hoidma
    *Taukari CD – igal pool ja igal ajal lemmik
    *kodu- ja töövõtmed
    *helkur
    *2 Komeedi kommi (nämmmm)
    *märkmik (jah, ikka kirjutan asju üles…et nagu lisamälu)
    *pastakaid tükki 2
    *paar mälupulka

    Ja tänu sellele postitusele, Mallukas, tegin nüüd oma koti korda. Kuid võib kindel olla, et hiljemalt kolme päeva pärast on see jälle sassis….

  • Avatar
    Vasta Janne 3. detsember 2016 at 16:10

    Täiesti lõpp! Minu arust absoluutselt kõik nende kotid on nii ilusad ja lihtsad. Täpselt minu maitsele.
    Tavaliselt kotis on ühistranspordi sõidukaart, võtmed, kõrvaklapid ja telefon.
    Kui kuskile väljaminek on, siis lisandub neile ka parfüüm ja huulepulk.
    Seljakotti hetkel üldse ei oma, kuigi oleks vaja. Ei ole lihtsalt leidnud seda õiget.
    Oleksin võidu üle üliõnnelik 🙂

  • Avatar
    Vasta kty 3. detsember 2016 at 16:10

    Minul on kotis hetkel nii umbes 8 pastakat, hunnik pabereid, kalkulaator, Mamma seljanka, laadijad, tampoonid, 7 sussisokolaadi, ripsmekas, puuder ja kiirnuudlid kanaga 😀 Selle seljakoti võtaks kindlasti, et ikka rohkem kraami endaga kaasas vedada!

  • Avatar
    Vasta Helena 3. detsember 2016 at 16:09

    Oh, need mädanevad õunad ei olegi vaid minu probleem, jess!

    Aga olles õpetaja, on minu kotis alati hunnik punaseid ja rohelisi pastakaid, post-ite, kontroltöid, erinevaid õpikuid, töölehti, ja hunnik märkmikke (mida ma kunagi ei täida, aga nad on nii ilusad ja ostan, sest EHK ma hakkan neid otstarbekalt kasutama). Igas kotis leiab mõne väiksema või suurema märkmiku…

    Hoian pöidlaid, varbaid ja kotte (hehe), et loosiratas naeratakas! Tahaks ka hakata üht KORRALIKKU ja tseki-prahi-tühjade märkmike vaba- kotti kasutama 🙂

  • Avatar
    Vasta Kertu 3. detsember 2016 at 16:09

    Oh heldus. Minu kott on nagu Mary Poppinsi kott. Nahast käsitöö ja väga ilus aga tüüpilise naisena meeldib mullegi vaheldus. Minu kotist võib leida kõike.. On need tüüpilised asjad- rahakott, telefon, võtmekimp, märkmik, salfakad ja huulepulk. Samuti leiab sealt ka veepudel (perega rännates on neid 3), plaastreid, laste päevituskreemi (jah, ma tean, et suvi on ammmmmmu läbi), antiseptiline kätegeel, mänguasju, pulgakomme, mähkmeid, sokke (tervele perele), mitu paari kõrvarõngaid, hädavajalik kiirmeigiks ja palju suvalisi asju veel mis mul isegi hetkel meelde ei tule. Niiet mugav kott oleks üsna hädavajalik! 🙂

  • Avatar
    Vasta M-L 3. detsember 2016 at 16:08

    Mina olen samuti seljakoti usku kuna suvel liiklen enamuse ajast jalgrattal, siis see peaagu, et ainuke lahendus. Aga kotis on alati kaasas
    * läpakas
    * rahakott
    * telefon
    * märkmik
    Ja kuna olen ka kaheaastase lapse ema, siis leidub seal enamuse ajast ka
    * veepudel
    * mõni pehme mänguloom
    * snäkid

    Seda loetelu vaadates ma enam ei imestagi miks ma ühtegi käektotti pole mitu aastat ostnud 😀
    Aga selline uhke nahast seljakott oleks küll to die for 🙂

  • Avatar
    Vasta Karolin 3. detsember 2016 at 16:08

    Issssaaand kui ilus kott!!!! ?Ja kuna ma käin koolis,siis minu kotis on õpikud.Lisaks veel telefon,rahakott,koduvõtmed,
    salfad ja minulgi leidub kotis miskit magusat.?

  • Avatar
    Vasta Riin 3. detsember 2016 at 16:07

    Minu kotis on ALATI pinal ja väike kotike rohtudega, sest mitte kunagi ei tea, kus vaja kirjutada on või millal migreen välja lööb. Lisaks sellele almighty veepudel, milleta elada ei oska. Ma üldiselt ikka sinu moodi, kott igast pahna täis, rahakott olemas, aga ikka kotis kaardid laiali 😀

  • Avatar
    Vasta Sirli 3. detsember 2016 at 16:06

    No minu koti õlarihm läks ükspäev katki seega olekski uut vaja 🙂 Aga minu igapäeva kotis on siis vihikud ja pastakad. Ikkagi koolis peab veel käima 😀 Muidugi ka rahakott 😛 Vahest topin lõhna ka kaasa. Lisaks on veel hügieeniline huulepulk mis on talvel väga hea 🙂 Samuti on seal ka naiste asju 😉 Naised saavad aru 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina O 3. detsember 2016 at 16:06

    Mul on käekotis või seljakotis alati rahakott, võtmed, kõrvaklapid, hügieeniline huulepulk, kätekreem, salvrätid, juuksehari, lõhn, ninasprei, peavalu tabletid, suuvärskendaja vms, veepudel ja kindkasti milleta ei saa, on nätsupakk. 🙂

  • Avatar
    Vasta T 3. detsember 2016 at 16:06

    Mul on käekott-arvutikott ühes.Kõik kola samas kotis.

    Mul koguneb ka käekotti alati suur hulk pabereid,pastakaid, võtmeid jms. Aegajalt teen inventuuri.

    Kindlasti on seal rahakott,telo, huuleläige,puuder,peegel. Muud asjad varieeruvad.Kuna mul enam väikseid lapsi pole siia mähkmeid jms pole.
    Siiski on autos alati kaasas varuriided nii endale kui lastele.

  • Avatar
    Vasta Triin 3. detsember 2016 at 16:06

    Paar kotti ikka on olemas, üks suurem ja teine väiksem. Suurem sai soetatud Türgist, on selline suvekas- värviline. Väiksem on beez. Musta värvi kotid mulle millegi pärast ei meeldi. Sisu on neil sama: salvrätid, rahakott, võtmed, paar lutsukat, paar parankat ja paber ning pastakas.
    Aga igapäevane kott on lapse lasteaia seljakotike! Lapsega mugav käia poes, külas…

  • Avatar
    Vasta Teele 3. detsember 2016 at 16:06

    Mina käin pidevalt oma seljakotiga igal pool, lihtsalt väga palju on liikumist – jooksen pidevalt kooli, töö, kodu ja muu vahelt ning kõik vajalik peab igaks juhuks kaasas olema alates esmatarbekaupadest lõpetades ajaviitega. Enamasti elavad minu seljakotis õppematerjalid/raamatud, tahvelarvuti või läpakas, huulebalsam, hunnik patsikumme, juuksehari, bb-kreem, valuvaigistid, veepudel, midagi magusat, rahakott, telefon, telefoni- ja arvutilaadija, varusokid+villased sokid, taskulamp, pakk taskurätikuid, pinal. Lisaks sellele leian alati kotist kommi- vöi šokolaadipabereid, poetsekke, märkmepabereid ja muud pahti. Aeg-ajalt proovin ikka väikse koristuse ka oma kotis teha.

  • Avatar
    Vasta Kaia 3. detsember 2016 at 16:06

    Kui nüüd oma koti tühjaks valasin siis seal leidus kamm, veepudel, salfakad, pastakas, huulepalsam, plaastrid, valuvaigistid, kalkulaator ja lusikas :D:D

  • Avatar
    Vasta Marilyn 3. detsember 2016 at 16:04

    Mul on ka kotis igasugust pahna, tudengina on elu lihtsalt selline, et lähed hommikul välja ja ei tea kunagi, kuhu elu sind lisaks loengule ja raamatukogule viib, nii et kohustuslikus korras alati:

    rahakott
    telefon
    veepudel
    koduvõtmed
    huulepulk
    kalender-märkmik ja pastakas
    taskurätikud (täisnuuskamata)
    midagi söödavat, hetkel näiteks üks mandariin
    lauamäng (!), Secret Hitler või Sabotöör on parimad, mahuvad hästi ära
    loengupäeval sülearvuti + laadija
    kangast õlakott ootamatute poeskäikude jaoks

    Ühesõnaga igat värki. Selline ilus seljakott kuluks ära küll, vahel peab lausa kahe kotiga mööda linna ringi tuuseldama ja selline asi, mis näeb viisakas välja ja kuhu mahuks arvuti ka sisse, oleks mu juurde väga oodatud!

  • Avatar
    Vasta Kadri T 3. detsember 2016 at 16:04

    Sooviksin ka endale sellist kotti, eriti kuna käin nii ülikoolis kui tööl ja koguaeg peab pool elamist kaasas olema, kui on vaja ühest kohast teise joosta. Praegune seljakott on juba omadega täiesti läbi, kuna see on sarnane, kui 20€ versioon, mis ilmselgelt laguneb liiga kiiresti. Ega tudengina polegi eriti raha endale ühtegi korraliku kotti osta. Eriti hea oleks just see seljakott, kuna koolis kannan ka sülearvutit kaasas ning sellega ei tekiks kindlasti õla ja seljavalusid. 🙂

  • Avatar
    Vasta K 3. detsember 2016 at 16:04

    Ma kannan alati üsna palju asju kaasas, aga kahjuks on pikaaegne õla- ja spordikoti ühel õlal kandmine mu õlale väga halvasti mõjunud. Arst käskis ammu juba seljakotti kasutama hakata mida ma nüüd proovin ka teha..kuid sellist viisakat pole mul siiani trehvanud kusagilt leida millega saaksin veidi ilusamana ringi käia, kuid mis mahutaks samal ajal kogu mu tavaari ka ära.

    Muidu leiab mu kotist peale riiete ja muu sodi pea iga päev ka toidukarpe. A ja reeglina leiab igast mu kotist vähemalt ühe tampooni, sest mulle aitab juba neist emakese looduse poolt saadetud “üllatustest”.

  • Avatar
    Vasta MS 3. detsember 2016 at 16:03

    Oi, minu kotist leiab tõesti kõike. Alati Yummikomme, siis kindlati kamm,milleta ma kodust ei lahku, macbook, veepudel!, rahakott, igast tsekid, võtmed, naiste värke ja kõrvaklapid. See seljakott meeldib ka väga! Tõesti oleks vaja korralikku seljakotti

  • Avatar
    Vasta mai 3. detsember 2016 at 16:03

    Mul kott täis laste kindaid, salvakaid, sente. Siis sendikott, rahakott, telefon. Varusukapüksid.

    Muide väga ilus kott tõesti. Kui keegi oskab soovitada, kust saaks samasugust värvi (nahast), lihtsa joonega keskmise suurusega käekotti, siis olen üks suur kõrv/silm 🙂

  • Avatar
    Vasta Keith 3. detsember 2016 at 16:03

    Igapäevaselt on kotis kooliasjad, meigiasjad ja kindlasti ka veepudel. Ja sealt ei puudu ka VS kehasprei ning tavaline hügieeniline huulepulk ☺

  • Avatar
    Vasta silvia 3. detsember 2016 at 16:02

    Ütleks, et minu kott on ilmselt vähem pahna täis, kui tavaliselt naistel, sest ma ei viitsiks ega jaksaks seda muidu tassida 😀 Alati on olemas rahakott, võtmed ja väike meigikott, tööpäevadel lisaks hunnikus prepitud sööki ja snäkid. ja see on ka kõik 🙂

  • Avatar
    Vasta carol 3. detsember 2016 at 16:02

    heh minu koti sisu
    termos
    piimapulber 2 erinevat
    mähkmed
    niisked salfakad
    2 lutipudelit
    espumisani tilgad
    peavalurohi
    rahakott
    kindad
    telefon
    kõrvaklapid
    võtmed
    märkmik
    aa ja kaks lutti on ka alati kaasas
    ja endale veepudel vahest harva ka mingit näksimist enda jaoks

  • Avatar
    Vasta Mailis 3. detsember 2016 at 16:02

    Minu kott on kahe lapse asju täis. Enda asjadest on seal ainult võtmed, rahakott ja telefon. Selline see ema elu juba kord on ?

  • Avatar
    Vasta Maris 3. detsember 2016 at 16:02

    Mul on hetkel kasutusel vanem must nahast üleõlakott. Seal sees on mul alati olemas, rasedakaart, kõrvaklapid, rahakott, niisked salfakad, ripsmetuśš, huulepulk, väike taskupeegel, kamm, nats kommi, kindad ja pisike lõhnapudel. Igaksjuhuks ka laadija ja akupank 😀 tavaliselt läheb mul telefonilaadijat vaja kõige ootamatumal hetkel. Loomulikult ka telefon 🙂

  • Avatar
    Vasta A 3. detsember 2016 at 16:00

    kuna esmaspäevast reedeni käin tööl, siis see väga nädala sees ei muutu ning sealt võib leida kindad, kammi, ravihuuleka, jumeka, ripsmekammi, koduvõtmed, rahakoti, töökoha võtme ja kaardi, kindlasti on seal ka igaksjuhuks roosakas huulepulk ning minu must be asi on nätsupakk 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 3. detsember 2016 at 15:59

    Kui lapsega kuskil käin on mul jõhker kott kaasas. Seal on mähkmed, niisked salfad, vahetusriided, endale pluus vahetuseks, igas väikses sahtlis on kas tampoon v side v pesukaitse, juuksehari, patsikummid, lapse autod, kindad, sokid, magusat veits. Vb jäi midagi mainimata ?
    Üksi käies on seal kamm, lõhnaõli, meik, meigi eemaldaja, vatipadjad, vesi/coca pudel, kuskil väikses taskus veel hügieenitarbed, näts, rahakott, telefon, kõrvaklapid jne jne ? osaleks loosis ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Mer 3. detsember 2016 at 15:58

    Minu käekotiks on hetkel hoopis Babymeli beebitarvete mahukas dzumadannnnnn 😉 Kallutasin koti sisu just põrandale ja johhaiidii, kus on manti sees: kosmeetika kott, mis on pungil, sest no ei ole siin loomuliku ilu ;), 5 Libero püksmähet, poolik pakk märgasid salfakaid, kamapallide anum, kaks pakki püreed, lapse kleit, sukapüksid, püksid, beebi sviiter, bodi, nokaga pudel veega, telefon, koduvõtmed, autovõtmed, kaks kirju koera kommi, plastikust lusikas, üksik tampoon, põll, üks mandariin, rahakott, lutipael koos varu lutiga, telefoni laadija, ämma koduvõtmed, üks sõrmik. Ma vajan seda graveeringiga kotti lisaks-100% 😉

  • Avatar
    Vasta mari 3. detsember 2016 at 15:58

    Mina sain sünnipäevaks väikse seljakoti ja olen sellega mega rahul. Aga selline suurem ja mahukam variant, kuhu mahub ka laptop sisse ja millega saaks ka tööl käia oleks väga teretulnud! Lapsel ka alati nii palju staffi, mida kaasa vaja vedada, et selline suur ja mahukas ja stiilne Von Baer Bag kuluks küll ära!

  • Avatar
    Vasta Kristina Lehtmets 3. detsember 2016 at 15:57

    Mina olen kahe preili emme (1 ja 3a), seega kraami, mida kaasas tarida mul jagub:
    – mähkmed
    – niisked salfad
    – pudipõll
    – tuubitoit lapsele (enamasti alati igaks juhuks kaasas,sest kunagi ei saa olla valmis ootamatusteks..)
    – midagi magusat (enda jaoks igaks juhuks, kuna olen diabeetik + suuremale tütrele kaa kas mõni ampstükk või maiustus, kui olukord poes või mõnes muus kohas keeruliseks hakkab muutuma)
    – glükomeeter ja insuliinid
    – rahakott
    – kodu/autovõtmed
    – mõni mänguasi pisema preili jaoks
    – kamapallid/neljaviljakrõbuskid
    – vesi
    – mobiiltelefon
    – kamm
    – hügieeniline huulepulk
    – huuleläige
    – prillid+prillitoos
    hmm..sai vist kõik ette loendatud 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 3. detsember 2016 at 15:56

    Minu kotis on:
    5 huuleläiget
    Enda, mehe ja laste passid
    Koera pass
    Rahakott
    Võtmed
    Telefon
    Paratsetamool
    Pastakas
    Märkmepliiats
    Kõrvarõngad
    Tagavara lutid lastele

    Mega ilus kott on see 🙂 tahaks :)…

  • Avatar
    Vasta Marlen 3. detsember 2016 at 15:56

    Heh….mul nii kallist kotti pole kunagi olnud ? mul kotis tavaliselt on: lapsele vahetus riided, kui ta otsustab ennast t2is lasta
    Rahakott
    Telefon
    Akupank
    Meigiasjas
    Kamm
    Tampoonid
    Valuvaigisti
    Kunstripsmed for some reason ??
    Ja salfakad.

    Olenevalt p2evast, siis nt plika trenni p2eval on ka tema vee pudel ja mingi 6un v muu sòòdav asi talle peale trenni hambusse anda.
    Seljakotti tahaks kyll, sest mulle ei meeldi k2ekottw lohistada ja neid ebamugav hoida yhel 6lal v k2evangus

  • Avatar
    Vasta Pirgit 3. detsember 2016 at 15:56

    Minust on ka seljakoti sõber saanud ja selline kott oleks lihtsalt super :). Hetkel lahkun kodust alati kahe kotiga. Üks on seljakott, kus mul on arvuti, märkmik, raamat, vee pudel, ja alati midagi söödavat (puuvilju, müsli vöi proteiini batoone ja muidugi yummi komme, mis tänu sinule avastasin 🙂 ). Ja seljakotti rohkem ei mahugi. Sellepärast on lisaks kaasas alati väike õlakott, kus on rahakott, koduvõtmed, kindad, hügieeniline huulepulk, kätekreem, alati 1 pastakas koos märkmepaberitega ja telefon ning veel veidi yummikomme 😛 . Igatahes oleks väga äge vöita selline ilus seljakott, kuhu minu mõlema koti sisu kenasti sisse mahuks :).

  • Avatar
    Vasta A. K. 3. detsember 2016 at 15:55

    Igapäevaselt kasutan ma ühte väikest halli messengeri kotti, kuhu mahuvad sisse ära:
    *Rahakott
    *Koduvõtmed(kui ma neid kapi peale ei unusta ja seejärel ust enda järel lukku ei tõmba)
    *Autovõtmed
    *Salfakad
    *Hügieeniline huulepulk
    *1 mässu lapse jaoks

  • Avatar
    Vasta martin 3. detsember 2016 at 15:55

    Kotti mul pole, sest olen meesterahvas ja kogu mu mant mahub kahte taskusse, aga proual oleks jubedalt uut vaja, sest eile läks vana, kuid hea kaltsukast ostetud katki ning vaeseke pidi kilekotiga ülikooli minema. Õpikud ja laptop sees 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 3. detsember 2016 at 15:55

    Mul on Reservedist soodukaga ostetud hall käekott, mis on mõnusalt mahukas, aga sangad hakkavad juba pensionipõlvele mõtlema :(. Sangad ongi kõikidel mu kottidel esimesed asjad, mis alla annavad, sest mul on komme poes käies sinna tavaari laduda, kui eriti palju asju pole ja kilekotti pole mõtet osta. Minu kotist leiab suht kindlalt alati kalendermärkmiku, pastaka, rahakoti, koduvõtmed, pakk salvrätte (ja ka täisnuusatud salvakaid ??), pesukaitsmed (mitterasedana ka tampoonid jms), kommi (kommipabereid loomulikult rohkem), rasedakaadi, pipragaasi (pimedal/hilisel ajal kolib taskusse), pudel vett, lahtiseid sente, huulepalsami.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 3. detsember 2016 at 15:55

    Nii ilus kott?
    Mu praegune kott ja selle sisu on väga igavad ? Kaasas on mul alati, rahakott, võtmed, niisked salfakad, mõni mähe ja kui meelest ei lähe, siis lapsele ka tagavara pluus ja püksid.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 3. detsember 2016 at 15:54

    Ma püüan alati mõistlikuse piires kotti asju panna. No must have asjad on salfakad, võtmed, pangakaart ja telefon. Lisaks on seal enamasti ka ID kaart, mõned sooduskaardid, hügieeniline huulepulk, paar tampooni, peotäis sente, vatitikud, Mynthon, hambaniit, kätekreem, pastakas, telefoni laadija.
    Laste mähkmed ja riided on õnneks ajalugu. Halleluuja ?

  • Avatar
    Vasta Kertu 3. detsember 2016 at 15:54

    Mul oli täna kaasas pisike üleõla kott ja sisu oli üsna igav. Telefon, rahakott, võtmed ja lutt… juhuks kui keegi kriiskama paneb. Aga sellist tuusa seljakotti kannaks ikka uhkusega küll.. 🙂

  • Avatar
    Vasta L 3. detsember 2016 at 15:53

    Offtopic, aga see von baer teeb päris labast reklaami buduaari foorumis sellele kotile 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. detsember 2016 at 16:15

      ei ole üldse buduaari lehe külaline, seega ei oska kaasa rääkida 😀

  • Avatar
    Vasta Sylva 3. detsember 2016 at 15:52

    Minu kotis on umbes sama seis nagu sinul tavaliselt, igast suvalust staffi võib leida. Enamasti kannangi teatud asju pidevalt kaasaa, mida üliharva vaja läheb ja nagu needusena kui asja välja tõstan läheb seda vaja.
    Selline übercool seljakott oleks superlux! 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 3. detsember 2016 at 15:52

    Hetkel on kotis: rahakott, taskurätikupakk, kõrvaklapid, telefon, võtmed, ibumetin, huulepalsam. Ja peale selle on koti põhjas hunnik sente ja 2 kasutatud taskurätikut. 😀

  • Avatar
    Vasta Kirks 3. detsember 2016 at 15:52

    Kui ma ei eksi, siis viimase seljakotiga kuskil kolmandas klassis juhtus selline tore lugu, et oli olnud just munadepühad ja munad võis kodust kaasa võtta, et neid teiste lastega katki lüüa. Mina aga ei raatsinud ja lõpuks läks mul täitsa meelest mis mul seal kotis oli… Kuskil 1-2 kuu pärast pillasin ma koolist tulles koti koos munadega maha ja võib ainult ette kujutada seda……. ? Seljakotte mul küll oli peale seda juhtumit veel aga halva mälestuse tõttu ei kippund neid hästi kasutama ?? Miks mitte nüüd aastaid hiljem uuesti proovida ja mune enam kotti mitte unustada 😉

  • Avatar
    Vasta Liivu 3. detsember 2016 at 15:52

    Minul ei olegi mitte ühtegi kotti:S On olnud muidugi,aga ükski neist ei saa nagu omaks ja jääb kuhugi nurka vedelema… Alati olen mõelnud,et minule vaja seljakotti ,aga no pole olemas sellist 😀 Või nüüd juba siiski on:D Selleeest on mul taskud täis igasugust kraami,hea ,et ma ise jope sisse mahun 🙂 Peaks siiski uuesti proovima seda kotimaailma:)

  • Avatar
    Vasta Diana 3. detsember 2016 at 15:51

    Minu esimene reaktsioon ,appi kui ilus kott, really I need this ?! Ma olen täiesti kotihaige, isegi kui lähen kasvõi korraks poodi siis haaran oma varanduse kaasa. Seal on eluks koik hädavajalik olemas, milleta kuskile minna ei saa.
    Sellest rääkides, et naiste kott on nagu põhjatu kaev siis mu mees on ammu loobunud minu kàekotist midagi otsima. Minu jaoks vaga hea, kõik kingitused mehele voi salapärased asjad saavad sinna peidetud ?.

  • Avatar
    Vasta sigrid 3. detsember 2016 at 15:50

    Kahjuks polegi kotti 🙁 vahel kui lapsega käin, siis topin kotti telefoni, rahakott, huulepalsam ja vahel mõned raamatud 3a pliksidega. Rohkem ei mahugi. Aga see välja loositav kott on nii tuus, kindlasti leiaks kasutust nii minul kui 11a.tütrel:) hea idee jõuludeks talle kinkida 🙂

  • Avatar
    Vasta kkk 3. detsember 2016 at 15:48

    minu kotis on mu rahakott ja võtmed, mingid tsekid kindlasti ja selline mõtetu träni, aga miks mul kott üldseon? sest mul on laps, seega on mu kotis mähkmed, niisked salhvakad, mähkimisalus, mingi vahetusriie lapsele.
    endale midagi juua, näksimist 😀

    • Avatar
      Vasta kkk 3. detsember 2016 at 15:50

      ja tagavara lutid lapsele, igaksjuhuks 😀

  • Avatar
    Vasta Siret 3. detsember 2016 at 15:48

    Minu käekotid on Kõik musta värvi ja alati peab seal peal/küljes olema natuke/palju bling-blingi….!!!! Ja seest ei puudu mitte kunagi hügieeniline huulepulk, parfüüm ja üks komm. Seljakotte ei ole ma kunagi stiilseks pidanud, ikka pigem koolilaste asi, aga vot…. tehakse ka stiilseid seljakotte..väga põnev…!!