Ilukraam

miks sa otsa said vs saa juba otsa! #2

6. september 2017

Kuna mul jälle jäid vannitoas mingid pudelid näppu, siis tuli mul meelde, et võin ju teilegi teada anda, mis head mul otsa saanud on. Allolev Kevin Murphy sinine šampoon (ja tegelikult ka palsam) on maailma parima lõhnaga. Okei, ma isegi ei tea, kumb minu meelest on parem, kas see riisipiima šampoon või see, aga no ma viimaste jäänustega pesin ükspäev pead ja Kardo nuusutas mind nagu lilleõit ja küsis, et ohhooo, mis uus parfüüm mul peal on. Ma nõustun, lihtsalt… mega hea. Ja otsas ta ongi. Tegelikult on sinises sarjas mingi juuksekreem ka, mis ka hästi lõhnab, aga kahjuks minu juustele liiga raske on ja need mega rasuseks teeb. Kes seda proovida tahab, siis mul vedeleb niisama üle. Vb sobiks kellelegi paksema juuksega?

Ma eelmine kord rääkisin nendest riisipiima asjadest ja et ma neid tellisin, miskipärast ma unustasin palsami tellida, võtsin hoopis kolm juuksemaski, šampooni ja kehakreemi. Noh, ütleme nii, et seda šampooni enam ei telliks. Lõhnab hästi, aga juba ebamugav välja raputada (pigistada ei saa) ja ei vahuta ka väga hästi. Kehakreemi saab sama kehvasti kätte, aga no see lõhn… Ma muidu väga ei kreemita ennast, aga sellega olen küll ennast kokku plätserdanud. Need küll ei kuulu asjade hulka, mis otsa saanud on, aga kuna juttu tegin nendest, siis rääkisin välja, kuidas kraam on ka.

Rääkides nüüd veel ühest asjast, mis otsas pole, aga noh, ma lihtsalt pidin imestama tulema. Nimelt mul peale silmaoppi aeg-ajalt tõmbab silmad kuivaks ja tahaks midagi silma tilgutada. Tavaliselt olen visiini pannud, see maksab mingi 5-6 euri. Nägin telkust reklaami, et oo uus silmavärk, lausa silma ei pea isegi viitsima lahti teha (kes viitsiks, eks :D). Mõtlesi apteegis, et okei, proovin siis ära, et eks ta raudselt on kallim, aga noh, proovin ära. Saate aru, palju see maksis?! Ma siiani shokis. 27 euri!!! See on vanas rahas VIISSADA KROONI silmatilkade eest. Hesus neitsi maarja. Never again.

Ja see on mu see vihavaenlane, mis otsa ei saa. Ma oleks nagu totaalne suuhügieenivastane, sest eelmine kord oli mu vihavaenlaseks see liivaga hambapasta. Muuseas sellega juhtus see ka, et peale seda posti ma mõtlesin, et mida ma piinan ennast, et mul on ju normaalne hambapasta ka olemas ja lihtsalt viskan selle ära. Õhtul hambaid pestes avastasin, et ma viskasin selle normaalse ära ja pidin ikka selle kuradi liivasodiga hambaid pesema. Aga see suuloputusvahend maitseb nagu mingi imelik odav viin 😀

Loe ka neid postitusi!

25 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta M. 7. september 2017 at 08:24

    Nendest liivahambapastadest soovitavad hambaarstid suure kaarega eemale hoida 😀 Mu hambaarst rääkis, et pane seda liivahambapastat mingi sileda pinna, nt peegli peale, hõõru seda 5 minutit ja siis vaata seda pinda – jumala kriimuliseks on see pind hõõrutud. Sama juhtub ka su hammastega, kui teradega hambapastaga pesed. Pesed hambaemaili kriimnuliseks ja ajapikku nühid seda maha. Lisaks teevad need hambapastad hambad kollasemaks, sest hambaemaili all olev pind on kollasem kui hambaemail.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 6. september 2017 at 20:33

    Kust kohast sa neid Kevin Murphy asju ostad/tellid? 🙂 tahaks ka 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. september 2017 at 20:34

      juuksur Sarita juurest 🙂

      • Avatar
        Vasta L 6. september 2017 at 22:44

        Ja kus juuksur Sarita on? ::

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 6. september 2017 at 23:30

          guugelda 😀

  • Avatar
    Vasta Liisi 6. september 2017 at 20:14

    Kuskohast Kevin Murphy šampoone saab? Ainult juuksurilt või saab ise ka kuskilt tellida/osta? Tuuseldasin netis,aga justkui ei leidnud sellist kohta,kust tellima kukkuda.

  • Avatar
    Vasta Birgit 6. september 2017 at 16:00

    Hambaarstid ei soovita tõesti suuvett kasutada ning parem olekski sellest eemale hoida. Parim viis siiski igapäev kaks korda päevas hambaid pesta ning seejärel hambaniiti kasutada. ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. september 2017 at 17:10

      esimest korda kuulen, et ei soovitata. ma pesengi 2x päevas hambaid, aga ala kui kuskile uksest välja lähen, siis igaks petteks loputan üle 😀

    • Avatar
      Vasta KK 6. september 2017 at 17:55

      Milline hambaarst soovitab PEALE hambapesu niiditada???
      Ma oma mõistusega, juba ammusest ajast ja ka arsti sõnade järgi niiditan ikka enne pesu. Pesed hambad ära ja siis koogid niidiga uuesti s*ta välja??? 😀 ikka enne niidiga hambavahed puhtaks ja siis hambad harjaga

      • Avatar
        Vasta Hanna 6. september 2017 at 20:19

        Minu hambaarst soovitab hambapesu ajal niiditada, sest siis pääseb hambapasta ka hambavahedesse.

      • Avatar
        Vasta LK 7. september 2017 at 01:23

        Täpselt PEALE! Sest kõik, mis hambapastaga pestes ära ei tulnud, kindlasti tuleks! Teatavasti see sodi hammaste vahel vaikselt hakkabki sinu hammast lagundama.

  • Avatar
    Vasta Teili 6. september 2017 at 14:41

    Mina kasutan peale silma oppi Systane ultra libestavaid silmatilkasid ja on väga head , avatuna säilivad tervelt 6 kuud ja hind oleneb apteegist, aga kuni 15 € ?

  • Avatar
    Vasta Liina 6. september 2017 at 14:40

    Aga Optrexi niisutavad tilgad on küll head! Julgen soovitada. Ma pole neid küll Eestist ostnud, aga loodetavasti nad päris sada euri ei maksa. 😀

  • Avatar
    Vasta S 6. september 2017 at 13:33

    27€? Ma pean iga kuu u 50-60€ erinevatele silmatilkadele kulutama 😀 (2a pärast silmaoppi diagnoositi kuiva silma sündroom).
    Igaljuhul nendesse pihustatavatesse ma ei usu, mulle nt sobivad Cationorm ja Systane Balance (ja ma olen ikka igasuguseid katsetanud), vb sobib sulle ka. Visine on saast, eriti see, mis punastele silmade vastu on.

  • Avatar
    Vasta Kallis Proua 6. september 2017 at 13:26

    Suuloputusvahendi käskis mul hambaarst kohe ära visata. Tapab ka head bakterid suus. 2x päevas hambaid pesta peaks piisav olema. Ja noh, pärast mingit eriti tõhusat happerünnakut võib ka 😛

    Ma kusjuures ostsin ka sarnased silmatilgad. Meil nad maksid küll 15 euro ringis. Pluss on see, et kuna pudel on kinnine, siis säilb kauem kui tavalised silmatilgad, millest mõni pudel võib mingi paar nädalat lahti olla. Kasutan ma jee selle aja jooksul silmatilgad ära.
    Teine pluss on see, et kuna otsene kontakt silmaga puudub, võivad tilku kasutada pere eri liikmed. Ei pea ostma igaühele oma pudelit (mida tavaliste silmatilkade puhul tegema peaks silmahügieeni seisukohast).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. september 2017 at 13:34

      Okei, ma mingi elanud ma ei tea kus, aga olen oma visiini ka kuid kasutanud (sama) ja kõik (mina ja kardo :D)

    • Avatar
      Vasta Liisa 6. september 2017 at 14:40

      Mismoodi selle silmatilkade pudeliga sul otsene kontakt on? Meil kasutavad ka kõik ühtesid tilku. Ei pane ju pudelit silma vms… mina küll hoian pudelit õhus silma kohal ning siis pudelit õrnalt pigistades tilgutan silma. Vähemalt 5cm on pudel silmast eemal kui mitte rohkem…

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 6. september 2017 at 14:42

        Ma jäin ka mõtlema, et ega sa pudelit ju silmaauku topi 😀

        • Avatar
          Vasta Kallis Proua 6. september 2017 at 14:48

          See info kuskilt ravimi infolehest pärit, ma ise ei mõelnud välja. Ilmselt see ka olulisem, kui silmapõletik majas, sest see nakkab paremini, kui tuulerõuged 😛

          Ja no silmatilkade puhul tundub, et on mitu meetodit – ma nt teen seda peegli ees, tõmban silmalau alla ja sinna panen tilga silmalau ja silmamuna vahele.

          Kui ma kuskilt silmast kaugemalt tilka rihtima pean hakkama, siis satub see ilmselt enne ninna ja siis suhu ja siis võib-olla miskit saab silma ka 😛

          • Mallukas
            Mallukas 6. september 2017 at 14:53

            ma hoian lihtsalt silma lahti ja siis tilgutan silma 😀

  • Avatar
    Vasta Liisi 6. september 2017 at 13:25

    Mina sooviks küll proovida! Mul selline pahmakas peas, äkki taltsutada neid ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. september 2017 at 13:35

      Tule võta siis 😀

      • Avatar
        Vasta Jkk 6. september 2017 at 18:49

        Kui esimene tahtja loobub, siis olen soovija.

  • Avatar
    Vasta K 6. september 2017 at 13:24

    Seda suuvett ei soovita kellegile. See nii kange(kangem kui viin :D), tekitas mulle suhu villid, parem ära visata.

    • Avatar
      Vasta Kallis Proua 6. september 2017 at 16:08

      Aa, kui kangem kui viin on, äkki saab desinfitseerimiseks kasutada? 😛

      Nt kui kõhugripp majas, vetsupott hea üle käia, pärast lõhnab meeldivalt piparmündiselt.