AVALDAN ARVAMUST KURB ON OLLA

häbi-häbi

26. jaanuar 2018

Kui ma hakkaks kokku lugema kõiki kordi, mil mul endal üle takkajärgi vaadates häbi on, siis me istuks siin hea nädal aega jutti. Igaühel meist on olnud mingisuguseid olukordi, kus sai eriti nõmedalt/ebaviisakalt/vastikult käitutud ja laias laastus on see täiesti okei, ning meil ei jää üle muud, kui kas vabandada või lihtsalt eluga edasi minna selle teadmisega, et vähemalt edaspidi nõnda ei käitu.

Küll saan ma aga ausalt öelda, et vähemalt nii kaugele jõudnud, et kui keegi nõmedalt käitub, siis ei pea ma paljuks suu lahti teha ja öelda, et kuule kammoon, häbi-häbi, viisakad lapsed niimoodi ei räägi! No tõepoolest on hämmastav, kuidas täiskasvanud naine ja mees leiavad, et täiesti okei on pikalt arutada selle üle, kui “väga halb” keegi välja näeb ja mis “koledaid riideid” kannab.

Ärge saage valesti aru – mul on silmad peas ja oma arvamus asjadest täiesti olemas. Ma leian ka mõnikord, et üks või teine kannab midagi ebasobivat ja kindlasti olen ma selliseid asju ka sõbrannadega arutanud. Kuigi ma pean tunnistama, et seda “izzaaand, vaata, mis tal seljas on äää” juttu olen ma elus võib-olla tõesõna loetud korrad öelnud, sest mind enamuse ajast lihtsalt ei huvita. Mul oli kunagi tuttav, keda HULLULT huvitas ja temaga tänaval kõndides pildus ta tihtipeale selliseid lauseid, et iuuu, vaata neid kingi. Või appi, kui räme soeng! Ma alati imestasin, et kuidas ta jõuab korraga enda jalge ette vaadata, minuga vestlust pidada ja samal ajal veel silmanurgast teisi kritiseerida. Ja üldsegi, miks?

Öeldakse ju, et ärge tehke teistele, mida sa ei taha, et sulle tehtaks. Mina näiteks olen nii räme pohuist, et mõnikord võin ma avastada ennast jumala meikimata, räämas krunni ja retuusidega poest. Lausa, kujutate ette, suurest poest. Ostan kiirelt oma asjad ära ja tulen koju edasi kügelema. Aga mõtle kui keegi mind nüüd näeks ja hakkaks kuskil netis sellest kaagutama, et omg, iu kui räme ta ikka oli. Laias laastus suva eks, ju siis olingi, aga ma ei saa aru, mis sellise asja väljakuulutamine annab? Teate, mis on hoopis ägedam? Kui ma satun nägema eriti ägeda välimuse/jope/soenguga inimest, siis ma konkreetselt astun ligi ja ütlen seda. See on palju toredam, kui kellelegi pahasti öelda. Sest meil kõigil on päevi, kus me paneme selga ebasobiva asja ja meil kõigil on päevi, kus oleme mega räämas. Mis seal ikka. Aga kui keegi ütleb, et kle wow, sa näed nii äge välja, siis see on nii vahva ja postitiivne killuke päevas, ausalt.

Ehteestlastlikult ei saa lootagi, et inimesed su komplimendi peale muidugi midagi väga kostaksid ka. Mulle just meenus üks kord, kui ma olin hiljaaegu väljas ja üks naine tuli minu juurde, et kuule, sa TV3 peol ütlesid, et mul on ilus kleit ja ma ei osanud midagi vastata ja vahtsin sind, ise vait nagu sukk, aga ma nüüd (mitu kuud hiljem!) kasutan juhust ja ütlen siis aitäh kah :D!

Tagasitulles selle EMA artisti solvamise juurde, millega ma üldse seda postitust siin alustasin (kes ei tea, millest juttu, lugege siit kommentaare), siis esiteks olen ma vist täitsa stiilitu ja pime tont, sest ma ei näe sellel kleidil mingit häda. Minu meelest jumala normaalne, tavaline inimese kleit. Aga no, ma ei ole ka mingi stiilikuninganna, võib-olla on tõesti “maitsetu” vms. Lihtsalt ma ei pööraks sellele teist pilkugi, rääkimata sellest, et ahhetada, et ISSSSSAND JUMAL, SELLLINE KLEIT VÄÄÄÄ. See tundub kuidagi nii sain-just-eile-13.

Seal kommentaarides läks asi ikka veel hullemaks. Kahju, kui inimesed ise ei saa aru, millal on üle piiri mindud ja ebaviisakas oldud, ikka on vaja rõhutada, kuidas “ma olen lihtsalt aus!” ja “kui ei meeldi, ära loe”. Selline lapsik kaitsmistaktika, et irwww, cammoon nagu tzikid, ma ize nii iluzzzz juu äää!

Kuhu ma jõuda tahtsin on see, et lapsevanemana, kui mina näeksin oma tiinekast tütart niimoodi kellestki rääkimas, siis ma võtaks talt kõik nutivahendid ära ja paneks teda nädal aega jutti peldikut küürima. Kas sa kurat õpid, kuidas olla viisakas ja kuidas suhtuda austusega teistesse inimestesse? Ma tean Leenut ju ise ka ja ma tean, et ta võib olla väga tore, südamlik ja vahva naine, aga selline käitumine ei ole aktsepteeritav. See on solvav, alandav ja maha trampiv. Häbi-häbi!

Ma kujutan ette, kui näiteks Mari tuleks ühel päeval koolist nuttes, sest keegi ütleks talle, et iuu, sellise kehakujuga panidki SELLISE riide selga vä? Iuuu, nagu väga kole juu! Ma arvan, et see oleks nii kurb ja vaevalt, et keegi tahaks oma last õnnetuna näha. Aga kuidas saab siis olla, et lapsevanemad ise kodus suure suuga arvustavad ja naeravad teiste inimeste välimuse üle?

Tõesõna, õpeta nagu oma lapsi!

Väike soovitus Marimellidele minu poolt ka: alati aitab see, et tõstad käed, ütled, et oled süüdi ja vabandad. Oma arvamuse üle ei pea tegelikult vabandama, aga mõttetu lahmimise ja solvamise üle tuleb vabandada küll. Ausus ei ole, ega saa ka kunagi olema vabandus mäkra mängida.

Ja siinkohal üleskutse kõikidele – kui te näete, et kellegi vastu ollakse õel, siis minge öelge ikka sõna sekka. Sellele, kellest räägitakse, võib see üks hea sõna pasameres näidata, et ta pole üksi 🙂

EDIT: Üks asi samast teemast meenus veel. Telekast kogu aeg tuleb see Birgitte Susanne Hundi blogi reklaam, seega eile tätoveeringu tegemise ajal vaatasin need episoodid ära. Ma pean ütlema, et tõesti naljakad ja meelt lahutavad osad olid, ei ühtki halba sõna – kui ainult selle kohta, et Paljalt Porgandilt küsiti, et kas Marimell (eeldan, et siis Leenu) on paks, kole või loll. Minu meelest oli see ka inetu, et ta ütles paks. Ma ei tea miks, lihtsalt kuidagi muidu jätab sellise sõbraliku ja toreda inimese mulje ja siis langeb nii madalale, et arvustab kellegi välimust. Eriti ise rõhutades instas, et me kõik oleme ilusad ja armasta oma keha sellisena, nagu see on. Marileen ei pruugi küll olla tippvormis, aga minu meelest paksuks olemisest on asi siiski kaugel ja mis tundega pidid seda vaatama kõik need PP fännid, kes ka natukene ülekaalulisemad?

Tobe!

Aga laias laastus nii ongi, et halvasti ütlemine on selline kurjuse ja õeluse ring. Marimell ütles PP’le halvasti, PP nüüd Marimellile vastu ja nüüd Marimell Merkale. Iga negatiivne asi jätab meie sisse mingi vastiku õeluseussi, mida tahaks kellelegi teisele maha raputada. Vähemalt mul on küll selline tunne.

If I counted all the times I was ashamed of my actions looking back, we would be here for like a week. Each of us has had situations, when something we did was very stupid/rude/nasty and overall that’s OK, we just have to either apologize or go on knowing that we will not act like that again.

But I can say with all honesty that I will speak up, if I see someone being nasty and say that this is no way for a nice person to talk! It is truly astonishing how a grown woman and man find it OK to have long discussions on how “bad” someone looks or what kind of “ugly clothes” someone is wearing.

Don’t get me wrong – I have eyes and have an opinion on things. Sometimes I also find, that someone is wearing something inappropriate and I am sure I have discussed such things with my girlfriends. But I have to admit that I have only had a couple of times in my life when I have had conversations in style of “OMG, look what she is wearing”, because mostly I just don’t care enough. I once had a friend who was VERY interested in stuff like that and when walking down the street with her, she would say things like – gross, look at those shoes, or OMG, what awful hair. I always wondered how she can walk straight, have a conversation with me and still notice things like that and criticize them all at the same time. And why on earth would you do that anyway?

There’s even a saying, that what you do to others comes back to you. I just don’t give two fucks, so sometimes I find myself in the store without any make-up, a messed up bun and leggings. Imagine, like in a big store. I will quickly do my shopping and get back home to chill. But now imagine if someone saw me like that and started blasting it over the internet how gross I am. In the big picture it doesn’t matter at all, I guess I was then, but I don’t understand what do announcements like this add to the world? You know, what’s really cool? If I happen to see someone with a cool look/jacket/hair then I walk up and tell them. It’s much nicer than to be nasty to someone. We all have days when we wear something inappropriate and look super rough. So what? But if someone comes up and says that wow, you look great, it’s positive and fun, honestly.

From Estonians, you shouldn’t expect the person you compliment to actually say anything back. I just remembered this one time I was out recently and this woman came up to me and said that “you said I had a lovely dress and I didn’t know how to respond then, so I just stood there looking at you, but now (many months later!) let me take this opportunity to say “Thank you””

Coming back to insulting the artist at the EMA’s, which is why I started this post in the first place (If you don’t know what I am talking about, read the comment here), then first of all I am a styleless troll, but I cannot see anything wrong with this dress. I think it’s a normal regular dress. But of course I am no style icon, maybe it really is “tasteless” or something. I just wouldn’t give it a second look, not to mention wasting my time on commenting with “OOOOH MYYYYY GOOOOOD, THAT DRESS? REALLLY?!” It seems so childish and I-just-turned-13 behavior. It go a lot worse in those comments. IT sad, how people don’t recognize when they have crossed a line and are being rude, but instead emphasize how they are just being honest and if you don’t like it, don’t read it. It’s a childish defense mechanism, like – LOL, come on peeps, I am sooooo super lit and on fleek!

What I was trying to say was, that as a parent, if I saw my daughter talking like that about someone, I would ban all internet access and make her scrub the toilet for a week. So they would learn how to be nice and have respect towards other people. I know Leenu personally and I know that she can be very warm, heartfelt and fun woman, but this kind of behavioris not acceptable. It’s insulting, degrading and abusive. Shame on you!

If Mari came home from school one say crying, that someone made fun of her for wearing something, that didn’t suit her body type in their opinion and telling her that she looks “like totally ugly” I think that would be devastating and I doubt anyone would want to see their child sad. But how can parent then discuss other people and laugh at their appearance at home?

Seriously, set an example!

Here’s a little suggestion to Marimell’s from me: it always helps to just put up your hands and apologize. You don’t really have to apologize for you opinion, but you do need to apologize for such inconsiderate banter and insults. Honesty can never be an excuse for being nasty.

And here’s an idea for everyone – If you see someone is being nasty to anyone, then go and say something. To the person it is definitely nice to know that they are not alone.

EDIT: I remembered another things from the same subject matter. Birgitte Suanne Hunt’s blog is getting a lot of TV ad time, so yesterday while getting the tattoo I watched all the episodes online. I have to say, they were really funny and entertaining, not one bad word, only about when she asked Paljas Porgand if PP thought Marimell (I presume she meant Leenu) was fat, ugly or sutpid. I think saying fat was nasty. I don’t know why but Birgitte has given me the impression of a friendly and nice person and then goes as low as criticizing someone’s appearance. Especially when her Instagram is all about body positivity and how we are all beautiful, as we are. Marileen might not be the fittest, but I think she is very far from being fat and how were all PP’s fans, who might also be a little overweight, feel after those comments?

It’s silly!

But overall, being nasty is a cycle. Marimell was nasty to PP, now PP was nasty to Marimell and now Marimell to Merka. Every negative interaction leaves a trace of nastyness in us, that we want to dump on someone else. At least I feel like that.

Loe ka neid postitusi!

85 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta grete 2. veebruar 2018 at 10:35

    mulle ostis eile üks vene klient Kismeti šokolaadi, sest mul pidi ilus soeng olema. Terveks päevaks tuju hea 😀 Ütles veel, et ma tšeki ka endale võtaks, et muidu ülemused arvavad, et varastasin 😀 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Evelin 27. jaanuar 2018 at 16:25

    Sain ka nüüd aega see saade ära vaadata ja nägin seal ainult ilusaid ja säravaid inimesi. Mul on vahel ette tulnud, et mõnda asja vaadates hakkab kohati piinlik, aga no ei tekkinud sellist momenti. Nautisin täiega nii show’d kui artiste ning õhtujuhte.
    On üks selline ütlus: Ainukesed inimesed, kes alati leiavad seda, mida nad otsivad, on vigadeotsijad.

    Riietuse sobivus või maitsekus oleneb palju kontekstist- seda, mida on ühes kohas ok kanda, ei ole seda teises kohas mitte. See oleks võib- olla ainuke variant, kus ma kedagi oma mõttes väljanägemise pärast kritiseeriksin. Et lihtsalt kohatu on. Mulle kunagi üks pedagoog rääkis, et siis kui koolidest kaotati ära koolivorm ja tulid moodi igasugused imelikud asjad, siis ei teadnud ta, kuhu oma pilku pöörata, kui üks tütarlaps istus tunnis ülimalt läbipaistvas siidpluusis ja rinnahoidjat seal all ei olnud. Kusagile klubisse, palun väga, aga kooli…
    EMA gala oli etendus ja seda ka riietuse mõttes, nii et vabalt võis lasta fantaasial lennata. Vaevalt keegi neist artistidest sellises outfitis poodi piima ostma läheks. Ja kui ka läheb- hull asi ju:D
    Kellegi kehakuju arvustamine näitab lihtsalt harimatust ja taktitundetust ja iseloomustab eelkõige ütlejat, mitte seda, kelle kohta öeldi. Paraku selliseid kompleksides inimesi on päris palju, aga eks elu teeb omad korrektuurid ja mida külvad, seda lõikad.

  • Avatar
    Vasta Anna 27. jaanuar 2018 at 10:07

    Kui arvastada , et Marimell on oma blogi pm kogu aeg alkoholivine all kirjutanud siis ei imesta et tal igasugune enesekriitika puudub aga teiste jaoks leidub negatiivset kriitikat küllaga. Merka on tubli ja andekas naine, kelle puhul kehakaal on küll viimane asi mille peale mõelda…Marimell? mida temal vastu panna on…

  • Avatar
    Vasta Kati 27. jaanuar 2018 at 09:13

    Nii nõus! Pealegi: tegemist on EMA-ga, rockist polkani, seal käivad KÕIK ja igaüks võikski olla oma moodi. Keda üldse huvitab, mis kellelgi seljas oli…

  • Avatar
    Vasta Ssdf 27. jaanuar 2018 at 08:15

    See marimell on labane ja kole eit. Kas tal enda suhtes kriitikameel täielikult puudub? Merka on ilus ja vormikas, marimell koleda näoga ja paks ka.

  • Avatar
    Vasta Möhh 26. jaanuar 2018 at 22:56

    Sa oled ikka hea sõber küll Marileenile. Mitte et ma tema jutuga Merlyni aadressil nõus oleks, aga sa ise. Ainult klikkide arvu tõstmiseks targutad. Seda tagasisidet Marimellile oleksid võinud ka delikaatsemalt teha, aga seda tulemust näeme kõik.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2018 at 14:15

      mu blogil on fikseeritud tasu, mul klikkidest mega suva 🙂

      • Avatar
        Vasta Melmari 27. jaanuar 2018 at 19:43

        Sa oled tõeline sõber ju…

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 27. jaanuar 2018 at 22:52

          kelle sõber ma olema peaksin? Mari Leenu või Meelise?

          • Avatar
            Melmari 28. jaanuar 2018 at 11:18

            Ma arvasin, et mõlema sõber oled. Ma näiteks kutsuksin enda pulma ainult oma sõbrad. Sina siis mitte.

          • Mallukas
            Mallukas 28. jaanuar 2018 at 12:39

            No mu pulmad ei olnud just eile eksole. Leenu oli küll enne mu sõber. Meelis seevastu pole olnud, lihtsalt viisakas on pulmas lasta inimestel ju enda kaaslane kaasa võtta.

  • Avatar
    Vasta Kris 26. jaanuar 2018 at 20:01

    Täiega nõus. Mind ajavad nii närvi inimesed, kes ütlevad kellegi kohta sitasti ja siis vabandavad et “ma olin lihtsalt aus.” Minu meelest tähendab aus olemine eelkõige seda, et ollakse iseenda suhtes aus. Kui ta oleks teinud postituse sellest, et miks tal tekkis soov kellegi teise kohta halvasti öelda ja kuidas see on seotud nt tema ebakindlustega, siis oleks ma möelnud, et on aus. Halvasti oskab igaüks öelda.

    • Avatar
      Vasta MP 27. jaanuar 2018 at 15:56

      +1 No nii nõus sinuga! 🙂

  • Avatar
    Vasta MMM 26. jaanuar 2018 at 19:44

    Olen vahest mõelnud,kes on küll need inimesed kelle kohta öeldakse,nagu Maali ja Juuli.Vot nüüd siis tean,need ju Marimellid !!

  • Avatar
    Vasta T. 26. jaanuar 2018 at 18:38

    See on nature naljakas, kuidas sa iga sellist moraalipostutust pead alustama rämeda vabandusega iseenda kunagise käitumise üle, mis oli samasugune.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 18:54

      Sest kui ma ei alustaks, oleks sina siin esimene hõikama: “vaata, mida sa ise öelnud oled!”. Kas pole nii ?

      • Avatar
        Vasta T. 26. jaanuar 2018 at 19:00

        Mina mitte, aga neid ilmselt leiduks jah.

    • Avatar
      Vasta P. 26. jaanuar 2018 at 21:32

      Mis selles halba on kui ta alustabki oma vigade ja ämbrite meenutamisega? Inimene vähemalt on arenenud, tunnistab oma vigu, on neist üht-teist õppinud ja üritab siin maailmas midagigi õigemini teha. Igati kiiduväärt aktsioon. Ja tegelt ei ole ju keegi öelnud, et sa ei või arvata seda, mida arvad, lihtsalt küsimus on selles, mismoodi sa seda väljendad. Miks minu arvates Malluka avalik arvamus nende marimellide pihta vajalik oli, on see, et need viimased peavad ise end suurteks staarideks ja ülimaks häälekandjaks. Kujutlegem, et neid jälgibki kõik see 8 mln inimest. Ja nad ajavad suust välja ssellist jama. Ja väga paljud lammaste kombel määgivad kaasa ja arvavad, et nii ongi ok. Ei ole. Mispärast on mul eriti hea meel, et keegi tihkas seda kommenteerida pika ja analüüsiva postitusega. Tubli, Mariann!

    • Avatar
      Vasta Eliis A. 27. jaanuar 2018 at 11:13

      Vahe on selles, et üks oli tol ajal vaevu 20?.. ja teine on praegu midagi 35 kanti? Et siis…inimesed peaksid nagu arenema ja nii.. Malluka puhul on areng ikka VÄGA märgatav. Väga hea ju kui inimene oskab vabandada ja saab aru oma 100 a tagustest vigadest.
      Kahjuks seda ei saa öelda Leenu kohta, sest no ma ei saa aru, kuidas täiskasvanud naine saab sellisel viisil netis lahmida..veel kord häbiiii!!!

  • Avatar
    Vasta M. 26. jaanuar 2018 at 16:54

    Väga hea postitus ja nõustun sinuga 🙂

  • Avatar
    Vasta Katariina 26. jaanuar 2018 at 16:53

    Kahju kohe et su jutukestele siin ei saa “like” panna. Selle postituse peale ma vajutaks küll püstist pöialt. Hästi öeldud.

  • Avatar
    Vasta Jane 26. jaanuar 2018 at 15:49

    Minu meelest selline käitumine võiks ikka pubekate pärusmaaks jääda. Minul jäi.. Olen arvamusel, et pigem võiks üldse ütlemata jätta, aga teisi solvata pole vaja. Selliste pärast olen aastaid oma toitumishäiretega maid jaganud.

    • Avatar
      Vasta C 28. jaanuar 2018 at 01:40

      Sama siin!

  • Avatar
    Vasta siirviir 26. jaanuar 2018 at 14:48

    Ma lugesin eile samatundega, et miks öelda naisterahva kohta , et iuu mis sul seljas on! Minu arust oli ta nii kena ja naiselik valitud kleidiga. Miks toovad inimesed alati negatiivsust esile????Tema väljus kodust võibolla hea tundega ja tundis ennast ilusana ja hästi. Võiks lõpetada selle välismaise kollase meeedia eeskujul klikkide taga ajamise ja teiste eludes ja just kehakujudes ja riietuses vigade otsimise.

    • Avatar
      Vasta P. 26. jaanuar 2018 at 21:33

      Ah, mis sa tast ikka tahad. Ta ei saa oma Õhtulehe mentaliteedist üle ega ümber.

  • Avatar
    Vasta P. 26. jaanuar 2018 at 14:38

    “Ämbreid oli sel aastal ikka üllatavalt vähe. Tõsiselt. Mul on ühtpidi hea meel, et rahvas on arenenud, teistpidi natuke kurb, et nii vähe on arvustada.”

    #piinlik

  • Avatar
    Vasta Katrin 26. jaanuar 2018 at 13:36

    Päris rumal on kirjutada solvanguid Marileeni kohta postituse all, mis räägib sellest, et võiks komplimente teha teineteisele, mitte alatasa kritiseerida. Ma läksin ja viskasin parem paar komplimenti Merka Instagrami piltide alla. 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 26. jaanuar 2018 at 13:32

    Heh. Ma alles täna sain teada et EMA üldse oli 😀 aga olen ka 100% Sinuga nõus. Kuigi olen ka vahel ise mõelnud v sõbrannadega arutand milline too v teine on. Aga ma pole pannud seda suure kella külge, veel vähem tollele kellest rääkisime. Siiski igal ühel oma arvamus aga halvad arvamused võiks siiski endale jätta. Loodan ka et tulevikus laps ei lähe kellegile lahmima kui loll/paks/kole on, vaid hoiaks seda enda teada või vaataks teise nurga alt. Välimus ju pole oluline, sisemus vaid! 🙂

  • Avatar
    Vasta P. 26. jaanuar 2018 at 13:23

    No need marimellid on aegade algusest saati hiilanud taolise ebaintelligentsusega. Ausaltöeldes ei pane enam isegi imestama, .Aga vahest see ongi kõige hullem, kui võetakse juba et ah, norm, ongi ok mingi riietuse kallal ilkuda ja kedagi mutta taguda. A põhiline, et kui keegi neid endid kritiseerib tuleb sealt alati kaks varianti: 1) te ei hooma biiti / ei saa meie stiilist aru, 2) oi, ahjaaa, no tookord ma jaa apaningi täiega pange ja nägingi jube välja. Ja justnagu kellelgi teisel ei võiks olla selliseid kordi, kus nad millegagi pange ei pane. Kogu asja point on tegelt see, et saaks ju neist arugi, kui tegu oleks pubekatega. Aga täiskasvanud inimesed on.

    • Avatar
      Vasta K. 26. jaanuar 2018 at 14:12

      Olen nõus. Ma pole ise miski eetika etalon kuid marimelli ja pp ma lugeda ei suuda. Pp tundub üdini võlts ja marimelli.. tema tahab kuidagi lahe või väga-üdini-aus olla, mis kukub labaselt välja.

  • Avatar
    Vasta egle 26. jaanuar 2018 at 12:37

    Merkale minu arvates sobis see kleit..Paljud kommenteerisid Merka niiöelda piimariiuli kohta..Sorry, vähemalt tal on mida näidata! Ilus naine, väga ilusa figuuriga, ei ütle ühtegi halba sõna. Ise olin ka päris sokeeritud, kui nägin marimelli postitust..natukene austust võiks ikka olla teiste vastu, mitte nii madalale langeda ja seda ka mingi teise inimese (riietuse) kohta..

  • Avatar
    Vasta Piret Lepik 26. jaanuar 2018 at 12:33

    Täpselt nii ongi!
    Väga lihtne on kritiseerida, aga mis tulemus on? Igaljuhul mitte positiivne, kritiseerijal ei muutu enda elus midagi sellest paremaks ja sellel, keda kritiseeritakse, ka mitte.
    Ma arvan, et las igaüks olla nii, nagu talle endale meeldib. Ei pea ju kuulama/vaatama.

  • Avatar
    Vasta Mari 26. jaanuar 2018 at 12:29

    Ma olen sinuga 100% nõus. Mage ja lame – arvamusi voib olla igasuguseid, mida avaldada ja kuidas avaldada is a key.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 26. jaanuar 2018 at 12:18

    Olen täiesti sinu postituse poolt, Mallukas. Väga õige, et välja astud sellise asja eest. Nimetaksin sellist käitumist küberkiusamiseks. Tuntud blogijad, keda järgivad tuhended noored tüdrukud-poisid, peavad vastutama omalt poolt välja öeldu eest. Vahel sinu nägemused ei ühti minuga, kuid sul on süda õigel kohal 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisu 26. jaanuar 2018 at 12:15

    Väga ebaviisakas postitus oli tõesti ja Merka oli selle kleidiga nii ilus tegelt.Ja miuke ta ise on?Ja kopeeris ka veel artiklit??Ja mulle ei meeldi marimelli käitumine ta on nii võlts kuidagi.Just nag see et oli alkohoolik ja plaksutab sellest avalikult ja et ise üldse süüa ei tee aint tellib.Loobusin ta blogi jälgimise juba ammu.

  • Avatar
    Vasta Ellu 26. jaanuar 2018 at 11:39

    Ma ausaltöeldes olin ka väga hämmingus Marimelli arvustusest Merka kohta. Merka on justnimelt rinnakas, mis kindlasti annab talle mõned kilod juurde, kuid tal on kena naiselik figuur ja kui mingi maovähendusopilt tulnud ikka veel ülekaaluline Marileen ütleb nii halvustavalt teisele inimesele, siis näitab see seda, et ta ise on väga kole inimene. Iga inimene on nagu ta on, aga kuskilt läheb piir. Ta on tüüpiline pime inimene, kes näeb pindu teiste silmis, aga palki enda omas mitte. Ära on tüüdanud, kuidas ta koguaeg korrutab kui ilus ja kena ja sale ta on. Vat laskun ka nii madalale nagu tema ja ütlen, et ta on kole, kole seest ja väljast…

  • Avatar
    Vasta Tr 26. jaanuar 2018 at 11:39

    Marimell ise tähtsa seltskonnalõvina peaks olema Merkat elusast peast näinud. Mina olen ja imestasin, kuidas tv ikka võimendab. Ta oli nii pisike naisterahvas. Mitte piitspeenike aga selline lühemat sorti, kurvikas. Paks absoluutselt mitte, tv hoopis teise mulje jätnud. Kui neid kahte võrrelda siis Merka on peenem kui Marimell.
    Ega ta ise ka pole riietumise osas väga kirgas kriit, seetõttu on eriti inetu, et ta nii koleeriliselt kritiseerima kukkus.
    Ok, tood välja näiteks kleidid mis meeldisid, mis ei meeldinud…aga teha sellest fb post ja blogisse ka eraldi teema. Küll ikka peab olema valu halvasti öelda!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 11:47

      Haha, sorri, aga vaevalt, et keegi Merkat surnust peast näind on?

    • Avatar
      Vasta Kurvaks teeb jah 26. jaanuar 2018 at 23:47

      Mina olen ka korra toidupoes temaga trehvanud ja yllatusin väga kui pisike ta tegelikult on. Väga naiselik ja ilus inimene 🙂
      Marimellide tase ongi paraku selline. Peavad end kôike teadjateks jne Kohutav kooslus. Ja kui Meelisel veel on maitset siis naispoole kohta ei saa seda yldse öelda

  • Avatar
    Vasta P 26. jaanuar 2018 at 11:35

    100% nõus!Nii avalikult teisele halvasti ütlemine on lihtsalt madal ja lapsik. Merka on ilus naine ja ilusa figuuriga,mitte lodev laisk paugupüks nagu see teine. Eks see nende ainukene point siin elus ongi jätkuvalt orbiidil olla oma “skandaalidega ja väljaütlemistega”. Mis sa ootad inimestelt,kellel ei ole ju mitte midagi muud pakkuda. Eks aeg annab arutust ja kui nende laps kunagi kooli läheb,siis eks nad saavad aru,kuidas selline “aus väljaütlemine” haiget võib teha. Marimellid olid ja on kõige ebaintelligentsemad ja vastikumad inimesed blogindused. Inimestel puudub igasugune moraal,enesekriitika ja headus. Aga samas,kui olla selline mõttetu inimene,siis polegi muud teha,kui teisi kritiseerida.
    *Eriti haiged on sellised “stiilikommentaarid” inimestelt,kelle stiilitunnetus on ilus null.

    • Avatar
      Vasta Ellu 26. jaanuar 2018 at 11:54

      Väga meeldib see kommentaar!

  • Avatar
    Vasta Merks 26. jaanuar 2018 at 11:32

    https://mallukas.com/2018/01/21/rase-malakas/#comments

    Loe nüüd oma üks eelmine postitus läbi ja saad ehk aru kui nõme oli su nalja lugeda… a siis olid küll arvamusel, et “ma lihtsalt päriselt ei arva, et mul on üleliia 300 kiloseid lugejaid, et siin maru palju neid oleks, kes solvatuna ennast tunneks.” 🙂

    Taktitunne jätab ka sinul lööke vahele aga tunnistada on seda ilmselt raske, sest neid keda sa solvad ei ole “maru palju” eks?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 11:40

      Ma ise jäin ka muuseas mõtlema, kui ma sulle vastasin enne, et umbes nagu väheseid oleks ok mõnitada. Kuhu ma tegelt oma jutuga jõuda tahtsin oli see, et see lause postutuses ei olnud ju mõeldud kedagi haavama, vaid ilukirjanduslik liialdus. Kui see täitsa ära keelata, siis pmst ei saaks ju üldse midagi öelda- iga asi võib KEDAGI solvata. Ala et kirjutan jalutuskäigust ja keegi jalutu solvub:D

  • Avatar
    Vasta Liisi 26. jaanuar 2018 at 11:31

    Väga õige jutt!
    Üks asi on arvamuse avaldamine sündsuse piires ja viisakalt, hoopis teine asi ebaviisakalt labasuse lahmimine. Minuarust selline teiste mahategemine näitab väga selgelt ära inimese koduse kasvatuse, millega on läinud edasisse ellu.

  • Avatar
    Vasta Kelly 26. jaanuar 2018 at 11:22

    Minu arvates pole Merka isegi mitte paks vaid väga rinnakas… paljud naised maksavad tuhandeid eurosid, et selline olla ja talle on jumal seda õnne kohe kuhjaga tasuta andnud. Ma ei ole halb inimene aga ma loodan, et keegi nõuab temalt iga viimse kui sendi sisse mis haigekassa tema pekivähenduse heaks plekkis. Või siis ikkagi olen?

  • Avatar
    Vasta VV 26. jaanuar 2018 at 11:17

    Seda postitust (sinu postitust) oli lausa vastik lugeda. Sina, kes teisi kritiseerib, mälus peaga ringi töllerdab, lõugab üle restoranide, oled moraalijünger nüüd? Sa teiste silmas näed pindu, aga enda silmas palki ei näe.
    Blogis oled Ideaalinimene, aga päriselus?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 11:27

      Ahsoo, palun meeldetuletust, kus ma mälus peaga lõugasin ja kritiseerisin? Ma muidugi ei vannu siin, et ma kunagi kuskil poleks mälus olnud või “lõuanud” 😀 elu juba päris kaua elatud ja igast lollusi tehtud. ideaalimest ei mängi, aga sõbralik olen ma küll alati… suht alati 😀

    • Avatar
      Vasta Ellu 26. jaanuar 2018 at 11:43

      Marimell võiks ikka oma nime alt kommida 😀

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 11:53

        Ma ei usu, et neil poleks probleemi enda nime alt kommida

  • Avatar
    Vasta He 26. jaanuar 2018 at 11:11

    See õeluseussi teisele raputamine on tuttav tunne.. Et närib ja närib ja kuidagi tahaks teisele “ära panna”. Kui enne ütlemist taipan, et öeldu midagi paremaks ei muuda, võin (sõns-)sabast kinni saada ja “ussi” hävitada. Mõnikord ei õnnestu, aga olen seda tähelepanelikum järgmine kord sõnade suhtes, mida kõnelen.

  • Avatar
    Vasta Merilin 26. jaanuar 2018 at 11:00

    Oi kui tuttav teema see on mulle!
    Tunnistan ausalt, umbes aastaid 10 tagasi olin ka selline, et oma sõbrannadele avalikult tänaval olles kommenteerisin “issand, vaata, mis räbal tal seljas on! Talle ei sobi ju need roosad püksid jalga, tsellu vohab igal pool!” jne..
    Mingi hetk sain oma vanema õe käest nahutada selle eest, kui talle julgesin kommenteerida sarnaselt teisi. Ja õigesti tegi mu õde! Pärast seda hoian oma halva tooniga arvamuse endale. Niigi on siin ilmas palju negatiivsust!

    Ja siis, mingi hetk hakkas üks väga lähedane inimene samamoodi mulle kommenteerima teisi. Ta on minust oluliselt vanem ja ma küsisin talt “Miks sa nii ütled?”
    Lähedane: “Aga no on ju!”
    Ma: “No see on ju sinu arvamus! Kui ma ütlen sulle otse näkku, et sa võiksid juuksuris tihedamini käia ja kaalu alandada, kas on hea tunne?”

    Igatahes läks päris koledaks vaidluseks seekord.
    Pärast seda ei ole ma lähedaselt enam selliseid kommentaare kuulnud.

    Vastupidiselt eelmisele jutule läksin ühe täiesti võõra neiu juurde linnas, kelle käekotti olin juba kaugelt piilunud ja see tõesti meeldis mulle.
    Võtsin südame rindu ja läksin talle ütlema, kui väga ta käekott mulle meeldib. Tema oskas kenasti “Aitäh” vastata ja siis sealt läks juba jutt edasi, kust ostis ja palju maksis jne. Ta lubas isegi materjali kotil näppida 😀

    Kusjuures pärast seda positiivset väljaütlemist neiule avastasin, kui kerge on tegelikult sulavõõrastele komplimenti teha!

    Olid jällegi ühed ilusad kingad ühel naisterahval jalas ja jällegi sai ligi mindud ja talle seda öeldud. Ei, ärge saage valesti aru, ma ei ole mingi sarikomplimenditegija 😀 Lihtsalt on vahel selline päev, kus tunnen, et on vaja kellelegi hästi öelda 🙂

    Proovige ka, jube lahe on see!

  • Avatar
    Vasta Ty 26. jaanuar 2018 at 10:57

    Kusjuures – kopeerid Mangi horoskoopi – saad trahvi, solvad teist inimest ja selle eest ei mingit karistust. Mulle nii meeldis see võrdlus oma tütrega. Absurdne tõesti niimoodi solvata avalikus ruumis… kui ei suuda hambaid kinni hoida, siis vingu kodus mehele.

  • Avatar
    Vasta Kristi 26. jaanuar 2018 at 10:54

    Olen sinuga ühel meelel! Harva kui ma midagi kommenteerida võtan, aga eile seda juttu lugedes seal blogis tajusin ärritust. Miks häirib kedagi teise inimese riietus või välimus??? Hukka mõista saab halba tegu, kellegi sobimatut käitumist. Kahju,et on nii palju ülekohtust suhtumist teistesse inimestesse.

  • Avatar
    Vasta Mari 26. jaanuar 2018 at 10:52

    Super postitus! ?
    Ma lugeisn eile Marimelli postitust. Ma olin/olen sõnatu! Ja sed kõige halvemas mõttes! Tõesti, hãbi-häbi talle! :/
    Merkale aga suured kallid- KEEP GOING GIRL!!! ??

  • Avatar
    Vasta Liisi 26. jaanuar 2018 at 10:51

    Kui ma ei oleks su fänn siis ma hakkaks su fänniks!

  • Avatar
    Vasta Eliis A. 26. jaanuar 2018 at 10:46

    Täitsa lõpp, mis toimub :D.. Ma eile läksin nii vara magama, et jõudsingi seda EMA asja vaid 20 min vaadata. Nägin Nexust..nii lahe, ümisesin kaasa. No on ikka toredad mälestused tollest ajast kui see laul pop oli. Ma ausõna ei pannud tähelegi nende kostüüme… ja selline paanika :O.. see alkohoolikust Leenu (on tore lugeda jah?) on meil mingiks moeeksperdims hakanud juba väga ammu. Tal vaja presidendi vastuvõtu kostüüme maha teha..nüüd jäi Merka ette.. Häbi tõesti! Endal tegi pigem margi täis.. aga noh..eks alko sööb ju ajurakke..pole midagi teha.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 10:56

      kle, räägi sina ka natsa viisakamalt, miks vastu lahmida? pealegi ta ju just kirjutas, et POLE 6k alkot joonud 😀

      • Avatar
        Vasta Eliis A. 26. jaanuar 2018 at 11:27

        Tead, ma meelega kirjutasin nii. Muidu poleks..aga lihtsalt kurb…kas inimene saab üldse aru, et nii pole ok nagu ta tegi.

  • Avatar
    Vasta Klein 26. jaanuar 2018 at 10:46

    Minu jaoks selline post või tänaval hüüatus ‘appi kui nõme kleit’ ‘paks’ jne jne ongi see põhjus miks koolis kiusamine ikkkka veel nii levinud on, sest eeskujud!!! Aga lisaks tekib mul tunne, et need on tavaliselt need asjad, mis on ütleja isiklikud deemonid. PP suurim hirm – olla paks? Leenu – panna selga ebasobiv riietus, mis ei pruugi parimaid kehaosi rõhutada (ehk näida paks?). Ehk siis me kipume kritiseerima seda, mida me enda juures märgata ei tahaks või on meie hirmuks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 10:57

      Nõustun su teooriaga!

  • Avatar
    Vasta Helen 26. jaanuar 2018 at 10:45

    Praegu tunnen end temast palju targema ja täiskasvanulikumana 😀 mu arust ole nii “kõva” blogija sa kui tahad, aga teisi avalikult solvata ei ole eetiline. Tõesti, kui ise ei taha enda kohta selliseid asju lugeda, kuulda, ära ütle ka teiste kohta nii. Ka minul on Marimelli kohta oma arvamus, ning paremaks see nüüd küll ei läinud.

  • Avatar
    Vasta Laura 26. jaanuar 2018 at 10:40

    Mallu, ma teen sulle suure pai selle postituse eest! Ka mina lugesin Marimelli postitust hämminguga… kuidas ühes inimeses nii palju kibestumust saab olla? Mitte ainult see konkreetne postitus, vaid enamik ta kirjutistest kiirgavad kibestumust, kadedust, õelust. Pime on ta ainult iseenda puudujääkide osas, kriitikat ei kannata ja lahmib lapsikult vastu haukuda, kui talle midagi kommentaariumis öeldakse.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 10:44

      Ah, ma olen samasugune olnud 😀

  • Avatar
    Vasta Ma 26. jaanuar 2018 at 10:33

    Noh, minu arvates riietub Leen ise ka vahepeal täiesti kohutavalt, aga ma ei lähe sellest kuskile kraaksuma, sest inimesed kannavadki erinevaid asju ja pool maailma on täis sellises riides inimesi, et ma ei saaaaaaaaaaaaaa lihtsalt aru. So what?!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 10:36

      ma istun praegu hommikumantli ja dressidega #fashiongoals 😀

    • Avatar
      Vasta Ma 26. jaanuar 2018 at 10:44

      Mul on mingid tumedad täpilised fliispüksid, punased südametega suss-sokid ja tumesinine H&M imetamistop. Kõigil hilpudel on palju lapse tatti, sest talle meeldib oma nina minusse pühkida. Ilus on olla!

  • Avatar
    Vasta K. 26. jaanuar 2018 at 10:31

    Jube eit see leenu. Koguaeg lahmib nii halvustavalt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 10:33

      No su kommentaar on ka päris lahmiv, ma just pidasin siin pika epistli maha, ei ei ole ilus halvasti öelda! Ära siis sina ka ütle ja ole targem 😀

      • Avatar
        Vasta K. 26. jaanuar 2018 at 10:48

        Tegelt tean. Aga nii paha lugeda.. Tõesti hämming missugune…
        Aga kuna sa oma tatokat näitad????

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 10:56

          ma just vaatasin seda peeglist ja see näeb välja nagu mu rangluud mädaneksid :D:D haha, ei tegelt mul on see kile peal, ja ma pean seda veel hoidma tänase päeva ja öö, et kaitse oleks nahal peal (muidu valus kui riided jne pihta lähevad), aga sinna kile alla tuleb haavavedelik, seega see näeb suht räme välja 😀 samas Piret eile tegi picci, ma küsin talt kohe!

  • Avatar
    Vasta Gertz 26. jaanuar 2018 at 10:29

    Ma sain nii kurjaks eile seda postitust lugedes. Missuguseid kombeid/väärtushinnanguid nad selliste väljaütlemistega oma lapsele õpetavad…kui kodus muud ei kuule, et “vaata milline see välja näeb/kui paks ta on/kui kole kleit jnejne” ?

  • Avatar
    Vasta k 26. jaanuar 2018 at 10:27

    Kuna ma olen moest sama kaugel kui pingviin jääkarust ning minu teinepool ei ole suutnud mind veel sokid-sandaalid kooslusega minema peletada, siis ma ei saa aru mis seal pildil valesti oli. Kas sätendavad riided ei ole enam moes? Või ei sobi see et all on lühike kleit ja peal pikk sätendav kangas?
    Merilin nägi suurepärane välja ja ilmselgelt tundis ise ka seda.
    Moepolitsei võiks ikka mingeid imelikke värvi-lõikekombinatsioone arvustada mitte normaalseid kleite.

    See tuletab meelde pingiviinide paraadi, kus üks naine saab võtta sest kleidil ei ole varrukaid/käiseid (hirmus etiketi rikkumine) ja järgmine saab võtta sest tal on varrukad ja “moepolitsei” arvab et oleks võinud ilma olla.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 10:28

      Ma AUSALT ei oska vastata, mis sellel kleidil häda oli :D!

  • Avatar
    Vasta Marit 26. jaanuar 2018 at 10:26

    AMEN!

  • Avatar
    Vasta Jane 26. jaanuar 2018 at 10:24

    Lugesin ka eile ta postitust ja ausalt, tülgastus tuli peale.. Kuidas saab niii vastik olla? Okei, ütles, et kleit ei sobinud, fain., aga teise keha kritiseerida avalikult???? Ja siis kirjutab, et ta poega kiusatakse lasteaias, aidakeeee!!!! Ise samasugune õel kiusupunn!

  • Avatar
    Vasta Evalyna 26. jaanuar 2018 at 10:23

    eks me kõik vahel mõtle kuid samas ega kõike pea ka välja ütlema
    tõesti mõni kena inimene näeb oma hilpudes inetu välja kuid samas mis ütleja mina olen kui ta ise tunneb end ilusana
    ega ma ise ka mingi modell ole nii et kindlasti on ka mind vaadatud et issand mis jubedik
    Nii et niipalju kui inimesi on ka arvamusi Kuid tuleb meeles pidada seda lihtsat tõde peamine et inimene ISE tunneb end kenana ja siis ongi ta kena

  • Avatar
    Vasta Suvaline Suusi 26. jaanuar 2018 at 10:20

    Nii õige! Aitäh selle postituse eest. Ma arvan, et võrreldes sind mingi paari aasta taguse Mallukaga, siis sa oled nii palju kasvanud (no vaimselt, mitte füüsiliselt ?), ja mulle meeldib, et sa oled niisugune pohuist, a samas hoolid ka. Seega tänks! Sellist lostitust oli vaja. Ma ei leia ka, et on vaja kellelegi halvasti öelda. Viimase aja Marimelli ma polegi enam lugenud. Kuidagi tüütuks muutunud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 10:21

      Oi, usu mind, ma olen ka füüsiliselt kasvanud :D:D Võib-olla on need asjad seotud 😀

      • Avatar
        Vasta Suvasuusi 26. jaanuar 2018 at 10:38

        Noh ma ei usu, et päris nii on 😀 ei tohi alla võtta, muidu kahaneb mõistus ka, haha?. Aga ma nüüd lugesin marimelli postituse all kommentaare ja suht kurvaks tegi. Minu meelest ei ole nad kumbki koledad, aga inimesed olid nii õelad nende mõlema vastu. Aga siis ma mõtlesin, et see on ehtne karma lihtsalt. Tuli kohe ringiga tagasi ja kindlasti ei olnud tal endal ka tore olla. Ehk sai aru, mis ta valesti tegi. Kuigi kommentaaridest nii muidugi ei tundu, aga mis seal’s ikka. Kui keegi seda kommentaari siin üldse loeb, siis äkki see paneb kedagi mõtlema 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 10:43

          No aga see ongi see, et koledasti ütlemine ONGI surnud ring 😀 what goes around, comes around.

  • Avatar
    Vasta Laura 26. jaanuar 2018 at 10:20

    Just mõtisklesin ise ka, et sama inimene on samuti kehakaaluga kimpus olnud aga nii tähtsalt on teisi maha tegemas. Juba siis mul kihvatas kui nad võtsid sõna pilvede all neljanda õe välimuse suhtes…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 10:22

      No vahet ei ole tegelikult, et kas ollakse ise ka kimpus olnud või mitte. Sest ega see ka ilus pole, kui sale inimene tuleb ütlema, et kle sa nii paks. Igatpidi on kole :D!

      • Avatar
        Vasta Laura 26. jaanuar 2018 at 10:44

        Sul on õigus ? mõtlen, et mina näiteks ei lähe iial kellegi välimust kritiseerima kui ise ei ole enda eest hoolitseda suutnud… Ja kui ka oleksin, ikka ei läheks…

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. jaanuar 2018 at 10:45

          no vat, see ongi elementaarne viisakus :D!

  • Avatar
    Vasta Camme 26. jaanuar 2018 at 10:16

    Tubli, Mallukas!