LAPSED PILDID

väike lilleke

6. veebruar 2017

Tavaliselt panen ma fotoshuutidest pilte enda pildiblogisse, mis on mulle nagu portfoolio eest, aga nüüd ma ei saa midagi teha – ma PEAN neid pilte siin ka jagama! Ma olen lihtsalt nii õnnelik ja rahul! Enne kui ma neid näitan, siis ma pean tänama VUUL’i imeliste tekikeste eest, mida pildistamisel üli hea kasutada on. Cammeis lillepoodi  kes tegid mulle täpselt sellise lillepärja, nagu ma titade pildistamiseks soovisin ja muidugi Dreaming Caritat lahedate propside eest! Muidugi pean ma ka tänama imearmast modelli, kes ei teinud terve pildistamise aja piiksugi ja lasi ennast pildistada iga nurga alt, kust ma vähegi soovisin.

Väikse preili perekonnanimeks on Lill, mistõttu võtsime selle lillekeseteema päris korralikult ette!

dsc_9481-7820591
dsc_9526-1181288

dsc_9527-7282892

dsc_9544-8001197

dsc_9570-9526711

dsc_9591-4910573

Sellised pildistamised kinnitavad mulle, et ma olen õigel teel, sest ma tunnen ennast pildistades aina paremini ja kindlalt. Ja keda oleks vahvam pildistada, kui väiksed beebisid, kes on nii puhtad, siirad, armsad ja haprad. Minu lemmikud! Ainult sellega tuleb ettevaatlik olla, et väga meeldima ei hakkaks need beebikesed, muidu tuleb kolmanda isu niimoodi peale!

dsc_9596-2469387
dsc_9691-6111755

dsc_9482-4396935

dsc_9537-3920583

Beebide pildistamine minu juures maksab 40€ ja tunniajase sessiooni käigus saab umbes 30 pildikest. Et aega bronnida, kirjuta mulle meilile marianntreimann@gmail.com.

Loe ka neid postitusi!

87 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta :Pilk 13. veebruar 2017 at 09:27

    Miks ei võiks kriitilist suhtumist võtta väljakutsena erinevate maitsetega turuniššide vallutamiseks. Küsida kriitikult näha mingit hulka pilte võrdluseks, mida too eeskujuks tooks. Ma lugesin delfi juttu ja siin kommmentaare ja praegu on see tüli, ka kommentaatorid halvustavad inimest.
    Pea selgeks, silm teravaks, jätke üksteise tagarääkimine ja võtke kätte, vaadake koos kümneid, sadu pilte.
    Kui kriitik näitaks, millised pildid tema maitse järgi on, kas siis hakkaks kommentaatorid materdama nonde piltide lapsi, pildistajaid, üldistama isiklikuks? Et nõme maitse, nõmedad pildid?
    Naised ei suuda laste pilte vist fotona, harjutusena, analüüsiobjektina vaadata… Et paneks arutelu ajaks korra suhted, emotsioonid ja emmefaktori kõrvale.
    Muidugi ei pea kõigile meeldima aga teenusepakkujana suudad pakkuda rohkem ja head meelt teha ka neile, kellel on oma ringkonna maitsest erinevaid ootusi. Kui suudad südamesse võtmise asemel pirni peas põlema lasta, et kõll – erinev arvamus on võimalus, uus asi. Jahmata ja võta mapp kaenlasse (vaadata läbi nii enda kui teiste fotode kuhja, koos samu asju uurides), astu näost näkku ja lase teisel suu puhtaks rääkida, solvumata, solvamata, kommentaatoriteta. Suudad?
    Otsi võimalus ja omavahel (jääbki omavahele) küsi kriitika alla sattunud kaadrite kohta 3 profi arvamus, soovitused. Julged?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. veebruar 2017 at 13:23

      Ülihea mõte! Kes need proffid olla võiks? Praegu tuleb pähe ainult Aivar Pihelgas, temalt võiks küsida küll 🙂 Teesi on vast ka proff!

  • Avatar
    Vasta Berta 10. veebruar 2017 at 17:49

    Need on imearmsad pildid! Nagu väiksest lillehaldjast! 🙂 Lapsel on isegi naeratus näol. Tõesti selline mõte tekkis, et nagu haldjake oma lõunaund magamas. Ära lase end idiootidest mõjutada!

  • Avatar
    Vasta K. 10. veebruar 2017 at 00:02

    Ma ei jaksa eelnevaid kommentaare lugeda aga kui keegi tahab kunstiajaloo teemal sõna võtta, siis võiks rääkida ka põhjustest, miks selliseid pilte tehti- eriti lastest. Vaja oli jäädvustada mälestust. Maalimine oli väga kallis, fotod olid natuke odavamad aga ikka kallid. Inimesed olid vaesed ja enamasti just lastest polnud mitte ainsatki pilti, mis mälestuseks jääks. Enamasti pilt surnust oligi pere ainuke varanudus. Just sellepärast üritati luua pilt, kus laps või lähedane tunduks võimalikult elus. Pilt üritati luua võimalikult ilusana, sellepärast kaunistati seda lilledega, pandi piduriided selga. Paljud panid selle alla enda viimase leivaraha. Lisaks lilledega ümbritsetud piltidele tehti ka palju perepilte, suguvõsapilte. Pilte kus laps istub piduriideis diivani, pilte kus nägu on looriga kaetud jne. Pilte tehti tegelikult igasuguseid ja igasugustes asendites. Fotode mõte oli see, et muidu matad inimese maha ja midagi ei jäägi alles. Kui väga tahta, siis võib leida vaste pooltele tänapäeval tehtud piltidele.
    Minusilmis näitab antud piltide kritiseerija hoopis poolikuid teadmiseid antud teemal. Omavahelisest arveteklaarimisest võiks jätta lapsed välja. Väga kurb, et üks ilus kogemus värskele lapsevanemale sai igatahes pahatahtlikult rikutud.
    Minumeelst on pildid omanäolised ja kenad 🙂 Tuult tiibadesse.

  • Avatar
    Vasta kuninganna 9. veebruar 2017 at 10:39

    need kunstlilled mõjuvad tõesti õõvastavalt. ma ei olnud midagi kuulnud kellegi Eveliisi blogist, aga ma saan aru, et emotsioon/assotsiatsioon tekkis täpselt sama. mis tähendab, et ehk ei tasuks seda võta, kui ilkumist, aga kui …ma ei tea siis, mõttekohta.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. veebruar 2017 at 10:43

      No järelikult oleneb see inimesest. Mõnel tõesti võib-olla tekitab sellise mõtte, enamikele aga mitte 🙂

    • Avatar
      Vasta Lilleke 9. veebruar 2017 at 18:36

      Poleks üldse tulnudki sellise asja peale enne seda eveliisi postitust. Pildid on ju beebist, kelle perekonnanimi on lill. Tal on vist selle post mortum teemaga mingi isiklik värk, et pasundama kukkus. Või on mutike lihtsalt kade ja üritab endale tähelepanu tõmmata.

  • Avatar
    Vasta Tiia P. 9. veebruar 2017 at 01:04

    Imeilusad pildid!
    Pea püsti ja inspiratsiooni tulevasteks fotoshuutideks!
    (idioodid las kaagutavad, teevad sellega vaid endale häbi)

  • Avatar
    Vasta Marika 8. veebruar 2017 at 19:36

    Ma pole enne temast kuulnudki, sellest eveliisist.. nüüd vaatasin.. KUIDAS sa üldse temaga “sõbraks” said? Kas ta pole sinust nagu..100 aastat vanem? Moorile omased põhimõtted tunduvad tal olema 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. veebruar 2017 at 20:22

      Meil on samavanad lapsed, tema tütar on minu Mariga sama vana, olime ühes beebigrupis.

  • Avatar
    Vasta Kerli 8. veebruar 2017 at 15:36

    Selle Eveliisi blogi on juba nagu blogi Malluka blogist. See nagu kuulsuse varastamine vms, ise polnud küll temast enne midagi kuulnud kui kusagil pasundati sellest rinnaga toitmise teemast.

  • Avatar
    Vasta J 8. veebruar 2017 at 12:33

    Mulle nii meeldivad need lilled. Eriti vahva on see, et viimasel pildil on samad lilled hoopis sügise maiguga, kuigi muidu pärg suvine ?

  • Avatar
    Vasta Heike 8. veebruar 2017 at 09:44

    Nii armsad pildid. Kadedus on see, mis paneb inimesi lolli juttu ajama, kahjuks. Aga ära ole nukker. Su pildid onilusad (Y).
    Ma pole suurem blogide jälgija aga sinu oma mulle meeldib 🙂 Pane ikka samas vaimus edasi 🙂

  • Avatar
    Vasta dea 8. veebruar 2017 at 09:43

    Minu arust on pildid ilusad ,võib olla olengi rumal maakas aga mina näen ennekõkke ikka imearmast beebit .Pidin peale kommentaaride lugemist uuesti vaatama ,et taustaks pandud lilli täpsemalt silmitseda.Eks kõik on maitseasi aga beebi on väga armas ja minuarust on kohatu võrrelda,seda matuse piltidega.Pildid on ilusad ja ennekõikke peavad nad meeldima lapsevanematele,kui nemad on rahul mis õigus on siis meil neid maha teha.Soovin jõudu ja jaksu edasi pildistada ja uutele vanematele pea püsti teie beebi on väga armas nendel piltidel.

  • Avatar
    Vasta Ann 8. veebruar 2017 at 09:06

    Su beebipildid on imelised! Pea vastu sellele ajuvabadusele!!!!

    🙂

  • Avatar
    Vasta Asfgh 7. veebruar 2017 at 23:05

    Villase trikooga 😀

  • Avatar
    Vasta Asfgh 7. veebruar 2017 at 23:05

    Nii romantiline. Tahaks ise seal lillemeres olla pildistatav :))))

  • Avatar
    Vasta Haldi 7. veebruar 2017 at 22:26

    See on taielik absurd kui palju viha ja ülbust täis võib olla üks inimene. Ilmselt on tal omal eluga nii halvasti läinud et pidevalt sulle kaela kargab ja sinus vigu otsib. Mina arvan ja usun et igal inimesel on õigus elada oma elu tapselt nii heaks kui ta seda ise soovib ja teha täpselt neid asju, mis talle huvi pakuvad. Kui inimestele miski ei meeldi siis oleks mõistlikul inimesel aru niipaljugi peas et vaikib viisakusest. Mitte kellelgi ei ole õigust tulla sinu tehtud pilte halvustama, eriti nii räigel moel. Mina arvan et sinu pildid on fantastilised ja jätka samas vaimus! Ma usun et sul on fotograafia maastikul veel suured teod ees?.

  • Avatar
    Vasta meow 7. veebruar 2017 at 21:51

    Ma tulin neid pilte nüüd pärast Eveliisi kohatut võrdlust uuesti vaatama. No nagu eriti kriitilise pilguga siis. Ja mina ei tea, mu arust on ikka ilusad. Ausalt.

  • Avatar
    Vasta eliise 7. veebruar 2017 at 20:18

    Niiinii ilusad pildid minu meelest. Need lilled on fantastilised ja beebi ise on ka mega armas 🙂

  • Avatar
    Vasta Anneli 7. veebruar 2017 at 20:02

    Just nägin su live ja lugesin siis selle Eveliisi blogi. Minumeelest on asi selgemast selge. Ma lihtsalt arvan Mallu, et ta on su peale meeletult kade. Sa oled nii asjalik ja tegus aga tema pilte ja blogi lugedes tekib tunne…..meh? Mulle tundus ta blogi täielik mõttetus. Ilmselgelt polegi tal millestki muust kirjutada ja noh see kadedus on üks jube asi küll. Ja tundub nagu et ta ise pole ennast leidnud ta stiil on täiesti mööda aga vanust nagu juba on. Ma olin väga üllatunud pärast tema postituse lugemist tema pilte vaadates instagramis, et tegu on keskealise naisega mitte noore ullikesega. Eks see olegi, et nooremad ja andekamad tulevad peale ja tekib hirm ja paanika ning on vaja ennast kuidagi “tõestada”. Päris kurb seda lugeda mis ta kirjutas. Pildid on väga ilusad ja minumeelest selliseid beebipilte pole kõigil, mis on just lahe. Julge eristuda! Eveliisile aga jaksu blogimisel ja loodan, et ta väga ära ei kibestu. Kuidagi hall ja väsinud tundub see naine. Sina aga sära edasi ja tee mida armastad, see on elus peamine. Sa oled nii kihvt!:)

    • Avatar
      Vasta Jants 7. veebruar 2017 at 20:44

      Ma arvan ka, et kadedus, kuna ta postitab iga päev mitu postitust, aga arutelu nendes kommentaariumites ei teki. Tuleb 2-5 kommentaari heal juhul ja see on kõik. Nüüd ta sai aga tähelepanu ning palju klikke.
      Ta oli sinna ka kopinud kirja, mis ja kuidas ta sulle sellest kirjutas ja ma ütlen ausalt, see ei olnud teps mitte sõbrannalik (nagu peaks), vaid väga mõnitav ja halvustav.
      Kui ma oleks su sõps, siis ma oleks kirjutanud umbes nii:”Kuuule… vaaata seda pilti, mis ma avastasin/olin näinud, kunagi tehti taolisi pilte “inglitest”.. seega pildi vaatajatele võib ehk vale mulje jääda. .Tundub sõbrannalikum, ei?

    • Avatar
      Vasta M 7. veebruar 2017 at 22:19

      Ma olen täitsa sinuga nõus!! Olgugi, et ma väga ei huvitu teiste laste piltide vaatamisest, aga mis seal ikka, ta on siiski kellegi laps ja nii nagu Eveliis ütles, et “surnud lapse” pildistamine, ei tohiks mitte kunagi öelda. Kuidas peaksid lapse vanemad end tundma? Üleüldse tema postitust lugedes jäigi mulje nagu ta kommenteeriks rohkem magavaid lapsi kui fotot ennast. Kui ma teen oma magavast kassist pilti, siis kas ma pildistan ka surnuid loomi?
      Ma üldjuhul ei kommenteeri asju, aga no selline asi ajas isegi mind vihale.. Vahepeal on targem oma arvamused endale hoida, Eveliis!!

  • Avatar
    Vasta A. 7. veebruar 2017 at 19:48

    Ma ei ole ei Sinu ega Eveliisi andunud fänn, aga peale Eveliisi postitust sellest sõpruse värgist hakkasin mõtlema, et ehk on asi teie vanusevahes. No et mida vanemaks, siis seda rohkem hakkad asju teise pilguga nägema. Panin ka sama mõttega kommentaari ta postituse alla. Täna siis vaatasin Sinu FB videot ning lugesin mingiaeg Eveliisi uut postitust ka 😀 ma ei tea, kõige selle teie teema kohta mis ma lugenud, ütleks lihtsalt et targem annab järele. Kui sõprus on over siis on over ja asi ants. Keskendu mingile muule asjale. Mida on siin enam kembelda?

  • Avatar
    Vasta anna 7. veebruar 2017 at 19:41

    Wooow väga kenad pildid. Ja sinu areng on ka väga suur olnud. Ma olen ise pildistamisega väheke tegelenud, aga pole mingi pro ega midagi, aga areng on sul küll meeletu olnud 🙂 väga tubli, jätka samas vaimus. Loodetavasti kui kunagi lapse saan, saan ka sinu juurde pildistama tuua 🙂

  • Avatar
    Vasta marju 7. veebruar 2017 at 18:18

    Mallukas,kui need on kellegi arvates laiba pildid, olen mina rooma paavst-sarvedega kusjuures,mu meelest saad väga hästi hakkama,ma tuleks iga kell su juurde pildistama,kahju et mu pisikesed on juba nii suured,saaks ka kaunid beebipildid 🙂 aga miks mitte suurematega tulla 🙂 jõudu,edau ja vastupidamist sulle…lase ühest kõrvast sisse ja teisest välja,kui kellegile midagi ei meeldi…OTSIGU OMALE ELU!

  • Avatar
    Vasta Liisa 7. veebruar 2017 at 17:49

    See, kui kirjud on lilled võib ju igaühe maitseasi olla, aga kellegi teise beebipiltide kohta öelda, et need laibapildid on, on küll äärmiselt taktitundetu ja ebainimlik…

  • Avatar
    Vasta Triin 7. veebruar 2017 at 17:24

    Ma vist liiga *uueaja inimene’, sest vaatasin esmalt läbi fb-i videopostituse, siis need pildid siin ja lõpuks Eveliisi? postituse.. ja sain alles nüüd aru, millest selline suur teema. Ausaltöeldes naeruväärne. Väga ägedad pildid ja keep going, girl.

  • Avatar
    Vasta Scara 7. veebruar 2017 at 16:25

    Tere,

    Tegelikult on see ikka väga inetu teise lapse pildi all hakata sulle õpetusi jagama, et kuidas oleks ikka sobilikum pilti teha jne. Need inimesed võiksid sulle privaatselt kirjutada, kui leiavad et on ikka väga vaja sulle õpetussõnu peale lugeda.

    Igal fotograafil on ju oma stiil ja nägemus, kuidas see pilt peaks välja kukkuma, pluss veel kliendi enda ettepanekud ja soovid!

    Kui mina olen fotograafi välja valinud enda beebit pildistama, siis ka ainukesena mina võin selle üle otsustada, kas olen nende piltidega rahul või mitte!!

    Mina Sinu asemel ei laseks ühtegi negatiivse tooniga kommentaari sinu juures fotosessioonil käinud pildistatava pildi alla ülesse minna. Nad ehk ei mõtle, et enda kriitikaga Sinu tegemiste kohta riivavad ka pildistatava tundeid!

    • Avatar
      Vasta Anne 8. veebruar 2017 at 16:05

      Igal fotograafil? Eestis õpitakse fotograafiat vist EKA-s?

  • Avatar
    Vasta Kadi 7. veebruar 2017 at 15:43

    See on juba halenaljakas, kuidas üks täiskasvanud inimene otsib asju, millest kinni võtta ning siis täie rauaga kritiseerida. Temaga kaagutab muidugi kaasa ka blogijast sõbranna. kellega koos oleks tehtud nagu ühisrinne “Tümitame Mallukat”.
    Ilmselgelt ei saagi kõigile kõik meeldida, kuid iga kord, kui järjekordselt midagi ei meeldi, üks blogipostitus valmis vorpida.. Jah, igalühel on oma arvamus, õigus selleks – selles polegi midagi halba, kuid vahelduseks võiks selle arvamuse ka enda teada jätta, mitte end järjekordselt lolliks teha, sest rumala mulje jätab ta ainult iseendast. Ma tahaks küll teda raputada ja öelda, et kasva suureks! Nagu põhikooli pubekas, kus kõiki teemasid võtab isiklikult ning vaja kohe sõna sekka öelda – nõelata!
    Mulle jäänud mulje, et tahab maru kangesti sobituda kuskile. Sinuga tahab sõpsi panna, aga samas tõmbab niimoodi taga, et maa must.
    Selliste inimeste kohta öeldakse ikka, et pane suu kinni – näed targem välja!

    Ma ei ole ka alati Sinuga päri. Käin mingi aeg lugemas, siis natukene tüdinen ära ja jälle mõnda aega ei tule. Kuid ma pole veel leidnud, et peaksin iga kord oma pahameelest kõvahäälselt kõiki teavitama. See rohkem minu teema, et mulle miski ei istunud ja kõiki teemasid ju anyway ei loe.
    Kuid siiski on paha lugeda ja vaadata, kuidas tehakse liiga ja millepärast? Et ise näida coolim? Targem? Ja siis veel öelda, et see pole üldse pahaga mõeldud – milleks seda siis üldse kirjutada, isegi kui nimesid ei nimeta, saab iga loll aru, kes jälle hambusse võetud. Sõnadel on suur jõud ning see on juba konkreetne netikiusamine.

    Pea püsti ning likvideeri sellised õeluskotid oma elust!

  • Avatar
    Vasta Heidi 7. veebruar 2017 at 14:36

    Issand kui õudne, et üks naisterahvas (mingi Eveliis) midagi nii rõvedat üldse öelda suudab. Rikutud fantaasia ja mõtlemisega inimene. Väga alatu selle tillukese armsa beebi, tema ema ja fotograafi suhtes. Sõnad on aga lendu lastud ja tagasi võtta neid ei saa.

  • Avatar
    Vasta Sille 7. veebruar 2017 at 14:03

    Pildid on ju nüüd ära vahetatud, seega jääb inimestele tunne, et Eveliis kiusab sind ilmaasjata. Pole hullu, ju siis said kriitikast aru ja loodetavasti võtsid õppust. ☺

    • Avatar
      Vasta Carry 8. veebruar 2017 at 11:58

      Suur osa ikka saab aru, millest jutt ja nägid ka mustvalgeid pilte.. mis muu mulje siin veel jääda on?

  • Avatar
    Vasta S. 7. veebruar 2017 at 13:41

    Jumal tänatud, et ma ei tea, kes on keegi Eveliis ja tema blogi. Sinu blogi ma niipalju tean, et hoian põgusalt silma peal ja imetlen Sind selle eest, kui palju Sa jõuad ja kui tubli Sa oled.
    Mul on kolm last ja mul on küll kahju, et nende beebiiga Sinu salongis pildistada ei õnnestunud 🙂
    Mul on ka kahju, et keegi Eveliis Sinu arvelt mingeid mõttetuid ja poriga üle kallatud klikke saab, Sind maha tehes. Aga palju õnne talle, eks peagi saab ka näha, mis sohu pidi teda karma kostitab.
    Mariann, pea püsti ja hüppa kaigastest üle! 😉

  • Avatar
    Vasta Kati 7. veebruar 2017 at 13:21

    Kas selle väikese beebi vanematele meeldisid need pildid? Kui jah, siis see ongi ju kõige tähtsam, et klient rahule jäi. Mida siin teistel on kobised nii värvikuse kui lillede või teiste inimese maitse kohta.
    Kui ei meeldi, siis ei meeldi. Ega keegi ju ei sunni neil selliseid pilte oma lastest lasta teha kui ei meeldi. Kindlasti ei istunud selle väikese beebi ema ka seal silmad kinni, et ei oleks saanud öelda kui midagi ei oleks meeldinud.

    Mulle isiklikult VÄGA meeldis see fotoseriaal. Väga omapärane. Ma tavaliselt ei viitsi võõraste beebide või laste fotosid vaadata, eriti selliseid klassikalisi ja igavaid, aga vot see pilt su postituse alguses haaras kohe mu pilgu ja kustus edasi vaatama.

  • Avatar
    Vasta MarianneL 7. veebruar 2017 at 12:40

    Tahtsin ka pärast live’i öelda, et väga ilusad pildid olid! Ma ikka olen jälginud su postitusi, osad tehtud tööd on rohkem meeldinud, teised vähem (ja see on täiesti normaalne, ma usun, et ka proffidel ei õnnestu ju kõik + see on ainult minu isiklik maitse ja arvamus, aru ma ei saa, miks peaks üldse tulema ja seda siis negatiivselt välja ütlema, kui ise paremini ei oska) ja mu arust lähevad su fotod aina paremaks. Ja seda tahtsin veel öelda, et ma olen 100% kindel, et kui keegi nt paneks sinu fotod ja mingi tuntud/kiidetud fotograafi nime alla, siis need kritiseerijad kiidaksid ka takka, sest tegelikult nad ei jaga ise ka ööd ega mütsi, tahavad ainult vinguda ja ei oska absoluutselt pildistada!! Ära ainult oma motivatsiooni nende pärast kaota, kõige tähtsam, et ise oled rahul ja noh, klient ju ka 🙂 ja ega see mingi maailma lõpp ka pole, kui vahel ei jää keegi rahule, ikka juhtub, samamoodi õmbleja/juuksuri vms juures. Aja ikka oma asja edasi, tubli oled!

  • Avatar
    Vasta Emm 7. veebruar 2017 at 12:26

    Nägin su feissbuugi laivi ja ausalt endal tahtis ka pisar silma tulla (ja tuligi muuseas), kui õelad võivad inimesed olla. Vaatasin eile su lillelisi beebipilte ja olin täiesti vauu, mulle väga meeldisid, aga kommenteerima ei viitsinud too hetk tulla. Vaatasin vaid hämminguga, kui palju oli mahategevaid kommentaare. Tegelen ka ise fotograafiaga ning tunnistan ausalt, et olen alati natuke kade, kui su tehtud pilte näen, aga mitte kibestunud mõttes kade. Sa näed nii palju vaeva ja oled väga motiveeriv ja arened iga päevaga. Ja sul on nii palju võimalusi ennast arendada ja seda sa teedki ja ma lihtsalt usun, et päris paljud ongi kadedad su peale..kes se seda ikka tunnistada tahab (ma tegin seda nagu sa näed :D). Sest fotograafia on kallis hobi ja enda pealtki näen, et tahaks nii palju teha ja soetada, aga lihtsalt puuduvad rahalised võimalused hetkel…ja nii mõnedki on kindlasti piisavalt kibestunud ja otsustavadki tulla ja sind maha teha, sest how come tuleb keegi ja teeb ja möllab ja toimetab ja saavutab koheselt nii suure edu..Mallukas, sinus pole viga vaid nendes ussitajates 🙂 sa teed õiget asja ja ära lase ennast alla tõmmata. Ma olen täiesti kindel, et su kliendid on väga rahul. Nii ilusad lillelised pildid olid ja just eristud sellest masstootmisest, kus on vaid mingi pastelne taust ja väike beebi..neid on terve internett täis. Muidugi saab alati pisiasjade kallal norida ja mingit “kriitikat” pritsida, mis tihtilugu tundub olevat lihtsalt tuim mahategemine, aga all and all on ju alustava piltniku kohta väga head fotod. Igastahes oled algajatele fotograafidele väga motiveeriv! Hoia meie lippu kõrgel! 🙂

  • Avatar
    Vasta kats 7. veebruar 2017 at 12:09

    Kuna nägin sinu laivi praegu, siis hakkasin uurima, et mis see värk on siis. Keegi eveliis tegi postituse selle kohta, et hea fotograaf PEAB oskama kasutama sümboleid.. ja mustvalged pildid beebidest, silmad kinni, lilled korvis jne..on surnud beebi pildid.. NAGU wtf, kas kõikidel tekkis selline seos? Miks peaks kõik seostama neid pilte tolle ajaga? Mina olen üle 30 a vana, ka minu vanavanemate fotoalbumites leidub surnud beebipilte ja tõepoolest olid need väikesed kirstud lilledega ehitud jne… AGA ma ei paneks iial kokku neid pilte siin, mis tegi Mallukas, nende vanaegsete surnud beebipiltidega…sest ma ju tean, et tegemist on elus beebiga. Väga subjektiivne arvamus jah, aga seda on ka selle teise blogija postitus. Äärmiselt häiriv võib olla see eveliisi postitus ka piltidel oleva beebi vanemate jaoks..sellele võiks ka mõelda, enne kui kirja panna.
    Sulle Mallukas, soovin raudseid närve, ära põe, sul on oma nägeus ja sa polegi kuskil väitnud, et oled mega fotograaf, kes PEAB TEADMA SÜMBOLEID ja oskama neid kasutada. Ja üldse need tõlgendused ja seosed võivad kaasajal olla erinevad nii kunstis, fotograafias ja muidu klõpsudes..

    • Avatar
      Vasta Maria 7. veebruar 2017 at 21:35

      Mõtlen siin, et äkki ongi vanusevahes asi. Mina olen 40+ ja minu esimene reaktsioon oli ka selline, et…mis see nüüd siis on?

      Vanasti oli igast peresündmusest pilt ja see nüüdseks maha võetud pilt omi just selle kurvema poole pealt. See emotsioon vaevas mind terve päeva…nüüd lugesin, et pilt kogunisti niiii palju kajastust saanud.
      Aga…asi pidi ju maitses olema.

      • Avatar
        Vasta Kiku 9. veebruar 2017 at 19:15

        Vanuses võib asi olla küll, mul 28-aastasena oli ka postitust avades tunne, et appi, mis juhtus. 🙁

  • Avatar
    Vasta M 7. veebruar 2017 at 11:46

    Eile vaatasin ja imetlesin neid pilte, kuid ei viitsinud kommenteerida. Minu meelest nii ilusad, ma ei muudaks mitte midagi! Vaatasin ja mõtlesin just, et ka minul suvel beebi sündimas ja tahaksin ka midagi nii kevadist ja värvilist mälestuseks piltide näol. Minu meelest Sinu kõige õnnestunumad ülesvõtted.

  • Avatar
    Vasta Krissu 7. veebruar 2017 at 11:43

    Mulle ei tulnud nagu pähegi et liiga kirju. Esmalt nägin ikkagi beebit ja siis kujundust. Eks see tuleb sellest kui kriitilise pilguga sa pilti vaatama asud. Kui oled ikka selline inimene et miski ei piisa ja arvad et ise teeksid paremini siis tulebki vajadus ära teha. Kui vaadata Anne Geddes beebi pilte siis seal on nii vaoshoituid kui ka selliseid erksaid vötteid. Kunstnik teeb just nii nagu tema näeb ja keegi ei lähe Picassole ytlema et liiga palju vöi liiga vähe. https://goo.gl/images/jSbAw7

  • Avatar
    Vasta Elz 7. veebruar 2017 at 11:41

    Kallis Mallu,

    Ma ei ole küll eriline kommenteerija, kuid hetkel tunnen, et peaks kommenteerima. Sinu uus hobi, pildistamine, tuleb sul väga hästi välja ja ei saaks öelda, et sul ei ole maitset või, et sa ei oska kompositsiooni teha. Sinu pildid on väga ilusad ning eriti beebi pildid on jube armsad. Samuti mulle meeldib kuidas sa töötled enda pilte. Aga kuna me elame Eestis ning Eesti ühiskond on nagu on ning sinu blogi on avalik ja väga populaarne blogi, siis tahes tahtmata tuleb sul tõesti väga palju kriitikat iga su eluaspekti kohta. Olgu selleks sina, sinu kodu, sinu lapsed, mees, sinu hobi või sinu blogi. Eestlased on kahjuks selline rahvas, et nad ei kiida mitte kunagi, kuid halvustada on vaja alati.. Ehk Mallu, ära pane tähele seda maakeeli öeldes sitta ja pea püsti! Jätka oma hobiga, oma vahva perekonnaga ja keep going.

    • Avatar
      Vasta Haja 7. veebruar 2017 at 12:22

      Irw tyypline loll maaka kiitus. Ytle veel et nad kadedad ka koik:D

      • Avatar
        Vasta Elz 7. veebruar 2017 at 17:37

        Terve elu Tallinnas elanud.. Mis nüüd ütled mulle? 😀

  • Avatar
    Vasta Haja 7. veebruar 2017 at 11:39

    Koik on lihtsalt liiga tacky. Palun jaa oma liistude juurde. V tegele vahelduseks oma lapsega, kes sind vajab.

    • Avatar
      Vasta Katrin 7. veebruar 2017 at 12:24

      “Koik on lihtsalt liiga tacky” – arvamus on nagu tagumik, igaühel on oma!

      “palun jää oma liistude juurde” – arenemissoovist ja arenguvõimalusest oled midagi kuulnud?

      sellele viimasele lausele ma isegi ei reageeri, ilmselgelt trolling.

  • Avatar
    Vasta arvamus 7. veebruar 2017 at 10:06

    huvitav kas minu kommentaar solvas kuidagi proffa fotograafi kui mainisin et need lilled omavahel väga kokku ei sobi, ja see kevadine nartsiss on kuidagi liiga võõras seal kesk-suve buketis.
    Nii nagu enamuse jaoks, kes on maininud sama, et liiga kirju, mida ta ju on, ka minu jaoks liiga kirju, just seetõttu et need kunstlilled mida seal pärjas on kasutatud ei sobi absoluutselt omavahel kokku. Liiga segane see pärg ja seepärast jätabki lohaka mulje, liiga palju on kõike, need lilled ei harmoneeru omavahel.
    Samuti nagu ei sobi kokku erinevad elusad lõikelilled pärja tegemiseks, ei panda kõiki lilli lihtsalt kokku, sest kõik lilled ei sobi omavahel ja läheb liiga kirjuks. Visuaalselt sellest pärjast väga silmailu ei ole, liiga kunstlik. Alguses arvasingi et need erinevad mittekokkusobivad lilled on lihtsalt sinna juurde visatud kuidagimoodi kiiruga. Vabandan juba ette, et julgesin teistega sama meelt olla ja arvamust avaldada

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. veebruar 2017 at 11:04

      Ei, te ei ole mind solvanud, ma vastasin kuskil teise kommi all, miks just need lilled seal on. Vastus – mulle tundus ok. Ma tahtsingi, et oleks hästi kirju.

      Vaata, kõik kriitika, mis te siia kirja olete pannud, olen ma läbi lugenud ja proovin ennast parandada. Aga reaalsuses on see postitus väikesest toredast beebitüdrukust, kes sündis hästi palju enneaegsena ja kes alles sai haiglast välja. See ema oli hästi vahva ja mina isiklikult olin piltidega rahul. Ma kustutan need kommentaarid, sest ma ei taha, et selle tüdruku ema peaks neid lugema, lihtsalt nii on.

      Vabandama ei pea, aga mina ei pea ka igat kommentaari üles laskma.

  • Avatar
    Vasta Egle P. 6. veebruar 2017 at 21:29

    Muidu justkui okei, aga minu jaoks on natukene liiga kirju ja üle kuhjatud. Tutikas beebi ise jääb natuke nagu varju kogu selle “kära” sees. Samas on see jällegi täitsa maitse asi – mis meeldib ühele, ei meeldi teisele. Aga harjutamine teeb meistriks, seda ma usun küll! 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. veebruar 2017 at 21:54

      Just, maitse asi. Ma pole näiteks üldse selliste piltide fänn, kus on beebi niisama valgel taustal, mulle jääb nagu midagi puudu. Aga eks sessiooni ajal teen nii ja naa suguseid, eks leidub igale maitsele 🙂

      • Avatar
        Vasta Egle P. 7. veebruar 2017 at 10:56

        Seda nüüd küll jah. Aga alguses (ma ise olen ka sama alguses!) eufooriat tekitavate piltidega tasub paar päeva seedida. Vaata siis neid uuesti. Kui hiljem on sama tunne, et “oh, nii ilusad, olen nii rahul, midagi muuta ei taha”, siis võid päriselt rahule jääda selleks korraks, sest sel ajahetkel oled sa ilmselt endast parima välja pigistanud. Mul oli alguses väga sageli olukordi (praegu tuleb ka ette), kus pärast pildistamist vaatasin heldimusega ja olin megarahul, aga paar päeva hiljem vaatasin, et issand, oleks hoopis palju paremini saanud. 😉

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 7. veebruar 2017 at 11:06

          Ehk tõesti peaks nii proovima. Ma olin nii mega elevil neist piltidest, et ma tahtsin koheeee tegelema hakata nendega. Aga noh, nüüdseks on mul juba tunne, et ma nagunii pildistada ei oska ja peaks ennast VÄHEMALT mättasse lööma, et ühiskonnale head meelt teha.

          • Avatar
            Egle P. 7. veebruar 2017 at 13:40

            Ma täitsa mõistan seda eufooria tunnet, aga ära laste teistel oma südamesse s***uda ka. Tegelikult ongi ju kõige põhilisem, et töö autor, SINA, oleksid rahul, siis on ka klient rahul, enamasti vähemalt. Ja kui klient on rahul, siis pole tegelikult teiste asi kobiseda. 🙂

  • Avatar
    Vasta J 6. veebruar 2017 at 21:21

    Iga pildi peal tahaks natukene-natukene ääri lõigata, et see kuldlõige ometi kätte saada :D. Nii napikas kogu aeg.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. veebruar 2017 at 21:54

      😀

    • Avatar
      Vasta Diana 6. veebruar 2017 at 22:16

      Ma tahtsin ka just sama kirjutada ☺

      Aga muus osas tundub, et asi tuleb tõesti iga pildistamisega rohkem käppa ☺

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 6. veebruar 2017 at 22:28

        keegi croppige siis nii, kuidas teile parem tundub ja saatke mulle ka näha, oleks ju huvitav 🙂

  • Avatar
    Vasta Vikki 6. veebruar 2017 at 21:02

    Kui palju fotosessioon maksab? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. veebruar 2017 at 21:06

      Kirjas ju postituses 😀

  • Avatar
    Vasta Katrina 6. veebruar 2017 at 20:35

    Ei no Beyonce viimased raseduspildid ikka täiega puhkavad nende nunnude piltide kõrval ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. veebruar 2017 at 20:45

      No need pole ka raseduspildid 😀

    • Avatar
      Vasta kats 6. veebruar 2017 at 22:45

      Jaa, taust on jah sarnane))) megailus))

  • Avatar
    Vasta Ma 6. veebruar 2017 at 20:26

    Täitsa kreisi kui fantastilised pildid!!!

  • Avatar
    Vasta Laura 6. veebruar 2017 at 19:34

    Väga ilusad fotod….. tahan ka pildistama aga minu “titt” juba 12 🙂

  • Avatar
    Vasta Marlen 6. veebruar 2017 at 19:10

    Väga ilusad jep, aga tegeled AINULT tutikate pildistamisega?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. veebruar 2017 at 19:16

      ei 🙂

  • Avatar
    Vasta Pille 6. veebruar 2017 at 19:08

    Selliseid vastsündinute pilte vaadates on alati väike kripeldus sees, et miks ma ometi ise ei taibanud oma lastest kohe alguses pilte teha lasta. Eriti ilus ja lahe mälestus. Nad on ju ainult umbes kaks minutit nii tillukesed, siis juba järsku kolmesed. Kui kunagi veel lapse saan, siis olen targem. Loodetavasti.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. veebruar 2017 at 19:29

      Jaaa! Ma ei saa ka aru, kuidas Lende juba niiiiii suur on!

  • Avatar
    Vasta Maria 6. veebruar 2017 at 19:06

    Tagant kolmas pilt on nunnu, st sealne emotsioon on hästi tabatud.
    Eestpoolt kolmas pilt ehmatas ära…tekitas sellise kohe päris teistsuguse tunde.

    Üldiselt ütleks, et vähem on rohkem.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. veebruar 2017 at 19:16

      Üldiselt ütleks, et fotokunst on ikka tegija maitses 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 6. veebruar 2017 at 18:57

    Ilusad pildid!Teed õiget asja.?Hind on ka lihtinimesele taskukohane,mitte ei küsi mõne inimese kuupalka nagu õed Teevi ja Teesi.?
    Edu sulle sellel alal,täiendad end ja arened väga ruttu!?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. veebruar 2017 at 19:30

      No eks iga tegija küsib ikka nii palju kui ise soovib 🙂

    • Avatar
      Vasta Maili 7. veebruar 2017 at 03:16

      Aga pildistamine ei ole lihtsalt nupule vajutus, õed teevad ikka midagi professionaalset. Veider kuidas inimesed ikka vinguvad kui palju mõni fotograaf raha küsib. Aga tegelikult sellest ennem aru ei saagi, kui ise sellega tegeleme hakkata 🙂
      Ma arvan et Mallukas ei tee seda põhitööna ning pole veel nii proff ka, seega on tal võimalus väikest raha küsida 🙂

  • Avatar
    Vasta kätlin 6. veebruar 2017 at 18:53

    Beebikesed on niiiiiii armsakesed. Nii tillukesed, õrnad. Endal kohe nelja kuuseks saav beebitüdruk, kes mehemõõtu ja sellest väiksekesest pole enam haisugi. Miks nad nii kiiresti küll peavad kasvama 🙁
    Jaksu Sulle Mallu, tuleb väga hästi välja!

  • Avatar
    Vasta Marju 6. veebruar 2017 at 18:51

    Mallu sa oled aina parem ja kui teed seda veel hingega on ju tulemus super ??

  • Avatar
    Vasta Raq 6. veebruar 2017 at 18:43

    7/8 pildil oleks minusilmis ilus, kui pärg oleks üleni peal ja taust/põhi pärja ümber oleks ühevärviline. Võib-olla isegi selle sisemise kootud ringi oleks vahetanud heledama tooni vastu, hetkel “toimub” pildil nii palju. Aga eks maitseasi jällegi! Minule meeldib minimaalsus ja rõhutaks pildil just seda imelist tutikat beebit.

    Ja mul juba tuli uue beebi isu seda vaadates! :’)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. veebruar 2017 at 18:49

      Mul on endal see värk, et mul ei olnud ühtlast alumist… tausta ja see tekk ei olnud nii suur, et oleks saanud kõike sobivalt kaadrisse, kahjuks. Eks ma ikka pildistan nendes tingimustes ja nende vahenditega, mis mul on. See “toimumine” on jah maitseasi 🙂

  • Avatar
    Vasta Mer Ks 6. veebruar 2017 at 18:41

    Vauuu . Nii ilusad pildid , jõudu ja jaksu sulle jätka samad vaimus sest kui ükskord ka beebi tuleb siis tulen kindlasti sinu juurde ?

  • Avatar
    Vasta Kätlin 6. veebruar 2017 at 18:33

    Lihtsalt niiiiii ilusad ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. veebruar 2017 at 18:34

      Aitäh 🙂

  • Avatar
    Vasta K 6. veebruar 2017 at 18:32

    Ma ise kasutaks lillede ja lastega pildistamisel soojemaid toone. Praegu tundub kuidagi kylm ja kõle. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. veebruar 2017 at 18:34

      Ma tegin tegelikult igasuguseid töötluseid, aga see toonide värk on ikka väga tugevalt fotograafi maitses kinni, ei ole ju õiget ja vale tonaalsust 🙂

  • Avatar
    Vasta A4 6. veebruar 2017 at 18:20

    Awww ??? niii armsad pildid!!!!

  • Avatar
    Vasta Kaidi 6. veebruar 2017 at 18:18

    Värvilised on ilusad. Aga mustvalged lilledega – kurvad, googelda väga vanu pilte , siis saad aru….Beebi muidugi väga armas.

    Edu !

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. veebruar 2017 at 18:33

      Oleneb ikka sellest, kuidas ikka võtta, kas on kurvad või mitte. Mulle meeldisid nad just mustrilisuse ja kunstilisuse tõttu. Aga ema sai ikka palju pilte, enamik tegin mõlemates värvides – mustvalge ja värviline. Seega tema saab kasutada ja vaadata just neid, mis talle meeldivad 🙂