Lapse üles kasvatamine Mari

kellel on õigus lapsehoidjale?

7. august 2017

Keegi just siin hiljaaegu kommenteeris, et õuduste tipp, kodustel inimestel on lapsehoidjat vaja nüüd. Midagi oli seal, et “ja sa tõesti imestad, et sinu kohta arvatakse, et sa oma lastest ei hooli!”. Teate, ma olen niiiii kaugel sellest, et ma viitsiks ennast üldse õigustada või seletada, aga kogu aeg heidetakse ette, et ma oma arvamust enam üldse ei avalda, eks ma siis vahelduse mõttes avaldan ka.

  • Mu laps ei saa käia lasteaias kuni uue aastani.
  • Mina pean tegema tööd random hetkedel, Kardo hoiab beebit, hoiab aeda korras, koristab, käib poes, tahab oma aega ka.
  • Maril on igav, kui temaga kogu aeg ei tegeleta. Tahab ringi käia, mängutubades mängida, aga mina töö kõrvalt nii palju iga päev ei jõua, Kardo ei saa jälle beebiga kaasa minnes Mariga möllata.
  • Kui Maril on igav, siis ta iniseb, teeb pahandusi ja tahab aina mingit ekraani vaadata. Mina ei taha, et ta iniseks, teeks pahandusi või vahiks ekraani.
  • Kui ma oma lapsest ei hooliks, siis oleks mu elu vabsjee lihtne. Siis peaksin ma lastetuppa paigaldama teleka, panema sinna iga kolme päeva tagant külmkastitäie jäätist ja paar pakki viinereid/friikaid/lihapalle, andma talle telefoni/tabi mille aku iial tühjaks ei saaks, ja ma saaks elada rahulikku ja Marivaba elu kuni selle päevani, kui ta kodust välja kolib. Kuna mul ikka natikene emalikke tundeid on, siis tahan ma miskipärast, et tal oleks tore, lõbus ja kellegi sajaprotsendiline tähelepanu.
  • Seega võtsime me endale paganama lapsehoidja. It feels great.

giphy-2729649

Loe ka neid postitusi!

70 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta tyy 9. august 2017 at 12:36

    eelmine postitus oli rektsioon ühe kommija peale.
    Teema oli siiski lapsehoidja kodusel emal. No sa oled küll kodune, kuid töötav ema- kodus töötav. Seega pole küsimuski päris õige. Teine pool küsimusest et kui sa ei töötaks- kas siis oleks ok ? Oleneb ikka asjaoludest. Oled ise haige või vastupidi hooldad oopis ise haiget vanaema, teist last, koera jne
    Ehk siis küsimus on selles millele kulub su aeg? Kas kaalukausil on laps ja tühisus või laps ja vajadus.
    See, et siin sulle nõmedusi öeldakse , ei vajaks tähelepanu. Nii nagu teatud ametiga käivad kaasas valed süüdistused või välja elamised on ka sinu blogiga. Õpi seda võtma kui paratamtut eluosa.

  • Avatar
    Vasta Tuulik 8. august 2017 at 16:12

    Millal need küla peal olevad kasid mängu tulid või mis seos on neil lapsehoidjaga?

    • Avatar
      Vasta Tuulik 8. august 2017 at 16:13

      sorry, kassid 🙂

  • Avatar
    Vasta Teele 8. august 2017 at 16:11

    Oh god, eesti inimesele on see “Tõe ja õiguse” mentaliteet ikka nii sisse tambitud, et ka 21. sajandil arvavad mõned, et end ribadeks rabelemine on õige asi. Millegipärast ei meenu kellelegi, kuidas vaene Krõõt täpselt oma sellise viimase vindini pushitud elukese lõpetas…

    Mallu, tubli oled! Ja mina oleks lapsehoidja kontaktist huvitatud!! Kirjutan FBs ka sulle.

  • Avatar
    Vasta Triinu 8. august 2017 at 13:52

    Kus on inimestel alles mured. Lapsehoidja on suur EI, aga lasteaed on täiesti OK? Jube, kui naiivsed võivad inimesed olla. Mina tahaks ikka puhanud, ilus, heas tujus ema olla, mitte tegeleda ainult kodus kokkamise, koristamise, lapse ja aiaga, tipuks veel tööga ka. Sellised emad ongi kibestunud, kes nii vastu sellele on ja kodust kaugemale ei näe.

  • Avatar
    Vasta Nublu 8. august 2017 at 13:46

    Sa oled tubli tark ja hea marinn
    See et maril on lapsehoidja ei tee sinust kohe kindlasti ma ei tea keda ka minul on lapsed kes on hetkel 6 kuune ja 2.5 aastane ka mul on suuremale lapsele lapsehoidja palgatud mis sest et olen kodune aga pisimega ei jõua sinna kuhu soovib suurem minna ja mu parimal sõbrannal on 4 last kes ongi päev otsa lapsehoijaga
    See ei tee ei meist ega sinust kihutavat ema
    Sa oled tubli vaata kui kaugele sa oled mari arenguga juba jõudnud see on lihtsalt super

  • Avatar
    Vasta Katri 8. august 2017 at 09:25

    Sa võid vaadata asja hoopis sellest nurgast, et Sa pakud võimalust ühele inimesele lisasissetulekut teenida – laspehoidjale siis. Teatud riikides ongi nii, et kui inimesel vähegi normaalselt läheb finantsiliselt, siis vaadatakse talle viltu kui ta koduabilist ei võta ja ise kõik oma kodused tööd ära teeb, sest nii jätab ta ju teised inimesed võimalikust sissetulekust ilma. Eestis ilmselt läheb veel sutsu aega kui abistavate tööde seda poolt ka väärtustama hakatakse.

    • Avatar
      Vasta Triin 8. august 2017 at 16:40

      Ka mulle on seda ette heidetud, et ma ise oma kodu koristada soovin, mitte koduabilist ei palka.
      Probleeme on aga selles, et olen juba proovinud kolme, ja ikka ei korista nad nii korralikult kui ma ise 🙂
      Nüüd siis valetan. Südamerahuga. Aga koristan ikka ise 😉

  • Avatar
    Vasta Victoria 8. august 2017 at 09:11

    Uskumatu, mis probleemid ikka inimestel on ja mis kõik neile ette jääb.
    Kui oleks majanduslikult võimalik, võtaksin ka lapsehoidja kasvõi aeg-ajalt, et oleks ka aeg iseendale 🙂

  • Avatar
    Vasta Triinu 8. august 2017 at 07:50

    Mina olen ühe alla aastase lapsega kodune ja mul käib kodus lapsehoidja ja koduabiline. Ma ei leia, et ma peaks kogu oma vaba aja (mida on imiku kõrval ikka ülivähe) koristama ja kokkama. Samuti ei pea seda tegema mu mees ja tahame kvaliteetaega ka perega koos veeta. Lapsehoidja võimaldab mul rahulikult trenni teha, lugeda, organiseerida perele näiteks kasvõi puhkuseplaane. Last ma üksi lapsehoidjaga olen jätnud ainult 2x. Enamasti olen ise sealsamas aga ei pea temaga pingsalt tegelema. Elukvaliteet on kõigil palju parem. Puhanud ja rõõmus ema.

    • Avatar
      Vasta pille 8. august 2017 at 08:19

      See on täiesti normaalne ja eluterve suhtumine, sina ei saada last jalust ära, sest ta inin häirib.

      • Avatar
        Vasta Triin 8. august 2017 at 16:42

        Lapse inin? 🙂
        OK

  • Avatar
    Vasta Ista 8. august 2017 at 07:28

    Minu kirja paluks mitte avalikuks teha. Ma ei ole pahatahtlik. Mul on endal sünnitraumaga laps. 11 pikka aastat. Sügav puue eluks ajaks.
    Kas Maril lapsehoiuteenus on reh.plaanis kirjas? Sel juhul saab kulusid riigiga veidi jagada.
    Ma ise olen lapsehoidja näol palju abi saanud. Lapsehoidja otaisin ise ja siis sõlmisime linna, riigi ja vahendajaga lepingu. Kasutan SA Agrenska teenuseid.

    • Avatar
      Vasta m 8. august 2017 at 12:20

      Sa oled kommentaariumis ju. Kõik kommentaarid avaldatakse siin automaatselt 🙁

    • Avatar
      Vasta S 8. august 2017 at 12:46

      Puudega laste puhul on riigipoolne abi lapsehoidu teenuse osas kindlasti asendamatu, kuna neid lapsi ei saa ka hilisemas vanuses üksi jätta ja enamasti on vaja leida eripedagoogika teadmistega lapsehoidja, kelle teenus ilmselt ka kallim. Aga Mari pole ju puudega laps, vaid täitsa tavaline väike tüdruk, kes oma vanuse kohta veidi arengust maas. Ei vaja ta teiste kolmeaastastega võrreldes ju mingisugust erihoolt, vaid veidi logopeedilist abi jms, mitte riigipoolset hoiu- või hooldusteenust, logopeediline abi on tal ka ilmselt riigi poolt ette nähtud ja määratud ja seda on ta ka saanud.

      • Avatar
        Vasta tyy 9. august 2017 at 12:16

        arusaam puudest on mõnedel vildakas. Saan aru, et see sõna on hirmutav ja emade esmane rektsioon on seda eitada või vähemalt seda sõnas vältida. Puue on ikkagi puue ja Jaanalindu mängida pole ka eriti tark tegu. Puudel on raskus astmed. See on eraldi pikem teema.
        Meil ja ka mujal ilmas on tervise süsteem rajatud nii, et tuvastatkse probleem. Teatud kõrvale kallete raviks on ette nätud rahad. Nende kasutamine toimub läbi diagnoosi, puude määramise ning läbi rehabilitasiooni plaani koostamise ning elluviimise kaudu.
        Et puue ei pruugi olla igavene, siis määratakse kestvus aeg. Aasta, kaks, kolm oleneb murest. Näiteks su lapsel on ekstreemselt puseriti hambad ja ta vajab breketeid jne. See kõik on väga kulukas ja riik rahastab seda ja samuti muid kõrvale kaldeid läbi puude määramise. Puuet saab vajadusel pikendada, sinu arst saadab dokumendid vastavale komisjonile, kes otsustab vajaduse üle. Ka Maril on puue ja temaga tegeletakse, püütakse järele aidata. Kuhu ta lõpuks välja jõuab ei tea keegi ette. Iga puue ei ole silmaga nätav, kõrvaga kuuldav. See ei tee seda veel olematuks. Suhkruhaigel me ka ei näe tema puuet. Selliseid nähtamatuid muresid on palju. Ja nad kõik ON puudega inimesed. Ma kirjutan, et mõistaksite – puudega inimene EI OLE AINULT see, kes on ratastoolis, ühe jalaga, pime, kurt või käitub silmnätavalt kohatult. Kui te ei talu seda sõna, siis selle asemel on palju leebem sõna, mis on erivajadusega ……
        Seega Maril on puue ja ta on erivajadusega laps, kellele pool eestit kaasa elab ja loodab pariamat.
        Häbenevad need kel on negatiivne, märgistav hoiak teistmoodi olemisse. Aga seda asja saab ju pisut korrigeerida kui veidi järele mõelda ja tunnistada, et olid teadmatuses või mujalt mõjutatud hoiaku üle võtnud. Kõike kena ja mõistmist soovides.

  • Avatar
    Vasta Mina maalt 7. august 2017 at 23:33

    Ma ei ole varem siin sõna võtnud,kuid nüüd pean küll sõna sekka ütlema.sinu otsus võtta lapsehoidja ei oleks vajanud tõesti põhjendamist. Ega need halvustajad nagunii aru ei saa ja halvustavad edasi üksklik mida sa ütled. Minu arust oled sa suurepärane ema ning kardo on suurepärane isa, tahaks ka olla sinu moodi. Te olete tõesti head vanemad oma lastele ja igati eeskujuks teistele peredele.

  • Avatar
    Vasta Rahel 7. august 2017 at 22:24

    Sada korda okeim ongi vötta abiline. Johhaidii meil 21. Sajand mida te vingute. Väga jube on näha mammisi kes ei saagi reaalselt väljas mitme lapsega normaalselt olla ilma et ise ei hulluks ja teisi ei hullutaks. Eriti tore kui hoidja teab ka pedagoogikast midagi ja toetab last arengus, kui too lasteaias ei käi. Selle jaoks hoidjad ju ongi.
    Need mammid kes uluvad, te kasvatage ja näidake siis suurele maailmale oma vilju

  • Avatar
    Vasta Mai 7. august 2017 at 22:05

    Mul tekkis hoopis küsimus, et kas sa Triinuga ei suhtle enam üldse? Olite ju peaaegu parimad sõbrannad, juhtus midagi? 🙁

    • Avatar
      Vasta Mallu 7. august 2017 at 23:06

      Ikka suhtleme 🙂

  • Avatar
    Vasta Merle 7. august 2017 at 21:30

    Huvitavalt on öeldud,et kardol on lende ja ta ei saa lendega koos Mariga kaasa möllama minna..huvitav kas ise ka kunagi beebit hoiad või ainult siis kui tissitad?

    • Avatar
      Vasta Mallu 7. august 2017 at 21:45

      Aga kui mari tahan torudest lasta ja tagaajamist mängida, siis teed seda titt kaenlas, või paned amokki jooksvate laste vahele maha ootele?

    • Avatar
      Vasta A.D. 7. august 2017 at 21:52

      As said… minge korjake oma kassid külapealt kokku ja lets call it a night !

      See, Et inimene NÄEB VAEVA, Et tema lapsel oleks tore ja keegi temaga tegeleks momentidel Kui ühel on töökohustused,teisel VÄIKE BEEBI, ei ole ABSOLUUTSELT taunimist väärt!!! Niimoodi käituvadki vastutustundlikud inimesed!!! Tegeleda ÜHEL AJAL tite Ja mudilasega ONGI väga raske!

  • Avatar
    Vasta Keegi teine 7. august 2017 at 21:04

    No sinul küll pole õigust lapsehoidjale sa ju töötu ehk kodune ? PS! Ega sa ometi ei tee tööd piltnikuna, ei oma aktiivselt blogi, so tegele jooksvate projektidega ja veel vähem oled sa ema ja abikaasa ning muidugi ei soovi as iial puhas.
    Mõnel loogika lonkab ???
    Tead naudi elu ja saada ilkujad persse, seda seni kuni nad pole nõus sind ülevalpidada ??

  • Avatar
    Vasta Triin 7. august 2017 at 20:32

    Viga polnud mitte hoidja palkamine, vaid selle mainimine blogis 😉 Uskumatu ikka, mis inimesi leidub…. ja kohe vaja omad järeldused teha ja kommenteerima hakata. On viitsimine ?

  • Avatar
    Vasta A.D. 7. august 2017 at 20:07

    Tead SIIRALT Ma ei saa aru MIKS Sa ültse ennast PÕHJENDAMA peaks???? For real!!! Teil on kaks PÄRIS väikest last! Minul on üks üle 10a, teine pealt 2a, Meil käib koristaja, hetkel otsin hoidjat ja no sorry! Minu võiks siis ilmselt ültse maha lüüa, sest no olen täiskohaga kodune ema muide. See on see eestlaste “kannata ikka nii et VERE maitse on suus Ja paela tahaks kaela panna!”. Inimesed saage üle! Et oled KOHE halb vanem, Et minuti RAHUS maha istuda tahad? Tegelikult on nii ikka, Et olla hea ema/vanem pead ise ka olema PUHANUD! Rõhugem kvaliteedile kvantiteedi asemel?… Et kuidagi parem oleks, Kui te oleks üleväsinud, närvilised, KUID, hambad ristis Ja käega rinnale tagudes, saaks ikka “ISE” hakkama? Maril oleks mängutoa asemel Ja mobiil näppus? Et siis oleks HEAD LAPSEVANEMAD?… oh jummel…

    Sellistele inimestele,kes Nii mõtlevad, ära vaevu end õigustama! Te olete väga tublid Ja hoolivad lapsevanemad ja seda on näha igati!

    Tsiteetides:”ära vaidle lolliga, kõrvaltvaataja ei pruugi vahet teha!”?

    • Avatar
      Vasta N32 7. august 2017 at 20:33

      Aamen!

    • Avatar
      Vasta Triin 7. august 2017 at 20:42

      Arvan täpselt sama! Kas siis väsinud ema, kes rassib sajal rindel, peaasi, et ikka ise on tõesti lapsele parem? Peres peab olema tasakaal ja kuidas keegi selle saavutab, ei ole teiste asi kritiseerida.

  • Avatar
    Vasta Katri 7. august 2017 at 20:07

    Las koerad hauguvad!!!

  • Avatar
    Vasta Üksik ema 7. august 2017 at 19:45

    Ausalt ütleme nii : ema ja isa vajavad ka puhkust vahest ja kui on võimalist palgata ja leida inimest kellele meeldivad lapsed ja saab lastega ja perega hästi läbi siis why not ? Samas ma saan 4 lapsega hakkama üksi 😀 ei ole mul ei vanemaid ega kedagi kes aitaks kahjuks. Kuna ka linn kus elan ei ole normaalset lapsehoidjat olla siis ei jäägi mul muud üle kui ise hakkama saada. Eks ta raske ole aga mis teed 😀 Mariann sina oled kindlasti hea ema ja Kardo super isa. Kui sa ei hooliks siis sa lihtslat ei oleks otsinud inimest kes viitsib tegeleda lastega mitte elada nuti ajastus 🙂 Sa otsid kohti kus saavad lapsed kaia lapsehoidjaga ja areneda 🙂

  • Avatar
    Vasta K 7. august 2017 at 19:21

    Mina olen kodune emme, hetkel kahe väiksega, sügisest läheb vanem neist lasteaeda. Viimased 4,5a oleme mehega kahekesi väljas käinud 2-3 korda, sest meil lihtsalt ei ole lastele hoidjat. Kõik vanavanemad asuvad mitme tunni kaugusel, mis ei tasu lihtsalt jamamist, et tunnike teatris veeta. Ja hetkel oleme ka dilemma ees, et kas tuleks võtta hoidja, kes kasvõi kord kuus hoiaks last, et ma saaks õhku hingata. Siinkohal mulle ei lähegi korda, mida teised minust arvavad, mis neil ikka arvata, pigem on mureks: kust leida lapsehoidja?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. august 2017 at 19:32

      Kas sa elad Tlnas? Ma võin sulle enda oma soovitada, mega tore neiu on!

      • Avatar
        Vasta K 7. august 2017 at 20:56

        Kahjuks Tartus 🙂

        • Avatar
          Vasta Ave 8. august 2017 at 06:47

          Hei! Kui sa vajad Tartus lapsehoidjat, siis võid minu poole pöörduda! Siis saame edasi arutada? meil: avekristiinatimmi@gmail.com
          Või siis facebook: Ave-Kristiina Timmi

  • Avatar
    Vasta Gerli 7. august 2017 at 19:10

    Peres on kaks last, kellest ühega viibib üks vanem lapsehoolduspuhkusel, teine vanem töötab (töötama ei tähenda tingimata tööl käimist, küll aga töö tegemist). Selles peres vist suuremat last siis lasteaeda panna patt, kuna on ju ometi olemas kodune vanem?

    • Avatar
      Vasta Gerli 7. august 2017 at 19:11

      See oli tegelikult mõeldud sapisele Katrinile.

  • Avatar
    Vasta Ann 7. august 2017 at 19:09

    Kelle asi on kas sul on lapsehoidja või ei 😀 nagu sa kerjaks toiduraha lugejatelt ja siis kulutad lapsehoidjale 😀
    Haiged inimesed. Enamik irisejaid on need kes tegelt annavad lastele piiramatult nutiseadmeid või hoiab lapsi multika kanal. Aga netis kaagutama on vägevad.

  • Avatar
    Vasta Egl 7. august 2017 at 19:05

    Nende laste emad, kelle lapsed lasteaias- või hoius on, samuti oma lapsest ei hooli? :DMa arvan, et nii väikesele lapsele on kasulikum hoidja kes päevas paar tundi temaga tegeleb, kui see, et laps istub E-R 8-17ni lasteaias, kus nagunii talle 100% tähelepanu ei pöörata kuna seal ikkagi päris palju lapsi. Ja kui laps päevast-päeva aias on siis vaevalt, et need nii imelised emad ju õhtuti ennast oma lapsele pûhendavad 😀
    Vahest loen ja mõtlen kui rumalad saavad inimesed ikka olla.

  • Avatar
    Vasta Katrin 7. august 2017 at 18:57

    Naera puruks! Kardo puhul tekkis mul kohe silme ette “Mehed ei nuta”. Kardo on ikka äge Johni koopia. Hea mark. Kas muidu lapsehoolduspuhkusele jäämise mõte polegi lapsega tegelemine? Milleks teile üldse teine laps kui te hakkama ei saa? Sina teed 24/7 tööd ja ei saa oma lapsi hoida sel ajal kui Kardo vajab oma aega:D
    Sul on ikka nii raske elu. Teised vanemad käivad kellast kellani tööl, käivad lastega trennides, teevad süüa, koristavad, sõbrannade ja sõpradega väljas ja seda mitme lapse kõrvalt. Siin ei saa kaks põhimõtteliselt kaks kodust inimest ise lastega hakkama? Ma saaks aru kui Kardo käiks tööl. Või sina kellast kellani. Kohe huvitav oleks teada, mida pingsat sinu päev siis sisaldab, et lastele aega pole:D
    Uudiseks sulle, et lapsed tahavadki tegelemist ja vanemate tähelepanu.
    Mitte Mari ei ole keeruline laps, kellega ei saa kusagil käia, vaid sina oled kehv vanem, kes lapsega pole tegelenud ega ilmselt ei taha tegeleda. Nad on sulle vaid aksessuaarid, kelle abil oma “tööd” kindlustada.

    • Avatar
      Vasta Sandra 7. august 2017 at 18:59

      Hakkas kergem?

    • Avatar
      Vasta T 7. august 2017 at 19:03

      Päriselt on ka selline õel inimene olemas või ?

    • Avatar
      Vasta Lisbet 7. august 2017 at 19:05

      Äkki lähed teed midagi tarka. Mis Sa üldse Tuled siia kui midagi normaalset öelda pole

    • Avatar
      Vasta Ann 7. august 2017 at 19:05

      Katrin, ma jubedalt tahaks seda kuidagi viisakamalt öelda, aga no sa oled idioot ! Kas sa tõesti arvad, et Mari ja Lende ei saa piisavalt vanemate tähelepanu?! Kas sa tõesti arvad, et on võimalik samaaegselt võrdselt efektiivselt tööd teha ja lapsega tegeleda?
      Sul on kas kade meel või lihtsalt sitt iseloom, ei muud.

    • Avatar
      Vasta Kadeduseuss 7. august 2017 at 19:05

      Ja seda räägib vast inimene kellel lapsed puuduvad 😀
      Või on see kadedus..?

      Kui perel on võimalus endale palgata lapsehoidja siis why not!?
      Isegi olen lapsehoidja otsinguil.. Ja jep, olen kodune ja kavatsen ka olla kodune senikaua kuni laps lasteaeda läheb… Nii 3 aasta pärast. Miks lapsehoidja? Sest igal emal ja isal on õigus oma ajale ja seda kellelegi selgitamata et miks või mida 😀

      Eestlane on teise eestlase üle alati olnud kade kuid kahju on vaadata, kui ühiskond, tavad jms muutuvad siis kadedus jääb alati 😀 lauslollus ?

    • Avatar
      Vasta Mimi 7. august 2017 at 19:05

      Sina oled jälle kibestunud ja kade sest ei suuda enda elu enda jaoks mugavaks kujundada ja tuled siia teiste üle inisema ja tänitama. Kõik inimesed ei pea kellast kellani tööl käima et elada. Lisaks on ööuni ka vajalik. Kui ta päeval lastega tegeleks siis õhtul/öösel töö (beebisid ei saa öösel pildistada) siis kui pikk uni inimesel on????? Nii et ära irise kui ise elada ei oska

    • Avatar
      Vasta K. 7. august 2017 at 19:06

      A, ma ei saa hästi aru, mis see kellegi asi on, kui vanemad – olgu või kodutud, otsustavad endale lapsehoidja võtta? Ausalt nagu?! Jumala lihtsad, selged ja loogilised põhjendused välja toodud ja ikka on vaja viriseda teiste valikute üle. Mine naera tõesti end kuskil hästi ruttu puruks…

    • Avatar
      Vasta Mari 7. august 2017 at 19:09

      Mis sul viga on? Sa ilmselgelt ei ole mitte kunagi kodukontoris kahe väikse lapse kõrvalt töötanud. Kui sa oleks, ei räägiks sa sellist juttu. Töötan ka igapäevaselt kodukontoris ja valdavalt käivad mu lapsed 8-17 lasteaias, sest ei ole võimalik tööd teha kui mõlemad kodus on. Ja kui Mallukal on võimalik võtta mõnus lapsehoidja, kes klapib nii Mari kui ülejäänud perega siis on see super. Mari saab ajaviidet usaldusväärse inimesega paar tundi päevas ning ülejäänud perekond saab muul ajal kõik koos aega veeta. Super lahendus ju. Ma teeks Malluka asemel samamoodi.

    • Avatar
      Vasta Kah 7. august 2017 at 19:10

      Wow….
      Ei oskagi kohe muud öelda. Nagu hoidja võtmine on lastega hakkama mittesaamine? Wow! Katrinil võiks veidi häbi olla, sest mul hakkas lausa piinlik seda lugedes…

      • Avatar
        Vasta Katrin 7. august 2017 at 19:16

        Mallukal on ju lapsehoidja. KARDO! Lasku siis lahti kui see oma ametiga hakkama ei saa ja on vaja uus võtta lisaks. Tuleks soodsam. Ühte muinasjuttu teate, kus keiser paljas oli? Kes seal lõpuks idioot oli. Keiser või laps, kes julges öelda, et kuningas on paljas?
        Lapsehoidja võtmine on täiesti normaalne, nagu ka koristaja ja aedniku palkamine, põhjendused on need, mis siin on naeruväärsed. Lapsehoolduspuhkusel oleval isal on vaja oma aega, mida ei saa pakkuda talle kodus töötav ema. Kui üks vanem ei saa korraga kahe lapsega hakkama, siis on asi laiskuses või saamatuses.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 7. august 2017 at 19:19

          Kas AINUKENE punkt oli, et Kardol on oma aega vaja :D? Jeesus, kle rahune maha ja tõmble mujal, sinu arvamus on kenasti edastatud, ma olen su üle vaimsel naernud, liigume nüüd eluga edasi 😀

          • Avatar
            Kerli 7. august 2017 at 20:52

            Mina arvan,et sellel Katrinil ei ole lapsi ja kindlasti ei ole tal ka oma maja. Ja kohe päris kindlasti ei käi ta ka tööl, muidu ei saaks üks inimene sellist juttu ajada. Uskumatu lihtsalt!?!?!

        • Avatar
          Vasta Gerli 7. august 2017 at 19:36

          Küsin siis siin uuesti: kui peres on kaks last, kellest ühega on üks vanem kodune ja teine vanem töötab, siis teise lapse lasteaeda panek on hoolimatus, kuna üks lapsehooldusel viibiv vanem on olemas? Ja kodutöödest…kui kodune ema koristab ja teeb kodutöid, kas siis on see ka kuidagi kummaline või ainult siis kui seda teeb kodune isa?

          • Mallukas
            Mallukas 7. august 2017 at 19:40

            Pole mõtet küsida, vastus on, et AGA MALLU JU EI SAA HAKKAMA BLABLA 😀 Las inimene kempleb omaette 😉

        • Avatar
          Vasta Evelin 7. august 2017 at 19:42

          Minu teada Kardo ei ole Malluka lapsehoidja. Kardo on Malluka mees ja oma laste isa.
          Kas see, et ta võttis isapuhkuse, tähendab, et ta peaks omas kodus 24/7 nagu elektrijänes tööd rügama? Nagu postituses kirjas, tegeleb Kardo hetkel põhiliselt Lendega ja hoidja tegeleb Mariga intensiivselt paar tundi päeva jooksul. Kus siin see ise mitte hakkama saamine on?

          • Avatar
            Rita 7. august 2017 at 20:05

            Minu poolest võtku vanemad või 10 lapsehoidjat, kui nad soovivad. Pole kellegi asi!!

        • Avatar
          Vasta Inks 7. august 2017 at 23:51

          +10 Peamine kui inime ei saaks aru, et pisut…kentsakas, siis ei poleks pooled postitused õigustustest kummis:) Nii irvitama ajab see pidev õigustamine. Vaimselt naerma -kuidas käib, ei tea. Tavalise peres võtaks siis isa lapsed auto peale ja viiks mängutuppa ja jalutaks väiksemaga…aga oh mis me tavalistest inimestest siin. Tavalisel püütakse lastele õpetada aitamise kaudu kõike vajalikku: aiatöö, koristamine, üle kolmesega täitsa ok tegevus, seda enam, et intellektuaalseid vestlusi raske veel läbi viia. Asi ei ole hoidja palkamises, vaid selle õigustuses.

          • Avatar
            Mallu 8. august 2017 at 00:43

            Kle Inks, enne kui sa siin Katriniga nõustuma kukud, proovi IPd vahetada, naljakas vaadata, kuidas sa enda kommentaaridega nõustud 😉

          • Avatar
            Inks 8. august 2017 at 08:41

            Kõik ei ole kahestunud inimesed, enne kui midagi väita võiks iva selgema pilguga vaadata, IP teadlane ja naabritega ka netti ei jaga.

    • Avatar
      Vasta Pille 7. august 2017 at 19:11

      Muide, normaalsed vanemad, kel ka mingil
      määral rahalisi võimalusi on, palkavad lapsehoidja, ka välismaal. Rikkamad palkavad lisaks koka, koristaja, aedniku ja autojuhi. See on täiesti normaalne. Sa võid edasi rabeleda ja oma närvilisust laste peal välja elada. Kahju ainult su lastest.

    • Avatar
      Vasta Kats 7. august 2017 at 19:17

      Katrin sinu kirjutatud tekst = naer
      Kas on tegemist inimesega kellel endal pole lapsi ja arvab et elu on nii lihtne ja kerge?
      Loomulikult on võimalik hakkama saada ilma lapsehoidjata aga paljudel pole rahaliselt võimalik endale seda lubada või siis vanavanemad = lapsehoidja, situatsioone võib olla palju erinevaid.

      Või on tegu kibestunud lapsevanemaga? .. Igal juhul eks need klaviatuuri sõdalased ole kõige julgemad ekraani taga kellegi teise elu laitma!

      Kas lapsehoidja võtmine tähendab mitte hakkama saamist? Ega nüüd mingi tädi ei tule ja 24/7 tegele nende lastega kui mallukas ja mees samal ajal istuvad diivanil ja vaatavad pealt.
      Katrin muideks kas sa arvad kuna mallukas teeb blogi siis muud tööd ta ei teegi – ja raha pritsib sisse igast uksest? Lausa kahju et su ajumaht on nii väike aga arvatavasti suurim asi mida sa elus saavutanud oled on arvatavasti su eelnev kommentaar ?

      • Avatar
        Vasta Katrin 7. august 2017 at 19:23

        “Ega nüüd mingi tädi ei tule ja 24/7 tegele nende lastega kui mallukas ja mees samal ajal istuvad diivanil ja vaatavad pealt.” njah, üks istub arvutis ja teine nutab blogis kui raske elu tal on:D
        Me ei räägi lapsehoidja võtmisest kord nädalas või kuus, et end tuulutada ja omavahel olla, me räägime lapsehoidjast iga pöev olukorras, kus inimesed on kodused.
        Mina võin kibestunud ja kade olla, teie meelest, aga ajumaht või loogiline mõtlemine on mul küll suurem kui siinsetel kommenteerijatel. Polegi mõtet teiega rohkem siin vaielda.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 7. august 2017 at 19:31

          No seda ma räägingi, et mida sa vaidled siis :D?

          • Avatar
            A.D. 7. august 2017 at 21:42

            Hahaa Ja inimene IKKA ei saa aru, Et üks lapsevanem TÖÖTAB KODUS Ja teisel on BEEBI, Kelle eest hoolitsemine ONGI TÄISKOHAGA TÖÖ?!

            Ohhhh… Karinike… mine korja oma kassid külapealt kokku ja let’s call it a night ? Nagu Ma varasemalt mainisin-pole mõtet lolliga vaielda, sest kõrvaltvaataja ei pruugi vahet teha… ?

            Ps.mu kaasa arvas kaa, Et no NII LIHTNE elu titega kodus! Walk in the park! Laxin emaga viieks päevaks Kreekasse jättes ta titega… olevat olnud ta Elu KÕIGE PIKEMAD viis päeva!? See austus PEALE reisi oli mehe poolt… hahaa Noh…jumaluse tasemel?

            Aga Sa Karinike! Kassid kokku Ja ohtune piimake Ja head ööd!?

          • Avatar
            A.D. 7. august 2017 at 21:43

            “Kui Mul lapsi ei olnud Oli Mul KUUS teooriat KUIDAS lapsi peaks kasvatama! Nüüd on Mul kuus last Ja mitte ühtegi teooriat…!”

    • Avatar
      Vasta Hel 7. august 2017 at 19:21

      Apppi kui mustade silmaklappidega üks inimene ringi võib käia??? Mul on kõigest 1 laps ja isegi minul oleks lapsehoidjat aegajalt vaja. Sest no usu või mitte, aga on kohti, kuhu ei saa lapsega minna. Mees on mõnikord E-R Eesti teises otsas ja temast abi pole. Ette ka ei tea millal ta kus viibib, niiet paar päeva etteteatamisega juuksurisse aega ju ei saa. Vähemalt viisakasse kohta mitte. Uue rasedusega arsti juures eelistan ka üksi käia, mitte uudishimuliku ja kõike näppida tahtva pisikesega. Ja usu v mitte, aga mõnikord tahaks mehega kahekesi ka kuhugi minna ning alati ei leidu pere- või sõpruskonnast kedagi, kes kohe appi saaks tulla. Ühesõnaga mida iganes, igalühel kuluks vist lapsehoidja aegajalt ära. ?

    • Avatar
      Vasta Liina 7. august 2017 at 19:22

      Vau, mul on ka lapsehoidija. Käin koolis, autokoolis ja tööl. Olen lapsehoolduspuhkusel ja selle kõige kõrvalt ei tunne, et oleksin halb ema.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 7. august 2017 at 19:31

        Usu mind, ei peagi mõtlema. See “Katrin” tahabki lihtsalt, et keegi temaga kakleks siin 😀 Pole mõtet talle seda rõõmu anda.

    • Avatar
      Vasta Kiivi 7. august 2017 at 23:49

      Naera puruks tõesti! Lihtsalt infoks… kui üritad demonstreerida laia silmaringi ja ilmestad oma kirjutisi näidetega Eesti filmiklassikast, tuleb kasuks, kui ei tee vigu stiilis: “nagu John filmist “Mehed ei nuta””.
      Muud juttu ei hakka kommenteerimagi, see on veel naeruväärsem, kui John’i lugu.

    • Avatar
      Vasta Plikq 8. august 2017 at 09:22

      Kuna yhiskonnas väga tugevalt sees see hoiak, et ise hakkama peab saama, siis keegi väga ei maini, et koduabiline on – isegi, kui on – ja jääbki mulje, et kõigega saadakse yksi hakkama, aga ..,

      On mitmesuguseid inimesi, emasid, peredynaamikat – kuidas kellegi jaoks pereelu töötab, ei ole oluline, vaid see on oluline, et kõik oleksid hoitud, armastatud, vajadused kaetud.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 8. august 2017 at 09:52

        Ma ei näe põhjust, miks ma peaks seda varjama ka 😀 Ma saaksin küll üksi hakkama, aga miks ma peaksin, veri ninast väljas rabelema, kui saab kergemini? Ühesõnaga see kemplus, mida paar tükki siin taga ajavad, ala TUNNISTA nüüd ometi, et sa ei hooli, armasta või saa hakkama, see ajab natukene naerma ja muud ei midagi 😀