LAPSED

mida päeva

24. mai 2017

Ma olen nii kohutavalt väsinud, et see on lausa hullumeelne. Täna on olnud viis pildistamist, millest kaks suutsin ma kogemata samale kellajale panna. Õnneks saime kõik pildid kenasti tehtud ja värki, aga see pidev suhtlemine ja toimetamine ja tegelemine tekitab mulle alati sellise kiire pildistamisepäeva lõpuks jube kurnatud tunde. Mõneti on see imelik, sest mulle meeldib inimestega väga suhelda ja keeruline see mulle ka pole. Minu juurde satuvadki ainult eriti vahvad inimesed ka. Täna tuli näiteks üks oma poega pildistama, aga tõi Marile oma ema tehtud tegelusraamatu. Kui lahe! Ma teeks pilti, aga no nagu öeldud, ma olen nii väsinud, et lihtsalt ei suuda noh.

Kuidagi suutsin ma veel Nõmme turule ronida, õhtusöögiks asju osta, hunniku lilli juurde soetada ja koju tagasi roomata. Ma miskipärast arvasin, et mul on veel jaksu täna peenraid tegema hakata, hehe. Seda ma muidugi teha ei jõudnud. Hakkasin hoopis kuumsuitsulõhesalatit tegema õhtusöögiks. See oli lihtsalt nagu NII HEA. On ikka vahe sees, kas osta oma kala kuskilt Selveri soodukast, või korralikust kalapoest. Ma käisin Nõmme turul Peetri lõheärist läbi. Naljakal kombel on mul väga sobiv “reklaamfoto”, mille Kerli ükskord ammu turul minust tegi.

Reaalselt mingi paar nädalat tagasi just ostsin Selkust lõhet ja see kala haises nii räigelt…kalaselt. Ma kunagi nägin ühte Gordon Ramsey saadet, kus ta rääkis, et kalal ei tohi olla absull mingit kalalõhna. Igatahes oli see lõhe mega imelik ja mulle ei maitsenud see toona ikka üldse. Proovi veel raha säästa eksole 😀 Nüüd ostsin normaalsest kalapoest korraliku tüki kuumsuitsulõhet (luudeta) salati tegemiseks ja suure käraka fileed grilli peale viskamiseks, et seda siis homme süüa ja see maitseb kõik nii hea! Krdi never ei osta enam seda Selku limast lõhet. Võib ju paar euri odavam olla, aga no pole seda lõpuks väärt.

valmis salat

see sõbrake läks grillile

Meil olid kõik aias, Mari jooksis oma uute tiibadega ringi (link) ja mina kokkasin, kui ühel hetkel vaatan, et Mari ei ole tagaaias. Ees ka ei olnud. Toas ka ei olnud. Täitsa parakas tuli lausa peale, värv oli ju kinni, kus ta siis on? Vaatasime igaks juhuks tänavale ja tõepoolest, seal ta oligi. Oli näinud, et mingi mees kõndis kahe tütrega maja eest mööda, suunaga tiigi poole ja Mari otsustas värava lukust lahti teha ja nendega kaasa minna. Ta pole elu sees midagi sellist teinud!

Õnneks see mees jäi seisma ja üritas aru saada, et kust see haldjatiibadega tüdruk välja kargas, kui meie juba tänavale jooksime. No täitsa lõpp noh! Mida värki?! Samal ajal tuli naabritüdruk sõbrannaga koju ja Mari otsustas, et hakkab siis hoopis nendega sõbraks. Alguses mindi koos naabritüdruku aeda, siis tulid nad meile aeda (ja tuppa) ringi silkama.

Ehk siis selline imeline päev, kus Mari iseseisvus nii väga, et leidis endale esimest korda iseseisvalt sõbrad ja esimest korda lahkus  kodust, et võõrast meest jälitades metsa joosta. Püha jeeesus.

Loe ka neid postitusi!

22 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Liisa Lill 25. mai 2017 at 14:53

    Lahe!!

  • Avatar
    Vasta Fännikas 25. mai 2017 at 10:00

    Oot- oot! Ma just mõistsin et te sõidate juba järgmisel nädalal essale puhkusele 😮
    Kuidas ikka veab

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. mai 2017 at 13:45

      Kolmap kell 5 hommikul jaa 😀

  • Avatar
    Vasta Carry 25. mai 2017 at 09:45

    Uhh..selkust ja maximast pole mõtet jah seda kala osta. Mujalt ei oska rääkida, meil pole teisi poode :D.. aga kuna elame sellises kohas, kus palju tuttavaid kalamehi, siis oleme saanud värsket kala nende käest. No ja see lõhe, mida nemad toovad…ei anna poe omaga võrreldagi.

  • Avatar
    Vasta Kaire 25. mai 2017 at 08:30

    Meil on ka plika pannud ajama Ülemiste keskuses. Proovisime kingi suuremale plikale . Ütlesin, istu siin ja ära mine kuhugi. See oli hetk ja kadunud oli. Ülemiste keskus ju nii suur. Peas käis juba mitu mõtet – kas läks eskalaatori peale ,kuhugi poodi või hoopis keskusest välja. Pisikesed on ju väle jalad!! Meil samamoodi, üks meesterahvas – küsis kus vanemad. Peale seda laps tahtis selles onu üles uuesti leida, et temaga rääkida.

    http://www.littlebutcute.wordpress.com

    http://www.minulelu.eu -kodumaine toodang, mis valmib käsitööna! Post on hinnas !

  • Avatar
    Vasta Sandra 24. mai 2017 at 23:15

    Mari väike hulluke ,jòuab igale poole ja üllatab 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 24. mai 2017 at 22:46

    Ostsidki Bugaboo Bee5 ara? Tubli 🙂 vaga hea valik!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. mai 2017 at 08:25

      Sain eile kätte ja!

  • Avatar
    Vasta h 24. mai 2017 at 21:55

    ma söön silmadega juba seda kala :P:D

  • Avatar
    Vasta Eilika 24. mai 2017 at 21:43

    Kus selline äge seelik pärit on?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. mai 2017 at 08:24

      See on Happek’i oma 🙂

  • Avatar
    Vasta Triinu 24. mai 2017 at 21:34

    Tundub , et pead endale sekretäri palkama kes su eest asju ajaks. Lebo oleks ju saada eelmisel õhtul meil nimekirjaga kes mis kell tuleb;)

  • Avatar
    Vasta Kätlin 24. mai 2017 at 21:32

    Kuidas sa jõuad Lendet veel tissitada? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. mai 2017 at 21:39

      see võtab ju max 10 min kord 😀

  • Avatar
    Vasta Miina 24. mai 2017 at 21:25

    Kuna ma olen alles algaja aiapidaja, siis mulle meeldib alati teiste aia pilte vaadata ja kogemustest lugeda, ehk siis siit ka küsimus, et mida peenrasse paned? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. mai 2017 at 21:27

      Ma ostsin võõrasemasid ja karikakraid 🙂

  • Avatar
    Vasta Anu 24. mai 2017 at 21:21

    Peale seda kui selveris töötades nägin kuidas nende kaladega ümber käiakse ei ole mõttessegi tulnud neid sealt osta. Enne arvasin õhtuti tühja kalaletti nähes oma, et ju siis on ära ostetud, tegelikult pakitakse igal õhtul alles jäänud kalad ja muud mereannid kastidesse ja viiakse külmikusse, järgmisel hommikul jälle letti, nii vist niikaua kuni hakkab kaubanduslikku välimust kaotama või midagi. Ühesõnaga suht õnnelik juhus kui selverist värsket kala saab. Ja noh muidugi kui mõni kala pakkimise käigus porisele põrandale kukkus siis keegi ei vaevunud seda üle ka loputama, otse kasti ja sealt letti tagasi. Aga ma saan ainult ühest selverist rääkida seda mida nägin, seda kuidas teistes need asjalood käivad ei oska öelda.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. mai 2017 at 21:26

      iuuu 🙁

      • Avatar
        Vasta Kerli 25. mai 2017 at 12:32

        Olen selveris letis töötanud ja imestan kuidas selline asi juhtuda saab mōnes poes. Kui kala ikka kukub maha siis läheb see mahakandmisele, mitte tagasi letti. Samuti on karmid reeglid kala pakkimisel kasti ning kindlasti ei saa letist vanaks läinud kala. Kuupäevad on alati sildi küljes olemas ning saad näha kui värske kalaga tegu on.

    • Avatar
      Vasta Mammu 24. mai 2017 at 21:47

      Reaalselt peab olema kiiresti riknev kaup kuupäevadega märgistatud ja kogu see käitlemine rangelt reguleeritud. Ühesõnaga on teatid tegelased kes seda kontrollimas käivad ja kui need tingimused täidetud pole, siis saab kauplus korralikud trahvid+jälgimine et korda saaks. Kastidesse pakiti ja külmikusse pandi nad selleks, et see kala ikka kauem värske säiliks, aga kohe kindlasti ei tehta seda eesmärgil kala kauem müüa ?
      Usun, et sa päris täpselt ikka polnud kursis kuidas see süsteem siiski käib. Kala kvaliteet on muidugi teine asi ja eks kalapoest vast saab jah paremat kraami 🙂

      • Avatar
        Vasta Anu 24. mai 2017 at 22:38

        Ei ega ma nüüd päris loll ka pole ja ma saan aru milleks kala külmikusse viidi 😀 ?lihtsalt see KUIDAS seda tehti tekitas küsimusi. Ja eks teine teema on jälle see, et kui selver oma reklaamides(vähemalt tol ajal) lubab VÄRSKET kala siid ostjana ma ei sooviks selle asemel mitu päeva seisnud kerge “lõhnaga” poolligast ollust 🙂

      • Avatar
        Vasta Anu 24. mai 2017 at 22:40

        Samas saan ka müüjatest aru, neil on päeva lõpus loetud minutid, et kraam kokku pakkida ja koristada, aga ostjate suhtes siiski…