KODU TESTIN JA ARVUSTAN

katsetan: puhastusvahend nr 1

21. jaanuar 2017

Mõni aeg tagasi saadeti mulle üks tagasihoidlik puhastusvahend nimega Nr 1 (link). Koostisainetelt on tegemist ökotootega, aga ökomärgist firma veel taodelnud pole, ehk tulevikus teevad sedagi. Nende sõnul võib vahendit võib julgelt kasutada kõigil pindadel – nii kõvadel kui pehmetel.

Väidetaval puhastab see kõike, alates kamina klaasuksest ja lõpetades väikelapse kätega, millele ei tea kust on ilmunud vildikaga tehtud joonistused. Kuna see on siiski öko värk, ei ole vaja seda peljata ka nahala sattudes. Lisaks peaks see mängleva kergusega puhastama kööki, vannituba, wcd. Lausa isegi riideid! Noh, et pihustad enne pesu pesema panemist plekile number ühte ja viskad pessu.

DSC_6609

Pildil puhastusvahend nr 1 ja vuntsidega nuustik

Ma tahtsin seda puhastusvahendit proovile panna ja mulle tundus, et kõige suurem väljakutse oleks talle hetkel Mari tuba. Nimelt sai see väänik ühel hetkel mu veekindla markeri kätte, mida mul isegi mu armastatud klooriga eemaldada ei õnnestunud. Mis siis ikka, kui panin uue puhastusvahendi tööle.

DSC_6610

Pildil on näha, kuidas marker vahendit peale pihustades sulama hakkab

Kohe kui ma vahendit peale pritsisin, hakkas marker nagu… sulama. Sellega oli see naljakas asi, et otseselt peale pihustades andis marker väga palju lootust maha tulemiseks, aga kui käsna appi võtsin, siis hakkas hoopis seinavärv minuga kaasa tulema. Seega tegingi nii, et pihustasin, puhastasin salfakaga, pihustasin, puhastasin jälle ja nii mitu-mitu korda. Ütleme nii, et 100% puhtaks ei saanud, aga PALJU paremaks sain olukorra siiski.

70550371-83af-4f10-99b0-dc090022e04a-9927064

Pildil vasemal täissoditud sein, paremal on soditud kohta õrnalt veel näha, aga ei ole nii silmatorkav.

Teiseks avastasin, et see suslikuhakatis on und oodates ka maalimisega tegelenud. Nimelt oli nari ülemisel korrusel mingisuguse vildikaga mässatud. Vähe sellest, et seinad koos olid, natukene oli kaunistatud ka voodit ennast. See konkreetne kirjavahend lahkus seintelt oluliselt mänglevama kergusega.

d73ae2b6-e921-49c9-ac65-c56b4c2846be

Mina jäin igatahes rahule ja mulle meeldib see, et see on selliste koostisosadega, millest ma päriselt ka aru saan. Okei, peaaegu aru saan! Leelistatud vesi, < 5% mitteioonsed pindaktiivsed ained (glütserool), sojaõli, taimsed rasvhapped, apelsini ekstrakt, maisiõli, porgandi ekstrakt, guargum, sibulaekstrakt. Vot! Muud ei olegi! Minu meelest ei lõhna ta üldse, aga samas on mul nina 100% kinni ka 😀 Kardo ütles ka, et ta ei tunne eriti midagi, seega mingit keemilist lillelõhna oodata ei ole, aga miks peakski, eksole.

Kes endale soovib soetada, siis teie rõõmuks ütlen, et hind on sellel ka vägagi taskukohane, vaid 3.65€! Soetada saad sa teda Strata Nordic kodukalt SIIT. Ma soovitan teil vaadata ka Strata Nordic Facebooki lehele SIIN, sest nad on seal ka igasuguseid puhastusteste ja värke videos ja pildis teinud, ei pea vaid mind uskuma 🙂

Muuseas, teate, mis mulle täiega meeldib? Et nende firmal on vaid ÜKS toode! Järelikult on nad selles ühes nii kindlad, et ei vaja sadat erinevat vahendit, mida müüki panna. Nr 1 on universaalne, töötav ja puhas vahend, mida saabki saja erineva vahendina kasutada, seega on see ju väga lahe värk.

Jäta kommentaariks, et mis puhastusvahendit sina praegu kõige enam kasutad ja kolm kaasarääkijat võidavad endale ka pudeli Nr 1 puhastusvahendit kodus testimiseks :)!

Loe ka neid postitusi!

79 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta kiivi 23. jaanuar 2017 at 16:37

    Kasutan üsna aktiivselt apelsiniõli. Eemaldab plekke päris hästi ja mul on sellest lõhnast ka vist natuke sõltuvus… (A)

  • Avatar
    Vasta Anneli 23. jaanuar 2017 at 16:13

    Kasutan samuti ökotooteid. Praegu on kasutuses Coral-Clubi puhastusvahend A. Neil on A (all-purpose), B (bathroom), D (dishes), F (floor), K (kitchen) , jne. Aga see kontsentraat A teeb kõik ära: kui valada seda pihustipudelisse, siis saab puhtaks köögi tööpinna, mööbli, külmiku, pliidi, kraanikausi, plaadid, peeglid, aknad. Kui seda põrandaveele lisada, siis saab puhtaks ka põrandad. Samuti ökovärk, lõhnab õrnalt kummeli järgi. Hind küll krõbe (mingi 13 eurot), aga see on kontsentraat (1 osa vahendit, 4 osa vett), nii et ma sellega väga rahul.

  • Avatar
    Vasta Marii 23. jaanuar 2017 at 15:03

    Kõige enam kasutan Cif-i 😀 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 23. jaanuar 2017 at 10:43

    ma enamjaolt kasutan cif’i 😀 kollases pudelis just, sest niiii meeldib see lõhn. põrandapesuks kasutasime mingit kanget konsentraati Jiffi vms, aga kuna preili veedab põrandal nii palju aega ja käputab ning kipub ka lakkuma, siis põrandapesu vahendi vahetasime mingi loodusliku tavalise vahendi vastu välja.

  • Avatar
    Vasta Annika 23. jaanuar 2017 at 10:19

    Mul kipub ka olema peamiselt Cif praegu, aga tulevase titaga seoses püüan järk-järgult ökomatele asjadele üle minna.

  • Avatar
    Vasta Kristiine 23. jaanuar 2017 at 10:16

    Meil peres on lihtne koristusvahend Melamiinsvamm- plekikustutaja ( nt firmalt Mclean, Vileda),

    (Melamiinsvamm on valge uudne puhastussvamm, mis ei vaja kemikaale.
    Tänu oma erilisele struktuurile sa ei vaja kemikaale – piisab ainult veest.
    Puhastab tõhusalt mustustust.
    Melamiinsvamm kustutab väga hästi igat tüüpi lastejoonistusi, pliiatsi-, markeri-, tindijälgi ja plekke kõigilt pindadelt: põrandatelt, seintelt, klaasidelt, peeglitelt, ustelt, siseviimistlusesemetelt ja kodutehnikalt, eemaldab eemaldab mustuse, katlakivi, seebijälgi vannitoas ja sobiv eriti õrnade pindade puhastamiseks. Sobib tugevate pindade puhastamiseks- nt plastik, seinad, põrandad, uksed, spordijalatsid jne)

    Proovi kindlasti!

  • Avatar
    Vasta Mari 23. jaanuar 2017 at 07:45

    Kaminaklaasi puhastamise vahend ja vannitoa ning pliidi puhastamiseks mingi vahend. Ülejäänud pinnad tõmban enamasti lihtsalt niiske lapiga üle, aga vot need kolm kohta käin vahendiga üle. Pärast käed kuivavad ja küüned lähevad kihiliseks kui kindaid pole kätte pannud… tahaks midagi ökot küll, aga siiani pole käsi veel ostma tõusnud. Nüüd tuleb varsti uus kodu ja uued vahendid ☺

  • Avatar
    Vasta K 22. jaanuar 2017 at 22:41

    Soodavesi ;P

  • Avatar
    Vasta K. 22. jaanuar 2017 at 21:54

    Cif on parim sõber ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 22. jaanuar 2017 at 21:11

    Mina kasutan kõige rohkem äädikat! Olen laisk ja ei viitsi dušinurka liiga tihti koristada. Kui näen, et on juba katlakivi kogunenud, siis panen äädikat peale, 15 minutit lasen seista ja ülikergelt tuleb maha, isegi nühkima ei pea. Köögi kraanikausi saab ka sellega puhtaks ja loomulikult keedukannu ka. Äädikas haiseb küll rämedalt, aga töötab!
    Kui võidaks vahendi, mis ka töötab, aga ei haise, siis oleks väga lahe 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 22. jaanuar 2017 at 18:14

    mina kasutan mayeri piparmündilõhnalist üldpuhastusvahendit hetkel, muidu seda, mis poes näppu jääb. vannitoas vetsupoti ja valamu puhastamiseks on kindel lemmik aga lihtne ja labane pesuvalgendi – teeb imesid! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 22. jaanuar 2017 at 16:56

    Eco tooted. Aga ma koguaeg küüüürin ja vahendeid kulub. Keemiat ei saa kasutada kui nii väike tita kodus nii, et proovin järjest aga ökotooteid

  • Avatar
    Vasta Aire 22. jaanuar 2017 at 14:19

    Minu kodus on palju Amway tooteid, millega olen väga rahul 🙂
    Aga kindlasti sooviks proovida ka seda nr.1 puhastusvahendit 🙂

  • Avatar
    Vasta Viktoria 22. jaanuar 2017 at 11:37

    Vannitoas teeb imesid vanahea, kuid kohutava haisuga saniit ? no tōesti, ta saab jagu kōigest 🙂 Aga muidu mul kodus üpris palju Amway tooteid, teevad oma töö âra, eriti just plekieemaldi – enamus plekid saab maha 🙂
    Aga seda nr 1 toodet prooviks küll, laps suutnud diivanile “mōnegi” pleki jätta, millest ei ole ma jagu saanud :/

  • Avatar
    Vasta Kätlin 22. jaanuar 2017 at 10:53

    Minusugusele koristusfännile kuluks see väga ära. Hetkel kasutan kõige enam lihtsalt puhast vett. Kuna ma lõhnu ja keemiat ei talu, siis pean väga valima, mida kasutada ?

  • Avatar
    Vasta Kristel 22. jaanuar 2017 at 07:58

    Praegu kasutan üht Taanist sisse toodud ökotoodet, aga see kahjuks nii universaalne pole, et köikidele pindadele sobks. Nr1’ga teeksin hea meelega oma tapeedi punasest juuksevärvist puhtaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Ellu 22. jaanuar 2017 at 03:27

    Ma eiole puhastusvahendite maailmasse väga sukeldunud, olen näinudpoes puhastusvahendeid nimega “ülepuhastusvahend”, aga nüüd sain teada, et sellega saab kõiki pindu puhastada. 😀 Üleüldiselt ei kasuta pindade puhastamiseks puhastusvahendeid, kasutan tavalist seepi ning see ajab ka hästi asja ära. Kasutan seepi just seetõttu, et mulle ei meeldi need poes müüdavad keemiat täis vahendid, seep tundub nende kõrval palju ökom olevat. Kuid seda puhastusvahendit prooviks küll, kui see on öko ja sobib igasugustele pindadele nagu seep. 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 22. jaanuar 2017 at 00:27

    Amway üldpuhastusvahendit :

  • Avatar
    Vasta A 21. jaanuar 2017 at 23:54

    Hetkel kasutan puhastusvahendina mingit Ace klooriga puhastusvärki. Haiseb jubedalt kloori järgi aga natuke puhtamaks teeb asjad. 😀

  • Avatar
    Vasta tupsulotu 21. jaanuar 2017 at 23:21

    Kasutan mingit öko des vahendit, see ei aitakahjuks väga. See nr 1tuleks kasuks küll.

  • Avatar
    Vasta Kersti 21. jaanuar 2017 at 23:07

    Froschi erinevaid puhastuvahendeid. Ei ole ka hirmus keemilise haisuga, et astmahoo kohe saaks ning täidavad oma eesmärki ka täitsa kenasti 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 21. jaanuar 2017 at 22:39

    Kõige enam kasutan vast nõudepesuvahendit – lisaks nõudele ka köögi kraanikausi, pliidi ning vetsu prill-laua pesemisel. Dušinurga jaoks oli Bio Minerata vannitoapuhastusvahend, aga see haiseb jubedalt ning sai õnneks just otsa. Eks peab nüüd midagi muud otsima, mis seebijäljed dušinurga klaasidelt ka lihtsa vaevaga maha võtaks. Seda nr 1 vahendit prooviks hea meelega.

  • Avatar
    Vasta T 21. jaanuar 2017 at 22:27

    Clinton aknapesuvahend. Ajaxi üldpuhastusvahendi konsentraati, ise siis lahjendan ja mässan.

    • Avatar
      Vasta T 21. jaanuar 2017 at 22:28

      Clin siiski .sorri see telefon automaatselt muudab nimesi.

  • Avatar
    Vasta Kati 21. jaanuar 2017 at 22:05

    Üldpuhastusvahend – köögis kõik pinnad ja tubades tolmu pühkides hea kasutada. Mayeri, Frosh või MrMuscle omasid kasutan, Eco Seali ka. See uus nr 1 tundub eriti põnev ja hea 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 21. jaanuar 2017 at 21:45

    Praegu kasutan kõige rohkem puhastamiseks vett 🙂 ja teisena Ecogenic köögipuhastusvahendit (olen sellega ka vannitoas käinud ja puhastas seda ka.) 😀

  • Avatar
    Vasta ml 21. jaanuar 2017 at 21:40

    Cifi kasutan nii pliidi, kraanikausi kui ka akvaariumi pealt rasvakriidipiltide jaoks 😀
    Samuti võtab maha saunaukse pealt veetriibud jms.

  • Avatar
    Vasta kelly 21. jaanuar 2017 at 21:26

    Mandariini koorega puhastan kraane 😀 muidu kasutasin vannitoas sidrunit aga korra juhtus, et sidrunit polnud ja katsetasin mandariiniga , kusjuures aitab valgete rantide vastu, pärast jäävad ilusad läikivad.
    Sooda ja sidrun kasutuses samuti vannitoas. Kui kuhugi katlakivi iialt tekkinud siis äädikas – keevas vees lahus siis oimib paremini.
    Nõudepesuvahend on ainuke n.ö keemia aga kasutuses tribio millel samuti öko sertifikaat. Sellega pesen a põrandad üle aeg ajalt. Muidu põranda pesuks vee ja sidrunimahla segu jätab hea lõhna.
    Suurpuhastuseks ostan tavaliselt mõne üldpuhastusvahendi – öko.

  • Avatar
    Vasta Riina 21. jaanuar 2017 at 21:21

    Mul on abiks Norwexi Spirinet nuustik ja nõudepesuks Mayeri pesuvahend. See nuustik on küll super! Katlakivi jms kaob ilma muu vahendita.

  • Avatar
    Vasta Marie 21. jaanuar 2017 at 21:12

    Minul on igapäevaselt kasutusel enda tehtud üldpuhastusvahend (vesi, äädikas, fairy). Juhend: http://meieeluilu.ee/tee-ise/nipp-kuidas-teha-uldpuhastusvahendit/

  • Avatar
    Vasta Kaisa vares 21. jaanuar 2017 at 21:01

    Ajax klaasipesuvahend on nö üldpuhastusvahend 😀 vannitoas cif, muud nagu polegi. 😀 kui laps seinu sodima hakkab, sis tean, mida kasutada. 😀

  • Avatar
    Vasta edah 21. jaanuar 2017 at 20:27

    Mayeri üldpuhastusvahendit ja clini aknapesuvahendit. Neid ei pea hullult pärast maha loputama.

  • Avatar
    Vasta anonüümne 21. jaanuar 2017 at 19:47

    Kas sobib ka looduskividele? Paljud nö universaalsed vahendid siiski looduskividele nagu graniit ja marmor ei sobi. Tooteinfos pole konkreetselt nende pindade kohta sõnagi öeldud, sellest küsimus 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2017 at 20:15

      Eeem, ehk siinkohal oskab firma ise midagi kosta 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristina 21. jaanuar 2017 at 19:18

    ma kasutan seda puhastusvahendit, mille firma maximas parasjagu soodukaga on 😀 hetkel on cifi köögipuhastusvahend mingisugune. aga tahaks ökot proovida küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Mare 21. jaanuar 2017 at 18:12

    Kõige rohkem ilmselt kasutan Clin aknapesu vahendit. Seda saab ka mujal kasutada kui klaasid 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 21. jaanuar 2017 at 18:02

    Eilsest on aurumasin. Laps kàputab ja hing sai tàis, kuna ma ise ei saa ühtegi vahendit kasutada, mis lòhnab kui lillemets. Lisaks ka need valged kàsnad, mis igalt poolt kõik maha võtavad. Aind et tollega on see hàda, et igal pool on pàrast mingi pudi laiali. Mulle ei meeldi,pojale aga küll. Siis kàib võistlus, kumb kiirem on. Mina koristamisega vòi tema selle sòòmisega

  • Avatar
    Vasta Annika 21. jaanuar 2017 at 18:00

    Better Life Whatever puhastusvahendit kasutan mina.

  • Avatar
    Vasta Ann 21. jaanuar 2017 at 18:00

    Mina kasutan Orto puhastusvahendeid – ajatu klassika.

  • Avatar
    Vasta Deini 21. jaanuar 2017 at 17:47

    See sarnaneb väga amway üldpuhastusvahendile, mida ka kõige rohkem kasutan. ?? ehk võtab see vahend rasvakriidi puidust kasti pealt maha.

  • Avatar
    Vasta Kelly 21. jaanuar 2017 at 17:38

    Minaminaminaminaminamina tahaksin niiiiiii vääääga seda toodet 🙂 Pliiiiiiiiiis noh 😀

  • Avatar
    Vasta Helina 21. jaanuar 2017 at 17:15

    Hei Mallu,

    Oleksin väga huvitatud sellest vahendist. Mul on oma koristus business ja alatasa proovin uusi/erinevaid vahendeid. Eks ajaga on mulle oma lemmikud tekkinud aga tuleb alati silmad lahti hoida. 😉

  • Avatar
    Vasta gerli 21. jaanuar 2017 at 17:05

    kuivauru pesur, võtab kõik puhtaks. pliidi, peeglid,vannitoa, vaibad, jne…

  • Avatar
    Vasta Leena 21. jaanuar 2017 at 16:59

    Olen ka kodukeemia välja vahetanud. Nõudepesuks Ecover. Üldpuhastusaineks Methodi pihustatavad. Neid mul kolm erinevat. Wc-d puhastan ka Ecoveriga, aga järgmiseks tahan Methodi oma proovida. Kui kõvasti vaja nühkida, siis kasutan soodat ja äädikat. Lisaks olen kasutanud ka Better Life üldpuhastusainet, aga Method meeldib mulle rohkem. Hea meelega prooviks ka seda uut ainet. ??

  • Avatar
    Vasta G 21. jaanuar 2017 at 16:39

    Üritan võimalikult keemia vabalt puhastada kodu. Seega äädikavesi klaaside ja peeglite puhastamiseks. Ja ülejäänu lihtsalt veega.

  • Avatar
    Vasta Monika 21. jaanuar 2017 at 16:16

    Mul üldpuhstuseks sooda ja eeterlikuõli lahus. Praeahju, kaminaklaasi ja kõrbenud potipõhjad saavad läikivaks puutuhaga ja seda väga kergelt 🙂

  • Avatar
    Vasta Reimo 21. jaanuar 2017 at 15:47

    Fairiga saan k6ik vajaliku puhtaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 21. jaanuar 2017 at 15:46

    Kamina klaasi puhastan warmaxxiga, väga hea!

  • Avatar
    Vasta K. 21. jaanuar 2017 at 15:44

    Säästu klaasipuhastusvahendit kasutan suht uste ja akende küürimiseks.

  • Avatar
    Vasta Mari 21. jaanuar 2017 at 15:43

    Fairyt kasutan.

  • Avatar
    Vasta Marilin 21. jaanuar 2017 at 15:26

    SVINTO! Rootsist toon tavaliselt seda, Eestis ei müüda. Kõik imeasjad teeb puhtaks. Ega niisama ei kasutagi, ainult ekstreemsetel juhtudel. Nt kõrbenud potipõhjad, grillrestid jne.
    Aga midagi sellist vajaks mu kodu täiega! Ma muud keemiat ei salli üldse (peale svinto :D)

  • Avatar
    Vasta Marju 21. jaanuar 2017 at 15:00

    Mayeri üldpuhastus vahend ja Cif on põhilised.

  • Avatar
    Vasta Lis 21. jaanuar 2017 at 14:34

    Soovitan vaadata kindlasti lehekülge nanomaxi, eemaldab ka kõige raskemad plekid pluss palju muud huvitavat.

  • Avatar
    Vasta Steffi 21. jaanuar 2017 at 14:20

    Tahtsin lihtsalt mainida, et enamus markerid, mis on veekindlad peaks etanoolis lahustuvad olema. Seega neid triipe peaks saama suht lihtsalt näiteks viinaga maha hôôruda.

  • Avatar
    Vasta Vaike 21. jaanuar 2017 at 14:13

    Vett. 😀

  • Avatar
    Vasta Küllikki Tokman 21. jaanuar 2017 at 13:49

    Minu lemmik nr 1 on Domestos. Kuna meie korter kipub hallitama, siis see on ainuke, mis hallituse ära peseb. Ja veel on mul käeulatuses Cif kreem – ka ületamatu abimees.
    Paneksin suure huviga selle puhastsuvahendi nr 1 proovile, sest ka meie nari on korralikult täis joonistatud! Ja lisaks katsetaksin ka selle hallituse tõrjumise võimet!

  • Avatar
    Vasta Airi 21. jaanuar 2017 at 13:42

    Vot seda prooviks küll, meil on õlitatud puitpõrandad – kui see ime vahend need ka puhtaks teeb, siis olete mind ära ostnud!
    Minu parimad sõbrad koristamisel on siiani fairy ja traatnustik…

  • Avatar
    Vasta Liis 21. jaanuar 2017 at 13:22

    Minu põhiline puhastusvahend on õunaäädikas veega. Toimub väga hösti nii köögi kui muude pindade puhastamiseks. Köögis kasutan rasvastel oindadel veidi kangemat lahust. Neid lillelõhnalisi keemiattäis vahendeid vihkan ja ökotooted on tihti võimetud. Pole ruumi ka osta igaks asjaks eri vahendit, seega selline universaalne tundub väga huvitav.

  • Avatar
    Vasta Hille 21. jaanuar 2017 at 13:19

    Põhiliselt kasutatan super 10.

  • Avatar
    Vasta Kersti 21. jaanuar 2017 at 13:07

    Väga hea toode tundub olema, kindlasti viskan pilgu peale. Väga asjakohased on sellised blogipositused.

  • Avatar
    Vasta Indrek 21. jaanuar 2017 at 12:57

    Kasutan pea aasta ning toimib!

    Heledad vuugivahed, ahju uksed, mööbel jne.

  • Avatar
    Vasta Anna 21. jaanuar 2017 at 12:51

    Seda reklaamiti vist hommikuprogrammis ka eelmine aasta? Jäi meelde, kuna keegi saatejuhtidest ei teadnud, mis firmaga tegemist on ning kust toodet juurde saada ?
    Ise kasutan clin-i aknapesuvahendit enam-vähem kõige jaoks. Paar päeva tagasi tegin ka vee-sooda-äädika-sidrunimahla segu ühte pritsipudelisse, aga seda veel mujal peale vannitoa proovida pole julgenud, kuna sooda pidavat tumedaid pindu pleegitama.

  • Avatar
    Vasta K. 21. jaanuar 2017 at 12:44

    Mina olen kõige rohkem kasutanud Mayeri üldpuhastusvahendit. Midagi sellist aga, mis eriti tugevalt kõike eemaldaks ja samas lõhnatu ja öko oleks, mul kodus polegi. Tore oleks omada sellist vahendit 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 21. jaanuar 2017 at 12:34

    Mina enamasti kasutan Mayeri üldpuhastusvahendit, sest see ka ei lõhna ja on siiani täitsa adekvaatselt kõike puhastanud ka, mida vaja. Samas ma pole muidugi seintelt vildikaid ka maha pidand nühkima…

  • Avatar
    Vasta Ma 21. jaanuar 2017 at 12:30

    Mina kasutan kõige rohkem praegu Dr. Beckmanni pliitide-ahjude pihastamiseks mõeldud pihustatavat puhastusvahendit. See on kindlasti mingi hull keemia, aga rasvase pliidi ja igasugused muud määrdunud pinnad teeb väga ilusti puhtaks. Lihtsalt lasen ainel pisut aega mõjuda ja käin nuustikuga üle. Teist nii head puhastusvahendit mina kohanud pole. Aga no mis mul saaks olla ühe megahea ökošmöko puhastusvahendi vastu? Mitte midagi! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kiku 21. jaanuar 2017 at 12:29

    Mina kasutan igal pool fairyt.

  • Avatar
    Vasta o 21. jaanuar 2017 at 12:28

    Ma usun, et vahend on kindlasti aus ja hea, aga nende slogan “Usalda meid” kõlab küll pisut kahtlustäratavalt 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2017 at 12:28

      no kaotada on sul vaid 3.65€, selle eest võid ju ühe korra usaldada 😀

  • Avatar
    Vasta Karolin 21. jaanuar 2017 at 12:19

    Enamasti kasutan CIF’i, et plekke ja soditud seinasid puhastada.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 21. jaanuar 2017 at 12:09

    Vanem laps on kohe-kohe 5ne, väiksem alles 4 kuud. 1 liiga väike, et joonistada, teine juba vitsad kätte saanud, kui seintele kritseldab. Kõige rohkem kasutust leiab äädika-vee lahus- nii vannitoas, akendel kui peeglitel. Põrandate pesuks on tavaline puhas vesi, samamoodi saab puhtaks ka kapipealsed ja muud kohad- lihtsalt lappi vaja loputada ja asi korras.

    Asi on absoluutselt vastupidi kui härra koristab- plekid tulevad maha ainult Cif-iga, põrandad saab puhtaks ainult Ajaxiga ja kui peaks vastu juhtuma mõni ehitusjäätme plekk või õliplekk, siis läheb vahepeal ka tehniline piiritus käiku 🙂

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 21. jaanuar 2017 at 12:05

    Vot seda tahaks küll proovida. Minul üks poismees kodus, kellele hirmsasti meeldib seinu sodida. Luba või ära luba, ikka kuskile kriipsu teeb. Praeguseks polegi midagi sellist leidnud mis neid maha võtaks. Seega olen seinte nühkimisest loobunud, mõttega, et kunagi värvime niikuinii üle. Aga noh, kui sellist vahendit pakutakse siis võtan kahe käega vastu ja lähen hea meelega seinu nühkima.

  • Avatar
    Vasta Moonika 21. jaanuar 2017 at 12:04

    Kõige enam kasutan praegult mangolõhnalist öko põrandapesuvahendit. Kunagi sai kasutatud ka mingit universaalset puhastusvahendit, nime enam ei mäleta, oli ka öko, kuid see erilist muljet ei jätnud. Heameelega prooviks Strata Nordicu oma, polnudki sellest varem midagi kuulnud.

    • Avatar
      Vasta Käthlin Kondike 21. jaanuar 2017 at 12:30

      Kus seda mangolõhnalist vahendit osta saab ja mis selle nimi on, äkki saaksite kirjutada:)

  • Avatar
    Vasta Laura 21. jaanuar 2017 at 12:03

    Kasutan tavaliselt ainult seepi ja vett 😀

    Nüüd oleks küll seda puhastusvahendit vaja kuna äkki võtab vaiba pealt mult juuksrvärvi maha, ilus sinine vaip ja nüüd pruunid laigud pealt 😀

  • Avatar
    Vasta Eve 21. jaanuar 2017 at 12:02

    Põhilised puhastusvahendid kodus on sooda ja äädikas,poest sai viimati osta Ajaxi klaasipuhastusvahendit

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2017 at 12:03

      Ma proovisin kunagi soodat ja äädikat vannitoa vuugivahedel, aga ei funganud 🙁

  • Avatar
    Vasta Jane 21. jaanuar 2017 at 12:00

    Sooda on mu uus avastus ja tõesti toimib 🙂

    • Avatar
      Vasta Tamara Vassiljeva 8. juuni 2017 at 19:43

      Soovitan kõigile naturaalset puhastusvahendit firmalt neolife ,, SUPER 10 ….kel soovi neolifeshop.com/create_account.php?sponsor=46-821992