Täna hommikul leidsin enda postkastist kirja noormehelt nimega Nikolai. Nikolai töötab ühes minu lemmikrestoranidest, Kadrioru restoranist, kuid tegelikult on tal veel üks südamelähedane hobi. Nimelt on noormees juba kümme aastat kirglikult küpsetamisega tegelenud. Suve lõpus võttis ta südame rindu, tegi endale lihtsa Facebooki lehe “Nikolai koogid” ja hakkas maad uurima, kas üldse kliente leiduks ja kuidas tema maiused rahvale peale läheksid. Läksid küll! Äri oli küll väike, aga rahulolevaid kliente jalaga segada.

Ühel päeval sadas Nikolai Facebooki postkasti pretensioon. Jah, te loete õigesti. Ametlikke asju aetakse tänapäeval Facebooki kaudu. Selle saatis talle Nikolai Bar-Bufee direktor.

Ühesõnaga peab Nikolai enda tegevuse selle nime alt lõpetama, kuigi see ON tema nimi ja minu meelest tunduvad ka need logod piisavalt erinevad, et ei tohiks ühtegi klienti segadusse ajada. No vaadake ise:

Minu meelest isiklikult on naljakas, kui suured ärid, kellel advokaadid ja suured rahad selja taga, tunnevad konkurentsi ühe noormehe näol nii hullult, et nõuavad lausa nimevahetust. Kas tõesti arvavad nad, et nad sellega jube palju kliente kaotanud on? Ma ei tea, minu meelest lihtsalt naljakas. Kui Nikolai nime vahetamisega nõus ei ole, siis annavad nad ta lihtsalt kohtusse, täitsa absurd ju?

Ma isilikult muidugi Nikolai kooke ja maiustusi proovinud pole, aga ta lehel tunduvad inimesed küll väga palju komplimente tegevat, seega võib uskuda, et küpsetada Nikolai oskab. Ja muidugi ma olen kindel, et ega ta koogid halvemaks muutuks, kui ta oma nime tõesti millekski muuks muutma peab, aga ma lihtsalt tunnen, et see on mingi suurfirma kisamine. Miks nad ei võiks mõlemad oma asja ajada, aru ma ei või.

Muidugi see on vaid MINU arvamus. Mis teie arvate? Kõikide kaasarääkijate vahel loosib Nikolai juba homme välja ühele inimesele tasuta tordi või koogi! :)

Jaga: