Ilm on nagu ta on. Ma õnneks kurb ei ole, sest kui Eestis suve ei tule, siis sügisel lähme nagunii Tenerifele ja suvest me seega nagunii ilma ei jää. Aga juba vähem kui kahe nädala pärast hakkab Maril lausa pooleaastane lasteaiapuhkus*, seega mul on iga päev selline tunne, et jeerum, MIDA me täna teeme, et tal igav ei hakkaks, sest muidu on üks pidev “anna see tääb!” noolimine. Muidugi ei saa lapsel iga sekundit ära täita ja teinekord võib igav ka olla, aga no mingeid tegevusi peaks päevas ikka pakkuma.

Oleks normaalsed ilmad, saaks õue ka minna. Mitte, et väikse vihmaga ei saaks, aga reaalselt Mari ise keeldub sellise ilmaga õue minemast. Sellega meenub mulle, et peaks talle uued vihmariided ka ostma, vanad on juba natsake kukekad. Mul oli enne üks ilus roosa jänku kõrvadega vihmakombe, aga selle sain ma kuskilt kirbukalt ja kust uut sellist saada… ei tea. Ühesõnaga, mitte, et me riiete puudumisel vihmaga õue ei läheks, aga ei mina, ega ka Mari ei tunne tungivat soovi seda teha. Porilompides saab karata ka siis, kui parasjagu enam ei saja.

Tubaseid toimetusi on tegelikult muidugi väga palju, aga pikapeale muutuvad need igavaks. Mitte Marile – mulle :D Ma tõesti ei ole sellist tüüpi inimene, et viitsiks sada korda järjest sama asja teha ja mängida. Ehk selle pärast ma ka pidevalt Marile uusi mänguasju soetan, sest endal on ka põnev midagi… muud teha.

Täna hakkas jälle pihta. “Emme, anna see tääääääääääääb!” inin, kui mulle meenus, et ma tellisin suve alguses õuemänge (siit). Mis sa hädaga ära teed, kui õue ei saa, aga mängida ikka tahaks. Siis mängidki toas õuemänge, mis muud. Ma tellisin kaks asja. Ühe sellise nööri ja pulkadega asja, millega saab hästi suuri mulle teha (link) ja purkide täpsusviskamise mängu (link). Mullitajat pole veel proovinud, seda ei taha sees ka teha, aga täna võtsin selle purgimängu välja ja see oli täielik hitt. Lõpuks pidime mängu sunniviisiliselt ära panema, sest Lents tahtis magama jääda ja see metallpurkide kolin ei soodustanud just magusat und.

Muidugi saab selliseid purke ise ka teha, ka see oleks üsna hea tubane meisterdamistegevus, aga ega Maril üldiselt nii pikalt viitsimist pole meisterdada. Temaga saab teha lihtsaid projekte, nagu ala, et mina lõikan lille välja ja tema kleebib õigesse kohta. Kuigi jah, purgile numbri kleepimine pole ka raketiteadus, aga mul selliseid purke varnast võtta ka pole ja nõnda tellisin siiski netist.

Mis häid tegevusi teie lastega toas mängite ja teete? Keegi just küsis mu käest, et mis mänge me Mariga veel mängima, et ta ostab tihti meie järgi mänge. Praegu on popid siilimäng (link), magnetitega “pabernukud”  (link) ja no muidugi… LEGOD!

Mari korraks solvus, sest kõik purgid ei läinudki ümber :D

Pärast pani ilusti karpi tagasi ka :)

*Sest sõim saab läbi, aga uue lasteaia rühmad avatakse kuskil oktoobri lõpus. Meie lähme aga nov-dets lõpp reisile ja siis tuleb veel nagunii jõulu-aastavahetuse puhkus ja lasteaeda läheb Mari sellisel juhul alles jaanuaris.

Jaga: