Uncategorized

9 kuu pärast saan ma väga õnnelikuks

24. oktoober 2017

MA OLEN NII ÕNNELIK!!!!!

Ma alles rääkisin, et tahaks Santorinile minna. Eeldasin, et noh, eks mingi hetk paari aasta jooksul saab see teoks, aga MILLAL, seda ma ei osanud pakkuda. Küll aga tundus mulle, et universum saadab mulle vihjeid, et tuleb ikka minna, sest ühel hetkel kargasid mulle FBi eriti soodsad lennupiletite pakkumised ja järgmine hetk nägin ma, et sõbranna on ka perega Santorinis ja lisas instasse maailma ilusamaid pilte.

Kurat noh, oleks tahtnud täiega Kardoga kahekesti minna, aga ma ei saa sinna midagi parata, et ma ei julgeks oma lendekest mitte kellelegi jätta, peale Kardo enda. Seega, sorri sõbrake, ma lähen kellegi teisega, sest ma pean minema! Jumal tänatud, et mul mõni sõber ka on, sest Kerli oli kohe nõus minuga kaasa tulema. Nüüd tekkis ainult küsimus, et millal minna. Need odavad pakkumised olid maikuuks, aga mais oli Kerlil palju kooliasju, nõnda me muudkui munesime ja munesime nende piletite ostmisega, kuni odavaid pileteid eriti jalaga segada ei olnud. Kokku läksid meil piletid 666€.

Ega see reis meelakkumine olema ei saa, sest otselendude eest oleksime me ennast segaseks maksnud. Seega otsustasime, et võtame pigem odavad piletid ja seikleme “nats”, et sinna jõuda, aga seal võtame mega uhke elamise, kus täiel raual puhata. Reisime siis nii, et Tallinnast Münchenisse ja sealt Santorinile. Tagasi tuleme sama vahepeatusega, küll aga on nadi see, et teel sinna peame Münchenis passima kaheksast hommikul kuni kaheni päeval ja tagasitulles jõuame Münchenisse kell 9 õhtul ja lennuk väljub alles 9 hommikul, seega peaks mingi hotellikese otsima, kus öö veeta, sest lennujaamas terve öö passida ma kategooriliselt keeldun 😀

Nüüd aga küsimus, et kus ööbida? See on minu meelest alati kõige põnevam osa – lähed Booking.com’i, lappad seal erinevaid hotelle ja villasid, uurid pilte. Äge noh! Eriti hea on see, et ma usinalt kasutan Bonusway lehte, kust saab oma ostude pealt raha tagasi, kui netis shoppad. Tavaliselt on see summa mingi euro-kaks, aga selliste suuremate väljaminekute pealt saab Booking.com’is juba päris okei summa tagasi. Seda, kui palju bookimise pealt tagasi saab, näeb ainult siis, kui Bonusway lehelt sisse logitud oled.

Bonusways on ka lennubroneeringute ja -firmade lehti esindatud, nagu AirBaltic, Tripsta, GoEuro ja LOT Polish Airlines lennud, kuid need boonused on kahjuks väiksemaid võrreldes majutuse omadega ja no piletid ostsin ma enne ära, kui ma üldse taipasin Bonusway lehele vaadata. Pole hullu, vähemalt Bookingu taipasin sealt lehelt üles otsida.

Bonusways on teised bookimislehed ka, nagu Hotels.com ja Agoda, aga neil saab mõlemal 3% tagasi, bookingus lausa 4%, nii et jäin selle peale. Lisaks olen ma Bookingut enne kasutanud ka, seega tundub see lihtsalt kuidagi usaldusväärsem. Mida kallima majutuse võtame, seda rohkem tagasi saab. Muidugi üle maksta ei tahaks – hinna ja kvaliteedi suhe võiks nagu paigas olla. Näitan mõnda, mis mulle silma jäänud on. Hinnapiiriks võtsime praegu 1200-1500€. Reisini on jube palju aega ja jõuame selle 600-750 eurikest üheksa kuuga vast kõrvale panna. Sellise hinnataseme peale on tagasi saamise summa juba uhkem. Muuseas, majututuse eest saadavad boonused muutuvad ootel olevatest väljavõetavateks, kui oled ka reaalselt sellest broneeritud hotellist välja registreerinud ehk check-outi teinud. Ehk siis enne reisi sa seda nn soodukana kasutada kahjuks ei saa.

Seesama Athermi Suites on mega ilus! Kui üle 1000€ piiri minna, siis saab rohkem selliseid privaatsemaid ja uhkemaid kohti vaadata, kus on mõndades hotellides lausa oma basseinid ja eraldi suured terrassid jne. Odavamates kohtaes on väiksemad hotellid ja privaatseid kohti ei ole. Arvestades, et me ei lähe sinna ju romantikat tegema, vaid lõbutsema, siis teoorias võiksime me vabalt olla ka mõnes rahvarohkemas kohas, aga no ma ei tea… Vaadake seda privaatset terassi… No vähe ei tahaks praegu seal külitada.

Tegelikult on variant Airbnb kah, ma olen kuulnud, kuidas inimesed leiavad ikka väga hea hinnaga niimoodi kohti, kus puhkuse ajal elada. Küll aga ma ei tea, kas Airbnb’is saab nii teha, nagu Bookingus, et bookid oma pleisi ära (omg, mis estonglish :D) ja maksad siis, kui kohale jõuad, mitte enne? Teab keegi?

Igatahes olen ma mega põnevil! Kui keegi on Santorinit külastanud, siis ootan hea meelega ööbimissoovitusi ja üldse kante, kuhu ööbimist vaadata. Kus nn elu on ja midagi teha ka saab, sellesmõttes. Kui me Kardoga käisime küprosel kunagi, siis meie hotell oli lihtsalt kuskil pärapees ja tuli megalt trippida, et linna jõuda. Tahaks ikka linnas OLLA, seda enam, et meil lube pole ja autot me ju ei rendi.

Tenerifele jõudmise ajaks ma vormi ei jõua saada, aga juunini olen küll edaspidi söömata, et Santorinis ikka vähe kabedam olla 😀

Ma nii ärevil lastest ka eemal olemise pärast. Mis siis, et see on alles 9 kuu pärast, aga ma pole ju siiani ühtegi ööd Lendest eemal olnud ja see tundub kuidagi nii hirmutav. Ma ei tea miks, sest Kardo jääb ju temaga ja Mari oli selleks ajaks ammu hoida jäetud olnud ja polnud ju hullu midagi, aga ikka nagu kahju on kuidagi mu beebikesest 😀 Kui vanad teil lapsed olid, kui te esimest korda ära käisite?

Ps! Juhul kui sa pole Bonuswayga jõudnud veel liituda, siis tee seda SIIN. Selle lingiga liitudes kogud sa 3eur liitumisbonust, mis kaasneb esimese ostuga. Ja nii muuseas – kas teadsid, et täna veel saab bonusways (siin) AliExpressist topelt boonuseid, kui kasutad seda linki ja aktiveerid boonuste võimenduse, mis neil seal nende Facebooki lehel üleval on. Ma plaanisin nagunii endale sealt ringlight’i tellida ja no topelt boonuseid on abiks ikka. Minul on hetkel Bonusway lehele kogunenud väljavõetavat raha 157€ ja ootel üle kahe soti!

Loe ka neid postitusi!

20 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kelly 5. november 2017 at 17:26

    Hei!
    Sain just valmis uue reisipostitusega, kus seekord ongi keskmeks Santorini.
    Ehk leiad sealt midagi kasulikku.

    http://www.kellykivirand.com/2017/11/next-stop-santorini.html

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. november 2017 at 17:34

      oo aitäh, kohe loen!

  • Avatar
    Vasta Triin 26. oktoober 2017 at 07:07

    Airbnb-s saab mu kogemuse järgi ikkagi aint krediitkaardiga onlines maksta kohe koos bookingut tehes.

  • Avatar
    Vasta Marika 25. oktoober 2017 at 04:58

    Aii.kui kallis! Me kâisime läbi Ateena. Minnes päev Ateenas. Õhtul lennuk Santorinile. 8 päeva kohapeal. Tagasitulles 2 tundi Ateenat ja tagasi. Piletihind ühele 125 euri. Ööbimised võtsin bookinguga ja erinevatesse kohtadesse. Kõige vaiksem.aga hea rannaga oli Perissa. Fira-kesklinn.aga õhtuti vaikne. Oia- seal see kõikse ilusam koht valgete kirikutega, aga ka õhtuti vaikne. Kõige rohkem elu Kamaris. Meil olid kaasas kaks tantsu armastavat neidu ja neil oli küll õhtuti suht tantsuta elu. ? Kui midagi konkreetset huvitab.vôin veidi veel ehk nôu anda. Veel värsked elamused. Septembris sai käidud.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 24. oktoober 2017 at 21:28

    Oh goood ma olen lastest eemal olnud max 2 päeva ja see tundus mulle täielik igavik. Lapsed tundsid end muidugi sel aja hästi ning olid hoitud Lapsed olid siis 6 ja 2 . Mine naudi puhkust, teeks seda isegi heaneelega☺

  • Avatar
    Vasta Anny 24. oktoober 2017 at 19:48

    Airbnb’s piisas krediitkaardist ja ei läinud mu meelest kohe maha, ikka siis kui kohale läksin ja maksmiseks läks.
    Santorinil oli minu kogemuse järgi hästi mägine üles alla jalgsi liikumine võttis tänavatel nii läbi. Aga ilmselt kui oled harjunud kõndimisega ei väsita. Ma siis olin pigem diivanikaunistuse stiilis preilna.

  • Avatar
    Vasta Aveli 24. oktoober 2017 at 19:47

    Kui sa soovid rannapuhkust, siis soovitan ööbida Kamaris. Oia ja Fira on küll meeletud kaunid ja ilusate vaadetega, kuid randa kui sellist seal pole. Kamaris on väga palju lahedaid ja ilusaid hotelle! Soovitan mõnda, mis asub nö promenaadil! Meie ööbisime Kamaris ning üldse ei kahetsenud. Liikusime ringi ATV-ga igapäevaselt ning vahemaad on väga lühikesed!
    Kui Oias tahad teha põhjaliku ringi vaatamise päeva, siis soovitan minna hommikul võimalikult vara. Me esimesel päeval läksime kuskil 1-2 ajal päeval, kui päike oli väga kõrgel. Seal on siis megapalav, tuult pole absoluutselt ning päeval randuvad sinna mõneks tunniks ka kruiisilaevad, tänavad on meeletult ülerahvastatud.
    Seal müüakse ka selliseid rannasusse mis on kummist tallaga. Kui sul peaksid kodus olemas olema sellised veidrad asjakesed, siis võta kindlasti kaasa!? Rannas on liiv niiiii kuum, et palja jalaga on veeni saamine katsumus. Isegi paar sammu, usu mind? muidugi müüb neid seal ka iga putkake ja hind pole ka eriliselt kõrge-me ostsime ka kohapealt.
    Minu pikaajaline unistus oli samuti sinna minna ja ma ei pidanud pettuma!
    Samuti käisime jahiga merel päikeseloojangut vaatamas ning ka seal vulkaanisaarel. Vulkaan polnud midagi erilist, minu jaoks vähemalt. Kui sa selline mäematkaja tûüpi pole, siis sul hakkab seal esimese 10 minutiga väga igav ma usun? pealegi seal on maastik kõik must ja kivine, seal oli niiiiii palav.
    Meie eelmine aasta käisime mingil festivali ajal, ma täpselt ei mäleta, mis nimi oli, aga nad niiöelda tähistasid seda vulkaanipurset, mis nendr saare selliseks eriliseks tegid. Fira linn oli kõik paksult rahvast täis ja kõik jälgisid valgusshowd, mis siis naabersaarel, vulkaanisaarel korraldati. Nad nagu imiteerisid seda purset, täpselt nagu laava oleks voolanud jne, see oli mega lahe. Muidugi lõppes ilutulestikuga-ühe võimsamaga mis mu silmad kunagi näinud on?
    Hoiatan, et hindade poolest on seal suhteliselt kõrge hinnatase, võrreldes muu kreekaga.

    • Avatar
      Vasta S 24. oktoober 2017 at 22:20

      Käisin Santorinil kuu aega tagasi ja nõustus 100% eelkommenteerija soovitustega. Hotell tasub võtta Kamarisse, kui soovid rannapuhkust ja Fira/Oia, kui soovid nautida nädalakese kaunist vaadet ilma ranna ja ujumisvõinalusteta meres. Muid linnu ei soovita valida, sest need on väga pisikesed, ümbritsetud tühermaast ja tegevust ei jagu. Ise ööbisin Kamaris ranna ääres, kus on pikk promenaad paljude restoranide/baaridega. Kamaris asub ka väga lähe outdoor cinema. Kamarist on 15 minuti bussi/auto/atv-sõidu kaugusel Fira, kus peale rannapäeva vaateid ja päikeseloojangut nautimas käia. Oia on natukene kaugemal, kuid sõit sinna võtab u 30 min, sest teekond möödub kalju ääres, kuristik kõrval. Oia on iseensest puhtam ja ilusam, kui Fira. Vaated on samad. Antud linnade vahel on väga hea ja tihe bussiliiklus varahommikust ööni (bussid korralikud ja air coniga), seega meie atv-d ega autot rentinud. Hotelli soovitan valida tripadvisori ratingu ja kommentaaride järgi. Mina tavaliselt alustangi hotelli valikut sealt, võttes ette hotellide paremusjärjestuse listi ja otsides sealt odavamaid variante.

  • Avatar
    Vasta G 24. oktoober 2017 at 19:17

    Haha, kui su postitusel puuduks pilt siis oleks pealkirja lugedes kohe esimesena beebimõtted:-D..

  • Avatar
    Vasta K. 24. oktoober 2017 at 18:34

    Väike nipp kui uurid majutusi või ka ntks lennupileteid või muidu reisipakette, siis kasuta inkognito akent. Saad seda avada kui teed tavalise brauseri akna lahti ja vajutaded klahve ctrl+shift+n. Kui muidu tavaliselt viskab igale poole sotsiaalmeediasse (feiss, insta jne) vastavaid reklaame toodete/reiside ja muude asjade kohta mida sa uurinud oled, siis inkognito aken ei salvesta sinu “ajalugu” ja tänu sellele võid pakette odavama hinnaga saada (sest mida rohkem sa kindlaid majutusi/reise vaatad, seda suurema tõenäosusega oled sa sellest huvitatud ja keevitatakse sulle kui “potensiaalsele kliendile” hinda juurde)
    Ntks otsisin endale lennupileteid ja 2 päeva jutti vahtisin erinevaid lennufirmasid ja lehekülgi ja pooleteise päevaga tõusis kõige odavam pilet mida ma nillisin 100euri võrra. Kui avasin sõbranna arvutissamal õhtul selle sama lennupileti uuesti, oli seal hind 100euri odavam (kuna tema IP aadressiga ei olnud sellel lehel mingi miljon korda käidud 😀 )

  • Avatar
    Vasta Elina 24. oktoober 2017 at 18:17

    Mina käisin Santorinil 2 aastat tagasi samuti septembris. Sa küll ei palunud öelda “öelge kuidas meeldis” aga see oli lihtsalt nii vaimustav, kui mul pilte ei oleks siis ma ei usuks, et ma seal käinud olen. Oia – ehk siis koht postkaartidelt ja reklaamidest on väga kallis, seal restorani valides saab hinnaklassi selgeks tsatsiki hinna järgi, küündides 10 euroni per hesburgeri kastme tops. Aga kellele mida, eelarve mul piirarud küll polnud aga oma loomuselt ei ole lihtsalt nii tige raha peale. Vaated on lummavad aga kui Oias peatuda siis arvesse võtta et randa kui sellist seal ei ole. Kuna küla on kalju peal siis mereni on üldse miljon trepi astet seega ei soovitaks. Fira- saare keskus on minu meelest parim paik “koduks” sest kui ei ole plaanis autot rentida (atvd ja rollerit ei saa samuti ilma juhiloata trust me 7 kohta ja 100 valet, et load jäid koju ei toiminud) siis sealt lähevad bussid väga mugavalt kõikidesse küladesse ja on algpeatuseks ps! Hoiatan et aasia võib lämmatada seega on parim firast peale minna. Meie ööbisime bussijaamast(mis on täitsa fira tsentrum) ca 2,5 km eemal, võtsin booking.com-ist Anna Pension, tagasihoidlikum koht aga ehtne kreeka värk. Hoovis mõnusa suurusega bassu, istumis kohad, toad tagasihoidlikud ( tv wifi WC voodi!!!! Olid olemas) puhtad korralikud. Ise saab sööki teha aga tavernasi on ühel ruutmeetril 25 vist. Kui ma õigesti mäletan siis sai kohapealt hommikusööki ka tellida aga kuna me olime seltskonnaga siis vajadust ei näinud ja valmistasime ise. Iga päev võtsime erineva ranna tripi ette, üks päev kamari, teine perissa jne red beach oli ainuke pettumus seal saarel. Fira koduks valimise eelis on veel see et see küla on samuti kalju peal ja vaated on kodus juba imelised, ranna piirkondades pigem nagu selline tavaline teisipäev. Lennupiletite eest maksite mugavalt üle(mis teha eestlane pean parastama) aga siiski see on seda väärt. Mis veel, kindlasti palju aga keep it mind et Santorini on keskmisest Kreeka saarest( nt Kreeta) peajagu kallim. Enjoy!

  • Avatar
    Vasta Sandra 24. oktoober 2017 at 17:37

    Kauaks jääd sinna?

  • Avatar
    Vasta Rk 24. oktoober 2017 at 15:54

    Pole veel ühtegi ööd oma “beebist” eemal olnud ? Laps 2a3k ??? pole olnud otsest vajadust. Arvan, et detsembris vast tahaks mehega kahekesi spasse minna, siis jääks laps vanaemale. Pikemalt veel ei raatsi eemal olla, samas päeval tuulutada pole mingit probleemi ?

    Aga santorinile läheks küll heameelega ning tõesti ilma lapseta. Teatud sihtkohad tunduvad lastega toredad, aga mõni just selline pigem täiskasvanutele ?

  • Avatar
    Vasta r 24. oktoober 2017 at 15:12

    facebook pakub sulle reklaame vastavalt sellele, mida sa guugeldad. just sayin…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. oktoober 2017 at 15:18

      see polnud reklaam, vaid ühe reisifirma pakkumine, ma ise olen followinud neid 🙂

  • Avatar
    Vasta Hel 24. oktoober 2017 at 14:51

    Kui sa tahad glamuuri, siis Oia ja teisena Fira ja kui tahad randa ja vaiksemat kanti, siis kas Kamari või Perissa( mõlemast on kuskil 30 min liinibussiga suurematesse “linnadesse” ).

    • Avatar
      Vasta Sigrid 24. oktoober 2017 at 16:11

      Täitsa nõus. Käisime perega septembris Santorinil. Septembris korraldavad pakettreise sinna nii Germalo kui ka Aurinko. Meie nädalane reis 3* hotellis koos hommikusöökidega maksis kokku 659€, peatusime Kamaris. See on mega ilusa rannaga kuurortlinn, kus saab päevitada ja kokteile limpsida. Samas rannapromenaadi ääres on palju poekesi ja tavernaid/pubisid/baare. Kamari ja Perissa vahel valiksin pigem Kamari, Perissa on väike ja vaikne, samas pidi merreminek olema laugem, Kamari rannaa veits konarlik.
      Kui kauaks te lähete? Meie käisime Aurinkoga ja olime nädal aega. Ütleme nii, et linnades nagu Fira ja Oia poleks nädal aega midagi teha. Merele ligipääs on nullilähedane, samas kui meri ei huvita, siis ei ole vahet ka. Meie käisime ühel päeval Firas ja kahel päeval Oia linnapeal. Korraks põikasime läbi ka väiksematest kohtadest nagu Perissa, Pyrgos ja Imerovigli. Täiesti piisas. Teistel päevadel peesitasime rannas. Aga eks kõik oleneb eelistustest ja sellest, kui kauaks plaanite jääda.

  • Avatar
    Vasta Helina 24. oktoober 2017 at 14:43

    Olen kasutanud Taisse minnes AirBnb ning raha pidi siis kohe ära maksma, kui toa endale bookisid. Samas, selle kaudu sain kallimalt korteri, kui muidu oleks bookingu kaudu vaadanud. 🙂

  • Avatar
    Vasta Käty 24. oktoober 2017 at 14:41

    Kennert hakkas saama aastaseks, kui mina olin reisil ära. Laps oli mul jäetud minu elukaaslase ema ja elukaaslase vanaema seltsi ehk lapse vanaema ja vana-vanaema seltsis. Said väga hästi hakkama ☺

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. oktoober 2017 at 14:44

      ega ma ei arva, et kardo hakkama ei saa, aga no hirmus tundub 😀