KODU LAPSED Lasteasjad

kuidas me oma elutoa kaotasime

14. oktoober 2017

Ma küll ei ole kunagi olnud üks nendest inimestest, kes oleks väitnud, et lasteasjad meil mööda maja ei vedele, sest noh… Lapsed ja nende komme asju ringi tassida. Küll aga oli mul väike lootus, et mu elutoas saab protsentuaalselt olema rohkem elutoaasju, kui mänguasju.

Hehehehehehehehehe. Hea nali eks.

Kõik sai alguse sellest, kui ma täheldasin, et ma ei saa kõiki laste asju nende tuppa viia, sest enamuse ajast veedavad nad ju elutoas koos meiega. Nõnda ongi siin kogu aeg mingisuguseid mänguasju vedelenud. Kõigepealt täitus nendega telekaalune riiul, siis ostsin ma vanaaegse vitriinkapi, mis ka kohemaid laste mänguasju ja raamatuid täis sai. Seejärel sai soetatud liumägi, mida polnud mõtet lastetuppa viia, sest seal juba üks on. Ja kui aus olla, siis ma viisin selle eelmise üles, sest see ei sobinud ÜLDSE siia alla. Otsisin jupp aega midagi neutraalsemat, kuni leidsin selle Jupiduu liumäe (link). See tundus elutuppa paremini sobivat ja nõnda ma ta ära tellisin.

Selle kõrvale kolisid kuidagi ka Kids Concept’i kiikmammut ja minisugune pealeistutav auto. Ja kuigi elutuba oli juba puupüsti täis, pidin ma lastele ostma ka päris pallimere, see teine liivakast, mida me enne pallimerena kasutasime, oli nii madal, et seal ei saanud korralikult “sukeldudagi”, kui juba kõik pallid maas olid. Ka pallimeri on pärit Mimico lehelt (link). Esialgu tellisin ma ainult roosad ja hallid pallid (vist oli 250 tk kui ma ei eksi), aga Mari leidis loomulikult teised pallid ka üles ja valas neid ka sinna sisse. Seega oli esialgsest roosa-hallisegusest merest saanud jälle üks kirju segapudru. Mina neid sorteerima küll ei viitsi hakata, seega las jääda. Kuigi palle oleks võinud sinna pigem vähem jääda, sest nüüd ma saan lihtsalt ko-gu-aeg seda üleajavat pallimerd toa pealt kokku kraamida.

näete, selline oli ta enne
Mari lemmiktegevus on lihtsalt ootamatult oma pallimerre karata 😀 Lende lemmiktegevus on palle lihtsalt välja loopida. Mõlemad on mulle hirmus meeldivad 😀

Ühesõnaga, nagu mul jah siin elutoas üldse veel mingit ruumi oleks, siis sellegipoolest tuli mul mõte, et võiks lastele sünnaks kinkida väikse köögi/kohviku. Mul kunagi oli ka Maril köök, aga siis ei huvitanud see teda absoluutselt ja nii see ära sai antud. Nüüd aga märkasin ma mängutubades, et Marile oli köögis toimetamine väga meeldima hakanud ja nõnda tellisin ma Molami Stuudiost just minu lastele spetsjomm tehtud köögi. See on veel selline, et ühelt poolt on nn kohvik ja teiselt poolt köök, et ise vaatad, mis poole seina vastu paned, nii pidi saabki kasutada. Või paned küljega, nagu mina praegu. Selline 2 in 1 värk.

Kuna ma selle mõtte peale nii hilja tulin, siis ei saanud see päris sünnaks valmis, aga täna tõi kuller selle kohale ja mina sain lõpuks kõik need köögiasjad meie köök/kohvikusse ära paigutada, mis lapsed sünnaks said. Siinkohal aitäh kõigile, kes mudilaste kööki oma kingitustega täita aitasid, lapsed on väga rahul.

Mari õnneks saabus köök enne kui Lende lõunauni läbi sai, seega sai ta rahus üksi toimetada, ilma, et Lende kõike näppimas ei käiks, mis preilile väga vastumeelne oli.

Valamismängud on väga populaarsed. Olenemata sellest, et pool lauda juba ujub, las siis inimene valab, kui ta tahab. Me siin Kardoga oleme juba jupp aega muudkui “teed rüübanud” ja huvi ei paista veel raugevat. Praegu ka Mari hüüab: “Issi, istu!” ja Kardo juba jälle rüüpab seal “teed” ja sööb salatit ja võileiba.

Puidust röster saia ja võiga. Imemaitsev!
Kapp on potte ja panne täis 😀
Potid-pannid!
Pakkuda on kohvi, piima, suppe ja muudki 😀
Aitäh salati eest, Triinu ja Kristo. See on väga maitsev 😀
võileiba ja torti, anyone?
Mari ja Lende kohvik
Elutuba või mängutuba?

Kui palju teie elutubades lasteasju on? Või kas üldse on? Mind tegelikult isegi ei häiri – eks natsa ikka tahaks, et oleks puhas ja korras elutuba, mis mingit väikest pudi-padi täis ei oleks, aga no lastele nii meeldib ja las see kodu olla siis mõnda aega selline lastepärane. Jumal teab, et meie ka just Kardoga täiskasvanulikkusega ei hiilga 😀

Loe ka neid postitusi!

30 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta marii 17. oktoober 2017 at 07:24

    Isegi minu mees downloadis yhe kohviku pildi, zoomis seda siis ja lubas lastele midagi sarnast ise valmis kopsida, pidavat olema imelihtne teha. No tahaks näha:d meil umbes sama vanusevahega lapsed ja tavaliselt on kodus mingite asjade nimel hirmus taplemine, mis on yhel käes, seda on vaja kohe ka teisel ja mingid muud variandid ei kölba absoluudselt. Ma ise hea meelel soetaks koju mängutelke ja nukumaju jne, aga ma ei kujuta ette, Kuidas tydrukud siis reageerivad, vbla on ainult yks vöimuvöitlus. Ja köike peab olema topeltversioon :d

  • Avatar
    Vasta Kerli 15. oktoober 2017 at 21:58

    Oii kas sa tead kuidas nad selle teksti tegid “Mari ja Lende kohvik”? Mul on samasuguseid tähti vaja, kas tellisid kuskilt?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. oktoober 2017 at 22:58

      Neil on see laser, millega saab puidust suht suva, mida välja lõigata. Saad Molamist raudselt tellida ka endale vajalikke tähti.

  • Avatar
    Vasta Mari 15. oktoober 2017 at 15:39

    Kas on veider öelda, et ma tahaks su laps olla…..? 😀 I mean nendel tüdrukutel on ikka väga vedanud, vägev lapsepõlv ja kindlasti veel ägedamad teismeliseajad on tulekul:)

  • Avatar
    Vasta Merit 15. oktoober 2017 at 14:24

    Oh, kui äge köök-kohvik! Just arutasime mehega, et jõuluks võiks tütrele mänguköögi kinkida. Molami kodulehelt ma köögi kohta infot ei leidnudki, kas oskasid ise kohe nii vinge asja tellida või on neil näidiseid ka? Mind huvitavad mõõdud ja hind ka muidugi. Me järjest viime elutoast omi asju ära, et lapse kraamile ruumi teha. Seina äärde tõstetid diivanilaua juba viisime teise tuppa, et lapse laud ära mahuks, kus meisterdada saab jne. Vaba põrandapinda eriti pole ?

  • Avatar
    Vasta S 15. oktoober 2017 at 08:10

    Lotte ei aita palle “koristada”? Näevad täpselt sellised pallid välja, mis koerale hästi peale lähevad.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. oktoober 2017 at 09:43

      Ei need teda ei huvita

  • Avatar
    Vasta Tiina Leht 15. oktoober 2017 at 02:44

    Lasteelutuba ? nii vaffa!!

  • Avatar
    Vasta Bertha Lindvest 15. oktoober 2017 at 00:10

    Minu meelest oled sa üks ilmatuma vahva emme, kes (kaugelt juba näha) oma printsesse tohutult armastab! Issi on teil ka muidugi väga tubli “tee jooja” 🙂

  • Avatar
    Vasta Keiss 14. oktoober 2017 at 20:57

    Minu arust elutuba ongi ju elamiseks, seal veedab pere koos aega – miks siis mänguasjad ei peaks seal olema. Ja miks üldse lapsed peaksid mängima üksi oma toas ?

    Vaatasin kaa kunagi seda pallimerd kuskilt Taanist, ma ei teadnudki et keegi neid kaa eestis müüb. E-poes paistis pildil päris väike aga siin vaatan et on ikka mõnusalt suur.

  • Avatar
    Vasta marii 14. oktoober 2017 at 20:05

    mul pole lapse mänguasjad kunagi püsivalt elutoas olnud. õhtuks viisin alati tema tuppa ära, kuigi mängis enamuse ajast küll elutoas. nüüd on laps viiene ja mängib ikka oma toas ka. õhtuks palun mänguasjad elutoast ära koristada.

  • Avatar
    Vasta Lnda 14. oktoober 2017 at 19:20

    Ma olen sujuvalt oma meest sellel teemal ignoreerinud ,et mänguasjad elutoast lapse tuppa viia. Eeem ei ,sest muidu ma peaks lapsega terve päeva seal olema ?

  • Avatar
    Vasta Ruth 14. oktoober 2017 at 19:10

    Viimasel pildil Mari täiega emme moodi, selline preili ?

  • Avatar
    Vasta Annika 14. oktoober 2017 at 18:37

    Ma olen üritanud enamuse asju ikka õue mängumajja puksida, toas on vaid valitud asjad, kuna ruumi eriti pole. Kuna kodu on ehitusjärgus ja lastetube veel pole, magame kõik (5kesi siis) ühes toas, om magamistoas ka valitud asjad vaid. Meisterdavad köögis. Elutoas on maas minu õmmeldud beebi tegelustekk+ mõned tema asjad. Kaks suuremat metallist tünni vanemate laste asjadele ja vanema poja metallist vanaaegse välimusega pedaalidega auto. Kui noorem poeg 1 saab, tuleb tegelusteki asemele ka tema vintage sõiduk. Vanimal, tütrel, on Saaremaa kiiklammas ka. Aegajalt sorteerin asju, mis katki, see minema. Sünnadeks laseme kinkida pappi ja ostame midagi suuremat (nt õues suur lastemaja ostetud sünnade rahade eest). Selleaastaste sünnade eest saavad tulevaks suveks aeda suure batuudi (sellise, kus ma kah hüpata saaks- omakasu ikka kah sees ?) Kui kinke ostame,siis eelistan pigem käsitööd- nt poeg rüütlifännina saab nüüd puidust käsitsi tehtud mõõga ja kilbi. Plastikut pigem väldime. Üks aasta meisterdasime tütre sünnaks abikaasaga laste mängumajja köögi (olemasolevast kapist, tuli selline nunnu vintage, päris vanaaegse segistiga)

  • Avatar
    Vasta Liisu 14. oktoober 2017 at 18:23

    Ka mul oli elutuba mänguasju täis, kui laps 11 kuud ja nata peale oli viisin tema tuppa, varsti saab ta aasta, vahepeal käib seal ka mängimas, aga olen siiski aru saanud et talle meeldiks ikka elutoas vist mängida . ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. oktoober 2017 at 19:21

      see oleneb sellest ka, et KUS see lastetuba on – mul on teisel korrusel, kus lapsed enamasti üksi ei viitsi konnata, kui meie all oleme 😀

      • Avatar
        Vasta Liisu 14. oktoober 2017 at 21:08

        Jaa nii jah aru saadav. 🙂 Meil lapsetuba elutoa kõrval pm. ;). Tahab jalutab ise sinna.

  • Avatar
    Vasta G 14. oktoober 2017 at 17:52

    Meil on mänguasjad talveaias,mis on elutoaga ühendatud. Eks osa asju tassitakse paratamatult elutuppa,nii et peale laste magamaminekut korjan need lihtsalt kokku ja pole probleemi. Üritan mänguasjade kogust piirata ja niisama igast jama enam kokku ei osta ja kui ostan,siis viin mingid teised kirbukasse. Laste magamistoas on ainult nukumaja,sest magamistoas käivad peamiselt magamas (hommikul kolmene tütar mängib majaga,kuni koos allakorrusele läheme).
    Enda ja abikaasa tuppa mina nt mänguasju ei luba ja ei luba ka lastel seal mängida. ( niisama kaisutamas ikka käivad)
    Korras kodu on mõnus,aga lapsed on siiski lapsed. Muidugi on kahju,kui lapsed teleka vaatamist segavad 😀 (nii naljakas kommentaar lihtsalt sorri)

  • Avatar
    Vasta E 14. oktoober 2017 at 17:09

    Mul oli lapse mänguasjad kuni kuuenda eluaastani elutoas. Teadsin et muidu on niikuinii seal sest väikrlaps vajab vanemate juuresolekut. Nüüd kolisid mänguasjad magamistuppa poolkõrge nari alla. Laps on iseseisvam juba ning tulevasel sügisel peame hakkama juba koolinurgale mõtlema.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 14. oktoober 2017 at 17:02

    Meie ei luba juba põhimõtte pärast mänguasjadega elutoas olla. Küll jätab vanem poiss oma asjad vedelema ja väike ei saa koristamisestki aru, seega on lihtsam, kui kõik asjad on nende toas. Lisaks suudavad nad ka pallimere pallidega kisa-kära tekitada ning teleka vaatamise vms ajal on see väga närviajav- oma närvide rahustamiseks oleme lapsed ikka nende tuppa mängima suunanud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. oktoober 2017 at 17:57

      Esiteks olen ma laste lärmi suhtes nii immuunne, et ma ei kuulegi seda enam 😀 Ma olen juba siis rahul, kui ma saan seda vaadata, mida ma ise tahan, mitte mingit peppat. Teiseks see oleneb ka laste vanusest, mina võin enda omad üles saata, aga nad tahavad ikka ju meiega mängida

      • Avatar
        Vasta Annika 14. oktoober 2017 at 18:41

        Ma juba olen harjunud, et õhtul kui tahad kasvõi korra uudised vaadata, siis minu 3 lapse jaoks on see maailma igavam asi, ja nii ma vaatangi ainult eilseid uudiseid ja kordus tv-d, kui kaks vanemat last lasteaias on….

  • Avatar
    Vasta Annika 14. oktoober 2017 at 16:50

    Minu lapse Ikea köök on minu köögi pikendus. Sinna ma panen talle näkse ja juua nt 🙂

  • Avatar
    Vasta Kata 14. oktoober 2017 at 16:23

    Ma olem juba ammu avastanud, et kui mul lapsi poleks, oleks mul tuba asjadest tühi. Laste mänguasjad on lastetoas, elutoas, vannitoas, esikus ja tihtipeale ka köögis. Ainult selle oleme saavutanud mehega, et meie magamistuba on õnneks enamasti mänguasjavaba. Kuigi ma kardan, et kui ma seal kapi taha vaataksin, siis avastaksin sealt hunniku väikseid mänguasju.

  • Avatar
    Vasta Käty 14. oktoober 2017 at 16:12

    Enamus mänguasjad on allkorrusel asuvas elutoas, niiöelda eraldi mängunurk on Kennertil 🙂 Aga pallimere ma viisin ära meie magamistuppa ülesse korrusele, kuna viskas üle see pallide otsimine mööda alumist korrust 😀 Ja kuna olen teise pisikese ootel, siis ei taha küll kõhuga mööda põrandaid pidi roomata 😀 Ja raamatud on ka üleval meie toas riiulis 🙂

  • Avatar
    Vasta Inksu 14. oktoober 2017 at 16:04

    kas oma 30ndaks sünnaks on liiga hilja endale nukuköök osta? 😀 õnneks mul poja 2 aastane saan öelda et see on tema oma 😛 Lihtsalt nii ilus ja lahe asi 🙂 ju mulle meeldibki igast päris köögi asju osta kuna mul lapsena polnud nukukööki.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. oktoober 2017 at 16:08

      Ma isegi ei mäleta, et kas ma igatsesin endale väiksena nukukööki, raudselt oleksin tahtnud. Aga kes see ütles, et poisil ei tohiks nukukööki olla :D? parimad kokad olla ju mehed, enne tuleb harjutada ka!

      • Avatar
        Vasta Siiri 14. oktoober 2017 at 18:03

        Meie poisil on, mängis mõnuga, kõik minu potid/pannid mängis ka ära. Plika seevastu ei tunne huvigi ei mänguköögi ega pottide/pannide vastu.

  • Avatar
    Vasta Kk 14. oktoober 2017 at 15:27

    Mul viskas yhel hetkel see pallimeri nii yle, et myysin sekundi pealt maha. Muidu lastele tore asi ja aga see pidev pallide taga ajamine oli tyytu. Mängigu mängutubases seega nii palju kui jaksavad.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. oktoober 2017 at 15:32

      Kui mulle pinda käima hakkab, siis viin lastetuppa, see võib pallidest ujuda, kui tahavad 😀 Tegelikult on Mari päris tubli ja aitab mul palle kokkku ka koristada 🙂