AVALDAN ARVAMUST

mis sorti inimene ma olen?

6. detsember 2017

Eile kuulsin kahest kohast, et ma olla võlts inimene. Noh, arvestades, et kumbki nendest ei ole minu sõbrad, vaid puhta võõrad inimesed, siis ei tohiks nagu vahet olla. Ma kuulen üldse igast imelikke asju enda kohta ja kõike ei saa südamesse võtta. Mingi (peast segane) tüdruk käib aeg-ajalt mind erinevates kommentaariumites “laibajalutajaks” kutsumas. Võta nüüd näpust, mis ta sellega arvab, või mõtleb. Ja kas on ka vahet.

Igatahes nagu ma mainisin, siis ma tegin eile Kardole selle romatilise pikniku ja kuna ta pani lapsi kauem magama, kui ma arvasin, siis istusin seal õues küünlavalgel ja mõtlesin omaette selle “feik” olemise teemat. Esiti tundus mulle, et võltsiks olemisele olen ma ikka väga kaugel. Selles suhtes, et võlts on minu meelest inimene, kes etendab üht, aga elab teist elu. Ala, et ma kirjutan, et mul on elu nii ilus ja tore, aga tegelikult on nii raske ja sitt. Kas see üldse oleks võlts? Enamus inimesed on vist sellised, kui aus olla. Mina aga olen alati kirjutanud ja rääkinud oma elust täpselt sellisena, nagu see on. Kui on hea, siis ütlen nii. Kui on sitt, siis ütlen, et on sitt. Kui on kurb, siis halan. Kui on rõõmus olla, siis juubeldan.

Teine variant “võlts” olla on vist see “tahab olla ema theresa” jutt, mis ma kuulnud olen. Et see, et ma aeg-ajalt kedagi aitan (või suunan teisi aitama), et see on feik. Et ma tegelikult pole ju selline inimene. Ma siis jäin mõtlema, et kas oli mõeldud seda, et ma tegelikult ei aitagi kedagi (kõik lood on välja mõeldud :D), või et lood on päris, aga ma tegelikult EI TAHA neid aidata. Et ma nagu läbi ussi emmi ja suure põlastuse teen neid postitusi, sest noh, ma tahan ju klikke! Ma juba kujutan ette, et kirjutan südantlõhestava loo, kuidas ala mingi koduloom vajab rahalist abi, et ellu jääda ja siis tegelikult arvuti taga sisisen läbi hammaste, et kuradi peni, sure juba maha, viitsin ma jee sulle seda raha koguda.

Igatahes, nii päriselt ei ole 😀

Lõpuks mõtlesin välja, et mis osa see feik paistab. Äkki see, et ma olen justkui nagu lõhestunud isiksus. Et võin teinekord öelda pahasti ja käituda nõmedalt, seega olen justkui munn eks. Ja nüüd siis see sama munn tuleb ja hakkab kedagi aitama ja head tegema. Tundub küll feik jah, kui selle külje pealt mõelda 😀 No ja emm olen ma nagunii, sellest ma sain ka eilsest arutelus Meiekäopesa Miiu blogi fbis aru. Sest tuleb välja, et see, et ma Olybeti reklaamisin, on surmapatt. “Uus low” nagu öeldi. Sest noh, kõik mu lugejad on ju nii lollakad, et kui ma ütlesin, et võitsin 50€ panusega 115€, et nüüd kõik lähevad hasartmänge mängima ja/või kiirlaene võtma ja see on juba minu süü. Eetiline minust oleks loomulikult sellised koostööpakkumised persse saata, aga no, raha ju ei haise, nagu öeldakse.

Ei tea mina, kas ma olen siis selle pärast ebaeetiline munn, feik või midagi kolmandat, aga nagu ma olen ennegi rääkinud, ei saa ma kõikide oma lugejate eest vastutada. Mina teen oma tööd ja lähtun oma eetikapiiridest. Ma ei soovitaks kunagi kellelgi võtta laenu või minna kasiinosse oma rahaprobleeme lahendama. Küll aga ei ole mul midagi selle vastu, kui ma kirjeldaksin näiteks oma lõbusat pokkeriõhtut kuskil kasiinos, see pole minu jaoks probleem ega ebaeetiline. Muidugi ma tean, et on igasuguseid lolle (ka minu lugejate seas), aga no… mis teha. Kes on nii rumal, et oma probleeme laenude ja hasartmängudega lahendada tahab, see teeeb seda olenemata sellest, kas ma kirjutasin, et sain Olybetis 50€ panustada või mitte. Aga see on konkreetselt minu arvamus ja vaade mu elust ja tegemistest. Eks igaühel on õigus arvata, mida tema soovib ja muidugi on ka õigus arvamust avaldada. Naljakas on aga see, et mina nende arvamusvaldustele reageerida ei või, sest muidu olen ma ju jälle see-kelle-nime-ei-tohi-nimetada ja keelan ristirahvast suurt blogijumalannat kõnetada 😀 Heehheee.

Igatahes tahan ma jõuda selleni, et meil kõigil on oma paremad ja halvemad päevad. Mõni päev ajab kõik närvi, lapsed kisavad, koer sittus tuppa, telefoni ekraan läks katki ja siis keegi kirjutab mulle küsimuse, mida mult on sada korda küsitud. Ega see inimene ju ei tea, et seda mult aina küsitakse ja tema ei tea seda ka, et kas mul on sitt tuju või mitte ja võib saada mingi närvihaige värdja vastuse, et no persse õpi googeldama, mis ma olen sul mingi ori vä?!???!?! Ja siis teine päev vastan samale kirjale sajaesimest korda tavalise vastusega, mille ma ise talle välja googeldan ja üldse pole mingi emm. Nagu, ma ei ole mingi erand. See, et ma aeg-ajalt kellelegi raha korjan, ei tähenda, et ma istuksin päevad läbi kuskil piiblit lugedes, palvetades ja katkuhaigete jalgu pestes. Ja see, et ma aeg-ajalt kuskil head teha proovin, ei tähenda, et see oleks minu katse panna teid arvama, et ma olen jube hea ja armas inimene, vaid ma lihtsalt…. aeg-ajalt olengi 😀

Ma eile sain aru, et minus on ikka mingi eriti emm külg täiesti olemas. Näiteks mõistsin ma, et ma olen keskmiselt viimased kümme aastat oma elust enda lihase emaga suhelnud mölisedes, närvitsedes, toru ära visates ja ülbitsedes. Kogu aeg rääkisin Kardole, et issand jumal, mu ema ajab mind niiiii närvi selle ja tollega, kuni Kardo eile ütles, et sa ajad arvatavasti teda ka, vaata, kuidas sa suhtled temaga, aga ta ei taha sinuga lihtsalt tülli minna ja selle pärast kannatab selle ära. No ja kui ma hakkasin selle üle natukene mõtlema, siis sain aru, et jah. Ma tõesti mingit vimma kannan ta vastu ja kuna eesti rahvas pole läbirääkija rahvas, siis olen mina vimma kandes alateadlikult otsinud iga tema sõnast ja teost midagi negatiivset ja seetõttu pea alati ka negatiivselt vastu käitunud. Mõelda vaid. On ikka rahvus, ei mõtle, ei aruta, ei räägi! Vahi heategijat, eks.

Kellelgi on süüa vaja? No worries, ma kannan!

Lapse prillid läksid katki? Ei ole hullu, hangime uued?

Vaja koju mingit kraami? Küllap leiame!

Suhtle emaga normaalselt? Aa ei, ma ei saa, mul on lapsepõlvest lahendamata issued, mida ma ei lahenda mitte kunagi, vaid lihtsalt elan oma elu passiiv-agresiivselt teda igal sammul rünnates.

#ups.

Koju lähen, peaks ema välja viima ja suud puhtaks rääkima. Uskumatu muidugi, et ma enda käitumist kunagi kõrvalt näinud ei olnud. Küsisin ka Kardolt, et miks sa mulle varem ei rääkinud, kui halvasti ma käitusin. “No see tundus suht loogiline, et sa ise ka aru saama peaks,” vastas ta õlgu kehitades. Ja mida rohkem ma mõtlesin ja analüüsisin, hakkas mul mu emast rohkem kahju. Mõelda vaid, kui palju ta meie ja Mari jaoks teinud on. Ja tänutäheks ma viskan iga asja peale toru hargile nagu pubekas ja mölisen nagu vana mutt. “Miks sa ÜLDSE mulle rääkisid, nüüüd ma tunnen ennast nii halvasti!” halisesin ma Kardole.

Ehk siis me jõuame selleni, et täitsa vabalt võin ma siin eitada, et ma ei ole feik ja ma ei ole võlts ja ma ei ole tegelikult halb inimene, aga sama vabalt võib selguda, et ma OLEN küll, aga pole seda lihtsalt enne märganud. Igatahes edaspidi lubas Kardo mind kursis hoida, kui ma munn olen. Isegi kui see “tundub loogiline, et ma ise ka aru saama peaks”. Sest ma vist ei saa 😀

Samas ma lohutan ennast sellega, et meil kõigil on paremaid ja halvemaid päevi. Ja minu tänane (ja eilne) on küll hea olnud, sest nii paljud teist tulid teiste aitamise vaibiga kaasa ja tänu teile saavad nii paljud pered see aasta jõululauale süüa, kõhud täis, kingid kuuse alla, tuppa sooja ja muud säärast. Kolm inimest muuseas anonüümselt soovivad annetada sama palju kui mina, seega saame ka rahaliselt rohkemaid aidata. Ma alguses mõtlesin, et toon kõik kenasti välja, kes abi said, aga neid on nii palju, et ma tõesti ei jõua isegi. Kes aitavad, need teavad ise ka, keda ja millega aitasid. Ja kes abi said, need märkavad seda ka kindlasti ja on natukene õnnelikumad. Äge ju!

Igatahes, sellised “olen emm hea inimene” ülestunnistus tänasesse päeva. Palun armastage mind ikka edasi, sest kui midagi siin maailmas mulle meeldib, siis on see see, et ma inimestele meeldin. See pidi kalade tähtkuju üldvajadus olema, ei tea 😀

ma kaugustest oma südametunnistust otsimas

Loe ka neid postitusi!

64 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta E 10. detsember 2017 at 00:43

  Viimasel pildil tundub nagu sa oleksid rase

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. detsember 2017 at 10:41

   oi aitäh, rasedad naised on ju teadupärast väga kaunid ja säravad 😀

 • Avatar
  Vasta Annika 9. detsember 2017 at 23:24

  Ausalt öeldes algul ei arvanud ma sinust midagi aga nüüd selle aastaga olen hakanud su blogi lugema ja iga kord veendun et sul on süda õige koha peal. (Sa tunned ka teiste pärast muret ja üritad alati aidata) See et sind kuskil maha tehakse näitab et nad on lihtsalt kadedad ja elu on näidanud et inimesed kes teevad teisi maha/mõnitavad et nende arvelt ise tõusta kõrgele võivad selle küll korraks saavutada kuid kukuvad kiiresti alla ja saavad selle topelt tagasi. Seega ole ikka sina ise edasi,minu arust oled sa nii tore ?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. detsember 2017 at 10:42

   Oi aitäh 😀

 • Avatar
  Vasta Wiiu 8. detsember 2017 at 18:08

  Ema kohta.. mul oli täpselt sama moodi..samuti käitusin temaga suht halvasti, õigemini üritasin ignoreerida teda, rääkisin ülbelt jne.. ei osanudki ise enda käitumist eemalt hinnata, aga siis oli mul ülikoolis üks huvitav aine, kus siis lahati inimeste käitumismustreid ja nende põhjusi. Oh seda “äratundmisrõõmu”..
  Ühesõnaga, see mis sulle lapsepõlves tehti/ tegemata jäeti..see painab sind terve elu. Sa võid kûll ise arvata, et ah kama kaks.. tegelikult ei ole. Sa kunagi rääkisid, et sa elasid vanavanematega..et ema õppis jne.. äkki juhtus veel midagi lisaks.. et need on suure tõenäosusega ka põhjused, mis ei lase sul emaga normaalselt suhelda. Kusjuures ema saab ka oma vigadest aru kohe kindlasti..
  Aga jah.. alati saab proovida rääkida suud puhtaks, nagu sa mainisid.

 • Avatar
  Vasta Pole 7. detsember 2017 at 19:16

  Suuremas pildis on ysna kama mis eesm2rgil heategusid tehakse, peaasi, et abi j6uaks sinna kuhu vaja 🙂

 • Avatar
  Vasta Kent 7. detsember 2017 at 14:36

  Kas just võlts, ent ilmselt ADHD. Kui võrrelda mõne fiction tegelasega, tuleks meelde Janice Soprano 🙂

 • Avatar
  Vasta A 7. detsember 2017 at 13:51

  Ei ole eluski blogidesse kommenteerinud, aga sattusin ka lugema seda käopesa järjekordset rünnakut su pihta ja tahan ka sõna sekka öelda kordki elus.
  On kaugele TUNDA, et sa oledki tõesti südames hea ja lahke inimene. Mul ei teki kahtlustki, et siin oleks midagi feiki.
  Feik tundub kahjuks just miiu, millest mul on millegipärast jube kahju. Kui lugeda ta blogi ja vaadata kasvõi vlogmase, tundub nii tore ja armas, ja just seetõttu ehmun alati nähes tema ülbeid vastuseid lugejate kommentaaridele või neid üleolevaid arvustusi sinu suunas, et kui õel ta tegelikult on. Vot see on feik blogija. Tal on kogu aeg vaja rõhutada, kui eetiline tema ikka on jne. Jube veider, et õelutseb sinu kallal inimeste rahakotile mitte mõtlemise pärast, ise tegeledes kõige mõttetuma müügiga maailmas. Ausalt, ma ei tea kasutumat tööd, kui mingite lausete paberil välja printimine ja nende kirvehinnaga müümine. Kellel seda jama vaja on? Eetilisuse etalon, nii hea ja õiglane maailmaparandaja. Ma ei julgeks tema asemel never sind kritiseerida.

  Sorri et ise ka negatiivse posti teisest inimesest teen, aga ma ei kannata sellist ebaõiglust.

  Oled mõnus ja hea, Mallu, aitäh sulle.

  • Avatar
   Vasta Mona 8. detsember 2017 at 14:19

   +1! Võtsid sõnad suust. Samad mõtted Miiu ja Mallu kohta.

   • Avatar
    Vasta A 8. detsember 2017 at 18:53

    Eile õhtul enne uinumist päevale tagasi mõeldes tuli see mu kirjutatud kommentaar meelde ja veits piinlik hakkas. Ei tunne ma inimest ega ole mul õigust kedagi halvustada. Kui võimalik, kustuta mu kommentaar, kui ei siis vabandan oma sõnade pärast.

 • Avatar
  Vasta Merks 7. detsember 2017 at 13:28

  Ei ütleks, et võlts oled, tundud küll selline aus ja tsill inimene olevat, aga kahjuks blogi uus kirjastiil on minu jaoks küll väga jube, kuidagi häiriv on lugeda ?
  Vb on asi ainult minus ?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 7. detsember 2017 at 13:53

   Ma telefoniga pole vaadanud, arvutis tundub mulle sama mis enne? Mulle enne kogu aeg heideti ette, et kiri nii väike 😀

   • Avatar
    Vasta MP 7. detsember 2017 at 14:10

    Minul on sama mis enne, nii läpakas kui ka telefoniga vaadates. Just parajas suuruses kiri 🙂

   • Avatar
    Vasta Merks 7. detsember 2017 at 17:25

    Vastupidi kuidagi suurem on, või paksem kiri , lihtsalt harjumatu veel ?

 • Avatar
  Vasta Biku 7. detsember 2017 at 07:21

  Jap, nii see on, et erinevad inimesed saavad kellegist mingi mulje ja siis jäävadki seda ketrama. Noh minu puhul on see küll nii, et kuidas see ütlemine oli, mul on üks kindel iseloom, aga see kuidas ma sinuga kãitun oleneb sellest kuidas sina minuga käitud. Inglise keeles muidugi kõlas see paremini ja mõte oli midagi sellist, vast saadakse aru mida mõtlen 🙂 kõige naljakam on see, et nüüd reisil olles ma kuulsin esimest korda elus ühte muljet endast mida ma varem kunagi pole kuulnud. Ma tõesti ei saa aru kuidas ma olen suutnud ühele meestegelasele sellise mulje jätta ja ütleme nii, et ega ta on selle nina alla hõõrumisega suht lahke ja minu jaoks selle esile toomine tundub veel kuidagi nii jabur ja lapsik, et vahel on mul selline tunne, et ma lihtsalt ei oska inimestest aru saada. Et miks midagi tehakse.

 • Avatar
  Vasta Tyy 7. detsember 2017 at 02:13

  Võltsolemisest- see pole kõigile sama mõiste. Mind näiteks häirivad need, kes oma “aususega” lajatavad valimata hetke ja kohta ning ise veel kole uhked on oma taktituse üle. Sa teed haiget ja tegelikult tead seda – mõtle kas keegi ikka vajab sellist otsekohesust ? Milleks ? Tõenäoliselt elab selles lajatajas solvunud ja haavatud tegelane, kes peab “aus” olema, et end paremini tunda , ise taipamata mida ja miks teeb. Nüüd need, kes oma tõde igal sammul ei kuuluta ja lasevad teisel omas mahlas möllata – on nad võltsid? Ma arvan, et pigem elutargad. Oma eriarvamust võib muidugi ja vahel ka peab ütlema aga küsimus on selles kuidas seda teha ?

  Teine viis võlts olla on tüübid, kes oma hääletooni ja sõnavaraga muutuvad kellekski , kes nad tegelikult ei ole. See võib olla üsna tragikoomiline ja kui see juhtub olema su peenutsev ema, ämm, nais ülemus või beibetsev teismeline tütar siis Issand anna kannatust see üle elada.

  Ema puhul asjad selgeks rääkida – selle mõttekus sõltub sellest, kas üleüldse on võimalik argumenteeritult midagi arutada. Minul on ta selline frukt et lihtsalt polegiiiiii võimalik. Oi kui palju aastaid ma püüdsin rahu saavutada. Lõpuks üks psühholoog ütles- miks sa arvad, et pead suhtlema, ei pea ! See oli nagu ilmutus mulle. Aga sinu ema pole minu ema. Loodan siiski, et saate asjad selgeks ja paremaks.

 • Avatar
  Vasta Mariap 7. detsember 2017 at 01:50

  Uhesonaga hea emm? ?

 • Avatar
  Vasta Getu 7. detsember 2017 at 01:27

  Mis su blogi kirjastiiliga juhtunud on? 🙂 kas ajutine v jäädav? Maru harjumatu?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 7. detsember 2017 at 11:47

   Ma ei oska vastata, mis temaga siis juhtunud on :D?

   • Avatar
    Vasta MP 7. detsember 2017 at 12:51

    Minu arust on sama kirjastiil mis alatigi. Ei mõista ka, mis siin jahutakse? 😀 Ma loen läpakast ja siin pole midagi erinevat, ikka sama mis alati olnud. 🙂 Ju siis telefonist lugedes on teine? 😀

   • Avatar
    Vasta kiara 7. detsember 2017 at 14:12

    Telefoniga oli mul norm lugeda, nüüd siin arvutis on jah kuidagi imelik see kiri, häiriv millegipärast, ei oska kirjeldada. (lainetav? virvendav?)

   • Avatar
    Vasta Getu 7. detsember 2017 at 14:32

    Nagu veits bolditud tekst 😀

    • Avatar
     Vasta Carry 8. detsember 2017 at 21:45

     Ei ole sama kirjastiil, aga mulle just meeldib..suurem ja loetavam (telefonis).

  • Avatar
   Vasta Ille 7. detsember 2017 at 13:36

   Minu arust on ka kiri kuidagi väga suureks läinud 😀

 • Avatar
  Vasta leedukas 7. detsember 2017 at 00:50

  Veel paar aastat tagasi, kui ma su blogi lugenud ei olnud, mõtlesin ka et raudpolt mingi tropp, ma isegi ei tulnud su lehele, et sulle klikke mitte anda. Päris heiter ma muidugi ka ei olnud, ei komminud perekoolis ega midagi. Vot ja yhel hetkel tulin vaatama, et mis see tropp siis jaurab ka…. ja sellest peale olen see ” suure emmi arutu jünger, kes ise ei mõtle ainutlt kaasa noogutab” ehk siis minust sai tõeline fänn. Tõesti sydamest imetlen, kindlasti oled Eesti top 10 yks mõjuvõimsamaid naisi. Ps. annetust ma ei vaja, olen rikkam, kui sina. Kuigi muidugi pooltki mitte nii andekas.

 • Avatar
  Vasta Silmakirjalikud blogijad 6. detsember 2017 at 22:51

  “Uus low” on hasartmängude “reklaamimine”? Aga televisioon? Aga ajakirjandus? Erinevad siseturundunduse postitused? Kuidas see ühtäkki “uus low” on kui Mallukas sellest kirjutab? Pigem on asi selles KES seda kirjutab, mitte MIDA kirjutatakse.
  Kui nii oluline on teadlikkuse tõstmine, siis selle asemel, et ühte blogijat maha teha, tuleks siis reaalselt teha postitust sellest, millised tagajärjed on hasartmängusõltuvusel.
  Ära lase end häirida Mariann 🙂

 • Avatar
  Vasta M 6. detsember 2017 at 21:25

  Ainus omadus mis mulle sinu juures veidi vähem meeldib on see sinu meeletu tähelepanuvajadus ,selline pidevat kinnitust vajav inimene .aga see tuleb üldiselt kehvast enesehinnangust (kui praegu ta sul kehvake ei ole siis vb oli lapsepõlves ) . Aga ! Olgu meil sinuga eriarvamusi ja täiesti erinev mõttemaailm siis on tegelikult kaugele näha et sa oled keskmisest suurema südamega neiu ja tõesti hoolid peale iseenda ka teiste.ja see omadus on nii hea et igasugused muud “halvad” omadused on no problemo.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 6. detsember 2017 at 21:32

   Täitsa võimalik jah, mulle tähelepanu meeldib küll 😀 Aga hea seegi, kui see omadus no problemo on 😀

 • Avatar
  Vasta Lk 6. detsember 2017 at 21:01

  Ah mine emmi.. Need “#mueluonniiilusidüllroosamannaolenökosmöko blogid ajavad mu südame pahaks, sina oled aus ja räägid nii nagu kõik on ja ei feigi. Nii, et jõudu ja jaksu sinu tegemistes!

 • Avatar
  Vasta Vitja 6. detsember 2017 at 20:20

  Ole nunnu ja pane oma teksti tähed tumedamaks. Ma näen neid väga halvasti lugeda. Siis ma armastaks sind veelgi rohkem.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 6. detsember 2017 at 21:32

   kas nüüd on parem?

   • Avatar
    Vasta Vitja 11. detsember 2017 at 21:48

    Oojaaaa!!!! Silmadel pole enam valus ja saab kenasti lugeda. Suuuuuurim tänu ja armastan sind nüüd veelgi rohkem!

   • Avatar
    Vasta Vitja 11. detsember 2017 at 21:51

    Ups, mu eelmine vastus kadus kuskile ära. Jaaaaa, väga palju parem on lugeda. Ei ole enam silmadel valus. Nüüd on mu armastus veelgi suurem 😉

 • Avatar
  Vasta P 6. detsember 2017 at 18:31

  Mind ajas päris segadusse see idiootne kommentaar sinu “uuest lowst”,et sa kasiinosid reklaamid. Saan suurepäraselt aru,et inimestel on probleeme hasartmängudega,aga sinu õlule ma seda probleemi ei paneks. Kui kedagi üldse sakutada,siis kasiinosid endeid ja seaduseid. Kõlab võib-olla nõmedalt,aga sorri kui inimene hasartmängudest sõltuvusse satub,siis ise on loll.Arvestades sinu lugejaskonda,siis ma ei usu,et sa siin väga palju kliente ja veelvähem sõltlasi juurde toodad. Sama moodi,kui keegi alkoholi reklaamib,siis see on ka moraalitu? Mind ajab ketasse,et blogijad endast nii palju arvavad,et nad on mingid moraalijüngrid ja eeskujud. No Offence,aga nii tähtsad te ka pole. Kirjutage muidugi oma murukülvamisest ja postitage oma toidu-näopilte,aga kammoon nii tähtsad te ka pole. Igaüks kirjutagu millest tahab ja teenigu raha,kuidas tahab. Kes istub Hispaanias palmi all ja reklaamib kasiinosid,kes müüb plakateid. Andke tuld ja ärge üritage teineteist koguaeg muuta ja kritiseerida.

  • Avatar
   Vasta Jane 6. detsember 2017 at 20:39

   Ma tükk aega mõtlesin, kuidas seda kõike kirja panna. Aitäh sulle.
   Ma vist olen sama “süüdimatu”, sest mitte ei saa aru, kuidas Malluka postitused inimesi sunnivad vastu tahtmist kõike ostma ja tarbima. Nüüd hakkavad kõik kasiinos ka veel käima. Võimas oled Mallukas!

 • Avatar
  Vasta Ma 6. detsember 2017 at 18:29

  Mina olen kala ja tuleb tunnistada, et mulle väga meeldib, kui ma teistele meeldin ja kui ma saan teada, et keegi mind ei salli, siis teeb see mulle üksjagu haiget. 🙂

  • Avatar
   Vasta Hehee 7. detsember 2017 at 00:23

   Ma olen ise ka kala ja ütleme nii )tähelepanu on hea aga samas liiga palju mina näiteks ei taha . Muidugi see ka et kalad on väga ise hakkajad ja meeldib ausus( mul siis ) nad ei tule abi küsima vaid hoopiski igal võimalusel ulatavad oma abikätt teistele . Tänu sellele väga palju kasutatakse neid inimesi lihtsalt ära mis on eriti kurb . Kalad võtavad palju asju endale nii südamelähedaseks . Teiste mured lähevad ka väga hinge .

 • Avatar
  Vasta ritsik 6. detsember 2017 at 18:01

  Ah kalad ?? Mul on mitu lähedast inimest ja sõpra kalade tähtkujust, armastan neid väga, aga niiii keeruline nendega. Kord tuiskavad laineharjal, siis nuuksuvad mudas. Kord teevad väga erilisi žeste ja kingitusi, siis solvuvad ja vihastavad pisiasjade peale.
  Armsad ja võimatud ebastabiilikud ?, sry!

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 6. detsember 2017 at 18:04

   Ma tegelikult ise neid tähtkujude värke ei uju, liiatigi, et minu tähtkuju on ühe lõpp ja teise algus (st osad raiuvad mulle nagu rauda, et ma olen tegelikult veevalaja :D)

  • Avatar
   Vasta Helina 6. detsember 2017 at 19:30

   Ega sa oma Kalasid Kaksikutega segi aja? Kaksikute moodi on ebastabiilsus, Kalad on lihtsalt hajameelsed 😀

 • Avatar
  Vasta Hehee 6. detsember 2017 at 17:11

  Aga oleks imelik kui sa kõikidele meeldiksid .. kui palju on inimesi nii palju ka arvamusi . Mina ise arvan sa oled vaga vahva ja tubli perenaine ,kes oma murede kõrvalt suudab aidata teisi . Samuti avaldad sa oma arvamuts otse ja ei tee mingit ümbernurga juttu . Respekt sulle .

 • Avatar
  Vasta Ahaa 6. detsember 2017 at 16:33

  Igal inimesel on õigus oma emotsioonidele, aga ma ei saa aru, kust võtab üks inimene õiguse teist inimest nimetada võltsiks… Me oleme need, kes oleme. Loomulikult päevad ei ole vennad, me pole ju robotid ? Ühel päeval oledki heatujuline inglike, teisel torssis “vanamutt”. Kas see tähendab, et kõik heatujuliselt tehtud otsused ja väljaütlemised on feigid? Või tähendab see hoopis, et kõik torssis olekus tehtud otsused ja väljaütlemised on feigid?
  Miks on mõnel nii keeruline mõista, et kõik inimesed ongi lihtsalt inimesed… nagu sina ja mina… ainult oma isiklike igapäevaste kiiksudega ?

 • Avatar
  Vasta Mutt 6. detsember 2017 at 16:16

  Hei Mariann!
  Ma hakkasin su blogi lugema siis, kui sain teada, et olete perega Tenerifel.
  Mulle igatahes meeldib, sest olen siia mitu korda päevas ikka eksind.
  Loen vahelduva eduga nii algusest, kui ka selle aasta omi (hetkel loen septembri kuu postitusi).
  Loen ka kommentaare (mida ma kuskil mujal ei loe) see on lihtsalt nii naljakas, kui palju on neid targutajaid ja ennast paremaks pidavaid inimesi leidub.
  Me kõik oleme erinevad ja sama erinevate arvamustega. Leppige ükskord juba sellega!!
  Edu sulle ja ole ikka sina ise.
  Ma jään ikka uusi postitusi ootama( ja vanu lugema,mis võtab vist sada aastat aega)??
  Pst! Siin tekstis on kindlasti palju vigu aga mul on savi

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 6. detsember 2017 at 16:24

   Oii, nii uus lugeja, tere tulemast! Aitäh sulle heade sõnade eest ja edu takkajärgi lugemisega 😀

 • Avatar
  Vasta Mann 6. detsember 2017 at 16:14

  Jaaa..ka minul oli emaga selline kassi-koera läbisaamine. Algas lapsepõlvest. Samuti olin enamuse ajast vanaema-vanaisa kantseldada. Lisaks olid meil kardinaalselt erinevad iseloomud. Enam ei saa kahjuks midagi muuta.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 6. detsember 2017 at 16:25

   Noh, eks ikka saab muuta, kui ise natsa pingutada ma tahaks loota.

 • Avatar
  Vasta Sirly 6. detsember 2017 at 16:12

  Ma kutsun nüüd su heiterite viha enda peale, aga Sa oled lihtsalt super inimene, ausalt! Sinu analüüsimisvõime ja huumor käsikäes on värskendav hingele ning mõnikord on nii kahju, et pole päriselus Sinuga tuttav.
  Uute postitusteni!

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 6. detsember 2017 at 16:25

   Ah ei kutsu sa midagi, aitäh ikka 🙂

 • Avatar
  Vasta Cherry 6. detsember 2017 at 15:44

  Mina ei tea, kas sa oled pariselt hea inimene voi oled feik ja teed neid asju, et saada klikke, ei tea kuna ei tunne sind isiklikult ja kui paris aus olla, siis pole seal vahet ka sest kui inimesed saavad tanu sinule abi siis on see juba vaga suur asi.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 6. detsember 2017 at 16:26

   Noh, eks ta vist nii on jah, et laias laastus pole vahet ka, kes ma olen 😀

 • Avatar
  Vasta EloM 6. detsember 2017 at 15:04

  Kes su spioon eveliisi parooli all olevates postitustes ka on siis?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 6. detsember 2017 at 15:22

   Pole mingit spiooni, mulle endale saadeti see parool meilile, ala, et “mine loe ja naera, kui igav on”. Ma isegi andsin Eveliisile teada, et ta selle ära muudaks, aga ta ei pidanud vajalikuks. (see oli see sama kord, kui ma talle helistasin, et sellest meilist talle teada anda ja ta blogis, et ma täis peaga teda raudselt sõimata tahtsin)

 • Avatar
  Vasta Mi 6. detsember 2017 at 15:02

  Endiselt meeldid mulle iiiiirmsastiiii ja oled üdini lahe ja tore inimene ?

 • Avatar
  Vasta Päevalilleke 6. detsember 2017 at 14:47

  Ma väga loodan, et saad oma emaga asjad korda 🙂 Minul oma emaga sama teema, kuid meie neid asju kunagi korda küll ei saa. Kuna tema ei mõista oma tehtud vigu ja eitab kõike ja süüdistab kõiges meid, oma armsaid lapsi, seega ongi nii, et maha maetud teema ja kui ta mind närvi ajab, siis olen samasugune haige psühh nagu Sa enda kohta just kirjutasid…

  Ja nende laenude osas, siis kuidas nad aru ei saa, et Sina ei saa vastutada iga inimese eest no ffs. Telekas on ka igasugu reklaame täis ja raadio jne, nende fb lehtedel küll keegi ei karju, et “no mida kuradit sa teeed?!”. Uskumatu, et inimesed viitsivad niimoodi kõigi teiste pärast “muretseda” ja oma ajurakke hävitada kraageldes.

 • Avatar
  Vasta Evely 6. detsember 2017 at 14:36

  Mina olin 1.5.a. kui mu ema ja minu õed-vennad lastekodusse saatis. Olen temale elu lõpuni tänulik sest tänu temale sain väärtusliku lapsepõlve. Tundub naljakas eks. Aga nii see on. Muidu oleksin hetkel Kopli liinidel süstiv prostituut. Käisime ka lastekodus olles emaga väga läbi. Ka ka hilisemas eas. Enamus jõulud veetsin tema juures. Ca 16 a tuli mingi haige plokk ja minu ja mu ema suhted katkesid minu poolselelt ära. Ilma mõjuva põhjuseta vaid minu jonni pärast. Hetkel olen 25 ja ema juba aasta surnud… tunnen siiani süümekaid et niimoodi lõpus käitusin ja enda kahte lapselast ta minu poolt ei näinudki. Kui võimalik keriks aja tagasi…

 • Avatar
  Vasta Mari 6. detsember 2017 at 14:12

  Ma vist tean, mida sa tunned. Mul endal ka palju lahendamata probleeme emaga ja mul isegi väga sarnane lapsepõlv sinuga olnud, enamuse ajast kasvasin ma ka vanaema ja vanaisa juures üles. Oleme üritanud emaga küll head nägu teha üksteise ees, aga eks see üks paras teesklus ole. Ise samamoodi otsin igast tema teost/ sõnadest midagi negatiivset ja siis arutan neid muudkui lähedastega ja siis pärast tunnen end veidi halvasti ka. Paar korda oleme tülitsenud ka, kui neid pingeid nii palju kuhjunud on, aga konkreetselt asjadest ikka rääkinud ja neid ära lahendanud pole. Tõelised eestlased ikka.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 6. detsember 2017 at 14:16

   Laias laastus võiks nii ju elulõpuni edasi purssida, aga Kardo ütles mulle lause, mille üle ma mõtlema jäin. Et kui Mari ja Lende näevad, et sina OMA emaga nii käitud, siis miks nad ei võiks mõelda, et ka sinuga nii käituda oleks okei? Ja no seda ma küll ei taha, seega ma pean ikka paremini ja eeskujulikumini käituma 😀

   • Avatar
    Vasta Reet 6. detsember 2017 at 14:34

    Kardo on üks ära ütlemata tark ja hea südamega mees sul!

 • Avatar
  Vasta Tiina 6. detsember 2017 at 14:05

  Aitäh, et oled just selline nagu oled. Päris inimene, päris rõõmude ja muredega! 🙂
  Oled nagu oma inimene, nagu vana tuttav! 🙂

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 6. detsember 2017 at 14:07

   aitäh 🙂

 • Avatar
  Vasta Mammu 6. detsember 2017 at 13:58

  Kusjuures ma olen ka postitustest välja lugenud, et su ema on üks südametu mõrd 😀 Ma ei ütle seda halvaga, aga sellinne mulje on minul lugejana jäänud. Ära ole ta vastu nii kuri, kui ta tegelikult nii halb ei ole 😀
  Sina oled südamega inimene ja tahad head, see on juba päris hea ju 😀 Ära lase õeluskottide juttu omale pähe ja loe vähem halbu kommentaare 😀

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 6. detsember 2017 at 13:59

   Ta tegelikult ei ole jah, mul lihtsalt mingid lahendamata probleemid ja värgid vist. Ja no me nii erinevad inimesed ka, et hull kohe 😀 Aga eks ma üritan parem olla. Nagu laulusõnadki on, et olen homme parem, kui olin eile 😀

 • Avatar
  Vasta Uus low 6. detsember 2017 at 13:49

  Kellelegi süüd näidates võiks vähemalt blogi lehele õigesti viidata, mitte suunata isiku firma lehele.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 6. detsember 2017 at 13:50

   Mis “süüd näidates”? Ma viitasin, kus arutelu toimus… Aaa okei, nüüd ma saan aru, et ma ajasin käopesa ja kukupesa sassi jah, muudan kohe ära. Aga endiselt, ma ei süüdistanud kedagi. Igal inimesel on õigus oma arvamusele.