Ma isegi ei oska öelda, kas me oleme lastega palju või vähe ringi trippinud. Oleneb muidugi, kellega võrrelda, aga no mulle endale tundub, et täitsa okeilt. Näiteks selle aasta sees oleme käinud välisriikidest käinud Kreekas ja Jurmalas. Kodumaal käinud sada korda Pärnus, Rakveres, Tartus, Saaremaal ja…noh kõik need Vembutembumaad ja Vudilad ja Lottemaad ja nii. Okei, rohkem ei tulegi pähe, nii et vist siis eriti ei olegi nagu käinud? Kord kuus üritame ikka perega kuskile minna ja teha.

Eestisiseselt on üsna lihtne, sest vahemaad on nii lühikesed ja selle aja sees ei ole pea kunagi probleeme tulnud, et lastel reisimise ajal igav oleks. Eriti heal juhul jäävad kõik hoopis bussi magama. Kui me Jurmalas käisime, siis see 4.5h bussireis oli küll juba natukene ebameeldiv, sest Lents tahtis ringi roomata ja Marile ei olnud me taibanud väga palju reisilõbustusi kaasa võtta. Eelmised korrad olime kenasti hakkama saanud, seega ei tulnud nagu pähe, et siiski pikem reis ja nii.

Kui me Kreekasse läksime, siis oli ka täitsa normaalne. Lende magas enamuse ajast, siis ei osanud ta veel roomatagi, seega ei olnud tal süles olemise vastu midagi. Mari mängis oma tääbiga ja vaatas aknast välja, seega rahu maal. Aga nüüd sõidame me üle kuue tunni, mitte vaid paar tundi ja ma ausalt ei taha olla SEE ema, keda teised vaatavad ja mõtlevad, et kurat, jää koju oma tittedega. Seetõttu olen ma nüüd üritanud kõvasti ettevalmistustööd teha.

  1. Esiteks, et juba lennujaamas oleks mugavam liigelda, olen ma vist natukene LIIGA palju ette mõelnud, sest tegelikult me lähme lennukile otse Helsingi lennujaama hotellist, kuhu me päev varem lähme. Et oluliselt ei ole küll lennujaamas passimist, aga noh, et vähegi lapsi lõbustada ja kuna kohver nagunii kaasa võtta tuleb, siis Bagrider ongi pmst käsipagas, mille peale saad lapse ka istuma panna, juhuks kui sa käru kaasa tassida ei viitsi. Ma usun, et selle võtame siis näiteks Lende kohvriks, mõlemale lapsele on ju võimaldatud üks käsipagas. Lisaks tellisime me just uue kandekoti, Tula FTG sõõrikutega variandi, mida mulle paljud lugejad linkisid. Ka see on kindlasti lennujaamas ja üldse reisi ajal heaks abimeheks.
  2. Mari kohvriks võtan ma paljukiidetud JetKidsi. Kui me Jurmalast koju sõitsime, siis oli küll selline juhus, et Maril oli mega uni, aga no kuidagi ei leidnud seda mugavat asendit ja kohta, et magama heita. Kes veel JetKidsist kuulnud pole, siis põhimõtteliselt saad selle kohvri abil lennukisse oma istmest nn voodipesa teha. Lisaks saab sellega ka lennujaamas last ringi lohistada, sest sellel on iste peal.
  3. Ma googeldasin täiega asju, mis lastele lennukis huvi pakkuda võiks, aga enamsoovitatud asja oleksin ma nagunii ise ka kaasa võtnud. Water Wow värviraamatud, mis on veepliiatsiga värvitavad ja kuivavad hiljem tagasi nn tühjaks leheks, mida saab uuesti värvida. Ma tellin kohe mitu erinevat ja uut, mida siis reisi ajal talle ükshaaval, vastavalt vajadusele kätte anda.
  4. Mõlemale lapsele hädavajalikud on muidugi kamapallid. Maitsevad mõlemale ja neid on hea niimoodi nokitseda. Minul saab olema eriti hea neid mööda lennukit koristada, veame kihla.
  5. Kaelatugi! Mina ei tea, kes seda lõpuks kasutab, kas Mari või meie Kardoga, aga no kui võimalus on, siis silma tahaks küll looja lasta ja kaelatoega on palju mugavam, ausalt.
  6. Kraapimisraamatud – põhimõtteliselt saab laps oraga pilte joonistada kraapimise teel, nagu lotopiletit kraabiks.
  7. Kindlasti võtan ma kaasa mõned väiksed totsikud plastiliini. Kui ise paberi peale joonistada erinevaid kujundeid ja need ära värvida, siis saab plastiliinipallidega palju mänge välja mõelda.
  8. Masha värvimisraamat – sinna saab värvida, joonistada ja piltide järgi igasuguseid lookesi välja mõelda.
  9. Kleepsudega nukkude riietamise mäng. Mul on sarnane magnetitega ka olemas, aga ma juba kujutan ette, kuidas ma neid mööda lennukipõrandat taga ajan ja lihtsam on segapuhku kleepsudega piirduda.

Veel ideedest – mul on olemas selline magnetimäng, kus sa saad erinevad nägusid kokku panna. Ainuke miinus on see, et see karp on päris kobakas ja võtaks kohvris omajagu ruumi. Samas mõlemale lapsele tuleb ju oma kohver, eks seda näis, kui palju me sinna asju mahutama peame.

Vahepeal on küll tunne, et no ei oska kuueks nädalaks pakkida. Mida võtta kaasa, mida osta kohapealt, täielik segadus. Ega neid riideid vist pole mõtet väga kaasa tarida. Novembris on Tenerifel veel väga soe, detsembris pigem selline eesti suvi (20-25 kraadi). Saab ka kohapealt mingisuguseid t-särke ja kleite osta kui vaja on. Mingisuguseid hügieenitarbeid ka pole mõtet kaasa tassida, nagunii ostame sealt kohapealt kõik šampoonid ja palsamid, mis tarvis. Ainult laste päiksekreemid ja asjad võtan siit kaasa, ei tea mina kus ja mismoodi sealt saab.

Teema läheb nüüd täitsa lappama, ma tegelikult tahtsin ikka rääkida sellest, mida lennukisse vaja on. Suure googeldusena sain ma teada, et lastele täiega meeldivad geelikleepsud. Ma ei kujuta ette, kust neid saada võiks, kui just Amazonist tellima ei hakka. Need on näete, umbes sellised: teab keegi, kust neid saaks? Ega ma ei mäleta, kas meil on aknakoht, aga eks neid saab ju toolile ja asjadele ka kleepida, et tegevust oleks.

Veel soovitatakse võtta paar väikest kotti erinevat värvi pudi-padiga. Meil on mõned loomakesed ja väiksed vidinad juba olemas, eks varsti vaatab, mis mänge ja asju ma nendega välja mõtlen, aga kaasa nad saavad võetud.

Igatahes, kui kellelgi on veel häid ideid, mis mänge võiks Marisuguse masuurikaga mängida, mille käigus me istume kenasti vaikselt ja eeskujulikult, siis olen üks suur kõrv. Muidugi ma juba tean, et eks natukene tahavad mõlemad vahekäigus siiberdada ja ma usun, et nii kaua kuni me lennusaatjatele ette ei jää, siis mingil määral on see ka okei veel.

Uuh, mida nadimaks see ilm siin läheb, seda rohkem ma juba meie reisust põnevil olen. Küllap elame me selle reisi ka kenasti üle, aga mida paremini ette valmistuda, siis seda mõnusam see ju on :)

Jaga: