Kunagi, kui ma veel väike lapsukene olin, sõin ma tihti hommikusöögiks igasuguseid helbeid. Vahepeal polnud mul neid põhjust osta, aga nüüd on Mari omakorda suur hommikusöögihelveste fänn ja nõnda me neid koju soetamegi. Selles võib ka kindel olla, et hotellis või spaas läheb Mari hommikusöögilauas otsemaid krõbinate juurde ja võib neist toituda terve päev. Muidugi üle ei tasu liialdada lasta, aga eks kõik vanemad teavad vist neid päevi, kus sa mõtled, et ah, peaasi, et midagigi sööks! No vot, nõnda on ka meil juhtunud.

Mari krõbinaid vitsutamas!

Nagu ma siin hiljaaegu rääkisin, et iga päev aina enam mõtlen ma siiski sellele, mida me suhu paneme. Seega kui Nestle’st minuga ühendust võeti ja paluti teha test, kus ma hommikusöögihelbed nn algosakesteks “lammutan” ja siis nendest midagi muud kokku paneksin, võtsin ma selle põnevusega vastu. Ma olin kuulnud, et hommikusöögihelbed on tegelikult väga ebatervislikud ja täis igasugused hirmsaid aineid, aga olgem ausad, tegelikult on seal siiski omajagu suhkrut, aga ülejäänud koostisosad on sellised, mis sul endalgi raudselt kapis olemas on. Mina otsustasin võtta Cheeriose krõbinate koostisosad ja kombineerisin neist kokku hoopis pannkoogid. Ärge arvake, et see üks tavaline pannkoogiretsept sai!

LÄHEB VAJA:

80g täistera jahu

80 grammi täistera kaerajahu

25 grammi maisijahu

25 grammi odrajahu

15 grammi riisijahu

2 tl küpsetuspulbrit

25g suhkrut

poole laimi koor

2 muna

280 ml täispiima

soovi korral marju ja mett

KUIDAS TEHA?

Sega kokku kõik jahud ja küpsetuspulber, seejärel lisa ka suhkur ja riivitud laimikoor. Siis tee oma jahuhuniku keskele auk ja löö sinna sisse munad ja piim. Vot niimoodi:

Samal ajal kui hakkad piima lisama, tee seda vaikselt ja pidevalt segades. Nii tuleb tainas siidisem. Kui tainas kenasti ühtlane, jäta ta kahekümneks mintsaks vedelema. Las puhkab!

Seejärel talita nagu tavaliste pannkookidega. Õli pannile, koogid peale, aga enne kui koogid ümber pöörad, suska iga pannika sisse mõned mustikad. Küpseta mõlemalt poolt ja valmis ta ongi! Siis saad peale niristada mett ja lisada veel kamaluga marju.

Maitsesid imehead! Eriti mõnus oli see laimimekk pannikate juures, soovitan raudselt proovida!

Kui ka teil on kodus pakk hommikuhelbeid, näiteks midagi nende seast:

Siis mul on teile väike võistlus! Nimelt koosta mõni retsept, mis on inspireeritud su hommikusöögihelvestest ja saada mullegi pilt oma kulinaarsest saavutusest aadressil marianntreimann@gmail.com. Lisaks võid sa saavutust jagada ka instagrammis #headkoostisosad. Ps! Sina ei pea tegema üks ühele pakil olevate koostisosade järgi, tee lihtsalt midagi sarnast ja helvestest inspireeritut. Kõikide nobenäppude vahel on mul ära jagada kolm kingikotti, mis kõik sisaldavad kümmet pakki krõbinaid + põlle! Pildil pole niiväga aru saada, aga see on suuuuuuur pakk!

Igatahes, mis siin ikka, kui head katsetamist! 

Jaga: