Kingiloos KODU LAPSED Lende SÖÖK SPORDIJUTUD TESTIN JA ARVUSTAN

kodu, söök, lapsed, mängud ja palju pilte!

18. jaanuar 2018

Eile oli maru kiire päev ja kuna mulle meeldib aeg-ajalt teha selliseid igavaid “ja siis me läksime sinna ja siis me tegime seda” postitusi, siis palun väga, siin on jälle üks selline.

Aga et alustada eilse päeva kirjeldust täitsa alguses, pean ma minema jutuga sinnamaale, et üleeile öösel läksime me Kardoga kell pool 4 magama. Ei, asi polnud Lendes, vaid Mari oli vanaema juures, Lende magas ja Kardo arvuti läks katki. Mis tähendas vaid seda, et ta oli sunnitud kogu oma vaba aja minuga veetma. Nii vaatasimegi me käsikäes Stranger Things’i teise hooaja lõpuni (omg kui põneev!).

Kui Kardo mind hommikul kell 11 togima hakkas, et kle, aja kark alla, me peame varst trenni minema, siis ma surin seest 900 korda, sest apppiiii, mul oli lihtsalt maailma suurim uni! Aga teha polnud midagi –  kebi aga püsti, pane trenniriided kokku ja roni jõukasse. Jumal tänatud, et mul Jaanika kava meilisügavustes alles oli, selle järgi oli päris hull üle mitme aasta sahmida. Tänaseks on mu jala ja kõhulihased niiii valusad, et ma pole kindel, kas ma olen kuskil läbi une peksa saanud, või on see trenni tagajärg.

Keegi instas kommis seda, et mõtle kui hea on nt poole aasta pärast vaadata seda pilti ja võrrelda oma selleajase kehaga, ma olin nagu aa… et see on ristirahva jaoks mingi casual superpekine BEFORE pilt v, ma just vaatasin, et ooo ma näen nii sale välja siin :D:D

Mõõtmistöö tulemused, ainult tissid kasvavad 😀 Tänaseks veel suuremad ja hakkavad juba vaikselt piima lekkima. Jeesus kristus, aidake mind ometi. Millal see ära lõppeb :D?

Peale trenni tulin koju ja mõtlesin, et ma PEAN selle lastetoa korda saama. Me olime Kardoga seda juba mingi kolm päeva (mitte jutti) koristanud ja vaikselt hakkas tunduma, et ainukene variant see tuba korda saada, on see põlema panna. Mis seal ikka, käärisin varrukad üles ja kukkusin koristama. Tasa ja targu hakkaski tuba lõpuks “inimese” mõõtu andma. Ainult. et täna tuleb Mari koju ja saab rahumeeli selle toa jälle nii sassi ajada, et isegi taevaisa paneb väikse pisara maha.

Tegin telefoniga paar pilti ka. Kaameraga saaks paremad, et ikka näidata, kuiii ilusas ja valges kodus ma elan, aga mis me siin ikka valetame, selline ta on 😀

Tudupesa valikuga, kas magada üleval või all 😀

Sorteerisin köögiasju, lisaks meie köögile saavad siit täiendust veel kolme lapse mänguköögid #liigapaljustuffi

Tuba korras, võib uksed kinni naelutada 😀

Samal ajal kui ma koristasin, koputati mulle uksele ja toodi kast Liz’is Granolas müslisid. Wohhoo! Vot see on hea kingitus, sest ma olen neid kunagi ammu maitsenud ja ma mäletan, et need olid tõesti head ja toitvad, mis siis muud, kui hakkan uuesti mugima.

Maigret tuli külla, mistõttu tundus hea mõte kiire õhtusöök valmistada. Mu “kiirete söökide” varamus on kaks varianti – salat ja pasta. Kuna aga sel nädalal ei tohi ükski õhtusöök sisaldada jahu, siis valisin salati. Kartulid, krevetid, shitaake seened, salatipea, tomat, kurk, koriander ja pesto-balsamicu kaste. Üli, kuradima, hea.

Ja kui kedagi huvitab, et mida Lende samal ajal sõi, siis ikka sama kraami. Ainult lehetükid tundusid talle imelikud ja need pakkus ta kõik kenasti Lottele.

Magustoiduks mõtlesin ma esimest korda elus teha kaerahelbeküpsiseid. Jah, ma olen vist kivi all elanud, aga üli head ja lihtsad valmistada. Nagu ikka – jahuvabad. Sisse panin suuri rosinaid ja neid aju moodi pähkeid, issand, mis need on?! Ahjaa, pekaani pähklid!

Kui söögid söödud, otsustasime me Mari kohaloleku puudumisest hoolimata proovida erinevaid lauamänge, mis meile lelulaegas.eu poolt saadeti. Ma mõtlesin, et niimoodi saan ma kohe paremini sotti, mis talle meeldida ja sobida võiksid, et siis temaga kohe mängima kukkuda, mitte õpetuse pealt näpuga järge ajada. Kuna saadeti NII palju mänge, siis kõike ei jõudnudki läbi katsetada.

Päris naljakas oli kolmekesi reeglites pusida ja mõelda, et issand, ma EI SAA aru ja see mäng on mingi neljaaastastele mõeldud 😀 Aga no lõpuks saime ikka pihta ja tegelikult olid eile läbiproovitud neli mängu lihtsamast lihtsamad. Mõni võib-olla jah veel selline, et Mari ei oskaks, aga ma kujutan ette, et aasta pärast mängib ta kõiki neid üsna lebolt.

Esimesena proovisime mängu “kes peseb nõud“. Selle jaoks on Mari veel väike, pakendki ütleb, et 6+ vanuses, aga kooliealistega on kindlasti seda tore mängida. Lihtsad reeglid (kui sa nendest aru saad :D) ja selline tore mäng. Pmst pead oma “nõudest” lahti saama ja kaotab see, kellel on kõige rohkem nõusid. Sobib ka koduste tülide lahendamiseks, et kes PÄRISELT KA nõud ära peseb 😀

Peale seda proovisime midagi lihtsamat (mitte, et see eelmine lihtne ei oleks, aga minu eesmärk oli leida mänge, mida ma Mariga kohe ka mängida saaks). Selleks valisime “Kollid kappi“. See on 3+ ja ma usun, et seda oskab Mari kindlasti väikse juhendamisega mängida, tõesti tore!

Juba karp on äge! Kui kolli võidetud saad, paned ta kappi 😀

Põhimõtteliselt on igal kollil mingsugune mänguasi, mida ta kardab ja mis teda võidab, ehk siis kappi ajab. Tegemist on memory vormiga, sest kõik need mänguasjad on tagurpidi laual ja sa pead lihtsalt meelde jätma, kus-mis on. Kuna neid palju pole, siis jäävad meelde küll.

See igavuse peletaja on ka kindlasti juba suurematele lastele mõeldud, aga meil oli niiiii naljakas seda üheskoos avastada ja vaadata, mis tegevusi see pakub. Ma kujutan ette, et kooliealistega saaks nende ideedega koos väga palju pulli, kui tahaks midagi teha, aga ideid pole.

Lugu sellest, kuidas Kalle külapeal skisofreeniku maine sai… 😀

Lugu selles, kuidas Mati inimkaubanduse võrku langes 😀 (Ok, mitte, et inimkaubandus naljakas oleks, aga no mida algust :D)

Ausalt, ma ei tea isegi ühtegi Kongos elavat looma 😀

Aga seal oli igasuguseid mõtteid, et ala algata salaselts ja mine õue ja korja lilli ja ehita onn ja kirjuta muinaslugu ja joonista kaart jne. Tegevust oi kui palju. Minu jaoks tundus, et Marile keeruline, aga pakendil on 3+.  Eks see vast oleneb lapsest 🙂 Kindlasti kunagi tulevikus leiab kasutust ja miks mitte ka täiskasvanutega selline pulliõhta teha.

Spagetimängus on vanusepiirang 6+, aga ma isegi arvan, et mingis versioonis saaks Mari ka selle mänguga hakkama. Kui reegleid natikene kergemaks teha muidugi. Mängu point on ühe käega saada taldrikult võimalikult palju spagette ja lihapalle. Lisaks saab mängida erineva tasemega mänguversioone.

Meie olime igatahes super hasardis ja tõesõna on see hästi tore mäng, mida perekeskis mängida.

Ja kui teid huvitab, mida Lende tegi, kui meie mängisime, siis tema mängis ka, aga Mari “liivakastiga”.

Kaks mängu olid meil veel, mida me proovida ei jõudnud, sest kell sai juba hirmus palju. Eks ma räägin “minu esimene viktoriin” ja “nina vastu nina” mängudest mõnel teisel korral. Küll aga tunnen ma, et kes selle pika postituse lõpuni suutis lugeda, väärib kindlasti medalit. Okei, medalit mul anda pole, aga mul on anda selline kingitus lelulaegas.eu poolt.

Seal kingipakis on spagetimäng ja lisaks üks väike komplektike suurematele ka üks komplekt, mida ma ei suuda leida kodukalt (vb olen pime). Metallist karbis on aasta igaks kuuks mõtteid ja eesmärke. Et ala mine varjupaiga koertega jalutama, või kallista kurba inimest. Lisaks on pakis tervislik õunasnäkk (mis on muuseas mu lemmik!). Paberist kuponge lastele mitte anda, sest seal on sellised asjad nagu “kupong kähkukale” jne 😀

Kui tahad kingitust võita, siis jäta postituse alla kommentaar, et mis lauamängud teie peres au sees on ja juba esmaspäeval loosin kellelegi selle välja! 🙂 

Loe ka neid postitusi!

363 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Marin 26. jaanuar 2018 at 16:27

    Meie peres on au sees vana hea ALIAS ja EESTI MÄNG.
    Lisaks ka nüüd reaalsuskontrolli mängud 🙂 olemas nii pere versioon kui ka sõpradega mängimiseks mõeldud versioon

  • Avatar
    Vasta Liis 23. jaanuar 2018 at 01:26

    Meile meeldib kaartidega mängida, enamjaolt siiski mälumänge, kuna laps on 6 aastane. Kuid samas on tal erinevaid lauamänge ka, mida ta hea meelega mängib. Just ükspäev laps ütles, et oleks vaja uut mängu mida emmega mängida 😀 vanad on ju nii läbi mängitud, et enam ei paku nii suurt huvi.

  • Avatar
    Vasta PreiliA 22. jaanuar 2018 at 12:03

    Kahjuks meil hetkel peale tavaliste mängukaartide ja baila kaartide ei ole ühtegi mängu. Väga tihti mõtlen, et võiks siiski osta, sest mulle endsle väga meeldivad lauamängud.
    Hetkel mängime ps4-ja peal monopoly v mingit muud mängu family pack-ist. Kahjuks pole see siiski sama mis päriselt mängida 🙂

  • Avatar
    Vasta K 22. jaanuar 2018 at 09:19

    Meile meeldib towerit laduda ja exploding kittens on ka vahva 😉

  • Avatar
    Vasta maarja 22. jaanuar 2018 at 00:45

    monopol krediitkaardiga ja uno

  • Avatar
    Vasta Heldi 21. jaanuar 2018 at 22:41

    Minu 6-aastane mängib hetkel hea meelega doominot ja memoryt. Aga monopoly deal, uno, catan ja carcassonne pole ka tema jaoks probleem. Meid kipub ta igatahes võitma koguaeg 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 21. jaanuar 2018 at 22:39

    Meie kõige populaarsemad mängud on Mälumängu Domino, 5 sekundit ja Scrabble. Mälumängu Dominoga saab alati nalja, kuna mu elukaaslane oskab alati valesti vastata, kui on jah või ei küsimus ning ta kindlat vastust ei tea. Kõikide kordade jooksul, mis me oleme mänginud, äkki ühe sellise küsimuse on õigesti pannud 😀

  • Avatar
    Vasta R 21. jaanuar 2018 at 22:35

    Siin peres ja tutvusringkonnas on juba tükk aega olnud au sees Saboteur. Saab mängida nii suurte kui väikestega ja kõigile nii meeldib. Mõned mängud on meil veel, aga väga harva kedagi kellega mängida ? ise armastan lauamänge meeletult ning hea meelega korraldaksin pidevalt lauamänguõhtuid kui mees ka vedu võtaks.

  • Avatar
    Vasta Karina 21. jaanuar 2018 at 21:47

    Meil peres mängitakse monopoly, aliast ja 5 sekundit ?

    Küssa: Kas Lentsu liiva suhu ei topi? Mul aasta ja kahe kuune paneb k6ik mis k2tt puudutab kõigepealt suhu ja siis vaatab kas kõlbab mängida?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2018 at 21:49

      Liiva ei pane (kassiliiva on pand :D)

  • Avatar
    Vasta Kati 21. jaanuar 2018 at 21:15

    Tekkis kohe huvi, mis võiks olla see metallist karp. Kas äkki http://www.lelulaegas.eu/lauamangud/suurte-mangud/seiklustaskus ?

  • Avatar
    Vasta Kati 21. jaanuar 2018 at 21:10

    Mul on kodus vaid üks mäng – Alias. Tihti aeg mõtlen, et tahaks midagi põnevat juurde soetada, aga ei tea mis on hea.

  • Avatar
    Vasta Elen 21. jaanuar 2018 at 19:40

    Kodus lemmikumad on tsirkust,jõuluseiklus ja 5 sekundit ?

  • Avatar
    Vasta Karmen 21. jaanuar 2018 at 19:38

    Käpapatrulli lauamäng, tsirkus ja uno 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 21. jaanuar 2018 at 18:52

    Reis ümber maailma- klassika ju ? Siis on hästi lahe seltskonnamäng Dixit.

  • Avatar
    Vasta R. 21. jaanuar 2018 at 14:45

    Aa see puidust klotsidega tornimäng ka – Tower.

  • Avatar
    Vasta R. 21. jaanuar 2018 at 14:45

    Reis ümber maailma, sônamäng, tavalised kaardimängud ja yatzy.

  • Avatar
    Vasta Tiina 21. jaanuar 2018 at 13:16

    Hetkel on meil kodus teemas Lotte doomino 🙂
    Kuid huviga prooviks uusi mänge 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirli 21. jaanuar 2018 at 09:29

    Kodus hetkel pole küll ühtegi mängu, aga lapsepõlves sai õdedega mängitud palju unot, monopoli ja aliast. Olid toredad ajad..

  • Avatar
    Vasta Leelo 21. jaanuar 2018 at 00:31

    Me mängime oma kolmeaastasega dominot, bingot ja erinevaid täringumänge 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 21. jaanuar 2018 at 00:26

    Lauamängud on meie peres täiega aukohal! Igal omad lemmikud nagu ikka. Kuid viimase aja hitid on 5 sekundit, jungle speed, ligretto ning mälumängu domino ☺️ Viimase puhul on kõikidel juba vastused pähe kulunud ?

  • Avatar
    Vasta kaadriii 21. jaanuar 2018 at 00:05

    Meie parimate sõpsidega mängime Kataani. Ostime reaalselt omale suure söögilaua sellepärast tuppa, et oleka mugavam mängida. Veits napakad 😀

  • Avatar
    Vasta Jaanika 20. jaanuar 2018 at 23:21

    Meil on olemas scrabble, aga tahaks midagi huvitavat veel, Soomes pole väga valikut ja Eestisse pole kahjuks jöudnud. Mängiksin heameelega mehe ja noorema öega igavuse peletamiseks luamänge. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kati 20. jaanuar 2018 at 22:15

    Meie pere lemmik on Dobble. Meie 6aastasele pliksile väga meeldib 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. jaanuar 2018 at 21:59

    5 sekundit 😉
    Minu 3,5a ikka mõtleb ja pusib neid vastuseid. Aga aja peale veel ei mängi 😀

  • Avatar
    Vasta Linda 20. jaanuar 2018 at 19:07

    Meile meeldib “ticket to ride”, “yatzy”, “scrabble”.
    Laps veel väikene aga mängime memory ja doomino mänge 🙂

  • Avatar
    Vasta Brigitta 20. jaanuar 2018 at 18:04

    Koolieas sai mängitud, aga nüüd enam pole. Tsirkus, UNO, reis ümber Maailma. Vennapojaga oleks hea mängida

  • Avatar
    Vasta Irina Krjohhova 20. jaanuar 2018 at 17:59

    Meil kodus küll palju mänge pole aga vaikselt me neid soetame (. Meie lemmikud on laevade pommitamine, Reis ümber maailma, scrabble ning lapsel on hetkel kuubikud .D

  • Avatar
    Vasta K 20. jaanuar 2018 at 17:37

    Meie pere mängib scrabble’t

  • Avatar
    Vasta Kadi 20. jaanuar 2018 at 15:45

    Meile meeldib yatsy. Laps veel liiga pisike, et lauamänge mängida.

  • Avatar
    Vasta Maria 20. jaanuar 2018 at 12:27

    Meie pere suurim lemmikmäng on kindlasti Monopoly, mida on mitmes erinevas versioonis meil ning mängitud ikka mitmeid ja mitmeid kordi 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 20. jaanuar 2018 at 12:17

    Meil on esimesel kohal Tigerist ostetud “four in a row”, veel on tihedalt kasutusel monopoly, scrabble ja alias. Oeh kuidas ma armastan lauamänge. Minumeelest lauamängud parimad asjad mida osta, sest nende kasutusiga on ju niiii pikk, kui muidugi ära ei lõhu?

  • Avatar
    Vasta E. 20. jaanuar 2018 at 07:27

    Meie peres on ausees konna mäng, tead see kus tuleb konnad topsikusse hüpitada. Alustame seda alati ausalt terve perega- neli liiget, aga lõpuks mängib vaid üks- viiene tütar, kuna teised lihtsalt tüdinevad sellest “reeglite muutmisest enda kasuks” kiiresti ära. Täielik türann ühesõnaga:)

  • Avatar
    Vasta Anni 20. jaanuar 2018 at 06:13

    Oleme ammu mõelnud, et meil võiks ka lauamänge kodus olla. Hetkel pole ühtegi 🙁
    Suured inimesed tahavad ka lõbutseda juu ??

  • Avatar
    Vasta Keili 20. jaanuar 2018 at 01:23

    5 sekundit on meie pere lemmik! Saab nalja, hariv ja igati lahe mäng 🙂

  • Avatar
    Vasta Evelina 19. jaanuar 2018 at 23:51

    Tähelepanelik päkapikk

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 19. jaanuar 2018 at 23:38

    Meile meeldib mängida Ussisõnade mängu ja Catani ?

  • Avatar
    Vasta Triin 19. jaanuar 2018 at 22:14

    Meil on suurema lapsega monopol ja väiksemaga mingi hape firma mäng.

  • Avatar
    Vasta Erika 19. jaanuar 2018 at 22:02

    Varem mängisime rohkem, nüüd olekski aeg 5-ne kaasata, veidike olen suutnud meelirada selle sama mängu Kollid kappi ostsime koos ning pulkadega mängime Mikadot.

  • Avatar
    Vasta Riin 19. jaanuar 2018 at 22:00

    Minu laste lemmik on male. 12- ja 9-aastased mängivad kenasti reeglite järgi. 3-aastane oskab nupud õigesti lauale panna, reegleid teeb ise 🙂

  • Avatar
    Vasta KTY 19. jaanuar 2018 at 21:52

    Meile meeldib Speak Out 🙂

  • Avatar
    Vasta Käroly 19. jaanuar 2018 at 19:58

    Meie avastasime endale 5 sekundit. Väga mõnus mäng terve perega mängimiseks. Tõmbab aju korralikult kokku. Hea meelega osalen loosis 🙂

  • Avatar
    Vasta RR 19. jaanuar 2018 at 18:11

    Meie perega armastame mängida lauamänge 🙂
    Kindlasti on meie lemmikuteks Monopoly, Alias. Jõuludeks saime lauamängu Touche, ka 10-aastasele õele meeldis see väga ja mängis suure huviga.
    Kaasan ka oma 3-aastase tütre mängudesse, kuid siis mängime Lotte memoriini.
    Arvan, et Spagetimäng oleks super võimalus veeta koos aega terve perega ning võtta ka enda pisike tütar mängu 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 19. jaanuar 2018 at 16:35

    Meie lemmikuks on jõuludeks saadud mäng Imagine Eesti ning kaardimängudest alati hea 6. võtab 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin 19. jaanuar 2018 at 16:34

    Meie pere lauamängudeks on memo ja mingi ahvide mäng, kus nad kõiguvad pulkade küljes ning eesmärk on võimalikult vähe pärdikuid endale saada. Lauamänge on veel, kuid need leiavad kõige tihedamalt kasutust.

  • Avatar
    Vasta Mari 19. jaanuar 2018 at 16:12

    MONOPOLY on praegu ehk. Taiskasvanutega ka kaardimangud. Hetkel on sellised mängud taitsa unustusse vajunud. Kohe hea lugeda ja mõtteid koguda, et mida järgmisena teha 🙂

  • Avatar
    Vasta L 19. jaanuar 2018 at 16:00

    Meil on söbrannadega nädalavahetuseti lauamänguöhtud. Mängime aliast või kaarte.

  • Avatar
    Vasta Mia 19. jaanuar 2018 at 15:05

    Meie pere lemmik mäng on vaieldamatult Dixit. Paneb fantaasia korralikult tööle.

  • Avatar
    Vasta Petra 19. jaanuar 2018 at 14:33

    Mina jumaldan toggle’it. Hea mugav kaasa haarata, mängusid on sellega erinevaid ja sobib nii suurtele kui väikestele. Klassikalisel aliasel on ka alatiseks koht minu südames.

  • Avatar
    Vasta Anna 19. jaanuar 2018 at 13:59

    Meie mängime kodus Aliast, Eesti mälumängu aga ka Mees, kes teadis ussisõnu, Domino, Reis läbi elu.

  • Avatar
    Vasta Helin 19. jaanuar 2018 at 13:54

    Meil ainult 1 memo mida vahel mängime ja rohkem hetkel lauamänge polegi. Kuid selle eest on 3 aastasel pojal hunnik puslesid 🙂

  • Avatar
    Vasta Hannaj 19. jaanuar 2018 at 13:37

    2,5-aastase lapsega mängime ühte Haba lauamängu, memot ja piltidega doominot. Täiskasvanute mängudest meeldib enim Scrabble, kodus on veel teadatuntud Alias ja Monopoly ka.

  • Avatar
    Vasta mailis 19. jaanuar 2018 at 12:55

    Meie preiliga mängime hetkel väga tihti jõuludeks saadud laste Aliast, mis on tegelikult super äge 4 aastasega mängida, see kuidas nad teatud asju seletavad või proovivad aru saada, mis neile seletad. Selle mängu juures peaks kohe kõrvale võtma pliiatsi ja paberi ja teatud killud kirja panema (seletan ussi ja laps ütleb nt et see on kirp?). Igatahes julgen soovitada.

  • Avatar
    Vasta Silvia 19. jaanuar 2018 at 12:26

    Meil on monopoly. Selle komo võtaks küll.

  • Avatar
    Vasta Eylin 19. jaanuar 2018 at 11:56

    Meie mängime tütrega vahel “100 Eesti mälumängu.”Väga mõnus ja arendav ajaviide. “Uno”,”alias” ja “tark mees taskus” on ka meil au sees?

  • Avatar
    Vasta Kätrin 19. jaanuar 2018 at 11:49

    Kindlasti kõige rohkem olemw perekeskis mänginud Eesti mälumängu 🙂

    Aga ka uno, yatzy, monopoly, alias

  • Avatar
    Vasta Annika 19. jaanuar 2018 at 11:44

    Mees kes teadis ussisõnu, Hundimäng ja Monopoly on meie peres hinnatud 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerstin 19. jaanuar 2018 at 11:28

    Jõuluvana tõi tütrele Cluedo ja nüüd mängime seda söögi alla ja söögi peale, preilile hullult meeldib see. Kuid kui see uus lemmik mäng välja jätta, siis mängime tihti veel 5 sekundit, Monopoly, Ümber maailma reisi ja Unot.

  • Avatar
    Vasta Birgit 19. jaanuar 2018 at 11:19

    Meil viimasel ajal kõige popim mäng on Dixit ja Alias.

  • Avatar
    Vasta Pirjo 19. jaanuar 2018 at 11:04

    Alias ja Uno 🙁

  • Avatar
    Vasta Kersti 19. jaanuar 2018 at 10:31

    IKnow on hetkel kõige lemmikum, meie peres 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelli S. 19. jaanuar 2018 at 10:09

    Meie peres mängime Memo mängu pidevalt, mille jõuluvana tõi. Ja lisaks lapsele (5aastane) meeldib aliase mäng ja nüüd maal olles oleme mänginud tsirkuse lauamängu hommikusöögiks, lõunasöögiks ja õhtusöögiks takka otsa veel! ?
    Lauamängude fännid oleme kogu perega!

    Peaks oma 5 aastasele proovima seda liiva kasti teha, äkki meeldib talle ka see.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. jaanuar 2018 at 10:33

      raudselt meeldib 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisi 19. jaanuar 2018 at 09:49

    Meie pere on megasuur lauamängude mängijate punt, pisik on tulnud issilt. Lauamängude jaoks täitsa eraldi kapp, mis otsast ääreni täis ja aastaid on käidud ka lauamängulaagris ?
    Kuna me tirts alles aastane, siis temaga veel lauamängudeni pole jõudnud – pigem põrandamängud ? Igasugused klotsid, loomapuzzle torn jne. Aga ehk varsti saaks ka plikaga koos midagi mängida ja uued mängud on alati teretulnud ?
    Meie hetke lemmik aga Gloomhaven ?

  • Avatar
    Vasta Mariliis 19. jaanuar 2018 at 09:43

    Meie peres on lauamängud väga popid! Väiksema poisiga satume alati hasarti mängides “neli ritta” mängu, suurematega on lemmikuteks igasugused mälumängu moodi mängud 🙂 Uued põnevad mängud kuluks ära ja pakuks kindlasti elevust!

  • Avatar
    Vasta Helen 19. jaanuar 2018 at 09:38

    Kui lapsed magavad on kindel lemmik catan ning scrabble. Oma neljasega lotte lauamäng ning ahvide kukkumis mäng.

  • Avatar
    Vasta Maarion 19. jaanuar 2018 at 09:02

    Lauamängusedt hetkel memoriini taolised ja Paw Patroli mäng (mingi Tsirkuse laadne). Jõuluvana tõi ka Monopol juuniori kuid seda pole me veel jõudnud proovida.
    Endale meeldivad erinevad mälumängud ja Alias ning tavaline Monopol ka .

  • Avatar
    Vasta Ketli 19. jaanuar 2018 at 08:57

    Laste alias, meeldib nii lastele kui ka emmele ja issile .

  • Avatar
    Vasta Kätlin Sofia 19. jaanuar 2018 at 08:26

    UNO ja Tsirkus on põhilised mängud. Lahe oleks uusi mänge avastada ☺

  • Avatar
    Vasta Maarja 19. jaanuar 2018 at 07:41

    Mari tuba on nii vahva ????. Kas Lende ei turni yles? Mul suuremate lastetoas nari ja turvavärav peab ees olema, muidu 2a turnib aina yles mul :S. Kahe pisema poisi tuppa selle tõttu just nari ei ostnudki kuna ei taha 2a valvata aina (keelata) ja no piiga ka kasvab ja varsti ka turnimas.
    Mängudest on me pere lemmik a-st ü-ni mida mängime koos (mina&mees, 8a, 6a ja 4a), samuti meeldib suurtele lastele monopoly (see uus versioon) ja kui no lihtne ja vanakooli tsirkus on must have iga nädal :). Pisem 2a veel lauamängude jaoks pole pysivust leidnud, kuid me paneme temaga suurt lemmikloomade doominot põrandal kokku ja nii saab ka tema mängus osaleda :). Kusjuures ta päris ilusti taipab juba ära seda ?. Piiga ainuke kes veel mängudest muud moodi osa ei võta kui vaadates, kuid no neljakuuselt seda ka pole mõtet veel oodata 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. jaanuar 2018 at 10:35

      see nari redel on Lende jaoks veel liiga kõrge ja liiga suurte vahedega, et ta saaks veel sinna üles, jumal tänatud :D!

  • Avatar
    Vasta Airi 19. jaanuar 2018 at 07:26

    Alias ikka põhiliselt

  • Avatar
    Vasta Laura 19. jaanuar 2018 at 02:58

    Kahjuks polegi veel ühtegi lauamängu, aga oleks väga tore oma neljasega toda spagetikat proovida, usun, et saaks asja 🙂

  • Avatar
    Vasta Jana 19. jaanuar 2018 at 02:25

    Meie lemmik on Monopol 🙂

  • Avatar
    Vasta Jana 19. jaanuar 2018 at 02:23

    Meie lemmik on Monopl ?

  • Avatar
    Vasta Kiku 19. jaanuar 2018 at 02:00

    Üldiselt kaardimängud aga oleksi aeg midagi teistsugust ka mängida. See spagetti mäng tundub väga vahva!

  • Avatar
    Vasta Karoliina 19. jaanuar 2018 at 01:57

    5 Sekundit, I KNOW ja Alias!

  • Avatar
    Vasta Merka 19. jaanuar 2018 at 01:33

    Hetkel Äsk18+
    Saab palju huvitavat ja üllatavat kaaslaste kohta teada 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 19. jaanuar 2018 at 01:20

    Meie peres on lauamängud väga au sees ning kodus leidub mänge nii suurematele kui väiksematele pereliikmetele.
    Kõik koos mängimiseks on lemmikud näiteks UNO, erinevad versioonid memoriinidest, 5 Sekundit, Joonista ja arva, Tsirkus, Alias, Monopoly ja Jenga.
    Meie pere vanematele liikmetele meeldivad lisaks eelmistele veel ka EGO, ÄSK (18+), iKnow ja Scrabble.

  • Avatar
    Vasta Jane 19. jaanuar 2018 at 01:09

    Meil on dobble,monopol ja memory

  • Avatar
    Vasta Sandra 19. jaanuar 2018 at 00:58

    Meie peres viimasel ajal yatsi täringumäng hästi tihedalt käigus olnud ja sõbrannadega istumistel kasutame äsk 18+ kaarte, et igast hulludele küsimustele koos vastata ja juttu jagub oi kui kauaks 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi Kurg 19. jaanuar 2018 at 00:38

    Meil on monopol, vana hea tsirkus, UNO, alias ja hiljuti lisandus ka 5 sekundit mis on mega põnev mâng. Ning uutest mängudest ei ytleks ära kyll?

  • Avatar
    Vasta Karolin 19. jaanuar 2018 at 00:33

    Meile meeldib väga “Eesti Mäng”, eelmise aasta mängu ei olegi veel palju jõudnud mängida aga vanem versioon on küll palju kasutust leidnud. Ja teine lemmikmäng on “Geopol”, see on mäng kus saab õppida maailma riike. Ning kolmas väga hea mäng on “Moo”, see on mäng mida alati mängidakse kui sõbrad või sugulased külla tulevad. ?

  • Avatar
    Vasta Maret 19. jaanuar 2018 at 00:29

    Lapsele meeldib vana hea Tsirkus ☺

  • Avatar
    Vasta Mann 19. jaanuar 2018 at 00:23

    Monopol meeldib koolilastele ja suur lemmik jenga, ka kõige pisem fännab ja üllatavalt hästi saab hakkama 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 19. jaanuar 2018 at 00:08

    Alias on ikka põhiline:)

  • Avatar
    Vasta Kai 18. jaanuar 2018 at 23:19

    Ussisõnad 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 18. jaanuar 2018 at 23:18

    Meil on hetkel kolmese ja viiesega lemmikmänguks Saboteur ning Rush Hour. Samuti meeldivad Uno kaardid, Phase 10, Memory. Täiskasvanute mängudest fänname Munchkinit, kuid seda pole juba jupp aega mängida saanud. Eks lauamänge on terve riiul täis ning neid ka järgemööda mängime, kuid põhihitiks praegu on just eelnimetatud.

  • Avatar
    Vasta Karmen 18. jaanuar 2018 at 23:10

    Viimasel ajal olen ostnud just mänge, mis sobiks 3-4 aastastele. Just avastame Mustikamets ja Lambatalled aasal. Täpselt sellised mängud, et 3-4 aastane saab ilusti hakkama, samas peab ikka mõtlema jne ja pole ka endal igav mängida.

  • Avatar
    Vasta Sirili 18. jaanuar 2018 at 23:09

    Minu kolme aastasele meeldib praegu väga lauamänge mängida ja neid meil juba päris palju olemas ka, aga alati tahaks ikka midagi uut ja huvitavat juurde. Praegused lemmikud on Minu esimene alias, Uno kaardid ja mingisugune Frozeni lauamäng jäälossiga.

  • Avatar
    Vasta Elerin. 18. jaanuar 2018 at 23:06

    Minul on kodus üks märtsis saav kolmene poja, kellel hetkel ühtegi lauamängu ei ole. Ka puzzled said alles hiljuti soetatud. Küll aga olen niiii palju mõelnud, et no milliseid tubaseid mänge koos mängida saaks, niiet ka temal lõbus ja huvitav oleks ja mis põhiline, et liiga raske tema jaoks ei oleks. Temale ma kujutan ette, et oleks see lauamäng kingituseks sünnipäeva puhul, millest tegelikult rõõmu jaguks pikemaks ajaks.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 18. jaanuar 2018 at 23:05

    Väike vennaga tsirkus, memori, siis üks mäng mille nimi meelde ei tule ??
    Ja sõpradega reaalsuskontroll, alias ja 5 sekundit ?
    Minu arust lastele lauamängud ikka üli arendavad ja suuremad samuti saavad targemaks ? ja üli fun on ka ikka seltskonnaga mängida ??

  • Avatar
    Vasta Karmen 18. jaanuar 2018 at 22:59

    Monopoly lauamäng ??

  • Avatar
    Vasta Kristiina 18. jaanuar 2018 at 22:58

    Monopoly, 5 sekundit ja vana hea reis ümber maailma 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 18. jaanuar 2018 at 22:48

    Me mängime Katani, Aafrikatähte, uno kaarte ja veel paljut muud 😀

  • Avatar
    Vasta Susann 18. jaanuar 2018 at 22:47

    Vana hea monopol.

  • Avatar
    Vasta Juula 18. jaanuar 2018 at 22:46

    Meile meeldib Imago ja ka Aliase erinevad variandid on vahvad.

  • Avatar
    Vasta Triin 18. jaanuar 2018 at 22:33

    Mängime väga palju erinevaid lauamänge, nt reis ümber maailma, dobble, memory, doomino, Lotte pildikas oli pikka aega väga pop.

  • Avatar
    Vasta Velve 18. jaanuar 2018 at 22:32

    Meie pere lemmikud on Tsirkus, Uno kaardid, Dobble, Domino ja Labyrinth. Lisaks veel erinevad memoriinid ka pusled.

  • Avatar
    Vasta Krissu 18. jaanuar 2018 at 22:32

    Monopol ja Uno on meie peres vaieldamatud lemmikud.

  • Avatar
    Vasta Birgit 18. jaanuar 2018 at 22:31

    Selle aasta jõuludeks said emme ja issi endale pokkeri mängu koos zetoonidega ja puha. Lapsed juba kooliealised, kuid alles algklassides aga nad ei andnud enne järele kui ka neile mängu selgeks õpetasime 😀
    15 sekundit pakub samuti huvi ja aliasest ei saa üle ega ümber juba paar aastat.

  • Avatar
    Vasta Eva-Maria 18. jaanuar 2018 at 22:30

    Mul ka alles aastane laps kellega veel lauamänge mängida ei saa, aga igavatel õhtutel oleme mehega mänginud scrabble’it ja 5 sekundit, mis on üks mu lemmikuid?? Üsna pea saame ka pojakese mängu haarata?

  • Avatar
    Vasta Darja M. 18. jaanuar 2018 at 22:30

    Me oma pea 2-aastasega veel eriti lauamänge ei mängi, pigem Lego ja Playdoh, aga juba paar lauamängu varuks ostetud 🙂 kuna minu ja abikaasa lemmikmäng lapsepõlvest on Monopol, siis ostsime lapsele nt Monopol Junior 😛 juba ootan, et millal ta kasvab suuremaks, et saaks seda mängida.

  • Avatar
    Vasta Katri 18. jaanuar 2018 at 22:19

    Minu lastele meeldib hullult see Lõbusate Ahvide mäng 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina Käär 18. jaanuar 2018 at 22:13

    Mina veel oma aastastega lauamänge ei mängi, aga varsti kindlasti:) Vennalastega mängides oli mu lemmikuks aga Farm.

  • Avatar
    Vasta Anna 18. jaanuar 2018 at 22:09

    Meie just jõulude ajal täiendasime enda kogu, sai ostetud laste monopol, sest teine neile liiga keeruline, siis sai veel alias laste ja suurte oma ostetud, doomino klotsid ja uno. Enne olid olemas juba suurte monopol, reis ümber maailma, ussid ja redelid, labürint, mingi naljakas orava mäng kuhu tuleb tammetõrusi sisse panna ja kui orav välja hüppab siis oled kaotanud, ahvide torn, kust tuleb pulkasi ära võtta, ilma edasi ahvid alla kukuks ja twister (mis tegelikult pole lauamäng). Tegelikult on veel mänge, aga neid mängime kõige rohkem. 🙂 Meil perele meeldib koos mängida ja kui külalised tulevad siis saab ka nendega mängida. 😀 Nii et oleks väga õnnelik kui võidaks ja meil leiaks need kindlasti ka kasutust. 🙂

  • Avatar
    Vasta Katri 18. jaanuar 2018 at 22:02

    Kabe ja yatzy

  • Avatar
    Vasta K 18. jaanuar 2018 at 22:02

    Lauamänge otseselt ei mängigi aga puslesid paneme usinalt.kokku ??

  • Avatar
    Vasta Katrin 18. jaanuar 2018 at 21:51

    Kuna laps veel liiga tilluke, et meiega mängida, siis tavaliselt mängime mehega kahekesi.
    Hetkel üheks lemmikuks Exploding Kittens. Jube pealkiri ma tean, aga reaalselt armsaid kiisupoegi seal loomulikult kellelgi tappa pole vaja 🙂 Meie ostsime selle veel siis kui eestis polnud saada aga nüüd vaatan googeldades, et nii mõnigi eesti veebipood pakub.
    Kirjeldatakse seda kui vene ruletti.
    Igatahes, ülilahe mäng ja soovitan.

    https://www.explodingkittens.com

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. jaanuar 2018 at 22:05

      meil on seee :))

      • Avatar
        Vasta Katrin 19. jaanuar 2018 at 05:21

        ?

      • Avatar
        Vasta Katrin 19. jaanuar 2018 at 05:27

        Ja kohe tuleb selline ka välja. Rohkem täiskasvanute / natuke vanemate laste mäng. Aga tundub samasugune lõbus asi nagu Exploding Kittens.

      • Avatar
        Vasta Katrin 19. jaanuar 2018 at 05:28

        Oih, link ka;
        https://www.unstableunicorns.com

  • Avatar
    Vasta Katrin 18. jaanuar 2018 at 21:49

    Kuna laps veel liiga tilluke, et meiega mängida, siis tavaliselt mängime mehega kahekesi.
    Hetkel üheks lemmikuks Exploding Kittens. Jube pealkiri ma tean, aga reaalselt armsaid kiisupoegi seal loomulikult kellelgi tappa pole vaja 🙂 Katrin meie ostsime selle Veel siis kui eestis polnud saada aga nüüd vaatan googeldades, et nii mõnigi eesti veebipood pakub.
    Kirjeldatakse seda kui vene ruletti.
    Igatahes, ülilahe mäng ja soovitan.

    https://www.explodingkittens.com

  • Avatar
    Vasta Piret 18. jaanuar 2018 at 21:49

    Laps mul alles sai 3 ja tema lemmik lauamäng on pusle. Aga täiskasvanutele meeldib Eesti mäng

  • Avatar
    Vasta Kerttu 18. jaanuar 2018 at 21:47

    Meil peres on 2- ja 9-aastased lapsed, siis ühisteks lemmikmängudeks on Lotte doomino ja ahvimäng (selline kus peab pulkasid ahvipuust ära tõmbama nii, et võimalikult vähe ahve maha kukuks).

  • Avatar
    Vasta Barbara 18. jaanuar 2018 at 21:42

    Meie peres on dobble popp mäng 🙂 sellega saavad väiksemad lapsed ka kenasti hakkama.

  • Avatar
    Vasta A. 18. jaanuar 2018 at 21:40

    Monopoly erinevad variandid, Dobble, kabe, viis ritta. Kindlasti veel midagi, mis kohe ei meenugi.

  • Avatar
    Vasta Triin 18. jaanuar 2018 at 21:38

    Kuna laps alles 1a5k, siis vaid paar üksikut lauamängu, kus tuleb kas ühesuguseid pilte või ema-poja pilte kokku panna. Neidki mängime ilma reegliteta veel 🙂 Tahaks väga igasuguseid erinevaid lauamänge, aga nii pisikestele vist väga pole. Peagi peaks hakkama memori mängud sobima.

  • Avatar
    Vasta Pille-Riin 18. jaanuar 2018 at 21:36

    Meie mängime Mees, kes teadis ussisõnu mängu. Minu viiene poeg on proff.

  • Avatar
    Vasta D 18. jaanuar 2018 at 21:35

    Ticket to ride ?

  • Avatar
    Vasta Keiti 18. jaanuar 2018 at 21:26

    Meie pere lemmikud on memoriinid. Enamasti tigerist ja huvitavad kõigil mängida.

  • Avatar
    Vasta Liis 18. jaanuar 2018 at 21:21

    Meie lemmikud lauamängud on Kiisumäng, Must notsu ja tähestiku mäng 🙂

  • Avatar
    Vasta Karina 18. jaanuar 2018 at 21:18

    UNO ja Monopoly

  • Avatar
    Vasta Kira Kiit 18. jaanuar 2018 at 21:17

    Me armastame lauamänge. Mängime nii Reis ümber maailma, Memoryt, Kalale, Mystery, Carcassonet, Dobblet ja ka dominot. Neid on veel, aga need on põhilised.

  • Avatar
    Vasta Merike Teidla 18. jaanuar 2018 at 21:15

    Minule meeldib koos lapselapsega ka mängida lauamänge ,mõned tuletavad ka enda lapsepõlve meelde aga nüüd on ikka uued arendavad ja huvitavad lauamängud ,nii põnev on ka minul,Alias ,5 sekundit,Monopol,Reis ümber maailma ,aga neid mänge mis sina siis tutvustasid ei ole veel meil olemas.Teile aga lõbusat mängimist!

  • Avatar
    Vasta Anneli 18. jaanuar 2018 at 21:12

    Meil kodus polnud lauamänge, kuna oma poiss veel väike. Aga kui mu õelapsed suvel siin olid ja kurtsid, et neil igav. Siis ei jäänud muud üle kui ise lauamänge teha neile. Valmis sai tehtud reis ümber ilma. Tegevuslauamäng. Tsirkuse moodi redelitega ja trips-traps-trulli mäng. Need mu õelaste lemmikud ?

  • Avatar
    Vasta Marika 18. jaanuar 2018 at 21:07

    Meie pere praegune lemmik on Asustajad.

  • Avatar
    Vasta Helery 18. jaanuar 2018 at 21:02

    Polegi peale kaartide kodus midagi niiet oleks lahe küll proovida ?

  • Avatar
    Vasta M 18. jaanuar 2018 at 20:44

    Memory igas variandis ? Ja ahvimäng.

  • Avatar
    Vasta Kätriin 18. jaanuar 2018 at 20:44

    Kuna laps alles saab 2a, siis au sees on puzled. Nn päris lauamänge ta vist ei mõista, kugi peaks piltidega dominot proovima. ?

  • Avatar
    Vasta Helle 18. jaanuar 2018 at 20:38

    Meie pere mängib UNO’t aga see vist ei kvalitvitseeru lauamängu alla niiet peale selle veel tuleb kapist monopoly välja vahel 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 18. jaanuar 2018 at 20:29

    Meil on UNO ja reis ümber maailma 🙂

  • Avatar
    Vasta Sigrid 18. jaanuar 2018 at 20:27

    Meie peres polegi väga lauamänge. Oli “Tsirkus”, aga selle väiksem tüdruk rebis tükkideks kui noorem oli. Hetkel suurema tüdruku sünnipäevakink “5sekundit junior” ootab kapis avamist ja mingisugused kaardid on ka, millel tegevused kirjas. Hästi tore oleks võita see mäng ja proovida kogu perega.

  • Avatar
    Vasta Kirsika 18. jaanuar 2018 at 20:26

    Hetkel on väga “in” disney printsessidega domino versioon. ?

  • Avatar
    Vasta Laura 18. jaanuar 2018 at 20:23

    Lastega mängimine sellist mängu nagu Lotte pildikas. Mõnusalt lihtne, aint natuke liiga pikk.
    Täiskasvanutega on hetkel popid uus Eesti lauamäng ning iKnow. Üks surematu hitt on ka blokus.

  • Avatar
    Vasta Marii 18. jaanuar 2018 at 20:22

    Aliases saab alati nalja. ? Euroopa ka on päris huvitav, kohati ainult väheke raske. Sarnane Eesti mängule, aga see kordades lihtsam. ?

  • Avatar
    Vasta Sirle S 18. jaanuar 2018 at 20:14

    Meie mängime maasikate mängu, kus punaseid mummusid tuleb paela otsa ajada nagu maasikaid kõrrele, nime kahjuks ei mäleta. Liitmise ja lahutamise saab selgeks, maasikaid saab juurde panna ja tuleb ka ära anda kui vastava kaardi saad!

  • Avatar
    Vasta C 18. jaanuar 2018 at 20:10

    Jenga, Uno, Reis ümber Euroopa, Yatzi?

  • Avatar
    Vasta Helen 18. jaanuar 2018 at 20:06

    Meie lemmikud on lõbusad ja seltskondlikud Imago, Alias ja Eesti mälumäng 🙂

  • Avatar
    Vasta Riin 18. jaanuar 2018 at 20:03

    Meie peres on esikohal küsimustega mängud. Nt Eesti, Aasja ja Maailma mäng. Jõuludeks sain Eesti 100 mängu.

    • Avatar
      Vasta riin 18. jaanuar 2018 at 21:24

      Aasia siiski ?

  • Avatar
    Vasta Kerttu 18. jaanuar 2018 at 20:02

    Meil on ainult monopol 🙁 ja nüüd on väga piinlik, et meil neid rohkem pole, lihtsalt igavleme nii rumalasti. Ma ei saa ise ka aru, MIKS ma pole midagi põnevat ostnud??? Aitäh selle postituse eest, läheb nüüd istub nurgas näoga seina poole ja raputab omale tuhka pähe… #aastaema

  • Avatar
    Vasta Mimi 18. jaanuar 2018 at 20:00

    Alias, Monoply, Tsirkus, Eesti mäng ja Ask.

  • Avatar
    Vasta Diana 18. jaanuar 2018 at 19:53

    Meie peres on lauamängud väga IN!!!
    Meie kogu on selline: Monopoly, Vallatu alias, Alias, Sõnamäng, Scrabble, Muna või Kana, 5 sekundit, Kimble, soome keelne võta või jäta..lisaks kaardimängud!!!!

  • Avatar
    Vasta K. 18. jaanuar 2018 at 19:50

    Meie peres lapse lemmik monopoly. Muud me eriti proovinud polegi, saab varsti 6 seks ja tahaks väga lapsega erinevaid mänge mängima hakata

  • Avatar
    Vasta Laura 18. jaanuar 2018 at 19:40

    Meie mängime UNOt, kaarte, reaalsuskontroll 2 ja monopoly 🙂

  • Avatar
    Vasta Iz 18. jaanuar 2018 at 19:36

    Alias ja eesti mälumäng. ☺️ tavalised kaardid ka ja doomino.

  • Avatar
    Vasta Eva 18. jaanuar 2018 at 19:35

    Oleme suuuured lauamängude fännid kogu perega, lemmikuid on palju, mõned nimetan- Carcasonne, Super Farmer, memoryd …

  • Avatar
    Vasta Marelle 18. jaanuar 2018 at 19:33

    Lemmikud lastel Alias,Monopoly ja tavalised kaardimängud.

  • Avatar
    Vasta Martin 18. jaanuar 2018 at 19:33

    Eesti mäng ja Alias

  • Avatar
    Vasta Angela 18. jaanuar 2018 at 19:32

    Meie mängime kuue aastase preiliga halli gallit, musta notsu kaarte ja reis ümber maailma ka on IN

  • Avatar
    Vasta Kristiina 18. jaanuar 2018 at 19:26

    Meie pere lemmik mängud on Eesti mäng,Alias,Monopol,5 sekundit, Jatzy ja Metsamäng.

  • Avatar
    Vasta Anneli 18. jaanuar 2018 at 19:24

    Viimase aja lemmik on 5 sekundit. 🙂

  • Avatar
    Vasta Riina 18. jaanuar 2018 at 19:24

    Meil on Alias, ikka veel hea ja lōbus mäng.

  • Avatar
    Vasta Riina 18. jaanuar 2018 at 19:22

    Meil on ikka vana hea Alias.

  • Avatar
    Vasta Liina 18. jaanuar 2018 at 19:19

    Meil mängitakse Aliast ja Scrabble. ☺

  • Avatar
    Vasta Elis 18. jaanuar 2018 at 19:09

    Meie pere lemmikud on Scrabble, Mees kes teadis ussisõnu ja Ticket to ride- Rails and sails. Uusi mänge on alati vahva katsetada ?

  • Avatar
    Vasta Taisi 18. jaanuar 2018 at 19:09

    Me mängime tavaliselt ikka tavaliste müngukaartidega erinevaid mänge või siis “Joonista ja arva” 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 18. jaanuar 2018 at 19:06

    Hiljuti on meie pere ka haaranud poest mänge. Mäng Dobble on ikka eriti kift, saab ka 3aastane laps hakkama. Me muidugi mängisime terve perega, kaasa arvatud vanavanemad ;). Õdedega mängisime Meie pere reaalsuskontrolli, sai nalja ikka küll ja avastada enda kohta palju huvitavat. Täna sattus kätte Autode memory, mängisime just 3aastasega tund aega.. talle väga meeldis. Aga kindlasti kogun neid juurde ja kuna lapsel tuleb varsti sünnipäev siis lasengi kinkida mänge, lasteaiast tulles on kindlasti õhtul tegevust, kui muidu käiakse ja nurutakse et mitte kui midagi ei ole teha 😀 ( tervelt 5 kasti mänguasju ).
    Ning kuna varsti ootab ees ka haiglasse minek, siis just mängud otse 10sse, kuna ringi ju joosta ja rahmeldada ei saa. 🙂 Loodan loosiõnnele 🙂

  • Avatar
    Vasta Jaana K 18. jaanuar 2018 at 19:04

    Monopol junior ja Douche meeldivad

  • Avatar
    Vasta Evely Siim 18. jaanuar 2018 at 19:04

    Dobble- kaardimäng, Tsirkus, Lõbusad Sellid, Autode multifilmi lauamäng

  • Avatar
    Vasta Margit V. 18. jaanuar 2018 at 18:58

    Meie pere lemmik on scrabble.

  • Avatar
    Vasta Gerly 18. jaanuar 2018 at 18:55

    Meil on ainult disney monopol ? Aga väga huvitav oli lugeda ja polnud üldse pikk, oleks võinud pikemgi olla 🙂

  • Avatar
    Vasta Reelu 18. jaanuar 2018 at 18:51

    Meie peres mängitakse UNOt ja Sõnamängu. Aastast aastasse aga ära ei tüdine ☺

  • Avatar
    Vasta Ica 18. jaanuar 2018 at 18:34

    Meie peres on reis ümber maailma, võime seda mängida lausa 5x jutti 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 18. jaanuar 2018 at 18:30

    Meie peres mängitakse alati ja hea meelega Eesti mängu ja Mees kes teadis ussisõnu 🙂

  • Avatar
    Vasta Reet 18. jaanuar 2018 at 18:27

    Meile meeldib alias. Ja üldse seltskonnamängud. Reaalsuskontroll on lahe, seda saab ainult inimestega mängida, kes üksteist hästi tunnevad. ? Lahe oleks mõni uus mäng võita, mida tulevikus mängida. Hetkel pole beebi kõrvalt aega seda teha olnud.

  • Avatar
    Vasta Miksu 18. jaanuar 2018 at 18:20

    Lauamänge ei olegi meil kodus.Pigem mängivad lapsed old scool mänge(,igal mängijal paber ja pliiats.keegi loeb m6ttes tähestiku,ja kui kõlab stopp hyye siis peab paberile selle tâhega algavaid s6nu.linn,riik,t-nimi,p-nimi,söök,jook ,loom,lind jne,)
    v6idab see kes saab k6ige rohkem punkte.Erinevate vastuste puhul 10p.sarnaste vastuste puhul 5p.Mängis minu ema seda lapsep6lves.siis mina ja 6ed vennad ja nyyd minu lapsed.

  • Avatar
    Vasta Katrin 18. jaanuar 2018 at 18:18

    Lastega Monopol ja Jenga aga sõpradega teeme tihti mänguõhtuid ja siis on au sees Scrabble. Uusim tore avastus on Dixit.

  • Avatar
    Vasta Kris 18. jaanuar 2018 at 18:16

    Meie pere aukohta jagavad Katan ja Reis ümber maailma.

  • Avatar
    Vasta Riinukas 18. jaanuar 2018 at 18:07

    Mina ma mängiksin mänge teise klassi poistega ja meile meeldib väga Nõiapaja mäng. See on arvutamise mäng.

  • Avatar
    Vasta janeli 18. jaanuar 2018 at 18:04

    vallatu alias 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 18. jaanuar 2018 at 18:01

    Väga lahe lugemine ja ei olnud üldse pikk ?
    Mängude kohapealt on meie pere väga ajast maas. Meil siiani au sees Alias, Kimble , Tsirkus ja Monopol.
    Pole ammu midagi uut soetanud. Nii, et selline kingitus sobiks meile väga ?

  • Avatar
    Vasta Reelika 18. jaanuar 2018 at 17:58

    Uno, Monopoly ja 5 sekundit.

  • Avatar
    Vasta Laura 18. jaanuar 2018 at 17:56

    Meie peres on väga hinnatud kõik kaardimängud. Klassikalised ja vähem klassikalised. Näiteks oleme avastanud ka sellised lahedad mängud nagu saboteur. Veel meeldib meiel väga catan, mis on väga hasarti tekitav.

  • Avatar
    Vasta Triin 18. jaanuar 2018 at 17:55

    Meie pere 2 a. ja 4 a. mängivad koos Haba lauamänge ja puu otsast kukkuvate ahvide mängu.

  • Avatar
    Vasta Helen 18. jaanuar 2018 at 17:54

    Meie lemmik on 5 sekundit ?

  • Avatar
    Vasta Geidi 18. jaanuar 2018 at 17:51

    carcassonne suuremate lastega, väikestega reis ümber maailma ja täiskasvanutega “minu eesti” ka “eesti 100” mängud. Meile üldse meeldivad mängud 😉
    õeplikaga mängid “dobbler”it 😉

  • Avatar
    Vasta Merr 18. jaanuar 2018 at 17:39

    Tänu sõpradele sai lemmikuks mõni aeg tagasi 5sekundit ja ilmselgelt saime sellest indu juurde ja tahtsime muutkui veel mängida seda ka ise ,kui paras jagu külalisi pole 🙂

  • Avatar
    Vasta Ave 18. jaanuar 2018 at 17:35

    Poisid vahel mängivad monopoli, aga mõni huvitav lauamäng kuluks ka ära.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 18. jaanuar 2018 at 17:34

    Mina olen Alias. Üli lihtne ja naljakas mäng suurtele ja väiksetele.

  • Avatar
    Vasta Gerli 18. jaanuar 2018 at 17:33

    Meil täiskasvanud mängivad parajat paari ja lapsed meeleldi uno kaarte. Activity on mäng, mida osaliselt saab koos mängida ?

  • Avatar
    Vasta Andra 18. jaanuar 2018 at 17:29

    eesti mäng ja monopoly 🙂

  • Avatar
    Vasta Epp 18. jaanuar 2018 at 17:26

    Uno ja kimble on hetkel lemmikud ?

  • Avatar
    Vasta Giisela 18. jaanuar 2018 at 17:24

    Meil kahjuks ei ole eriti palju lauamänge, kuid monopol on meie lemmik ning ka tavalised kaardid on väga huvitavad ?

  • Avatar
    Vasta Pisi 18. jaanuar 2018 at 17:18

    Meil on uno kaardid ja muutuv labürint.

  • Avatar
    Vasta Liina 18. jaanuar 2018 at 17:17

    Meie lauamängud on hetkel “kassid köögis” ja “kalapüük” just neljaseks saanud piigaga. Eks lauamängu iga on just alanud ja tasapisi hakkame uusi katsetama.

  • Avatar
    Vasta Kärt 18. jaanuar 2018 at 17:16

    Meie lemmikuks on carcassonne 🙂

  • Avatar
    Vasta Viktorija 18. jaanuar 2018 at 17:07

    Monopoly ja Uno kaardid 🙂

  • Avatar
    Vasta Helika 18. jaanuar 2018 at 17:06

    Ma ei tea, kas seda just mänguks nimetada saab, aga seltskonna tõmbavad alati käima küll äsk 18+ vestlust arendavad küsimusekaardid.
    Sellest raske tüdineda ka, sest uues seltskonnas jälle uued arvamused ja mõtted.

  • Avatar
    Vasta Meeli 18. jaanuar 2018 at 17:05

    Meie pere lemmik on ligretto 🙂

  • Avatar
    Vasta annika 18. jaanuar 2018 at 17:01

    Meie kolmene alles avastab lauamänge ja esialgu proovime Mustikametsaga kätt.

  • Avatar
    Vasta Kiivi 18. jaanuar 2018 at 16:53

    Meie viimase aja lemmikmängud on Prussakamäng “La Cucaracha”, kus tuleb iseliikuv prussakas enda lõksu meelitada, ja Little Train Game, kus saab väikest rongi mängulaual edasi sõidutada. Mõlemad katsetatud 3-8 aastaste lastega ?.

  • Avatar
    Vasta Gellu 18. jaanuar 2018 at 16:51

    Meie pere hetke lemmik on Minu Esimene Alias.Nii vahva lapsega mängida.Ning Mustikamets on juba 2 aastat meil igal nv laual.

  • Avatar
    Vasta Liis 18. jaanuar 2018 at 16:50

    Klassikaline Eesti mäng.

  • Avatar
    Vasta Sirle 18. jaanuar 2018 at 16:43

    Meie mängime Katani ja Sabotööri. Hetkel veel nn suurte inimeste mängud, aga kui laps kasvab, eks siis tulevad ka väikeste laste mängud sisse.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liny 18. jaanuar 2018 at 16:36

    Reis ümber maailma,Alias ja monopoly, need mängud on väga popid meil peres 🙂

  • Avatar
    Vasta Heili 18. jaanuar 2018 at 16:36

    Kolme aastasega mängime Lotte memoryt.

  • Avatar
    Vasta Kristi 18. jaanuar 2018 at 16:34

    Meile meeldib lauamänge mängida! Viimase aja hea leid on uus Eesti mäng, millel on hoopis teised reeglid, kui vanal, aga tegelikult on hoopis mõnusam. Imago, Alias, Reaalsuskontroll, 6.võtab ja Mees, kes teadis ussisõnu meeldivad ka. Uusi mängusid on alati keeruline valida, seega on väga hea selliseid arvustusi lugeda. Ja võita tahaks ka!

  • Avatar
    Vasta Kristina 18. jaanuar 2018 at 16:23

    Meie peres on lauamängud väga popid,kui lemmik on meil laste Alias,alati oleme lõpuks kõht kõveras naermas,kuna lihtsalt sõnu seletada oleks liiga igav, ?

  • Avatar
    Vasta K. 18. jaanuar 2018 at 16:20

    Mul tüdrukad tegid ka eile just kaerküpsiseid 🙂 Niii head!
    Osaleksime ka meeleldi loosis 🙂
    Neljase lemmik on hetkel “Mõmmi ja maasikad”, Teil küll mängude puudust pole aga paras 3-4 aastastele arvutamise ja väiksemate nr-te õpetamiseks. Peab maasikaid nööri otsa ajama, niiet ka peenmotoorika .
    Koos suurema õega mängitakse palju ka hop!hop!hop!-i. See on selline tore ja lihtne koostöömäng.
    No ja kuuene on tõsine lauamängude sõltlane. Ta hea meelega muid mänge ei mängikski, endal pole lihtsalt niii palju jaksu 😀

  • Avatar
    Vasta Karin 18. jaanuar 2018 at 16:14

    Tsirkus ja must notsu on lapse lemmik, seltskonnas on päris naljakas Dobble mäng ?

  • Avatar
    Vasta Marina 18. jaanuar 2018 at 16:11

    Me mängime Legodega ja muide mänguasjadega. Joonistame. Lauamänge veel pole mänginud aga kui võidame siis kohe proovime ?

  • Avatar
    Vasta Kair 18. jaanuar 2018 at 16:10

    Uno kaardid ja Haba mängud

  • Avatar
    Vasta Eelika 18. jaanuar 2018 at 16:04

    Meil on peres lauamänguhull laps 🙂 7 aastane Kendra. Ta mängib uno kaarte, monopoly,riski, josplit, reis ümner maailma jne. Lidaks armastab ta mängida malet ja kabet. Erinevad laardimängud on samuti lemmikud. Tema oleks küll megahappy selle kingi üle. 🙂

  • Avatar
    Vasta Käthlyn 18. jaanuar 2018 at 16:03

    Eesti ja UNO

  • Avatar
    Vasta Triin 18. jaanuar 2018 at 16:01

    Meie oleme kõik suured lauamängude sõbrad. Mängime erinevaid kaardimänge kõik koos: Uno, 6.võtab, dobble ja mõned vist on veel , mis ei meenu. Ka suurtega koos istudes ikka otsime aliase või touche välja. Uued mängud oleks väga teretulnud meie perre 😉

  • Avatar
    Vasta Triin 18. jaanuar 2018 at 15:59

    Meie peres on 4 aastase lemmikuteks UNO kaardid ja Nõiakatel 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 18. jaanuar 2018 at 15:56

    No Alias on meil ikka nr 1! Siis Eesti, Euroopa, A-Ü. 4-aastasega mängime tavaliselt kabet, kui kedagi rohkem punti võtta pole.

  • Avatar
    Vasta Jana 18. jaanuar 2018 at 15:51

    Meie perele meeldib näiteks carcassonne mäng, lisaks ka UNO ja vana hea must notsu 🙂

  • Avatar
    Vasta Jaanika 18. jaanuar 2018 at 15:50

    Au sees on ikka need põhilised mängud. Nagu Alias, Uno ja Monopoly.
    Ükski pere koosviibimine ei möödu nende mängudeta 😉

  • Avatar
    Vasta Kertti 18. jaanuar 2018 at 15:47

    Meie pere lemmikuks mänguks on 5sekundit 🙂

  • Avatar
    Vasta Raili 18. jaanuar 2018 at 15:40

    Smurfid on hetkel tegijad?

  • Avatar
    Vasta Ketu 18. jaanuar 2018 at 15:38

    Meie pere lemmikud on Uno, moonshine, Saboteur 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 18. jaanuar 2018 at 15:35

    Meie peres hetkel peamisteks scrabble ja uno. Eks neid erinevaid lauamänge ole meil veel, aga need kuuluvad pigem sinna mitmetunniste ettevõtmiste alla ja lastele liiga keerulised. Peakski soetama paar mõnusat chilli õhtu lauamängu juurde.

  • Avatar
    Vasta Angelika 18. jaanuar 2018 at 15:29

    Eesti- ,Euroopa mäng ja pöörane Alias.
    Kui seltskond koos siis saab mängitud küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Taimi 18. jaanuar 2018 at 15:24

    Meil on UNO kaardid väga popid, samuti Funny Bunny ja Pingviinide jäämägi. Suurema lapse lemmikuks on Touche.

  • Avatar
    Vasta Sss 18. jaanuar 2018 at 15:23

    Meil lemmik monopoly. Oleks vaja juurde mänge küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Anna 18. jaanuar 2018 at 15:23

    Enamasati mängin väikse õega lauamänge, ta praegu 10aastane ja sa jõuludeks monopoly. See talle väga meeldib, umbes aasta aega tagasi oli lemmik meie peres dobble, siis carcassonne väga äge mäng. Tahaks veel leida mingeid ägedaid mänge meile mõlemale, et saaks koos targemalt aega veeta kui nutiseadmetes 😀

  • Avatar
    Vasta Tene 18. jaanuar 2018 at 15:22

    Doomino loomade piltidega ja memory, mida oleme mänginud nii, et kaardid õiget pidi ja siis otsime paarilist.

  • Avatar
    Vasta Kaidi 18. jaanuar 2018 at 15:21

    Uno meile meeldib ja cluedo on üks minu lemmikuid. 🙂 laps Lendega ühe vanune, tema ei jaga lauamängudest veel midagi 🙂

  • Avatar
    Vasta Getter 18. jaanuar 2018 at 15:20

    kuna meie kambas selliseid lapsi veel pole, kes kaasa mängiks, siis suurtega lemmik mäng on Catan, mängime ka nt uunot yatzit sabotööri triominot või harva ka monopoli

  • Avatar
    Vasta Nele Kõli 18. jaanuar 2018 at 15:19

    Meil praegu on au sees erinevad täringutega mängud ja memorin milles meie 4 aastane on tegija ?

  • Avatar
    Vasta Kristina 18. jaanuar 2018 at 15:18

    Meie lemmik on vaieldamatult Carcassonne aga selle kõrval on ka väga palju teisi lahedaid mänge, nt Scrabble, Pandemic, Katan või Ticket to Ride. 😛

  • Avatar
    Vasta Kadri 18. jaanuar 2018 at 15:18

    Meie peres polegi lauamänge veel, olen küll poes neid vaadanud aga ei ole ostuks läinud kuna ei tea millist valida. Noorena sai ikka mängitud reis ümber maailma.
    Oskad sa soovitada 2,5 aastasele lapsele mõnda head lauamängu? 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 18. jaanuar 2018 at 15:17

    Endal küll lapsi pole, aga 3. a vend on laste UNOst vaimustuses. Lisaks meeldib talle väga ka selline mäng, kus on 4 looma, kelle saba peale vajutades nende suud avanevad ja võidab see, kes nende suudega kõige rohkem palle mänguplatsilt kätte saab. Pmst kiiruse peale mäng, aga ta on jube hea selles.

  • Avatar
    Vasta Merilin 18. jaanuar 2018 at 15:14

    Meie peres on lemmikud pusled, doominod, 5sekundit juunior ja siis see ahvi mäng pulkade ja ahvidega 😀 ja tsirkus.

  • Avatar
    Vasta Regle 18. jaanuar 2018 at 15:11

    Nõiakatel, memoriin ja lihtsalt pusled ka pakuvad huvi ja on koguaeg IN, meie neiu 5 aastane 🙂

  • Avatar
    Vasta karmen 18. jaanuar 2018 at 15:11

    Meie peres on Monopol ja Alias laste lemmikud. Aliast mängitakse isegi WC potil istudes (Hea ajaviide ju). Muidugi veel kaardimäng Uuno on ka maru äge. Viimati kogus poeg omale raha ja ostis WC poti mängu, sellega saab ikka ja jälle nalja.

  • Avatar
    Vasta Katrina 18. jaanuar 2018 at 15:10

    Oleme perekeskis palju Imagot mänginud kuid see on ennast kuidagi ära ammendanud. Väga tore oleks vahelduseks ka midagi muud mängida. 🙂

  • Avatar
    Vasta Aire 18. jaanuar 2018 at 15:08

    Uno ja Monopoly on kaks lemmikumat pere keskis mängimiseks ning Alias pigem siis kui on suurem seltskond.

  • Avatar
    Vasta Gertu 18. jaanuar 2018 at 15:04

    Praegu on memoriin kõige rohkem kasutuses ja dominod mängime ka (elsa ja anna piltidega)

  • Avatar
    Vasta Mairold K. 18. jaanuar 2018 at 15:04

    Meie peres on lauamängud üleüldiselt au sees. Saame isegi vahepeal sõpradega kokku, et mõni lauamänguõhtu koos veeta. Kokku on meil erinevaid mälu- ja strateegiamänge ligikaudu 20. Kõige enam satuvad lauale Carcassonne ja Ticket to Ride.

  • Avatar
    Vasta Mairi 18. jaanuar 2018 at 15:02

    Meie mängime palju mänge 🙂 Minu lemmik ajaviide. Lapsega nt aliast (laste oma siis, seal pildid ja laps sai kohe aru mida seletama peab ) ja lapse teine lemmik on kabe 😀 (memori’s saame ka alati lapse käest pähe)
    Täiskasvanutega mängime ka aliast, scrabble’t, jõuludeks saadud Ego mäng on ka popp. Siis on meil veel minu erinevat reaalsuskontrolli mida on ka tore seltskonnaga mängida 🙂

    Tegelikult on meil mänge veel, aga mulle tundub, et neid võiks alati rohkem olla 😀

  • Avatar
    Vasta Kertu 18. jaanuar 2018 at 15:02

    Meile hästi meeldib lauamänge mängida, aga kuna suurema osa ajast oleme elukaaslasega kahekesi, siis mängukaaslasi napib. Lemmikuteks on Scrabble ja Ligretto. Esimene selline mõnus kulgemise mäng ja teine seevastu hästi kiire ja tähelepanunõudev mäng.

  • Avatar
    Vasta Johanna 18. jaanuar 2018 at 15:00

    Meie lauamängud on kõik liiga keerulised meie pere noorimale, seega kuluks mõni lihtsam küll ära. Lemmikud on scrabble, cluedo, scotland yard, dixit.

  • Avatar
    Vasta Gerli 18. jaanuar 2018 at 14:59

    Viimati mängisime kogu perega “5 sekundit” mängu ja no naersime ikka nii et maa must. Alguses mòtlesime et mega lebo aga juhe jookseb ikka väga kiirelt kokku 😀

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 18. jaanuar 2018 at 14:57

    Minu mehele, kes lauamänge eriti ei armasta meeldib õnneks Tark mees taskus. Oleme seda isegi autosõitude ajal mänginud, kaardid muidugi kõrvalsõitja käes, kes siis ette loeb 😀

  • Avatar
    Vasta Dagne 18. jaanuar 2018 at 14:56

    Meil on lemmikuteks mängudeks Scrabble ja Monopol.
    Aga uutest põnevatest mängudest ei ütleks ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 18. jaanuar 2018 at 14:55

    Hetkel lemmikud monopoly, icecool ja Kalale.
    ?

  • Avatar
    Vasta Triin 18. jaanuar 2018 at 14:54

    Meie pere täiskasvanute lemmik on Mees kes teadis ussisõnu ja 4-aastase lemmik ningi lotte lauamäng?

  • Avatar
    Vasta Kristel 18. jaanuar 2018 at 14:52

    Kuna laps saab alles 1 aastaseks siis ei mängi temaga veel lauamänge, aga täiskasvanutele meeldib Imagine eesti ja eesti mälumäng(uus versioon)

  • Avatar
    Vasta Mariann 18. jaanuar 2018 at 14:49

    Tead, piinlik tunnistada, aga minu nelja-aastasel tütrel pole ühtegi lauamängu (kui paar puslet välja arvata). Seega meile kuluks marjaks küll ära. Seda enam, et lapsel varsti sünnipäev tulemas.

  • Avatar
    Vasta Kadri 18. jaanuar 2018 at 14:48

    Meile mehega meeldivad väga lauamängud ja loodame tulevikus ka oma last mängudesse kaasata. Ühtedeks kindlateks lemmikuteks on Ticket to Ride ja Carcassonne, mis on oma olemuselt väga mõnusad ja kergesti arusaadavad! Carcassonnel on ka eraldi laste versioon olemas – eks kunagi saab järgi proovida.

  • Avatar
    Vasta Margit 18. jaanuar 2018 at 14:48

    Mul laps alles 3,5aastane, et väga palju talle eakohaseid mänge ilmselt pole, aga kodus mängimiseks on olemas peppaga memoriin, pisemana otsis niisama paare sellisel moel, et kõik pildid olid üles poole, nüüd mängime ikka õigesti 🙂 Siis on kassid köögis mäng, mis on hästi lihtne, hiljuti ostsime musta peetri kaardid (nagu must notsu vanasti) jõuluvana tõi jenga, see on pisut keeruline veel, aga saab vaikselt hakkama küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Kertu. 18. jaanuar 2018 at 14:48

    Lapsega veel lauamänge ei mängi, aga suurtega eelistame monopoly, sõnamängu, unot ja kindlasti ka alias.

  • Avatar
    Vasta E 18. jaanuar 2018 at 14:47

    Praegu tunnen ennast küll veits friigina. Kas ma olen ainuke kellel kodus lauamänge (peale Monopoly ja Aliase) pole? Kuidagi täitsa unustatud värk.. Peab selle probleemi vist lähiajal lahendama 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaidy 18. jaanuar 2018 at 14:44

    Jõuluajast on lemmikuks siiani tähelepanelik päkapikk https://www.apollo.ee/lauamang-tahelepanelik-pakapikk.html
    Väga meeldib ka mimiq https://www.apollo.ee/lauamang-mimiq.html
    Laps 3,8 aastane.
    Toredaid mänge on nii palju ?

  • Avatar
    Vasta Margit 18. jaanuar 2018 at 14:42

    Meie 4 aastase lemmik on Uuno, arvatavasti sellepärast, et saab karjuda ?.
    Ja ülejäänud pere lemmik on 5 sekundit ?.

  • Avatar
    Vasta Marelle 18. jaanuar 2018 at 14:41

    Meile meeldib mängida jengat ja yatsi ning loomulikult on saunaôhtutel tore ka lihtsalt kaarte mängida 🙂

  • Avatar
    Vasta Piret 18. jaanuar 2018 at 14:39

    Scrabble, mäng läbi elu, kumb oli ennem”muna või kana?” yatzy, reis ümber maalima 🙂

  • Avatar
    Vasta Eli 18. jaanuar 2018 at 14:38

    Meil on pere sees populaarsed Dobble, monopoli ja loomade kuningriik. Aga sõprade seltsis on Bang, dixit, libahunt, uno ja mingid mängud veel, mida kohe peast ei oskagi öelda 🙂

  • Avatar
    Vasta Siki 18. jaanuar 2018 at 14:38

    Meie tütrega mängime tihti memoriini, lotot ja dominod ?

  • Avatar
    Vasta L. 18. jaanuar 2018 at 14:35

    Väga meeldib mängida UNOt ja Jengat! 🙂 Aga nüüd avastasime ka sellise mängu nagu Cluedo, muidu 8+, aga väga põnev ja vahva 🙂

  • Avatar
    Vasta Silva 18. jaanuar 2018 at 14:35

    Meie lemmik mängud on “sobid või mitte” ja “Eesti” ☺️

  • Avatar
    Vasta Vanessa 18. jaanuar 2018 at 14:35

    Meil on uuno populaarne.

  • Avatar
    Vasta Kertu 18. jaanuar 2018 at 14:33

    Lemmikuks mänguks on 5 sekundit juunior ja liiklusmäng Road Safety Education, milles saab juba veidi suurema lapsega arutada liiklusreegleid.

  • Avatar
    Vasta Irina 18. jaanuar 2018 at 14:31

    5 sekundit
    Monopol
    Alias
    Ma ikka püüan lapsi rohkem meelitada mängima,aga see sunnik arvuti on huvitam?

  • Avatar
    Vasta Kady 18. jaanuar 2018 at 14:30

    Lauamängudest on viimase aja lemmik ahvimäng, kus tuleb palmipuust tikke välja tõmmata nii, et ahvid puuotsast alla ei kukuks. Jube lihtne ja pingevaba mäng, mõtlema ei pea ;), aga lahe. Nendest lauamängudest ei ole meil miskit olemas, nii et mängiks huviga.

  • Avatar
    Vasta Nimi 18. jaanuar 2018 at 14:29

    Uno ja Dobble 🙂

  • Avatar
    Vasta Laurena 18. jaanuar 2018 at 14:27

    Eestis elades oli mul palju mánge monopol alias yazzi eesti màlumáng baila a kolides soome jagasin õe venna lastele ja nüüd kui mul omal lapsed ja saime soomes oma kodu pole meil ühtki mángu.
    Meie perele kuluks küll ára ühine tegevus ehk mòne màngu mángimine mis liidaks issit emme ja lastega sest muidu liidab ta end vaid tööga.

  • Avatar
    Vasta Pille 18. jaanuar 2018 at 14:27

    Meie pere lemmikud on Cluedo ja EV100 Eesti mälumäng… meil peres juba koolilapsed ja nad nii hasartis, kui mälumängus on küsimus millegi kohta, mida nad on koolis õppinud:) Aga tahaks mängida seda Spagetimängu!

  • Avatar
    Vasta Carolin 18. jaanuar 2018 at 14:25

    Meie hitid on kindlasti aliased 😀 Meie valikus on siis kas Klassikaline Alias või Pöörane Ailas 🙂 Mõlemaga mängides saab hullupööra nalja ning keegi ei istu lauas mossis näoga 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri 18. jaanuar 2018 at 14:24

    Vaieldamatu lemmik on vana hea alias, mille hiljuti perega taasavastasime. 🙂

  • Avatar
    Vasta Anu 18. jaanuar 2018 at 14:24

    Meil on siilipere viimasel ajal pop. Puhtalt õnne peale mäng aga väiksematele hästi sobiv.

  • Avatar
    Vasta Ilona Tatar-Tamm 18. jaanuar 2018 at 14:21

    Meie pere hetke lemmik on Scrabble ehk sônade moodistamise mäng. Kolmas laps on 2,5 a, tema jaoks see veel pole, aga tema fännab Halli Cups’i, seal saab magnetiga žetoone torniks laduda ?.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 18. jaanuar 2018 at 14:21

    Meie kaks kõige lemmikumat on ahvimäng ja uuno.

  • Avatar
    Vasta Kirsika 18. jaanuar 2018 at 14:20

    Kuna meil laps alles saab kaheseks, siis temaga veel lauamänge mängida ei saa. Küll aga oma vanemate juures õe-vennaga on meie viimase aja lemmik Saboteur.

  • Avatar
    Vasta Aili 18. jaanuar 2018 at 14:19

    Exploding kittens on siin majas populaarne. Lapsisiksus on tõsine pusle entusiast, aga vajaks lauamänge juba ka.

  • Avatar
    Vasta Kersti Hammer 18. jaanuar 2018 at 14:17

    No ikka reis ymber maailma 🙂 😀

  • Avatar
    Vasta Kerli 18. jaanuar 2018 at 14:17

    Meil oli lemmik jõuluvana toodud tähestikumäng. Kahjuks sellega juhtus õnnetus. laps oli haige vahepeal ja lihtsalt oksendas pool tuba täis, kaasa arvatud mängu enda..ilmselgelt enam seda mängida ei saa.
    Hetkel veel on olemas ka Monopoly, kuid sealtki palju juppe puudu. seega mingit korralikku mängu ei olegi enam alles.

  • Avatar
    Vasta Pille-riin 18. jaanuar 2018 at 14:13

    Meil on kodus sääsemäng. Keset lauda pandakse masin, mis keerleb ja hakkab lennutama sääse pildiga kaarte. Igal mängijal on nö piits ( iminapaga) ja hakkavad kaarte endale piitsutama. Võitja on see kellel kõige rohkem punkte. Kaartidel on punktid nii + kui – seega kunagi ei tea millise sääse maha lööd.
    Leidsime selle mängu Soomes taaskasutuskeskusest. Rõõmu ja hasarti on pakkunud see nii suurele kui väikestele

  • Avatar
    Vasta Merje 18. jaanuar 2018 at 14:11

    Uno, Memory ja Eesti mäng ka.

    • Avatar
      Vasta Karin 18. jaanuar 2018 at 14:32

      Meie pere lemmik on vana hea kabe. Mõni uus lauamäng kuluks marjaks ära küll.

  • Avatar
    Vasta Laura 18. jaanuar 2018 at 14:11

    Scrabble ja Alias

  • Avatar
    Vasta Piibe 18. jaanuar 2018 at 14:09

    Lemmikumad, mida koos perega või ka viiesega kahekesi mängida, on Uno, Mees, kes teadis ussisõnu, Vampiiride loss ja Dobble 🙂

  • Avatar
    Vasta Mary 18. jaanuar 2018 at 14:08

    Scrabble on ka maru lahe, seda mängime mehe või sõpradega.

  • Avatar
    Vasta Anneli 18. jaanuar 2018 at 14:08

    Scrabble, Mina olen alias.
    Lapsele (2a) pakub huvi sari Minu esimene lauamäng. Kodus olemas nendest kolm.

  • Avatar
    Vasta Maarja 18. jaanuar 2018 at 14:07

    Meie màngime perega “Reis ùmber maailma” “uuno” ja “Dobble”- 5a,10a ja vanemad 🙂

  • Avatar
    Vasta Külli 18. jaanuar 2018 at 14:07

    Uno, Dobble ja turakas 😀

  • Avatar
    Vasta Mary 18. jaanuar 2018 at 14:07

    Praegune hitt on suuremaga Monopol ja pisemaga kaladepüük.
    Lauamängud on ägedad!

  • Avatar
    Vasta Maris m 18. jaanuar 2018 at 14:06

    Tahaks midagi uut proovida nii laste kui mehega, hetkel lastega mängind dominot ja mälumängu ega rohkem hetkel pole kah. Hmm peaks vist ostma. Mehega koos mänginud monopoli seda uuemat, uutest ära ei ytleks kui igav hakkab ?

  • Avatar
    Vasta Mariana 18. jaanuar 2018 at 14:06

    Lugedes spagetimängust, mõtlesin, et ohh jess, jälle üks hea mäng, mille tahan kindlasti koju lastega mängimiseks osta. Aga nii vahva oleks see hoopis võita. Hoian pöidlad peos!

  • Avatar
    Vasta Kristel 18. jaanuar 2018 at 14:06

    Meie pere lemmikud Scrabble ja A-Ü. ?

  • Avatar
    Vasta Jane 18. jaanuar 2018 at 14:05

    Meil veel polegi mänge uues kodus, aga väga tahaks. Mäletan, et väiksena lauamänge mängides oli väga põnev. See hoidis tihti ära ka kisklemised õdedega. Praegu meeldib külas käies mängida aliast, kaardimänge, doominot ja õe laste kineetilise liivaga mängida. Mängud on lahedad. Selliseid mängude postitusi võiks veel tulla

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. jaanuar 2018 at 14:07

      eks ikka tuleb, meil tegelt mega palju mänge kodus 😀

    • Avatar
      Vasta Jane 18. jaanuar 2018 at 14:07

      St mitte aliast vaid monopoly.

  • Avatar
    Vasta Dagne 18. jaanuar 2018 at 14:05

    Minu peagi 5aastaseks saav kutt on suur lauamängude fänn. Õpeta ainult selgeks ja muud ta ei teeksgi kui mängiks neid. Hetkel aga põhilemmikud on tähelepanelik päkapikk, kimble, minu esimene alias ja mingi vampiiride mäng mille nime hetkel ei mäleta. Aga need mängud millest kirjutasid tunduvad nii kiftid. Aitäh, et kirjutasid sellisest lehest. Lapsel varsti sünnipäev tulekul, tean nüüd kus kohast midagi toredat leida talle.

  • Avatar
    Vasta E* 18. jaanuar 2018 at 14:04

    Meie 2,5aastase lauamängudeks hetkel ahvimäng (pulkade eemaldamine puult), kalapüüdmismäng ja eriti lemmikuks suvel Poola Lidlist ostetud puidust loomade (täringuga) ladumismäng.

  • Avatar
    Vasta Kes 18. jaanuar 2018 at 14:03

    meil monopol laste lemmik ja ise fännan aliast

  • Avatar
    Vasta Signe 18. jaanuar 2018 at 14:03

    5 kuusega kahjuks veel ei mängi lauamänge. Mehega mänginud Monopoli ja Eesti mälumängu.

    • Avatar
      Vasta Zazou 18. jaanuar 2018 at 14:50

      isegi 1 kuusega on võimatu mängida, rääkimata 5st! Sest noh, kuuskedel üldjuhul jäsemed puutuvad.
      (Sorry, oli vaja ?)

  • Avatar
    Vasta Anna-Maria 18. jaanuar 2018 at 14:00

    Meie mängime reis ümber maalima ja yatsit 🙂

  • Avatar
    Vasta Kollaneliblikas 18. jaanuar 2018 at 13:58

    Meie mängime täringumänge, mingi Carccasonne oli vist, memoryd, erinevad kaardimängud! ?

  • Avatar
    Vasta Ansa 18. jaanuar 2018 at 13:57

    Ma ei tea, ma olen võibolla mingi erandlik juhus, aga kuna ma kasvasin üles ainult emaga, kes lauamängudest midagi ei tea ja kaarte mängida ei oska, siis ta pärandas mulle ka need oskamatused edasi 😀 Seega ma lapsena ei mänginud midagi, nüüd täiskasvanuna olen ehk UNOt kõige rohkem mänginud ja mõndasid üksikuid veel. Tahaks enda lapse jaoks avastada mingeid põnevaid mänge ja olla natuke mängulisem mutt 😀
    PS kui keegi siin kommentaariumis oskab midagi lahedat soovitada, siis ma olen suur kõrv!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. jaanuar 2018 at 14:00

      oleneb vana laps on :)?

  • Avatar
    Vasta Jaanika 18. jaanuar 2018 at 13:57

    Meie peres on su sees aliase mängud, eri variandid sellest.

  • Avatar
    Vasta Helin 18. jaanuar 2018 at 13:56

    Minu 4 aastasele meeldivad erinevad lauamängud.
    Hetkel mängime Monopoly päris tihti ( talle meeldib neid kaarte saada, alguses oli isegi lõbus vanglas olla )
    Muidugi Bingo on yks lemmik ja mingi õhupalli mäng. .
    Aa, choco? Mäng on ka yks lemmikutest !

  • Avatar
    Vasta Jane 18. jaanuar 2018 at 13:56

    Viking Ville mälumäng, siis poisi koolis tehtud 2 mälumängu ja Aafrika täht.

  • Avatar
    Vasta Grete 18. jaanuar 2018 at 13:55

    Meie mängime üldiselt laste Aliast ja Unot. Võiks ju veelgi rohkem perega kvaliteet aega viita, uued lauamängud on teretulnud meie perre.

  • Avatar
    Vasta E.P 18. jaanuar 2018 at 13:55

    Need mängud on juba välimuselt väga vinged ja kaasahaaravad. Meil kodus üsna kesine see lauamängude nurk, kuid tuleviku peale mõeldes hakkaks meie tirts neid ka kindlasti heameelega pusima. Hetkel kodus meil pigem suurematel mõeldud mängud : Ego, pudeli keerutus mäng, dobble ja pakk kaarte ?? . Igastahes läheb lippan ka nüüd kodukale neid uudistama, kuna loosiõnne väga mul ei ole ?. Igatahes alati on huvitav siit blogist midagi uut ja huvitavat enda jaoks avastada.

  • Avatar
    Vasta Kersti 18. jaanuar 2018 at 13:54

    Avastasin just, et meil polegi peale tavaliste kaartide midagi 😛

  • Avatar
    Vasta Eveli 18. jaanuar 2018 at 13:54

    No meie oleme sellised päris suured lauamängu mängijad. Kui väike olin, siis mängisime ikka isaga ümber maailma reisi ja tsirkust. Ma olin koguaeg nördinud, kui ma kaotasin ning ei osanud kuidagi oma tundeid peita ning näitasin ikka väga suure hääle ja miimikaga välja seda, mida mõtlesin või tundsin. ohh, nüüd on kohe häbi, ku tagasi mõtlen. Praegu mängin oma lastega 5 sekundit, aliast (igauguseid variante nii lõbusat, kui ka laste oma ja ka tavalist), UNO-t, monopoly, dobble ja memoriini- vist sai kõik nimetatud. Kuna mul on kolm õde, ja meil kõigil on mehed ja lapsed siis kokkusaades on meid ikka üks paras ports inimesi ning, mis sa ikka sellise suure hulga inimesega koos teed, kui ei mängi lauamänge. Minu õdede lemmik lauamäng on eesti ja euroopa mälumäng. Mind hakkavad need tegelikult juba ära tüütama ning vahel tahaks mängida hoopis midagi muud, mille peale vanem õde kapist välja võtab mängu reallsuskontroll. mhmh, üks reaalsuskontrollimäng on see, mida saab mängida koos suuremate lastega (minu poeg saabtavaliselt kõige hullemad ja ka põnevamad kaardid endale) ja teine on täiskavanutele, mida saame mängida alles siis kui lapsed on oma mängudega ametis. Selliseid mänge, nagu sina kirjeldad,ei ole me neist ühtegi mänginud.

  • Avatar
    Vasta Katu 18. jaanuar 2018 at 13:54

    Monopol, kaardimängud, viimasel ajal ka male ☺️

  • Avatar
    Vasta Marii 18. jaanuar 2018 at 13:54

    Monopoly mängime kogu perega ?

  • Avatar
    Vasta Birgit 18. jaanuar 2018 at 13:54

    Kolmesega mängime sellist mängu, kus tuleb viljapuuaed puuviljadest puhtaks korjata enne, kui ronk need ära sööb. Natukene nagu memory ja natukene täringu veeretamist.

  • Avatar
    Vasta Triin 18. jaanuar 2018 at 13:53

    Ainuke mäng on Monopoli ja see on ka õe perel.

  • Avatar
    Vasta Kristi 18. jaanuar 2018 at 13:53

    Alias ja jõuludeks kinkisin emale 5 sekundit, sai paar korda mängitud ka- põnev.

  • Avatar
    Vasta Kaari 18. jaanuar 2018 at 13:53

    Meie pere lemmik on Uno

  • Avatar
    Vasta Siiri 18. jaanuar 2018 at 13:51

    Hetkel veel lapsi pole, aga üks on kõhus täitsa juba kosumas ?.
    Perega eriti mänge mänginud pole, aga sõpradega võimaluse korral ikka mängime.
    Sõbral on mäng “Mees, kes teadis ussisõnu” ja mulle täitsa meeldib see mäng :).
    Samuti on saanud Monopoli mängitud. Aastaid tagasi, kui ise laps olin, siis joonistasime naabrilastega ise lauamänge :D.
    Mingi mälumäng oli ka täitsa lahe, aga nimi ei tule praegu meelde..
    Aga eks neid toredaid mänge on palju.

  • Avatar
    Vasta Liina 18. jaanuar 2018 at 13:50

    Meil au sees hetkel Scrabble ja Dobble. Pisemaga alles otsime sobivaid lauamänge ☺

  • Avatar
    Vasta Elise 18. jaanuar 2018 at 13:50

    Meie seltskonna põhimäng on alati olnud Reaalsuskontroll, kuid viimane kord avastasin, et Dixit on üks väga lahe mäng.

  • Avatar
    Vasta Maili 18. jaanuar 2018 at 13:50

    Kuna meie laps veel on liiga väike ja meil kodus pole ühtegi lauamängu siis oleks super võita see mäng meile. Mehega oleks väga hea mängida vahest kui igav hakkab.

  • Avatar
    Vasta Heidi 18. jaanuar 2018 at 13:49

    Õudne tunnistada, aga meie pere ei mängi üldse mingeid mänge. Meil on küll suhteliselt iga laupäev saunaõhtud, kus saaks iseenesest neid mängida, aga tutkit. Kunagi mängisime vana head bingot :’D.

  • Avatar
    Vasta Ann 18. jaanuar 2018 at 13:49

    Suurema tüdruku lemmik on UNO…seda on ta nõus kohe mitu-mitu tiiru mängima. Vahepeal kehtestab oma uusi reegleid mängule ka;) Et ikka ise võita:), aga mõni uus mäng oleks kindlasti vahva;)

  • Avatar
    Vasta Janne 18. jaanuar 2018 at 13:49

    Meil lemmikuks monopol ja dobble. Kurbusega peab tõdema, et üle poole aasta pole kahjuks midagi mänginud 🙁 nii kiire kool ja töö, tegelikkuses ainult kättevõtmise asi

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 18. jaanuar 2018 at 13:49

    See spagettide mäng jäi kohe silma 😛
    Aga meil on lauamängud pigem täiakasvanute teema, lae all on 2 riiulitäit mànge ja sõpradel kodudes sama teema, seega hea meelega tahakski lastele ka midagi toredat juurde saada 🙂 Enamus mängud meil sellised pikad strateegiamängud, mille jätan abikaasale ja sõpradele, ise ootan kuni vanem laps saaks juba Rummyt mängima hakata?
    Lastetuba on nii mõnus, plika ainult turnikski, kui ta saaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Riti 18. jaanuar 2018 at 13:49

    Meil on ka monopol pangaterminaliga. Väike preili (2a) lemmik on plastiliin ja liiv. Meil kahjuks rohkem mänge polegi ☹️

  • Avatar
    Vasta Triinu 18. jaanuar 2018 at 13:48

    Meie mängime 5 sekundit ja 6a poeg on üli huvitatud kabe mängust, niiet neid mängime;)

  • Avatar
    Vasta Helin 18. jaanuar 2018 at 13:48

    Nüüd, kus ma mõtlen, siis suht ainus lauamäng on meil laste Alias, aa Lotte memory ka :D. Aga niisama mängudest lõbusad ahvid, näljased jõehobud vms :).

  • Avatar
    Vasta Laura 18. jaanuar 2018 at 13:48

    Meil on peres kolm mängu, mida mängitakse hetkel: Speak out, kes leiab esimesena ja 5 sekundit. 🙂
    Lauamängud on lahedad! Töötades lasteaias, puutun kokku ka igasuguste erinevate mängudega, aga nendest ei olegi veel kuulnud 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 18. jaanuar 2018 at 13:46

    Meil hetkel ‘5 sekundit’ ja ümbermaailma reisist ei väsita kunagi. Kuna koolipsühholoog andis soovituse pojaga rohkem igasugu erinevaid proovida siis hetkel valikus veel erinevad Aliased, Monopoly, sõnamäng. Pikem mäng, mida mehed peres mängivad on Risk. Oskab keegi veel 13 aastasele poisile soovitada häid mänge?

  • Avatar
    Vasta Erli 18. jaanuar 2018 at 13:46

    Meie peres on tsirkuse mäng.

  • Avatar
    Vasta Triinu V 18. jaanuar 2018 at 13:44

    Ikka vana hea alias ☺

  • Avatar
    Vasta Karmen 18. jaanuar 2018 at 13:44

    Dixit ja UNO

  • Avatar
    Vasta Ma 18. jaanuar 2018 at 13:43

    Tuleb tõde tunnistada, et suured mängivad alati hea meelega Eesti mängu ja väikesed mängivad Tsirkust ja Reis ümber maailma.! 🙂

  • Avatar
    Vasta Karmen 18. jaanuar 2018 at 13:43

    Dixit?

  • Avatar
    Vasta Kärt 18. jaanuar 2018 at 13:43

    Minu 3,5 a lemmik mäng on hetkel Kassid köögis

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. jaanuar 2018 at 13:46

      Kuidas see käib 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 18. jaanuar 2018 at 13:43

    Suuremateks mängime Katani+lisad või rongimängu (mille nimi ei tule meelde, aga pmst tuleb rongile ine Euroopas ehitada). Mõlemad hullult lahedad!

  • Avatar
    Vasta Anneli 18. jaanuar 2018 at 13:43

    Oi, meie pere on väga suur lauamängude fänn! Praegused lemmikud on “Scrabble” (olemas nii laste kui täiskasvanute variant), “ELU”, “Aeg maha”, “Labürindimäng”, “Touche” ja “Mistakos”. Kaardimängudest meeldib “Sabotöör”, “(Liba)hundimäng” ja lastele pakub muidugi suurt nalja uus “Junnimääraja”. Need siis meie praegused kõige mängitavamad mängud.

  • Avatar
    Vasta darjav 18. jaanuar 2018 at 13:42

    Meie pere lemmik on hetkel “väikeste laste” dominio. Kahene teeb issile pähe niii et mühiseb ? Tahaks kindlasti rohkem lauamänge soetada, mida saaks lastega koos mängida ja see spagetti mäng oleks ideaalne lisa ?

  • Avatar
    Vasta Greete 18. jaanuar 2018 at 13:42

    Meil on oma neljasega popid järgmised lauamängud:
    Halli klack
    Happy farm
    Dobble
    Friendly animals
    Halli cups
    Alias
    Balloons kaardimäng

  • Avatar
    Vasta Marion 18. jaanuar 2018 at 13:41

    Meie peres on hetkel mängu riiulil UNO, Mees kes teadis ussisõnu, Saboteur.
    Kui need mängud ära tüütavad, siis väga lahe seltskonnamäng on see, kus pannakse igale mängijale otsa ette märkmepaberiga mõne kuulsuse, looma vms nimi ja peab siis ära hakkama arvama küsimuste vormis.
    Loomulikult mängime me omas kodus kõige rohkem oma 4 kuuse poisiklutiga! ?

  • Avatar
    Vasta JuliaR 18. jaanuar 2018 at 13:41

    Carcassonne, Alias, Dobble. Ja siis üks nuputamismäng, mis ei ole päris lauamäng – Camouflage, see on tõesti äge!

  • Avatar
    Vasta Enelin 18. jaanuar 2018 at 13:41

    Me mängime ainult monopoly, pole muid mänge ostnud 🙂 .Kuigi peaks 🙂 Ainult monopoly mängida on ka päris tüütu 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisike 18. jaanuar 2018 at 13:40

    Memori mäng on meil 4 aastasel praegu igapäevaselt kaenlas ja nõuab ,et keegi temaga mängiks! Täitsa alatu mäng, tema alati võidab 😀

  • Avatar
    Vasta Grets 18. jaanuar 2018 at 13:40

    Eesti lauamäng meie pere vaieldamatu lemmik samas mängime aliast ka hea meelega kuna ka väikesed lapsed siis on junior aliast ka soetatud 🙂

  • Avatar
    Vasta Tiina 18. jaanuar 2018 at 13:39

    Ohhooo, lauamängud! Kuum ja hingelähedane teema. Enne poja sündi mängisime tihemini, aga proovime praegu ka ikka end kokku võtta ja mängida!
    Meie kapis on 54 lauamängu ja sinu nimetatud lauamängud pole veel teed meieni leidnud. Aga guvi hakkasid pakkuma küll. 🙂
    Meie lemmikud? I know(hea täiskasvanutega mängida), tik-tak-bumm(naljakas ning pinget tekitav), reaalsuskontroll (põnev), ego(üks parimaid ja põnevamaid), A-üni(ülinaljakas ja hea mäng, soovitan!)
    Ahjaa, võidu võtaks raudselt kahekäega vastu! 🙂

  • Avatar
    Vasta Marie 18. jaanuar 2018 at 13:39

    Väiksematega on lihtne mängida mängu : elu on selline, täiskasvanud saavad lastega mängides strateegiat arendada seal ja lastel ns fun. Aga muidu tic tac boom on väga naljakas ja hasarti tekitav 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis Mehik 18. jaanuar 2018 at 13:38

    Klassikaline UNO kaardimäng ja memori ,lauamängudest Monopoly .

  • Avatar
    Vasta Birgit 18. jaanuar 2018 at 13:38

    Meie peres mängitakse tihti sellist lauamängu nagu Catan. Seda oleme mänginud terve perega ja viimase aja absoluutne lemmik.

  • Avatar
    Vasta Kristin 18. jaanuar 2018 at 13:38

    Meie oleme mehega sel aastal avastanud enda jaoks lauamängud. Lemmik mängud hetkel on uus Eesti mälumäng ja Ask 18+
    Ostaks rohkemgi, aga kallid on need lauamängud, kooli kõrvalt ei jää eriti lauamängudeks raha üle 🙂

  • Avatar
    Vasta B.Bligzna 18. jaanuar 2018 at 13:38

    Nutimaailma ajastul on raske lapsi meelitada lauamänge mängima, kuid ajatu klassik on olnud meie peres Reis ümber maailma. Olen ise väikesena krokodilli pisaraid valanud selles mängus ning sama on ka teinud nüüd nooremad õed-vennad, kuid tekitab siiski hasarti edasi mängimiseks. Lisaks paneb välja mõtlema erinevaid strateegiaid.

  • Avatar
    Vasta Janika 18. jaanuar 2018 at 13:37

    Meie pere lemmikuks on doominod ja memory mängud, millega saab meie 3-aastane super hästi hakkama

  • Avatar
    Vasta Karis 18. jaanuar 2018 at 13:37

    Meie pere lemmikud on praegu Dobble, kabe, laevade pommitamine.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 18. jaanuar 2018 at 13:37

    Uno on kindel lemmiku mul ja mehel. Ise lähen selle mänguga täitsa hasarti 🙂
    Vanasti oli Monopoli ka kuid see tuhin kuidagi lahtus ära ja loomulikult vana hea aegumatu Alias.
    Meil olekski vaja uut mängu, et perekonda uut traditsiooni luua.

  • Avatar
    Vasta Sandra 18. jaanuar 2018 at 13:36

    Minu õele meeldivad uno kaardid õudsalt, seal saab parajalt sohki ka teha 🙂 uued mängud kuluvad alati ära!

  • Avatar
    Vasta Merilin 18. jaanuar 2018 at 13:35

    Meile meeldib pojadega mängida Aliast (isegi kolmene seletab omamoodi aga ta võtab osa ja ajab ka kõik sassi vajadusel) 🙂 ja teine mäng mis meeldib on tsirkus – ausalt meil väga selliseid põnevaid ja toredaid mänge ei olegi. Kõik meie raha läheb selle neetud maja peale (mul on kopp ees sellest ehitamisest juba). Mõelda kui palju jääks raha alles kui neid ehirusasju ei pea ostma.

    Kui sul lauamänge üle mis koguvad tolmu siis võiks me äri üldse teha. Ma ostaks teilt ära v loodan võidule (aga ikkagi teeme äri) 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. jaanuar 2018 at 13:43

      Meil on lauamämge väga palju, aga tolmu ei kogu neist hetkel midagi – hea ju, kui on varnast võtta 🙂

  • Avatar
    Vasta kristi 18. jaanuar 2018 at 13:35

    Meil on hetkel hitt pangaterminaliga monopol ja kui ära tüütab siis scrabble 🙂

  • Avatar
    Vasta Geity 18. jaanuar 2018 at 13:34

    Me pole siiani väga lauamängu inimesed olnud, sest meil lihtsalt pole neid väga aga monopol läheb alati peale ning mis see mäng oli kus peab sõnu kokku saama. 😀 heameelega tahaks küll mänge juurde.

  • Avatar
    Vasta Kadi 18. jaanuar 2018 at 13:33

    Meil vaid 3 lauamängu.
    Viimase, Laevade pommitamise said lapsed jõuludeks. Aga juba aastaaega on hitiks Halli Galli (Y)
    Vahelduseks võiks miskit juurde võita 🙂

  • Avatar
    Vasta S-R 18. jaanuar 2018 at 13:33

    Meie peres mängitakse kõige rohkem aliast, aga ka eesti mälumäng on suurepärane 🙂

  • Avatar
    Vasta Kren 18. jaanuar 2018 at 13:32

    Meil on au sees kindlasti tsirkuse mäng ning monopoly. Samuti alias, me mängime selliseid klassikalisi mänge. Nädalavahetusel sai mängida reis ümber maailma sarnast mängu, mille nime ma ei mäleta enam – todo või midagi sellist?

    • Avatar
      Vasta kaisa 18. jaanuar 2018 at 15:50

      ludo? see ongi reis ümber maailma 😀

  • Avatar
    Vasta Maaria 18. jaanuar 2018 at 13:32

    Aliast oleme päris palju juba mänginud, et kõik kûsimused-vastused peas juba 😀 Targema seltskonnaga annab vahest ka monopoly mängida. Aga nii täiskasvanutele,kui ka lastele läheb peale kõige rohkem Uno 🙂

  • Avatar
    Vasta Piret 18. jaanuar 2018 at 13:31

    Meil on 5 sekundit. Mu 5 aastane on nõus kasvõi suuremate versiooni mängima. Nüüd sai soetatud ka Juuniorite oma ja ta tõsiselt pingutab öelda 3 asja, kuigi laste versioonis peab vaid 2 ütlema ?
    Ja Uuno on ka vanema vennaga päevakorras ?

  • Avatar
    Vasta Eleri 18. jaanuar 2018 at 13:31

    Meil kõige rohkem kasutuses 5 sekundit, lapsega just juuniori variant, täiskasvanutega mängides on lemmikud Carcassonne ja Rummy 🙂 Lauamängusõltlased oleme me küll 😀

  • Avatar
    Vasta Annika Nurmik 18. jaanuar 2018 at 13:31

    No meile meeldib “Alias” ja vanad head kaardi mängud 🙂

  • Avatar
    Vasta Aleksandra 18. jaanuar 2018 at 13:28

    Angry birds( põhimõte sama nagu reis ümber maailma) ja Tsirkus

  • Avatar
    Vasta Kristina 18. jaanuar 2018 at 13:28

    Meie hetke lemmik vana hea tsirkus ?