KODU

niisama lobajuttu maast ja ilmast ja jõuludest

9. detsember 2017

Mul on täna nii mitu erinevat teemat mõttes, et räägin neist kõigist. Esiteks: Tenerifel on meil jäänud veel 11 päeva. Ainult 11! Ühest küljest ma tean, et see aeg liigub nii kiiresti, et kohe varsti oleme juba kodus, aga ma ei ole kindel, kas see rõõmustab mind või mitte. Tegelikult on siin ju üle kuu oldud ja koduigatsus on vähekene peal küll, samas on siin ka hea ja tore. Igatahes plaanime me veel siin oleku aja jooksul teha paar rannapäeva lõuna pool, rentida sõpradega auto ja sõita põhja avastama. Me tahtsime veel üles otsida ühte basseinikohta, kus on lastebassud ja värgid. Noh, kui ma siin normaalset mänguväljakut ei leia, siis las lustivad siis lastebasseinides. Neid tundub siin kõvasti rohkem olevat. Reaalselt ei ole näinud ühtegi mänguväljakut, kus oleks rohkem asju, kui üks väike liumägi ja kiik.

Koju minek tundub jällegi nii… absurdne. Nagu me oleksime seal aastaid tagasi elanud. Kerli saadab mulle siin vahepeal pilte mu kodust ja ma iga kord mõtlen, et issand. Kas mul nii ilus kodu ongi või :D? Nii armas ja kutsuv ja mõnus noh, kuidas saab siis seda mitte igatseda?

Kerli käis jälle Hansaplandis, et mu elutuba jõulurüüsse panna, aga ma teen rohkemate piltidega postituse veel 🙂

Samas koju jõudes on elu jälle teistmoodi, kui enne oli. Mari, kes pole JUULIST SAADIK lasteaias käinud, saab nüüd lõpuks uues rühmas alustada. Lisaks sellele, et see lasteaed on meie majast kaheminutilise jalutuskäigu kaugusel, on seal rühmas ka logopeed. Enne ma kogu aeg mõtlesin, et nojah, ei tea, mis see logopeed Mariga teeb, kes hädavaevu natukene räägib, aga ma ei tea miks, on ta siin hakanud täiega rääkima, nagu ma mainisin. Ja kui söömas käime, siis igaks juhuks korrutab: “aitäh, grasias, tänkjuu!” 😀 See teeb mind lihtsalt nii õnnelikuks, et selle röövliplika sees on tegelikult üks viisakas ja armas ja sõbralik tüdruk. Eks näis, mis see logopeedi abi temaga veel teeb, minu meelest on ta juba praegu lihtsalt nii tubli ja asjalik preilike. Ja no need tema jutud ja loogikad on lihtsalt nii naljakad, et see oli küll väärt ootamist. Näiteks vaatas Mari ükspäev raagus puud, mõtles ja ütles: “Puu sai otsa…” :D.

Mari on paljajalu, sest mänguhoos kukkus üks jalanõu ookeani…

Samamoodi hämmastab mind igapäevaselt Lende. Esiteks hakkas ta siin samme tegema, millest ma juba rääkisin. Ja siis ta hakkas nagu rääkima või nii. Sõnu. Ma tean-tean, et see olla “tavaline”, aga minu jaoks on küll täitsa ebanormaalne, et AASTANE laps ütleb “papa”, “mämm-mämm”, “emme” (väga harva) ja “aitäh”. Hiljuti hakkas ta näpuga ka näitama ja nüüd me muudkui käime ringi ja korrutame talle: “see on padi, see on tekk, see on õde, see on issi” jne. Eile kiskus ta mu pluusi ja näitas mu tissi peale. “See on tiss” ütlesin ma talle. “Tsss” vastas ta. Ma mõtlesin, et no see ei saa ju olla võimalik, et ta päriselt tahabki tiss öelda, sest noh, kuidas ta peaks seda oskama?! Ta on ju alles AASTANE laps!! Teate, jumal tänatud, et mul Mari kohe tavalise arengukiirusega ei olnud, arvestades, et ta mul veel esimene laps ka, oleksin ma vist kohe kuskile maailmarekordite agetuuri helistanud ja nõudnud, et mu aastane geeniusimik kuskile marmorisse raiutud saaks. Või oleksin ma siis just arvanud, et see on tavaline? Ja nüüd, kui ma TEAN, et võib minna ka hoopis teistmoodi ja need sõnad võivad vabalt hakata tulema näiteks kaks aastat hiljem, siis selle pärast see tundub nii utoopiline? Ma ei tea, aga no minu emasüda on küll uhkusest purunemas!

Kõikide muude asjadega on ka nii, et kuidagi jube hästi läheb. Tahaks öelda, et tööalaselt läheb hästi, aga ei ole nii, nagu “päris tööl”, et näete, sain selle või teise projekti valmis. Kuigi see on mega hea tunne, siis minu töövõidud lähevad rohkem sinna alla, et sain järgmiseks aastaks ühe suurema lepingu, mis rohkem sisse toob. Jehhuu, annaks nüüd jeesus, et me ükskord selle paganama maja soojustuse ja fassaadi tehtud saaks, siis poleks enam nagu üldse millegi üle viriseda.

Oma filmidebüüdi nägin ka ära. Just nii palju, kui seda siin treileris näha, on ka filmis, aga no ikkagi äge ju, et mind kuskile filmi üldse kutsuti ja võtteõhtu oli ka jumala äge. Kuigi veits oli küll selline tunne, et omg, kõik on nii kuulsad ja ägedad ja siis olen seal mina, et nagu… miks ometi 😀

Tahtsin veel teha postituse, et mida ma jõuludeks tahan, aga sellega läks nii, et ma unustasin ära. Reaalselt mul oli mingi 2-3 asja küll peas valmis mõeldud, aga no ei suuda ma neid kuidagi meelde tuletada. See vist ongi näide, et polegi midagi vaja. Selles suhtes, et kui midagi vaja on, siis ma ostan ju ise ja tahan need ise valida. No näiteks on mul uueks aastaks vaja märkmikku, aga ma tahaks midagi ägedat. Eks ma saaks hakkama igasugusega, kui ka keegi lambist kingiks, aga no ise valida oleks ikka parem. Peakski netis veits surfama (võite soovitada ka). Siis tahaksin ma teha nii, et vahetan oma kööginõud kõik ühe suure ja korraliku komplekti vastu. Et olekski mingi hunnik asju, mis kõik sobivad kokku ja on ilusad ja ühesugused. Mitte mingi 2 taldrikut siit komplektist, viis teisest, üks kolmandast, nagu mul on. Ja tassid peavad olema suured! Ja nugade-kahvlite komplekti tahaks ka. Näiteks selliseid, aga ma ei tea, kust selliseid saada, sest need pildid ma leidsin Alist, aga noh, äkki on kuskil Eestis ka müügil ilusaid. Mul on mingi needus, et teelusikad lihtsalt kaovad kuskile. Igatahes, kui teate soovitada, siis soovitage heaga.

Kardole mul üks kingiidee tuli, aga see on selline väike asjake, ega tal pole ju ka midagi vaja. Laste kinkidest ma juba rääkisin, see maja on ka olemas, siit leidsin mööbli ka sisse. Krt, üldse need kingid ja värgid on kuidagi nii koormavad. Et nagu ühest küljest tahaks kõigile ju head meelt teha, aga teisest küljest on lihtsalt õudne see ringi jooksmine ja mõtlemine, et issand, talle on olemas, talle veel pole jne. Seega läksin eriti lihtsat teed ja tellisin enamikele sõpradele lihtsalt sellised jõulumunad Karola käest. Ta eelmisel aastal meie perele kinkis nimelised ja kuna need mulle väga meeldisid, siis mõtlesingi, et selline väike kingitus on ju jumala armas. Sorri sõpsid, et ma nüüd “üllatust ” rikun, aga vahet pole vast väga 😀

Kaudselt olen ma endale jõulukinke teinud juba sellega, et endale uue diivani ostsin. Endale kõlab nagu teised seal istuda ei võiks, aga oh well. Igatahes tundub see mulle juba ideaalne, mis siis, et ma sellel istunudki pole. Üldse tekkis mul siin kaugel mingisugune pesapunumise vajadus, mistõttu ma seal “mööbeldan” ja asjatan, ilma, et ma ise sealgi oleksin. Uus diivan, tellitud on ka uued kardinad ja vaip. Laua ja toolid lasin ka uuenduskuurile viia – lapsed on selle ikka väga ära retsinud oma guaššide ja muu sellisega. Votex saatis meile uued voodipesud, Textelle aga uued käterätikute komplektid vannituppa, pluss uued padjad ja tekid ka. Eks ma kunagi näitan ka neid, kui ma juba neid ise ka nautida saan. Ei jõua ära oodata, sest siinne voodi ei ole pooltki nii mugav, kui enda oma ja kohalikud padjad on ka nagu mingid pikad peenikesed ja imelikud vorstid.

Alustasin seda juttu sellega, et ei taha vist väga koju tulla, aga nüüd, kaks tundi hiljem, on koduigatsus juba päris suur. Loodame, et meie tulekuks lumi ka veel maas on, seda tahaks küll näha 🙂

Loe ka neid postitusi!

33 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Helen 13. detsember 2017 at 22:21

    Need jõulumunad on küll eriti armsad! Ei olnud kuulnudki sellistest ehetest aga mul on tunne, et vanematele meeldiksid need täiega. Ainult ei tea kas jõuan veel tellida, nii et jõuluks kohale jõuaksid. Mõnes mõttes oleks natuke eriline kingitus ka, sest ma viimased aastad olen igasuguste vidinate ja kulinate kinkimist vältinud ja hoopis elamusi kinkinud. Algul tegin ise kinkekuponge jms aga see aasta olen siit vaadanud https://www.kingitus.ee/kingitused-kategoorias/kingitused-jouludeks Vanemad on kindlasti üllatunud, kui nad sedakorda esemelise kingituse ka saavad xD

  • Avatar
    Vasta Mari 11. detsember 2017 at 13:24

    Taoliseid kahvleid-nuge-lusikaid saab ka Zara kodumaailmast

    • Avatar
      Vasta Kata 12. detsember 2017 at 21:50

      Kus see Zara kodumaailm asub? Kas ülemistes?

  • Avatar
    Vasta Kreebik 11. detsember 2017 at 09:23

    Minul näiteks esimene laps rääkis aastselt juba täitsa inimese juttu. Või noh, sõnu siiski. Veidi üle 20-ne sõna oli ja need ei olnud juhuslikud, vaid ta tõesti kasutas neid sõnu otstarbepäraselt.
    Teine laps jõudis sama kaugele alles 2,5-aastaselt ja see tegi tõesti murelikuks, et kas on äkki viga midagi…
    Tegelikult ei olnud. Lihtsalt esimene laps arenes sõnaliselt rutem, aga teine laps oli oluliselt osavam peenmotoorikas, kokkuvõttes oli kõik tasakaalus. Ikka üks arenguetapp korraga.

    Mina ise olin lapsena väga kaua vait. Vanemad muretsesid end segaseks, sest mu sõnaline eneseväljendusoskus oli äärmiselt nadi. Aga ühel päeval pidi ema krambid saama, sest kui ta mu tuppa tuli, siis ma olevat üksinda valju häälega trükitähtedega raamatut lugenud ja põrandal oli mitu suurt lehte tähti täis kirjutatud. Nii et vanemate arust ma õppisin enne lugema ja kirjutama ja alles siis rääkima. Päriselt ma muidugi oskasin rääkida, aga mul oli tõrge teiste ees suud lahti teha, ma lausa mäletan seda.
    Aktiivseks lobamokaks muutusin alles algklassides ja peale seda “avanemist” ei saanud ma üldse suud kinni, ei saa siiani 😀

  • Avatar
    Vasta S 10. detsember 2017 at 19:04

    https://www.lagerhaus.com/kitchen-tableware/cutlery

    Eestis ilmselt pole, aga Soomes Rootsis Norras poed olemas 🙂 super vinged tooted kööki!

  • Avatar
    Vasta Hels 10. detsember 2017 at 16:49

    Ma vaatasin seda treilerit, ja v6iksed l6ied Tanjast n2itavad et Mikk on ikka t6esti 6nnega koos.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 10. detsember 2017 at 01:00

    Soovitan Iittala Taima sarja nõusid. Neil on siniseid ka! Sobiks su elamisse. Ja kruusid on SUURED!

  • Avatar
    Vasta Marta 9. detsember 2017 at 23:09

    Lauanöusid soovitan Home & you kauplusest ka vaadata, Rocca omas suurem valik kui Ülemistes. Ja tahaks küsida, et kust need kardinad pärit?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. detsember 2017 at 10:41

      Millised?

  • Avatar
    Vasta Kati 9. detsember 2017 at 21:43

    Kui juhuslikult veel Los Cristianosesse satute, siis ühe kaubanduskeskuse katusel on vabaõhu mänguväljak 3eur/1h. Samas ka food market, kus saab süüa ja tasuta internet. Me käime pea igal õhtul oma 3a seal väsitamas. Parim mänguplats, kuhu oleme siin sattunud ning odav ka.

    http://pasarelashoppingcenter.com/portfolio_page/kids-land-park

  • Avatar
    Vasta Anna 9. detsember 2017 at 19:32

    Gemoss on väga hea koht kust igast nõusid ja nuge-kahvleid-lusikaid osta. Seal üks suurimaid valikuid, mida Tallinnas tean

  • Avatar
    Vasta Sandra 9. detsember 2017 at 19:28

    Ma soovitaks ka kööki nõude komplekte ja nuge-kahvleid Zara home’st osta 🙂 Ise just ostsin endae mega mega ilusad sealt

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. detsember 2017 at 19:29

      MMa tellisin hoopis H&Mi koduosakonnast ka ilusad. Nüüd vaid taldrikuid vaja 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 9. detsember 2017 at 16:21

    meil on ka müstika,et kuhu need teelusikad küll kaovad 😀 kolisin uude kohta ja siin sama lugu 😛

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. detsember 2017 at 19:04

      Tasus vaid blogis mõelda, kui juba tellisin uued ära 😀

    • Avatar
      Vasta Tyy 10. detsember 2017 at 02:45

      Mul on ka teelusikate väljaränne. Just teelusikad ! Täitsa müstika, mingigi selgitus võiks olla . Hea on teada et see viirus ei ole ainult meie majas. : )

  • Avatar
    Vasta Maris 9. detsember 2017 at 14:51

    Sulemees puidust kaantega kalendermärkmik on väga tuus, mille üle mul pilte vaadates tatti hakkab voolama. Nii ilus ja äge on!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. detsember 2017 at 14:54

      Anna linki pliis!

    • Avatar
      Vasta K. 9. detsember 2017 at 23:53

      Jaaa!!!!!

  • Avatar
    Vasta Mari 9. detsember 2017 at 14:28

    Nuge-kahvleid-luskikaid võid ZaraHome’ ist otsida. Seal sellised natuke teistmoodi ja väga ägedad! Tallinas on ka Zara Home, aga valik seal Hispaanias ikka 10x suurem ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. detsember 2017 at 14:30

      krt neid siit tassida on ka omaette ooper 😀

      • Avatar
        Vasta Mari 9. detsember 2017 at 14:30

        ???

      • Avatar
        Vasta Haldjapiiga 9. detsember 2017 at 19:35

        Lugesin, et tellisid ära, aga kui ma juba siia kobisin, siis.. Kui seal ikka midagi silma hakkab, ma päris portselani ei või diivanit ei mõtle, ma ostaks ära ja paneksin posti. Et võib olla kulub selline mõte marjaks ära.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 9. detsember 2017 at 19:42

          Ma mõtlesin isegi sellele, et kui mul tõesti midagi VÄGA ägedat silma jääb, siis saab ju postiga ka saata, aga meil tegelikult vist kohvrites ka ruumi 🙂

  • Avatar
    Vasta Marju 9. detsember 2017 at 14:23

    Malli see sinine diivan sobib nii valatult sinna ???

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. detsember 2017 at 14:24

      Jaa, ma teaaaan, parim otsus ever! 😀

    • Avatar
      Vasta Marju 9. detsember 2017 at 14:25

      Sorry tahtsin kirjutada Mallukas aga uue telo autocorrect suutis selle ära muuta, ja märkasin alles siis kui olin juba kommenteerinud 😛

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 9. detsember 2017 at 14:28

        ple lugu 😀

  • Avatar
    Vasta Merilin 9. detsember 2017 at 14:09

    Kui sul vanu kardinaid alles jääb ja soovid maha müüa v ära anda siis ma oleks jumala poolt ja igasugused pudi-padi asjad – vaasid,padjad,kausid jne.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. detsember 2017 at 14:12

      Mul kindlasti jääb igasugust kraami üle, mul veel laste toad ka ju koristama ja enda (pluss laste) riideid ja no kõike ikka.

      • Avatar
        Vasta Merilin 9. detsember 2017 at 19:50

        Ma tunnen igasuguse kraami vastu üle 😉 kodu vajab sisustamist ja mulle meeldib hullult teist vana ja lahe kraam

  • Avatar
    Vasta Triinu 9. detsember 2017 at 14:07

    Lumi on Pärnumaal küll ära sulanud kahjuks aga vihma on see eest ikka kamaluga:D

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. detsember 2017 at 14:12

      no äkki veel tuleb ikka tagasi :D?