Riided

must reede

23. november 2017

Seoses hiljuti postitatud keskkonna säästmise teemaga, ma mainisin kommentaarides ka, et ma mõnikord tunnen ennast nagu lõhestunud isiksus. Ühest küljest ei taha ma, et mu kapid ja riiulid asjade all lookas oleks. Ma tahaks, et mu kapis oleks ainult mu lemmikud ja hästi istuvad asjad. Ma tahaks, et kui ma köögikapi avan, siis ei kuku sealt välja hunnikus erinevaid karpe ja totsikuid ja potsikuid, mida ma kunagi ei kasuta ja ma tahan, et mu lastetoas oleks mõned toredad mänguasjad, selle asemel, et terve maja mingit plastikjama täis oleks, millega mängitakse kolm minutit.

Teine osa minus on aga see, kes mõtleb, et oooo, vot SEDA on mul raudselt vaja ja siis mõtlen mingi põhjenduse, miks see vajalik on. Eriti hulluks läheb asi siis, kui mingid suured aled on. Siis ma alati mõtlen, et ah, see on ju nii odav, võib ju osta küll. Soodukad ongi saatanast, tõesõna.

Seda enam lõin ma endale ristimärgi ette, kui Bonusway palus mul teile meelde tuletada, et reedel (24 november) on Must reede, mis on ülemaailme kõige suurem alede aeg, nagu ma aru saan. Ameerikas on see lausa nii hull ostlemispüha, et inimesed jooksevad poodides teisi vigaseks ja nii. Seda “õnne” meil õnneks ei ole, sest nagu me kõik teame, siis Eestis pole allahindlused kunagi nii märkimisväärsed, kui välismaal. Ka siin, Tenerifel, on must reede au sees ja kohalikud soovitasid mul kindlasti reedel kuskile kaubanduskeskusesse minna, sest “vot NEED on allahindlused!”. Et kui on kirjas 80%, siis ongi 80%, mitte, et terve poe peale on üks asi nii palju alla hinnatud ja teistel asjadel on suvalised väiksed aled.

Mõneti tahaks nagu minna ja vaadata, mis seal siis on. Teisest küljest… mida mul on ometi vaja? Mida? Ega tegelikult vist eriti mitte midagi, kuigi kui mõnel naisel on kingade haigus, siis mina lähen alati poodides kleite uurima. Koostöö raames Bonusway‘ga palusid nad mul teile meelde tuletada, et kui te musta reede oste teete, siis minge ikka läbi Bonusway lehe, et enda shoppamiste pealt natukene raha tagasi saada.

Soovitan ka planeerida kõik hädavajalikud ostud Musta reede päevale, ehk siis mõtle juba paar päeva ette, mida sul täpselt on vaja, aga ära ostukorvi igaks juhuks lisa, sest sellisel juhul su boonused ei pruugi salvestuda. Kui teed Bonusway kaudu ostu, siis lisa samal päeval toode korvi kui teed ostu, just in case – miks ikka boonust maha visata.  Ja Mustal reedel ole kärme; mida varem reede hommik, seda parem, kuna paljud tooted ostetakse juba poole päeva peale ära.

Must reede on eriti populaarne Inglismaa ja USA poodides, nagu näiteks ASOS, Boohoo.com, Forever21, GAP, Banana Republic, eBay jne, seega kui nendest poodidest on sul mõttes olnud midagi osta, siis tasuks see ost reedel ära teha. Mul on ainult kahju, et ma ei tea, KUI palju need hinnad alla lähevad. Osades poodides võivad hinnad alla minna kuni 50% ja KÕIK tooted sh ka juba allahinnatud tooted, mõnes poes on aga kindlad tootekategooriad, millele allahindlused tehakse.

Mul on paljud sõbrannad ASOS poest ilusaid kleite saanud ja no, ma tahtsin ju ka. Vaatasin kodukal ringi, salvestasin endale pildid meeldivatest kleitidest ära ja siis mõistsin, et aga kui ma linki ei salvestanud, siis ma nagunii pärast ei näe, palju see alla hinnatakse või üldse, peaksin ma nüüd need kleidid sadade ASOSe kleitide seast välja otsima. Järgmine kord olen targem ja kopeerin  lingid endale kuskile wordi faili vms. Ostukorvi pole mõtet panna, kuna boonused võivad kaduma minna, nagu öeldud.

Asja postitiivne külg on see, et ma nii kaua otsisin neid ilusaid kleidikesi (kõik juhtusid roosad olema), et praeguseks hetkeks on mul see tung sootuks kadunud, et ma midagi ilmtingimata tellima peaks. Pildi peal on need kleidid küll ilusad, aga ma pole kunagi sealt poest ise tellinud ja parem on vist ikka selga proovida, kui ehku peale tellida. Seega tegin ma vist natukene feikshoppingut. Sain “ringi vaadata” juurelda, valida, aga ostu ära ei sooritanud. Isu sai enne vist täis 😀 Tõeline säästushoppamine.

Kuigi noh, see neljas roosa kleit tundub nii ilus, ma lohutan ennast sellega, et küllap ma oleks selle jaoks nagunii nii paks. Mul on ausaltöeldes mitu korda enne ka nii olnud, et mega kaua otsin ja shoppan ja vaatan netis, aga siis mõtlen, et ah, kurat, ei ole mul midagi tarvis. Mõnes mõttes hea, tihtipeale jäävad mõttetud ostud nii ära, aga no nagu te aru saate, siis ega iga kord nii “hästi” ei lähe 😀 Ja pakke saada on ju nii mõnus, see on vist netishoppamise kõige ägedam osa. Nagu jõulud oleks iga kord.

Samas olen ma täheldanud, et netist on kergem selliseid emotsioonioste teha. Jääb midagi silma ja klikid peale, minu arvutis on kaart juba nn regatud, et kui ma kuskil “osta” klikin, siis ta paneb mu kaardi andmed kohe ära ja ongi ost tehtud. Tavapoes oleks natukene imelik korv asju täis laduda ja siis need pärast tagasi panna 😀

On keegi ASOSest midagi tellinud? Julgete soovitada? Kavatsete Musta reede raames mingit shoppamist teha? Ma tegelikult saan aru, et see ei ole ainult riidepoodides või midagi, see peaks enamikes poodides olema, et noh, suuremad ostud tehke siis reedel ära. Kes lihtsalt näiteks Alifänn on, siis nv on ka seal Bonusway kaudu kõrgendatud boonused, kellel huvi.

SIIN liitudes saad lausa 3€ kohe esimese ostuga enda Bonusway kontole.

*Postitus sündis koostöös Bonusway’ga

Loe ka neid postitusi!

13 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta HS 26. november 2017 at 19:54

    Panin silma peale kahele kingapaarile ASOSes. 2 päeva enne BF oli väike soodukas, lootsin, et ehk läheb veel paremaks hind, aga päev enne olid kingad müügis tavahinnaga ning BF päeval siis see sama soodukas, mis enne 😀

  • Avatar
    Vasta Mariap 23. november 2017 at 14:36

    Asos on vaga usaldusvaarne, olen ostnund nende saidilt Hilfigeri ja G stari asju, vaga kiire delivery, uks minu lemmik saitidest.

  • Avatar
    Vasta Mariap 23. november 2017 at 14:34

    Asoses saad salvestada meeldivad asjad vajutades musta sudame peale, seal hoitakse seda asja sinu jaoks 60 paeva.

  • Avatar
    Vasta nimi 23. november 2017 at 14:32

    no see oleks olnud suurepärane võimalus endale mingid põhimõtted-iseloom kasvatada, et kui ühes postis ikka saab natuke hurjutatud inimesi, siis on veider järgmises postituses praktiliselt kõiki tarbima hõigata.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. november 2017 at 14:56

      Ma konkreetselt ütlen, et KUI ON MIDAGI VAJA, et siis on hea aeg osta. Kas sul muidu lugemisoskus on olemas, või kopid sama mölinat iga mu postituse alla :D?

  • Avatar
    Vasta Alla 23. november 2017 at 14:32

    Me olime äsja USA-s, seal iga nurga peal suured sildid “MUST REEDE, ÄRA MAGA MAHA!” 😀
    Aga kasutan hoopis võimaluse ära parfüümi ostmiseks ja abikaasale kingitust sünnipäevaks otsides. Vb olla ostan lapsele talvejope, kui leidub mingi odavam. 😀

  • Avatar
    Vasta Katriin 23. november 2017 at 14:16

    ASOS-t julgen soovitada küll, mitmel korral tellinud ja kaup jõuab ilusti kohale ning vastab pildile (minul on ka suurused ok olnud). Suur boonus on see, et Eesti Posti kaudu saab täitsa tasuta tagastada, kui ei peaks sobima 🙂

  • Avatar
    Vasta Angela 23. november 2017 at 13:53

    Nonii.. suured tänud meelde tuletamast! 😀
    Mulle pole kunagi netis shoppamine istunud – parem ju ikka poes kohe selga proovida ja kindel olla, et ese istub selja hästi. Samuti ei pea mitu päeva ootama, kuni oma asjad kätte saad vaid võid juma sama päev/õhtu uut asja kanda.
    Aga siis kolisin ma Austraaliasse.. esiteks suur ehmatus, et siin polegi selliseid suuremaid kaubanduskeskuseid ja seejärel kolisin veel linnast nö ‘outbacki’ ja lähim normaalne riietepood oli 400km.
    Alguses mõtlesin, et ah ega mul polegi nii palju riideid tegelt vaja (shoppamas käisin linnas ikka pidevalt).. Siis aga ajaviiteks tegin oma esimese tellimuse… sain kätte ja no nii lahe oli pakki saada! Nagu kirjeldasid siis nagu jõulud oleks. Ja umbes nädal hiljem tegin järgmise tellimuse… ja nüüdseks olen paadunud netishoppaja – vahel isegi ei mäleta, et mingi pakk peaks tulema ja seda suurem on rõõm “üllatuse” üle 😀

  • Avatar
    Vasta Maim 23. november 2017 at 13:49

    Üldjuhul siin Inglismaal Black Friday raames üksikalesid netipoodides ei tehta. Kui on ale, siis on kõikidel asjadel ja tavaliselt on kohe pealehel kood mida saad kasutada. Kleidid ja pluusid vastavad enamvähem ikka eesti suurustele aga teksad ja jalanõud soovitan alati üks number suuremad osta. Kes tahab odavat elektroonikat siis on Argos, seal on black fridayl sama tunglemine mis USAS 😀

  • Avatar
    Vasta Zig. 23. november 2017 at 13:43

    ASOSest tellinud palju, aga eks kõige suurema miinusena võib lugeda ikka seda mõõdukava. Sama mõõdunumbriga erinevad kleidid olid mitmekordsete vahedega. Osad ei pigistanud selgagi ning osad olid justkui telgina seljas.
    Ehk siis, õige numbri saamiseks peab võib-olla paar korda edasi-tagasi saatma seal ja ajakulu on tüütu. Riided ise on tavaliselt väga kenad ja soodsad.

  • Avatar
    Vasta väga väga naine 23. november 2017 at 12:53

    Mul on SELGELT liiga palju kleite. Kahte pole pakendist väljagi võtnud.
    Viis tükki andsin sõbrale, loodetavasti tema kannab või annab ise edasi kellelegi, kes kannab.
    Aga talvemantlit oleks küll vaja …

    • Avatar
      Vasta Päevalilleke 23. november 2017 at 13:46

      Mul ka täiesti debiilne kleidisõltuvus, kuid sellise kiiksuga, et ma isegi ei kanna neid. Õnneks nüüd olen selles punktis, et ma vähemalt juurde neid enam ei ole ostnud umbes aastakese, kuid kapp on ikka kleite täis. Vahepeal õdedelt saanud mõned juurde ja sõbrannalt ka. Kogu hunnikust, kannan paremal aastal ca kolm korda kleiti. Olen üritanud ära visata, müüa maha või kellelegi ära anda, kuid jõuan vaid sorteerimisega ühele poole. Mõni nädal hiljem tõstan ikka kleidid tagasi kappi, ise mõeldes, et küll ma ükskord ikkagi kannan neid kleiti…

      • Avatar
        Vasta Vaike 23. november 2017 at 15:22

        Mul on kinga- JA kleidihullus. Ent ma kannan ka neid. Tüdinen muidugi ka… Netist ostmise võlud on minu jaoks aga just see, et ma ei tee emotsioonioste, vahel passin mõnda salvestatud asja pool aastat ja siis kustutan ära. Mis aga ei tähendaks, et mu kleidihunnik ei kasvaks. 😀