Uncategorized

puhkamisest ja tegutsemisest

18. november 2017

Ma sain siin ükspäev kommentaari:

Kas seal mingeid loomaparke, teemaparke või misiganes asju ja tegevusi (paadisõidud vms) pole, kus käia ja millest reisimuljeid kirjutada peale toidupoodide ja riiete poodide?

See kommentaar pani mind mõtlema, et inimeste nägemus reisimisest ja puhkamisest on ikka hirmus erinevad. Te ei kujuta ette, kui tihti ma olen kuulnud seda, et inimesed tulevad reisilt ja siis ohkavad, et no küll oli väsitav. See on arusaadav, et inimesed väsinud on, kui nädalase reisi sisse surutakse loomaaed, veepark, ahvipark, paadisõit vaalade vaatamiseks, saaretuur ja muidugi üks päev omapäi ringi jalutamiseks ja ringi vaatamiseks. Ma mõistan, et kui juba kaugemale tulla, siis tahaks kõike näha ja teha, mistõttu oledki lõpuks nagu tühjaks pigistatud sidrun, kes puhkuselt naasedes rampväsinud on.

Minu soovitus on see, et kui vähegi võimalik, tulge Tenerifele kauemaks kui nädal. Arusaadav, et kaheks nädalaks on raskem puhkust saada (eriti need, kelle lapsed koolis käivad ja mingil põhjusel ei saa last nädalaks koolist vabaks võtta), aga no 10 päeva teeb selle puhkuse juba tunduvalt nauditavamaks.

Minule isiklikult meeldib rahulikult kulgeda. Võib-olla ma sellepärast ennast siin nii hästi tunnengi. Kuskile pole kiire. Aega on. Hetkel olemegi siin olnud kümme päeva ja ei ole “ikka veel” teinud midagi, millest mõni inimene leiaks, et oleks arvestatav reisimuljeidki kirjutada. Aga tegelikult oleme me maha jalutanud kümneid kilomeetreid, leidnud kolm erinevat kohta ujumiseks, avastanud erinevate toidukohtade roogasid, otsinud tõepoolest ka toidupoode (ja need rännakud hõlmavad endas kenasti ka matka, kui laps selga seotud, kui ka orienteerumist võõras linnas :D). Ma olen tutvust teinud kohalike eestlastega (tsau Emma ja Arlek!) ja saanud endale kõrvaasuvasse restorani umbes 65-aastase austaja 😀 Ma olen veetnud oma aega päikse käes peesitades ja e-raamatut lugedes, ma olen basseinis ujunud, ma olen süüa teinud, ma olen koristanud, ma olen teinud pikki lõunaunesid, ma olen bloginud, ma olen niisama arvutis passinud, ma olen ropsimiseni sangriat joonud ja rannas lastega auku kaevanud.  Tehtud nagu küll ju.

Mitte kuskile pole kiiret, kõik plaanid tulevad jooksvalt ja mind ajab lausa stressist sügelema mõte, et ma peaksin IGA päev tegema midagi sellist, mis oleks nüüd mõnele lugejale piisavalt vääriline reisimuljeks olemiseks.

Muidugi see ei tähenda seda, et ma kavatsengi siin kuni jõuludeni ainult Mercadonas käia ja muul ajal hambad laiali terrassi diivanil külitada. Mul on plaane küll, lihtsalt enamik nendest langeb loogiliselt sellele ajale, kui meil keegi külas on. Koos ikka parem lapseparvega hakkama saada ja lisaks on teistel rendiauto ja meil pole. Loodan, et see põhjendus vabandab välja, miks me siinoldud kümne päeva jooksul häbematult mitte midagi “puhkamise jooksul hädavajalikku” teinud ei ole. Mu siirad vabandused!

Esmaspäevahommikul lähme me perega vaalasid vaatama (Eden Catamaranile). Siis on lähipäevil mõte minna ahviparki, ma arvan, et sinna lähme näiteks teisipäeval või kolmapäeval. Maarjaga broneerisime täna 26daks saaretuuri, mis peaks üheteist tunniga andma meile Tenerifest ideaalse ülevaate (rohkem infot siin). Lisaks lähme sõpradega veel Loro parki ja mingi hetk on plaanis külastada ka üht maailma uhkeimatest veeparkidest – Siam parki.

Tegelikult soovitati meil minna ka Jungle parki, ning külastada ka Aqualandi, aga ma ei tea, kas me päris kõikidesse ka jõuame. need, mis ma eelmises lõigus mainisin on meil nagu plaani võetud, aga no sõbrakesed, ikka kõik omal ajal. Meil ju aega on! Saarel on meil veel jäänud aega üle kuu, nii et miks peaks üks parajalt paks ja parimas eas naisterahvas kuskile arutult tormama?

Ja muidugi kavatsen ma kõikidest väljasõitudest teha eraldi videod. Ma olen iga päev midagi filminud ja pannud kokku kolm sellist “ah me siin niisama Tenerifel hängimas” videot, aga noh, ega ma neid enne teile näidata ei saa, kui ma tagasi tulen, või taevaiša halastab ja mulle otsa kätte näitab, kus see piisavalt kiire nett on, mis mul need üles laadida võimaldaks.

Kui palju teie puhkusereiside ajal ringi tuhisete ja niisama lamate? 

Loe ka neid postitusi!

41 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta L 20. november 2017 at 09:51

    Palun-palun jätke Loto park ära. See mis seisus vaalad seal on, on lihtsalt jube. Sellise pargi toetamine oma külaskäiguga ei ole kahjuks väga loomasõbralik.

    https://www.seaworldofhurt.com/features/seaworld-loro-parque-exposed/

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3635580/Morgan-did-NOT-want-commit-suicide-Inside-concrete-prison-Tenerife-SeaWorld-abusement-park-miserable-killer-whale-tried-kill-herself.html

    • Avatar
      Vasta L 20. november 2017 at 09:52

      *loro park

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. november 2017 at 10:40

      Loe palun mu eilset postitust 🙂

  • Avatar
    Vasta R 19. november 2017 at 17:23

    Naljakas, et sa ütled pidevalt ,et las igaüks olla enda moodi. Samas naeruvääristad inimesi, kes naudivad aktiivset puhkust. Tead, ma ei töstaks puhkuse ajal raha eest ka jalga kuskile poodidesse. Ma olen muidugi pärast igat matka füüsiliselt väsinud, aga neid elamusi ei saa vörreldagi mingi soodsalt saadud desiguali kleidiga. Ole see kes oled ja ära halvusta neid kes sinust erinevad….

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. november 2017 at 18:20

      Kus ma kedagi halvustanud olen? Absoluutselt polnud mul see mõttes. Rääkisin lihtsalt, et iga päev tõmmelda on minu jaoks väsitav. Kellel pole, siis andku tuld. Ma ei tea, miks sa seda teksti nii negatiivse alatooniga lugeda soovisid. Poodidest nii palju, et kui ma seal ei käiks, ei oleks mul süüa 😀 riidepoodi oli vaja minna, et saada sandaalid, lühkarid ja mõned riided mis kaasa võtmata jäid. Oleksin siis pidanud palja peega olema, et jumala eest mitte poodi minema?

  • Avatar
    Vasta Alice 19. november 2017 at 15:44

    Ma käisin kevadel 6ndat kuud rasedana Tenerifel. Nii lahe ja tuttav on lugeda su postitusi :)!
    Meie käisime nii Siam parkis kui ka aqualandis. Siam oli töesti lahe aga pigem neile, kes saavad ja julgevad nendest torudest alla lasta. Mina veetsin enamuse ajast seal rannas lebotades ja vahepeal jalgupidi kunstookeanis jahutades (seal oli suht jahe vesi). Minul rasedana + meil oli seltskonnas yks 4aastane, seal suurt teha polnud. Kuigi ega ma isegi mitte-rasedana sinna torudesse ei kipuks :D. Samas nt seal enamus torud 2kesi voi isegi 3kesi alla laskmiseks ja paljudel pole kellegagi alla lasta, siis tulevad suvalised inimesed kampa, meie seltskonnas oli nii ;)! Aqualandis see vastu oli nt lastele palju rohkem tegevust ja voimalusi. Okei seal oli kyll remont aga see nö räämas osa jäi minu meelest kyll peitu seal olles. Seal olid lahjemad torud aga samas rohkem niisama lebotamiseks möeldud asju :). Aga see kyll tösi, et tasub plätud ringi liikumiseks jalga panna vöi need jalanöud sealt osta, ei olnud kallid (need siis pigem vajalikud, kui torudes ka käid, siis halb plätusid kuhugi jätta ja torude juurde ka vaja ju käia. Eriti vajalikud olid 4aastasele, muidu väga ringi liikuda ei tahtnud, valus oli). Seal kuidagi jah selline maapind, et muidu olid jalad katki ja päris hellad.
    Me käisime veel Loro parkis ja vulkaani vaatamas. Rentisime auto 3. päevaks ja trippisime ringi, âgedad mägiteed ja ilusad vaated. Käisime veel sellises linnas nagu Garachico, seal oli väga lahe kaljune rannik :). Hotell asus meil Adejel, mis jääb ikka sinna pöhikuurorti aga söitsime ka sealkandis, kus teie olete ja kindlasti tahaks järgmine kord just sinna minna, mönusalt rahulikum tundus seal :).
    Siam parki körval oli suur ostukeskus siam mall, seal sai ka käidud paar korda. Aga see suht sama mis meie suured ostukeskused, lihtsalt seal vahepeal avatud osa, mis on mönus, ei pea ostukeskuses olles terve aeg siseruumis olema :D.

  • Avatar
    Vasta Mari 19. november 2017 at 11:57

    Hahaaa! Sa ei saanud ju kommentaarile pihta. Poode pidi jaksad tuuritada, selle asemel, et saart nautida. Saare nautimine ei tähendagi kusagil teemaparkides tõmblemist, aga oled seal nüüd olnud üle nädala ja piltide järgi istud sa mingis betoonmajakeses, koleda liivaga rannas või kolad poes. Tõesti point Eestist eemale sõita:D
    Kirjutad teises teemas, et tahad RANNAS ILUSA TAUSTAGA pilte teha, aga su pildid on tehtud kas täispuhutud basseinis või absoluutselt ilusa taustata. Pole siis ime, et inimesed sind pervariks pidasid:D

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. november 2017 at 12:44

      Ma ei saa aru, mis pilte sa vaatad? Aga sul on õigus oma arvamusele, mina elan ikka nii nagu elan, nautides. Sul vist on sellest puudu, et nii kibestunud juttu ajad 😀

    • Avatar
      Vasta Alice 19. november 2017 at 15:48

      Koleda liivaga rand 😀 :D. Seal ongi must liiv, sest see on vulkaanisaar, seega ka vulkaaniline liiv. Kui pole Tenerifel käind, siis aru ei saa :).

      • Avatar
        Vasta Mari 19. november 2017 at 17:00

        Oh, olen käinud ja piisavalt, siin ei oska inimene lihtsalt reisipilte absoluutselt ahvatlevaks teha. Kui ma käinud ei oleks, siis nende piltide järgi arvaks, et Tenerife on täielik urgas:D
        PS: Mulle meeldib, et Mallule on keegi nõu andnud, et kõik on ta peale raudselt kadedad ja kibestunud kui kritiseeritakse. Uus stammvastus kriitikale. Miks kõik ometi iga Malluka liigutuse peale kadedad peaks küll olema? Ma ise arvan, et kriitika tabab hella kohta kogu aeg:D

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 19. november 2017 at 18:21

          Jah, mul on süda haige, et sa minu koledate piltide pärast tenerifet urkaks pead 🙁 ära rohkem enam siis ütle nii pahasti, teen veel eneka muidu

  • Avatar
    Vasta Kata 18. november 2017 at 23:00

    Meie pere puhkusreisid kestavad tavaliselt paar nädalat. Selle.ajaga saab edukalt nii ringi tuhnida kui ka niisama olemist nautida. Üks päev lebo basseini ääres, teine rannas, kolmandal väljasõit, siis jälle rand jne.. aga mingit sellist, et “nii meil on 14 päeva ja me peame KÕIK kohad läbi käima” asja küll pole. Puhkus ikkagi ju!

  • Avatar
    Vasta K. 18. november 2017 at 20:49

    Ärge loro parki minge. Seal on 1 lõputu vaalade ja delfiinide piin.
    Saare rahvas pidevalt teeb petensioone, et nad enam sinna vaalu ega selline võtaks.
    Vaaladega vist saadigi nii kaugele, et need kes seal elavad, neil lastakse vanaks jääda ja ära surra ning juurde neid ei paaritata.
    Loro parque on ju papagoi park, mis on igati tänuväärne. Kuid see imetajate teema on seal üle mõistuse.

    Googleda veidi ja sa leiad selle kohta infot rohkem kui rubla eest!

  • Avatar
    Vasta K 18. november 2017 at 19:27

    Saaretuuriks soovitaksin hoopis Tenerife24 ja imelist giidi Eiket! Grupid väiksemad ja privaatsemad,palju mõnusam kogemus 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. november 2017 at 19:30

      Eike oma tuuritamise Olavilt õppiski, niiet ma ei teagi nüüd, kumb parem on 😀 Kas orginaal või koopia :D?

      • Avatar
        Vasta Eike 18. november 2017 at 20:01

        Hei, hei, Mallukas!!! ? Tere-tere! Mina oma saaretuuri teen juba 8.ndat aastat Tenerifel ja minu suureks õpetajaks giidinduses on loomulikult leedukas Gediminas, kes siinmail alati nõuga aidanud enamust vene- ja leedukeelseid giide! Ka mind! Olavi käis minu tuuril ikka minu pealt kaemas ja õppimas, mida ma rahvaga 11-12h teen ja mida ma seal raagin Terve paeva neile (nii ta ise ütles:) )… kui mul oli ema matustele sõit Eestisse alles paar aastat tagasi ja vajasin asendust ja ta esimesed 3 ekskurssi tegi. Meil vanas firmas sedasi kenasti tööd jaotatud olidki – minu töö oli oma saaretuur teha nii et rahvas sellesse saarde südame põhjani ära armuma panna ja siia tagasi sõitma meelitada ??… Ma usun et see aastate kaupa ka õnnestus kui tuuritajate tagasisidet lugeda!
        Tulge aga julgesti meile ka tuurile (Meil on täiesti erinevad tuurid muideks 😉 ) – ma kingin Tenerife24 poolt teie perele oma tuuri tasuta! ???? ❤️❤️❤️❤️
        Tulge meile laupaeviti kell 19.00 Merikese Vino Vidi Vicisse Tenerife veinide degusteerimisele ka – kindlasti ootame! ☀️

  • Avatar
    Vasta Deanne Pukk 18. november 2017 at 19:26

    Siam park jah äge seal tehislained ja rand.Kuigi ega pisikestega seal eriti midagi teha ei ole.Mul poisid 8 ja 12 ning need möllasid hullult.Pidime teist korda ka minema kuna nii meeldis.Pisike 2a mängis tehisrannal ja ujus.Tore oli ikkagi.Aqualand jah jube räämas elasime seal lähedal ja jalutasime iga päev mööda ei kutsunud sinna üldse.
    Saaretuur mega äge eriti serpentiinides ja Maca küla.Uhh nii igatsus tuleb peale juba.Olime kevadel 3 nädalat teist korda väga meeldib Tenerifel.

    • Avatar
      Vasta K 18. november 2017 at 19:29

      tehisrand on kahjus terve see kuu suletud!

    • Avatar
      Vasta Deanne Pukk 18. november 2017 at 19:29

      Unustasin jah ära et väikestel oli eraldi ala kus oli ka tegevust.Soovitan minna ?

  • Avatar
    Vasta Helena Heinpalu 18. november 2017 at 19:20

    Meie käisime lastega nii Siam pargis kui ka Loros , mis neile väga meeldis . Samuti käisime vaatasime vulkaani üle ja need kõik jätsid mõnusa elamuse. Meie üritame enamjaolt võtta paar ekskursiooni kui uude kohta läheme , et saada meid ümbritsevast aimu 😉

  • Avatar
    Vasta Emma 18. november 2017 at 18:07

    Meie nett on sulle jätkuvalt avatud, mullal soovid 😉 ja tsau kah!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. november 2017 at 18:26

      ma varsti tulen 😀

  • Avatar
    Vasta Ty 18. november 2017 at 16:42

    Siam park ka minu parim elamus sel saarel. Ma ikka tahan 50/50 aja jagada chillimise ja vaatamisväärsuste vahel puhkusel. Siamisse minge kambaga, et saaksite Kardoga kõik slide’id ära teha. Ma kamikazesse ei julgenudki! Kysjuures 2 pdl punast miniveini kulus enne kui üldse julgesin torudesse minna, aga yldse ei kahetse – mega oli!!!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. november 2017 at 17:36

      Me juba arutasime läbi, et Siami asemel läheme Aquaparki 😀

      • Avatar
        Vasta Kristel 20. november 2017 at 10:27

        Hei, olen praegu Tenerifel ja lastega käinud nii Siam Parkis kui Aqualandis (lapsed 3 ja 5). Meespere käis Siamis mööda torusid ringi ja oli vaimustuses. Mina oma 3 aastase tüdrukuga pm igavlesime, kuna nii väikestele lastele polnud seal midagi ja lainebassein, kus oli väidetavalt ainus soojendusega vesi, on praegu suletud. Aqualandis lastega rohkem teha. Hind soodsam ja mitmed basseinid soojendusega. Lähme täna sinna tagasi:) Mõnusat puhkust!

  • Avatar
    Vasta Liisu 18. november 2017 at 16:25

    Käisime mehega eelmise aasta augustis autoga Euroopa tripil (olin siis esimese lapse ootel), jõudsime oma sihtkohta bulgaariasse, väga nii ringi uudistamas ei käinudki , kuna tahtsimegi puhkusereisi, Bulgaarias olles käisimegi rannas päevitamas,õhtul väljas jalutamas ( siis hakkas seal alles elu). Jne jne.

  • Avatar
    Vasta siirviir 18. november 2017 at 16:11

    Siam park oli megaaaaaa ägeeeee…… ja vaalasid jahiga vaatamas käia oli ka äge. Tenerife meeldis väga.

  • Avatar
    Vasta Miia 18. november 2017 at 15:00

    Aqualandi ei soovita…..see on suht räämas ja see basseini põhi oli nii valus. Mul olid jalad täitsa katki pärast.? Siam park on väga vahva ja Loro park on kaaa jõlee äge?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. november 2017 at 17:38

      Seal on 1 bassein v 😀

  • Avatar
    Vasta Gerly 18. november 2017 at 14:56

    Just täna tulin tenerifelt tagasi. nädal aega siis “puhkasime”. Nägime vulkaani, mascat, mitut erinevat linna. lebotasime rannas, snorkeldasime, trippisime ringi, sest auto oli. Saime palju emotsioone maastiku ja looduse kiires muutumises. Ôhtuti istusime kohalikus baaris, tegime kohalikega juttu. Käisime ka aqualandis ja jungle parks. Aga nagu eelnevalt uurisime, siis need ongi lastele môeldud, aga pônev oli sellegipoolest. Lorosse ja siamisse lihtsalt ei jôudnud, sest me olime lôunas. Costa del silencios, otse ookeani ääres. Oleme küll väsinud “puhkamisest” aga tegelikult oli see rohkem nagu reis. Puhata jôuab kodus ka.

  • Avatar
    Vasta Kats 18. november 2017 at 14:40

    Käisin tenerifel kevadel. Jungle park – noh jah, kui tahad päeva peale mingit tegevust leida, siis küll. Aga muidu oli see suhteliselt igav. Loro on ikka üle kõige!!!
    Aqualand oli vana ja räämas, kohe näha, et siiamis on põhitegevus ja enamus käivad seal. Ise siamis ei käinud kuna olin rase ja seal ikka põhiliselt kõik see action värk – igasuguseid liutorusid, mis panevad ka mehed kiljuma ? väikestel lastel ei ole seal väga midagi teha. Meiega oli kaasas 2 4-aastast ja nad mängisid lihtsalt enda mänguasjadega seal emmede pilgu all kuniks mehed lõbutsesid ? sinna soovitaks teil sõpradega minna kahekesi ja lapsed vanaema hoolde jätta ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. november 2017 at 14:43

      Mina ise keeldun nagunii kuskilt alla laskmast, kardan 😀 Seega vb jätame siis selle Siami üldse ära.

      • Avatar
        Vasta Kätlin 18. november 2017 at 15:34

        Siam parki ära jätta küll ei soovita. Seal on väikelastele ka eraldi ala, kus nemad lustida saavad. Lisaks liivarand koos suure-suure tehislaineid tekitava nö basseiniga. Park ise on nii lahe ja teistsugune, et juba seepärast tasuks seda külastada. Ja usun, et ka su väikevennale meeldiks seal.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 18. november 2017 at 17:37

          Mu vanemad (ja väikevend) on seal käinud ja ainukene, kes torudest lasta tahab on Kardo, too bad 😀

        • Avatar
          Vasta Kristel 20. november 2017 at 10:29

          See Liivarand lainebasseiniga on praegu suletud.

      • Avatar
        Vasta siirviir 18. november 2017 at 16:14

        Seal lazy river, mis on äge pluss see suur kunst laine ja seal oli väga armas laste bassein tegevustega , kus aeg ajalt mingi suur kaus keerati ymber( marile kindlasti meeldiks) ja söömiskoht jne… soovitan kindlasti ära käia

  • Avatar
    Vasta Marjanne 18. november 2017 at 14:39

    Hei

    Meie käisime eile seal ahvipargis ja läksime suure huviga, et oh ahvid tulevad ronivad õlale ja mida iganes veel. Kahjuks meil oli lihtsalt halb päev või miskit aga no mitte ükski ahv ei tundud suurt huvi meie vastu 😀

    Loro park oli väga vägev. Sinna soovitan 100% minna.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. november 2017 at 14:43

      Kas te käisite ikka söötmise ajal? Soovitatakse minna 10 või kell 16, et siis nad saavad süüa ja tulevad kõik välja 😀

      • Avatar
        Vasta Marjanne 18. november 2017 at 14:49

        No me olime seal alates 9.30 ja ostsime juurde kohapealt nendele mõeldud sööki. Aga söök oli neil juba ees kui me läksime, arvasime et sellepärast nad polnudki huvitatud

      • Avatar
        Vasta Gerly 18. november 2017 at 14:59

        Aa ja seal jungle parkis saab pmt kôiki loomi/linde paitada ja nunnutada. Va siis lôvisi jne kiskjaid 😀 loomad väga vabalt ja ysna nagu lahtiset. Algul lastele suur merisigade aedik. Ainuke asi, mis häiris oli see et tulge tehke pilti. No ei tahtnud, aga surusid nii mis kole ja vägisi tehti pilte. Pärast maksad 8euri pildi eest, kui seda tahad.

  • Avatar
    Vasta Liis 18. november 2017 at 14:34

    Siam park super vinge ja ilus koht tôesti soovitan sinna minna ?