Uncategorized

kuidas saada lihtsalt raha??

30. oktoober 2017

Ma pidevalt mõtlen, et mis saama hakkab meil siin elukeses. Tõesõna ei suuda meenutada, et millal see Kardo isapuhkus läbi saab, aga ma ei tahaa-aaaa-aaa-aaa, et ta tööle tagasi läheks. No lihtsalt ei taha. Siis ongi variant, et kas ma lõpetan oma läbimõtlemata ostude tegemise ära, või lähen ise tööle. Ilmselt oleks mul lihtsam leida tööd, mis ei nõuaks kodust palju eemal olemist, kui Kardol.

Varem ei ole see rahakogumine ja säästmine mind väga huvitanud, vahepeal mõtlesin, et okei-okei, kogun ka siis midagi. Aeg-ajalt andsin Kardo kätte mingit sularaha, mis mul oli, aga ma nüüd olin selle nagu ära unustanud. Palusin just Kardol üle lugeda, et paljukest siis meie imelises “mustade päevade” fondis on – olla 320€, sest ta oli sealt 300 euri puude jaoks võtnud ja unustanud tagasi panna. Vot, sellised massiivsed säästud meie majas – 320€. Mul praegu rahakotis vedeles ka kahekümnekas, panin siis selle ka sinna kogumisümbrikusse ja Kardo lubas kolm sotti ka tagasi panna. Kus siis oleme alles rikkad oma 640 eurtsiga. Sellised säästud, et ei pea vist kunagi enam tööd tegema keegi siin majas 😀

Üldse olen mina koguaeg kahtleval seisul, et mis meie maailmast lõpuks saab. Kes teab, kas ükskõik milline pank veel näiteks kolme aasta pärast eksisteerib? Muidugi ma kõlan vist praegu nagu need penskarid, kes endale raha sukasäärde koguvad. Oh wait…ma olengi juba see penskar…

Üldse mulle tundub, et mingi normaalselt raha korjata, peab sul juba eos palju raha olema. Kõik need investeerimised ja aksiad ja kinnisvarasse raha paigutamine. Nagu jeesus küll…

Peaks vist ka lotot mängima hakkama, sõbranna just ütles mulle, et saab terve kuu piletid nn ette osta ja ei peagi iga nädal meenutama endale pileti soetamist, aga ma ju TEAN, et see võidu tõenäosus on nii väike, et ma võin lihtsalt selle piletiraha endale kenasti lihtsalt soki sisse panna ja õnnelikult niimoodi raha koguda.

Mõtlesin, et otsin siis veel mõne viisi, kuidas lihtsalt raha tekitada. WikiHow pakub järgmiseid variante:

  1. Müü maha asjad, mida sa ei kasuta. Ma olen seda proovinud, aga see on jube keeruline 😀
  2. Tee oma kehaga raha (ehhee, mitte alakehaga…niiväga). Ehk siis saab vist müüa juukseid, munarakke, välismaal näiteks ka spermat. Lisaks saad sa alati minna kuskile ravimifirmasse katsejäneseks ja kammida uusi tablette, et näha, kas sul kukub selle peale käsi otsast või mitte. Ma parema meelega ei teeks nendest ühtegi asja.
  3. Tee lisatööotsi. Näiteks Eestis on ju olemas see GoWorkABit leht, kust saab väikest lisaraha teenida töösutsakatega. Seda ma nagu ka absull teha ei viitsi, kuigi ma ei tea, kas seal onlain asju ka on?
  4. Rendi oma kodus üks tuba välja. Seda ma teha ei saa, sest mul pole vabu tube ja ma vist ei tahaks ka võõrast inimest enda koju elama.
  5. Hakka müüma midagi, mida sa teha oskad. Pildid, koogid, puulusikad, valik on üsna lai. Mina kahjuks ei oska midagi meisterdada. Nuuks.

Ah, seal lehel on veel täiega pakkumisi, aga ma ei viitsi neid enam siin loetleda, sest ma oleks nagu see paha siga, kellel on mitu viga ja kellele mitte midagi ei sobi ega kõlba. Mulle lihtsalt tundub, et kõikidel SUURTEL inimestel on ammu umbes sellised säästud, et “kui ma peaks praegu töö kaotama, saaks vabalt elada pool aastat”, mul küll pole. Aga no ma ei käi ka tööl ja saan ikka elada kenasti pool aastat või kaks aastat või jumal teab, palju mulle neid elupäevi antud on 😀

Lihtsalt vahepeal tekib selline tunne, et tahaks ka juba suur ja adekvaatne ja eeskujulik olla, kellel on kõik rahaasjad ilusti paigas ja keda ei anta kohtusse ja kes viitsib enda juukseid tihemini kui paar korda nädalas kammida, kui just uksest välja minema peab. Muidu oleks suva, aga ma ise mõtlengi, et ma olen ju EMA ja lapsevanem, et mis eeskuju ma muidu lastele näitan, aga samas vaevalt, et kumbki neist aru saaks, kui mul kuskil erahoiuses konto oleks või kui ma siin megalt aksiatega äritseks.

Kas te “suurendate” kuidagi oma sääste mingi hoiusega? On teil üldse hoiuseid?

Loe ka neid postitusi!

42 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Marili O. 3. november 2017 at 21:01

    Jaaaaa hakkasin süüteroose vorpima müügiks ?

  • Avatar
    Vasta Katrin 2. november 2017 at 20:30

    Ainuke “säästmine” on mul SEB digikassaga 😀
    Mingihetk oli isegi kogunenud juba 285€ … aga jep.. ma suutsin selle juba välja võtta ning ära raisata 😛

  • Avatar
    Vasta Tipstui 31. oktoober 2017 at 18:58

    Mina investeerisin kulda! 🙂 385 eurost- 1000 euroks

  • Avatar
    Vasta Diana 31. oktoober 2017 at 10:23

    Lugedes enamuste säästmisnippe siis mu tuli süümepiinad peale. Koguaeg mõtlen, et kuidas küll suudetakse nii säästa ja elada. Mina kes samamoodi harjunud poes käima nii, et hinda väga vaatama ei pea. Lapsel midagi vaja on siis lähen ja ostan jne jne.. nüüd pani mõtlema, et viimane aeg koguda ja investeerida.

  • Avatar
    Vasta Lauri 31. oktoober 2017 at 10:17

    Olen aastaid hoiustanud Kambja Hoiu-laenuühistus, mis on Eestis vanim. Tegutsenud juba 25 aastat. Inimesed on seal väga meeldivad ning aidanud kõikide küsimustega mis hoiustamise osas alguses tekkis. Nad on ka Hoiu-laenuühistute Liidu liige.
    Naisega mõlemad oleme liikmed.

  • Avatar
    Vasta K. 31. oktoober 2017 at 08:27

    Mina hakkasin rohkem säästma, kui rasedusest teada sain, kuna teadsin, et tahan lapsega kauem kodus olla kui 1,5a. 2a-ga õnnestus koguda ca 6000€, mis nüüd teisipidi kasutuses on, sest emapalk sai läbi… Tulevikus kui uuesti tööle lähen tahaks mingi investeerimishoiuse avada. Ja ideaalis tahaks ühe üürikorteri soetada. Eks näis, kuidas õnnestub…

  • Avatar
    Vasta Maria 30. oktoober 2017 at 23:48

    Tehke kiiresti üks laps juurde. Lisaks vanemapalgale saaks ju iga kuu 500 eurot kolmanda lapse toetust järgmised 12 aastat vms.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2017 at 00:34

      Miks kiiresti? Kas see kolmanda lapse rahh pole mitte kuni vanem on 18? Ja no see 500 kuus lisa on mingi 5x-7x restos käimine, see pole oluline lisaraha, mille nimel last saada kohe 😀

      • Avatar
        Vasta Maria 31. oktoober 2017 at 00:41

        Kiiresti ikka sellepärast, et siis ei pea keegi vahepeal tööle minema ja saate vanemapalka edasi. Aga see oligi rohkem nali :). Ma tahaks ka head rahateenimise võimalust leida, et ei peaks tööl käima ja oleks vaba liikuma. Praegune plaan on see, et mu mees jätab oma päevatöö ja hakkab laste sünnipäevadel klouniks. Ta vajab ainult natuke julgustamist veel :D.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 31. oktoober 2017 at 01:31

          ma nüüd tunnen, et see restonäide kõlas mega üleolevalt ka, nagu ma aina käiks sotte mööda restorane loopimas 😀

    • Avatar
      Vasta Pille 31. oktoober 2017 at 14:15

      HAhaha. Nagu iga lisasuu siis ei nõuakski lisakohustusi 😀 Kuulasin ükspäev raadiost ka mingit diipi arutelu, et eesti inimene teeb parem meelega kolmanda lapse kui et läheb sama või vähema raha eest tööle. Sellises võrdluses ehk jah on loogika olemas. Aga ikkagi. Suurem pere nõuab alati ka suuremaid väljaminekuid ja see 500€ ei kata neid kahjuks. Mul on ainuüksi ühe lapse talvevarustus juba niipalju maksma läinud.

  • Avatar
    Vasta Tupsulotu 30. oktoober 2017 at 21:47

    Mul on LHV’s kasvukonto. 100 euri pealt olen teeninud u poole aastaga 18 euri puhaskasumit.

  • Avatar
    Vasta Annika 30. oktoober 2017 at 17:55

    Seb-s on kogumishoius,iga kuu tiksub sinna ostude pealt mingi paarkümmend eur. Pluss 500 panen ka sinna ise lisaks emapalgast, kindla eesmärgi jaoks (3ooo vaja). Samuti olen nö investeerinud iga emapalk (3 korda siis juba) iga kuu mingi 100 eur oma hammastesse. Praeguseks hambad korras, kõik vanad plommid vahetatud, paar krooni jne. Hammastesse investeerib hetkel ka abikaasa (breketid, mõned implantaadid) Et tulevikus oleks mureta. Laene, liisinguid jm kaelas pole, oma maja laiendame ka jooksvalt. Kulusid aitab kontrollida taaskasutus (laste ja enda riided nt, mööbel jm), isetegemine (õmblen, koon, meisterdan, värvin)- saab järele jääva raha suurematesse asjadesse paigutada. Olen ka põhimõtteline ületarbimise vastane, taaskasutusest/vintage poodudest leiab hulga kvaliteetsemat kraami kui uue masstoodangu seast.

  • Avatar
    Vasta Tomka 30. oktoober 2017 at 17:52

    Veel üks variant. Võta Zandiga ühendust.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. oktoober 2017 at 17:53

      ma liiga vana 🙁

      • Avatar
        Vasta Jane 30. oktoober 2017 at 21:02

        xD

  • Avatar
    Vasta Evely 30. oktoober 2017 at 15:46

    “Hakka müüma midagi, mida sa teha oskad. Pildid, koogid, puulusikad, valik on üsna lai.”
    Sa näiteks oskad pildistada ja põhimõtteliset müüd seda.
    Proovi teha nii et sealne sissetulek pane mingis osas kõrvale. Tee näiteks kui ühes nädalas 3 pildistamist siia pane näiteks kindlat 1 pildistamise raha kõrvale… kahjuks mul endal pole ühtegi lisaoskust mille pealt teenida.. ei käsitöö oskust ega midagi muu..
    Teiseks sa oled vist selle bonuswayga ka teeninud nagu viimati mäletan… Tee nii, et mis niisama tulnud pane kõrvale kohe ära. Võta näiteks sulas välja…
    Asjade müümise kohapealt mõtlesin ka et kui kõik ees seisvad asjad (korralikud) maha saaks müüdud teeniks ca 200 euri ja selle paneks eraldi laste arvele kuna need asjad lastest alles jäänud asjad… probleem sellest et keegi ei ole tahtnud veel osta ?
    Aa. Vahepeal tegime mehega nii, et vutimunade ja talle makstud kütuse raha panime purki. Korraga oli seal 400 euri aga noh.. Enam mitte ja pole juurde ka tulnud ?

  • Avatar
    Vasta Karo 30. oktoober 2017 at 15:35

    Me kogume aga eesmärgil korterile lisaks maja osta. Hetkel see meie 4 aasta plaan, et kokku saada sissemaksu raha, mida on vaja 20000-30000 EUR. Ehk siis selline hoius on, kus vajadusel saab töö kaotamisel ka laenata.

  • Avatar
    Vasta Mari 30. oktoober 2017 at 15:30

    Teenime mehega mõlemad veidi alla keskmise, elame Tallinnas üürikorteris ja meil on ka laps. Mehel kogumisharjumust pole, kuid päris kogu palka ta ära ei kuluta kuu jooksul ja mina panen 35% palgast iga kuu kõrvale. Hetkel kogun kodu ostuks. Kui peaksin täna töötuks jääma, siis aastakese saaksin jätkata praeguse eluviisiga. Kui veidi rohkem kokku hoida, siis peaks isegi kaks välja tulema. Kogunud olen alates sellest ajast kui taskuraha hakkasin saama ehk siis umbes algklassidest. Ja kui sina ei saa aru, kuidas keegi säästa suudab, siis mina ei saa aru, et kuidas ei suuda. Minu jaoks on see elementaarne harjumus panna igast sissetulekust veidi kõrvale.

    Infoks nii sulle kui teistele: pankades olevad summad on 100 000 euro ulatuses riiklikult garanteeritud. Ehk kui pank “paneb pillid kotti”, siis oma raha saad riigi poolt tagasi kuni 100k väärtuses (kui oli vähem pangas, siis peaks kõik saama; kui rohkem, siis üle 100 000 ei saa). Hoiu-laenuühistu pole pank ja kui see otsustab tegevuse lõpetada, siis oled kõigest ilma mis sul seal oli.

  • Avatar
    Vasta Teele 30. oktoober 2017 at 14:55

    Säästmine = elamine alla oma võimete, st et säästa, peabki loobuma asjadest, mida sa tegelikult endale lubada saaksid. Seetõttu on see ka psühholoogiliselt nii raske.

    Mul säästud olemas, aga olen säästnud juba ca 10 aastat, alates oma esimesest palgast. Säästmise ja passiivse teenimisega on see, et mida rohkem säästad, seda rohkem hakkab ka tulu tekkima. See ometi peaks ju motiveerima. Ja teine asi, kunagi pole hilja alustada. Muidu 10 aasta pärast mõtled jälle, et oleks võinud ikka siis alustada. 😛

    Hoiu-laenuühistu hoiuseid ei ole kuigi popuraarsed, sest kuigi intressid on kõrgemad, siis ikkagi:
    1) hoiusega teenitud intressisummalt tuleb tasuda tulumaks (pangas teenitud intressilt tulumaksu tasuma ei pea)
    2) hoiu-laenuühistus ei ole sinu raha riiklikult tagatud, st kui ühistuga midagi juhtub, oled rahast ilma. Pangas raha hoiustades on iga inimese raha (kuni 100 000€) riiklikult tagatud.

    Soovitan oma rahaasjade korraldamist alustada saidilt minuraha.ee.

    • Avatar
      Vasta Mari 30. oktoober 2017 at 16:18

      Ka pangahoiuselt teenitud intressilt peab järgmisel aastal tulumaksu maksma hakkama.

  • Avatar
    Vasta Mari 30. oktoober 2017 at 14:29

    Hoiu-laenuühistute hoiused ei ole tagatud, ehk siis ühel hetkel võib väga vabalt tekkida olukord, kus nad pakivad oma baasi kokku, laiutavad käsi ja oled kõigest ilma.
    Pangas hoiustada pole mõtet, sest nende näruste intresside juures sööb inflatsioon lõpuks selle rahanatukese ära.
    Pisikeste summadega investeerimist saab alustada näiteks ühisrahastuses – alates 10.00 €.
    Ühisrahastuses annavad inimesed teistele inimestele laenu. Näiteks mina tahan laenu 1000.00 €, siis mintoses saavad investorid minu laenus endale osasid osta. portaal võtab intresside pealt oma osa vahel ja investorile jääb 8-10%
    Mintos.com ja Twino.com väljastavad laene tagasiostugarantiiga, mis tähendab, et kui laenaja on üle 60 päeva võlgu olnud, siis portaal ostab selle laenu sinu käest tagasi. Saad oma sisse pandud raha tagasi ja lisaks intressi selle aja eest, mis su raha kinni oli.
    Meil abikaasaga kahe peale õnnestunud kolme aastaga investeerida 16 800.00 €, mitte muidugi korraga, vaid iga kuu natuke. See igakuine natuke hakkab intressi teenima ja me investeerime ainult seda raha, mida me teame, et meil lähiajal vaja ei lähe, ehk siis on sellel rahal aega ennast seal kasvatada.
    Kogu investeerimise võlu seisneb liitintressis, ehk siis kui oled jõudnud punkti, kus sul on tiksunud 10 € intressi, mis pannakse uude laenu, siis hakkab lumepall vaikselt veerema. Kolme aastaga oleme teeninud intressi 3200.00 €
    Töötame selle nimel, et saaks hiljemalt 10 aasta pärast jalad seinale visata ja intressidest elama hakata. Tundub ulme ja jube keeruline, aga vaikselt otsast tegutsema hakates on võimalik lõpuks mägesid liigutada.

  • Avatar
    Vasta Eglu 30. oktoober 2017 at 13:51

    Vahest kui tekib võimalus, siis olen “halbadeks päevadeks” veidi kõrvale pannud (paarkümmend eurot nt), aga enamasti kulub kogi raha kuualguses kõik maksude peale (üür, kom.kulud,lasteaed, telefon jne) ja alles jääb vaid summa, mille eest veidi süüa osta. Sissetulekut kuidagi suurendada ka väga ei saa, sest ise käin koolis ning kooli ja väikelapse kõrvalt ei hakka veel tööle minema, sest kaks-kolmsada lisaeurot osalise tööga ei korva seda aega, mida oma lapsele hetkel pühendan.. pigem siis lepin hetkel sellega, et raha kulub arvetele ja söögile. Kuid kui sissetulek võinaldaks, siis ilmselt teeksin igakuiselt ülekande hoiusearvele vms, et oleks kuskil mingi tagavararaha, juhuks kui on vaja. A ja hetkel on mul seb pangas see digikassa, kuhu veidi sente tiksub ja vajadusel saan veidi söögjraha sealt juurde, kuid ega sinna mul eriti palju ei laeku, sest sissetulek ja ostusummad siiski våikesed.

  • Avatar
    Vasta Laura 30. oktoober 2017 at 13:37

    eriti lihtne viis raha saada on välja mõelda, et mallukas on kunagi natuke mu tundeid riivanud ja ta kohtusse kaevata 😀

    Aga omal säästusid mingi 350€ (aastaga) sest noh ma laristan korralikult ja elukaaslane pani ka “natuke” kõrvale ning tal kahe kuupalga juures kõrvale pandud praegu umbes 1000€ 😀

  • Avatar
    Vasta ann 30. oktoober 2017 at 13:17

    Seb on aind kogumishoius. Kevadel on plaan kolida Eestist minema lapse ja mehega,eestis pole võimalik elada palgapäevast päevani,lapsel vaja asju,omal vaja,korter maksta jms ning üürihinnad ka nii laes,1 toalise eest tahetakse 500 nagu what,inimesed üürivad ka selle raha eest,kus nad raha saavad? 😀
    Vihale ajab ka see et vähihaigete ntex lastelegi ei saa riik maksta kinni ravi ja haigekassa juht hakkab saama peaaegu 8000 euri,suht pekkis.

    • Avatar
      Vasta S. 30. oktoober 2017 at 20:24

      See ongi väga keeruline ja vastutusrikas töö. Kas arvad, et saad ise hakkama ning oled valmis seda tegema väiksema palga eest? Sul on võimalus kandideerida..

      • Avatar
        Vasta Vaike 31. oktoober 2017 at 10:21

        Ah, las Ann läheb ja elab natuke Lääne-Euroopas ja näeb, et seal sellist asja nagu riiklik haigekassa sageli ei olegi. Kõik käib annetuste, erakindlustuste kaudu.

  • Avatar
    Vasta Kaja 30. oktoober 2017 at 13:15

    Tead, selle 5-nda punktiga “hakka müüma midagi, mida sa teha oskad” on lõpuks nii, et maksad peale. Mul endal on kogemused kudumise ja heegeldamise osas. Kudusin kunagi endale ühe Haapsalu salli mustriga pika kleidi. Aega kulus päris palju ja materjali ka. Ühel hetkel oli hädasti raha vaja ja otsustasin kleidi müüki panna. Küsisin 200 eur. Sa ei kujuta ette, mis ohkimist müügigrupis tuli 🙁 See on täiesti tavaline Eestis, et käsitöö eest ollakse valmis maksma vabriku masstoodangu hinda. Kui sedagi.
    Rääkides kogumisest, siis elu õpetab ja veidi olen suutnud kõrvale panna. Hädaolukordadeks. Palju seda ei ole, aga paar kuud saab arveid maksta ja nälga tundma ei peaks.

    • Avatar
      Vasta Vaike 30. oktoober 2017 at 15:14

      Üldiselt me kõik müüme seda, mida oskame – tööjõudu või siis asutame oma ettevõte, kes kuidas. Mallukas müüb üldjuhul oma blogi vist päris edukalt, nagu tundub. 🙂

  • Avatar
    Vasta Krista 30. oktoober 2017 at 13:06

    Teenin peaaegu keskmist palka, mees teenib natuke rohkem kui keskmine….
    On aegu / kuid mil suudan arvestavad summad (100-250) kõrvale panna, siis aga tulevad mingid ootamatused ja kogunenud raha ongi läinud…. Nagu mingi nõiaring

  • Avatar
    Vasta Margit 30. oktoober 2017 at 13:01

    Muide, sa tegelt selle viienda punktiga raha teenidki, müüd seda mis oskad – mis see fotograafia muud on 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 30. oktoober 2017 at 12:49

    Meie peres kogun mina raha. Vahepeal õnnestub, vahepeal mitte. Kogumispurk on selline, et peab konserviavajaga lahti tegema, muidu kätte ei saa, seega niisama naljalt lõhkuma ka ei hakka. Hoiustest on niipalju, et tegin SEB digikassa uuesti ja avastasin oma suureks üllatuseks, et ebay ostudelt läheb ka sinna raha! Super ju . Esimest korda, kui Bonuswayst rääkisid, tegin sinna ka hoiuse, seega sinna ka tiksub miskit. Lisaks müün Osta.ee-s laste, enda ja elukaaslase asju. Kui õde ja ema ei viitsi ise müüa, müün nende asjad ka maha ja “töötasu” on siis pool müügisummast. Mängin ka lotot- nii nagu kirjeldasid, et ostan 5 korra piletid kohe korraga ära ja niimoodi ongi kuu aega mureta, vaid lootma peab 😀

  • Avatar
    Vasta Neiu 30. oktoober 2017 at 12:43

    Me oleme kaks noort inimest, kellel on üsna suured tulevikuplaanid, mis eeldavad suuri rahasummasid. Tahaks reisida, omada unistuste kodu, Tesla Model S-i jne. See kõik motiveerib säästma ja investeerima. Kanname kõiktulud ja kulud kategooriate kaupa (auto, riided, toit, kommunaalkulud ja üür, muu vajalik, muu ebavajalik) Exceli tabelisse, siis saab enda kulutuste kohta hea ülevaate. Püüame nüüd 500 eurot kuus kindlasti säästa, see kuu tegime seda enam kui kahekordselt 🙂 lihtsalt, tuleb end distsiplineerida.

  • Avatar
    Vasta lyna 30. oktoober 2017 at 12:21

    Elan palgapäevast palgapäevani. Nu ma kohe ei oska säästa.Mis siis et raha mis kuus käest läbi käib on kordades suurem kui keskmine palk.Ise ma ka aru ei saa kuhu raha kaob. Oh jh peaks hakkama ka korralikuks ja koguma.. Aga ju vist mõnel inimesel on see oskus ja teisel mitte.Õde mul oskab koguda. Ja ma aru ei saa kuidas tal see õnnestub.Oma arust ma elan ka kokkuhoidlikult.irw,
    Aga näe raha kaob käest aga kuhu seda ei tea

  • Avatar
    Vasta nimi 30. oktoober 2017 at 11:59

    1. mees tööle
    2. ise tööle
    3. ära ela üle oma võimete

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. oktoober 2017 at 12:24

      1. mees on isapuhkusel
      2. mina teen lausa mitut tööd
      3. raha jätkub täpselt nii palju kui võimed soovivad 😀

  • Avatar
    Vasta Daisy 30. oktoober 2017 at 11:32

    Ma elasin ka pikalt palgapäevast palgapäevani aga siis otsustasime lapse saada ja riigis, kus elan, emapalka ei maksta. Seega ei jäänud muud üle kui hakata kiiresti raha säästma, et aasta poole väiksema palgaga üle elada.

    Praeguseks olen 6 kuud kodune olnud aga säästude kallale pole veel läinud. Loodetavasti ei lähe ka ja tööle tagasi minnes hakkame sääste veelgi kasvatama. Hetkel on kõrvale pandud meie mõlema 2 kuupalka umbes.

  • Avatar
    Vasta K. 30. oktoober 2017 at 11:29

    Mul on SEB pangas digikassa. Kunagi kogunes sinna mingi 500 aga nüüd haigutab seal ka üks suuuur null 😀
    Ei ole lihtsalt kuskilt kõrvale panna. Hea kui palgapäevast palgapäevani ära elad. Ei tea jah mis sellest eluksest saab 😀

  • Avatar
    Vasta M 30. oktoober 2017 at 11:27

    Lõpp oli hea ?
    Mina näiteks kammin hoopis vastupidise probleemiga . Olen see “eeskujulik” tööinimene ,kellel kõik paigas . Olen töönarkomaan ,armastan tööd ja kindlat (mida suurem seda parem) sissetulekut ja sama abikaasaga . seda kõike teeme nii et meil on laste jaoks rohkem aega (ja vb materiaalseid võimalusi) kui keskmisel eesti perel.
    Aga!
    Hullult põen et lastest saavad samasugused inimesed ,kes panustavad hästi palju teiste inimeste heaolule ja iseenda jätavad kõrvale . Tahan et nad naudiks elu mitte ei näeks katshing vaid rahasummasid silme ees ja oleksid üldse rohkem “chill” kui mina .
    Seega ma usun et ükskõik millised vanemad /täiskasvanud me oleme ,me ikka ja jälle tahaks et me oleks milleski paremad .

    • Avatar
      Vasta Lily 30. oktoober 2017 at 17:25

      Tegelikult tundub mulle just, et lapsed enamasti üritavad oma vanematest erineda. Tõenäoliselt tulevad teil tšillid ja laisad raharaiskajad, sest neile on eluaeg kõik kandikul kätte toodud, ja siis nende lapsed (sinu lapselapsed) on jälle samamoodi rahahoidjad ja investeerijad, sest nende vanemad (sinu lapsed) ei andnud neile kunagi midagi niisama, mistõttu nad õppisid varakult raha väärtust tundma ja töökad olema… Mulle täitsa meeldib see teooria nüüd 😀