AVALDAN ARVAMUST SÖÖK TESTIN JA ARVUSTAN

Parimad söögikohad Tallinnas

4. november 2017

Ma kogu aeg muudkui soiun enda hea toidu (ja klaasi veini) armastusest ja päris pikalt olen ma mõelnud, et peaks teile tegema mingisuguse listi, mis on mu lemmikud kohad ja mida ma sealt kindlasti tellida soovitaksin. Osadesse kohtadesse olen ma esialgu kutsutud olnud, osadesse ise sattunud, aga absoluutselt kõikides nendes olen ma nii palju käinud, et vahet isegi pole, kas ALGUSES olen ma sinna läinud kutse peale või puhta juhuse läbi.

Mingisugust otsest paremuse järgi rivistamist ma teha ei oska, aga loetlen lihtsalt ette, kus mulle käia meeldib. Osadest kohtadest on mul pilte kah:

RESTORAN KADRIORG

Viimane kord sattusin ma Kadrioru restosse ühe loosimängu tõttu. Nimelt korraldasin ma blogis säärase loosimise, kus võitja sai minuga koos õhtustama tulla. Natukene naljakas tundus alguses minna võhivõõraga sööma, mõtlesin isegi korraks, et mõelda vaid, kui me jutule ei saa, aga see oli täiesti asjatu mure. Meil oli üli äge õhtu, väga hea seltskonna, suurepärase veini ja imelise toiduga.

Minu kaaslane väitis küll esiti, et on rohkem valge sõber, aga no vot SEE vein on üli hea ja sobib kenasti neile, kes punase suhtes kahtlustaval seisukohal on. Mõnus, tummine, aga läheb libedalt alla. Mahe selline. Mega mõnus. Pilti tegin, et endal oleks kunagi meelest poest otsida, aga pole siiani kahjuks silma jäänud. Kui keegi teab, kust saada, siis olen üks suur kõrv.

Austreid soovitan soojalt. Värsked ja just õigete lisanditega. Ma pean ütlema, et ühed parimad, mis mina Eesti restoranides proovinud olen!

Alaska kuningkrabi kahele. See oli lihtsalt midagi maagilist, eriti veel koos selle austrikastmega. Ainukene asi, et ma oleks eelistanud, kui see oleks soe olnud – sellegipoolest serveeriti seda jääl. Ma tegelikult ei tea, ehk on sellel mingi põhjus. Et maitseb nii paremini? Ma igatahes ootasin seda soojana, aga no see oli sellegipoolest midagi täiesti uskumatult head.

See steik. See suussulav suitsupekk seal peal. Need köögiviljad. Oh püha juudas noh – seda lausa PEAB proovima!

Minu lemmik magustoit – pirn kaneelise jäätisega.

RESTORAN ARGENTIINA

Ma isegi ei mäleta, kui kaua see mu üks lemmikumaid kohti olnud on (vist alates esimesest külastusest, millest ma tegin juttu siin), aga mingi aeg käisin ma seal nii tiheldalt, et teenindajad teadsid täpselt, millist eelrooga ma soovin. Otseloomulikult sinimerekarbid! Kuigi menüüs on kirjas, et need on vürtsikad, siis mina ütlen kohe ära, et ärge seda peljake. Ei ole üldse! Ja ma pole mingi vürtsisõber. Kui kõht väga tühi pole, siis saab selle 8€ portsuga kõhu täis küll. Kui aga kõht tühjem, soovitan võtta lisaks kas grillitud krevetid, mis on imeline amps otse grillilt. Lisaks oskan veel soovitada lihavalikut kahele. mis on Kardo isiklik lemmik.

Mul on mingi pilt sellest korrast, kui ma esimene kord elus Argentiinas käisin ja neid karpe esmakordselt proovisin. Mmm! Pildil on ka näha mainitud krevette. Kammkarbid mul seal niiväga lemmikud ei ole.

SEAFOOD BAR 

Ma olen muidugi sellest ennegi kirjutanud (näiteks siin), aga see on mu lemmikkoht, kuhu mereande sööma minna. Erilised lemmikud on mul aga välja kujunenud küll, sest praeguseks olen ma seal vähemalt 6-7-8 korda käinud:

Saad kõiki valikus olevaid ande mekkida, mmmm!

Fritüüritud pehme koorikuga krabid. No anna ema kannatust, kui head!

Mahe sinihallitusjuustukaste ja suured, värsked krevetid. Mida sellele roale üldse juurde vaja oleks? Ei tea!

MEHED KÖÖGIS & BABULJA

Need on küll samas kohas, Mehed ülakorrusel ja Babulja allkorrusel, aga need on nagu täitsa erinevad kohad. Üleval soovitan ma olla siis, kui kõht väga tühi, sest seal on nii palju imemaitsvaid eelroogasid, mida mekkida. Miks üldse pearooga vaja oleks, kui on külma kurgisuppi ja kalamarjaga pliine? Oma kogemusest Mehed köögis restoranis rääkisin ma SIIN.

Allkorrusel, Babulja kokteilibaar/kohvikus saab ka tegelikult pliine, aga mida ma teil hoopis kindlasti soovitan proovida, on nende imelised kokteilid ja seenepelmeenid. Me käisime seal ükskord Dakiga üle saja aasta istumas ja mul on hea meel, et me just Babuljasse sattusime. Üli äge õhtu oli ja pelmeenid olid nii head, et üritasin neid isegi kodus järgi teha, aga kahjuks ei saanud ligilähedalegi. Mis seal ikka, ongi põhjust jälle Babuljasse minna. Portsu saab kätte alla 10€ ja see on ikka tõesti pirakas tünn sööki.

Jube pime oli seal too õhtu, aga meie juustuvaagen oli näksimiseks jumala hea.

Need pelmeenid! Mmm!

Koksid! Reaalselt ideaalne koht, kus sõbrannaga paar drinki teha ja midagi head näksida.

KÄRBES

Foto: Jake Ülenõmm

Kellel Telliskivikanti asja ja otsite kohta, kus süüa, siis minge Kärbsesse. Minu meelest sealkandis paremat kohta ei ole, kuigi ma olen neid kõiki proovinud, mis seal ümber on. Eks see ole maitseasi ka, aga no see postitus siin räägibki ju minu lemmikutest, eksole. Igatahes soovitan ma seal KINDLASTI võtta krevetivõileiva bataadifriikatega. Kui ma mäletan õigesti, siis see maksis 7-8€ ja see on niii suur, et kõhu saab ikka väga täis.

Vot. Sellised soovitused siis minu poolt tänasesse päeva, sest need kohad on tõesti sellised, kuhu soovitan minna. Ei ole see artikkel kellelgi poolt tellitud või ei ole keegi maksnud mulle selle tegemise eest, lihtsalt saan tihti küsimusi, et kuhu ma minna soovitaks, siis näed, vot, nendesse kohtadesse soovitangi.

Oskate mulle vastu midagi üliägedat Tallinnas soovitada? Ma ise loodan peale reisi minna sellisesse kohta enda kodukandis nagu Pajuvilla restorani, sattusin sealt ükspäev mööda sõitma, aga polnud sellest enne kuulnudki! Lisaks käisin ma hiljaaegu Nõmme uues kohas nimega Kius, aga päris restorani me ei saanud, pidime ukse juures kohvikuosas istuma. Teenindus oli küll väga äge seal, aga tahaks rohkem näha, enne kui soovitada tihkan.

Loe ka neid postitusi!

44 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta janette 13. november 2017 at 16:30

    proovi burger kitchenit :)

  • Avatar
    Vasta Meka 10. november 2017 at 08:54

    Kindlasti restoran JUUR. Üsna uus koht, aga juba võitis sel aastal Eesti köögi kategoorias hõbelusika.
    Soovitan sealt õrnsoola siiga, parti või kapsaravioole. Ka kõik 3 pakutavat magustoitu on meeeeeeletult head kuigi menüüs olevad nimed võibolla ehmatavad esmapilgul ära :D.
    Igapäev pakuvad ka erinevaid lõunaid, mida mul on küll ainult 2 korda õnnestunud saada aga need olid imelised ✨
    Ja see kohapeal trhtud leib, mis nad toidu kõrvale pakuvad on juba üksi väärt sinna minemist ?

  • Avatar
    Vasta Sandra 8. november 2017 at 21:07

    Mina soovitan väga La Bottega restot, kus ma olen saanud elu parima mereanni risotto kunagi ja kui viimane kord käisin, võtsin ka mingeid mereande (midagi kalmaariga oli) ja fantast! Neil pole fesari lehte ja soovitan laua bronnida, kuna läksime sõbrannaga suvalisel kolmapäeval ja kui lauda poleks pannud, poleks mahtunud.
    Argentiina on mega, kuigi õhtuti pole käinud, vaid ainult lõunati, siis selle resto imelisusest kõnelevad juba nende megad lõuna toidud ka.
    Kuldmokk on ka väga hea!
    Ja su soovitatud kohtadesse peab kindlasti minema, tundusid nii head!
    Siin eelnevalt mainitud Klaaspärlimängus olen saanud ma elu halvima kogemuse osaliseks, toitude maitset ei mäleta, ju siis polnud nii hea, aga nende Tosca kook on nii nii hea!!
    Ja restoran Dom on ka super!
    Resto veine olen mina leidnud Liviko cash and carry-st. Kunagi töötasin restos ja leidsin ühe suure lemmiku, mida kuskilt ei leidnud. Oma rõõmuks Liviko poest Lastekodu tnava juurest seda saab, jei!

  • Avatar
    Vasta Jenny 5. november 2017 at 11:18

    Vaieldamatu lemmik siiani on Chedi restoran, nende krõbe pardilihasalt on to die for!!! Kõik kiidavad, kes seda salatit söönud on 🙂 Muud söögid on seal samuti suurepärased. Ühesõnaga, imeline Aasia restoran 🙂
    “Chedi on igal aastal 50 parima Eesti restorani esiviisikus. Aastal 2011 valiti Chedi ka parimaks Eesti restoraniks Tallinnas.”

    Korra käinud ka Umami restos, see oli nii armas ja hubane koht. Mul oli sel päeval sünnipäev ja teenindajaneiud tõid mulle magustoidu küünlaga ja sünnipäevalaulu saatel… niiii armas oli 🙂 Toidud samuti väga maitsvad.

  • Avatar
    Vasta siirviir 5. november 2017 at 11:03

    Cru, kaks kokka , Moon
    , Noa kokapool- sellest viimasest paremat maitseelamust Tallinnas pole saanud ega ka paremat teenindust.
    Aga minna tahaks Parrot mini Bar, Paju villa, Mon Repos ( seal peakoka pool ka ) , Korsten ja Armastus

  • Avatar
    Vasta MS 5. november 2017 at 09:22

    Restoranide veine ei müüdagi üldjuhul niisama poodides, vaid müüakse ainult restoranidele 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. november 2017 at 09:29

      Mul ikka on mõnikord jopanud ka, olen isegi leidnud mõne. Mitte küll tavaliselst Maximast loomulikult, aga noh veinipoodidest.

      • Avatar
        Vasta siirviir 5. november 2017 at 11:04

        Veinisõber kalasadama juures, ( ongi veinide pakkuja restoranidele) . Bestwine Kentmannis ongi veinide tarnija restodesse. Saab koha pealt osta

    • Avatar
      Vasta Tsein 5. november 2017 at 12:29

      Ma olen ikka päris mitu veini, mis restoranides maitseb ja meeldib, ostnud pärast Selverist või Bestwine’st.

  • Avatar
    Vasta Helena 5. november 2017 at 09:09

    Panen kohe oma lemmikud kirja:
    Ribe, Cru, Ö, Kaks Kokka, Noa peakokapool, Art Priori, Rataskaevu 16, AED

  • Avatar
    Vasta Kai 5. november 2017 at 08:58

    KIUS Nõmme turu kõrval ?

  • Avatar
    Vasta Liis 5. november 2017 at 02:51

    Minu lemmik on Farm, eriti nende eelroad, mmm

  • Avatar
    Vasta Lena 5. november 2017 at 01:07

    Art Priori – omonomnomn!! Pluss väga meeldib atmosfäär.

    Aed – oli varem suurepärane, nüüd tiba alla käinud, aga siiski hea.

    Noa Peakoka pool – omn!!

    New Thai – üllatavalt (väga) head tai toidud, Keskturu lähedal.

    Elevant – vana klassika, endiselt hea ja hubane õhtusöögiks.

  • Avatar
    Vasta LM 5. november 2017 at 01:01

    Controvento! Seal on imelised karbid! (aga tasub endale ports kinni panna, sest saavad juurest otsa) lisaks veel mereandidest suured tiigerkrevetid mõnusas kastmes, mehele suured liha tükid erinevate kastmetega ja veel pitsat ja pastat ja head Itaalia veini ja Gelato ja tramisu ka 🙂

    • Avatar
      Vasta LM 5. november 2017 at 01:03

      Ruttu otsa ***

  • Avatar
    Vasta Karmen 5. november 2017 at 00:51

    Rataskaevu 16 – tipprestorani tase, aga väga okeid hinnad. Sinna ainult tihti raske saada, tasub laud kinni panna!

  • Avatar
    Vasta Tr 4. november 2017 at 22:12

    BLISS`is oled käinud?Taimetoit, ise valid mida tahad ja palju tahad.

    Head koht on ka Balthazar, pole odav aga samas nt küüslaugujäätis on proovimist väärt. Vanalinnad asub.

    Kadriorus avati uus koht MonRepos, pole käinud aga kiidetakse.

    Korsaar on teadatuntud mereandide koht, ise pole proovinud.

    Uus koht on ka Rae Meierei, popp koht, toidud pidid olema suurepärased ja teenindus samuti.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. november 2017 at 22:39

      Ei ole isegi Blissis käinud, aga peaks!

    • Avatar
      Vasta Mia 5. november 2017 at 09:44

      Rae Meierei on super kui juustud maitsevad. Võtsime sõbrannadega erinevaid juuste eelroogadeks ja super! Lisaks steik pearoaks. Interjöör ja teenindus ka super!

  • Avatar
    Vasta M 4. november 2017 at 21:55

    Minu viimase aja lemmikuks on kujunenud Apelsini Raudtee, tõesti fantastilised toidud. Väga meeldib ka Boheem. Lisaks soovitan Soo tn Uulitsat. Aasia toidu fännidele võiks meeldida Ginger Cafe ja kõige paremat india toitu sain restoranis Elevant.

  • Avatar
    Vasta Pinxu 4. november 2017 at 21:31

    Suht uus koht , pole ise jõudnud aga Salvador.:) Seal pidi steik olema, mis sobib ka taimetoitlastele ja maitselt väga hea.

  • Avatar
    Vasta Helina 4. november 2017 at 21:08

    Mulle väga meeldib selline koht nagu Manna La Roosa. Söök ja vein on väga head seal 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. november 2017 at 21:19

      Ma olen seal 1x söönud kaheksajalga ja ei maitsenud üldse 🙁

  • Avatar
    Vasta Sigrid 4. november 2017 at 21:04

    Väga kasulik postitus, nüüd kui Tallinnasse käima tulen siis kindlasti mehega külastame ja eks vist sõpradega ka 🙂 Eriti ahvatlev tundus Argentiina restoran – ahh tegelikult need kõik.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. november 2017 at 21:19

      Ma kujutan ette, et su mehele meeldib ka Argentiina väga. Portsud on ikka mehised, kui liha võtta!

  • Avatar
    Vasta Svea 4. november 2017 at 20:33

    Me käisime peale registeerimist Pajuvillas, ilus ja hea koht 🙂

    Mulle veel meeldib Musu resto, kolisid Kadriorgu ja nüüd Musita nime all 😉

    Viimsis Paat ja Noa on head 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. november 2017 at 20:46

      Kuidas saab olla, et ma seda Pajuvillat näind ega kuulnud pole? Mida sa seal soovitaksid proovida?

      • Avatar
        Vasta kärt 5. november 2017 at 00:10

        Aga Paju villa on suht uus koht ka. Näinud pole sa enne seda vb sellepärast, et enne praegust välimust oli see paras tondiloss 😉

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 5. november 2017 at 00:12

          Ehk tõesti. Praegu jäi ka silma, sest säras seal tuledes, õhtupimeduses 😀

  • Avatar
    Vasta Triin 4. november 2017 at 20:28

    Järve Keskuse lähedal on selline söögikoht nagu Järve Resto. Seal on ülihead mesised hiidkrevetid ja aasiapärane toit. Olen seal väga palju käinud ja iga kord on seal toit ülihea.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. november 2017 at 20:47

      Kas järve resto pole järve keskuse sees?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. november 2017 at 20:47

      Aaaa, see on Mimosast üle tee. Ma olen seda näinud, aga kuidagi nagu see maja jättis mulje, et suvaline rotikas grillikoht :D:D

      • Avatar
        Vasta Mann 4. november 2017 at 22:08

        Kunagi oli, aga nüüd on tõesti ülihubane ja väga heade toitudega koht. Selline skandinaavia stiili avatud köögi ja heledate toonidega.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 4. november 2017 at 22:39

          Aitäh, lähen raudselt kunagi!

  • Avatar
    Vasta K2xu 4. november 2017 at 19:33

    Käisin just restorani nädala raames Monacos (halb polnud aga ei kiida ka) ning Kolm Sibulat restos. Viiamses kohas olid MAAILMA PARIMAD krevetid ja üldse kogu söök oli nii hea, et iga apsu järgi nautisin suutäit pikalt ja imestasime seltskonnas, et kuidas nii head toitu pakkuvas kohas töötajad nii saledaks on jäänud :D.

    Eelmine aasta sai käidud nt Kaks Kokka resros ja ka seal viis toit keele alla, nüüd oleme seda korduvalt külastanud ?.

    Paju Villasse plaanime ka lähi ajal minna ja tassike kohvi koogi kõrvale võtta. Selle koha välimus on juba nii kutsuv.

  • Avatar
    Vasta Tr 4. november 2017 at 19:29

    Ah ja, üks super nunnu resto on ka Klaaspärlimäng. Seal ees kohviku osa kus kaunid koogid jne, taga resto. Ja sealsed karbid on iiiiimetabased!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. november 2017 at 20:14

      issand, ma pole kuulnudki! must go!

      • Avatar
        Vasta Lena 5. november 2017 at 01:01

        Klaaspärlimäng on hea, aga üldiselt on toidud liiga rasvased.

  • Avatar
    Vasta Tr 4. november 2017 at 19:26

    Minu lemmikud: Masha (sadamas asub, kena interjöör, imelised toidud)
    TaiBoh (ka äge sisekujundus ja hea toit ja teenindus)
    Chicago1933 (ülimõnus koht nädala lõpus sõpradega chillida, maitsvad snäkid)
    Sahver (lõunal käin sageli, head lõunapakkumised ja alacarte ka super)
    KiviPabetKäärid (ka mõnus sõpradega hängida)
    Lendav Taldrik (super aasia toidu valik)
    Farm (ilus restoran, toidud viivad keele alla)
    Attimo (kui pizza ja pasta isu)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. november 2017 at 20:20

      Mashas kunagi isegi käisin, aga eriti mälestusi ei olegi. Tai Boh on ka SUPER, aga no see on ka jubeee kallis 😀
      Chicagos just käisime ja snäkid olid küll head ja vaagen HUGE!
      Sahver on mul kodu lähedal, kunagi käisin seal palju, aga toit pole just parim.
      KiviPaberKäärides oli üks hea kõrvitsaroog aga Lendavas Taldrikus ei maitsenud mulle midagi 😀

  • Avatar
    Vasta Gea 4. november 2017 at 19:10

    Kivi, paber, käärid-nii hea

  • Avatar
    Vasta Klein 4. november 2017 at 19:10

    Mimosa ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. november 2017 at 20:21

      No krt, selle unustasin. Kodulähedane ja tõesti hea! Lisaks imeline teenindus!

  • Avatar
    Vasta Kristi 4. november 2017 at 18:52

    Käisime lapsega kassikohvikus Nurr ? toidud olid maitsvad aga see õhkkond ja kassid ümber.. no nii tore koht.. Soovitan kogu perega minna!