Uncategorized

pühapäevane niisama jutt ja telefonipildid

27. august 2017

Ma nägin öösel unes, et mul oli mingi neli üli head teemat, millest blogida. Kahjuks olid nad selleks ajaks unustatud, kui ma ärkasin, seega “pean” täna blogima üldse mitte hea ideega. Igatahes leppisin ma sellega, et suvi on läbi. Sügis on käes. Lastele oleks mingeid sügisriideid vaja. Joped, fliisid, värgid on olemas, aga just pigem tahaks selliseid veste ja sügisjalanõusid. Kas keegi Tallinnas Georgest tahaks koos tellimust teha, muidu on see 20€ saatekulu päris tobe üksi maksta (mida ma iga kord lolli peaga varem teinud olen :D).

Ei tea, mis teie pühapäevased traditsioonid on, aga mulle meeldib üldiselt pühapäeviti kokata. Täna on mul plaanis teha mõnusalt kleepuvaid ja krõbedaid ribisid. See tähendab küll seda, et ma peaks ribid külmakirstust välja võtma, aga kuna ma ise keldrisse minna ei taha (ämblikud!), siis tuleb oodata, kuni pere kõige suurem ja väiksem kargu alla ajavad.

Eile käisime katsikul ja ma pean vist Beritit tänama, kes kogu aeg lapsekandmist nii kõvasti promob, et ma taipasin ka meie lina kaasa võtta ja nii mugav oli Lents nii magama panna. Ei mingit vankriga sebimist, lihtsalt beebi kotti ja magas nagu… kott. Nagu näha, siis väike Ruben magab ka rahumeeli, aga hoopis kiigus.

Samal ajal kui mehed õues meestekambas õlut rüüpasid, istus Kardo terve peo väikeste tüdrukutega ja rääkis nendega juttu, et “mõista, mida tänapäeva väiksed tüdrukud elust arvavad”. Nad arutasid seal, et kes kelleks saada tahab, kes kuhu augustusi tahab (üks tahtis nabaneeti). Parim oli see, kui üks tüdruk küsis Kardolt: “Mis su suurim soov on?” ja Kardo vastas: “Et meile enam kunagi ühtegi lapsevankrit majja ei tuleks…”. Ahjaa, nagu näha, siis Mari jaoks oli pidu liiga intensiivne ja ta pidi vahepeal väikse iluune tegema.

Ahjaa, ma sain Mari ja Lende lõpuks nende matchivatesse kleitidesse. Esimest ja viimast korda, sest Lende, kes muidu on suuruses 80, pidi selga venitama 68 suuruses kleidi ja Marile on see 104 ka nii täpselt paras, et vaevalt, et enam selga saab. Hea, et ma nüüd üldse taipasin neid proovida, sest ma ostsin need mingi… talvel 😀

Eile tuli ka jutuks see, et kas mõni laps ongi “marakratim” kui teine? Et mul on näiteks sõbranna, kes ütles, et tema laps pole kunagi mingeid selliseid lollusi teinud. Minu oma on pidevalt ennast ja õde täis joonistanud, seintest ma isegi ei räägi. Lisaks on tal komme vetsu lõkse ehitada (toppida terve rull WC paberit potti ja siis vett lasta) ja no paar päeva tagasi määris ta ennast üleni Sudocremiga kokku. Täiesti casual. Huvitav, kas Lentsust tuleb ka selline kratitar? Ma kardan, et isegi, kui ta ise ei oleks, siis küllap Mari ta välja treenib. Nagu Mari näost näha on, siis pättust teha on super tore.

Kuna ma juba telefonist pilte võtsin, siis näitan oma alist tellitud eurist roosat putukavõrku. Võrku rohkem kui küll! Taustaks meie väga sassis terrass.

Lende viimase aja parimad abimehed. GoBabyGo põlvekaitsmed. Ma pean Lillit tänama, et ta kunagi sellest brändist kirjutas, sest nende sukakad ja retukad ja need põlvekaitsmed on kõige paremad, mis üldse poes saada on. Kvaliteetsed ja ilusad ja aitavad täiega just käputama õppivat last. 

Rohkem mul pole midagi öelda, ma pean täna veel Ülemistesse jõduma. Mul oli ükspäev selline flashback, et vaatasin elutoas rulood ja mõtlesin, et krt, selle ruloo asemel võiks siin kardin olla, et peaks kardinapuu ostma. Ja siis meenus, et eee, kui ma 2 kuud tagasi Ülemiste Jyskis olin, siis ma ju ostsin kardinapuu. Aga kuna mul oli palju asju too päev ostetud ja tahtsin veel toidupoodi minna, siis jätsin kotid nii kauaks Jyski kassasse ja kuna kardinapuu pandi vast maha, siis ma unustasingi selle ja kahmasin ainult kotid kaasa. Eriti random oli helistada kaks kuud hiljem, et tere, ma mitu kuud tagasi unustasin sinna ühe kardinapuu. Nad vastasid, et tavai, tulge ja valige endale uus välja 😀 Tsekki ega midagi mul nagunii ei olnud, aga samas ju vist oleks see üli imelik vale, mida keegi niisama välja mõtlema hakkaks. Seega lähen toon endale selle paganama kardinapuu ära.

Kellel veel õhtusöögiplaanid paigas pole, siis soovitan teha maailma parimat lõhepastat! Esiteks on vaja Peetri Lõheärist ühte mõnusat luudeta lõhefileed, mille viskad 40ks mintaks ahju. Kala on valmis, kui ta on veel pehme ja ülihõrk, suussulav! Samal ajal viskad potti pasta keema ja pannile paned sibulat-küüslauku-beebispinatit-vahukoort ja seeni. Siis segad pannil oleva pläusti pastaga kokku, pudistad peale ahjust lõhet ja kõige peale veel parmesani. Lihtsalt PARIM! Mulle meeldib valmis pastale ka värsket tomatit lisada.

Loe ka neid postitusi!

23 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Rita 29. august 2017 at 15:37

  Ma loodan, et teed kunagi postituse oma kandmislinadest. See ruutlina näeb nii kena välja ?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 29. august 2017 at 15:39

   Mul tegelikult ei olegi ühtegi päris lina, see ruutlina on ja kott ka 😀

   • Avatar
    Vasta Rita 31. august 2017 at 11:23

    Sul oli ka trikoolina millalgi, Liliputi oma vist? Tänu su blogile tellisin ka enda beebile trikoolina ja nüüd kui beebs suurem, siis on erinevaid kandmisvahendeid juurde tulnud. Avastasin selle imelise maailma suht hiljuti ja selle tõttu teema huvitab ? Ruutlina tundub üliäge, aga ma pelgan veits, et on ebamugavam kui kott.

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 31. august 2017 at 11:25

     ma täna teen postituse kandmisest ka, absull pole ebamugavam, mulle tundub isegi mugavam kui kott 😀

     • Avatar
      Rita 31. august 2017 at 12:58

      Omg kui äge! Jään ootama! ?

     • Mallukas
      Mallukas 31. august 2017 at 13:22

      ja juba ongi üleval :D!

 • Avatar
  Vasta Kerttu 28. august 2017 at 09:15

  Ma võin teha ühistellimuse, kui igaüks mulle 5€ maksab ? + eesti sisene post.

 • Avatar
  Vasta R 27. august 2017 at 18:48

  Mul on ka Lova meh dai ehk ruutlina ja ma ei saa pildilt hästi aru, et kuidas sa linasabad sidunud oled. Soovitaks need ikka üle lapse pepu siduda, siis on palju toekam see asi. Vaata, nagu siin tootepiltidelgi on: https://www.lovasling.com/collections/mei-tai

 • Avatar
  Vasta Ann 27. august 2017 at 17:11

  Ma oleks ka ühistellimusest huvitatud!

 • Avatar
  Vasta Kiku 27. august 2017 at 16:31

  Sul on nii tore ja tubli mees! Super hea meel ikka teie üle.

  • Avatar
   Vasta Suitsuliha 28. august 2017 at 19:25

   Mulle ka meeldib Kardo 🙂

 • Avatar
  Vasta Kadi 27. august 2017 at 15:54

  Mina tahan ka ühistellimuses osaleda!

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 27. august 2017 at 16:37

   aga kes selle tellimise ja saatmise enda peale võtab 😀

   • Avatar
    Vasta E 27. august 2017 at 17:35

    Facebookis selline grupp loodud alles lähiajal nagu – tellimine Georgest. Seal jagatakse ka postikulu ära 🙂

    • Avatar
     Vasta facebook aitab jälle 27. august 2017 at 23:11

     Facebookis olen sellises grupis, nagu emmed tellivad ja müüvad. Seal tellib 3 -4 naist Georgest. Tuleb jälle ette kuulutus, et sõnum, et tellin gerogest, paari kolme päeva pärast. Olen vist kõigi kaudu tellinud, olenevalt, kelle tellimuse kuupäev on sobinud. Umbes korra nädalas saadetakse tellimus. Postikulud on neil erinevad, kõige kallim vist 4 eursti, aga osadel on sõltuvalt asjade arvust jne. Kätte olen kõik tellitud asjad kenasti saanud. Ma olen äärmiselt laisk vorst ja ei viitsi kunagi kellegagi kaupa käest-kätte saada, olen lasknud saata kas Smarti või Omniva pakiautomaati. Töötab.

   • Avatar
    Vasta Marju 27. august 2017 at 20:12

    Eks ikka see, kes küsib 😛

 • Avatar
  Vasta Marju 27. august 2017 at 13:26

  Mina olen ka ühistellimusest huvitatud. Just eile valisin asjad välja ja mõtlesin, et kust leida mõned kaastellijad 🙂

 • Avatar
  Vasta Karolin Kevend 27. august 2017 at 12:56

  Niiviisi ei tulegi majja ühtegi lapsekäru juurde vaid paar kandmislina, icc :)))
  Muuseas, kuidas see George’i kaup ka on ?
  Ise oled rahul, kõik mis tellid enam vähem mõõdus ja ok?

 • Avatar
  Vasta Getter 27. august 2017 at 12:54

  Ma oleksin ka ühistellimusest huvitatud ?

 • Avatar
  Vasta Sandra 27. august 2017 at 12:49

  Mallu, kas ribiretsepti saaks?! Palun-palun-palun! ??

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 27. august 2017 at 12:55

   ma homme panen, ma improviseerin tavaliselt, proovin täna siis kirja panna midagi 😀

 • Avatar
  Vasta Laura 27. august 2017 at 12:25

  Soovitan sul Fb lapsekandmise grupiga liituda. Siis hakkad kärude asemel erinevaid kandmisvahendeid soetama. 😀

 • Avatar
  Vasta Ekksa 27. august 2017 at 11:49

  Mina oleksin ühistellimusest väga huvitatud!