KURB ON OLLA

rahamured, elumured

21. mai 2017

Ma mõnikord igatsen aega, kus mu blogis ei olnud üldse reklaami. Kuigi asjadest olen ma kogu aeg kirjutanud. Uurisin just hiljaaegu oma blogi sellest ajast, kui Mari veel sündinud polnud ja isegi siis ma aeg-ajalt kirjutasin mingitest toodetest ja värkidest. Ilmselgelt oli see siiski natsa teistsugune, kui praegu. Kindlasti oli seda ka vähem, kui praegu. Tunduvalt vähem.

Ühest küljest on mul hea meel, et nii paljud firmad tahavad minuga koostööd teha ja et ma saan kõiki neid toredaid asju proovida ja teilegi välja loosida. Ma olen leidnud nii palju asju, mida ma igapäevaselt kasutan ja milleta enam hästi elada ei tahaks, muidugi olen ma proovinud ka nii palju asju, mis on sellised, et noh, teevad, mida lubatud, aga ostma ei hakkaks lihtsalt selle pärast, et mul juba on NII TOHUTULT PALJU ASJU.

Mulle on ette heidetud, et ma olen tarbimishull ja ma alati olen vaielnud, et ma ju ise ei ostaks kõiki neid asju, aga lihtsalt “amet on selline”. Hiljaaegu olen hakanud tunnistama, et okei, võib-olla ma natukene olen ka tarbimishull. Ma ise hakkasin mõtlema, et ehk on asi selles, et lapsena ma ei saanud kunagi eriti midagi endale lubada ja lihtsalt osta, mida ma tahan. Mitte, et mul nüüd midagi poleks olnud, aga ma ei saanud kindlat taskuraha ja ma mäletan, et mul oli alati väiksena selline unistus, et mõelda vaid, kui ma saaksin poodi minna ja osta SEDA, MIDA MA IGANES TAHAN! Miki Hiire ajakirjas olid kunagi sellised loosid, et kes selle võitsid, said minna mänguasjapoodi ja kahmata sealt nii palju asju, kui kätte mahtus, mäletate? Issand, kuidas ma tahtsin seda loosi võita, kuigi ma enda mäletamist mööda mitte kunagi osa ei võtnud.

Asjadega on mul see imelik asi ka, et kui ma juba seda asja oman, siis on mul tast edaspidi suht pohui. Ma kaotan nagunii ülipalju asju ära ja ma enamasti ei saa arugi, et need kadunud on. See on ka põhjus, miks Kardo ütles, et ta mulle kunagi enam ehteid ei kingi – ma nagunii kaotan umbes ühe kõrvarõnga ära ja teise viskan ära, sest “esimene on nagunii kadunud” ja siis leian esimese üles.

Samuti ei ole mul probleeme asjade ära andmisega. Ma olen heategevuseks annetanud kohutavas koguses asju – suuuuuuuuured prügikotitäied riideid, mänguasju, kodutarbeid. Praegu tassin asju Sarapuu kirbukale. Seal on mul kõik asjad 0,2€-paar euri, sest mul tundub imelik seal mega hindasid panna. Vaatan tihti seal ringi ja karjun appi, et no krt, mis hingehindu asjadele pannakse, hullumaja. Näiteks viimane kord kahmasin oma vannitoast kõik ilukraami, mille vastu ma huvi ei tunne, ühte suurde karpi, kleepisin peale, et 1 toode 1€ ja viisin kirbukale. Kuigi seal olid mingd 50€ kinnises pakendis isepruunistajad ja 30€ juuksemaskid ja asjad. Ma tahan lihtsalt koju ruumi – et osta uusi asju 😀 Haige inimene olen.

Nagu te mõistate, siis säärane eluviis ei ole kindlasti ee… raha säästev, vaid pigem on see suuremas osas üks arutu laristamine ja säärase elustiili jätkamiseks tuleb teenida raha. Kardo sissetulek on nagunii fikseeritud ja tema raha ma ei puutu, sest tema maksab nagunii siin majapidamises igasuguseid kommunaale ja asju, seega tunnen ma survet pidevalt aina rohkem teenida, sest äkki muidu ei jätku. Okei, mitte ainult minu enda suva pudi-padi peale, aga no mingid suuremad asjad ka.

Rahast vist ei ole sobilik rääkida, nagu ma aru saanud olen, aga tegelikult on iga kuu ette tulnud mingeid suuremaid väljaminekuid, mis ma automaatselt “enda kanda” võtan. Ja siis tundubki, et kui küsitakse reklaamartiklit, siis ma ütlen, et okei, tavai, ma teen selle ära, sest raha on ju vaja ometi teenida, aga samas AEGA kõigi nende reklaamartilite jaoks on keeruline leida ja lõpuks jooksebki juhe kokku, et krt, tahaks rahumeeli niisama blogida, aga kohusetunne ütleb, et EI MALLU! Töö enne! Ja siis ma laksingi siin ühe reklaampostituse teise järgi ja tunnen ennast natukene nagu mingi nõme reeturblogija, kellel muud sisu pole, kui ainult üks reklaam teise järel.

Näiteks pakkus üks firma mulle väga suurt summat, et ma nendega koostööd teeks, aga MA EI TAHA NENDEST ASJADEST BLOGIDA, teisest küljest MA TAHAN MAJA SELLE SUVE JOOKSUL ÄRA SOOJUSTADA. Kas te saate sellest dilemmast aru? Ma isegi mõtlesin, et ma küsin neilt niiiii suure summa, et nad ütleksid, et eiei, sellist summat me ei maksa, et mul poleks isegi vaja mõelda, et kas teha seda või mitte, aga nad ütlesid hoopis, et issand, me võime rohkem ka maksta 😀 Nagu appppiii. Tahaks nii väga majale soojustust ja ilusat laudist ja suuremat terrassi ja… Samas tahaks olla mingi normaalne blogija, kes ei ole mingi näkane teleturg.

Kallid lugejad, musirullid 😀 Aidake mind ometigi! Mida ma oma eluga edasi tegema peaks? Ma tahan olla HEA blogija, aga samas ma tunnen ka, et ma olen vastutav igasuguse raha leidmise eest siin majas, mis hõlmab suuremaid väljaminekuid. Ärge valesti aru saage – ma ei heida seda üldse Kardo ette, sest noh mina saan alati lisa teenida, olenevalt, kui palju ma lisaasju teen, tema isapalk on nagunii alati see mis ta on 😀 See ei häiri mind üldse, aga samas mulle ei meeldi raha eest nn vastutav olla, sest nagu te postituse algusest aru saite, ma olen raha käsitlemisel üli kehv.

Mul oleks vist mingit ravi vaja, help! Aga loodan, et te siis pikka viha ei pea ja oleme sõbrad edasi… Ma nüüd lähen ühe reklaamposti jaoks pilte tegema, kuidagi tuleb ju see spiraal kinni maksta, mida ma homme panna tahan 😀 Aga ma usun, et naised ei ole VÄGA pahased, sest mul on maailma ilusamad jalanõud ka välja loosida… krt, kus alles bribe’in.

Loe ka neid postitusi!

89 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta A 23. mai 2017 at 17:11

    Kurat, elad üle, tee see reklaampost ära ja saad maja sooja!! Mind ka reklaampostid ei häiri, kellele ei sobi ei pea lugema. Edu igaljuhul, tahaks ka maja korda/sooja saada. 😀 tee siis laentsi 😀 😀

  • Avatar
    Vasta LF 22. mai 2017 at 18:29

    Ma olen nõus osade kommentaaridega ehk edaspidi küsi reklaami eest suuremat summat ja siis ei peagi nii palju toodetest kirjutama. Kui firma tahab oma toodet su blogisse siis küll nad maksavad ka suurema summa.

  • Avatar
    Vasta ketu 22. mai 2017 at 15:58

    Loen ka isegi reklaampostitusi, kui on mulle huvipakkuv 🙂 ja kui mind ei huvita, siis kerin edasi, kedagi ikka huvitab :).
    Jaa, ma võtaks vist iga pakkumise vastu – meil oleks vaja maja kokku lükata ja uus asemele ehitada.

  • Avatar
    Vasta mari 22. mai 2017 at 13:32

    Ma nii saan aru, mis tunne sul on. Ma olen tõlkija ja alati on dilemma, kas hoida oma hinda üleval või teha tööd madala hinnaga aga teenida midagi. Just praegu ootan ka ülekannet töö eest ja lähen aina rohkem närvi, sest õhtu ligineb koos lasteaia laadaga ja mida ei ole on ülekanne. Küll on tore sinna minna kui lastele lubada ei saa midagi peale ühe asja.

  • Avatar
    Vasta Mammu 22. mai 2017 at 11:03

    Mulle kül su reklaampostitused meeldivad, seni kuni need sama ausaks jäävad! 🙂
    Ma lausa vahest googeldan mõnda toodet, mida meeles on et proovinud oled.. ja ka ostnud. Vahest olen mõelnud kül, et jälle mingi reklaampostitus, aga ega selle pärast su blogi lugemist kül ei lõpeta. Kui on minu jaoks mõtetu toode mida reklaamid, siis jätan selle postiruse lihtsalt vahele 😉
    Tänu sinule olen nii mõnegi asja soetanud ja teen seda ka edaspidi! 🙂 Tee ikka seda mida ise õigeks pead ja ega neid lugejaid sul kül selle tõttu vähemaks ei jää, et paar reklaampostitust rohkem teed 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. mai 2017 at 11:10

      aitäh!

    • Avatar
      Vasta K 22. mai 2017 at 12:26

      Sama! 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 22. mai 2017 at 10:45

    Ma pean mainima veel, et sinu postituste tõttu on mul nii mõnigi asi kodus voi ara proovitud ja ma ei ole pidanud pettuma vaga.

  • Avatar
    Vasta Mari 22. mai 2017 at 10:44

    Täpselt sama on siin. Ma ei ole just kõige odavam raha käsitleja, teiseks kolm last ja selle kõrvalt too tegemine (äri) on suht keeruline, ütleks et paras planeerimine ja koik on kuidagi kokku jooksnud. Mees annab oma panuse vaga palju ja rohkemgi veel aga siiski olen ma vastutav raha teemade kohalt ja no ma ka ei tea mida teha.

  • Avatar
    Vasta Tyy 22. mai 2017 at 09:59

    Igal ametil on omad miinused, ka neil mille omandamiseks kulutatakse tohutult aega.
    Näiteks arst. Õppima minnes väidetakse või mõeldaksegi, et tahan inimesi aidata aga
    tegelikult oli põhjus vaid prestiižne ehk kõrge ühiskondlik väärtustatus.
    Mõtle kui tore oleks sulle günekoloogina päevast päeva sadade naiste V… urgitseda.
    Või kui tore on 24/7 olla kurjategija kaitsja, eriti sellise, kes on mingi pervert, lasteahistaja jne.
    Jah, ajapikku omandatakse oskus ametiasjadest mitte olla häiritud .
    Muidugi on tore teha tööd, mis on su hobi ja kirg aga ka see võib muutuda rutiiniks,
    eriti üle töötades, liig palju tellimusi, lühikesi tähtaegu jne
    Lõppeks on kõik üks VALIKU ja enesega KAUPLEMISE ja MÜÜMISE küsimus ja piirab
    seda vaid AEG, mida juurde ei venita.
    Seega tuleb teha VÕIMALIKULT arukaid valikuid, nii et hing laulab ja ihu ei tõmble 🙂
    Lugejana su reklaampostituste arv mind ei kõiguta. Ma pole märganudki tähelepanna
    on neid palju või mitte, sest kui pealikiri huvi ei ärata, siis aega ei kuluta ega ka ei loe.
    Teen ka aegajalt mõnd tööd vaid seatud eesmärkide pärast ja siis need tegemised polegi
    nii vastumeelt ja rasked. Inimene peab endale esitama küsimusi – miks….. ja vastus peitub tihti
    küsimuse enda sõnastuses. ET kui sul tekkis juba küsimus, siis on ju olemas-probleem, teema, mõttekoht- kas ma VAJAN või lihtsalt tahan…

  • Avatar
    Vasta Kaaa 22. mai 2017 at 09:52

    Üks küsimus – kas see naine kellele sa võlgu tegid eelmine kuu ja kelle kohta postitus oli maksis sulle võla tagasi?

  • Avatar
    Vasta Gea 22. mai 2017 at 08:02

    Väga lihtne: tõsta reklaamartiklite hinda. Vähem reklasme rohkema raha eest. Sedt tõesti – kui reklaamartikleid on liiga palju, siis lugejad tydivad ja ka iga reklaami mõju on väiksem.

  • Avatar
    Vasta Appi 22. mai 2017 at 05:05

    Issand. Ma reklaamiks kõik mille eest raha antaks. Elan ka maal ja majas ja ma ei tea.. ma maksin arved ära, ostsin kõike mida ju vaja läheb.. ja kontol on 26€. Täna on 22.08.
    Näiteks lilli tahan peenrasse, siis lubjakivi maakivi parandamiseks, rõdule toole ja laudu. Majas elamine röövib paljaks !!

  • Avatar
    Vasta Kristiina 21. mai 2017 at 23:11

    Mulle just reklaampostid meeldivad, ma nii palju huvitavaid asju leidnud blogidest. ???

  • Avatar
    Vasta LAURA 21. mai 2017 at 23:07

    Viimane saunapostitus oli hea näide kogu sinu tekstile – endale saun ei meeldi, aga nohh, kuna nad promo eest maksavad (ma eeldan) ja maja tahaks korda saada, siis võib kah. On jah viimasel ajal liiga palju reklaampostitusi. Ei viitsi neid enamasti lugeda.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. mai 2017 at 00:31

      Sauna tahtis kardo siiski 😀

  • Avatar
    Vasta Rix 21. mai 2017 at 23:06

    Et kulusid-tulusid kontrolli all hoida ja natuke oma tarbimiskäitumisega tutvuda, soovitan mina kasvõi näiteks ühe-kahe kuu jooksul proovida oma tulud-kulud üles märkida.
    Ise kasutan juba üle aasta sellist tasuta lehte: https://www.pere-eelarve.eu/
    Keegi Eesti poiss on teinud selle lehe ning minu arust väga mugav kasutada. Samuti võimalik pangaväljavõtteid sisse importida, et vähem kulude-tulude käsitsi sisestamist oleks ning mis mulle eriti meeldis on see, et sinna võid kasvõi iga juba mõistusega pereliikme jaoks eraldi lisakonto teha nii et iga pereliige sisestab ise oma kulud ning ei pea mina seda pearaamatupidajat mängima 🙂

  • Avatar
    Vasta Maria 21. mai 2017 at 22:00

    Mind kui lugejat üldse need tootepromod ja reklaamid ei häiri. Ma lihtsalt ei ava neid 😀 Reklaamide jaoks on AdBlock ja tootepostitusi ei ava enam ammu-ammu. Sa pead ju nendest toodetest ülikiitvalt kirjutama ja mingit erapooletut tutvustust nagunii ei saa 🙁 Aga kui raha jookseb siis muidugi tee, maybe osadele meeldib 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. mai 2017 at 22:30

      Mul pole mitte ühegi firmaga kokku lepitud, et pean millestki ülikiitvalt kirjutama. Kui mulle ei meeldi, siis nii ka ütlen. Aga kui sa ei ava, siis sa ei tea seda ju nagunii 😀

      • Avatar
        Vasta Maria 21. mai 2017 at 22:43

        Kui Sa Cherrys veel töötasid siis panin tähele, et jube kiitvaks läksid asjade reklaamid Sul (ala Türgi reis, restoranid jne) Samas hiljem jälle kirjutasid, et jumala jama oli. Ja kuule loogikat kasutades, vaevalt keegi pappi maksaks niru reklaami ja miinuste väljatoomise eest 😀 Muide mulle ausalt Su blogi muu osa väga meeldib ja nendele kes nende tootepostituste ja reklaamide kallal vinguvad siis kõige lihtsam on neid mitte avada + AdBlock 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 22. mai 2017 at 00:31

          Cherris oli mul konkreetselt lepingus sees, et pean välja tooma vaid pos külgi 😀 enda blogiga ei tee ma ever selliseid diile 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu T 21. mai 2017 at 21:49

    Mind küll reklaampostid ei häiri. Pigem just huvitab, sest siis tean ka, mis on hea ja mida isegi proovida võiks ja mis nii hea pole. Kellele ei meeldi, ei loegi ja ootab teisi postitusi ??
    Sa kirjutad nii huvitavalt, et ma loen isegi laste asjadest postitusi, kuigi mul ei ole lapsi. Niiet lase aga käia ?

  • Avatar
    Vasta Janika 21. mai 2017 at 21:21

    Minu arvates on ka hüpikreklaamid palju häirivamad kui reklaampostitused. Kui tundub, et on mingi teema, mis mind absoluutselt ei huvita, siis ma lihtsalt ei ava seda postitust, lihtne. Hüpikreklaame on raskem ignoreerida. Kui ülejäänud postitused on aga ägedad, siis tulen ikka blogisse tagasi. Ehk siis ma arvan, et võta ikka see pakkumine vastu kui vähegi ise tahad ning jälgi lihtsalt, et muid, elulisi ja ägedaid postitusi seetõttu vähem ja igavamaid ei tuleks 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelly 21. mai 2017 at 21:20

    Ma olen aus, ma jätan enamus reklaampostitusi vahele.. no üldse ei meeldi ? Aga noh, raha on raha.. arusaadav kõik. ?

  • Avatar
    Vasta T 21. mai 2017 at 20:59

    Tead, kui on vähegi selline asi, mis on kulda väärt siis reklaami. Ma isegi olen palju asju tänu sinu või teiste blogide leidnud. Peaasi et see sind kõnetaks, sest siis ei tekigi niivõrd reklaamitunnet. Kui ikka ei meeldi siis ei meeldi. Ära neid reklaami. Peaasi et elus oleks tasakaal.

  • Avatar
    Vasta Miina 21. mai 2017 at 20:22

    Ma kardan, et ükskord tüdinevad lugejad lihtsalt nendest kinnimakstud reklaampostitistest, sest kaduma on läinud see autentne Mallukas ja tema enda isiklik arvamus elust-olust, ehk siis suuresti see, miks Sinu blogi nii paljudele meeldis.
    Rahakäitumist saab õppida kui selles praegu kehv oled aga mina mõtleks juba praegu oma tagala kindlustamisele (raha kogumine/investeerimine) kui peaks juhtuma, et ühel päeval keegi enam sellest ninnist-nännist lugeda ei viitsi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. mai 2017 at 22:32

      no elame näeme 😀

  • Avatar
    Vasta Sallaanš 21. mai 2017 at 19:50

    Sa oled muidugi mega armas, aga kas sa arvad, et nt Laura Põldvere ilgelt naudib muusikat mida Sven Lõhmus talle kirjutab? Siiralt kahtlen! Aga ta esitab seda ja ka sellele on publikut ja see toob raha sisse. Lihtsalt töö. Või no ntks mina ei naudi ka hommikul kell 9 tööl olemist – aga olen. Panimaajesh? Muidugi tee see suure raha reklaam, kirjuta sellest, kui on jama on jama ja no elu läheb ka peale seda edasi 🙂

    Tarbimise suhtes – ürita ikka vähe viisakam olla. Tead küll – roheline mõtteviis jms ???‍♀️ Samas elu peab nautima, eksju 🙂

  • Avatar
    Vasta Krissi 21. mai 2017 at 19:49

    Tee seda mis töötab sinu jaoks. Ja raha on ju kõigil vaja teenida. Õhust ja armastusest elati vist aint nõuka ajal? Ma arvan, et kuna sa suu peale ei ole kukkunud ning me su testimisel oskusi usaldame siis on tegelt tore, kui sa reklaampostitusi teed kus sa mingeid tooteid-asju oled proovinud. Mõtle kui hull oleks kui ma esmalt ostan ja kodus proovin ise ja näen, et ei sobi asi sest ei tee seda, toda ja kolmandat mida ma arvasin, et teeb. Hea on vast ette teada mida, kus ja kuidas. Iga üks ise otsustab kas loeb või ei loe, ning kas ostab või ei osta. Liiga sa nüüd küll kellelegi sellega teha ei saa.

  • Avatar
    Vasta esp 21. mai 2017 at 19:43

    Ma sinu asemel ei põeks yldse. Töö on töö. Paljude inimeste töö on millegi kellegi kuidagi reklaamimine, mis seal siis ikka? Vaata parem enda ümber, kui tohutult palju on neid blogijaid, kes tahaksid töötada ja teenida nagu sina, aga ei õnnestu. Ütlen ausalt, hypikreklaamid panen kinni, mittesegavaid ei ava (no ei ole eladeski seal midagi huvitavat täheldanud), reklaamposte loen ainult sel juhul, kui teema huvitab (à la saunajutt jätab kylmaks, laste ronimispuu vms posti loen huviga) Aja jooksul olen leidnud mitmeid kasulikke asju tänu sinu blogile – seega ongi juba win win, ei? Nii et jumala eest, jätka samas vaimus 🙂

  • Avatar
    Vasta Mia 21. mai 2017 at 19:34

    Vahepeal küll tuli sul järjest neid reklaampostitusi, siis mõtlesin küll et tahaks ikka sinult postitust ka 😀 Noh nagu sul vanasti oli, ilma et mingi reklaam oleks kuskile vahele susatud.
    Aga üldiselt need ei häiri, sest sa kirjutad asjadest ausalt. Siis ilmselt häiriks kui sa kukuks kiitma kõike, isegi kui endale ei meeldi asi.

  • Avatar
    Vasta Kel 21. mai 2017 at 19:13

    Noh loen ja natuke kade meel on ka kui sa siin räägid maja soojustamisest ja minu ema kodukese katusest tilgub suure vihmaga tuppa, talvel on kolm korda päevas küttes ikka heal juhul kümne kraadi kanti ja kogu see parandus läheks maksma kuskilt 30+ tuhat euri, mida mitte kusagilt võtta ei ole 😀
    Aga ma ei tea, mind ei häiri need reklaampostid. Kui endal oleks selline võimalus kasutada siis teeks ilmselt kah. Besides, blogimine on su töö ja kuidagi peab ju teenima. Ära muretse, kirjuta seda mis vaja – su lojaalsed lugejad ei kao kuhugi.

    • Avatar
      Vasta Mallu 21. mai 2017 at 20:15

      Kardo ema maja lasi pladinal läbi, enne kui me pangalaenu võtsime ja katuse ära parandasime, pole võõras asi 🙁

      • Avatar
        Vasta Kel 22. mai 2017 at 10:25

        Me õnneks pladinani veel jõudnud ei ole 😀 aga laenu piisavalt ei anta, et asi ära teha. Eks näeb, loodetavasti peab vastu veel kuni mingi võimalus tuleb.

  • Avatar
    Vasta h 21. mai 2017 at 15:13

    see on nagu see, et kapp on riideid täis, annetad ära vms, ostad odavalt juurde ja ikka asju otsa ei saa.vähemalt mul 😀
    nüüd varsti laadale veidi asju vähemaks müüma.
    kuskil kirbukal ei saaks müüa, sest selle rendihinnad on kõrged kõikjal.
    kui su blogi ei sisalda enamus ajast reklaampostitusi ja oma põnevaid, lahedaid totraid heietusi pere kohta on ka ja tegemiste, siis pole ju hullu.
    eks sa ise vaata, kuidas su lugejaskond reageerib:P
    uuri oma lehe statistikat mingi aja vältel.
    see sarapuu kirbukas on seal pärnu mnt kuskil teises linna otsas jah? on sul seal veel meigi või riide asju alles:P:D. piiluks küll sinna. a noh sinna kanti vist ei satu maalt, a kes teab. :P:D

  • Avatar
    Vasta K. 21. mai 2017 at 15:10

    Ma ise olen ka pigem vaesest perest, mul pole kunagi olnud väga palju ja väikesena unistasin ka erinevaid ajakirju ja katalooge lapates, et mul oleks meeletult suur kodu mille täidaks kõigega, mida ma väikesena ei saanud. Nüüd täiskasvanuna olen pigem seda meelt, et asjad ei tee meid õnnelikuks ja kui ma olen ilma igasuguse pudi-padita, mida firmad meile kasumi teenimise eesmärgil vajalikuna pähe üritavad määrida, olen hakkama saanud ja selle juures õnnelik olnud, siis neid pole ju tegelikult vaja. Mida rohkem meie ümber asju on, seda vähem oskame igatüht neist hinnata. Minimalistlikult elades on kodu puhtam, segadust on vähem, raha jääb rohkem elamuste jaoks jms. Ja asi pole alati enda raha kulutamises- pidevalt asju ostes toodame ka meeletult prügi juurde ja hoiame suured tehased käimas, mis meie maailma reostavad. See tarbimisele suunatud elu propageerimine on kõrvalt vaadates ikka päris õudne.

    • Avatar
      Vasta M 21. mai 2017 at 17:37

      Äärmiselt mõistlik arutlus! Nõustun!

    • Avatar
      Vasta Mia 21. mai 2017 at 18:25

      +1

    • Avatar
      Vasta Merr 22. mai 2017 at 07:19

      Nõus …

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. mai 2017 at 08:27

      Ma nõustun sinuga 100%. Ma ma tean, et meil pole asju pmst üldse vaja jne, aga see on sellne vaikimisi teadmine, mis laias laastus mulle poes meelde ei tule 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 21. mai 2017 at 14:39

    Kui midagi huvi pakub, siis loen. Muidu ignoreerin. Absoluutselt ei häiri. See ju sinu töö.

  • Avatar
    Vasta Kerli 21. mai 2017 at 14:39

    Eks inimene loeb seda, mis teda huvitab, kui mind ei huvita konkreetselt postitus teatud toote kohta, siis ma seda ei loe. Valikute küsimus ?

  • Avatar
    Vasta Maro 21. mai 2017 at 14:36

    Mind häirivad veel need hüpikreklaamid…. kuskil tahaplaanil on reklaam ok, aga telefonis su blogi lugeda on väga nõme kui kuskilt imepisikesest ristist peab kinni panema. No ja reklaampostitustega on nii, et ma ei viitsigi neid eriti lugeda kui just midagi väga huvitavat ole. Su blogi nagu telekas, film käib ja vahepeal reklaamid:D

  • Avatar
    Vasta Kätlin 21. mai 2017 at 14:33

    Ma täitsa mõistan sind. Dilemma mis sugune… Ilmselt ma mõtlekisn/otsustaksin, mida on hetkel kõige enam vaja. Kui ongi vaja maja soojustada ja saada endale imelilus terass, siis valiksin selle koostöö. Maja soojustamine on selline asi, mis “teenib” sind ju aastaringselt. Ja no seda ON VAJA. Teisest küljest… Kui see reklaamartikkel ei võta sult kogu aega ära ja sa suudaksid ka niisama elulistel teemadel vahele blogida, siis ma ei näe probleemi. Aga teades, et sul aega ei ole eriti, siis jah… Raske teema.
    Aga olles sinu blogi igapäevane lugeja ja kaasaelaja, siis paljud uued asjad olen just sinu kirjutiste kaudu avastanud. Ja sa ei kirjuta kunagi, et vot see ja see toode. Tema plussideks ja miinusteks on need ja blablabla, mis sinna juurde veel käib. Sa suudad need nii ära hajutada ühte blogiposti pluss sa kirjutad veel igast muud teemat vahele, et see ei tundu paljalt reklaam. Mina pole ära tüdinenud ega tundnud, et liiga
    reklaami täis oleks.
    Püüa jääda selleks kes oled ja teha seda, mida sa ise tahad. Sest sellega oledki võitnud nii palju lugejaid. Järelikult asi toimib!

  • Avatar
    Vasta E 21. mai 2017 at 14:13

    Me pole mingid meeletud laristajad ja vaatame ikka hindasid ka, aga ikkagi on kuidagi nii, et sissetulekuid vaadates peaks kuu lõpuks ikka täitsa okei summa veel pangakontol olema, aga miskipärast on enne palgapäeval max 100€ alles. Kuigi ei tee nii palju emotsoonioste, ei osta iga kuu kalleid vidinaid või firmariideid. Ilmselt kulub kõige rohkem mõttetult raha nendel laiskade õhtutel, kui kokata ei viitsi ja midagi koju tellime. Või igasugu snäkke ostame poest.

    Kuu tagasi otsustasin, et aitab. Tahame kolida, plaanime last ja millalgi tahaks mõnusa reisi teha. Et noh, oleks aeg raha säästma hakata. Pealegi tahaks elada nii, et paar kuupalka on vähemalt varus, et poleks muret, kui midagi katki läheb või juhtub. Alguses mõtlesin, et panen niisama kuskile Excelisse kõik kulud-tulud kirja, aga siis leidsime ühe hea äpi – CoinKeeper. Seal saab enda soovide järgi panna paika kategooriad (nt korter, söök, meelelahutus, telefon, internet, shopping jne), määrata neile kindla budgeti, millest üle ei tohiks kulutada ja ka sissetulekud kirja panna. Iga kord pärast raha kulutamist “tõmbad” kas walletist või Bank accountist kulutatud summa vastava kategooria alla. Kuu jooksul näed, kuhu kui palju raha on kulunud, palju veel rahakotis sularaha on ja palju pangaarvel. Praeguse “plaani” järgi peaks ligi 5-6 korda rohkem raha säästudesse kogunema, kui siiani ilma coinkeeperita.

    Meie teeme seda alles esimest kuud ja eks läheb veel aega, et kõik paika loksub. Esialgu ju ei tea, palju reaalselt nt shoppamisele või kodutarvetele kulub. Aga see distsiplineerib küll. Nt panime toidule eelarveks 250 euri. Nüüd tohime veel 48€ see kuu kulutada. Käime korra nädalas toidupoes ja siis seal nii umbes 50€ lähebki, nii et peaks õnnestuma. Kui kuu esimeses pooles kulutasime rohkem, siis kuu teises pooles hoiame veidi kokku.

    Teiseks aitab meid fitlap. Seal paneme nädala menüü laupäeva hommikul paika, ostame poest kogu nädala toidukraami korraga ära ja rohkem poodi asja pole. Nii jäävad ära emotsiooniostud, enamasti ei jää midagi külmkappi midagi vedelema, mis halvaks läheb ja ära tuleb visata ja menüüd kokku pannes saab ise valida, mis hinnaklassis toite teha. Et vältida neid “ma-ei-jaksa-täna-süüa-teha-tellime-midagi-koju” õhtuid, siis hoiame sügavkülmas paar külmutatud pitsat vms, mis pole küll tervislik, aga on tunduvalt odavam kui koju tellida.

    • Avatar
      Vasta E 21. mai 2017 at 14:16

      Edit: sulle, Mallukas, sellest ilmselt kasu pole ja pole ka vist see, mida teada tahtsid, aga äkki mõnda teist lugejat aitab. 🙂

    • Avatar
      Vasta KK 21. mai 2017 at 21:07

      Meie peres on abikaasa see, kes rahaasjadega tegeleb. Teda on lihtsalt maast madalast niimoodi kasvatatud, et 1) alati peavad vähemalt mingid säästud olema 2) rahaasjad peavad olema korras ning kontrolli all. Nii ongi tal Exceli tabel, kus on kuude kaupa märgitud aasta tulud-kulud (palgad, kommunaalmaksud, autokindlustus, toidu eelarve jm) ning jooksvalt kasutame MoneyLover äppi, kuhu märgime lisaks ka väikesed kulud. Võib küll tunduda suur töö aga tegelikult võtab see nii-nii vähe aega ja annab väga hea ülevaate sellest, kuhu raha kulub ja aitab mõttetuid kulutusi (eriti neid viis-kümme eurot sinna, viis-kümme eurot tänna) kontrolli all hoida.

      Me ka teeme iga kuu alguses ühe suurema toidušoppingu ning siis vajadusel ostame jooksvalt juurvilju-puuvilju juurde. Paljud juurviljad saab sügavkülma panna, samuti leivad-saiad, lihatooted jm. Nii saab tõesti mõttetuid kulutusi lihtsalt vältida. Lisaks me elame poest üsna kaugel (tuleb autoga minna) seega see on meie jaoks ajaline kulu kah.
      Sellisteks laiskadeks õhtuteks on mul olemas mingid kindlad retseptid, mis valmivad lihtsalt ja kiirelt + meil on alati külmikus mõningaid snäkke nagu juustud, oliivid jm. mis vajadusel teevad töö ära.

      Möödunud suvel sorteerisin ka oma kapi ära ning ma sain kolm! kilekotitäit riideid, mida ma polnud ilmselt kandnud aastaid kui üldse. Lisaks hügieenitarbed (maskid, kreemid) mida ma ühel või teisel põhjusel ei kasutanud. Nüüd proovin selliseid emotsioonioste mitte teha ja mõtlen korralikult läbi, kas mul on üht või teist asja vaja ja kas antud riideese sobib teiste esemetega minu kapis. Õnneks ma väga suur šoppaja ei ole 🙂

  • Avatar
    Vasta Kati 21. mai 2017 at 13:56

    Mulle ka just meeldivad Su reklaampostitused, need on alati mahlasemad ja huvitavamad kui reklaampostitusest tavapäraselt ootaks. Seega, ära vaeva pead, ei kao Su lugejad kuhugi 🙂

  • Avatar
    Vasta Noh 21. mai 2017 at 13:51

    Ütlen ausalt, et viimasel ajal käib väga pinga juab see reklaami jura siin.
    Palju parem oleks, kui reklaami ei teeks (või siis väga minimaalselt).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. mai 2017 at 14:10

      parem oleks, aga noh, not gonna happen 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 21. mai 2017 at 13:42

    Üks variant on ehk ka reklaampostituste hinda tõsta 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. mai 2017 at 14:10

      Ma mõtlesin ka sellele 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 21. mai 2017 at 13:30

    Mina olen samasugune muretseja ja mõtlen aina, kuidas saaks rohkem teenida, sest korteriüür ja kommunaalid vajavad maksmist (küll elukaaslasega kahepeale), aga samas tahaks ju ka midagi natuke kõrvale panna, et mitte elada nö “peost-suhu”. Tema teenib minust rohkem ja seetõttu on minul pinge peal, kuigi ilmselt ei peaks…
    Seega kui mulle pakutakse võimalus midagi reklaamida, ma teeks seda hea meelega. Sa ei tee midagi valesti, peaasi, et oled asju reklaamides aus ja kui asjad üldse ei meeldi, siis ära võta pakkumist vastu, keegi Sind ju ei sunni! Tähtis on, et oled ise rahul sellega, mida teed! 🙂

  • Avatar
    Vasta Katri 21. mai 2017 at 13:24

    Raha säästmiseks saab alustada ühest väga lihtsast põhimõttest, mis pikema aja peale teeb korraliku efekti.
    Teed omale ühe lisakonto panka, millel ei ole pangakaarti ning iga kord kui mõni summa su tavakotole laekub, siis kannad sellest 10% sinna “tagavarakontole”.
    Oluline on see, et see 10% ärakandmine peaks toimuma võimalikult koheselt – et ta ei oleks selle tavakonto peal ning sul ei tekiks summasid vaadet peas arvutust, et see osa on ka kasutatav.
    Ja kõige olulisem on see, et seda “tagavarakonto” raha ei puuduta mitte mingil muul põhjusel kui oma pere elushoidmiseks tõsises hädaolukorras. Maja soojustuseks ei kasuta seda, sest ka jahedamas (ja koledamas) majas on võimalik ellu jääda. Üllatuskingituste ja ägedate reiside jaoks ei kasuta, sest ka ilma nendeta on võimalik elus püsida. Teiste inimeste aitamiseks ei kasuta – nutad patja või korraldad mingi kampaania nende aitamiseks, aga oma pere turvaniiti ei kasuta teiste jaoks. Jne jne.
    Ja niimoodi vaikselt, 10% kaupa tilgutades, koguneb aasta-paariga juba päris hea summa. Siis saab hakata mõtlema järgmiste sammude peale, aga senini ei ole need edasised sammud olulised.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. mai 2017 at 14:11

      Päris hea mõte!

  • Avatar
    Vasta M 21. mai 2017 at 12:58

    Teemaväline küsimus, aga tahtsin tätoveerimise kohta küsida, et mis sinu perearst arvas imetamise ajal tätoveerimisest ja mis ohud üldse olla saavad? Kahjuks internetis on selle kohta väga vähe infot.

  • Avatar
    Vasta L. 21. mai 2017 at 12:55

    Sa võiksid huvi pärast teha eksperimendi, kui palju sul ühes kuus toidule ja muudele tarvetele kulub. Just need lahku lüüa. Kõige lihtsam vast nii, et kuu esimesest päevast kogud tsekid ühte kohta.. ma arvan, et siis saabuks korralik reality check.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. mai 2017 at 14:12

      Ma ei taha, proovisin teha ühe korra 😀 päeva lõpus oli kirjas: takso.7.90+8€ +resto 81€ + tipp 10€. Siis enam edasi ei tahtnud :D:D

  • Avatar
    Vasta Sirli 21. mai 2017 at 12:41

    Tead Mallu 😀

    Mul on täiesti ausalt hea meel et Sa teed reklaampostitusi ka. Ma olen Su blogist saanud asjade kohapealt palju targemaks, osade asjade puhul loen ja mõtlen et ohhoo, selline asi on olemas või 😀 Ja tihti ma ei viitsiksi ise asjade ostmiseks eeltööd teha. Vahel on nii olnud et võtan blogi lahti ja Sa oled juba osa eeltööst ära teinud. Pluss ma tean et Sa kirjutadki tootest/asjast nii nagu on, mitte ei kiida kräppi.

    Reklaampostid pole mind Su blogist eemale hoidnud . Kui mingi teema/asi ei huvita siis seda ma lihtsalt ei loe ja ongi 🙂

    Blogi on Su hobi ja töö ka niiet jaaa – “pead” tegema reklaamposte vahel, et raha saada 🙂

  • Avatar
    Vasta Marianna 21. mai 2017 at 12:26

    Küll tahaks ka jõuda juba sellisesse eluetappi, kus ma saan nii endale kui lastele lubada seda, mida tahaks..Ma tean, et see millalgi saabub ja ootan seda juba 🙂 Mul on alati olnud hea meel inimeste üle, kellel elus hästi läheb 🙂 ja sul on tõesti vedanud..Sul on kõik hea, mida eluks vaja 🙂 Säästa oskan üpris hästi kuna pole lihtsalt, mida kulutada 😀 Niiet kui ma tõesti saaks kuskilt teenida midagi reklaamides siis teeksin seda kohe. Reklaamid Sinu lehel ei häiri, lase aga edasi 🙂

  • Avatar
    Vasta Mannakas 21. mai 2017 at 12:17

    Reklaam postitustega on ju nii nagu telekas või ajakirjas, kui ei meeldi ära loe 🙂
    Kuna siin blogis ei tule ju reklaam reklaami otsa, siis usun, et see ei jää häirima.
    Raha peab ju teenima ja kui see koju kätte tuuakse, siis oleks ju patt seda mitte vastu võtta.

  • Avatar
    Vasta Carry 21. mai 2017 at 12:15

    Mind küll ei häiri, et sa asjadest kirjutad..mille eest sa raha saad. Olen nii leidnud päris palju huvitavaid esemeid, mida nüüd kasutangi. Ja kui sulle pakutakse töö eest raha, mis on loogiline, siis sa võtatdki selle vastu ja kirjutad tootest. Kellele see ei meeldi, scrollib edasi, suurem osa ma pakun, on juba harjunud ja loeb sind ikka edasi. Seega ära põe. Töö on töö ja ega sa selle pärast halvem blogija pole. P.S proovi kasutada midagi võlanõustamise sarnast..et mitte sul võlad oleks, aga seal on tore skeem kuidas oma tuludel/kuludel silm peal hoida..äkki õnnestub. Nt mina olin kergelt öelda šokis, kui nägin seda summat, mis igakuiselt pangas teenustsudeks läheb jne.

  • Avatar
    Vasta maria 21. mai 2017 at 12:08

    Minul on tohutult hea meel, et inimesel läheb hästi, tegeledes sellega, mis talle meeldib. Enamikul läheb töö ja hobi väga suuresti lahku ja ma arvan, et reklaamid ei vii sind siny hobist nii kaugele. Tore kui inimestel tegelevad enda hobidega, muudavad selle tööks ja neil läheb hästi-siis ei pea päevagi oma elus tööl käima;)

  • Avatar
    Vasta Angelika 21. mai 2017 at 11:51

    Kui pakutakse raha, VÕTA VASTU! Kül me need reklaamid ka ära kannatame!

    • Avatar
      Vasta maria 21. mai 2017 at 12:11

      Nõus, ainult jää ausaks toodete kvaliteedi koha pealt.

  • Avatar
    Vasta Sirly 21. mai 2017 at 11:46

    Mind ka reklaampostid ei häiri, pigem toredad. Olen nii mõnegi uue idee saanud mille peale ise poleks tulnudki. Samas leian, et kui sa arvad et sa ei tahaks mingist teemast blogida siis ära võta neid pakkumisi vastu. Blogi ja tee koostööd nendega, kes sulle tõesti meeldivad, tehes asju, mis meeldib on ka tulemus parim. Kindlasti kõik loksub paika ja maja saab soojustatud ja kõik läheb hästi. Jõudu ja jaksu ! 🙂

  • Avatar
    Vasta S. 21. mai 2017 at 11:45

    Mina arvan, et seni, kui sa kirjutad asjadest AUSALT, on kõik jumala hea ja ma isegi ootan neid postitusi natuke ?

  • Avatar
    Vasta Merilin 21. mai 2017 at 11:35

    No mul tuli nüüd üks üsna hea idee, millele peaks patendi peale panema. Seega oleks vist parem, kui Sa mu kommentaari pärast ära kustutaks 😀
    Aga miks sa ei võta endale alltööjõudu? Just nimelt nende reklaampostituste jaoks. Kui sa ise tahad rohkem blogida ning samas firmad pakuvad sulle normaalseid summasid artiklite eest, siis why the hell not? Alltööjõud selles suhtes, et sina saad pakkumise, vaatad, kas sa jõuad proovida-katsetada, et korralikku artiklit kokku vorpida ja siis vaatad edasi. Kui sa ei viitsi-ei taha, haarad kellegi teise appi. No siinkohal oleks tore, kui see alltööline saaks ka natukene mingit tasu, no toodete proovimise jaoks kindlast saab need tasuta tooted, aga pikemaajalise katsetamise ja korraliku artikli eest võiks saada ju mingi tasu ka, eriti, kui sina saad sellest korraliku tasu. No enamus asjadest on ju siiski tasuta staff ja reklaami teha, et tasuta staff on ka tegelikult päris hea. Variautorid on aastaid olemas olnud, nii raamatutele kui ka artiklitele. Peab ainult korraliku editi tegema, et lugu “sinu” maiku saaks. 🙂

    Ja mul tuli see idee ainult sellepärast, et ma lugesin su artiklit ja kõndisin toa ning köögi vahet ja mõtlesin omaette, et issake ma võin ise selle artikli kirjutada ju 😀 😀 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. mai 2017 at 11:58

      Ma olen sellele mõelud, aga siis tekibki see, et firma tahab ju MINU arvamust ja kui keegi teine seda proovib, siis see artiklile “enda maigu” juurde panemine on sama keeruline, kui juba ise see valmis kirjutada 😀

  • Avatar
    Vasta Rix 21. mai 2017 at 11:35

    Nii naljakas kui see ka ei ole, siis Sinu blogi on ainuke, kus need reklaampostitused ei häiri mind. Näiteks Marimelli blogis on need nii ilmselged ja karjuvad näkku, et ma nüüd teenin raha selle postitusega….
    Mõned Sinu postitused jätan seetõttu ehk lihtsalt lugemata, aga samas oled sa ka väga palju asjalikke asju reklaaminud nii et kasu on olnud ka.
    Lisaks sa oskad erinevalt teistest blogijatest siduda need reklaampostitused nii hästi oma eluga, et neid enamasti ongi huvitav lugeda sest lisaks müügijutule on ka seosed perega ja lastega ikka olemas. Või siis lihtsalt hea ja naljakas. Nii et seni kuni sa ikka piisavalt ka tavapostitusi postitad (no vähemalt iga reklaampostituse kohta üks Sinu mõtete postitus) siis mina olen küll lugeja rõõmsalt edasi 🙂
    //Kunagine Malluka heiter//

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. mai 2017 at 11:59

      Issand, sa olid heiter? Kuidas ma su lõpuks enda võrku püüdsin siis :D?

      • Avatar
        Vasta Rix 21. mai 2017 at 23:19

        Ma sattusin Su blogi lugema 2013.a, kuna olime samal ajal sama rasedad 😛 Mul laps sündis sept lõpp 2013 🙂
        Ja no siis ma lugesin ja no umbes pooled su postitused ajasid mu karvad turri 😀 Sest no Sa olid noor pohhuist ja mul juba teine laps ning no ikka hingega asja juures sellel lapsesaamisvärgil. Kuid need Sinu vahepealsed algatused ja hea eesmärgi nimel võitlemised (mäletan et ükskord mingi lindude pärast tekitasid skandaali ja siis tekitasid kampaaniaid abivajajate aitamiseks) näitasid, et tegelikult on Sul süda õige koha peal. Lihtsalt noor ja natuke loll oled 😀 Nii et käisin lugesin edasi, sest no mulle kohutavalt meeldib, kui inimesed jällegi paljudest tabuteemadest ausalt rääkida julgevad, mida Sina kindlasti julged.
        No ja siis kui Sa Lendet ootasid siis umbes poole aastaga muutusid Sa täiesti sümpaatseks blogijaks minu jaoks ning nüüd mul ei tulegi pähe viimasest poolest aastast vist mitte ühtegi postitust, mis oleks mul karva turri ajanud (ma loen ka Marimelli blogi, sest mul on ka tema lapsega samavana laps nii et jäin sealt jälgima, aga no iga teine tema postitus paneb mind jätkuvalt mõtlema, et no kui rumal saab üks inimene olla? Ja ometi ta on ju minuvanune, Sina olid vähemalt noor :P).
        Ühesõnaga ma avaldan Sulle kiitust, et Sa oled nii blogijana kui ka inimesena kõrvaltvaataja pilgu läbi ikka kõvasti arenenud ning Sa oled kogu selle fännidearmee ja selle blogiga elatise teenimise täiesti auga välja teeninud 🙂 Tubli töö!

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 22. mai 2017 at 00:32

          Tead, see huvitav teema iseenesest, sest minu meelest olen ma Lentsuga palju “pohhuim” kui Mariga 😀 Temaga ajasin kõike “reeglite” järgi, nüüd olen nagu…aaaah, kõik läheb nagunii kuidas läheb 😀

          Aga no ühesõnaga, aitüma ilusate sõnade eest, olen ka mina vist inimene ja arenen aeg-ajalt :D!

          • Avatar
            Rix 22. mai 2017 at 11:18

            No tuleta nüüd meelde seda lisatoidu teemat Lentsuga 🙂 Oli ikka pohhui? 😀 Ega ikka ei olnud küll eksole. Ehk siis sedalaadi pohhuismi mõtlesin. Muidu on tõesti nii, et iga järgneva lapsega võtame vabamalt, no sööb natuke mulda, tühja sest. Ei roomagi veel, a kus tal kiire peab olema jne 🙂
            Ehk siis sa oled saanud laste osas teadlikumaks ja targemaks ning käitud seetõttu ka täiskasvanulikumalt. Mis teebki Sind palju sümpaatsemaks – see, et Sind reaalselt huvitab Su enda laste parim võimalik heaolu ja no seda õhkab igalt poolt ka, kui olulised ja tähtsad lapsed ikka Sinu jaoks on, et sa tahad neile parimatest parimat. Mari ajal, kui Sa mõnigi kord ilma temata ringi leekasid ja reisisid, siis sellist suurt soojustunnet kõrvaltvaatajale ei tekkinud 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 21. mai 2017 at 11:34

    Mind ka isiklikult ei häiri reklaampostitused. Minu arust sa peaksid nii tegema nagu ikka ise heaks arvad. Mulle meeldib sinu reklaampostituste juures see, et sa ei kiida kõike. Kui miski on jama siis sa ütledki seda. See on ju sinu töö ehk siis sellega sa ju teenidki elatist.

  • Avatar
    Vasta carla 21. mai 2017 at 11:34

    Mulle KÕIGE rohkem meeldis see soome lastekarp, kuigi see ei olnud vist reklaam. Aga kõik tittedega seotud, sest kui endal on esimene laps ja seda reklaami nagunii igal teisel lehel on nt PerejaKodu ajakirjas, siis ma juba parem loen, mida inimene reaalselt arvab ühest või teisest asjast.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 21. mai 2017 at 11:30

    Minu pärast võid blogida asjadest nii palju kui ise soovid ja vajalikuks pead 🙂 Igasugustest huvitavatest asjadest on mul küll ikkagi põnev lugeda, mis siis et ma kunagi neid kalleid asju osta ei raatsi 😀 Aga muidu mulle meeldivad ka asjad, kogu aeg tahaks mingeid ASJU osta 😀 asjad, asjad, asjad… Meil on mehega oma inside joke ka selle minu asjade hulluse kohta 😀

  • Avatar
    Vasta H 21. mai 2017 at 11:26

    Üle pikaaja hea lugemine 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 21. mai 2017 at 11:26

    Ma olen jälle hull koi, mida rohkem mul raha on, seda rohkem ma säästa tahan. Alati peab olema selline nö back-up money, mida ei puudu ja mis on olemas. Et kui on häda, siis saab võtta, aga siis tuleb see alati iseendale nö tagasi maksta. Alati enne ostmist mõtlen ja kaalun, kas ma ikka saan seda osta, sest noh, raha nagunii vähe ja otsin-ootan soodukaid jne. Niisama emotsiooniostuks ostan ehk jäätise või šokolaadi, rohkem mitte. Üleliigseid asju ei taha nagunii, kasutan samu läbiproovitud asju ja tarbimishull ei ole. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. mai 2017 at 11:29

      Tule õpeta mind ka 😀 Ma säästa ei oska, pigem mõtlen, et okei, nüüd on aint sott kontol, peaks juurde teenima :D:D

      • Avatar
        Vasta Sandra 21. mai 2017 at 13:17

        Mul on ilmselt nii 10x vähem raha ka kui Sul, pole eriti midagi kulutada. 😀 Et siis hakka vähem teenima. 😀 😀 Ma olen minevikus piisavalt sisuliselt olematu rahaga pidanud läbi ajama, nii et nüüd, kui vähe paremad ajad käes ja saab ikka päris normaalselt igapäevaelu elatud, siis on ikka see, et mõtlen asjad läbi ja arvestan, mitu nädalat veel palgapäevani jne ja siis otsustan, kas ma saan seda või toda osta või ei. Ma ootan seda aega, et kaoks ära see, et iga vähegi suurema ostu korral ei peaks enam mõtlema, et järgmisest palgast ja järgmisest palgas, mis enamasti tähendab seda, et asi jääbki ostmata. Nii või naa on kuu lõpus näpud põhjas. Kas see aeg kunagi tuleb… Vaevalt.

  • Avatar
    Vasta Liisbet 21. mai 2017 at 11:26

    Ausalt öeldes, ei häiri mind need reklaampostitused. Pigem olen tänu Sinule just huvitavaid asju leidnud, mille otsa ise vist poleks sattunudki. See on ju Sinu töö ning selle pealt teenid Sina enda perele raha. Ega Sa ju ei kirjuta AINULT toodetest 😀 Vaevalt Sul nii palju lugejaid oleks kui Sa igavat reklaami ainult edastaks. Mina ei näe selles igatahes probleemi, kellele reklaam ei meeldi siis skippigu lihtsalt 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. mai 2017 at 11:28

      Naiss, mida sa näiteks siis avastanud oled? 😀 Igatahes, kohe kivi langeb südamelt 😀

      • Avatar
        Vasta Liisbet 21. mai 2017 at 11:37

        Haha, ma hakkasin nüüd ise ka mõtlema mis ma omale nüüd Sinu pärast koju kokku ostnud olen ja ei tulegi meelde nii. Näiteks pole ma mitte kunagi Reservedi poodi sisse astunud, sest arvasin et sealt mina ei leia niikuinii midagi. Pärast seda kui Sa Reservedi riided “letti” lõid siis otsustasin ka lõpuks vaadata, mida head sealt leida võib ning nüüd on mul pm uus garderoob 😀 Sebamed oli kindlasti minu jaoks üks olulisemaid leide enne lapse sündi. Üleüldse on beebiasjad need mis mind nagu siia toovad 😀 Minu ühed lemmikud on Kodult kodule minisünnipäevade kleebised 😀 Ma kahjuks olen selline inimene kes naljalt uusi asju ise katsetada ei taha, niisiis on tore lugeda kellegi arvustust ning siis selle järgi otsustada, kas ja kui palju ma neid asju ka vajan 😀 Mu mees naerab alati, et oled ikka tubli Malluka jünger küll sest alati kui ta küsib, et kust sa tead et need asjad head on siis ma vastan, et no Mallukas kirjutas ju 😀

        • Avatar
          Vasta Karru 21. mai 2017 at 14:56

          Haahaa. Väga hea “Malluka jünger” 😀 meil on täpselt samamoodi. Otsisin lapsele inhalaatorit ja siis ütlesin elukaaslasele..et tahan seda Kiwi oma, sest see täiega mugav ja hea.. Tema, et tore on tore on aga kuidas sa seda tead.. Ma muidugi..et Mallukas ju kirjutas..järelikult on..Nüüd kui keegi küsib selle inhalaatori kohta siis mees kohe vastab, et aga meil on see mida Mallukas ikkagi soovitas!! 😀 Haahaa. Mulle meeldivad ka kõiksugu reklaampostitused. Niiet lase käia Mallukas:D

  • Avatar
    Vasta MP 21. mai 2017 at 11:25

    Mind näiteks need nn. reklaampostitused üldse ei häiri, seega lase edasi nii nagu ikka. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. mai 2017 at 11:27

      Aitäh 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 21. mai 2017 at 11:23

    Osad naised on valmis end raha nimel müüma, seega reklaamartiklite kirjutamine ei ole üldse nii hull 😀 Pluss, reklaami mõte on ju reklaamida- mina olen leidnud palju kasulikku su postitustest.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. mai 2017 at 11:27

      Jah, oleneb, millega võrrelda onju 😀 Aga tore, kui midagi kasulikku leidnud oled. Kas oskad ka nimetada, et näiteks mida?