PILDID

pildistamisest

26. detsember 2016

See vist ei ole eriline üllatus, et mulle viimasel ajal pilte teha meeldib. Kuna kuidagi moodi on minuni leidnud tee väga palju vahvaid inimesi, siis mõtlesin, et kirjutangi natukene sellest, kuidas ma praegusele pildistamiserajale suundusin. Esiteks tahan ma rõhutada, et ma ei kutsu ennast sugugi fotograafiks, sest muidu võivad tegijamad vennad mulle ette heita, et mis fotograaf ma ka olen – õppinud ei ole ma pildistamist kunagi ja ma olen kindel, et paljud pildistamisalased tõed ja terminid on mulle võõrad. Mul on ainult huvi pilti teha ja katsetada, kui hästi mul see välja tuleb. Tulevikus kavatsen minna ka koolitustele, kuid praegu on beebi ja elu kõrvalt nii kiire olnud, et pole mahti leidnud. Õnneks on mind hästi palju aidanud Fotoraadi tiim oma nõu ja jõuga. Jube palju infot ja nõu on võimalik saada ka internetist. Näiteks Pinterest on head nõu ääreni täis ja on mulle täiega palju ideid andnud.

Näiteks eile leidsin mõned pildiideed ja tegin täna ise kohe järgi. Ah, olgem ausad, eks need ole sellised “põhilised” titapildid, aga no ikka tore ju millestki inspiratsiooni saada ja ise ka katsetada.

DSC_0279

Minu tänane modell emme-issiga

DSC_0147

Ma olen jumala kindel, et areneda annab alati ja isegi mul on juba praegu see, et vaatan oma esimesi pilte ja mõtlen, et nüüd teeks juba seda või teist teisiti. Selline see elu vist juba kord ongi. Igatahes mulle tundub, et ma saan pildi tegemisega täitsa kenasti hakkama. Kurtnud nagu kah keegi pole. Ühesõnaga ütleme nii, et ma kutsun ennast siis… piltnikuks. Hea meelega tahaksin oma piltide kohta nõu ja soovitusi, aga kahjuks FBis küll sellist normaalset hobifotograafide gruppi pole, kus sõimu ei saaks iga asja peale, seega lepin ainult Kerli nõustamistega ja piilun Aili fotoblogi.

Pilte teen ma hetkel enamasti enda kodus, elutoas. Siia olen ma vaikselt nipet-näpet kokku ostnud, et pilte teha. Noh, valgustid ja  backdropse (taustasid) ja üldse igasuguseid propse, mida just beebide pildistamisel kasutada: erinevad pleedid, kangad, punutud korvid ja karbid. Tellitud on ka pildistamiseks väike voodike, rohkem valguseid, rohkem backdropse ja erinevaid peapaelu, mütsikesi, mõmmikesi-jänkukesi. Lisaks otsustasin ma, et kontoriruumi asemel saab meil olema stuudioruumike. Mulle tundub, et seda on kõvasti rohkem tarvis lihtsalt.

DSC_0076

Muidu vahet polekski, sest alguses käisid minu juures ju kõik blogilugejad, kes teadsid ise ka, et kus ma pildistan ja mismoodi. Noh, et mul pole stuudiot ja olen selline algaja ja katsetan ja pusserdan alles. Nüüd aga satub aina enam täitsa võõraid, kes minu blogist maad ega mütsi ei tea ja siis ma tunnen, et kuidagi viisakam oleks nad siis suunata nn stuudiotuppa, mitte mu elutuppa, kus Mari palja peega pannkooke mugida võib. Enamasti käiakse muidugi pildistamas siis, kui Mari lasteaias on, aga no mõnikord juhtub nii, et ei ole ka. Igatahes ma loodan, et keegi päris ära ehmatanud pole, aga tulevikus tahaks vähe viisakamalt asja ajada. Noh nii, et on stuuditoake, kus on väike meiginurgake ja toolike imetamiseks (kiiktool sobiks idekalt) ja ala mähimislauake mähkmete ja rinnapatjade ja niiskete salfakatega, et beebidega emadel oleks hea tulla. Eks ma vaikselt hakkan selle toa kallal nokitsema, uuel aastal näitan siis teile ka, mis moodi ta lõpuks välja kukkus. Niikaua ootan põnevusega Aili stuudiotoa valmimist  ka ja olen kade tema elusuure akna üle. Minu stuudiotoas saab olema jube kehva loomulik valgus 🙁

Nagu te aru saate, siis tulevikus tahan ma rohkem keskenduda just beebidele. Ma ei ütle, et ma nüüd teisi üldse ei pildistaks, aga üli hea meelega tahaks just neid tutikaid tibusid kah pildile saada. Olles ise ema, siis ma tean täpselt, kui ruttu aeg lendab ja kui oluline on neid täitsa alguses tehtud pilte hiljem vaadata ja mõista, kui haprad ja õrnakesed meie beebid olnud on. Ning kuna enamasti on beebide pildistamine üsna kallis, siis loodan mina, et 40€ on rohkematele inimestele taskukohane ja saavad ka need mälestusi talletada, kellel pole mitmeid sotte välja köhida.

Selles suhtes, et ärge saage valesti aru. Näiteks Teesi on ju imeline beebifotograaf, aga ma pean tunnistama, et ka mul voolas silmadest suht verd ja pisaraid segamini, kui ma 20 pildi eest 290€ maksin. Ma nüüd kuulsin, et ta tõstab oma hinda 320€ peale! Kellel seda on võimalik välja käia, siis see on muidugi ka seda väärt, aga kellel pole, siis tulge minu juurde. Ma võin olla teie vaese mehe Teesi 😀

DSC_0295

Uute emadega on mul hästi kerge jutule ka saada, sest noh, ka mina alles hiljuti pressisin enda seest inimolevuse välja ja teate, see ühendab naisi päris korralikult. Seega pole imestada, et mul emadega alati lõpuks jutt sellele läheb, et mis rinnapatju nad kasutavad, palju neile õmblusi tehti ja oigame koos, et küll see alguse imetamine on valus. Tõeline ema-loba.

Rääkides uuesti pildistamise poole pealt, siis mul on viimasel ajal tekkinud tohutu must-valge armastus. Ma saan ise ka aru, et ei saa ju inimesele saata kõiki mustvalgeid pilte, seetõttu olen ma läinud seda rada, et saadangi mõlemad, sest mina ei suuda otsustada ja las siis inimene ise vaatab, kumb talle lõpuks rohkem meeldib. Aga must-valge on minu meelest kuidagi nii… puhas!

DSC_0137-2

Kumb teile rohem meeldib? Must-valge või värviline?

unnamed-2

unnamed

Kui ma juba pildistamisest kõnelen, siis mainin teile ära, et JÄLLE on mul põhjust pöörduda oma kodukindlustuse pakkuja, Swedbank’i, poole. Muidugi suutsin ma enda kaamera niimoodi maha kukutada, et objektiiv kiilus kinni. Nüüd on obje teel Rootsi parandusse, aga õnneks sain asendusobjektiivi. Vedas! Ja teie – tehke kõik kodukindlustus, siis ei pea enekaäärel olema, kui midagi katki läheb.

Uskumatu, et mulle pildistamine nii meeldima on hakanud. Teate, mis on eriti imelik? Ma ei mäleta, kas ma olen seda siia kirja pannud, aga suvel pani Merlyn Uusküla mulle kaarte ja ütled, et ta ei usu, et ma Naistelehte tagasi lähen, et kaartide sõnul hakkan ma tegema midagi lastega. Toona mõtlesin ma, et no mida ometi oleks mul lastega teha, aga näed. Ongi need taevased väed mind lasteni juhatanud. Halleluuja! Aga noh, ma esiti siiski poole kohaga Naistelehte ikkagi lähen, eks näis, kuidas see kõik välja mängib.

Aga eile mängisime me Kardoga seda “101 vestluskaarti partneritele” ja seal oli küsimus, et kui sa saaksid teha ükskõik, millist tööd, siis mida sa teeksid. Ja ma ütlen ausalt, et ma vist juba teen seda. Nii kirjutamine, blogimine, pildistamine – kõik meeldib. Kui ma nüüd VALIDA saaks, siis ma oleks võib-olla näitleja ka. Ja mu vanaisa utsitas mind üldse riigikokku minema 😀

DSC_0763

DSC_0238

Sellised lahedad kaardid on mul ka pildistamise jaoks varutud.

Lähiajal on mul plaanis kirjutada ka väike KKK, et mida pildistamisele kaasa võtta ja kuidas ette valmistuda ja et kaua sessioon kestab ja palju pilte saab ja millal jne, aga kuna mul on täna veel miljon asja teha, siis panen siia hoopis mõne näite enda viimase aja tegemistest veel. Avaldage julgelt arvamust! Ja jääge rasedaks ja tulge minu juurde beebisid pildistama. Ok, ok, ilma võite ka tulla! Aga ma ei jõua ära oodata, et Triinule suurem kõht tuleks, sest ma kavatsen temast vist miljon rasedapilti teha ja kui tema beebi välja kargab, siis ma kolin Triinu juurde sisse ja pildistan ta kutti ööd-päevad läbi!

DSC_3198

DSC_5514

DSC_5391

Loe ka neid postitusi!

57 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta A-L 27. detsember 2016 at 23:25

    Üks võimalus, kuidas beebit pildi jaoks magama saada on talle sooja õhku fööniga peale lasta. Meie 2-nädalase beebi puhul toimis.

  • Avatar
    Vasta Egle P. 27. detsember 2016 at 16:52

    Oleneb töötlusest, aga Sinu puhul meeldivad värvilised rohkem. Sinu liiga sünged must-valge töötlused mulle ei istu. Aga see on vaid maitse küsimus. Ise teen ka sageli beebipilte tehes topeltvariandid – värviline ja must-valge, aga minu m/v on tunduvalt heledam ja ei mõju nii süngelt (taaskord, minu arvamus ja eelistus vaid, mitte kritiseerimine :D).

    Sinu pilte vaadates on areng märgatav küll ja kuna ma ise olen ka tegelikult alustaja (aasta aega tegelenud pildistamisega), siis olen natukene ka kade. Just sellepärast, et minul pole rahaliselt võimalik sellist tavaari kokku osta, et igal sessioonil midagi erinevat/põnevat/armsat jne kasutada. Tuleb kodus olemasolevate asjadega hakkama saada ja väga vaikselt midagi juurde osta. Lisaks unistan ka oma stuudiost/kodustuudioist, aga mida ma siin kahetoalises üürikas ikka teha saan, endalgi pole ruumi elamiseks enam. Seega peab lootma heale ilmale või kodusessioonidele, mis kahjuks väga populaarsed pole. 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 27. detsember 2016 at 13:37

    Natuke oleneb mustvalge töötlusest, aga üldiselt meeldivad värvilised pildid rohkem. Eriti beebi/lastepiltide puhul. Mustvalged mõjuvad kudiagi elutult, rusuvalt, minevikuliselt, masendavalt. Aga beebid ja lapsed ei ole masendavad…….. Mv pildid hakkavadki minu jaoks toimima vb alles aastate pärast, kui see kõik ongi juba minevik. Samas jälle mõni pilt on mustvalgena ikka väga ilus. Lihtsalt ise eelistaksin rohkem värvipilte.

  • Avatar
    Vasta Neiuke 27. detsember 2016 at 10:22

    Peaks vist Tallinna tulema ja laseks kätt harjutada rasedus fotograafial ? Mees tahab nii hirmsalt kõhuga pilte teha ,aga täiesti ausalt summad, mida igalpool küsitakse on nii krõbedad kuigi võiks ju isegi kaamera jalapeale seisma panna ,aga siis jälle probleem ,et pole ilusat kohta kus pildistada ?

  • Avatar
    Vasta Carina 27. detsember 2016 at 02:42

    Väga ilusad pildid. Tubli! P.S Mei-Mei kaardid on ka mega lahedad.

  • Avatar
    Vasta Sandra 27. detsember 2016 at 00:57

    Su pildid tõesti paremaks läinud! 🙂 aga kysimus veel, kas see mâng- 101 vestluskaarti, on ka oma raha väärt ja mida huvitavat seal leidub? Aitäh ette!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2016 at 01:00

      Mmmm, ma ütlen ausalt, et mitu korda ju neid ei kasuta 😀 Me kunagi ka “mängisime” neid, nüüüd umbes pooled olid vastamata, aga rohkem nendega suurt midagi polegi teha 😀 Ma ei tea, palju need maksavad üldse?

      • Avatar
        Vasta Sandra 27. detsember 2016 at 01:03

        Rahva raamatus oli ca 22euri ? Seega jah.. aga tänks!

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 27. detsember 2016 at 01:04

          Oh jumal jeesus, ei :D! Ma võin huvitavamad välja otsida ja kirja panna blogisse, siis küsi neid oma mehelt 😀

  • Avatar
    Vasta Murimari 27. detsember 2016 at 00:32

    Beebisid pildistad ikka ilma välguta nagu peab?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2016 at 00:54

      Mul polegi välku, kui aus olla 😀

  • Avatar
    Vasta Maili 27. detsember 2016 at 00:26

    On inglise keelseid FB fotogruppe, kus saab päris palju head infot ja keegi väga kohut ei mõista 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 27. detsember 2016 at 00:22

    Kui ausalt öelda siis mulle näiteks meeldivad palju rohkem sinu pildid kui Teesi. Tal on muidugi ka palju ilusaid pilte, aga minu maitse jaoks kuidagi veidi liiga üle pingutatud. Sinu pildid on aga just sellised mõnusad ja lihtsad. Jätka samas vaimus! Ja kui beebi saan siis tulen kindlasti ka sinu juurde pildistama! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2016 at 00:24

      Issand, puhta hulluks läinud. Ma annaks oma parema jala, et Teesi oskusi omada 😀

      • Avatar
        Vasta K 27. detsember 2016 at 00:55

        Erinevad inimesed hindavad erinevaid pilte. Mulle jällegi meeldivad lihtsad pildid aga ise kohe kuidagi ei tee selliseid valmis võrreldes nendega kellel midagi sündides kaasa ka antud on. ?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 27. detsember 2016 at 00:57

          Minu meelest Teesi teeb ka igasuguseid pilte. Me saime ka päris lihtsaid pilte ka, vb ta oma lehel näitab niiöelda erilisemaid :)?

      • Avatar
        Vasta Ketlin 27. detsember 2016 at 00:59

        Ma küll ei tea, mida Kerli täpselt mõtles aga mulle meeldivad Sinu pildid sellepärast rohkem, et nad on päris hetked. Piltidelt ei karga silma tohtutu “juuksekarva” sättimine ja viimse detailini “plaani” järgimine. Sinu piltidest õhkub rohkem kodusoojust. Neid vaadates ei teki mõtet, et mitu sada pilti selle ühe saamiseks tegelikult klõpsisid. Mulle tundub, et kõik see kokku ongi meeldimise võti.
        Ps, väga meeldib see, et taustad on lihtsad ja ei domineeri inimeste/beebide üle.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 27. detsember 2016 at 01:03

          No eks see jah maitse asi, ma tean paljusid, kes lähevadki Teesi juurde, et saada just neid ideaalseid nn ajakirjapilte 🙂

          • Avatar
            Ketlin 27. detsember 2016 at 01:18

            Ma arvan ka, et sõltuvalt sellest, millist tulemust soovitakse, valitakse ja piltnik välja.
            Mulle meeldib neid Teesi (ja teisi sarnaseid) pilte vaadata küll. Iga pildi juures on tunne, et no see küll päris beebi ei ole 😀 kuidas on võimalik, et nad saavad nii armsad ja liikumatud olla. Justnagu nukud.
            Ma ei tahtnud oma eelneva kommentaariga Teesi töid maha teha, pigem öelda, miks Sinu pildid rohkem meeldivad. Ahjaa, nagu Sa ise mainisid, siis esimesel juhul ongi kõik beebid pisut sarnased, sest kõik lähevadki sarnase pilsisooviga tema juurde, eeldades sama tulemust. Fotograafil endal ei jää nn mängumaad.
            Sinu piltidel tuleb lapse enda isikupära/erilisus paremini esile. Soovid katsetada erinevaid ideid ja neid omavahel põimida.

          • Mallukas
            Mallukas 27. detsember 2016 at 01:21

            Nii on jah, et ilmselgelt on Teesil oma väga tugev nišš, kui ta saab sellist summat küsida ja ikka on käed-jalad tööd täis :D! Mina tahaks ka proovida neid “nagu nukud” pilte, aga mul ärkavad need beebid kõik üles ja mina neid uuesti magama panna ei oska, nagu Teesi oskas 😀

            Igatahes suur tänu sulle!

  • Avatar
    Vasta Kamps 27. detsember 2016 at 00:12

    Mulle meeldivad värvilised pildid rohkem. Mustvalged pildid on sul kuidagi liiga sünged minu maitse jaoks. Siuke heledam mustvalge meeldiks rohkem. Aga pildid ise on küll ilusad ja oled palju arenenud 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2016 at 00:21

      Eks see maitse asi ja ma proovi mõnikord nii ja siis teine kord naa!

  • Avatar
    Vasta A. K. 26. detsember 2016 at 23:36

    Pean tunnistama, et alguses kui pilte tegema hakkasid, mõtlesin et tsiiisas, su pildid on ju tavalised…mida igaüks teha oskaks…ja küsid 30€. Aga NÜÜD…pean tõdema, et oled palju arenenud ja pildid on väga palju paremaks läinud…teravus, pildistatav eristub taustast. Ja mulle väga meeldivad sellised kontrastsed pildid ?, et hetkel seda teemat lugedes ja pilte vaadates tekkis tunne, et peaks vist isegi tulema ☺ Endal mul peatselt neljaseks saav neiu ja 6 kuuseks saav poisiklutt ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2016 at 00:21

      Aitäh, tule muidugi, mis siin ikka mitte tulla 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 26. detsember 2016 at 22:30

    Edu, jõudu ja jaksu sulle. Tead, ma olen isegi natuke kade su peale. Heas mõttes muidugi! Et sa teed ja oled leidnud elus just sellised asju, mida sulle täiega teha meeldib. On ju palju neid, kes teevad tööd, mida nad teha ei taha tegelikult. Nii, et lase edasi ja niiiiii tore ikka, et oled leidnud need teerajad, mis meeli paitavad.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2016 at 22:34

      No aga mis sind takistab? Mida sa tahaks teha :)?

  • Avatar
    Vasta Brigitta 26. detsember 2016 at 22:11

    Elaksin Tallinnas tuleks kohe pildistama.Nii ilusad pildid.Käisime perega pildistamas stuudios 30-min saime 10 fotot.Ei tea kas seda palju või vähe.Aga tuttavad küll pilte väga ei kiitnud.

  • Avatar
    Vasta Carry 26. detsember 2016 at 21:29

    Ma tuleks raudselt 40 euri eest pildistama, sest mulle meeldivad su tööd :). Tuleks ka kui oleks suts kallim, sest no 290-320 euri 20 pildi eest..??? vist maailma kuulsad fotograafid ei võta nii paljugi?!
    Üks küsimus, ei taha üldse mitte kuidagi solvata ega midagi, aga kuidas sa hakkama saad, kui nii väikesest summast veel maksud maha lähevad? Endalegi ju kõige selle (stuudio, vajalikud asjad, kuluv aeg) eest raha ei jäägi..? Sest siiani tundub, et sul ikka kõva tuhin sees ja aega kulub meeletult.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2016 at 21:32

      Mul ei ole fotograafia ju põhisissetulek, ainult lisakopikas, millega polegi vaja “hakkama saada” 😀 Stuudio+ fotoasjad olen üritanud ka võimalikult odavalt netist leida 🙂

    • Avatar
      Vasta Getter 26. detsember 2016 at 22:27

      Ma arvan et sa ei taha maailma kuulsaimate fotograafide hindu vist teada. Ja arvestades tehnikat ja muud sellist, ei ole 200-300€ midagi ulmelist, fotograaf tahab ju ka elada

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 26. detsember 2016 at 22:33

        Selles suhtes muidugi küll, et see on terve sessiooni hind Teesil, mitte tunni hind. Ja tavaliselt arvestab ta ühe beebi peale ala 4h. Seega kui ta võtaks 70€ tunnis, siis nelja tunni peale tulekski see summa.

        • Avatar
          Vasta Triin 27. detsember 2016 at 00:01

          Suur töö ju lähem hiljem piltide töötlustele ja 70 eur/h on seega väga vägivaldne öelda.

          Teiseks ma ei saa üldse aru, kuidas inimesed võrdlevad makstud summat ja fotode ARVU! A la AINULT 20 fotot. Kui palju neid fotosid siis vaja on? Lõppude lõpuks kasutad fotode hulgast ju vaid väheseid ja kvantiteet ju ei maksa! Või kujutavad inimesed ette, et 200 eur = näiteks 100 pilti ja 20 pilti peaks maksma ca 4x vähem? Mille eest te enda meelest siis maksate?

          • Mallukas
            Mallukas 27. detsember 2016 at 00:20

            No ma lihtsalt ütlesin sp tunnihinna, et niimoodi enamik fotograafe ju enda hindu kirja panevad.

            See summa vs piltide arv, see oleneb inimesest. Minul endal on ka põhimõte, et ma pigem saadan vähem kui rohkem pilte, sest järelikult need pildid on kõik 100% mulle vägaväga meeldinud ja minu meelest parimad pundist. Sama eeldan ka mina, et fotograaf saadaks mulle näiteks ütleme 20 pilti ja mulle meeldivad nendest 18 – seega saan öelda, et suht kõik pildid, mis fotograaf tegi, meeldisid mulle. Aga kui fotograaf saadab 60 pilti ja mulle meeldib 18, siis ma ütleks vb, et nojah, mulle ei meeldinud isegi pooled 😀

    • Avatar
      Vasta Laura Toomesoo 27. detsember 2016 at 12:01

      Eks mujal maailmaski on hinnad seinast seina, parematel fotograafidel väga sageli aga ainuüksi sessiooni tasu 200-300 USD’i, mis ei sisalda ühtki pilti, vaid puhtalt ettevalmistust, fotograafi teadmisi, inventari kasutamist jms.
      Pakettide süsteemid aga väga erinevad, valmis pilte müüakse kas ainult trükistena või mõnikord lisaks ka digitaalsete pakettidena ( süsteeme on PALJU), aga hinnad on hoopis teisest klassist, ulatudes rahulikult kuni 2000USD-ini ( jah, kolm nulli, mitte kaks :D)

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 27. detsember 2016 at 12:15

        offtopic, aga Laura, sa teed nii ilusaid beebipilte!

  • Avatar
    Vasta Kiku 26. detsember 2016 at 21:12

    Lihtsalt huvitab, et kui inimesed su blogi ei tea, siis kuidas nad sinu juurde pildistama oskavad tulla?
    P.S Väga ilusad pildid.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2016 at 21:15

      Ma isegi ei tea :D!

  • Avatar
    Vasta Kelly 26. detsember 2016 at 20:53

    Nii tubli oled, väga väga ilusad pildid 🙂

  • Avatar
    Vasta H 26. detsember 2016 at 20:53

    Kuule, kui palju Sul kodukindlustuse omavastutus on?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2016 at 20:53

      90€

  • Avatar
    Vasta A 26. detsember 2016 at 20:35

    Sa võiks ise siis ühe hobifotograafide grupi teha 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2016 at 20:39

      Ma kardan, et ikka lõpuks tuleks mingid prod sinna ja möliseks, et kõik teised lollid on 😀

      • Avatar
        Vasta B 26. detsember 2016 at 22:40

        Kle tee ikka! Ühineksin ka ja kutsuks paar tükki veel endaga kaasa! Suurepärane idee “A”

        • Avatar
          Vasta mai 26. detsember 2016 at 23:12

          Mingi 10 a tagasi hakkasin ma fotograafiaga tegelema ja lugesin toonaseid fotogruppe ja -foorumeid. Ja igalpool olid kõik nii üleolevad ja mahategevad. Tahtsin õppida, aga see kõik võttis kõvasti hoogu maha. Nüüd pole ma ammu enam kaamerat fotograafia eesmärgil pihku võtnud (pildistan niisama) ja gruppe pole ka lugenud. Võibolla on tulnud pildistajaid rohkem juurde ja tekkinud ka sõbralike nurgake kuskile, kes teab…

  • Avatar
    Vasta Anna 26. detsember 2016 at 20:34

    Vastuseks su küsimusele: kas meeldib rohkem värviline või must-valge, siis mulle meeldib värviline. Must-valge on minus alati tunde tekitanud, et tegu on järelhüüde fotoga ehk inimene on meie seast lahkunud. Eriti õõvastav on beebipilte must-valgetena näha.
    Aga kuna must-valgeid beebipilte on nii palju, siis ilmselt teistes seda tunnet ei teki ja see on mu isiklik kiiks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2016 at 20:38

      Tead, ma ütlen ausalt, et samal põhjusel ei teinudki ma alguses ÜHTEGI beebipilti must-valgena. Aga siis kuidagi hakkasin ikka katsetama ja no meeldis ka väga 😀

  • Avatar
    Vasta e.m. 26. detsember 2016 at 20:31

    Tead kui hea on lugeda, kui inimene sellise entusiasmiga kirjutab. Kohe kiirgab rahulolu enda tegemistest. Ja nii see siin elus ju olema peabki. Jätka samas vaimus 🙂

    Ps. Kui kunagi lapse saan, siis tulen ka kindlalt! Väga meeldivad su pildid.

  • Avatar
    Vasta Heli 26. detsember 2016 at 20:28

    Mina jälgiks näiteks huviga kui sa teeks eraldi koha kus sinu tehtud pilte saaks piiluda 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2016 at 20:30

      Ma aeg-ajalt olen pannud Malluka lehele, aga kuidagi tobe tunduks ju teist, pildiblogi, ka teha :D?

  • Avatar
    Vasta Ma 26. detsember 2016 at 20:26

    Mul on niiiiii kahju, et ma elan Tartus ja ei saa sinu juurde beebit pildistama tulla. Mulle väga meeldib see, mida sa teed!!! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2016 at 20:29

      Ega jah see Tallinn ja Tartu on ikka valgusaastate kaugusel :D!

    • Avatar
      Vasta Ma 26. detsember 2016 at 20:34

      Kurat, sul on õigus!! 😀 Kui see laps ükskord otsustab välja tulla ja mu jalgevahe lubab, siis ma võtan ühendust ja ehk leiame ühe sobiva aja tema pildistamiseks!!! 🙂

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 26. detsember 2016 at 20:38

        Õnneks sa vast ei pea jooksma siia, ehk mees toob :D!

  • Avatar
    Vasta TK 26. detsember 2016 at 20:25

    Arvestusega, et oled alles algaja oled sa väga tubli ? Ma olen ise erialana fotograafiks ôppinud aga mul pole vist piisavalt palju püsivust. Igatahes selle juurde püsima ma pole jäänud ja viimased aasta aega pole vist isegi oma peegelkaamerat kätte vôtnud ? Samuti olen märganud, et sul on üpriski kindel käekiri, mida algajatel tihti nii selgelt veel aru saada pole. Kohati sünge ja tume oleks vist ôigem öelda aga see on hea kontrast nendele helgetele-heledatele ja praegu väga popile “vintage” ja “vanaaegsele”. Kui seda veel lihvida, leiad kindlasti inimesi, kes just sellepärast sinu juurde tulevad. Palju edu ja ônnestumisi uutes ettevôtmistes! ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2016 at 20:28

      Oi, tänud. Aga mulle endale tundub, et mul tulevad need erinevad lemmiktöötlused faasidena. Vahepeal meeldivad ka sellest hästi erksad jne, siis just tumedamad jne. Äkki see oleneb mu enda fiilingust, aga praegu kuidagi jah väga meeldib selline must taust jne 🙂 Eks ma üritan ikka lihvida ja katsetan edasi!

  • Avatar
    Vasta Maris 26. detsember 2016 at 20:25

    Su pildid on läinud ikka tunduvalt paremaks kui nad alguses olid. Nüüd on piltidel rohkem teravust, mis mulle just meeldib. Aga arenguruumi on veel väga palju. Aga see tulebki kõik pildistades. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2016 at 20:28

      Eks aeg pidavatki õpetama :D!