Uncategorized

prismast ja kristiinest

16. jaanuar 2018

Ma satun jube harva kuskile mujale, kui Järve keskusesse. Selles suhtes, et see on mulle kõige lähem koht ja enamus asju saab sealt kätte. Kuigi kahjuks on seal toidupoest ainult Selver, mis olla kõige kallim toidupood üldse. Seega kui me täna pidime Adelisse Mari terapeudiga rääkima minema, siis mõtlesin ma, et jalutame siis juba Kristiinesse ka. Seal on Prisma ja see on kogu aeg mu üks lemmikpoode olnud, eriti kui Mariga käia. Täna meil Mari kaasas polnud, ainult Lende, aga ometi nautis tema ka oma esimest karussellisõitu ja mugis ära ühe tasuta banaani, mis seal lastel võtmiseks on.

Muuseas, kui keegi veel on sama moodi kivi all elanud nagu mina, siis Tallinna inimesed saavad Prismast koju ka süüa tellida! Kodukal tuleb ainult valikuks panna Mustika Prisma, sest see on vist ainuke, kus neid asju komplekteeritakse. Muidugi selle tõttu on koju tarne ka kõige pikem. Samal ajal kui Maximast, Selverist ja Coop’ist saab järgmiseks päevaks suht kindlasti tellida, siis Prismast vaatasin ma reedel, et alles esmaspäeva õhtuks oleks esimene vaba “auk” olnud. Igatahes kellel huvi on, siis vaadake, seal on nt kõige suurem valik vegantooteid ja Prisma omatoodang, Rainbow, on ka soodne.

Mina tahtsin täna poes neid Tesco värke vaadata, mille kohta ma kuskil reklaami kuulsin ja lisaks oli mul vaja kaht suurt pildiraami. Reaalset terve Järve keskuse kammisin läbi, aga ei olnud seal 50×70 suuruses raami. Mul oli lausa kaht vaja. Lisaks oli mul vaja plastikkarpi, et selle sisse teha eripedagoogi soovitatud “liivakast”. Prismast leidsin kõike, jehhuu. Tesco asju võtsin ka väikse hunniku, sest mul tuli täna suur india toidu isu. Seega podiseb praegu üls mõnus tikka masala mul panni peal.

Ok, mu jutt läheb juba lappama, sest tegelikult tulin ma kurtma, et see Kristiine on ikka kõige mõttetum kaubanduskeskus üldse. Ja kui seal Prismat ei oleks, ei astuks ma sinna vist küll mitte kunagi. Esiteks mul oli vaja lapse mähet vahetada – peaukse juures olevad WC’d lehkasid juba kaugelt, ning ema-lapse WC oli üldse lukku keeratud. Seal küll oli mingi koristaja, kes kahjuks sõnagi eesti keelt ei osanud ja ust ta mulle ka lahti ei keeranud. Samas arvestades, mis lebra seal oli, siis polnud mul väga ka soovi last kuskile pikaligi panna.

Läksime siis teisele poole maja vetsude juurde. Kas seal pidi see ema-lapse vets olema, aga taaskord, lukus. Seal oli muidugi näha, et keegi on seal sees. Ootame-ootame-ootame. Lõpuks mõtlesin, et okei, võib-olla on see ka lihtsalt lukus, et fain, ma lähen üritan tavavetsus hakkama saada, et ma ei saa ju lapsele kakat ka püksi jätta, sest seda kuskil vahetada pole. Siis aga avanes vetsuuks ja sealt tuli mingi minuvanune paarike välja. Narkarid nad ei tundunud, seega ma ei tea, käisid äkki väikest nahistamist seal tegemas, kuigi vanus võiks selline olla, et äkki omaks oma kodu, kus selliseid asju teha (appi, ma kõlan nagu mingi max kuivik, et krt seksige kodus, pimedas ja teki all!) aga no mina ei viitsi ka 10 mintsa oodata kuskil selle järgi sitahaisu käes, et mõni vend ei suuda pükse jalas hoida.

Okei, sain sinna vetsu, tegin selle laua lahti, mille peal saab mähet vahetada ja…see vajus lihtsalt robinal alla. Mingi ühe hingekesega püsis veel seina küljes, aga oma Lentsu ma küll sinna peale panna poleks saanud ega tihanud. Mis seal ikka, istusin vetsupotile ja vahetasin mähkme ära kuidagi last süles hoides ja rippu lastes 😀 #momskills.

Ühesõnaga, et nagu normaalseid vetsusid seal pole (uuemas osas vähemalt ei haisenud, aga lagunesid), mitte ühte mängutuba seal ka ei ole. Ainult Prisma on seal. Vaene Prismalilleke pasameres.

*kolm tundi hiljem*

Ah, kurat, fain, panen selle postituse piltideta üles, sest mul oli ju plaanis rikastada oma postitust kenasti piltidega Tesco asjadest, mis ma ostsin ja näidata, mis ma pildiraamidesse panin ja siis näidata, kuidas Lende Marile mõeldud “liivakastist” mega sillas on, aga ma ei saa ju ühtegi pilti teha, kui ma samal ajal koristan (et pildil norm kodu oleks), süüa teen ja vaatan, et Lende liiva mööda maja ei loobiks. Seega peate leppima vaid selle pildiga jäätist söövatest lastest, kes meil siin reedel olid.

Mis teie lemmikpood ja kaubanduskeskus on?

Loe ka neid postitusi!

60 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Inx 19. jaanuar 2018 at 16:29

    Mallu, Sind või armastada või vihata, aga üks on kindel: see on supertore, et on keegi, kes tõstab lastesõbralikkuse teemat esile ning kelle pärast loodetavasti mõni kaubanduskeskus ka veidi oma võimalused üle vaatab.

  • Avatar
    Vasta Helina 19. jaanuar 2018 at 01:55

    Ma olen mõnd aega mõelnud, et millised keskused võiks kinni panna ja nende keskuste poed ainult lahti jätta(a la Rimid jms):

    Stroomi keskus – ainus huviobjekt inimestel näib Maxima olevat, teine korrus on tihtipeale inimtühi ja üldse kuidagi veidralt paigutatud. Suur plats keset keskust.

    Foorum – kui ma seal mitu aastat tagasi käisin viimati, siis tundus ka selline tühi olevat, praegusel ajal pole enam käinud.

    Kristiine – ajast ja arust.

    Rocca – olen seal töötanud nüüdseks üle aasta, kohati ammendas see end ikka väga, annab palju tunda ka see pidev tee-ehitus, see keeraski asju allamäge. Nüüd tänu uuendatud konseptsiooniga Reservedile jms tundub natuke parem, kuid ei pruugi.

    Haabersti Rimi ja Sõpruse pst Rimi need mõttetud väiksed poed, need ei tasu ära kuidagi.

    Uuendatud Sikupillis pole käinud, kuid ei usu eriti, et sealgi hakkab palju rahvast olema.

    Mustika keskus – niii inimtühi.

    Prismades tõesti tihtipeale riiulid tühjad ja Roccas olen viimasel ajal tähele pannud ka seda, et need, kes enne muidu kindlalt olid soojaletis tööl, on nüüd kuskile saali peale pandud. Vähe töötajaid?

    + miks on vaja nii palju uusi keskusi ehitada(nt see T1 Ülemiste vastu), kui ostujõudu on vähe, töötajaid kõikjal puudu, hinnad kõrged-palgad väiksed?

    Lube ega lapsi ei oma, panin selle kirja kui oma lihtsast vaatevinklist endise töötaja ja/või kliendi tasemel.

    • Avatar
      Vasta Susanne 19. jaanuar 2018 at 20:36

      Word!

  • Avatar
    Vasta Maša 17. jaanuar 2018 at 22:01

    PRISMA FOR LAIF. Proovisin just täna seda uhket toidukaupade tellimise värki. Koju ma ei lasknud tuua (iial ei tea millal ma üks kord sinna jõuan), seega läksin ise järgi. Neil olid fetajuustukolmnurgad (on see üldse sõna? :D) otsa saanud ja saate aru nad helistasid, et mis selle asemele panna. Mu töökaaslane, kes Maximas sama luksust kasutas, tellis muu hulgas igast liha, et seda siis näljastele kodus tegema hakata, aga tutkit brat. Liha oli otsa saanud ja mingi muu asjaga asendatud. Igatahes. PRISMA! Pluss ei pidanud ma mingi klient ega konto olema, et sealt tellida (kui mõned on vetsufoobikud, siis ma olen kliendikaardifoobik).

    Aga rõvedaima vetsu auhinna saab Magistrali keskus. Ei tea, kas see on üldse aus, sest nad teenindavad kohalikke Mustamäe parme ja valge inimene üldse sellest kohast midagi ei tea, aga kui hirmu faktorit tahate teha, siis soovitan soojalt.

  • Avatar
    Vasta K 17. jaanuar 2018 at 21:58

    Kunagi meeldis mulle Magristrali keskuses käija, see kodule lähemal kui Ülemiste ja seal Takko. Kuid nüüd lapsevankriga pole sinna võimalik minna. Et kuhugile korrusele minna, peab väljast minema. Ja teisele(seal kus riidepoed) sinna ei saagi.

    • Avatar
      Vasta Kkk 18. jaanuar 2018 at 00:25

      Miks sa lifti ei kasuta?!

  • Avatar
    Vasta Liisu 17. jaanuar 2018 at 16:07

    Ma käin enamasti Ülemiste keskuses, kuna seal on hands free tualetti sisenemised:))) Ma vetsufoobik. Seal alati kõik puhas ka, midagi ei haise. Krissu tualetist olen mitu korda trauma saanud, enam ei lähe.

  • Avatar
    Vasta Teele 17. jaanuar 2018 at 15:49

    Kristiine suunitlus ei olegi lastega emad. Lastepoode sisuliselt pole. Keskendunud rohkem “moekaupadele”. Lastega peredele on Ülemiste ja Rocca.

    Minu lemmik keskus on Viru Keskus. Ja Kaubamaja Toidumaailm siis. Kristiine Prismas käin ainult seetõttu, et lapsele vaja mähkmeid osta. Rocca Prisma on liiga kaugel ja Sikupilli tundub mulle liiga Lasnamägi. 😛 Lasnamäe Prismasse ei viitsi never minna.

  • Avatar
    Vasta Merlin 17. jaanuar 2018 at 14:29

    Elan Kristiine keskuse lähedal ja kodupood on seesama Prisma ja hea, et tuli teemaks, sest mulle reaaalselt ei meeldi ei see keskus ega Prisma. Veider, aga mul alati jääb Prismast midagi saamata, lihtsalt tühi riiul 😀 olgu selleks väikesed nuustikud, pikendusjuhtmed, mandariinid või datlid. Ja see puuviljade kleepsutamine on maailma tüütum. Ja tagant uksest tulles on Prismasse 100 km läbi rahvamassi. NII TÜÜTU. Lähedal on pisike Selver, hakka vōi seal käima 😀 (oo kui hea on internetis vinguda 😀 ).

  • Avatar
    Vasta Katrin 17. jaanuar 2018 at 13:58

    Järve keskus on kõige lähemal, aga Selver on teistega võrreldes kallis ja ülemise korruse riidepoed pole ka väga huvitavad. Lemmikpood on vast Comarket. Kodule lähedal ja ei ole väga kallis. Kaubanduskeskustest valiks Ülemiste. Kõik poed olemas, mida hing ihaldab ja mõnus ruumikas ka.

  • Avatar
    Vasta Silja 17. jaanuar 2018 at 13:41

    Kristiine keskuses teisel korrusel on jah Mothercare pood. Seal on ema-lapse tuba kus on ruumi mähkmeid vahetada ja korra maha istuda ja imetada kui vaja. Viimati kui sinna sattusin oli seal isegi pudelisoojendaja ja mähkmed olemas.

    • Avatar
      Vasta Kadri 18. jaanuar 2018 at 13:17

      eeee, mis ajast jälle?
      See pandi mingi 2 aastat tagasi kinni juba

  • Avatar
    Vasta tuisik 17. jaanuar 2018 at 13:37

    Kui Tallinnas käija aeg ajalt siis ka lemmikuks ikka Prisma ,ükskõik mis linna osas ka ei ole Prisma lemmik . Suur valik vegan tooteid just sellepärast saab seal käija . Aga kodu poeks kahjuks või õnneks Grossi pood ,sest see kodule üsna ligidal ja lisaks muudes poodides meie linnas ei kannata käija kas kallid või jube teenindus . Saan aru ,et müüate päev pikk aga jahm mõnikord lõuna ajal kohtab ka ikka noo nii ülbet teenindust ,et halb hakkab ja parem valin selle grossi poe on vähemalt inimlik suhtumine nii üllatav kui ka see ei ole .

  • Avatar
    Vasta Kadri 17. jaanuar 2018 at 09:53

    Huvitav kas seal mothercare pole? Mind aitab teistes keskustes MC välja, seal ema ja lapse tuba ja ei pea klient olema et seda kasutada

  • Avatar
    Vasta Kristina 17. jaanuar 2018 at 08:31

    Lemmikpoodideks on ka Prisma aga käin rohkem praegu Rimis kuna see kodule väga lähedal,Coop ja Maxima(Coopis ei meeldi kauba ja üldse pood ise millegi pärast ja noh Maxima on venkude pärusmaa,pole seal eriliselt meeldivat teenindusr saanud pigem vastupidi ?) fänn pole üldse. Lemmik kaubanduskeskus oleks Ülemiste keskus,pm kõik poed seal olemas 🙂

  • Avatar
    Vasta Triinu T 17. jaanuar 2018 at 07:46

    Rocca ?

  • Avatar
    Vasta Triinu 17. jaanuar 2018 at 07:34

    Kristiine on mul kodust 15 minutilise jalutuskäigu kaugusel, seega satun ma sinna kõige tihedamini AGA pean nõustuma, et see on Tallinna kõige sitem kaubanduskeskus. Esiteks nagu sa kirjutasid-must, räpane, alati ülerahvastatud, seal hulgas ka Prisma. Samuti on seal poodide koha pealt üsna igav valik. Oma lemmikuks nimetaks ma vist Ülemistet, sest esiteks meeldib mulle see Rimi seal (Muidu olen ka Prisma usku), teiseks meeldib mulle seal see, et lisaks tüüpilistele riietepoodidele on seal ka veidi teistmoodi kauplusi ning lisaks kodukaupasid. Kolmandaks on see nii suur, et massid hajuvad ja seal pole sellist trügimist nagu tipptunni trammis ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 17. jaanuar 2018 at 07:28

    Mina käin roccas v ülemistes. Seal need ema-lapse toad normaalsed(kuigi ülemistes üks ses mõttes imelik, et kui ise ka mõnda häda teha vaja, siis peab ikka beebiga veel teise vetsu minema) :/ mothecare poes ka eraldi ema-lapse tuba. Mulle meeldib ka toidupoena prisma aga need kõik must nii kaugel, et kui ainult toidu pärast, siis käin ikka maksimarketis v kui väga laiskus peal, siis kodu juures selveris

  • Avatar
    Vasta Liisu 17. jaanuar 2018 at 07:24

    Kuule, seda liivakasti pilti tahan küll näha :D. Mul 2 kolmeaastast kodus, kellele tegevust vaja leida.

    Ja muideks, kui sa juhuslikult ei tea, siis FB-s on leht TheDadLab, tal igasugu huvitavaid ja põnevaid videosid, kuis lastele vahvaid eksperimente teha ja nippe, kuis lastele erinevaid käelisi tegevusi anda :).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. jaanuar 2018 at 11:20

      Ma siis hiljem teen pilte koos Lende ja Mariga, praegu me lähme trenni 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 17. jaanuar 2018 at 07:13

    Tartu Lõunakeskus. Eriti meeldib lastega käia. Seal saab alati tasuta vett juua, lapsed saavad teha trenni kuni mina shoppan. Või kui veab vaadata hokimängu, istuda kinotoolides. Igas poenurgas on mingi koht kus neil on midagi teha või vaadata. Nad ei viitsi minuga riidepoodides käia 🙂
    Wc-d on puhtad ja ei haise!

  • Avatar
    Vasta Lil' 17. jaanuar 2018 at 07:09

    Vanasti kui mul veel last polnud, oli Kristiine mu lemmikkeskus, sest sain kõik oma vajadused seal juba täidetud. Nüüd aga kui on ka laps, on seal tõesti väga halb käia, sest ei tundu väga lapsesõbralik. Isegi Mck Barbeque on kadunud, seal oli vist mingi laste mängunurk ka olemas… Nüüd on lemmikkoht mul Järve keskus, kuna see on kodule hea lähedal ja enamus vajadusi saab juba rahuldatud 😀 Riideid endale ei saa, aga see siis tuleb korda ajada mõnel lapsevabal päeval 😀 Selkus mulle väga meeldib, kuna teiste poodide hindadest suurt ei tea, ei saa öelda, et kõige kallim ka oleks 😀
    Aga täna proovin vbl koos lapsega ikkagi Kristiiines ära käia, kuna sinna saab rongiga. Ülemistesse saaks ka iseenenest minna, aga never knows (tglt teaks kyll), millal see madal buss tuleb.

  • Avatar
    Vasta AEK 17. jaanuar 2018 at 01:56

    Kunagi käisin küll kristiine keskuses mothercare ema lapse toas, seal sai tasuta mähkme ka (kasutasime muidugi teist firmat ja vaja ei läinud) ja igas suuruses mähkmeid ja ka mähkimiskreeme oli. Imetamistoolid olid ka üli mugavad.

  • Avatar
    Vasta Marina 16. jaanuar 2018 at 23:58

    Polegi veel sellist leidnud ?

  • Avatar
    Vasta Ave 16. jaanuar 2018 at 23:50

    Thanks, et jagasid. Meil titega muidu Kristiines käimine nii, et tripime Mustakalt Kristiinesse (kui ilm kannatab siis jala). Titt magab tavaliselt terve tee, siis jookseme vajalikud poed läbi, Vahepeal palvetan, et ei kaka, ja siis tripime kähku Mustakale tagasi. Kui ilm ja laps kannatavad siis jalgsi. Siiamaani pole vajadust olnud, et keskuses mässut peaks vahetama, aga noo never know..

    Muidu meeldib keskustest vist kõige rohkem Ülemiste ja toidupoodidest Prisma.

  • Avatar
    Vasta Kris 16. jaanuar 2018 at 22:52

    Just! Ma olin ka püha viha täis, kui lapsega Kristiinesse sattusin. Mitte kusagil pole last imetada ja tõesti, see mähkimislaud oli üks igavene nikats. Ja ülimalt kitsas ruumike ka pealegi, kus peaks saama lapsega tegeleda. Olen selle keskuse peale nii solvunud, et isegi kui last kaasas poleks, ikka ei läheks sinna enam 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 16. jaanuar 2018 at 22:42

    Minu lemmikpood on just Järve Selver 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 16. jaanuar 2018 at 22:33

    Tartus Lõunakeskus. Enamus brändid seal olemas. Kuigi mu ühte suurt lemmikut Mohitot pole. Aga nüüd on ka kino (Apollo kino). Kuna elan seal kandis siis kesklinna väga asja polegi. Aga no Tartut ei anna Tallinnaga võrreldagi. No sõita Roccast Ülemistesse või Tartus Lõukakeskusest kesklinna? Tallinnas meeldib Ülemiste. Kristiine tõesti pommiauk.

  • Avatar
    Vasta Katrin 16. jaanuar 2018 at 22:09

    Ma nüüd enam ei tea, lapsed suured, aga kunagi kasutasin Mothercare poes olevat ema-lapse tuba. Seal sai tissitatud ja mähkmed lapsel vahetatud probleemideta.
    Muidu käin šoppama suuremalt ainult Rocca al mare keskuses ja aegajalt Ülemistes. Toidu ostan tööandja juurest (ehk Rimist) enamasti.

  • Avatar
    Vasta S 16. jaanuar 2018 at 21:58

    Mulle just meeldib Kristiine Tallinna omadest enim sest ta jäi iga päev teele ette kui veel eestis elasin ja oli muidu ka lähedal 😀 ja prisma on hea ja päris palju muid häid asju on ka. Samas ma mõistan täiesti et ilma mängutoata pole ta kuigi peresõbralik 😀 õnneks mul lapsi pole ja ma kipun ka eelistama kohti kus võimalikult vähe lapsi käib 🙂

  • Avatar
    Vasta Klein 16. jaanuar 2018 at 21:57

    Kristiine on ka minu nn kodupood, aga väikese lapse emana on see kõige mõttetum üldse (miinus Prisma). Seal peale hm’i lasteosakonna pole suurt midagi, üleval on vist mingi mitte levinud laste riietepood (vist!) ja all veel xs. Ilmselgelt ei ole sihtmärgiks lapsevanemad 🙁 Kuigi vankreid pood täis, teie kes te kohvi kaasa ostate (winkwink). Ülemiste on selles osas palju mugavam, neil lausa pisikesed poodlemise lastekärud, mida eurtsi eest saab võtta. Ei pea enda vankrit autostki võtma ja pisikene riiulite vahel siiberdamiseks. Palun kristiiiiine tehke midagiiii

  • Avatar
    Vasta meow 16. jaanuar 2018 at 21:48

    Tartu Prismad on järsku nii alla käinud, et üldse ei kipu enam sinna, muidu olid ka lemmikud. Viimasel ajal tühjad letid, mädanenud puuviljad ja kohutavad sabad kassades. Tartus pole Prismadel iseteenindust ka. Viimane kord just vandusin, et never again! Muidu vist lemmik Rimi, just Lóunakeskuse oma, kodupood kah

    • Avatar
      Vasta Mimi 17. jaanuar 2018 at 10:35

      Just sama tahtsin öelda. Prismasid väldin nii palju kui võimalik. Ei saa aru, mis seal juhtus. Kas nad otsustasid lihtsalt kõik kassapidajad lahti lasta või ?

      • Avatar
        Vasta tuisik 17. jaanuar 2018 at 13:32

        Kaks müüat juba ise ära läinud Tartu ühest prismast nüüd vist siis kaos majas äkki 🙂 🙂

  • Avatar
    Vasta Kk 16. jaanuar 2018 at 21:39

    3 a olen E-Maximat kasutanud 1-2 korda nädalas? poodi satun vaid värske kala ja liha järele. Minu suurim ajapäästja on see teenus. Ma ei salli ise yldse ainusyksi poes puuviljades sobramist. Soovitan

  • Avatar
    Vasta MP 16. jaanuar 2018 at 21:38

    Mulle meeldib Ülemiste Kaubanduskeskus. Aga tahtsin küsida, et kas see diivan on mugav ja pehme? Piltidel tundub, et on pigem selline mitte just kõige mugavam ja jäik. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. jaanuar 2018 at 22:32

      see on kõige mugavam diivan, mis mul olnud on 😀

  • Avatar
    Vasta Kertu 16. jaanuar 2018 at 21:33

    Kristiine ema ja lapse toad on KOHUTAVAD! Jube hais käib üle pea ja kusjuures kui ma 3x sinna minna tahtnud olen siis on ka seal eesti keelt mitte kõnelev koristaja olnud (1x sain mähkme mingit moodi vahetatud). Lisaks jah kõige mõtetum kaubanduskeskus.
    Väga viisakas ema ja lapse tuba on Ülemistes ja Ülemistes olevas mothercare poes.

  • Avatar
    Vasta Liina 16. jaanuar 2018 at 21:30

    See Kristiine vetsude teema on tõesti kohutav. Olen ise ka paaril korral Kristiines pidanud neid kasutama ja ka mõelnud, et kuidas saab see nii perversne olla. Must, haisev ja rõve, samas kui lapsel ikka häda, tuleb kuidagi hakkama saada. Kui suuremaid otse vaja teha, siis käin Rocca al Mares. Kristiines peamiselt prismas. Mothercares peaks ema-lapse toad mõlemas keskuses olema.

    • Avatar
      Vasta A. 17. jaanuar 2018 at 13:16

      Mothercare pole krissus ammu ammu enam, selle asemele tehti seppäla, mis ka enamuse ajast kinni on 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 16. jaanuar 2018 at 21:28

    Kas Lende ei taha kõike seda ka süüa, mida suur õde? Minu oma tahab kõike, mis suuremgi. Olgu selleks jäätis, krõps, limonaad vms. Isegi kui ta ainult sealt mekib on oma kätte neid vaja ja oh seda koristamise rõõmu 😀 Seega vahel annan suuremale salaja, sest mööda elamist šokolaadi pläga pole mõnus koristada 😛

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. jaanuar 2018 at 21:35

      Mari andis talle ka ampsu heldelt, aga no Lende tahab kõike süüa, mida ükskõik kes teine sööb 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 16. jaanuar 2018 at 21:28

    Vot, Kristiine just minu lemmik. Vetsude üle ei kurda pole minul küll sellist kehva kogemust. Kodulähedal ja piisavalt valikut 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. jaanuar 2018 at 21:34

      Valikust muidugi puudust ei ole, ma rääägin väikelapse emana 😀

  • Avatar
    Vasta J. M. 16. jaanuar 2018 at 21:18

    Vot, seoses selle vetsuteemaga. Kas mõnes Tallinna ostukeskuses on ka sellist ema-lapse ruumi, kus rahulikult saaks imetada ja mähet vahetada jne?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. jaanuar 2018 at 21:20

      Minule tuleb ette, et ülemiste keskuses on. Mustamäe keskuse Lotte kohvikus ka. Aga väike googeldus andis sellise listi:

      Tallinn
      + Ülemiste keskus, Suur-Sõjamäe 4. I korrusel garderoobi ja tualettide kõrval asub väike mähkimis- ja imetamistuba.
      + Ülemiste keskus, Suur-Sõjamäe 4. II korrusel on üks väike mähkimis- ja imetamistuba.
      + Ülemiste keskus, Suur-Sõjamäe 4. II korrusel on üks suur mähkimis- ja imetamistuba. Ruumi kirjeldust saab lugeda ka Berit Piho blogist http://tinyurl.com/q9z36jo.
      + Ülemiste keskus, Suur-Sõjamäe 4. II korrusel asuvas Mothercare’i poes on ema ja lapse tuba (pildid puuduvad).
      + Ülemiste keskus, Suur-Sõjamäe 4. II korrusel asuva suure mängukoha wcs on mähkimislaud.
      + Stockmanni kaubamaja, Liivalaia 53. Kaubamaja II korrusel asub imikutuba (võti asub lasteosakonna kassas)
      + Stockmanni kaubamaja, Liivalaia 53. Kaubamaja V korrusel asub imikutuba (võti asub restorani kassas).
      + Nautica Keskus, Ahtri 9. II korruse ema ja lapse tuba. Ilus, puhas ja korralik. Tualettid on lähedal.
      + Tallinna Kaubamaja, Gonsiori 2. Lastemaailma IV korrusel asub mähkimis- ja imetamistuba. Ruumi kirjeldust saab lugeda Berit Piho blogist http://tinyurl.com/puykj73.
      + Viru Keskus, Viru Väljak 4. Keskuse I korrusel asub inva-wcs mähkimiskoht. (pildid puuduvad)
      + Viru Keskus, Viru Väljak 4. Keskuse II korrusel asub inva-wcs mähkimiskoht.
      + Rocca al Mare kaubanduskeskus, Paldiski mnt 102. Ema ja lapse tuba ka Mothercare’i kaupluses.
      + Rocca al Mare kaubanduskeskus, Paldiski mnt 102. II korrusel toidukohtade taga tualettide juures mähkimis- ja imetamistuba. Väga vaikne ja rahulik ruum.
      + Rocca al Mare kaubanduskeskus, Paldiski mnt 102. II korruse inva wc + mähkimiskoht. Asub XS Mänguasjade ja Juku kaupluse vahel.
      + Järve keskus, Pärnu mnt 238. II korruse inva-wc mähkimis- ja imetamisvõimalusega.
      + Järve Keskus, Pärnu mnt 238. Itella pakiautomaatide taga asub tualett, kus on mähkimislaud olemas. (pildid puuduvad)
      + Magistrali keskus, Sõpruse pst 201/203. Rimi kõrval keskuse peauksega samal korrusel asub inva-wc koos mähkimisvõimalusega. Oli puhas ja ei haisenud. (pildid puuduvad)
      + Kristiine keskus, Endla 45. I korruse inva-wc mähkimisvõimalusega.
      (Mother Care poes enam ei ole?)
      + Mustika keskus, Tammsaare tee 116. I korruse (Sushi restorani kõrval) inva-wc mähkimisvõimalusega. Võti Prisma infoletis. (pildid puuduvad)
      + Solarise keskus, Estonia pst 9. 0 korruse inva-wc mähkimisvõimalusega. (nipp: ukse lukk näitab tihti punast, aga tegelikult tuleb linki tugevalt vajutada.
      + Stroomi keskus, Tuulemaa 20. II korrusel asub meeldivalt neutraalsetes toonides ja puhas mähkimistuba. Olemas oli mähkimislaud, wc-pott emale, puudub tool imetamiseks. Vanker mahub ruumi ära. (pildid puuduvad)
      + Arsenali keskus, Erika 14. Keskuses on imetamis-mähkimistuba. (pildid puuduvad)
      + Postimaja keskus (Viru Keskuse kõrval), Narva mnt 1. 0 korrusel, Rimi kõrval, asub eraldi mähkimistuba (kus ei ole wc-d ega ka ühtegi tooli pinki, et imetada saaks). (pildid puuduvad)
      ? Tallinna Bauhaus (pildid puuduvad)
      + Merimetsa Selver, Paldiski mnt 56. Inva-wc mähkimisvõimalusega. (pildid puuduvad)

      + Kadaka Selver, Kadaka tee 56a. I korruse üldtualeti kõrval asub inva-wc mähkimisvõimalusega. Uksel on vastavad infokleebised. Ruumi võti asub infoletis. (pildid puuduvad). Lisaks, II korrusel on õdus mängunurk lastele ja ostmiseks kõik beebile/lastele vajalik (toidud, mähkmed, rõivad, mänguasjad, tarvikud jne).
      + Mustakivi Selver, Mustakivi tee 3a. Inva-wc mähkimisvõimalusega. (pildid puuduvad)
      + Pirita Selver, Rummu tee 4. Inva-wc mähkimisvõimalusega. (pildid puuduvad)

      + Sikupilli Prisma, Tartu Mnt. 87. Inva-wc mähkimisvõimalusega. (pildid puuduvad)

      + Lasnamäe Prisma, Mustakivi tee 17. Inva-wc mähkimisvõimalusega. (pildid puuduvad)
      + Pelgulinna Selver, Sõle 51. Inva-wc mähkimisvõimalusega. (pildid puuduvad)

      + Restoran Talleke ja Pullike, Ehitajate tee 109. Restorani tualetis on mähkimislaud. (pildid puuduvad)

      + Restoran Attimo, Peterburi tee 49. Restorani tualetis on mähkimislaud. (pildid puuduvad)

      + Tallinna Loomaaed, Paldiski maantee 145. Mähkimisvõimalused asuvad nii põhjavärava (Rocca al Mare kaubanduskeskuse vastas) juures kui ka läänevärava (Õismäe pool) juures. Loomaaia territooriumil asuvas WC-s on mähkimislaud, kuid imetamisvõimalust ei ole. (pildid puuduvad)

      + Tallinna Loomaaed, Paldiski maantee 145. Keskkonnahariduskeskuse meenetepoe juures asub mähkimis ja imetamistuba. Hubases ruumis on seinale suletav mähkimislaud pehme alusega, kraanikauss, laud ja toolid.
      + Tallinna Kesklinna lastepolikliinik, Ravi 27. Imetamis- ja mähkimistuba. Trepist üles tulles otse on koridor, kus paremat kätt on tuba nr 200. (pildid puuduvad)
      + Perearstikeskus Sinu Arst, Narva mnt. 7, I trepikoda 3. korrusel. Perearstikeskuse ruumides asub mängunurk ja mähkimislaud.
      + Sinu Arst perearstikeskus, Veerenni 53a. Ema ja lapse toas on pehme mähkimislaud ja imetamispadi. Riiulil on laualamp, et ei peaks laevalgustit põlema panema.

      + Haabersti tervisekeskus, Ehitajate tee 137. I korrusel asub taastusravi koridoris mähkimislaud. Eraldi ruum mähkimiseks ja imetamiseks puudub.
      ? + Mustamäe lastehaigla. Polikliiniku poolel asub ruum mähkimisvõimalusega. Ruumis on ka WC ja tool. (kus täpsemalt ja kas pildid on?)
      + Tallinna Lastehaigla, Tervise 28. I korruse inva-wc mähkimisvõimalusega.
      + Tallinna Lastehaigla, Tervise 28. Traumapunkti ooteruum mähkimisvõimalusega. (pilti ei saanud kaardi juurde lisada)
      + Tallinna Lennujaam, Tartu mnt 101. Ruum asub väljuvate lendude ootesaalis laste mängunurga lähedal.
      ? + Tallinna bussijaam, Lastekodu 46. (pildid puuduvad) Mis seal täpsemalt on? Täpsustada ka kaardile.
      + Mamo, Liivalaia 14. Kohviku wcs on mähkimislaud.
      + Balti Jaama Turg, Kopli 1. I korruse inva-wcs on mähkimislaud
      + Kniks & Kraaps, Kopli 1. Balti jaama turu kohvikus Kniks & Kraaps on ema ja lapse tuba. Ruumis on tugitoolid, mähkimisalus ja kraanikauss.
      + TerePere kohvik-resto, Liivalaia 27. WCs on mähkimislaud ja paberid puhastamiseks.
      + Mustamäe keskuse Lotte kohvik, Tammsaare tee 104a. Armas majake mähkimis- ja võimalusega. (pildid puuduvad)
      ? + Eesti Vabaõhumuuseum, Vabaõhumuuseumi tee 12. Muuseumi peasissepääsu juures Ws on eraldi tuba. (täpsustada, mis tuba, pildid puuduvad)
      + Tallinna Sadam-D terminal, Lootsi 13. Inva-wcs on mähkimislaud.
      Tallinki laevad (Stari peal on mähkimisalus 8ndal dekil inva wc-s ja megastaril on ema&lapse tuba seal kus on mängumaa vms. saab lapsel mähet vahetada, süüa soojendada ja vett keeta kui vaja � aga tissitajatele antakse kajut) (korrigeerida lausestust, lisada kaardile)
      Mähkimise ja imetamise võimalused on 13 kaubanduskeskuses, 1 Selveris, Tallinna Loomaaias, kahes lastepolikliinikus, ühes tervisekeskuses ja Tallinna Lennujaamas ning 14 Statoili täisteenindusjaamas ja ühes Olerexi tanklas. Kokku vähemalt 43 võimalust, millest 15 on tanklates. (loendada uuesti)

      • Avatar
        Vasta J. M. 16. jaanuar 2018 at 21:36

        Ole sa tänatud, sellise suure töö tegid ära 😉

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 16. jaanuar 2018 at 21:38

          googeldada oli tõesti raske 😀

          • Avatar
            G2tlin 17. jaanuar 2018 at 04:00

            Stockmani juurde jääb ka Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelne kirjanduse osakond (Liivalaia 40), kus on vanema ja beebi tuba. http://keskraamatukogu.ee/raamatukogu/vko/ Teenuste all on ka üks pilt. Tuba võivad kasutada kõik lapsevanemad, kes kesklinnas lapsega liikudes seda vajavad.

          • Avatar
            J. M. 17. jaanuar 2018 at 09:49

            No sorry, see oli minu blond hetk, ma tegelikult oskan ka googeldada ?

          • Mallukas
            Mallukas 17. jaanuar 2018 at 11:18

            ple lugu, ma tihtipeale küsin ka asju, mida võiks googeldada 😀

    • Avatar
      Vasta Airika 16. jaanuar 2018 at 21:23

      Ülemistes?

      • Avatar
        Vasta Airika 16. jaanuar 2018 at 21:24

        Oih, ei näinud enne su pikka kommentaari miskipärast

    • Avatar
      Vasta Krissu 16. jaanuar 2018 at 21:23

      Ülemiste keskuses lausa mähkmed olid kunagi olemas.

    • Avatar
      Vasta Karin 16. jaanuar 2018 at 21:35

      Nautica keskuses (endine Norde Centrum) on suur ema-lapse tuba 🙂

    • Avatar
      Vasta Vici 16. jaanuar 2018 at 22:03

      Facebookis isegi grupp imetamis-ja mähkimistubade kohta?

  • Avatar
    Vasta Sirly 16. jaanuar 2018 at 21:16

    Kas Mothercare kauplus on Kristiines alles? Seal pidavat olema võimalus last sööta ja mähkmeid vahetada.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. jaanuar 2018 at 21:17

      Ma isegi ei tea, kas on või ei olnud, ma teisele korrusele ei sattunud 🙂

      • Avatar
        Vasta helene 16. jaanuar 2018 at 21:47

        Ei ole Aga Kristiine läheb nüüd ju uuenduskuurile, seega loodame, et läheb kogu asi paremaks. See mähikimine on jaa väga- väga nadi, kergelt öeldes, seal.

    • Avatar
      Vasta Auli 16. jaanuar 2018 at 21:35

      Ei ole. Seal pole põhimõtteliselt ühtegi lastepoodi ?