LAPSED Mari

miks mitte…

27. august 2017

Eelmises postituses just kirjutasin, et see Mari on ikka paras röövik. See aeg, kus ma eelmist posti kirjutasin, ladus Mari mõngleid veepudelisse ja korraldas kaost, nagu ikka. Aga see, mis ta täna Ülemistel tegi… Ütleme nii, et ma ei teadnud, kas nutta või naerda. Ma pigem naersin siis.

Ühesõnaga, läksime shoppama, viisime Mari mängutuppa. Tunni pärast mõtlesin, et lähen uurin, kas ta tahab ära tulla, või veel mängida. Astusin siis sinna sisse, kes on käinud vast teab, et see on pääääris suur mängumaa. Mingid lapsed rääkisid “issand, ta oli täitsa paljas!”. “Jaa, mina nägin ka seda paljast tüdrukut!”. Ma lihtsalt palvetasin armsa taevaisa poole, et see paljas tüdruk ei oleks Mari, aga no ilmselgelt lasi taevaisa mind üle, sest samal hetkel nägin ma porgandpaljast Mari “jiiiihaaaaaaaaaaa!” karjatamas ja palja peega liumäest alla laskmas. Kui ta nägi, et ma teda märkasin, lasi ta lagedale ühe deemoninaeru ja hakkas paljalt minema jooksma.

Kaks väikest poissi aitasid ta mul kinni püüda.

Võtsin endalt kampsuni seljast ja panin Marile ümber, et ta seal enam edasi ei liputaks, aga üks poiss lahkelt teatas mulle, et “see tüdruk on ammu paljas”. Tore, et seal oli täiega töötajaid ja teisi lapsevanemaid, kes lihtsalt keegi ei pilgutanud silma ka selle peale, et üks röövik seal puhta palja perssega ringi lasi. Ma saan aru, et seal ongi mängutuba, mitte lapsehoid, aga kui keegi TUND AEGA paljalt ringi jookseb, siis kas see on seal tavaline või? Natukene loodan, et on…siis oleks mul vähem mark 😀

Nii, igatahes. Mari käes, aga kus siis riided on? Pressisin ennast nagu hiilane nendesse lastekäikudesse ja turnikatele, aga Mari riideid ei leinud. Olingi juba alla andmas ja mõtlesin juba, et lähen ostan talle siis uued riided. Kahju oli küll, sest Mari oli nunnusti riides, et patt oleks neid kuskile mängutuppa vedelema jätta. Õnneks soovitas Kardo veel vetsu vaadata. Muidugi, seal nad olidki. Kenasti vetsupoti kõrvale maha visatud, nagu keegi oleks riiete seest haihtunud.

Vaesel Maril ükskord juhtus, et ta pissis kogemata kleidi peale. Ju siis ta sedapuhku otsustas sellist piinliku olukorda vältida ja võttis igaks juhuks viisakalt riided seljast. Ja kui need juba seljast võetud sai, siis mõtles ta arvatavasti, et ongi vabam turnida, kui mingid mõttetud kaltsud ees ei tolkne.

Ühesõnaga jah, tore. Tänks Mari. Suht normaalne inimene oled 😀

Loe ka neid postitusi!

37 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Chris 29. august 2017 at 13:05

  :D:D:D nii armas ja nii naljakas..

 • Avatar
  Vasta Tr 28. august 2017 at 16:47

  Olles ise kunagi mängutoas töötanud— turvade kaudu oleks saanud keskuses maha hõigata. Kujutan ette seda naerupahvakat keskuses kui kõlarites kõlab: Ema, teie 3 aastane tütar kooris end mängutoad paljaks ja me ei suuda isikut tuvastada, palun pööduge lapse juurde tagasi :)))

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 28. august 2017 at 17:07

   Ma reaalselt oleks kohe aru saanud vist, et see Mari 😀

 • Avatar
  Vasta Triinu 28. august 2017 at 11:46

  Ütleme nii, et kui sinu ema sinust nii “vahvaid” mälestusi jagaks internetis -kas siis ka tunduks naljakas?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 28. august 2017 at 11:58

   jah

 • Avatar
  Vasta Nele 28. august 2017 at 07:30

  Kui see mängutuba seal restorani korval siis tean seda 😀 korda läinud üritus igatahes ??

 • Avatar
  Vasta Liisa 28. august 2017 at 06:24

  Kuidas üldse võib nii väikseid lapsi sinna üksi jätta? Mis vanusest alates see lubatud on? Minu meelest on täiesti jabur, et 3-aastane ilma järelvalveta mängutoas, või kusiganes, viibib. Ka 4-aastane pole veel piisavalt küps üksi olemiseks. 5-aastast võib-olla julgeks juba teatud kohtadesse jätta, aga see oleneb jällegi lapsest. Vedas sul, et ainult selline väike asi juhtus, et leidsid lapse paljalt. Vähemalt on temaga kõik korras.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 28. august 2017 at 08:59

   Lubatud on jätta sellest vanusest, kui vanem julgeb jätta. Mari on seal juba mingi pool aastat tagasi ka üksinda olnud, ei juhtu tal seal midagi. Peale selle, et paljaks võiks koorida, seda ma juba ennegi peljanud.

 • Avatar
  Vasta Mari 27. august 2017 at 22:28

  Sul nii vahva perekond?Armas plikatirts. Mõtle vähemalt olid riided kuivad?, mis põhiline laps oli õnnelik omas nahas. Lapsi õpetakse ühiskonna poolt oma keha häbenema?.See on häbiväärne. Sellisena me ju sündisime;), kuid Mallukas jaksu ja pikka kannatust;) Meil kõigil on lapsena seda juhtunud;)

  • Avatar
   Vasta Triinule 28. august 2017 at 17:14

   Meil k6igil?
   Ehk siiski kerge liialdus.

   • Mallukas
    Vasta Mallukas 28. august 2017 at 17:34

    Jah, Triinule pole iial paljas olnud ja on sellest suvaliselt üldistusest äärmiselt solvatud! Anna andeks, sa juba sündisid pulk persses ja pükskostüüm seljas

 • Avatar
  Vasta Triin 27. august 2017 at 21:49

  Lahe postitus ?

 • Avatar
  Vasta Maris 27. august 2017 at 21:44

  Uhh ja ma arvasin, et mind on õnnistatud hullu lapsega ????????

 • Avatar
  Vasta Maria 27. august 2017 at 21:19

  Ega seal muud polegi kui…naerda.

  Samas ma natsa ikka mõtlen, et töötajad võiks ikkagi märgata, et laps riided onal ära võtnud. Ja kui sina need ülesse leidsid, eks oleks ka nemad need üles leidnud.

  No teisalt polegi ju alastuses midagi kummalist ja parem võtku laps oma alastust loomulikuna. Mul mitme tuttava lapsed häbenevad juba 4-5 a oma perekonda ja isegi ema.
  Meie lapsed jooksevad ka kodus paljalt ringi ja mul on alati närvid läbi kui külalised on. Nt..kas neil on hommikul oma toast väljudes meeles, et meil külalised on ja kas neil on meeles riided/hommikumantel peale tõmmata.

 • Avatar
  Vasta H. 27. august 2017 at 21:02

  Lugeda oli muidugi naljakas, vaimukalt kirja pandud, ilmselt Sul sel hetkel ei olnud.

  Aga mul tekkis sama emotsioon, et ma ei julgeks teda sellisesse kohta küll veel üksi jätta. Arvestades seda, mis ideid ta genereerib, siis ma ei tea, topib pea kuhugi mitte vajalikku kohta ja jääb kinni või mis iganes ja see mängumaa on ju nii suur, et keegi ei pruugi teda kuulda/näha. Ausalt mitte pahaga, aga ma nii väikest last Lennumaale üksi küll ei jätaks.

 • Avatar
  Vasta Karoliina 27. august 2017 at 19:42

  ????????

 • Avatar
  Vasta jana 27. august 2017 at 19:25

  Hahhaha paras naerupostitus 😀 like selle peale 😀

 • Avatar
  Vasta Keiu 27. august 2017 at 18:41

  Sorrryy aga ma sain ikka korraliku naerukrambi ?????????? Lapsed on elu õied ??

 • Avatar
  Vasta S 27. august 2017 at 18:33

  Tüüpilised eestlased, vahivad, itsiavad pihku ja pärast räägivad tervele suguvõsale, selle asemel, et minna ja lapsega koos ta riided üles otsida… Aga noh ilmselt saaks täiskasvanu ka südamerahuga ilma märkuseta, kuid veidrate kõõrdpilkude saatsl ringi jalutada näiteks päevade ajal lekkiva tampooniga või spaas wc paber kintsu küljes

  • Avatar
   Vasta Kiku 28. august 2017 at 11:04

   No ongi. Mina olen alati inimestele öelnud, kui neil midagi valesti ja nad kenasti tänanud ka.

 • Avatar
  Vasta ? 27. august 2017 at 18:21

  a ma imestan, kuidas sa julged teda niimoodi ilma valveta jätta ja lausa tunniks ajaks? sealt on ju imelihtne minema minna ja jalutada suvaliselt kaubanduskeskusesse. Kuidas sa seda ei karda.
  Ja tglt see lugu pole naljakas, nii suur laps juba, 4 aastane ei peaks enam taolisi lollusi korda saatma. Imestan samuti neid noori rumalaid töötajaid, kes seal kanakarjas istuvad ja midagi ei näe ega tee asja ette.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 27. august 2017 at 18:29

   Sealt saab välja ainult siis, kui teenindaja leti taga nuppu vajutab ja värava avab, mismoodi see laps “imelihtsalt” kaubanduskeskuse peale saaks? Ja selle suhtes, et kas ta peaks või ei peaks seda tegema, räägi talle 😀

   • Avatar
    Vasta H. 27. august 2017 at 21:04

    Tegelikult ei ole sealt raske välja saada, kui mõne teise pere sabas longib, siis ega need töötajad ei tea, et see nende laps pole.

    • Avatar
     Vasta Vaike 28. august 2017 at 10:40

     Kaubanduskeskus on tegelikult vist üks turvalisemaid kohti, kus laps “ära kaotada”, sest üsna pea teatatakse valjuhääldist, et väike Mari ootab oma emmet infoletis. Koduaiast jooksu pannud last on juba keerulisem leida. Putku pannud teismelist ammugi. 🙂

 • Avatar
  Vasta Elina 27. august 2017 at 18:11

  Hahahaaa, saime mehega hullult naerda 😀
  Mees lapsega käis ka seal mängutoas täna, küsisin, et kas nägid paljast last? Ta ei näinud õnneks või kahjuks.

 • Avatar
  Vasta annekas 27. august 2017 at 17:58

  Kummarid valepidi jalas?:D Või mu silmad petavad.

 • Avatar
  Vasta e. 27. august 2017 at 17:47

  jumala äge tegelane:)

 • Avatar
  Vasta Sandra 27. august 2017 at 17:40

  ???

 • Avatar
  Vasta Mari 27. august 2017 at 17:38

  Minu kratt jooksis telia poe juurde ptksid vajusid alla-nagu koik paljaks- motlesin et pyyan kinni ja jope varjab koik ara. Siis sai ta aru et ma loodan ja tostis jope ka yles ja nii oligi mu poiss telia ukse ees paljas noks ripakil?

 • Avatar
  Vasta Marion 27. august 2017 at 17:20

  Vapustav 😀 Ja väga vaimukas ümberjutustus ka sellest olukorrast, aitäh 😀 Maril endal oli kindlasti väga mõnus ja vaba olla ?

 • Avatar
  Vasta Helena 27. august 2017 at 17:18

  Nad ei luba mängutoas isegi ilma sokkideta olla mingi määruse järgi, aga paljal lapsel lasevad. Oleks pidanud lapsevanemale helistama suht koheselt. Mis töötajad ise seal selle peale kostsid? 😀

 • Avatar
  Vasta Agnes Kirsbaum 27. august 2017 at 17:18

  Tulime siia ilma paljatena ja riided, mhm, puhta edevusest. Pöidlad püsti, see laps teab, mismoodi on mõnna olla!

 • Avatar
  Vasta Liina 27. august 2017 at 17:15

  Hahahaa… ma sûdamest naersin.?
  Aga no teises täuskasvanud oleks võinud kûll midagi teha.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 27. august 2017 at 17:17

   ei no ma mõtlen, et samas mis nad ikka oleks teha saanud, sest riideid polnud ja kleidi peale oli number kleebitud 😀

 • Avatar
  Vasta Julia 27. august 2017 at 17:05

  Mu ema jättis mu kunagi lasteaiast koju, tegi mulle nn vaba päeva. Aga kuna mu lasteaed asus mu maja taga ja mul hakkas kodus jube igav, siis jube hea mõte oli minna lasteaeda teisi külastama. Külastasingi siis… paljalt 😀
  Edasist ma ei mäleta, aga ma mäletab seda jurba emotsiooni kui ma koju tagasi läksin. Ilmselt sain siis kasvatajatelt tõreleda

 • Avatar
  Vasta Anneli 27. august 2017 at 17:03

  Nüüd sain küll korralikult naerda, vt et tilk püksis ???

 • Avatar
  Vasta Angelika 27. august 2017 at 17:02

  Haha.. üks piinlik stoori, mida Mari 18ndal sünnipäeval või pulmas rääkida ??