Korra aastas satun ma ikka horoskoopi lugema. Tavaliselt on selleks Mangi horoskoop, aga MIKS ma seda loen, jääb mulle arusaamatuks, sest horoskoobid tunduvad mulle sama usutavad, kui heronarkar, kes lubab, et järgmise kuu palga eest ostab ta endale heroiini asemel baleriinisussid ja pange paska.

Sõbranna just täna naeris, et tal vanaema oli üks aasta jaanuaris endale uue teleka ostnud, sest oli kuskilt horoskoobist lugenud, et just aasta algus on parim aeg suurte väljaminekute tegemiseks ja just siis ostetud asjadel pidada olema kõige pikem eluiga. Vanaemal oli maru hea meel, lõpuks ometi olid tähed talle öelnud, et aeg on uue teleka jaoks küps. Vanal pilt kogu aeg värises ja vahepeal kadus heli ka ära. Rahagi oli sukasääres ammu olemas, aga kuna tegemist ikka kalli kaubaga, oli ta vanaema pikalt vaaginud ja sooduspakkumistel pilku peal hoidnud. Peale horoka lugemist helistaski ta aga mu sõbrnna isale ja palus linnast uus pill tuua, luges täpselt ette, et kust poest ja mis hinnaga, et ikka õige saaks. Läkski ta poeg poodi, ostis teleka ära ja veel sama õhtu viis oma emale koju ja ühendas ära ka.

Ja veel samal õhtul hüppas kass, kes muidu oli vana teleka suure “tagumiku” peal külitama, uue teleka maha sodiks.

“Ju siis ostsin ikka liiga hilja!” kirus vanaema ennast maapõhja. “Oleks pidanud kohe esimesel ostma…”.

Igatahes jah, minul sellesse hookus-pookusesse erilist usku ei ole. Kuidas peaks mingi habemega vanamees teadma, mis minuga uuel aastal juhtub? Ja kuna tähtkujusid on 12, siis kuidas oleks loogiline, et maailmas on 12 gruppi inimesi ja igaühel neist on sarnane uus aasta? Muidugi lisaks tavalistele kalad-kaalud-ambrid, on ju veel need looma-aastad ja neel on veel omakorda omad horoskoobid ja no takkatipuks nägin ma telekas, kuidas see põhi horoskoobitädi rääkis, et loomadele on ka horoskoobid ja tema näiteks nuputas välja oma kassi uue aasta horoskoobi ja sellest sai ta teada, et ta kass on uuel aastal aktiivsem kui enne.

Muidugi ma vabandan kohe ette ära, kes olid juba selle aasta horokaid lugenud ja veendunud, et neid ootavad rahamäed, või veelgi ootamatum “lood uusi tutvusi”. Samas lohutan neid, kes kehva horoka said, sest olgem ausad, see on mingi random inimeste random väljamõeldis :D Täitsa huvitav, kuidas nii paljud neid loevad ja usuvad. Ma tööl pidin ükskord nädal aega horokat kirjutanud, sest keegi teine ei viitsinud  – see oli MEGA TÜÜTU JA IGAV!

Igatahes mõtlesin ma täna teha sama värki, mida ma 2015 aastal juba teinud olen – võtan Mangi eelmise aasta horoskoobi ja vaatan kui palju Mangi käojaanist huupi täppi läks. Kuna “ei läind täppi” oleks vist muidu iga teise sõna taga, siis ma teen punaseks, mis vähegi natukenegi läks.

KALAD
20.02.–20.03.

Aeg vaimselt areneda

Kalad on uuel aastal väga huvitatud endale materiaalse vundamendi loomisest, täpsemini – selle valmis saamisest, sest tööga ses suunas alustas ta juba varem. Põhiline, miks need tegemised venima on jäänud, seisneb rahapuuduses. Muidugi, päris rahata ta just pole, sest riigiteenistuses olles saab üle keskmise palka, rääkimata sellest, kui ta on firma juht. Kalad ehitavad üles nii oma isiklikku kodu kui ka parteid või kollektiivi. Sellele viitab Saturn, mis on maaelu ja ehitamise planeet. Ma kohe ütlen, et ma ei saa aru, mis “poliitikute eri” see eelmise aasta horokas oli, aga noh, ma pean tunnistama, et ma ju tõesti tahtsin majale VUNDAMENDI soojustust. 

Kalad jagavad oma elu linna ja maa vahel. Olles linnapea või riigimees, peab mõtlema kogu linna või riigi peale, aga ka siin ei jätku raha kõigeks.

Pluuto Kaljukitses tunnistab, et Kaladel on sõpru militaarsüsteemis ja mõnel isegi salapolitseis. Nii et nad ei kindlusta end ainult materiaalselt, vaid ka taktikaliselt, kuna on huvitatud karjääriredelil kõrgemale pulgale jõudmisest. Selleks on vaja sõpru, kes aitaksid tõusta pjedestaalile.

Kalad on märk, kes kõige teravamalt tajub kaose tähendust universumis ja aeg-ajalt võib seda tunda ka omal nahal: hakkab jooma, aga kui ärkab ja kaineneb, kogeb ilmutust ning kukub hardalt põlvili aukartuses taevavägede ees. Teatavasti ka prohvet elab ametlikust süsteemist väljaspool.

Kalad püüavad nüüd luua tugevamat sidet maaga või riigisüsteemiga, suundudes tööle prokuratuuri või salapolitseisse. Mõni läheb tööle ehitusse, andekamatest saavad arhitektid ja skulptorid, kes loovad ilusaid vorme, korrastatud maailma, mille kõrgeim tase on sakraalarhitektuur.

Jaanuar tõotab tulla huvitav ja seltskondlik. Kalad on igale peole oodatud, sest neis nähakse tulevast tähtsat ametnikku. Nende auras on midagi salapärast ja külgetõmbavat, seetõttu tõmbavad nad hästi ligi vastassugu, kelle tõttu tuleb ka suuri rahalisi väljaminekuid. Ma olen üsna kindel, et ei kutsutud mind kuskile üritusele :D

Kuu lõpus alates 24. kuupäevast on näha tervise halvenemist ja üleväsimust, seetõttu tööd jäävad seisma. Suuri rahalisi väljaminekuid tuleb veelgi, ja kuigi kodus on tehtud uhke remont, head elu see ei võimalda. Kodus ehitasime uue ahju mingi hetk küll, ei tea, kas see “uhke remont” oli. Suuri väljaminekuid ei olnud. 

Veebruaris jätkub üldsuse huvi Kalade vastu, kusjuures ka tähtsatel kohtadel olevatelt inimestelt. Pakutakse uut töökohta, uusi projekte või paremaid teenimisvõimalusi. Kahjuks Kalad ise pole heas vormis – on pooltõbised või muidu apaatsed. Tuleks hoiduda rahvarikastest kohtadest, et mitte mõnda viirusesse nakatuda. Aga nõrgenenud organismi võib ka lihtne külmetus tungida. Ei pakutud midagi, tõbine ei olnud, apaatne ka vast mitte. 

Veebruari esimesel poolel ei tasuks pangalt laenu võtta – läheb raskeks tagasi maksta. Kuu teisel poolel alates 19. kuupäevast muutuvad nad enesetunde tugevnedes sotsiaalsemaks. Ajavahemik 21.–23. veebruarini näitab konflikte. Tundub, et nad peavad vajalikuks kedagi õpetada. Ei.

Märtsis tunnevad Kalad end heas vormis olevat nii füüsiliselt kui hingeliselt, energiat on rohkem. Nad on nüüd võimelised juhtimisohjad enda kätte haarama ja ka teistele tööd organiseerima. Intuitsioon töötab hästi ja nad oskavad raha õigesse kohta paigutada. Sealjuures ei tohi unustada oma ehitajatele palka õigel ajal välja maksta. Kui Kalad ise tööd teevad, siis küsivad suuri honorare. Ei.

Mingid arusaamatused alluvate või kolleegidega võivad ette tulla 20.–22. märtsini. Ka 28. kuupäev näitab suuri pingeid tööl. Ei.

Aprilli esimene pool kerge ei ole. Kinnisvaraga seotud asjaajamised ei edene ladusalt: remont on valesti tehtud, naabritel lagi lekib, krohv on laest maha kukkunud – asi võib minna kohtusse. Igatahes mingeid täiendavaid väljamakseid tuleb sel kuul teha. Ei. 

Kuu algul pole soovitatav teha suuremaid sisseoste – pärast tuleb kahetseda, sest asi polnud välja käidud raha väärt. 19. kuupäevast algab parem aeg, kokkuleppeid võib uskuda, sest need on realistlikumad. Naabrid rahunevad ja sugulastelt võib abi saada.

Mai tuleb suuremas osas hea kuu. Kõik ettevõtmised, mis eelmisel kuul jäid toppama, saab nüüd uuesti käima lükata ja ka lõpetada. Mais on eriti suur abi sõpradest, kes tõmbavad neid kaasa oma ettevõtmistesse, mis loob võimaluse uuteks sissetulekuallikateks. Lisa sissetulekuallikaid ei tekkinud.

Sageneb kirjavahetus kaugemal elavate mõttekaaslastega, võimalik on välisreis ja lühemad sõidud siia-sinna. Avalikud esinemised tõs­tavad autoriteeti. Kaladel on võime tõmmata oma meeskonda uusi inimesi, et saavutada ärilisi või poliitilisi eesmärke. Omg, ma käisin küll mais Kreekas!

25. maist kuu lõpuni on arusaamatusi maksuameti, raamatupidamise või muu paberimajandusega. Juunis tahaks rohkem pühenduda perele ja kodustele asjadele, kolida linnast maale. Küllap see ka õnnestub, kuid välised olud ei luba jääda ainult perekonna rüppe. Ühiskonnas, poliitikas ja isegi äriringkondades käärib ning 13.–23. juunini satuvad Kalad intensiivsete sündmuste keerisesse.

Juuli esimesed kümme päeva on üsna rahutud, see on enamjaolt eelmise kuu sündmuste järelkaja. Nad jäävad jälle opositsiooni, olgu poliitikas või maailmavaates. Sellest pole häda, pigem tõuseb nende autoriteet ja kunagi tuleb ka võit. Igatahes Kalade kuulsus sel kuul kasvab ja tunnustust tuleb juurde.

Juulis on loomevõimed ja elujõud suuremad kui eelmisel kuul ning seetõttu on nad läbilöögivõimelisemad ja isegi agressiivsed. Seda eriti kuu esimesel poolel, kus nad võivad osaleda militaarõppustel või raudtee ehitamise vastases aktsioonis. 21. juulist algab rahulikum eluperiood.

Augustis pööravad nad rohkem tähelepanu tööasjadele, ja seda mitmel rindel – nii kodustesse töödesse, lastehoidmisse kui ka oma ettevõtte päevapoliitikasse süvenemisega. Kuu algul ei kulge asjad pahanduste ja riiuta, sest alluvad või kolleegid on lohakad või venitavad asjaajamistega. Olles ise heas vormis, on Kalad nõus suurema osa töödest enda kanda võtma.

Alates 17. augustist kuni kuu lõpuni on nad romantiliste suhete lainel. Noored ja vallalised leiavad oma teise poole, või kui see juhtus juba aasta esimesel poolel, siis nüüd teevad nad abieluettepaneku. Juba abielus Kalad lähevad aga perega metsa marju korjama. Igal juhul on see rohkem tunnete kui mõistuse järgi elamise aeg.

September toob Kalad reaalsusse tagasi, sellele aitavad kaasa kolleegid või sõbrad, pakkudes osalemist head sissetulekut tõotavates projektides. Võimalusi tuleb palju, mistõttu Kalad vajavad aega süvenemiseks, seda enam et eelmise kuu kõrge temperatuuriga tunded pole veel maha jahtunud. Nii mõnigi on otsustanud oma abielu registreerida septembris. Õnneks on Kalad heas vormis, mis võimaldab kõigega hakkama saada. Nali on Mangi kulul, ma pole üldse heas vormis. Või on see nali nüüd minu kulul?

Kuu viimane nädal toob aga mõttetuid väljaminekuid, näiteks liiklustrahvi näol. Never pole saanud liiklustrahvi. Muidugi ma pean tunnistama, et mul mõttetuid väljaminekuid on ka raudselt terve aasta jooksul omajagu olnud. 

Oktoober pole kahjuks nii hea. Siin võib jätkuda eelmise kuu lõpul alguse saanud ebameeldivuste jada. Mingid tüübid on otsustanud kärbsest elevandi teha ja sellega neilt suuremaid rahasummasid välja nõuda. See võib olla seotud päranduse, aga ka ehitustegevusega, mil materjalide eest küsitakse rohkem raha, kui need väärt on. Ahjaa, ma sain maja soojustus+fassaad pakkumise 40 000 euri :D 

Juhul kui selle tähemärgi esindaja on jurist või kohtunik (nagu neid Kalade seas palju on), saavad nad endale klientideks kahtlasi tüüpe. See kuu nõuab ettevaatust võõraste inimestega läbikäimisel. Õhtul hilja on parem üksi tänaval mitte liikuda. Olud paranevad alates 23. oktoobrist.

November võimaldab saavutusi eri eluvaldkondades. See on kuu, mil nad tõmbavad ligi ilusaid ja tarku, intuitsioon töötab selgemalt. Suureneb huvi vaimsete eluväärtuste vastu, nad hakkavad osalema joogatrennis või paravõimete arendamise kursustel, külastavad sagedamini näiteks tao-keskust.

Nii mõnedki avastavad endas ekstrasensoorsed võimed või lihtsalt suhtlevad rohkem selliste inimestega. Mõni uurib maailma religioone. Sellist laadi tegevus annab Kaladele erilise aura, mis tõmbab ligi samade püüdlustega inimesi ja neil on võimalik astuda mõttekaaslaste gruppi.

See kuu võib olla aasta teise poole parim, kus valgustatust ja õnnelikke läbielamisi on rohkem kui eelmistel kuudel.

Detsembris saavad nad jätkata oma edukat vaimset arenemist, mis novembris hea hoo sisse sai. Samas tuleb võimalusi rohkem reisida, esineda, tutvustada oma vaateid teistele, näiteks ka seminaride korraldamisega välismaal. Kalad leiavad oma vaadetele toetajaid, tuleb juurde noori fänne, kes nende talenti austavad.

Paraku võivad hobidega tegelemise tõttu jääda töökohustused unarusse. Võimalik, et nad üldse lahkuvad senisest töökohast või ametist, et täielikult pühenduda vaimsetele asjadele. Psüühikale võib aasta viimane kuu olla üsna kurnav, kuid hingeliselt on nad rõõmsad, sest näevad oma pingutustel mõtet.

***

Ehk siis nagu. Eriti lamp :D Võib olla peaks iga kuu kogu aeg Mangi horokat lugema, et ikka kindel olla, sest kes ikka aasta lõpus elu mäletab. Võib-olla ta selle najal lasebki liugu, et aasta alguses loevad inimesed ja ÜLE aasta lõpus keegi enivei ei loe. Isegi kui loeks, kes ikka nii täpselt mäletaks. Pealegi on aasta lõpus ju jälle põnevus peal – mis hoopis uue aasta horokas ütleb, savi sest vanast! Äkki uus lubab õnne armuelus ja ehk rahagi?
Ps! Kuna ma ei raatsi 3.50€ maksta, et selle aasta Mangi horokat näha, siis ehk keegi viitsib siia alla kalade oma kopida :D 
Jaga: