Kogu selle skandaali sees tuli mulle ühel hetkel pähe küsimus, et huvitab, mida härra Igor Mang sellest kõigest ise arvab. Ega muud moodi üks ristiinimene sellist asja teada ei saa, kui tuleb kätte võtta ja helistada. Need, kes teavad, kui vastik mulle helistamine on, saavad kindlasti aru, et mu uudishimu oli suurem kui hirm. Valisin mina siis numbri ja jäin südamevärinaga ootama. Ma küll olen Igoriga enne ka kokku puutunud, nii et tegelikult päris võõrad me õnneks ka polnud.

Igor mäletas mind, aga skandaalist ei olnud ta mitte miskit kuulnud. “Ei, ma ei tea sellest mitte midagi,” ehmus Igor, kui talle olukorda seletasin. “Mina ei tea juriidilisi nüansse, aga pöörduge Maalehe poole, rääkige nedega. Homme tööpäev, saate äkki lahenduse?” Ma rääkisin siis talle, et kuskile helistamine mul enam ei aita, sest ma olen ju teoreetiliselt seadust rikkunud ja seetõttu tema enda loomingut piistu pannud. Kasutasin ka võimalust, et Mangikese käest ka vabandust paluda oma põrgupatu eest.

“Minu käest ei ole vaja vabandada,” torkas Mang kohe lohutavalt vahele. “Minul on ainult hea meel, et see teile meeldis ja sellega tegelesite!” kinnitas ta rõõmsalt ja paistis, et pikka viha mees pidada ei kavatse.  Äkki küsis Mang hoopis: “Millal teil sünnipäev on?”. Vastasin, et kalad. “Oiii! Teil tuleb hea aasta!” hüüdis Mang rõõmsalt.

“Jajah, nii ma horoskoobist lugesin jah, aga aasta algus nii roosiline hetkel ei tundu,” naersin ma vastu. “Ah, see laheneb teil kohe ära!” kinnitas Mang mõtlikult, kuid küsis igaks juhuks üle ka mu sünniaasta, mille peale imestas: “Aaa! Te nii noor! Aga see on tugev kombinatsioon, hobune ja kala. Ei, siis ei lähe midagi nii halvasti,” kinnitas ta uuesti.

Küsisin ka Mangi käest, mis tema selle nõude summast arvab. “Mina arvan et üheltki korralikult inimeselt ei tule võtta sellist summat,” naeris ta. “Jällegist, mina ei tea juriidilisi nüansse, ma ei tea, mida tohib teha ja mida ei tohi, aga hea, et see ei ilmunud enne lehte. See ei ilmunud ju enne lehte? Ma ei saa siis üldse aru, mis siis häda on?!” põrutas Mang lõpetuseks.

Nentisin, et jah, vot, mis seal ikka enam teha. Mis tehtud, see tehtud. “Oi jah, niivisi kukkus välja, aga pole hullu!” kinnitas Mang veelkord ja nõnda lõppes sõbralikult meie kõneke.

Hea teada, et Mang kuri pole, abiks ikka!

 

Jaga: